Tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

TulagaFaamaonia
1. Faʻatonu le valaau a se fomaʻi.Taimi talafeagai o le tausiga faʻapitoa ma faʻamautinoa falemai o le maʻi.
2. Iloilo le maualuga o le glycemia i le toto ma se glucometer (pe afai e maua).Totoina o le suka i le toto.
3. Ia mautinoa o loʻo iai se tulaga mausali i le itu (poʻo le pito i tua). Aveese faʻamaʻi solo.Puipuiga o le faatumauina o le laulaufaiva.
4. Tatala ia lavalava fusi.Tuuina atu o se pusa e leai se totogi
6. Avanoa i le ea fou (pe afai e mafai, ia faia le faʻamalositisi togafitiga ma le ova oona).O le Hypoxia e faʻaleagaina le maʻi o le maʻi.
7. I le vavalalata, 40% r-r o le glucose o le bolus (muamua 100 mg o le siama) i se fualaau o le 20-40-60 ml.Faʻaleleia o le toto glycemia
7. Mataʻituina o le tulaga o le maʻi (toto maualuga, faitau pusa, NPV, tulaga paʻu).Le logoina o le fomaʻi e uiga i le malosi o le maʻi.
8. Faʻaauau le faʻamafanafanaina o fesoʻotaʻiga ma le tagata maʻi, nofo faʻatasi ma ia seia oʻo i faatonuga a le fomaʻi.Faʻasalaga faʻalagona-faʻalagona. O le faaitiitia o lagona o le fefe.

Fomai e saunia vailaau ma masini:

- glucose 40%, 10%, 5% fofo, glucagon, 0.1% fofo o le adrenaline, prednisone,

- meafaigaluega mo le tuiina ma le afaina.

Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga

STAGESFAAMASINOGA
1. Faatulaga se valaau a se fomaʻiTuuina atu taimi talafeagai fesoasoani.
2. Faʻamamago, fesoasoani i le tagata maʻi e alu i se tulaga ma luga o le ulu luga.O le faaitiitia o lagona o le fefe. Faʻaitiitia le toto i le faiai
3. Faʻamalo le faʻalavelaveina o lavalava (pulou, fusi, fusipaʻu).Lagolagosua i femalagaaiga a le tino.
4. Saunia avanoa i vaalele fou.Faʻaitiitia le mafaufau o le hypoxia.
5. Faʻapipiʻi se mea vavalati ile pito i tua o le ulu ma tamaʻi povi poʻo le faia o se vevela vevela ma lima taele.Faʻateleina vaʻa. Faʻaitiitia le toto i le faiai.
6. E pei ona faatonuina e le fomaʻi, tuʻu i lalo o le laulaufaiva ma faʻasese se tasi o fualaau: - nifedipine - enalapril - propronolol.Le faʻaitiitia o le toto
7. Mataʻituina le tulaga o le maʻi (toto toto, faitau pusa, NPV, tulaga o le paʻu).Le logoina o le fomaʻi e uiga i le malosi o le maʻi.
8. Faʻaauau le faʻamafanafanaina o fesoʻotaʻiga ma le tagata maʻi, nofo faʻatasi ma ia seia oʻo i faatonuga a le fomaʻi.Faʻasalaga faʻalagona-faʻalagona. O le faaitiitia o lagona o le fefe.

E pei ona faatonuina e le fomai, e saunia e le tausisoifua vailaau ma masini:

- propronolol, nifedipine, cormagnesin, enalapril,

- meafaigaluega mo le tuiina ma le afaina.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Upu sili ona lelei:O le pasia o le vasega ma le puipuia o le tipiloma e matua fefe lava, lea e foliga mai o se miti matautia. 8538 - | 7046 - pe faitau uma.

Faʻasao le adBlock!
ma toe faafou le itulau (F5)

matua manaʻomia

Manatu taua

E lua ituaiga o vailaʻau o le gaʻoloʻo gaʻo:

  • Faʻateleina le toto toto (hyperglycemia),
  • Totoina o le toto suka (hypoglycemia).

I lenei tulaga, o foliga o le hyper ma hypo tuutuuga e tutusa lava, ma o auala e tuʻuina atu ai togafitiga faafomaʻi e ese. O le mea lea, e taua le iloa o uiga o faʻaaliga o nei tulaga.

O le Hyperglycemia o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • O se lagona faifaipea o le galala, lea e sili atu le malosi i minute uma,
  • Nausai ma taʻu mai vaivaiga,
  • O se tagata gasegase e le iloa se mea e paʻu palaʻu,
  • E faʻaitiitia le taoto o mata
  • O le tele o taimi, o le manogi masani o le acetone e sau mai le maʻi.

O le tulaga o le hypoglycemia o loʻo i ai faʻamaoniga e tutusa ma le hyperglycemia, e ui i lea, e faaopoopo atu i le tele o le malosi o le malosi, o le maʻi ua gatete ma le afaina tele.

O le tele o taimi, o tagata e maua i le maʻisuka ei ai meafaigaluega faʻapitoa e fua ai le aofaʻi o suka i totonu o latou toto. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina e fua ai faitauga ina ia mautinoa ai e sao le faʻamaonia.

Symptomatology

O le hypoglycemia i le itula muamua o le atinaʻe e matua faigata lava ona iloa, talu ai o loʻo i ai faʻaaliga manino.

O le amataga o le faagasologa e mafua mai i le matelaina o lela o le faiai ona o le faaitiitia o le kulukose na maua i ai. O le faʻasologa o le malosi e amata mai le faʻaagaaga faasao, mai mea e le o faʻamoemoe mo nei faamoemoega.

O faʻamaoniga muamua o loʻo faʻaalia ai le tulaga o le tuaa:

  • O le televave o le tele o vaivaiga lautele, lea e suitulaga ai le le fiafia,
  • O se ulu tiga e le tali atu i faʻafitauli,
  • Faʻaitiitia le faʻatupulaia ma le gauai,
  • O le fiaaai tele
  • Lima ma vae e malulu
  • O susu ma lima ua susu
  • O le faʻamalolo o loʻo faʻalavelaveina, ona o le maʻi e aʻafia ai osofaʻiga vevela.

Fesoasoani muamua i ia tulaga e matua taua lava, ona o le faʻafetai i ai, e mafai ona e aloese mai se vaʻa.

Fesoasoani i le tagata maʻi e faigofie. Ina ia faia lenei mea, ia avatu ia te ia se vaiinu suamalie. Afai e vave faʻaitiitia le tulaga, latou te tuʻuina atu le sua suamalie suamalie e inu ai i sipuni laiti, e masani lava ona sosoo ma se tagata.

O le totoina o le suka toto ma le sukalati poo le lole suamalie e le manaomia. Muamua, e sili atu ona lemu lemu nai lo le suka.

Lona lua, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e masani ona televave, o le leai o se mafaufau e mafai ona tupu i le taimi tonu e 'ai ai e le tagata maʻi lole. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a aʻafia ia te ia, lea o le a sili atu ona faʻateleina ai le tulaga faigata muamua.

Afai e le o faʻamoemoeina faailoga ma e le maua e le tino le aofaʻi o le kulukose e le o maua i le taimi, o le maʻi o le a faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia:

  • O le a aafia le ata vaaia
  • I le eria o le isu ma laugutu, o le a amata ai ona lagona e se tagata le tingling,
  • O le le lava o le mānava ma le tino vaivai
  • Lavea lima lima
  • Tachycardia alualu i luma,
  • Le lava le faamaopoopo.

I le avea ai o se tulafono, o le a vave ona tupu le faailoga, ma a maeʻa sina taimi ua uma ona i ai se tagata i se tulaga le iloa, e tupu mai se coma hypoglycemic.

O tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa. O le mea lea, afai e te molimauina le leai o se malamalama o se tagata ua iai faʻamaoniga pito i luga, e tatau ona e valaʻau i se 'au taʻavale.

Tagata vaai

I le hypoglycemic coma, fesoasoani muamua o le mautinoa lea o le saogalemu o se tagata ma aofia ai mea nei:

  • Fafo le tagata maʻi ile taʻavale
  • Liliu lau ulu i autafa
  • Le faʻamautuina o faʻamaoniga taua ao le i taunuu mai fomaʻi: fatu fatu, respiration, pulus.

E feteenai ma le talitonuga lauiloa e tatau ona sasaa le vai ma le suka i totonu o le gutu o le tagata manua tusa lava pe i ai se tulaga o le le mautonu, e le mafai ona faia lenei mea!

Afai o iai lau tui masani ma le fualaau faasaina "Glucagon", e tatau loa ona e tuʻuina atu se iniseti.

Toeitiiti lava o tagata uma e maua i le maʻisuka latou te ave faʻataʻitaʻi talafeagai. O le mea lea, suʻesuʻe mea a se tagata pe afai o loʻo i ai o ia i se tulaga le iloa. Afai o loʻo i ai pea le tagata i le setete o augatuaa, ia faʻamautinoa pe o ia te ia fualaau saʻo faʻatasi ma ia, faʻapea foi i le a le metotia e tatau ona ave.

Glucagon e mafai ona faʻatautaia i soʻo se vaega o le tino, i lalo o le paʻu, poo le muso. I faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, o le inisiua e tuʻuina atu e ala i lavalava, talu ai e leai se taimi mo le faʻapalapalaina i lenei tulaga.

Aʻo leʻi oʻo mai le ofisa o fomaʻi, ua oʻo mai se tagata i ona lagona, e tatau ona e faʻaauau pea ona fesoasoani ia te ia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  • Ina ia avatu sina meainu laitiiti e inuina ai se vai inu suamalie pe 'ai se suamalie,
  • A maeʻa ona 'ai meaʻai ma meainu, o loʻo ofoina atu i ai meaʻai gaʻo.

O fomaʻi o le a faʻaauau pea ona fesoasoani i le faʻaofiina o se vaifofo 40% kulukose i totonu o se vein.

O isi togafitiga o le a mafua mai mafuaʻaga o le hypoglycemia ma le taimi o loʻo maʻi ai le tagata maʻi.

Mafuaaga o faalavelave faafuasei

O le a le mafuaʻaga o le faaititia o le maualuga o le suka? E tele mafuaaga. Ae ui i lea, o fomaʻi e iloa lelei vaega e lua o tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma.

1 vaega o mafuaaga - o le tele o le inisalini i totonu o le toto. O le galuega autu o le inisalini o le feaveaia o le kulukose i totoga ma fusi. I le tulaga e sili atu lona aofaiga, e toetoe lava o kullukose uma e sau mai le plasma i totonu o le mea, ma lona vaega pito i lalo i totonu o le toto.

O le sili atu o le inisalini e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e iai le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin. E mafua mai i nei mea taua:

  1. Fua le saʻo le fua o le vailaʻau e aunoa ma le amanaia o le faʻaogaina o le vailaʻau.
  2. E tatau foi ona e faaeteete e uiga i filifiliga o tui. Mo inisalini injections, faʻaaogaina tui tui inisalini, lea e faailoga ai numera o iunite e fetaui ma se tasi o metotia.
  3. Le auala sese mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina: injections inisalini e faia i lalo o le paʻu. Afai o le fualaau faasaina e ulufale atu i le tino maso, o le a faateleina lona faateleina.

Tagata mamai o faʻamaʻi pipisi, pe a tele le inisalini e maua ai le tino, e faigofie foi i le hypoglycemia.

O le vaega lona lua o mea e faʻaosofia ai se vailaʻau o le hypoglycemic e aofia ai meaʻai e le talafeagai ma le tufatufa atu o gaioiga faaletino. I lenei tulaga, o le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto e le sili atu i le masani, ae o le aofaʻi o le suka e faʻaititia.

O le inuina o le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le ate. I totonu o lenei tino, e pei ona e iloa, o le faʻaaogaina o mea taua toto uma e tatau ona tupu. O le ethyl alcohol e faʻateleina ai le uta i le ate, ona o lenei mea, e le mafai e le glycogen ona paʻu i lalo i le kulukose, lea e tumau ai le maualuga o le suka i luma ma pe a maeʻa taumafa. O se taunuuga, 2-3 itula pe'ā uma ona 'ai, o le aofai o le kulukose i le toto e paʻu.

O fafine e masani ona faʻaaogaina le suka poʻo le faʻasaʻoina o latou taumafa o gaʻo, e faigofie foi i le hypoglycemia.

Uiga, gasegase malosi, gasegase faaumiumi - tulaga e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O taunuuga

O tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma e tatau ona tuʻu vave ma lelei. O le tele o le taimi o le maʻi e faʻaalu ai le le iloa, o le maualuga o mea e lamatia ai le maʻi o le faiai, le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. I tagata matutua, o faʻaaliga masani o le hypoglycemia e mafua ai suiga poʻo le faʻaleagaina o uiga, ma i tamaiti - i le tuai i le atinaʻeina o mafaufau. E le gata i lea, o le avanoa o le maliu o le tagata maʻi e maualuga tele.

Faʻafitauli ma mafuaʻaga o le maʻi faʻaleagaina

O le maualalo o le kulukosesese maualuga ma le maualuga o le insulin (faʻamaʻi o le inisalini) e mafai ona mafua ai le hypoglycemic coma. O lenei tulaga e faʻaalia i se faʻafofoga faapitoa o le tino, lea e faʻalavelaveina ai le galuega o le maualuga o le tino o le tino ma ua afaina ai ni neurons. O le le maualalo o le kulūkose e maua ai le okesene ma le gaʻo gaʻo. O taunuuga o lenei faagasologa o le maliu o matagaluega poʻo vaega o le faiʻai.

O se inisalini coma e maua i le pa'ū o le kulukose i lalo o le 3.0 mmol / L. I se taimi faapena, e maua ai e se tagata ni lagona le lelei. O le tulaga e vave ona atiaʻe, faʻaleagaina i minute uma. I le tele o tulaga, o le coma e tupu mai i maʻi o le insulin. O ona foliga vaaia e mafua ona o le sese o togafitiga o togafitiga o le faʻamaʻi, faapea foi ma le le lava o le malamalama i tulafono mo inisiua.

  • le maualuga o le inisalini pe a tui e le tagata maʻi le aofaiga sese o le fualaau faasaina poo le faʻaaogaina o le ituaiga mea sese (mo se faʻataʻitaʻiga, o se syringe U40 nai lo le U100),
  • o vailaʻau faʻapitoa e faʻatautaia i totonu o le tino, ae le o se mea faʻapitoa,
  • o le meaai e le o matauina, ma o le taimi na tafe ai meaai,
  • umi vaitaimi i le va o taumafataga,
  • suiga o mea taumafa ma meaʻai,
  • gaioiga puupuu i le tui o le homone e aunoa ma le toe afaina,
  • faatinoga o gaoioiga faʻavaomalo faaopoopo e aunoa ma le faʻamaunuʻuina o gaʻo,
  • leai se gasegase lelei ao le i fuafuaina le fua o le hormone, o se taunuuga lea e sili atu ai fualaau faasaina ua tuuina atu i le tino nai lo le mea e manaʻomia,
  • se tafe toto i le vaega o tui e mafua mai i maso lelei atoatoa,
  • inu ava malosi
  • maʻitaga, aemaise o masina muamua pe a faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini,
  • gaʻo gaʻo
  • o le maʻi o loʻo i totonu o se setete o le ketoacidosis,
  • i le faʻamautinoaina o fualaau faasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, tagata matutua o loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi sulfanilamide e faʻaleagaina ai le ate, fatu poʻo fatugaʻo,
  • afaina fua o le tino.

E mafai foi e le hypoglycemia ona tupu i se pepe faatoa fananau mai o le na fanau muamua nai lo le mea na faamoemoeina, poo pe afai ei ai ona faaletonu o le loto.

O le falemai o le hypoglycemia e faalagolago i le saoasaoa o lona faʻaaliga.

  • fiaaai
  • vaivaiga
  • sosolo
  • vavao
  • moe
  • se lagona o le fefe mo le leai o se mafuaaga
  • tiga o le ulu
  • pallo o le paʻu.

I le leai o ni auala e taofi ai uluaʻi faailoga o le hypoglycemia, o se ituaiga tino o le tulaga e tupu, lea eo mai faatasi ma faʻamaoniga nei:

  • Tachycardia
  • paresthesia
  • puupuu le manava
  • gatete
  • gaogao
  • faʻamafanafana (psychomotor),
  • matala le malamalama.

Faatasi ai ma le le amanaʻiaina o nei faailoga, e le o se mea e tupu ai.

O faʻamatalaga o loʻo taua i lalo o uiga ia:

  • le masani ai o feusuaiga pale,
  • tamaiti aoga
  • fatu fatu
  • se laʻititi laʻititi i le toto maualuga,
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • Kernig symptom development,
  • faʻalauteleina o le tendon ma mafaufauga taimi,
  • leai se mafaufau.

O le faʻaalia o ia faailoilo e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le vave faʻaaogaina o gaʻo ma sailia fesoasoani faʻapitoa.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi - faʻataʻitaʻiga galuega

O tagata gasegase e tatau ona mautinoa e taʻu atu io latou aiga e uiga i foliga o le togafitiga, faʻapea foi ma le ono aʻafiaga matautia. E manaʻomia lenei mea mo tagata o loʻo aʻafia e suʻe auala talafeagai e faʻaumatia ai faʻaaliga o le hypoglycemic coma.

Fesoasoani muamua e aofia ai laasaga nei:

  1. Lafo le tagata gasegase i le isi itu e puipuia ai le salu ona o le vomiti ulufale atu i le vaalele. Faafetai i lenei tulaga, e mafai ona aloese mai le faaitiitia o le laulaufaiva.
  2. Faʻasaʻo le vaʻa tautala mai meaʻai (pe a manaʻomia).
  3. Ufiufi le tagata maʻi i ni palanikeke mafanafana.
  4. Faʻaauau ona mataʻituina le osofaʻi ma le manava o le gasegase o le maʻi. Afai latou te le o auai, e matua faanatinati le amata ona faia o le massage o le fatu ma fai le manava artificial (pe a tatau ai).
  5. Afai e faʻaumatia e le tagata maʻi ana galuega, e tatau ona e inu ia inu i se mea inu suamalie. I le avea ai o se isi mea, o saluʻu poo soʻo se mea suamalie o le a le aoga, aua o le a umi ona latou gauai. E le gata i lea, i le faagasologa o le taumafaina o le mufui poo le sukalati, atonu o le a sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi, atonu e ono le iloa pe kilia.
  6. I le leai o ni vailaʻau faʻasaina i le lima ma le puipuia o lagona tiga i totonu o se tagata, o le faʻasaʻolotoina o catecholamines (adrenaline, serotonin ma le dopamine) e tatau ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le paʻu poʻo le pine.
  7. Muamua fesoasoani i se tagata i se tulaga e le iloa e tatau ona aofia ai le faia o fua e faʻaleleia ai le maualuga o le suka. Afai ei ai se tuilaʻau i le glucagon, e tatau ona faʻatonuina i le tagata gasegase (i se voluma o le 1 ml) poʻo le inisiua. Ona e manaʻomia lea e valaʻau i se taʻavale.

E taua le mafai ona iloa le uiga o se tulaga o le hypoglycemic mai le hyperglycemic coma. I le uluai faatinoga, e tatau ona pulea le kulukosese, ma i le lona lua - inisalini. O le faʻaaoga sese o le fualaau faasaina e faateleina ai le lamatiaga o le oti.

Ina ia aloese mai le tupu mai o se tulaga e lamatia ai le ola, e tatau i le tagata gasegase muamua ona ave se vaega itiiti o mea inu gaʻo e puipuia ai se isi mataua i le glycemia, ona fuaina lea o le kulukose i se glucometer. A maeʻa ona maua le suʻega, e tatau ona fai ni fetaui talafeagai i le maualuga o le faailo (ini inisalini pe togi glucose), ona faʻatali lea mo le fomaʻi.

Vaʻaia faʻafitauli

O se insulin cona o loʻo maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma le le fiafia i le paʻu. O le suʻesuʻega suʻesuʻe a le fale suesue o le toto sampling e fua ai le kulūkose.

O le coma e mafua mai i le faaitiitia i le fua faatatau o le itiiti ifo i le 2 mmol / L. Mo tagata gasegase e masani lava ona maua le hyperglycemia, o le pa'ū i le maualuga o le suka e oo atu i le 6 mmol / L o loʻo manatu foi o se tulaga faʻaleaga. I ia tulaga, o le fuafuaina o le mafuaʻaga o se coma e ono faigata. O le masani o le glycemia mo se tagata maʻi i le maʻisuka e 7 mmol / L.

O le le iloa foi e faʻalavelaveina ai le siama. E leai se taimi e faia ai se suʻega o le toto, o lea e mafai ai e se fomaʻi ona iloa le hyperglycemia mai le hypoglycemia i le na o le taulai atu i faʻaaliga mai fafo (faʻamago, lanu paʻu, laʻau paʻu, gaʻo). Soʻo se tolopo e mafai ona faʻagata ai le ola maʻi.

Ata vitio i luga o mafuaaga o le siama i le maʻisuka:

Togafitiga

Fesoasoani i se falemaʻi e aofia ai mea nei:

  1. 40 faʻamalosi faʻamalosi poo le 60 ml o se vaifofo o le glucose e maualuga lona 40%.
  2. Afai e leai se aʻafiaga mai le iniseti, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se kululu ina ia mafai ona tuʻuina atu le 5% glucose solution seia oʻo ina toe foi i ai le mafaufau.
  3. Faʻatasi ma le loloto o le maʻi, o le tagata maʻi e faʻapipiʻiina i le 200 mg o le hydrocortisone.
  4. I nisi o tulaga, atonu e manaʻomia lou faia o se iniseti subcutaneous o le adrenaline i se aofaiga o le 1 ml o se vaifofo (faatasi ma le 0.1% concentration) poʻo le chloride ephedrine.
  5. Afai e maua e le tagata maʻi ni veins, ona avea lea ma se isi mea i le iniseti, inisiua o le kulukose poo le faʻaaogaina o le enema i se voluma o le 500 ml.
  6. O le faʻaleleia o le gaioiga o le cardiac e ono manaʻomia ai le faʻaogaina o le caffeine, tolauapiga, poʻo fualaau tutusa.

Faailoga o le aoga o gaoioiga na faia e le tagata tomai faapitoa:

  • toe maua mai o le malamalama ile tagata maʻi,
  • o le leiloloa o faailoga uma
  • Faʻasalalauga o le kulukose.

Afai e le faʻaleleia le tulaga o le maʻi pe a uma le 4 itula mai le taimi o le tui malosi o le kulukose, ona oʻo lea i le tulaga maualuga o le faʻaosoina o se faʻalavelave pei o cerebral edema. O taunuuga o lenei tulaga e le gata ina le atoatoa, ae o le oti foi.

Taofiaga

O le foliga mai o le afaina o le insulin e mafua mai i le amataga o le hypoglycemia. Mo le puipuia o se pa'ū mataʻutia i le kulūkose, o le togafitiga faʻapitoa e tatau ona matauina ma le faaeteete, ma e tatau ona faia ni puipuiga.

  • mataʻituina le faailo o le glycemia - aua o lenei mea ua lava le mataʻituina o le kulukose ao lei amataina ma pe a maeʻa foi taumafataga, faapea foi ma meaai e leʻi fuafuaina,
  • mataʻituina le tali atu o le urine,
  • mataʻituina le tulaga muamua ma pe a maeʻa ona tui le inisalini,
  • filifili le fua saʻo ole inisalini faatonuina e lau fomaʻi,
  • Aua e te tuua le fale e aunoa ma le sipuni,
  • aua e te faateleina le fua o vailaʻau oona i luga o lou lava tino,
  • mulimuli i le taumafa ma mea taumafa na faʻatu e le fomaʻi
  • siaki glycemia i taimi uma aʻo le i faia faamalositino,
  • e taʻu atu i tagata o loʻo aʻafia uma i faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻamaʻi, ma aʻoaʻo ia i latou tulafono o amioga pe a oʻo mai se tulaga o le hypoglycemic.

E taua tele mo tagata uma, aemaise i le matua, e faia i suʻega suʻega e se fomaʻi e iloa ai le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli, e aofia ai le hypoglycemia, e oʻo lava ia i latou e le o iloa le alualu i luma o le maʻi.

O le a le hypoglycemic coma

O le hypoglycemia o se tulaga faʻaleagaina lea e mafua mai i le le atoatoa o le kulūkose i le tino o le totoga: i lalo ole 3.5-3.3 mmol / L. O lenei faʻalavelave, e faʻaalia ai le solia o le gaʻo gaʻo, o le uiga o le maʻisuka. Afai o le pa'ū mataʻutia i le glucose concentrations e oʻo atu i le 1.65 mmol / L pe itiiti ifo, o le coma e tupu, o se tulaga maualuga o le hypoglycemia.

Muamua, e mafatia le faiʻai, e le mafai ona galue e aunoa ma le kulukose. O lona faʻasolosolo e mafua ai le le atoatoa i le galuega o totoga uma ma tino. Ma e tupu moni i se mataupu o minute. I le taimi muamua, o le maʻi e faʻafuaseʻi lava ona oʻo i vaivaiga ogaoga, o le malepelepe ma o le a le pine ae pau atu i se paʻu.

O mafuaʻaga taatele o lenei tulaga matautia:

O gaioioiga faʻaletonu malosi e mafai ona mafua ai le vaʻaia o le hypoglycemic

  1. O le faʻaofiina o le tele o tui o le inisalini e aunoa ma le amanaʻiaina o mea taumafa taumafa e maua i le gaʻo.
  2. Le saʻo le injections o lenei vailaʻau faʻamalo (e le o se mea faʻasolosolo, ae o le intramuscularly).
  3. Gaosiga tele o le inisalini, mafua ai le sili atu o le kulukose i totonu o masini ma lona le lava i le toto.
  4. Le faʻaaogaina o tui tele o le ava malosi.
  5. Gaioiga mamafa faaletino.
  6. Taumafa mu mumu mo le mamafa o le mamafa.
  7. Faʻafitauli mamafa, faʻalavelave faʻavauvau.

O le ono tulai mai o osofaiga o le hypoglycemic e faateleina pe afai e atiae se maʻi o le maʻisuka:

  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • gaʻo gaʻo,
  • afaina o le pancreatic e mafua ai le gasegase totoga.

O le soifuaga o le tagata maʻi e faalagolago i le vave vave ma le saʻo o togafitiga faafomaʻi mo le hypoglycemia.

Faailoga o se tulaga o le hypoglycemic

Malamalama o loʻo i ai se tagata muamua, e mafai ona e faia i luga o se uiga taua e pei o le soona inu

O le maʻisuka e le vave ona pauu i totonu o se siama. Muamua e oʻo mai le tulaga faʻapitoa. E taua tele le iloa o ia i le taimi. I le hypoglycemia, o le fesoasoani muamua e masani ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o coma. Ae ui i lea, o le laveaiina o mea e tatau ona vave faia, i totonu ole 5-15 minute.

E mafai ona e malamalama o se tagata ua muamua ona tupu mai i uiga nei:

  • faafuasei le malepe
  • vavao
  • pallo o le paʻu o foliga,
  • lima lima
  • sosolo malie,
  • lagona le fiafia o le fiaaai.

I le muamua o le hypoglycemic, ua lava lea e avatu ai i le tagata maʻi se vai inu suamalie manaia pe avatu ia te ia ni meli suamalie, sugar granulated poo ni nai suamalie suamalie, ma o le osofaiga vave poloka. E le o se mea e manaomia e faʻaaoga ai sukalati poo asikulimi, pei glucose mai nei oloa ua gasolo malie lemu. Ae afai e le ulu le suka i totonu o le toto, o se tulaga maualuga o le hypoglycemia e le maalofia.

Faailoga o se atinaʻega atinaʻe:

Tachycardia o se faʻataʻitaʻiga o se atinaʻega atiaʻe

  • faateleina le sosolo,
  • susu, pale, malulu paʻu,
  • Tachycardia
  • toso mamafa
  • vavao
  • vomiting, naua
  • pupula matala o mata, e le o vavalalata ona o le malamalama susulu,
  • faaitiitia i le vevela o le tino
  • musele maso
  • lima vaivai,
  • numera o vaega i le lotoifale o le tino,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • faigata tautala
  • puupuu le manava, puʻeina o le tino,
  • faigata ma le leai o se malamalama.

O faʻafitauli o le hypoglycemic coma e fesuisuiai i gasegase eseese, e fuafua i le fua faatatau o le atinaʻe o le maʻi faʻaleagaina. Ae ui i lea, o loʻo i ai se algorithm faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ai i maʻisuka uma.

Hypoglycemia i tamaiti

O le hypoglycemic coma i tamaiti e maua i le auala lava e tasi e pei o tagata matutua: faʻatasi ai ma le soona inu, gaogao, puupuu le manava, ma isi. I le taimi muamua, o le tulaga maʻi e mafai ona faʻaalia e ala i lagona e le faʻaaogaina, leai o le fia 'ai, ma le gasegase e le uma. I lenei tulaga, e tatau ona masalomia se pa'ū i le toto maualuga o le suka.

O osofaiga na mafua mai i le faaletonu o le glucose e faʻaumatia ai le tino vaivai o le tino, e faapena foi mo tamaiti, o le tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma o se natura faʻapitoa ile mafaufau. E leai se tulaga e tatau i mātua ona tuʻu atu i le fefe ma popole i le tamaititi. E tatau ona e mataʻituina le maualuga o lau suka i le 2 itula ma ia maua ai le le atoatoa o le inisalini, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o lona leai. I le va o fuataga, e tatau ona e tuʻuina atu se vai tele, gaʻo susu susu, pe'ā tatau - o meaʻai gaʻo vave.

Tuua Lau Faamatalaga