Vomiting mo le maʻisuka: e mafai ona e maʻi tele?

O le faʻaleagaina ma le vomia i le maʻisuka o se faailoga faifaipea o le atinaʻeina o faʻafitauli o se maʻi faʻapitoa i le tino o se tagata maʻi.

O ia suiga i le soifua manuia atoa e faailoa ai le le mautonu i le gasegase metabolism ma le le mafai ona faʻamalolo lelei ana mea gau.

O se taunuuga o le mea o loʻo tupu i le plasma toto o le tagata maʻi, o le acetone e faʻapupulaina i ni aofaiga tetele, lea e faʻaosofia ai le foliga mai o faʻamaoniga o le inu tele.

E taua le manatuaina o sea ituaiga taʻiala e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻisuka, o le mea lea, e manaʻomia vave faʻasalaga faafomai. A aunoa ma fesoasoani faʻapitoa, o le tulaga e mafai ona avea ma foliga o se faitioga ma mafua ai le maliu o se tagata maʻi.

E faʻafefea ona taulimaina le gasea ma le vomia i le maʻisuka?

O le i ai o le vomiting reflex and nausea i le maʻisuka e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese, ae o lenei mea o se faailoga mataʻutia, aua o le tele o mafuaʻaga e mafua ai le taotoga ona o le atinaʻe o faʻamaʻi. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai le mafuaʻaga e amata ai ona vili i luma o le maʻisuka, o le a le matautia, ma le mea e tatau ona e faia i le vomiting.

O le lagona o le fulufulu ma le vili o se faiga le pulea lea e tuusao mai ai le puao mai le manava i le maualuga o ata. Ae e mafai ona i ai lenei i le i ai o le maʻisuka? O le tali e manino ma e le mautonu - ioe. Talu ai o le kulukose e iai sona aʻafiaga i okeni o le gastrointestinal tract, lea e tau atu i le vomiting.

Ona o lenei mea, e le maua e le ate le taimi e gaoioi ai mea leaga uma o loʻo faia i le tino. E le gata i lea, e mafai ona maʻi uma i le tele o le kulukose, ma le le atoatoa. Ae i soʻo se tulaga, afai e te lagona le maʻi, ma o lenei mea e o mai faatasi ma le vomiting, ona faʻaalia lea o se tulaga le lelei o le maʻisuka.

Ma e mafai ona e suʻeina pe faapefea ona maua le maʻisuka vavalalata ma le gaioiga o le digestive tract, mai lenei vitio:

O le mafuaʻaga o le nausea ma le fomaʻi i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le toto toto gasegase, lea o le a le mafai ai e le tino ona aveese oloa pe a uma ona pala, ua faʻafefete le ate, ma maua ai le acetone i le toto toto.

O mafuaʻaga autū o le vomiting ma le nausea o mea nei:

  1. Ketoacidosis. O le glucose maualuga i totonu o le toto e taʻitaʻia ai gaioiga o le tino i le tino ma le inu. Ina ia mafai ona toe faʻaleleia, o le faiʻai o loʻo faʻamaonia le vaega o meaʻai e uiga i le manaʻoga e lafoai le manava.
  2. Tulaga o le hypoglycemic. O le malulu ma le vili e tupu ona o le faʻaitiitia o le kulūkose, lea e mafua ai le matelaina malosi o le mafaufau. O le mafuaʻaga autu o se faʻalavelave faʻaleagaina i le ogatotonu o le tino.
  3. Fomaʻi ma faʻamaʻi (siama, ma isi). O le atinaʻega o microbes e faʻaalia i se talaaga o le faʻavaivaia o puipuiga. O aafiaga o le maʻisuka o se lagona o le gaioiga ma le vomiting ona o le mea moni o siama siama gaʻo e oʻo atu i totonu o le manava.
  4. Gastroparesis. E afaina ai maso o le manava, aʻo iai le solia o le 'aina o meaai. O le faagasologa o le fesiitaiga o meaai i isi totoga e telegese lemu pe taofia atoa. O le maʻisuka e lagona le le lava o le fiaʻai, fatu ma le afaina. O nei mea uma na mafua ai le gaoioi ma le vomiting.
  5. Faʻaleagaina le kulukosese. O le tele o le maʻisuka e mafaufau i le gaoia e avea ma mea e 'ai poo mea taumafa. O le le amanaiaina o togafitiga e mafua ai le faateleina o maualuga o le suka.
  6. Faatoilaloina o vailaau. E tele gasegase e tagofia fualaau faasaina e aunoa ma le faitauina o faatonuga mo le faʻaaogaina, ma e le ogatasi ma vailaau na faʻatulaga e le fomaʻi. Ae ua iloa o le pulega le talafeagai o nisi vailaʻau e mafua ai le faateleina o le inisalini.

E tatau ona manatuaina i le taimi o le vomiting, o le suavai ua faʻateleina. O le tino ua faʻamalolo. O le taunuʻuga atonu o se faʻafitauli i le manuia. Afai e te le maua ni togafitiga faafomaʻi talafeagai, o le a mafai ona mafua ai le le malamalama, pa'ū i se tulaga lumpy, faapea foi ma le oti.

Mafuaaga ma faailoga

O mafuaʻaga mafuaʻaga e mafai ona faʻalavelaveina ai se tagata i le naʻo ma le vomia i le maʻisuka e tele, o le mea autu o se faʻaopoopoga poʻo se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose. O isi mea e mafua ai le tulaga, ma o le maʻi o maʻi ma vomite, o:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • solia o le insulin injection schedule,
  • le faʻaauau le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aʻafia ai tulaga o inisalini,
  • hypoglycemia,
  • tulaga faʻasolosolo, lea afai e le mafai ona iloa se mea le mafai ona liliu i totonu o le maʻisuka,
  • gastroparesis, poʻo le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le maʻisuka.
Toe foʻi i le laulau o mea

I le gastroparesis

Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, i le taimi muamua lava, o le tagata maʻi e le lagona se faailoga o le faʻaleagaina, o le mea lea, o le gastroparesis ua maua i le taimi muamua. O le maʻisuka e amata ona puao ma puaʻa vave pe a maeʻa se taumafataga, e faaopoopo atu i nei faʻaʻailoga, latou te faʻalavelaveina:

  • susunuina i le esophagus ma bloating,
  • leaga le tofo i le gutu
  • solia le nofoa
  • le i ai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina i le feces.

Afai e te le taumafai e faʻafaigofie le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mo se taimi umi, e aʻafia le faʻalavelave o le tino, ona faʻalavelaveina lea o le gaioiga o le uaua o le manava. Ua nutimomoia le gaseina o otaota, o meaai ua i totonu o le manava mo se taimi uumi, rots ma gaosia mea oona i totonu o le tino. Ona amata ai lea o le tausea, lea e masani ona sau faatasi ma le vomiting.

Taunuuga talafeagai

Afai e le o faia ni fua faʻatatau taimi e faʻaitiitia ai le gaioiga ma le vili, e mafai ona tupu taunuuga nei:

  • sosolo totoʻa i vae,
  • osofaiga a le dyspnea
  • le le fiafia ma le atuatuvale
  • tiga i totonu o le loto
  • vaivai ma vaivai lautele,
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina i le toto maualuga ma le vevela o le tino,
  • o le foliga mai o se tofo o le acetone i le ooto tautala.
  • malosi tele o mucous membranes.

I mataupu o le gasea ma le vomiting, e tatau ona e musu e le 'ai i se taimi le tumau, i se isi faaupuga, matelaina. E taua tele le inu i le tele o le malosi e mafai ai. Ae ia maitauina o le vai na faʻaaogaina e naʻo le minerale ma e masani lava e leai ni carbonated.

O fualaau mo le maʻisuka e ave foi, ae afai e tusa ai ma faatonuga e tatau ona latou onā ao le i ai, ona tatau loa lea ona e ave. E manaʻomia foi ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalolo ai le tino. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • togafitiga faafomaʻi
  • inhibitors of angiotensin-converging enzymes,
  • sartans series sauniuni,
  • anti-inflammatory drugs e pei o le ibuprofen ma le diclofenac.

Faʻasalaga tele, e tatau ona ave Regidron. Afai e le oi ai lenei vailaau i totonu o le fale falemaʻi fale, e mafai ona e faia oe lava ia. Mo lenei mea e te manaʻomia: 1/3 tsp. masima ma le aofaiga tutusa o le suauʻu tao, 2 tsp. suka, 1 lita o le vai e aunoa ma le kesi.

Faʻafefiloi uma mea uma. O le vailaau e maua mai ai ua faʻafefe. Latou te inu sina mea itiiti i sina mea laiti, ae o le tele o taimi i le aso ma le puleaina o le toto suka. Afai e tumau pea faʻamaoniga mo se taimi uumi, o le taimi lava e manaʻomia ai le falemaʻi.

Fofo faʻapitoa

Ina ia faʻaumatia lenei uiga le lelei, e mafai ona e faʻaaoga nei fua:

  1. Fualaau suamalie. Mo le 1 lita o le vai e leai se gala, ave 2 lemoni. Otioti fasi pepa o lapisi ma lafo i totonu o le vai. O le kulimi Citric o le a taofia ai le vomiting. E mafai foi ona e uuina se fasi keke o lemoni i lou gutu.
  2. Vaimato. Tufa atu i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le falaoamata pati (ia lava le 2 fasi fasi pepa), faʻapipiʻi le sua i totonu o le susu. I mataupu o le gasea poo le vomiting, ave 1 sipuni sipuni o le sua. A maeʻa sina taimi, toe fai le tali.
  3. Peppermint decoction. Fufulu mint ma sasaa 2 sipuni tele i totonu o le vai inu. Suauu mo le 10 minute ma alu e aumai. Vaʻa mulimuli. Inu i mataupu o le kuka 1/2 ipu ao leʻi 'aʻai.
  4. Faʻasusu o le lemonimonimo. I totonu o se vevela faʻatumu 30 kalama o mea mama mago ma sasaa vai inu. Faʻamalosia 4 itula. Ave le lemon balm infusion faatolu i le aso, 100 ml ia taʻitasi.
  5. Laʻau seleselega. O le a avea: chamomile, lemonimo, St. John's wort. O otaota uma e tatau ona matutu. Liligi le 30 kalama o laulaʻau i totonu o se fagu ma sasaa ai le vai inu. Tapala i luga o le vevela masani mo le 20 minute. Faʻafiafia ma faʻafefe. A o lei mauaina, talia sina faʻamafanafana i le susu. Fufulu i le ituaiga o lauti.
  6. Se teuteuga o laau. O le fofo mo lagona le lelei o le nausea e talitutusa ma le muamua. E aofia ai valerian, marsh calamus, fatu o caraway, rose vao, oregano ma coriander. O le auala o le sauniuniga ma le faʻaogaina tutusa.
  7. Decoction o birch buds. E mafai ona faʻamago ma faʻagogo mea gaosi. Liligi masini (30 g) ma vai inu (200 ml). Palu mo le 20 minute ma tuu mo le 1 itula e faʻasolo. Inu se paluga faamama o le 150 ml 4 taimi i le aso.
  8. Fua fatu. Liligi le 30 kalama o fatu pi ma 200 mililiters o le vai vevela. Alu e faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 15 minute. Lisi ma ave 30 kalama 3 taimi i le aso.
  9. Green tea. I le taimi o le gasea ma le vomiting, e mafai ona fuʻamu lau lau lanu meamata. O lea e tatau ona masani, e aunoa ma le 'ai.
  10. Faʻasoʻotoga o laʻau masi. E tatau ona nutimomoia laulaʻau ma sasaa le 300 ml o le vai vevela. Tuu i totonu o se vai taele ma faatali mo le 20 minute. Faʻafefe le susu ma gaʻo e ala i le susu. O le vailaʻau e fafa 4 aso i le aso mo le afa ipu tioata.
  11. Faʻamatalaga o le chicory. Ina ia puipuia le taotoga, faʻaaoga fugalaau matagogo (fugalaau). Liligi le 1 sipunifi o mea muamua i le eleele i totonu o le vai inu. Faʻamalosi mo se aso. Ave 100 ml i le aso.

Puipuiga

Ina ia puipuia le gaioiga ma le vomia i le maʻisuka, ia tausisi i togafitiga nei:

  1. Asiasi soo atu i lau fomaʻi ma talanoa e uiga i lou tulaga faʻaleagaina.
  2. Inu atili ai suavai. I mataupu o le vomiting, e tatau ona inu le vai i nai sipuni laiti, ina ia le faʻaosoosoina ai osofaʻiga faifaipea. Suavai e tatau ona aunoa ma le kesi.
  3. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  4. Aʻo le i ai ni vailaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.
  5. I le tulaga o le ogaoga o le gasea poo le vomiting, ia vave valaau vave i se taʻavale. Ia mautinoa ia taʻu i lau fomaʻi o loʻo iai oe i le maʻisuka. Tau mai ia i matou le mea e mafai ona faʻaosofia ai lenei tulaga.

O le gaʻo ma le vomia i le maʻisuka e tupu mai i se talaaga o faʻafitauli faʻaleaga. O le mea lea, e taua le aua le amanaia lenei tulaga, ae ia feutagai ma se fomaʻi mo se fesoasoani. E naʻo le pau lea o le ala e faʻaaogaina ai le faʻafitauli i le taimi tatau, puipuia lou tino mai iʻuga ma aloese mai le faʻamalolo.

Ituaiga 2 o le maʻisuka: mafuaʻaga ma togafitiga

Pe a amata le inupia o le tino, faʻaalia le vevela ma le vomiting. O se gaioiga lea e sili atu nai lo le tagata: pulea lelei mea o loʻo i totonu o le manava e maua mai i le vaeluaga o le tautala. Naʻo i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le tele o le kulukose i le tino.

Faatasi ai ma le 1 ituaiga o faamai, o lenei faailoga o loo faailoa mai ai le leai o se gaʻo po o le tele o suka. E le mafai e le ate ona faʻagasolo uma toxins ua gaosia, o lea e tulaʻi ai le maualuga o le acetone.

O le aliali mai o le vomiting o loʻo taʻu mai ai se faʻaleagaina o le tulaga o le maʻisuka.

Mafuaʻaga talafeagai

Soʻo se faʻaogaina o le soifua lelei e taʻu mai ai e le aoga le togafitiga. Afai ei ai se gaioiga faifai pea, o lona uiga e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. E tatau i le fomaʻi ona suʻeina le tagata maʻi ma filifili se togafitiga talafeagai.

O mafuaʻaga masani o le faʻaleagaina e aofia ai:

    O le Ketoacidosis e atiina ae i tua o le hyperglycemia. O le maualuga o le gaʻo o le suka i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le tino. O le taunuuga lenei o le faʻaleleia atili o le konetone synthesis. Mo le toe faʻaleleia o paleni, e auina atu e le faiʻai se faailo e aveese ai mea o loʻo i totonu o le manava.

O le auala sili lenei e faʻafefe ai le inu. Ae o le vomiting, o le vai talafeagai e alu ese ai le tino, amata ai le faamalolo. O se taunuuga, e ono le iloa e le tagata gasegase ma maliu i le toesea o togafitiga faafomaʻi taimi. O le hypoglycemia e mafua ai le gasea ma le vomia i le maʻisuka.

O le faʻafitauli e atiaʻe e faasaga i le talaaga o le le lava o le kulukose, ona o le le lava o meaʻai e ulufale atu i le cerebral cortex. O nei faaletonu e taʻu mai ai le le mautonu o le fatugalemu o le tino. O le pipii atu i se siama siama e mafua ai foi le leaga. O le puipuiga o le maʻisuka ua vaivai, o le mea lea e le masani ai le atinaʻeina o ia ituaiga oona.

Vomiting e tupu ona o le inupia ma mea e gaosia mai meaola ninii. Gastroparesis e taʻitaʻia ai le motusia ole gastrointestinal motility. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai se lagona o le vave teteʻi. O tagata gasegase e faitio i le manava o le manava, le lelei o le 'ai, paʻu o le mamafa, ma le faʻamaʻaloga o le tino. I le vomiting, o meaʻai e maua mai i fafo e leʻi faʻaaogaina.

O se tulaga o le faʻavaivaia o le kulukose, lea e tulaʻi ai lona maualuga, o nisi taimi e mafua ai le gaioiga. Ae o lenei faailoga e le amanaiaina e tagata gasegase e le o iloa a latou siama, ave mo le taumafa o meaʻai. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

  • O vailaʻau e le pulea e faʻatele ai le inisalini o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia.
  • O le lafoaʻiina o le isi o le tui o le hormone e aofia ai aʻafiaga leaga e mafua mai i lona toesea.
  • I nisi o tulaga, e manaomia le togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa. A le o lea, o le maʻisuka e mafai ona pauu i totonu o se paʻu ma oti ai.

    Tulaga fiafia

    Afai e te matauina se lagona le mautonu o le gaioiga, ona e tatau lea ona e iloa le mafuaʻaga o ona foliga vaaia. E tatau ona faia lenei mea ao lei amataina le tulaga o le muaʻi amata. E foliga mai i le talaaga o le hyperglycemia, pe a sili atu le faasiliga o le suka i le 19 mmol / L.

    O le tagata maʻi e iai faʻamaoniga faaopoopo:

    • Umi le manava
    • Faʻanofo mataʻutia
    • Laʻau vaivai
    • Manatu i mea o loʻo tupu
    • Laugutu o le a mago ma mataʻutia
    • Ua ufiufi le laulau i se paʻu enaena
    • E i ai le tiga i totonu o le loto.

    Vomiting e tau atu ai i le faʻamalaina.

    I le hypoglycemia, o isi faʻaaliga o loʻo matauina. Vomiting ma le suka maualalo e toetoe lava a vave, i le taimi lava e pa'ū ifo ai lona maualuga i lalo o tulaga masani. I le taimi lava e tasi, e amata ona gasegase tagata gasegase, ma o le a tulaʻi mai se tulaga o lagona masani.

    I le leai o se fesoasoani, o le a atiina ae se faʻalavelave matautia - o se hypoglycemic coma.

    O le Nausea e tupu i le taimi o faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo. E tupu lenei mea pe a faimalaga le isi taumafataga poʻo le faateleina o le fua o le homone pe afai o le tagata maʻi o le insulin-faalagolago.

    I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le acetone.

    O le Ketoacidosis e tupu pe a, ona o le leai o le inisalini (poʻo le le lelei o le inu), o le kulukose e le ulu i totonu o siama. Ona toetoe lava a leai se punavai o le malosi. O le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo ma le amataina o tino o le ketone amata.

    O tagata maʻi faʻatasi ai ma lenei tulaga e le gata ina amata ona vili. Faʻasalaga e maua ile:

    • Faʻavavavave vave
    • Talia
    • Laʻau o le acetone mai le gutu
    • Faateleina vaivaiga
    • Shingles i le manava
    • Uiga masani
    • Mumu mucous membranes
    • Luga o le vevela
    • Faʻasalaga ma le faʻafefe.

    Afai e te lagona le maʻi ma isi faailo o le ketoacidosis e amata ona aliali mai, ona manaʻomia lea ole togafitiga faʻafuaseʻi. E leai se uiga e faʻatali seʻi oʻo mai le vailaga ma amata ai le faʻamala.

    Faʻataʻitaʻiga gaioiga

    O maʻisuka uma e tatau ona iloa le mea e fai pe afai e te lagona le manava ao lei asiasi atu i se fomaʻi. E tatau ona puipuia le faʻamalolo. O le tele o le vai e tatau ona faʻaaoga. Faʻataunuʻuina le paleni vai masima e mafai ai le tali "Regidron". Ua saunia e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifiina: o le ato o loʻo faʻaitiitia i se lita o H₂O.

    E tatau ona vave tuʻuina atu le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose (e lelei pe'āfai o loʻo i ai se glucometer i le fale). Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka, o tagata e faalagolago i le insulin e tatau ona tuuina atu i ai se isi tui o le hormone.

    Afai e naʻo le naʻo, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ina ia mafai ai ona toe iloiloina ia auala o togafitiga. O nisi fualaau oona e ono manaomia le suia pe soloia.

    Afai e afaina le tulaga ma faʻaleagaina, e tatau ona e musu e ave:

    • Faʻailoga ACE,
    • Diuretics
    • O mea e le faʻaaogaina-e le o le faʻamaʻi (e fai ma faʻataʻitaʻiga, Ibuprofen, Diclofenac),
    • Angiotensin le faʻamaonia.

    Latou te faʻaleleia le faʻamalolo.

    Faʻasolosolo malosi i le tulaga ma le faʻaalia o faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona valaʻau se taʻavale. O togafitiga o le a faia i totonu o le falemai i le falemaʻi. O togafiti masani o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e fuafua i le maualuga o le suka ma le tulaga lautele o le maʻi.

    O togafitiga masani e aofia ai le tofiaina o le suavai e faʻafefe ai le faʻamalolo ma vailaʻau e faʻamautuina ai le maualuga o kulukose.

    E mafai ona faʻamafanafanaina le maʻisuka? Afai e leaga le tulaga, o le fulafula ma le gaoioi o masaniga masani ia a le tino.

    Afai e tupu, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. I nisi tulaga, o le vomiting e mafai ona mafua ai le paʻu ma le maliu mulimuli o le maʻisuka.

    Voming i le maʻi suka: mafuaaga, faʻalavelave o le maʻi, togafitiga

    Vomiting e tupu pe a iai ni toxins poʻo isi mea e le manaʻomia. E leʻo se faiga e pulea e le tagata, aua o mea o loʻo i totonu o le manava e maua mai i le gutu.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, faʻaleagaina poʻo le vomiting e tupu ona o suiga faʻaleagaina i le manava. Ma o le aveeseina o na mea e ese mai le tino.

    Faatasi ai ma le maualuga o le coma, o le faateleina o le ketones, o le toe tatala o mea o loo i totonu o le manava e matautia foi mo tagata, ona e avea o se uunaiga mo le faamaʻi tele, o se faaitiitia o le maualuga o le sodium i le toto.

    Aisea e maua ai le vomiting i le maʻisuka

    o lona mafuaaga i le maʻisuka o se sili atu o le kulukose, pe, i se isi itu, o lona le lava tele. I lenei tulaga, e le mafai e le ate ona taulimaina le faagasologa o mea oona, ma o le acetone e maua i le toto.

    O isi mafuaʻaga o le vomia i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e mafai ona faamatalaina e pei ona taua i lalo.

    1. Gastroparesis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le afi o le gastrointestinal tract ua faalavelave, ma ua lagona e le tagata le le atoatoa. E aliali mai o ia lava o le vave teteʻi, ogaoga o le manava, le lava o le manaʻo, paʻu o le mamafa, totoina. E masani lava, e mafai e se tagata ona matauina le alaga o meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
    2. O le le atoatoa o le kulukosese toleniga e mafai foi ona faʻaosoina ai se mea faʻafefe. E mafai e se tagata ona faʻamaonia lenei tulaga mo mea taumafa. Le tele o togafitiga e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka "atoatoa".
    3. O le hypoglycemia e mafai foi ona mafua ai le afaina o le susu mai le manava. O lenei tulaga e lamatia mo tagata, aua e mafua ai le oti.
    4. Aveina o vailaʻau e faʻateleina ai le inisalini.
    5. Afai e misia e se tagata le taimi o le inisalini.

    Le Mataʻutia o le Vomiting i le Maʻisuka

    Vomiting, naua poo le manava i le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e matua lamatia tele, aua e mafai ona mafua ai le leaga o le gaioiga gaioiga ma mafua ai ona leai se malamalama. A uma mea uma, o ia mea uiga ese e mafai ona mafua ai le faʻamalolo. O le leiloa o le suavai, ao faateleina le kulukose, e matua lamatia lava: i ni nai itula, e mafai ona oo atu ai i le faia o le fatu fatu.

    O le tino e vave lava ona amata ona faʻaitiitia le suavai, ona o totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo faʻapena ona paʻu, ma o loʻo faʻaaogaina ai siama mai le toto toto. Ae ui i lea, o le kulukose e le ulu i totonu o le meaʻai, o le mafuaʻaga lea e faʻatupulaʻia ai le tele o lona faʻaoʻo i le toto. O le toto e avea o se mea matala.

    Faitau foi Aisea e tupu ai le paʻu ma le auala e taulimaina ai

    Ona o le faateleina o le viscosity o le toto, ua gasegase ai tisipesa lautele, talu ai e itiiti le kulūkose ma le inisalini e tuʻuina atu ia i latou. Faʻaauau le faʻamalosia o insulin, lea e faʻaopopo atili ai le suka. Ma o le hyperglycemia e taʻitaʻia atili ai le faʻamamala ona o le faateleina o le diuresis ma le vomiting.

    O le vomiting o le Hyperglycemia

    O le inu ma le fulufulu ma maualuga maualuga o le suka o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka. O le muaʻi amataina pe a oʻo atu le faailoga o le glucometer i le faailoga 19. E aʻafia foi e le tagata gasegase faailoga nei:

    • le le fiafia ma le le popole i mea uma e tupu,
    • puupuu le manava
    • faʻalavelave vaaia
    • o foliga vaaia o le tiga i totonu o le loto,
    • lima vaivai
    • laugutu ua mago ma maua se laei mataga,
    • o le paʻu o loʻo toso
    • o se paʻu enaena e aliali i luga o le laulaufaiva.

    O le faʻaleagaina faʻatasi ma le hyperglycemia o se mea matautia tele i tagata. O le mea moni, i lenei tulaga, o se tagata e atiina ae le tele o le urination, lea e mafua ai ona leai se vai. Vomiting e faʻateleina le faʻamalolo.

    Vaega o le fulufulu ma le hypoglycemia

    E masani lava ona aliali i le amataga o le hypoglycemia. O faʻaʻailoga e pei o le gaogao, faʻailoga lautele e tatau ona mataala. O le le faʻatagaina o le faʻaaogaina o mea oona e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se tagata maʻi i se faʻalavelave o le hypoglycemic coma, o le sili ona lamatia lea o le cerebral edema.

    O faʻafitauli o le vomia ma le hypoglycemia o loʻo aʻafia i le talaaga o le gaʻo gaʻo gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻatupulaia e le tagata maʻi le fualaau o le inisalini poʻo le faimalaga i se taumafataga. O se taunuuga, o le maualalo o le suka, ma le acetone, ua fuafuaina i le toto. I le isi itu, o nei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le vomiting.

    E mafai foi ona fai le vomiting ma le soʻo faʻasolosolo insulin i luga o le maʻi. Mai lenei mea, ua osooso le faailo o le kulukose i totonu o le tino, ma ua amata ona tali atu i lenei tulaga ma le vomiting.

    Vomato Ketoacidosis

    I le toesea po o le leai o le inisalini i totonu o le toto, e le mafai e tino ona ave le kulukose e avea o se punaoa malosi. O le malepelepe o gaʻo e tupu, ma o se taunuuga o le tino o le ketone ua faia. Afai o le tele o tino o le ketone o loʻo faʻasaga i totonu o le toto, e le maua e gaʻo se taimi e aveese ai le tino. Ona o lenei, o le maualuga o le toto ua faateleina.

    Faitau foi Itching i lalo o tulivae i le maʻisuka

    Faatasi ai ma le ketoacidosis, e popole tagata maʻi e uiga i:

    • taʻavale
    • vili
    • tuputupu ae vaivai
    • matuai galala
    • faateleina ma faifaipea le manava (Kussmaul),
    • manogi manogi manogi mai le ooto,
    • urination,
    • paʻu mago ma mucous membranes,
    • faʻafefe, faʻalavelave ma isi faʻailoga o le gaioiga o le gaioiga o le tino.

    Ona o le tele o tino o le tino i totonu o le tino, o le faʻalavelaveina o le gaioiga ma le faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai le meaʻai. E faʻaosofia ai le faʻaleagaina. Ma o lenei mea e sili ona matautia i le ketoacidosis, talu ai ona o le tino ua afaina i le faamalolo ona o le maʻisuka. E manaomia e tagata maʻi le falemaʻi vave.

    O le a le mea e fai i le fesuiaʻi i le taimi o le maʻisuka

    Afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka ma ua i ai le faanaunauga e vili, e tatau ona e suʻeina le anapogi. E faatagaina e inuina vai ma isi meainu e le o iai ni vailaʻau. Mo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e tatau ona faʻaaogaina le insulin i taimi umi e pulea ai le kulūkose. E le tatau foi ona e taofia le ave o fualaau o le maʻisuka.

    Afai e tatau ona inu le pini aʻo leʻi 'ai, e faʻamalo mo sina taimi. O lenei mea o le a le mafua ai ni aʻa i le suka o le toto. Ae ui i lea, o le inisalini o le a aʻafia, talu ai o le lamatiaga o le oso malosi o le suka. E tatau ona e tuiina le inisalini mo taimi le tumau i faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le vomiting.

    O nisi vailaʻau e faʻatele ai le faʻamalolo. O le mea lea, o la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona taofia mo sina taimi. O fualaau faasaina e aofia ai:

    • togafitiga
    • ACE inhibitors
    • angiotensin receptors blockers,
    • non-steroidal anti-inflammatory drugs, aemaise lava, Ibuprofen.

    I le tulaga lautele, i le tulaga o le vomia i le maʻisuka, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau uma ua faatonuina. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese mai ai i le maʻisuka.

    O se tagata o loʻo vomia mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e tatau ona aʻoaʻo e pulea. Muamua, e tatau ona e inuina le vai. Afai e le muta, na o le pau lava le auala e valaʻau ai se fomaʻi mo falemaʻi. I totonu o se falemaʻi, o le tagata maʻi o le a maua se vai o le vai ma mea eletise. E matua faʻasaina le faʻatagaina o fualaau faʻasaina.

    Afai o le vomiting ua taofi, e tatau ona e inuina le vai e puipuia ai le faʻamalolo. E tatau ona e inu sina mea itiiti, ina ia aua le faʻaosoosoina se osofaiga. Sili atu pe a fai o le vai i le vevela vevela.

    O maʻisuka uma e manaʻomia le mataʻituina ma le mataʻituina o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e puipuia ai le faʻamalolo ma le faʻalavelave.

    Naua ma vili i le maʻisuka: o le a se mea e mafai ona talanoa i ai?

    Vomiting o se faiga o le physiological e mafai ai e le manava ona saoloto mai mea oona ma taumafa faigata e faigata pe le mafai ona eliina.

    O se tasi o faʻamatalaga aupito sili ona taua o le iniseti syndrome, faʻatasi ai ma le tele o tulaga faʻaleagaina, aemaise lava, le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le fulafula e mafai ona tupu i le talaaga o maʻi nei mai le tino o se tagata maʻi:

    • mea oona
    • hyperglycemia poo le faateleina o le toto toto kullukose,
    • hypoglycemia, lea o se paʻu mataʻutia o le suka plasma,
    • ketoacidosis, o se tasi lea o faʻalavelave sili ona faʻalavelave o le maʻisuka ma le faʻatupulaia tele o le numera o tino o le ketone i totonu o le toto,
    • gastroparesis o se soliga matuia o le gaioioiga o le vaega o meaʻai.

    Maʻisuka oona

    O lenei tulaga e tupu tele lava i le maʻisuka, o le mea lea o le faʻaalia mai o le nausea ma le vomia i le maʻisuka e tele lava ina fesootaʻi ma le maʻisuka.

    E masani lava, o le oona e mafua mai i le le lelei o meaai, le lava o vailaau o vailaʻau poʻo le ava malosi i le tele ma le tetele.

    I le tutusa ma le vomiting, o le manava manaia e atiina ae, o le tiga i totonu o le manava e aliali mai, faʻalauteleina le vevela o le tino, ma tutusa. O nisi taimi o faʻamaʻi o lenei maʻi e mou atu na oi latou lava, ae i le tele lava o tulaga latou te manaʻomia togafitiga faafomai.

    Hyperglycemia

    Faatasi ai ma le faateleina o maualuga o suka i totonu o le tino, o le gasea ma le vomiting e mafai ona avea ma faailoga muamua o le atinaʻeina o le hyperglycemic precoma.

    O lenei soligatualfono e faʻatasi ma le faʻasaina maoaʻe o faiga taua uma, faʻanoanoa, gasegase vaaia ma faʻaauau faifaipea.

    Hypoglycemia

    Vomiting hypoglycemic o le uiga masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

    E ono aʻafia ma se faʻalavelave i le gaioiga o le nofoaga o le faiʻai e nafa ma le faʻataʻitaʻiga, pe ono ono aʻafia i se fua le saʻo, ma le maualuga o le inisalini e ave.

    I lenei tulaga, e faitio le tagata maʻi i se lagona malosi o le fiaʻai, vaivai tele, faʻavevesi ma le faʻavaivaia.

    Ketoacidosis

    Faatasi ai ma le ketoacidosis i le toto o se tagata maʻi, o le faʻatupulaia o tino o le ketone e faʻatupulaʻia le malosi, e aʻafia ai ma le le lava o le gaosiga o le inisalini ma le le mafai ona faʻaaoga lelei le gaʻo o oloa.

    O le sili atu o le acetone e aʻafia ai le gaioiga o gaʻo, manava ma le gaogao, faʻaosoina ai le atinaʻe o le nausea ma le vomia, e mafua ai le faʻamaʻavaina, faʻaleagaina o tulaga lautele, ma le faʻalavelaveina o le fatugalemu o le tino.

    Gastroparesis

    O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le motusia le mama o le gastrointestinal tract ma le foliga mai o se lagona o le le atoatoa.

    Vomiting ma le faʻamaʻotoina o se tagata maʻi e amata loa i le maeʻa ona 'ai.

    I le faaopoopo atu i ai, o le maʻisuka e atiina ae le manava, o se tofo lelei i le gutu, ma ni meaʻai e leʻi faʻaaogaina i le afiafi e sau i totonu o le fale.

    Fesoʻotaʻiga faʻatasi

    I le faaopoopo atu i le gaioiga ma le vili, o le inu i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le:

    • vaivaiga lautele ma ogaoga vevela,
    • leai se mafaufau
    • faateleina le malosi ma le fia inu,
    • faamafanafana i pito i lalo,
    • tiga i le loto ma le manava,
    • nofoa le fiafia
    • vevela paʻu ma le faʻamamaina o laugutu ma foliga vaaia o le osofaia o latou luga,
    • o le tupu mai o le olaola ma le papa i le laulaufaiva,
    • faʻanoanoa vaaia,
    • faʻafefeteina ma le faʻafefe.

    Tulaga lamatia o le inupia

    Latou te vave oʻo atu i le faʻamalaina, faʻavaivaia le aoga ma le leai o se mafaufau.

    Faʻasalalau fomaʻi e faʻapea, o le faʻaitiitia o le gau ma le faateleina o le kulūkose o le toto e mafai ona i ai ni faʻalavelave matuia i le tulaga o le le atoatoa ma ona taunuuga.

    E le gata i lea, i le taimi o le vomiting o le maʻisuka, o le kulukose e faamutaina le gauai i totonu o le vaega o meaʻai, ma o le toto e foliga mai.

    Afai oe maʻi tele, o le a se mea e tatau ona ou faia?

    Afai o le maʻisuka e atiina ae le gasea ma le vomiting, e sili atu le aua le mafaufau ia te oe lava, ae ia vave sailia se fesoasoani faafomaʻi ma se faʻamatalaga o mafuaʻaga autu o nei maʻi.

    Afai o le vomiting o loʻo pulea, ona mafai loa lea ona e faia mo le leai o se vai, lea o le a mafai ai e se tagata ona toe foʻi atu i le olaga masani.

    Faʻatau togafitiga

    Taliaina o soʻo se vailaʻau mo le vomia o le maʻisuka e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi. Talu ai o le vomiting e masani lava ona taʻitaʻia ai le fia inu, ua fautuaina e le au atamamai e inu le maʻisuka Regidron poʻo isi vaifofo..

    O le tele o le faʻaaogaina o le vai i le aofaiga o le 250 ml i itula uma o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻamalolo. Mo le pulea o le kulūkose, o le maʻisuka ma le vomiting ua faʻamatalaina le fua saʻo o le inisalini umi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona faʻaumatia.

    E matua faasaina ona faʻaaoga vailaʻau nei:

    • vailaʻau faʻamaʻi
    • togafitiga
    • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
    • angiotensin liliu mai faʻamaʻi o le enzyme ma le 'angiotensin receptors.

    Togafitiga ma togafiti a tagata

    E masani lava, o le vomiting mo le maʻisuka e le fautuaina e togafitia i le fale. Ae e tupu i nisi taimi e leai lava se isi auala e alu ese ai.

    Faatasi ai ma lenei tulaga, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o se vailaau faafomaʻi sui o le Regidron, saunia mai vaega o loʻo avanoa i totonu o soʻo se umukuka.

    Faʻafefiloi 2 sipuni tele o le suka, 2 ipu vai, se kuata teaspoon o masima ma suauu. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma o le oloa ma ave le vaifofo maeʻa i le auala lava lea na faʻatau ai Regidron.

    Ma le hyperglycemia

    Faatasi ai ma le faateleina o mea e maua i le kulukose i totonu o le toto, o se tamaititi po o se tagata matua e atiina ae le hyperglycemia. Afai o le tagata e faʻaleagaina le gaioiga ma le vomiting - o le faʻailoga autu lea e maualuga le aʻafiaga o le atiaʻe o le gaʻo hyperglycemic. I le faaopoopo atu i faafitauli o meaʻai, o le tagata maʻi e faʻaalia lava ia:

    • mafaufau le lelei, tulaga vaivai,
    • vave le manava, tiga i le itu tauagavale o le sternum,
    • faʻanoanoa vaaia
    • fiainu ma vave vave.

    Afai o le hyperglycemia e lagona ai e se tagata le maʻi ma vomite, o le a vave ai ona vevela, aua o le urination ua sili atu nai lo le masani. Faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e leaga tele le togafitiga o oe ma lou lava mafaufau, e manaʻomia ona e valavala e valaʻau i se avetaʻavale, pe a oʻo i le tulaga e ono muta i se maʻi o le maʻisuka.

    Ma le hypoglycemia

    O le gasea ma le vomia i le maʻisuka o le tino o le hypoglycemic e le saogalemu mo le maʻisuka, ma sili atu ona lelei mo le ituaiga 2. O ia faʻaʻailoga e masani ona tupu i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. I le faaopoopo atu i meaʻai, e mafai e se tagata ona lagona le maʻi ma vili ona o le cerebral edema. Ona faʻaaogaina lea o le mamafa tele i le fale o le faiʻai mo le fesuiaiga o le vomiting, o le ita, e faʻaosofia ai foliga vaaia o uiga iloga. E le gata i lea, e mafai ona tupu faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le lava o le gaʻo i totonu o le tino, pe a misia e le tagata maʻi se taumafataga pe solia foi le faʻasologa o le inisalini. A oʻo i le maualuga o le inisalini ua taliaina, o le tino e tali atu i le vomiting.

    Ma le ketoacidosis

    Ketoacidosis e tupu ma le le lava o le inisalini i siama, ma o le taunuuga lea e amata ai ona latou faʻaaogaina faleoloa o gaʻo i le malosi. A oʻo ina leaga le maualuga o tino o le ketone i le plasma, o le maʻisuka e le lelei, e pei ona galue ai fatugaʻo. Ona o le tele o tino o le ketone, o le galuega o le manava ma le gaogao ua faʻalavelaveina, ona o lenei, vomiting ma le nausea e faʻalavelave. Talu ai ona o le faʻamaʻavaina ma le faʻasolosolo faifai pea, e le mafai e le tino ona faʻaumatia uma mea leaga o loʻo faʻapuputeleina i le tino ma faʻaosofia ai na uiga. I tamaiti ma tagata matutua, o uiga nei e atiaʻe:

    • faasoesa lautele o le soifua maloloina,
    • puupuu le manava
    • o le i ai o le manogi o le acetone mai le vavau,
    • matuai galala ma vave vave,
    • le mautonu o le fatugalemu o le tino.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Aisea e lamatia ai le vili?

    Ma faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma meaʻai oona, leu ma vomiting e faʻateleina ai le lamatiaga e le gata i le maʻisuka, ae oʻo lava i se tagata soifua maloloina. Muamua lava, o loʻo faʻalauteleina le maʻi, lea e aʻafia ai le galuega a fatugaʻo, lea, afai e le lava le tulaga, e mafai ona toilalo. I le vomiting, o le kulukose e le o aʻafia i le mea oona, ona o le tulaga o le maʻi e sili atu ona taua. Ua faateleina le maualuga o le suka, totoina ai le hyperglycemia, o le taunuuga e mafai ona avea ma se pa.

    E faʻapefea ona taofi le vomiting?

    Faʻasalaga mamafa ma le tele o vomiting, e tatau ona e alu i se mea fiaai mo sina taimi.

    E mafai ona faʻatagaina le suavai mama, vai, compotes ma isi mea inu inu gaʻo. I lenei tulaga, o le inisalini o le inisalini e tatau ona tuu, ona o le oso malosi i le suka ma le leaga o le soifua maloloina e mafai. E taua le lafoai o fualaau faʻamaʻi e le faʻavelaina. Afai e le faʻamaopoopoina le tulaga, ae sili atu le leaga, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi.

    Togafitiga o le Nausea ma le Vomiting mo le maʻi suka

    Afai o le vomiting e mafai ona faʻamaonia, aʻo tumau le tulaga, e taua le faʻafaigofie ona toe faʻafoʻi le paleni o le tino ile tino. Mo lenei mea, o salie masani saline e faʻatauina i se fale talavai e talafeagai. Aua nei inu vave le tele o vai, aua e mafai ona faʻaosoina le osofaʻiga o le nausea, soli le vaifofo i ni vaega laiti ma inu sina mea itiiti i le taimi i taimi pupuu. E faʻatagaina le faʻaaogaina o mea faʻamaonia i lau faitalia, aua e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli. Afai e le faʻaleleia le tulaga i totonu ole 2-3 aso, e lelei le alu i le falemaʻi pe valaʻau i se falemaʻi.

    E mafai ona ou maʻi i le maʻisuka

    Faʻatasi ma le maʻisuka, vevela ma le vomia e taatele ma faʻaalia i taimi uma le inupia lea ua amata i totonu o le tino. O lenei faiga e le pulea e tagata.

    E le mafai e le ate ona gafatia i le taimi tatau ona faʻaleleia toxini, o le mafuaʻaga lea ua tulaʻi ai le maualuga o le acetone i le tino.

    Le maʻi suka 1 e te maʻi ai? - O lenei tulaga e taʻu mai ai le le lava po o le tele o le toto suka. Faʻatasi ma togafitiga 2 - o le sili atu o le kulukose.

    Faʻatasi ma le maʻisuka, vevela ma le vomia e taatele ma faʻaalia i taimi uma le inupia lea ua amata i totonu o le tino. O lenei faiga e le pulea e tagata.

    E le mafai e le ate ona gafatia i le taimi tatau ona faʻaleleia toxini, o le mafuaʻaga lea ua tulaʻi ai le maualuga o le acetone i le tino.

    Le maʻi suka 1 e te maʻi ai? - O lenei tulaga e taʻu mai ai le le lava po o le tele o le toto suka. Faʻatasi ma togafitiga 2 - o le sili atu o le kulukose.

    Taunuʻuga o le vomiting

    O le le lava o le vai ma le maualuga o le kulūkose e mafai ona mafua ai le faamaeaina o le fatu fatu i se mataupu o itula. Faʻasagaga o le faateleina o le viscosity o le toto, o suiga le lelei e tutupu i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le tui o le insulin.

    Vomiting i se tagata gasegase i le maʻisuka na o le pau lea o le auala e mafai ai e le tino ona faʻafefe ia mea oona. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le vai tatau e tatau ona tolopoina ma amata ona faʻamalolo.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, fulafula, e tusa lava po o le a lona ituaiga, o se tulaga sili ona matautia ma e mafai ona mafua ai le ogaoga o faafitauli tau fatu, e aofia ai le leiloa o le mafaufau.

    Maʻi

    E mafai ona ou maʻi i le maʻisuka? I le ketoacidosis, o le gasegase matuia e mafua ona o le maʻisuka matuia. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto, e le mafai e gaʻo ona faʻaaogaina i latou i se taimi talafeagai, ma o le mea lea o le a faateleina ai le eletise toto.

    O le Hyperglycemia e fesoasoani i le faʻamalolo atili o le tino ma e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e leʻi fuafuaina, e pei o le cerema o le edema ma le oti. Vomiting in the diabetes can be a sign of the development of a diabetic ancestor.

    Gastroparesis e tupu ona o le le lava le faʻaitiitia o maso mumu i puipui o le manava. Mulimuli ane, o meaʻai e faʻaumatia e le agai i luma ma amata ona pala.

    Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

    E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

    > Vomiting with gastroparesis ua tupu i se taimi ogaoga i le atinaʻeina o togafitiga. O le faʻateleina o le maualuga o le suka i luga o le suka, e aʻafia ai aʻa o le manava, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu.

    Vomiting i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faʻaumatia o tino taua o le tagata.

    O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona latou iloa poʻo a gaioiga e tatau ona faia pe afai e te oʻo i le gasegase po o le vili ao leʻi asiasi i se fomaʻi.

    Fesoasoani Muamua

    Afai e tupu le taoto i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e matua teena meaʻai ma taumafai e inu le tele o le vai mineral e pei ona mafai ai.

    E tatau foi ona ave vailaau, sei vagana ai togafitiga ma i latou e tatau ona onā ao le i aai.

    Ina ia faʻamaonia le paleni-masima, e tatau ona e faʻaaoga Regidron. Afai e leʻo lata mai, e mafai ona e saunia le oloa lava ia: masima ma suauu (i luga o le pito o se naifi), 2 tsp. faʻaitiitia le suka i le 1 lita. vai. Faʻaalu i le tele o aso i le aso.

    E tatau foi ona e fuafuaina vave le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le tulaga o lona faateleina, e tatau ona faia le isi tui o inisalini.

    Afai o se tagata mo se taimi umi e le o gauai atu i le gaioiga ma le viliina, o le a mafai ona mafua ai le faateleina o le amylase. I ia tulaga, e manaʻomia le falemaʻi faʻamaʻi ile falemaʻi poʻo le taotoga.

    Faʻatau auala

    Afai e te aafia i le gasea ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu. O le sili ona lelei oi latou o:

    • Laʻau felafolafoaʻi (2 tbsp. L) sasaa se ipu vai inu, tuʻu i totonu o le vai vai mo le 15 minute, malulu ma vevela. Ave muamua i luma o taumafataga, 1/2 ipu.
    • Laʻau mint (2 tbsp. L) tuʻu i le vai inu, kuka i le vevela vevela mo le 15 minute. Faʻafiafia ma faʻafefe. Ave le vomiting, afa afa aʻo leʻi 'ai.
    • Liligi 40 g o le pamu lemoni i totonu o se fagu, sasaa vai inu, tuu mo le tolu itula. Ave faʻalua afa tioata i le aso.
    • Tufa lua pateta (raw) e ala i se mea e teu ai manu, tui i se ie. Afai e leaga le tulaga, ave le 1 tbsp. l tolu itula uma.
    • Citrus: faʻaopopo ni nai fasi liona i le 1 lita. vai.

    E leai se aoga: o le oat broth, o le ava malosi e faavae i aniani, wormwood, fusi, millet ma le faga, laʻau pipi ma mauga.

    O le filifiliga o meaʻai faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

    Soo se faaletonu o le soifua maloloina e taʻu mai ai le leai o se aoga o togafitiga filifilia. I lenei tulaga, e tatau ona asiasi i le endocrinologist mo se suʻesuʻega faaopoopo ma le filifiliga o togafitiga a le tagata lava ia.

    E mafai e le maʻisuka ona e maʻi ma o a vailaʻau e mafai ona fesoasoani e togafitia ai le vomiting?

    O le matautia o le maʻisuka e le mafai ona faʻamagaloina. O togafitiga Endocrine o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i totoga o le tagata maʻi. E le o se faʻalavelave le faʻaogaina o le tino.

    O suiga e le masani ai i le manava, o le inu o le tino e avea ma mea taua i le foliga mai o le nausea, o le manao ia vomita i le maʻisuka malosi.

    E le gata i lea, o le hyperglycemia (o le le lava o le monosaccharide i le toto) e mafua ai le faateleina o ketones ma le faaitiitia o le gaioiga o le ate, e faigata tele mo le gaosia o mea leaga i le maʻisuka. I le toto, o le urine e maua ai le acetone.

    Naua i le maʻi suka, vomiting, manava manava o faiga e le pulea e se tagata ma tulaʻi i le taimi o le inupia o lona tino. O le toe faʻaleleia o mea o loʻo i totonu o le manava e taʻu mai ai le manaʻoga mo le faʻamalolo mai mea leaga.

    O le a le mea o loʻo talanoa i ai

    E ui lava i avanoa lautele o tekonolosi faʻaonaponei faʻaonaponei, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo tumau pea i le lisi o maʻi e le mafai ona fofoina e afaina ai totoga ma totoga o totonu.

    Tetele, osofaiga a le nausea, vomiting, o faailoga ia o togafitiga ma e manaomia ai le vave tali atu o tagata mamaʻi pe a uma le latou faʻaaliga.

    O nei gaioiga e sili atu nai lo le pule a tagata e mautinoa ai le aveeseina o vailaʻau i le tino. O lo latou tupuga i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaoniga e faʻaalia ai se faʻafitauli o le maʻi ma le tulaga lamatia o faʻafitauli.

    O le gase ma le vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 pe a faʻamaonia i le hyperglycemia o se tafaoga o tuaa. O lenei tulaga e mafua ai le tele o taimi o le urination, e oʻo atu ai i le faʻamaina o le tino o se tagata maʻi. Vomiting e faʻateleina ai le tulaga, e maua ai le le lava o le malosi.

    Faatasi ai ma se faaitiitia o le maualuga o le monosaccharide i lalo o le 3.5 mmol / dm³, o le vomiting atonu e faailoa ai le atinaʻeina o faafitauli o le hypoglycemic coma. O le mea pito sili ona matautia i totonu ia i latou o le cerebral edema, o le taunuuga o le le atoatoa o se maʻi poʻo se maliu.

    Afai e te lagona le vevela i le hypoglycemia, e tatau ona e 'ai lole, sukalati, inu lauti suamalie, ma e mafai ona e tuʻuina le kulimi vailaau i lou muaulu. O mataupu o le le faʻaaogaina o mea oona i le taimi o le hypoglycemia e mafai ona tutupu i le tele o tui ole inisalini ma faʻailoga meaai.

    O le faaitiitia o le maualuga o le suka, o le foliga mai o le acetone i le urine, o le toto e tau atu i le inu o le tino ma mafua ai le manava, o le vomiting, ma le taoto i le maʻisuka.

    O le inisalini ole taimi o le inisalini, le faʻatagaina o le tolopoina poo le faaseʻeina o ana inisiua e mafua ai ona oso i le kulūkose ma mafua ai foi ona le mafai ona faʻalogoina le gaioiga o tagata e tali atu i le soifua manuia o le tagata maʻi pe a faʻamaonia se maʻi matautia mulimuli.

    O le isi mafuaʻaga e mafua ai le manava, vomiting, nausea, o le ketoacidosis. O le maʻisuka ituaiga 1 o lona mafuaʻaga.

    O le alualu i luma o le ketoacidosis e fesootaʻi ma le le lava o le insulin, o le faateleina o le numera o tino ketone i le tino o le tagata, o foliga vaaia o le acetone i le urine, ma le inu o le tino.

    O lenei tulaga e taʻitaʻia ai i se ituaiga o le teenaina o mea e afaina ai ma o latou aveese mai mulimuli mai le manava.

    Togafitiga o le le fiafia

    I faʻamatalaga i luga ole Initaneti e mafai ona e maua i taimi uma auala e faʻaitiitia ai le taoto i le maʻisuka ma le auala e taofi ai le vevela. O le faʻaumatiaina vave o ia mea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le leaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.

    O le malulu ma le vomia i le maʻisuka o loʻo faʻalavelaveina ai faʻafitauli faigata! E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o nei faʻaaliga ma togafitiga vave!

    Togafitiga mo faʻalēmalie uiga e aofia ai:

    • Afai e te lagona le vevesi, e tatau ona e faia se "pepelo" tulaga.
    • O le faʻaaogaina o le tele o le vai, mineral, vai mama faʻamamaina, o se vaifofo o Regidron poʻo lona tutusa, e saunia mai le 2 ipu vai, masima ma suauu mo le 1/4 tsp. masima, 50-75 g o suka.
    • Aumai o le faʻasagaga o le monosaccharide i le masani, talafeagai mo le manuia.

    I le tulaga o se faʻafitauli i le tulaga o se tagata maʻi i le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, fiva, ma le tiga o le manava, e fautuaina e valaau se taʻavale a le falemaʻi ma falemaʻi ile tagata maʻi.

    Ole tausiga ogaoga o le a fesoasoani e aveese faʻamalologa leaga, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tuputupu aʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi (coma, maliu).

    O le togafitiga o le vomiting, o le taoto ma togafitiga a tagata e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maualuga o le suka.

    O togafitiga lelei o le maʻisuka e aofia ai le oat decoction, votka tincture e faʻavae i aniani, laau fugalaau, laulaʻau lau, wormwood, laʻau bay ma le fua o le milipolo.

    Cabbage brine, mummies, fualaau suamalie o paluga o mauga ma paʻu mamago o le a fesoasoani foi e faʻasalalau le faʻaogaina o le monosaccharide i le toto. O le faʻaaogaina o isi suʻega e faʻatagaina pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

    O le inu, manava, ma le vomia i le maʻi suka o se ituaiga o gaioiga o le tino i le le lava o meaai paleni, togafitiga togafitiga.

    E avea i latou ma mea e manaʻomia mo le faʻafitauli o le tino, le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻaalia le manaʻomia mo ni faʻaoga vave e faʻaitiitia ai.

    E taua le vavalo i le faʻaalia o nei faailoga i le taimi muamua, i le mea e sili ona lelei, ia vavaeese mea uma e ono lamatia ai le aveeseina o mea o loʻo i totonu o le manava. O le a taʻu atu ia te oe e se endocrinologist le auala e faia ai lenei mea, ma o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona mulimuli i ana fautuaga.

    Tuua Lau Faamatalaga