Faʻateleina le suka toto: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma auala togafitiga

O le toto maualuga e le o se faailoga o le maʻisuka. Ae ui i lea, ina ia le aofia ai le faʻamaʻi poʻo le faailoaina o se setete, e fautuaina e faia se suʻega faafomaʻi.

Sugar, poʻo le glucose, o le punavai autu o le malosi i le tino o le tagata. O le kulukose masani o le toto capillary e 3.3-5.5 mmol / L, o le kulukose o le toto toto e 4-6 mmol / L. O se tulaga e iloa ai le maualuga maualuga o le toto suka o le hyperglycemia.

O le vaega aʻafia e aofia ai tina maitaga ei ai le aiga i le maʻisuka, gaʻo, toto maualuga, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tala faasolopito.

O le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto e mafua mai i le tele o mafuaʻaga, e aofia ai tulafono faatonutonu o le hormonal. O le hormone autu e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le inisalini - o le peptide hormone lea e maua mai i le pancreas (i sē β o tamaʻitaʻi o Langerhans). O le inisalini e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le kulukose i sela, faʻamalosia ai glycolysis enzymes, e faʻamalosia ai le fausia o glycogen i maso ma le ate, ma faʻaitiitia le malosi o le gluconeogenesis. O le gasegase o lenei hormone (le atoatoa o le inisalini) e taua tele i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1. I le tulaga o le solia o le gaioiga o le inisalini i le tino (tissues relative to insulin), o le ituaiga 2 o le maʻisuka na amataina.

E faʻatatau i le faʻatonuina, hyperglycemia ua vaevaeina i ni tikeri se tolu:

  1. Malamalama - 6-10 mmol / L.
  2. O le averesi e 10-16 mmol / L.
  3. Mama - 16 mmol / l pe sili atu.

Faʻasolo mai le hyperglycemia le tumau, tumau, anapogi hyperglycemia ma postprandial (pe'ā uma ona 'ai).

Afai e maualuga le maualuga o le toto toto o se tagata, e le o taimi uma e faailoa mai ai le i ai o le maʻisuka, ae peitai, ina ia mafai ona aveese le mulimuli pe fuafua foi le setete, e fautuaina e faia se suesuega faafomaʻi.

O tulaga lamatia e ono mafua ai le faateleina o le suka e aofia ai:

  • genis predisposition
  • leaga mea taumafa (aemaise lava le faʻaaogaina o se tele o meaʻai falaoa ma mea suamalie),
  • le faaaogaina lelei o fualaau faasaina
  • leaga masani (aemaise lava le faʻaaogaina o le ava),
  • mamafa o le toto,
  • le lava o vitamini i le tino (aemaise lava B1 ma C)
  • tele faamalositino
  • carbon monoxide poisoning,
  • taimi masani faigata.

I le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi i le amataga o le maʻitaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o maʻi fomaʻi, e aofia ai mea matuia.

Ua maualuga le maualuga o le suka i le maʻi suka, o le maʻi o le Itenko-Cushing, o le stroke, o le fatu o le fatu, o le gasegase o le tino, o nisi o maʻi o le thyroid gland, stomach ma intestines. Ole vaega aʻafia e aofia ai tamaitai e maua i le maʻi o le ovary polycystic, faʻapea foi ma tagata e maualalo le maualalo o le potassium i le toto.

I fafine, o le faateleina o le suka e mafai foi ona mataʻituina i le muaʻi maʻi o le mate, i le taimi o le maitaga. O le vaeluaina i fafine maʻitaga e mafua ona o suiga i le tala o le hormonal ma le maualalo o le gasegase o le tino i le gaioiga o le inisalini. O lenei tulaga e taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi. E masani lava ona tupu i le toesea o ni faʻamatalaga ile falemaʻi, e na o le suʻesuʻeina ole suʻesuʻega ma e pasia pe a uma ona fanau. I le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi aʻo vave maʻitaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o pathologies o le fetal, e aofia ai mea ogaoga: o le fatu, faaletonu o le maʻi, gasegase faʻaleagaina, ma isi. I nisi o tulaga, o le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona moni. O le vaega aʻafia e aofia ai tina maitaga ei ai le aiga i le maʻisuka, gaʻo, toto maualuga, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tala faasolopito.

Ua iloa e fomaʻi le faateleina o le aafia o le hyperglycemia i tamaiti. O lenei mea faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻaaoga masani o le tele o meaʻai vave, o le vave amataina o le susu o povi ma / poʻo cereals i le taumafataga, le faʻaaogaina o le vaiinu ma le tele o le palapala, ma le faʻalavelave faʻaleagaina na mafua mai i le le lelei o le mafaufau i le aiga. E le gata i lea, o le hyperglycemia i tamaiti e tele lava ina matauina pe a maeʻa le paʻu poʻo le rubella.

O faailoga autu o le faʻalauteleina o le suka i le umi:

  • o le fia inu pea (e tusa lava pe inu ava malosi tele), o le le mafai ona faʻamalo atoa,
  • mūmū mucous mata o le vavagana o waha,
  • faʻasolosolo faifai pea, faʻalauteleina o mea faʻaleleia o le urine, urination o le po,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • vevela paʻu
  • vaivaiga, vaivai,
  • faʻaleagaina
  • arrhythmia,
  • puupuu le manava
  • leai se mea mamafa (e tusa lava pe lava meaʻai),
  • manogi o le acetone mai le gutu.

E le gata i lea, o le gasegase o le hyperglycemia e faitio i le tele o laugutu, o le le mautonu ma le malulu o pito i luga ma / poʻo pito i lalo, o le ulu o le ulu o le ulu, leu, masani masani poʻo le manava, vevela, fulafula, lafoaia o lago i luma o mata, gasegase i faʻamaʻi pipisi.

I tane e maualuga maualuga le suka, o le feusuaʻiga i feusuaiga ma le susunuina o le paʻukeke e le o se mea masani.

O nei faailoga e mafai ona masalomia ai le hyperglycemia, ae o le faʻamaʻi mulimuli e faʻatuina pe a uma le suʻega.

Faʻailoga

I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le toto o le kulukose toto, pe a masalomia se tulaga maʻi, o le suʻega o le toleniga o le glucose (suʻega toleni test) e faʻatino. I le taimi o lenei suʻesuʻega, o le anapogi o le toto glucose maualuga e fuaina, ona faʻaumatia lea o le kulukose i totonu o le vai. A maeʻa lena, e tele ni fua faʻatatau e faia i se vaitaimi o le 30 minute. E masani lava, o le kullukose e lua itula pe a maeʻa le uta o le kulukose e le sili atu i le 7.8 mmol / L. I le maualuga o le kullukose e 7.8-11.0 mmol / L, o le taunuuga e faʻaaogaina o le solia o le faapaleni o le kulukose, ma o le maʻisuka e maua ile maualuga maualuga.

Ina ia aloese mai le vevesi o taunuuga o suega, ua fautuaina e usitaia tulafono faapitoa mo lana sauniuniga:

  • toto e tatau ona ave i luga o se manava gaogao, o le meaai mulimuli e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega,
  • se aso ao lei faia le suʻesuʻega, e tatau ona lafoai lau taʻaloga, e le aofia ai le mamafa o le tino,
  • e le tatau ona e suia lau meaai masani i le afiafi o le suʻesuʻega,
  • aloese mai tulaga atuatuvale ao lei faia le suʻega,
  • moe lelei ao leʻi faia le suʻesuʻega.

Afai e masalomia le hyperglycemia, ua fautuaina mai i tagata mamaʻi le suʻega masani o le toto ma le urine (faatasi ai ma le faailoaina o tino o le ketone), suʻega mo le fuafuaina o le C-peptide, hemoglobin glycosylated, antibodies i suauu β-pancreatic.

I le maualuga o le maualuga o le suka, ua fautuaina e iloilo le galuega a le fatu, ate ma fatuga (ECG, ultrasound, ma isi).

Ina ia faʻaesea ni faʻafitauli e faʻapupula e uiga i le talaaga o le hyperglycemia, o le maʻi, faʻalagolago i faʻamatalaga, e tuʻuina atu mo faʻatalatalanoaga i le endocrinologist, ophthalmologist, urologist poʻo le fomaʻi, le cardiologist, le neurologist.

Le mea e fai

O le maualuga o le gaosia o le suka e masani lava e le manaomia ai togafitiga faapitoa, o le kulukose e masani ona masani pe afai o le mea na mafua ai ona aveeseina.

Togafitiga o le maualuga o le suka e maualuga lona maualuga ma e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga. E taua le manatuaina o le tagofia e le tagata lava ia e mafai ona faʻateleina ai le tulaga ma taʻitaʻia ai iʻuga leaga.

Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka, o le togafitiga e faʻatatau e faʻalagolago i lona ituaiga. I le faaopoopo atu i togafitiga o mea taumafa, atonu e aofia ai injections inances o le inisalini, vailaʻau o le hypoglycemic oral. I le leai o se taui mo le maʻisuka, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hyperglycemic coma, o se tulaga e lamatia ai le ola.

E tatau ona lafoai le suka pe afai e faigata ona vave faia, o sina vaega itiiti o totoe, e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia seia maeʻa ona aveese mai le meaʻai.

I nisi tulaga, o gasegase e maua i le hyperglycemia e faʻaalia ai le vailaʻau ma le phytotherapy (lauti tiki, tea hibiscus, tii mai lalac leaves, sage).

Ole masani ole maualuga o le kulukose e faafaigofieina e ala ile gaioiga faaletino (gymnastics, swimming, aerobics ma papa vai, badminton, tennis, golf, volleyball, pasiketipolo, uila). Savalivali, aʻe i luga faasitepu i luga o vae, ma o le tamoe i se tulaga lelei tele e lelei foi. E oʻo lava i le afa itula o faʻasologa o le physiotherapy i aso taitasi e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka toto. Faʻatasi ai ma isi mea, o gaioiga faifai pea e faatatau i fua e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

O maʻi e maua i le hyperglycemia e tatau ona aofia ai le atuatuvale, le mamafa o le tino ma le mafaufau, e oo i se suiga i galuega pe a tatau ai. E tatau ona lafoai ese amio leaga ma faʻaalu le tele o taimi i le natura.

O le auala autu e faʻafaigofie ai le kulukose toto o le 'ai lea. O le aofai o calorie e faʻaaogaina e fuafuaina e faʻatatau i le tino ma gaioiga faaletino. Faʻasologa o meaʻai paleni e faʻaalia - taumafaina 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti i vavao masani. I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le suka, o le sini o le togafitiga o meaʻai e tatau ona faʻatulagaina le mamafa. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le tino, e tatau ona faaitiitia le faaaogaina o calorie i aso uma e 250-300 kcal mai le taumafa i aso taitasi e fautuaina mo se tausaga ma le soifuaga.

O le faavae o le taumafataga o le fualaau faisua-protein, o oloa e aofia ai vailaʻau faʻasaina e na o latou e maualalo le faʻaogaina o fualaau. Fautuaina:

  • fualaau faisua i totonu o le tino ma le vevela togafitiga (o fualaau faisua fou e tatau ona 'aina i aso uma, o la latou sea e tatau ona itiiti ifo i le 20% o fualaau faisua uma),
  • vevela aano o manufasi, lafoaʻi, iʻa, iʻa o le sami,
  • fuamoa (e sili atu ma le lua i le aso),
  • faletua masani ma meaʻai susu,
  • palu (cereal, millet, karite, pele o bela, oatmeal),
  • paluga le faafefeteina, fatu atoatoa, suamalie,
  • pi
  • vine, fua, ma suamalie fou mai ia i latou,
  • uliuli faalilolilo masani, lanu uliuli, lanumeamata, lanu paʻepaʻe, lauʻau, meaʻai e le faʻasalaina, fualaau aina,
  • nisi o mea suamalie (paluga, marshmallows, marmalade, sina aofaiga o le meli, sukalati pouliuli),
  • fuālaʻau fuālaʻau.

I le hyperglycemia, e fautuaina e faʻaalu pe tusa ma le 1.5-2 lita o le vai i le aso.

E oʻo lava i le afa itula o faʻasologa o le physiotherapy i aso taitasi e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka toto. Faʻatasi ai ma isi mea, o gaioiga faifai pea e faatatau i fua e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

O oloa faʻatoʻa meaʻai e le aofia i le taumafataga, sei vagana ai falalaʻau, pusa mai le pata ma le paluga pastry, rice, semolina, sausagesi, bacon, ham, paluga o aano o manu, gaʻo, ulaula ma meaʻai, pasta, gaʻo ma le vevela, meaʻai vave , meaai mama. E tatau ona lafoai le suka pe afai e faigata ona vave faia, o sina vaega itiiti o totoe, e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia seia maeʻa ona aveese mai le meaʻai. O le ava malosi foi e faasaina, sei vagana ai se vaega itiiti (1-2 mata) o le masiula mūmū faalenatura 1-3 taimi i le vaiaso.

Faʻafefea ona puipuia

Ina ia puipuia le maualuga o le toto suka, ua fautuaina:

  • taumafa lelei, aloese mai le faʻaaogaina o suka, meaai suka ma le ava malosi, aloese mai soʻo se mea e le paleni,
  • tausia le mamafa o le tino
  • gaoioiga masani masani, ao aloese mai le tele o uta,
  • mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (aemaise i tagata e lamatia),
  • faʻapalepale faʻapalepale
  • tuuese o masaniga leaga,
  • taimi e togafitia ai faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le hyperglycemia.

Toa maualuga i se tamaititi

O tulaga masani o le kulukose i le tamaitiiti e ese. O tamaiti e faigofie ona maualalo, o lea la e talanoa e uiga i le hyperglycemia e tatau ona i ai le maualuga o le kulukose i luga aʻe o le 4.4 mmol / L i pepe e oo atu i le tasi le tausaga ma sili atu i le 5.0 mmol / L i le matua o le 1-5 tausaga. I tamaiti ua pasi le lima tausaga, o le faailoga o le suka toto e 3.5-5.5 mmol / l.

Afai ua maualuga le kulūkose o le tamaititi, o loʻo faʻatulagaina se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa. Muamua lava, o le siama o le maʻi suka ua faʻamaonia pe faʻamaonia. Mo se suesuega auiliili o le tulaga, o le faapalepale o le glucose ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated e iloiloina.

O le mafuaʻaga o le maualuga o le toto i totonu o tamaiti e mafai ona avea ma se mea e tupuga mai i le tino, faʻalavelave faʻavaivaia, soona fai, tulaga le mafaufau-lagona i le aiga poʻo le 'au. O le faʻaleleia o le lamatiaga o le atinaʻeina o togafitiga o le le lelei o mea taumafa: o le naunau mo sisiva ma isi suamalie, meaai talafeagai, suamalie suamalie ma meaai vave.

A o pepe, o mafuaʻaga o le hyperglycemia o le vave amataina lea o meaai faʻapitoa, aemaise lava o le susu ma le pata, leai se vailaʻau D ma le faʻaaogaina o vai palapala.

Aʻo laʻititi, o faʻamaʻi pipisi e pei o le rubella ma le misela e mafai ona tupu i le faateleina o le suka. O le mea e masani ai, o le aʻafiaga o le influenza.

Puipuiga

O le tausisia o tulafono faigofie o le a fesoasoani e puipuia le tuputupu ae o le toto suka. Faʻatapulaʻa lau faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, tuʻuina atu o le ava malosi, ulaula masima ma suti, faamalositino masani.

Afai oi ai se talafaasolopito o aiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e taua le mataʻituina lelei o lou soifua maloloina ma lou olaga. E tatau ona faʻamaonia le mamafa ma faʻamautu i le tulaga sili ona lelei, lafoaʻi ma faʻafefe ma faʻafeeseesega. Afai e atiaʻe le hyperglycemia, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

O le maualuga o le suka o le toto e faailoa ai le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le tino lea e tatau ona vave iloa ma faʻaaogaina. O tagata e ono aʻafia i le hyperglycemia e manaʻomia ona iloa faʻamaoniga iloga ina ia faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi talafeagai ma aloese mai faʻalavelave matuia.

Aisea e tulai mai ai le toto toto

O mafuaaga nei o le hyperglycemia e iloga:

  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi pipisi
  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi,
  • maʻitaga
  • maʻisuka malosi
  • popole
  • o le tele o faʻataʻaloʻo gaʻo faigofie faigofie ile digestible i le taumafataga.

O le siʻitia i taimi pupuu i le suka e mafai ona mafua ai se osofaiga o le angina pectoris, epilepsy, poʻo le faʻaleagaina o le myocardial. E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina pe a oʻo i tiga ogaoga, e tupu ai mu.

O fomaʻi pito sili ona lelei

E faapefea ona faateleina le suka

O le maualuga o le suka e masani ona faʻaalia i le tele o faʻamaoniga. Afai e atiaʻe se ituaiga o hyperglycemia, ona sili atu lea ona lauiloa. O faʻamaoniga o le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona avea ma faailoga:

  • malogogo, fiainu,
  • solia o le urination (masani, faʻaoga, aofia ai i le po),
  • vevela paʻu
  • suiga i faailoga o le mamafa o le tino i itu uma e lua,
  • faateleina le moe
  • vaivaiga, vaivai,
  • vaomalo, maʻi tiga,
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi o paʻu,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻalauteleina faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi,
  • vaivai le malosi i alii.

Afai e te mauaina ia uiga i totonu oe (e le o mea uma), e tatau ona e suʻe suʻega mo le kulukose toto.

E faʻapefea ona atiina ae faailoga?

O le masini o le atinaʻeina o faailoga taʻitasi o loʻo i luga e fesoʻotaʻi ma le kulukose.O le masani ona manao e inu (polydipsia) e mafua mai i le fusifusia o molimula vai i le suka. O le suavai e alu ese mai le avanoa i totonu o le lumanaʻi. O le iʻuga, o le a faʻamalūina le tino.

I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le toto e mafua mai i le vai o loʻo sau e mafua ai le faateleina o le toto maualuga ma faateleina le tafe toto i fatugaʻo. O le tino e saili e aveese le tele o le vai e ala i le urination, e tuputupu aʻe ai polyuria.

A aunoa ma le inisalini, o le kulukose mole mole e le mafai ona ulu i totonu o sela. O le mea lea, faatasi ai ma le le lava o le gaosiga e maua mai i le pancreas, e pei ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1, o le fomai e le lava le malosi. E faamalosia le tino e faʻaaoga isi auala o le gaosiga o le eletise (faʻamalosi, gaʻo), o le taunuuga o le mamafa o le mamafa o le tino.

E tele mea e tutupu pe afai o le gaioiga o gasegase e faʻalagolago ile insulin-e faʻavaivaia - ituaiga 2 maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le inisalini e maua i le tele o mea, e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o gaʻo, ma o le kulukose foi e le ulu atu i sela, e mafua ai ona matelaina le fiaai.

O lagona o vaivaiga, vevela, vave vave amata o le lelava e fesootaʻi ma le le lava o le malosi i totonu o masini o le mafaufau. A leai se kullukose, o le tino e faʻateleina le faʻamaʻiina o gaʻo. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le mea e aofia ai tino o le ketone i totonu o le toto, ma taʻitaʻia ai foliga o le manogi o le acetone mai le gutu.

O le le mafai ona maua o le kulukose e ulu atu i totonu o masini e aafia ai le puipuiga o le tino - o leucycytes e le aoga, ma e le mafai ona foʻia atoa le faʻamaʻi.

Soʻo se mea leaga o le paʻu e avea ma "ulufale" mo meaola faʻapitoa. O le maualuga o le suka i totonu o le manua o manu e fesoasoani foi i le faʻamalolo vave, lea e avea ma se mea lelei faʻaleleia eleele mo microbes.

Hyperglycemia Reduction Methods

O le faavae mo le faʻaitiitia o le suka o le faʻaumatia lea o le mafuaʻaga na mafua ai le hyperglycemia. O le mea lea, afai o le inuina o fualaau e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le mafai ona sui.

I faʻamaʻi o le thyroid gland ma isi, e tatau ona e faʻamalolo. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga (i le taimi o le maitaga), o se iloiloga o meaʻai e lava.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaʻeina o le maʻisuka pe i le tulaga o le le mafai ona faʻaaogaina le mafuaaga, ua faʻaalia ai le togafiti togafiti. Mo lenei mea, faatasi ai ma se faʻamaʻi e faʻaleleia e tusa ai ma le ituaiga muamua, o loʻo faʻamautuina inisiua inisalini, ma faʻatasi ai ma le ituaiga lona lua, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose ua faʻatulagaina.

E ui i le mea moni e faapea, i tulaga taʻitasi e tuʻuina ese, o le tulafono faʻapitoa e faʻapitoa faʻatasi, o loʻo i ai tulafono lautele mo tagata gasegase uma. E tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, mataʻituina le taumafataga, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, ma avatu e le aunoa le toto mo le suka.

Meaʻai mo le hyperglycemia

O se iloiloga totoa o le meaai o le mea muamua lea e fai i le maualuga o le kulukose i le toto. E tele le tele o fautuaga e maua ai meaai, lea e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le aofai o meaʻai gaʻo i meaai.

O le faʻaitiitia o le kalori o meaʻai e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻasaoina tutusa o le tele o mea e manaomia, o gaʻo, gaʻo, gaʻo ma minerale.

E tatau ona i ai le tele o kulimi gaʻo i le tele o le faiva, faʻatasi ai ma se fuainumera maualalo. O calories i aso taʻitasi e faʻatatau i uiga taʻitasi. I lenei tulaga, o le aso o aso uma o meaai e tatau ona vaevaeina i le tele (i le 6) taumafataga, faatasi ai ma vavao o le sili atu ma le tolu itula.

O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e fesoasoani e faʻaititia le kulukose toto. O lenei:

  • fualaau suamalie
  • fualaau suamalie
  • vine (lingonberries, pusi mauga),
  • Ierusalemaichokei
  • fuga fou.

O meaʻai, buckwheat e ave i ai le faamuamua. I le pepa ua afifi, ua i ai se mea maualalo le kalori ma le maualuga o le paleni o taumafa. Buckwheat o loʻo i ai minerale, vitamini ma mea gaosi e fesoasoani e le gata ina maua ai le suka, ae o le mamafa o le tino, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le tino o toxins ma toxins.

O le fua o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose. E tatau ona faʻafefiloi se sipuni sipuni o masini suamalie i se tulaga o le paʻu ma se ipu malamalama o le kefir, tuʻu ai mo le 7-9 itula. E tatau ona e inuina le paluga 60 minute aʻo leʻi 'ai mo le vaiaso.

O le a le mea e lamatia ai le faateleina o le suka

O faʻalavelave e mafua mai i le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona lelei tele, vave faʻafuaseʻi, ma mamao. I le tulaga muamua, o le hyperglycemia e ono mafua ai tulaga pei o:

  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino, coma, tulaga faʻasolosolo (faʻaalia i le solia o le nerve conduction, o le le mautonu o fesoʻotaʻiga faʻamalamalamaga, se vaega poʻo le le atoatoa o le malamalama),
  • ketoacidosis
  • faʻamaʻi
  • coma fou malie.

O tulaga talitutusa o loʻo i ai faʻamatalaga muamua. Lenei: ogaoga vaivaiga, fia inu ma le tele o urine (e oo i le 4 l). Afai e iai ni faailoilo, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi.

O aʻafiaga umi o le maualuga o le suka i le tino:

  • faʻaleagaina o le toto ma vaʻa namu o pito i lalo, sosoo ai ma le necrosis ma le gangrene,
  • faʻaleagaina o fatugaʻo, e aofia ai le le atoatoa o le fausaga o fatuga oa latou galuega, faatasi ai ma le atinaʻe mulimuli ane o le le atoatoa (e lamatia ai le ola),
  • faʻaumatiaga o le retina, e mafua ai le leai o se faʻaaliga.

O le maualuga o le suka o le toto e le o taimi uma e faʻaalia ai le i ai o maʻi faʻapitoa i le tino. Afai e tele taimi e faʻaalia ai foliga, e ese mai i isi e auai ma i latou, ona tatau ai lea ona tuʻuina atu le toto mo le kulukose, ma faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le tele o suʻega na faʻaputuina ua fuafuaina e faʻaitiitia ai le kulukose toto. Lalo o sili ona aoga.

  • Aumai ni oats, se lapisi e tusa ma se ipu tioata po o le afa afa lita. Sasaa vai inu i luga o le vai (6 tioata). Simmer mo le itula e tasi. O se filifiliga: teu i totonu o se vai vai pe tuu i totonu o le ogaumu i le taimi e tasi. A maeʻa le susu, e tatau ona fufulu. E mafai ona e aveina soʻo se aofaiga i le aso atoa mo se taimi e le gata.
  • Ave le 40 kalama o vaega o le paina. Tuu i totonu o le afa lita o le vai ma faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le itula. A maeʻa maeʻa le susu, e tatau ona fufulu. Faaaoga le vaifofo aʻo leʻi 'ai. O le dosiga e tasi le sipuni. E mafai ona e teuina le susu i totonu o le pusaaisa.
  • I le tautotogo, e tatau ona e aoina le lilac buds aʻo lei fuga. Lua laulau punetini o mea e masani ai, vava 0.4 lita o le vai vevela, ma tuu e tipi mo le 6 itula (e sili ona lelei le faia o lenei mea i se vevela). A maeʻa sauniuni, e tatau ona fufulu. Inu i sina vaega itiiti o le aso.
  • Fufuluina ma faʻafefiloi horseradish (aʻa). Faʻasusu le mea e maua ai le susu i le gaʻo susu (kefir, yogurt, susu mumusu, yogurt masani) i le ratio 1:10. Faʻaaoga le oloa ao leʻi 'aʻai, tolu taimi i le aso. Totoga - tasi sipuni sipuni.
  • Saunia se lapisi o laulaau lauusiusi: 10 laulaau paʻu o le a manaʻomia 200 ml o le vai kuka. Sasaa meainu i totonu o se vevela, tuʻu mo se aso. Faʻasologa. E manaʻomia lou suʻeina o le mafanafana, e tusa ma le 4 taimi i le aso (leai). Tosaga - o le kuata kuata ao le i 'ai.

Tuua Lau Faamatalaga