O le a le malosi e mafai ona ou ave ai Kapoten: faatonuga ma iloiloga

O le Pharmacotherapy i totonu o lona fausaga ua i ai le faitau selau o fualaau faasaina mo le maualuga o le toto. O se tasi o vailaʻau faʻamauaina mo le mamafa o Kapoten. E faʻapefea ona ave i le maualuga ma maualuga le toto maualuga ma ei ai aʻafiaga mai ona togafitiga?

O le maualuga o le maualuga i le lalolagi faʻaonaponei e leʻo se togafitiga e le masani ai. E tusa ai ma fuainumera, o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi uma o le paneta ma tausaga e faʻaalia ai faafitauli i le toto. A faia se suʻesuʻega, e taua le amata togafitiga i le taimi, talu ai o le faʻamaʻi e masani ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

Mo togafitiga faʻasolosolo, o vailaʻau e faʻasaʻo ai le toto maualuga o loʻo faʻatulagaina. I lenei itu, o le fualaau faʻatau Kapoten ua faʻamautuina lelei. O le faʻaaliga lenei o le ACE o loʻo iai le faʻavavega o le faʻamalosia.

Kapoten ua taʻua o se falemaʻi, aua e mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga i le malosi tele.

E tele suʻesuʻega ua uma ona faia i luga o lenei vailaʻau, lea na faʻamaonia ai lona taunuuga lelei i le togafitiga o le maualuga o le toto.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O le afifi o loʻo i ai papaʻe papaʻe (o nisi taimi atonu latou te maua ai le lanu mūmū) i se manogi faapitoa.

O le tuufaatasiga o le tasi papalama (25 mg) e aofia ai le captopril, e avea o le eletise autu autu. Faafetai ia te ia, o le aafiaga o le fualaau faasaina e tupu pe a ma le 15 minute talu ona uma le pulega ma le aafiaga e oo atu i le 7-8 itula.

O mea e fesoasoani i ausilali: suauu, cellulose, acidic octake, lactose.

E faapefea ona aʻafia

I le maualuga o le mamafa, e amata ona vavalalata vaa, o le mafuaaga lea e le mafai ai e le toto ona lolomi masani. O le kapoten tablets e afaina ai toto toto i se tulaga masani, lea e mafua ai le faaitiitia o le toto ma le faaleleia o le soifua maloloina.

O le isi faʻaaogaina o fualaau faasaina o lona vave aʻafia i le toto. A itiiti ifo i le 70 pasene o le mea autu o loʻo faʻaaogaina ma mulimuli ane faʻateleina i le urine.

Kapoten masani e amata ona fai ni nai minute pe a uma le pulega.

E mafai ona lagona le pito sili ona aoga o lana gaioiga pe a uma le 60-80 minute. E le fautuaina e inu pulu pipi pe a uma taumafataga, e pei ona i ai i lenei tulaga ua afaina le aoga o vailaʻau.

O ai ua faʻamatalaina le vailaʻau

Ua fautuaina Kapoten e faʻaaoga pe afai:

  1. O faʻamaoniga o le BP o taimi taʻitasi pe sili atu ona maualuga,
  2. I le i ai o le faaletonu o le fatu. Afai o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi e tupu i se foliga masani, ona faatoa mafai lea ona avea le vailaʻau e avea ma sui e faʻaleleia le soifua manuia,
  3. Na faʻafeiloaʻi muamua le faʻaleagaina o le myocardial,
  4. Faʻatasi ma le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka e faʻatasi ma le maʻisuka.

A maeʻa le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e tatau ona faʻapipiʻiina i taimi uma le galuega a le fafine.

O le a le mamafa e fai

Tuuina atu le vasodilator ma le malosi o le fualaau faasaina, e mafai ona faaaoga mo soʻo se maualuga maualuga.

Faatasi ai ma Kapoten, e mafai ona e faʻasaina le mamafa i faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi pe a leai nisi vailaʻau o loʻo i ai. E le gata i lea, o vailaau faʻapitoa e talafeagai mo le faʻaaogaina pe a uma ona mafatia i se faʻalavelave maualuga poʻo nisi faʻafitauli faapena.

Auala e ave ai le toto maualuga

E fautuaina le faʻaaoga o vailaau faʻasoifua mulimuli i faatonuga. E taua le matauina o le sao saʻo e fuafua i luga o faʻamaoniga ma tulaga lautele.

O lea la, afai e amata le totoina o le toto, e lava lea e faʻatau ai le tasi papa ma se fua o le 25 mg i le gutu. I totonu o le itula pe a uma ona ave, o le a pau i le luasefulu pasene.

Afai e tumau pea le maualuga o faailoga, ona maeʻa lea o le itula e mafai ona e ave se isi pilini i se auala talitutusa. I lenei tulaga, o le faailoga e tumau i se tulaga masani e aunoa ma le faia o fualaau faaopoopo ma e aunoa ma le valaauina o se falemaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaoga i le maualuga

Ole fua ole manaʻomia e tatau ona faʻatulaga e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o mea faʻapitoa o le maʻi, faʻaalia masani o le toto maualuga ma le tali a le tino i le fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaoga i le maualuga

E tatau ona e iloa o le saʻo lelei o togafitiga o vailaau e tatau ona i ai aʻo le i 'ai. Sili atu i le 1 - 1.5 itula, i le tele na faʻatūina e le fomaʻi.

Afai e maua le maualuga o le toto maualuga i le amataga, ona lava lea o le fualaau faasaina e ave i totonu o le tasi papa maa faalua i le aso. Afai e alu le faʻamaʻi, ona tatau lea ona ave ni papamaa se lua i le taimi, faalua i le aso.

Faʻalogo faatonuga atoatoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le tulaga pe a maualuga le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona amata ona ave mai le afa-laulau i faalua i le aso ma faasolosolo malie le faateleina o le fua i papa e lua i le aso.

E mafai ona ou inu i le maʻitaga?

Kapoten e faʻaitiitia le toto maualuga, ae mafai ona faia i le maitaga? O suega tutusa e le mafai ona faatinoina. O le tele o fomaʻi e faailoa mai i le mea e tupu i se faʻafitauli faʻafuaseʻi o le gasegase, pe a le o latalata mai isi vailaʻau, e mafai ona e inu i le fua aupito maualalo - afa o le papa.

Ae mo togafitiga muamua ao lei fanau pe a uma ona fanau, e faasaina. E le fautuaina e fai ma vailaau i masina muamua o le maitaga.

Ae e te leʻi filifili e suʻe lau vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma maua lana faʻatagaga.

Contraindications

I nisi o tulaga, e le fautuaina le vailaau e tatau ona tautala tuusao:

  • Afai o le le faapalepale ua matauina i ona vaega,
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • Tamaiti i lalo o le matua,
  • A maeʻa galuega faʻatinoina i fatugaʻo,
  • Faatasi ai ma le faaitiitia o le mamafa (manatu taumatemate),
  • Afai ole maʻi o le tagata maʻi,
  • Faatasi ai ma le hyperkalemia,
  • Tagata matutua (sei vagana ua faamaonia e le fomaʻi le fualaau faasaina)
  • Faʻatasi ma le maʻisuka.

Faʻaiʻuga

O le vailaau ei ai ona aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e ave faʻamaʻi ma le faʻaeteete. E taua le matauina o le tulaga tatau ma le le faʻaleleia e aunoa ma le maliega a le fomaʻi.

O faʻaaliga le lelei e aofia ai:

  1. Epikopo ma le pulmonary edema, totogo,
  2. O le faʻaaliga o le tachycardia e mafai,
  3. O vaivaiga lautele ma le le mautonu,
  4. Faʻaleagaina o le Renal ma le urinary
  5. Atonu o le atinaʻeina o le anemia,
  6. O se faʻaaliga o se allergy i vaega o le fualaau faasaina (atonu e ono fulafula, vevela, sasaina, ma isi),
  7. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o totoga o meaʻai (le lava o meaʻai, tiga i totonu o le manava, faʻavalava vavao, poʻo le va o le tino, le mapu, ma isi)

Faʻasalaga o le fualaau faasaina, o faʻamatalaga le lelei e mafai ona tupu i le tulaga o: faʻafitauli pipisi o le mafaufau, veromotosis vein o pito pito i lalo, faʻaleagaina o le myocardial. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautuina le mamafa i mea masani ma se faʻataʻitaʻiga a le NaCl (0.9% i le vavalalata). O le tagata maʻi e tatau ona ave se tulaga pepelo, e tatau ona fafagu vae pito i lalo.

Faaaoga fualaau faasaina

E tele mea taua o Kapoten:

  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le oti mai faʻafitauli faʻapitoa.
  • Gaoioiga ma le faatinoga. E le gata i lea, o le aoga o le fualaau faasaina o lona uiga itiiti lava i le tino. E le aʻafia ai le faʻalavelave faʻalavelave.
  • O nei vailaʻau ma fualaau faʻasaina e le faʻalavelave i le gaioiga o fatugaʻo. O le mea lea, e mafai ona talia e tusa ai ma faʻamaʻi pipisi.
  • O le tau o se isi faʻataʻitaʻiga o le vailaʻau. E le o se mea taugofie, o lea e mafai ai e tagata e faʻatapulaʻaina le tupe ona faʻatau se vailaʻau.

O analogs a Kapoten

E ui lava o le fualaau faasaina ua faatuina o ia lava e avea ma se tagata lelei tele, o loo i ai mea e tausuai ai ma aafiaga i itu e le talafeagai mo tagata uma e mafatia i le maualuga.

Ona tatau lea ona e gauai atu i fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa. O le taimi nei i falemaʻi e tele naua fualaau faʻasaina e iai le malosi e tasi: Alkadil, Catopil, Captopril, Lisinopril, Vasolapril, ma isi.

I le avea ai ma isi vailaʻau, e masani lava ona filifilia e le gasegase captopril. E sili ona tutusa ma gaoioiga a Kapoten ma fesoasoani i mataupu pe a le faia e isi vailaʻau se taunuʻuga vaaia.

Manatu faʻamalosi

Oksana, 31 tausaga, Krasnodar:"E i ai loʻu maualuga maualuga, o lea o le togafitiga e itiiti se aoga. Ae peitai, ina ua fautuaina aʻu e Kapoten mo le malosi, sa ou matauina ni suiga lelei. Ma vave ona faaleleia le soifua maloloina, ma amata ona paʻu le toto. O lea la ou te tagofia lenei fualaau saʻo 2-3 taimi i le tausaga, inu mea inu, ma mo sina taimi o le faateleina o le toto maualuga e masani lava ona le toe faalavelave ia te aʻu. Na o ia o loʻo togafitia i le taimi nei. E tusa lava pe le mafai ona ou aveesea atoatoa le faafitauli, e mafai lava ona ou tausia loʻu ola maloloina ma ou te manatu, ua lava. "

Maxim, 38 tausaga, Voronezh: "O laʻu fomaʻi na i ai se tasi taimi na faatonuina ai au i vailaau" Kapoten ". Ona ia fuafua lea o le fualaau taitasi mo au, ma talu mai lena taimi sa ou gauai atu ai i lenei togafitiga. Ua ou mautinoa a maeʻa ona ave le pulu, e vave lava ona paʻu ifo le toto toto i le masani. Ou te lei matauina soo se aafiaga mai ia te ia, lea e lelei foi. "

Tau fualaau faʻatau

O le vailaau faʻatau e faʻatau le taugofie. O lona tau e afaina i le itulagi, fuataga ma numera o laupepa i totonu o le afifi. I le averesi, o le tau o se faʻavaa e 150-200 rubles.

O le tau lea e aʻafia ai le mea moni e faapea o le vailaʻau ua leva ona manaʻomia i totonu o le faitau aofaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona e amanaʻia le tali atu o lou tino i le fualaau faasaina! A e leʻi amataina oe lava ia, e sili ona lelei le feutagai ma lau fomaʻi muamua.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Totogi mo fale puipui i falemaʻi i Moscow

pills25 mg28 pcs.≈ 169 lau.
25 mg40 pcs.≈ 237.7 rubles
25 mg56 pcs.≈ 311 pa.


Fomaʻi iloilo e uiga i le pulou

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Ole vailaʻau e tatau mo tagata mamaʻi ia maua a latou pusa fesoasoani muamua, o gasegase e maualuga le maualuga e ave faatasi ma i latou, fesoasoani atonu e manaʻomia i soo se taimi. Faʻaaoga i le taimi o se faʻalavelave i lalo o le laulaufaiva e tuʻuina atu ai le fesoasoani a le tagata lava ia, pe'ā manaʻomia, toe fai pe a uma le 20 minute. Mo le faʻaauauina o togafitiga e le fautuaina, se taimi puupuu o le gaioiga.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Kapoten o se tagata sili ona lelei o le ACE. O le aafiaga e vave tele, o le mea lea ua faʻaaogaina ai o le fualaau muamua filifilia mo fualaau o togafitiga. E faʻaaogaina i tagata matutua ma i le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, aemaise lava i tama talavou i aumaga taʻitasi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai isi faʻauiga lelei. O le gaioiga e puupuu lava.

Faailoga 2.5 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Kapoten o se sauniuniga lelei, ae le afaina ai tagata gasegase. Ou te fautuaina lenei fualaau mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaitiitia o le toto, e mafai ona oʻo atu i le 3 taimi i le aso.

O nisi tagata gasegase na faitio i le tale.

Ou te le fautuaina mo le togafitiga o le toto maualuga. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, ia faʻatonu lelei.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

I laʻu aga masani, ou te fautuaina le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. O le fualaau faasaina e masani lava ona faapalepale, fai vave. O se vailaʻau lelei tele a le falemaʻi.

E le talafeagai mo le faʻaaogaina umi. E ono tupu mai i nisi tagata gasegase. E ono faateleina le fua o le fatu.

O loʻo iai uma falemaʻi o le taulaga.

Faailoga 2.9 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le aʻafiaga o lenei vailaʻau e matua lelei tele i tausiga faʻafuaseʻi i le maualuga o le toto, i le leai o se 'au taʻavale.

E le o taimi uma e aoga i lona masani ona faʻaaoga, ma le faaletonu o fatu fatu.

Faʻasalaga, e tatau ona ave i le numera maualuga ma mo le taimi muamua i lou olaga, e ono mafai ona faʻaosoosoina se uiga o le vave oso i luga o le "moligao" e mafai ona mafua ai le afaina o le lela.

Faʻasologa 3.3 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Kapoten - o le uluai fualaau fualaau faasaina. Toeitiiti lava o mea uma tatou te iloa e uiga i lenei mea e faʻapitoa ona faʻapitoa i le ufiufi. Kapoten's generics, e tusa ai ma tagata gasegase, o loʻo galue malosi. Ou te le o fautuaina mai ituaiga o lenei fualaau faasaina, aua o le uluai fale e le taugata ma e taugata, aemaise lava talu ai ona o lona taumafa e matua laitiiti lava pe afai e faʻaaogaina e togafitia ai le faateleina o le faateleina o le toto. Mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga, e le lelei le capoten, aua ave faʻatolu 3 aso i le aso. E tutusa foi le togafitiga o le le mautonu o fatu - e le talafeagai.

O mea uma lava e lelei, ae o le manaʻomia e ave faʻatolu 3 aso i le aso mo le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai ona faigata, e ui lava o le tele o isi vailaau faʻasaina o le ituaiga o vailaʻau faʻapitoa lea e tasi le taimi i le aso e lava.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

E vave ona gaoioi ma le maualuga o le toto, e tusa lava po o le a le matua ma matua faʻapitoa. E le i matauina aʻafiaga.

O nisi taimi pe a tago i le vailaʻau, o le mamafa e lemu ae paʻu lemu (e le o le malosi). Ma o mea uma e foliga mai e lelei.

O le fualaau faasaina e matua lelei lava, faigofie tele i le faʻaaogaina ma le fua. E tatau ona e malamalama o lenei mea o se faʻamaʻi faʻapitoa faʻafuaseʻi, afai o loʻo i ai pea i le tagata le maualuga o le toto maualuga, ona tatau loa lea ona e talanoa i se fomaʻi. Ma aua nei e mafaufau ia te oe lava.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se vailaau sili ona lelei mo le togafitia o tulaga tuusao o le tele o tupuaga i tulaga o le malosi ma le agavaʻa. O le fualaau faasaina e galue malie ma lelei. E leai se aafiaga i tagata mamaʻi e maua i le maʻi faʻasolosolo ma le maualuga, i luga o matua. Ou te talitonu, i le avea ai o se fomaʻi faʻapitoa, e tatau ona i ai i lau pusa vailaʻau.

Ou te lei fetaiai ma soʻo se itu.

O le tau e matua talafeagai lava. O loʻo i ai loʻu poto masani i faʻalavelave faʻafuaseʻi ma tausiga faʻafuaseʻi mo faʻalavelave faʻapitoa, i tala faʻataʻitaʻi ma le mafaufau, mafaufau faʻapitoa (aemaise lava i faʻalavelave faʻafefe ma tulaga faʻapitoa). Se sauniuniga lelei o suʻega pe a suia i le faʻaopoopoga.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se vailaʻau fesoasoani muamua.

E le masani ona galue, e masani lava. Aemaise lava i tagata gasegase e le masani ai ona le atoatoa. Ae o tagata gasegase e aunoa ma se talaga mamafa, tausaga ogatotonu - e galue i le 90% o mataupu. O le aafiaga e vave ona vave. O le aafiaga o le fualaau faasaina e agamalu, ae faalagolago i le fualaau.

O se tasi o fualaau taua i totonu o se fale faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa.

Faʻamatalaga o tagata maʻi e uiga i le pulou

O le maualuga o le maualuga o loʻu maʻi umi ma ua uma ona ou taumafai i le tele o fualaau. Sa i ai foi ni mea e le lelei, mulimuli ane na tatau ona togafitia ni tali o le maʻi. "Kapoten" o loʻo i ai nei ia te aʻu mo le mafuaʻaga e toetoe lava o le taimi lava lea e faʻaitiitia ma faʻaitiitia ai le toto, faʻasaʻo le ulu o le ulu. O le taimi lava e amata ai ona ou malamalama o loo tuputupu aʻe le mamafa, ou te tuu le afa o le laulau i lalo o loʻu laulaufaiva ma alu filemu i laʻu pisinisi. Mo aʻu, "Kapoten" o se fualaau lelei mo le mautinoa.

Sa ou aveina Kapoten mo ni nai tausaga i le taimi nei ma faatasi ai ma le talitonuga atoa o le sili lea ona aoga ma fualaau faasaina. E lava le tuʻuina o le afa laulau i lalo o le laulaufaiva ma i totonu o le afa itula e toe foʻi mai le mamafa i le masani. Ou te leʻi lagonaina lava ni aʻafiaga i le tino mai ia te ia. "Kapoten" e fesoasoani i taimi uma ma e leʻi uma lava.

Ou te iloa o Kapoten e na o le faʻaitiitia vave o le mamafa, ae le o le togafitia o le maualuga. O loʻu tina o loʻo i ai pea le taofiofi, o nisi taimi e faʻaitiitia, i le taimi nei maualuga. Ae, o le mea moni, e masani lava ona tulai. Na te faia fualaau eseese e maualalo ai le toto, ae le o taimi uma. Ae tusa lava pe faʻatagaina i taimi taʻitasi, e iloa lelei le taʻavale. I ia tulaga, na ia aveina Kapoten. Ae, mo nisi mafuaaga, e le masani ona fesoasoani ia te ia. O nisi taimi e tatau ona e faʻaaogaina i le tele o taimi i le po, e oʻo lava i le mucous membrane i lalo o le laulaufaiva "e mu".

"Kapoten" e faʻamaoni lelei lana galuega - faʻasaʻo le mamafa pe a manaʻomia. E mafai ona e faia pe a manaʻomia, ou te le i ai lava ni aʻafiaga, e ui lava o le mea ou te maʻi ma e matua nofouta i mea uma. O lenei mea e taʻu mai ai o le tuufaatasiga e masani lava.

Sa latou aoao e uiga i lenei vailaau pe a amata ona "oso" e le tinamatua o lona toalua le uunaiga. Na amata loa ona feutagai le tama o le toalua ma le cardiologists, faitau mea i le Initaneti e uiga i le maualuga o le toto maualuga i tagata matutua. Faatasi, sa matou filifilia ni vailaau e faaleleia atili ai le soifua maloloina o le tinamatua, ma Kapoten na faaali mai ia i latou o se vailaau faafomai mo le vave faatulagaina o le mamafa. I le taimi nei, pe a toe malosi lona malosi, tatou te iloa i taimi uma le vave, ma le mea e sili ona taua, ia fesoasoani lemu i lona fatu ma toto toto - ia tuuina atu le afa piliki i lalo o lona laulaufaiva - e masani lava ona fesoasoani.

Ou te iloa mo le tele o tagata o le mamafa o le 140 o le masani masani, ae mo aʻu ua leva lava: ua amata ona tiga loʻu ulu, ua pouliuli i oʻu mata. Na fautuaina e loʻu uso le Kapoten e inu i ia tulaga, ae i le faasologa ina ia le mafai ona taofia, o le maualuga o le kuata. Ioe, e vave fesoasoani. O se mea e le talafeagai, peitaʻi, e momotu le laulau, ma faʻatusatusa le fua ole manaʻo. Ae o le mea moni o loʻo i ai se taunuuga o se mea moni. Na amata foi ona ia tauaveina i totonu o lana ato - e mafai ona e taofia le inu, tuu i lalo o lou laulaufaiva.

E ave e loʻu tina pills mo le mamafa i aso uma, ae afai e tulai mai le malosi, e sau Kapoten ia te ia. E vave ona galue, ia lava fualaau aina i lalo o le laulaufaiva. E le gata i lea, e le taugata.

Kapoten o se vailaau lelei mo tagata uma. Afai e oso faafuaseʻi ona oso, e na o le pau lava lea o le mea e fesoasoani ia te au. O mea saogalemu, e saʻo. Sa fautuaina o ia e se cardiologist pe a ma le 3 tausaga talu ai. I lenei taimi uma lava, o le pulou e masani lava ia te au i le taimi tonu lava. Ma sili atu i le tasi ua laveaʻiina.

Ina ua maeʻa le fanau mai o le "tauleʻaleʻa" lona lua, pe a foliga mai o loo i tua ia mea, na tuputupu ae le tamaitiiti ma ua sili atu ona tutoatasi, na amata ona osooso laʻu uunaiga. Na ou alu i le fomai, sa ia fautuaina e ave le "Kapoten" i se oso malosi malosi. O le a se mea e mafai ona ou fai atu? O le afa o le piliki ua lava mo aʻu e faʻaititia ai le mamafa i le masani. E vave ona ia galue, e le mafua ai se itu. E le taugata.

I le 24, ao ave fualaau faʻamalo mamafa, na tupu ai le malosi o le mamafa i le 160. O le mea lea, na tatau ai ona ou suʻeina se vailaau faʻamaʻi e vave ona faʻaitiitia ai le mamafa. Na ou filifilia mo Kapoten. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tulaga o laʻititi laʻitiiti laʻitiiti e vaevaeina i le 4 vaega. I le mamafa o le 160, 1/2 le laulau na lava mo aʻu e faʻavasegaina ai. O le aafiaga e vave ona tupu - i le 5-8 minute, ma o le mamafa e le faʻaitiitia faʻaitiitia, ae i se auala e te le lagona ai, o le toilalo e sau. E leʻi i ai lava ni oʻu aʻafiaga na faʻaalia i totonu o faatonuga. Na ou taofia le ave o lenei fualaau faasaina ona o le maitaga.

Seʻi oʻo i le 35 tausaga, e leai lava ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, e masani lava ona 120/80 le tagata vaalele. Ae i ni nai tausaga talu ai, na amata ai mataupu ina ua leai se mafuaaga e amata oso, faanatinati, faafuasei. O lagona e pei o le taimi nei o le a oso ese le fatu mai le fatafata, ua amata ona ou fuaina le mamafa, ua silia ma le 250 maualuga. Na ou valaau i se falemaʻi i taimi uma lava, lelei, latou te tuʻuina atu injections, alu, o le a se isi mea e mafai ona latou faia. Sa latou fautuaina le "Kapoten" e inu i ia tulaga. Na te saunia tausiga faʻapitoa, e aunoa ma aʻafiaga. O lenei ou te tauaveina pea lava pea i totonu o laʻu ato, pe afai e faafuasei lava ona "ufitia" le uunaiga, ona faatasi ai lea ma aʻu le fesoasoani faafuasei.

Ou te le i matua afaina lava i soo se mea, ae itiiti lava ou te lei inuina fualaau, tusa lava pe o maʻi. Ae, e pei ona fai mai le tala, o loo i ai se faasee i luga o le tina matua. O ai na fautuaina lenei "Kapoten", ou te le manatuaina foi. Ae e fesoasoani tele pe a osooso le mamafa.

"Kapoten" na faʻatulagaina ia te aʻu ina ua amata ona ou osofia mai le malosi o le tiga o le ulu. O le le fiafia na galue i foliga o se tagata faigaluega, ma sa ou manatu o ni neura. E mafai ona tatou fai mai o le "Kapoten" o laʻu "fesoasoani muamua", talu ai ou te lei mafatia i le maualuga o le toto, ma o nisi taimi na oso ai le mamafa o le mamafa, tiga o le ulu, nausua na amata, ma na tau le mafai ona ou tolotolo atu i le fale. Ou te le manatuaina pe faapefea ona ou le fiafia e alu i le moega. Ina ua maea se suʻesuʻega maeʻaeʻa, na foliga mai o le malosi o loʻu oso i luga o aʻafiaga e mafua mai i osofaʻiga o pancreatitis. Sa faatonuina aʻu togafitiga ma meaʻai ma o le taofiga na taofia ai le faatiga ia te au. O lenei vailaʻau na fesoasoani tele ia te au i le taimi o le suʻega e taulima ai osofaiga o le mamafa. Naʻo ni lagona lelei.

E leʻi oʻo lava i se taimi muamua le faʻamalosi. Ae o oʻu neura, foliga mai, na ufitia aʻu i le galuega. Na matua leaga le saʻo. Sa fuaina e paaga le mamafa - maualuga mo aʻu. O se paaga (o se tamaitai i tausaga ma se saua ma le poto masani) na vave ona ia tuuina mai ia te au se piliki i lalo o le laulaufaiva ma a maeʻa le 10 minute na ou matua maua ai se mea sili ona lelei ma toe foi mai loʻu tulaga masani. Ma talu ai nei, na amata ai ona osooso lana tane i le mamafa. Na vave ona ou manatua na latou tuuina mai ia te au Kapoten i le galuega. Sa ou faatauina se tane. Ma o loʻo lelei o ia ma vave fesoasoani i le fualaau faasaina. O le mea autu e fesoasoani vave. Na ou faitau i faʻamatalaga e uiga ia te ia - lelei. Ma e pei ona i ai - o lenei vailaʻau ua faʻaaogaina lelei e fomaʻi i la latou faiga masani mo le tele (tele) tausaga. O le mea moni, afai i le lumanaʻi o le a osofia le oso maualuga o le toto pe sili atu i le lautele, ona tatou o atu loa lea i le fomaʻi. I le taimi nei, na faamalieina i latou i aafiaga o vailaau.

Sa masani ona ou mafaufau e leai se tasi o siama o le a aveina aʻu. Ae i le matua e te malamalama ai, o le mea e leaga ai, e le o lea. Talu ai nei, na amata ona ou i ai ni ulu ulu. Aua e leai se mafuaʻaga e amata ona paʻu i totonu o malumalu. O le isi osofaiga na amata i laʻu galuega. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se fomaʻi i le galuega. Na ia fuaina le mamafa ma na foliga mai e maualuga. Sa ia tuuina atu se pusa Kapoten i lalo o lona laulaufaiva. A maeʻa le 10-15 minute e sili atu ona faigofie. Na fai mai le fomaʻi e taua tele le vaʻai i se fomaʻi ina ia faʻataʻitaʻiina ai se togafitiga. E le mafai lava ona ou alu i le fomaʻi. Ou te malamalama latou te le o taaalo ma le loto. Ae i totonu o laʻu ato, ou te tausia pea lava Ripoten pusa i le tulaga.

Ua faamalieina aʻu i le "tulaga". E tusa ai ma aʻu matauga, o nei papa e tele mea lelei. O se tamai paʻu paʻepaʻe e vaeluaina i totonu o maʻa (e iai vaʻalo faapitoa). E te le manaʻomia inu vai, tuʻu i lalo o le laulaufaiva (o lea, e mafai ona faia i soʻo se tulaga). E amata ona galue mai i minute muamua. Ma ou te leʻi maua se faʻaupulega. Ia, masalo o se mea oona tele, ae e le taua tele. .) Na ia tuʻuina o ia ma lona toʻalua i ato mo tagata fai afi. O le a ou le sailia lava se sui mo ia. Genericics e le o se filifiliga. I le "Kapoten" e leai se mea sili atu i le tuufaatasiga, ma o le aoga ua faamaonia i le tele o tausaga. E le gata i lea, e leai se itu e aʻafia ai.

Le mea sili na oʻo mai i le mamafa. Ua ou mafatia i le maualuga o le toto maualuga mo le 6 tausaga, ae e le o tumau, atonu e le faalavelave ia te au mo le masina, ona fai ai lea o le aisa. Mai fualaau uma lava sei vagana ai "Kapoten" na lagona le aʻafiaga o le aʻafiaga i le vave o le faʻavavevave ma le leaga. Mai le "Kapoten" e vave faʻafuaseʻi ma e le tosoina ai soʻo se mea e le manaʻomia.

O aʻu o se mea faʻapitoa i le poto masani, o le mea lea, o taimi uma e mataala ai. Sa ou aveina Kapoten mo le tausaga lona lua talu ai, ma o loʻu toto lofituina vave. E masani lava o le afa ile laulau e lava, i tulaga ogaoga, pe a ma le afa itula ou te ave ai se tagata maʻi. O le i ai o se aafiaga, "Kapoten" e sili ona lelei le faʻamavae. O le tofo o se mea oona, ae mafai ona gafatia. Afai e te inu i le vai, o le a sili atu lemu.

O laʻu iloiloga o le fualaau faasaina 5. E tele taimi i tulaga faigata o le a ou inuina ai le afa laulau-ma a maeʻa le 15 minute o le masani lava. Leai se mea na tupu na matauina.

E i ai laʻu "Kapoten" i totonu o laʻu ato i le tulaga tonu. Ou te le o mafatia pea i le mamafa, ae i se tulaga faigata ua tupu, o le a tulai mai le malosi. E i ai laʻu galuega atuatuvale, o lea o le a ou inu ai Kapoten i ia tulaga, ma a mavae sina taimi ou toe foi mai i le masani. Na fautua mai Tina, e inu, o se vaifofo lelei.

Faafetai mo lau finagalo faaalia, lelei lelei, tusia e uiga i ou lagona ma le poto masani. E faavae i luga o lau finagalo faaalia ma feutagai ma se cardiologist, na ou faatauina Kapoten, ma ua ia fesoasoani mai ia te au e faalua. Sa i ai se osofaʻiga, na ou faia se laulau i lalo o le laulaufaiva ma a maeʻa le 10 minute na ou fuaina le mamafa, na amata ona faʻaitiitia. Faʻaititia i le 110 i le 60.

I tausaga talu ai nei, a maeʻa le popole, o le ulu e amata ona afaina, o le a tulai mai le malosi. Ona ou talia lea o "Kapoten" - o le afa o se laulau i lalo o le laulaufaiva. Ma a uma le tusa ma le 15 minute, ua amata ona faigofie, e peiseai ua le ufiufi lona ulu. E tele taimi na misi ai le afa, Ma ina ua maeʻa le afa itula sa ou aveina se afa afa. O le mea autu o le leai o ni aʻafiaga le lelei mai ai. O nisi o fualaau oona ei ai sona aafiaga leaga ia te au. A maeʻa ona ave le ulu poo le manava e amata ona afaina. E moni lava e suia: tasi e faʻamalolo, o isi pipili. Ua amata ona ou masalosalo pe ou te faaaogaina fualaau faasaina pe leai foi. Afai e mafai ona e faia e aunoa ma na mea, tuu. Ma le "Kapoten" ou te talia ma le toʻa lenei tulaga. Na te fesoasoani ia te aʻu e aunoa ma le afaina ai o le tino.

Le fualaau lelei "Kapoten." Galulue i totonu o se faleoloa, o le osooso malosi i le malosi, lelei, o le tagata e ona latalata ane! Na ia taitaia au i se fale talavai lata ane, o iina na latou fuaina ai le mamafa - 140/100. O ia lava o loo tauivi ma le malosi, ae ona o le atoaga, o lona mamafa e 180 kilokalama, ma o lea ua mamafa ai laʻu 56 kg. Fai mai o ia, pe o fea na maua ai le maualuga o le toto maualuga i le paʻu, na alu, na ia aumaia Kapoten mai le taavale. Sa ou tuu se kuata i lalo ifo o le laulaufaiva, pe a uma le 15-20 minute sa ou masani ai, ae na vave ona ia fai mai pe a uma ona lelei o ia, ona amata ai lea ona toe leaga, o le isi kuata ao oʻu tilotilo atu i totonu o le vai! Ina ua uma lena, ou te tauaveina i totonu o laʻu ato!

E masani lava ona ou ave fualaau mo le maualuga - vamaset, mo le 4 tausaga talu ai. I le mataupu faavae, o le mamafa e tumau. Ae o nisi taimi, pe a uma se taʻaloga i le po, pe e te popole i le galuega, ma osooso le mamafa i le 180/90. Ona ou faʻaaogaina lea o Kapoten. Ou te aveina 1 le papa i lalo o le laulaufaiva, i totonu o le 15-20 minute o le mamafa e masani lava ona masani ai. E tupu, e le masani, pe 1-2 taimi i le ono masina. Mo aʻu, "Kapoten" o se ituaiga "First Aid." Ou te le matauina aafiaga i itu.

Le aso lelei i tagata uma! Na faatonuina au i se fale e pei o se falemaʻi mo le falemaʻi, o lona uiga, a oʻo i nisi o mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mamafa na popole, o le a oso maualuga, e ui lava i le faʻaaoga pea o fualaau faʻamalosi. Ma i le taimi muamua sa ia gaoioi. Afai e oso malosi le malosi, o le afa o le papalama i lalo o le laulaufaiva na fesoasoani - na toe foi atu le mamafa i le masani. O le taimi mulimuli, na amata ona gaoioi ese: ese le mamafa, ae toe tulai mai i le 20-30 minute. E tatau, faʻaopoopoga i le kapoteni, e faʻaaoga fualaau oona ou te inu i taimi uma. Ou te leʻi matauina soʻo se itu. Ia, o le tau e talafeagai.

Faatasi ai ma lenei fualaau faasaina ou te fautuaina ina ia matuai faaeteete. O le tagata lava ia, ou te iloa le oti pe a uma ona tago i lenei fualaau faasaina. Na ia afaina ai foi aʻu. Na te leʻi faamatuu atu le mamafa, ae na vave ona malosi ma malosi, e ui o le toatele o tagata ou te iloa e tautala lelei ia te ia. Atonu o lenei mea o loʻu tino faʻapitoa. O lea na ou filifilia ai isi fualaau.

O fualaau o Kapoten na toetoe lava a auina atu au i le isi lalolagi! Na ou faalogo i le tele o iloiloga lelei e uiga i lenei fualaau faasaina. Faʻavave le faʻaitiitia o le toto, o le "vaivai," le taimi e tofotofoina, ma isi. I le taumafai ai i le tele o fualaau faasaina lea e le talafeagai mo mafuaaga eseese, na ou filifili ai e faataitai ia te aʻu lava ia. O le fua muamua, o le afa piliki i le po, na alu atoatoa: o le mamafa na faaitiitia, malolo i le ua na alu ese, na faigofie. I le taeao, na toe foi mai le uunaiga ma e tatau ona ou toe faia le fua. I le aoauli, sa i ai se mea taua, lea na mafua mai i le malulu masani. I le afiafi, ina ua ou taliaina le afa lona tolu, sa ou lagona le toomaga ma ou moe. I le tolu i le taeao na ou ala ai i luga mai se tale malosi, lea na ou liliu ese ai. Ua fula le ua, o mata na mumu, o le isu na foliga mai. Mai le talega Sa ou manatu o le a ou paʻu. Na ou valaau i se taʻavale a le taavale, faʻapipiʻi le edema a Quincke. Na tuʻuina atu e le fomai se iniseti antihistamine. Sa fautuaina e ia laulaua mo gasegase bronchopulmonary. O le fale i le fale o Bromhexine 8, lea na fesoasoani i le taimi nei e faʻamalolo ai le maʻi. Na togafitia i le faʻamaʻiina o le "Kapoten" mo le isi 5 aso. O lea ia faaeteete i lenei fualaau faasaina.

Ou te talia foi pou, o le siamaina o le VVD o le fatu faʻasolosolo. E fesoasoani ia te aʻu, ou te lei matauina se itu i le taimi nei. O le mea moni, e taua foi le mataʻituina o soifuaga maloloina ma meaʻai, ae o nisi taimi e tatau lava ona e togafitiga i fualaau, ma e lelei e tele naua sauniuniga mama. Ou te malilie e taua le maua o se ituaiga olaga, ma mulimuli i se meaʻai, ma faia mea uma, ma faʻaaoga fualaau e avea o se toe mulimuli, ae e tupu e le mafai ona e faia e aunoa ma ni fualaau. Ae o le tulaga lenei e masani ona i ai le malosi. Ma e tatau ona e filifili fualaau lelei aoga. "Kapoten" e fesoasoani tele, aʻafiaga laiti, togafitiga lelei mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le tagata lava ia, e masani ona i ai ni faafitauli i le maualalo o le toto. Ma mo ni nai tausaga i le taimi nei, ua talia e loʻu tina faaletulafono Kapoten. O le taimi lava e oʻo mai ai faʻafitauli i le maualuga o le toto maualuga, na ia liliu atu i le fomaʻi na ia faʻamaonia lenei vailaʻau ia te ia. O le pilini e ave i taeao uma, ma e oʻo lava i mataupu e faʻafuaseʻi ona oso aʻe le mamafa. Talu ai nei, i le afiafi sa ou inuina le lauti mai le mint ma le hawthorn, ona i ai lea i le taeao e masani lava ona i ai le mamafa masani. O le mea lea, ou te tuʻuina atu i le amataga o le faʻamaʻi e taumafai e inu vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e fesoasoani i lenei mataupu, e ui lava e masani ona le talafeagai lenei mea mo tagata uma. Ma o sauniuniga a Kapoten, e le o le leaga, e leai ni faitioga mo se taimi umi.

O le fualaau faasaina "Kapoten" na faatonuina ia te au e loʻu fomaʻi. O le mea moni, o le tasi masina i le masina e oso aʻe ai loʻu toto ma e matua tiga lava loʻu ulu. E maua i le vystonia o le vegetative-vascular. Kapoten ua faatonuina e tuʻu le afa o le piligi i lalo o le laulaufaiva. I le masina muamua, e leʻi fesoasoani le afa o le piliki. O le taimi lona lua na ou 'ave uma ai le pulu, o le mea lava lea e tasi - e leai se mea e tupu. O lea, e le mafai ona ou fai atu se mea lelei e uiga i Kapoten. Ina ua oʻo mai le mamafa i le 170, na te lei faaitiitia le mamafa, e peiseai ou te lei aveina se mea. Masalo, ioe, o se vaega patino lea o le tino, ae le aoga fualaau faasaina.

Na fesoasoani tele mai le loto, faʻamalosi ai le fatu ma le toto. O lenei vailaau e sili atu ona faʻaalu 2 taimi i le aso, ona faʻateleina ai lea o le fualaau. E ui lava e faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi ma lona tino. I soo se tulaga, a aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi, ou te le fautuaina e ave. Pe a ave e sili atu le lelei ona fai se siakiina i se taimi ma se fomaʻi. O le fualaau faasaina e malosi tele ma mafai ona mafua ai se tali le lelei pe afai e le talafeagai. Na fesoasoani ia te au e faamalosia ai loʻu loto ma le atoatoa o le tino. I le ala, pe a ave, e tatau ona e matua gauai lelei i le taumafa ma taumafai e ai meaai e leai ni suauu.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

  • faʻataʻitaʻi
  • microcrystalline cellulose,
  • suauu maso
  • vailaʻau vaʻa,
  • lactose monohydrate.

Folasaga faʻataʻitaʻi - i totonu o maʻalaʻau e iai se faʻatulagaga sikuea. E i ai se manogi manogi manaia ma le sinasina.

O le aofaʻiga o mea e gaosi ai i le papalama e 25 mg.

Faʻataʻitaʻiga faʻamalosi, vailaʻau mo togafitiga

ACE le inhibitor. Pe a ave le fualaau faasaina, pe a uma le togi, ona faateleina ai lea o toto toto, o le aofaʻi o aldosterone i lalo o le eleele e faaitiitia, e ala i le taofiofia e angiotensin II.

Faʻavave ona gaogao e le vaega o meaʻai. Gaoioiga galue e tupu pe a uma le 2.5-3 itula. Totoʻesega - faʻatasi ai ma le faʻasolosolo e le suia. 30% tuʻuina i aʻafiaga toto. O le bioavailability of the active active ingredient is 65-75%.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maualuga o le toto maualuga.

Metotia faʻaaoga, togafitiga fautuaina

Ua fufulu palapala pepa Kapoten ma sina vai itiiti. Faʻaavanoa - afa itula ao lei faia se taumafataga. Ma le isi, e mafai ona foia le fualaau faasaina.

Togafitiga ua faʻataʻitaʻiina i ni togi laʻititi.

Faʻafetaui maualuga - faalua i le aso mo le afa o le laulau. Afai e manaʻomia, o le a faʻaleleia le atunuʻu, ae i le va o le 14 i le 30 aso.

Sini malosi o le maualuga o le toto maualuga - muamua na ave le afa siketi i faalua i le aso. E faasolosolo malie lava le faʻatuputeleina o le fua i se laulau atoa, e tolu taimi i le aso.

Afai ei ai se manaʻoga e togafitia le faaletonu o le fatu, o loʻo i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.O aso muamua e tatau ona faʻatolu 3 taimi i le aofaiga o le ¼ o le fualaau faasaina. Faʻateleina le fualaau i se laulau atoa.

I le maʻisuka, e vaevaeina le pulega i le lua i le tolu taimi i le aso. O le togafitiga fautuaina e le silia ma le 100 ml.

Mo tagata gasegase e maualalo le faaletonu o le tino, o le fualaau faasaina e faʻatau faatolu i se fua o le 75 ml. Afai o le solitulafono e ogaoga, e le tatau ona sili atu le 12.5 mg i le aso.

O tagata matutua ua faatonuina le vailaʻau taʻitasi, ma mafaufau i le setete o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Togafitiga ua faʻamaonia ma se vaega maualalo ole vailaʻau.

Faʻasalalauga aʻo maʻitaga ma lactation

Kapoten ua solia i le taimi o le maitaga i soo se taimi. I le uluaʻi masina, o le fualaau faasaina e le afaina ai le fetus, peitaʻi, o le aʻafiaga o aʻafiaga e le faʻaitiitia.

Afai ei ai se manaʻoga e ave se inisinia ACE mo tagata mamai e fuafua e avea ma ni tina, o le a tuʻuina atu i latou i togafitiga faʻafesoʻotaʻi atoatoa, lea e aofia ai fualaau faasaina e saogalemu i le taimi o le maitaga.

Ua faʻamaonia suʻesuʻega e faʻapea, o le aveina o Kapoten i le lona lua ma le lona tolu o faipule e soli le ala o le maʻitaga ma le faʻailoga o tama. Afai ua ave e se fafine le fualaau faasaina, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa ole falemaʻi ma le ultrasound e iloilo ai le tulaga o le maʻi ma le tamaititi. Faʻalavelave i le atinaʻeina o le tamaʻi pepe: lafoaia o ponaivi o le ulupo, le toe faʻalavelaveina, toto maualuga.

A fafagaina susu o susu, o le gaʻo galue malosi e ulu atu i le tino pepe. O lenei mafuaʻaga o aʻafiaga o aʻafiaga. O le mea lea, o le vailaau faʻasaina e faʻasaina i le vaitaimi o le lactation.

O aʻafiaga e aʻafia ai

  • Loto o le fatu
  • gagging
  • afaina o le tino
  • laryngeal edema,
  • nofoa le fiafia
  • tiga manava
  • faaitiitia vaaiga vaaia,
  • taʻavale
  • toilalo tulaga
  • faateleina i le gaosiga o le eletise i le Uria,
  • angina pectoris
  • mago vaivai
  • paʻu o le paʻu,
  • ulu matua
  • tigā
  • solia le tofo
  • ulutala duodenal, manava,
  • cerebrovascular accident,
  • gasegase toto
  • afaina o le ate
  • moe

Mo soʻo se faʻasalaga, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau ma saili le fautuaga a lau fomaʻi!

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le togafitiga o le fualaau faasaina ua faateleina ao aveina ni togafitiga.

E faʻasaina le tuʻufaʻatasia o isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto.

Pe a faʻaaogaina ma allopurinol, faʻapena ona faʻapupulaina le lamatiaga o le faatupuina o le neutropenia.

O le soliina o le ituaiga o tafaoga e taʻitaʻia ai i le pulega tutusa o immunosuppressants.

O le mea galue malosi e faʻapupulaina ai le faʻaogaina o oloa e aofia ai le lithium, lea e mafua ai ona aʻafia isi itu.

Faatonuga faapitoa

Afai o le fualaau faasaina e masani ona faatonuina i taimi uma pe mo se taimi umi, e tatau ona mataʻituina le gaioiga o fatugaʻo.

Afai e iloa le tale, e tatau ona taofi le tali.

E faʻasaina le faʻaaoga faʻatasi ma le ava malosi.

O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le moe, le mautonu, fenumiai. O le mea lea, e faʻasaina le galue i masini e manaʻomia ai le faʻamalosi, ma le tietie taavale.

O le oloa o loʻo teuina i se nofoaga puipuia mai le malamalama, i se vevela e le sili atu i le +26 tikeri.

O le soifua maloloina o le lima tausaga e amata mai i le aso ua faʻamaonia mai e le falemaʻi falemaʻi i luga o le afifi.

Ua faʻamalolo se vailaau faʻasaina.

Analogues iloga a Kapoten

  1. Alcadil
  2. Captopril
  3. Vero-captopril,
  4. Golten
  5. Blockordil
  6. Epistron.

I le ono masina ua mavae, na faatonuina ai au i le fualaau faasaina Kapoten. Talu ai nei, na amata ai ona malosi malosi le toto o le toto. Togafitiga na amata i ni nai laasaga, ona faasolosolo malie malie lea. Na ou faalua i le aso, tasi le papa. Faʻaleleia lagona i vaiaso. Talu ai nei na suʻesuʻeina ai i le falemaʻi. Na faaalia ai o laʻu avega e masani lava. Ou te lei mafaufau i se mea faapena, talu ai o le maualuga maualuga na afaina ai au mai loʻu talavou. Afai ou te masani ona inuina se fualaau oona, o le taimi nei e mafai ona ou maua fualaau oona. Tele fualaau faasaina! E le afaina aʻafiaga.

Sa ou tago i le fualaau faasaina Kapoten. O upu e le mafai ona faʻaalia loʻu faamemelo. Fiction! O aʻu o se tamaitai ogatotonu, 64 tausaga. O lea ua i ai laʻu kulupu atoa o faʻamaʻi. Ina ua uma se togafitiga ma lenei fofo, na amata ona ou lagonaina le 20 tausaga le matua! Na faamaloloina aʻu i le maualuga o le toto maualuga. Sa ou malosi, alu i totonu mo taaloga, tafe i taeao. Afai e afaina oe i le fualaau faasaina ma e te le iloa pe faapefea ona togafitia le toto maualuga, lagona le saoloto e amata togafitiga. I le auala, e aoga foi i togafitiga o le maʻisuka, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E tusa ma le 15 tausaga i le fanua, na ou faalogo ai o le fofo sili mo le malosi o Kapoten. Ina ua amata ona faateleina loʻu toto, sa ou faatauina, faitau, ma vave ona ou iloaina o aʻu. Na ia aveina ao faateleina le mamafa. I le lua tausaga ua mavae, o le malosi na tulai mai i tulaga le talitonuina. Na latou taʻua se falemaʻi. O le mamafa o le mamafa na pa'ū ma e masani lava mo le tausaga ma le afa, ona sosoo ai lea ma se tala. Mulimuli ane, na ou filifili e vaai i le fomaʻi i le ono masina talu ai. Na ou pasia uma suega ma faitauga o le tonometa i aso e 10. Sa faatonuina au e le fomai se vailaau penny, analapril. Na ou fesiligia pe a le o le a le mafai ona le mafai ona ou taofiofi laʻu uunaiga, o le a la le mea e tatau ona ou faia? Na ia faatonuina Fedining e taugofie. Aumai pe a oʻo mai le malosi. Masalo e feagai tagata ma lenei uiga pe a latou faatonuina ni fualaau taugata. Ae o loʻo i ai tagata latou te faʻatau faʻatau fualaau taugata, aua le faʻatuatuaina taugofie. Faafetai mo au vitio, ou te faitauina ma le fiafia. Faafetai i fomai, ma i latou oe ua le o toe faatasi ma i tatou o le malo o le lagi. E tutusa lava, e fesoasoani tele fomaʻi.

Faiga faʻapolopolo

Kapoten o loʻo i ai i luga o ni fua faʻataʻavale ma ni itu tafatafa. O papa maa o le biconvex, ia i ai le notched cruciform i le tasi itu, ma i le isi itu o le upu "SQUIBB" ma le numera "452". Paʻu kulimi paepae paʻepaʻe poʻo le kulimi papaʻe ei ai le manogi lelei, e mafai ona faʻatagaina le faʻamaonia o le malamalama.

O lapisi o loʻo afifiina i paʻu o le 10 ma le 14 fasi vaega. I pepa afifi, e lua pe 4 paʻu e tuʻuina.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

Kapoten o se atiata ACE. Captopril, o le vaega lea o lenei vailaau faʻasaina, faʻamavae le aafiaga o vasoconstrictor i vaʻa vevela ma vaʻaia e ala ile taofiofia o le angiotensin II. Kapoten e faʻaitiitia le maʻea, faʻaititia le OPSS, le faʻasaʻolotoina o le aldosterone i totonu o le eleele, faʻaitiitia le toto maualuga, mamafa i le pulmonary circulation ma i le taumatau saʻo.

O le bioavailability of captopril e oʻo i le 60-70%. O le 'ai faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le captopril i le 40%. O le mea galue malosi e fusifusia i aʻafiaga o le toto e 25-30%. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 2-3 itula. O le tele o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le urine, o le afa o le fualaau oona ua faʻateleina e le suia.

O le vailaʻau e amata ona galue i le 10 minute i le maea ai o le pulega. O le maualuga o le togafitiga faʻaalia e faʻaalia pe a maeʻa le itula ma le afa ma mafai ona oʻo atu i le 6 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Kapoten ua faʻamaonia mo ituaiga faʻamaʻi:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • maualuga le toto maualuga (e pei o le monotherapy, ma i le tuufaatasiga ma isi fualaau),
  • o le faʻavaivaia o le fatu (i le tuufaatasiga o togafitiga),
  • maʻisuka nephropathy i le maʻisuka maualuga I tikeri.

Tosiga ma le pulega

E fai le laulau i le tasi itula ao lei faia se taumafataga, e mafai ona e inu i le vai, ma e mafai ona e ave i lalo o le laulaufaiva. O vailaau togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi. E tatau ona amata togafitiga i nai tootoo.

I le maualuga o le maualuga, o le fua muamua e tatau ona avea ma afa o le laulau - 12.5 mg 2 taimi i le aso. Afai e tatau ai, faʻaleleia le fualaau, ae tatau ona tausia se vaitaimi o le 2-4 vaiaso. O le fualaau lelei o le 2 pusa, pe 50 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le maualuga, o le fua muamua e tatau ona avea ma afa o le laulau, pe 12.5 mg 2 taimi i le aso. E faasolosolo lava, ona faʻapupulaina se fuainumera se tasi i le 50 mg i le taimi e 3 taimi i le aso.

I le faaletonu o le fatu, togafitiga e naʻo lalo lava o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Togafitiga e amata i le kuata o le laulau, o le 6.25 mg tolu taimi i le aso. I le gasologa o taimi, o le a faʻapupulaina le fualaau i le 1 laulau 3 taimi i le aso.

I le nephropathy o le maʻisuka, o le fua fautuaina o le 75-100 mg, o lona uiga 3-4 laulau, vaevaeina ile 2-3 doses i le aso.

Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le tino, o le fua ole aso ole 75-100 mg, o lona uiga 3-4 papa, vaevaeina ile 3 toese. I le faʻafitauli matuia, e le tatau ona silia le afa o le pill - 12.5 mg. Ae i le aluga o taimi, ua faʻaleleia i le fualaau tatau ole togafiti.

Mo tagata matutua ua silia ma le 65 tausaga le matutua, o le fua na filifilia e le fomaʻi taʻitasi taitoatasi. E pei ona faʻamoemoeina, ua fautuaina le amataina o le togafitiga ma se fua maualalo ma taumafai e tausisia i le gasologa o le faaaogaina o Kapoten.

Lapataiga ma fautuaga

I le togafitiga ma lenei vailaau faasaina, o le faʻaaogaina o le ava malosi ua matua vavaeeseina. O le tuufaatasiga o le ava ma Kapoten e mafua ai le maualuga o le maualuga.

O maʻi e maualalo le fatu o le fatu e faʻaaogaina fualaau faʻasaina i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e siakiina le gaioiga o fatugaʻo.

O le tolu masina muamua o togafitiga, e tatau ona pulea le numera o leukocytes, creatinine ma urea.

Afai na mafua le masalomia o le masalosalo pe a ave Kapoten, ona tatau loa lea ona e tu i luga ma faatu ou vae.

O le fualaau faasaina e mafai ona aʻafia ai le faʻatoga O le mea lea, i le vaitau o le togafitiga, e tatau ona aloese mai mea matautia, taavale afi. E ono tupu le maʻi pe a uma ona ave le fua muamua.

Faʻafitauli:

E tusa ai ma suʻesuʻega ma faʻamatalaga mai tagata faʻatau, Kapoten e mafai ona faʻaalia na aʻafiaga aʻafiaga:

  • totogia, ataxia, moe,
  • vaʻaia, tachycardia, edema lautele,
  • fula o lala, laugutu, laulaufaiva, foliga, mucous membrane o le larynx,
  • anaemia, agranulocytosis, neutropenia, thrombocytopenia,
  • hypermalemia, acidosis, hyponatremia, proteinuria, maualuga maualuga o le nitrogen i le toto,
  • aphthous stomatitis,
  • solia o le tofo, gutu malulu, faateleina o le ate o le ate,
  • i se tulaga e seasea ona tupu, tiga o le manava, manava manava, hepatitis, hyperplasia gum,
  • erythema, vevela ma le vevela, faʻafefe, ata pueina, felafolafoai.

I faailoga muamua o aʻafiaga o le itu, e tatau ona faalēaogāina le vailaau ma saili fautuaga faʻapitoa.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O diuretics, faʻataʻavalevale ma faʻamalosi faʻamaonia e faʻaleleia le malosi o Kapoten.

Clonidine ma le indomethacin faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le malosi o Kapoten.

O le tuufaatasiga o Kapoten ma le procainamide ma le allopurinol e mafai ona taitai atu ai i le syndrome Stevens-Johnson ma le neutropenia.

Immunosuppressants faatasi ma Kapoten e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le hematological.

Kapoten e faʻalauteleina le faʻaogaina o tapenaga o lithium, lea e oʻo atu ai i se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga o sauniuniga o le lithium.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

Kapoten o loʻo avanoa nei i se tasi metotia. pupuʻu tautala. O pepa maʻaleʻale e faʻapipii faʻasolosolo foliga mafolafola, e vali paʻepaʻe pe sinasina sinasina, i luga o le tasi itu o loʻo i ai le notch i foliga o se satauro, ao le isi o loʻo i ai le faʻailoga "SQUIBB" ma numera "452". O papa maa ei ai le manogi lelei ma o loʻo maua i totonu o pusa o le 28, 40 ma le 56 vaega.

E pei o se mea galue malosi O pepa o Kapoten e aofia ai captopril i inumaga e lua - 25 mg ma le 50 mg. I le avea ma vaega fesoasoani O pepa o Kapoten e aofia ai mea nei:

  • Fuga o le kuluga
  • Lactose
  • Microcrystalline cellulose,
  • Failaʻau vaʻa.

Lelei togafitiga

Kapoten e faʻaitiitia ai le toto maualuga ma faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu, o se taunuuga lea e faʻaaogaina ai i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu. O le gaioiga a Kapoten e mafua ona o lona mafai ona taofia le gaioiga o le angiotensin-converting enzyme (ACE), lea e mautinoa ai le fesuiaiga o le angiotensin I i angiotensin II. O le mea moni, o le angiotensin II o se mea e ola i le ola o loʻo i ai se malosi vasoconstrictor, lea, e tusa ai ma lea, faʻapupulaina le toto. Pe a le faʻapipiʻi le angiotensin II, e tumau pea le vaʻaia o toto, ma faʻaitiitia le toto, ma e sili atu le faigofie o galuega a le loto, e manaʻomia ai se taumafaiga itiiti e tulei ai le toto i totonu o vaa. O le mea lea, Kapoten, o le taofia o le faʻaaogaina o le angiotensin II, e mafua ai le faʻalauteleina o vaʻa toto ma le faʻaitiitia o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o Kapoten, o loʻo faʻamauina lelei le toto maualuga i totonu o tulaga taua. Ina ia maua se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa, e tatau ona ave le fualaau mo le itiiti ifo i le 4 i le 6 vaiaso.

E le gata i lea, ona o le faʻalauteleina o vaʻa toto, o le aofaʻiga o faʻafitauli lautele e faʻaitiitia, lea e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu, lea e sili atu ona faigofie le tuleia o le toto i le mata ma le gaʻo pulmonary. O le faʻaitiitia o le avega i luga o le fatu, Kapoten e faʻateleina ai le faapalepale o le tino ma isi faʻafitauli i se tagata o loʻo mafatia mai le fatu o le fatu.

Kapoten faʻaleleia le taʻavale toto ma o lea e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le nephropathy o le maʻisuka. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e le mafua ai le edema, lea e iloagofie ai mai isi fualaau faasaina. O se taunuuga, e le manaʻomia e Kapoten ona faʻapipiʻiina ma togafitiga.

Faʻafefea ona ave Kapoten?

Kapoten e tatau ona tautala faʻafofoga, foloina le laulau po o lona vaega atoa, e aunoa ma le pisapisao, faʻafefe pe faʻafefeteina i se isi lava auala, ae faʻatasi ai ma vai e leai ni paʻu (afa afa ua lava).

O le metotia a Kapoten e filifilia taitoatasi, ma o le meaʻai e amataina i laʻititi pito i lalo o le 6.25 po o le 12.5 mg, lea e faaluaina i le 2 vaiaso seia oo ina ausia le maualuga o tupe maua - 300 mg i le aso. E le fautuaina le tagofia o fualaau faasaina i se fua o le sili atu ma le 300 mg i le aso, talu ai e le o faateleina lona aoga, ma le mamafa o aʻafiaga itu, i se isi itu, ua faateleina. O le maualuga o aso e mafai ona faʻatagaina, lea e le mafua ai le oona, e tusa ma le 600 mg o Kapoten.

Kapoten metotia mo faʻamaʻi eseese

Mo soʻo se faʻamaʻi, e amata ona ave Kapoten i ni nai laasaga laiti, ma aumai malie i latou i ni lagolagosua talafeagai. O le togafitiga tausiga e mafai ona ese mo maʻi eseese.

Faʻasolosolo maualuga Kapoten e tatau ona amata ona ave le 12.5 mg (1/2 le papa) 2 taimi i le aso. O vaiaso uma e lua, pe a tatau ai, e faaluaina le fua, e aumaia i le mea e sili ona lelei, lea e teuina ai le mamafa i totonu o tapulaa talafeagai. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le maualuga o le maualuga, o le fua lelei o tausiga o Kapoten e 25 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le maualuga, o le togafitiga tausiga o le vailaʻau e 50 mg 2-3 taimi i le aso.

I le faaletonu tumau o fatu Kapoten ua fautuaina ina ia faʻaaogaina pe afai e le maua e le tagatanuu se gasegase talafeagai ma talafeagai. I ia tulaga, o le fualaau oona e amata ona ave i le 6.25 mg (1/4 papa) 3 taimi i le aso, faʻaopoopoga le faalua faalua i le lua vaiaso seia oʻo ina maua le togi lelei, lea e maua ai le manaʻoga.E masani lava, o le fua o le tausiga o Kapoten mo le le atoatoa o le fatu o le 25 mg 2-3 taimi i le aso. O le maualuga o aso e mafai ona faʻatagaina e 150 mg i le aso.

I le tulaga o le faʻalavelaveina o le leftricle agavale pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial Kapoten e mafai ona amata ona ave i le tolu aso pe a maeʻa le fatu. I lenei tulaga, latou te amata ave le fualaau faasaina i le 6.25 mg i lea aso ma lea aso, pe a uma le vaiaso, ia faateleina le metotia i le 6.25 mg 2 taimi i le aso. A maeʻa le isi vaiaso, o le a faʻaleleia le atunuʻu i le 6.25 mg 3 taimi i le aso. Ona fatuina lea o se faʻaoga lua ma amata ona ave 12.5 mita 3 taimi i le aso. Afai o lenei metotia e mafai ai e oe ona ausia le manaʻoga e manaʻomia, ona manatu lea e lagolagoina ma ave le vailaʻau mo se taimi umi. Afai o le dosiga o le 12.5 mg 3 taimi i le aso e le lava lelei, ona mafai lea ona faaluaina ma ave, i le faasologa, 25 mg 3 taimi i le aso. I le faʻamuamua, o le maualuga o mea e mafai ona tuʻuina atu mo le soligaina o le augavale tauagavale e 150 mg i le aso.

Faʻatasi ma le nephropathy o le maʻisuka Ua fautuaina Kapoten e ave 25 mg 3 taimi i le aso poʻo le 50 mg 2 taimi i le aso. O lenei vailaau tausiga e faasolosolo malie lava, amata ona ave le fualaau faasaina i le 12.5 mg 3 taimi i le aso. A mavae le lua vaiaso, ona faaluaina lea o le fua ma, o le mea lea, fetuunai i le fua o le tausiga - 25 mg 3 taimi i le aso. Afai e le aoga lenei fua, ona maeʻa lea o le 2 vaiaso ona faateleina ma ave i le 50 mg 2 taimi i le aso.

Afai o le nephropathy e faʻatasi ma le microalbuminuria (o le aofaiga o albumin i le urine e 30 - 300 mg i le aso), ona tatau lea ona fetuunai le fuataga tausiga i le 50 mg 2 taimi i le aso. Faatasi ai ma proteinuria (protein i le urine) e sili atu ma le 500 mg i le aso, o le togafitiga sili ona lelei e 25 mg 3 taimi i le aso.

Maʻi faʻamaʻi fatu fatu ma le faʻamaonia o le creatinine 30 - 80 ml / min, o le tausiga o Kapoten mo soʻo se faamaʻi e 75 - 100 mg i le aso. Ma o le solia tele o fatugaʻo ma le faʻamaonia o le creatinine o le itiiti ifo i le 30 ml / min, o le fualaau oona e amata ona ave i le 12.5 mg 2 taimi i le aso. Ona faasolosolo lemu lea o le siʻosiʻomaga ma aumai i le maualuga e 50 i le 75 mg i le aso.

Mo tagata matutua (sili atu ma le 65 tausaga), o le fua o Kapoten e tatau ona filifilia taitoatasi, amata i le 6.25 mg 2 taimi i le aso. E tatau ona taumafai e aua neʻi faʻaopoopo le metotia i tagata matutua, ae i se isi itu, ia tausia i se tulaga maualalo - 6.25 mg 2 taimi i le aso. Afai ei ai se manaʻoga e faʻapupula le metotia, e tatau ona e faʻaopopo muamua le lona tolu o le tui i le aso, o lona uiga, inu 6.25 mg 3 taimi i le aso. E naʻo le taimi lena e mafai ona faʻateleina se fuataga e tasi o Kapoten ina ia ausia ai le togafitiga e manaʻomia.

Kapoten i le taimi o le maʻitaga ma le susu

Kapoten i le taimi o le maitaga ma le susu susu e faasaina ona faʻaaoga, talu ai ona o le fualaau faasaina e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le fetus. I suʻesuʻega o meaola manu, na maua ai Kapoten o loʻo i ai le gasegase ma e mafai ona faʻafefe ai le maliu o tama, faʻanoanoa, ma isi. O le mea lea, i le vaitaimi atoa o le maitaga, e le tatau i se fafine ona ave Kapoten.

Afai e ave e se fafine Kapoten o se togafitiga masani, ona tatau lea ona faamutaina le vailaau i le taimi lava e iloa ai e uiga i le amataga o le maitaga. Afai ua fuafuaina le maitaga, e fautuaina e muamua aʻo leʻi faia se taumafaiga, ia fesuiaʻi i se isi vailaau faʻamalosi e mafai ona ave e fafine maʻitaga (mo se faataitaiga, Nifedipine, ma isi).

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le ave o Kapoten i le immunosuppressants, cytostatics, procainamide, alpha-2-interferon and interferon beta e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o leukopenia (o se faaitiitia o le numera atoa o kela paʻepaʻe i totonu o le toto).

O le faʻaaogaina o Kapoten ma togafitiga o le potassium (Veroshpiron, Triamteren, Amilorid, ma isi), sauniuniga o le potassium (Asparkam, Panangin, ma isi mea), masima masima, o le Trimethoprim ma le heparin e mafai ona faaosofia ai le hyperkalemia (faateleina le maualuga o le pāmala i le toto).

A oʻo ina ave Kapoten i NSAID (Indomethacin, Ibuprofen, Nimesulide, ma isi), o le aʻafiaga o faʻamaʻi fatuga o le a faʻatuputeleina, ma Cyclosporin, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le lapopoʻa ma le oliguria (o sina vaega itiiti o le urine faʻasolo).

O le ave o Kapoten i le thiazide ma le loopedtics (Chlortalidone, Indapamide, ma isi), vailaʻau faʻamaʻi, NSAID (Indomethacin, Ibuprofen, Nimesulide, Aspirin, Paracetamol, etc.) ma le interleukin-3, Minoxidil, sodium Nitroprusside e mafai ona faʻavevesi ai le vaʻaia ona o le paʻu tele i le maualuga o le tafe toto. Chlorpromazine faʻatasi ma Kapoten e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le toto, pe a faʻaitiitia le mamafa o le toto pe a alu ese mai se nofoa poʻo le pepelo i se tulaga tu.

Aveina o Kapoten ma le Azathioprine e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le anemia ma le leukopene.

O Allopurinol faʻatasi ma Kapoten e faʻateleina ai le aʻafiaga o gasegase ogaoga faʻamaʻi, e pei o le maʻi o Stevens-Johnson, ma isi.

O sauniuniga o le aluminium hydroxide, magnesium hydroxide, magnesium carbonate e faʻaitiitia ai le faʻafefe o Kapoten ma, e tusa ai ma lona aoga. E le gata i lea, o le aoga o Kapoten e faʻaititia ai le Orlistat ma erythropoietins, ao avea ma faafitauli ogaoga o le hypertensive, faʻateleina le toto poʻo le afaina o le cerebral e mafai ona tupu.

O le aveina o Kapoten i le inisalini, o vailaʻau o le hypoglycemic (Glibenclamide, Glyclazide, ma isi) ma le sulfonylurea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia (maualalo o le toto kulukose).

Kapoten faʻatasi ai ma sauniuniga lithium e faʻapupulaina ai le maualuga o le lithium i totonu o le toto ma mafai ai ona faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻamaoniga o le inupia ma lenei elemene.

Short description

Kapoten (o se vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi - captopril) o se vailaʻau faʻamalolosi mai le falemaʻi o vailaʻau faʻapitoa a Amerika Bristol-Myers Squibb, o le vaega o le angiotensin-converging inhibitors inhibitors (inhibitors ACE). O le muamua lea o fualaau muamua o lenei vaega o falemaʻi, lea na tatalaina ai se vaitau fou i le togafitiga o le maualuga o le toto. O le faʻaaogaina o lona aʻafiaga e mafua mai i le malosi e taofia ai le gaioiga o le ACE, ma mafua ai ona faʻaitiitia le fua faatatau o le fesuiaiga o le angiotensin I i angiotensin II. O le mea mulimuli, e pei ona e iloa, o se mea malosi malosi vasoconstrictor lea e faaosofia ai le faʻasaʻolotoina o le aldosterone e le cortex adrenal. E le gata i lea, e talitonu foi le aafia o le captopril e aafia ai le kinin-kallikrein system, ma puipuia ai le gau o le bradykinin (lea ei ai lona itu le lelei i le itu o aafiaga e pei o le tale ma le angioedema e fesootai ma le faaputuputu o le bradykinin). Ole aʻafiaga o le fualaau faʻasaina e le fesoʻotaʻi ma le galuega o le resma renin. O le mea lea, o le faaitiitia o le toto maualuga ua matauina e le gata i le masani, ae i le maualalo foi o lenei hormone, lea e afua mai i le aafia i le tino o le renin-angiotensin-aldosterone. Ona o lona aafiaga o le vasodilating, o le capoten e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le vaʻaia ma le pulmonary vascular resistance, faʻatoʻilaloina o le mamafa o le gaʻo o le pulmonary, faʻaleleia le gaioiga o le cardiac ma le faʻamalositino. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e faʻaitiitia ai le mamafa o le hypertrophy o le ventricular left, e puipuia ai le alualu i luma o le toilalo o le fatu ma faʻalavelave ai le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le friction. Faʻaitiitia le maualuga o le sodium i tagata gasegase o le fatu le tumau. O le tele o le faʻalauteleina o le lumenia o laʻau nai lo veins. Faʻaleleia le toto i vaega o le myocardium e aʻafia i le siama. E le faʻaaogaina le faaputuga platelet (gluing). Faʻaititia le leo o fesoʻotaʻiga (efferent) o le renal glomeruli, ma faʻatalanoaina ai le hemodynamics i totonu, ma faʻalavelave ai le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka.

A maeʻa le faʻafofogaina, ia le itiiti ifo i le 2/3 o le gaioiga galue e vave ona faʻaaogaina i le gastrointestinal tract. O le meaʻai faʻatasi e tasi e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o meatotino o capoten e 30-40%. O le maualuga maualuga o le plasma concentration e faatuina pe a maeʻa le 30-90 minute. I le taimi lava e masani ai, o le 25-30% o le vailaʻau e fusifusia i polotini (aemaise lava i le albumin). Kapoten ua faʻafeiloaʻiina e le microzyal ate o enzymes e fausia ai metabolites faʻamalosi. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e itiiti ifo i le 3 itula (i le tulaga o le le atoatoa, e mafai ona oʻo i le 32 itula e faalagolago i le maualuga o le maʻi).

Kapoten o loʻo maua i totonu o maʻa. Ole fua muamua o le fualaau faasaina e mafai ona ese mai le 6.25 i le 12.5 mg 2-3 taimi i le aso. I le toesea po o vaivaiga o le tali mai, o le a faasolosolo malie le alualu i luma i le 25-50 mg 3 taimi i le aso. O tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatuga o loʻo faʻamatalaina sili atu le faʻaogaina o faʻamaʻi o le kapeteni. Ole fua pito i maualuga o aso uma o le vailaʻau e 150 mg. I le faaopoopo atu i le faʻasaʻoina o faʻamaʻi, o loʻo i ai pea le tele o tapulaa e tatau ona faʻamautuina ai le kapoti ma le faʻaeteete tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le angioedema e mafua mai i le ACE, le faʻamalosi o le valve, cerebrovascular insufficiency, maʻi o le heart, maʻi o le maʻisuka, hyperkalemia, gasegase poʻo le faʻamaʻi, ma le matua. Kapoten e le fautuaina mo le faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻamalositino ma sauniuniga mo le faʻasaoina o le faʻamalositino (o lenei mea e faapitoa lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le le atoatoa). Ua faamatalaina lenei mea e ala i le faateleina o le lamatiaga o le hypermalemia, talu ai o tagata atiati ACE e faaitiitia le maualuga o le aldosterone, lea e aofia ai le tuai i le tino o le konatela. O le faʻaaogaina o le ufiufi i tamaiti e mafai ona na o mataupu lava e le aoga ai isi vailaʻau.

Faʻaiʻuga o Kapoten

Kapoten mafua ai aʻafiaga o loʻo i lalo mai totoga eseese ma tino:

1.Laʻau popolevale ma totoga faʻalogo:

  • Vaivai,
  • Tesea
  • Tigā
  • Tauvalea
  • Le mautonu,
  • Faʻanoanoa
  • Faʻafitauli
  • Ataxia (faʻavaivaia le faʻatulagaina o gaoioiga),
  • Faiva
  • Paresthesia (lagona o le paʻu, tingling, "goosebumps" i totonu o vae),
  • Vaavaaiga vaaia,
  • Faʻaleagaina o le manogi.
2.Faiga palapala cardiovascular ma le toto:
  • Malosiaga (toto maualalo maualalo)
  • Ortpotatic hypotension (o se paʻu paʻu i le mamafa pe a alu ese mai se nofoa poʻo se tulaga pepelo ile tulaga tūlaga),
  • Angina pectoris,
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Arrhythmia
  • Loto fatu
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • Tusipese edema,
  • Lymphadenopathy
  • Anemia
  • Faʻamau tiga
  • Soifua o Raynaud
  • Vaʻa
  • Pallor o le paʻu
  • Cardiogenic faateʻia,
  • O le thromboembolism o le pulmonary,
  • Neutropenia (faʻaitiitia o le numera o neutrophils i le toto),
  • Agranulocytosis (faʻaaogaina atoatoa o basophi, eosinophils ma neutrophils mai le toto),
  • Thrombocytopenia (faʻaitiitia o le faitau platelet i lalo o le masani),
  • Eosinophilia (faʻapupula i le numera o eosinophil luga atu masani).
3.Malosiaga o le tino:

Pharmacology

Antihypertensive agent, le inhibitor ACE. O le faiga o le antihypertensive action e fesoʻotaʻi ma le faʻatauvaina o le gaioiga o le ACE, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le fua faatatau o le liua o le angiotensin I i le angiotensin II (lea e maua ai le vasoconstrictor aloaia ma faʻaosofia ai le pulefaʻatasia o le aldosterone i le pusa oona). E le gata i lea, o le captopril e foliga mai ei ai sona aafiaga i le kinin-kallikrein system, e puipuia ai le gau o bradykinin. Ole aʻafiaga e le faʻalagolago i le gaioiga o le plasma renin, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina i le masani ma e faʻaitiitia ai foi le maualuga o le hormone, lea e afua ona o le aafiaga o le RAAS. Faʻateleina le matelaina o maʻi ma gaʻo toto.

Ona o lona aafiaga o le vasodilating, o le a faaitiitia ai le OPSS (afterload), faʻalavelave mamafa i le pulmonary capillaries (preload) ma le tetee i le pulmonary vessels, faʻateleina le gaioiga fatu ma le faʻapalepale. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e faʻaitiitia ai le mamafa o le hypertrophy o le myocardial ventricular left, e puipuia ai le alualu i luma o le toilalo o le fatu ma faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o le faʻasologa o le ventricular agavale. Fesoasoani e faʻaitiitia le sodium i tagata mamaʻi i le fatu vaivai o le fatu. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. Faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelets.

Faʻaititia le leo o le telefoni feaveaʻi o le glomeruli o gaʻo, faʻaleleia hemodynamics intracubulin, ma puipuia ai le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka.

Kapoten - analogues

O Kapoten e iai ona uiga e lua ituaiga - faʻamaonia ma, i le mea moni, tutusa. Synonyms o fualaau faasaina lea, e pei o Kapoten, o loo aofia ai le captopril o se mea galue malosi. O analogues a Kapoten o fualaau ia mai le vaega o le inisiua ACE o loʻo i ai isi mea gaosi (e le o captopril), ae o loʻo tutusa foi le fomaʻi o le togafiti.

Synonyms o Kapoten O vailaʻau nei:

  • Fugalaau-25 papa,
  • Blockordil papa
  • Captopril laulau.

O analogues a Kapoten O fualaau nei o:

  • Acupro pills
  • Laupepa Amprilan
  • Arentopres papa,
  • Pepa o Bagopril
  • Burlipril 5, Burlipril 10, Burlipril 20 ipu,
  • Wazolong Capsules,
  • Hypernova pills,
  • Hopten capsules,
  • Papa papalagi
  • O capilale o Dilaprel,
  • Fualaau diropress
  • Paʻu papa
  • Zepardis 7.5 ma Soketis 30 pusa,
  • Vailaau Zonixem
  • Laʻau faʻatagaina,
  • Fualaau Irmed
  • Quadropril papa
  • Pepa o Quinafar,
  • Paʻu pepa,
  • Corpril papa
  • Laʻau o le Lysacard,
  • Lysigamma tablets,
  • Lisinopril papa,
  • Papa laulau,
  • Lysiprex papa
  • Lizonorm laulau,
  • Lysoril papa
  • Listril papa
  • Lisi Liten
  • Methiapril papa,
  • Monopril papa
  • Moex 7.5 ma Moex 15 papa,
  • Palani table ma capsules,
  • Perindopril papa
  • Perineva ma Perineva Ku-papa,
  • Paina papa
  • Pusa laupapa
  • Papa maʻa,
  • Pills malamalama,
  • Prestarium ma Prestarium O se papa,
  • Ramigamma papa,
  • Ramicardia capsule,
  • Ramipril papa
  • Lapalapa mama,
  • Tusi a le Renipril
  • Renitec papa
  • Papa o Rileys-Sanovel,
  • Sinopril papa
  • Taofi Puipui,
  • Faʻamataʻu faʻamaonia,
  • Pusa pepa,
  • Pulu fua,
  • Fosinopril papa,
  • Fosinotec papa
  • Hartil pepa
  • Pusa Hinapril,
  • Ednit papa
  • Papa Enalapril,
  • Pepa o le enam
  • Pene ma Enap P,
  • Fualaau oona
  • Enapharm papa,
  • Enbal pills.

O le tele o iloiloga e uiga i Kapoten (e sili atu i le 95%) e lelei, ona o le vave ma le faʻamaonia. O le mea lea, i le iloiloga e iloa ai o le fualaau faasaina e vave lava ona faʻaitiitia ai le toto ma, e tusa ai ma lea tulaga, e faʻamaonia ai le lelei. Kapoten e aoga lava i mataupu e le mafai e isi vailaʻau ona taulimaina le galuega. O le toʻatele o tagata i iloiloga e taʻu mai ai o le fualaau faasaina e aoga mo le taofia o faʻalavelave faʻalavelave maualuga.

E leai lava ni iloiloga le lelei e uiga i Kapoten, ae ui i lea, o mea e maua e mafua ona o le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga e faʻamalosi ai se tagata e teena le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Corinfar poʻo Kapoten?

Kapoten o se fualaau faasaina mai le vaega o le ACE inhibitors, ma Corinfar o se meaola o le calcium o loʻo aofia ai le nifedipine o se mea gaosi. O vailaʻau uma e maua ai le mamafa o le toto ma faaitiitia le avega i luga o le fatu, e ui i lea, e ui lava i le tutusa o le togafitiga, e matua ogaoga le feeseeseaiga i le va oi latou e fai ai se faatusatusaga faigofie e le mafai.O vailaau taʻitasi e iai mea lelei ma mea e le lelei, ma o le mea lea e filifilia ai vaega e sili ona fiafia i ai le latou talosaga.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga Corinfar i le taimi o maitaga ma le susu, ma Kapoten e matua faasaina ona faʻaaoga i le taimi o le gaioiga. O le mea lea, o fafine maʻitaga e tatau ona sili ia Corinfar mo le faasaʻoina o le toto.

Kapoten galue ma le agamalu, mafua ai nai aʻafiaga aʻafiaga ma talafeagai mo le faʻaoga faʻafuaseʻi ina ia faʻaitiitia ai le mamafa. Corinfar e sili atu lona malosi, o lona aafiaga e sili atu ona faʻailoaina, ma o aʻafiaga i itu e sili atu ona leaga. O nei vailaʻau faʻasolosolo e faʻateleina le faʻamalosi vave, ae o le Kapoten e sili atu ona umi nai lo Corinfar. O le mea lea, pe a manaʻomia, ia faʻaitiitia le mamafa mo se taimi umi, e sili atu le ave Kapoten. Afai e te manaʻomia vave vave, faʻavave ma faʻaitiitia le mamafa, ona lelei ai lea ona faʻaaoga Corinfar.

E le gata i lea, o le Corinfar e mafai ona faaoso ai le tachycardia. O le mea lea, faatasi ai ma se faʻagasologa o palpitations, e sili atu ona lelei le filifilia Kapoten.

O tagata e pagatia i le maʻisuka poʻo le maualuga maualuga ona o faʻamaʻi fatuga e sili atu i Kapoten, talu ai e le aoga le Corinfar i le faʻasaʻoina o le mamafa i nei vaega o tagata gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga