Faʻaiʻuga ma aʻafiaga o le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga

Faʻaaogaina o le kulukose ma le suka, e maua ai e le potu le malosi. Ae o le televave o lenei vailaau e mafai ona matautia. Afai o le suka i totonu o le fausua ao faagasolo le maitaga, e tatau ona faia togafitiga taimi ina ia le amata ona tupu le maʻisuka ituaiga. Ina ia faʻamaonia le iai o faʻamaʻi i faailoga, o le urine e tuʻuina atu mo suʻesuʻega.

Mai lenei tusiga o le ae iloa ai:

Glucose i le taimi o le maitaga

O le kulukose e taua tele ina ia faʻamautinoa ai le malosi o le metabolism i sela ma le fetaui lelei o gaioiga o totoga uma.

E masani lava, o le maualuga o le maualuga o le suka o le suka e le mafai ona iloa pe o iai i ni vaega laiti. I le taimi o le maitaga, o le kulukose i le urine atonu e masani ona faʻalauteleina.

I se tulaga faapena, e tatau ona toe faia faʻataʻitaʻiga urine.

Afai e faʻaopopoina pea le suʻi i le urine o fafine maʻitaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili ina ia le aofia ai le maʻisuka i fafine maʻitaga.

E masani lava, a uma ona faʻamamaina le kulukose i fatugaʻo, e toetoe lava a toe faʻafouina i totonu o sela o vavalalata vavalalata. O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le mimiti e na o le maualuga o latou toto i totonu o le toto.

O lona uiga, o le maualuga o le suka i le urine (glucosuria) e taʻu mai ai o le maualuga o le kulukose toto e sili atu i le 8.8 mmol i le lita.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le GFR e aʻafia foi le kulukose i le urine (fua o le filtuls). O le iʻuga, i tagata gasegase e maua ai fatugaʻo fatufatuʻi faatasi ma le faʻaititia o le GFR, o le kulukose i le urini atonu o le a toesea, tusa lava pe maualuga lona maualuga i le toto.

I le taimi o le fananau mai, o le mafuaʻaga o le laʻititi glucosuria i se vaitaimi laʻititi o se faʻaitiitia o le toe faʻamautuina.

Ona o le mea moni o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga mo le vavaeeseina o le suka i le urine mai le masani i le taimi o le maitaga, i luga o le faavae o se suʻesuʻega se tasi, e le mafai ona faia se suʻesuʻega.

Ae ui i lea, ona o le faigofie o le suʻesuʻega, ua faʻaaogaina mo suʻesuʻega masani o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

Suga i le urine aʻo maʻitaga o se mea e masani ona taatele.

E le gata i lea, e mafai ona tupu pe a uma le inu malosi po o le 'aina o meaai suamalie. O le mafuaʻaga lea i lenei vaitau e tatau ona e faʻaeteete ma mulimuli i nisi tulafono. O le maʻitaga e tatau ona alu saʻo, e aunoa ma ni faʻafitauli

, , ,

O le masani o le suka i le urine o fafine maʻitaga

Glucose o se carbohydrate, o se suka faigofie lea e faʻaaogaina e maua ai sela ma le malosi mo o latou olaga. O le tele o vailaʻau faʻamalosi tatou te taumafaina o ni mea taumafa o ni mea gaʻo tele (e aofia ai le tele o vaega), o le mea lea mo le tino atoatoa o le tino, e faʻaumatia i lalo e ala i gaioiga a enzymes o le gastrointestinal tract.

E ui i le mea moni o le manaʻo o le tino mo le kulukose ma le protein, e masani lava, o le kulukose, e pei o le protein i le urine aʻo leʻi maitaga e le tatau.

Ae peitai, o le suka e mafai ona i ai i le faanatinati o fafine maʻitaga i ni mea e taliaina, o le mea e taʻua o "traces" o le kulukose - e oʻo i le 2.6 mmol / L. Faatasi ai ma le faateleina o le aofaiga e sili atu nai lo le 2.8 mmol / l, o le faailoga e manatu e le lelei.

O se faʻataʻitaʻiga masani i le taimi o le maitaga o le auala pito sili ona faigofie ma sili ona malamalama e iloa ai le i ai o le kulukose i le urine.

Aʻo faagasolo le taimi o le gaioiga, o le manaʻoga mo le glucose e faʻateleina, talu ai e talafeagai le tuʻuina atu o le malosi talafeagai e le gata i le tino o le tina, ae faapea foi ile fetus. I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo maʻitaga.

Mafuaaga o le maualuga o le suka o le urine

Glucose mai i le urine muamua ao faagasolo le filiga toetoe lava a oʻo atoa i totonu o le toto; o le mea lea, e le masani ona maua i le elemene lona lua, lea e aumaia.

O le foliga mai o le suka i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona ese:

  • o le i ai o le maʻisuka faʻamalosia - moni poʻo le gaioiga,
  • tiga o le endocrine, mo se faataitaiga, hyperthyroidism,
  • pancreatic inflammation,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • afaina o le faiʻai i le fatu, lea na afua ai le le atoatoa o le tino.

O mafuaʻaga ua mafua mai, o le tele lava o togafitiga o loʻo taoto tonu lava i fatugaʻo. I lenei tulaga, o le kulukose e naʻo totonu o le mimilo, ma o le toto e faʻaalia ai le masani.

O nisi taimi o mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o le suka i le taimi o le maitaga o loʻo le lelei le taumafa paleni, mo se faʻataʻitaʻiga, o le taumafa poʻo le taumafa tele o mea taumafa e maua mai i gaʻo. I lenei tulaga, e malosi le fautuaina e fetuunai le taumafa.

E i ai foʻi mea e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka aʻo maitaga. E aofia ai:

  • fafine e silia i le 30 tausaga
  • atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi i maʻitaga talu ai,
  • sili atu nai lo le tolu miscarriages poʻo se talafaasolopito o se tamaititi ua oti,
  • o le fanau mai o se tamaititi ua i ai ni faaletonu leaga mai se maitaga muamua,
  • o se tamaititi talu mai le taimi na fanau ai talu ai na fanau mai lona mamafa o le fanau mai nai lo le 4.5 kilokalama,
  • tele maitaga
  • polyhydramnios
  • faʻasologa o le maʻisuka.

Afai e iai se tasi pe sili atu foi tulaga lamatia o le tina o loo faatalitali, ua faailoa atu ia te ia le fautuaga a se endocrinologist ma le mataituina ma le totoʻa o le suka i le taimi o le maitaga. E tatau ona maitauina e 97% o le maʻisuka gestational diabetes e pasia pe a uma le fanau, ma e na o le 3% o le maʻisuka e maua i le maʻisuka masani. Faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka faʻamalosi →

Faailoga e iloa ai le maualuga o le suka i le urine

O le i ai o le suka i le fausua aʻo maitaga e aʻafia ai ma isi faʻamaoniga tino - o se lagona faifaipea o le fiainu, fiaʻai tele, lagona o le vaivai, vaivai, ma le maualuga o le toto maualuga. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i le natura o le urination o se fafine maʻitaga, ona o le faʻamaonia e le masani ona faia e mafai ona avea ma se faailoga faʻafefe.

O le a le mea matautia?

Faʻateleina le suka i le urine aʻo maʻitaga, o aʻafiaga e ono aʻafia ai le ola o se fafine ma se pepe.

O le a le mea o loʻo faʻatali i se fafine o loʻo i ai se faʻafitauli o le glucosuria:

  • vaʻaia le faʻaaliga
  • vaivai laʻitiiti,
  • ogaoga maualuga
  • ua tiga oʻu vae ma fula
  • gestosis ma le vaʻaiga tupu.

Ae o le sili ona ogaoga o faʻafitauli o le maualuga o le suka mo se fafine maʻitaga ua manatu o se macrosomy, o loʻo fautua mai ai faʻafitauli faʻaleagaina i le atinaʻe o le tamaititi. Faʻapupulaina faʻapitoa ma faʻalavelave ona o le telē tele o le tamaititi - o nei pepe faatoa fananau mai e sili atu i le 4.5 kilokalama le tele. E le faʻateʻaina le tofiaina o se vaega e faʻamalosi e aveese le pepe e aunoa ma se faʻaleagaina.

E tiga foi le tina i le taimi e manaomia ai le fetus, talu mai le amataga o le fanau mai o le pepe e le mafai ona taofiofia, e mafai ona amata le toto, ma manuʻa o le gafa fanau. O le fetus ona o le mativa vaivai e mafai ona maua le manuʻa. E leai ni faʻalavelave matuia i le faiga tutoatasi o le fanauina ma le maualuga o le kulukose i le urine.

E le gata i lea, o le maualuga o le suka i le fausua i le taimi o le maʻitaga e mafai ona avea ma amataga o faafitauli i le atinaʻe lautele: e afaina ai maʻi o gasegase o le tino, i le 7% o mataupu - tolopoina o mafaufau. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau i le muamua masina muamua ona pasia suega ma se asiasiga masani i se tagata poto faapitoa.

Physiological Glucosuria

O le glucosuria faʻapouliuli e aliali mai o se taunuuga o le tele o gaioiga o loʻo faia i totonu o le tino o le tino i le taimi o le gaioiga o le tamaititi.

  1. E i ai le faateleina o le tafe toto i fatugaʻo, ma e le mafai e le au tubules ona feagai ma le faateleina o le filiga o le urine muamua, o se taunuuga, o se vaega o le suka e ulufale atu i le aoga maualuga.
  2. E mafai ona siitia le suka o le Urine pe afai, mo le tasi mafuaaga po o le isi, o le gafatia o le tubules e toe tali atu mo sina taimi itiiti.
  3. O le isi togafitiga faʻapitoa masani mo le maitaga o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o nisi o hormones e mafai ona aafia ai le gaosiga o le gaʻo, ma e oʻo atu ai i le maualuga o le suka.
  4. O suiga i le lagona, o se uiga o le atuatuvale faalelagona e mafai foi ona afaina ai le metabolism gaʻo.
  5. I le taimi o le maitaga, o amioga masani e mafai ona sui i tamaitai (o se faʻataʻitaʻiga masani - e tosina ai sina masima). Ae e mafai foi ona maua ai le soona taumafa o suti, lea e tau atu i le glucosuria taumafa.

O nei mea uma o loʻo faʻaleleia i le tino i le tele o fafine maʻitaga, e vave ona pasia ma e le afaina ai le tamaititi ma le fafine.

I lenei tulaga, i totonu o fonotaga faapitoa ma feutagaiga i luga o le initaneti ma fomaʻi, o le fesili e masani ona fesiligia - o le a le masani o le kulukose i le urine o fafine maʻitaga? O isi saite e maua ai nisi ituaiga o kulūkose, laulau. E le moni. O iinei e tatau ona tatou toe fai atu e leai se tulaga masani. E i ai se tulafono mo le toto, ae le mo le urine.

Afai o suʻega o le urine e faʻaalia ai le i ai pea o le kulukose i totonu, e leʻo le masani, ae o togafitiga.

Aafiaga leaga

Suga naʻo le urine e le mafai ona afaina le pepe. E ono afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi pe a tele naua i totonu o le toto. Glucose o se tasi o mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o le pepe, ma tuʻuina le placenta i lona toto.

  1. O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le macrosomia o le fetus (o le faʻaleagaina o le tino i le maualuga ma lona tuputupu ae).
  2. Faʻaleagaina gaioiga i totoga o totoga o mamanu eseese (cardiovascular, ponaivi, popolega tutotonu, ma isi).
  3. Tulaga maualuga o le ola faaletino (maliu o le tamaititi poo le pepe faatoa fanau mai le 22 vaiaso o le maitaga i le maeʻa o aso e fitu talu ona fanau mai).

O le maʻitaga ma le hyperglycemia e tupu ma faʻalavelave faʻafuaseʻi (miscarriages, polyhydramnios, late toxicosis), lea e sili ona afaina ai le soifua maloloina o tamaitai.

Faʻailoga

O se fafine e alu i le faanatinati mo se auiliiliga i asiasiga uma i le fomaʻi, ma o le mea lea o le faateleina o le suka i totonu poʻo le iloa o foliga o le kulukose o le a manino. I lenei tulaga o lau fomaʻi o le a faatonuinailoiloga faaopoopo o lana galuega o le faʻamautuina pe o le faateleina o le kulukose o le tino ma le leai se afaina, pe o se faailoga o le atinaʻeina o le maʻi.

E tatau i le fafine ona foai le toto mo le suka, o le suʻeina o le toto mo hormoni (aemaise lava, mo mea o loʻo i ai i le hormone vevela e fuafua ai foliga o le inisalini), faʻapea foi ma le suʻesuʻega o le toto o le a le fuafuaina ai le hemoglobin glyc.

O le aofaʻi o le kulukose i le elemene lona lua e fesoʻotai saʻo lava i le maualuga o le suka o le toto, e pei ona mafai ona iloa mai le laulau o loʻo i lalo:

Faʻataʻitaʻiga o latou suʻesuʻega faifaipea faʻamaonia maualuga maualuga o le suka o loʻo faʻatulagaina se suega faapitoa - o se suʻega mo le faʻapalepale kullukose. O le suʻega ole toleniga o le glucose e faia i luga o se manava gaogao. Ua ofoina atu i se fafine se tioata o le glucose ua faʻafefeteina i le vai, ma a maeʻa le 2 itula, o le taunuuga e iloiloina. Afai a maeʻa le taimi lea o le maualuga o le suka i le toto toto o se fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.8 mmol / lita, o le a masalomia le maʻisuka.

Afai e manuia le suega o le toleniga o le glucose, o le a talosagaina le tina o loʻo faatalitali mo se feutagaiga ma le nephrologist ma le endocrinologist ina ia le aofia ai faʻamaʻi o fatuga ma nisi o vaʻaiga taua.

Atonu e le lagona e se fafine se mea e le masani ai. Ae e tusa lava pe iai ni faʻamaoniga, o le toʻatele o fafine maʻitaga e masani ona tusia i latou, ona o le le mautonu o tina i le lumanai o se mea e masani ai, ae maise lava i le vave ma le tuai.

Afai e maua le suka i le iniseti, e tatau i le fafine ona faʻalogo ma le faʻaeteete i lona tulaga.

I mafuaʻaga faʻaleagaina o le maualuga o le kulukose i le tino ma le toto O faʻamaoniga nei e mafai ona taʻu mai:

  • se lagona o "vaivaiga" mo le leai o se mafuaaga manino, vaivai le tumau, o se faaitiitia o le leo atoa,
  • faateleina le moe, e tusa lava pe moe se fafine i se taimi ua lava, ma e leai ni faafitauli i le moe,
  • le mausali o le mamafa o le tino, lea e faʻaalia pe o se faʻaitiitia poʻo le faateleina o le mamafa mo le leai o se mafuaaga,
  • faigata ona pulea le manaʻo
  • lagona faifai pea o le gutu malolo, fiainu, lea e mafua ai ona inu e le tina i le lumanai se aofaiga tele o le vai,
  • faʻaauau faifaipea.

Afai e maua ia faailoga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona logoina le fomaʻi e uiga ia i latou, aua o le maʻisuka, po o le a lava, e matua afaina ai le soifua maloloina o le tina, le tulaga ma le atinaʻe o le tamaititi.

Tulaga masani ma mea sese

Glucose e taua tele mo le tino o le tagata, e maua ai le malosiaga talafeagai. O le glucose toʻalua e manaʻomia mo se fafine i le vaitau o le fanauina o se pepe. Faatasi ai ma vitamini, minerale ma le okesene, o le glucose e ulufale atu i le pepe e ala i le toto mai le toto mai le toto o le tina, ma o le mea lea e maualuga maualuga le maualuga o le suka o le toto o le fafine maʻitaga, i totonu o le pito i luga o le masani.

Se tagata soifua maloloina suka i totonu o le uila e le tatau ona i ai, aua o kullukose uma lava e matua faʻaaogaina e ala i le faʻalaʻau.

O se aofaiga le taua o le kulukose i totonu o le vai e le o se mafuaaga o le atuatuvale; e masani lava e le mafai ona iloa i taimi uma aʻo faia se faiga masani.

E tusa ma soʻo se sefulu o tina faʻamoemoe o loʻo i ai se faʻapuʻupuʻu puupuu i le suāsusu, latou te nofofua, tasi i le natura ma e le o se mea e popole ai. O le masani ona o uiga o le vaitau o le fanauina o se tamaititi ua mafaufauina o le faailo e le maualuga atu nai lo le 1.7 mmol / lita.

I le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o le maualuga o le suka i le urine i se aofaiga e le sili atu i le 0.2% e manatu e taliaina.

Faʻasologa o le tino

O le tino o le tina faatalitali "e popole" e le gata i le malosi o lona malosi (ma o le fafine maʻitaga e manaomia tele le malosi!), Ae e uiga foi i le tuuina atu o le pepe i le kullukose, o loo manaomia le malosi mo le tuputupu ae ma le faatulagaina o okeni ma faiga. Ma o le mea lea, i totonu o le tino o le tina, o le faiga o le faaputuputuina o le kulukose "i le timuga" ua suia. O le mafuaaga lena e ono faateleina ai le gaʻo.

O meaʻai ma le soifuaga o se fafine e mafai ona aʻafia ai le foliga mai o le suka poʻo ona ala i le mimi. Afai e malolo laitiiti o ia, e te popole tele, 'ai le tele o mea suamalie, o lona uiga la e le o se mea e ofo ai le faʻamaonia o le kulūkose i totonu o le vai.

Mafuaʻaga faʻapitoa

O le foliga mai o le suka i le urini e mafai ona avea ma se faailo o le toilalo fatuga. Afai e le faʻafefea e le au matutua le "faʻaogaina" o le glucose, ona ulufale lea i le mimiti lona lua, lea ua tuʻuina atu mo le auiliiliga.

Maualuga maualuga o le suka i le urine atoa ma le toto e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka. O le tele o tamaitai e le masalomia ua leva ona latou feagai ma faafitauli i le inu o le kulukose, ma na o le taimi o le maitaga, pe a faateleina le mamafa o le mamafa i luga o le tino, ona manino ai lea.

O le isi faafitauli o le maʻisuka ile maʻitaga poo le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi. Ua tupu nei i le taimi o le faʻagasologa ma 99% o mataupu ua pasia i ni nai masina talu ona fanau mai.

O le faʻafitauli e mafai ona taoto i le faaletonu o le pancreas, lea e maua mai ai le inisalini, faʻapea foi ma le faʻafesoʻotaʻi o le thyroid.

Atonu e le lagona e se fafine se mea e le masani ai. Ae e tusa lava pe iai ni faʻamaoniga, o le toʻatele o fafine maʻitaga e masani ona tusia i latou, ona o le le mautonu o tina i le lumanai o se mea e masani ai, ae maise lava i le vave ma le tuai.

Afai e maua le suka i le iniseti, e tatau i le fafine ona faʻalogo ma le faʻaeteete i lona tulaga.

I mafuaʻaga faʻaleagaina o le maualuga o le kulukose i le tino ma le toto O faʻamaoniga nei e mafai ona taʻu mai:

  • se lagona o "vaivaiga" mo le leai o se mafuaaga manino, vaivai le tumau, o se faaitiitia o le leo atoa,
  • faateleina le moe, e tusa lava pe moe se fafine i se taimi ua lava, ma e leai ni faafitauli i le moe,
  • le mausali o le mamafa o le tino, lea e faʻaalia pe o se faʻaitiitia poʻo le faateleina o le mamafa mo le leai o se mafuaaga,
  • faigata ona pulea le manaʻo
  • lagona faifai pea o le gutu malolo, fiainu, lea e mafua ai ona inu e le tina i le lumanai se aofaiga tele o le vai,
  • faʻaauau faifaipea.

Afai e maua ia faailoga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona logoina le fomaʻi e uiga ia i latou, aua o le maʻisuka, po o le a lava, e matua afaina ai le soifua maloloina o le tina, le tulaga ma le atinaʻe o le tamaititi.

Taunuuga talafeagai

O le maualuga o le suka i le urine ma le toto, pe afai e le o se natura puupuu, ae vagana ai e leai se togafitiga ma le vaavaaia e fomai, e mafai ona matua faigata ai le ola o le tina faatalitali ma lana tama.

Muamua o le avanoa o le gestosis o fafine maitaga e faʻaopopo le sefulu. O lenei tulaga, e fesootaʻi ma le edema ma le maualuga o le toto maualuga, e mafua ai se taufaamatau tuusaʻo i le maitaga ma e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli i le taimi o le fanau mai.

O le maʻisuka ole matua ole tulaga ole aʻafia lea mo le atinaʻe o le tamaititi. E iloa lelei o le maualuga o le suka i se tina maʻitaga e mafai ona mafua ai le faaletonu ma le faaletonu ole fetus, lea e le mafai ona togafitia, atoa ma i le tele o tulaga lamatia.

O le maualuga o le suka i totonu o se tina e mafai ona faʻavevesi ai faʻafitauli o le manava ma galue i totonu o se tamaititi, ma avea ai ma se mea e sili ona manaʻomia mo le faʻafuaseʻi o faʻafitauli o le neurological i se pepe.

I se tulaga e le masani ai, atonu e tupu taunuuga sili ona leaga - o le maʻisuka maʻi o le pepe fou. O ia pepe ua i ai le atoatoa o le inisalini, ua latou faamoemoe moni e ave se fualaau faasaina mo le ola, talu ai e le o atinaeina a latou lava paʻu, e le lava le atinaeina pe leai foi.

E mafai ona togafitia se fafine maʻitaga pe i le fale. O le faaiuga a le fomaʻi o le a faʻalagolago i le aofaiga tonu o le suka i le urine, i tulaga maualuga ma matautia, o se fafine maʻitaga e mafai ona faʻamaʻi i le falemaʻi.

Muamua lava, o meaʻai a le tina i le lumanaʻi e fetuunai. Mai lana meaai taofi, falaoamata, suamalie, sukalati, sua o fualaau suamalie o le a le aofia. Fautuaina le puipuiga, aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua fou, laumei, otaota, fualaau suamalie e leai ni meaʻai ma compotes. O meaai e tatau ona faʻaititia ma faʻaauau, e tatau ona 'ai i ni vaega laiti.

E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso. O le taumafaina o se mea matautia e pei o le matelaina, aua i le tulaga o le le taumafa pe 'ai foi i meaai, o le toto e mafai ona paʻu lemu, lea o le a avea ma lamatiaga o le maliu o le tama.

O le fomaʻi-fomaʻi e faʻalogo lelei i le puleaina o le mamafa o le tina faʻamoemoe. I le vaiaso, e le sili atu na i lo le kilokalama, a leai o le uta i le tino o le a maualuga tele. I le taimi lava e tasi, o le fafine maʻitaga o le a asiasi i se tagata e mulimuli i le endocrinologist ma masani ona pulea le maualuga o le suka i le urine ma le toto.

I le maʻisuka faʻamamaʻi, e le manatu le fomaʻi e talafeagai le faatonuina o vailaau, aua o le tele o mataupu o lenei tulaga e le tumau, e le manaʻomia le faasaʻoina e fualaau faasaina, ua maeʻa o se ituaiga soifuaga lelei ma le tausisia ma le tausisia o meaai faatonuina ua lava.

I le faagasologa o togafitiga, e taua le aua le nofo i luga o le moega i luma o le TV, ae ia alu i ni auala uumi i le ea fou, auai i le malosi faaletino, o le a mafai ai ona e pulea le mamafa.

Afai e leai se gaioiga faaletino, o le kulukose e faʻaaogāina e le tino i se tulaga maualalo. Afai oi ai, ona faateleina ai lea o le malosi, ma o le a tumau le glucose o le a tumau pea "faʻaagaaga" e itiiti lava.

Togafitiga o le maʻisuka faʻapipiʻi e le umi le umi e foliga mai e foliga mai muamua. Afai e te mulimuli i fautuaga uma, ona faʻasolosolo ai lea o le suka i le mimi ma le toto pe a mavae ni nai vaiaso. E le o lona uiga e mafai ona e malolo ma amata ona 'aʻai keke ma kulisi.

E tatau ona e pulea oe lava seia oʻo lava i le fanau mai e aloese ai mai le toe faʻateleina o le suka i le suʻega.

Puipuiga

Ina ia aua le alu i se taumafataga maloloina, e sili atu i le fafine ona taofia le foliga mai o le maualuga o le suka i le urine ma amata mai i le amataga ia mautinoa o lana meaai e saʻo ma o lona olaga o loo malosi tele.

E taua tele le le teenaina o suʻega fautuaina i le taimi o le fanauina, e ui lava e taua na o le faʻamalosia. O le Matagaluega o le Soifua Malōlōina e fautuaina ai i latou. O le toilalo e tuʻuina atu le urine poʻo le toto o se tulaga lamatia o le faaseʻeina o mea leaga ma le tuʻuina o le ola o le pepe ma le soifua maloloina i tulaga lamatia.

Afai o maʻi ma uiga o loʻo faamatalaina i luga o loʻo aliali mai, aua nei faʻatali mo le isi imulini poʻo le suʻega toto, ae E tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se feutagaiga ma maua se faʻamatalaga mo se suʻega e leʻi suʻesuʻeina. O le saoasaoa e mafai ona e pulea le maualuga o le kulukose, o le itiiti ifo o le i ai o taunuuga le lelei mo tina ma lana pepe.

I le vitio o loʻo sosoo mai, o le ae mauaina faʻamatalaga e uiga i kulūkose i le taimi o le maʻitaga.

fomaʻi mata, tagata tomai faapitoa i mafaufau faʻapitoa, tina o le fanau e toa 4

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai pe afai e tulaʻi mai loʻu maualuga o le suka?

Afai o le maualuga o le kulukose i le urine aʻo maʻitaga e maualuga atu i le tulaga masani, o le fomaʻi i totonu o le fale faʻalavelave faʻapitoa o le a faʻataʻitaʻiina nisi faʻataʻitaʻiga i le tagata maʻi: o le suʻeina o le toto mo le maualuga o le suka ma le faʻamautuina o gaioiga i aso taʻitasi. I le iʻuga o nei suʻesuʻega, o loʻo ia taʻitaʻia le fafine maʻitaga e faia se feutagaiga ma se suʻega.

O le tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega auiliili, maua ai le mafuaʻaga o le maʻi, ma afai e faʻamaonia le faʻamaonia, faʻamaonia togafitiga. O le maʻisuka ituaiga e le mafai ona le amanaiaina, aua o lenei tulaga e lamatia mo le tamaitai ma lana tama e leʻi fanau mai. E le gata i lea, o le glucosuria i le taimi o le maitaga e matautia mo le atinaʻeina o le maʻisuka moni i le lumanaʻi.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e fai ma faailoga o maʻi

Suga i le urine aʻo maʻitaga e avea o se faʻailoga o le fatugaʻo, ate, ma le maʻi faʻamaʻi. E le tupu lenei mea na o ia. O faafitauli eseese e saofagā ia te ia. I le tele o tulaga, o le faailoga lenei o le maʻisuka. E le gata i lea, ae aʻo leʻi oʻo ile maʻitaga e leai ni faʻamaoniga, ona oʻo lea i le taimi o ia, na filifili le maʻi e faʻaalia. E foliga mai o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka le tumau, lea e masani ona tupu ma pasi na o ia.

E mafai ona faʻalautele le suka mai le susu ona o faafitauli i le endocrine. I lenei tulaga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai le endocrinologist. E mafai ona afaina mai i le suka le malosi o le suauu e mafai ona afaina i faamai o le pancreas. E masani lava, o le suka i le mimilo e aliali ona o suiga faʻaleagaina i le ate.

Ae i le tele o tulaga, tatou te talanoa tuusao e uiga i le maʻisuka le tumau, lea o le a pasi lava ia i totonu o le ono vaiaso talu ona fanau mai. Afai e te maua ni faʻaʻailoga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Suga i le urine aʻo maʻitaga e le o se ulavaga!

O a togafitiga e manaʻomia?

Togafitiga e filifilia taitoatasi ma faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

Ole vaega ole togafitiga o togafitiga o le filifilia lea o gaioiga faaletino, o se meaʻai faapitoa, o se tamaʻitaʻi e faʻapitoa le siakiina o le kulūkose e faʻaaoga ai glucometers.

O fafine maʻitaga o loʻo faʻamalosia le togafitiga o le insulin mo le maʻisuka faʻamaʻi pe afai e le aoga le togafitiga o meaʻai ma le gaioiga faaletino.

E tatau foi ona maitauina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona fananau mai e le sili atu i le tolusefulu valu i le tolusefulu iva vaiaso o le maʻitaga.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka, e mafai ona fautuaina le faʻatagaina o caesarena. E mafua ona o le mea moni e mafua mai i le tele o le fetus, o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le manua i le fanau mai o le fetus ma le fanau fanau a le tina.

A uma le fānauga, a mavae le ono ma le sefululua vaiaso, e tatau ona tofotofoina le fafine mo le maʻisuka. Faailoga o le maʻisuka faʻamaʻi i le taimi lea e tatau ona mou atu atoa. Afai e tumau pea le maualuga o le suka, o le siakiina o le amataina o le maʻisuka aʻo faʻamaonia ua faʻamaonia.

O isi togafitiga e faia e le endocrinologist e tusa ai ma togafitiga o togafiti o le maʻisuka.

Faitau le: E faʻapefea ona faia se auʻiliʻiliga o le maualuga o le suka i le masani, faʻasologa masani i pito i luga

Faailoga o le suka i le taimi o le maitaga

O le suʻesuʻeina o le suka i le urine aʻo maʻitaga e masani ona lelei. Afai o le faateleina o le kulukose na mafua mai i le atinaʻeina o le maʻisuka le tumau, ona pasi lea i le tagata lava ia pe a uma ona fanau. O lenei mea uiga ese e masani ona tupu. E le afaina le popole i lenei mea, mulimuli i se meaʻai patino.

Afai o le suka i totonu o le mimiia e foliga mai i le talaaga o soʻo se faʻamaʻi, ona lelei foi lea o le togafitiga. Ioe, i le faagasologa o togafitiga talafeagai, o nei mea uma ua faʻaumatia.

E masani lava, o le faʻasaʻoina o le suka i le urini e le faigofie tele i le maʻisuka masani. I lenei tulaga, e tatau ona e siakiina e le aunoa se ituaiga o meaai ae le o se mea e teu ai. Afai o mulimuli se teineititi maʻitaga uma i fautuaga, o le a leai se leaga e tupu. E taua le vaʻaia o se fomaʻi i le taimi nei ina ia mafai ai ona ia iloa ma iloa le mafuaaga o le maʻi. Afai na faia e se fafine mea lelei uma ma i le taimi e tasi e mulimulitaʻi i se meaʻai, o lona uiga, o le suka i le iniseti aʻo maʻitaga o le a vave ona oʻo i lona tulaga sili ona lelei.

Na maua se pusa? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Ia tatou iloa e uiga i le mea sese i lenei tusiga:

Naʻo le kiliki i le "Send Report" ia tuʻu mai ia i matou se faʻamatalaga. E mafai foi oe.

Vitio Faʻaaoga i le Gesational Diabetes

  1. https://medseen.ru/sahar-v-moche-pri-beremennosti-prichinyi-i-posledstviya-norma-glyukozyi-lechenie/: 3 poloka mai le 8 sa faaaogaina, numera o tagata 3345 (14%)
  2. https://ruanaliz.ru/mocha/sahar-v-moche-pri-beremennosti/: 2 poloka o le 6 faʻaaoga, numera o tagata 1476 (6%)
  3. https://BezDiabet.ru/diagnostika/obsledovaniya/99-sahara-v-moche-pri-beremennosti.html: 3 poloka mai le 9 faʻaaoga, numera o tagata 4929 (21%)
  4. https://mama66.ru/pregn/sakhar-v-moche-pri-beremennosti: 3 poloka mai le 10 na faʻaaogaina, numera o tagata 2504 (11%)
  5. https://o-krohe.ru/beremennost/analiz-mochi/sahar/: faʻaaoga 2 poloka o le 8, numera o tagata 4604 (19%)
  6. http://diabay.ru/articles/sahar-v-krovi/sakhar-v-moche-u-beremennykh: 4 poloka mai le 6 sa faʻaaoga, numera o tagata 2883 (12%)
  7. https://ilive.com.ua/family/sahar-v-moche-pri-beremennosti_113127i15859.html: 4 poloka mai le 10 na faʻaaoga, numera o tagata 4036 (17%)

E mafai ona i ai se allergy i le suka ma le auala e suia ai?

Teseina o le placenta i le taimi o le maitaga - o faʻamaoniga, mafuaʻaga ma togafitiga, aʻafiaga

Ovarian le afaina - mafuaʻaga, faʻamaoniga, aafiaga ile maitaga, togafitiga ma taunuuga

Toto lapoa i le taimi o le maitaga - mafuaʻaga, faailoilo, taunuʻuga talafeagai, aemaise o le taimi o le fanau mai

Faʻalavelave faʻalavelave i le taimi o le fanau mai - mafuaʻaga, taunuuga, foliga togafitiga

Vailaʻau oona - faʻamaoniga ma taunuuga o le matelaina o le okesene intrauterine, mafuaʻaga ma togafitiga

O le a le lamatiaga o le maualuga o le sukina?

O maualuga maualuga o le suka i le urine ma le toto, lea e le o se taimi le tumau, o se faʻalavelave ogaoga mo tina ma tamaiti ma e manaʻomia le vaʻaia e fomaʻi.
O lenei tulaga e lamatia ma faʻalavelave, e pei o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻanoanoa, o le gestosis maternal, o le faateleina o le faʻaleleia o le fetus e oʻo i le 4-5 kilokalama, gasegase o le uterine, o le vevela o le alafaʻa fanau, ma le faʻalavelaveina o le galuega.

Togafitiga ma le puipuiga o le glucosuria

Glucosuria e mafai ona avea ma faailoga taua o le solia o le tino. O le puipuia o le glucosuria e aofia ai le tausia o se paleni taumafa mo le maʻitaga ma le malosi faaletino.

Ina ia pulea faʻavavevave i luga o le kulūkose i totonu o le toto, e tatau ona faʻaaogaina vaega o meaʻai i vaega laiti lima i le ono taimi i le aso. I se faaopoopoga, e tatau ona faʻatapulaʻaina meaʻai gaʻo (falaoamata, nisi o fua ma fualaau suamalie), ma e tatau ona faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o vailaʻau gaʻo. E taua le taulaʻi i mea taumafa e maualuga i le protein (moa, fuamoa, legumes ma faisa), faʻapea foʻi ma fualaau 'aina fila. Mo le kuka, e tatau ona faʻaaoga metotia e faʻaitiitia ai le tele o le gaʻo e faʻaaogaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatau, tao i totonu o ogaumu ma kuka. O lenei mea o le a faʻasaoina ai meaʻai, vitamini ma elemene e manaʻomia mo le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi. O lenei taumafataga e le gata e fesoasoani e pulea le mamafa, ae o le maualuga foi o le suka.

O se faʻaopoopoga tāua i le taumafataga o le faʻaaogaina faaletino ma se seti o faʻatinoga talafeagai mo oe, malilie i lau fomaʻi. O le faʻateleina o le gaioiga a le tino e faʻatupulaʻia ai le malosi ma le faʻaaluina o le kulukose e talafeagai mo ia.

E ui i le mea moni o le glucosuria i fafine maʻitaga atonu e le tumau, e le mafai ona le amanaiaina. Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi endocrinologist e amanaʻia le tele o mea taua. O le tele lava o faʻaaogaina o vailaʻau o le inisalini ma sui o inisalini. E maitauina e faʻapea, o le maʻisuka ituaiga, o le manaʻomia mo le inisalini e laʻititi lava.

I le taimi o le maitaga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona sili atu ona gauai atu i lona soifua maloloina ma ia faʻalogologo i taimi uma i le soifua manuia ma fautuaga a fomaʻi. A uma, o le galuega autu a le tina i le lumanaʻi o le tumau lea i se tamaititi soifua maloloina e aunoa ma le afaina ai o lona soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga