Fuafasi mo le maʻisuka

O le fructose mo le maʻisuka ua i ai se faʻamatalaga atili - o se oloa maualalo ma le maualalo o le faʻasologa o le faʻamaʻi, o le mea lea, i le ituaiga muamua o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻatagaina le taumafa i se vaega itiiti. Ina ia faia lenei vailaʻau, e manaʻomia le lima taimi e itiiti ifo ile inisalini.

Monosaccharide e le fesoasoani i le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic, talu ai o oloa ma lenei vailaʻau e le mafua ai se eseesega tele i tulaga o le kulukose, lea e manaʻomia i lenei tulaga.

Fructose i le maʻisuka o le a aoga pe afai e te faʻaaogaina i se aofaiga e matua tapulaa lava. O le aoga o lenei mea o le tino e le faʻaaluina le inisalini mo lona gaioiga, e mafai ona tuʻuina atu mo nisi mea taua.

O le maualuga o le monosaccharide i fualaau faisua, fualaau aina, ma isi mea o loʻo faamatalaina ai le manaʻoga e faʻaititia le vaega o nei ituaiga o meaai i le taumafa o le maʻisuka. O le solia o le tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai le gasegase, ova, o le mamafa ma le faaleagaina o le ate.

Endocrinologists fautuaina le maʻisuka e faʻaitiitia ai lagisi ma igoa o vaega eseese e faʻavae i luga o le fructose. I le maualalo ifo o le taui o le maʻisuka, o fesuisuiaʻi masani i le kulūkose, o nei oloa e tatau ona lafoai.

O mea suamalie faalenatura o loʻo i ai mea nei:

  • pateta
  • vine
  • apu (o le maʻisuka e na ona 'aina fualaau lanumeamata)
  • suauu sana
  • meli
  • vine
  • suauu faamamaina
  • mati
  • Agave
  • pele faapelepele
  • siaki
  • mago apricots
  • peaches
  • faʻi
  • pears
  • meloni.

O le tele o suāuʻu aina o loʻo i ai i le sipuni o sana, vine, ma apu.

Aoao e uiga i faailoga o faafitauli pancreatic, faapea foi ma togafitiga o gasegase o le okeni. O faailoga o le toto maualuga i le taimi o maitaga ma le auala e faamautu ai le kulūkose o loo faamatalaina i lenei tusiga. I le http://vse-o-gormonah.com/zabolevaniya/ faitau le suka suka / gimnastika.html e uiga i aoga ma foliga o le faia o taʻaloga i le maʻisuka ituaiga 2.

Tulaga lautele o le fusi

O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe mafai ona faʻamaunuʻu le suka i le maʻisuka ituaiga 2, o le a le aoga ma le afaina o le vailaʻau? Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona e malamalama pe o le a le suamalie, pe o le a le mea e maua ai le kalori, o le faasinomaga igoa, ma pe faapefea ona aafia ai le tino o le maʻisuka.

E maua le fructose i le tele o laau totō, o mea uma lava i apu, tangerines, oranisi ma isi fua. O lo oi ai i le pateta, sana ma isi fualaau faisua, i luga o se fua o mea tau alamanuia, o lenei vaega e maua mai i mea masani o fualaau toto.

O le fructose e le o se faʻasalaga, ae o se monosaccharide. I se isi faaupuga, o le suka faigofie poʻo le gaʻo gaʻo vave, lea e mafai ona gauai i le gastrointestinal tract e aunoa ma suiga faaopoopo. O le kaloikisi o le 380 kilokaloka mo le 100 g mea, o le index glycemic e 20.

Afai o le fructose o se monosaccharide, ona avea lea o le sugar granulated masani ma mea e le mautonu e aofia ai mole molemiso ma kulukose. Pe a faʻapipiʻi le mole kullukose i le fructose, fua o le suauu.

  • Faalua ona suamalie e pei o le suauu
  • Faʻavave lemu i totonu o le toto pe a 'aina,
  • E le maua ai se lagona o le atoatoa,
  • E tofo lelei
  • E le aafia le kesi i le vaevaeina,
  • E le afaina ai le gaioiga a tagata.

O le taua o le ola o se vailaau e tutusa ma le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, lea e faʻaaogaina e le tino e maua ai le eletise malosi. A maeʻa le faʻamalamalamaina, faʻapalapala le fructose i le lipids ma le kulukose.

E leʻi faʻaalia loa le faʻatulagaga o le vaega. Aʻo leʻi avea le suauu ma mea suamalie, sa tele ni suʻesuʻega faasaienitisi.

O le faʻamavaeina o lenei vaega na matauina i totonu o le faʻavae o le suʻesuʻega o le "maʻi" faʻamaʻi. Mo se vaitaimi uumi, na taumafai tagata tomai faapitoa e faia se meafaigaluega e fesoasoani i le gaosia o le suka e aunoa ma le auai o le inisalini.

O le sini o le fatuina lea o se mea e le aofia ai le "faʻaaogaina o le inisalini."

Muamua, na atiaʻe se suʻi sugar. Ae e leʻi pine ae faʻaalia le leaga tele na ia aumaia. O isi suʻesuʻega ua fausia ai se kulūkose, lea e valaʻau i le lalolagi faʻaonaponei mo le fofo aupito sili ona lelei i le faafitauli.

Fructose i foliga vaaia e le ese tele mai le suka masani - o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

E lelei le solu i totonu o le vai, e le faʻaumatia ona meatotino aʻo faʻamalosia le vevela, o loʻo faʻaalia i se tofo suamalie.

O le maʻisuka ituaiga 2, o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini e masani ona faʻaititia (faʻaosoina le malosi o le inisalini). E ui lava i le tele o le kulukose e ulu i totonu o le tino i le maʻisuka, e itiiti lava le aoga: afai ei ai se soliga o le absorption o le elemene, e tele le inisalini e manaʻomia e faʻamaeʻa ai le gaioiga.

Faʻatasi ai ma le leai o se siama, o suiga faʻapitoa o meaola faʻapitoa faʻatasi ma le faʻamalosia o le insulin e le faʻasalaina le paleni o le malosi, ae faʻaosoina ai le faʻasaʻolotoina o le inisalini ma oso i le toto suka.

O le fructose e 3 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose, ma o le tasi ma le afa taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O tioata e leai ni paʻu o mea faʻalenologia o le ono-atom keto alcohol. O le igoa lona lua mo le carbohydrate o le fua o le suka.

E aoga le fructose pe a suitulaga le kullukose?

I le faatusatusaina o le monosaccharide ma isi gaʻo, o le a le maua ai le lelei o faaiuga. E ui na o ni nai tausaga talu ai, e toʻatele saienitisi na faamaonia le taua o lenei mea i le maʻisuka.

O mea suamalie autu e aofia ai le fructose ma le suauu. I le faʻamuamua, e leai lava se maliega i luga o le oloa sili ona lelei. O nisi e masani ona faʻaaogaina le sucrose, ae o isi e fai mai le aoga le aoga o le fructose.

O le fufuluga ma le sologa lelei o le gaosiga o gaosiga o le suauu, na o le mea lona lua e maua ai le tofo suamalie. I se tulaga o le matelaina o le gaʻo, o le fructose e le maua ai le manaʻoga, ae o le fesuiaiga, i se isi itu, e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le tino.

Uiga iloga o vailaʻau:

  1. O le fructose e masani ona malepe i lalo o le enzymically - o nisi o enzymes i le tino o le tino e fesoasoani i lenei mea, ma o le kulukose e manaʻomia ai le inisalini ina ia faʻamalosi.
  2. E le mafai e le fructose ona faʻafefeina ai ni faʻalavelave o le natura o le natura, lea e foliga mai o se mea taua e faaopoopo i le vaega.
  3. Suʻega pe a uma le taumafataga e taʻitaʻia ai i le lagona o le maelega, e iai le maualuga o le kalori ma "manaomia" le konōtia e talepe i totonu o le tino.
  4. Sucrose ei ai sona aafiaga lelei i le faiai.

Faʻasaga i tua o le fia 'ai, o le fructose e le fesoasoani, ae o le kulukose o le a toe faʻafoʻisia le masani o le tino. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le carbohydrate, o loʻo iloa ai le tele o faʻalogona - o le atuatuvale, o le vevela, o le vevela tele, o le le fiafia. Afai o le taimi nei e te 'aina se mea suamalie, ona vave faʻatulagaina lea e le setete.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina afai o le tala faasolopito o le pancreatitis (mumusu o le pancreas), ona e faʻaeteete lea e le faʻaosoosoina se faʻalavelave o se faʻamaʻi masani. E ui o le monosaccharide e le afaina ai le pancreas, e lelei tele le "saogalemu".

Sucrose e le vave faia i totonu o le tino, o lona soona taumafa o se tasi lea o mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa.

Ina ia mafai ona e maua se olaga atoatoa, ola maualuga i le maʻisuka, e tatau ona e iloa le tele e mafai ai e uiga i lenei maʻi, faʻalogo i fautuaga a lau fomaʻi. E tele faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka o soʻo se ituaiga i le taimi nei, ua lava le suʻesuʻeina o le maʻi, o le aafiaga o le kulukose i luga o le tino pe a faʻaaogaina e iloa, ae faʻapefea ona faia le fructose i le tino o le maʻisuka?

Glucose sui

Ae peitai, e le lava le na o le siakiina o le maualuga o le gaosiga o le suka, e tatau lava ona e faaitiitia le taumafaina, ave fua o le suka. Glucose e talafeagai e faʻamautu ai le paleni o le malosi o se tagata, faʻamautinoaina lona telefoni feaveaʻi ma meaʻai, ma galuega taua. E le mafai ona faʻaaogaina gaʻo meaʻai, ae o le kulukose e le na o le pau lea o le auala e toe faʻaleleia ai malosiaga.

Soifua maloloina maloloina

Muamua, o aoga o lenei monosaccharide. Fructose o se polyhydric monosaccharide. O lona fausaga e fesuisuiaʻi ma le kulukose, ae naʻo le tuufaatasiga o atoms, e ese le fausaga o le mole. O lenei mea e faʻamatalaina ai le eseesega o le faʻaogaina o le faʻaaogaina ma le faʻasiliina lea e eseese ai nei monosaccharides.

O le fructose e maua i le tele o oloa faʻanatura, aemaise le meli. I le igoa e manino lava o lona tulaga i totonu o fualaau aina e lelei tele. Na vavaeeseina muamua le fuasela mai vine ma le meli.

Talu mai lena taimi, sa amata ona mafaufau tagata saienitisi pe faʻapefea ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. Ua leva ona tauivi tagata ma le faafitauli o le mamafa o le mamafa, o se monosaccharide natura e tatau ona fesoasoani i lenei mataupu taua. O le mea moni, o le absorption e le tino e sili atu le vave nai lo le kulukose.

Faʻapitoa

Ae e te leʻi fesuiaʻi uma i le fructose, e tatau ona e manatuaina foliga o lenei suamalie:

  1. Ina ia faʻamalolo le fructose, e le manaʻomia le inisalini,
  2. Mo le tino e galue, e manaʻomia e le tino se numera faapitoa o le fructose,
  3. I le faagasologa o le faʻamaʻiina, o le fructose e maua ai le adenosine triphosphate, lea i le tele o mea e afaina ai le ate,
  4. I le le lava o le sperm energy, e mafai ona faʻaaogaina le fructose,
  5. I le maualalo o le fua o le fructose, e mafai ai e se tamaloa ona atiaʻe le le aoga.

I le faagasologa o le metabolism, o le fructose i le ate ua liua i le glycogen masani. O lenei vailaau o se faleteuoloa o le malosi mo le tino.

E lua ituaiga o fua o le fuafasi e faʻatusatusa i le kulūkose, o le itiiti ifo o le taumafataga e mafai ona faamalieina ai manaoga o le tino.

Fructose benefits

O le fructose o se suka masani lea e maua mai i le gaosia o le meli, fualaau, vine. Sugar ei ai ni mea le lelei. O nei mea e aofia ai le maualuga o le kalori, lea e sili atu i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Fructose e lua taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka fualaʻau, o le mea lea, e tusa ai ma le talaaga o lona taumafaina, ua fautuaina e faatapulaaina isi mea suamalie. Afai o muamua e inu le uaina ma le lua laulau punetini o suka, ona ia faia lea o se mea suamalie, ae sili atu le suamalie o le a ulufale atu i le tino.

Fructose i le maʻisuka e mafai ona suia le kulukose. E aliali mai o lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le puleaina o le insulin. Pe a oʻo atu se vaega i totonu o le toto, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le togafitiga o le hormone. E le manaʻomia e le pancreas se fuamoa, i le faasologa, e faʻaumatia le mamafa o le uta.

Ua leva ona talitonuina o le fructose o le suamalie sili ona lelei mo tagata e maua i le maʻisuka. Ma e oo mai i le taimi nei, o 'au o meaʻai i faleoloa ua tumu i mea e taʻua o "meaai o le maʻisuka", o le tele o ia mea o fualaau suamalie.

Faʻaaloalo i le tuʻuina atu o le fua o le fructose o loʻo faʻatutuina e le fomaʻi e fesoasoani ai e aloese mai taunuuga le talafeagai ma faatulaga lelei le taumafa mo le maʻisuka.

Tuutuuga o le faaaogaina

Mo le tino o le tagata e maua i le maʻisuka e galue masani ai, o lona pasene o gaʻo i totonu o le meaai e tatau ona oʻo i le 40-60%.

O le fructose o se faleteuoloa moni o nei mea o le eletise, e mafua ai ona i ai se aafiaga lelei i le manuia o le maʻisuka. E faʻapipiʻi ai le tino, faʻatumu i mea e manaʻomia mo galuega.

Afai e filifili e mulimuli le fesuiaiga i le fructose, e taua tele le faitauina o iunite falaoa i le amataga. E talafeagai lenei mea e faasaʻo ai togafitiga o le inisalini. E sili le talanoa muamua i lau fomaʻi e uiga i lau fuafuaga.

E faʻapefea ona maua e le tino le fructose i le maʻisuka ma tagata maloloina?

Fructose e faatatau i gaʻo gaʻo ma le maualalo o le faʻasologa o igoa, o lea o lona faʻaogaina e le saofaga i se faʻaopoopoga taua o le suka o le toto. E manaʻomia le inisalini o le hormone mo le gaosiga o le siakiina e siama. O le inisalini e manaʻomia foi mo le faʻasimaina o le fructose, ae i laʻititi tele.

Ma o le mea moni o se vaega o le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ma e toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga muamua o le maʻisuka, o lenei meatotino o le fructose e taua tele aua e taofia ai le atinaʻeina o le hyperglycemia tele.

Faʻatasi ai ma isi mea, o le fructose e taugata i mea taumafa ona o le mea moni e faapea, e le pei o le suka, e le saofaga i le faʻamalolo o hormones o le intestinal, lea e faʻaaogaina ai le pule a le insulin. O le mea mulimuli, e pei ona e iloa, e mafai ona taitai atu i se seti o pauna faaopoopo. Ina ia mafai ona tali le fesili pe tatau ona faʻaaoga le fuasela mo le maʻisuka, o le a tatou talanoaina uiga aoga ma leaga o lenei mea.

Uiga aoga

O nisi o aoga aoga o le fusila ua uma ona tusia i luga. Mo le tele o seneturi, ua manatu le fructose o se oloa e mafai ona faamalosia ai le tino o le tino. O le taumafaina o le fructose e faaitiitia ai le lamatia o caries o tamaiti ma diathesis. E i ai le gafatia e faʻalogo ai le tino, ma e sili atu le faigofie ona eli nai lo le suka.

O le fructose o loʻo i ai le malosi e taofi ai le susu, o lea la o ipu e faʻaaogaina mo se umi umi e taofi ai foliga fou. Fructose e tuʻuina atu i le ipu le "suamalie" e pei o le suka, ae i se aofaiga laʻititi - tolu laulau punetini o suka, e tusa ai ma lo latou gafatia e faʻamamaina le ipu, e tutusa ma le lua punetini o le fructose.

I le faʻaaogaina o le falufula, e mafai ona vave faʻafoʻi le tino pe a maeʻa le mafaufau ma / pe faaletino.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, e fautuaina le fructose mo tagata e aloese mai le le atoatoa o le tino ma taitaia se olaga ola malosi. E oʻo lava i le umi o aʻoga, ona o le faʻaaogaina o le fructose, e le mafai ona e lagona le fiaʻai mo se taimi umi. Seʻi o tatou talanoa i le isi itu o le tupe siliva: o le a le leaga e mafai ona faia i le maʻisuka i le suka?

Maʻi Suka

O iinei o le a tatou talanoa ai i uiga leaga o le fructose i le maʻisuka, talu ai ona o lenei faʻamaʻi lea e tele lava ina faʻaumatia e le tagata le fructose mo se taimi umi. Ma e seasea ona maua se mea e tasi e fai ai le fructose, e te le afaina ai le tino. E taua le manatuaina o le fructose e masani lava ona aʻafia atoatoa e le hepatocytes, o lona uiga, e ala i lela o le ate.

O le aʻafiaga lona lua i le fructose, lea o le a talanoaina, e vaʻaia. O faʻataunuʻu o le kalori o le fructose ma le suka e tutusa maualuga - e tusa ma le 380 kcal (100 g o le oloa ua faʻaaogaina). O le tele o le maʻisuka latou te le iloa lenei mea, e foliga mai ia i latou talu mai le faatagaina o le fructose mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, o lona uiga e itiiti ifo kaloli nai lo le suka masani.

Ua galo ia i latou o le fusi "manumalo" le tikeri o le tuuina atu o se tofo suamalie i le ipu, ae le o le itiiti ifo o kalori. Ona o lea mea, o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e amata ona faʻaleagaina le fuasese, ma o lenei mea, o le mea moni, e lamatia ai le oso i taimi o suka, ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le maʻi. O lona uiga, o lenei afaina i le fructose o le aiga.

O le tele o mea taumafa e mafai ona avea ma mea e ono afaina ai, oona, sili atu le malosi o le taumafa. E tatau ona e iloa tonu le tele o le suka o maua i le suka suka, suamalie, ma isi suamalie ina ia aloese ai mai le maualuga.

Manatua! O le masani o le oligosaccharide mo le maʻisuka e 30 g i le aso. O le kalori maualuga o le 100 g o le fructose e maualuga tele - 399 kcal.

E ui lava i le igoa o le vaega, o mea taumafa ma mea suamalie e masani ona sili atu ona leaga mo le maʻisuka.Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina laʻau suamalie, o meaʻai o le tofo e itiiti le tali atu i oloa masani. Afai e masani se tagata i faʻamau po o le ate i le kulukose, ona foliga mai lea o fualaau aina e foliga mai e fou lava, 'ai o apu po o peʻa e le maua ai le fiafia.

E oʻo lava i kalamalati, pe a faʻatusatusa i se maʻisuka oloa, o le a le maua i le uiga o le suamalie ma le tofo. O le taunuuga o se vaisu i igoa o le fructose.

O loʻo i ai se isi mea matautia: o le faʻasologa o faʻamau, pafefe, suamalie ma mea suamalie e aofia ai le tele o mea faʻapitoa e le maua i sitaili masani. O le faʻaaogaina masani o ituaiga o mea taumafa ma vaega eletise e le manuia ai tagata gasegase o loʻo maua i le maʻi pipisi.

I le amataga o le maʻi le gasegase ma le "maʻisuka masani" e le tatau ona e faatauina mai selu i le fructose.

O fomaʻi fautuaina le taumafaina o mea suamalie e faʻavae i mea masani, e pei o stevia (o se laau tele). O tali lata mai na maua ai igoa Stevozid, Cyclamate, Saccharin.

Tuua Lau Faamatalaga