Le aoga o togafitiga o le maʻisuka ma le mummy

O le tina e maua i le maʻisuka ua avea o se meafaigaluega sili ona lelei e faʻaaogaina uma mo le togafitiga o togafitiga ma mo le puipuiga. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o pito o le endocrin o le pancreas, lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le gaioiga o le gaosiga o le inisalini. O le aoga sili o le fualaau faasaina o le mea moni lea i le amataga o le maʻisuka ua mafai ona faʻaaogaina i se auala faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina i se pamu insulin.

O faʻamalologa o faʻamaʻi i le maʻisuka

O Mumiye o loʻo i ai nisi o vailaau faʻaleagaina i le togafitiga o le maʻisuka. Le fualaau faasaina:

  1. Antimicrobial. O alkaloids ma flavonoids o loʻo i totonu o le vailaʻau o vailaau faʻamaʻi masani ia e aʻafia ai le tele o siama e faʻaleagaina ai le pancreas.
  2. Le faʻamaonia. O Mumiye e aofia ai le tele o minerale ma vitamini, lea e faʻaleleia ai le tino o le tino.
  3. Aneti-inflammatory. O le vailaau oona e le gata ina i ai se aafiaga lofituina i le taulaiga o le mumu ma faaitiitia ai le fula o le tino, ae faaitiitia ai foi le tele o le gaʻo i le vaega aafia. O lenei meatotino o le fualaau faasaina e sili ona taua mo tagata gasegase o loʻo maua ai le maʻisuka ma le pancreatitis.
  4. Faʻafouina. O le mummy o loʻo i ai gaʻo gaʻo ma faʻamalosi e fesoasoani i le toe faaleleia o sela ua faaleagaina i totonu o le paʻu.
  5. Glycemic. O fesoasoani faaopoopo o inisalini fesoasoani e fesoasoani e maualalo ai le maualuga o le toto.

O le faʻaaogaina o mumumu i le maʻisuka e fesoasoani e maua ai le paʻu o le mamafa ma faʻamamāina le tino, faʻapea foʻi ma le vave faʻamalolo o manuʻa ma isi manua. O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua matauina ua faʻaitiitia le fulafula, o le mamafa masani ma le ulu o le ulu ua mou atu.

O le tina e maua i le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le setete o laumei endocrine pancreatic

O oloa gaosia e aofia ai veno ma minerale e pei o le manganese, uʻamea, taʻitaʻi, cobalt ma gaʻo taua e aoga. O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le galala, toto maualuga o le kulukose ma le tele o le suavai na faʻasaoina. O Mumiye ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism, o lona uiga, o le amino acid arginine, o se vaega o le resin, e faaosofia ai le faasaolotoina o inisalini oona ma mafua ai ona maualalo le maualuga o le kulukose.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le mummy i le maʻisuka

E fautuaina le vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma lona puipuiga. O le mafuaʻaga autu o lenei vailaʻau o le faʻamavaeina o faʻafitauli o le gataifale, aemaise lava le gaʻo. E le gata i lea, o le mummy o loʻo faʻaalia mo faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻalavelave faaletino, ma le mafaufau-lagona lagona. O le tina e mafai ona avea o ni tagata maloloina atoatoa, e pei foi o tagata maʻi tuga, fanau ma tagata matutua.

O tulaga faʻaleagaina nei o le tino o se faʻamatalaga mo le aveina o mea inu:

  • purulenti ma manuʻa faʻamaʻi,
  • faafitauli o le dermatological
  • ponaivi
  • faʻamaʻi o musele ma skeleton,
  • eseese gasegase gynecological,
  • vailaʻau faʻasolosolo loloto,

Tosiga ma le pulega

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga, o le mummy e faʻaaogaina i le 0.5 g, lea e fetaui ma se vaega laʻititi le tele o se ulu faʻatusa. E tipi ese i se naifi poo ni kopa ma faʻaitiitia i le 500 ml o le vai. I le avea ai ma tulafono, e faʻaaogaina le vai mo lenei faʻamoemoe, ae mafai ona faʻaleleia le aoga o le mea masani i le togafitiga ma le fesoasoani a le susu. E i ai le tele o fuafuaga mo le faia o meaʻai, ma o ia mea uma e eseese i le aofaiga o sea oloa ma le ituaiga o le vai lea e fufuluina ai.

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu ai auala nei e faʻaaogaina ai le mummy i le togafitia o le maʻisuka, i le amanaia o le ogaoga o faʻamaʻi:

  1. I uluaʻi ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma ia faʻaititia le toto maualuga o le suka, e tatau ona faʻamavae le 0.2 kalama o le mummy i le 200 ml o le vai. E tatau ona e inuina le paluga ma inu nisi vaiinu. O lea ituaiga mea faigaluega e tatau ona faia i le taeao ma le afiafi mo le 10 aso, ona maeʻa lea mo le 5 aso.
  2. Pe a togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i le tagata gasegase, e mafai ona faia togafitiga e tusa ai ma le fuafuaga lenei: 3.5 kalama o le mummy e tatau ona solo i le 500 ml o le vai. O se vailaau faafomaʻi e tatau ona inu i le 30 minute ao lei faia se taumafataga i le tele o taimi i le aso. O aso muamua e 10, e tatau ona ave le mummy i se sipuni sipuni, ma le 10 aso e sosoo ai, o le vailaau o le vailaʻau ua uma ona tasi ma le afa kapu. A uma le togafitiga, ona faia lea o se malologa mo ni nai aso, ma toe faia le vasega.
Vaevae le 0.2 kalama o le mummy i le 200 ml o vai

Pe a togafitia le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona fufulu le mummy i le vai mama, vai, poʻo susu.

Contraindications

E ui i le maualuga o le lelei o le mummy i togafitiga o le maʻisuka i nisi o tulaga, o lona faaaogaina o le a lafoaia. E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i faʻamaʻiloga nei:

  • hypersensitivity i vailaau oona o vailaau faasaina,
  • tamaiti ei lalo o le 1 tausaga
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
E le fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga

I le faaopoopo atu i ai, e le faatagaina ona inuina le mumusu i le togafitia o le maʻisuka mo na gasegase o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o Addison, o le kanesa ma pathoces e aʻafia ai le gaʻo.

I le tulaga o le maʻisuka na maua i se tagata maʻi i le vaega mulimuli, ona faʻaalia lea o foliga vaaia o faʻamaoniga. Faatasi ai ma lenei tulaga faʻaleagaina o le tino, ua faatagaina le mumm e faʻaaogaina na o se sui. I le faaopoopo atu i ai, e taua le aua le faʻaaogaina i le vasega, e le faatagaina le faʻateleina o le tui poʻo le faʻateleina le umi ole togafitiga.

Mama mo le puipuia

Mo le puipuiga muamua o le maʻisuka, ua fautuaina e ave le 0, 2 kalama o le faʻasaʻo solo 2 taimi i le aso. Fai mai tagata popoto e sili atu le ave o le mummy 1-2 itula aʻo leʻi faia se taumafataga. Ina ia faʻamalosia le iʻuga lelei o aʻafiaga, e tatau ona e faʻaogaina ia le itiiti ifo i le 5 vasega. E tofu i latou ma aso e 10 ma se malologa lima aso.

I tagata mamai o loʻo agaʻi i luma le maʻisuka i le faʻaleagaina o le soifua maloloina ma le faʻavevesiina o faʻamaoniga, ua fautuaina e ave se mea ola e tusa ai ma le polokalame lenei:

  • i le 20 sipuni tele o le vai, 4 kalama o le mea e tatau ona solo,
  • o le tali e maua ai e taua tele le inu i le 3 itula i le maeʻa o taumafa i le tele o taimi i le aso,
  • ave le vailaʻau e tatau ona 1 le sipunipuni, fufulu i le sua fou.
  • o le faagasologa o togafitiga e tusa ai ma lenei polokalame e 10 aso, pe a maeʻa ona faia lea o se malologa mo le 10 aso ma o le aso e 10 aso e toe faia.

E mafai ona e faʻatau se vailaau faʻamalolo i vailaʻau faʻapitoa poʻo faleoloa faapitoa. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o fualaau, capsules, pamu ma faʻamaʻafia mummy i foliga o papatusi. Mumiye o se mea masani lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ma faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka ma faʻaleagaina. Ae ui i lea, pe a faʻaalia se tulaga maualuga o le faʻamaʻi, ole faʻatagaina lea o se vailaʻau e na o se fuataga faaopoopo o togafitiga fualaau. Faʻamalamalama pe faʻapefea ona faʻaaoga ma ave le vailaʻau mo le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi.

Mafuaaga ma faailoga

O ia mea e ono faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka:

  • Vaʻaiga faʻasologa
  • Faʻasologa o le Carbohydrate
  • Faʻasologa o faʻasologa o vailaʻau,
  • Mafuaaga
  • Faʻasologa o faʻalavelave faʻaonaponei.

E tupu mai o lenei suʻesuʻega e maua i se faalavelave faʻafuaseʻi, i le taimi o le suʻega ma fomaʻi faapitoa. E tofu tagata taʻitoʻatasi ma se maʻi faʻapitoa. O faʻapogai autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • Uiga masani
  • O le mamafa o le paʻu, aʻo tumau pea le manaʻo tele,
  • E i ai se vaivaiga
  • O loʻo vaʻaia le vaʻaia
  • Lelava i totonu o le tino
  • Dizzy
  • Tingling limbs
  • Lagona le vaivai i vae
  • Paʻu o le loto
  • Tue le paʻu
  • E le lelei le malosi o manuʻa
  • E mafai ona faʻamaonia.


O le maʻi suka e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia. Ina ia mafai ona aloese mai lona atinaʻe, ina ia mafai ona taofia, o kulūkose e tatau ona tausia ma o latou suiga e siakiina e le aunoa. O le tagata maʻi e tatau ona tausisi i se taumafa malosi, faʻasaʻoina o ia i sina malosi faʻaletino, tago i vailaʻau e maualalo ai le suka i aso uma.

O le lavelave o gaoioiga faʻafiafiaga e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o mumumu mo le maʻisuka. Ua taua e le au atamamai lenei oloa i auala sili ona aoga e fesoasoani e faatumauina ai le tino i se tulaga lelei faatasi ai ma se togafitiga.

O tagata mamaʻi e faʻaleagaina togafitiga e manaʻomia le togafitia o le maʻisuka ma le mummy e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O le a 20 tbsp. l malulu ae vai inu ma le 4 g o "mauga tuai". Vaega e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi. Inu faalua i le aso mo le 1 tbsp. L., ia mautinoa e inu le oloa i le sua. E tatau ona suʻe matua i le 30 minute ao leʻi faia le taumafataga.

O le faagasologa o togafitiga e pei ona taua i lalo: 10 aso e ave ai le fualaau faasaina, ona tatau ai lea ona malolo mo le vaitaimi tutusa. O ia vasega e tatau ona faia i le 6 taimi i le tausaga.

O le tina e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i se isi auala. Inu le oloa ile fua ole 0.2 g i le taeao ma le afiafi. Muamua muamua o le fualaau faasaina - 1 le itula ae leʻi faia se taumafataga, o le lona lua e fai aʻo lei moe. O tulafono mo mumu i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 o le tulaga masani: se sefulu tausaga e inu ai le fualaau faasaina, ona malolo ai lea mo le 5 aso.

Mo le togafitiga atoa, e tusa ma le 10 g o lenei mea e manaʻomia. I le taimi o le faʻaaogaina o mumumu poʻo le maliu i le togafitia o le maʻisuka, o le galala ua faʻaitiitia, o le mimiti e le toe alo ese, o le ulu, o le fulafula e mou atu, o le mamafa e faʻamaonia, ma o le maʻi ua le toe gase vave. A faʻaalia se faʻaalia o se tagata, faʻaalia e le nausea, e tatau ona tolopo le faʻaaogaina o fualaau mo le vaitau pe a uma le taumafataga ma ave i se ipu tioata vai.

E leʻi leva talu ai, na faʻaleleia e fomaʻi se metotia mo le faʻaaogaina o mummies mo le maʻisuka ituaiga 2. O le auala lenei e foliga mai ai o ia. Fainuina o se vaifofo i le maualuga o le 3.5% ma le sua susu poo le sua o fualaau aina e manaomia, ma le faaeteete i le polokalame:

  • 10 aso i le afa itula ao lei faia le taumafataga 1 tbsp. l fualaau faasaina
  • 10 aso afa itula ao lei faia le taumafataga 1.5 tbsp. l fualaau faasaina
  • 5 aso afa ile itula aʻo leʻi faia le taumafataga 2 tbsp. l le fualaau faasaina.

Mafaufau i le fegalegaleaiga o mumumu ma le maʻisuka, e aoga le gauai atu i nisi o fautuaga e uiga i le togafitiga o faafitauli ma lenei oloa matautia:

  1. Ina ia lafoaʻi le manava o le urini ma le fia inu, e fautuaina e faʻaaoga se vaifofo o le 5 g o le resini ma le 0.5 l o le vai ua tunuina. Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, e tatau ona e inuina se afa tioata o se vai, fufuluina i lalo ole sua o fualaau suamalie poo susu.
  2. E mafai ona e inuina se laulau a le tina i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi faia le aoauli ma alu e moe. O le togafitiga o togafitiga e tatau ona 10 aso mulimuli, ona malolo ai lea i le lima aso. I le aotelega, e le itiiti ifo i le 4 vasega e manaʻomia.
  3. E lelei foi le faataapeina 17 g o le resini i le afa lita o le vai mafanafana ma inu i le 10 aso ao le i faia taumafataga - muamua 1 tbsp. l, ona 1.5 tbsp. l E sili atu le mafanafana e inu ai lenei potion ma le sua oona po o le susu. Afai e tupu le taoto, e tatau ona e suia le faasologa o le pulega, faʻaaogaina le oloa pe'ā uma ona e 'ai i le 20 aso. Faʻafetai i togafitiga faʻapitoa, maʻi maʻisuka e faʻaumatia le fia inu, faʻaauau pea ona faʻamalosia e faʻasolosolo le mou atu, ma faʻaitiitia le lagona o le vave vaivai.

Ae i le togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. O susu (4 g) e tatau ona faʻaaogaina e faʻaaoga vai inu (20 tbsp. L.). E tatau ona e inuina le fagu i luga o se manava gaogao ae leʻi moe, inu 1 tbsp i le taimi. l O le vasega o le faʻatagaina e tatau ona sefulu aso mulimuli, toe fai pe a uma le taimi malolo tutusa.

Ole aʻafiaga o le a faʻaalia i se masina mulimuli ane pe a uma togafitiga faʻapitoa. E seasea lava ona tupu aʻo leʻi toe faʻaleleia nisi faʻamaʻi o maʻi. O le taulaiga autu e tatau ona tuʻuina atu i le faʻamalamalamaina o aiaiga o vailaʻau o loʻo i luga, talu ai ona o lo latou le tausisia o loʻo aʻafia i aʻafiaga e le lelei.

Faʻapefea ona faʻaaoga le tina mo le maʻisuka?

Afai e iloa e le tagata gasegase le gasegase i le atinaʻeina o le maʻisuka pe o le fiaʻai, e fautuaina e faʻaaoga le mummy e puipuia ai lenei maʻi. Fai faapenei:

  • 18 g o le oloa ua soloia i le 500 ml o le vai,
  • E ave le tina i totonu o le sipuni siva i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso mo aso e 10,
  • E le gata i lea, o le atunuʻu ua faʻapupulaina i le 1.5 tbsp. faaputugatupe mo le 1 talia.

Afai o le vailaʻau e mafua ai lagona le lelei o le maʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, leisa), e mafai ona e inuina i se ipu susu poo le vai.

Mama i totonu o pusa

Mo le togafitiga o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani a le mummy, o loʻo faʻaaoga le polokalame lenei:

  • 4 g o le oloa ua soloia i le 20 sipuni tele o vai mama,
  • Fai le faalua i le aso (i luga o se manava gaogao i le taeao ma vave ona moe) i totonu o se sipuni siva mo le 1 dose. Inu le vaifofo e le tatau ona muamua nai lo le tolu itula pe a uma ona 'ai.

O le taimi sili ona lelei o le togafitiga togafitiga e 10 aso, pe a uma le taimi e tasi o le malologa, e mafai ona toe faia le togafitiga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le mummy e mafai ona iloa i ni nai masina talu ona amata le faʻaaoga. O nisi taimi e togafitia ai togafitiga faʻatasi ai ma vaitaimi o le faʻavavevaveina o le maʻisuka. E le fautuaina e tagata atamamai le tele o fuainumera o vailaau - o lenei mea e mafua ai aʻafiaga.

Isi filifiliga o le maʻisuka

Faʻalagolago i le sini e setiina e le tagata maʻi muamua aʻo leʻi amata togafitiga, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le mammy regime mo le maʻisuka:

  • Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o le vai faʻaaogaina, e tatau ai: ia faʻamavae le 0.2 g o le oloa i le vai i le vevela o le potu. E inu faalua le aso i le aso (e mafai ona e faʻaaoga vai inu). O le vasega e 10 aso, sosoo ai ma le 5-aso malolo, mulimuli ane ua toe faia le togafitiga.
  • Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei polokalame e talafeagai: 3.5 g mummy / 500 ml o vai mama. Aso muamua e 10 o togafitiga - o le sipuni sipuni / aso, ona tutusa lea o le taimi - 1.5 sipuni / aso, isi lima aso - 2 sipuni / aso. O le togafitiga e fesoasoani e taulimaina ai le paʻu o le tino, vaivaiga lautele, ma faʻateleina le vave faʻamalolo o manua.
  • Mo tagata mamaʻi na feagai ma se faʻamaʻi tele o le maʻi: 4 kalama o mummy / 20 tioata o vai inu. Taimi faatulagaina: tolu itula uma, 1 sipunipuni pe a uma se taumafataga. Ua fufulu le kulupu i le sua fou. O le umi o le vasega e 10 aso.

Sauniuniga saogalemu

E pei o lea, o le togafitia o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le mummy e leai se faʻalavelave. E tatau ona aloese mai togafitiga i mataupu nei:

  • tali atu tagata taitoatasi i le oloa,
  • aua nei faʻaaogaina le mummy e togafitia ai tamaiti i lalo o le 1 tausaga,
  • maitaga ma lactation i tamaitai,
  • Addison's disease
  • ma faʻamaʻi faʻasolosolo o malala.

Taua: pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻi tuai, o le faʻaaogaina o mumumu ua naʻo se ausilali e aʻafia ai le talaaga o togafitiga faʻatau togafitiga masani.

Aua e te faʻaleagaina togafitiga faʻapitoa - faʻatasi ai ma le umi o le faʻaogaina o le mummy, e mafai e le tino ona "le aʻoaʻoina" e galue tutoatasi. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Faaiuga

Togafitiga o le maʻisuka o se faiga e sili atu le taimi, e le mafai ona iai fualaau faʻapitoa, mataʻituina e tagata tomai faapitoa. Ae o le faʻaaogaina o mumini e mafai ai ona matua faʻaitiitia le tulaga o tagata gasegase, faʻaleleia le lelei o le ola mo tagata mamaʻi. I le faaopoopo atu i aafiaga aoga, o togafitiga faʻatasi ai ma se fomaʻi faʻapitoa e faʻaleleia lelei ai le soifua manuia ma le faʻatinoina o tagata.

Tuua Lau Faamatalaga