Victoza mo le gau o le mamafa pe afai e leai se maʻisuka

Latou te maitauina o loʻo i ai se aoga tele i luga o le mamafa o le mamafa i le ituaiga II o le maʻisuka faafomai "Victoza", iloiloga. O le paʻu o le paʻu e afua ona o le aʻafiaga o le tino o le vailaʻau oona, lea e faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas, faʻaitiitia ai le suka toto, faʻagesegese le faʻapalaina o meaai, lea e maua ai e le tino o le tagata se lagona o le nofo lelei. O le fualaau faasaina e ogaoga ma e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Latou lapatai mai e le mafai e tagata uma ona faʻaaoga vailaau "Victoza", iloiloga. O le pa'ū o le mamafa e faʻaalia i na o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II, e tatau i isi tagata uma ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele, talu ai ona o le faʻaitiitia o le suka i le toto suka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

O le fualaau faasaina ua gaosia i Tenimaka e le Novo Nordisk A / C i le tulaga o se fofo. 1 ml e aofia ai le 6 ml o le liraglutide. O le mea e le lanu ma e leai sona aoga. Vaega o ausilali i le tuufaatasiga o fualaau o le sodium hydroxide, propylene glycol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, phenol, vai vavalalata.

O le victoza fofo o loʻo tuʻuina i totonu o se kesi tioata, lea, i le isi itu, ua faamauina i se peni tui mo le tele o inisiua. O loʻo teuina i totonu o se atigipusa pepa, lea e faaopoopo atu i faatonuga, e mafai ona maua mai le 1 i le 3 peni tui. O ia tui na fuafuaina mo le tolusefulu inumaga o le 0.6 mg, mo le sefululima injections o le 1.2 mg ma mo le sefulu inisiua injections o le 1.8 mg.

O le aso e muta ai le sauniuniga faʻamaufaʻailogaina e 30 masina. Aua le faʻaaogaina le fualaau faasaina i le maeʻa ai o le aso na faʻaalia i luga o le pusa. E tatau ona teuina le fofo i totonu o se pusaaisa i le vevela ile 2-8 ° C. E le tatau ona faʻamaʻa. O le ola o le peni na faʻaaogaina e tasi le masina.

E aoga le fualaau mo le paʻu mamafa?

Latou te fai mai e fesoasoani i le le toe maua o paʻu faaopoopo e faʻaaoga ai fualaau faasaina "Victoza", toe iloiloga. O le paʻu o le mamafa e mafua mai i le faʻamautuina o le suka toto ma le faʻaitiitia o le manava.

O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina na suʻesuʻeina e le au saienitisi Europa i luga o le mamafa o tagata. 564 tagata na auai i le suʻega. Na vaevaeina mataupu i ni vaega se tolu, ma oi latou uma sa i lalo o le pule a tagata tomai. E tatau i tagata maʻi ona tausisia lelei meaʻai, faʻaitiitia le kalori o meaʻai ma faʻaalu se taimi i gaoioiga faaletino. I le taimi lava e tasi, o le vaega muamua o le au tetee na latou ave se placebo, le lona lua - "Xenical", ma tagata mai le vaega lona tolu - "Victoza".

O taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai i latou o loʻo ave se placebo, na mafai ona latou faʻaitiitia le mamafa na o le 30%. I le vaega Xenical, e tusa ma le 44% o tagata gasegase na le maua le mamafa. O le aoga o le vaega lona tolu e 75%.

O lenei faailo o loʻo faʻamaonia ai le lelei o le pa'ū o le mamafa i tagata na faʻaaogaina le fualaau faasaina "Victoza." Faatonuga mo le faʻaaogaina (toe iloiloga o nisi o tagata gasegase manua ma le gaioiga i taimi o togafitiga ma lenei meafaigaluega) fautuaina atu i tagata e maua ile maʻisuka II tikeri. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le manaʻo, faʻaleleia le soifua manuia lautele o ia ituaiga o gasegase, faʻamautuina le maualuga o le suka. O tagata gasegase na mafai ona taofia le mamafa na leiloa ona o le faʻaaogaina o lenei oloa mo se taimi umi lava e tusa lava pe ua uma le faalēaogāina o Victoza.

O tagata na faʻaogaina lenei vaifofo na maitauina se paʻu mamafa o le 7 i le 10 kilokalama i le masina e tasi.Ae e ui i lenei, Victoza o se fualaau matuia tele lea e mafai ona mafua ai le tele o taunuuga e le i faamoemoeina, o lea ae leʻi faʻaaogaina e te manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi ma se suʻega atoa o le tino.

Afai o le manatu o le leiloa o le mamafa ma le Victoza e faʻafefe, ona faaopoopo lea i le fofo, e tatau ona faʻaaogaina se seti o fuataga e faʻaititia ai le mamafa o le tino.

Isi auala e fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa ma Victoza

E tatau ona manatua i le taimi e faʻaaoga ai le victoza fofo (iloiloga o nisi o tamaʻitaʻi latou te maitauina le paʻu o le mamafa o le mamafa i le 5 kg i le masina, ae latou te leʻi lagona i taimi uma le lelei), o nisi auala e tatau ai mo le leiloa o le mamafa e faʻaleleia ai le aafiaga.

Muamua lava, e tatau ona e matauina le pulega o le ava ma inu i le itiiti ifo ma le 1.5 lita o le vai mama i aso uma. Ole lanu vailaau lanu meamata, chicory, vai minerale ma lauti tialia ua faatagaina e avea ma meainu.

I le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e le tatau ona galo se tasi e uiga i gaoioiga faaletino, lea e tatau ona faia i aso taitasi mai le 30 minute i le itula. O lenei mea e mafai ona faia, faʻataʻitaʻiga i luga o simulators, paʻapa, osooso, uila ma le faaseʻe, aau, malosi. E oʻo lava i le savali sili ona masani ai o le a faʻateleina le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

A faʻaitiitia le mamafa i le "Viktoza" e tatau ona e tausisia lelei meaʻai. O le lisi e tatau ona paleni ma maualalo-kalori. O meaʻai maualuga-gaʻo, faʻapea foi ma le masima, ulaula, ma meaʻai falai, e tatau ona faʻamavaeina. E tatau ona tuulafoaia le suamalie, manava ma le vevela. O nei ituaiga taumafa e mafai ai e oe ona faasolosolo malie le faʻaititia o le mamafa ma taofia le faʻaalia o isi pauna i le lumanaʻi.

O gaoioiga uma i luga ile auala e sili ona aoga e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina, faʻaleleia atili le soifua manuia ma faʻavaveina le faagasologa ole leiloa o le mamafa.

Faʻataʻitaʻiga

O le fualaau faasaina "Victoza" ei ai se meatotino o le hypoglycemic. Faʻamatalaga (faʻaitiitia le mamafa o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻateleina, e aunoa ma le oso i luga) faʻamaonia taunuuga mautinoa ma le pa'ū o le mamafa (e oʻo i le 15 kilokalama i le masina) ma se faʻaleleia atili o le manuia lautele.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e 97% tutusa ma le kullucagon-pei o le peptide - GLP-1. E maua mai i se auala o le biotechnology. O lenei vaega e fusifusia i le GLP-1 faʻaleleia, o le taulaiga lea mo le faʻamalosi na gaosia i le tino o le tagata.

E le mautonu le faʻaleleia o le inisalini i le tali atu i le faateleina o le kulukose toto. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le leraglutide i le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e taofia ai le gaosiga o le glucagon. E ui lava i lea, i le i ai o le hypoglycemia, o le mea galue malosi e maualalo ai le gaosiga o le inisalini ma e le afaina ai le gaosiga o le glucagon i soo se auala.

O se aafiaga aoga i luga o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga II o le fualaau faasaina "Viktoza" ua matauina e fomai. O le paʻu o le paʻu e mafua ona o le faʻamautuina o galuega a le pancreas, o le faʻaitiitia o le suka toto ma le faʻaitiitia o le manaʻo. O le fualaau faasaina e faateleina ai le gaosiga o peta peta. O le isi aafiaga o lenei fualaau faasaina e faaitiitia ai le atinae o le maʻisuka. O le aʻafiaga pe'ā uma ona faʻaleleia le vailaʻau i totonu o le tino e matauina i le aso atoa.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e tupu i le gasologa lemu, pe a maeʻa le 8-12 itula o le maualuga o le maualuga o le mea galue i totonu o le toto e matauina.

O le bioavailability of drug is 55%. 98% o lea mea e fusifusia i aʻafiaga toto. I le gasologa o le aso, e tumau pea le leraglutide i le tino e le suia. O le afa-ola o le fualaau faasaina e 13 itula.

Faʻaaliga ma le faʻailoga

O vailaʻau "Victoza" (faʻataʻitaʻiga ma iloiloga e faʻasino ai le manaʻoga e faʻasesoʻotai se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau) ua faʻamaonia mo le ituaiga II o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le fofo e mafai ona faʻaaogaina uma i le monotherapy ma faʻamaʻi togafitiga faʻapitoa i vailaʻau o le hypoglycemic, e pei o Dibetolong, Glibenclamide ma Metformin.O le isi "Victoza" e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa ma le inisalini, pe afai o le faʻaaogaina muamua o vailaau o vailaʻau e leʻi maua ai ni taunuuga.

I mataupu uma ua taua i luga, o le togafitiga e tatau ona o faatasi ma se taumafataga maloloina ma faamalositino.

E faʻasaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina i le type I o le maʻisuka, ma e iai foi le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau. E le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina i le taimi o maitaga ma aʻo faia le susu. O faʻamaoniga e faʻaaogaina o le ketoacidosis, colitis, fatu fatu ma paresis o le okeni gastric. E le fautuaina e tofia "Vicose" i tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Le fualaau faasaina "Victoza": faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina e faia i le aso, i lalo ifo, i le manava, tauau po o le ogavae, e tusa lava po o le a le taumafataga. E fautuaina e tui le vailaau faʻasaina i Victoza vailaʻau (o faatonuga mo le faʻaaogaina faʻamatala auiliili le metotia o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau) i le taimi lava e tasi. Ole vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina mo le puleaina o le intramuscular ae maise lava mo le puleaina o le tino.

O le amataga o aso taitasi o lenei sui e le sili atu i le 0.6 mg. E faasolosolo lava, pe a ma le vaiaso, e siitia i le 1.2 mg. Afai e manaʻomia, ona oʻo lea i le fitu aso e sosoo ai, faasolosolo malie le faʻaleleia o le dose i le 1.8 mg. O le fua o le 1.8 mg i aso taitasi o le maualuga lea e mafai ona faatagaina.

O fomaʻi fautuaina fautuaga Victoza e faʻaopoopo i metformin togafitiga. E fautuaina ina ia faʻaoga faatasi ma metformin ma thiazolidinedione. Ole fua o fualaau fou e le mafai ona suia.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o sulfonylureas ma le togafitiga o le metformin ma le sulfonylureas. I le mataupu mulimuli, o mea o loʻo maua i le sulfonylurea o mea faʻaitiitia ua faʻaititia e puipuia ai le tupu mai o le hypoglycemia e le manaʻomia.

I lenei, e le manaomia le filifilia o fualaau e faalagolago i le tausaga ole maʻi. I le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaoga Victoza e tagata o le vaitausaga o le 75 tausaga ma luga atu.

E talia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e aunoa ma le faʻamautuina o fualaau i tagata gasegase ma le agavaʻa ma le faʻavaivai. I faʻamaʻi pipisi o le gaioiga, o lenei fofo e solia. E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i tagata e maua i le fatu fatu o le fatu o fatugaʻo o le eseesega o le matuia.

Faʻaiʻuga

O fualaau faasaina "Victoza" (toe iloiloga o le fualaau faasaina e matua taugata, ae aoga lelei ma o le taunuuga e aoga ai le tupe) pe a faaaogaina, e mafai ona faatupuina ai le gasea, vomiting reflex, manava ma tiga i totonu o le manava. I le taimi o le pulega o fualaau faasaina, o le le lava o le fia ai ma le anorexia e matauina mai lea taimi i lea taimi. Le lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai se tulaga o le hypoglycemic, o le ulu.

O loʻo i ai se avanoa o nisi faʻafitauli i le nofoaga o tui. I nisi tulaga, o le fualaau faasaina e mafua ai faamai pipisi o le vaega pito i luga o le manava.

Faʻaeteete, e tatau ona e faʻaaogaina vailaau mo pancreatitis, talu ai ona e mafai ona faʻamalosia. I nisi tulaga, o le le lelei o le pili o le thyroid gland e tupu. O le meafaigaluega e mafai ona faʻaosoina ai le mea na tupu mai le goiter ma isi neoplasms.

Afai e tupu mai faʻamaoniga o loʻo i luga, e le tatau ona faʻaaoga le Victoza.

O vailaʻau "Victoza": iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi

O fomaʻi uma lava, e aunoa ma se faʻasesega, mafaufau i lenei vailaʻau e ogaoga ma fautuaina e faʻaaoga lelei e tusa ai ma faʻamaumauga, o lona uiga, i le i ai o le maʻisuka ituaiga II. E naʻo le tulaga lenei, o togafitiga ma lenei sui sui o le a maua ai se iʻuga lelei, ona o le mamafa o le mamafa o loʻo faia ai se matafaioi taua i iinei.

O le fofo o loʻo faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. Faʻaititia lelei le maualuga ole kulukose ma toe faʻaleleia le gaosiga masani ole inisalini. Victoza e faʻaipoipoina le fiaai ma le fiaai fiaai. O nisi o gasegase sa leiloloa i le 8 kg i le masina.Faʻasalalau fomaʻi e le tatau ona faʻamaonia e oe lava vailaʻau faʻamalositino ma aveese le mamafa i le taimi lava e tasi. E mafai ona mafua ai le kanesa o thyroid ma faʻaosooso ai le foliga mai o le pancreatiti tino. Faʻaaoga le pulea o Victoza.

O faʻamatalaga e uiga ia i latou ua leiloa le mamafa, e matua ese lava. Fai mai le leaga o le leiloa o le mamafa, 1-3 kg i le masina. O le malosi o le soifua maloloina, maʻi o le tino, ulu o le ulu ma le nutimomoia ua lauiloa. Latou te le iloa le manaʻoga e toe faʻatau, aua e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai ma faʻalogo i le malosi. I le avea ai o se tulafono, o nei tagata na faʻaaogaina le vailaʻau e aunoa ma se faʻasologa o le fomaʻi ma aunoa ma se faʻamaoniga tuusao.

O le aoga lelei o fualaau faasaina o "Viktoza" o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. O nei tagata e faʻaalia se gau tele, 8-15 kilokalama i le masina. E mafai ona ausia na taunuuga e le gata i le aʻafiaga o vailaʻau i le tino, ae faʻapea foi i le lelei o taumafa ma gaioiga faaletino. O tagata maʻi e faʻaalia le mama i le tino atoa, faʻaleleia le tino o le cardiovascular, faʻaitiitia le manaʻo ma le leiloa o kilokalama e le manaʻomia. Na faamalieina nei tagata i le aoga o le tali a le Victoza.

E fautuaina le faaaogaina o fualaau faasaina "Viktoza" e pei ona faatonuina e le fomai. E le gata i lea, e le mafai ona faʻataʻitaʻiina nei mea e lua, e aunoa ma se suʻesuʻega, talu ai o taunuuga e mafai ona matua faanoanoa. Afai o le fualaau faasaina "Victoza" e le fetaui ma afaina ai itu, ona mafai lea ona suia i fualaau e pei o le "Saksenda" ma le "Baeta". Muamua e talitutusa ma le "Viktoza" i tulaga o gaioiga galue ma meatotino. E tau e tusa ma le 27,000 rubles. O le lona lua o loʻo i ai se isi vaega malosi, ae tutusa lona aʻafiaga i le tino ma faʻamaoniga. O lona tau e tusa ma le 4,500 rubles.

Taumafa faafomai

O fualaau faasaina "Victoza" e mafua mai i fualaau taugata (iloiloga a fomaʻi e manaʻomia le suʻega atoa o le tino ao le i faaaogaina lenei meafaigaluega). O lona tau i se peni tui tui 3 ml Numera 2 e eseese i le itulagi o le 7-10,000 rubles. O le vailaʻau faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi masani ma tuʻuina atu i na o togafitiga.

Victoza solution e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II, ae o isi tagata uma e tatau ona faʻaaoga tatau e pei ona faatonuina.

Le aoga o fualaau faasaina Victoza mo le maʻisuka ma le mamafa o le paʻu

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Victoza o le muamua ma na o le tasi o le kullucagon-pei o le peptide. O lenei mea e tusa ma le 100% e tutusa ma le GLP tagata. E pei o se mea masani, o le fualaau faasaina Viktozaprovok e mafua ai le faamatuu atu o le inisalini i ni masini faapitoa o masini, pe afai o le kulukose e sili atu i le masani.

O aso nei Viktoza mo le gau o le mamafa, ma, o se tasi o vailaau mo le maʻisuka, ua faʻaaogaina i le silia ma le 35 atunuu i le salafa o le lalolagi, e aʻafia ai i tulaga alualu i luma o Amerika ma Europa. Tagata suʻesuʻe e le faʻavaivaia suʻesuʻeina meatotino a le GLP ina ia mafai ai ona sili atu le faʻaitiitia o tulaga faʻaleagaina i tagata gasegase o vaega eseese.

Faiga o foliga ma foliga

O le fualaau faasaina Victoza o loo fai ma sui o se vaifofo mo le pulea o meaola. O le gaioiga malosi o le leraglutide. O le vailaʻau vailaau ua tuʻuina i totonu o se penisini faapitoa ma se voluma e 3 ml.

O se fofo lelei e le lanu, e le tatau ona aofia ai ni mea le mama. Tetele poʻo se lanu eseese e tatau ona mataala - masalo o le fualaau faasaina ua faasolo ina leaga. E tele ata o le pine syringe Victoza e mafai ona maua i luga o le tele o punaoa i le Initaneti ina ia e faamasani i le auala e tatau ai ona vaʻai muamua lenei vailaʻau.

Faiga o vailaau mo togafitiga

Victoza injections o se vailaau mamana malosi. O aʻafiaga autu o fualaau oona e mafua ai le fiafia moni mai tagata faʻamaʻi ma endocrinologists:

  1. Faʻailogaina o le gaosiga o le inisalini e faalagolago i le glucose,
  2. Taofiofia o le gaosiga o le glucagon e ala ile kulūkose-faʻalagolago,
  3. Puipuiga mai tulaga ogaoga o le hypoglycemic,
  4. Faʻasaʻoina o le manava ona o sina faʻaitiitia itiiti o le faʻamalosi (faʻaitiitia le faʻaitiitia o le kullukose pe a uma le 'ai),
  5. O le faʻaitiitia o le malosi o le tui o le insulin i le itu i tua,
  6. Faʻaititia le gaosiga o le kulukose e ala i fofo,
  7. Fegalegaleaiga ma le leo o le mafaufauga ina ia mafai ona maua ai se lagona o le nofo filemu ma faaitiitia le lagona o le fiaaai,
  8. Faʻaleleia le faʻamalosia o gaʻo ma totoga o le tino cardiovascular,
  9. Totoina o le toto toto,
  10. Faaleleia atili o le toto toto.

Pharmacological Details

O le vailaʻau Victoza, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e faʻafoe tasi i le aso. O le faʻagasologa umi o le vailaau galue malosi ole lilaglutide o loʻo tuʻuina mai e auala e tolu:

  1. O le faʻagesegeseina o le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ona o mataupu faavae o le ola tutoatasi,
  2. Laupeʻa o le Albumin
  3. Le maualuga maualuga o le mautu o le tele o enzymes, e mafai ai ona aveesea mea totoe o fualaau faasaina, i le umi e mafai ai.

Victoza e galue malie i luga o le pancreatic structure, faaleleia atili le gafatia o gaioiga peta. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻamalosi o le glucagon. O le faiga mo le faamaopoopoina o le galuega o enzymes ma le gaioiga o le pancreas lava ia o le mea moni atoatoa.

Mea Faatau

Victoza e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa pe afai e leai se maʻisuka poʻo isi mea e le masani ai.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, e tusa ai ma le talaaga o le faʻaitiitia i le maualuga o le glycemia, o le gaogao gaogao e faʻaitiitia lemu.

O le gaioiga malosi e aoga e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O le gaʻo gaʻo e faʻaititia le natura, ma o mea uma e aofia ai i le faagasologa e le mafai ona afaina ai le tino. O le aʻafiaga o le gaʻo e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le fiaai ma faʻaitiitia ai le taumafa malosi.

O le vailaʻau Victoza poʻo Saksenda (o le isi igoa mo le fualaau faasaina e tau i le tetee atu i le mamafa o tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻi o le maʻisuka) e faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e faʻamautinoa le mamafa ma faʻamaonia le faʻamaumauga o le glycemic. O le suʻeina o fualaau faasaina e le aoga - aʻo leʻi faʻaaogaina e matua manaʻomia lava le maua o le lagolago faufautua a se fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai.

E uiga i tulaga o le maʻisuka

E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega i meaola e iai vailaau o vailaʻau, o le liraglutide e faʻagesegese ai le faʻavaeina o se suka suka. I le tele o itu, o se taunuuga lelei e maua ona o le faateleina o suauu peta o le pancreas. I le na ona tuʻuina atu, o le okeni e vave ona vave faʻaolaina, ma o faagasologa o le toe faʻafouina e sili atu nai lo faʻatafunaga.

O se matafaioi taua o le faia e le puipuiga o fausaga glandular mai le tele o itu leaga:

  • O le i ai o cytotoxins,
  • O le i ai o ni gaʻo gaʻo maualalo e mafua ai le oti o peta tifaga galue o le gland.
  • Vailaʻau mataʻu laititi o le tino maʻalaʻau, e taʻitaʻia ai le totoga o le toto.

Faʻailoga Pharmacokinetic

O le faʻaaogāina o le mea galue e telegese, lea e faʻamaonia ai se aafiaga umi i le tino.

O le maualuga o le plasma concentrations e oʻo i le 8 i le 10 itula i le maea ai o le faʻafoega o fualaau.

Liraglutide o loʻo faʻaalia le malosi faʻamalosi i tagata gasegase o vaitausaga uma ma vasega. Suesuega lea na maua ai e tagata volenitia mai le 18 i le 80 tausaga le matutua ni faʻamaoniga e faʻamaonia ai lenei mea.

Faailoga mo le tagofia o fualaau faasaina

Victoza, e pei ona tutusa, ua faailoaina mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasagaga o meaʻai lelei ma faʻamalositino masani, o le vailaʻau e faʻaalia ai le aoga tele. E tusa ai ma iloiloga a tagata gasegase, Victoza e faʻatagaina oe e pulea le faʻasologa o igoa, e tusa lava po o uiga o le maketi ma uiga lelei o tagata taitoatasi.

E tele ni vaaiga mo le tofiaina o Victoza. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e lelei e faatatau ia i latou taʻitasi:

  1. Monotherapy (na o le tasi le Victoza i totonu o se peni suauu ua faatonuina e pulea ai le tulaga o le maʻisuka ma ia faamautu le mamafa o tagata mamaʻi i le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate agai i le talaaga o le faateleina o le manao).
  2. Faʻamālōlōina faʻatasi ma le tasi poʻo le sili atu o vailaau faʻasaina o loʻo faʻaaogaina i le tautala. O le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i metformin ma siama sulpiyl. O lenei togafiti togafitiga e talafeagai mo tagata gasegase oe na le mafai ona ausia le lelei o le puleaina o fua o le kulukose i togafitiga o togafitiga muamua.
  3. Faʻatasia o togafitiga e faʻavae i le basal insulin i tagata gasegase oe na le lagona le manaʻoga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻaalia i luga.

E uiga i le faʻailoga

Taugofie le tau o Victoza ma iloiloga lelei e faia ai lenei mea faʻamalositino e matua lauiloa. Ae ui i lea, e oo lava i le saogalemu o le aiga, o le fualaau faasaina atoatoa ma le faaaogaina lautele mo le togafitiga o tagata gasegase e le o se mafuaaga e galo ai e uiga i le faalēaogāina:

  1. O le gasegase ile vaega ole Victoza, e tusa lava poo le a le gaosiga (o se faʻamaufaʻailoga tatau, e talafeagai mo soʻo se oloa tau vailaʻau),
  2. O se talaʻaga o le kanesa o thyroid o se ituaiga faʻataʻitaʻiga (e oʻo lava i talafaasolopito o aiga),
  3. Neoplasia o le endocrin origin (tele)
  4. O le matua le atoatoa,
  5. O le le atoatoa o le ate,
  6. Heart failure I - II vasega galue.

Vaega faapitoa

Victoza, e tusa ai ma iloiloga, ua faʻatulagaina e avea o se vailaʻau saogalemu ma sili ona lelei. Ae peitai, ei ai nisi tulaga e le talafeagai ai le faatonuina o le fualaau faasaina, talu ai i lalo o tuutuuga faapitoa e le galue le mea galue.

O loʻo matou talanoa e uiga i maʻi faʻapitoa ma aiaiga patino:

  • Sugar ituaiga o le ituaiga muamua,
  • Ketoacidosis o le maʻi suka,
  • Toto
  • Lactation
  • Faʻafumūina o le mucosa o le fatu laʻititi poʻo le ogaoga,
  • Tausaga e le itiiti ifo i le 18 tausaga (e leai se faʻamatalaga i le aoga o le faʻatagaina, talu mai suʻesuʻega i tagata gasegase i lalo o le matua o le matutua e leʻi faʻatautaia),
  • Gastroparesis o le ituaiga suka.

Faʻaiʻuga

Suesuega faʻasolosolo i fualaau faʻasaina sa faia faʻaauau. O tagata tomai faapitoa na mafai ona suʻeina aafiaga uma o Victoza. E pei lava o soʻo se isi vailaau faʻasaina, o le vailaau faʻasolosolo i le liraglutide e ono mafua ai aʻafiaga. E mafai ona e aoao atili e uiga i mea e le manaomia o le tino e ala i le faitauina o faʻamatalaga i le laulau.

Laʻau po o le okeniFaʻailoga poʻo ni faʻafitauli matuiaE faʻapefea ona taatele i le faiga
Malosiaga o le tinoFaiga faʻaleagaina o tupuaga eseeseE masani lava
Faʻatonuina le polokalamaAnaphylactic periodE seasea lava
MetabolismAnorexia, o le faʻaitiitia o le manava, o le faʻafitauli o le faʻamalaloinaE seasea
Nervous systemOotiaE masani lava
Fale gasegaseNauseaE masani lava
GaggingE seasea
General dyspepsiaE masani lava
Faʻanoanoa i totonu o le vailaʻau faʻasolosoloE seasea
FaʻailogainaE seasea
Lavea vavaeE seasea
Vaʻaia o gastritisE masani lava
TotoinaE seasea
PaʻuE masani lava
Pancreatitis (o nisi taimi o le pancreatic necrosis)E seasea lava
LotoTachycardia laitiitiE masani lava
Paʻu o le paʻuUrticaria, itching, isi faʻafefeE seasea
Fatuga ma le polokalama o le urinaryRenal e le afainaE seasea lava
Nofoaga e faʻatautaia ai le fualaau faasainaFaʻatonuga laitiE masani lava
Tulaga lauteleMalaise, vaivaigaE seasea lava

E uiga i togafitiga faafomaʻi

Victose faʻaitiitia le aoga o le digoxin pe a ave nei vailaʻau faʻasaina i le taimi lava e tasi. E iai foi se aafiaga faapena e matauina i le tuufaatasiga ma le lisinopril.

E mafai ona saogalemu le vailaau faʻatasi ma fualaau faʻamalosi, fualaau faʻamalo pepe mo le fanau mai.

E tusa ai ma iloiloga a fomaʻi, Viktoza mo le mamafa o le mamafa e tatau ona ave ma le faʻaeteete tele ma e le faaopoopoina i isi fualaau e mafai ona aʻafia ai le kulūkose i le tino.

Auala e ave ai Victoza

O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e avea o se inisiua faʻavave i le aso. O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e le o noatia i mea taumafa. Afai ei ai sau faʻafitauli i le tui, e mafai ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga le sisiua ma se peni ma Viktoza mai lau fomaʻi.

O le meafaigaluega e faʻatau i taimi uma i se fua saʻo ma i se tuila, faigofie mo le faʻaaogaina i soo se tulaga. Victoza e mafai ona tusia i "manatu" nei:

Afai e tatau ai, o vaega o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le taimi o le tui, e mafai ona suia i le faitalia a le tagata maʻi. O le aotelega o le togafitiga o le a tumau pea e le suia. O le fualaau faasaina e matua le taliaina e faaaoga mo le puleaina o le tino.

Ole fua muamua e le tatau ona sili atu i le 0.6 mg o mea gaosi i le aso. I le vaiaso muamua, e mafai ona faasolosolo lemu le laʻititi o le metotia i le 1.2 mg. O le tau aupito maualuga e faatagaina i tulaga tulaga ese e 1.8 mita i le tuʻituʻi.

Auala e taulima ai se tui

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le faiga o se vaifofo (6 mg i le 3 ml o le vai), tuʻuina i totonu o se peni tui. O le algorithm mo le faʻaaogaina o le oloa faʻamalositisi e faapenei:

  1. O le pulou puipui e vavaeeseina lelei mai le suauu.
  2. Mai se nila faʻaaoga e aveese le pepa.
  3. O le nila o loʻo tui i luga o se tui.
  4. Aveese le pulou puipui mai le nila, ae aua le togi ese.
  5. Ona tatau ai lea ona aveese le nila o le pito i totonu (lalo o le nila).
  6. Iloilo le soifua maloloina o le suauu.
  7. O le togi o loʻo faasolosolo malie, filifili le metotia. E tatau ona i ai i le tulaga e tasi le faailoga o le fua o le faailoga siaki.
  8. O le suauu e siakiina ma le tolaula, faʻapipiʻi lemu le fagu ma le tamatamailima. E faʻamalosia le togafitiga aua e mafai ai e oe ona vave faʻavaveina le faʻaleleia o le ea i le fofo.
  9. E tatau ona faia le tui i le "tolaula luga" ma tuʻu le "amata" i ni nai taimi. O le togafitiga e faia seia oo i le "zero" i luga o le faailoga, ma o le mata o le vai e vaaia i le pito o le nila.

I le taimi lava lea aʻo leʻi tuiina, e tatau ona e toe mautinoa e filifilia le saʻo saʻo. Ina ia faʻaaogaina le vailaʻau, e fesuiaʻi le tuila ma faʻapipiʻi se nila i lalo o le paʻu. Faasolosolo filemu ma lemu le amataga o le amataga. O le vaifofo e tatau ona sosolo malie i lalo o le paʻu mo le 5 i le 7 sekone.

Ona toso malie mai lea o le nila. Ua tuʻu le pito i fafo o le pusi. E matua faasaina ona paʻi i le nila ma ou tamatamailima. Ona faʻasolosolo lea o le elemene ma lafoai. O le syringe peni lava ua tapunia ma se pulou faapitoa.

Lykamo ma Victoza

E masani lava ona tulai mai le fesili, o le a le eseesega i le va o Lixumia ma Victoza, o fualaau faasaina e filifili ai e tetee atu i le oona ma faaaliga o le maʻisuka. Viktoza i le taua e faatatau i fualaau taugata e faigata ona faʻatau mo le faʻaaogaina i aso taitasi. O se tasi lenei o mafuaʻaga latou te taumafai ai e suia le fualaau sili ona aoga ma saogalemu atoatoa i isi auala.

Lixumia o se fualaau faasaina ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka faatasi ai ma le metformin. Afai e faatonutonuina e Viktoza le maualuga o le kulukose ma le glucagon, ona mafai loa lea e Lixumia ona galue i le tasi le itu - e ala i le fetuutuunai o le maualuga o le kulukose.

O le isi eseesega taua, lea i nisi o tulaga e mafai ona mafaufauina o se toe iloga taua o le faʻaopoopoga i mea taumafa. O le fualaau faasaina e faia i se itula ao lei faia se taumafataga i le taeao po o le afiafi, lea e le masani ona faigofie. I le tulaga o Victoza, e mafai ona faia le inisiua i soo se taimi talafeagai.

I se tulaga lautele, o faʻamaoniga, faʻamaoniga, faʻaogaina ma faʻaogaina tulaga o sauniuniga e talitutusa. O se kopi gaosia o le GLP o loʻo faʻaaoga e faʻaititia ai le mamafa i le faʻaoga tasi-lerapeutic regimes. I le atoaga, e mafai ona suia Liksumia e Viktoza, ae o le sui e le tutusa. Mo le tele o faʻasalalau, o le vailaʻau mulimuli e sili atu ona manaia mo le foia o faafitauli togafitiga.

Baeta poʻo Victoza: mea e filifili ai

O le isi fesili autu e sili atu nai lo Bayet poʻo Viktoza. Baeta o se amino acid aminopeptide.E ese le eseesega mai le vailaʻau faʻasolosolo mai Victoza, o loʻo galue malosi, ae faʻamaʻo faʻalua uma uiga o lenei vailaʻau. I le sailiga mo "Victoza saoloto," o le aminopeptide e le mafai ona taʻua o le filifiliga sili ona lelei. E sili atu le tau nai lo se vailaʻau e faʻavae i luga ole luga ole lalata.

Ae ui i lea, o loʻo i ai eseesega lea e taugata ai le taulai faapitoa. O le vailaau faasaina o le Baeta e manaʻomia ona faaluaina i le aso.

I totonu o le itula, e tatau ona taooto se tagata, ma faʻasolosolo lemu le vailaʻau i lalo o le paʻu.

O se faʻaaliga taua lea e tatau ona amanaia pe a filifilia le elemene tutotonu o togafitiga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Victoza e sili atu le taugofie nai lo le Baeta, ma e faʻalauiloaina foi le faigofie.

O le faʻamaoniaina o se faʻamaoniaptide nai lo le olega ole aoga pe afai o le tino o le maʻi e mafai ona togafitia togafitiga ma se fualaau taugata, e le amanaʻia Victoza aoga.

Viktoza ma le ava

O le tuufaatasiga o soo se mea tau vailaʻau ma meainu malosi e masani ona le manaomia. Mo le maʻisuka, o latou tulaga faʻaleagaina o se vaega taua o le olaga. E tatau ona e taulimaina le kulukose le tumau i taimi uma, o lona uiga e te manaomia le faʻamautuina oe lava i meaʻai ma mea inu malosi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le ava malosi i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka faapitoa lava. O le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata maʻi o le a faʻafuaseʻi ona maua ni faʻamaʻi faʻamaʻi - o le maualuga o le kulukose i le toto e paʻu malie.

O lenei aafiaga e faapitoa lava le faalauiloaina pe afai o le ava malosi o loo i ai i se manava gaogao, faatasi ai ma sina aofaiga o meaai, po o le tele o le ava malosi ia te ia lava e manaia tele.

Soo se mea e inu ava malosi e faʻaleleia ai le gaioiga o inisalini ma fualaau e faʻaitiitia ai le insulin. E le gata i lea, o le tele o mea o iai i le ava malosi ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le ate - faʻaitiitia le taua o le kulukose.

O le lamatiaga o le pepelo (e oo lava i le hypoglycemic coma) e faateleina tele, pe afai, pe a uma ona inuina le ava malosi ma aloese mai meaai, o le tagata maʻi e feagai ma le mamafa o le tino. E matua faasaina le faia o tui tele o le ava malosi i le afiafi ma ia faia soo se fualaau e tuuitiitia ai le kulūkose. I le tulaga o le moe, o le ituaiga tino o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

E ui lava o le fualaau faasaina Victoza e iloga i se ituaiga faapitoa o aafiaga o le vailaau oona ma "atamai" e faatonutonu ai faiga uma i totonu o le tino, e le tatau i se tasi ona galo o le tuufaatasiga o vailaʻau ma le ava e masani ona tauaveina ai se taufaamatau.

O a nila e talafeagai mo nei peni tui? O fea e faʻatau ai?

NovoFine ma NovoTvist o loʻo gaosia e Novo Nordisk, o le kamupani lava lea e tasi e maua mai ai le lirapuututide, e talafeagai mo penisini tuila Victoza. O nei nila e faigofie ona faʻatonu i le initaneti, ma e mafai foi ona e suʻe falemaʻi. E le taugata tele. Pe o ni meaʻai o isi gaosi oloa e talafeagai - siaki ma tagata faʻatau. E faʻatagaina aloaia e faʻaaoga ia nilala e sili atu ma le 1 le taimi. A uma le iniseti, ia lafoaʻia le nila faʻaaoga i taimi uma. Aua nei teuina le peni ma le nila ua faʻapipiʻiina e puipuia ai le fufulu, faʻaleagaina, ma siama.

Bayeta (exenatide) o se vailaau faapena, ae tatau ona tui 2 taimi i le taeao i le taeao ma le afiafi. E maua e tagata maʻi lenei faiga o le faʻaaogaina le toʻa. Baeta e sili atu le taugofie nai lo Viktoza, ae e fiafia lava i sina lauiloa. O faʻamatalaga e uiga i lea mea e le sili atu le leaga nai lo le fualaau faasaina leraglutide, mai tagata gasegase e le faʻavalevalea e tuʻuina atu i latou i le iniseti 2 taimi i le aso.

Talu mai le 2012, o le vailaau faʻapitoa, Bydureon, na faʻatau atu i Sisifo, lea e lava e faʻafoe tasi i le vaiaso. O faʻamatalaga e uiga ia te ia e feteenaʻi. Masalo o le mafuaʻaga o le kanesa o thyroid, ma mulimuli ane o le a aveesea mai le maketi. I le gagana Rusia, ua resitalaina i lalo o le igoa Baeta Long.Ae i le taimi o lenei tusitusiga, ua toetoe a le mafai ona maua.

Faʻalogo lelei i le fualaau oona (Trulicity). E galue o ia i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o Victoza, ae ua lava lea e taofia ai o ia i le vaiaso. E le pei o le Baeta Long, e mafai ona faʻatau i le gagana Rusia. E leai ni toe iloiloga i le Rusia e uiga ia te ia. Ae o tagata faʻa-Peretania e tautala lelei e uiga ia te ia. E faʻaleleia ai le suka o le toto, le hemoglobin glyc, ma sili ona taua - e matua taofia ai le manao, e pei o folafolaga a le kamupanī.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E foliga mai, i lalo o le aafiaga o lenei vailaau, o le vave ona vave gasea ma le manava faʻapitoa. O faʻamaoniga e matua le fiafia e fomaʻi tagata maʻi i se meaʻai lelei, mumusu mai le 'aiʻona. O nisi e tatau foi ona faamalosia i latou lava e ai. Ia manatua o le Faʻasalaga e le faʻatagaina aloaia mo le tele o meaʻai i tagata e maua le toto suka. A o le i muamua le tui, ia na o le mea lava lea, sauniuni mo le mea moni o le ae manaʻomia se togafitiga faʻafuaseʻi ona o faʻamaʻi ogaoga poʻo le pancreatitis.

Victoza fualaau faasaina e le mafai ona faalauiloaina mo le gau o le mamafa, tusa lava pe leai se maʻisuka. O lenei vaifofo masalo e le o faatelevaveina le kalori. Ae e faʻavaivaia ai le fiaʻai, o le mea lea e itiiti mea e maua e tagata gasegase. O le tele o tagata faaaoga ia latou iloiloga e oo lava i le tusitusi o loo i ai se latou suiga i meaai, e ui lava e le oʻo i le fiaai atoatoa.

O le sini tupito o le tagata maʻi e tatau ona ia iloa pe faapefea ona 'ai ma le mausali ma le masani, ia faʻaumatia le gasegase pe a maeʻa le inisiua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sailia isi faafiafiaga nai lo meaʻai, faʻaititia au galuega ma le popole. O se meaʻai maualalo-gasegase o le auala autu lea e faʻaumatia ai meaʻai ua fai ma vaisu. Ole Victoza o se ituaiga lagolago lagolago mo le vaitaimi ole fesuiaiga. E le mafai ona ou nofo ai i loʻu olaga atoa.

Liraglutide na faia e avea o se vaifofo mo le maʻisuka ituaiga 2. Ina ua mavae ni nai tausaga, na iloa e le kamupanī e mafai ona e mauaina le tele o taimi sili atu tupe e ala i le faʻatau atu o le mea lava e tasi o se auala e faʻaitiitia ai le mamafa. Talu ai o tagata o loʻo i ai le ogaoga o le gaʻo ma le suka toto masani e tele taimi e sili atu nai lo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ua maeʻa suʻesuʻega, e pei ona faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina (FDA) le lagolagutide mo togafitiga o le oona. Ae o loʻo faʻatau atu i lalo o le igoa faapitoa o Saxenda ina ia faigofie ai le faʻasalalau.

Saksenda ma Viktoza o fualaau tutusa ia i lalo o igoa eseese. O le mea o loʻo galue malosi, afifiina ma vaega o ausilali tutusa. Mo le gau o le mamafa, e mafai ona faʻaaogaina le leraglutide mo tagata ei ai le tino o le numera o le 30 kilokalama / m2 poʻo le maualuga poʻo le 27-30 kg / m2 i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi - metabolic syndrome, hypertension, faʻavaivaia le kulukose, prediabetes. Fautuaga o togafitiga mo togafitiga o le oona tele e maualuga atu nai lo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E amata ona prick i le 0.6 mg i le aso. Ma, faatasi i le vaiaso, ia faateleina le fualaau ile 0.6 mg seia oʻo i le maualuga - 3.0 mg i le aso. Manatua o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e le sili atu i le 1.8 mg i le aso.

O aʻafiaga o Saxenda ma victoza fualaau mo le mamafa o le paʻu e tutusa ma le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e mafai ona latou tupu soo ma sili atu ona faigata, aua o le vailaau o vailaʻau e maualuga atu. Saxenda o le a sili atu le faigata o le faʻatau ma faʻatau atu nai lo Viktoza. O tagata e tuiina i latou lava i le itu i tua ona o le mamafa o le paʻu e tatau ona faʻaeteete i le pancreatitis i le auala tutusa e pei o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasalaga, suʻe se suʻega toto mo le amylase pancreatic i taimi uma i nai masina. Faʻalogo lelei i le fualaau oona (Trumpet), lea e lava e faʻamaʻi tasi i le vaiaso.

O aʻoaʻoga aloaia mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza e le maua ai se tali tuusaʻo i le fesili o le fetaui lelei o lenei fualaau faasaina ma le ava malosi. E mafai ona e inuina sina tele o le ava i lou lava tulaga lamatia aʻo e tuiina le laina ole lalata. E matua faigata lava le le mafai ona onā.I le i ai o le ava malosi, e tatau ona e aloese mai le ava malosi, ae aua le taumafai e faʻaaoga lelei. O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le pancreatitis, faapea foi ma le toto maualalo (hypoglycemia). I le tusiga "Ava oona mo le maʻisuka" o le ae maua ai le tele o faamatalaga manaia.

Victoza, e pei o nisi o fualaau o le maʻisuka, e faʻaaoga foi mo le gau o le mamafa, aua, e tusa ai ma suʻesuʻega, o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻo.

Ole Victoza o se vailaʻau faʻasaina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Na atiina ae e le kamupani Danimaka o NOVO NORDISK, o se tagata gaosi lauiloa o fualaau faasaina. O le fualaau faasaina ua lata mai nei i luga o le maketi o le lalolagi, ae ua uma ona faamaonia lona aoga e le gata i togafitiga o le maʻisuka, ae faapena foi i le tau faasaga i le mamafa.

O le togafitiga o le Viktoza e maua mai i le liraglutide, o se mea tutusa i lana gaioiga i le kulukopane-pei o le peptide (GLP-1), lea e gaosia i le tino o le tagata. GLP-1 le atoatoa i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka toe faʻataunuʻuina i tua. O le atagia o le aafiaga o le GLP-1, leraglutide e afaina ai le gaioioiga o suauu pancreatic. E faʻaitiitia ai le toto suka, faʻagesegese le faʻapalapalaina o meaai, lea e maua ai e se tagata se lagona o le faʻavevesi. Victose fesoasoani e faʻaitiitia le tele o mea gaʻo ma faʻaititia le mamafa o le tino.

Ua suʻesuʻe e saienitisi Europa aafiaga o Victoza i tagata gasegase. O le faʻataʻitaʻiga na aofia ai le 564 tagata e sili atu le mamafa. Sa vaevaeina i latou i ni vaega se tolu, o ia mea uma sa i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O i latou uma na auai i le suʻega e tatau ona faʻaititia le kalori i mea latou te 'ai ma faia se seti o faʻamalositino. I lenei tulaga, o gasegase mai le vaega muamua na ave se nofoagabo, mai le lona lua - o le vailaʻau o Xenical, ma mai le lona tolu - Victoza. Ina ua maeʻa le suʻega, na maua i le vaega lona tolu, o le mamafa o le leiloa sa matauina i le 75% o tagata auai. I le vaega muamua 30% o tagata gasegase na mafai ona leiloa le mamafa, i le lona lua - 44%. O lenei mea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga ia Viktoz o se fualaau lelei mo le paʻu o le mamafa.

O le vailaau faʻasaina e maua i le ituaiga o vaifofo, i le 1 ml lea e aofia ai le 6 mg o mea gaʻo. O le fofo o loʻo tuʻuina i totonu o se peni 3 syringe faigofie. O le victose e faʻapitoa ona faia i totonu o le manava poʻo le tauau i lea aso ma lea aso, sili atu i le taimi e tasi. I le amataga o togafitiga, o le fualaau o le vailaau faasaina e itiiti ma e 0.6 mg. E sili atu i le tasi i le lua vaiaso, e faasolosolo malie ona faateleina i le 1.8 mg i le aso.

O aʻafiaga nei e mafai ona tupu i taimi o togafitiga ma Victoza:

  • le mautonu o le gastrointestinal tract (manava, vomiting ma le nausea),
  • hypoglycemia (o le pa'ū i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le laʻititi laʻititi),
  • ulu matua.

Contraindications mo le faʻaaogaina o Victoza, e lua mo le gau o le mamafa ma mo togafitiga:

  • ogaoga ogaoga ma le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga e 18 tausaga.

E le mafai ona faʻatagaina Victoza, faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le manaʻo ma fesoasoani e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, aua nei galo o lenei mea o se fualaau faasaina fou, o mea lelei ma le le lelei o nei mea e le o malamalama lelei i ai. Victoza o se vailaau mo le maʻisuka ma e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi.

Mo i latou ua uma ona faʻaogaina lenei meafaigaluega, faʻamolemole tuʻu mai au faʻamatalaga i lenei vailaʻau. E faʻapefea ona fesoasoani ma oa aʻafiaga na e oʻo i ai.

Tusi resitala e tuʻu ai se toe iloiloga.
E itiiti ifo ile 1 minute le umi.

E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, o le victoza fualaau faasaina e le fesoasoani ia te au e aveesea ai le mamafa. O le taunuʻuga mai lona faʻaaogaina e laʻititi. Ou te manatu o le pulea e le tagata lava ia mo le leiloa o le mamafa e le afaina, talu ai o le vaifofo e le maua ai se mea mautinoa, ae e i ai ona aʻafiaga o le itu ma le faalumaina.
O fualaau faasaina ei ai se tulaga e le masani ai o le faasaoloto - o se tui tui. O le numera o mea e aofia ai le 3 ml, o le vailaau o le mea galue o le 18 mg. I le 1 afifi - 2 pi.O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le leraglutide ma le sodium hydrogen phosphate dihydrate. O le fofo e le lanu, manino atoatoa.
Taugata e taugata - 1 pusa tupe mai le 9 i le 10,000 rubles. O le vailaʻau ua tui i totonu o le tauau poʻo le manava. Muamua, e le tatau ona sili atu i le 0.6 mg. A maeʻaeʻa ile 1.8 mg. E tatau ona faʻaalia le fuataga manaomia e faʻaaoga ai le komivalo i luga o le sulu. Pe a leiloa le mamafa, e fautuaina e tui le metotia pito i lalo.

O loʻu finocrinologist na faatonuina aʻu Viktozu ina ua faateleina loʻu maualuga o le suka. E le gata i lea, na faatonuina aʻu i se mea e leai se taumafataga o le carbohydrate ma nisi o tino faaletino. O se mea mataʻutia le faia o nei inisiua i le manava i le taimi muamua, ae o le mea moni e le o mea uma e sili ona matautia: o le suauu e faigofie tele, o le mea autu o le mulimuli ma le faʻaeteete i faatonuga ma mulimulitai i tulafono uma ao le i tui. O le fua muamua lea na faatonuina mai e le fomai mo aʻu e na o le 0.6 mg, e na o le 0.1 ml o le vaifofo - e le o lagonaina i le taimi o le iniseti, na o le faʻapipiʻiina o le nila lava ia, ae puupuu ma taua, e mafua ai le maualalo o le tiga. O le tui e tatau ona faia i lea aso i lea aso, pe a uma le 10 injections, o laʻu atunuʻu na faʻatuputeleina i le 1 mg.
A maeʻa le masina, ona faʻaititia le mamafa i le 5 kg, o le maualuga o le suka na pa'ū i le 5.7. Ou te matauina i le taimi muamua, sa i ai laʻu taotoga faifaipea, ma e oo lava i le lua o taimi, na latou faamalamalama mai ia te au o lenei mea na mafua ona o le faatelevaveina o le metabolism. E ui i le mea moni o le injections e le tigaina, ou te manatuaina i latou i le mataʻu, o le faagasologa lava ia e matua le fiafia lava.

Victoza - O se vailaʻau faʻapitoa e puipuia ai le maʻi suka. O i latou e mananao e leiloa le mamafa i tagata soifua maloloina o loʻo faʻaaogaina e avea o se tagata faʻasusu e faʻaitiitia le manaʻo tele ma, o se taunuuga, faʻaititia le aofaʻi o mea taumafaina i le aso.

Victose o loʻo aofia ai le vailaʻau vailaʻau vailaʻau. E mafai ai e oe ona vave aʻafia le gaʻo e sau ma meaai i totonu o le tino. O loʻo i ai se fualaau faasaina e pei o le viscose e tutusa lava ma galuega faʻafomaʻi - xenical. Ae ui i lea, o le eseesega i le va o nei vailaʻau e lua, o le viscose o loʻo i ai foi se mea e pei o le liraglutide.

Liraglutide o le hormone e afaina ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini i totonu o le toto. O sea ituaiga o hormone "e" auina atu "se faailo i le faiʻai o le tagata e tumu ma e le o lagonaina lagona fiaai.

O le mafuaʻaga lea e le gata ina faʻamavaeina ai gaʻo i le vave faʻavavevave, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le manaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai le faʻamautinoaina o le maʻisuka e avea o se fofo mo le mamafa o tagata (e masani lava ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi), lea e le fesoasoani i le taumafa i taimi o taumafataga.

O le au faiʻai o meaʻai ma tagata e leai ni faʻamaʻi, ae mananao e faʻaitiitia lo latou mamafa, na taulai atu i le vailaʻau o Viktoza o se fualaau faasaina lea e fesoasoani ia i latou ia tumau lelei le umi o taumafa, ae le o le gaoia.

Victoza e faʻaaoga e latou i le tulaga o se tui tui, lea e tuʻuina atu ai vaega o le vailaʻau e ala i le tuiina i le toto. Injections e faia e tusa ai ma le metotia o loʻo faʻasino atu i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le victose e le fautuaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi ma pasia se numera o suʻega i le setete o le tino.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le viktoza fualaau mo le mamafa o le mamafa

O Victoza o se vailaʻau faʻafomaʻi e aofia ai hormones, o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina tutoʻatasi ma leai se mea.

O le faʻaaogaina o le faʻasalaga ua solia ile:

  • maʻitaga
  • susu
  • ogaoga gasegase o le gastrointestinal tract,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi tumau (e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi),
  • laiti tausaga.

O le tau o le faʻaleagaina i falemaʻi e maualuga tele (mo le tasi pusa faʻatasi ai ma se tui o loʻo i ai ni siama, e oʻo i le 6-7 afe rubles). Ae ui i lea, ona o le maualuga o le paʻu o le paʻu na maua mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tele atu taimi e maua ai nai lo le faʻamatalaga faʻapitoa o fualaau faasaina.

O maʻi gasegase e matauina e faaopoopo atu i le faʻaleleia o lo latou manuia ao latou ave Victosa, latou te maitauina le faaitiitia o le mamafa, ma, o le mea lea, o le faʻamautinoaina o le toto suka. E le gata i lea, latou te pulea le faatumauina o le mamafa fou na mauaina, tusa lava pe a uma le faʻamalolo o le fualaau faasaina, mo se taimi umi lava umi.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le victose na o le mamafa o le mamafa ma faʻaleleia le malepelepe o gaʻo i totonu o le tino ua fautuaina ai o le paʻu o le mamafa i le vailaʻau e mafai ona oʻo atu i le 7-10 kilokalama i le masina.

Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina le faʻasalaga (e tusa ai ma le molimau a le fomaʻi!) I le avea ai o se auala faaopoopo mo le aveesea o le mamafa. Ae le naʻo le tasi. I le tutusa ma le faʻaaogaina o inisiua a Viktoza, o se faʻalavelave o fuataga e faʻaaogaina mo le maumaututu maumaututu ma le manuia.

Talu ai nei, na amata ai ona faʻaalia le tele o iloiloga e uiga i Lyraglutide. E le na o se faʻamalologa, ae e fesoasoani foi e matua gau ai le mamafa. I luga o le faavae, o fualaau faasaina ua faia e faʻafaigofieina ai le galuega a le vaega o meaʻai, faʻaitiitia le toto suka. Liraglutide, e avea ma sui e sili ona lelei mo le hormone GLP-1, ua faʻaaogaina o se vailaau malosi i vailaʻau e pei o Saksenda, Viktoza.

Faafetai i le sao o le filifilia o mea aoga, o vailaau e fesoasoani i le taua tele e oo lava i tagata ua matua le toe faamoemoe. E le gata i lea, i le tele o tulaga, e fautuaina foi e fomaʻi e togafitia le meaʻai ma nisi ituaiga o maʻisuka. Ae o se taunuuga lelei e faalagolago e le gata i le faʻaaogaina o le oloa. E taua le malamalama i le auala e galue ai le fualaau faasaina i luga o le tino o le tagata, ma pe oa ni taunuuga o lona faʻaaogaina. A uma mea uma, pe a faʻaaogaina lapopoʻa tetele nai lo le fautuaina, e mafai ona iai aʻafiaga. O fautuaga autu, o le usitaia o suʻega ma tulafono o loʻo tuʻuina atu i lalo o le ki lea i se taunuuga aoga.

Liraglutide mo le gau o le mamafa e faʻaaogaina uma i totonu o tagata o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa, ma i totonu o ituaiga 2 maʻisuka. Liraglutide o se faʻatusatusaga o le GLP-1. O le hormone lea e gaosia e le intestine. O lona gaioiga e faʻaaogaina i le pancreas, lea e fesoasoani i le gaosia o le inisalini. O lona tutusa ma Lyraglutide e 97%.

O fualaau sili ona lauiloa ua fatuina i luga o le laina i tua o Saxenda, Viktoza. O loʻo gaosia uma i laupepa ma i totonu o ni penisini faapitoa. Afai e te faʻatusatusa injections ma fualaau, e tatau ona e iloa i le mataupu muamua, e vave oʻo atu le toto o Lyraglutide i le toto.

Pe a oʻo atu se mea i totonu o le tino, e faʻamalosia ai le puleaina o le inisalini. Talu ai e leʻo faʻaalia mai e le tino le eseesega i le va o le natura ma le gaosia o enzymes, o lenei mea e taʻitaʻia ai i le faʻamautuina o faagasologa o otaota. Ona o le mea moni o le tino e galue "sao", o le faasinusili o le suka o le toto e masani ai. O se taunuuga o lenei mea, e televave le fafagaina o se tagata i ni vaega laiti o meaai. Faafetai ia Liraglutid, o le tino e sili atu ona aoga mea. E le gata i lea, e pei ona matauina e se fomaʻi lauiloa, o le galuega autu a le GLP-1 o le tuuina atu lea o faamatalaga i le faiʻai ua atoatoa le tagata. Liraglutide o se tuusaʻo tuusaʻo lenei hormone.

O nei fualaau oona e faʻaaogaina e fomaʻi e togafitia ai le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. O faʻamaʻi o le maʻi e mou atu ona o le televave o le faʻasaʻoina o maualuga o le suka, le toe faʻaleleia o totoga o le tino (pancreas), ma le tulafono faatonutonu o le kulūkose. O togafitiga e faʻatagaina ai oe e faʻamaonia le faʻalaumalie. Pe a togafitia i latou, o le a gasegase le tino o le tagata maʻi e faʻaleleia atili meaʻai ma elemene. O le faʻasologa o le GLP-1 e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le fua faatatau o le faʻasiliina o meaai, ma faʻaitiitia ai le manaʻo. O lenei gaioiga e le gata ina faʻaititia ai faʻamaʻi o le maʻisuka, ae e mafua ai foʻi le gau o le mamafa, paʻu o le mamafa.

E tusa ai ma fomaʻi, faʻapea foʻi ma iloiloga o le leiloa o le mamafa, e mafai ona ausia le sili ona aoga pe afai e te mulimuli i fautuaga nei:

  • tuuese o masaniga leaga,
  • faateleina i gaoioiga faaletino,
  • faʻaauau i mea taumafa maualalo-kalori,
  • uiga lelei.

E sili atu ma le 80% o tagata e ave Victoza mo le gau o le mamafa poʻo se isi vailaʻau e faʻavae i luga o Lyraglutid, ia maitauina lona aoga ma le mamafa o le mamafa. E tusa ma le 25% o le maʻisuka i le maea ai o togafitiga togafitiga le paʻu o le mamafa i le 10%. I le taimi lava e tasi, o le 50% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na fai mai latou te mafai ona paʻu le mamafa e 5% faʻatasi ai ma inisiua po o papa.

Faʻaaoga vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina e faʻafefe ai le meaʻai, faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le tino ma le mamafa o le mamafa e tusa ai ma fautuaga nei:

  • O se peni sosoʻo e sili atu lona aoga nai lo fualaau oona - o se mea moni lea. E sili atu ona faʻaaoga papapi pe a le mafai ona faia se tui poʻo se nofoaga le talafeagai.
  • O le faʻaofiina o fualaau oona i totonu o le injections e tupu faʻafuaseʻi. Mo tui, filifili le vaega ole ogavae, tauau poʻo le manava. Ole laʻititi e laʻititi, o lea o le a faʻagasolo ai le faʻafitauli ole faʻafitauli.
  • Ole taimi ole injections e 1 le taimi ile aso.
  • E fautuaina e tuʻuina atu injections i le taimi lava e tasi, ae e le o se mea e manaʻomia muamua.
  • O le vaega muamua o le olelaglutide o le 0.6 mg. E le gata i lea, i se tele o nei vailaʻau e faʻaaoga mo le itiiti ifo i le vaiaso. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻatupulaʻia le fua i le 1.2 mg.
  • Afai o le aʻafiaga o le faʻateleina o le fua o le olelaututide e le taua, ona maeʻa lea o le vaiaso e faʻaleleia e le isi 0.6 mg.

Faʻalogo lelei i le suauu. E faʻamaonia ai le vaevaega e fetaui ma aumaga: 0.6, 1.2, 1.8, 2.4, 3 mg. Ina ia ausia le maualuga o taunuuga i le aveesea o le mamafa, ua fautuaina e faʻaaoga se vaifofo.

Aʻo leʻi malamalama i le Sansenda poʻo Viktoza, lea e sili ona lelei mo le leiloa o le mamafa, e aoga le faia o se suʻega maeʻa.

O nei tupe e tuʻuina atu ile lua mataupu:

  • pe a maʻi le tagata maʻi mai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 (pe a le mafai e tagata ona aveesea le mamafa ma aveesea le mamafa ia i latou lava),
  • pe afai o le faʻamaualuga o faʻamaumauga o le tagata maʻi e le masani.

E taua le manatuaina o injections, mo le maʻisuka ma le paʻu o le paʻu, e matua faʻasaina i le taimi o le maitaga. E le faʻaaogaina foi laulau i le taimi o le lactation. Nai lo o le liraglutide, ua faʻamatalaina le togafitiga o le inisalini.

E pei o togafitiga faafomai, o fualaau faasaina ma le talafatai e iai a latou faʻailoga. O le faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma leiloa le mamafa ma se lisi o mataupu e matua faʻasaina.

Liraglutide e le o faʻamaonia mo le togafitia o le maʻisuka ma le mamafa o le paʻu pe afai o le maʻi ua maua i faʻamaʻi nei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • faafitauli tau fatuga
  • le faapalepale i vaega
  • Endocrine neoplasia
  • maʻi ate
  • fomaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le toto,
  • pancreatitis
  • maʻitaga
  • susu
  • loto vaivai.

Ma le faʻaeteete tele, ua faʻataunuʻuina le laina i luga o le laina i le:

  • isi maʻi cardiovascular
  • ave isi fualaau
  • aveina GLP-1 i se isi vailaʻau, faapea foi ma le inisalini,
  • Tagata mamaʻi i lalo o le 16 tausaga
  • tausaga matua e 75 tausaga.

O le aveina o le Liraglutide e mafai ona mafua ai ni aafiaga taua. O mea taatele e aofia ai:

  • solia o le faiga o meaʻai,
  • hypoglycemia,
  • taʻavale
  • vili
  • manava manava
  • malosi
  • vaivai.

O latou foliga vaaia e mafai foi ona faʻaosofia ai fua o fualaau oona, lea e tutusa ma le lirapuututide.

O le taatele o aʻafiaga e pei ole:

  • fufulu
  • afaina o le tino
  • faʻalavelave i le galuega a le tino faʻaleleia,
  • arrhythmia,
  • migraine

E taua foi le matauina o foliga vaaia o aʻafiaga e ono aʻafia ai mai le aveina o Liraglutide mo le mamafa o le paʻu ma le mamafa o le mamafa e masani lava ona tupu i na o le 2 vaiaso muamua. A maeʻa lenei taimi, e faʻaaogaina le tino i le vailaau faʻasaina ma o ona faʻafofoga e faʻaitiitia le malosi.

Liraglutide o le gaioiga malosi o nei fualaau e pei o Saksenda, Viktoza. E mafai ona e faʻatau i latou toetoe lava o falemaʻi.

Faamatalaga talafeagai i 01.04.2015

  • Igoa Latina: Victoza
  • ATX Code: A10BX07
  • Mea aoga: Liraglutide (Liraglutide)
  • Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka)

I le 1 ml o fofo lalata6 mg

Sodium hydrogen phosphate, hydrochloric acid, propylene glycol, phenol, vai mo le tui e avea ma meaʻai.

Fofo mo tui tui.

Pharmacodynamics

O se analog glucagon-pei peptide-1 se tagata o ia lea na gaosia e le biotechnology ma e 97% le tutusa ma le tagata. E fusifusia i le GLP-1 faʻaleleia, o le taulaiga lea mo le hormone na gaosia i le tino le fiafia.

O le mea mulimuli e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini i le tali atu i le faateleina o le kulukose toto.
I le taimi lava e tasi, o le gaioiga malosi o le vailaʻau faʻasaina le gaosiga o le glucagon. Ma, i se isi itu, afea hypoglycemiafaaitiitia le faaseeina o le inisalini, ma e le afaina ai le faaselaina o le glucagon. Faʻaititia le mamafa ma faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo, faʻanoanoa le fiaaai.

Suesueina o manu ma vaʻaiafaatagaina e faaiu o le leraglutide e faʻagesegese ai le atinaʻeina o le maʻisuka, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga o le numera o sene beta. O lana gaioiga e na o le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le fualaau faasaina e amata lemu, ma pe a maeʻa le 8-12 itula o lona maualuga maualuga lea i le toto. O le leai o se avanoa e 55%. 98% tuʻuina atu i aʻafiaga toto. I totonu o le 24 itula, e le suia le liraglutide i le tino. T1 / 2 o le 13 itula. O lona 3 metabolites ua faʻamavae i totonu o le 6-8 aso talu ona tui.

Victoza e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma fualaau oona o le hypoglycemic - Glibenclamide, Totogi, Metformin,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma inisalinipe afai o togafitiga faʻatasi ai ma faʻatau fualaau faʻamuamua e leʻi aoga.

Togafitiga i mataupu uma e faia e faasaga i tua o meaʻai ma faamalositino.

  • ituaiga 1 maʻisuka,
  • hypersensitivity i fualaau faasaina,
  • maʻitagama le fafaga,
  • ketoacidosis,
  • ogaoga o le fatu
  • colitis,
  • tausaga e 18 tausaga
  • paresis o le manava.

Victose atonu e mafua ai:

  • taʻavale manava manavavili, tiga o le manava,
  • faaitiitia le fiaai anorexia,
  • tulaga o le hypoglycemic,
  • tiga o le ulu
  • tali i le nofoaga o tui,
  • afaina o le gasegase.

Faatonuga mo le faaaogaina o Victoza (Metotia ma fua)

O le S / c e tui i totonu o le manava / suʻega i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

E sili le ulufale i le taimi tutusa o le aso. E mafai e le nofoaga o inisiua ona suia. Ole fualaau faasaina e le mafai ona ulu i / in ma / m.

Latou te amata togafitiga i le 0.6 mg i le aso. A maeʻa le vaiaso, ona siitia lea ole fua ile 1.2 mg. Afai e talafeagai, mo le pulea lelei sili, ia faateleina i le 1.8 mg i le maeʻa ai o le vaiaso. O se fualaau i luga aʻe o le 1.8 mg e le manaʻomia.
E masani ona faʻaaoga i le faʻaopoopoga i togafitiga. Metforminpoʻo Metformin+ Thiazolidinedionei siama muamua. Pe a tuʻufaʻatasia ma le sulfonylurea, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le mulimuli, talu ai e le manaʻomia hypoglycemia.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o se fualaau e sili atu ma le 40 taimi i le fua o le fua, o le gasea ma le vomiting e tupu. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

A o taofiofi Paracetamol o le fualaau o le mea mulimuli e le manaʻomia ona fetuunai.

E le mafua ai se suiga taua i le pharmacokinetics Atorvastatin.

Fai ni fetuunaiga Griseofulvin e le manaʻomia le faʻaaogaina o Victoza.

E leai foi se faasaʻoga Dozlisinoprilma Digoxin.

Aafiaga faʻatagaina Ethinyl estradiolma Levonorgestrel aʻo avea ma Viktoza e le suia.

Tausiga o vailaʻau ma Inisalinima Warfarin leʻi suʻesuʻeina.

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Teuina i totonu o le pusaaisa i le 2-8 ° C; le teuina i le vevela o le potu e le sili atu nai lo le 30 ° C e taliaina.

Analogs: Liraglutide, Baeta(tutusa i le masini o le gaioiga, ae o le mea galue malosi e eseese).

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga ia Viktoz e oʻo mai i le mea moni e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau e tusa ai ma faʻamatalaga ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, Baeta ma Victoza, e lelei tele i le puleaina o le mamafa. O lenei manatu e taua aua o le galuega taua i le togafitiga o tagata gasegase ma lenei mea na maua ai le gau o le mamafa.

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le FAATATAUINA maʻisukama le puipuia o ona faʻalavelave, e lelei le aʻafiaga o le tino cardiovascular. E le gata ina maualalo ai le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia foi le gaosiga o le inisalini i tagata mamai. I suesuega a manu, na faamaonia ai i lalo o lona aafiaga o le fausaga o peta peta ma a latou galuega ua toe faʻaleleia. O le faʻaaogaina o fualaau faʻatagaina e mafai ai se auala atoatoa e togafitia ai togafitiga Ituaiga 2 maʻisuka.

Viktoza mo le paʻu mamafa i nisi o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaaogaina e avea ma monotherapy. O tagata gasegase uma na maitauina le faaitiitia o le fiaai. O faailo o le kulukose o le toto i le gasologa o le aso na i totonu o tapulaa masani, na toe foi mai le tulaga masani i totonu o le masina faʻailoa.

O le fualaau faasaina na faatonuina i se fualaau 0.6 mg i le aso mo le vaiaso, ona siitia lea o le fua i le 1.2 mg. O le umi ole togafitiga e 1 le tausaga. O taunuuga aupito sili na matauina i le tuufaatasiga o togafitiga ma Metformin. I le masina muamua o togafitiga, o nisi o gasegase na leiloloa le 8 kilokalama. Ua lapatai fomaʻi e uiga i le faʻapitoa o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. O le faʻaaogaina o ia e ave ai se faʻalavelave cancer cancer ma mea tutupu pancreatitis.

O faʻamatalaga i luga o fonotaga e masani ona leaga. O le tele o le leiloa o le mamafa o le mamafa o le gau o le 1 kg i le masina, i le sili 10 kilokalama mo le ono masina. O le fesili o loʻo faʻatalanoaina lelei: pe i ai se mafuaaga e faʻalavelave ai i le metabolism mo le 1 kg i le masina? E ui i le mea moni o meaai ma faamalositino o loʻo manaʻomia pea.

"Faʻaseseina o metabolism ... leai."

"Ou te taʻutinoina o togafitiga fualaau talafeagai e tatau mo laasaga 3-4 o le meaʻai, pe a faʻasolosolo le metabolism, ae iinei? Ou te le malamalama ... "

"I totonu o Isaraelu, o lenei vailaʻau ua faatonuina na o le maʻisuka ma le maualuga o le suka. E te le maua lava le fua. "

"E leai se mea lelei i lenei vailaʻau. Mo le 3 masina + 5 kg. Ae ou te lei aveina mo le mamafa o le mamafa, o aʻu o le maʻisuka. "

E mafai ona e faʻatau i Victoza i Moscow i le tele o falemaʻi. O le tau o se fofo mo le tuiina i totonu o le penisini o le tui 3 ml Numera 2 i falemaʻi eseese e pesi mai le 7187 ru. e oʻo atu i le 11258 suʻe.

Talofa Uo o loʻu igoa o le Bandy. Sa ou ola i se olaga ola maloloina talu mai le fanau mai ma ou fiafia i meaʻai. Ou te talitonu o aʻu o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i le saite e foia faafitauli eseese. O faʻamaumauga uma mo le 'upega tafaʻilagi o loʻo aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻasalalau i se auala faigofie uma faʻamatalaga talafeagai. Ae peitai, o le faʻaaogaina o mea uma o loʻo faʻamatalaina i luga o le saite O faʻatalatalanoaga faʻatasi ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Victoza - o se fualaau fou mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Victose - o se sui o le hypoglycemic, o se vaifofo mo le tuiina i totonu o se peni tui tui 3ml. O le gaioiga malosi a Viktoza o loʻo i luga o le laina. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina faʻatasi ai ma togafitiga o meaʻai ma gaioiga faʻapitoa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia mafai ai ona ausia le masani masani. Victose e faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i le faʻafoega o vailaʻau faʻasaina e pei o le metformin, sulfaureas poʻo le thiazolidinediones.

Taua: Victoza ua tui faʻafuaseʻi i totonu o le tauau poʻo le manava e faʻaaoga ai le peni. NovoFine nila e faʻaaogaina mo le peni. O le tuiina o le vailaau faʻasaina e le o aʻafia i taumafataga ma e faia i le aso i le taimi e tasi.

Togafitiga e amata i se fua maualalo o le 0.6 mg, ma faasolosolo malie le faateleina pe lua, pe a oʻo i le 1.8 mg i le aso. O le fualaau e tatau ona faʻalauteleina, e sili atu i le tasi i le lua vaiaso. O le faʻaaogaina o Victoza e le faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, lea e muamua ave i le masani masani mo oe, aʻo e mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto e aloese mai ai i le hypoglycemia pe a faia tapenaga sauni. Afai ei ai tulaga o le hypoglycemia, e tatau ona faaititia le fua o le sulfaurea.

Victoza ei ai lona aafiaga i le paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le maualuga ole gaʻo, faʻaitiitia le fiaai, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻavaveina o le kulukose o le toto ma faʻaititia ai le maualuga o le suka (glucose pe a uma ona 'ai).O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o suauu peta pancreatic. O le fualaau faasaina e aafia ai le maualuga o le toto, ma faaitiitia ai.

Victoza, pei o soʻo se vailaʻau, o se numera o aʻafiaga itu:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

    tulaga talafeagai o le hypoglycemia, faʻaitiitia ai le manaʻolaina, faʻanoanoa, gaioiga, vomia, manava, manava, faʻalauteleina o le kesi, paʻu o le ulu

Faailoga mo le aveina o le Victoza - ituaiga 2 o le maʻisuka.

Contraindications i auala a Victoza:

    hypersensitivity i le vailaau faʻamaina o le maʻisuka o le ituaiga muamua o le ate ma le fatu gafa o tagata i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ma le lactation

E tatau ona teu le vailaʻau i se nofoaga malulu i se vevela o le 2-8 tikeri. E le tatau ona faʻamaʻa. O se peni tatala e tatau ona faʻaaoga i totonu o le masina, a maeʻa lenei vaitau e tatau ona ave se peni fou.

Victoza (liraglutide): faʻamaonia mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2

O le kamupani gasegase Novo-Nordik, o loʻo atinaʻeina faʻamalosi fou o le inisalini, na faasilasilaina ua maua le faatagaga aloaia e faʻaaoga ai le fualaau fou mai le Faʻalapotopotoga Faʻataʻi Faʻasaʻi a Europa (EMEA).

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Ole fualaau lea e taʻua o Victoza, ua fuafua mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. Faatagaga e faʻaaoga ai le tala fou ua maua mai i atunuu e 27 - sui o Europa.

Victoza (liraglutide) na o le pau lea o le ituaiga o fualaau faasaina e faʻaaogaina ai le gaioiga masani o le GLP-1 ma maua ai se auala fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua o le maʻi.

O le auala togafitiga, e faavae i luga o le gaioiga o le GLP-1 hormone masani, e tatalaina ai avanoa fou ma musuia ai faamoemoega sili, e tusa ai ma Novo-Nordik. O le hormone GLP-1 o loʻo natia i totonu o le tino o le tino e kolo i totonu o le kolone i le taimi o le taumafaina o meaʻai ma faia ai se sao taua i le metabolism, aemaise lava le faʻaaogaina o le kulukose.

Lapataiga: E pei ona i ai, o le maualuga o lenei hormoni i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona maualalo nai lo tagata soifua maloloina. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o togafitiga faʻatasi ma le GLP-1 e toe faʻafou ai lenei tulaga e toetoe lava masani. O lenei hormone foi e fesoasoani e faatonutonuina le faagasologa o le faʻafefeteina e ala i le faʻagesegese o le gaogao o le manava.

O le taumafaina o meaai mai le manava i totonu o le manava e faasolo ina faifai malie, lea e fesoasoani i le pulea lelei o le suka o le toto, ma e mafua ai foi ona faateleina le lagona o le faamalieina ma le faaitiitia o le fiaai. O nei mea totino o le hormone GLP-1 ma le fualaau faasaina Victoza, na faia i luga o lona faavae, e taua tele i le faagasologa o le faatulagaina o le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei fualaau faasaina ua suia suiga i le auala e togafitia ai le faamaʻi, lea ua lauiloa i le lalolagi atoa o se faamaʻi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo mai i le taimi nei ua faʻamalosi e ave se numera taua o papa maʻa, lea, faʻaputuina, amata ona i ai sona itu i fatugaʻo.

O le alualu i luma o le faamaʻi na mafua ai ona fesuiaʻi i inisua o le inisalini, lea i le tele o tulaga ua afaina i le atinaʻeina o le hypoglycemia. Faatasi ai ma le maʻisuka, e tele naua le mamafa o tagata, talu ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e afaina ai le lagona o le matelaina, ma e matua faigata lava ona taulimaina.

O tulaga taua o le ola, o le i ai o le maʻisuka faafitauli i le tele o tulaga e taofia ai le mafai ona faatino ma faamalositino, lea ei ai foi le aafiaga leaga i le soifua maloloina atoa.

O nei faafitauli uma na foia ma le fesoasoani a le Victoza vailaau, lea na faamaonia i le faagasologa o faamasinoga ogaoga na faia i le taimi lava lea ma tutoatasi i atunuu eseese o le lalolagi, e aofia ai Isaraelu. O se auala faigofie o le vailaauina o vailaau - i le foliga o se peni-servee - e mafai ai le injections e aunoa ma le sauniuni muamua.

O le tagata gasegase, talu ai ona e itiiti sona toleniga, e mafai ona ia faʻafoe le vailaau ia te ia lava, e aunoa ma le manaʻomia o se fesoasoani mai fafo mo lenei mea. E taua tele le faailoaina o le Viktoza mo le faʻaaoga muamua i le amataga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e le gata ina mafai ona pulea le ala o le faʻamaʻi, ae ia taofi foi lona atinaʻe, e puipuia ai le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi ma le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Victoza: faatonuga mo le faʻaaoga

O le fualaau faasaina ua faailoaina i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 i tua o meaʻai ma faamalositino ina ia ausia ai le pulea lelei e pei:

    monotherapy, tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ma se tasi pe sili atu vailaʻau o le hypoglycemic (faatasi ai ma le metformin, sulfonylurea o mea faʻasolosolo poo le thiazolidinediones) i tagata gasegase na le ausia le atoatoa o le togafitiga muamua, togafitiga faʻatasi ma le insaline basal i tagata gasegase oe na le mafai ona maua le pulea lelei o Victoza ma metformin therapy .

Gaioiga galue, vaega: Liraglutide (Liraglutide), sui o le Hypoglycemic - glucagon-like receptor polypeptide agonist

Faiga o foliga: Tali mo le faʻataʻitaʻiga

Tosiga ma le pulega

Victoza e faʻaaoga 1 le taimi / aso i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tui i totonu o le manava, ogavae poʻo le tauau. O le nofoaga ma le taimi o le tui e mafai ona fesuiaʻi e aunoa ma le faʻaleleia o fua. Ae ui i lea, e sili ona lelei le pulea o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, i le taimi sili ona talafeagai mo le maʻi. E le mafai ona faʻaaogaina le fualaau mo le pulega iv ma / m.

Lafo

Ole fua muamua o le vailaʻau e 0.6 mg / aso. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso, e tatau ona faateleina le fualaau i le 1.2 mg. E i ai le faʻamaoniga e faapea, i nisi o tagata gasegase, o le aoga o togafitiga e faʻapupulaina i le faateleina o tui o le fualaau faasaina mai le 1.2 mg i le 1.8 mg.

Ina ia ausia le lelei sili atu o le puleaina o se tagata maʻi ma ia amanaʻia le aoga, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 1.8 mg pe a uma ona faaaoga i le fua o le 1.2 mg mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. O le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso taʻitasi i luga aʻe o le 1.8 mg e le fautuaina.

E fautuaina le fualaau faasaina e faʻaopopo i le faʻasologa o togafitiga faʻatasi ai ma metformin poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma thiazolidinedione. O le togafitiga ma le metformin ma le thiazolidinedione e mafai ona faʻaauau pea i masini muamua.

Faatonuga faapitoa

  1. E tatau ona mataituina puipuiga e aloese mai ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia i le taimi o le avetaʻavale ma pe a galue i ni auala, aemaise pe a faʻaaoga Viktoza faʻatasi ma sulfonylurea.
  2. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  3. Victose e le suia le inisalini.
  4. O le puleaina o le leraglutide i tagata gasegase ua uma ona maua le inisalini e lei suesueina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O lenei vailaʻau ua faʻaalia mo tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le tutusa ai ma le tagofia o lenei fualaau faasaina, e tatau ona e mulimuli i se meaai ma faia se seti o faatinoga. E talafeagai lenei mea ina ia tausisia ai le pulea o le glycemic i le tulaga o:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le 1 pe 2 hypoglycemic agents (sulfonylurea o meaola ma thiazolidinediones, metformin) na tautalagia tuusaʻo mo tagata mamaʻi e le mafai ona ausia le manaʻonaʻoina o le pule mai le vasega muamua o togafitiga,
  • togafitiga faʻatasi ma le inisalini mo tagata gasegase oe na le ausia ni togafitiga talafeagai ile togafitiga o metformin ma Victoza.

O lenei vailaʻau ua faʻamoemoe e faʻaititia ai le ono mafai:

  • maliu ona o maʻi fatu cardiovascular,
  • faʻaleagaina o le myocardial (e le afaina),
  • afaina (leai se oti).

O lenei fofo ua faailoa mai mo tagata mamaʻi i le ituaiga II o le maʻisuka ma maʻi o le cardiovascular, o se faaopoopoga i le togafitiga autu.

Aafiaga ma faʻaleagaina

I le faʻaaogaina o Victoza, e mafai ona tulai mai tali leaga nei:

  • malfunctions o le gastrointestinal tract (naua, vomiting, manava manava),
  • hypoglycemia (faaitiitia i le toto glucose i lalo ifo o le tulaga maualuga e taliaina),
  • tiga o le ulu.

E i ai ni faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina (e lua o se togafitiga mo le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa o le tino):

  • afaina ma le fofo ole ate,
  • ituaiga aʻu maʻi suka
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • tausaga e itiiti ifo ma le 18 tausaga.

Tau fualaau faʻatau

O le tau o le fualaau faasaina e amata mai le 8400 i le 9500 p. i falemaʻi i Moscow.

I faʻamalosaga a Viktoza e aofia ai vailaʻau faʻatasi ma se mea tutusa tutusa i le tuufaatasiga:

  1. Saksenda (faʻafofo mo pulega faʻapitoa).
  2. Liraglutide (Liraglut>

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza e eseese i tau maualalo nai lo le meafaigaluega muamua. E mafai ona faʻatonuina i luga o le initaneti pe faʻatau i le fale talavai.

Alexandra, Novosibirsk, 34 tausaga

Mo le gau o le mamafa na ou faaaogaina Victoza. Na lelei le taunuuga. O le manaʻoga faʻaititia e 3 taimi. E taua foi le taofia o le manaʻo e 'ai le falaoamata ma le suamalie. O le taimi nei e te manaʻo ai e 'ai se aano o manufasi pe fago ai ipu, fuālaʻau kuka, fualaau aina fou. A o le i faia lenei mea, ou te leʻi matauina na mea ua fai ma vaisu e faatatau i meaai. Mo le 2 vaiaso na mafai ona leiloa le 4 kg, lea e lelei. O se auala faigofie lea e leiloa ai le mamafa. Ou te fautuaina.

Margarita, Saransk, 25 tausaga

Sa ou taumafai i fualaau faasaina ma meaai mo le mamafa o le mamafa. E le mafai ona nofo i luga o meaai mo se taimi umi, aua Na ou le fiafia ma amata ona 'ai meaai faasolitulafono. O le manaʻoga e masani lava ona lelei, o lea la, o le 'ai o sina meaʻai e leai se aoga mo au. Ae ina ua ou aveina Victoza, na vave ona ou matauina o le fiaai na faaitiitia ma le tele o mea taumafa ua aina, faapena foi. Na leiloa aʻu e tusa ma le 7 kilokalama i le 15 aso. I le tutusa ai ma le aveina o lenei fualaau faasaina, sa ou alu i totonu mo taaloga, e masani ona faia se taeao.

Sa tatau ona ou toe iloiloina lau meaai ma le le aofia ai ni mea leaga mai ai. Ou te fiafia e le gata i le taunuuga, ae faapea foi ma loʻu loto. E le gata i le paʻu o le mamafa o le mamafa, ae na i ai se faʻaosofiaga e faʻaleleia lo latou ola maloloina.

Marina, Nizhny Novgorod, 41 tausaga

O amioga le lelei ma le ala sese o le olaga na taitaiina atu ai i le mea moni na amata ona ou maua le mamafa tele, ma o le aveeseina na atili ai ona faigata i taimi uma. Victoza na sau e laveai, fautuaina e se uo. Sa fesoasoani o ia e aveesea lona mamafa e 8.5 kilokalama.E tusa ai ma lana tala, o le mamafa na amata ona liusua. I le tofotofoina o le oloa ia te au lava ia, e mafai ona ou fai atu ma le mautinoa e leai se aoga. Na amata ona vave ona mou ese le mamafa ona ua ou le fia ai. O le taimi nei ou te le sili atu ma le 2 taimi i le aso, ma muamua na ou 'aina le 6-7 taimi. Ou te taumafai e 'ai meaʻai e maua i vitamini ma meaʻai.

A o leʻi aveina le fualaau faasaina, sa ma talanoa ma lau fomaʻi. Na fai mai o ia e mafai ona tupu le gastrointestinal tract, ae faʻamaonia le taliaina. E leai ni faafitauli i lenei mea. Ou te fautuaina oe e te taumafai, aua Victoza o se auala aoga mo le aveesea o le mamafa.

Svetlana, Moscow, 28 tausaga

Ou te afaina i le maʻisuka, e tetee atu i le talaaga o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka. Na latou tuiina vailaʻau eseese, ae o Victoza na sili ona aoga: e le gata ina faʻamautuina ai le suka o le toto, ae fesoasoani foʻi e faʻaumatia nisi pauna. Ou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona saʻo lau tui, mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina. E taua lenei mea ona o le aoga o lona aafiaga i le tino e faalagolago i lenei mea.

E le pei o isi fualaau oona, o lenei mea na tupu atoatoa i itu uma. Matou te leʻi tosoina ia te ia i se taimi umi, ae ua mafai ona ou toesea le 3 kilokalama. Ou te fautuaina e faʻaaogaina.

Svyatoslav, Samara, 48 tausaga

O loʻo togafitia aʻu mo le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa i le tutusa. Ina ua uma le inisiua a Viktoza, na amataina le galala ma le gaogao, ma sa tatau ona ou faaaluina le tele o taimi i totonu o le faletaele. Ae i le aluga o taimi, na mou ese atu aʻafiaga, ma ua paʻu le mamafa i le 6.5 kilokalama. Ou te matua fefefe, o le mea lea o se mea itiiti o le leiloa. Na amata ona lavea fatuga. Na fautuaina e le fomai e mulimuli i se meaai. Afai muamua o se faafitauli, ona ou faʻaaogaina lea o fualaau faasaina ou te mafai ai ona tatalia soʻo se meaʻai.

O se suesuega o le toto na faʻaalia ai foi o le maualuga o le maualuga o le suka. E aoga le vailaʻau, ae taugata.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina Victoza

Sergey: Na maua aʻu i se faʻamaʻi endocrinological e fesoʻotaʻi ma se faʻaletonu o le lauroid. Na fai mai le fomaʻi e muamua ona e manaʻomia le leiloa o le mamafa, ma faʻataunuʻu Viktoza i le manava. O le fualaau faasaina ua afifiina i totonu o se peni, o le peni e tasi e tusa ma le masina ma le afa. O le vailaʻau ua tui i totonu o le manava.

I le popofou o le injections na maʻi tigaina o ia ma sa faigata ai ona 'ai se mea. Mo le masina muamua e 15 kilokalama, ma mo le isi lona lua 7. O le fualaau faasaina e aoga tele, ae o togafitiga e tau tele. A maeʻa ona faʻaaogaina le tino, e leʻi oʻo mai aʻafiaga i itu. E sili atu le faʻaogaina o ni nila vavalalata mo se tui, talu ai o mea leaga e tumau mai le umi.

Irina: O le fualaau faasaina e taugata tele, ma i totonu o le afifi e na o le 3 tui. Ae e le mafaamatalaina le faʻamafanafanaina - e mafai ona e faia ni inisiua, i soo se mea. Sa ou tuiina i totonu o le suilapalapa, o le tuilani o le syringe e maualuga lona taua, mafiafia, e toetoe lava leai se tiga. O le fualaau faasaina lava, pe a faʻafoe, e le maua ai foi se tiga, ma o le mea e sili ona taua, o Victoza ei ai sona aafiaga ofoofogia.

O loʻu suka, e tusa lava pe a faʻaaogaina fualaau faasaina 3 e leʻi pa'ū i lalo ifo o le 9.7 mmol, i le aso muamua o togafitiga, na lafo ifo ai Viktoza i le 5.1 mmol fiafia ma tumau pea mo le aso atoa. Sa i ai le le mautonu i le taimi lava e tasi, sa ou maʻi i le aso atoa, ae ina ua mavae ni nai aso o le faaaogaina o fualaau faasaina na alu ese.

Manaia! Ae peitai, ina ua mavae le 2.5 vaiaso o le faaaogaina o Victoza, na ave aʻu e se falemaʻi ma le tiga tiga o le manava. O le suʻesuʻeina ma le tino pancreatitis, na avea ma se itu o Viktoza. Oi, sa tatau ona ou lafoaia o ia ona o lenei mea.

Elena: Ou te iloa o lenei fualaau faasaina e lauiloa i isi atunuu. O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo faʻatauina i luga i se pusa, o lea e le matamuli ai tagata gaosia e uiga i le soona fai. E tau e 9500 ru. mo se peni e tasi e aofia ai le 18 mg o le liraglutide. Ma o le mea aupito sili lenei, i nisi falemaʻi 11,000 o loʻo faʻatau atu.

O le a le mea sili ona faanoanoa - E leai se aoga ia Viktoza. O le maualuga o le suka o le toto e leʻi pa'ū ma o le mamafa o loʻo totoe i le tulaga tutusa. Ou te le manao e tuuaiina le au fualaau faasaina ona o le le atoatoa o a latou oloa, e tele naua ni iloiloga lelei mo ia, ae e pei lava o aʻu. E leʻi fesoasoani. O aʻafiaga e aofia ai le gaioiga.

Tatyana: "Victoza" na tofia muamua ia te au i le falemaʻi. O nisi o faʻamaʻi na faia foi iina, e aofia ai le maʻisuka malosi, apnea, gaʻo, ma le hypoxia o le faiʻai. "Victoza" na tuʻuina mai i aso muamua, o le tui na faia i le manava. I le taimi muamua, o le tele o aʻafiaga na faʻaalia: o le agavaʻavaʻava, leu, vomiting. O le masina mulimuli ane, ua muta ai le vomiting.

E ui i lea, faatasi ai ma lona faʻamuamua, e tatau ona e le toe taumafa, mai se ituaiga taumafataga, o le a oʻo lava ina faʻaleagaina lou manuia. O le fua faasolosolo e faasolosolo malie, pe a tupu mai mea ua fai ma vaisu Mo le tele o masina sa leiloa loʻu 30 kilokalama, ae o le taimi lava na ou le toe tuiina ai le fualaau faasaina, e lua kilokalama na toe foi mai. O le tau o oloa uma e lua ma le nila e tele, 10 mano mo peni e lua, tui o le afe afe mo le selau fasi pepa.

I se vaega, na ou mauaina le fualaau faasaina mo le saoloto, ae le o tagata uma ua maua lenei avanoa. Ina ua mavae le ono masina o loʻu mafatiaga, o suʻega na faʻaalia ai e leai sou maʻisuka! E foliga mai na tulai o ia e tetee i se talaaga o le gasegase autu ma "Victoza" na fesoasoani e faatoilaloina. Tau lava e te le faʻaaogaina lenei meafaigaluega e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Igor: E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o loʻo ou faʻaaoga Victoza mo le silia ma le tausaga i le taimi nei. O le suga sa muamua lava 12, ina ua uma le fualaau faasaina i le 7.1 ma tumau i nei numera, e le maualuga maualuga. O le mamafa i le fa masina na alu i le 20 kilokalama, e le toe tulai. E lagona le mama, o se meaʻai ua faʻatuina, e sili atu ona faigofie ona pipii i se taumafataga. O le fualaau faasaina e le afaina ai soʻo se itu, sa i ai se mea e le malie, ae na vave ona pasia.

Konstantin: E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, lea na faʻaalia mai ia te au pe a mavae le 40 ona o le gaʻo ma le mamafa tele. I le taimi nei, e tatau ona ou mulimuli i se meaai paleni ma faʻamalosi togafitiga faʻapitoa e ave ai loʻu mamafa i lalo o le puleaina.

Maitau! I le avea ai o se sauniuniga faafomaʻi, ua faatonuina e fomaʻi Viktoza, lea e faaitiitia ai le mamafa o le kulukose i totonu o le toto, i luga o se manava gaogao, ma pe a uma ona 'ai. I le taimi nei, o na o nei vailaau, ou te alu i luga o se taumafataga ma faia aʻoaʻoga faaletino.

O le fualaau faasaina e faigofie i le mafai ona faia i lea taimi i lea aso e aunoa ma le nonoa i meaai. O Victoza ei ai se peni tui tele lava, e faʻafaigofie ai ona faʻaofiina. E le leaga le vailaʻau, e fesoasoani ia te au.

Valentine: Na amata ona ou faaaogaina Viktoza 2 masina ua mavae. Sa tumau le suāuʻu, e le faʻafefe, sa i ai le tiga i le paʻu, ma le silia ma le 20 kilokalama, ma e sili ona lelei ia te aʻu. I le vaiaso muamua o le suʻeina o vailaʻau, na ou lagona le inosia - sa ou faʻavalea, faʻapitoa (aemaise i le taeao). O le endocrinologist na filifilia Viktoza e oso i totonu o le manava.

O le inumaga lava ia e le afaina, pe afai e te filifilia le nila saʻo. Na amata ona ou aveina Victoza ma le itiiti ifo i le 0.6 mg, ma i le mavae ai o le vaiaso na siitia le fomai i le 1.2 mg. O le tau o vailaʻau, tuʻu lemu, manaʻo e avea ma tagata aupito sili, ae i loʻu tulaga e le tatau ona ou filifili.

Liraglutide mo togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka

O le mea sili ona taua o se faʻafitauli matuia matautia. I le taimi nei, e tele vailaau faʻasaina, e aofia ai le olelaglutide mo le togafitiga o le gaʻo, lea ua faʻamaonia foi mo togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae, muamua mea muamua. O se faʻafitauli masani faʻafitauli masani lea e atiaeina i lalo o le aʻafiaga e le gata i mea tau le siosiomaga, ae o aʻafiaga o le tino, mafaufau, mea faʻale-tino ma agafesootai.

Auala e tau ai le mamafa

E tele tala e uiga i le oona, semina ma fono e faia i tulaga faʻavaomalo i luga o le maʻisuka, endocrinology, vailaʻau i le lautele, mea moni ma suʻesuʻega ua tuʻuina atu e uiga i taunuuga o lenei maʻi, ma ua na o soo se tagata e masani lava o se faʻafitauli faʻapitoa. Ina ia mafai ona fesoasoani i au gasegase ia faʻaitiitia le mamafa o le tino ma ia tausisia le taunuʻuga na maua, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le tulaga o endocrinology ma meaʻai.

Faʻaauau le mafaufau i mea uma o loʻo taʻua i luga, muamua lava, e tatau ona manino le fuafuaina o le talaʻaga o le maʻi. O le mea pito sili ona taua mo le togafitiga o le gaʻo o le tuʻuina lea o se sini muamua - lea e manaʻomia ai le mamafa o le mamafa. E na o le taimi lava e mafai ai ona faʻamaonia manino le togafitiga talafeagai. O lona uiga, i le faʻamalamalama manino o sini i le manaʻoga e faʻaitiitia le mamafa o le tino, ua faatonuina ai e le fomaʻi se polokalame mo togafitiga i le lumanaʻi ma le tagata maʻi.

Oona tele

O se tasi o fualaau mo le togafitiga o lenei faaletonu o le hormonal o le fualaau faasaina Liraglutide (Liraglutide). E le fou, na amata ona faʻaaoga i le 2009. O se meafaigaluega e faʻaitiitia ai le suka i totonu o le toto ma ua tui i totonu o le tino.

Ae o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le togafitiga o le gaʻo, e moni lava e taofia ai le faʻaaogaina o meaai (glucose) i le manava. I le taimi nei, o le gaosia o fualaau faasaina ua i ai le eseesega o le fefaatauaiga o le "Saxenda" (Saxenda) ua faalauiloaina i le maketi i totonu o le atunuu ua lauiloa mo le faailoga taugofie "Viktoza". O le mea lava lea e tasi ma igoa eseese tau fefaʻatauaʻiga e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le talafaasolopito o le maʻisuka.

Liraglutide ua faamoemoe mo togafitiga o le gaʻo. O le mea sili ona taua, o le tasi e ono fai mai, o se "vavalo" o le maʻisuka i soo se matua. O le mea lea, o le tauivi o le meaʻai, tatou te puipuia le amataina ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Mataupu faavae o le taotoga

O le vailaau oona o se vailaau e maua mai i se mea e foliga mai, pei o se peptide tagata e pei o le kullucagon. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga umi, ma o le tutusa tutusa e 97% ma lenei peptide. O lona uiga, pe a faʻaofiina i totonu o le tino, e taumafai e faʻasesē o ia.

Tip! O se taunuuga, e le o vaʻaia e le tino le eseesega i le va o nei enzymes mai le vailaau faʻasualaʻau faʻasalalau. E faʻafeiloaʻi ai i le atigipusa. I lenei tulaga, o le inisalini e sili atu ona faʻateleina. I lenei matafaioi, o le GLP glucone peptide taʻusalaga o lenei vailaʻau.

I le aluga o taimi, o loʻo i ai le faʻaleagaina o auala masani e nafa ma le gaosia o le inisalini. E taʻitaʻia ai le maualuga o le suka i le toto. O le aʻafia i totonu o le toto, liraglutide e maua ai le faateleina o le numera o tino peptide. O se taunuuga o lenei mea, o le pancreas ma ana galuega e toe foʻi i le masani.

E masani lava, o le toto suka e pa'ū i tulaga masani. O meaʻai e ulufale i totonu o le tino ma meaʻai e amata ona faʻaleleia atili, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava.

Mea e faʻaaoga ma auala faʻaaoga

Liraglutide e faʻaaogaina e togafiti ai meaʻai. Mo le faigofie o le pulega, e faʻaaogaina se peni tui ma se sauniuniga maeʻa. E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga. Ina ia fuafuaina le fuainumera manaomia, e vaeluaina le tui. E tasi le laasaga o le 0.6 mg.

Fai le fetuunaiga

Amata i le 0.6 mg. Ona faateleina lea i le aofaiga tutusa i vaiaso taitasi. Aumai i le 3 mg ma tuu lenei mea seia maeʻa le vasega. O le fualaau faasaina e faia e aunoa ma le faatapulaaina o le tafaoga, aso malolo poo le faaaogaina o isi fualaau oona i totonu o le ogavae, tauau po o le manava. E mafai ona suia le nofoaga o inisiua, ae le suia le atunuʻu.

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Togafitiga i lenei vailaʻau ua faatonuina e na o se fomai (!) Afai e leai se tulaga tutoatasi o le mamafa o le maʻisuka, ona faatonuina lea o lenei fualaau faasaina. Faʻaaogaina ma pe afai e solia le igoa ole hypoglycemic.

Contraindications mo le faʻaaogaina:

    O mataupu e le mafai e le tagata ona le faapalepale. Aua le faʻaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1. Faʻafitauli matuia ma faʻamaʻi pipisi. 3 ma le 4 ituaiga o le loto vaivai. O togafitiga faʻamaʻi e fesootaʻi ma le mumū. Thyroid leroid. Toto

Afai ei ai ni injections o le inisalini, ona oʻo lea i le taimi e tasi e le fautuaina le fualaau faasaina. E le manaʻomia le faʻaaogaina i le taimi o le tamaitiiti ma i latou ua pasi le tausaga o le 75 tausaga.Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau ona faʻaaoga le fualaau mo vailaʻau eseese o le fatu.

Le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le mea moni e faapea o le aveesea o meaai mai le manava e taofia. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia le tuinanau, lea e aofia ai se faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai e tusa ma le 20%.
E le gata i lea, o le togafitiga o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina ai sauniuniga Xenical (o le vailaʻau galue), Reduxine, mai le faʻataʻitaʻiga fou o le Goldline Plus (o le mea galue malosi o le sibutramine e faʻavae i le vailaau faʻamalosi), faʻapea foʻi ma taotoga.

Tuua Lau Faamatalaga