Vaivai, vaivai, afu - faailoga o se maʻi?

Sweating faia le galuega sili ona taua i le puipuia o le tino mai le vevela. O loʻo iai i luga o le tino atoa o loʻo i luga o le tino, o la latou galuega e faʻatulafonoina e le matagaluega alofa a le autonomous system. O le malosi o le masani ai o le manava o le suauu e afua mai i le tagata i le tagata. O le mea lea, o le tele o le afu (hyperhidrosis) e naʻo le talanoa i mataupu e mafua ai le afu tele ona mafua ai le le mautonu, lea e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga.

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i na tulaga e mafua ai le hyperhidrosis.

Suiga i le maualuga o hormones sex sex

O le Hyperhidrosis e masani lava o se tasi o faʻaaliga o le manopausal syndrome. O se tamaitai e masani ona oo i le vevela i ona mata, le ua ma le fatafata pito i luga, faatasi ai ma le faateleina o palpitations ma le sulu. E mafai ona tupu lenei mea i soo se taimi o le ao ma le po. Afai o faʻalavelave faʻafuaseʻi e le sili atu ma le 20 taimi i le aso, o le tulaga e manatu e masani ma e le manaʻomia se togafitiga faafomaʻi. Pe a oʻo mai isi faʻamalologa le fiafia i le hyperhidrosis (tiga i le ulu po o le fatafata, faʻateleina le toto toto, afaina o lima, mūmū, mūmū mucous membranes, etc.), e tatau i le fafine ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i togafitiga faʻamalosi.

O le faateleina o le vevela o le tino atoa o se uiga foi lea o uluaʻi vaega e lua o le maitaga. E aʻafia i le talaaga o suiga o mea faʻafeiloaʻiga ma ua manatu e masani. O le Hyperhidrosis i le tolu tausaga lona tolu e fesootaʻi ma le saoasaoa o le metabolism, o le faaputuputuina o le tele o vai i totonu o le tino poo se seti o mamafa mamafa. O faʻamatalaga faʻafefe atonu o le manogi o le ammonia o le afu ma faailoga paʻepaʻe i luga o lavalava, e faʻaalia ai le faaleagaina o gaʻo.

O lou maʻi maʻi

O le Hyperhidrosis o se tasi lea o faailoga o le maualuga o le gaosiga o hormones thyroid (hyperthyroidism). E tupu i maʻi nei:

  • nodular toso gout,
  • bazedova faamaʻi (tufatufaina solo),
  • subacute thyroiditis.

Faateleina le vevela, faʻavevesi ona o le le lelei o le vevela, o nisi taimi e faʻaalia ai o ia i le tino o le pituitary. Afai e faʻafesoʻotaʻi le hyperhidrosis ma le paʻu o le paʻu faʻafuaseʻi e mafua mai i le tele o le 'ai, lima faʻafefe, fatuga o le fatu, faʻavevesi ma le atuatuvale, e faanatinati le feutagaʻi ma se endocrinologist.

Glucose toto fesuisuiai

Faateleina le vevela masani ona tupu i le maʻisuka. I lenei tulaga, e fesootaʻi ma le solia o le vevela. O le maʻisuka i soo se ituaiga e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o namu, o se taunuuga lea e le mafai ai ona faʻamaonia le faʻamaonia o le afu. I le maʻisuka, o le hyperhidrosis e aʻafia ai le pito i luga o le tino: mata, neck, pusa ma le manava. Faʻaleleia atili le faʻaleleia o le sua i le po.

E mafai foi e le Hyperhidrosis ona taʻu mai le le lava o le kulukose o le toto (hypoglycemia). I maʻi e maua i le maʻisuka, o le mafuaʻaga o le faʻafitauli o le masani lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka poʻo le faʻalavelave tele o fua o le suka. O tagata maloloina e masani ona iai le leai o se kulukose pe a uma le mamafa o le tino. I le hypoglycemia, o le afu malulu ma le afu e foliga mai i luga o le pito i tua o le ulu ma tua o le ua. O le osofaʻiga e mafai ona o mai faatasi ma le vevela, leisa, gatete, ma le vaʻaia o le vaʻai. Ina ia faʻaumatia vave le maʻi, e tatau ona e 'ai se mea manaia (faʻi, lole, ma isi).

Loto ma vascular problems

Toeitiiti o faʻamaʻi uma o le cardiovascular system i le tasi tikeri po o le isi o loʻo faʻatasi ma le hyperhidrosis. O le faateleina o le vevela e aofia ai i maʻi nei:

  • toto maualuga
  • atherosclerosis
  • soloia le endarteritis,
  • angina pectoris
  • osofaʻiga faʻasolosolo tumau,
  • fomaʻi vascular.

E le gata i lea, o le afu o le afu ma le faateleina o le popolega i tagata e maua i le pericarditis ma le myocarditis.

Lagona malosi

I se tulaga faʻalavelave, ua faʻavaveina ai le metabolism - o le auala lea e faʻamalosia ai le tino. Faatasi ai ma lagona malolosi (lelei uma ma le lelei), o le le mautonu o doses o hormones noradrenaline ma le adrenaline ua lafoina i totonu o le toto. O le faateleina o le ita o se tasi lea o taunuuga o nei faiga.

O lagona, poo le atuatuvale, o le hyperhidrosis e afaina, muamua lava, o le afu o loo i luga o vae, alofilima, foliga ma le togi. Sa talitonu Scientists o le saluina o vae ma lima i lalo o le atuatuvale o se faʻaaliga o se mea na tutupu i aso anamua na tuʻuina atu ai io tatou tuaa mamao le manava sili ona lelei o soʻo o le soles pe a sosola. O le isi lomiga e fesoʻotai ma manatu e uiga i auala e faʻaogaina (olfactory) o fesoʻotaiga e faʻaaogaina e manu feʻai uma lava. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le tuʻuina atu e le tino o se vai o loʻo i ai se manogi manogi ma faʻaalia ai se tulaga matautia.

I le tele o tagata, e aliali mai le hyperhydrosis ma le tiga ogaoga, aʻo ufitia le tino atoa i le afu malulu.

I tagata e le o iai ni faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o le sosolo o le suamalie o le taunuuga lea o le 'aiina o meaʻai faapitoa. O le Hyperhidrosis e mafai ona mafua mai i le kofe, sukalati, vaitau vevela, kaluka, meainu vevela, ava malosi, ma meaai e maua ai gaʻo homogenized. O le malosi o le afu e faateleina i tagata ulaula.

E mafai ona afaina i le faaaogaina o fualaau faasaina: antiemetic, antipyretic, analgesics, antihistamines, sedatives, anticonvulsants ma antihypertensives, faapea foi ma sauniuniga o le calcium. O le gaioiga o le tino i fualaau faasaina o le tagata lava ia, e faatatau foi i le foliga mai o se itu taua e pei o le afu.

O le Hyperhidrosis e mafai ona faʻaalia faafitauli faʻalesoifua maloloina. Afai o le afaina tele e afaina ai le lelei o le olaga pe o faatasi ai ma isi mea le lelei, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi.

Vitio mai YouTube i le autu o le tusiga:

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Sweating e mafai ona avea ma se faailoga o le tino i totonu o le tino.
O faʻamatalaga amata o le atinaʻe o faiga o le tuma e faigata ona o le leai o ni faʻamaoniga. Ae leai se afaina o le saluina o le tino i le tino atoa ma o le fiva o se faailoilo mo se tumutumu i le tino o le tino, o le kanesa o le solo solo po o le gland slander, o loo faapea mai ai oncologists.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

O se tagata aʻoga e faʻaitiitia le faʻafitia i maʻi o le mafaufau. O le gaioiga o le mafaufau e fesoasoani i le fausiaina o isi mea faaopoopo e totogi ai maʻi.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

Ina ia mafai ona fai atu upu sili ona pupuu ma faigofie, tatou te faaaogaina le 72 muso.

O le manava o le tagata e faia se galuega lelei i mea mai fafo ma e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. O le sua suamalie ua lauiloa e faʻaumatia ai tupe siliva.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O Caries o le faʻamaʻi pipisi taatele i le lalolagi e oʻo lava i le siama e le mafai ona tauva.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

I Peretania, ei ai se tulafono e tusa ai ma le fomai tipitipi e mafai ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe afai e ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

Sa faia e saienitisi mai le Iunivesite o Oxford se faasologa o suʻesuʻega, lea na latou oo mai ai i le faaiuga e faapea e mafai ona faaleagaina ai le fai meaʻai i le faiʻai o le tagata, ona e mafua ai ona faaitiitia lona tele. O le mea lea, ua fautuaina e saienitisi ia aua neʻi faʻamavae ese iʻa ma aano o manu mai a latou meaʻai.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

O fomaʻi ua foliga mai talu ai nei lava. I tua i le 19 seneturi, o le tiute o se tagata lauulu lauulu masani e toso mai ai nifo mamaʻi.

O le suāuʻu manu ua lauiloa mo le tele o tausaga, ma i le taimi lea na faʻamaonia ai e fesoasoani e faʻasaʻo ai le ita, faʻasaʻo ai faʻasauga, faaleleia le sos.

Faailoga

O le vaivai, afu, le vave vaivai e mafai ona tupu i se tagata tino maloloina. I nei tulaga, o latou foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma le ituaiga soifuaga e taʻitaʻia e le tagata taʻitasi:

  1. Taumafa le lelei. O le vaivai e faʻatusatusa saʻo i le tele o caffeine ma suka. O le tele o nei vaega i taumafa i aso taitasi, o le vaivai o le a lagona e le tagata. E masani ona afaina ai tagata o lo latou taumafataga o aso uma e puleaina meaai ma meainu inu. O meainu malolosi, sukalati ma mea manogi e fesoʻotaʻi atu i ai.
  2. Taʻaloga faʻalavelave moe. O le faʻanoanoa o le vaega autu lea e mafua ai faʻamaoniga o loʻo i luga. O se eleele lelei mo lona atinaʻe o se taimi le tumau o le moe, o se potu malulu ma se palanikeke mafanafana.
  3. Gaoioiga faaletino. E foliga mai e foliga mai e le o se mea e foliga mai, o le taaloga o se punavai o le le lelei ma le malosi, i le isi itu o se mafuaaga o le le lava o le moe ma le vaivai.

Isi mafuaaga

Faapea o oe na faʻaleagaina i le vaivai, vaivaiga, salu. "O le a lenei mea?" E te fesili i le fomaʻi. O le fomai o le a tosina atu lou mafaufau e le gata i le olaga, ae faapena foi i le tulaga o le mafaufau, lea e masani ona afaina ai le alualu i luma o na faailoga. O le le mautonu, le atuatuvale ma le atuatuvale popole e le o uo a le tino. O i latou e avea ma tagata solitulafono o le mea moni e lagona e le tagata le maʻi: ua mou atu lona fiaai, o uiga lelei e pei o le le fiafia ma le le fiafia. Ma o lenei mea, i le isi itu, e faaosofia ai le foliga mai o le le mautonu ma faafitauli tuga.

Maalili masani

O le vaivai ma le le mautonu o mea ia e masani ona o faatasi ma soʻo se vailaau faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, o le taimi lava e te lagona ai, ia vave fua le vevela. Afai e maualuga, e ese mai i le rhinitis, tale ma le ulu o le ulu, o lona uiga e te atiaʻe se malulu masani. I le tulaga e matauina ai faailoga pe a uma ona toe faʻaleleia, e le tatau ona e popole. O le vaivai, afu, vaivai, maualalo o le fiva o faailoga aloaʻia ia eo mai ma se tagata pe a maeʻa maʻi faʻamaʻi.

O le mea, i le tau faasaga i le faʻaogaina o le tino, o le tino ua uma ona faʻamalosia uma ana puipuiga, sa galue malosi e puipuia le tagata mai se faʻamaʻi pipisi. E le o se mea e ofo ai lona malosi. Ina ia toe faʻaleleia, e fautuaina le tagata e 'ai le tele o fualaʻau ma mea taumafa o le protein. A oʻo mai nei faʻamaʻi ma le nausea ma le vevela, o le inumaga e tele lava ina faaleagaina ona o le umi o fualaau o fualaau. O mea gaosi susu ma sauniuniga faapitoa o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi lona microflora.

Faʻaiʻuga Endocrine

O le isi mafuaaga e te popole ai e uiga i le vaivai, vaivai, afu. O nei faailoga uma e mafai ona tutupu e faasaga i le talaaga o le faaletonu o le hormonal. I lenei tulaga, o se tagata e faitio i le moe, le fiafia, maua le mamafa, solia o le lagona o lima ma vae. Faʻataʻitaʻiina o ia e le fomaʻi i le hypothyroidism - le lava le gaosia o hormones e le toto oona. O le gasegase ma le vevela o loʻo iai foʻi uiga o le maʻisuka. I tagata gasegase, o lenei tulaga e afua mai i faʻaauau pea i le suka o le toto. Ina ia iloa le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma foaʻiina le toto mo le auiliiliga.

Paʻi cardiovascular ma maʻi

Lelavava, vevela, vaivai, valevalenoa - uluai "logo" o patho matautia i le tino. Latou te ono faʻaalia le faʻaalia o faafitauli i totonu o le fatu. Afai i le taimi lava lea e mafatia ai se tagata i le nausea, faʻapipiʻi le tiga o le pusa, ua i ai le numera i ona vae pito i luga, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi. O nisi taimi o lenei lapataiga e lapatai ai i le fatu o le fatu ma isi maʻi fatu cardiovascular.

Isi faʻamaʻi

O nei faʻamaoniga uma - vaivaiga, salu, vaivai, gaioiga ma le ulu tiga - e mafai foi ona lapatai atu i isi faafitauli:

  • Le faʻavaeina o le kanesa poʻo le tino pala. O nei faiga e faʻapena foʻi ma le faʻaitiitia o le mafai gaioiga, o le vaivai o le puipuiga ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. E manaʻomia e se tagata se fefaʻatauaʻiga faʻafomaʻi.
  • Faʻafitauli E le gata i le SARS, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi viral e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli faapena. E tupu ona o le soliga o gaioiga o meaola o le tino, lea e mafua mai i le osofaʻiga tele o siama matautia.
  • Pancreatic maʻi. O la latou faʻailoga muamua o le vaivai lea ua mafua mai i le vevesi. O mea nei o le le lava o le manaʻo, o le suiga i le tofo, tiga o le manava, le faʻasaina ma le nofoa vaivai.

E le gata i lea, o le maualuga o le afu e mafai ona mafua mai le afaina o le afu o le afu - hydradenitis, faapea foi ma le taunuuga o le moa ma le amene (o le mea e le masani ai) i le tino o se tamaitai.

Faʻailoga vaivai vaivai

E masani lava o le vaivai, vaivaiga, salu, o soa e faavavau o tagata taʻutaʻua. E le gata i lea, o tagata e galulue tele e masani lava ona tiga o latou ulu, latou te le fiafia, e masani ona faʻamalosi, ma savavali foi e pei o le tala, aua e le mafai ona latou momoe i le po ma ala i luga o le aso. Afai o le auiliiliga auiliiliga o le tino o le tagata e afaina ai le tino, o le a mafai ona faaopoopoina faailoga e pei ona taua i luga i le tele o gasegase o le lymph, o le tiga ma le le mautonu. I ia tulaga, o fomaʻi e talanoa e uiga i se maʻi le maiva, o le togafitiga e tatau ona atoatoa. Ua fautuaina tagata maʻi e ave se tafaoga, o loʻo faʻamatalaina i fualaau ma togafitiga.

Afai o loʻo maʻitaga le fafine

O tina faamoemoeina e masani lava ona faitio i vaivaiga, salu. O le vaivai, o mafuaʻaga o loʻo taoto ai i le tino o uiga o le tino, o se soa tumau o se teine ​​i se tulaga manaia. O le taimi nei o loʻo tauaveina e le tino se avega faalua, aemaise lava i le tolu tausaga tolu, o lea e le o se mea e ofo ai e mafai ona e faʻagaloina lau gaioiga muamua ma le malosi mo sina taimi.O le toe faaleleia o le Hormonal o le mafuaaga autu lea o le le lava o le vaivai ma le faateleina o le salu i totonu o se tamaʻitaʻi maʻitaga. E le gata i lea, o ia ituaiga fafine e maualuga maualuga le vevela o le tino - 37.5 tikeri. I lenei tulaga, aua e te popole - o mea uma lava o loʻo i totonu o tapulaa masani.

Afai ei ai nisi faailoga e faʻaopoopo i nei faailoga, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo le fomaʻi. O lea, maualuga le fiva, tino o le tino ma le isu e mafai ona talanoa e uiga i le siama, rubella, cytomegalovirus poʻo se isi faʻamaʻi pipisi. O nei maʻi e sili ona matautia, aua e mafai ona faʻaosoosoina ai le faaletonu o le tuputupu ae o le tama ma le oti i le manava.

Le mea e fai

Muamua lava, e tatau ona e suʻeina suʻega i le falemaʻi e faʻalavelave ai ituaiga uma o faʻamaʻi. Afai e maua e fomaʻi se togafitiga, e tatau ona e vave amata togafitiga, ma le faʻaeteete e faia uma tofiga a fomaʻi. A maea se togafitiga, e tatau ona mou atu faailoga. A fai mai fomaʻi e leai ni faʻamaʻi, e tatau ona sui lou olaga. Muamua, e tatau ona gauai atu i le taumafa, talu ai o taimi masani o sese i meaʻai e mafua ai se malaise lautele, lea e mafua ona o le vave vaivai, vaivai, afu. Faʻateʻa oloa e tuʻufaʻatasia, tuʻufaʻatasiga lau meaai i aso uma ma iʻa, iʻa ma gelamu lelei.

Lona lua, o se moe atoa o le a aoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamalosi i taimi uma le potu moe, amio mama i le potu. Sili atu le lelei e teu ai ma se matala matala i lalo o se palanikeke mafanafana lelei. Ae e te leʻi alu e moe, faitau se tusi pe faʻalogo i musika toʻa. Tolu, i le taimi nei ua oʻo mai le taimi lelei mo le faataunuuina o se miti tuai - auai i aʻoga i le vaega taʻalo poʻo le falemaʻi. O gaioiga faaletino ma le savali i totonu o le ea fou o togafitiga sili ona lelei mo le vaivai ma le le mautonu.

O nisi o fua aoga aoga

I le faaopoopo atu i le suiga o le pulega o le aso, o fesoasoani masani foi e fesoasoani. O nai fua ia o le a fesoasoani ia te oe i ni mea mataʻutia ma le le lelei e pei o le vaivaiga, vevela, vaivai:

  1. Lemoni ma le kalaka vai. E tasi le fualaau suamalie e matua maeʻa. Faaopopo i ai ni nai cloves o le kalaka. O le faʻafefiloi e sasaa i totonu o se ipu fagu ma sasaa i le vai vevela. O le fagu e tuʻuina i le pusaaisa mo ni nai aso. Ona ave lea o le sipuni tasi i le aso - afa itula ao lei faia le taeao.
  2. Blackcurrant infusion. Tolu sefulu kalama o laulaau e oʻo atu i le 0.5 l o le vai inu ma faʻamalosi mo le lua itula. Latou te inu 1/2 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  3. O se teuteuga o aʻa. O le vaega nutimomoia o le laau ua sasaa i le vai ma kuka mo le 20 minute i luga o le vevela vevela. Filu ma ave uma itula e fa, tasi le sipuni.

O mafuaaga masani ma saogalemu mo mafuaaga e lafo ai se tagata i le vevela ma le afu

Faʻafuaseʻi suiga i le vevela e masani lava mo tagata ma nisi meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suiga o le paleni o mea faʻaonafaʻi e taʻitaʻi atu ai i le maualuga o le maualuga (hyperhidrosis), e maua ai se lagona o le vevela faʻafuaseʻi. O lenei mafuaʻaga e matua leai se afaina, pe afai tatou te le o talanoa e uiga i faafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le pancreas poʻo le vevela.

O loʻo i ai isi mafuaaga e le mafuatiaina mo lenei mea matautia.

Aai ni meaai

O meaai tatou te taumafaina e mafai ona faaosofia ai le gaosia o nisi o hormones, suia ai le meaola o le tino ma fetuunai le faagaoioia o le tele o totoga, e aofia ai le cardiovascular system. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai gaʻo, aemaise lava meaai falai, e tuʻuina atu ai se avega mamafa i le gaʻoina (manava, vavae, ma isi).

O se taunuuga, pe a uma ona 'ai, faʻalauteleina le metabolism ma oʻo ai le vevela o le tino, lea e oʻo atu ai i le hyperthermia. Mai iinei e oʻo mai ai le faʻasaʻoina o le afu ma se lagona o le vevela.

E i ai foi se aafiaga tutusa pe a uma ona inu pia. O le vevela faʻafuaseʻi ma le fiva e lagona i le tele o fualaau o le ava malosi, o lona uiga, i le tulaga o le oona. I lenei tulaga, o le faailoga o loo fesiligia e tatau ona mafua ai le atugaluga, talu ai o loo faailoa mai ai le oona ma le amataina o nisi faafitauli e fesootaʻi ma le galuega a le loto, mo se faataitaiga, arrhythmias.

Ae i se tulaga lautele, e leai se mea matautia i mataupu o loʻo i luga. O le vevela ma le vevela o le a pasia pe a maeʻa le faʻamalolo o le oloa ma lona aveeseina vaega mai le tino.

Faʻasologa o le tino

O mafuaʻaga o vaivaiga, faʻatasi ai ma le vevela maualuga, e masani ona taʻoto i faʻamaʻi o le tino. Ae aua e te popole i le taimi muamua. A uma, o ia uiga e mafai ona avea ma faailoga o le vaivai vaivai.

O se olaga le saʻo e mafai ona taitai atu ai i se tulaga faapena. E tele mafuaʻaga e mafua ai metamorphoses i le tino.

E le gata i lea, o se tagata e ulaula mai le tele o meaʻai ma meaʻai i meaʻai. O meainu malolosi, sukalati, meaai vave e leaga foi.

O le tulaga o le tino e aʻafia foi i mamanu moe. Faatasi ai ma le le lava o le malologa, vaivai, vaivaiga ma le malepe. E le gata i lea, o le oso i le toto maualuga e mafai. O le tulaga ua faateteleina pe afai o totonu o le potu e malolo ai le tagata, o le maualuga o le vevela e matauina.

E masani ona pagatia tamaloloa i ni faʻamaoniga faʻapitoa i le faʻateleina o le malosi faaletino. E ui lava i le mea moni o taaloga e maua ai le malosi o le malosi, ei ai se maualuga maualuga o se aʻafiaga leaga i le tino. O le iʻuga, o le momoe faʻapea foʻi le le mautonu, e mafai ona aliali mai le gutu malogo. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona tufatufaina sao le gaioiga faaletino.

Tulaga faʻaleagaina

O le vaivai o le tino ma le hyperhydrosis e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli eseese. O faʻalavelave masani o tulaga ia e tupu pe a maeʻa le mafaufau-faalelagona. E mafai ona faʻaosofia ai le atuatuvale, atuatuvale, mafatiaga o le aʻa. O le iʻuga, o vaivaiga lautele, gasegase, faʻaleagaga e aliali mai.

O aʻafiaga leaga e mafai ona faʻaaogaina e isi mea. E pei o le anemia (o le faʻaitiitia o le hemoglobin, lea e faʻaalia ai le tele o vaivaiga), o le le lava o vitamini ma meaʻai, o le fatu ma le toto, faamai o le thyroid ma le maʻisuka.

O a faʻamaʻi e mafai ona iloa ai se vaivaiga ogaoga?

O le vaivai e le gata ina o se faailoga o le atuatuvale faaletino ma le mafaufau, ae o se faʻamaʻi foi. Ae maise lava pe afai e maoaʻe, o lona uiga, e faʻafuaseʻi ona oʻo mai ma e faʻaalia lava ia lava.

O le tele o gasegase eo faatasi ma le malepelepe, le mautonu. Ae o le vaivai malosi e na o se numera tele o faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea na e mafua ai le soona inu o le tino atoa. O la latou lisi e aofia ai: faʻamaʻi, maningitis, tiga ogaoga tiga, diphtheria, pneumonia, vailaau mataʻutia ma isi.

O nisi o gasegase, o le anemia ogaoga, o le tino le lelei o le suamalie, o le vystonia vascular, migraine, ma le vaʻaia o le vavalalata e mafai foi ona mafua i mafuaʻaga o vaivaiga ogaoga.

Talu ai e na o se fomaʻi agavaa e mafai ona faia le faʻamaonia saʻo ma filifili le auala sili ona fetaui o togafitiga, e sili atu le aua neʻi ave faʻamalosi fua ma e le faʻamoemoe o le a alu naʻo ia lava, ae saili fesoasoani faafomaʻi ma faʻatele osofaʻiga o vaivaiga ogaoga. Aemaise lava pe afai o nei osofaiga e faaopoopoina i isi faailoga, mo se faataitaiga, fiva, vomiting, tiga ogaoga i le ulu ma maso, tale ma le afaina tele, photophobia.

Aisea e mafai ai ona tupu se vaivai malosi

O se faʻafuaseʻi ma le iloa le leai o se malosi e tupu foi i le manuaga o le faiʻai, le maua o le tele o le toto, o le pa'ū mataʻutia o le toto, po o se eseesega itiiti i le va o le pito i luga ma le pito i lalo. E le gata i lea, o le malosi vaivai e masani ona tupu pe a uma le ogaoga o le galuega, popolega, leai se moe. Ma le mea mulimuli, afai e umi le taimi o le tino, e ui lava e le malosi tele, ae o le faʻaauau pea (faaletino ma le popole), o le a vave ona oʻo mai le taimi e faʻamalo ai lona malosi. Ona oʻo ai lea i se tagata o le a oʻo faʻafuaseʻi ma matua vaivai. O se faailoga lenei e matua manaʻomia e le tino se malologa lelei! A maeʻa ia te ia, o se tulafono, e vave lava ona toe foʻi mea uma i le masani.

O nisi taimi e le mafai ona tupu se vaivaiga mataga i le talaaga o le leai o vitamini, e pei o le vailaʻau D ma le B12. E mafai ona siaki lo latou laasaga e ala i le suʻeina o le toto. O le vaivai e mafai foi ona avea o se faailoga o faamai e fesootai ma le manava, fatu, poo le vevela. I soo se tulaga, saili se fesoasoani agavaa.

Mafuaaga o le le mautonu ma le le mautonu

A e amata ona e moe e moe i taimi uma ma o loʻo i ai se lagona tumau o le vaivai e le alu ese e tusa lava pe e te alu ese mai le moega i le taeao, o se mafuaaga taua lenei mo popolega. O nisi taimi o lenei tulaga, pe afai e matauina i le tautotogo, e afua mai i le fualaʻau o le suavai, ma ia taulimaina, ua lava lea e toe teuteu ai lau meaai ma aofia ai fualaau aina suamalie ma fualaau faisua, meaai ergotropic e faatelevave ai le metabolism, faapea foi ma fualaau.

Ae o le tulaga o le leiloa o le malosi ma le moe, faatasi ai ma le le fiafia ma le faanoanoa, e le mafai ona faamautu vitamini. O lenei tulaga e mafai ona faʻaosofia se olaga le talafeagai ma le leai o soʻo se malo pe ae 'ai, ala i luga ma alu e moe i taimi eseese, e ese mai oe e moe umi. O se taunuuga, e oo lava i lau galuega sili ona e fiafia i ai, lea na e tuuto atu i ai lou taimi atoa ma le malosi, e mafai ona avea ma se avega ma mafua ai le le fiafia.

I se faaopoopoga, o le vaivai ma le moe, e mafai ona afua mai i le le mautonu o le popole, pe ae popole tele i se mea, e le faatagaina ai le faiʻai e malolo ma malolo. O le tele o tautinoga na faia e mafai foi ona taʻitaʻia ai popolega ma popolega masani.

E faʻapefea ona toe faʻafoisia le fiafia i le agaga, ma le malosi i le tino

Amata amata i le taeao pe alu i le vaituloto - o gaioiga faaletino o le ae maua ai le fiafia ma tuʻuina atu le malosi o le malosi.

Iloilo au masani. Fai ma tulafono e ala i luga ma alu i le moega, ma ia 'ai foi i le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi i le taimi lava e tasi. I le taumafataga o le afiafi, lea e tatau ona vave, aua nei e faalavelave ia te oe lava ina ia le faʻaaluina e le tino le malosi i le faʻalaina o meaai, nai lo le malolo atoa.

Aua le nofo i le faaiuga o le vaiaso i luma o le TV. Fai se malaga laitiiti, suia lou siosiomaga ma le siosiomaga, o le tafaoga sili lea.

I le ala, e manaʻomia foi e se tasi ona aʻoaʻo e malolo. Ia sili atu ona i ai i le la ma i le ea fou, savali i paka ma alu i fafo, o le a mafai ai foi ona e manava malosi ma toʻafilemu lou agaga. Aoao e fuafua lau pisinisi ma aua e te faia ni galuega faigata. O le a le afaina, ma afai e te aoao e aloese mai faafitauli ao latou taunuu ma e le mafatia i mea ua uma ona i ai i le taimi ua tuanaʻi.

Hormonal le le atoatoa i tamaitai

O le mafuaaga autu e afaina ai le fafine ma afu ai le maʻitaga. I lenei vaitau, o loʻo i ai se toe fetuunaiga atoatoa e faʻafeagai ma le tala, o le galuega o le tele o suiga o le tino. O se taunuuga, o fesuiaiga matuia i le gaosia o le horrosone estrogen e tupu. O suiga faifaipea i lona gaioiga e mafua ai ona oso i le toto maualuga ma se faʻavevesi i le pao o le fatu, lea e mafua ai le lagona vevela, faʻatasi ai ma le vevela maualuga.

Aʻo leʻi faia faʻataʻitaʻiga, e masani ona tupu mai le vevela ma le salu. O suiga o le Hormonal i le tino e taulaʻi lava i le tulaga o le maitaga, ae o le fua o lenei, e moni, e laʻititi tele. E leai se lamatiaga, ae ui i lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai o le faʻataʻitaʻiga eo mai faatasi ma faʻamatalaga e pei o:

  • vavao
  • tiga o le ulu
  • tiga i totonu o le loto.

O faʻamaoniga faʻapitoa e aliali mai i le taimi o le menopause. Toeitiiti o taimi uma lava, o le fiva faʻafuaseʻi i ia ituaiga fafine e maua mai i le maualuga o le toto, ma le maualuga o le afu e aliali mai i taimi o osofaiga tuga.

Taua! O le pipili i tagata (o se ituaiga o moa) e mafai foi ona o faatasi ma se lagona o le vevela ma le vevela tele. O aʻafiaga i sui o le malosi malosi o feusuaiga e seasea ona tupu, o lea e leai se mafuaaga e popole ai - o le mea masani lenei.

Laʻei sese

Soo se tino e iai sona "galuega" o le vevela. Afai o se tagata e laei tele i le vevela o le tau, ona tuʻuina atu lea o le vevela ma vevela ia te ia. E moni lenei mea i le taimi o le moe, pe a maʻi le tagata maʻi:

  • filifili se palanikeke mafanafana
  • tuʻu faʻamalosi pajamas
  • e le faʻamalosia le potu moe i le taimi vevela vevela poʻo le taimi o le vevela tele i le tau malulu,
  • 'ai e matua i le po.

E leai se lamatiaga faapitoa i lenei mea, ae o loʻo i ai pea le lamatiaga o le maua o se malulu. O le faateleina o le vevela e sili ai le susu o le tino vevela. Soʻo se faʻataʻitaʻiga - ma le malulu o loʻo i ai iina. E faʻaaogaina foi lenei mea i tulaga e maua ai e tagata le vevela vevela ma le afu i masina vevela.

Faʻamalosia ma le soona galue

I tane uma ma fafine, o le atuatuvale tele ma le gasegase faifaipea faifai pea e faʻaititia ai le toto, e mafua ai le tele o le toto i le paʻu. Mai iinei o loo i ai se fiva faafuasei, faapea foi ma le hyperhidrosis (faateleina le salu). E faʻaleleia le faʻaleleia pe a oʻo i le taimi o faigata e taumafai le tagata e taofiofia lagona ma le ava malosi ma le tapaʻa - e le gata ina faʻateleina ai le mamafa, ae mafua ai foʻi ona le lelei le gaioiga, e tusa lava pe le tumau.

O le faʻatautaia ma lenei mea faigofie:

  • e tatau ona e siakiina masani masani i aso taitasi
  • ia faʻafilemu e uiga i faafitauli (faigofie ona fai, ae e tatau ona e taumafai)
  • Aua e te alu i luga o galuega sili atu nai lo mea e mafai ona e taulimaina.

Ae le o mafuaaga uma o le fiva ma le soona inu tele e le afaina ma e le manaʻomia se togafitiga faafomaʻi. I nisi tulaga, o lenei mea matautia e mafai ona avea ma se faailoga o se maʻi ogaoga.

Taimi e popole ai, poʻo mafuaʻaga e fesootaʻi ma maʻi

O tulaga le mama o le vevela faafuaseʻi e masani lava e le matautia, latou te atagia ai aafiaga faifaipea o meaola o fafo i le tino. Ae afai o lenei mea e matauina i taimi uma, e iai se mafuaaga e popole ai. E tasi le mea pe a oʻo mai i se malulu malulu: e faigofie ona togafitia i le fale. Ae ei ai tulaga ei ai faafitauli i le soifua maloloina o nisi o totoga poʻo ni faʻaaogaina atoa. Ina ia aua le misia se taimi taua, e tatau ona e iloa mafuaʻaga autu o le vevela vevela o le vevela ma le vevela e fesootaʻi ma faʻamaʻi.

  • O le dystonia oona . O le faʻamaʻi masani, ma e le gata i tagata matutua. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e aofia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioioiga o le tino faʻaogaina o le tino. Afai e te le amanaiaina le manaʻoga mo togafitiga mo se taimi umi, o taunuuga e mafai ona matua le fiafia. O lenei tulaga e togafitia e na o fualaau.
  • Faʻafitauli Faʻafitauli . O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le faʻalavelaveina o le fatugalemu o le tino, lea e nafa ma isi mea, mo le faʻafetauiina o le puleaina o le vevela o le tino i le aʻafiaga o mea i fafo atu. E le gata i lea, o faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le manava, o le mafuaaga foi lea o le siʻitia o le vevela ma lagona o le vevela.
  • Faʻalētonu o lau toʻalua . O le mafaufauga e masani ona maua i lenei faʻamaʻi e seasea ona tupu, ae afai e tupu, o le mataupu o se soliga ogaoga o le paleni o le hormonal. Faatasi ai ma fiva, atonu o le a oso le mata o le maʻi ma e ono oʻo mai vaivaiga. O le tamaloa o loʻo mamafa tele lona mamafa. Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.
  • Maualuga maualuga . Aʻo faagasolo lenei faʻamaʻi, o le lagona o le vevela e salalau solo i le tino atoa, o loʻo i ai faailoga manino o le tachycardia (o le fatu malosi malosi), faʻapea foʻi ma le tingling in the chest. O le taimi lava e amata ai le osofaʻiga, e tatau ona e faʻasolosolo fua le mamafa. Afai e maualuga, ua faamaonia le siama, e mafai ona e alu i togafitiga.

I le taimi lava e tasi, o le a le afaina ai le soifua maloloina, e le afaina ai le soifua maloloina, seivagana ua mafai ona e maua se malulu mai le susu ile tino ona o le afu. Ae e le mafai ona e tuua se faailoga e le o faʻamoemoeina, aua o ia lea e mafai ona fesoasoani i le siakiina o se tasi o pathologies o loʻo i luga!

Toto i se afu malulu

O le faateleina o le vevela e le o faatasi mai ma se lagona o le vevela, e masani lava ona amata ona malulu le tagata maʻi, lea eo faatasi ma le sosolo malosi. Ma na o ia lava, e le oʻo mai le faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻatasi ma:

  • ogaoga vaivai
  • vavao
  • taotoga, o nisi taimi e fesuiaʻi,
  • tiga o le ulu.

Afai o le fiva e mafai ona taʻu mai ai le faigofie o togafitiga, ona maua ai lea o le afu o le 95% o mataupu e faailoa ai maʻi, ma e na o le 5% o mataupu e faʻaalia ai le ogaoga o le mamafa poʻo le mafatiaga talu ai nei, lea e le o iloa foi mo le soifua maloloina.

Mo le leai o se mafuaʻaga, e le foliga mai le afu malulu, aemaise lava o loʻo aʻafia ma vaivaiga. O mafuaʻaga autū o lenei faʻafitauli o:

  • vave maʻitaga
  • misa
  • maʻi faʻamaʻi
  • allergy po o mea oona (masani lava o se meaʻai meaai),
  • taliga pito i totonu
  • fulu
  • pneumonia po o le bronchitis,
  • maniteitis

I nisi tulaga, e lipoti atu e fomaʻi le tumutumu oona i luga o le tagata maʻi, ae ina ia saʻo le fuafuaina o le leaga matautia, o se faasologa o suesuega faaopoopo e talafeagai, lea i le tele o mataupu e le faamaonia ai popolega a le tagata tomai faapitoa, o lea e le aoga le popole.

Taua! Afai o le afu malulu e faʻaalia i ona lava aso, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le fiafia, e leai se mea e leaga ai lena mea. Ae i tulaga e toe fai ai le faailoga i taimi uma ma e leai se mafuaaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, endocrinologist, cardiologist ma le oncologist.

Faʻailoga

O le le mautonu o le Hormonal e le o le mafuaaga autu o faaaliga, ae o le mea muamua lava, e tatau ona faia se suʻesuʻega paleni. O nei suʻega e fesoasoani e iloa ai e le gata o faafitauli i le vevela ma le pancreas, ae o isi faʻamaʻi foi. E tatau ona tofotofoina oe:

  • prolactin
  • cortisol
  • estradiol
  • estrogen,
  • faʻasolosolo
  • testosterone.

E le gata i lea, ua faatonuina e fomaʻi se suʻesuʻega o le faʻasalaga o hormones.

O le fomai lua e alu i ai o se cardiologist. E mafai ona iloa le maualuga o le maualuga i se tagata maʻi. O nisi taimi o le vevela vevela o se faailoga lea o se osofaʻi fatu faʻafuaseʻi. Mo se suʻesuʻega saʻo, o le a manaʻomia se electrocardiogram ma se ultrasound o le loto.

Afai e le mafai ona iloa le maʻi, o le fomaʻi e faasino le tagata maʻi i se fomaʻi. O le a ia faʻateleina le tele o suʻega o le toto ma faʻamalosi. Faʻapena foi ona saunia e maua se faʻatalanoaga o faʻatalanoaga e mafai ai e oe ona faia se faʻamaonia saʻo. E i ai taimi, e ave ai se biopsy (o se suʻega mea e fai mo suʻesuʻega i totonu o se fale suesue).

Taua! O le a le sili atu le manaia le tilotilo i se neurologist. I le silia ma le tolu o mataupu, o le fofo i se faafitauli e taoto tonu i lona tomai.

Auala e taofia ai le vevela o le vevela ma le vevela

Afai o matou talanoa e uiga i se ituaiga faʻamaʻi, ona taumafai lea e taulimaina le faailoga oe lava e le aoga. I lenei tulaga, e tatau ona e alu i le falemaʻi, faia se suʻega ma se togafitiga togafitiga.

Ae afai e leai ni mafuaaga faʻaleaga, ona mafai ai lea ona e faʻamalo le afaina o oe lava. O le fiva faʻamaʻi, o lona uiga, o se faʻamaʻi e le natia ai se gasegase i ona tua, e masani lava ona afua mai i le solia o le vevela, ae le o le faʻaleaga, ae o aso uma lava.

Ina ia puipuia, e te manaʻomia:

  1. Tausia ma le totoʻa le tumama.
  2. Laei mo le tau.
  3. Moega i se siosiomaga lelei i tulaga o microclimate.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, o le a vevela le vevela, e sili ona taua i le po, pe a oʻo ina vaivai le tino o le tagata.

O le aʻafiaga ma le le paleni o meaai o se isi mafuaaga masani. Afai e te 'ai ma' ai le tele o "meaʻai vave" i taimi uma, ona oʻo loa lea o le faʻafitauli o le a toeitiiti lava faʻaauau. E le gata i lea, e tatau ona e faaopoopo nisi fualaau faisua ma fualaau aina i le meaai e tumu i vitamini ma fiber. O lenei mea e faʻamaonia ai le metabolism, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. Afai i le taimi lava lea e amata ona e aloese mai tulaga feteʻenaʻi ma faigofie ona fesootaʻi atu i faigata i aso faisoo, o le a vevela le faʻavevela ma le vevela o le sosoʻo e faavavau!

Vailaʻau faʻaleagaina i le tino

Pe a ulu mai siama i le tino, o se tasi o uluaʻi faailoga o le malaise, faʻatasi ma vaivaiga. E le gata i lea, o se tagata e matauina le tale, o le faagasologa o le puletini mucous mai le isu, ulu tiga.

Afai o loʻo i ai se fiva, o le mea lea o le a faʻalavelave le tulaga. A o faagasolo lenei vaitau, e le o manava le manava, vavao, ma le susu. O lenei faagasologa e tuʻuina mai ma le afu o le suamalie.

O lenei tulaga e mafai ona manatu e masani, ao faʻaosooso le tino ma se aʻafiaga leaga. E le gata i lea, o vaivaiga, salu ma le tale e mafai ona tumau pea e tusa lava pe maeʻa le toe maua mai mo sina taimi.

O le le fiafia ma le faateleina o le popole o se tagata e le tatau. I le uma, ua fai mai fomai ua tele le taumafaiga a le tino e tau ai le faʻamaʻi. O tau o le malosi e faʻaleagaina i se auala talitutusa.

A maeʻa le maʻi, e toe faʻaleleia le tulaga. O nisi o gasegase ina ua mavae se viral vailaʻau na maitauina ai le faʻavaivaia ma le vevela, aemaise i le po.

Faamai o le Endocrine

O le vaivai ma le afu e aunoa ma le vevela e mafai ona avea ma taunuuga o le le lelei o le galueaina o totoga o le endocrin system. Faatasi ai ma se suiga i le maualuga o hormones i totonu o le tino, o le moe, le soona inu ma le le fiafia.

I le vaitaimi lea, o le faateleina o le mamafa o le tino e tupu. O le mamafa e oʻo lava i le paleni taumafa. I lenei tulaga, o le a amata ona leai se lagona o le tino.

O le tulaga masani masani o le togafitiga o le hypothyroidism. E mafua ona o le le lava o le gaosiga o hormones talafeagai e le lauroid. O se taunuuga, e aʻafia ai le tino atoa.

E le gata i lea, o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli i le gasegase ma le gasegase. O aʻafiaga e mafua mai i le fesuisuiaʻi tumau i le kulukose o le toto.

Faʻailoga o le fatu, toto toto ma le totoga tutotonu

O le le lava le vaivai ma le afu o foliga mai pe a faalavelave le fatu ma toto toto.

  • taʻavale
  • Tachycardia
  • faaitiitia pe faateleina i le toto maualuga,
  • puupuu le manava.

O tagata maʻi e amata ona faitio i le tiga i totonu o le fatafata, faapea foi le numera o tamatamailima ma tamatamai vae. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai. A maeʻa, o nei faailo e ono faʻaalia ai se fatu fatu.

Faʻafuaseʻi le sisiva ma le vaivai e mafai ona tupu i le popole. E tuʻufaʻatasia foi ma le faʻaleagaina ma le valea. E taua le suia o le siosiomaga ina ia toe faʻaleleia ai le setete o le tino.

Afai o osofaʻiga o le atuatuvale, faʻasolosolo po o fesuiaiga o le mamafa e tumau, e le mafai ona e faia e aunoa ma fesoasoani faafomaʻi. E taua lenei mea i le puipuia o le atinaʻe o neurasthenia, CNS pathologies.

Isi faʻafitauli

O le malosi o le afu, vaivaiga ma le nausea e mafai foi ona tautala e uiga i isi tulaga faaletonu o le tino. E taua le faʻapipiʻi ia i latou i se taimi talafeagai ina ia faʻaitiitia ai taunuuga leaga.

E mafai ona tuʻuina atu faʻapitoa penefiti ma le leaga ma ni faʻamaoniga faapena. E mafai e se tagata ona paʻu ese le mamafa o le mamafa, ma atili ai ona tiga ma itiiti le mafai ona galue.

O le vaivai ma le hyperhidrosis o le taunuuga o maʻi pagatia. O le tagata e matua galo uma lona tuinanau ma lona tofo. O faʻamaʻi e faʻaalia i le gutu maloʻo, tiga i totonu o le manava, ma se suiga ile nofoa.

O tamaitai e masani ona lagona le maualuga o le palasalo ma vaivaiga i le taimi o le misa. O lenei tulaga e matauina ona o suiga o hormones i le tino. E le gata i lea, o isi fesuiaiga tutusa o loʻo matauina i nisi o vaega o le faasologa o le taimi.

Tamaiti matutua

O se mea talitutusa tutusa e mafai ona maua i le taimi o le tamaitiiti. E tatau i matua ona gauai atu i lenei mea, talu ai ona o le suavai ma le vaivai e mafai ona faailoa mai:

  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino,
  • vave vave
  • faʻaogaina o mea faʻanatura
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

O le vevela o le tino, lea na faatuina i luga o le maualuga mo le lua vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo togafitiga faafomai vave.

Tuua Lau Faamatalaga