Mumu i le vae ma le maʻisuka i lalo o tulivae

O le autu o le pathogenic i le atinaʻeina o mea i pito i lalo o le maualuga lea o le kulukose i totonu o le toto. E maua i le maualuga maualuga o le toto o loʻo iai faafitauli i le taimi nei.

O le atinaʻeina o aʻa i luga o vae ma le maʻisuka e mafua mai ona o se maʻi tuga. Talu ai ona o lenei mea, faʻapea foi ona mafua mai i le faʻafitauli o le tino i totonu o le tino, ua matauina le mumū ma o isi suiga ua tupu. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le salalau o faʻamaʻi.

O vaega o vaʻa o vae e aʻafia ai foi i le mea moni e faʻapea o le paʻu e masani ona suia le lanu. O lenei mea e mafua ona o le le lelei o le tino ma le taʻavale i le lotoifale. E masani ona mafatia tamaiti laiti. I totonu o fusi o pito i lalo, o faʻaleagaga leaga o oloa e masani ona faʻaputuina, ona o le mea e tupu ai le inisua. O le solia o le tafe o le toto e taʻitaʻia ai le alualu i luma o nei mea ofoofogia.

Po o le paʻu o le paʻu o le vae o loʻo maua i le maʻisuka e masani lava ona tupu ona o se faʻafitauli matuia i le gaioiga o le tino puipuia. E le gata i lea, latou te ono faailoa mai le le lava o vitamini. Pogisa paʻu i luga o vae e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o neuropathy.

Neuropathy e iloa ai lava ia i le toilalo o neura lautele, faʻapea foʻi ma vaʻa toto. I le faaopoopo atu i foliga vaaia o afifi i luga o vae, o le tagata gasegase e faʻalavelaveina i "tafatafa o galu," o se lagona o le mu o vae. O lenei tulaga e matautia aua, ona o le faaitiitia o le lagona o le lagona, e le o matauina e se tagata le alualu i luma o le faaleagaina o le paʻu. O le pipisi o le paʻu o vae e mafua ai le maualuga o le lamatiaga o le gangrene.

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai nei faʻalavelave, e tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma vae. Afai o faʻaleagaina poʻo vaega e iai lanu lanu e aliali i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

I le maʻisuka malosi, aemaise o le ituaiga muamua, e mafai ona ola le vitiligo. Faatasi ai, o laulaau e nafa ma le gaosia o puaʻa ua faʻaumatia i le paʻu. O le mea lea e tupu ai le paʻu o le paʻu, ma e lilo i le paʻepaʻe paʻepaʻe.

E pei o manua o totoga i totonu, o le paʻu o le paʻu e mafua ona o le maualuga o le suka o le toto. E le o se tasi lea o faʻamuamua, ae o loʻo faʻaalia pea i nai taimi muamua atu nai lo faʻamaʻi vascular. O le ā le foliga o le maʻisuka?

Ona o le hyperglycemia umi o loʻo iai, o loʻo iai pea le maʻi le tumau, o le tele o le carbohydrate. E aafia ai le tulaga o le paʻu - o le fesuiaiga o le paʻu suiga, eseese faʻafefe o loʻo i luga. O faʻamaʻi o le paʻu ma le maʻisuka o se ata o le tulaga o le maʻi.

Mafuaʻaga mo mea tutupu

E tupu mea uma ona o le faateleina o le kulukose toto. E le afaina le gasegase, ma o le tele o suka o le a mafua ona o le mimi ma le afu.

Ua lauiloa o le afu o se siosiomaga manaia mo le faʻalauteleina o meaola ninii. O le iʻuga, e amataina se gaioiga e le afaina ai i totonu o gaʻo fefaʻatauaʻiga, mai le mea e maua mai i luga o vae i le maʻisuka.

O le faʻasalaina o gaioiga faʻasolosolo e taʻitaʻia ai le mea moni o le toto e salalau solo ma le faʻaaogaina gaʻo i le tulaga e manaʻomia. I le aluga o taimi, o se faʻalavelave faʻapipiʻi e afaina ai le vaʻa, o loʻo afaina ai ulu laiti.

I lo latou tulaga, ua amata ona amata suiga. I totonu o fusi o vae, o mea leaga e faʻaputuina, lea e mafua ai le inupia. Ona o le le lava o le tafe o le toto, o le faagasologa o le faiga e faigata ona taofi, o loʻo alualu i luma.

E le gata i lea, e masani ona faʻailoaina e fomaʻi mafuaaga e lua: faʻaaliga o faʻafitauli ao maʻi le maʻisuka:

  • retinopathy o se maʻi vascular,
  • neuropathy - faʻaleagaina o neura.

Faʻaleagaina o vaʻa o vae i le maʻisuka e fesoʻotai ma le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, lea e le mafai ona ulu i totonu o siaki ona o le le atoatoa o le inisalini. O le toto e tafe atu i totonu o vaa e faʻaitiitia, o le faʻasalaga o manaʻoga o le nerve e faʻasaina. I tulaga o le vaivai o le innervation ma le faʻaitiitia o meaai paleni, e afaina ai le lagona o le tino, o le faʻasolosolo faʻamaloloina lemu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻafitauli o le gasegase e tupu, lea e fesoasoani i le faʻavaeina mulimuli ane o faʻamaʻi pipisi i le tele o auala ma okeni. O le paʻu mo lenei faʻamaʻi e leai se faʻalavelave.

Aisea e afaina ai le maʻisuka ile faaleagaina o vae? O le mea moni e faapea o tagata gasegase ua faʻaalia faafitauli ma vaʻa o vae. O suka maualuga e faʻalavelaveina ai toto i totonu ia i latou. O se taunuuga, o le paʻu i pito i lalo e afaina mai le le lava o meaʻai, lea e sili ona faʻaeteete i ituaiga uma o faʻaleagaga.

E le gata i lea, o le paʻu o vae i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e le talia le vaitaimi o le taumalulu ona o le maalili o le maalili, lea e le mafai ona matauina ona o le maualalo o le mafaufau. Mo se tagata soifua maloloina, e tutusa lava tulaga e alu e aunoa ma ni faafitauli.

O le lamatiaga o le faaleagaina i pito maualalo pito i lalo e iai pe a fai e maua e se tagata le maʻisuka mo se taimi umi ma amata le maʻi e aunoa ma le faia o fua talafeagai mo togafitiga. I se tulaga faapena, e oʻo lava i se manua laitiiti e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga, lea, e aunoa ma le faamalologa, o le a amata ona fesuisuiai ma faasolosolo malie ona avea ma gangrene.

E i ai se mea e pei o le neuropathy - o se mea e tupu pe a faʻaitiitia le lagona o le nerve endings i vae.

Ona o le faaitiitia o le lagona o le maʻisuka, o le le toʻa i vae, suiga o le vevela, gasegase poʻo manua e ono le matauina. Ona o lea mea, o le tagata maʻi e misia taimi e ala i le matauina o se faafitauli pe a amata ona pala le vae vae, ma o le taotoga e le maalofia.

O le mea lea, o tagata e maua i le toto maualuga e fautuaina e asiasia o latou vae i aso uma: vae, paʻu i lalo o tamatamaivae, paʻu i lalo o fao.

O se tasi o faailoga iloga o le neuropathy o le maʻisuka o le tumau mago o le paʻu, lea, e foliga mai, e leai se aoga o le vevela. Faʻasaga i tua o le paʻu vevela, e amata ona aliali mai vavave, lea, pe a afaina, faigofie ona atiina ae ile maʻi suka.

I le iai o le faʻamaʻi, e le gata i fafo o le ufiufi, ae faapena foi i totonu o maso, ponaivi, mafatia. O le gaioiga o musele i vae ua poloka, lea e mafua ai ona fausia le muscle, ma latou, i le itu, e pala ai ponaivi o vae.

I fafo, e mafai ona iloa lenei mea e aunoa ma ni natura o vae po o tamatamailima, e pei foi o le tamatamai vae o se tagata e tutusa lona foliga e pei o le pusi o se pusi.

I luga o le leitio o le vae o se tagata gasegase e maua i le maʻi o le maʻisuka vaevaega, o le faʻavasegaina o puipui o vaʻa o le masini mūmū e mafai ona iloa

Afai o le vaaiga a le tagata gasegase ua faʻaleagaina ona o le maʻisuka, o lona uiga o le lamatiaga o le limasela o manua ua tupu, ona e le iloa e le tagata le mea o loʻo ia agai i luma, ma o le lagona, e pei ona uma ona matou fai atu ai, ua faʻaumatia.

O faʻafitauli o fatuga o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le maʻisuka vae, ao vaivai le tino, ma o vae e masani ona faateleina i le tele. O seevae masani e amata ona tuʻi le vae ma faʻaigisa pe a savali. Paʻu o le paʻu mai pa'ū faifai pea ma faasolosolo malie lava ona ufitia i maʻi le faʻamalolo.

Ituaiga o le maʻisuka vae

Lanu mumu e mafai ona vavaeina i ni ituaiga se 3:

  1. Filifiliga a le Peraimeri suiga faʻaleaga.
  2. Faʻamatalaga faʻapitoa faʻamaonia.
  3. Dermatoses mafua mai i le maʻisuka togafitiga.

O le ituaiga muamua e aofia ai lino paʻu e mafua mai i le faʻafitauli o le tino:

  • xanthomatosis i le maʻisuka,
  • semopathy
  • fofo.
Faʻafefete i luga o le paʻu

O le lona lua e aofia ai faʻamaʻi pipisi:

  • mala
  • siama siama.

O le ituaiga lona tolu e aofia ai:

O le maʻisuka masani o le maʻisuka e aʻafia ai pito i lalo, lea o le a talanoaina atili auiliiliga.

E faapefea ona oʻo mai le maʻisuka i luga o le paʻu? Muamua lava, o le faʻaalia o le paʻu ma ona faʻaopoopoga e pagatia. E mago le paʻu pe a paʻi, e foliga mai o se paʻu laitiiti, e oʻo atu i le maʻila.

O le paʻu o le maʻisuka ua ufiufi i foliga o le toso ona o le ogaoga o le mafiafia e mafua mai i le hyperglycemia. O le sasaina o le faʻaauau, faʻaalia - ona o le masani ona faʻaleagaina, o le paʻu e mafiafia ma vevela.

Talu ai o le inisalini o se hormoni gaʻo gaʻo, pe a le lava, e faʻaputu ai lipine e tele i totonu o siama. Mai iinei e maua ai se lanu lanu samasama ma faʻamalosi. E mafai ona fai - o le tele o aofaʻi gaʻo e siosiomia e se pulou.

Lulu ma fao e tigaina foi - latou te faʻavaivai, palamole, lauulu e paʻu. O mailei, mea ma mea e oso ai i luga o fao.

O le isi faʻamaoniga o se vevela i luga o le paʻu ma le maʻisuka. E mafai ona eseese i latou i le natura, pathogenesis ma taunuuga.

O le maʻisuka dermopathy e faʻaalia i foliga o ni mea laiti o lanu enaena lanu enaena i luga o vae o vae maualalo. O loʻo ufiufiina i ni vaega o le epwellia epfoliated. Brown i luga o vae e le mafua ai lagona le lelei ma e le manaomia ai togafitiga faapitoa.

Laʻau mumu i luga o vae ma le maʻisuka, ma le lanu - o le necrobiosis lenei. E tele naua laʻau, ma o le alualu i luma o le faamai e suia ai la latou lanu i le samasama, ma o le atrophy e aliali i le ogatotonu. Faatasi ai ma lenei mea, o tiga ma faigata i le savavali e amata ona lagona. E foliga mai o tagata matutua. O le togafitiga e na o se faailoga, aua o le liona e le mafai ona faʻafitia.

Paʻu i vae e maua i le maʻisuka - faʻatasi ma polyneuropathy o le maʻisuka. Lapopoa, e leai ni tiga i vaega eseese o le tino. E masani lava, o se faʻavevesi o le maʻisuka e mou ese atu na o ia. Ae o lapopoa lapoa, pe afai ei ai le tele oi latou, e mafai ona tatala ma fai se afaina o le tino, lea e mafai ona faigofie ona maua ai le siama.

Lanu mumu i luga o le paʻu o foliga, e foliga mai o se mea mataga, e foliga mai i nisi tagata gasegase i lalo o le luasefulu tausaga. I le aluga o taimi, e mou ese atu ia lava. O lenei tulaga e taua o le rubeosis ma e le o se tulaga o le soifua maloloina.

Laʻau mumu i luga o vae ma le maʻi suka (photo), faʻatasi ai ma le vevela - o le neurodermatitis, o se tasi o uluaʻi faailoga o le maʻi. Le faʻaalia o le aʻafiaga o le hyperglycemia, lea e faʻaleagaina ai le tino nerve.

Paʻu e maua i le maʻisuka (photo) e mafai ona avea ma "eleelea". O le mea moni, e le o le eleelea lenei, ae o le tele naua o felauaiga o vaega o le paʻu paʻu. O lenei tulaga masani e le mou atu.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka i foliga o tamai lanu o lanu samasama samasama o xanthomas (gaʻo o loʻo i le maʻisuka malosi). O latou o se faailoga o le faʻaputu lipid i totonu o masini, lea e oʻo atu ai i le atherosclerosis.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona avea ma purulenti. O le gasegase o le maʻisuka e aliali mai i tagata matutua ma faʻamalolo lemu. O le faʻavavevave o le maʻisuka (photo) e mafai ona oʻo atu ai i soʻo ma le phlegmon.

Faʻaaliga o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona avea ma taunuuga o togafitiga. O le faʻaauauina pea o le inisalini i le nofoaga lava e tasi e mafua ai le soloia o lipids ma le foliga mai o se paʻu paʻu.

O faʻamaʻi o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi. O se faʻamatalaga lea o se tuai o faʻalavelave-neuropathy. I lenei tulaga, e aliali mai i luga o le paʻu, paʻu pogisa i luga o vae, ma o le a amata ai ona tupu mai le mai.

O le faʻaaliga o le maʻisuka i luga o le paʻu e tumau, ae le o taimi uma e le lelei. Ole togafitiga faʻapitoa e manaʻomia i nisi o tulaga - purulentions o le tino, ulupuka o gaʻo, faʻamafaʻailoga lautele.

O le mea muamua e amata i le togafitiga o soʻo se faʻaaliga o le paʻu o le ausia lea o faʻamanuiaga ole glycemia talafeagai. Aʻo faʻamauina lenei maualuga o le suka, o le tele o suiga i fafo e mou atu i latou lava.

O faʻamatalaga sili atu ona ogaoga e tatau ona faʻaogaina atili faʻalapotopotoga ma togafitiga lautele.

Purulent rashes e manaʻomia ai le tofiaina o togafitiga antibacterial ma togafitiga faʻapitonuʻu ma vaifofo faʻapitoa. E le gata i lea, o le taumafa o le fefete, lea e mafai ona faʻamamaina ai le tino o toxini, e lelei lona aʻafiaga.

O faʻamaʻi pipisi e tatau ona togafitia togafitiga, ona fai masani lea ma le faʻamalolo o suauʻu - Solcoseryl, Actovegin.

Paʻu, pe a itiiti, e le manaʻomia togafitiga. Ae afai e tele ma tatala i le faʻavaeina o se manua - e manaʻomia ona togafitia i latou i fofo faʻafomaʻi.

I le kilikiina o le "Auina atu" button, ua e taliaina aiaiga o le tulafono patino ma tuuina atu lau maliega i le faagasologa o faamatalaga patino i luga o tuutuuga ma mo faamoemoega ua faamaoti mai i totonu.

E tolu ituaiga o maʻi o le maʻisuka vaevaega e faʻalagolago i le tele o faʻafitauli o le innervation poʻo le toto. Faatasi ai ma le leai o se amio i totonu o kela nerve, ua amata ai ona fausia se ituaiga neuropathic. O se uiga lelei mo ia, o le faigofie lea o le faʻaaogaina o le pulupation. Tautala ma faifai pea edema i luga o vae.

Vaevaega i lenei fomu e mafanafana, paʻu o le paʻu o se mea masani poʻo sina pale, o le ulupo (e pei o le ata) i le eria o le faateleina o le avega - i le ogatotonu o ponaivi metatarsal. Paʻu maʻi e agamalu. O le manua e susu, o le itu e faʻamafiafia. E masani ona aʻafia ai tagata talavou i le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻamauaina o le ava e mafai ona avea ma se mea e mafua ai.

O le mumu o vae i le maʻisuka i le ata e mafai ona avea ma se faailoga o se ituaiga o siama o le polyneuropathy, lea o loʻo faʻaalia ai i le toto totoʻi uiga o le maʻisuka vae.

Faatasi ai ma lenei filifiliga, e malulu vae, o le pulse e faigata ona iloa, o vae atonu o le a vaivai.

O le ulupoʻo e i ai i nofoaga o le sili ona leaga o le toto - tulivae, pito i fafo o vae, ma lima matua. O le paʻu i le manua o se mea manifinifi. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase e faʻalavelaveina i le tiga i le malologa, sili atu ona leaga i le po; pe a savali, e masani ona faʻamalosia e taofi ona o le tiga ogaoga.

O le faʻafefiloi foliga e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻapipiʻiina ai faailoga o le siama ma le faaletonu o le neurology. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka o:

  • O le umi o le maʻisuka e silia ma le 10 tausaga.
  • Le maʻisuka e leai se aʻafia poʻo le lapalai.
  • Fuʻa.
  • Tagata maʻi na maua i le fatu poʻo le afaina.
  • Ava malosi.
  • Faatasi ai ma se tulaga e fai ai ni fusi toto.
  • Tele le mea matautia.
  • Vailaʻau vailaʻau.

Faailoga o le maʻisuka vae

O le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua mamago ma le manaia, e masani lava ona manua, aemaise lava i tamatamailima. O le faʻavaeina o masini mo le atinaʻeina o neurologic and vascular lions atonu o ni faʻamaʻi pipisi, o se gasegase faʻamalosi poʻo se taotoga o se tui tui.

Talu ai ona o le fatuina o le maʻisuka vaevaega ogaoga ogaoga i le tulaga o le vaevaeina o le vae poʻo le oti mai sepsis, lea na atiina ae ona o se faʻasologa o purulenti, faʻamaoniga o faailoga muamua o le faʻamaʻi o le suka suka mafai ona laveaʻiina ai le soifua o se tagata maʻi.

O le faailoga muamua lava o se faʻaitiitia o le lagona o le vibration, ona faʻaleagaina loa lea o le vevela, tiga ma le malosi. O se mea mataʻutia e mafai ona oso i luga o le vae i lalo o le tamai povi, i le vaega o vae. Afai o vevela e vevela pe malulu, o le uiga o lona uiga o le toto o loʻo tafe pe pipisi le siama.

Aloaia o le faʻamaʻi ma le suʻesuʻeina metotia mo togafitiga

I le maʻisuka, o faafitauli e mafua ai ona tulaʻi mai le vae o le maʻisuka i le taimi e tasi mo le tele o mafuaʻaga, lea e mafai ona avea ma faʻamalosi o vae ma se faʻafitauli o le faʻamalosia o le namu.O le maʻisuka vae e mafai ona fai i le 3 ituaiga, ma aʻo leʻi filifilia soʻo se togafitiga mo se maʻi o le maʻisuka, e tatau i se fomaʻi ona fuafua le ituaiga foliga, faia ni numera o suʻega ma suʻega.

I le amataga, o loʻo faʻaauau ona suʻesuʻeina vae o le tagata maʻi. E faia lenei mea e iloa ai faailoga o le maʻi. Ona auina atu lea o le maʻi i se X-ray poʻo le MRS o vae e suʻe ai pe iai ni liona o ponaivi poʻo ni maso totonu.

O togafitiga o le maʻisuka e aofia ai se seti o fuataga

E le gata i lea, o le tagata maʻi e tofotofoina mo le gaioiga o lona tino, ae maise lava, o pito i lalo ifo o le ita (vibration, pa'ū matuia pe faateleina le vevela, paʻi). O le a latou faatagaina le tagata tomai faapitoa ia malamalama pe faapefea ona matua tupu mai le neuropathy ole vae o le maʻisuka.

O seevae o le tagata gasegase e tatau ona suʻesuʻeina e aunoa ma le toilalo. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa pe ua tu le alo ma pe faapefea ona fetaui i le tele ma foliga.

Afai ua amata ona felafoaʻi le maʻi suka i luga o vae, o le a faʻaaoga e le fomaʻi se fomaʻi ma auina atu mea i totonu o le fale suesue e iloa ai siama - o le a mafai ai ona malamalama pe o fea e mafai ona fesoasoani i ai mea faʻamalosi ma e le aoga.

E le gata i lea, i totonu o se fomaʻi o le a tofia le tagata maʻi e faia se faasologa o suʻesuʻega e faʻaaoga ai le ultrasound ma isi masini faʻapitoa. O faʻasologa ia i latou o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e faalagolago i lo latou manaʻoga. E taua tele lenei mea mo le iloiloina o le toto i totonu o laʻau o vae.

X-ray contrast angiography o se isi ituaiga o suesuega, e tusa ai ma fomai, sili ona faatuatuaina. Ae o ia o le sili ona faataumaoi.

I nisi tulaga, o le metotia e mafai ona faaosoina ai ni tali e afaina tele ai fatugaʻo, aua o lenei totoga e ave ai le avega autu. O le aano o le gaioiga e pei ona taua i lalo: o le sui o le leitio faʻafesoʻotaʻi e tui i le toto o le tagata maʻi, lea e amata mai i le taimi e amata ai ona susulu, ma e mafai ona iloa i puipui o vaʻa.

O lenei metotia e faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ae afai o le tagata gasegase e faia se taotoga e faʻamamā ai poloka i luga o vaʻa, o le suʻesuʻega e faʻamatalaina e aunoa ma le toilalo.

Faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o vae, ua vaevaeina le vae o le maʻisuka i vaega:

  1. Laasaga laititi. E taua foi o le amataga o le vae o le maʻisuka. Vaʻaia i le faʻaalia o maʻi pipisi. O loʻo i ai faailoilo o le pala o le vae ma le i ai o paʻu. I le ata o le vae o le maʻisuka i le laasaga muamua, o loʻo faʻaalia i lalo, e mafai ona e iloa e leai ni manuaga ogaoga i luga o le maʻisuka, o loʻo i ai naʻo se mea na tupu i ai, o le togafitiga i le vaitau lenei e sili ona taua ma faigofie.
  2. Muamua tulaga. O le i ai i luga o le fatafata o le fatafata, faʻavave.
  3. Lona lua tulaga. E i ai ni manua loloto e oʻo atu i maso, ae leai se taimi e paʻi ai ponaivi.
  4. Tolu taimi. Lesions Affecting Bones
  5. Le fa fa. Faʻaleagaina tamatamailima o pito i lalo ma le amataga o le gangrene.
  6. Lima lona lima. Gangrene e aafia ai le vaega atoa o le vae.

Laasaga o le alualu i luma o le maʻi suka

O togafitiga o le maʻi suka o se fuainumera o fomaʻi:

  • se iloiloga maeʻaeʻa o vae i aso uma e iloa ai mea na vaʻaia, sana, manua ma soʻo se isi mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o se maʻi suka,
  • le faʻaaogaina o se pusa paʻu paleni paleni "Taofi le maʻisuka", usitai i se taumafa malosi e fautuaina e le fomaʻi,
  • masani lelei i laʻei faapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi i vaega faʻafitauli o vae, aʻoaʻoga mo lo latou faʻaaoga tatau,
  • suʻesuʻega masani, suʻesuʻeina faifai pea i le falemaʻi,
  • ave togafitiga faafomai
  • taotoga faʻapitoa (gaioiga).

Togafitiga o maʻi suka i luga o vae e faia i se fuluʻi maʻi, pe a vavae ese e le fomai ni mea ua oti i se pulu paʻu, po o ni ofu faapitoa e tosina atu. E mafai ona i ai i foliga o se ata vevela pe i foliga o se puafiti.Afai e faatagaina le tagata maʻi e nofo i le fale, ona manaʻomia lea o vailaau faʻamaʻi ma le fufuluina o le tagata lava ia ma le faʻamamaina o maʻi.

Na talitonu muamua e tatau ona teuina ni vae tiga i le ea fou, ae i le amataga o le 21st seneturi, pe a fai o le vailaau faafomai e tele se laasaga agai i luma, na suia le manatu o togafitiga. O le taimi nei, o tagata gasegase e maua ai le "siama o le maʻisuka" e fautuaina ina ia tausisia o latou vae i fusi ina ia faatumauina ai le susu, faapea foi ma le le mafai ona maua ai siama fou.

E tatau ona maitauina, i le faaopoopo atu i lima o le fomai tipitipi, faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻaaogaina le togafitiga o moth moa ma le gaosia o gaʻo mate ma fofo faʻapitoa. I le tulaga muamua, o le 'aiʻai e' ai le tino oti, ma i le faʻamalosi e faʻamalosi se mea e mafai ona faʻamalolo ai manuʻa ogaoga. Ae ui i lea, o lenei metotia ua amata ona maua ai le lauiloa, e ui na faʻaaoga i tausaga o le Taua Muamua a le Lalolagi.

I le tulaga lona lua, o le vaega ua afaina e masani lava ona fai ma siama e paʻu i lalo le paʻu paʻu, pe a maeʻa lea e faʻamalosia ai lava.

Faailoga o le maʻi

O le tiga faifaipea e mafai ona avea ma se faailoga o le vaʻaia, faʻavauvau o le vae, tuʻimomomoina, mamafa tele, seevae le talafeagai, poʻo le faʻamaʻi.

O le mumu o le paʻu o se faailoga lea o siama, aemaise lava pe a fai o le paʻu o le manua e mumu. E le gata i lea, o seevae e le filifilia pe o ni totini e mafai ona solo ai le paʻu.

O le oso o le vae o se faailo o le mumu, siama, seevae le talafeagai, faaletonu o le fatu, poo le le totoina o toto i totonu o vaa.

O le faateleina o le vevela i luga o le paʻu o lona uiga o se faʻamaʻi poʻo le mumū lea o loʻo taumafai le tino e taofiofia ae le mafai ona taulimaina aua o le tino puipuia o le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka.

Faʻailoga

O faafitauli o le vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le nerve conduction, faʻamaʻiina o toto toto e fafagaina vae, poʻo mea uma e lua. E taʻua lenei mea o le neuropathic, ischemic, poʻo le faʻafefiloi o le maʻi o le maʻisuka vae. O le fomaʻi e fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma faia se suʻesuʻega ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga sili ona lelei.

Le mea e masani ona fai e le fomaʻiMo le a le mafuaʻaga
Vaʻavaʻaia mata o le tagata maʻiFaailoa pe o a faailoga o le vae o le maʻisuka (vaai i luga)
X-ray poʻo le faʻasalaga faʻaleleia o le faʻaleleia o vaeSiaki mo faʻaleagaga o ponaivi
Suʻega mo le faʻalogo i le vibration, le vevela, paʻi ma tulivae.Le faʻamautuina le malosi o le neuropathy o le maʻisuka i totonu ole maʻi
Asiasia seevae o tagata maʻiIloilo pe faapefea ona talafeagai le seevae i le lapoa ma le atoatoa, pe i ai ni tino mai fafo, pe afai e le taofi le moli
Auina atu mea manua mo suʻesuʻega o le bacteriologicalSaili po o fea apalai e mafai ona fesoasoani ma e le mafai e mea e le mafai.

Suesuega e iloilo ai le tafe o le toto i fua o loʻo fafaga ai vae:

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • M-mode ultrasound dopplerography (USDG),
  • fuaina o le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-faʻavae,
  • vaimoli faasolosolo.

O loʻo i ai se isi suʻesuʻega - faʻasalalauga faʻasalalauga. O se tagata e faʻafesoʻotaʻi le leitio e tui i le toto o le tagata maʻi, lea e "susulu" i puipui o vaʻa.

O lenei suʻesuʻega e sili atu ona faʻamaonia, ae mafai ona mafua ai aʻafiaga mai fatugaʻo. O le mea lea, ua faʻamaonia ma le faʻaeteete.

Ae peitai, afai o se taotoga ua fuafuaina e toe faʻafoʻi le toto i totonu o vaa, ona tatau ai lea.

VaegaFaailoga
0E leai se maʻi faʻala, ae o le mea lamatia e maualuga - o sana, faʻavaivai vae
1Maʻila luga
2Oona loloto. Tendons ae le o ponaivi e mafai ona aafia.
3Maʻi maʻi tuga ma faʻamaʻi ponaivi
4Gangrene i tamatamai vae
5Galanrene vaevaevae

O le fomaʻi e faalagolago i le umi o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le tagata maʻi, pe faʻamalosia o ia e tausisia tulafono. O faʻamaʻi faʻamaʻi e taua foi - atherosclerosis, maualuga maualuga, faʻafitauli o le maʻisuka i gaʻo ma le vaai, teteʻe maʻi.O le mea lea, pe a alu se maʻisuka i le fomaʻi ona o faafitauli o vae, e tatau ona atoatoa le suʻesuʻega.

Afai o le fulafulaina o le maʻisuka e foliga mai o se faʻalavelave, o le mea muamua e fai o le ausia lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona maua lenei mea e ala i se taumafataga, e faaopoopo atu i le faʻasaʻoina o vailaʻau faʻamalosi faigofie ma meaʻai gaʻo o meaola manu, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o masima ma vai inu.

Mo tagata mamaʻi e aunoa ma le maualuga o le maualuga, e fautuaina e le sili atu i le 6 g le laulau i le aso, pe afai e maua le maualuga o le toto maualuga i luga atu o le 145/95, ona faʻaititia le masima i le 1-2 g i le aso pe faʻaaoga atoa.

I le nephropathy o le maʻisuka, ua faʻaitiitia foʻi le paleni o manu. I lenei tulaga, o le taumafataga e tatau ona aofia ai se fuainumera o fualaau faisua, fualaau e le o faʻanoanoaina. Mo le togafitiga o le fomaʻi ma le fatu cardiac, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  • Fualaau faasaina: mo le maʻisuka, fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le pasela e faaaoga - Furosemide, Trifas, Indapamide. O le hypothiazide e utiuti lona faʻaaoga ona o ona aʻafiaga i le gaʻo gaʻo. O fualaau e le masani ona faʻaaogaina 2-3 taimi i le vaiaso.
  • I le vaivai o le fatu, ua faatonuina ai Riboxin ma Mildronate.
  • Vaovao faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻamalosi: mea teuteu ma mea faʻaleagaina o bearberry, offetail, ma birch buds e faʻaaogaina. I le suia o le kofe, ua fautuaina le chicory, lea, e faaopoopo atu i le faaleleia o le excretion of urine, ei ai lona aafiaga e maua ai le suka.

Ina ia faʻaitiitia le edema e mafua mai i le vevela o le vevela, e faʻaaogaina le sima mamafa: o fusi faʻalava, totini, tights. E le gata i lea, ua faailoaina mai i tagata gasegase fualaau faasaina e faamalosia ai puipui o veins: Detralex, Eskuzan, Normoven ma Troxevasin.

Le faʻaleleia atili o mea totino o le toto, e mafai ona faʻaaoga sauniuniga toto-Aspecard, Cardiomagnyl, Clopidogrel. O gels faʻaaoga i le lotoifale o: Troxevasin, Hepatrombin, Aescin ma Venitan.

Mo le puipuia o le edema i gasegase e maua i le maʻisuka, ua fautuaina:

  1. Faatapulaa se uumi tumau i se tulaga saʻo, e le aofia ai le umi ma le malosi faaletino.
  2. Faʻaitiitia le mamafa ina ia faigofie ai le avega i luga o vae.
  3. Faʻatasi ai ma le manaʻoga i le edema, e fautuaina le faʻaaogaina o togalaau ma le faʻaaogaina o gels. O le phytotherapy mo le maʻisuka, i le mataupu faavae, o le a aoga.
  4. Faʻaaogāina o le faʻamalosi o le faʻapipiʻi e lafoaʻi le vevesi ma taofia ai le faʻamaʻaloga.
  5. Faia ni togafitiga faapitoa togafitiga. I uluai faailoga o le neuropathy, e fautuaina tagata maʻi i le umi o auala e faaleleia ai le microcirculation i pito pito i lalo.
  6. Lafo lelei o vae ma asiasiga i aso taitasi e iloa ai ma talafeagai taimi e togafitia ai manuaga o le paʻu.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai ma le vae o le vae i le taimi o le maʻisuka.

O le togafitiga o faʻafitauli o le paʻu o se faʻataʻitaʻiga lelei lea o le maualuga o le toto, ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa mo le neuropathy o le maʻisuka. E le gata i lea, o le togafitiga o le neuropathy e masani ona faigata ona o le mea moni e le o lagona e tagata gasegase ona faailoga i le amataga.

O le lavelave o vailaau mo le maʻisuka ma le paʻu o le paʻu e faalagolago i luga o uiga o le tagata maʻi.

Togafitiga o vae i le maʻisuka e mafai ona aoga pe afai o le tagata maʻi e mulimuli i se taumafataga maualalo: o le "paleni" poʻo isi mea taumafa o le a le aoga.

Ina ia iloa le tikeri o le liona, e maua e tagata gasegase se suʻega atoa: suʻega o le toto mo le kulukose ma le suʻesuʻeina o meaola o meaola, faʻamautuina o galuega faʻavae, x-ray ma suʻesuʻega a le angiographic. E siakiina e le neuropathologist le saogalemu o mafaufauga ma lagona le tiga, paʻi, vibration ma le vevela.

Ina ia fuafuaina le tafe toto, faia le dopplerometry, o le mamafa i totonu o vaʻa o vae e fuaina.I le i ai o se ulutala, o le aganuu microflora ma le lagona lelei i fualaau faasaina.

O togafitiga o le maʻisuka e amata i le fetuunaiga o maualuga ole kulukose o le toto i tulaga maualuga. Afai e maua e le tagata maʻi pili e faʻaitiitia ai le suka, ona tuʻuina atu atoa lea i le inisalini pe faʻapipiʻiina le inisalini faaumiumi ma vailaʻau faʻasaina i totonu o maʻa.

O le aveeseina o le tiga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka ua faia i fualaau nei:

  1. Faʻataʻitaʻiga (Finlepsin, Faʻatonu).
  2. Painkillers (Dexalgin, Nimesulide).
  3. Vaʻapalapala (venlafaxine, clofranil).
  4. Teu i le lidocaine.

Togafitiga ma tapenaga o meaola o le thioctic acid (Thiogamma, Berlition), faapea foi ma inisua o vitamin B (Milgamma, Neurobion) e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai lagona o le tino ma faʻanatinati ai le faʻamalolo o le faaletonu o le ulcers. Dipyridamole, Actovegin, Pentoxifylline e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le toto.

I le faʻaopoopoga, e togafitia maʻi susu, ma o le vaega ua aʻafia e lelea. Faʻasolosolo i le vae pito i lalo, e tatau ona e taumafai e faʻasaga i luga o se tulaga faʻasaʻo. O togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le uta i luga o le vae. I le taua faasaga i lenei faʻamaʻi, o le togafitiga o le maʻisuka i togafitiga faʻapitoa e maua ai taunuuga lelei.

Afai e pipii se siama, o le togafitiga o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo se taimi umi aʻo leʻi faʻamalosi maʻi.

O togafitiga ogaoga e faia foi e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faigata ai ona toe maua maʻi: anaemia, faʻatoʻa fatuga, ma le ate.

O le a le mea e tatau ona iloa e tagata e maua i le maʻisuka e uiga i togafitiga pe afai e aliali mai ni pogisa io latou vae?

O le metotia o le togafitiga o le dermatitis e tuusaʻo tonu lava ma le vaega o loʻo aʻafia ai le maʻi. Muamua, e filifilia e le fomaʻi togafitiga e faʻatatau i le maualuga o le faʻaleleia o metabolic process. O le mea muamua, o le dermatologist e le o aʻafiaga, ae o mafuaaga na mafua ai ona salalau le paʻu paʻu.

O le maʻisuka dermatitis, e aʻafia i le vaega muamua, e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa ma faʻamaopoopoina. Pe a faʻamautu le tulaga lautele o le tagata maʻi, o le numera o le paʻu o le paʻu o le a faʻaitiitia.

Mo le lelei ma le manuia o togafitiga o gasegase eseese, o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina, e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi.

Ma o le mea lea o le a maua ai le vave vave o faʻamatalaga i pito maualalo - o nei vailaʻau e tatau ona i ai ni faʻafesoʻotaʻi ma anti-allergenic.

O togafitiga o le maʻisuka o se seti o fuataga i le tele o vaega:

  1. Aʻoaʻo le tagata maʻi i tomai - suʻesuʻega i aso uma o vae, fesuiaiga o laei ma isi gaioiga talafeagai.
  2. Puleaina o suka, toto toto ma le cholesterol toto.
  3. Faʻatau togafitiga - laei, aveeseina o taʻavale e le mafai ona faʻaaoga.
  4. Antibiotics e tau ai faʻamaʻi.
  5. O le Aofaʻi Contact Cast dressing, lea e faʻafefe ai vaega o loʻo aʻafia mai vae mai le mamafa tele.
  6. Toefuataiga o le toto i vae, e aofia ai le taotoga vascular.

E masani lava i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le aʻafia o le nerve e faʻavaivai ma o lea e le afaina ai vae, e ui i le faaleagaina. I le taimi lava e tasi, o le togafitia o le maʻi suka o le tele o faafitauli.

O le mea lea, o nisi tagata gasegase ua faʻaosoosoina e tuʻu le faʻamaʻi faʻamaʻi. O se taunuuga, o le a latou i ai i le laulau o loʻo galue i le fomai tipitipi.

Talu ai afai e faʻavave faʻapipiʻi mumu i manua i luga o vae, ona latou mafua ai lea o gangrene. E faatoa mafai lava ona puipuia le faʻatagaina pe a amata ona togafitia togafitiga i le taimi ma pulea le pulega.

Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae

Uluaʻi maʻi i vae o tagata gasegase e masani ona le afaina ai le neuropathy - faʻavaivaia le aʻafia o le nasu. Ae le o se tala fiafia, ae o se faafitauli.

Ona o le le lava o le tiga e taitaia ai tagata mamaʻi i le faaosoosoga e le tatau ona togafitia.O ia maʻisuka le talafeagai e naʻo le taimi e amata ai ona pala le vae.

Faʻalogo lelei i togafitiga ma le puipuia o vae o le maʻisuka ina ia mafai ai ona taofia le tipi, ia tausia le mafai ona savali masani.

Togafitiga o gasegase vae mo le maʻisuka:

  1. E manaʻomia le puipuia lelei o le suka toto, a leai o le a leai se manuia.
  2. Atonu e talafeagai le aveeseina o ni mea e le mafai ona ola. Mo lenei mea, e le gata na o se pipiʻi tipitipi, ae o isi foi auala (silasila i lalo).
  3. O le manua e tatau ona tausia mamā ma puipuia mai aʻafiaga mai fafo.
  4. Vaʻai le nofoaga ua faaleagaina i aso taitasi, suia le fusi, ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.
  5. Taumafai e savali laʻititi seia oʻo i le ulua i luga o faʻamalolo vae.
  6. O le savali savali e leai ni seevae e matua faasaina.

Talu mai le 2000, na i ai fomaʻi i le faʻaputuina o ituaiga eseese o laei mo le togafitia o manua vae i le maʻisuka. O se laei e mafai ona gaoioi le tuleia mai se manua ma aofia ai se vailaau.

Faʻaaogāina o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina ni enzymes i le ulutala lea e aveesea ai mea e le mafai ona ola, nai lo le aveesea o taotoga. O laʻei faʻaonapo nei o se meafaigaluega aoga lea e faʻapupulaina ai le faʻamalolo.

Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili

O tulafono nei mo le tausiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le lagona o le vae i le vevela, o le tiga ma le mamafa e tele lava ina leiloa, ona tatau lea ona faia ma le faʻaeteete. E na o le pau lenei o le auala e le mafai ai ona faʻaauau le laulau o loʻo galue ai i le fomai tipitipi o loʻo auai i faʻamavaega.

I le taimi lava e tasi, afai e te faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma tausia lou toto suka ma tumau, e le o toe umi le taimi e toe faʻaleleia ai le aʻafia o le namu. A maeʻa lena, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻavae o le tino i le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. O le toe faʻafoʻisia o le lagona popole e le itiiti ifo ma le tele o masina, ma e masani lava 1-2 tausaga.

Tuu le ulaula! O le ulaula e afaina ai le toto i vae ma, o le mea lea, e faateleina ai avanoa e tatau ona faia i se taimi vave pe mulimuli ane.

Metotia o togafitiga masani

E tele tagata e faʻaaoga tele le togafitiga o le fale e faasaga i le dermopathy. I mataupu ogaoga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o lenei faʻamaʻi, o tagata gasegase e tausia le paʻu ma le fesoasoani o oloa na saunia i luga o le faʻavae o laʻau ma aʻa. Faʻafefiloi ma teuteuga e faʻaalia foi i le tautala, e aʻafia ai le metabolism, maualuga o le suka ma le soifua maloloina.

FuaMetotia o le taliaina
110 g seleri ua fefiloi ma lemoni, pe a uma ona aveeseina fatu. O oloa e gaosia i totonu o se mea e faʻaleleia, ona tuʻuina lea mo le 1 itula i totonu o se vai vai.Faia i aso uma, ia le itiiti ifo i le 2 tausaga, i aso uma, i luga o se manava gaogao.
O le ufiufi o le ufiufi, o le St. John's wort, mint leaves i le tutusa tutusa (30 g) ua sasaaina i totonu o le 600 ml o vai. Palu mo le 15 minute, malulu, faamama.Fufulu fasi mea mama ile teuteuga, faʻaaoga i paʻu mamai. O le vaifofo e faʻamalieina ai le suamalie, o loʻo i ai se lagona filemu.
O le pulupulu ma le aloe o le vai e faʻamālōlō lelei ai le mea o loʻo i luga o vae: o le maʻisuka e aʻafiaina e lenei laau manaia, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka pe a faʻaalia i le tautala.Apu aloe lelei, e aunoa ma le paʻu, tuʻu le paʻu o vae, taofi mo le itiiti ifo ile itula. O le meafaigaluega e faʻamalo ai le mumū.
30 g o poloka birch ua sasaa i se ipu vai, ua kuka mo le 10 minute, ona manava lea ma faamamaina.Fufulu se totini mama i totonu o le susu, faʻaoga i manua.
O le paʻu o le anufe ma se faasologa (20 g ia) e sasaa atu i le 200 ml o le vai, kuka mo le 5 minute, ona finau mai lea.O le vai ua maeʻa ua faaopoopo i le vai mo le fufuluina o vae. E mafai ona e faia se teuteuga i ni aofaiga tele e toso ai ou vae i le faletaele.

Taofiaga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e taulai atu i le tausiga o le paʻu. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu e mafai ona puipuia ai le tagata mai mai faʻalavelave. O ia mataupu faavae e tatau foi ona mulimulitai ia i latou ua uma ona latou maua le tala o le dermatosis.

Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le suʻega o vae i le taimi o togafitiga o aso taʻitasi o se auala taua mo le puipuia o faʻafitauli o le neuropathy. O manuʻa uma poʻo ni tipi e manaʻomia ona togafitia i le Miramistin poʻo le Chlorhexidine, o se vaifofo o le furacilin. Aua le faʻaaoga vaifofo o loʻo i ai le ava.

Mo le togafitiga o maʻi mama, Solcoseryl, Actovegin, Iruksol gel e faʻaaogaina. Pe a taitaia se gaioiga, e le mafai ona e faʻaaoga laula, e lelei tele le faʻaaogaina o metotia faʻanatura. O vae e tatau ona lūlūina i le kulimi pepe ina ia puipuia ai le mago poʻo le faʻamamaina faapitoa mo le maʻisuka: Balzamed, Alpresan.

Pe a faʻaeʻe seevae, e tatau ona suʻeina mo le amio saʻo o le faʻailoga, le leai o ni tamaʻi tamaʻi, faʻamaʻi malosi poʻo ni maʻila e ono afaina ai le paʻu o le vae. O seevae e tatau ona fetaui i le tele ma le maualuga o le siʻi luga. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaogaina totini vaiti, ma togi lima. O seevaevae ma se mulivae tapunia ma le fulufulu ua filifilia mo ofu o le fale.

O fuataga nei mo le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua fautuaina foi:

  • Faʻaiʻu uma le ulaula ma le ava malosi.
  • E le mafai ona taofia le maalili o le maalili i vae.
  • Aʻo faʻaofuofu le vae, e tatau ona tusa ma le 36 tikeri.
  • Faʻamataʻu matala, e le mafai ona e tipiina ou fao.
  • E le fautuaina e savali e aunoa ma ni seevae, e oo lava i le fale.
  • Aua nei faʻaaogaina pamu, maa, poʻo mea vevela e faʻamafanafana ai ou vae.

O le auala autu e puipuia ai faʻafitauli uma o le maʻisuka o le mataʻituina o le toto suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto i aso uma ma ia taʻitasi i le tolu masina e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin glycated ma asiasi i le endocrinologist e faasaʻo togafitiga. O faufautua a se fomaʻi ma se neurologist e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faamatalaina ai le neuropathy o le maʻisuka.

O le manuia o le togafitiga o le dermatoses i le maʻisuka e faalagolago tonu lava i le faasaʻoina o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻi ma le faatulagaina lelei o metabolic processes e tupu i lona tino.

O lanu mumu e faaputuputu i luga o vae e matua faigata lava ona togafitia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se vasega atoa o le tausiga lelei o paʻu.

Taua! I le i ai o ituaiga eseese o dermatitis, ia faʻaaoga naʻo le tausiga o le paʻu o le paʻu e leai ni manogi. O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o kulimi ma oloa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga ata e fautuaina foi.

Ina ia faamaluluina le maualuga o vae o vae, e lelei tele le faʻaaogaina o pumice poʻo faila faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona e faʻatoʻa ese faʻamalosi fatu ma faʻaaoga soʻo se togafitiga faa-tagata e aveese ai sana.

Taua! O se tagata gasegase mumu mumu i luga pito pito i lalo e tatau ona ofuina ni laei e faia mai i le natura masani ma lelei. E tatau foi ona e faia se suiga i aso taitasi o lino, tights, golf poʻo totini.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona filifilia le tele o lavalava. O lenei tulaga e matua taua tele mo le paʻu e manava ai le tino, e le o le tuʻuina pe solo. A oʻo mai ni mea laiti ma laiti, e tatau ona vave faʻamaʻi le afaina.

E le gata i lea, o le manua e le mafai ona faapipiiina i se mea faʻapipiʻi. I le tulaga o le faʻavaeina o faʻamatalaga eseese i le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata faʻataʻitaʻi i se taimi vave e mafai ai, ona asiasi atu ai lea i se tagata e mulimuli i le maʻisuka.

O le puipuia o le faʻaeteete ma le faʻaeteete o tulafono o le tausiga o vae ma le asiasiga i aso uma o vae. Fautuaina tausiga o vae i lalo ifo.

O lenei o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona suʻeina vae o se tagata gasegase i le maʻisuka, o le a le mea e te suʻeina. E tatau ona asiasia vae i aso uma, muamua mai luga, ona sosoo ai lea ma le pito i lalo.

Siaki lelei le paʻu i ou vavae. Atonu e te manaʻomia se faʻata mo lenei mea.

E fautuaina se tasi e auai i le suʻega o vae, ae le na o le maʻisuka lava ia.

O le galuega o le suʻega e le tatau ona misia pe afai e maua mai ni fatu fou, fulafula, tuʻimomomo, nofoaga tiga, lupe paʻu, poʻo isi suiga. O foliga, lanu ma le vevela o le vae e ono fesuisuiai.

Sensitivity to touch - faʻavaivaia pe faʻavaivaia le faʻamalosia. Afai e te maitauina o suiga o loʻo faasolo ina leaga - i le taeao e sosoo ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua le toso.

E ono i ai ni nai fusi ma ni gaioiga o ponaivi, ona o le vae o le vae, o ona foliga ua suia. O lenei mea e manaʻomia ai le vave faʻalogo mai le fomaʻi.

E oo lava i nai mea leaga e mafai ona liua e avea ma se mailei o le gaʻo, lea o le a umi ma faigata ona faʻamalolo. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le manua, o le a tupu ai le gangrene, ma e ono oʻo mai e na o le toesea o le a laveaʻi ai le maʻisuka mai le oti.

Afai o le paʻu o vae e faʻapogisa pe o le moli foi o moli, o le a le toe i ai ni lauulu - o lona uiga o le toto totoʻa i vae o loʻo faʻaitiitia. O le leaga o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i sela, o le umi e faʻamalolo ai le paʻu.

Siaki pe afai o le paʻu o le paʻu e paʻi atu o le a atili ai ona leaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, fulufulu.

Ia mautinoa o le tagata maʻi suka e mafai ona lagona le eseesega i le va o le mafanafana ma le malulu pe a latou tuu i lalo o latou vae i totonu o le vai. Aʻo lei taele, e tatau ona e siaki le vevela o le vai i le lima.

I soʻo se tulaga, e tatau ona i ai ma faʻaaogā le thermometer bath.

O le maʻisuka foot syndrome e masani lava ona atiae ona o le maʻi ua gau lona vae, ae na te le lagonaina. O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega i aso taitasi o le faailoaina lea o suiga le lelei e leʻi iloa e le maʻisuka i le taimi lava na tupu ai.

Ua maua nei e fomaʻi ni laei faʻapitoa ma mea manogi. O meafaigaluega ia e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa i luga o vae, puipui faʻamaʻi, gangrene ma le tipi.

Ae peitai, e tatau ona e vaʻai i se fomai i le taimi. Aʻo amata le gangrene, e leai se isi auala nai lo le tosoina.

Mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, asiasia vae i aso uma ma talanoa i se fomaʻi pe a foliga mai e masalomia oe i se mea. O le auala autu e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka vae o le faʻaitiitia o le toto toto i le masani, ona faʻamausali lelei ai lea, pei o tagata soifua maloloina.

E mafai ona ausia lenei mea i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma se taumafataga maualalo maualalo. Pulea lau metabolism - ma o le tele o faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi atu i le taimi.

Aemaise lava, o le lagona o le vae o le a toe faʻaleleia. Faʻaleagaina foi le paʻu i luga o vae o le a faʻamalolo.

Ae, o le mea e leaga ai, pe afai e afaina toto, ona le mafai loa lea ona toe faʻaleleia o latou lala. E le gata i lea, afai ei ai ni gau poʻo ni mea e gaʻo ai ponaivi o vae, o le mea lea e le mafai ona faʻaleleia.

Mafuaaga ole neuropathy o le maʻisuka

Faʻaleagaina o vaʻa o vae i le maʻisuka e fesoʻotai ma le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, lea e le mafai ona ulu i totonu o siaki ona o le le atoatoa o le inisalini. O le toto e tafe atu i totonu o vaa e faʻaitiitia, o le faʻasalaga o manaʻoga o le nerve e faʻasaina. I tulaga o le vaivai o le innervation ma le faʻaitiitia o meaai paleni, e afaina ai le lagona o le tino, o le faʻasolosolo faʻamaloloina lemu.

O nai paʻu paʻu o le paʻu i le faʻaogaina o vavave, tipi poʻo le abrasions o le a avea ma mea e le mafai ai ona tupu, ma o maʻi mamai natia e faia i lalo o le papa o le epithelium keratinized. O nei mea uma atonu e le o maitauina e tagata gasegase, aua e le mafua ai le faʻavauvau i le maualalo o le mafaufau. O le tele lava o taimi, o maʻi o le tino i totonu o nofoaga e faʻateleina ai le atuatuvale e tupu pe a savali.

O ia faʻaleagaga e mafai ona faʻateleina e ala i le ofuina o seevae faʻamalosi, faʻateleina le vevela o le paʻu ma le mafiafia o le stratum corneum, pe a manua i le taimi o le taʻavale poʻo le savali solo.

O le totoina o le toto toto e fesootaʻi ma le teuina o le cholesterol ma le calcium, e fai ai se atherosclerotic plate. O ia suiga i le maʻisuka e tele ni mea faʻapitoa:

  • O le toilalo e tupu i vaega maualalo ifo o pito i lalo - i vae ma lalo vae.
  • O vae uma e lua e mafatia i le tele o eria.
  • Amata mai i le matua nai lo tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.
  • Faʻatasia e le oti o le tino
  • Uluaʻi maʻi e mafai ona tupu e aunoa ma ni manuʻa ma le faʻalavelave faʻainisinia.

Faailoga o le faaleagaina o vae i le maʻisuka

O le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua mamago ma le manaia, e masani lava ona manua, aemaise lava i tamatamailima. O le faʻavaeina o masini mo le atinaʻeina o neurologic and vascular lions atonu o ni faʻamaʻi pipisi, o se gasegase faʻamalosi poʻo se taotoga o se tui tui.

Talu ai ona o le fatuina o le maʻisuka vaevaega ogaoga ogaoga i le tulaga o le vaevaeina o le vae poʻo le oti mai sepsis, lea na atiina ae ona o se faʻasologa o purulenti, faʻamaoniga o faailoga muamua o le faʻamaʻi o le suka suka mafai ona laveaʻiina ai le soifua o se tagata maʻi.

O le faailoga muamua lava o se faʻaitiitia o le lagona o le vibration, ona faʻaleagaina loa lea o le vevela, tiga ma le malosi. O se mea mataʻutia e mafai ona oso i luga o le vae i lalo o le tamai povi, i le vaega o vae. Afai o vevela e vevela pe malulu, o le uiga o lona uiga o le toto o loʻo tafe pe pipisi le siama.

O le mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomai tipitipi poʻo le podiatrist atonu o suiga nei:

  1. Lotovai pe a faateleina le savali.
  2. E i ai le tiga i vae o eseesega malolosi pe a savali pe i le po.
  3. Tingling, o lagona mu na aliali mai i vae, ma le faateleina o le vaivai.
  4. Le lanu paʻu o vae e mumu pe cyanotic.
  5. Ua faaitiitia le lauulu i luga o vae.
  6. O fao na vevela, pala, samasama.
  7. O le fafaguina na tulai i lalo o le fagu fagu.
  8. Na faʻafuaseʻi ona mumu le tamatamailima pe fulafula.

E mafai foi e tagata maʻi ona maitauina o manuʻa poʻo fatu, nai lo le vaiaso, faʻamalolo i totonu o le masina pe lua. A maeʻa ona afaina manuʻa, e tumau pea se faailoga pogisa.

Uluai maʻi e mafai ona tupu i luga o vae, o nisi taimi e loloto.

Faʻamatalaga ma togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka

Ina ia iloa le tikeri o le liona, e maua e tagata gasegase se suʻega atoa: suʻega o le toto mo le kulukose ma le suʻesuʻeina o meaola o meaola, faʻamautuina o galuega faʻavae, x-ray ma suʻesuʻega a le angiographic. E siakiina e le neuropathologist le saogalemu o mafaufauga ma lagona le tiga, paʻi, vibration ma le vevela.

Ina ia fuafuaina le tafe toto, faia le dopplerometry, o le mamafa i totonu o vaʻa o vae e fuaina. I le i ai o se ulutala, o le aganuu microflora ma le lagona lelei i fualaau faasaina.

O togafitiga o le maʻisuka e amata i le fetuunaiga o maualuga ole kulukose o le toto i tulaga maualuga. Afai e maua e le tagata maʻi pili e faʻaitiitia ai le suka, ona tuʻuina atu atoa lea i le inisalini pe faʻapipiʻiina le inisalini faaumiumi ma vailaʻau faʻasaina i totonu o maʻa.

O le aveeseina o le tiga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka ua faia i fualaau nei:

  1. Faʻataʻitaʻiga (Finlepsin, Faʻatonu).
  2. Painkillers (Dexalgin, Nimesulide).
  3. Vaʻapalapala (venlafaxine, clofranil).
  4. Teu i le lidocaine.

Togafitiga ma tapenaga o meaola o le thioctic acid (Thiogamma, Berlition), faapea foi ma inisua o vitamin B (Milgamma, Neurobion) e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai lagona o le tino ma faʻanatinati ai le faʻamalolo o le faaletonu o le ulcers. Dipyridamole, Actovegin, Pentoxifylline e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le toto.

I le faʻaopoopoga, e togafitia maʻi susu, ma o le vaega ua aʻafia e lelea. Faʻasolosolo i le vae pito i lalo, e tatau ona e taumafai e faʻasaga i luga o se tulaga faʻasaʻo. O togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le uta i luga o le vae. I le taua faasaga i lenei faʻamaʻi, o le togafitiga o le maʻisuka i togafitiga faʻapitoa e maua ai taunuuga lelei.

Afai e pipii se siama, o le togafitiga o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo se taimi umi aʻo leʻi faʻamalosi maʻi.

O togafitiga ogaoga e faia foi e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faigata ai ona toe maua maʻi: anaemia, faʻatoʻa fatuga, ma le ate.

Puipuia o le polyneuropathy

Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le suʻega o vae i le taimi o togafitiga o aso taʻitasi o se auala taua mo le puipuia o faʻafitauli o le neuropathy. O manuʻa uma poʻo ni tipi e manaʻomia ona togafitia i le Miramistin poʻo le Chlorhexidine, o se vaifofo o le furacilin. Aua le faʻaaoga vaifofo o loʻo i ai le ava.

Mo le togafitiga o maʻi mama, Solcoseryl, Actovegin, Iruksol gel e faʻaaogaina. Pe a taitaia se gaioiga, e le mafai ona e faʻaaoga laula, e lelei tele le faʻaaogaina o metotia faʻanatura. O vae e tatau ona lūlūina i le kulimi pepe ina ia puipuia ai le mago poʻo le faʻamamaina faapitoa mo le maʻisuka: Balzamed, Alpresan.

Pe a faʻaeʻe seevae, e tatau ona suʻeina mo le amio saʻo o le faʻailoga, le leai o ni tamaʻi tamaʻi, faʻamaʻi malosi poʻo ni maʻila e ono afaina ai le paʻu o le vae. O seevae e tatau ona fetaui i le tele ma le maualuga o le siʻi luga. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaogaina totini vaiti, ma togi lima. O seevaevae ma se mulivae tapunia ma le fulufulu ua filifilia mo ofu o le fale.

O fuataga nei mo le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua fautuaina foi:

  • Faʻaiʻu uma le ulaula ma le ava malosi.
  • E le mafai ona taofia le maalili o le maalili i vae.
  • Aʻo faʻaofuofu le vae, e tatau ona tusa ma le 36 tikeri.
  • Faʻamataʻu matala, e le mafai ona e tipiina ou fao.
  • E le fautuaina e savali e aunoa ma ni seevae, e oo lava i le fale.
  • Aua nei faʻaaogaina pamu, maa, poʻo mea vevela e faʻamafanafana ai ou vae.

O le auala autu e puipuia ai faʻafitauli uma o le maʻisuka o le mataʻituina o le toto suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto i aso uma ma ia taʻitasi i le tolu masina e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin glycated ma asiasi i le endocrinologist e faasaʻo togafitiga. O faufautua a se fomaʻi ma se neurologist e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faamatalaina ai le neuropathy o le maʻisuka.

O le neuropathy o le maʻisuka

O le a le tulaga lamatia o le tupu mai o faailoga leaga o le maʻisuka i se tagata maʻi ile pito i lalo?

Ona o le polyneuropathy o le maʻisuka e tupu:

  • siakiina o le paʻu o vae, e oo i le enaena,
  • mūmū o le alofilima o le vae pe naʻo le tootoo tele,
  • faaleagaina o vae,
  • o le faʻaalia o le telefoni ma masini, lea e lamatia i le faʻaali mai o maʻi pipisi (e ono mafai ona pisia ma sili atu),
  • o le atinaʻeina o le phlegone (mumū o le mumū o masini mūmū), faiga o necrotic purulenti luga o le vae, e oo atu i le atinaʻe o le gangrene (necrosis o tissues).

16-18% o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai ni gaʻo uluaʻi i luga oo latou vae, e mafua ai le faʻaogaina o ituaiga faʻamavaega i 28% o tagata gasegase. E tusa ai ma fuainumera o le lalolagi, e 70-75% o faʻamavaega e faia ona o le maʻisuka.

Neuropathic

O le mafuaʻaga o se faʻafitauli o namu namu. O se uiga iloga o lenei fomu o le puipuia lea o le toto o le toto, o lona uiga o le pulsation i le lautele o gaʻo o vae ua manino lelei. O le lanu ma le vevela o le paʻu e laiti lava suiga, ae peitai, o le foliga o le edema o le faailoga muamua lea o togafitiga. Mulimuli ane, o lenei fomu e faʻaalia i le leai o se lagona i le vevela ma le faʻamalosi o le tiga, se lagona o le faʻalavelave poʻo le atoatoa i le vae, i se faaopoopoga, o se vevela vevela o le po e foliga mai, lea e taofia ai se tagata moe ma malolo.

Uluai o le natura o le neuropathic e foliga mai, o se tulafono, i vaega na o le ogaoga o le gaosiga o laau poʻo e masani lava ona afaina i ni seevae mausali.

E i ai latou foliga lapotopoto pe ovalu ma pito i luga, e ufiufi i paʻu o paʻu paʻu na tupu mai ona o se mea na faaleagaina. O ia ituaiga o gasegase e masani ona leai se tiga.

Ischemic

E afua ona o le le lava o le toto i vae o vae ma lalo vae.O le le lava o le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o sela ei ai le avega tutusa i luga o vae e mafua ai le faʻaitiitia o le osofia o le tino.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O se uiga iloga o lenei fomu o se suiga i le lanu paʻu mai le pale i le cyanotic, o le tele lava ina mafai ona maua ai se fuga laniki piniki. O le pipiʻi i le vaega o le vae, popetal ma femoral brateries e le faʻavasegaina pe matua faʻavaivaia. Ona o le le lava o le toto, o maʻa malulu ua lauiloa.

Uluai o se natura o le natura e foliga mai o le necrosis mago o loʻo i luga o paʻu o tamatamai lima po o le vaega o mulivae. O ia ituaiga o gasegase ei ai le uiga o manua o le faʻamalolo umi, masani lava i luga o luga o luga o vae. E le pei o le pepa muamua, latou te tiga, ae le o taimi uma, ona o le neuropathy o le tala e faʻafefete ai lagona lagona.

Puipuiga ma fautuaga

Mo le soifua maloloina o le tino, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei:

  • pulea le suka toto ia le itiiti ifo i le tasi i 2-3 masina,
  • e masani ona suʻeina e tagata tomai faapitoa e iloa ai faʻafitauli (mo se faʻataʻitaʻiga: fuafua le amataina o suiga i tiga, vibration, lagona ma le vevela o le pito i lalo),
  • pipii i tulafono o tausiga tausiga,
  • Saili togafitiga faafomaʻi i se taimi talafeagai e togafitia ai faʻafitauli o loʻo maua.

Faʻataʻitaʻiina fautuaga faʻavaomalo faigofie ma gafatia:

  • e sili atu le faʻaaogā masani o le fasimoli moli, fufuluina i le vai mafanafana,
  • A maeʻa ona fufuluina, e tatau ona faʻamamaina vae, e aofia ai le faʻamamaina lelei o le susu i le va o tamatamai vae. Leai se mea e teu ai lou paʻu
  • Ina ia faamaluluina le paʻu ma taofia le taʻeina, ia faʻaaoga se mimilo i se foliga o se kulimi poʻo se kulimi mo vae. Aua le ufiufi le gaʻo meaʻai i le va o tamaivae,
  • siaki taimi i vae ma vae.

Mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma le puipuia o faʻamaʻi vae, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka, ua fautuaina:

  • Vaʻavaʻai matala ma vae mai itu uma. Afai ei ai ni faʻafitauli i le asiasiga, saili le fesoasoani mai tagata o lou aiga,
  • matau le foliga mai o le paʻu, vevela pe paʻu le paʻu,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o se maʻi mataga, tipi, tipi, poʻo le maʻi maʻi.

Afai e maua se maʻi pipili po o se uligā i luga o le vae, aua nei tatalaina le nofoaga o le faaleagaina oe lava, e sili atu le faʻaaogaina o se patch.

  • e ala i le paʻi i soʻo se nofoaga i luga o le vae, siaki le lagona tiga poʻo le fuafuaina o le localization o le taulaʻi o le maualuga o le vevela,
  • manatua le ono mafai ona faʻaleagaina vae ona o fao fao poʻo foliga mai o sana.

  • Faʻaeteete i le faia o faʻamalositino - e tatau ona faia i na o seevae faʻalelei, faʻamalo pe toe faʻaleleia tino faʻaletino, pe afai ei ai ni manua tuga i luga o vae, aua nei alu e leai ni seevae.
  • Mo le puipuia o ou vae, ia faʻaaoga seevae e fetaui lelei ma soʻo malosi, aua e te misia ai le paʻu o le paʻu ona o seevae mausali ona o le faaleagaina o lou lagona popole. O le uuina o seevae e pei o seevae e faʻapupulaina ai le manuʻa poʻo le faʻamaʻi o tamatamaivaevaevaevaevaevaevaevae poʻo alovae - aloese mai faʻataʻitaʻiga e pei o seevae faʻamavae.
  • E fautuaina le faʻaaoga o totini na faia mai filo masani (mo se faʻataʻitaʻiga: cotton, fulufulu mamoe).

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Gangrene mo le maʻisuka

O le tele o taimi, e afaina ai vae i le maʻisuka mo mafuaʻaga nei:

  • O le faʻaitiitia o se faʻavae o le faʻalogo. O lenei mafuaʻaga e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo maʻi manua. Ona o le faʻaitiitia o le faʻalogo, na te le matauina ai. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le vevela poʻo le maalili ole lala o le lala.E i ai taimi e faitio ai le maʻi i le tiga i vae, ma o loʻo matou talanoa e uiga i le masani ai.
  • Faaleagaina i vaʻa toto. Ona o le maʻisuka, o le poloka o vaʻa e tuʻuina atu ai vae vaivai e mafai. O le iʻuga, o le toto e faʻalavelaveina, o le tiga e fesootaʻi ma le le lava o le okesene. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e foliga mai o le a toe vevela, e foliga mai e foliga mai i le asterisks, afaina o veins, o se lanu violē e aliali i luga o le paʻu.
  • Faʻaitiitia o le muso leo. O se taunuuga o le tiga i le tagata maʻi, e faʻamapulaʻa le motusia. E masani ona ia faʻaaluina se taimi i se tulaga pepelo pe nofo ai. O le taunuuga o le atrophy ua tupu, o lagona tiga e sili atu ona malosi. O le mea moni, e le o lona uiga afai e afaina ou vae ile maʻi suka, e tatau ona e faʻaauau se olaga ola malosi. Ae a maeʻa togafitiga e leai se mea e tatau ona faʻagata ai le gaioiga. O vailaʻau faafomai e fautua mai ai o le maʻisuka e faʻaogaina faʻavae faʻapitoa e ave ai le uta i luga o latou vae.
  • Fuga. Mafuaʻaga o tiga pe a savali e masani lava ona valaʻau, maʻi, ma le maʻi. I lenei tulaga, e talafeagai le faia o togafitiga e taofia ai se maʻi pipili.
  • O le mamafa o le mamafa, lea e faʻateleina ai mafuaaga o le maʻi. E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka e mamafa tele. Ua maitauina o tagata pagatia e pagatia mai le vae e mafua ona o le mamafa, suiga o le degenerative i maso, ponaivi.

Mafuaʻaga o tiga o le vae, lea e taua tele i le faʻamaʻi o le tiga

Faʻaleagaina o vaʻa o vae i le maʻisuka e fesoʻotai ma le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, lea e le mafai ona ulu i totonu o siaki ona o le le atoatoa o le inisalini. O le toto e tafe atu i totonu o vaa e faʻaitiitia, o le faʻasalaga o manaʻoga o le nerve e faʻasaina.

O nai paʻu paʻu o le paʻu i le faʻaogaina o vavave, tipi poʻo le abrasions o le a avea ma mea e le mafai ai ona tupu, ma o maʻi mamai natia e faia i lalo o le papa o le epithelium keratinized. O nei mea uma atonu e le o maitauina e tagata gasegase, aua e le mafua ai le faʻavauvau i le maualalo o le mafaufau. O le tele lava o taimi, o maʻi o le tino i totonu o nofoaga e faʻateleina ai le atuatuvale e tupu pe a savali.

O ia faʻaleagaga e mafai ona faʻateleina e ala i le ofuina o seevae faʻamalosi, faʻateleina le vevela o le paʻu ma le mafiafia o le stratum corneum, pe a manua i le taimi o le taʻavale poʻo le savali solo.

O le totoina o le toto toto e fesootaʻi ma le teuina o le cholesterol ma le calcium, e fai ai se atherosclerotic plate. O ia suiga i le maʻisuka e tele ni mea faʻapitoa:

  • O le toilalo e tupu i vaega maualalo ifo o pito i lalo - i vae ma lalo vae.
  • O vae uma e lua e mafatia i le tele o eria.
  • Amata mai i le matua nai lo tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.
  • Faʻatasia e le oti o le tino
  • Uluaʻi maʻi e mafai ona tupu e aunoa ma ni manuʻa ma le faʻalavelave faʻainisinia.

O le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua mamago ma le manaia, e masani lava ona manua, aemaise lava i tamatamailima. O le faʻavaeina o masini mo le atinaʻeina o neurologic and vascular lions atonu o ni faʻamaʻi pipisi, o se gasegase faʻamalosi poʻo se taotoga o se tui tui.

Talu ai ona o le fatuina o le maʻisuka vaevaega ogaoga ogaoga i le tulaga o le vaevaeina o le vae poʻo le oti mai sepsis, lea na atiina ae ona o se faʻasologa o purulenti, faʻamaoniga o faailoga muamua o le faʻamaʻi o le suka suka mafai ona laveaʻiina ai le soifua o se tagata maʻi.

O le faailoga muamua lava o se faʻaitiitia o le lagona o le vibration, ona faʻaleagaina loa lea o le vevela, tiga ma le malosi. O se mea mataʻutia e mafai ona oso i luga o le vae i lalo o le tamai povi, i le vaega o vae.

O le mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomai tipitipi poʻo le podiatrist atonu o suiga nei:

  1. Lotovai pe a faateleina le savali.
  2. E i ai le tiga i vae o eseesega malolosi pe a savali pe i le po.
  3. Tingling, o lagona mu na aliali mai i vae, ma le faateleina o le vaivai.
  4. Le lanu paʻu o vae e mumu pe cyanotic.
  5. Ua faaitiitia le lauulu i luga o vae.
  6. O fao na vevela, pala, samasama.
  7. O le fafaguina na tulai i lalo o le fagu fagu.
  8. Na faʻafuaseʻi ona mumu le tamatamailima pe fulafula.

E mafai foi e tagata maʻi ona maitauina o manuʻa poʻo fatu, nai lo le vaiaso, faʻamalolo i totonu o le masina pe lua. A maeʻa ona afaina manuʻa, e tumau pea se faailoga pogisa.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te maua se faʻalavelave faʻavevelaina i vae, lea e masani ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matautia - gangrene o vae.

Faʻaleagaina le faaleagaina o le tino i le taimi muamua e le iloa. Togafitiga e le amataina i se taimi talafeagai e saofaga i le atinaʻe atili o le necrosis, ma o se taunuuga, o le maʻi e lamatia ai lona vae lima ma e oʻo lava i le ola.

O le mafuaaga autu o le gangrene o le faateleina o le suka o le toto, lea e aʻafia ai le amio lelei o manaʻoga o le nasu ma le setete toto.

O le aofai o le okesene e ulufale atu i vaega ole aʻafia ua le lava, o le paʻu e leiloa lona mafaufau ma ua amata ona mate le tino.

O manuʻa ma gaʻo pipili o loʻo i luga o le fogaeleele, lea e ulufale atu ai siama i le tino vaivai.

O mea e faʻaosofia ai le gangrene e mafai ona:

  • polyneuropathy
  • faʻaititia le faʻavae lapopoʻa na mafua ona o le faʻavaeina o atherosclerotic plate,
  • faaitiitia le puipuiga. E le mafai e le tino ona taulimaina le faʻamaʻi,
  • laʻititi maualalo o faiga faʻafouina i totonu o masini,
  • siama siama
  • solia o le toto i le mafaufau, fatu ma mama,
  • togafiti.

Faʻaiʻuga e pei o:

  • ulaula - o le nicotine e faʻasaga ai toto toto ma e fesoasoani i le faʻaalia o pupuni toto,
  • afaina
  • mamafa o le toto e mafua mai vae manua,
  • inupia ma mea oona
  • faʻaleagaina faʻavevela i fusi lapisi,
  • seevae e le afaina ai le toto i vae.

I le maʻisuka, e sili atu ma le afa o tagata gasegase e matau ni faailoilo o le atiaʻe o le maʻisuka, pe a amata le faagasologa o le faʻasalaga ma ua le aoga le togafitiga o fualaau.

Faiga o le maʻi

E lua ituaiga o vae o le maʻisuka - mago ma susu.

O le gangrene mumu (tagaʻi i le photo) e masani ona tupu vave i luga o ni lala se lua ona o le le lava o meaʻai o fiva musika. O lenei ituaiga o necrosis e atiina ae mo se taimi umi, i le tele o tausaga, ma e masani lava mo tagata mamaʻi e masani pe vaivai foi.

O le faʻaitiitia o le tele o le toto e mafua ai ona magumago maso, lea e oʻo atu ai i le necrosis, faʻanoanoa ma le mummification o tamatamaivae ma le latou faʻamavaega tutoʻatasi.

O le gangrene mumū e leai sona aʻafiaga i le tino o le tagata maʻi ma e le afaina ai le ola.

Faʻavave le gangrene (tagaʻi i le photo) vave, o nisi taimi o ni itula e lava mo lona atinaʻeina. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e avea ma faʻamaʻi o le vaega ua aʻafia i le talaaga o le matelaina o le okesene mataga.

O se faʻalavelave faʻalauiloa e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le gangrene matutu i le susu. E tupu lenei mea i luga o le mamafa o le tagata e masani i le edema.

E afaina tele le afaina ma le tiga matuia ma mafua ai le fulafula ma faʻapogisaina ai vae. O le toesea o le vae e amata, lea e mafua ai le inu o le toto.

O le gangrene gaselase o se faʻalavelave matautia lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ona o le gafatia e tau atu i le oti.

E i ai foi le eseesega i ituaiga o mafuaʻaga o le faagasologa o le gasegase:

  • osteopathic - faʻaleagaina o le ponaivi ma mea e tutupu i luga o le maskloskeletal,
  • neuropathic - o le taunuuga o le le lelei o le gaioiga o siama nerve,
  • angiopathic - foliga mai i se talaaga o suiga faataumaoi i toto,
  • fefiloi - tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o faʻafitauli.

Ina ia aua le misia le atinaʻe o le gangrene, e tatau ona gauai atu i nei faʻamatalaga talafeagai o:

  • leai se lagona i vae
  • afaina po o le tingling sensation
  • 'oloʻo masani ona faʻamaʻavaʻa ona o se faʻafitauli o le gasegase,
  • pulu paʻu i vae, mulimuli ane o le vae ua liu mumu po o le lanumoana,
  • vae e masani lava ona vaivai
  • o le lanu ma le fausaga o fao suiga, o lo latou vaivai ma le gasegase i siama pipisi e faateleina,
  • o se gaioiga le maluelue e aliali mai ma se gasegase ogaoga,
  • fiva ma le siva e mafai ona tupu.

I le mauaina o ia faailoga, e aoga, e aunoa ma se faatuai, ia faia se suʻega ma amata togafitiga.

I le suia o le lanu o le paʻu o vae, e mafai ona e vaʻaia pe faapefea ona amata le faaleagaina o le gaʻo o le tino.

Faʻatasi ai ma le susu, o suiga nei e tutupu:

  • mumu o tamatamailima o loʻo matauina,
  • o le mumu e totoe ma o le paʻu ua paʻu
  • ua aliali mai se lanu mata
  • o manulele oti ua paʻu uliuli
  • o se tuaoi manino e mafai ona iloa i le va o siama mama ma maloloina.

E le mafai ona le iloa se faʻafitauli faʻapitoa.

Faailoga o le oti o le a taʻua:

  • faasaga i le talaaga o le soifua maloloina masani i le vae,
  • vaevaega ua avea ma mea le mautonu i aafiaga mai fafo,
  • sili atu le manino o le eseesega i le va o le oti ma le soifua maloloina,
  • o le manava i le vae ua mou atu
  • faʻaleagaina o le vae ma lona faʻamago.

O le gangrene gasegase e faʻaalia i se auala e ese le eseese:

  • o se fesootaiga leaga i luga o paʻu paʻu,
  • lima vaivai
  • i le uluaʻi laasaga, e leai se eseesega i le va o maʻi ma i totonu o nofoaga.

O le tamoe solo susu e faʻaalia ai lava ia i ni faʻamatalaga iloga iloga:

  • ogaoga tiga, e le mafai ona afaina i tiga tiga,
  • o le paʻu e liu uliuli ma ufitia i paʻu o loʻo i ai pini,
  • o se manogi le manogi e aliali mai mai maʻi ma manuʻa,
  • maualuga le vevela ma le maualalo o le mamafa o loʻo matauina, tachycardia faʻalauteleina,
  • o loo i ai le vomiting, gatete i vae, o le vevesi.

Togafitiga metotia

O togafitiga o faʻafitauli e faʻalagolago i le ituaiga gangrene ma le maualuga o le le amanaʻiaina o le necrosis. O le gangrene mumū i le amataga o le faigofie e faigofie ona togafitia i fualaau. O le sini autu o le togafiti togafitiga o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma faʻafoʻi le toto i vae.

O le gangrene gasegase e mafai ona oʻo atu ai i le oona ma le oti, o le mea lea, o se faʻamatalaga mo le tosoina o le lima e faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

Ina ia togafitia le tiga o le vae i le maʻisuka, e taua le gauai atu i uiga nei ma talanoa i se fomaʻi:

  • vevela tele o le paʻu,
  • sasaina ma le paʻu
  • tingling sensation
  • vevela paʻu luga o vae,
  • tamaʻi manulele mamanu
  • faʻaoga fao
  • fulafula o vae
  • pale paʻu paʻu,
  • afaina o fao,
  • numera
  • tiga i tamaʻi povi
  • faʻaitiitia lagona
  • lanumoana lanumoana.

O le a le maʻisuka e pei o: ata ma uiga

O faʻamaʻi o le maʻisuka e eseese, tasi e luasefulu e mafatia mai ai. O se numera tele o tagata e maua i le maʻisuka leʻo poʻo se gasegase o le gasegase. O le mea lea, e taua le tuʻuina manino atu o faailo o le faʻamaʻi ina ia faʻatalanoa se fomai i le taimi mo se fesoasoani.

Diabetes mitusitus photo: faailoga ma faailoga

O se faailoga muamua o le faamai e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le faʻamalologa o gaioiga sili ona leaga. Laʻau ma siama mo le maʻisuka (ata 2) e aofia ai foi i uluai faailoilo o faʻalavelave ma le pancreas.

O le tigaina o le paʻu i le maʻisuka o loʻo matauina i le 80% o mataupu.
O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia foi e ala i le faateleina o le pigmentation o le paʻu o le paʻu ma le foliga mai o nai paʻu vavalalata latalata ane ia i latou (acanthosis).

Ma o le paʻu o le paʻu e maua i le maʻisuka (foto i le gal), e pei o le mimiti o le maʻisuka, e faʻaalia ai se paʻu paʻu paʻu ma manaʻomia ai le faʻalavelave faʻapope.

O luga o vae o loʻo i ai le ata o le maʻisuka

Dermatoses - avanoa i luga o vae o loʻo maua i le maʻisuka (ata 3) - e masani ona i luga o le vae pito i lalo, ae o loʻo i ai isi nofoaga e fiafia i ai le localization. Paʻu lanu paepae - vitiligo - e fai ma faailoga mo le atinaʻeina o le maʻi.Faʻailoga samasama - xanthomatosis - faʻaalia le faateleina o le toto suka.

O faʻamaʻi i le maʻisuka malosi (ata i totonu o le fale) e mafai foi ona i ai i foliga o ni lanu mumu-lanu mumu o foliga le lelei, e faigofie ona faateleina. O ia faailoga o le maʻisuka i fafine e sili atu ona taatele nai lo alii. O le mea lea e taʻua o le lipoid necrobiosis.

Ulutala i vae o loʻo i ai le ata o le maʻisuka

E faasolosolo lava, i vae maualalo, o le paʻu e sili ona manaia, vevela ma mago. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i faiga o le gasegase, o maʻi vae o loʻo tupu i le maʻisuka malosi (ata 4). O lenei faagasologa e faafaigofieina e ala i le faaitiitia o le lagona lelei - laiti abrasions ma soga i luga o vae aua le afaina ai se tagata.

O mafuaʻaga autu o maʻi mama i le maʻisuka o manuaʻa talu ai, masini ma microtraumas. Ae o mea moni e mafua ai le maʻi vae, o le mea moni, e sili atu ona loloto le solia o le toto ma le innervation o pito i lalo. Uluai maʻi e pipisi ma salalau i luga o le vae.

O le maʻi gase

Paʻu o loʻo afaina i le maʻi suka (photo 5) faia se fesuiaiga eseese. Ona o faaletonu o le gasegase, lapotopoto, leai se ila, mumu-lanu nodules o le 5-12 mm le lautele o loʻo i luga o le paʻu o le vae pito i lalo.

O le gasegase i le maʻisuka na mafua ona o le manao o le tino e aveese le kulukose maualuga i le afu o le paʻu. Faʻaitiitia le faʻamalosi puipuia e faʻaleleia ai le faʻapipiʻiina o fualaau oona - pustules form. O le gasegase o le maʻi e tupu i le 30-35% o tagata gasegase.

Mumu o le vae i le maʻisuka

E masani lava o le maʻisuka e maua ai faʻafitauli i vae. O le taamilosaga o le toto e afaina ai i latou, o lenei mea e oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga. Laʻau mo le maʻisuka (i luga o se ata 5) e faasolosolo malie ona le iloa le vevela, tiga ma le le fiafia.

O le vae i le maʻisuka e afaina ona o le faʻamalosi i totonu o le tino, e masani ona auina atu faʻamaʻi pe a savali, ma o nisi taimi e malolo ai. Ae o se isi tulaga e sili atu ona matautia - pe a le toe lagona e le tino le lagona e mafua mai i le faʻaumatiaga o namu ma o loʻo tupu aʻe i luga i luga ole maʻi papa. O le mumu o vae i le tulaga o mea e iloa ai le tupuga o le maʻisuka vae. O se taimi tuai lenei o le maʻi.

Manoa mo le maʻisuka

O faʻafitauli o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i foliga o le faʻaogaina o tamatamailima ma fao. Toes o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻapupulaina, vaʻavaʻa, mumu poʻo le cyanotic spots i luga o latou.

Ia i ai foliga vaaia fao mo le maʻisuka (i luga o le ata 6): o le a avea i latou o ni mea e pala, e televave, e masani ona tupu aʻe i tulimanu o le paʻu. E masani ona mafua lenei mea ona o le pipiiina o maʻi pipisi. O le le mautonu o capillaries, aemaise lava ma seevae mausali, e tau atu ai i le afaina i lalo o le faofolafolafola, ma o le fao ua liu uliuli.

Gangrene mo le maʻisuka

O le suʻesuʻeina o le fesili pe o le a le maʻisuka, o le a le mafai e se tasi ona le amanaiaina lona tulaga sili ona faigata - o le gangrene i le maʻisuka malosi (ata 7), lea e mafua ai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi. O manua e le faʻamalolo ai vae e mafai ona tumau mo ni nai tausaga. O latou taunuuga o le gangrene o le pito i lalo ma le susu. I le maʻisuka, e tupu lenei mea, faʻalavelave, e tele lava i le umi umi o le maʻi. Gangrene e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

I le faamasani auiliiliga ma mea o foliga mai o le maʻisuka (ata i gal) i vaega uma lava, e sili atu ona faigofie le iloiloina o le matautia o ona faailoga taitasi. I le faʻamautuina o faʻailoga o le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi mo se fesoasoani. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia aʻafiaga ogaoga.

Laʻau o ata o le maʻisuka

Tigā vae i le maʻisuka

O le afa o tagata e maua i le maʻisuka e maua mai le vae o le maʻisuka. O lenei taunuuga e mafai ona tupu e oo lava i se tamaitiiti. E fesootaʻi ma le faʻaleagaina o vae, faʻatasi ma le faʻavauvau ma le tiga tele.Afai e te le amata togafitiga vave, ona maeʻa lea o le maʻi o le a le mafai e le tagata maʻi ona gafatia le gaoioi. O a matou tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe aisea ua afaina ai vae i le maʻisuka, o a taunuuga o lenei faʻalavelave, e mafai ona fai e aloese ai mai se atinaʻega o mea tutupu.

O le tele o taimi, e afaina ai vae i le maʻisuka mo mafuaʻaga nei:

  • O le faʻaitiitia o se faʻavae o le faʻalogo. O lenei mafuaʻaga e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo maʻi manua. Ona o le faʻaitiitia o le faʻalogo, na te le matauina ai. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le vevela poʻo le maalili ole lala o le lala. E i ai taimi e faitio ai le maʻi i le tiga i vae, ma o loʻo matou talanoa e uiga i le masani ai.
  • Faaleagaina i vaʻa toto. Ona o le maʻisuka, o le poloka o vaʻa e tuʻuina atu ai vae vaivai e mafai. O le iʻuga, o le toto e faʻalavelaveina, o le tiga e fesootaʻi ma le le lava o le okesene. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e foliga mai o le a toe vevela, e foliga mai e foliga mai i le asterisks, afaina o veins, o se lanu violē e aliali i luga o le paʻu.
  • Faʻaitiitia o le muso leo. O se taunuuga o le tiga i le tagata maʻi, e faʻamapulaʻa le motusia. E masani ona ia faʻaaluina se taimi i se tulaga pepelo pe nofo ai. O le taunuuga o le atrophy ua tupu, o lagona tiga e sili atu ona malosi. O le mea moni, e le o lona uiga afai e afaina ou vae ile maʻi suka, e tatau ona e faʻaauau se olaga ola malosi. Ae a maeʻa togafitiga e leai se mea e tatau ona faʻagata ai le gaioiga. O vailaʻau faafomai e fautua mai ai o le maʻisuka e faʻaogaina faʻavae faʻapitoa e ave ai le uta i luga o latou vae.
  • Fuga. Mafuaʻaga o tiga pe a savali e masani lava ona valaʻau, maʻi, ma le maʻi. I lenei tulaga, e talafeagai le faia o togafitiga e taofia ai se maʻi pipili.
  • O le mamafa o le mamafa, lea e faʻateleina ai mafuaaga o le maʻi. E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka e mamafa tele. Ua maitauina o tagata pagatia e pagatia mai le vae e mafua ona o le mamafa, suiga o le degenerative i maso, ponaivi.

Ina ia togafitia le tiga o le vae i le maʻisuka, e taua le gauai atu i uiga nei ma talanoa i se fomaʻi:

  • vevela tele o le paʻu,
  • sasaina ma le paʻu
  • tingling sensation
  • vevela paʻu luga o vae,
  • tamaʻi manulele mamanu
  • faʻaoga fao
  • fulafula o vae
  • pale paʻu paʻu,
  • afaina o fao,
  • numera
  • tiga i tamaʻi povi
  • faʻaitiitia lagona
  • lanumoana lanumoana.

Maʻisuka maʻi suka

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, e afaina ai vae ona o le iʻuga o le faʻamaʻi. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa i le mataʻituina o le maualuga o le suka toto, ma mataʻituina le tulaga o le paʻu. Na o le iloa vave ole maʻi suka o le a faatagaina ai i latou e taofi i le vave e mafai ai ma taofia ai le atinaʻega o aʻafiaga e faʻaauau pea ona atiaʻe ai le faagasologa o le ulutala.

Faʻamatalaga mo le faʻaalia o faʻamatalaga ulupea e aofia ai le le atoatoa o le tino, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻalavelave, ma le tuʻufaʻatasia o le tele o mea. E tele taimi e maua mai ai le maʻi o le gaʻo e mafua mai i le atherosclerotic leions, faʻamaʻi o le tino, ma le faʻalavelave faʻalavelave. O mea o loʻo muamua atu i le uluaʻi ulugalii o foliga vaaia o le maasiasi, soʻo se mea e faaleagaina, o le faʻaleagaina o mumu o le fale, masini, manua, maʻi manuʻa.

Uluaʻi togafitiga

Afai ei ai ni mea taua e maua e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻi o le gaʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia fautuaina togafitiga e faavae i mataupu faavae nei:

  • faʻaauau le pulea o le maualuga o le hemoglobin ma le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, o le suka i luma o le 'ai e tatau mai le 6 i le 10 mmol i le lita, pe'ā uma ona' ai - mai le 9 i le 10 mmol i le lita,
  • togafitiga ma le puipuia o le toto maualuga, thrombophlebitis,
  • o le faʻaaogaina o penisini,
  • lapalai o vae
  • le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoasoani e faʻamaonia le faʻatinoina o le tino,
  • tui toto
  • faamautuina o auala lipid,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina mo vaa toto,
  • fungal infection therapy.

Afai o togafitiga faasao e le maua ai le faamoemoe faamoemoeina, o togafitiga mo le maʻisuka e faia i taotoga. Faagasologa o leʻau ulcerative leions ma le hydrogen peroxyide, laei. E ono manaʻomia le faʻaleagaina o maʻi suka, lea e aveeseina ai le pikiava, pe afai e mafai, o le tino e faʻasaoina. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻatinoina se taʻaloga e toe faʻafoʻi ai le vaʻaiga lautele. Afai o le togafitiga e le maua ai le taunuuga faamoemoeina, ona mafai loa lea ona vavaeeseina vae.

Mate o le maʻi suka

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻafitauli faʻapitoa lea e aʻafia ai tagata mai le maʻisuka ituaiga 2. O se taunuuga o suiga faifaipea i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, o loʻo faʻaitiitia ai le toto toto, faʻamamaina faʻamavae, ma faʻaleagaina le tino, ma faʻaleagaina ai le paʻu. O vae vaefaʻaiʻai e tele ituaiga o faʻaʻailoga e faʻalagolago i le tikeri o le maʻisuka.

Faʻatasi ma se tikeri o le neuropathic, o loʻo aʻafia ai le tino o le tino, o loʻo i ai se soliga o le gasegase, faʻalauteleina o le tiga, foliga o suiga o le vae, o le paʻu e paʻu. Faatasi ai ma se tikeri o sechemistry, e aafia ai toto toto, o le paʻu ua liua, tiga, fula, ma le mumu ua aliali mai. O lenei tikeri e le o faamatalaina i se suiga i foliga o vae, o foliga mai o sana. Faatasi ai ma se tikeri fefiloi, o se faaaliga o uluaʻi ituaiga muamua e lua e tupu. E masani ona maua i tamaitai.

I le taimi nei, e 2 auala mo togafitiga ole maʻi ole maʻi suka. O se ituaiga o meaola e puipuia:

  • e faʻamaonia ai le suka toto
  • telefoni faʻasolosolo,
  • faʻamaʻi
  • vailaʻau faʻasaʻi faʻapitonuʻu,
  • luga o vailaʻau faʻatau e faʻaleleia ai le tafe toto.

Afai o le togafitiga o fualaau faasaina na le maua ai le taunuuga manaomia, ona mafaufauina lea o le avanoa e faia ai se taotoga. I le taimi e:

  • ua aveese le nofoaga o mea e le o le tino,
  • o le galuega o vaa ua leiloa a latou galuega tauave ua aiaia,
  • vaa e le mafai ona toe faʻaleleia ua aveesea,
  • ia faatumauina le faagaoioia o ipu toto, faatulaga i luga o upega,
  • faʻatasi ai ma le gangrene o le maʻisuka, ua aveeseina le nofoaga ua faaleagaina,
  • i le i ai o ni faʻalavelave matuia, ua aveeseina le vae.

Ina ia aloese mai faafitauli, e taua tele se meaai malosi. O le taumafa mo le maʻisuka e faʻavae i luga o se lelei o le taeao. O le meaai mulimuli e le tatau ona sili atu nai lo le 3 itula ao le i momoe. O tagata e pagatia i le maʻisuka e mafai ona latou 'aʻai i meaʻai, soupisi, fuamoa, meaʻai susu, vine, fualaau faisua, sua suamalie, vai oona, ma meainu suamalie. O ipu ua lisiina e faatagaina mo le maʻisuka, ae e fautuaina e matau le fua.

Meaʻai faasaina e aofia ai:

  • tele le suamalie
  • tao tao
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • ulaula meaʻai
  • mayonnaise
  • meaola manu
  • meaai e mafai ona kuka
  • fua suamalie
  • sua suamalie suamalie
  • o le lisi e le tatau ona aofia ai ni pata, aemaise semolina,
  • pasta
  • ava malosi

Faʻaiʻuga o vae i le maʻisuka

I le maʻisuka malosi, i lalo o le faatosinaga a suiga faʻapitoa i faiga faʻapitoa, o le tele o faʻafitauli e tupu e aafia ai galuega a le tino i totonu.

Toeitiiti lava afaina uma totoga, e aofia ai le paʻu.

Stains, maʻi o le tino, vaega o loʻo paʻu o le paʻu o se faʻaaliga faifaipea o le faʻamaʻi i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

O le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o le uiga o le maʻisuka, o le mafuaʻaga lea o le faʻateleina o le inisalini i le tino pe, faatasi ai ma le leai o se hormone, o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.O le tele o inisalini poʻo le kulukose e mafua ai le le paleni o le tino o gasegase ma le faʻavaega o suiga i vailaʻau epithelial. O le faaputuputu i totonu o sela o oloa faʻaleaga mea e faʻaleagaina ai mea e faʻaleagaina ai le folasia o lauulu.

O le maualuga o le suka i le mea e afaina ai le aafia o le toto ma le gaioiga o aʻafoaga o loʻo i totonu o le paʻu. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le tino, o le faateleina o le uiga o le faaleagaina o vae. E le gata i lea, ona o le faamaʻi, o le puipuiga a le tino ua faʻavaivaia ma ua faʻavaivai le galuega o le faʻafouina o le tino.

O se taunuuga, o le maʻisuka e le o vave ona matauina manua e aliali mai i luga o le tino, ona o le maualalo o le vevela o le tino, o manuʻa e le o malolo mo se taimi umi, ma ona o le vaivai o le puipuiga, o siama mai siama ole tino e aofia i le ata tele.

O le mea lea, o mafuaʻaga o siama o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona mafua i:

  • maualuga le kulukose maualuga
  • maualuga maualuga o le inisalini (faʻasaina insulin),
  • solia o le toto i totonu o vae,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaleagaina o le tino (neuropathy),
  • se tali atu i le inisalini ma le suka-lowering drugs,
  • fungal ma faʻamaʻi pipisi.

E i ai le tele o mea e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga:

  1. Mafuaaga Obese tagata e faigata ona iloa faʻaleagaina le tino. E le gata i lea, o nei masini e afu ai ma paʻu lapopoa, e faʻapupulaina ai, e oʻo atu ai i foliga vaaia o se mea vevela, mea manogi, tagata valaʻau ma faʻamalosia ai le pisia o siama.
  2. Nicotine ma le ava malosi. O amioga le lelei e faateleina ai le faʻamamaina o le paʻu ma saofagā i vasoconstriction, lea e le afaina ai le toto.
  3. Tuʻu vavae vavalalata ma lē lelei. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaalia mai o le au faila ma le faʻafefe.
  4. Le lava le tausiga o le paʻu. O le iʻuga, o loʻo paʻu le paʻu, o loʻo faʻamalosia ma o loʻo iai ni tafe.
  5. Tuai. O suiga o tausaga e mafua ai le faʻaitiitia o le paʻu ma le faʻamamaina o le paʻu, aemaise lava i vae, uʻu ma le perineum.

Taumafai i manua o le tagata lava ia i le i ai o le maʻisuka e fesoasoani i le alualu i luma o maʻi paʻu ma faʻafitauli.

Laʻau mumu i le diamatic dermatopathy

Faʻasalalau fualaʻau o le tau

E ese mai i le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le televave o le vai, o le toto i le tino ma mea e faalavelaveina ma o faailoga o le galala.

O le iʻuga, o le tulaga o le paʻu e sui, o le a faʻafefeteina, o loʻo i luga o vae vaevaega, o le paʻu e mamago ma faʻavaivaia, o loʻo osofaia i luga ole mulivae. O le suamalie ma le paʻu e tupu, e amata ona paʻu le lauulu.

E suia le paʻu i le lanu: e mafai ona mataʻituina le lanu enaena po o le samasama. Ona o capillaries ua afaina, ua aliali mai ai le susulu (diabetic rubeosis) i luga o alafau, lea e masani ona vaaia i tamaiti e maua i le maʻisuka.

O pathologies o le paʻu e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • vailaau - e tulaʻi mai i le talaaga o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le suka (low allergic dermatosis, urticaria, lipodystrophy post-injection, eczema),
  • uluaʻi - faʻamaʻi na faʻapupulaina ona o le angiopathy ma le faʻafitauli o le tino (xanthomatosis, lipoid necrobiosis, suauu diabetic, dermatopathy o le maʻisuka),
  • lona lua - faʻamaʻi pipisi ma siama e aʻafia ai le tala o le maʻi o le endocrine.

Le togafitiga o le paʻu o le paʻu e faigata ona o le faʻaitiitia o le fua faatatau o le toe faʻafouina o masini mūmū, o le mea lea, e faʻaauau pea mo se taimi umi, faatasi ai ma le toe faʻafoʻi masani.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, faʻapipiʻi angiopathy. O se faʻamaoniga o le maʻi o le dermopathy o le maʻisuka (tagai i le ata), lea e masani ona afaina ai tagata matutua ma matutua.

O le faailoga autu o le lanu enaena, e ufiufi i sikula, e leai se tiga ma e le o le vevela, e aliali mai i luga o itu uma e lua ma o ese mai le motu pe a mavae ni nai tausaga.

Afai e le umi le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o foliga mai o le taamilosaga lapotopoto ma se otootoga manino o se faailoga lea o erythema. O ia ituaiga liona e tele, e masani lava ona i luga o le tino ma e o mai faatasi ma sina lagona o le tingling. E maeʻa le tino pe a mavae ni nai aso e aunoa ma se togafitiga.

O le maʻisuka o le Obese e faʻavaeina ai se faʻalavelave e pei o le acanthosis uli (tagaʻi i le ata). O le lanu o Brown e aliali mai i totonu o le pito ma le ua.

I luga o le nofoaga ua faaleagaina, o le paʻu o le paʻu o le paʻu i le paʻi, ma se paʻu manino.

Mulimuli ane, o se lanu uliuli e fausia mai le pito. O le faʻamaʻi masani e masani ona pala ma e le pine ae pasia, ae o se faʻalavelave leaga o togafitiga e tupu foi.

O le pogisa e tasi e mafai ona tupu i luga o sooga o tamatamailima. O faʻasalaga e pei o le paʻu e tupu ona o le tele o inisalini i le tino, lea e tupu i le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻaaliga o le lipoid necrobiosis

Lipoid necrobiosis - o le a lea? O le maʻi lea o le paʻu i vae, e afua mai i le le lava o le inisalini. O le faʻamaʻi e tele lava ina matauina i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Muamua, o lanu mumu e aliali mai i luga o vae (vaai i le ata), e luga aʻe i luga o le paʻu, ona latou tuputupu aʻe lea ma liliu atu i ni mea e le atoatoa.

O se lanu enaena lanu enaena e fai i le ogatotonu, i luga o le laupepa o se ulutala tiga i luga o le taimi.

O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi e aofia ai tofiga nei:

  • fualaau faasaina mo le toe faaleleia o le toto (Aevit, Curantil, Trental),
  • togafitiga o le palapala ile Fluorocort, Dimexide, Troxevasin,
  • inisalini faʻataʻitaʻiga i totonu o le maʻi o le ulutala ma le heparin,
  • fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le gataifale lipid (Lipostabil, Clofibrate),
  • laser therapy
  • phonophoresis ma le hydrocortisone.

I tulaga faigata, e faʻaaogaina le taotoga palasitino.

Aisea e mumu ai luga o vae

O suiga i le paʻu e fesootaʻi ma se faʻaopoopoga faʻaopoʻopo o le toto suka. Faʻaauau le faʻaalia o le paʻu i tagata e maua i le maʻisuka a itiiti ifo ma le 5 tausaga. E masani lava o le alualu i luma o faʻataʻaloga o le gaʻo e tupu mai i le faʻasalaga o le faʻamaʻi.

O le faʻateleina pea o le sugars e faʻaleagaina ai le metabolism ma e fesoasoani i le faaputuputuina o meaai lalo ifo-oxidized i totonu o le toto. O lenei mea e suia ai le mausali o le siosiomaga i totonu i le vaega o le alo. E tusa lava pe laʻititi le vaʻaia o le eletise e faʻagesegeseina ai le faʻamauina o le tagata resitala ile inisalini. O se taunuuga, o le inisalini saoloto ma le kulukose e faʻaputuina i totonu o le toto. Ma i totonu o sela, o le gaioiga o enzymes respiratory e faaitiitia. O le faaletonu o le alafua i totonu o masini, ua taʻua o le ischemia, e atiina ae.

O suʻesuʻega faʻasolosolo e mafua ai ona solia le aʻafiaga o le nerve (neuropathy), o le le mautonu o le puipui vascular (angiopathy) ma se faʻafitauli e le o ni faʻamatalaga. O le afaina e mafua ai le mumu, le le mautonu ma le mu o le paʻu. O se maualuga maualuga o le suka o se mea lelei lelei mo meaola faʻatauvalea o loʻo ola i luga o le paʻu.

I le avea ai ma tulafono, o le mumu e mafua ai le vevela o le paʻu. O le tagata gasegase e le talafeagai le vaʻaia o nofoaga faʻaleagaina. I le tulaga o abrasions, manua, vavave ma soga ua faia. O le inflammation e faʻamalolo mo se taimi umi, lea e fesootaʻi ma se maualuga maualuga o gaʻo vailaʻau.

Ituaiga rashes

O le isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le maʻisuka i le maʻisuka o le foliga mai o le vevela i gauga o le paʻu. E masani lava, o togafitiga e tupu i totonu o le lima tausaga talu ona atiaʻe le maʻisuka ma e sili atu ona taatele i tamaitai.

I luga o le au, o le manava po o le uʻu, o loʻo iai ni togitogi mafiafia poʻo le mumu. O pito e fusia ai le taimi, o le vaega ua afaina o le paʻu ua mumu ma ua lilofia i vavae. I le po, e faʻateleina le malosi.

I luga o vae poʻo tamatamailima o pito i luga ma pito i lalo, e mafai e fuluʻi maʻisuka ona fauina, oʻo atu i le tele o senitimita.

Le lanu o le siama i luga o le nofoaga o le faaleagaina e le suia, e mafai ona o gatasi ma le suamalie po o le tingling, pe ono le mafua ai le le mautonu. O le paʻu o loʻo i ai se vai malulu poʻo manino e le o aofia ai le microflora pathogenic. A maeʻa le tolu i le fa vaiaso, e mou atu le moli e aunoa ma le tuʻuina o ni maʻila.

O fea e faʻafuaseʻi ona tupu ai se vae i le maʻisuka?

O le vailaʻau faʻaonapo nei e tusa ma le 35 faʻafitauli eseese o le maʻisuka, lea e faʻaalia mai i foliga o dermatoses.

Faʻatulaga e fomaʻi nei faʻaaliga i:

  1. Peraimeri. Na aliali mai ina ua maeʻa le faateleina o le toto suka.
  2. Maualuga Faʻavae ona o le pipisi o le paʻu.
  3. Aoga Maualuga. Faʻaalia i taimi taʻitasi e mafua mai i le tagofia o vailaau ma i le i ai o isi mea faʻaosofia.

O le vevela i luga o vae e mafai ona i ai se nofoaga eseese ma ia iai vaega nei:

  • o le liona e mafai ona faalautele atu i le vae ma luga o le ogavae, ma e mafai ona faatapulaaina na o vae,
  • e mafai ona afaina ai se tasi poʻo itu uma e lua,
  • e mafai ona o faatasi ma le tino maliu (paʻu) ma isi faʻaʻailoga,
  • o le malosi o le mea e afaina ai e faalagolago i tausaga o le tagata maʻi: i tagata matutua, o se faʻavevesi e sili atu ona tele taimi,
  • o faafitauli o le paʻu e masani lava ona tupu i le leai o se mea e faaleagaina ai le masini.

O le maʻisuka angiopathy o vaʻa pito i lalo ma retina

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻafitauli faʻapitoa lea e aʻafia ai tagata mai le maʻisuka ituaiga 2. O se taunuuga o suiga faifaipea i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, o loʻo faʻaitiitia ai le toto toto, faʻamamaina faʻamavae, ma faʻaleagaina le tino, ma faʻaleagaina ai le paʻu. O vae vaefaʻaiʻai e tele ituaiga o faʻaʻailoga e faʻalagolago i le tikeri o le maʻisuka.

Faʻatasi ma se tikeri o le neuropathic, o loʻo aʻafia ai le tino o le tino, o loʻo i ai se soliga o le gasegase, faʻalauteleina o le tiga, foliga o suiga o le vae, o le paʻu e paʻu. Faatasi ai ma se tikeri o sechemistry, e aafia ai toto toto, o le paʻu ua liua, tiga, fula, ma le mumu ua aliali mai.

I le taimi nei, e 2 auala mo togafitiga ole maʻi ole maʻi suka. O se ituaiga o meaola e puipuia:

  • e faʻamaonia ai le suka toto
  • telefoni faʻasolosolo,
  • faʻamaʻi
  • vailaʻau faʻasaʻi faʻapitonuʻu,
  • luga o vailaʻau faʻatau e faʻaleleia ai le tafe toto.

Afai o le togafitiga o fualaau faasaina na le maua ai le taunuuga manaomia, ona mafaufauina lea o le avanoa e faia ai se taotoga. I le taimi e:

  • ua aveese le nofoaga o mea e le o le tino,
  • o le galuega o vaa ua leiloa a latou galuega tauave ua aiaia,
  • vaa e le mafai ona toe faʻaleleia ua aveesea,
  • ia faatumauina le faagaoioia o ipu toto, faatulaga i luga o upega,
  • faʻatasi ai ma le gangrene o le maʻisuka, ua aveeseina le nofoaga ua faaleagaina,
  • i le i ai o ni faʻalavelave matuia, ua aveeseina le vae.

E tolu ituaiga o maʻi o le maʻisuka vaevaega e faʻalagolago i le tele o faʻafitauli o le innervation poʻo le toto. Faatasi ai ma le leai o se amio i totonu o kela nerve, ua amata ai ona fausia se ituaiga neuropathic.

Vaevaega i lenei fomu e mafanafana, paʻu o le paʻu o se mea masani poʻo sina pale, o le ulupo (e pei o le ata) i le eria o le faateleina o le avega - i le ogatotonu o ponaivi metatarsal. Paʻu maʻi e agamalu. O le manua e susu, o le itu e faʻamafiafia.

O le mumu o vae i le maʻisuka i le ata e mafai ona avea ma se faailoga o se ituaiga o siama o le polyneuropathy, lea o loʻo faʻaalia ai i le toto totoʻi uiga o le maʻisuka vae.

O le ulupoʻo e i ai i nofoaga o le sili ona leaga o le toto - tulivae, pito i fafo o vae, ma lima matua. O le paʻu i le manua o se mea manifinifi.I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase e faʻalavelaveina i le tiga i le malologa, sili atu ona leaga i le po; pe a savali, e masani ona faʻamalosia e taofi ona o le tiga ogaoga.

O le faʻafefiloi foliga e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻapipiʻiina ai faailoga o le siama ma le faaletonu o le neurology. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka o:

  • O le umi o le maʻisuka e silia ma le 10 tausaga.
  • Le maʻisuka e leai se aʻafia poʻo le lapalai.
  • Fuʻa.
  • Tagata maʻi na maua i le fatu poʻo le afaina.
  • Ava malosi.
  • Faatasi ai ma se tulaga e fai ai ni fusi toto.
  • Tele le mea matautia.
  • Vailaʻau vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ei ai faʻafitauli eseese, o le tasi o ia maʻi o le maʻi o le maʻisuka, o loʻo faʻaalia i vevela vascular.

E faʻapefea ona puipuia siama i luga o vae i le maʻisuka?

Faʻamaumauga a Dermatologists ma pomaʻi e faapea o ituaiga sili ona taatele o paʻu o le paʻu: O se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻataina ma le faʻapouliuli o paʻu i le vaega o vae. O le maʻi suka, o le pogisa i luga o vae e foliga mai pe a uma le mumu, i lenei tulaga o se faʻailoga faaosooso.

E matua faigofie lava le taofia o le atinaʻe o le acantokeratoderma, e lava le faʻaogaina o susu e mafai ona tumau ai le susu i totonu o velan epidermal, faʻamamaina lelei le paʻu. O ia ituaiga oloa e aofia ai le suavai masani - urea.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le diaDerm series o kirimi ua fuafua faapitoa mo le maʻisuka e puipuia ai le māgo ma le faʻamaina o le paʻu.

Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

2. Dermatopathy.

Faʻaleagaina le paʻu i le vae pito i lalo ma le tapuvae. O le maʻi e foliga mai o lanu enaena ma mumu i luga o vae o vae i le maʻisuka, lea e pei o se tulafono, e le afaina ai le maʻi.

I lenei tulaga, e taua le faʻamautinoa o le dermatopathy e le tupu aʻe i se faʻamaʻi sili ona ogaoga. Puipuiga o le atinaʻeina o le faamai o le faʻaaogaina lea o se kulimi puipuia faʻatasi ai ma aʻafiaga e puipuia ai faʻamaʻi. O le Puipuiga o le Kino e lelei mo lenei mea.

3. Xanthomosis.

E foliga mai i foliga o lanu paʻepaʻe-sinasina i luga o vae. O le mea masani, o le faʻaalia o plaques e muamua atu i se gutu pogisa. A maeʻa sina taimi, faʻapipiʻi pepa i luga o le nofoaga o le mai.

O le mafuaʻaga o latou foliga mai o le solia lea o le metabolism lipid e faasaga i le talaaga o le maʻi o le endocrine lautele. Togafitiga ma le puipuiga o le xanthomosis o le faʻasaʻoina o le metabolism ma le gaʻo gaʻo i totonu o masini.

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le pito i luga o le epidermis ua mate. E leai ni faʻamatalaga faʻamaonia, ma o le tagata maʻi e sili atu ona popole i foliga le mautonu o le vaega na afaina ai le vae.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o necrobiosis ua manatu e le lava le maua o meaʻai ma le okesene. I le avea ai o se togafitiga, o le physiotherapy e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le tafe toto.

Faatasi ai ma lenei ituaiga paʻu paʻu o vae, e tatau i le tagata gasegase ona asiasi atu e le aunoa i se fomaʻi mo se suʻesuʻega taimi o le gangrene ma le leaga o le faʻaleagaina o vaega e le mautonu.

O se tasi o faʻamatalaga faʻamuamua o le maʻisuka, na faʻaalia i foliga o vailaau faʻataʻitaʻi i le vae. E amata le faʻamaʻi i vae o le tagata maʻi e mumu mumu ma le maʻisuka ma le suamalie vaivai ile po.

A maeʻa sina taimi, o foliga lanu samasama-manino e fai i le nofoaga o le mumu. E leai se mea e tatau ona e togiina ai foliga ma taumafai e sasaa mai le vai mai ia i latou! O lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi ma le mumu.

Togafitiga ua faʻamatalaina e se tagata faʻataʻitaʻiga ma e aofia ai le faʻaaogaina o suauu tiso.

6. Vitiligo.

O lenei faʻamaʻi e sili atu ona taatele nai lo isi. O le faʻamaʻi e aliali mai i le foliga o ni lanu paʻepaʻe tele ona o le leiloa o le pigmenti, lea e le mafai ona gaosia i le taimi o faaletonu faʻafitauli.

Vitiligo e le togafitia, o lona uiga e le mafai ona toe faʻafoʻi le suauʻu leiloa i le paʻu.O togafitiga e faʻaititia i le faʻamautuina o le metabolism e puipuia ai le salalau o lanu paʻepaʻe.

O le tele lava o taimi, e feagai le maʻisuka ma se mea e pei o Candida Albicans, lea e mafua ai ni tagata taʻutaʻua. O le maʻi e foliga mai o ni togito mumu i luga o vae e maua i le maʻisuka, e le mafaamatalaina le vevela.

O le atinaʻe o faʻamaʻi e mafua ai le seevae palapala ma le susu, le leai o se puipuiga faʻapitoa o le epidermis. Togafitiga o le anufe o loʻo faʻatinoina i le lotoifale e faʻaaoga ai vailaau faʻamalolo ma mea manogi.

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi, ua fautuaina e mulimuli i tulafono o le tumama ma faʻaaoga se kulimi "Puipuia" e faia ai se ata tifaga i le paʻu ma puipuia mai faʻamaʻi.

8. Lalaga o le paʻu.

E tupu i le tali atu i soʻo se fuamoa po o se vave faailoga o le tele o siama dermatological. I le togafitiga o le vevela, o mea faigofie e fautuaina i aso taitasi, tausiga lelei ma le filifilia o seevae faapitoa fesoasoani.

Afai o le vevela e malosi tele e mafua ai ona vevesi pe faʻaleagaina le lelei o le ola (faʻaalia oe i le po, ma isi mea), ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe e iloa le mafuaʻaga o le tosoina ma togafitiga.

O latou lanu uliuli-lanu enaena ma le lapoa o le sili atu i le 5 cm. O le Hematomas e aliali mai pe a afaina ia vaa, e masani lava ona tupu, aua O vaʻa o le maʻisuka latou te iloa le faateleina o le avega.

O le faʻaalia mai o le hematomas o se faailoga faʻafefe, e faʻaalia ai faafitauli o le toto i vae. O togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, o le o le a faatonuina vailaʻau ma togafitiga e faʻamaonia ai le toto toto.

O le lanu pogisa i luga o vae ma le maʻisuka e seasea. O lo latou i ai o loʻo faʻaalia ai le foliga mai o ni maʻi mama i luga o le paʻu poʻo totonu o le maso. O lenei faʻamaʻi mataʻutia e masani lava ona atiaʻe i luga o le nofoaga o inisalini mo taimi umi.

Togafitiga e faalagolago i le ituaiga ma le nofoaga o le neoplasm. Puipuia o acanthosis o le saʻo togafitiga o nofoaga o tui.

O maʻi taʻitasi o loʻo i luga i le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene, o le mea lea o soʻo se mumu i luga o le vae ma le maʻisuka o se avanoa e faʻatalanoa ai se fomaʻi.

Togafitiga o faʻamaʻi dermatological o vae i le maʻisuka e amata i taimi uma i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. I le laasaga muamua o le maʻi ma le tausiga lelei, o nei fuataga ua lava, ma ua mou atu faailoga.

Afai o mumu mumu i luga o vae ma le maʻisuka e ogatasi ma le tiga, ona faʻaaogaina lea o le kulini (analgesics) ma oga o loʻo i ai le lidocaine poʻo le novocaine e fai ma faʻamatalaga.

Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi poʻo se anufe, o togafitiga talafeagai e faʻatinoina e faʻaaoga ai fualaau faʻamaʻi ma togafitiga. O manua ma maʻi suka e togafitia i le hydrogen peroxyide ma le suauu furacilin.

I le faagasologa o togafitiga, e taua tele le faʻaaogaina o tupe e suʻe ai le vae. O ia uiga o le "Sueina" o alavai, lea e tufatufaina ma faaitiitia le avega i luga o vae.

Kiliki i luga o le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i le maʻisuka insoles ma faʻatonu i latou mo le faʻatagaina o le fale poʻo le meli. Ioe, e le o moli uma o tamatamaʻi vae e maua i le maʻisuka e faʻaalia ai le atinaʻeina o maʻi paʻu. O nisi taimi e mumu ai tamatamailima ma vae ona o le vevela poʻo mea faʻafefe.

A mumu le mumu, e fautuaina e faʻaaoga se mea faʻapitoa "Toe faʻafouina" kulimi, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le ita. Afai a maeʻa le vevela o le redoma, pe a maeʻa le vevela ile lua, ona e manaʻomia lea ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma se tagata suʻesuʻe.

Faitau foi le tusiga e uiga i le togafitia o togafiti o le maʻisuka.

E mafai ona puipuia le faʻaalia o laua i luga o vae e ala i le matauina o fautuaga nei:

  1. Fufulu tau lavalava ma totini.
  2. Fufulu ou vae i aso uma, togafiti i se kulimi talafeagai, totini solo.
  3. Aua nei faʻaaogaina ni mea faʻamalosi ma meaʻai.
  4. Aloese mai le savali i totini susu po o seevae.
  5. Aloese mai le vevela ma le maualuga o vae.
  6. Fufulu 'seevae' 'manava' ma seevae faʻamalosi.
  7. Faʻaaogā faʻavae mo le maʻisuka.
  8. Taumafai mo le maʻisuka ma togafiti faʻasoesa.

Faʻasalaga lelei le maʻisuka, e mafai ona alofia le atinaʻe o le maʻi o le maʻi suka. Mo lenei mea, ua fautuaina e faʻaaogaina oloa faapitoa ua atiae mo le maʻisuka.

O mea uma lava mo le maʻisuka vaevaega ma vae e mafai ona maua i la matou 'upega tafaʻilagi.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona lelei ma faʻaonapo nei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

Ina ia aloese mai faafitauli, e taua tele se meaai malosi. O le taumafa mo le maʻisuka e faʻavae i luga o se lelei o le taeao. O le meaai mulimuli e le tatau ona sili atu nai lo le 3 itula ao le i momoe. O tagata e pagatia i le maʻisuka e mafai ona latou 'aʻai i meaʻai, soupisi, fuamoa, meaʻai susu, vine, fualaau faisua, sua suamalie, vai oona, ma meainu suamalie. O ipu ua lisiina e faatagaina mo le maʻisuka, ae e fautuaina e matau le fua.

Meaʻai faasaina e aofia ai:

  • tele le suamalie
  • tao tao
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • ulaula meaʻai
  • mayonnaise
  • meaola manu
  • meaai e mafai ona kuka
  • fua suamalie
  • sua suamalie suamalie
  • o le lisi e le tatau ona aofia ai ni pata, aemaise semolina,
  • pasta
  • ava malosi

Paʻu o le paʻu pisia

Stains e aliali mai i maʻisuka matutua i le ogaoga, i le va o tamatamailima, i laʻau o le paʻu ma i totonu o le potu e mafai ona avea ma faailoga o candidomycosis.

O le paʻu ua liu mumu, vavave ma le tafia o loʻo i ai i luga o se uila ma se lanu lanumumu mumu.

O vaega lata ane o le paʻu e mafai ona ufiufi i paʻu laiti. O nei mea uma eo mai faatasi ma le vevela malosi.

Ina ia faʻamaonia le siama, o le suʻesuʻeina o meaola e uiga i le vailaau oona e ave i luga o le palapala.

O togafitiga e aofia ai le togafitiga o le physiotherapy ma le aveina o le fluconazole poo le itraconazole. Mo le faʻaaogaina fafo, Clotrimazole, Exoderil poʻo Lamisil ua faʻatulaga.

I le faaopoopo atu i le candidiasis e tetee atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi nei e masani lava ona maua ai:

  • furunculosis,
  • felon,
  • erysipelas,
  • diabetic foot ulcer,
  • pyoderma.

O vailaau antibacterial e faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi, ae o maʻi patipati e faigata ma e manaʻomia togafitiga umi. O faʻamaʻi pipisi o le tino e faigata ona togafitia ma faʻafaigofie ona lelei le totogi mo maualuga maualuga o kulukose.

I nofoaga faaleagaina, e amata ona faʻapipiʻi se mea e galue i luga o le inisalini, faʻaleagaina ai le hormone. E le gata i lea, o le tino e taumafai e aveese faʻamaʻi ma le mumū ma aofia ai se puipuiga, lea e oʻo atu ai i le sili atu le faʻaitiitia o puipuiga.

O le mea lea, ina ia faatelevaveina le taunuuga, o le maʻisuka ua faateleina le tui o le inisalini, o fualaau faasaina e faamalosia ai le puipuiga a le tino, ma i tulaga faigata, togafitiga mo taotoga.

O le tausisia o togafitiga puipuia o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamalo le ala o le faʻamaʻi:

  • puipuia le paʻu mai ogaumu, abrasions, magia ma manuʻa,
  • siakiina e le aunoa le paʻu ma, afai ua afaina, togafitia i se tui,
  • ia filifili lelei, seevae talafeagai, aloese mai le fausia o sana,
  • Tausia o le tausiga o paʻu, aua nei faʻaaogaina mea faʻamalosi, solo palapala, aua nei faʻaoga fasimoli,
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le tumama e tatau ona faia i taimi taʻitasi ma le vaivai ma le le fiafia,
  • faʻaaogā faʻamalosi ma faʻamamaina vali mo le tausiga o paʻu.

Ata vitio i faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka:

I le mauaina o se nofoaga fefete poʻo se manua o se tele taua, e le tatau ona e taumafai e togafitia le faʻaleagaina o oe lava.I lenei tulaga, e tatau ona e asiasi faʻanatinati i se fomaʻi ma puipuia ai le leaga.

Maʻisuka Dermatoses

O le vaega o le dermatoses e aofia ai faʻamaʻi e tutupu i le talaaga o le maʻisuka. E faʻaalia mai i laulaau, vesicles ma maʻi suka. O nei maʻi paʻu e aofia ai:

  • maʻisuka dermopathy,
  • maʻi o le maʻisuka
  • lipoid necrobiosis,
  • xanthomatosis,
  • o le dystrophillas-pigmentary o le paʻu,
  • uliuli acanthosis,
  • maʻisuka atherosclerosis.

O faʻamaoniga o le paʻu o le iʻuga o ni manua ogaoga o masini mumu. I le leai o togafitiga faapitoa, o suiga e le mafai ona suia, e mafua ai le tosoina o le vae. E tusa ai ma fuainumera o WHO, e 70% o faʻamavaega uma o vae ua faia i tagata e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o le 75% oi latou e mafai ona aloese mai le fesoʻotaʻiga vave i le fomaʻi.

Maʻisuka Dermopathy

O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le pala o le puipui lapisi. O toto toto e ulu mai i capillaries i totonu o le intercellular space. O le faʻamaʻi e faʻaalia i foliga vaaia o lanu enaena i luga o le paʻu o vae. O le paʻu i luga o nofoaga ua afaina ua mamago, vevela, paʻu.

Paʻu o le suka

O se faʻamaoniga faapitoa o le maʻi o le faʻaalia mai o le paʻu ma le ila i le pito i lalo o le vae. E mafai ona faʻafeiloaʻi faʻamaʻi ma isi. O le paʻu e pei o se mu. A leai se faʻamaʻi lona lua, o le maʻi e le mafua ai le faʻavaivai. E mou atu i lona lava malosi e aunoa ma se togafitiga pe a uma le 3-4 vaiaso.

Lipoid necrobiosis

Se faʻalavelave faʻalavelave. E tele taimi e mafatia ai fafine. O le faʻamaʻi e faʻaalia i foliga o ni lanu mumu-mumu i luga o vae. A o faagasolo le maʻi, o foliga mai e maualuga aʻe luga o le paʻu. I le ogatotonu, o papa e maua ai le lanu lanu. I le gasologa o taimi, latou te faʻaleleia.

O le a le mea e faamataʻuina ai le solia o le paʻu pusa i le maʻisuka

O laulaʻau e masani ona fesootaʻi ma le atherosclerosis. O le tuufaatasiga o aafiaga o le angiopathy, le neuropathy ma le atherosclerosis e tau atu ai i le atinaʻeina o fatu fatuga, strokes, thromboembolism, purulent necrotic processes ma sepsis. O ia faʻafitauli e faʻaleagaina.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka e mafai ona tupu i soo se matua. Na o le poto masani ma le tulaga o le faamai e taua. Ole vaega o aʻafiaga mo le tupuga mai o faʻamuamua o:

  • tagata matutua
  • tagata le fiafia
  • gasegase e le amanaia le soifua maloloina o le tagata lava ia.

E oʻo lava i le manua aupito itiiti o le paʻu mo le soifua maloloina o le maʻisuka e mafai ona avea ma se taufaamatau matautia.

Suʻaina le paʻu o le maʻi suka mo le maʻisuka

O le mea autu i togafitiga o se faʻaitiitia o le suka o le toto. O le maualuga o le glycemia, e oʻo lava i le faʻaaogaina o fualaau o fualaau faasaina, o le a le maua ai se mea e manaʻomia. O le faʻaitiitia o le kulūkose e ausia e ala i le faʻaaogaina o le suka poʻo le inisalini e faʻataʻitaʻiina e le endocrinologist.

E taua le mulimuli i se taumafataga. O paleni tatau paleni paleni o le a faʻaitiitia le uta o le carbohydrate. O le taumafataga lea e fesoasoani i le faatumauina o se tulaga mausali o togafitiga. O le kalori o meaʻai, faapea foi ma le tui o le inisalini, o le fomaʻi e taʻitoʻatasi ona faatonuina. Ole taui faifai pea mo le faʻamaʻi e puipuia ai tuai o faʻafitauli o le maʻisuka.

Ae peitaʻi, afai e sui paʻu, e manaʻomia togafitiga. O togafitiga e faʻamatalaina e fuafua lava i le faʻagaioiga o faʻamaoniga o le togafitiga o le maʻi. O vaega autu o vailaʻau o:

  • eletise antibacterial i le lotoifale (erythromycin poo le tetracycline oona),
  • vailaʻau faʻasaina (ketoconazole, itraconazole, fluconazole),
  • antimicrobials i le lotoifale (Metrogil gel),
  • antihistamines (Suprastin, Diazolin),
  • tapenapenaga o lemoni (muamua o le suāuʻu prednisolone).

O vailaau faʻamaʻi pipisi ua faʻamatala mai e le fomaʻi i le maeʻa ai o le suʻega ma le faʻamoemoega o le lagona o le tagata lava ia. O fomaʻi ma vailaʻau faʻamalomilo e mafai ona faʻaumatia ai le faʻanoanoa, itaitagofie, gaeetia ma le agamalu o masini mumu.Antifungal ma antimicrobial agents e tauivi ma le microflora pathogenic o loʻo aʻafia ai le paʻu.

Ae o le nofoaga autu o le puipuia lea o faafitauli. Aua nei galo e uiga i togafitiga masani o le tumama. A faʻamamaʻa, e tatau ona e faʻaaoga le fasimoli o loʻo i ai sina aofaiga o meainu ma mea faʻaopopo. Fufuluina o ou lima i le taimi o le aso e puipuia ai le salalau o siama. A maeʻa le timu, e fautuaina e faʻaaogā le faʻamamaina o le tino. Latou te faʻamaluluina ma faʻafefe le paʻu, lea e puipuia ai lona paʻu. O le faʻaaogaina faʻapitoa ole uʻu i luga o le paʻu o vae e avea o se puipuiga lelei o fungalfections.

Tuua Lau Faamatalaga