Suauu toto e faʻamalosia fua

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le ola ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua e faʻamalosia ai le tagata maʻi e mulimulitai i tulafono e puipuia ai le oso i le suka suka. E taua le auai i togafitiga faafomaʻi i aso uma, lea e poloka ai le mamafa o le tupe maua, o maʻi suka e mafua ona o faaletonu o le tino, o le a fesoasoani foi i le tino e gaosia ai le kulukose.

O le ki i le soifua maloloina ma le puleaina o faailoilo uma o mea lelei ia, e tatau ona fuafua e tusa ai ma le faasologa o fuainumera o oloa ma tulafono o latou togafitiga vevela.

E le o meaʻai uma e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, e faʻaaogaina foi i fualaau faisua ma fualaʻau, o nisi o ia mea e mafai ona faʻatagaina, ae i ni mea laiti. I le maualuga maualuga o le suka, e tatau ona e vavaeese meaʻai ma gaʻo faʻamalosi tino faigofie, o lona uiga, oi latou o loʻo i ai se faasinomaga maualuga. O le a latou faʻaosoosoina le oso i luga o le toto suka ma mafua ai ona maua le hyperglycemia, lea e aofia ai le faateleina o le tui ole inisalini tui.

O le mafuaʻaga lea e taua ai le suʻesuʻeina o meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi ma le faateleina o le toto suka, o le lisi o le a talanoaina i lalo, o le a le mea e manaomia ai le vevela ma o le a le uiga o le GI.

Glycemic index - o le a lea mea

O le fuaitau fuainumera o le faasinomaga e faasino i le fua o le vaevaeina o le suka i totonu o le toto ma o latou aafiaga tuusao i luga o le kulukose. A oʻo mai se mea taumafa ma le maualuga maualuga (GI) i le tino, ua amata ona faʻavaveina lona faasili faasili, ma faʻaleagaina ai le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, lea e faatoa mafai ona faʻaleleia i se isi faʻaopoopoga o le inisalini puupuu.

Ina ia tumau pea le maualuga o le suka, e tatau ona e filifilia meaai ma maualalo GI, o nisi taimi ma le GI ave, ma e leai se mea e tatau ona e 'ai ai meaai ma le maualuga o le faasinomaga. Ae o a faailoga e manatu e masani ai? O le lisi lenei o le vaevaega o le GI:

  • Mai le 0 i le 50 iunite - o se mea maualalo maualalo,
  • Mai le 50 i le 70 iunite - o se fuainumera,
  • Mai le 70 ma le maualuga, o le UNIT e maualuga.

I le faaopoopo atu i le lisi, lea e aofia ai se lisi o oloa faatagaina, e tatau ona e amanaʻia tulafono o la latou togafitiga vevela. O le mea moni, pe a fufulu pe taʻe faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se aofaiga tele o le suauʻu manogi, o le GI o oloa faʻatagaina e maualuga lona taua.

E mafai ona e gaosia meaʻai i auala nei:

  1. Laʻau
  2. I totonu o le microwave
  3. I se multicolo, o le "tineia" mode,
  4. Mo se ulugalii
  5. Uu ma se laumei o fualaau faisua,
  6. Grill bake.

Aua le manatu o meaai o le maʻisuka e faigofie tele i filifiliga, aua o le lisi faatagaina e aofia ai fualaʻau, fualaau faisua ma meaola o manu e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi.

Mai meaai talafeagai e mafai ona e kukaina ni ipu eseese - salakeke, ipu faʻalavelave faʻafefiloi, masini, curd souffle ma e oʻo lava i meaʻai.

Meaola manu

Meaʻai o meaola e tupuga mai o se punavai taua o le malosi mo le aso atoa. E aofia ai meaʻai, mea faʻatau, fuamoa, susu ma susu susu.

A e ai le aano o manu mai le lisi faatagaina, e tatau lava ona e aveeseina le paʻu ma gaʻo mai ia mea, e leai se mea aoga, naʻo le cholesterol e afaina ai le tino.

O fualaau vela ua faatagaina i le maʻisuka i soo se ituaiga, o le GI o le isu o le 50 PIECES, ma o le polotini e 48 PIECES, o le alauni faatagaina o aso taitasi e tasi le fuamoa. I le auala, o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol. E mafai ona faʻaaogaina laumei mo le kukaina o paluga ma le minu.

Mai aano o manu e aoga le taofi o filifiliga ile:

  1. Chicken - GI o le 0 PIECES,
  2. Rabbit - GI o le 0 PIECES,
  3. Ofe ate - GI e tutusa ma 35 PIECES,
  4. Turkey - GI 0,
  5. Ofagaf - GI 0.

O nei oloa e maua ai le maualuga o le suka e le mafua ai ona tulaʻi, ae faʻaleleia ai le tino ma elemene talafeagai ma vitamini, o lea e mafai ai ona e kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, cutlets chicken mo le maʻisuka ituaiga 2.

O mea gaosi susu ma susu susu e aofia ai le tele o le calcium ma e lelei mo se taumafataga malamalama. O le lisi lenei o latou:

  • Milu - 30 PIECES,
  • Leai le yogurt - 35 PIECES,
  • Kefir - 15 iunite,
  • Fatisi e leai se tino - 30 vaega,
  • Susu susu - 25 iunite.

Mai le kuka siʻi, e mafai ona e kuka ituaiga uma o meaʻai mama ma 'ai mo le' aiga o le taeao, faaopoopo i fua. O le tasi lea oi latou - oe manaʻomia 200 grams o le siʻisiʻi gaʻo susu, tasi fuamoa, 50 kalama o le faʻafefiloi o fualaau mamago (apricot ma fig) mama, o lenamon i luga o le pito o se naifi, ma le suamalie pe a manaʻomia.

E faʻafefiloi le vaovao ma fuamoa ma fualaau mamago, muai fufulu i le vai inu mo le 20 minute. Paʻu le masini i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se tutusa tutusa. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi i se polioliki ma tuʻu i totonu o le microwave mo le 15 minute. A maeʻa le taimi lenei, faʻafeiloaʻi le mumu maeʻa i le ipu ma fufulu i le kinamona.

O le lisi lenei o meaʻai e le mafai ona faʻaumatia i se taumafataga i aso uma:

  1. Curd - 70 PIECES,
  2. Beef Strogan - 56 PIECES,
  3. Keoli kulimi - 56 iunite,
  4. Pulu - 55 PIECES.

Ma le isi, i lalo o le faasaina o iʻa gaʻo ma aano o manu - puaa, tamai mamoe, gaʻo.

I soo se ituaiga o maʻisuka, e masani ona mafaufau ai tagata gasegase pe o le a le meaʻai e 'ai ona o le le faateleina o le suka suka? I lenei tulaga, o le filifiliga e matua lautele lava, o le tulafono faavae e le o le taamilosaga i le itu o ipu ma le pata ma aua le inu susu oloa, aua o lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le oso i totonu o le kulukose toto.

O Porridge e tatau ona aofia ai i taumafa i aso uma, e fuafua i le faʻatusatusaga - o le tasi o le a tuʻuina atu le 4 sipuni punetini o faʻatoʻaga mata. ona o le maualuga o meaʻai o fiva, o cereals e fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract.

Laʻau faʻatagaina i se faʻamaumauga maualalo maualalo:

  • Maea aisa - 40 PIECES,
  • Buckwheat - 50 PIECES,
  • Perlovka - 22 iunite,
  • Brown (lanu enaena) araisa - 45 PIECES.

O Barley ma buckwheat ei ai le maualuga o meaʻai o vitamini ma elemene taua, o lea la e tatau ona ola ai nei fatulaʻau e lua i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka.

Mea Lapataia Maualuga:

  • Rice - 70 PIECES,
  • Semolina porridge - 70 VAEGA:
  • Oatmeal - 66 PIECES.

E taua tele o le oatmeal, ground into flour (oatmeal), ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo.

O le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina e faatagaina i le tele o le aofaiga, ioe, oi latou o loʻo i luga o le lisi. Ae o loʻo i ai ni faʻalavelave. O se faataitaiga manino o lenei mea o kāloti. E mafai ona 'aina faʻatasi (GI = 35 PIECES), ae i le mea e fufulu o loʻo i ai se faailoga sili atu nai lo le maualuga (GI = 70 PIECES). Ina ia faʻaitiitia lona faʻamaufaʻailoga ua afaina, e tatau ona faʻapipiʻi kātiti i ni fasi pepa tetele, puree i lalo o se faʻatagaina mautu.

O paluga pateta ua i ai le GI o le 65 PIECES, ma le pateta pateta o le 90 PIECES, ona o lo latou taumafa i meaai, o le maualuga o le suka o le toto o le a vave ona faateleina. Ae afai e le mafai ona e taliaina le leai o pateta i le taumafataga, e fautuaina e teu i totonu o le vai malulu e faʻaitiitia ai le GI - o le mea lea o le a tuʻu ai le malosi sili atu.

O loʻo i lalo se lisi o oloa faʻatagaina e faʻatatau i luga o latou faasino igoa:

  1. Broccoli - 10 PIECES,
  2. Onion - 10 VAEGA,
  3. Kukama - 10ED,
  4. Green tio 10 PIECES,
  5. Laʻau mumu - 15 PEPA,
  6. Paʻu lanu paepae - 15 PIECES,
  7. Olive Green - 15 iunite,
  8. Falufaila - 15,
  9. Garlic - 20 PEPA,
  10. Tomato - 15 iunite.

Mai fualaau faisua e le gata o sapalai ua saunia, ae faapena foi isi ipu i totonu o se uʻu ma le kuka. E mafai ona avea lenei mea ma meaʻai tele mo aano o manu ma iʻa. Lagona le saoloto e faʻapipiʻi fualaau faisua eseese - i lenei tulaga, e leai ni tapulaa mo le maʻisuka.

E mafai ona faia fualaau mai meaʻai fualaʻau, e sili le tomato - o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale aoga, ae o fualaau suamalie e matua faasaina.

I le tulaga o le tuusaunoaga, e mafai ona e inu 70 ml o le sua, ma faʻamaʻi muamua i le vai, i se vaega o le tasi i le tolu.

O fua e taua tele i le taumafa o le maʻisuka, ona e aofia ai le tele o vitamini ma fiber, lea e fesoasoani e aveese ai toxins mai le tino, ma faatelevaveina le faagasologa o le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

O le taumafaina i aso uma o fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le tasi vaetolu o le aofaʻi o meaʻai. Ae afai e te tuuina atu le fiafia i meaai suamalie ma inu, e mafai ona faateleina le fua o le aso o lo latou taumafa.

O le tele o vitamini o loʻo maua foi i totonu o le vao. O se vai inu malosi e faia mai le tangerine peels. Mo se tasi o auʻaunaga, e te manaʻomia ni teaseti se lua o le fasi kuka, lea e tumu i le 200 ml o le vai kuka ma tuʻuina mo le lima minute. O le tea tangerine o le a faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi ma faʻamafanafana ai le tino o le tino.

Mai fua, o mea nei e faatagaina:

  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Lemon - 20 iunite,
  • Fualaʻau - 22 PIECES,
  • Cherry - 22 PIECES,
  • Pameka - 35 iunite,
  • Plum - 25 PIECES,
  • Pear - 35 iunite,
  • Olati mago - 30 PIECES,
  • Apia - 30 PIECES,
  • Olati mago - 30 PIECES,
  • Cherry plum - 25 iunite,
  • Orange - 30 PIECES,
  • Peach - 35 iunite,
  • Raspberries - 30 iunite.

E sili atu ona lelei le 'aina o fualaau aina mo le taeao o le taeao, talu ai o loʻo i ai pea le kulukose ma e manaʻomia e le tino le gaioiga faʻapitoa mo lona faʻaaogaina lelei. O se taumafataga tele o le taeao o se salati suamalie e faʻaogaina i le yogurt e le o fafagaina poo le kefir.

E mafai ona e faʻaaoga teuteu o fualaau mamago - o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tino o le tino ma faʻamaonia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Ina ia saunia se vaega i aso uma o le decoction, o le ae manaomia se paluga o le 50 kalama o fualaau mamago (apricots mago, vine, laumei) - o nei mea uma ua sasaa atu i le 300 ml o vai inu ma tuu mo le itiiti ifo ma le 10 minute.

O se tasi o filifiliga mo fuamata aina:

  1. Penegranate grains - 15 fasi vaega,
  2. Tasi le lanumeamata lanumeamata
  3. Half o se moli
  4. Tolu paʻu maualuluga olo,
  5. 200 ml o yogurt e le o fafagaina poo le kefir.

Otioti le fualaau i totonu o ni poloka tetele, faaopoopo le rimoni ma 200 ml o yogurt e le o nifo. E sili atu le le kukaina o se taeao taeao ao le i faʻaaogaina ina ia faʻasaoina le tau atoa o oloa.

O vine, e tusa lava pe maua mai i fualaau aina e maualalo le faasinomaga o fualaau oona, ei ai se aafiaga malosi i le suka o le toto. O nei mea uma ua faʻamatalaina manino - e leai se fiva i sua.

Polokalama eletise

O le faagasologa o le taumafaina o meaai e tatau foi ona faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O lea la, o meaai e tatau ona vaevaeina, i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso, ma tutusa vavao, sili i le taimi e tasi. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai e le paʻu ona sauni mo le faʻamalositino ma ia taumafai e maua le inisalini o le hormone i se tulaga sili atu (e aofia i le ituaiga lona lua o le maʻisuka).

O se maʻi maʻi suka e manaomia le faʻaaogaina o le vai pe tusa ma le lua lita i le aso, ae e mafai ona e faʻatatauina le aofaiga o loʻo manaʻomia e tusa ai ma calorie e 'ai i le aso, o lona uiga e tasi le kalori e tutusa ma le tasi le mililita o le vai.

Soʻo se oloa e leʻi faʻamatalaina e le endocrinologist e faʻatagaina ona 'aina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi.

Faatasi ai ma nei tagata ua maua o le maʻisuka, o le tagata gasegase e tatau lava ona avea ma tagata e gafa ma amio pulea ina ia mafai ai ona pulea le toto suka ma e le faaosofia ai lana osooso le lelei.

I le vitio i lenei tusiga, o le a faʻaauau pea e le fomaʻi le autu o le aʻafiaga o meaai i luga o le suka o le toto.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O a ituaiga o fua e mafai ona i ai i le suka o le toto?

  • 1 Fua e faʻatele ai le suka toto
  • 2 Fua e Faʻaitiitia ai le Sua
  • 3 O fualaau o le maʻisuka o fua

O fua o fualaau suamalie ma suamalie ia e aofia ai le tele o vitamini o vaega eseese, micro-macro elemene, fiber, pectin, oona malosi. I le maʻisuka, e tatau ona e 'ai fua e maualalo ai le toto suka. O nei mea e aofia ai apu (e tusa lava po o le lanu) ma pears, vine: vine, fugalaau, vineki, aronia ma le red red, black black red currants, viburnum, strawberries (o lo oi ai le tele o antioxidants, o lea o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto). Pulu ma le pi, cherry plum ma apricot, cherries ma cherries, tilo ma melo ua faatagaina. O fualaau aina, oloa faaulufaleina mai, o le suka e faaitiitia e fua o vine, rimoni, oranges, pineapples, kiwi, ma lemoni. Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga, e tatau ona e 'aina fualaau aina ma fualaʻau.

Fua e faʻatele ai le suka toto

Faʻi, fig, vine ma aso o mea ia e faʻateleina ai le suka toto, e faʻasaina. O Mandarins e maua i le maualuga o le toto suka e le manaomia (naʻo le vaega o le citrus) ona o le maualuga o le gaʻo. O suamalie suamalie o loʻo i ai le maualuga o le kulukose. Latou te faʻatuputeleina le pancreas, faateleina le suka o le toto. Faʻasalaga o lemoni ma rimoni. O tagata e le mafatia i faʻamaʻi o le manava ma le maualuga o le eletise ua faʻatagaina nei sua, ae naʻo mea masani lava. E le mafai ona inu susu i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka ma mea e le masani ai. Latou inu i sina sipuni ma lemu, e aunoa ma le faaopoopo o suka.

O le fou e fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism, faʻasaʻo le tino mai mea oona, toxins, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le sasa.

Toe foʻi i le laulau o mea

Fua e Faaitiitia Suga

Pe a filifilia ni fualaau maloloina mo le maʻisuka, o le a faʻamalamalamaina a latou faʻamatalaga mataʻitusi (GI) - o se faʻamatalaga o le aʻafiaga o le meaʻai 'aina i le toto kulukose. O se fuaitau maualalo maualalo e faapea a maeʻa ona 'aina na fua, o le maualuga o le suka o le toto o le a tupu lemu, ma o le maualuga o le GI, o le vave ona tulaʻi le kulukose.

E mafai ona e 'aina ni nai fasi keke, ae e oʻo lava i le 17 itula.

Ae le o mea uma i le taimi e tasi mai lenei lisi e mafai ona 'ai i le aso e tasi, e tatau ona tufatufa atu i le loto ma fuafua i mea e te manaʻo ai. Filifili i lou tofo ma tausisia tulafono masani o le faʻaaogaina. E sili le lelei ona 'ai fua i le va o taumafa autu, ae o le fua mulimuli o fualaau aina e tatau ona le silia le 17 itula. Latou te manaʻomia ona 'ai faʻatasi, faasasao pe leai, ma afai e kuka i le suka (jam) poʻo le suka (compote), o le a vave faʻasaina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Gaʻo fualaau o le maʻisuka

Fualaau aina mo tagata uma, aemaise lava mo le maʻisuka, e aoga tele:

  • siitia le puipuiga
  • saturate le tino i le tele o vitamini, micro ma macro elemene, meaola faʻamalosi, fipa,
  • faʻamaonia le galuega o le manava,
  • tosoina vailaau faasili, aveesea toxins, oona, toxins,
  • puipuia le foliga mai o pepa cholesterol ma faʻaitiitia le toto suka,
  • faateleina le hemoglobin,
  • e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai,
  • faʻatonutonu le mamafa o le tino mo le gaʻo, susunu le tino gaʻo,
  • faamaloloina le paʻu, faʻaleleia le tele.

O pi ma pears ei ai fiber, pectin, vitamini ma minerale, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le gastrointestinal system. O fualaau laʻau - moli, figota, lemoni - e lua ituaiga fib (soluble ma insoluble), vitamini, aemaise vitamini C, o lea e fautuaina ai ina ia faʻaaogaina i lea aso ma lea aso i aso taitasi e tausisia ai le vavalalata ma le vaivai o toto toto. Kiwi ma pineapple ei ai ni enzymes faapitoa e susunuina gaʻo, lea e talafeagai i taimi uma mo le maʻisuka. Cherry e aofia ai le coumarin, o se mea e taofia ai le faʻavaeina o le toto ma faʻaleleia ai le latou resorption. Raspberries ma gooseberries e maua ai vailaʻau faʻasaʻo e faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua. Blackcurrant e faʻamalosia ai vaʻa toto, saturates ma le vaitamini C. Fualaʻau ma strawberries e aofia ai le magnesium ma le potassium, lea e taua mo pathoces mai le cardiovascular system, ei ai mea faʻaleagaina e faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O fua e faʻateleina ai le toto suka e le fautuaina mo i latou e sili atu le maualuga o le kulukose o le toto, o lona uiga, talu ai ona o le solia o le metabolism o le carbohydrate, o le hyperglycemia ua matauina. O mafuaʻaga autū o le hyperglycemia o le maʻisuka (o le faʻaitiitia o le inisalini), o mea e 'ai, faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli faʻapitoa. E le gata i le le atoatoa o le vitamini B7 (biotin), lea e aofia ai le gaosiga o le gaʻofale ma e nafa ma le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le mea lea, o le iloa o fua e fuaina ai le suka e aoga tele e le gata mo tagata mamisuka ma tagata o loʻo taumafai e faʻaumatia nisi pauna.

O a fua e fua ai le suka?

A 'ai e se tagata fua e faʻapupulaina ai le toto, o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupula, o se taunuuga lea e manaʻomia ai le tele o insulin. Ae maise lava mo meaai e aofia ai gaʻo meaʻai, o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻapitoa (Glycemic Index, GI). O lenei faasinomaga "fua" le aafiaga o gaʻo meaʻai i luga o le kulukose o le toto, o lona uiga, e faaalia ai le tele o le suka o loʻo alu ae. O le maualuga o lenei faasinoupu, o le televave lea o le maualuga o le maualuga o le suka. Maualuga GI - 70 pe sili atu, ala - i le lautele o le 55-69, maualalo - lalo ifo o le 55.

O lenei, seʻi o tatou vaʻai pe o le a le faʻamatalaga manino o fuaitau sili ona lauiloa o loʻo i ai i a tatou meaʻai. I le auala, matou te aofia ai nisi o vine i lenei lisi, matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga o le a le sili atu.

O fuainumera maualalo maualalo o: cherry (22), fualaau (25), pears (37), apu (39), plums (38), strawberries (40), peaches (42), oranges (44), )

O le fuainumera glycemic index o loʻo mataituina i fualaau ma vine e pei o mango (56), papaya (56), apricots (57), kiwi (58), vine (59), faʻi matua (62), meloni (65), pineapple (66) ) Laloni (72) ma aso (146) ei ai se faasinomaga maualuga.

E tatau ona manatua i le mafaufau o tagata fai meaʻai e faatatau i fua e faʻateleina ai le suka toto, oi latou o loʻo i ai se fuainumera maualuga ma maualuga.

O a fua e fua ai le suka? Ioe, suamalie! E tatau ona manatuaina o le suamalie suamalie o fualaau aina e maua ai le sucrose, glucose ma le fructose. Sucrose o se faʻasalaga ma e mafai vave ona faʻavave le toto toto. O nofoaga muamua i totonu o le suauu suauu o loʻo nofoia e peaches (6 g i le 100 g fualaau aina fou), melon (5.9 g), plums (4.8 g) ma tangerines (4.5 g i le 100 fua).

Glucose ma fructose o monosaccharides. Glucose o le suka ono-atari (vine vine po o le hexose), vine (7.3 g mo le 100 grams o vine), o cherries ma cherries (5.5 g) e sili ona taua i totonu.

O le fructose e faalua ona suamalie e pei o le kulukose ma e sili atu ona faigofie ona eli nai lo le sosolo. Ma ia liliu i le glycogen (lea e tupu i le ate), e le manaomia le inisalini. O vine (7.2 g mo le 100 g o vine), apu (5.5 g), pears (5.2 g), cherries ma cherries (4.5 g), tilo (4.3 g i le 100) e iloga i se maualuga o mea o le fructose. g pulp). E tusa ai ma mea o suga uma, o taʻitaʻi e le i taʻua o ni peʻa (sili atu i le 30%), pineaples (16%), pi ma faʻi (12%), cherie faapelepele (11.5%).

Aua nei galo e faapea, mo le masani ai o le tino - e maua ai sela ma le malosi ma le faʻatinoga o le tele o siama - o le kulukose e taua tele. Afai e te mulimuli i mea faʻamalosi poʻo le faʻamalosi tino faaletino, e ono faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, e oʻo atu ai i le hypoglycemia. O lenei mea leaga e afaina ai le manuia. Ma o fua ia e faʻateleina ai le suka toto e sau i le laveai.

O le a le filifiliga o le maʻisuka?

Mafaufau i fua ua faatagaina, e tatau ona maitauina o latou faasinomaga e le tatau ona sili atu i le 55-70 pito, pe a maualuga le faailoga, o le fua o le a solia i le maʻisuka ma le suka maualuga. Afai e te mulimuli i lenei fautuaga faigofie, e mafai ona e tausia le maualuga o le glycemia i se tulaga talafeagai.

A maʻi se maʻi mai se maʻi o le ituaiga muamua, lea e maua i le amataga o le matua, e iloa e se tagata le ituaiga o fua e mafai ona 'ai ma le suka maualuga, ma o le a sili atu ona lelei le teena.

Faʻatasi ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e ese mea, o aʻafiaga e afaina ai tagata nai lo tagata matutua, oe faigata ona toe fausiaina a latou meaʻai, suia a latou masaniga 'ai na tutupu i luga o tausaga.

Ina ia aua nei faia se mea sese i le filifiliga, e tatau ona e 'ai na o se tasi o fualaau aina suamalie pe suamalie-suamalie, suka ma fualaau suamalie suamalie:

  1. aʻafia ai le tulaga o le maʻi,
  2. o le a mafua ai se suiga tele i le suka o le toto.

E tatau ona manatuaina o fualaau suamalie e sili atu ona lamatia mai le vaaiga o le maʻisuka nai lo fualaau aina na pipiʻi ai le vai. O le mafuaaga e faigofie, o le sua o se vai e aunoa ma se fiva, e le o le matafaioi mulimuli lea e atofa atu i ai i le ave o le kulukose e le tino.

E mafai ona e 'ai i nei ituaiga o fualaau aina: apu, pears, oranges, fruit fruits, lemons. E i ai ni tapulaa i le taumafaina o le keloni, pineapple, sima ma le mango. Afai o le fua na toe faʻaleleia le vevela, o le faasinomaga o le faasinomaga o le a maualuga atu. Faatasi ai ma le hyperglycemia, e le mafai ona e 'aina fualaau mamago, pe afai e faatagaina e le fomai le faamago, o le a avea ma fua ua leva ona susu mo le vai malulu.

O le a aoga foi togalaau:

  • lingonberry
  • vine
  • hawthorn
  • gogoberry
  • mūmū mū
  • sea ​​buckthorn.

O le uiga o nei fualaʻau e mafai ona faigofie ona maua i togafitiga faʻamaʻi e aunoa ma le popole i le faʻaopoopoga o le maualuga o le suka. O meaʻai ua saunia i luga o le faavae o vine, ae le aofia ai le suka paʻepaʻe, lea ua suia i suamalie masani. Ae peitaʻi, e sili atu pe afai e 'ai e le tagata maʻi fualaau aina ma fua i la latou masani masani.

E tupu ai le maʻi o le maʻisuka ile lava meaai e tasi, e manaʻo o ia e togafitia o ia lava e faasaina fua. I lenei tulaga, o le fua o le a vaevaeina i ni vaega laiti, e aina i ni vaega, e sili i le taeao. O se taunuuga, o le togafitiga o le a aumaia ai le fiafia i le manava ma o le a le mafua ai se faʻafitauli i le soifua lelei, faʻafitauli i le glycemia.

E tatau ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona fuafua fua o fualaau aina, aua o fua e faʻatagaina o le a afaina ai le faʻaaogaina o fualaau aina:

  1. e fautuaina e filifili mo se fua e fetaui i le pama o le maʻisuka,
  2. afai e le mafai ona maua se fualaau laitiiti, e vaevaeina i ni vaega.

O le lelei o le tautua o vine e tutusa ma le ipu e tasi o se fuataga masani, ae o melons po o talomelo e tatau ona 'aina e le silia ma le tasi le fasi pepa i se tasi o fonotaga.

O loʻo i ai se isi togafiti e fesoasoani e faʻaititia le fua o le liua o gaʻololo i le kulukose - 'ai fua faatasi ma ni fatu, sisi poʻo falaoa atoa o le falaoa.

Tuua Lau Faamatalaga