O le mea o loʻo natia i lalo o le faʻaopoopoga o le faʻalogo o le pancreas

I le taimi nei, e masani lava ona e oʻo i le faaiuga o se ultrasound, lea e fai mai ua faʻalauteleina le faʻalogo o le pancreas. O nisi tagata, ina ua latou faitau i lenei mea e uiga ia latou okeni, amata ona saili ma le faanatinati togafitiga i luga o le Initaneti, ae o isi, i se isi itu, manatu e matuai le taua lava. I le taimi nei, o sea ituaiga faʻamatalaga o le ultrasound e ono taʻu mai ai se togafitiga ogaoga o le gland. E le o se faʻamautinoaga ma e manaʻomia le faʻatalatalanoaga o se gastroenterologist.

O le manatu o le faʻalogo

E foliga foliga mai o le popochogenic pancreas

Faʻalogologo o se fuaitau lea e na o le faʻamatalaga o se ata ultrasound e faʻaaoga. E faatatau i le gafatia o le mea e faʻaaogaina e le ultrasound (e pei o le maualuga tele) e atagia ai. O le faʻamalamalamaina o le ultrasound e iloa e le leo e tasi lea e lafoina ai galu. I le eseesega i le va o nei mea taua e lua, o se ata e fausia mai i lanu eseese o le lanuuliuli e matauina i le mata o le masini.

O okeni taʻitasi e iai lona lava faailoga o le faʻalogo, ae atonu e tutusa pe leai. O lenei lagolagosua ua mataituina: o le tele o le okeni, o le sili atu lea o le faʻalogo (faʻaalia e se moli malu o le lauulu). E le o atagia mai i luga o le eletise, ae faʻasalalau. E taua lea mea o le "toe faʻalogo mai", ma o le faʻaleleia o mea (tumutumu, hemorrhages) e taʻua o le anechogenic. Mo le vevela ma le gall vess, cavities o le fatu, intestines ma le manava, vaʻa toto, vaʻaia o le faiʻai, o lea "amio" o le masani.

O le mea lea, matou te suʻesuʻeina pe o le a le faʻamatalaga o le pancreas - o le gafatia o lenei mea e faʻaalia ai le maualuga o le leo e maua mai e le ultrasound transducer. E faʻatusatusa i meatotino o le ate (e tatau ona tutusa, poʻo le pancreas e tatau ona laʻititi), ma i luga o le faavae o le ata na maua, latou te talanoa i se suiga i le faʻalogologo o le gland. I luga foi o lenei faailoilo e iloilo ai le tulaga lelei o le tino.

O se faʻaopoopoga o le faʻamatalaga o le pancreas o loʻo faʻamatalaina pe a fai e laiti le tino o le okeni nai lo suauu masani (pe a tatou manatua, o le vai e faʻaitiitia ai le faʻalogo, ma o lela o le glandular e maua ai le tele). O sea suiga e mafai ona matauina i le lotoifale ma le ese. E le gata i lea, o nisi itu e mafai ona aʻafia ai lenei faʻaʻailoga mo sina taimi.

Lapataiga! O se faʻamatalaga o le faʻalogologo na o oe lava e le o se faʻamautinoaga.

A oʻo mai le faʻalogologo o le gland atoa

Faʻavasegaina suiga i le mafai ona gafatia o mea faʻapitoa mo le ultrasound atonu o se faailoga o togafitiga, ae mafai foi ona matauina i le masani. E le mafai ona fai lenei mea e uiga i le foci i le faʻateleina o le faʻalogo - e toetoe lava o taimi uma lava o se togafitiga.

Matou te fautuaina le au faitau!

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ua faitau e le au faitau le tea monastic. O se vaifofo tulaga ese lea e aofia ai togafitiga togafitiga e 9 e aoga mo le gaogao, lea e le gata ina fetaui, ae e faaleleia ai foi gaoioiga a le tasi ma le isi. O le keke monastic e le gata ina faʻaaogaina uma faailoga o le gastrointestinal tract and organs digestive, ae faʻamalolo tumau foi le mafuaʻaga o lona tupu.
Le manatu o le aufaitau. "

O le gland e masani ona masani ai, ae ua faʻalauteleina lona faʻalogo (e mafai ona vaaia i se kalafi e lua-ata e faʻaalia ai le maualuga o le ate)

O le faʻalogo mai o le pancreatic parenchyma ua faʻapupulaina i ni faʻamaʻi pipisi:

E mafai foi ona avea le pancreas e pei o le popo-echogenic ma se mea le tumau, ua faʻaalia:

  • o se taunuuga o le faʻamaʻaʻaina o le tele o faʻamaʻi pipisi: faʻamaʻi, pneumonia, faʻamaʻi manu. O lenei mea e manaʻomia ai le togafitiga mo le faʻamaʻi autu,
  • pe a suia le ituaiga o mea taumafa taumafa,
  • pe a uma se suiga o le olaga,
  • i nisi taimi o le tausaga (masani i le tautotogo ma le autumn),
  • ina ua uma se taumafataga mamafa talu ai nei.

I ia tulaga lē tumau, o le faʻamatalaga o le pancreas e faʻaleleia lelei, pe a faʻatusatusa atu i pathoces, pe a taua tele le hyperechogenicity.

Faʻalautele i le lotoifale i le faʻalogologo

O mea faʻafefe i totonu o le pancreatic tissue o le a foliga mai o le hyperechoic

O le a le mea o loʻo i ai i totonu o le pancreas? E mafai ona:

  • o le pseudocysts o ni faʻavavega faʻavae e tupu mai o se taunuuga o le pancreatitis ogaoga, faatasi ai ma lenei maʻi o le pancreatic contour ua avea ma mea e le masani ai, fufusi, hyperechoic,
  • faʻavasegaga o nofoaga o meaola - faʻamatalaga, ua faia foi e avea ma se taunuuga o le faʻafefeteina o le afi (e masani ona faʻasolosolo),
  • vaega o le tino o le tino, latou te suia fulafula masani ma le tele o meaʻai ma le tele o taumafa gaʻo,
  • vaega fibrous - o mea e masani ona suia i siama masani, e masani lava ona tupu ona o se pancreatic necrosis,
  • maa i totonu o laina o le gland,
  • Faʻaleagaina o le fibrocystic gland o se faʻamaʻi tutoʻatasi, poʻo le taunuʻuga o le pancreatitis,
  • tumema metastatic.

Togafitiga o le popo o le tino

Togafitiga o tuutuuga pe a oʻo mai le faʻamatalaga o le pancreas ua faʻamalosia e na o se tagata gastroenterologist o lē e tatau ona maua le mafuaʻaga o lenei faʻataʻitaʻiga o le ultrasound:

  1. afai o le mafuaʻaga o se pancreatitis tele, o le togafitiga e faia i fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le suka o le chlorhydric i totonu o le manava ma faʻalavelave ai le gaosiga o le elekone o le pancreasitis,
  2. afai o le hyperachogenicity e mafua mai i le lipomatosis, o se taumafataga e maualalo le gaʻo manu i le taumafataga ua faʻamaonia,
  3. pe afai o faʻamatalaga, fibrosis poʻo maʻa i totonu o le kulupu ua avea ma mea e leologia, o se meaʻai ua faatonuina, o le fesili o le manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa, ua filifilia,
  4. Lapatitis pancreatitis e manaʻomia le togafitia o maʻi faʻavae, meaʻai.

Fautuaga! E leai se fomaʻi e talitonu e talafeagai le togafitia o suʻega, ae le o se tagata. O se faʻaopoopoga i le faʻalogologo o le pancreas o se faailo o le ultrasound, ae le o se faʻamaoniga. E manaʻomia ai se isi suʻesuʻega, ma naʻo luga o le faʻavae o faʻamaumauga mulimuli ane o le togafitiga ua faatonuina.

O le a le uiga o le upu echogenicity?

O le metotia o suʻesuʻega e faʻatatau i le Doppler. E faigofie lava ona faamatalaina lenei mea faaletino e pei ona taua i lalo: o le lagona e faʻafefe ai galu i se taimi masani, latou, pasia le fausaga (tissues ma organs) o se tagata, faʻaalia nei galu. O le iʻuga, ua toe foʻi mai galu i taimi ua suia, o le masini e faia ai faʻamaumauga, o se taunuuga lea e iloa ai e le fomaʻi se ata patino i luga o le lau e fetaui ma le foliga mai o totoga o totonu o le vaega ua suʻeina.

O le faaupuga "faʻalogologo" e faatatau i le gafatia o se meaola e atagia ai le galu ultrasound. O le maualuga o le faʻalogo, o le maualuga o le okeni. O loʻo i ai le vai i totonu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le urinary or gall vladder), o totoga gaogao (manava, manava), faʻapea foʻi ma cysts ua taʻua o le faʻalogo-leai se lelei. O le mea lea, ina ia tuufaatasia se ata saʻo o nei totoga, o le a faaopoopo le ultrasound e isi suʻega.

O le ate, i le isi itu, o se mea e toe faʻalogo. Faʻamataʻu, o lenei faailoga o loʻo faʻatusatusa i isi tino e le o le manava (pancreas, faʻalelei).

O le a le pancreas?

O lenei mea o se mea taua tele o le pulefaʻatasia mai fafo (ma se okeni endocrine faʻatasi), faʻatasi ai ma le faʻamaʻi lea e leai se isi okeni, vailaʻau poʻo vailaau faʻasoifua e mafai ona sui ai lona gaioiga. E maua ai se numera tele o enzymes e aofia ai i le gaʻoina. I le avea ai o se okeni o le gaioiga i totonu, o le pancreas e nafa ma le fausia o inisalini, glucagon ma isi hormones ma mea e pei o le homone.

Ona o le mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona togafitia faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi, i le taimi lava e aliali ai a latou faailoga muamua. Ole tino pancreatitis e sili ona lamatia i lenei itu, pe a mafua ona o le mumū o le vaega o le gland o loʻo i ai se faʻasaʻolotoga o enzymes e talepe uma ai le tino o le tino lava ia ma totoga lata ane, ma pe a oʻo i totonu o le toto, latou te mafua ai ni aʻafiaga matuia.

Faʻateleina le faʻaogaina o le pancreas

O sea faaiuga e le o se mea e iloa ai le ultrasound. Aua e te suʻeina le Initaneti atoa e suʻeina pe faʻafefea ona togafitia le faʻalogologo. E tatau ona e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist agavaa, pasi isi suʻega, taʻu i ai au faitioga. E naʻo luga o le faʻavae o le tele o faailo o le a mafai ai ona faia se faʻamaoniga saʻo ma faʻamaonia le saʻo togafitiga. A oʻo mai i le pancreas, faʻamalositino a le tagata lava ia, e pei o le leai o togafitiga, e mafai ona oti.

E mafai ona faʻalauteleina le faʻalogo i le pancreatic echogenicity i le lotoifale poʻo ese .

O se faʻatupulaia i le lotoifale o loʻo fautua mai ai o loʻo i ai se maualuga i lenei vaega o le gland. E mafai ona avea lenei ma tumo, metastasis, maa (e mafai foi ona latou faia i totonu o le pancreas) poo le teuina o sima calcium (calcification) i le mea na i ai le mumu.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o faʻamatalaga e faʻaalia ai faiga nei:

  • Gland lipomatosis: sui o mea masani i le tino o le tino. I lenei tulaga, e le faalauteleina le uʻamea. E masani lava e le o faʻatasi ma ni faitioga, e le manaʻomia foi togafitiga.
  • Pancreatitis: gasegase poʻo le faʻasolosolo. O se tulaga ogaoga lea e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi i totonu o le falemaʻi: i mataupu ogaoga, i le ofisa o taʻavale (talu ai e manaʻomia le taotoga), ma i mataupu masani, i le ofisa o le togafiti. Pancreatitis e seasea ona tupu e aunoa ma se faitioga. E masani lava o se tiga malosi lea i le manava, faʻalautele i le tua, faʻatasi ma le tui, vomiting, manava manava. Atonu e iai ni vaivaiga ogaoga, faʻaitiitia le mamafa. E le mafai ona togafitia pancreatitis, aemaise lava i le fale, i le fale - e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona.
  • Tumama o le pancreas. I lenei tulaga, o le gasegase ua afaina, o se tagata ua mafatia i le manava (itiiti le masani) - faateleina le gaosiga o le kesi i totonu o le manava. E i ai foʻi vaivaiga, leai se manaʻoga. E masani ona e matauina o loʻo leiloloa le mamafa o se tagata.

Ae o loʻo i ai tulaga pe a oʻo i le faateleina o le faʻasalaga o le pancreas o se faʻalavelave tumau e fesoʻotaʻi ma se meaʻai poʻo se faʻamaʻi lautele (mo se faʻataʻitaʻiga, o se malulu). I lenei tulaga, a maeʻa sina taimi e tatau ona e toe faʻataʻitaʻi i le ultrasound. E faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou faʻamaonia e faapea, talu ai ona e maua se faʻataunuʻu faapena, e tatau ona e faʻasalalau muamua i se fomaʻi, ae le foia le faafitauli ia oe lava.

Na faʻalauteleina le faʻamaʻi o le parenchyma: o le a le uiga?

Afai i le taimi o le suʻesuʻega ultrasound i le taimi o se suʻega faʻapitoa poʻo se asiasiga i se fomaʻi e fesoʻotaʻi ma nisi faitioga, na maua ai o le pancreas ua faʻateleina le faʻalogo, ona o le mafuaaga lea e mataala ai, atonu o le a iai suiga i le setete o le paranyma.

E iloa e tagata uma o le tino taua i totonu o se tagata o le fatu, manava, ate ma le faiʻai, ma latou malamalama o le soifua maloloina ma le olaga e faalagolago i la latou galuega.

Ae e ese mai ia i latou, o le tino foi e laitiiti tele, ae o okeni sili ona taua. O nei mea e aofia ai matafaga o fafo ma totonugalemu o le lotoifale, ma faʻatinoina ana lava matafaioi. O le pancreas e manaʻomia mo le faʻapalapalaina o meaʻai, o loʻo faia ai se masini faʻamalositino faapitoa ma faʻamalamalamaina i le duodenum.

E faʻamaopoopoina ai foi le lua hormones e faʻafeagai ma le gaioiga: inisalini, lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le glucagon, lea e faʻateleina ai. Afai o le paleni o nei hormones e le faʻaituau agai i le faʻaogaina o le kaluka, ona tupu ai lea o le maʻisuka.

O le mea lea, e tatau ona e tausia lelei le tulaga masani o le pancreas, ma soʻo se suiga, e pei o le faateleina o le faʻalogo o le pancreas, suiga i le setete o le paprenchyma, o se avanoa mo se suʻesuʻega faʻapitoa maeʻa.

O le a le faʻamatalaga

O nisi o totoga a le tagata ei ai le foliga tutusa ma o lea e gasolo malie ai lava galu eletise e ala atu ia i latou e aunoa ma se mafaufauga.

I totonu o nei tino:

  • Laʻau
  • otaota
  • afu endocrine
  • eseese kyanu ma isi fausaga faʻamalosi.

E oʻo lava i le malosi o le malosi o le ultrasound, o lo latou faʻamatalaga e le suia, o le mea lea, pe a oʻo ina iloa le faateleina o le faʻalogoina o le pancreas, e le o se faailo fiafia tele.

O le fausaga o isi totoga, e ese mai ai, e pala, o le mea lea, o galu o le ultrasound e ala atu ia i latou e le mafai ona ulu mai, ae o loo atagia atoa. O lenei fausaga e i ai ponaivi, pancreas, fatugaʻo, selu oona, ate, lau oona, faapea ma maʻa na faia i totoga.

O le mea lea, e tusa ai ma le maualuga o le toe faʻalogo (ata o galu o le galu), e mafai ona tatou faʻapea o le maualuga o soʻo se okeni poʻo ni meaola, o foliga mai o se mea e aofia ai. Afai tatou te fai mai ua faateleina le faʻasalaga o le pancreas, o le mea lea ua sili atu le paʻu o le parenchyma tissue.

O se faʻataʻitaʻiga o le masani masani o le faʻalogologo o le ate, ma pe a suʻesuʻeina totoga o le tino, e faʻatusatusaina o latou faʻamatalaga saʻo ma le parenchyma o lenei totoga faapitoa.

Faʻafefea ona faʻamatalaina mea sese o lenei faailo mai le masani

Pancreas Ultrasound

O se faʻaopoopoga o le faʻalogologo, poʻo le faʻaaogaina foi o le hyperechoic, e ono taʻu mai ai le apocreatitis mataʻutia poʻo le masani, pe talanoa e uiga i le edema. O sea suiga i le faʻalogologo e mafai ona i ai faatasi ma:

  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • fomaʻi o vailaʻau eseese,
  • gasega calcification,
  • toto maualuga.

I le tulaga masani o le gland, o le a maitauina se mea e tasi o le parenchyma, ma faatasi ai ma faagasologa o loʻo i luga, o le a faateleina. E le gata i lea, e tatau i le ultrasound ona gauai atu i le tele o le gland, pe a iai ni faailo o le suiga o le pancreas, gland. Afai e masani, ma le maualuga o le parenchyma e maualuga, ona mafai lea ona taʻu mai ai le sui o tisipesa gland ma sosoʻo gaʻo (lipomatosis). Atonu o le tulaga lenei i tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka.

Afai ei ai se faaitiitia i le tele o le pancreas, ona faailoa mai ai lea o ona masini ua suia e ala i fesootaiga fesootai, o lona uiga, o le fibrosis e atiina ae. E tupu lenei mea i se faʻafitauli o le gasegase pe a mavae le mafatia i le pancreatitis, lea e mafua ai suiga i le parenchyma ma foliga vaaia.

E le o se mea faifai pea le faʻalogo ma e mafai ona fesuisuiaʻi i lalo o le malosi o itu nei:

  1. ogaoga masani
  2. taimi o le tausaga
  3. tuinanau
  4. ituaiga o meaai na ave
  5. olaga soifua.

O lona uiga o le suesueina o le pancreas, e le mafai ona e faalagolago i na o lenei faailo. E taua le amanaʻiaina o le telē ma le fausaga o le gland, e faʻatu ai le i ai o faʻamaufaʻailoga, neoplasms, faʻapea foʻi maʻa.

Afai o se tagata e masani ona faateleina le faʻaleleia o le kesi, ona i ai lea o ni nai aso ao leʻi oʻo i le ultrasound televise, e tatau ona ia vaʻavaʻai le susu, kāpeti, laumei ma vai inu mai lana meaʻai ina ia faʻamaonia ai faailoga.

I le faamautuina o le faateleina o le toe gaioiga ma le faia o isi suega o le pancreas, e mafai e le fomai ona vave faatuina so o se faaletonu ma faatonuina le saʻo togafitiga.

Togafitiga o le pancreas ma le faʻamalosia o le faʻalogo

Afai o le ultrasound faʻaalia manino ua faʻalauteleina le faʻalogo, ona tatau loa lea ona e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist. Ona o le mea moni o lenei faailoga e mafai ona fesuisuiai i lalo o tulaga eseese, o le a mautinoa lava le faatonu e le fomaʻi mo le lona lua, ma ia faatonuina foi le tele o suega faaopoopo e faia ai se suʻesuʻega saʻo.

A maeʻa ona faʻavae le mafuaʻaga o le faʻateleina o le faʻalogo, e mafai ona e alu i togafitiga. Afai o le mafuaaga o le lipomatosis, o le mea masani e le manaomia le togafitiga ma e le toe i ai.

Afai o se suiga i le faʻasalaga na mafua ai le pancreatitis pulapula pe maʻi, ona tatau ai lea ile falemaʻi ile falemaʻi. I le faagasologa gasegase, o le tiga malosi o le fusi e tulaʻi mai i le itu tauagavale o le hypochondrium, e oʻo atu i le tua, o faailoga muamua ia o le faʻavavega o le pancreatitis.

E masani lava, o le manava, gaioiga, ma le viliina. E lagona e le tagata maʻi le vaivai, o le a faʻaitiitia lona toto. Togafitiga o ia ituaiga o gasegase e faia i le taotoga, aua o le taotoga e ono manaʻomia i soo se taimi.

Togafitiga o faʻavavega o le pancreatitis e masani ona fai i totonu o le matagaluega o togafiti. O le tagata maʻi e le tatau ona nofo i le fale, aua e masani ona ia manaomia ni iniseti ogaoga poʻo ni meaʻai e iai vailaʻau. O lenei faʻamaʻi e matuia tele, o le mea lea e tatau ona togafitia lelei, ma e tatau ona nafa le tagata maʻi.

O le isi mea e faʻateleina ai le faʻalogo i totonu o le gland o le atinaʻeina o se tumo, i le tulaga o le aofia i luga o le onco. I faiga leaga (cystadenocarcinoma, adenocarcinoma), o le exocrine o le gland e aʻafia.

Adenocarcinoma e tupu tele i tagata e 50 i le 60 tausaga ma ei ai uiga taua e pei o se paʻu mamafa mamafa ma le tiga o le tino. Togafitiga e faia e ala i taotoga, ma togafitiga ma le leitiola e faʻaaogaina foi.

Cystadenocarcinoma e seasea lava. E faʻaalia i le tiga i le tumutumu pito i luga, ma pe a faʻavaivaia i le manava, e lagona le aʻoga. O le faʻamaʻi e sili atu ona leaga ma e sili atu le lelei o faʻamatalaga.

O nisi o ituaiga o tumepa endocrin e mafai foi ona tupu.

E taua le malamalama e tusa lava po o a mafuaʻaga e mafua ai le faateleina o le faʻalogo, e tatau i le tagata gasegase ona ave lenei mea taua. O le televave o mea e le masani ai, o le faigofie foi lea o le togafitiga.

Ituaiga o suiga

Pe a suʻesuʻeina le pancreas, o lona faʻamatalaga e faʻatusatusa i le mea e maua ai le ate ole soifua maloloina, i se tulaga masani, o le mamafa o le pancreatic e tutusa lelei ma le ate, pe laʻititi foi le maualuga. O suiga e mafai ona i ai ni tikeri eseese ma faʻaauau i le tino o le gland. O le faʻasalalau (ufiufi le atoa o le okeni) faʻalautele i le faʻalogologo o le pancreas e le o taimi uma e mafua ai faʻamaʻi, o le i ai o faʻamaufaʻailoga a le lotoifale e masani ona faʻaalia ai togafitiga.

O le faʻalogo mai o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini i foliga o se fua o le lauulu o le lauulu, o le maualuga o le maualuga o mea suʻesuʻe, o le latalata atu lea o le paolo i le paʻepaʻe.

O le mea itiiti lava

Faʻatasi ai ma sina siʻitia o le faʻamatalaga, o se tagata tomai faapitoa i le ultrasound e faʻaalia ai le i ai o suiga, ae le faia ni faʻamatalaga faʻamaonia. O se siʻitaga laʻititi i le paʻu o le tino e mafai ona matauina i tagata soifua maloloina.

I le matua, ua faateleina le maualuga o le pancreas, o le iloiloga o le masani i ia tulaga, o le homogeneous (homogeneity) o le tisipenisione, ma ua le aofia ai lona togafitiga saogalemu. E le gata i lea, i tagata ua matutua, o le iloa o mea laiti e le o aofia ai se mea e le o taʻua o se togafitiga.

Faatasi ai ma le tulaga lelei o le gland ua puipuia, o le faateleina o le faateleina i le tele o mea e ono le o lona uiga o maʻi. Mo le faʻamatalaina o le iuga, o mataupu nei: tausaga o le maʻi, o ana meaʻai, le tulaga o totoga lata ane. O nisi taimi o lenei suiga e le tumau i le natura, faʻatasi ai ma le faʻamautuina o meaʻai, o se suʻesuʻega faifai pea e ono le mafai ona iloa ai mea sese mai le masani.

O le siʻitia o le maualuga o le tino e taʻu mai ai togafitiga e oʻo lava i le matuia o le suiga.

Taua tele

O se faʻalauiloa tele o le faʻalauiloaina o le pancreas o loʻo taʻu mai ai se faʻaleagaina o le okeni. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaleleia i le lotoifale i le faailo o le kiomo, e mafai foi ona masalomia se maʻi matautia. O tulaga uma e lua e masani ona o mai faatasi ma faʻamaʻiga ogaoga o le falemaʻi ma manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

Faʻafitauli o le faʻateleina o faʻamatalaga

O le faateleina o le felafolafoai o le faateleina o le palacreatic density e aunoa ma le atinaeina o ona togafitiga ua matauina i tulaga nei:

  • le paleni meaai (overeating),
  • pulega o togafitiga faapitoa
  • popolega, le lava le moe, isi mafaufauga faalemafaufau-faalelagona,
  • ava malosi
  • gaioiga o le ate, gase vevela,
  • o le atinaʻeina o malulu o le pito i luga o le respiratory tract.

O le tele o taimi, o faʻamaoniga o le eletise o ia faʻalavelave e mou atu pe a faʻamautuina meaʻai, togafitiga manuia o faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le tino.

O le faʻapitoa i le lotoifale e manaʻomia ai faʻamalamalamaga o le siama.

O laumei pancreatic e masani ona aofia ai le tele o le vai, galu o le ultrasonic i totonu o se vai vai ma sina suiga itiiti, o le mea lea, o le faateleina o le faalogoina o lona uiga o le numera o suauu masani i le glandular tissues (parenchyma) o le okeni ua faaitiitia.

O le pancreas o loʻo faʻaalia i suiga o tausaga, e faʻaalia mai e le gata i le faateleina o le faateleina o le maualuga, ae faʻapea foi i nai faʻaletonu laiti o le faʻateleina o le faʻalogo, o lona uiga o le taulaʻi (fibrotic) suiga o le tino.

Faʻailoga o le hyperechoic e faʻaalia i luga o le lauulu i le tulaga o le lafoaia o suauu calcium (faʻamatalaga).

O se faasalalauga faalauiloa ua faateleina i le tele o le pancreas e tele lava ina faauigaina o le degenerative and dystrophic processes in the body, lea atonu e mafua mai i le le tafe toto i le gland, endocrine ma faamai pipisi, ava malosi, gase lelava ma le biliary tract.

O le gaioiga mataʻutia e faʻaalia i le faateleina o le tele o le pancreas, aʻo faʻaitiitia le faʻaogaina o lona glandular ona o le edema, ma o pito o le okeni ei ai lona faʻamaufaʻailoga. O le inflammation e mafai ona atiina ae i le pancreatic necrosis, lea o loo faaalia i luga o le lau o se masini ultrasound i le ituaiga o le eseʻesega o le pancreatic structure ma le le mautonu o ona taʻavale.

O le a le tele e tatau ona masani? E mafai ona e iloa e uiga iinei.

O le isi mea e faʻapupula ai le maualuga o le gland o le maʻisuka. I tagata mamaʻi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, o le maualuga o le pancreatic glandular tissue o loʻo faasolosolo malie ona faʻaititia, o le avanoa avanoa e tumu i sosoʻo gaʻo. O suiga faapena e le manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, ae atagia mai iʻuga o le ultrasound.

O mafuaʻaga o se faʻaopoopoga i le lotoifale i le faʻalogologo atonu e:

  • maa (maa) i totonu o le pito o le gland,
  • pseudocysts
  • fofo o le gaʻo-gaʻo-tino gaʻo,
  • metastases.

O le vaega sili ona taua o ia suiga o le taunuuga lea o le pancreatitis.

Afai o le ogaoga o faailoilo faʻamaʻi ma le ultrasound o le pancreas e le lava, atonu e le o iai ni faailoga. O se tikeri maualuga o suiga e masani ona o faatasi ma le tele o faailoga.

Ole suiga i le pancreas, e pei o le soymptomatic i le amataga, mulimuli ane mafua ai le faaletonu o le tino galue ma faailoga iloga o maʻi o meaʻai - manava (e mafai ona maua le malosi), afaina, tiga o le tino i le itu tauagavale po o le herpes, pa'ū mamafa. O le leai o se meaʻai e aofia ai faʻamaoniga o paʻu - faʻamago, paʻu. O le lauulu e fai ma le le lelei, e le lelei. O metabolic processes, vitamini ma paleni o minerale e faʻalavelaveina, vaivaiga ma vaivai. O le alualu i luma o le faagasologa e oʻo atu ai i le vaivai.

O maa i totonu o le ponaivi e mafai ona taofia ai le maligi o le vai inu, i ia tulaga, e mafai ai ona atiaʻe se pancreatitis.

Mo soʻo se tiga o le manava, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo togafitiga ma togafitiga.

Pancreatic echogenicity

E tatau ona manatuaina o le fomaʻi solo e le o se faʻamaoniga o se faʻamaʻi, ae o se uiga o se okeni. Ma afai e le fetaui ia laina faʻataʻitaʻi i le masani, o loʻo faʻamaonia ai o loʻo faia se faʻalavelave tiga i totonu o le tino.

O le mea lea, e masani lava faʻatasi ai ma faʻamatalaga o le ultrasound, o le faʻamatalaga o le faʻamatalaga e tutusa lelei. E leai se hyperplasia, mea mai fafo, nofoaga o fibrosis poʻo le necrosis. O se faailoilo maualuga e taʻu mai ai o mea faʻaleagaina e tutupu i totonu o le gland.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le faʻateleina o le faʻalogo

Faʻateleina le faʻalogo i le pancreas e faʻaalia ai maʻi faʻapitoa e pei o le pancreatitis ma le tino. O le vailaau faʻapitoa e taʻu mai ai o maʻa, faʻaputuina o masima poʻo le ova e mafai ona i totonu o le gland.

O ia ituaiga o gasegase e tuʻuina atu mo se suʻesuʻega faʻamaonia faaopoopo.

Mafuaaga o le hyperecho

O se faʻaopoopoga i le faʻalogologo e tupu mo mafuaʻaga nei:

  • meaʻai paleni
  • uiga leaga
  • popole
  • ulaula ma le ava malosi,
  • patho o isi totoga o le gastrointestinal tract,
  • fualaau le talafeagai.

E pei ona molimauina e le hyperecho

O se faʻaopoopoga o le faʻalogoga o loʻo taʻu mai ai le tumama poʻo le pancreatitis. Faʻasolosolo, o uiga nei e tosina mai ai le mafaufau:

  • otaota masini
  • ogaoga o le ogaumu (sili ona manava),
  • afaina
  • paleni o le mamafa, ma o nisi taimi e manaʻo ai,
  • vaivaiga lautele.

I le pancreatitis, o le enzymes e le o faʻataʻotoina meaai, pei o masani, ae parenchyma. E faʻamalolo le toxins e ulu i le toto, faʻamaʻi le ate, fatugaʻo, ma le faiʻai. O le mea aupito sili ona matautia o le tino pancreatite.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i tiga matuitui i le hypochondrium, leu, vomiting. O ni lanu lanu e foliga mai i luga o le manava.

O le gasegase o le pancreatitis e ono lamatia ai le oti, o lea e manaomia ai e le maʻi maʻi se taotoga vave. O faʻamatalaga e faʻaalia ai mea nei:

  • okeni faalautele
  • feeseeseaiga ma faatulagaga,
  • faʻasolosolo faʻatele
  • afifi fua i le okeni,
  • leai se faʻalogo i nisi eria (o loʻo faʻaalia ai le tino maliu).

O suiga tetele e lauiloa i le lipomatosis. Lipomatosis o se tulaga pe a suia le tino o le tino. E tupu lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka. O le tele o le okeni i le maʻisuka e tumau pea e le suia, ma o le faʻamatalaga e fesuisuiai.

E i ai faailo mulimuli?

Leai, o se tulaga maualuga pe maualuga maualuga o suiga e le tumau. O le faʻamatalaga o le okeni o loo fesiligia e mafai ona eseese i lalo ole tulaga eseese. E masani lava, o se faʻamaʻi faʻamaʻi e aliali mai ona o le le paleni. E aoga le fetuunaʻi - ma o le suʻesuʻega e sosoo ai o le a faʻaalia ai le masani.

O le mafuaaga lena e le taulai atu ai fomai i taunuuga o le tasi le ultrasound, ae fautuaina ai nisi mea faaopoopo i le tagata maʻi. O se tagata e iai se maʻi tigaina muamua e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi.

O a suiga e tutupu i le pancreas

E pei ona uma ona maitauina, o ituaiga eseese o faʻalavelave i luga o le ultrasound e taʻu mai ai o faʻalavelave faʻaleagaina e tupu i totonu o le gland. Faatasi ai ma suiga eseese, o le okeni e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia.

E mafai ona sili atu le mamafa o masini, ma o latou fausaga e avea ma mea eseese. E masani lava, o taʻavale o le pancreas e oʻo ina vaivai. O le faʻamatalaga o faʻamaumauga o faʻamaumauga e auʻiliʻili faʻamalamalama auiliiliga uma o nei mea ofoofogia.

O le mea lenei e tupu i le gland i le i ai o ni faʻafitauli faʻapitoa:

  1. I totonu o le pancreatitis, o le mamafa o le mamafa o le gaʻo. O meaola o manu o loʻo faʻaumatia, ma o le tino o le oona. O nei faagasologa e faailoaina ai i latou lava i le tiga matautia.
  2. I vaega muamua o le pancreatitis chronic, o le iron o le tusitusi. Ona i ai lea o lona faʻaitiitia ma le faʻamalosia.
  3. Faatasi ai ma fibrosis, o nisi vaega o le okeni e sui i mea fesootai.
  4. O le sui o vaega o le okeni ma le gaʻo o le tino o se mea e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai ma se faagasologa tele, o le parenchyma pancreatic ua faʻapipiʻiina.
  5. I le pancreatitis poʻo le maʻisuka, o le ultrasound e faʻaalia ai faailoga eseese o suiga i le parenchyma, o loʻo taʻua i luga o le hyperechoic i totonu.
  6. O suiga o fale e aafia ai le parenchyma, talu ai e aofia ai le tele o laufanua.
  7. Malosiaga e mafai ona fausia ai tumutumu ma tumutumu.
  8. O suiga faʻaalia e faailoa ai o le tagata maʻi e iai ni faʻafitauli i le ate, o le gase.
  9. Ma le mea mulimuli, talu ai ona o le oti o sela, o le ultrasound e faʻaalia ai le vevela gaʻo.

Masalo o le aliali mai o ni suiga e leai ni faʻaaliga e le afaina ai le gaioiga o le gland.

O le a le faʻateleina o le faʻalogo o le pancreas

O le mea lautele, o le upu "faʻalogo" o lona uiga o le gafatia o gaioiga o totoga eseese e atagia ai galu o le sami mai ia i latou lava, lea e tele lava ina fuafua i lo latou malosi. O le maualuga o le leo e iloagofie i le va o le tutusa ma le eseesega, ma o le tele o le okeni, ia mama lona leo i le mata o le ultrasound apparatus. I le i ai o le faʻaleleia o le suavai, e foliga mai e le o toe faʻalogo mai, e mafua mai i le mea moni e le mafai ona latou atagia le leo maualuga, ma o lea ia pasi ai i latou lava. I le togafitiga faafomaʻi, o togafitiga faʻaleagaina i foliga o kesi e maua ai le vai i totonu poʻo le afaina ai o loʻo taʻua o le anechogenic, ae o lenei manatu e faʻaaoga i nisi o okeni maloloina ma a latou matagaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, i le manaʻoga, gasegase, ventricles o le mafaufau, o le fatu ma le toto toto.

Ae o le pancreas (pancreas), e mafai ona atagia mai ai le uila o le ultrasound, talu ai ona o lona fausaga, e pei o le ate, e tele lona aiga. I lenei itu, o ata na maua i le taimi o le ultrasound o totoga e lua e toetoe lava tutusa: o latou foliga o se lanu enaena, ma pe a iloiloina le pancreas, o le leo e mafai ona mama nai lo le ate. E tasi le auala poʻo le isi, e saʻo lava i le lanu i se tulaga faʻatusatusa ma le ate lea e fuafuaina e tagata tomai faapitoa le setete o le pancreas.

Faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le pancreatic glandular structures, lea e aofia ai le tele o le vai, ua faateleina le faalogoina o le tino: o vailaau maloloina ua suia e ala i pathologically altered or cells of other tissues. O se mea ofoofogia e mafai ona i ai i le lotoifale ma faʻasalalau. O le taulaʻi i luga o le tino e faailoa ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i totonu o le tino: maʻa, tumutumu, tumutumu ma metastases, faʻamaumauga, o lea, ina ia iloa ai le natura o le fesuiaiga i auiliiliga, sili atu faʻamatalaga saʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, CT poʻo le MRI. O le faʻasalalauga e masani lava o se mea le tumau e tupu ona o le vevela poʻo le matelaina, fiva poʻo le i ai o faʻamaʻi i le tino.

Faʻalogoina o le parenchyma o le pancreas

O lenei faailoga e fuafuaina e le maualuga o le tasi po o le isi okeni, ma afai o sea ituaiga mea ua manatu e masani mo le manava o le manava, urinary or gallbladder, ona mo se parenchyma pancreatic o se eseesega manino lea. Afai e sui se sifi siaki maloloina o se okeni i le ila, gaʻo gaʻo, po o sela e aofia ai le tele o le vai, e faateleina le mamafa o le leo. O le mea lea, o le faʻaitiitia o le maualuga o le tino ma le gasegase o loʻo maitauina i lenei tulaga matautia o le faailoga muamua lea ei ai se mea e sese i le tino. E pei ona uma ona taʻua, e le o taimi uma e tatau ona iloilo ai le maualuga o le taua o le faalogoina e pei o se faailoilo o le faailo, e tatau ona na o le popole i vaega o loo iai, ma e oo lava i le faasalalauina o le uiga o le faailo o le leo, e tatau ona toe popole pe a toe faia se suega faaopoopo. I le auala, o le hyperchoogenicity e le mafai ona manatu o se faailoga o le le atoatoa i luga o tagata matutua, ae o lenei tulaga matautia e mafai ona fesootai ma suiga faalenatura masani e masani ona suia ai suauu pancreatic e ni mea vevela i le aluga o taimi. E masani lava, o ia tulaga e le manaʻomia ai se togafitiga faapitoa.

A oʻo mai le faʻalogologo o le gland

O le a le uiga mo se tagata pe a oʻo ina faʻalauteleina i le pancreas pe a faʻaalia i luga o se masini ultrasound ma o a mafuaʻaga o maʻi? O suiga tetele e manino ona matauina i le taimi o le siama e ala i le ultrasound ma faailoa mai ai se suiga o le pathological i le pancreas. E moni, o nei faailoilo e maua foi i tulaga masani. O le mea lea, latou te gauai atu i vaega taʻitasi o le totoga ua vaʻaia, ma e naʻo le auala e faʻaaogaina ai o le mea lea pe o lena faaiuga na faia e uiga i le faʻafuaseʻi o le maʻi faʻamaʻi. O a mea ua faʻaleagaina ma faʻamaʻi o loʻo i ai se suiga i faailoilo o le faʻalogologo o le pancreas:

  1. Le foliga mai o le lipomatosis o le gland. I le suʻesuʻega ma le faʻalauteleina o le kesi o le pancreas, ua suia le laumei o le tino i mea gaʻo. O le faʻagasologa e faia e aunoa ma ni faʻamaoniga manino, ona o le mea lea e iloa ai le maʻi maʻi i se faasologa faasolosolo.
  2. Faʻateleina le setete o echogenic, o loʻo tautala e uiga i le edema o le lala toto. Faatasi ai ma lenei mea na maua ai, o le tino o le pancreatitis e masani lava ona tupu, ogaoga tiga i le peritoneum ma o se faailoga, o foliga mai o le manava, vomiting.
  3. O se faʻaopoopoga i faʻamatalaga o le faʻamatalaga o le toe faafoi e mafai foi ona faʻaalia ai le tupu mai o le foo o neoplasms. O faʻataʻitaʻiga ma le faʻateleina o le faʻamalosi o le faʻalogo e mafua ai faʻamaoniga nei:
    • pallo o le paʻu,
    • mamafa gau gau
    • manava manava
    • leai se manaʻo.
  4. O le tele o faʻamatalaga i luga o le faʻamatalaga faʻalogo o le pancreas o le a taʻu mai ai le tupu o le pancreatic necrosis. I luga o le scoreboard o le ultrasound apparatus, o le nofoaga o le taulaiga e faaalia i le lanu malamalama, e le pei o isi vaega o le pancreas. Faʻatasi ai ma le siama, o le siaki o sela o le okeni e tupu, ma le malosi o togafitiga, o le tupu mai o le vailaʻau faʻatasi ma le faʻaalia o faʻamaʻi ogaoga:
    • maualuga le vevela
    • o le foliga mai o se tulaga tiga ma se gasegase mafai,
    • vili
    • manava manava
    • inupia o le tino.
  5. Ma faʻapea foʻi ona oʻo mai se faʻalauiloa o le toe foʻi mai o le faʻasologa o le maʻisuka. O faʻamaoniga manino o le maʻi o:
    • fiainu
    • faʻaauau faifaipea
    • faateleina le sao o le fatu
    • vaivai soofaatasi.
  6. O se faʻamaoniga o le toe foʻi mai o loʻo faʻaalia ai le foliga mai o le fibrosis o le tino. Faailoga o le faʻamaʻi: manava manava poʻo le faʻavevesi o le fale, tiga o le peritoneal.

Faʻatasi ai ma lenei atinaʻe, ua sui fomu lelei i se fomaʻi faʻapitoa poʻo se mea faʻapipiʻi. I le taimi lava e tasi, o suiga o le faʻaaliga o le okeni pancreating e suia.

O le poporeaticity pancreatic e tupu mai o se mea le tumau. O le a le mafuaʻaga o lenei faʻaaliga:

  • pneumonia
  • ARI
  • ARVI,
  • fulu
  • maniteitis
  • isi faʻamaʻi pipisi poʻo viral e aafia ai le tino o le maʻi.

Ina ia foia le faafitauli, o le togafitiga o le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le faʻamalosi o le tino, o loʻo faʻaalia ai, o le faʻamaoniga o le ultrasound apparatus ma le maʻi o le a toe foʻi mai i le masani.

Faʻailoga

O le uluaʻi laʻasaga e aofia ai le suʻeina o le tagata maʻi ma le aoina o se siaki.

O le faʻataʻitaʻiga mo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi o se faʻasigaga o le ultrasound ma suʻega o suʻega o le toto ma le urine, o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia e mafai ai e oe ona faia se faʻamaonia saʻo.

I le suʻeina o le toto, e taua tele se faʻamatalaga o le gaioiga-amylase. O le faʻamagaloina a Amylase e faʻamoemoeina pe a faʻatusatusa i le kiliaina o le creatinine, ma le pancreatitis, o le fuainumera o le muamua i le lona lua e sili atu nai lo le 5. I le urine, o le suʻesuʻega amylase o loʻo suʻesuʻeina, o le faʻateleina o le faʻaalia o le pancreatitis.

I le taimi o le ultrasound, o se tagata tomai faapitoa e auiliiliina le fausaga o le gland, ona ala ma toto toto. Afai o le fulafula o le okeni ma le faateleina o le lapoa o le Duga i luga o le ala, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maʻi pancreatitis. Edema e tuʻuina atu se ata o le faʻaitiitia o le faʻalogo i luga o le lau, o lenei mea e mafua mai i le faʻaopoopoga i totonu o le okeni. O le vaega tele o tumama o loʻo faʻaalia i le maualalo o le faʻalogo.

O le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le faʻalogologo o le pancreas e le afaina ai se suʻesuʻega, e manaʻomia nisi suʻesuʻega.

O le i ai o le iloiloga, faʻamalamalamaga, suiga o le cicatricial, pseudocysts, ma isi soliga o le vaʻaiaiga o loʻo taʻu mai ai se faasologa masani o pancreatitis.

Faatasi ai ma se faaputuga tele o le kesi i totonu o le manava, o galu o le ultrasound e le mafai ai ona manino lelei ma vaai atoa le pancreas. O lenei tulaga e faʻapipiʻi ai mea e manaomia mo le taumafa i le taimi o tapenapenaga mo le ultrasound - o oloa e faʻalautele ai le gaosiga o le gaosiga e tatau ona le aofia

O togafitiga togafitiga e faʻalagolago i le siama.

Togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai le mulimuli i se taumafataga ma taui mo le le lava o hormones pancreatic (insulin).

Afai e maua le faʻalauteleina o le gasegase o le pancreas e faʻapipiʻiina ma se seti o faʻasologa o togafitiga o le toilalo exocrine, ua faatonuina e le fomaʻi le faʻaogaina o sauniuniga o le enzyme: Mezim, Panzinorm, Creon, ma isi.

O le tiga o le tiga i le tino pancreatitis ma le faʻavavevaveina o ona foliga masani e faafaigofieina e antispasmodics: No-shpa, Duspatalin, Odeston ma isi. O nei vailaau e taofia ai musika malie o le pancreatic ducts, e fesoasoani ai i le tafe o le sua o le pancreatic.

I le taimi muamua o le pancreatitis togafitiga (1-2 aso), o le teena atoatoa o meaai o loʻo faʻaalia, ona faatonuina ai lea e le fomaʻi se taumafataga maloloina.

O le taua taua i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le taumafa. O meaai i aso uma e vaevaeina i le 5-6 faʻasalaga i ni vaega laiti. O oloa ia e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

O meaai e tatau ona kuka, e sili le manava, ae le tatau ona vevela pe malulu ipu. E fautuaina le tapuni maualuga.

Faʻateleina le malosi o le vai (compotes, herbal teas, infusions) o loʻo faʻaalia. A faʻaaogaina le vai mineral carbonated, e tatau ona e faʻasalaina muamua le kesi.

O meaai mo le maʻisuka e faʻavae i luga o se faʻagata faʻagata poʻo le faʻaaogaina atoatoa o mea inu gaʻo faigofie mai le taumafataga ma le aofia ai o vailaʻau gaʻo. O le togafitiga mo lenei maʻi e aofia ai le mamafa.

O a faʻamaʻi e ono mafai ma faʻateleina le faʻalogo

O le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le pancreas e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

  • lipomatosis (o suauu galue o le gland ua suia i suauu gaʻo e iai sina vaiinu),
  • pancreatic necrosis (maliu o sel glandular),
  • maʻisuka malosi
  • nisi o ituaiga tino,
  • gasegase pancreatic i le kanesa.

E le tatau ona galo o le uiga o le edema o le pancreatitis, e pei foi o tumutumu o loo i ai le suavai, e aliali mai i luga o le lau o le masini ultrasound ma se faaitiitia o le faalogo.

Vaega i tamaiti

Faailoga mo le tofiaina o le ultrasound o le pancreas i tamaiti:

  • tiga o le manava
  • fofola vavalalata, vomina,
  • mamafa le mamafa o le mamafa
  • o le faʻaogaina o le le atoatoa o le atinaʻeina o pancreatic development,
  • masalosalo masini, siaki, necrosis poʻo fibrosis o le gland,
  • maʻisuka malosi.

O le suʻesuʻeina o se tamaititi e faigata, ae o le taunuuga o le ultrasound atonu o le a faʻafefeteina, ae o ia faʻamatalaga e pei o le mausali, o le i ai o le edema, o le fausiaina o le okeni e tatau mo se suʻesuʻega vave e mafai ona maua.

Faʻavasegaga o le 'hychochol faʻalavelave

O ituaiga nei o mea e fai i le hychochose i le pancreas e iloga:

  1. Pseudocysts (o nei mea faʻapitoa e foliga mai ona o le tino pancreatitis). O le felafolafoaʻi o le ie ua amata ona vevela.
  2. Faʻamatalaga, poʻo mea faʻatulagaina. Faʻaalia pe ua mafatia se tasi i se gasegase tumau o le okeni o loʻo fesiligia (sili ona tele pancreatitis).
  3. Mea faʻapitoa e suia ai nofoaga masani. E mataituina lenei mea pe afai e 'ai tele e se tagata meaʻai gaʻo.
  4. Fibrosis, lea e suia ai vaega masani o le tino i fusi. E maua i le maeʻa ai o le necrosis.
  5. E mafai ona faaputuputu maa i totonu o paipa o se okeni.
  6. O le faʻaleagaina o le fibrocystic e masani lava o le taunuuga o le mumū o le glandular.
  7. Pastreatic metastases.

Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le masalosalo, o le tagata maʻi e tuʻuina atu mo suʻega faaopoopo. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona faia se faʻamaoniga saʻo.

E faʻapefea ona maua le siama

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e manaʻomia le sauniuniga a le tagata maʻi. O loʻo faia i luga o se manava gaogao, o le meaai mulimuli e tatau ona tusa ma le 12 itula aʻo leʻi oʻo i le ultrasound. Mo ni nai aso, o oloa e taʻitaʻia ai le gaosia o gaʻo e tatau ona faʻaesea mai le meaʻai.

I le aso e faia ai le faʻatinoga, e faʻasaina le ulaula, inu pia ma fualaau faasaina.

Ole suʻesuʻega lava ia e le afaina ai le tiga ma e oʻo atu i le 20 minute. O loʻo suʻesuʻe le tagata suesue i luga o lona moega, ona liliu ane lea i le itu taumatau ma le itu tauagavale. O se gel e le afaina e faʻaaoga i le manava. Afai ei ai se uiga o le faʻasalaga, ona e manaʻomia lea ona e aveina ni papamaa o le mea valea.

A maeʻa uma taualumaga, faʻavasegaina e le fomai le faʻamatalaga na maua ma faia ai se faʻamaoniga. E leai se afaina i le tagata gasegase, e mafai ona faia i le tele o taimi pe a manaʻomia.

E faʻapefea ona togafitia le popochoic pancreas?

Togafitiga o tulaga uma e fesootaʻi ma le hychochoogenicity ua na o se fomaʻi ua faatonuina.

O le togafitiga e faalagolago ile mafuaʻaga o le hyperechogenicity:

  • I totonu o le pancreatitis, o fualaau o loʻo faʻatulagaina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulimi chlorhydrate i le mucosa gastric. Tatau ma tupe e mafai ona faʻaititia ai le gaosiga o le enzymatic o le pancreas. E tatau ona manatuaina o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faia i totonu o le taotoga.
  • I le lipomatosis, o se taumafataga e faʻaititia ai le gaʻo gaʻo, aemaise lava o meaola manu, ua faʻaalia.
  • I le i ai o faʻasalalauga ma vaega o le fibrosis, faʻatasi ai ma le tofiaina o se taumafataga, o le fesili o le taotoga o taotoga e foʻia.
  • Faatasi ai ma le malosi o le pancreatitis, o meaʻai lelei ma le togafitiga o le maʻi maualalo e tatau ai.
  • Faʻaauau togafitiga o pancreatitis e masani ona togafitiga i totonu o le falemaʻi. Faʻailoaina e ala i le iniseti ma le afaina.
  • O togafitiga e togafitia vave, e masani ona manaʻomia e le tagata maʻi le chemotherapy.

O le vaega pito sili ona taua i le faʻaitiitia o le popochoic pancreas o se meaʻai talafeagai. O le tagata maʻi e tatau ona faʻafefeteina, ulaula, faʻafefe.

Faasaina faasaina le ulaula, ulaula. E taua foi le faʻapulaʻaina o le taumafa o laʻau suamalie.

E tatau ona manatuaina o le maualuga o le tuinanau e le o se faʻamaʻi, ae o se uiga o se okeni. E tusa ai ma taunuuga o le ultrasound, o loʻo faʻatulagaina togafitiga talafeagai. Masalo o le tagata maʻi atonu e manaʻomia nisi suʻesuʻega ma auiliiliga faaopoopo.

Mafuaaga o togafitiga

E tele mea e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le faʻalogo o le pancreas. O la latou lisi o le tele o mafuaʻaga: mai le faʻamaʻi o le catarrhal i se maʻi leaga.

O ia solitulafono e masani ona le tumau. O le mea lea, o le faʻasalalauga e mafai ona faʻaalia i tulaga nei:

  • Suiga o taimi
  • Suiga o le tau
  • Tuai
  • Fafagaina
  • O le umi o le anapogi,
  • Taʻaloga Post-inflammatory (pe a uma se faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻamaʻi)
  • Faia o se suʻega faʻataʻitaʻiga e le o luga o se manava gaogao.

O mafuaʻaga o se faailoilo maualuga o le tele o taimi e faʻaleagaina. E masani lava, pe a maua, o le ultrasound i le faaiuga e faaiuina: "o le hyperechoic e aofia ai i le pancreas". O le faafitauli matuia atonu e mafai ona natia i lalo o lenei faʻamatalaga o se tulaga leaga. Ae ui i lea, aua le faanatinati i faʻaiuga, talu ai o le faʻalautelega o le faʻalogo i le lotoifale o se faʻamaoniga foi lea o le tele o isi faʻamaʻi, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

E faʻapefea ona faia le suʻesuʻega?

E leai se mea faigata i le faʻatinoina o se suʻega faʻamaonia o le ultrasound, ae ui i lea, o le sauniuniga muamua o le tagata maʻi e manaʻomia pea. O le tulaga muamua ma le taua e tatau ona matauina ao lei matelaina le ultrasound. E taʻu mai ai e tatau ona faia le taumafataga mulimuli i le 12 itula aʻo lumanaʻi le maʻi, o lona uiga, o le maʻi e manaʻomia ona sau i le falemaʻi i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, i le afiafi o le taumafataga, e tatau ona vavaeese oloa e mafua ai le faʻaaogaina o le kesi ma le poloka. E le fautuaina foi e ulaula, inu pia ma inu vailaʻau.

O le suʻesuʻeina o le pancreas e ala i le ultrasound o se faiga e leai se tiga e faia e faʻaaoga ai se gel faapitoa ma meafaigaluega mo le 5-10 minute. Ina ia faia lenei suʻesuʻega faʻapitoa, e manaʻomia e se tagata ona tuʻuina se tulaga pepelo, i le faagasologa o le tagata tomai faapitoa e manaʻomia le toe liliu muamua i le itu tauagavale, ona i ai lea i le taumatau. Faatasi ai ma se uiga o le faʻasalaga, ua fautuaina e ave ni fualaʻau o le mea valea.

O le suʻega faʻamatalaga e matua saogalemu lava, o le mea lea, pe a manaʻomia, e mafai ona toe faaluaina.

Tuua Lau Faamatalaga