Socks mo le maʻisuka

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka o loʻo aʻafia i le atinaʻeina o faʻamaʻi maualuga e tusa ai ma le talaaga o le faʻamautinoaga autu, lea e mafai ona afaina ai le ola maloloina. I le tele o tulaga, e aafia ai vae.

O siaki mo le maʻisuka ua fuafuaina e puipuia ai le atinaʻeina o se maʻi suka, o le foliga mai e mafua ai le afaina o le toto ma e oʻo lava i le tipiina o vae. Ina ia faʻaitiitia faʻafitauli leaga o se maʻi matautia, e tatau ona faʻaaoga uma avanoa avanoa.

O vailaau faafomaʻi e ese mai le togafitiga o fualaau faasaina i le leai o ni aʻafiaga leaga o fualaau faʻasaina i luga o le tino aʻo puipuia vae mai faʻalavelave.

Maʻi Suka

Socks mo le maʻisuka

O totini o le maʻisuka ei ai tulaga lelei faʻapitoa e iloagofie ai mai masani masani o loʻo faʻaaogaina i aso uma. O loʻo i ai se tekonolosi faʻapitoa i le fale gaosimea e amanaʻia manaʻoga uma o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ina ia mautinoa ai se togafitiga faʻasoifua maloloina ma totini mafanafana.

E tatau ona taulai atu i le mea moni e faapea o ia oloa e masani lava ona faia i se ie faapitoa e ala i le faateleina o le malosi o le tino ma le malosi i le fesuiaiga o le ea, o lea e "manava" ai vae. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono faʻalavelave ma le le fiafia.

O lea lavalava e iai mea e faʻafefeteina ai le vevela ma faʻaitiitia le faʻavaeina o sana aua o mea e faʻaitiitia ai feeseeseaiga. O totoa lelei, tusa lava pe a uma le tele o solo, o le a tumau pea le malu ma vaivai, ma o le ofuina o le a manaia.

O ituaiga o gasegase eseese e ese mai le masani i le tele o uiga:

  • o le mea lea na faia ai le oloa e tatau ona sili atu ona maualalo,
  • o le oloa o loʻo i ai mea faʻaleagaina ma antibacterial ona o le vevela, o le gafatia e aveesea ai le susu ma le i ai o visevise,
  • o se faiga lelei o le vevela ua faia mo vae, e le vevela pe malulu i totini,
  • o le susu e alu ese ma e le mafai ona ulu lelei,
  • o le vae ei ai lona aafiaga aoga ona o isi massage massage.

E tatau ona ou faʻaoga totini mo le maʻisuka?

E pei ona e iloa, o faʻafitauli e fesootaʻi ma vae e aliali mai i tua o se ituaiga o le faʻamaʻi. O nei suiga e aʻafia i le neuropathy o le maʻisuka, angiopathy, lea e faʻataunuʻu ai le vascular system. Ina ia le aofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le auala e mataʻituina ai lou lava soifua maloloina. O lenei mea e aofia ai le ofuina o totini faapitoa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka a tagata taitoatasi, o mea nei e fautuaina:

  • igoa hypoglycemic
  • siama o mea e ono tutupu i le hormone,
  • sili atu le malosi faaletino
  • maualuga o le toto ma isi suʻesuʻega (urine, cholesterol),
  • faailoaina o faailoga o le mamafa o le toto,
  • vasega o vailaʻau oona, micro ma elemene elemene.

E tutusa le taua i afiafi uma e asiasia ai le paʻu, mataʻituina le soifua maloloina o le pito i lalo, aua nei galo e uiga i le tumama. O se fesoasoani tele i lenei tulaga o le a avea ma oloa e talafeagai mo sui alii ma tamaitai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Socks mo le maʻisuka ua faʻamatalaina e le gata mo togafitiga ma le puipuiga o se ituaiga o faʻafitauli. Faatasi ai ma lenei faamai, totoina o toto toto, suia le toto toto, ua matua vaivai le puipuiga. O le mea lea, e taua le gauai atu i le filifiliga o le lino, lea e mafai ona aʻafia ai le setete o le soifua maloloina.

E na o oloa o latou mea e sili ona maualuga e mafai ona maua se faʻamalositino lelei. Faʻafofoga i le laulau i lalo, o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai e fautuaina malosi fomaʻi i le maʻisuka e faʻaaogā ofu faapitoa mo vaega vaʻavaʻai o pito i lalo ifo.

Laulau 1. O faʻamaʻi e fautuaina ai e le maʻisuka ona fai ni totini faapitoa:

Le faʻamaʻiShort descriptionAta foliga
Vaʻa vevela o pito i laloFaʻasalaga veinose, gasegase leaga o loʻo maitauina i foliga o vein disformation, o le toto, o le faateleina o le teu o le cholesterol ma le calcium i luga o puipui vevela, faʻaumatia o le mimiti, ma isi. Ma le maʻisuka, o vevela vevela e sili atu ona vevela, ma faʻalauiloa ai veins varicose. Vaʻa vevela o pito i lalo
Faʻailoga o le faʻalavelave faʻapitoaO le solia o le faapaleniina o le vai ona o faaletonu o le fatuga e mafua ai le faateleina o le fulafula o vae, lea e le gata o se avega faaopoopo, ae e faateleina ai foi le lamatiaga o le atinaeina o isi maʻi, e pei o veins varicose poo uluaʻi pepe. Faʻasalaga o Renal
Soliga o vaeI le maʻisuka, e faʻavaivaia le faʻafouina o le tino, o le mea la pe afai o loʻo iai vaevaega o vae, e ono faʻaleagaina Hallux valgus
Le atinaʻe o mycoses ma dermatitisFomaʻi faʻamaʻi ma suiga dermatological i le epithelial layers of foot lead to foliga vaaia o le paʻu o le tino, fatu, masini, vaʻa. I le maʻisuka, o ia mea e matua le manaomia ma e mafai ona ou faaosofia le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavaeina o manua e le faʻamalolo pe faʻavaeina ai ulugalii. Sogi vae
Tatala matalaO le i ai o manuʻa matala o se mea mataʻutia tele ia lava aua e avea o se nofoaga mo le tele o faʻamaʻi pipisi e ulufale ai i le tino. I le maʻisuka, o le toto oona e tele taimi e faigofie ona o le faaitiitia o togafitiga puipui. Maʻisuka vae
Faiga faʻavaeA iai ni abscesses e le o iai pe faʻafuaseʻi ona tupu i luga o le paʻu, o loʻo taʻu mai ai le le lelei o le puipuiga poʻo le le lelei o le faʻatinoina o le tino o le totoga, lea e oʻo atu ai i le hypoxia ma le le lelei o le toto. O le maualuga o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le tele foi lea o le faʻavaeina o ia ituaiga i luga o pito i lalo Lulu malosi o le vae

Ituaiga o Socks for Diabetics

Masini socks (massaged foot)

Afai ei ai se tagata suka maua i le maʻisuka, e taua le sili atu le gauai atu i ni faʻamatalaga laiti. O le mea lea, o le filifiliga o se elemene faigofie o laʻei e pei o soʻo e taua tele i le puipuia o faʻamaʻi eseese o vae, e aofia ai le maʻisuka vae.

Faʻalogo lelei. I le tino maualuga o totini o le maʻisuka, e le tatau ona i ai se pulu i luga o seevae masani. O tagata e gaosiga i meaola o lenei ituaiga e taofi ai o latou tamatamai vae i luga o latou vae maualalo latou te faʻaaoga ai se ogaumu mumu ona e le tatau ona i ai se mamafa io latou vae. A leai, o le toto o le a faʻavaivaia.

O oloa lelei e faia mai mea masani masani. E pei o le tulafono, o le ie e aofia ai filo mai bamboo, cotton, ma mea faapena. Mea faʻapipiʻi, faʻataʻitaʻiga, synthetics, ua taumafai e faʻaaogaina i ni vaega laiti. Sei o tatou mafaufau i ni ituaiga eseese i nisi auiliiliga.

Cotton Products

O ia oloa e faigofie ona ofuina aua o le natura faʻanatura e manavaina ma maua ai se fefaʻatauaiga lelei o vaalele i le va o le vae ma le siosiomaga. O oloa e faʻapitoa-faʻapitoa.

Isi mea e le o aofia i totonu o meafaitino e toesea. I le faʻaitiitia o le faʻalavelave, o le faʻailoga i luga o totini o loʻo i luga, e faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotaʻi ma faʻaitiitia ai feeseeseaiga.

O loʻo i ai ni mea faʻalelei, o loʻo faia foi i le cotton, ae eseese i le siʻitia o le malosi ma le tele, e mafai ai e totini ona nofo lelei i luga o le vae, e aunoa ma le faalavelaveina o le toto. E mafai ona e faʻaaoga uma ia mea mo togafitiga ma faʻasologa faʻasolosolo.

Bamboo Products

Bamboo Fiber Product

O le bamboo o se fale taugofie e sili ona taugofie ma ni paʻu umi, ma o le vao laʻau o loʻo i ai uiga lelei uma e faʻaaogaina i le gaosiga faʻapitoa. Mai se vaaiga faafomaʻi, o ituaiga otaota o loʻo i ai antimicrobial meatotino, o oloa mai ia mea e sili atu ona aoga i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma e le manaʻomia ai togafitiga faʻasaina faʻaopoʻopo.

Manatua O oloa e maua ai filo faʻamalama o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Ma le filo paʻu

O loʻo i ai le malosi e mafai ai ona faʻamalosi siama ma siama, o lea e faʻaopoopoina ai i le tino o fusiua manifinifi i nifo fila. Talu ai o nei totini ei ai ni mea faʻamalosi malolosi, o loʻo fautuaina i latou ina ia ofuina i luga o vae e aʻafia e mycoses, pe a uma togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma tagata o loʻo i ai le tele o vae.

O le mea lea, o le puipuiga o le atinaʻega o faʻamaʻi o le paʻu dermatological o loʻo aliali mai. O filo e faia i le uamea e faʻaleleia ai le ofuina e ala i le faʻateleina o le malosi o le oloa.

Manatua O loʻo i ai se manatu o le fesoʻotaʻiga ma le 'apamemea e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le kulukose o le toto, ae e leai se mea e mafai ona faʻamaonia faʻamaonia poʻo mea na lolomiina mai i se suʻesuʻega i tusi faʻavae.

Faatasi ai ma filo siliva

Nano Soka faʻamaʻi ma le Silver

E fautuaina malosi e fomai ni totini siliva mo le maʻisuka i tagata gasegase ua leva ona le toe faʻamalolo, aemaise lava pe a oʻo i le taimi e tasi e oʻo ai i tiga matuia ma mafatiaga.

Ua leva ona iloa e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ona o ona malosiaga faʻafefete faʻapitoa. O le i ai o filaments siliva i filo o le tino e fesoasoani i le faʻamalosiina o faʻamaʻi o manua o suiga eseese.

Faʻalogo lelei. O totini maualuga lelei o totini e tatau ona faia atoa i mea masani. I le avea ai o se tulafono, e na o le 100% o le filo e faia i ni fasi manifinifi siliva. O le tau o ia oloa e taugofie.

O nei oloa ua manatu e sili ona lelei mai se ituaiga o oloa faapena. Socks i filo siliva e sili ona lelei i le taʻitaʻiina o tagata atamamai o loʻo galulue i le faʻavaeina o auala e faʻafefe ai le maʻisuka ma ona aʻafiaga.

Lamela siliva

E le mafai ona e faʻatusalia ni totini i le siliva moni ma ona sui. Pau lava le aoga o lenei oloa o se tau maualalo, ae o le a matua ese lava le aafiaga.

O nei totini e faʻaaogaina se auala ese ma o le ae le mauaina se filo siliva se tasi i le tuufaatasiga o fila. A maeʻa sauniuni oloa, ona tuʻuina lea mo sina taimi i se vaifofo vai ua tumu i ion siliva.

O le mea lea, o le totini ua ufiufi uma i tioata uʻamea microscopic ma o lona aoga mo vae e tutusa ma le siliva moni. Ae peitaʻi, a maeʻa le fufuluina muamua o fuālaʻau siliva, faʻaaogaina faʻatasi ma latou uma mea aoga ma o le taimi nei o le a avea ma se masani masani.

E taua le mafaufau i nisi o mea e manaʻomia ona taʻuina. I totonu o eria o loʻo i ai i totonu o le toe i totonu o le toe, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapipiʻi. O totini nei e leai se mea e mafai ai ona maua i le maʻisuka ona o le mea e le o iai, o se fale faʻapitoa ma faʻalautele mea e faʻaaogaina e faʻasolo i totonu o le vaega o le maʻisuka.

Filifiliga o oloa

Maʻi Suka

Afai e te tilotilo i le numera o ituaiga ua ofoina mai i luga o le maketi, e faigofie lava ona e iloa o le filifiliga o vailaau faafomaʻi mo tagata e maua i le maʻisuka e matua ese lava. O le mea lea, e leai se uiga e faʻailogaina ai ituaiga taʻitasi, ae e taua le taulai atu i na vaega (laulau 2) e taua pe a filifilia ni totini faafomaʻi.

Laulau 2. Taiala mo le filifilia o totini o le maʻisuka:

ParakalafaO le a le mea e suʻe i ai
O le a le mea o loʻo faʻaogaina?Na o se oloa e maua mai mea masani e maua ai le toomaga. O le i ai o elemene elemene e faʻaititia ai le togafitiga faʻamalolo, ma mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.
E i ai ni faʻailoga pe leai foiO oloa mo le maʻisuka o le a le maua i totonu poʻo se mea o le a le toe i ai. O oloa le lelei ma faʻapipiʻi i totonu o le a faateleina ai feeseeseaiga, lea e mafai ona afaina ai le tino i le epithelial tissues, mafua ai le afaina o manua ma maʻi o le tino i vae.
EraserE le tatau ona i ai ni totini o le maʻi suka ona e faʻamalosi ai vae ma faʻafefe ai le toto. Nai lo lena, e mafai ona faʻaaogaina se paʻu lapisi poʻo se fasi pepa uʻamea.
Taimi masaniI le taumalulu-tau malulu, e fautuaina e filifili ni totini ma le golf maualuga e tumau ai le mafanafana, ma i le vevela o le tau e fautuaina ai e faʻaoga maualalo - e faʻaitiitia ai le saluina o vae.
O le i ai o nofoaga vaʻaleleO le sili atu o le manulele o loʻo i ai i totonu o le totini, o le sili atu lea o le manava o le vae ma o le suasusu ua toe faʻasaoina. O nei oloa e lelei mo le faʻaaoga i masina o le taumafanafana.
FaʻasologaO totini e tatau ona tutusa ma le vae. A le o lena, atonu e le gata o le le mautonu i le taimi o le taotoga, ae mafai ona mafua ai manuʻa: afai o le lapoa e laiti, faʻapupulaina le mamafa, faatasi ai ma se lapopoa tele, galu ma faʻafefeteina faʻateleina feeseeseaiga.

O nisi ituaiga i le tauvaga mo le tagata faʻatau e gaosia ai oloa ua faʻapipiʻiina i masini faʻapitoa e matua faigofie ma e matua tele le manaʻoga, mo se faʻataʻitaʻiga, totini:

  • faʻatasi ma le viscous faʻamalosia ile vae,
  • faʻatasi ai ma masini masi i luga o le moli,
  • na fuafuaina mo le fale.

Manatua Mo le tau malulu, o nisi tufuga e maua ai totini ma vae e faia i polyester. O lenei mea e faʻamamafa lelei ai le vevela ma aveese le susu i fafo.

Ata o le taumalulu o le totini

Socks atamai

O totini matagofie mo le maʻisuka Na amata ona gaosia e Isaraelu ni nai tausaga talu ai. O oloa na atiaʻe e se vaega faapitoa o saienitisi mai le Iunivesite o Eperu, lea o loʻo aofia ai i totonu o 100 pito i luga o sailiga suʻesuʻega o le lalolagi.

O le maʻisuka, aemaise lava pe afai o le maʻi i le ogatotonu ma le tuai o le laasaga, e tatau ona mataʻituina lelei le fausiaina o faʻaaliga manino i luga o vae talu ai e le faia, e mafai ona amata faʻamaʻi ma o se taunuuga e tumau pea e aunoa ma ni vae. O le faigata o le mafai lea e se tagata ona iloa le foliga mai o se ulupo pe a uma ona aliali mai, ae le maua le malosi e mataʻituina ai faiga le lelei e tutupu i pito pito i lalo.

Sa faia suesuega a saienitisi faafomaʻi i luga o le faavae o se iunivesite i le lotoifale, ma o le taunuuga o lea mea o le mea fou lea o totini tulaga ese, i totonu o le laupepa o mea e maua ai microsensors e fuafua ai le itiiti ifo o le mamafa o le mamafa.

E maitauina lava o nei totini atamai i le taimi moni e masani ona vaavaaia le faʻamalosi, ma o faʻamaumauga maua e auina atu i se telefoni feʻaveaʻi ma se faʻamatalaga faʻapipiʻi muamua na faʻaaogaina lea o loʻo maua ai faʻamaumauga uma. O le pule o le gadget e mafai nei ona vave logoina e uiga i le lamatiaga o le atiaeina o le neuropathy o le maʻisuka, o le tupu o le maʻi suka poʻo le maʻisuka vae.

Faʻalogo lelei. O nei totini "atamai" e mafai ona fufuluina i totonu o se masini fufulu, pe a maeʻa ona latou galulue i le faiga e tasi.

O le mea e aupito sili ona manaia o tagata na setiina se sini ina ia maua nei oloa e leʻi tuliloaina sini faʻapitoa, ae na latou talitonu o le faʻaaogaina o lenei masini e mafai ona faʻaitiitia ai le tausiga o le soifua maloloina ona o le a mafai ona puipuia le faʻaalia o maʻi pipisi.

Faaiuga

O le mea lea, e fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e fai ni totini faapitoa ona o le a fesoasoani lenei mea e aloese mai le faʻaalia o manuʻa.O le mea, o le faateleina o le kulūkose, o le toe faʻafouina o tomai o le vaivai o le tino, o le mea lea e oʻo lava i se manua itiiti e le toe malolo mo se taimi umi lava.

O lenei tulaga e iai se tulaga lamatia talu ai e mafai ona atiaʻe mai maʻi o le gaʻo, e mafai ona tupu ai le oona i le toto ma o le mea sili ona leaga e maua e se tagata lona vae. O le tuʻuina o totini o le maʻisuka e puipuia ai le paʻu mai le faʻaleagaina, faʻaitiitia ai le manogi le manogi, faʻaitiitia le afaina ma taofia ai le atinaʻeina o microflora pathogenic.

Eseese o Soka o le maʻisuka

E tele ituaiga o oloa faapena. O muamua e tatau ona gauai atu e aofia ai vaega taua o mea taua. E faia i le lanu mūmū masani e faʻaaoga ai filo siliva. I le tuʻuina atu o aʻafiaga antibacterial ma antifungal, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻaitiitia o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu o vae.

O totini o loʻo maua i le maʻisuka e matua umi lava. Latou te le leiloa a latou mea uiga ese e tusa lava pe uma ona faʻauu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le fasimoli poʻo le paʻu masani. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, o fausaga patino na faʻaaogaina mo a latou gaosiga e inerua, e taua, latou te le tali atu i mea o loʻo siomia ai. O mea ma a latou faʻaopoopoga e umi, aua o mea e pei o le siliva e faʻalauteleina ai le maualuga o le tele o ie ma faʻaʻumiʻumi le faʻaogaina o oloa.

O le isi ituaiga o bamboo, lea e masani ona lalagaina ai filo paʻu. O le mea lenei e maua ai le puipuiga o le antimicrobial mo se taimi umi ma aʻafiaga. E tatau ona manatua e faapea:

  1. o ia igoa faafomaʻi o loʻo faamatalaina i se maualuga maualuga o le aoga ma le soona inu malosi o vae,
  2. latou te le itiiti ifo le aoga i le tulaga e masani ona faʻaalia maʻi faʻaleagaina,
  3. latou te le maualalo i le malosi i mea masani, ma o le mea lea e le eseese ai tuutuuga o la latou taotoga.

O le ituaiga lona tolu o totini e faia i le mama mama, lea ei ai faailoga maualuga. O le tele o taimi, e leai ni a latou vaega patino. O le lelei o le maeʻa lea o faʻamau, e faʻamafola ma faʻatinoina ma le faʻaeteete, o loʻo i luga o fafo. E sili ona faamaufaʻailogaina le toevae ma fesoʻotaʻi i le vaega autu e tusa ai ma tekinolosi e le minoi, ma o le mea lea o le a le faʻapipiʻi pe taʻe ese ai mai le lala.

O le gutu o le komi i ia oloa ua suia e se fusi uamea e faʻalanu e faʻamautinoa ai e talafeagai lelei. I le taimi lava e tasi, latou te le faʻaitiitia ai le tafe toto ma e le oomi i luga o fausaga lanu vaivai. O totini toso e mafai ona faʻaaoga uma mo togafitiga ma mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻi.

Aisea e te manaʻomia ai totini o le maʻisuka?

Ina ia malamalama i le tatau ona i ai ni totini o le maʻisuka mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, matou te tuʻuina atu sina otootoga o fuainumera. Faʻamaumauga faʻafomaʻi aloaia e faailoa ai le gangrene i tagata e le mafai e latou tino ona faʻafoeina le maualuga o le suka i le toto e sili atu i le 9 taimi, ma le manaʻomia mo le tosoina - 6 taimi.

O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le taua tele o le lamatiaga o ia taunuuga e afua mai i le mea moni e faapea e fesootai ma le maʻisuka, o le faaitiitia o le tafe toto i pito i lalo e mafai ona matauina. O le ofuina o totini faapitoa o se tasi lea o fautuaga fautuaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o soʻo se faʻalavelave i vae.

E tusa ai ma lea, o le masani ona fai o totini o le maʻisuka e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le ono mafai ona i ai ni faaletonu o le gaʻo i vae,
  • puipuia le tupu mai o faʻamaʻi pipisi eseese,
  • aloese mai le puipuia o le maʻisuka vae syndrome, lea e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

O le tele o fomaʻi e fautuaina le maʻisuka e faʻapipiʻi ni totini o le maʻisuka faapitoa, aua latou te mafaia ona tausia vae lelei ma lelei, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le maʻisuka.

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia ni totini?

Talu ai ona o le paʻu o vae ma le maʻisuka ua amata ona pulapula ma e faigofie i le osofaia ma le faaleagaina, o mea o mea totino e tatau ona masani, mama ma lamolemole. I nei oloa, i le avea ai o se tulafono, e leai ni sulu i totonu pe fai foi, aua a leai e mafai ona latou tafe ma soli le saʻo o le paʻu pe a savali.

Socks mo tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai uiga nei:

  • i la latou gaosiga na o le maualuga aupito sili ona lelei ma o le tele o mea masani e faʻaaogaina,
  • o latou meaʻai e ola, e le mafuatiaina ai vaʻa ma e le tumau le toto,
  • o le mulivae i totonu o ia oloa ua faaopoopoina foi le faʻatusatusaina, talu mai le taimi e savali ai o loʻo i ai se avega faapitoa.
O le paʻu i luga o totini mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona saʻoloto ina ia aua le togiina ipu ma solo le paʻu

O le faʻaleagaina o le togafitiga faʻapitoa e aoga foi i ni totini, aemaise lava pe a fai o le paʻu ua i ai sina palasi ma mea leaga. Faafetai i se tekinolosi faʻaaogaina, e le fufulu ese e tusa lava pe a uma ona fufuluina ma maua ai le faʻasao faʻasao. Socks mo le maʻisuka e tatau ona faia i filo e mafai ai ona fetaui lelei le vae, ae i le taimi lava e tasi e le faʻafefeina.

O a mea e tatau ona iai totini mo le maʻisuka?

Ona o le mea moni e faʻapea, o siaki o le maʻisuka e mafai ona taʻua i lata ane-o vailaʻau faʻapitoa, o nisi o manaʻoga ua faʻamautuina e tusa ai ma o latou uiga lelei. Mafaufau i ai:

  • Faʻaaoga antibacterial ma antifungal. O le tausia o le microflora saogalemu mo le vae o se tasi lea o galuega autu o soʻo se maʻisuka. I le faʻatinoina o lenei mea, e faʻaaoga ai tekinolosi eseese. O se tasi o mea sili ona lauiloa o le faʻaaogaina o filo. O le aoga sili o lea ituaiga o mea e iai mea antibacterial ma antifungal e aunoa ma se togafitiga faʻaopoopo.
  • Hypoallergenic. E masani lava, o le tino ma le umi o fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le paʻu e mafai ona mafua ai le ita, o lea e faia ai totini o le maʻisuka mai filo faapitoa mo hypoallergenic. Latou te vavaeeseina uma lava soʻo se mea tiga ma le ita e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻalavelave.
  • Lafoaʻi. O le maualuga o le thermoregulation o le faavae lea mo le fatuina o microflora lelei mo le paʻu o vae. I le taumafanafana, e tatau i totini ona lava le faʻaleleia o le ea ina ia leai se afu o le vae, ma i le taumalulu - puipuia mai le faʻaalia i le maualalo o le vevela.
  • Soo. O le mea e ola ai e taofia le vae i luga o le vae e tatau ona faia i ni mea vaivai e le tuleia ai le vae, ae i le taimi lava e tasi e faʻapipiʻi ai le oloa i le vae pito i lalo. E talafeagai lenei mea mo le mafuaʻaga e tusa lava pe itiiti le tuiina o le masini e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga sili atu ona leaga i le tafe o le toto, ma, e tusa ai, i se faʻavavevaveina o atinaʻe faʻamaʻi.

O le mea lea, mo totini o le maʻisuka, ua maualuga tulaga manaomia mo le lelei ma le gaosiga.

Aua le faʻaeteete i le filifiliga ma le faʻaeteete o totini o le maʻisuka, aua e le na o lou faʻamafanafanaga, ae o le soifua maloloina e faʻalagolago i le lelei. A filifilia filifiliga, faʻalogo i ana meafaitino ma metotia o gaosia.

E faapefea ona eseese i latou mai oloa masani

Po o le a lava le meafaitino, o siaki maualuga mo tagata mamaʻi e maua i le endocrine faʻamaʻi e faia e aunoa ma le pulu, aua e mafai ona faʻamalosia le taatele o le tafe ma taʻavale i luga o le palapala vaivai. I nisi avanoa, e masani lava ona suia e se mea e leai se mea e faʻaaogaina ma se fusi faʻapipiʻi faapitoa - e mafua mai i lenei mea, o le tuiina o le limo e le aofia. O lapeti po o fuga filo e masani ona faʻaaogaina e fai ma matai.

E leai se uiga taua e taua o le aoga o oloa. O le mea lea, ua fuafuaina ina ia le aofia ai ni faʻafitauli, latou te maua ni aafiaga faʻafomaʻi ma le mafanafana. Faʻalogo lelei i le masini, hypoallergenic, faʻaliliu ma vai algorithm. O le lisi tuʻuina atu ua faaopoopo i ai:

  • oloa e fesuiaʻi i soʻo se tau,
  • ua faailoa mai mo le fulafula, valaau, afaina o le tino, agavaʻa vae, varicose veins ma e oʻo lava i le suppuration o le faʻavaa,
  • e talafeagai i se tulaga e aʻafia ai le maʻisuka i totonu o le toto, e mafai ona ia vaʻai i manua tuga, vaʻa (tusa lava po o le a le tele).

Socks with silver

O se tasi o ituaiga o totini o le maʻisuka o ni oloa e maua ai ni siliva siliva poʻo ni vaega o lenei uamea. O le a le uiga ese o lenei ituaiga totini? O le silver ua leva ona faʻaaogaina e le gata i le fale gaosi oloa, ae o isi foi alamanuia o se antibacterial ma antifungal. O le mea lea, i totini o le maʻisuka, e faʻatino ai le galuega tutusa, puipuia o le vae mai le foliga mai o sigi ma siama eseese.

E lua ituaiga o totini siliva:

  • Faatasi ai ma filo siliva. O nei oloa e sili atu ona taugata. O le fausaga o le ie o le cotton lava ia e faʻaaogaina ai filo siliva masani e fesootaʻi ma isi fiva.
  • Faatasi ai ma ni vaega o siliva. O le taugofie o oloa o ni totini e maua i le tasi taimi le togafitiga ma se faʻamalo tupe siliva. E mafai ai foi ona e tuuina atu ia i latou mea e tetee i ai ma tetee.

O auiliiliga i luga o le aoga o totini siliva mo le maʻisuka e mafai ona maua i le vitio lenei:

E taua le iloa o le faaopoopo atu i o latou uiga puipuia, o totini ma filo siliva ua faʻalauteleina le faʻaogaina o mea, lea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i oloa gaosi ua naʻo le tasi le taimi e fai ai. E le gata i lea, o le a leiloa a latou meatotino pe a uma le fufuluina muamua.

I le faaopoopo atu i le mauaina o totini mo le maʻisuka, matou te fautua atu foi e suia ia seevae i ni mea faʻapitoa faʻapitoa.

Socks e aunoa ma se fua

Talu ai nei, o totini o le maʻisuka e aunoa ma se mea e gaosia ai na faapitoa lava le lauiloa. O la latou autu autu o lo latou gaosiga e le faʻaogaina ai gutu. Ina ia taui mo lenei elemene ma faʻapipiʻi le oloa i luga o le vae, o totini ua faia i se auala e fetaui lelei i luga o le fogaeleele atoa, ae i le taimi lava e tasi latou te le faʻapipiʻi ai masini mūmū o le vae.

I le avea ai o se tulafono, o oloa e aunoa ma ni mea e gaosia e fautuaina mo i latou e faʻaalu le tele o latou taimi i luga oo latou vae. E masani lava ona faʻaaoga e tagata maʻisuka oe auai i soʻo se ituaiga taaloga.

O totini e leai se paʻu e fesoasoani e faigofie ai ona tafe le toto i vae, ma e mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma puipuiga o veins varicose.

E fautuaina foi e te faitauina le tusiga pe faapefea ona tausia lelei ou vae, a leai o le a leai se lagona mai totini naʻo oe.

O le lelei o le tausiga o le maʻi i le tulaga o le maʻi suka e mafai ona iloa na o le tuufaatasia, aua nei faʻalale e fai ni totini faapitoa. O le a latou fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia le ono mafai ona maua i faʻamaʻi o pito i lalo, ma o latou totini o le a aʻafia ai le tulaga lautele.

Auala e filifili ai totini saʻo mo le maʻisuka

Ina ia le faʻaseseina i le filifiliga, o le a tatau ai, muamua lava, ia gauai atu i mea o sooga. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e le talafeagai, aua e mafai ona latou faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi. I le taimi lava lea e tasi, ua lava naua. I lenei itu, o le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma mea gaosiga tuufaatasia. Ole vaega e tatau ona faia e pei ole: 90% cotton, linen and 10% polyester, elastane poʻo lycra.

O oloa e leai se aoga, aua i le vaega o le tuʻufaʻatasia o vaega o le fausaga o le tino o le a fausia ai se faʻamaufaʻailoga faapitoa, lea e maua ai lagona le lelei aʻo savali. I le faʻaopoopoga, o loʻo faʻapipiʻi le pipisi, faʻapipiʻi callosum forms, lea e masani ona ulu mai ai le pefu ma le palapala pe a uma ona tatala. Afai ei ai ni faʻailoga i totini e aunoa ma se mea e gaosia, e tatau ona faʻamaonia ma le taua.

O le faʻaauau pea ona i ai o oloa filifilia saʻo, e tatau, mai lea taimi i lea taimi, ona avea ma se tasi o vaega o se olaga masani. O lenei mea o le a ausia ai le tele o aʻafiaga lelei:

  1. se faaitiitia i le maualuga o le vaivai o le vae i le taimi o savali ma faatasi ai ma soʻo se gaioiga malosi,
  2. e puipuia ai le fausia o le faʻasaina i vae,
  3. aʻafiaga faʻapitoa, lea e le aofia ai le atinaʻe ma faʻateleina le aofaʻi o gaʻo ma siama siama i luga o le paʻu.

Latou te gauai foi i le mea moni e faapea, afai e saʻo le filifilia o oloa, e faaitiitia le tulaga o le alualu i luma o le paʻu o le paʻu ma le faalumaina o le tino. Ua faʻamaonia tulafono faatonutonu faʻasalalau lelei, lea e faʻaitiitia ai foliga vaaia o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma aʻafiaga ogaoga.

Silver Masini Soc

O nei totini e faia i le fatu moni ma le faʻaopoopoga o filo siliva. Ona o le mea moni e faapea o lenei uʻamea mamalu o loʻo i ai se aʻafiaga o le antibacterial ma le antifungal, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o se siama i luga o le paʻu o vae pe a faʻaaoga e faʻaititia i le leai. E taua tele lenei mea i tulaga e paʻu ai le paʻu o le vae i manuʻa le lelei poʻo faʻamaloloina. Silver faʻateleina le faʻafouina o le paʻu ma puipuia ai a latou faʻamaʻi.

O nei totini e umi lava le umi, latou te le maumau o latou meatotino e tusa lava pe tele ni fufulu ma se fasimoli poʻo se suauu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o lanu metallized e inerua, o lona uiga, latou te le tali atu i mea faʻapipiʻi. O mea faʻatasi ma a latou faʻaopoopoga e foliga mai e le o se mea umi, talu ai o le siliva e faʻalauteleina ai le tele o laupepa ma faʻateleina ai le ola o le oloa.

E mafai foi ona faia nei totini faafomaʻi i se lisi sili atu ona taugofie, lea nai lo le filo siliva, o se togafitiga e tasi le taimi e faʻaaogaina ai se fofo faʻasolosolo o lenei uamea. Ae ui i lea, o tupe teu i le faaiuga e matua masalomia lava, talu mai le fufuluina muamua o meatotino aoga o lenei oloa ua leiloa. Ona o le umi o le malosi o le antibacterial aafiaga ma le malosi o le oloa i luga o filo siliva, e sili atu ona lelei le tuuina atu o mea e fiafia i ai na o na totini.

O loʻo faʻapipiʻiina totini a le DiaFit mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma o loʻo i ai ni vailaʻau o le antimicrobial siliva.

Bamboo Socks mo Maʻisuka

O le lelei o filo bamboo, e masani lava ona i ai o latou meatotino antibacterial ma antifungal, o lea latou te le manaomia ai ni gaioiga faaopoopo (e le pei o le paʻu mama, mo se faataitaiga). Ae ui i lea, latou te le maua le talafeagai elasticity mo le faʻaaogaina lelei i le gaosiga o le gaosimea. O le mea lea, e fautuaina e faʻaopopo se vaega itiiti o mea gaosia (polyamide, elastane) e faʻaleleia ai meatotino a tagata faatau.

O filo filo e masani lava ona lalagaina i totini o bamboo, lea e maua ai le puipuiga atili o le antimicrobial ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O nei togafitiga faafomai e sili ona aoga mo le faateleina o le sosolo o vae ma e masani ona faifai pea le faʻamaʻi. I tulaga o le malosi, latou te le maualalo ifo i totini na faia i mea masani, e le eseese la latou auaunaga.

Socks made of fiber bamboo ei ai meatotino faʻaleaganuʻu natura, o se puipuiga lelei tele o le atinaʻe o le maʻisuka vae

Cotton totini

O nei totini e faia i le mama, maualuga-le lelei, susu susu e aunoa ma ni faʻaopoopoga. O sulu i totonu e masani ona faʻapalapalaina, e faia ma le faʻaeteete ma o loʻo tu i fafo.O le toe toe faʻamaufaʻailogaina ma faʻafesoʻotaʻi i le vaega autu e faʻaaoga ai le tekinolosi faʻapitoa, o le mea lea o le a le faʻapipiʻi le oloa ma tafe mai ona vae.

O le fufusi o loʻo i totonu o nei totini ua suia e se fusi faʻalanu, o loʻo mautinoa ai e fetaui lelei. I le taimi lava e tasi, o faʻamaʻi o le maʻisuka e le faʻalavelave ai le tafe o le toto ma aua le faʻamalosi i masini mumu o vae. E mafai ona faʻaaoga uma mo togafitiga ma mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka mai pito pito i lalo.

E faʻatagaina le faʻaaoga o totini faapitoa mo le maʻisuka?

Talu ai talu ai ona o le maʻi suka, o le paʻu o vae ma vae e matua vaivai lava ma faigofie i le taʻavale, manua ma maʻi maʻi, o le faʻaaogaina o totini faapitoa ua mamanuina e faigofie. Mai lenei foliga e le taua tele o lavalava i nisi o taimi, o le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e tuusao lava.

Tisuka vae - o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka, lea e lamatia ai le atinaʻeina o le gangrene ma le tipiina o le lima

O le faʻaauau pea ona faʻaoga o totini mo le maʻisuka e tatau ona avea ma tasi o elemene o se olaga masani. E i ai so latou aafiaga i le tino o le tagata maʻi:

  • faaitiitia le vaivai o le vae ao savali ma agai,
  • aloese mai le fausia o le mafiafia i pito i lalo,
  • ona o le aʻafiaga o mea faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe ma le toe gaosia o sigi ma siama i luga o le paʻu o vae,
  • faaitiitia le avanoa e tupu ai le vevela o le paʻu ma le foliga mai o sana,
  • tuʻuina atu lelei le faʻamalositino.

Mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ina ia aua neʻi faʻafefeteina e ni faʻafitauli matuia, e manaʻomia e le tagata ona tausisia se ituaiga olaga: puleaina le toto suka, tagofia fualaau faasaina i le taimi ma mulimuli i se taumafataga. E taua foi le mataʻituina o le tulaga o vae, togafitia sina mea itiiti i le taimi, ma ia tausisia le tumama i aso taitasi. Faʻatasi ma le faʻaaogaina o totini maualuga mo le maʻisuka, o le a fesoasoani lea i le tausia o le ola maloloina ma puipuia ai faafitauli ogaoga o vae.

Tuua Lau Faamatalaga