O le fua e fai mo le faʻasaʻoina o le Diameride o ni mea maʻaleʻale: o le paʻu paʻu, ma le paʻu, e mafai ona faʻatagaina, 1 ma le 3 mg e tofu uma ma piniki ma se lanu enaena, 2 ma le 4 mg e taʻitasi mai le lanu samasama poʻo le lanu samasama i le kulimi (i pusa paʻu o 10 pcs. ., i totonu o se pepa pepa pepa o le 3 po o le 6).

Faʻavaeina o le 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: glimepiride - 1, 2, 3 poʻo le 4 mg (i luga ole fua ole 100%),
  • vaega fesoasoani (1/2/3/4 mg): magnesium stearate - 0.6 / 0.6 / 1.2 / 1.2 mg, lactose monohydrate - 78.68 / 77.67 / 156.36 / 155, 34 mg, sodium croscarmellose - 4.7 / 4.7 / 9.4 / 9.4 mg, povidone - 2.5 / 2.5 / 5/5 mg, poloxamer - 0.5 / 0.5 / 1 / 1 / mg, cellulose microcrystalline - 12/12/24/24 mg, uila samasama uʻamea - 0 / 0.03 / 0 / 0.06 mg, vailaʻau mumu uʻamea oxide - 0.02 / 0 / 0.04 / 0 mg

Contraindications

  • lapatose inlerance, lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption,
  • leukopenia
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka ma le muamua,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • tuutuuga faʻatasi ai ma le faʻavaivaia o le taumafa o meaai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia (e aofia ai faʻamaʻi pipisi),
  • faʻaleagaina o gaʻo / ate i se ala ogaoga (e aofia ai i latou i luga o le toto,)
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e 18 tausaga
  • le le faʻamaoni i le vaega o le vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le gasegase i isi sulfonylurea o meaola poʻo sulfonamide fualaau (e fesootaʻi ma le ono mafai ona toe faia se mea e gaosia ai le hypersensitivity).

O le faʻamaoniaina o le faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le lapataiga i le i ai o tuutuuga e manaʻomia ai le fesiitaiga o le maʻi i togafitiga o le inisalini, e aofia ai faʻamafanafanaga tele, taotoga taotoga tele, tele manuʻa tuga, malabsorption o meaʻai ma fualaau mai le gastrointestinal tract (gastric paresis, obstructive obstruction).

Pe a tupu mai se maitaga poʻo ni mataupu o lana fuafuaga, e tatau ona faʻanofo se fafine i le inisalini togafitiga.

Tosiga ma le pulega

O le faʻamalama e faʻafofoga tautala.

O fualaau e ave e aunoa ma le mumu, atoa, ma se aofaiga o le vai (pe tusa ma le 100 ml). A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e le fautuaina le faimalaga o meaai.

O le fomaʻi e fuafua le faʻatulagaga o le faʻatulagaga taʻitasi, e faʻavae i luga o le taunuuga o le siakiina masani o le toto toto o le kulukose.

I le amataga o le togafitiga, o le diamerid ua faatonuina 1 mg i le aso. A maeʻa le taunuʻuga o le togafitiga sili ona lelei, o lenei fualaau e fautuaina e tatau ona avea ma fua ole tausiga.

I tulaga o le le lava o le pulea lelei, e tatau ona faasolosolo lemu le faasologa o aso taitasi (faatasi ai ma vavao o le 1-2 vaiaso) i le siakiina masani o le toto o le kulukose i le 2, 3 po o le 4 mg i le aso. O fua maualuga e aoga i na o tulaga tulaga ese. Tulaga maualuga - 6 mg i le aso.

O le taimi ma taimi o le tagofia o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi. O le polokalame o le faʻaaogaina o le diamerid e tatau ona amanaia le olaga o le tagata maʻi. Ole fua ole aso e tatau ona faia i le dose muamua i le taimi muamua pe i le taimi o se taumafataga o le taeao poo le meaai muamua.

O le diameride e faamoemoe mo togafitiga umi, lea e tatau ona faia i lalo o le puleaina o le kulukose toto.

I tulaga o le le lava o le pulea lelei o tagata gasegase o loʻo faia metformin, e mafai ona faʻasolosolo ona faʻatonuina le Diameride.

O le fua o le metformin e masani lava e le suia; i le amataga o le togafitiga, o le diamerid e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le fua maualalo, lea e faasolosolo malie ona oʻo i le maualuga. O togafitiga faʻatasi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi.

Afai e le mafai ona ausia le pulea lelei pe afai e ave le maualuga o le Diameride e avea ma monotherapy, e mafai ona faatonuina le inisalini faaopoopo, lea ua faatonuina i le fua maualalo i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le siʻitia o le siʻitiaga e mafai. O togafitiga faʻatasi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai se isi vailaʻau oona i le Diameride, o lona uluai aso ole aso e tatau ona 1 le mg (e tusa lava pe siitia le tagata mai le fua pito i maualuga o le isi vailaʻau o le hypoglycemic). Soʻo se faʻaopoopoga i le fua o le Diameride e tatau ona faia i laʻasaga e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga. O le aoga, fuataga ma le umi o le gaioiga a le sui ole vailaʻau e tatau ona iloiloina. I nisi tulaga, ae maise lava pe a ave fualaau faʻasaina ma le umi o le ola, e ono manaʻomia se faʻamalologa le tumau mo togafitiga (mo ni nai aso), lea o le a fesoasoani e aloese ai i se faʻaopoopoga o aʻafiaga e faʻateleina ai le hypoglycemia.

Pe a taitaia le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ao tauia le faamaʻi ma tausia le galuega faalilolilo o β-cell pancreatic i tulaga tulaga ese, o le inisalini e mafai ona suia i le Diamerid (i le amataga o togafitiga, o laasaga maualalo e faaaoga). O le faaliliuga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa.

Faʻaiʻuga

  • okeni o le faʻaaliga: faʻaletonu le vaaia o le vaaia (vaaia, o se tulafono, i le amataga o togafitiga, ona o se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto),
  • Metabolism: o gasegase o le hypoglycemic (faʻapupulaina vave pe a maeʻa le aveina o le Diamerid ma e mafai ona tupu i ni tulaga ogaoga, e le faigofie i taimi uma, o latou foliga vaaia e tele lava ina fuafua i mea taʻitasi, aemaise lava meaʻai ma le fua na faʻaaogaina),
  • Hematopoietic system: thrombocytopenia (i le tulaga agavaʻa / ogaoga), leukopenia, granulocytopenia, erythrocytopenia, anemia aplastic / hemolytic, pancytopenia, agranulocytosis,
  • O le faʻamaʻiina o le fualaau oona i le manava, le manava (faʻamalo o le vailaʻau i mea e le masani ai), faʻateleina le gaioiga o le enzymes, folasis, cholestasis, hepatitis (o nisi taimi ma le atinaʻe o le ate)
  • afaina o le dermatological: i nisi o tulaga, o le gaioiga tupito o le gaioria,
  • E le masani ona faʻalelei, ae mafai ona alualu i luma, faatasi ai ma le vaivai o le mānava, o le pa'ū o le toto, e oʻo i le atinaʻeina o le faʻalavelave o le anaphylactic, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi), faʻatasi ai ma isi sulfonamides, mea e maua mai le sulfonylureas poʻo isi sulfonamides, vasculitis allergic,
  • isi: i nisi tulaga - hyponatremia, asthenia, maʻi tiga.

Faatonuga faapitoa

E tatau i tagata maʻi ona tausisi i le faʻatulagaina o metotia faʻatulagaina. O le toesea o se tasi fualaau e le mafai ona totogiina mo le mulimuli mai o le puleaina o se maualuga maualuga.

O le tulai mai o le hypoglycemia pe a uma le 1 mg o le diamerid o lona uiga o le mafai ona pulea le glycemia e ala i meaai.

Afai e maua le taui mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le siama o le insulin e mataituina. I lenei itu, i le faagasologa o togafitiga, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le faʻamaʻi. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaitiitia sina taimi poʻo le faʻamalo togafitiga. E manaʻomia foʻi le fetuʻutuʻunaiga i tulaga o suiga i le mamafa o le tagata maʻi, lona soifuaga, poʻo isi mea e foliga mai e faʻapupula ai le ono maua o le hyper-hypoglycemia.

Ina ia ausia le lelei o le pulea o le kulūkose o le toto faatasi ai ma le faʻafoe masani o le fualaau faasaina, e taua le tausia o se meaai lelei ma faia masani faʻaletino masani ma lava.

O faʻamatalaga o le hyperglycemia e aofia ai le galala tele, o le faateleina i le taimi o le urination, paʻu vevela ma le gutu malogo.

I vaiaso muamua o le faʻaaogaina o le Diamerid, atonu o le a mafai ona faateleina le hypoglycemia (i nei mataupu, aemaise lava le mataʻituina ma le totoa o le maʻi o manaomia le maʻi). Afai e te le lelei pe faimalaga meaai, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

O mafuaʻaga autu e fesoasoani i le amataina o le hypoglycemia:

  • le naunau / le lava le malosi (aemaise i le matua) o le maʻi e galulue faʻatasi ma le fomaʻi,
  • 'ai mea e' ai, e aofia ai suiga i le masani masani, fia ai, faʻaleagaina / le paleni, faʻafefe meaai,
  • inu ava malosi, aemaise lava i le tuufaatasi o taumafataga,
  • le lafoaʻi i le va o le carbohydrate ma le gaioiga faaletino,
  • gasegase o le gasegase i se tulaga ogaoga,
  • lapisi o le diamerid,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau faʻamalosi,
  • nisi o faʻamaʻi e leai ni faʻamaʻi o le endocrine polokalama e aʻafia ai le gaosiga o le gaʻo, e aofia ai le leroid, le le atoatoa o le tino, poʻo le le atoatoa o le pituitary.

O le i ai / foliga mai o mea o loʻo taua i luga, faapea foi ma episodes o le hypoglycemia, e tatau ona lipotia i le fomaʻi, talu ai i nei tulaga, aemaise lava le mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o maʻi. Afai o nei mea taua o loʻo i ai, e mafai ona manaʻomia se fetuʻunaʻiga o fua / dose atoa. O isi faiga tutusa e faia i mataupu o gasegase vavalalata poʻo pe a suia le olaga o le tagata maʻi.

I tagata matutua, o gasegase ei ai le neuropathy o le tino po o gasegase e maua ai le togafitiga faʻatasi ma guanethidine, beta-blockers, reserpine, clonidine, o le uiga o le hypoglycemia e mafai ona sosolo pe leai foi.

I le toetoe lava o mataupu uma, o le hypoglycemia e mafai ona vave taofia e ala i le faʻaogaina o le gaʻo i le taimi nei (suka poʻo le kulukose). I lenei itu, o le tagata maʻi e tatau ona i ai i taimi uma 20 g o le kulukose (4 fasi suka). I le togafitiga o le hypoglycemia, o mea suamalie e le aoga.

E tusa lava pe muamua le manuia i le taofi o le hypoglycemia, o le atinaʻeina o lona toe faʻaleleia e mafai ona matauina, lea e manaʻomia ai le siakiina pea o le maʻi. I le hypoglycemia matautia, o togafitiga vave e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma o nisi taimi o falemaʻi.

I le taimi o le togafitiga, e tatau ona faia le siakiina faifai pea o le ate ma le toto toto toto (aemaise lava, e faatatau i le aofaʻi o platelets ma leʻo paʻepaʻe paepae).

I tulaga faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi, togafitiga o taotoga, faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi i le fiva), atonu e talafeagai le tuʻuina atu o le maʻi i le inisalini.

E leai se poto masani i le faʻaaogaina o le faʻamaʻi pepe i tagata gasegase e maua ai le gasegase o le tino i le ogaoga o maʻi poʻo le gasegase i luga o le hemodialysis (o le insulin o loʻo faʻaalia).

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le siakiina o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

O nisi faʻafitauli matuia (i le tulaga o le maualuga o le hypoglycemia, suiga matuia i le ata o le toto, ogaoga o le afaina o le ate), i lalo o nisi tulaga e mafai ona lamatia ai le ola. I mataupu o ni faʻataʻitaʻiga ogaoga / le talafeagai, e tatau i le tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga ia i latou. E le tatau ona e faʻaauau pea ona e tago i le fualaau.

I le amataga o le vasega, pe a fesuiaʻi mai le tasi fualaau faasaina i le isi poʻo le faʻaogaina faʻaletonu ole Diamerid, o le faʻaitiitia o le gauai o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor ona o le hyper- poo le hypoglycemia e mafai ona tupu, lea e aʻafia ai le gafatia e ave taavale. E tatau i tagata maʻi ona faia fua e puipuia ai le tupu o nei tulaga. O tagata maʻi e le o iai / faʻaititia le mamafa o faʻamaoniga o tagata muamua na fautuaina e musu e ave taavale.

Samoa International Nonproprietary Name

O le igoa faʻavaomalo faavaomalo mo lenei vailaʻau o le glimepiride. O lona uiga o se vailaʻau faʻamalosi malosi. O lenei vailaʻau o se faʻasologa lona tolu o le sulfonylurea.

O le faʻamalama o se vailaau faʻaaoga e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.

O le fuainumera o le fualaau faasaina e tusa ai ma le ATX (faʻasologa o mea faʻapitoa, fomaʻi ma vailaʻau faʻasolo) o A10BB12. O lona uiga, o lenei vailaʻau o se meafaigaluega e aʻafia ai le vaega o meaʻai ma le metabolism, ua faʻamoemoe e faʻaitiitia le maʻisuka, e avea o se mea o le hypoglycemic, o se mafuaʻaga o le sulfonylurea (glimepiride).

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I le avea ai o se tulafono, o le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le faʻamoemoe o le kulukose i le toto. O le laʻititi aupito sili ona maualalo e lava e tatau ai ona faʻaaogaina le tatau ona faʻaaogaina le metabolic.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona fuafua i taimi uma le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o le siakiina masani o maualuga o le hemoglobin glycosylated ua fautuaina.

Faʻaaoga le lelei o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, lafoaʻi le isi fualaau o loʻo sosoo mai, e le tatau ona faʻateleina e le faʻaaoga mulimuli ane o se fua maualuga. O gaioiga a le tagata gasegase pe afai e ave le fualaau (aemaise lava, pe a fuʻe le isi tofo poʻo le faaseʻeina o meaai) poʻo ni tulaga e le mafai ai ona ave le vailaʻau e tatau ona talanoaina muamua e le tagata maʻi ma le fomaʻi.

O le diameride e faia i le tautala e aunoa ma le vevela, fufulu i se aofaiga o le vai (pe tusa o le 0.5 ipu).

Ole fua muamua ole 1 mg o le glimepiride e tasi i le aso. Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo malie le faasolosolo i aso taitasi (i vaitau o 1-2 vaiaso). E fautuaina le faia o le fualaau i lalo o le siakiina faifaipea o le toto toto ma le gaioiga o le fua o le toto: 1 mg - 2 mg - 3 mg - 4 mg - 6 mg (- 8 mg).

O loʻo i ai i le tagata gasegase le maʻisuka e masani ona pulea: e masani lava o le fualaau o aso taʻitasi i tagata mamaʻi e pulea lelei le maʻisuka o le 1-4 mg o le glimepiride. Ole fua ole aso ole sili atu i le 6 mg e sili atu ona aoga ile na o se numera toʻaitiiti o tagata gasegase.

O le taimi o le faʻatagaina ma le tufatufaina o tui i le aso atoa ua fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i le soifuaga o le tagata maʻi i se taimi atofaina (tusi le taimi, numera o gaoioiga faaletino).

E masani lava, o le tasi fualaau o le fualaau faasaina i le gasologa o le aso e lava lea. E fautuaina e faapea i lenei tulaga, o le fualaau atoa o le fualaau faasaina e tatau ona vave ave i luma o se taumafataga o le taeao po o, pe afai e leʻi aveina i lena taimi, i le taimi lava lea aʻo leʻi faia muamua le taumafataga muamua.

E taua tele le aua nei faimalaga se taumafataga pe a uma ona tago i le fualaau faasaina.

Talu ai ona o le faʻaleleia atili o le gataifale e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le lagona o le inisalini, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le glimepiride i le taimi o togafitiga. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le taofi le ave o fualaau.

Tuutuuga e ono manaomia ai foi le fetuunaiga o fualaau faasaina:

- faʻaitiitia le mamafa o le tino o le tagata maʻi,

- o se suiga i le olaga o le tagata maʻi (suiga i meaʻai, taimi o taumafataga, aofaiga o gaoioiga faaletino),

- o le tulaʻi mai o isi mea e mafua ai le vavave i le atinaʻe o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia.

O togafitiga Glimepiride e masani lava ona faia mo se taimi umi.

Faʻaliliuina atu o se tagata maʻi mai le faia o se isi vailaʻau oona i luga ole vailaʻau e ave ai le Diamerid: e leai se fesoʻotaʻiga saʻo i le va o doses o le glimepiride ma isi hypoglycemic agents mo le faʻafofoga tautala.Afai e sui le isi sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala i le glimepiride, e fautuaina e faapea o le taualumaga mo le faʻatulagaina ia tutusa ma le taimi muamua, o lona uiga, e tatau ona amata le togafitiga i se fua muamua o le 1 mg (e tusa lava pe siitia le tagata maʻi i le glimepiride ma le maualuga se isi vailaʻau faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala). Soʻo se faʻasologa o fualaau e tatau ona faia i laʻasaga, ia maitau le tali i le glimepiride, e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga.

E talafeagai le amanaia o le malosi ma le umi o le aafiaga o le sui muamua o le hypoglycemic mo le puleaina ole fofoga. Faʻasalaga o togafitiga atonu e manaʻomia ina ia aloese mai soʻo se otootoga o aʻafiaga e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faaaoga i le tuufaatasiga ma le metformin

I tagata gasegase e le lelei le pulea o le maʻisuka, pe a ave le maualuga o aso taitasi o le glimepiride poʻo le metformin, e mafai ona amata togafitiga faʻatasi ai ma nei vailaʻau e lua. I lenei tulaga, o le togafitiga muamua faʻatasi ma le glimepiride poʻo le metformin e faʻaauau pea i le fua tutusa, ma o le fua o le metformin poʻo le glimepiride e amata i se fua maualalo, lea e faʻasalaina e fuafua i le maualuga o le faʻatulagaina o le metabolic seia oo i le maualuga o le aso. O togafitiga faʻatasi e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

Faʻaaoga faʻatasi ma le inisalini

I tagata gasegase e le o atoatoa le pulea o le maʻisuka, e mafai ona tuʻuina atu le inisalini i le taimi lava e tasi pe a ave le maualuga o aso uma o le glimepiride. I lenei tulaga, o le fua mulimuli o le glimepiride ua faatonuina i le tagata maʻi e tumau pea e le suia. I lenei tulaga, o togafitiga o le inisalini e amata i le maualalo o doses, lea e faasolosolo malie ona faateleina i lalo o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O togafitiga tuʻufaatasi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻaaogāina i tagata gasegase i le le atoatoa

E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le diamerid i tagata gasegase e le atoatoa. O tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga e mafai ona sili atu ona nofouta i le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

Faʻaaogā faʻamaʻi pipisi i le ate

E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le toilalo o le ate.

Faaaoga i tamaiti

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina i tamaiti e le lava.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O vailaʻau faʻapitoa e maua i laupepa. O foliga o papa maa o se paʻu paʻu ma se pa. O le lanu e faalagolago i le tele o mea e gaosia i le laulau; atonu e samasama pe piniki.

O pusa e ono aofia ai le 1, 2, 3 mg poʻo le 4 mg o le gaioiga galue malosi.

O tagata e maua ai: lactose monohydrate, magnesium stearate, povidone, cellualose microcrystalline, poloxamer, calsamerium sodium, suauʻu.

E tasi le pusa e aofia ai le 3 paʻu, e taʻitasi le 10 pcs.

Faʻataʻitaʻiga

O lenei fualaau faasaina ei ai sona aafiaga o le hypoglycemic. O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini e pulou peta o tamaʻi pancreatic o Langerhans, faapea foi ma le faateleina o le lagona o le suʻi toto i le hormone ma faateleina ai le aofaʻi o protein o le gaosiga o le glucose i le toto. O le gaioiga o le tino, o le fualaau faasaina e mafua ai ona faʻaleagaina ma le tatalaina o alalaupapa o le calcium faalagolago, e mafua ai ona faʻaalia le faʻaogaina o le masini.

E faaitiitia ai le fua o le gluconeogenesis i le ate ona o le poloka o enzymes autu, ma o lea ua i ai se aafiaga o le hypoglycemic.

O le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga i le faaputuga faaputuga, faaitiitia. E aʻafia ai le cyclooxygenase, poloka le oxidation o le arachidonic acid, ei ai lona aʻafiaga, faʻaitiitia le fua o le perovidation lipid.

Pharmacokinetics

I le faʻaaoga masani, i le 4 mg i le aso, o le fua maualuga o le vailaʻau i totonu o le toto e mataituina 2-3 itula pe a uma le pulega. E oʻo atu i le 99% o le vailaʻau e fusifusia i faʻamalosi siama.

O le afa o le soifuaga e 5-8 itula, o le vailaau o loʻo faʻasolosolo i totonu o se foliga metabolized, e le faʻaputu i le tino. E pasia le placenta ma pasi i susu susu.

E faʻapefea ona ave le faʻamalama?

Pe a ave le vailaau, e tatau i le fomaʻi ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tagata tomai faapitoa e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e tatau ona faia pe a uma ona tago i le fualaau faasaina. O le laʻititi laʻititi e faʻaaogaina, lea e mafai ona ausia ai le tatau talafeagai.

O vailaʻau faʻapitoa e maua i laupepa. O foliga o papa maa o se paʻu paʻu ma se pa.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Ole fua muamua ole 1 mg i le aso. Faatasi ai ma le vaeluaga o le 1-2 vaiaso, e faʻateleina e le fomaʻi le fualaau, filifili le mea e tatau ai. E le mafai e oe lava, e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, amata ona tago i le vailaʻau poʻo le suia o le fualaau faatonuina, ona o le malosi o le fomaʻi togafitiga, o le le faʻaaoga tatau o le ai ai aʻafiaga leaga.

I le maʻisuka e pulea lelei, o le fualaau o le fualaau faasaina i le aso e 1-4 mg, o le maualuga o le tele o mea e masani ona faʻaaoga ona o le mea moni e aoga tele mo na o ni nai tagata.

A maeʻa ona e ave le vailaʻau, e le tatau ona e lafoaia se meaʻai, lea e tatau ona matua le lelei. O le togafitiga e umi.

E fautuaina le diameride mo le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le togafitiga ma se taumafa maualalo ma le gaioiga masani e le maua ai le mea e manaʻo ai.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O vailaʻau faʻapitoa e aafia ai le mafai gafatia ona faʻaauau auala e mafua mai i le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea o loʻo faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻatonuga, faʻavaivai faifai pea ma le moe. O le mafai ona faia galuega e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le gauai, e aofia ai le aveina o taavale, ua faaitiitia.

Faaaoga i le matua

I le matua, e masani ona le mafai e se tagata ona tatala fesootaiga ma lana fomaʻi, ona e le mafai e le fomai ona maua le tulaga o le maʻi pe a uma ona ave le vailaau ma fetuunai le fualaau, lea e aafia ai le lelei o le togafitiga ma le maʻi. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona logoina le fomaʻi i taimi uma i suiga uma i le setete, ma ia iloa e tatau muamua lava lenei mea mo ia lava.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu, e solia le fualaau faasaina ona o lona gafatia e ulu atu i le pa o le placental ma faʻamalosi i le susu o susu, lea e ono afaina ai le tino o le pepe. O le mea lea, o se fafine na tago i lenei vailaʻau ao leʻi oʻo i le maitaga ua tuʻuina atu i togafitiga o le insulin.

I le taimi o le maitaga ma aʻo susuina le susu, o le fualaau faasaina ua solia

Faʻasalaga o le diamerid

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia e matauina, lea e sau faatasi ma le tiga o le ulu, lagona o vaivaiga, faateleina le pala, tachycardia, lagona o le fefe ma le atuatuvale. Afai e tupu nei faailoga, e tatau ona e ave se tautua o meaʻai gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai se fasi suka. I le tulaga o le gasegase maualuga o le fualaau faasaina, e tatau ona fufuluina le manava pe faʻaleagaina foi le vailaʻau. Seʻi vagana ua maua se tulaga malulu, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga faafomai ina ia mafai ai e le fomaʻi ona tuʻuina atu le fesoasoani i le tulaga o le faʻaititia pea o le kulukose.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina ma isi vailaʻau, e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalosia ana gaioiga, faʻapea foʻi ma se suiga i le gaioiga a se isi mea, o le mea lea e taua ai le logoina o le fomaʻi e uiga i fualaau faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Faatasi ai ma le pulega tutusa o le glimepiride ma le inisalini, o isi mea e faaaoga i le hypoglycemic, o mea e maua mai le coumarin, glucocorticoids, metformin, hormones sex, angiotensin-converging inhibitors enzyme, fluoxetine, etc., e mafai ona tupu le hypoglycemia matautia.
  2. Glimepiride e mafai ona faʻalavelave pe faʻaleleia le aʻafiaga o mea e maua mai i le mafutaga - o mea e gaosia ai le anticoagulant.
  3. Barbiturates, laxatives, T3, T4, glucagon e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o fualaau faasaina, faʻaititia le aoga o togafitiga.
  4. H2 histamine receptor blockers e mafai ona suia ai aʻafiaga o le glimepiride.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le glimepiride ma le inisalini, o isi mea o le hypoglycemic, o le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia e mafai.

Ava malosi

O se tasi o fualaau o le ava poo lona faʻaaoga pea e mafai ona suia ai le gaioiga o le fualaau faasaina, faateleina pe faʻaitiitia.

O analogues o sui ia e aofia ai le glimepiride o se mea galue malosi. O fualaau nei e pei ole:

  1. Amala. O se vailaʻau Siamani, o laupepa taʻitasi e aofia ai le 1, 2, 3 poʻo le 4 mg. Gaosiga: Siamani.
  2. Glimepiride Canon, E maua ile atigi o le 2 po o le 4 mg. Gaosiga: Rusia.
  3. Glimepiride Teva. Faʻaavanoa i atumaga o le 1, 2 poʻo le 3 mg. Gaosiga: Croatia.

O le maʻisuka o se vailaʻau oona, o loʻo i ai le malosi o le hypoglycemic, ae o lona gaioiga galue o se aʻafiaga o le sulfonylurea o le tupulaga lona lua.

Amaryl o se faʻatusa o le Diamerid. O se vailaʻau Siamani, o laupepa taʻitasi e aofia ai le 1, 2, 3 poʻo le 4 mg.

Faʻamatalaga mo Diamerida

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faamasani i iloiloga e uiga i ai.

Starichenko V. K .: "O lenei vailaau o se meafaigaluega lelei mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaaogaina i le inisalini poʻo le monotherapy. Naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia ma fetuunai le fualaau."

Vasilyeva O. S.: "O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e puipuia ai le le lelei o taunuuga o le maʻisuka. Na o se tagata tomai faapitoa e tatau ona tusi i lalo le fofo ma fuafua le togafitiga."

Galina: "O le toto o le suka toto na tupu malosi, o se vailaʻau ma le vailaʻau o le glimepiride o loo galue malosi. O fualaau e lelei, malulu lelei, ave i aso uma ao lei faia le taumafataga o le taeao. O le kulukose toto e masani lava, ua le toe iai ni uiga le lelei o le maʻisuka."

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Diameride ma nisi vailaʻau / vailaʻau, o aʻafiaga nei e ono tupu (e manaʻomia fautuaga faufautua ao leʻi faʻamaonia soʻo se vailaʻau):

  • acetazolamide, paletini, glucocorticosteroids, diazoxide, salitetics, thiezide diuretics, epinephrine ma isi fualaau oona, glucagon, laxatives (faatasi ai ma le faaaogaina umi), fualaau o le nicotinic acid, acidic nicotinic (in high doses), estrogens, progestogens, chlorotazine derivatives, phenotazine, derigorate phenotazine , phenytoin, rifampicin, hormones ofo, suauu lithium: faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemie ma, o se taunuuga, faʻalauteleina le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • inisalini, metformin po o isi sui sooupu hypoglycemic tuufofoga, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, allopurinol, vailaʻau faʻasaina steroids ma homone feusuaʻiga tane, chloramphenicol, coumarin pogai, cyclophosphamide, trofosfamide ma ifosfamide fenfluramine, fibrates, fluoxetine, sympatholytic (guanethidine), monoamine inhibitors oxidase, miconazole, pentoxifylline (faatasi ai ma le tausiga o matua i mea maualuga), phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone, probenecid, antibioiotics, salicylates ma aminosalicylic acid, s Ulfinpyrazones, o nisi o le sulfonamides, tetracyclines, tritokvalin, fluconazole: faʻateleina le malosi o le hypoglycemic, ma, o se taunuuga, o le tulaga o le hypoglycemia,
  • reserpine, clonidine, N poloka2-nistamine responsors: malosi / faʻavaivaia o le galuega o le hypoglycemic diamerid,
  • fualaau oona lea e taofia ai le gaʻo ivi i le hematopoiesis: o se siʻitia i le ono ono oʻo i le myelosuppression,
  • faʻamatalaga faʻamalosi: faʻamalosia / faʻavaivaia a latou gaioiga,
  • beta-blockers, clonidine, reserpine, guanethidine: faʻavaivaia poʻo le toesea o faailoilo o le hypoglycemia,
  • ava malosi (faʻaoga masani / faʻaaogaina): faʻalautele / faʻavaivaia le faʻaaogaina o le hypoglycemic diamerid.

Analogues o Diameride: Glimepiride, Amaryl, Glemauno, Glime, Glemaz, Meglimid, Glymedeks ma isi.

Tina ma le lactation

Glimepiride ua solia i le maitaga. I le tulaga o le maʻitaga fuafuaina poʻo le amataga o le maitaga, e tatau ona siitia atu se fafine i le inisalini togafitiga.

Talu ai Talu ai ona o le glimepiride ua alu i le susu o susu, e le tatau ona faatonuina i le taimi o le lactation. I lenei tulaga, e tatau ona sui i le togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le fua o le glimepiride i nei laulau atonu e eseese: 1, 2, 3 poʻo le 4 mg. E le gata i lea, o vaega nei e aofia ai:

  • microcrystalline cellulose,
  • magnesium stearate,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • pamu palu,
  • mea inu.

O pepa lamolemole mafolafola mafolafola, o loʻo tumu i se manua (3 poʻo le 6) o le 5 poʻo le 10 fasi vaega.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le auiliiliga o taunuʻuga ma manaʻoga taʻitasi o le tino.

E tatau ona ave i luga o se manava gaogao, aʻo le i ai, inu tele le vai ae le o le mimiti. Ole fua muamua ole 1 mg i aso taitasi. E le gata i lea, pe a uma le 1-2 vaiaso, e mafai ona faateleina. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 6 mg.

Faatusatusaga ma analogues

E i ai fuainumera o fualaau oona e tutusa ma i latou o loʻo faamatalaina. O le a aoga le faamasani ia oe ma a latou meatotino ma faatusatusa le gaioiga.

Diabeton MV. O papatusi ia o loʻo i ai gliclazide. Fausia le kamupani "Servier", Farani. O le tau o le afifiina o le 300 rubles ma luga. O le vaʻaiga tutusa lenei o meatotino. O faʻamaoniga e faʻamaonia, e le fautuaina mo tagata matutua.

Amala. O le tau e mai le 300 i le 1000 rubles i le pusa (30 vaega). Kamupani gaosi oloa - Sanofi Aventis, Farani. O lenei mea o se faʻasologa faʻasoasoaina e faavae i le glimepiride ma le metformin. Faafetai i le tuufaatasiga o mea e fai vave ma sili atu i itu. O faʻamaoniga e faʻamaonia, e tele aʻafiaga itu.

NovoNorm. O se vailaʻau o loʻo iai faʻasalalauga. E tolu ituaiga o faʻasalaga, e fuafua i le tele o mea aoga. O le tau e amata ile 180 rubles i le pusa. Le tagata gaosi - "Novo Nordisk", Tenimaka. O lenei mea e mafai ona taugofie, aoga, ae iai le tele o faʻasolega. E le talafeagai mo tamaiti, tagata matutua ma fafine maʻitaga.

Glimepiride. Tau - mai le 140 i le 390 ru. Domestic drug company Pharmstandard, na faia foi e le kamupani Rusia Vertex. O le vaega autū o le glimepiride. E lima ituaiga i luga o le maketi ma mea eseese o le mea galue. E i ai foi lona aafiaga faapena, e tutusa lava le faʻailoga. Faaaoga ma le faaeteete mo tagata matutua.

Maninil. O fualaau faasaina e aofia ai glibenclamide. Faʻatino le kamupani "Berlin Chemie", Siamani. Tau maualalo - 120 ruulu mo palama 120. O le faʻatusatusaga sili lea ona taugofie, e le gata i tulaga o meatotino ma avanoa. Faʻalavelave faʻafeagai.

E filifili e le fomai le mea e sili ona lelei mo le tagata gasegase ma fesiitai i se isi vailaau. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

O manatu o le maʻisuka ma le poto masani i fualaau faasaina e sili ona lelei. E matauina e tagata le lelei o le fualaau faasaina, o se numera itiiti o aafiaga i itu. Mo nisi, o le fofo e le talafeagai.

Olga: "Sa ou togafitia le maʻisuka mo se taimi umi. Sa ou taumafai i le tele o fualaau, o lea ua ou tu i Diamerida. Ou te faʻaaogaina faʻatasi ma Metformin, ou te fiafia i le aʻafiaga o le fualaau faasaina. Sugar e masani, aua e te popole "aʻafiaga itu". Ma o le mea pito sili ona taua, e faʻatau saoloto i falemaʻi. "

Daria: "Na ou aveina le Diameride mo le lua masina, e lei suia le maualuga o le suka. Na fai mai le fomai e le talafeagai mo laʻu mataupu, ma faatonuina se isi fualaau faasaina. "

Oleg: "Na faatonuina aʻu e le fomaʻi nei fualaau aina i le ono masina talu ai. Ua mautu le tulaga. E leai se popolega o le suauu; o le soifua maloloina atoa e lelei.E manaia tele le avea o se vailaau o gaosiga o fale, lea i le tulaga o meatotino ma le lelei e le sili atu le leaga nai lo mea e masani ai fafo. Ma aiseā e sili atu ai pe a iai se avanoa e togafitia ai se fualaau faʻatau e sili atu ona taugofie ma tutusa lelei ma sili atu. "

Elena: "E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Na o le meaai ua le toe fesoasoani, o lea na tofia ai e le endocrinologist Diamerid, ma fai mai o ia o se tagata Rusia, o lona uiga lelei. Ma sa ou togafitia o ia mo le tolu masina. E faigofie ona e ave le tasi laulau i le aso, ma e umi le aoga. E le galo le suka, e le tupu le hypoglycemia, lea e sili ona fiafia. O le a faaauau pea ona taulimaina aʻu. "

Faaiuga

O le faʻamasinoina e iloiloga ma faʻamatalaga faʻalauiloa o fualaau faasaina, e aoga tele. Ua maitauina le taua o le fua faatatau o le tau, ma o le gaosia o fale e le o se toesega o fualaau faasaina. Tomaʻi, faʻapea foʻi ma tagata tomai faapitoa, ia maitauina o le Diamerid e aoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tatau ona teuina le vailaʻau mai le mafai ona maua e tamaiti, mago, puipuia mai le malamalama, i se nofoaga i le vevela e le sili atu i le 25 ° C. E lua tausaga le ola o le taligalu.

- O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalieina ma le le lelei o meaʻai ma mea faʻamalosi ua uma ona faʻamatalaina muamua.

Afai o le monotherapy ma le glimepiride e le aoga, e mafai ona faʻaaogaina o se vaega o le faʻamalosiga faʻatasi ma metformin poo insulin.

Tuua Lau Faamatalaga