E mafai ona 'ai fatu ma pancreatitis: o latou lelei ma faʻaleagaina ai le tino

O se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le mumū ma le faʻaleagaina o le pancreatic - o le pancreatitis e mafai ona tupu ona o le lē paleni. O tagata e iai se faʻamaʻi i le gasologa o le laasaga po o le taimi masani e tatau ona tausisia i taimi uma se taumafataga e le aofia ai le gaʻo, meaai falai ma le tele o isi oloa. Faatasi ai ma meaai faasaina ma fatu o le sunflower fried.

E mafai pe leai?

O fua o le sunflower mo pancreatitis e faasaina i soo se ituaiga.

I le taimi o le faigata o pancreatitis, e na o meaai e faʻatagaina. A o faagasolo se vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea o faʻamaʻi pipisi, o meaʻai maualalo maualalo e faatagaina. Afai o le faʻamaʻi e le mautonu, o le toʻatele e galo le tausisia o nei tulafono.

Fans gnaw seeds i luma o le TV, aua nei manatu o lenei oloa e mafai ona afaina ai i latou. Ae e aoga le sailia pe ono mafai ona i ai ni fatu mo pancreatitis ma oa mea? O fualaau suamalie o se meaʻai e sili ona fiafia i ai le toatele; latou te faia le gaogao, halva mai lenei meaʻai, faaopoopo atu i pusa ma salakeke.

O lenei oloa e maualuga-kalori, e ui lava i lona tele. O le mea e ofo ai, a e faʻaaogaina le afa afa o fatu, o le malosi o le 600 kcal e ulufale atu i le tino. O lenei mea e faamatalaina ai la latou vailaʻau, e matua gaʻo - 63% gaʻo i le 100 g.

O le le lelei o fatu o le sunflower mo le manava ma le paʻu o le tino o lo latou tino mausali - e le lelei le gauai i totonu o le manava, faʻaleagaina ona puipui. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis, o lenei oloa i soo se ituaiga e faʻasaina. Ia, i le faʻamagalo?

Afai e leai ni faailoga

E le mafai ona afaina ai se tagata ola maloloina e le o le sunflower.

Pe a faʻavaivai faʻamaʻi o le maʻi, o se laasaga o le faʻamalologa seti, lea e tumau pea seia oʻo ina faigata le faʻamaʻi. Aʻo faʻaleleia le tulaga o le tagata maʻi i le pancreatitis, o lana meaai e faʻasuina i oloa, ae o le sulu o fatu e tumau pea se mea e le manaomia. Faasaina:

  • Laʻau o le Sunflower Lenaina
  • Soo se ituaiga o mea suamalie, e pei o le 'aina

I le avea ai o se meaʻai mo i latou e le mafai ona faia e aunoa ma ni fatu, e mafai ona latou 'aina i latou i le 25 g i le foliga mamago, muamua le faʻamamaina. I le faaopoopo atu i ai, o nisi atunuu e saunia se mea suamalie o fatu - halva. O lenei meaʻai suamalie lelei ma le maofa e mafai ona faatagaina i se aofaiga maualalo e le gata i se fale gaosi oloa, ae i le saunia fou.

Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e mautinoa o latou fou, a leai o le a latou afaina ai se tino ola maloloina.

E sili atu le faʻaaogaina o lenei oloa e avea o se meaʻai pe a uma le taumafataga autu, ae le o se mea tutoʻatasi e puipuia ai le mucous membrane o le manava ma le fatu mai le faaleagaina. E le tatau ona e faʻatau fatu i totonu o se mamanu mamanu, i le umi o le teuina o ia fatu, o mea uma latou aoga aoga ua leiloloa, ua mou atu vitamini, ua faʻamaʻoina minerale ma o le sammium mea e afaina ai le tino o le tagata. O fatu e aofia ai:

  1. O le tele o gaʻo gaʻo e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol leaga mai le tino ma puipuia ai mai le faʻaputu
  2. Vitamini o le vaega B, E ma le PP
  3. Minerale: Manganese, Setenium, Phosphorus, Calcium, Potassium, Suauu, Uʻamea
  4. O pupu vine e maua ai se aoga aoga i luga o le tino o le tino ma se moe lelei

O le le lelei o fatu pamu

E le tatau ona galo ia i tatou i le taimi o le vevela o togafitiga toetoe lava o uiga aoga uma o soʻo se oloa gaosi ua leiloloa, o fatu e le o se faʻasalaga. O le mea lea, o fatu suamalie e le na o le solia - o se mea e le aoga uma mo le tino o le a na o le afaina ai. Faʻafitauli:

  • I le numera o calories ma gaʻo, o se ipu o fatu e tutusa ma se vaega o le keke
  • O fualaau o le sunflower pe a maeʻa le gaosiga o falemaʻi e matuā lamatia lava mo le tino, ona o loʻo aofia ai se gaʻofale gaʻo gaʻo - benzopyrine
  • Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o le oloa ua faʻamaʻiina ma ua afaina.

O le faʻaaogaina o fatulaki fatu o le a faʻamatalaina i ata vitio:

O a fatu e mafai

E mafai ona 'aina faʻamaʻi fatu i pancreatitis.

Afai o le faasaina ma tapulaa i le tulaga o le faamagaloga ua faaeeina i luga o fualaau o le sunflower mo tagata mamaʻi ma le pancreatitis i le vaega laititi, ona mafai foi lea ona kilikiina isi fatu. Faʻatagaina:

O ia mea uma e aofia ai le tele o fiva, e tatau ai ona aveese toxins ma toxins mai le tino, faʻafefeteina ai le gasegase ma fufulu ai le inumaga. O fatu o nei laau totõ e mafai ona faʻaaogaina e pei o se mea faʻapipiʻi, faʻaopopo i salakeke poʻo ipu vevela. Ae aua le galo o le togafitiga o le vevela o le a liliu uma nei oloa i mea le aoga ma e oʻo lava i mea leaga.

Pulke fatu e fautuaina mo le faʻaaogaina faʻavaivai puipuiga.

O fua o pamu 'aina ua leva ona lauiloa, e aofia ai vitamini:

  • K - auai i le faagasologa o le hematopoiesis
  • A - e manaʻomia mo le faʻaaliga
  • D - mo le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le calcium
  • E - mo paʻu, lauulu ma fao
  • C - ia tuʻuina atu i le tino le malosi ma le malosi

O le mea lea, o le pakakinisi e fautuaina mo tagata ua vaivai le puipuiga, leai se vitamini. I totonu o fatukini fatu, o loʻo i ai mea e manaʻomia e faʻaleleia ai le fatu faʻafiafia, faʻaosofia le faʻaogaina o le tino, gaioiga faʻasolo ma le faiʻai. Phytotherapists e sili ona fiafia e faʻaaoga fatu pikiapu o se vailaau mo le ate ma le paʻu.

A oi ai i totonu o le tino, o palukinina e tatala le pusa talo ma faaosofia ai le tosoina i tua o le talo. Talosaga mo se pancreatitis faʻamalositisi: 'olopalaina fatu kulukūlū mama i totonu o se paluga i le paʻu, faaopoopo sina vai mama i lenei paluga ina ia maua ai se falaoʻo-pei o le paluga. I lenei paluga faaopoopo le meli i le tofo. O lenei vailaau e mafai ona avea o se choleretic ma le pancreatitis i luga o se sipuni aʻo leʻi 'aʻai.

Melon fatu

O fua o le melonini e saofagā i le tatalaina o valivili gallbladder.

O fualaʻau mūmūlaʻau e aoga tele mo le tino, o loʻo aofia ai:

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaaogaina o fatu melonini i se vaega itiiti i se pepa malogo ua faatagaina. Latou te saofagā i le tatalaina o valve gallbladder ma faʻamalo le ate, ona o le tosoina mai o le pitonuʻu o loʻo i luga o le ate.

Vaʻa

O le fugalaau o se mea e sili ona lelei ona maua ai le protein-oloa.

Mo tagata mamaʻi ma pancreatitis, e mafai ona avea laʻau o se fomaʻi, pe a saunia lelei. O mea manogi e aofia ai le tele o meaʻai. O lenei oloa e matua mauoa i le polotini e mafai ona tutusa i le taua o meaʻai ma aano o manufasi.

Mo maʻi ma pancreatitis, o mea teuteu o loʻo faʻatulagaina, o le tilotilo, o loʻo i ai ni mea e teu ai, faʻafefe ai le faʻaogaina o le inflammatory ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o le faʻasalaga e faʻaititia ai le lamatiaga o le thrombosis, o le fatu, o le taofiofi ma faʻamalosi ai le toto.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le oona e avea o se vailaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma se tagata gastroenterologist. Kissel: sasaa le fatu ua fufulu ile vai inu ma faaauau pea ona mu seia oʻo ile afa o le vai ua vevela. Aveese mai le vevela ma alu e faamalolo. A maeʻa le kulimi, faʻaopoopo le meli.

Kissel e mafai ona avea o se vailaau mo maʻi ma pancreatitis. Ina ia faatelevave le faagasologa, e mafai ona e suʻeina fatu. O fualaau o le sunflower o se oloa sili ona aoga, ae peitaʻi pe afai e le o gaosia. O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona fautuaina e faʻaaoga ma le atamai ae le sili atu i le metotia faatagaina.

O le faʻaogaina o le tino i le pancreas - pancreatitis - e manaʻomia ai le faʻamamafa lelei i le taimi o faʻasalaga ma i le taimi o le faʻamagaloga. Soʻo se mea sese i meaʻai e mafai ona oʻo atu i le faʻaititia. O le a le mea e faia e tagata alolofa e faʻafefe ai le sola po o le pikiaka? E mafai ona ou maua fatu mo pancreatitis, ma o fea e sili atu ona filifili? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Pancreatitis Sesame Seeds

O fatu o le Sesame e aofia ai le tele o palatini ma gaʻo, vitamini ma minerale. O le taumafataga mo le pancreatitis e aʻafia ai le le atoatoa o taumafa mamafa, maualuga-kalori ma gaʻo. O le mea lea, i le vaitaimi umi o le faʻamaʻi, e le mafai ona faʻaumatia le sesame.

E tatau ona faʻatali mo se faamagaloga mausali, lea e faatagaina ai sina vaega itiiti o lenei oloa. E fautuaina e faaopoopo atu e avea ma mea manogi i ipu eseese, mo se faataitaiga, i salakeke. E mafai ona e faʻaopopoina se lima o fatu fatu fatu i le paluga falaoa, poʻo le fufuluina o pusa i luga. O fua o le a sili atu le aoga pe a faʻaaogaina pe faʻapipiʻi.

Palukin fatu

O le suamalie fatu e tatau ona lauiloa i vailaau ma kuka. Faatasi ai ma a latou meatotino aoga, e pei o le:

  • toe faʻaleleia
  • anti-inflammatory
  • feteʻenaʻi
  • lelmintic,
  • filifili
  • aneti-kanesa
  • faʻamalosiga ma isi.

E falaiina, faʻaopoopo i le paluga, faʻaaogaina i foliga matago ma vavao. O le tali i le fesili pe mafai ona 'aina fatu paka ma pancreatitis e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻamalosia, e le mafai ona aofia ai i le taumafataga, e pei ona latou:

  • maua tele le gaʻo
  • aofia ai le tele o fiva,
  • faigata ona eli
  • maualuga-kalori.

O le kulimi fatu o le a faia ai se avega mamafa i luga o le okeni, lea o le a oʻo atu ai i ni faafitauli matuia. Ae i le vaitaimi o le faʻamagaloga, o le faʻaaogaina o se aofaiga talafeagai o palukin fatu ma pancreatitis e aoga tele. Na o le pau lava le mea e matauina na o fatu fou pe mamago. Falalalala i faʻamaʻi o le pancreas ua faʻaseseina.

Melon fatu mo pancreatitis

E leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o lenei oloa i le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le pancreas. O fua o le melonini e tamaoaiga i minerale ma vitamini. Latou te faʻamalosia le pulelasi o le talo ma le sua o le pani, faʻamaonia le galuega a le pancreas ma le vevela.

E ui lava i lenei, e sili atu le ave o le melonini i ni vaega laiti. E pei o ituaiga muamua o fatu, e tatau ona muaʻi faʻamago. E faigofie ona faʻaaoga fualaʻau mo le pancreatitis pe afai e mamago muamua ma nutimomoia muamua. O sea laupepa e mafai ona faʻafefiloi ma le meli, faʻatasi i meaʻai saunia, paluga.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le fautuaina le fatu melonini mo soliga e pei ole:

  • ulutala o le manava ma le maʻi ulutala e 12,
  • faanaunauga i lagona,
  • faʻamaʻi pipisi.

Fualaau palu fua mo faʻamaʻi pipisi

Poppy ei ai lona aafiaga lelei i luga o le pancreas. E i ai aʻafiaga e pei ole:

  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaoga,
  • aveese le tiga
  • faʻamalosia le motusia o le intestinal,
  • vaivai le malosi o le osofaia o le pancreatic.

A e ai fatu laau papaʻe, e tatau ona e manatua e faʻasaina i latou i le matua, ma faʻamaʻi ate ma le bronchial asthma.

Lago fatu

E toatele tagata e popole e uiga i le fesili, e mafai i fatu pancreatitis sunflower fatu? A uma mea uma, o le ituaiga masani lenei o fatu i totonu o mea na faʻaaoga i meaai. Ae paga lea, o se tali lelei o le a le aoga. E tele mafuaaga taua mo lenei:

  • o laulau fatu e maualuga tele i calories,
  • latou te aofia ai le tele o gaʻo,
  • latou te faʻaleleia mo se taimi umi,
  • faʻaleagaina puipui puipui.

Faʻalogo! O le 'ai o fatu o le sunflower ma le pancreatitis e matautia tele, aemaise lava i taimi o le faʻavavega o le maʻi pipisi.

I le vaitaimi o le faamagaloga o pancreatitis, o meaʻai e manaʻomia ile meaʻai e faʻamaluluina, o le lisi o loʻo tuʻuina atu i se ituaiga sili atu nai lo le taimi o le faʻamalosia. Ae ui i lea, soo se mea sese (aemaise pe a faʻaleagaina) e mafai ona toe momoe se tagata. O fualaau o le sunflower ua mafua faapitoa i na oloa. O a latou seleni ma mea e pei o le tunu ma le kozinaki e tatau ona vavaeeseina atoa.

I nisi tulaga, faʻatasi ai ma le faʻamalolo umi o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o se vaega itiiti o fatu sunflower dried poo halva e mafai ona faatagaina. E mafai foi ona faaopoopo i le paluga i le gaosiga o le tao. Ina ia puipuia le faaleagaina o le mucous membrane o le puipui o le intestinal, ia 'ai fatu pe a uma ona' ai.

Auala e filifili ai ma teuina fatu

Ina ia le mafai e le fatu na faʻaaogaina mo le pancreatitis ona faʻaleagaina le tino, e tatau ona filifili saʻo ma teuina i tulaga talafeagai. O fatu uma lava e aofia ai gaʻo gaʻo, lea, pe afai e teuina le talafeagai, e mafai ona suia o latou foliga molemole ma liliu atu i gaʻo gaʻo lea e ono lamatia ai le ola maloloina. O lenei mea e faʻamalosia e mea e pei o: susulu malamalama o le la, avanoa i luga ole ea, vevela vevela i le taimi o kuka, ola umi.

E tatau ona e faʻatau fatu e tusa ai ma tulafono nei:

  • ia mautinoa o le aofaʻiga atoa e leai ni faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo poʻo se pala,
  • aua le faʻatau ni fatu e aunoa ma se paʻu (latou te faʻaaogaina toxins, o mea aoga e vave faʻaumatia i totonu),
  • e tusa lava pe i lalo o tuutuuga o le faʻamalolo umi ma tumau, e tatau ona e mumusu e faʻatau ni falai poʻo se fatugogo (pe a maeʻa le gaosiga o fale gaosi oloa o loʻo aofia ai le tele o faʻalavelave matautia).

E tatau ona e faʻatau faʻatau fatu e leai se paʻu. Teu soʻo se fatu i le vevela masani o le potu i totonu o le 'ie poʻo le ie lino e puipuia ai le faʻaoga. O le nofoaga e teu ai e tatau ona pogisa ma malulu. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona fufuluina ma faʻagogo.

Aisea e le mafai ai ona e fatu fatu i pancreatitis?

O fatu fatu ma le pancreatitis o se oloa mamafa tele. E tatau ona faʻamago, tipi, ona faʻaopopo lea e fai ma mea manogi i ipu fufulu. O le taumafa falai e matua faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, a maeʻa le togafitiga o vevela, o le a faʻapupulaina le maualuga o le caloric.

O ia ituaiga meaʻai e maua ai se avega mamafa i luga o le meaʻai. O le pancreas, faʻavaivaia e le faʻaogaina o le tino, e le mafai ona faʻamalosi le aofaiga tonu o le sua pancreatic e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le gaioiga. O se taunuuga, o fatu e leʻi totoina e tumau pea i totonu o le manava, e oʻo atu ai i le faʻamaʻaloga, afaina o le lumen, constipation, ma osofaiga a pancreatitis.

E le gata i lea, pe a faʻaleleia le fatuina o fatu ile tino maualuga. Latou te leiloa o latou uiga aoga, i le toe maua mai o isi e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli i le tino.

O le mea lea, e le o fatu uma e mafai ona faʻamaina i pancreatitis. E ui i lea, e oo lava ia i latou ua faatagaina, e tatau ona e 'ai i fua faatapulaʻa ma i se tulaga patino. I mataupu taitasi, o le ai ai tapulaa i le taliaina. Aua le faʻalagolago atoa i aafiaga o isi tagata poʻo faʻamatalaga i le Initaneti. I le mataupu mulimuli, ua tuʻuina atu tusiga mo le toe iloiloga (ma o lenei tusiga e tutusa lava), ae le o le mulimuli faʻamalosi i le tusitusiga. O le mea lea, afai e te manaʻo moni i fatu, ona sili atu lea ona e feutagai ma lau fomaʻi, o le a fesoasoani e fuafua le maualuga o le gaosiga o lenei oloa lelei.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le aoga ma le faʻaleagaina o mea manogi mai le ata vitio:

E mafai ona i ai ni fatu mo pancreatitis, e mafai e le tagata gasegase ona maua i le feutagaiga ma le fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai. O le faʻaitiitia o faʻamaoniga o se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, o se meaʻai malosi lava e faʻamaonia i tagata maʻi. E faamalosia le tagata e lafoai atoa le faʻaaogaina o meaʻai vevela, mea vevela, inu maona. Aua e te taumafa vevela pe malulu. O talo e tatau ona uʻu pe vai.

Afai e le tausisia e le tagata maʻi faatonuga a fomaʻi, ona i ai lea o se tulaga matuia i lona tulaga ona o le televave o le maʻi. Ua amata ona ia i ai tiga matuia i le vaega o le pancreas ma le manava.Afai o se tagata aʻo le i gasegase e fiafia e faʻatau fatu, ona masani lea ona fesili le fomai i le fomaʻi pe mafai ona 'ai fatu ma pancreatitis. E mafai e le fomaʻi, i luga o le faʻamaumauga o le suʻega ma faʻamaoniga o le maʻi, taʻu mai po oa ituaiga o lenei oloa e mafai e se tagata ona 'ai.

Mea faasaina

Toeitiiti lava o tagata gasegase uma e faʻasaina ona 'aina fatu o le sunflower i le taimi o lenei maʻi. Fomaʻi lapatai tagata e uiga i lenei mea pe a faatonuina se taumafataga. O fualaau o le sunflower ua maua ai le maualuga o le kalori, lea e mafai ai e fomaʻi ona taʻua i latou i meaʻai gaʻo. O le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai e maua ai le mamafa o le mamafa i luga o le paʻu vaivai na faʻavaivaia e le maʻi. O se taunuuga, e le mafai e le tino ona faʻavae le aofaiga talafeagai o enzymes mo le gaosia o fatu o le la. O se faʻavavevaveina o faʻamaoniga o le maʻi, e mafua ai ona oʻo i se tagata tiga ogaoga.

O le tele lava o taimi, o fua o le sunflower e faʻafefeteina. Pe a faʻavela, o mea aoga uma e mou atu mai ia i latou. O le tele o gaʻo ua faʻasaʻolotoina, o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o le paʻu. E i ai se afaina o le okeni faaopoopo, ma e mafai ona mafua ai le faʻaalia o se faʻamaʻi poʻo le faʻamalosia o le pancreatitis, pe afai ua uma ona atiaʻe i se maʻi. E taua mo se tagata o loʻo i ai lenei maʻi e iloa ai nisi faʻamatalaga e uiga i fatu o le sunflower:

  1. I lona kalori, 1 le ipu o nei fatu e tutusa ma le 0.2 kilokalama o kebab na faia mai le puaa.
  2. O le fua faatatau o lenei oloa mo se tagata tino maloloina e le sili atu i le 2 sipuni o le aoauli.
  3. Afai e faʻaaogaina e se tagata le oloa i lona foliga masani, ona faʻaleleia lea o lana moe.
  4. Ina ia faʻaleleia le aoga o fatu o lenei ituaiga, faʻapea foi ma le faʻasaoina o vaega aoga uma o loʻo aofia ai i le oloa, e tatau ona e faʻamago i totonu o le ogaumu, ae aua le kuka.

E tatau ona manatuaina o fatu na e faatauina atu i supermarkets o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻamaʻi. O le mea lea, e sili atu le le faʻaaogaina e aunoa ma le faamamaina tatau. Mo maʻi ma pancreatitis, o sea ituaiga oloa e ono afaina.

O le faʻaaogaina o lenei oloa mo tagata o loʻo iai lenei faʻamaʻi e ono mafai ona faia i lona tulaga masani. E naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi aoga e mafai ona faia lenei mea. E masani lava, e faatagaina tagata gasegase e faʻaaoga fualaau o le sunflower i le na o le umi o le faʻamagaloga. Ole aofaiga faatagaina ole oloa ile vaitaimi ole ½ tsp. i le aso. Ae o le faʻaitiitia o taunuuga le lelei o le faʻaaogaina o tagata gasegase i le pancreatitis, e sili atu le lafoai atoa o lenei oloa.

O a fatu e faatagaina mo faʻamaʻi pipisi?

I le taimi o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e mafai e le tagata gasegase ona sui fatu o le sunflower ma se mea faapena mai isi laau. Mo le tino o le tagata, e manaʻomia le fiber mo le gastrointestinal tract ma le pancreas e faʻaaoga masani ai. Ina ia maua lenei mea taua, ua fautuaina tagata maʻi e 'ai fatu o laau e pei ole:

E tatau ona faʻaaogaina i ni vaega laiti. E masani lava ona fautuaina i latou ia faaopoopoina i salakeke poo soupeti. Ae e mafai ona e faʻafefiloi i nei oloa pe faʻafeiloai atu i latou i ni meaʻai. Ole fua ole aso mo laau taʻitasi e ese. O le mea lea, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia faʻaalia le tele o le mea e mafai ma o fatu i se tagata maʻi faapitoa. O le sili ona lauiloa o ituaiga o paluka o loʻo i luga, aua e faigofie ona faʻatau.

O nisi fautuaga mo maʻi

Faatasi ai ma le pancreatitis, toetoe lava o soʻo se tagata maʻi e mafai ona 'ai fatu laʻau. O loʻo aofia ai le tele o mea e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaleagaina se faʻamaʻi o le pancreas poʻo le ate. E tele a latou vailaʻau amino eseese, o aʻafiaga taua, elemene, vitamini, fiber.

Palukin fatu, pe a faʻaaogaina, tatala pupuni uila poloka, e mafai ai ona pasi saoloto.

Faatasi ai ma lenei mea, o le elekiniki fatu e fesoasoani i le pancreas e atiina ae ai le tuufaatasiga o polotini talafeagai lea e manaomia mo le faanumeraina o meaai.

Ae e tatau ona e iloa o le faʻaaogaina o lenei oloa e le maʻi e tatau ona tupu i lona foliga masani. E mafai ona e faʻaaogaina fatu mama, ae faʻamago e tatau ona faia i se nofoaga e faʻaalia i le la poʻo le ea fou. Fried pumpkin fatu i se tagata maʻi ma pancreatitis ua faʻasaina.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi lenei ipu e faʻaaoga ai fatulaʻau. E tatau ona e ave fatu (1 le vaega) ma fusi i se setete. A maeʻa lena, e 5 vaega o le meli masani e faʻaopoopo i ai. Faʻafefiloi lelei uma. O le mea e maua ai le ipu e faʻaalu i le 10-15 minute ao leʻi faia le taumafataga autu. O le fualaau o vailaʻau e mafai ona maua mai lau fomaʻi.

Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, e sili atu le lafoai o le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga o fatu, e aofia ai fatu o le pumpkin, mo se vaitaimi o le leaga. E pei ona taʻua i luga, o le a sili ona faʻaaogaina ma le faʻamalolo umi. E lelei tele le faʻalauiloaina o le 'elekiniki poʻo isi fatu i totonu ole maʻi ile meaʻai. E tatau ona faia lenei mea e tusa lava pe leʻi faʻaleagaina e le tagata maʻi fatu aʻo leʻi amataina le faʻavavega. A maeʻa ona faʻaleagaina ia faʻalavelave mataʻutia, e tatau ona faʻaaogaina le tino o le maʻi i le faʻaaogaina o fatu.

O mea uma lava na fai mai e uiga i fatu o le pumpkin e faatatau i a latou tagata o le lakeke ma le sesame. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e fuafua ai le aofaʻi o fatu e mafai e le tagata maʻi ona maua nai lo le fefefe i taimi uma i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le maʻi. E fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i taimi uma pe a faatulaga se inumaga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e manaʻomia se tagata e mulimuli i se taumafa malosi ma mea taumafa, e tusa lava po o le a le vaitaimi o maʻi, e peiseai o se foliga lapopoa pe le masani.

Soo se soliga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o uiga le lelei. O tagata maʻi e fiafia pe mafai ona gafa ma le pancreatitis, aua o nisi o ituaiga e tele mea aoga ma meaʻai.

Faamanuiaga ma le afaina

O ituaiga uma o fatu ei ai itu lelei ma le lelei. Faatasi ai ma mea lelei ma aoga e mafai ona faailoaina:

  1. O le tele o vitamini, e aofia ai A, B, E, D.
  2. Le tele o elemene taua e afaina ai le popole ma le skeletal system.
  3. Se numera tele o elemene elemene e manaʻomia e tagata uma.
  4. Fuamoa fualaʻau aoga e fesoasoani i taumafa paʻu o mea e leiloa.
  5. O le i ai o fiva o mea taumafa e faʻaleleia ai le mea e gaosia.
  6. Latou te puipuia osofaʻiga o le maualuga maualuga, fatu fatu.

E tele mea le lelei mai le faʻaaogaina o fatu, e aofia ai:

  1. Faʻateleina le kalori matāʻupu, ona o le tele o gaʻo.
  2. I se mea falai, o meaʻai e toetoe lava a le teuina, ma o gaʻo e vave faʻaleagaina.
  3. O fatu e mafai ona aʻafia ai toxins ma isi mea leaga.
  4. O se oloa faʻatau i luga o le maketi e ono lamatia tele mo soʻo se tasi, ona o lo latou matua ma le le lelei o le teuina.
  5. Ona o le gasegase o le oloa, ua mafai ai ona faʻalavelave le faʻaogaina ole tino.

O mea masani ia e masani ai ma le le lelei o fatu, ae e tatau ona e iloa foliga o le talosaga, o mea aoga ma faʻafefe faapitoa mo pancreatitis.

Le faʻaaogaina o fatu mo pancreatitis

O fatu e sili ona faʻaaogaina o: sunflower, pumpkin, sesame, vine ma le melonini fatu. Mafaufau i le aafiaga o latou taʻitasi i luga o le pancreas.

E ui lava i ia mea aoga tele o fatu, ona o le maualuga o latou gaʻo, e gata lava i le pancreatitis. O se tapuni atoatoa ua tuʻuina i luga o falai. Laititi po o sina faʻamago i se tulaga o le faʻamalologa faifai pea e mafai ona fai i ni mea laiti. O le gasegase o le pancreatitis poʻo le faʻateleina o taimi masani o loʻo faʻapena foi ona faʻasaina atoa. A e ui lava e te faatagaina oe lava e togiina, ona lelei ai lea ona faʻatau le leai o se pele, mama ma mago i le umu.

E mafai pe leai foi ma le pancreatitis

I le vaitau o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, e leai ni fatu e mafai ona avea ma meaai! O le suamalie fatu o le maualuga-kalori ma le lelei o le gaʻo (i le 100 g, e tusa ma le 49 g le gaʻo), faʻatasi ai ma le mumunia o le gaʻo, ua maitauina ai le le atoatoa o le gaioiga o le gaʻo gaʻo, pe o le a mafai foi ona le atoa le malosi. O faigata i le osofaʻia o fatu o le pikiapu e afua mai i le tele o fiber (e tusa ma le 6 g mo 100 g o fatu).

O le faʻaaogaina o le pese i le taimi o le vevela o le mumū e matua lamatia lava, aua o le taloina gaosia o le a faʻaleleia ai le faʻamalosi o le enzymes, faʻamalosia ai le gasegase o le faʻamaʻi poʻo le fesoasoani i le toe faʻafoʻi. Ae peitaʻi, pe a faʻatuina se vaitau o le faʻamagaloga, e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga sina tamaʻi pamu.

I totonu o se laasaga laititi

I le taimi o le vevesi tele o le pancreas, o faʻafitauli matuia o le maʻi ua faʻaalia. A o faagasolo lea vaitaimi, ua faʻasaina faʻamaina ai palukin, pei o isi, mo le taliaina. Latou te maua le tele o le kalori ma mea gaʻo, lea i le tulaga o faaletonu o le pancreatic o le a aumaia ai mafuaʻaga faʻaopoopo o le faʻavavevave ma le faʻalavelave o le tino mamaʻi:

  • afu (flatulence),
  • tiga tiga i le manava,
  • taʻavale
  • vili
  • malosi.

E mafai ona 'ai le' elekiniki i totonu o le pancreatitis - leai. Talu ai ona o le mafuaʻaga o le faateleina o le pulelaina o le talo, pe a uma ona 'ai faʻamaʻi fatu ma le osofaia o le gland, e le manaʻomia, ma o le a oʻo atu ai i le atinaʻeina o le toe faʻafoʻi o le maʻi.

E mafai ona 'ai fatu falai ma pancreatitis - leai. I le taimi o togafitiga vevela, o le tau o soʻo se oloa, e tusa ai ma vaega o vailaʻau ma minerale aoga, ua mou atu. O lenei gaioiga e le faʻafefeina foi fua o le sunflower. A maeʻa le faʻavelaina, o mea uma aoga aoga e leiloloa, naʻo le vaega o le gaʻo e tumau pea, pe a faitauina le kalori e tutusa ma le faʻaaogaina o se fasi keke. E faʻapea foʻi le tupuga o se meaola gaʻo gaʻo, benzapyrene, faʻamalosi ai le gaʻo, lea e avea ma mea faʻafefete i le pancreas.

I le taimi masani

O le kulupulu fatu ma le mumū o le pancreas e mafai ona faʻatagaina i ni fua laʻititi i se foliga mata, mago (e leai ni mea e pala, moli). E faʻatagaina e faʻaaoga uma mea e lua ma taimi e faʻaaogaina ai ipu (salati, desserts).

E iai foʻi faʻasogaga mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloina o pancreatitis. E faasa ona faʻaaogaina:

  • falala falai
  • fatu suamalie
  • suamalie
  • ma vevela vevela.

O fatu lapopoa na faaputuputuina foi e pau i lalo o le faasaina, talu ai i lalo o tulaga na latou afifiina, e le mafai ona maua. E faʻaaoga foi lenei mea i le mea na faatauina mai, palukinina i totonu o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻagogo ma se ogaumu mumu umukuka, ogaumu ma aveese o latou tino ae leʻi 'ai.

Contraindications

O le tino o le pancreatitis.

Oona tele (o le oloa e maualuga tele-kalori, 100 g 559 kcal).

Faafitauli i le nifo (pe afai e te le pulumu ma ou lima, ae o ou nifo). Auala e filifili ai se mea maloloina ma saogalemu. O fatu e sili ona lelei o mea ia e seleseleina patino. E mafai ona e faʻaaogā se sipuni masani e maua mai ai fatu pika. E le gata i lea, ua faʻasaʻolotoina mai le pulupulu ma fufulu lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se mea e pala). A maeʻa le faʻagogoina, ona tuʻuina atu lea i le auala masani i se solo solo poʻo se pepa.

Afai e faʻamago i le ogaumu, ona mafai lea ona leiloa uma mea aoga. Afai e faatauina mai fatu laau ua saunia, e tatau ona taofiofi, e aunoa ma ni mea e malolo ai, mago, e le malepelepe, e leai foi se mea e le aoga. Afai ua gaʻo le oloa, e maua ai le manogi o le suāuʻu ma le oona. Teuina o meaʻai i totonu o le pusaaisa i totonu o se fagu tioata faʻamaufaʻailogaina. O le ola o le totoina o fatu e le sili atu ma le 2 masina.

Auala e filifili ai se mea maloloina ma saogalemu

E tatau ona e filifilia ia ituaiga o fatu o loo i ai se faailoga "eco". O loʻo taʻu mai ai ua ola le sunflowers i se eria faʻaleagaina faʻalauiloa, e aunoa ma togafitiga ma vailaau. Iloiloga i fafo: o fatu e tatau ona faʻapipiʻi, e aunoa ma se mea e faaleagaina, e aunoa ma ni otaota, o le paʻu paʻu, e aunoa ma le i ai o le palapala ma le pulou. O le fatu o le mata o le mata e le tatau ona vaʻavaʻavaʻaʻi mai i mea masani. E mafua lenei mea ona o le aʻafiaga o le okesene, o gaʻo i totonu o fatu e solo i lalo ma faʻamaʻi, avea ma mea leaga mo le taumafaina.

O ni mea e fai ma falai ma suamalie, e pei ona faʻamatalaina muamua, o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga, o lea e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻatau ai fatu laititi, ona faʻamago ai lea. Seleseleina fou, ae le o le tausaga talu ai. O le faʻaaogaina lelei o lona uiga o fatu o loʻo i totonu o pepa poʻo taga taʻalo, ma e le mafai ona teuina i taga palasitika. O le vevela o mea o loʻo i totonu e le o lalo ifo o le 0 ma e le sili atu ma le 8, o le olaga ola e le silia le 6 masina.

O aoga o fatu

E masani lava ona lua ituaiga: lanu ma le pauka. Sei o tatou nonofo i luga o faamanuiaga o mea taitasi:

  • sunflower - mauoa i vitamini D, i lenei mea ua sili atu nai lo le ate ate. Faatasi ai ma lona fesoasoani, o le paleni-faavae faavae o le tino e masani ona faatulagaina, o le tulaga o le membrane mucous, paʻu, lauulu, ma fao e lelei. O le vailaʻau A e faʻapupulaina ai le ata vaaia, E - o se vailaʻau faʻapitoa - e puipuia ai le faʻaleagaina o siama siaki ma puipui ai i latou mai aʻafiaga. O fatu o se faleteuoloa o gaʻo gaʻo faʻasūsūina: uʻamea, linoleic, oleic, palmima, ma isi. Latou te puipuia le faʻavaeina o le "leaga" cholesterol, faʻasalaina o toto toto ma paʻu. O loʻo i ai foi ni taneta, o gaʻo, gaʻo vailaʻau. E tele minerale, o mea pito sili ona taua o le makete, magnesium, zinc, potassium. O le mea mulimuli e 5 taimi sili atu nai lo le mamafa tutusa e pei o se faʻi,
  • uka - e sili atu ona aoga nai lo le la. Ona oa latou vailaau ma vailaau oona, latou te aveeseina ai masini mamafa mai le tino, e faʻaaogaina i le togafitiga o le urinary tracts and kidneys, ma o se ththelmintic. Latou te faʻateleina le faʻamaʻi, malosi i tagata, faʻataʻi faʻatasi faʻamaʻi, faʻamalosia vaʻa toto. E tasi le selau kalama o fatu e matua suia ai manaoga masani mo amino acids, manganese, 73% mo le vaitamini PP, 153% phosphorus, ma le 148% magnesium.

I le leai o ni faailoga

O fualaau o le sunflower e mafai ona afaina ai tagata ola maloloina atoatoa, ae e ui i lea, i le leai o ni aʻafiaga leaga, o le toatele o tagata e fiafia i lenei togafitiga ma se maʻi o le pancreatitis e aofia ai i latou ia latou meaai. E le manaʻomia le faia o lenei mea, aua e tusa lava pe faʻamagaloina ma faʻaleleia atili le tulaga lautele o le maʻi, o le oloa lava ia - e pei o le 'aina o le sunmalie - e tumau pea ona faasaina.

Fuga fatu ma kuka i soʻo se ituaiga, salu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fatu paʻu i lalo o le faʻasa. Afai e te fulitua atoatoa i latou e leai se malosi, e tatau ona e 'ai e sili atu i le 25 kalama. i aso taitasi, filifilia ituaiga fou ma e le falai, pe sui foi i oloa faapena. O le mea lea, halva o se isi mea sili lea - o se mea maloloina ma mea taumafa e mafai ona faatagaina e fomaʻi mo pancreatitis, fualaau paka.

Tuua Lau Faamatalaga