Uluai faailoga o le maʻisuka ma o latou uiga lelei

O le 25% o tagata e maua i le maʻisuka latou te le iloa o latou maʻi. Latou te faʻamalosi pisinisi, aua le gauai atu i faailoga, ma o le taimi nei o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le tino. O lenei maʻi ua taua o se tagata fasioti tagata. O le taimi muamua o le le amanaʻiaina o le maʻisuka e mafai ona tupu i le fatu fatu, fatuga o fatugaʻo, faʻafitauli o le vaʻai, poʻo faafitauli i vae. O le mea e masani ai, o le maʻisuka e pau i totonu o se siama ona o le toto maualuga, e alu i togafitiga mamafa, ona amata ai lea ona togafitia.

I luga o lenei itulau, o le ae aoaoina ai faamatalaga taua e uiga i faailoga o le maʻisuka. O faʻamatalaga muamua ia e mafai ona faigofie ona mafua i se malulu poʻo se suiga i tausaga. Ae peitai, a maeʻa le faitauina o la matou tusiga, o le ae leoleoina oe. Faia se gaioiga i le taimi e puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka. Afai e te masalomia o loʻo maua oe i le maʻisuka, faʻatusatusa au faʻamaʻi ma i latou o loʻo faamatalaina i lalo. Ona e alu lea i le fale suesue ma faia se suʻega toto mo le suka. O le mea sili ona lelei e le o se auʻiliʻiliga o le sugar sugar, ae o se suʻesuʻega o le hemoglobin glycated.

Saili lou toto toto e malamalama i au suega o suʻega. Afai o le suka o le a maualuga, ona mulimuli lea i le laasaga o lea laasaga mo le togafitia o le maʻisuka e aunoa ma se meaai fiaai, iniseti insulin ma fualaau leaga. O le toʻatele o tane ma fafine matutua e le amanaʻia uluaʻi faailoga o le maʻisuka ia i latou lava ma a latou fanau. Latou te faamoemoe e "atonu o le a pasi." Ae paga lea, o se fuafuaga le manuia lea. Talu ai ona o nei tagata gasegase latou te o atu i le fomaʻi i se taimi mulimuli ane, ae i se tulaga e sili atu ona ogaoga.

Afai e matauina le maʻisuka i se tamaititi poo se tagata talavou i lalo ifo o le 25 tausaga le matua e aunoa ma le mamafa, ona ono foliga mai o le maʻisuka ituaiga 1. Ina ia togafitia, e tatau ona e tuiina le inisalini. Afai e masalomia le maʻisuka o le aloaʻia poʻo le tamaloa e silia i le 40 tausaga ma le mamafa, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 2 lenei. Ae o lenei mea o se faʻamatalaga faʻamaonia. O le fomaʻi - o le endocrinologist o le a mafai ona faʻamaonia lelei le ituaiga o maʻisuka. Faitau le tusiga "Suʻeina o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2."

Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 e vave faʻavave i se tagata, i totonu o nai aso, ma tele. E masani lava ona pa'ū le maʻi i se maʻi maʻi suka (ua le iloa), e ave faanatinati i le falemai ma ua uma ona maua i le maʻisuka.

Matou te lisiina faailoga o le maʻisuka ituaiga 1:

  • matuai galala: o se tagata e inu i le 3-5 lita o le vai i le aso,
  • manogi o le acetone i luga o le ea,
  • o le tagata gasegase o loʻo i ai se manaʻoga tele, e tele na te 'ai, ae i le taimi lava e tasi o loʻo tele lona paʻu mamafa,
  • e masani ona fai ma faʻamalosi (urination) e taʻua o polyuria, aemaise i le po,
  • manuʻa faʻamaloloina lelei
  • o le paʻu paʻu, e masani lava ona i ai ni gasegase po o se maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona amata i le 2-4 vaiaso pe a mavae le faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, rubella, misela, ma isi) poʻo le ogaoga faigata.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

O lenei ituaiga o maʻisuka e amataina lemu i le tele o tausaga, masani lava i tagata matutua. O se tagata e le lavava i taimi uma, o ona manua e malolo le lelei, o lana vaaiga mamao ua faaitiitia ma ua mamafa lona mafaufau. Ae na te le iloa o nei mea moni o faʻamaʻi o le maʻisuka. O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua ile faalavelave faʻafuaseʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • faitioga lautele: gasegase, vavalalata vaaiga mamao, faafitauli tau mafaufau,
  • faafitauli o le paʻu: o le vevela, o le galo masani, manua ma soʻo se faʻamalologa faʻaleagaina,
  • fia inu - e oʻo i le 3-5 lita o le vai i le aso,
  • e masani ona tu i luga le tagata e tusi i le po (!),
  • maʻi pipili i luga o vae ma vae, faʻalavelave poʻo tingling i vae, tiga pe a savali,
  • i totonu o fafine - gasegase, lea e faigata ona togafitia,
  • i taimi mulimuli ane o le maʻi - leiloa le mamafa e aunoa ma meaai,
  • gasegase tupe e aunoa ma ni faʻamaoniga - i le 50% o tagata gasegase,
  • leai se faʻaaliga, faʻamaʻi fatu, fatu faʻafuaseʻi fatu, stroke, o le uluai faʻamatalaga o le maʻisuka ituaiga 2 i le 20-30% o maʻi (vaai se fomaʻi i le vave e mafai ai, aua nei tolopo!).

Afai o loʻo e mamafa, e pei foi o le vaivai, o manuʻa e faʻamalolōina le lelei, matala, matala le mafaufau - aua le faʻavalevalea e siaki lou suka toto. Afai e maualuga - e tatau ona togafitia oe. Afai e te le faia lenei mea, o le ae vave maliu, ma o le a iai se taimi e te mafatia ai i ni faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka (tauaso, fatuga o fatugaʻo, vae o le tino ma le garene, stroke, fatu).

O le taofiofia o le maʻisuka ituaiga 2 atonu e faigofie atu nai lo le mea e te manatu i ai.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

O le laʻititi o le tamaititi e amata ona maua i le maʻisuka, o le tele foi o lona uiga o le a lafoina mai i latou na matauina i tagata matutua. Faitau le tala auiliili, "Faailoga o le maʻisuka i tamaiti." O le aoga lenei mo matua uma ae maise lava mo fomaʻi. Talu ai i le galuega a se fomaʻi, o le maʻisuka e seasea lava. O fomaʻi e masani ona ave faʻamaoniga o le maʻisuka i tamaiti e fai ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka ituaiga 1 mai le maʻisuka ituaiga 2?

O faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 e tele, o le maʻi faʻafuaseʻi ona amata faʻafuaseʻi. I le maʻisuka ituaiga 2, o le soifua maloloina e faasolosolo malie lava. I le taimi muamua, e naʻo le maʻisuka ituaiga 1 na manatu o se "faʻamaʻi o le tupulaga", ae o lenei ua paʻu nei tuaoi. I le maʻisuka ituaiga 1, o le gaʻo e masani lava ona toesea.

Ina ia iloa le maʻisuka ituaiga 1 mai le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e suʻeina se suʻega faʻamaʻi mo le suka, faʻapea foi le toto mo le kulukose ma le C-peptide. Faitau atili i le tusiga "Suʻega o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2."

Tigā ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le urine (polyuria)

I le maʻisuka, mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, o le maualuga o le suka (glucose) i le toto e tulaʻi mai. O le tino e taumafai e faʻaumatia - faʻasese i le urine. Ae afai o le maualuga o le kulukose i le urine e maualuga tele, o le a le misia e fatuga. O le mea lea, e tatau ona i ai le tele o urini.

Ina ia "gaosia" le tele o le urini, e manaomia e le tino se aofaiga saʻo o le vai. Ma o loʻo i ai se uiga o le galala tele mo le maʻisuka. O le tagata gasegase e masani lava ona i ai. E tulai mai o ia i luga i le tele o taimi i le po - o se uiga masani lea o le maʻisuka.

Smell o le acetone i luga o le ea

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele le kulukose i totonu o le toto, ae e le mafai ona aʻafia e sela ona o le inisalini e le lava pe leai foi se lelei. O le mea lea, o sel o le tino (sei vagana ai le faiʻai) e fesuiaʻi i meaʻai e ala i gaʻo gaʻo.

Pe a gauia e le tino le gaʻo, o mea e taʻua o "ketone body" e aliali (b-hydroxybutyric acid, acetoacetic acid, acetone). A oʻo ina maualuga le faʻaogaina o tino o le ketone i le toto, e amata ona faʻasaʻolotoina i le taimi o manava, ma le manogi o le acetone e aliali i le ea.

Ketoacidosis - coma mo le maʻisuka ituaiga 1

Sa i ai se manogi o le acetone i le ea na vevela - o lona uiga o le tino ua suia i le 'ai o gaʻo, ma tino o le ketone o loʻo faʻasaga i totonu o le toto. Afai e te le faia fua i le taimi (faʻapipiʻi insulin) mo le maʻisuka ituaiga 1, ona oʻo ai lea i le maualuga o le maualuga o nei tino o le tino.

I lenei tulaga, e le maua e le tino le taimi e faʻafefe ai, ma suia ai le elemene o le toto. O le toto o le toto e tatau ona i totonu o tapulaa vaapiapi (7.35 ... 7.45). Afai e alu atu i tua atu o nei tuaoi - o loʻo i ai le le mautonu, moe, le fia ai, lese (o le vomiting), ae le o se tiga matuia i totonu o le manava. O nei mea uma ua taua o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Afai e pa'ū se tagata i se siama ona o le ketoacidosis, o se faʻalavelave faigata lea o le maʻisuka, e mafua mai i le le atoatoa poʻo le maliu (7-15% o maliu). I le taimi lava e tasi, matou te unaʻia oe e aua le fefe i le manogi o le acetone mai lou gutu pe afai o oe o se tagata matua ma e leai sau maʻisuka ituaiga 1.

Pe a togafitia le maʻisuka ituaiga 2 ma se taumafataga maualalo o le carbohydrate, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le ketosis - o le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto ma le tino. O se tulaga faʻaleagaga masani lea e leai sona aʻafiaga. O le pH o le toto e le pa'ū ile 7.30. O le mea lea, e ui i le manogi o le acetone mai le gutu, e lagona e se tagata le masani. I le taimi nei, ua ia faʻateleina le tele o meaʻai ma ua le maua le mamafa.

Faateleina le manava o le maʻisuka

I le maʻisuka, e leai se inisalini o le tino, pe leai foi se aoga. E ui lava e sili atu nai lo le glucose i totonu o le toto, e le mafai e gase ona aʻafia ona o faafitauli i le inisalini ma le "matelaina". Latou te auina atu faailoga o le matelaina i le faiʻai, ma faʻalautele ai le manaʻo o se tagata.

E lelei le 'ai lelei o le tagata maʻi, ae o le gaʻo vailaʻau e sau ma meaʻai e le mafai ona gaʻo le tui o le tino. Faʻateleina le manaʻai seia oʻo ina fofoina le faafitauli ile inisalini poʻo seʻia oʻo ina oʻo i siama e suia i gaʻo. I le tulaga mulimuli, o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona atiaʻe le ketoacidosis.

Paʻu o le paʻu, faʻamaʻi pipisi faifaipea, gaʻo

I le maʻisuka, o le kulukose o loʻo faʻapupulaina i vai uma o le tino. E tele naua le suka, e aofia ai le afu. O meaʻai ma siama e fiafia tele i le susu, mafanafana le siosiomaga ma le faateleina o le maualuga o le suka, lea latou te fafaga ai. Faʻaauau le maualuga o le kulukose o lou toto i mea masani - ma o le a faʻaleleia lou tino ma le gaʻo.

Aisea e le faʻamalolo ai manuʻa i le maʻisuka

A faʻaleleia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e iai sona aʻafiaga i puipui o toto toto ma sē uma e fufulu i le tafe toto. Ina ia faamautinoa le faʻamalolo, o le tele o faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le tino. E aofia ai, le vaeluaina o vaʻaiga paʻu tino.

Talu ai o meaola e faʻaalia i aʻafiaga o le "sili" glucose, o nei faiga uma ua faʻagesegese. O tulaga lelei mo le manuia o faʻamaʻi pipisi e faia foi. Matou te faaopoopo atu i fafine o loʻo maua i le maʻisuka, o le paʻu o le tino ua vave ona tupu.

I le faaiuga o le tusiga, matou te toe fia fautuaina oe ia vave siaki lau maualuga o le suka suka ma talanoa i se endocrinologist pe afai e te vaʻaia faailoga o le maʻisuka ia oe poʻo oe pele ia te oe. E le mafai lava ona togafitia i le taimi nei, ae o le taofiofi o le maʻisuka ma le ola e masani lava e moni. Ma atonu e faigofie atu nai lo le mea e te mafaufau i ai.

Le aso lelei E 41 oʻu tausaga, maualuga 172 cm, mamafa 87 kilokalama. Ou te taumafai e puleaina laʻu suka i luga o se manava leʻo i le falemaʻi i taimi uma. Faailoga mai le 4.7-5.5. Latou te fai mai i taimi uma o le suka e masani lava. Sa ou filifili e siaki i le fale pe a maʻea le aoauli. Sa 'ai au keke i le lauti - o le masini na faʻaalia 13.7 i le 40 minute, ona 8.8 i le 2 itula. Pe o le maʻisuka? Ona oʻo mai lea o le afiafi ma le taeao o le taeao na toe faʻafouina ai le 4.6 - na toe foʻi mai faailoga i le masani.

Faitau pe o le a le tele o le puleaina o le suka o le toto, ola e pei o lenei mo ni nai aso - ma o le a manino. O se suʻesuʻega muamua na faʻavaivaia le faapaleni o le kulukose.

I soʻo se tulaga, e aoga mo oe i le taimi nei e suesue i le ituaiga 2 togafitiga togafitiga o le maʻisuka ma faʻaauau ona faʻatinoina, o lona uiga, sui i se taumafataga maualalo-carbohydrate.

Lelei lelei Faʻamolemole taʻu mai ia te aʻu, o se mea e maualalo i le carbohydrate, o le acetone e faʻaalia i le urine, e faʻapefea ona ou faʻaumatia? Na fautuaina e le fomai e inu pia fou ma faaopoopo ai vine ma fua i le lisi. E alu le acetone, ae o le suka e alu aʻe. O nisi ituaiga o liʻo mataʻutia. O le a se mea e mafai ona faia e faʻaumatia ai le acetone i le urine?

> O le a le mea e mafai ona faia i
> lafoai le acetone i le urine?

O lenei lomiga ua talanoaina auiliili iinei. Mo tamaiti ma tagata matutua - o le mataupu faavae e tutusa.

> Na fautuaina au e le fomai e inu vai fou
> ma faaopoopo fualaau ma fua i le lisi autu.

O le a ou taʻu atu ia te oe le mea e tatau ona tuu ai e lenei fomai ana fua, vine ma sua ...

O le mea moni o le taofia lea o le faʻaaogaina o gaʻo meaʻai mo se taimi umi. O le mea lava na ia sau ai i lenei mea i le fuaina o le suka i le lua itula talu ona 'ai ma faitau le tele o tusitusiga. Ona ia faaopoopo lea o le taaloga. Ma na tonu ia te au e fua i le acetone i le urine. Na foliga mai o se mea lelei. Na ou alu i le fomaʻi, faamatala le tala atoa o laʻu sailiga i luga o se meaʻai maualalo (carbohydrate) (o le taimi nei ua ou iloa le ala e saʻo ai le taumafa). Sa ia faataamilo i le malumalu ma faapea mai e le mafai ona e ola faapei o lena, ma e sili atu foi i taaloga. Ioe o le ai ai le acetone, pe afai e te le 'aina gaʻo. Ina ua maeʻa iloiloga uma, o le suka mo le tausaga na paʻu mai le 7.4 i le 6.2. Ou te taʻu atu ia te ia o le taunuuga o loʻo i luga o foliga. O se taumafa maualalo ole tino gaʻo e faʻatasi ma taʻaloga e sili atu ona lelei nai lo lau pusa uma na e faʻamaonia. Sa le malie o ia ia te au. Ia, na ia fai mai ia te aʻu e fetuunai le taumafa e mafaufau ai i mea oona, ma ina ia aua neʻi tupu le suka na ou faatonuina ai Januvia e inu. O se tala lenei.
O mea uma e fetaui ma aʻu i se taumafa maualalo o le gaʻo, sei vagana ai le acetone i le urine. Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ona faʻaauau pea ona i ai i taimi uma le acetone i le urine? Na e tusia, e manatu e leai se afaina, aua ua fetuunai fatuga o tagata mo se tulaga faapea. Faʻafetai mo le 'upega tafaʻilagi! O le tele o faamatalaga aoga ua uma ona lafoina, o le mea autu o le aoao lea pe faapefea ona taulima lelei. A uma mea uma, e eseese i tatou.

> Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo,
> ona faʻaauau pea lea o le acetone i le urine?

O le a itiiti, ae e le afaina. Inu le tele o suavai ina ia le aofia ai gaʻo.

O le maʻisuka atoa ma le mamafa o tagata e tutusa lava, i le uiga o se meaai maualalo-carbohydrate e lelei tele mo i latou uma, ma o meaʻai gaʻo e leaga tele.

E leai se faʻamaʻi o le maʻisuka. O a laasaga muamua e manaʻomia e siaki saʻo ai le i ai poʻo le leai o le maʻisuka? Afai e mafai, tusi i lalo laasaga i laasaga. O fea fomai e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia, o a suʻega e fai?

> O fea fomai e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia?
> o le a le ituaiga o suʻega e fai?

Lelei lelei
Pe o le maʻisuka e te faʻavalea?

> Ma le maʻisuka, faʻafefe?

E le o manatu lenei mea o se faailoga o le maʻisuka. E mafai e le ulu ona vaʻavaʻai mo mafuaaga e eseʻese.

E 176 kupita le maualuga, maʻitaga, 22 vaiaso, mamafa sili atu i le 80 kilokalama. O loʻo latou setiina le maʻisuka maʻisuka. O le lona tolu o maitaga, o le lona lua i le pito e tutusa lava, na tuʻuina atu i le inisalini. A maeʻa le fanau mai, ona toe foi mai lea o le suka i se mea masani ma se mea maulalo gaʻo pe a uma le afa tausaga. Ou te taumafai e 'ai sina mea inu, ma fua le suka 5 taimi i le aso. I se tasi aso e masani lava, i le isi mea e tulai mai, ae le taua, leai se maualuga e sili atu nai lo le 7.5. Na faatonuina e le fomai le inisalini ma le faateleina o le suka i luga atu o le 6.5 e tusa ma le 2-4 iunite. O le fesili - pe le o se vaisu i le inisalini? Mata o le a mafai ona ou "nonoa" faatasi ma ia ina ua uma ona fanauina? O le faʻamoemoe o le faʻavavau faʻapipiʻi i le suauu e mataʻu.

> o le ai ai se vaisu i le inisalini?

> Mata o le a mafai ona ou "nonoa" ma ia ina ua uma ona fanau?

Ioe, pe a toe foʻi mai lou suka suka i le masani

Talofa. E 52 ou tausaga, mamafa 56 kilokalama, maualuga 155 cm I le taimi o se suʻega faaletino, na maua ai loʻu suka toto i luga o se manava gaogao taimi 7-7.5. A maeʻa ona 'aʻai - tusa ma le 10, aʻo lei' ai - 6-7.
Le resitala - ituaiga 2 maʻisuka, faatonuina Glucophage i le afiafi 500 mg, fua o le suka. Ole vailaʻau e le maua ai le suka.
Sa ou faitau e uiga i le maʻisuka. Na ou pasia le auiliiliga mo le C-peptide: 643.3 ma se masani o le 298-1324.
O nei masalosaloga, o le a le ituaiga o maʻisuka o aʻu? Faamolemole tali.

> O nei masalosaloga
> o aʻu o se ituaiga o maʻisuka?

E i ai ou masalosalo na e faia se auiliiliga i luga o le C-peptide, ae e te leʻi tusia iuga mai le taualuga.

E ala i le faʻamatalaga, maʻisimune diabetes, ae le o le 2.

Talofa. E 55 oʻu tausaga, maualuga 182 cm, mamafa 100 kilokalama. Mo le suka, o fua anapogi anapogi na 7.5-7.8. Hemoglobin glycosylated - 7.4%. Na maua e tusa ma le masina talu ai. A o ou tu i le 2 vaiaso i le laina mo se fomaʻi i le falemaʻi (i le taimi atofaina), na ou oso i luga o le Initaneti. Faʻafuaseʻi taia lau 'upega tafaʻilagi. Na ia faʻatuatuaina ma nofo i luga o au meaai faʻapitoa. I lena taimi, ina ua ou lesitalaina i le falemai, ua ou pa'ū ifo i le 1.5-2 kilokalama, ma e amata mai Iulai 8, na o le 4.5-5 kilokalama. O lenei ua paʻu le mamafa o le gau. Ae e le o le mea autu lenei. Talu ai nei, ae ou te lei maua le maʻisuka, na ou mafatia i le mamafa i nisi taimi e oo atu i le 180/110, faatasi ai ma vaifofo masani. Talu mai le suiga i se taumafataga, ua toe foʻi atu le mamafa i le masani, ma ua faaalia i le aso, e pei o talavou, 115/85. Ma o lenei mea e leai se vailaʻau! Ou te le manao e avea ma se mea e masani ai, o lea o le a ou faaauau pea. I le taeao i le taeao mo le muamua muamua, sa i ai le sugar i lalo ifo o le 5. Ou te lei finau ma le fomaʻi e uiga i meaʻai - Na na ona ou faʻalogo, ma ou te le manaʻo e alu ese mai lau auala i le lumanaʻi. E le gata i tulaga. O le soifua maloloina ma le manuia!

Ou te le folafolaina atu i se tasi ua mautinoa le pa'ū o le mamafa. Tulaga masani o le suka toto - ioe.

Ou te le o faamoemoe e alu ese mai lau auala i le lumanaʻi

Lelei lelei Faamolemole fesoasoani mai ia te au e taulimaina le maʻisuka. I le lua masina talu ai, na ou pasia ai se suʻega toto mo le anapogi glucose - 9.0. A maeʻa le utaina o le kulukose - 15.0. Na maua e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 2 ma faatonuina le Diaformin.Ae le mamafa tele loʻu mamafa - o le 85 kilokalama ma le maualuga o le 177 cm, ma o le 78 kilokalama. E leʻi inu le Diaformin, aʻo alu o ia i se falemaʻi. I le falemaʻi, na ia pasia se auiliiliga mo le c-peptide - 0.7 ng / ml ma le hemoglobin glycated - 8.38%. I le falemaʻi, na fai mai le fomaʻi ei ai loʻu maʻisuka ituaiga 1 ma e tatau ona ou fesuiaiga i le inisalini. Na ou fautuaina malosi foi e taumafai Onglizu, ae o lenei vailaau faasaina, vaai i luga o le Initaneti, ua na o le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina.
O lea ou te le iloa le mea e fai. Inu Diaformin poʻo Onglizu pe liliu i insulin? Afai ou te amata inu Diaformin, pe o le a maeʻa maeʻa le pancreas?

na fai mai le fomaʻi ei ai loʻu maʻisuka ituaiga 1 ma e tatau ona ou fesuiaiga i le insulin.

Ioe E leai ni fualaau o le a fesoasoani ia te oe.

Talofa. O loʻu igoa Elena, 40 tausaga, maualuga 1.59. Na leiloa le 4 kilokalama i le lua masina, e fuaina le 44 kg. O le vaivai, paʻu o le mamafa ma faafitauli o gastrointestinal na amata talu ai nei, talu mai Iuni. Mo le ono masina i le taimi nei, na tiga loʻu ulu i taimi uma. Na ou alu i le tafaoga, sainia mo se faʻamatalaga ultrasound - na foliga mai o se mumu o le pancreas. O le toto o loʻo i totonu o le mea e gata ai, o loʻo suʻesuʻeina foi le suka inu ... Na sui aʻu i se taumafataga mo le togafiti o pancreatitis ma na maitauina le mamafa o le mamafa, aemaise lava pe a uma le falaoa ... Na ou oʻo i lau 'upega tafaʻilagi ... Na ou malamalama - Ou te manatu e pei o le maʻisuka LADA ... Na ou pasia se c-peptide, glycated hemoglobin. O iʻuga nei o le suʻega - HbA1C e masani - 5.1%, ma o le c-peptide o loʻo i lalo ifo o le 0.69 (0.79 - 4.19). E ese le ese. Ou te fuaina i se glucometer - e mafai ona faateleina le suka, o lona uiga e 11.9. O lea ou te manatu ai o loʻo i ai le maʻisuka poʻo se endocrinologist e tutusa lelei ma aʻu?

poo se endocrinologist e tutusa lelei ma aʻu?

E iai uma faailoga o le maʻisuka LADA. Amata le togafitiga ma se taumafataga e maualalo-carbohydrate ma ia mautinoa ia tui i lalo ifo o le insulin.

O le a se eseesega e fai mai e se endocrinologist? E tatau ona i ai lou ulu i ou tauau. O le galuega a le fomaʻi o le tuʻiina oe ina neʻi e faʻalavelave. O le a le mafatia o ia i au faʻafitauli o le maʻisuka.

Talofa Talu ai nei sa 60 tausaga loʻu matua. I le maualuga o le 168 cm, o loʻu mamafa e mai le 92-100 kilokalama. E faalua i le tausaga ona ou pasia se suʻega o le toto mo le suka - E masani ona i ai, pei o le cholesterol. O le mea moni, i ni nai tausaga ua mavae, na maualuga ai le suka i le 6. I le 2014, toto foaʻi mo le hemoglobin glyc - e tusa ma le 8.1%. I le taimi lava e tasi, o suʻega toto na faʻaalia ai le suka masani: 3.7 - 4.7 - 5. Na taʻu mai e le endocrinologist ia te aʻu e le mafai, ma o le iuga lea o togafitiga. Talu ai nei sa ou toe foai atu ai le toto mo le suka - o le masani lava 4.7. O le a le mea e mafai? Na fautua mai e le fomaʻi e ono mafai ona maua i le maʻisuka le tumau. Fautuaina le mea e fai ia te aʻu? Paʻu paʻu i lima, faʻavevesi o le mamafa, mamafa i totonu o le fatu, malosi malosi o le fatu ma nisi ituaiga o gatete i totonu, faʻapea foi ma se masalomia o le faʻamaʻi o le fafine (o loʻo ou faʻatali mo le taunuuga o le suʻega), e popole. I se faapuupuuga, o se lio leaga. Faatali mo lau fautuaga, faʻafetai muamua.

1. Faʻatau se mita o le kulukose toto i le fale, faʻataʻitaʻi i le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ma 1-2 itula pe a uma le taumafataga. Afai e faʻamaonia le maʻisuka, ia togafitia e pei ona faʻamatalaina i lenei 'upega tafaʻilagi.

2. A uma ona pasia faʻataʻitaʻiga i se potu suʻesuʻe tutoatasi tutoatasi, ae le o se falemaʻi poʻo se falemaʻi.

3. Suesue le tusiga e uiga i le puipuia o le fatu ma faia le mea o fai mai ai.

E 36 oʻu tausaga. E leai se auala e siaki ai loʻu suka toto. Ua ou i ai i le sone o le taua. Tau mai ia te aʻu, o nei faailoga e le tutusa ma le maʻisuka, ou te inu ma ou alu i le faletaele masani. O le mamafa e masani, E le o le mamafa o le mamafa 173 cm - 59 kilokalama, ou te le o gaʻo. E leai ni faailoga o le gaogao. A maeʻa ona tatou 'aina meaʻai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, tii ma suka, 200 kalama o falaoa, ma le peleni, e leaga. Loto, moe, fiaai, ae e le mafai ona ou 'ai se mea. Afai ou te mamafa loʻu tino pe fiaai mo le 6 itula - e alu ese faailoga. Tama o le maʻisuka ituaiga 2, o nofo i luga o metformin mo le tusa ma le 20 tausaga. Ae ua gaʻo o ia i lona olaga atoa. Ma na te 'ai e toetoe lava o mea uma e manaʻo ai sei vagana ai suka. E leai ni ona faafitauli.

E leai se auala e siaki ai loʻu suka toto

A aunoa ma le toto sugar data, e le mafai ona faia se siama.

Talofa, ua 42 ou tausaga, ua ou faʻamalosi fualaau mo le maualuga o le toto maualuga mo le 10 tausaga. O tausaga taʻitasi ou te faia ai suʻesuʻega ma togafitiga i se falemai i le aso. O le fomaʻi e togafitia le maualuga o le tikeri lona lua, lamatiaga 3. Faʻasaoina Lozap-plus, Amlodipine. Laʻau fofo mo le auiliiliga: glucose 7.69, cholesterol 5.74. Ina ua uma togafitiga, na latou auina atu i se endocrinologist. na talosagaina ai e le fomaʻi se suʻega o le toto ma se avega: anapogi glucose 6.75, inu se ipu tioata ma pe a uma le itula ua tea 14.44, ma le isi itula mulimuli ane - 11.9. Na fai mai le endocrinologist o loʻo ia te aʻu le maʻisuka, e ui lava o le 10 masina talu ai na i ai le 4.8 suka ma e leai se faʻaopoopoga faapena. O le mamafa e masani lava, ae o le maʻisuka ua aliali mai - e tupu? Ua uma ona ou faitau i le tele o tala e uiga i le maʻisuka ma ua ou iloa ai e leai se faailoga e tasi, vagana ai maualuga maualuga o le kulukose. E leai se tasi na maua i le maʻisuka i totonu o le aiga! O loʻu mamafa, ioe, e sili atu nai lo le masani - 98-100 kilokalama ma le maualuga o le 168 cm, ae ou te leʻi mimiti ma o loʻu suka toto e leʻi maualuga aʻe nai lo le masani. Na faatonuina aʻu i le Metformin 2 taimi i le aso ma le taumafataga Nu.9. Faamolemole taʻu mai ou te tago i lenei fualaau faasaina? Pe atonu e toe maua nisi suʻesuʻega? E mafai e le faʻateleina o vailaʻau ona faʻateleina le kulukose toto? Ae, o ou maua le maʻisuka?

Ioe, o oe o le matou tagata faatau 🙂

E mafai e le faʻateleina o vailaʻau ona faʻateleina le kulukose toto?

E mafai, ae le oi latou o loʻo faʻaalia i lau savali

E leai se tasi o le aiga e maua i le maʻisuka

E tatau ona amata i se tasi 🙂

E le mafai ona togafitia oe - o le a faʻaitiitia le mamafa i luga o le penisione

atonu e toe suʻe se isi suʻesuʻega?

Taumafai e faʻafesoʻotaʻi tagata mamai, tinamatua o nuʻu. Po o, atonu, i totonu o se monastery o le a latou togafitia e ala i faufauga.

Taʻu mai, pe i ai se avanoa o le maʻisuka i tulaga nei?
Mo le sili atu ma le ono masina, o le a paʻu vae i le po. O le neurologist na faʻataʻitaʻiina se vasega o le berlition ma le milgamma. Mai le taua i luga o le aso lona tolu ua leaga - ogaoga vevela, vaivaiga i totonu o le tolu i le fa itula talu ona uma le pulega. I le aofaʻi, na inu le pusa ile lua vaiaso. Na fai mai le fomai e faaauau pea, e ui lava i aʻafiaga, ae ou te leʻi faia. Talu mai lena taimi, o loo tumau ai pea faailoga. E masani ona ou lagona le leaga i le taeao. Mai se tasi ituaiga o meaai mamaʻi, o loʻo vaivai pea vaivaiga.
O le paʻu i luga o vae na amata ona faʻamalosi, o alofilima ua mamago. O faʻamaʻi masani faʻafuaseʻi, e pei ole urticaria, e le iloa le amataga. Sa i ai o ia i le falemai ma ni meaʻai, ma sa i ai foi le suka i ai. Sa latou fai mai o le suka e masani lava.
E 32 tausaga, maualuga 172 cm, mamafa 51 kg - e lei suia talu mai le 18 tausaga.
O a suʻega e pasia? I le endocrinologist, o le faamaumauga e ono masina oi luma, ae ou te fia faamaninoina se mea i le taimi nei.

e i ai se avanoa o le maʻisuka i tulaga nei ... I le faʻauʻuga o le endocrinologist mo le ono masina muamua atu

Siaki lau suka o le toto i le mita o le kulukose toto pe i totonu o se fale suesue tutoatasi. Aua le faʻasesē aʻu ma isi tagata uma.

Talofa. E 29 oʻu tausaga. I le taimi nei, o se suamalie suamalie i totonu o le gutu. I le taeao ua alu ese o ia. Na aliali mai le atuatuvale, na amata ona le mautonu, ua le mautonu. Fesili: e mafai ona avea pea se tofo mausali o se faailoga o le maʻisuka?

mafai ona avea se tofo suamalie tumau o se faailoga o le maʻisuka?

Faʻatau oe lava i se glucometer saʻo, fua tele lau suka - ma o le ae iloa.

O le tina o loʻu toalua na maua i le maʻisuka ituaiga 2 talu mai le 2005. E talia pea le mannil, corvitol, cardiomagnyl. O gatasi o vae e tiga ma faʻavaivaia, pa'ū. Suauu toto i le taeao e mafai ona 3-4, ma i le afiafi 15-20. Lua vaiaso talu ai na aveina ai au i se falemai ma le niumonia, ma o fualaau nei na faatonuina i taimi o togafitiga: furosemide, aspartame, vitamini C, ceftriaxone, veroshpiron ma isi. I le taeao, na ia aveina le manin, ma i le afiafi, na latou tuiina le inisalini. I le taimi lava e tasi, ina ua talia i latou i le falemaʻi, sa ia nofouta ma faʻanofo ia te ia lava, ma o lea ua i ai le le atoatoa o le faʻamaopoopoina, o le faʻataunuʻuina o le tino, o le faʻauʻuina pe a paʻu. Tau mai ia te au, pe i ai se avanoa o le a ia lagona ai le lelei? Pe saunia mo mea sili ona leaga?

E faʻalagolago i lau vaʻaia ma lou tina faaletulafono).

Talofa. E 16 oʻu tausaga, ma mai le 7 o ou tausaga sa ou maua i le autoimmune thyroiditis, vasega 3 o le lapisi. Ua ou iloa osofaʻiga faafuaseʻi, ua mamafa loʻu mata, ma o laʻu sugar taumafa e 5.5-7.8-6.8. Ua ou lesitalaina ma le endocrinologist. O le televave o le susu, urination, masani ona galala, sooga i vae o nisi taimi na afaina ai, moe, ma le vevela mo le 6 masina 37.0-37.5. E mafai ona ou maua le maʻisuka? E leai se isi i totonu o le aiga. Fai mai le endocrinologist o le suka e masani lava, ae a uma ona tilotilo i fua o suka i luga o le Initaneti, ou te popole. Le mea e fai

Suga 6-7 i luga o se manava gaogao - o le maʻisuka lenei

Aoao le Igilisi, faitau le tusi "Aisea e i ai pea ia te au ni faailo o le fomaʻi pe a masani au suega o galuega" ma fai le mea e fai mai ai. O togafitiga masani mo le autoimmune thyroiditis, lea e ofoina atu e fomaʻi i fale, e maua ai ni mea le lelei, e pei o togafitiga masani mo le maʻisuka.

Mulimuli i le ola maualalo o le gaosiga o taumafa o loʻo faʻamatalaina i lenei 'upega tafailagi. Saili po o le a le meaʻai, o le a le afaina ma meaʻai o loʻo i ai.

Le pele pele.
Ananafi na ou ofoina toto mai le tamailima i le tolu taimi e iloa ai le maualuga o le suka i totonu o le toto i lalo o le avega.
Sa ia faia suʻega i fafo.

08: 00-08: 30 (i luga o se manava gaogao): 106
10:00 (ina ua maeʻa le taumafataga o le taeao malolo 40 minute): 84
11:30: 109

Tau mai ia te aʻu, faamolemole, pe o le a le mea e mafai ona mafua mai i sea fesuiaiga i le maualuga o suka.
E le gata i lea, o le siitia le tumau o le mamafa 100/60 i le 147/96 ua matauina ma le faateleina o le fatu i le 120.
O nei faailoga o le maʻisuka?

Lua aso talu ai, na amata ona ou matauina se gutu malogo, i le taimi muamua sa na o le pito i luga o le laulaufaiva. A maeʻa le mago i le atoa o le faai. Sa ou manatu o ni faailoga ia o se malulu po o se fulu. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka?

Talofa O loʻu toalua e 40 ona tausaga. 2 masina ua mavae na pasia ai suʻega mo le suka, aua na ou lagona le le fiafia mo le silia ma le tausaga ma o loʻu totoga e masani ona faateleina. Sugar na faʻaalia i luga o se manava gaogao 9. E le gata i lea, o le endocrinologist na faatonuina Metformin Canon 0.5 2 taimi i le aso, ma na faatonuina foi e le fomaʻi le Besaprolol 1 r.v i le aso. Sa i ai o ia i se meaai, i lena taimi na mamafa le 116 kilokalama. O lea la ua ou faʻatagaina le fufulu ese o lauusiusi, ae sa ou 'ai fatu ma falaoa falaoa, apu, ma le manatu e mafai ona' aina lenei mea seia oʻo lava ina e faitauina lau tusiga. o le taimi nei e 12 kilokalama. , mamafa 104 kilokalama. Anapogi o le Suafa 5.0-6.2. , pe a uma ona 'ai le 5.7-6.4- 8.1. E i ai le faateleina o le mamafa i le 150 i le 100, ma le tusa o le 130 i le 80. O lea la, o loʻu manuia e leʻi faaleleia, faitioga o le le lelei o le soifua maloloina, toetoe lava o taimi uma e osofaia ai, pamuina, tiga o le ulu, faʻaleagaina. O le matamata atu ia te ia o le faamaʻi na o le leaga, pe faapefea ona fesoasoani ia te ia. A uma, e galue o ia o se avetaavale ma e pagatia pei o lenei. O le a se mea e mafai ona e fautuaina atu i lenei tulaga, pe faapefea ona fesoasoani i lau tane. Faafetai Faatali mo lau tali.

Talofa, e i ai laʻu fesili e pei ona ou faia se auiliiliga mo se suesuega faafomaʻi ma o iina na latou taʻu mai ai ia te au ei ai le suka i luga aʻe o le 6 ma na ou pepelo ia i latou na ou 'aina le taeao ae na ou ofoina atu le toto i luga o se manava leʻo ma i le taimi nei ua amata ona ou felelei,

E 22 oʻu tausaga, maualuga 175, mamafa 52 (Na ou mauaina le 12 kilokalama i le tolu masina), ou te matua pagatia le paʻu o le paʻu, galala, ou fia 'ai pea ma le tele o le suka mo le lua tausaga i lalo 6.7 e le tupu ... 03/03/16 e 7.7 e ui ou te leʻi 'aina le afa aso ao leʻi oʻo i le fua. O le maʻisuka lenei.

E i ai oʻu uiga uma seʻi vagana ai le mamafa o le mamafa. Nai lo lena, na oo lava ina ou mamafa. O le a le uiga o lenei mea?

Sa ou suesue i le mea na fuafuaina, ma na ou ofo, e fautuaina mai le puaa i se meaai faifaipea, aua e le o se meaʻai fua,?

Talofa, ua 31 ou tausaga, maualuga 160, mamafa 72.
O le hypotheriosis o se olaga atoa.
O le toto suka na siaki mulimuli i le taumafanafana, e masani lava.
I le taimi nei, e leai se auala e siaki ai, ae o le vevela, faoa mea e aveesea e le glucose (mo se faataitaiga, lole) e faʻalavelave. I le taimi lava e tasi, ou te le lagona le fiaai ma mafai ona ou fiaai mo aso e lua ma toetoe lava a leai se vai (!), I.e. Ou te le o fia inu foi. Pau lava le mea e faʻaalia ai le fiaai o nei osofaiga. Ae latou te tupu e pei o lena, aua le faalagolago i taimi uma i meaai. Na tuʻuina mai ia te aʻu se VSD, ae ou te manatu atonu o se isi mea e fesootaʻi ma le inisalini?

afiafi lelei.
Sa faʻamaʻi i le falemai i le niumonia.
E 30 oʻu tausaga ma i luga o se manava gaogao o le kulukose 7 i totonu o le toto.
Toe faia i le aso na sosoo ai ma le 7 foi
Laititi ma le mamafa ua faʻaitiitia 35.5-36 90 i le 60 o le mamafa ma o loʻo moe le moega.
Na sosoo ai, na faia suʻesuʻega i le aso.
A maeʻa le taumafataga o le taeao (suamalie lauti, falaoa paʻepaʻe ma le falaoa tao ma le pata) 5.4 glucose
E tasi le itula ma le afa i le maeʻa o le aoauli 7.6
5 itula i le maeʻa o le aoauli 7
20 minute talu ona uma le taumafataga o le afiafi e 7.6

Latou te fai mai o loʻo i ai le suka ma le endocrinologist na sau ma tusi mai ia te aʻu se faʻamaoniga o le maʻisuka.

Na ou faitau e uiga i faʻafitauli o lenei faʻamaʻi ma ou te manao e pipii atu i se olaga ola maloloina ma se taumafataga maualalo o le gaʻo.

Ou te fia malamalama i loʻu maʻisuka po o le maʻisuka. E maualuga le 194 cm ma le mamafa 125 kilokalama. Ae i le masina i luga o se taumafataga, na leiloloa ai le 8-9kg ma ou lagonaina ai se faʻaleleia lelei i le manuia. Ua ou fuafua e leiloa le mamafa i se mea i le 100-105 kilokalama taumafa ma gaoioiga faaletino.

Ona sosoo ai lea ma laʻu fesili na ou le mauaina i luga o le saite le tali.

O aʻu suega o le a toe foʻi i le masani, ma e tusa lava pe a ou pasia se auʻiliʻiliga i se avega o le kulukose, atonu o le a faʻaalia le masani.
E sili atu ia te aʻu le i ai i se mea e maualalo ai le gaʻo pe o le teena o le falaoamata paepae ma le suamalie ma mataʻituina suʻega suʻega i le tausaga.

Afai ei ai se mea e tupu ai le 'ai ma afai o loʻo i ai muamua ma o le a ou toe foʻi mai i le mea e masani ai, o le a sili atu loʻu lelei i luga o se meaʻai poʻo oe e ai i nisi o taimi meaʻai gaʻo (supers soups ma borscht) ma o nisi taimi e aunoa ma le inu ava malosi. Pe sili atu le atamai le lafoaia o nei mea uma ma fesuiaʻi i se taumafataga maualalo-carbohydrate?

Na galo foi ia te au le faaopoopo atu faapea ao leʻi pau le paumonia, ou te lei matauina lava se tasi o faailoga o le maʻisuka ma le maualuga o le kulukose o le toto e leʻi oʻo i le 7 i luga o se manava leai. Lua masina ao lei oo i le niumonia, sa ou mafatia i le ogaoga o popolega ogaoga. Ma sa i ai loʻu maʻisuka i loʻu aiga.

E sili atu le lafoai o le gaʻo poʻo le pulea foi i le suka toto, pe afai o le mamafa e masani ma e leai se meaʻai?
Latou te tuʻuina mai ia te au le tele o fualaau oona ma o loʻo ou taoto i le moega i le taimi nei, faʻamolemole fautua mai pe o lelei loʻu mafaufau pe e aoga foi le i ai i luga o se meaʻai maualalo-gaʻo, e tusa lava pe masani ai laʻu suka?

O le aoauli lelei, o loʻu toalua (57 tausaga, 170cm, 56 kilokalama) ua uma ile 2.5 masina le matua pe a oʻo i le lapoa lapoa, poo le fagu fagu, ua liu lanumoana. I nai aso talu ai na siakiina ai suka i le taeao i luga o se manava gaogao, na faaali mai ai le 6.2, mo se taimi umi ua leva ona i ai ni vae (soles) toetoe lava o taimi uma e malolo, po o le po. Tuuina atu fautuaga i togafitiga ma togafitiga

SUGAR DIABETES E LE MAFAI ONA MAUA TAGATA, AO TAGATA TAGATA E TATAU ONA OLA I LE ITU ... AFAI E TE FIAFIA I LE VAEGA TAUMA, E TUSI AI LOU FAATINO O LOO FAAALIA AI. TUSI.

Talofa E 62 ou tausaga, maualuga 180, mamafa 100. E leai ni faʻailoga o le maʻisuka, sei vagana ai sina tele o le moe ma o nisi taimi e paʻu pe a uma le timu, ae e le o iai i soo se mea ma na fai mai o le a le afaina i vai leaga. i se tulaga lautele, malosi malosi faaletino ae le faitio e uiga i soʻo se mea. e iai le maʻisuka ituaiga 2 i le matua i se foliga malu. O suʻesuʻega Polyclinic e leʻi maua ai le maʻisuka. fale ile glucometer i taimi uma e maualuga le suka i le lautele o le 6-9 le tele. i le taeao 7.7, pe a uma le 'aiga o le taeao (croutons ma sisi, fuamoa, nisi o meli ma kofe) pe a maeʻa le 2 itula 8.1. ona fai lea o le siloti ma a maeʻa le 2 itula i le aoauli (supa, pateta ma aano o manu, siloti) ma a maeʻa le 2 itula 7.3. seasea itiiti ifo i le 6.7 i le taeao. i le taimi lava e tasi i se tulaga talitutusa, ina ua maeʻa le taumafataga o le taeao, o le suka o le suka na mai i le 7.5 i le 5.7.

Lelei lelei Ua 27 oʻu tausaga! O le maualuga o le 168, o le mamafa o le 60. O ananafi na oso aʻe ai le mamafa o le 158/83, pulse 112, na latou taʻua o se falemaʻi, na faʻaitiitia le mamafa i le masani, o le vailaʻau na gaosia, na latou maua ai le toto, na latou fuaina le suka toto, o se faailoga o le 8.4! (This evening, at 17.00, I le tau mafanafana, o le malosi lava lea e tasi e 2 taimi, ae latou te leʻi ave le toto mo le suka! O loʻo i ai faafitauli i le vaomalo, i le maeʻa ai o le maʻitaga, ou te inu i mea inu! Aiseā ua i ai se osooso i le suka? (O fomaʻi mai le falemaʻi e leʻi faʻaalia lenei mea, na latou fai mai latou te pulea le suamalie) O le a se mea e tatau ona ou faia? O fea e alu i ai Pe o faatatau uma lava i le vevela?

Talofa, mai faʻamaoniga o loʻo i luga, e leai se tasi e ese mai nai le tosoina o tamatamailima. E leai se vaivai e tusa lava pe ou te maʻi ma e le o togafitiga i le taimi lava ou te ala ai i le 7 o le taeao ma le toʻa malie seia oʻo i le 2 i le po. I le tau o le urine, ou te le alu i le po, mo le aso atoa ou te i totonu o le faletaele 3-5 taimi i le aso.E oo lava i le 'aina o mea suamalie e leai se mea ou te lagona ai le leaga, o le mea moni ou te lagona lelei le amanaʻia o le maʻi. Tau mai ia te au.

Le aso lelei! I le 2013, i le 27 o oʻu tausaga, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 1 ona e i ai uma faailoga iloga - Na leiloa le mamafa, leiloa le lauulu, e masani ona mimilo, sa i ai loʻu sugar 15, ma sa faatonuina le inisalini. Mo le 4 tausaga ua tuanaʻi sa ou tuiina le inisalini ae o le suka e leʻo atoatoa, glycated 7.9. I le gasologa o nei 4 tausaga, na ia maitauina ai o le inisalini e faasolosolo malie le fai i sina taimi puupuu ma le umi, e le mafai e le endocrinologist ona pikiina le fualaau talafeagai. O le aiga o loʻu tina ei ai aiga e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e leai se mamafa o le mamafa, ae ua matutua ma ua maua i le maʻisuka e oo lava i le taimi o le USSR ma e foliga mai o le ituaiga 2 ae o loo i ai uma i le inisalini io latou olaga atoa (atonu o le a le i ai le maʻisuka i luma o le USSR ....) I le 2013, na ou pasia ai le 29-mmol o le c-peptide o le 298 mmol, e tusa ai ma le masani o le 351 mmol, o le mea lea e le o uma uma ia peta na maliliu? E mafai ona ou taumafai i se togafitiga eseese? talu ai o loʻo galue lelei le inisalini, ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Height 170 mamafa 63 ae i loʻu olaga atoa tusa lava pe 55 tausaga le mamafa sa i ai se tamai taʻavale tumutumu e leai se pupuu

Faʻamolemole taʻu mai pe i le i ai o le maʻisuka e maua ai le suka i le maualuga o le maualuga -13-15. E le sili atu nai lo le 7-8. E mafai ona faʻatupulaia ma e le faʻaitiitia (i lalo o se taumafataga malosi) i le i ai o se maʻi faʻaleagaina? Sa lei i ai muamua iina. Na maua se tasi o tagata o le aiga. E ono mafai ona tuʻuina atu se maʻi faʻamaʻi (Candida cruze) i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafua ai ona le faʻaitiitia le suka o le toto? I le tulaga lautele, pe o aafia ai le toto toto i le i ai o se maʻi afaina?

O le vaivai, masani ai o le galala, o le fiainu, e masani lava ona vevela, masani ona osofaʻi. O le a ou le fai atu e uiga i le manogi o le acetone, e tatau ona sosogi muamua, ae o le manogi mai le gutu e mafua ona o ni "nifo". O le mea lautele, o loʻo i ai se masalosaloga o le maʻisuka ituaiga 1, ae o nei faʻamaoniga (sei vagana ai le mulimuli) mulimuli mo le tele o tausaga, ae ua e tusia e vave ona atiae le maʻisuka 1, e mafai ona e faia se mea e uiga i lenei mea? P.S. E le o toe umi ae ou alu i le tafaoga ma maua se suʻega faafomaʻi, ae o lea o le galuega "e le tuʻuina atu", o lea la, o le fesili o le, e aoga le saunia mo faafitauli i le taimi muamua?

Talofa, ua 23 oʻu tausaga, maualuga 169cm, mamafa 65kg. E leai se masalosalo o loʻo i ai loʻu maʻisuka i le tikeri muamua. O faʻataʻitaʻiga masani, taʻavale, urination i le po i le faletaele i totonu o le lua itula, paʻu o le paʻu pe a maeʻa le suamalie, faʻavave solo ma le vaginitis - toetoe o masina uma i lenei tausaga. Sa ou 'ai fualaʻau i ni nai popo mo ni masina ma e leʻi faʻafefe ai le paʻu i meaʻai, ona ou' ai ai lea o le meli, ma o le taimi nei ua uma ona togafitia au mo le afa masina ... Pe mafai ona tupu lenei mea i le maʻisuka, pe mafai ona ou folau?

Le aoauli lelei. O loʻu tama ua silia ma le 70 ona tausaga. Na ia maua le suka toto mai le 7.2-8.5. Sa ou valaauliaina o ia e inu meaʻai taumafa a Saina. suka e leʻi maualuga, ae leʻi faʻaitiitia. Ou te lei feiloai i se fomai. Sa ou alu i se falemaʻi ma, ioe, ou te leʻi inu "laʻu" meaʻai i meaʻai i lea mea. Sa amata ona tupu le sahao i totonu o le falemai, na oʻo atu i le 10 iunite. Na faatonuina e le fomaʻi ia te ia pills (e le mafai ona ou fai atu po o fea), ae le pau le suka. O le mea na tupu, i le faaiuga o le kosi i le falemaʻi, o lona suka na tumau pea i le atuatuvale i luga o le 9.9! Ina ua taunuu i le fale, na amata ona ia inuina le meaʻai e tasi e pei o luma o le falemai, ae na faateleina le metotia, i le 2 vaiaso na paʻu ai le suka i le 4.9, i le mavae ai o le vaiaso na siaki ai le suka suka i totonu o le falemaʻi falemaʻi 4.0. Ua ou popole ua gaogao le suka. Ou te fia fesili pe fefe moni, pe o le popole ua vave ona tupu.

FESOASOANI! O loʻu igoa o Marina. Ma ua 21 oʻu tausaga. Ma talu ai nei, o loʻo i ai loʻu maʻi paʻu ... o nisi taimi i le mea e le mafai ona ou taofia. O le aso na sosoo ai na latou suia ai i le isi tamatamailima. Ma o le afiafi na ou matauina ai ua uma ona i ai i totonu o lou alofilima ... pe afai e te taʻalo i luga o latou lagona, o le lagona e pei o le momomo .. ae lanu piniki. Ma o latou gaoioi, ma vave ona mou ese atu ... paʻu o le paʻu na vave ona faʻasauāina aʻu. E masani ona ou inuina le tele o vai. E seasea, ae o le faʻaʻamu faʻapala. aemaise lava le amataina o le amata pe a amata ona ou 'aina sisi. Ma o nisi taimi e leai se tali, pe a uma le suamalie. O aʻu manua e le tele i loʻu alofilima. Ma ua uma ona 3 aso o ia. Ae e le mafai ona tosoina o ia lava. O le taimi mulimuli, na ou tipiina loʻu tamatamailima. Na le mafai ona toto le toto. Ma o le aso na sosoo ai na ia alu ai. Faamaloloina mo se taimi uumi. E lei tupu muamua lava lenei mea. E tatau ona ou siaki le suka? Ou te faʻamoemoe moni lava e le o le maʻisuka lea. Ma popole.

Talofa, ua faʻamaʻaina aʻu i le gutu malulu mo le tusa ma le tausaga, atonu na ou pasia suega o le kulukose 5.8. Ona maua ai lea o lau 'upega tafaʻilagi, pasi i luga o le C-peptide - o le ogatotonu o le masani, i luga o le hemoglobin glycini 5.3, suka - 6.08 - ma sa ou i luga o se meaʻai maualalo mo meaʻai mo le tele o aso, o masani i lauroid e masani lava, e ui lava sa i ai le vevela, se lagona vevela i foliga, sa ou faatauina mai se glucometer - suka i luga o se manava gaogao 6.0, pe a uma ona 'ai 5.5. Na ou manatuaina na ou pasi le gaʻo ao ou maitaga ma e 6.7, ae sa le popole tele le fomai, fai mai ua fai si umi ma ua uma lava, na ou filifili e faatapulaa le suamalie ma le suka e masani lava seia oo i le taimi e fanau mai ai. E 35 oʻu tausaga, mamafa 78 maualuga 162. o le mamafa na maua mai i le 62 i le 80 ao le i maitaga, na tuua le falemai ma se mamafa e 80 e pei ona i ai. E pei ona ou malamalama i ai, ei ai loʻu maʻisuka ituaiga 2 ma le afaina o taeao o taeao, pe tatau ona ou uia le glucophage po uumi +

Talofa, ou te inuina le tele o vai. Ma ou alu i le faletaele i minute uma. Ma ua mamafa le mamafa. Ou te inu vai i le po atoa seia oo i le taeao ona o loʻu fiainu. Ma o le po atoa ou te tamoe ai i le faletaele. Ma i le taeao e paʻu oʻu lima.

Talofa, o le tama sa i ai le mamafa i luga atu o le 140 ma na ia faitio i le fia inu mo le po i le po, ae leai sona mai i lona tino ma e le manogi pei o le acetone ma e leai sona popolega e taitai atu ai i le maʻisuka, pe e te manatu ua maua o ia i le maʻisuka.

Sa ou filifili e suʻe se suʻega mo au lava ia. O le a le tele o taimi ou te alu ai i le faletaele ma o le suʻega na faʻaalia ai le 5.96 (Ave mai se vein). Faʻailoa mai ia te au faamolemole, o le amataga lenei?

Talofa! Na ou tausisi i au meaʻai ma ou te taofi le suka mai le 4.5 i le 5.5 e tusa ai ma au fautuaga, aisea ou te fuaina ai le suka pe a uma meaai maloloina ma 'ai i se ipu macoron faatasi ai ma aano o manu ma nai fasi falaoa mai le 6.5 i le 7.5, ma e te fai mai o le suka e tatau ona tausia e pei o tagata soifua maloloina e oo atu i le 5.5 ma fai mai fomaʻi e faapea, i tagata soifua maloloina e maua le suka i le 7.8 atonu atonu e mafai ona tatou maʻi SD taofi le suka i le 7.8?

22 tausaga, maualuga 181, mamafa e tusa ma le 60, maʻi tuʻa i luga o lima, amata ona alu soo i le faletaele ma inu tele vai, faʻaopoopoga o vae ma lima i lea taimi ma lea taimi, e foliga mai na ou aoina uma faailoga, taʻu mai le mea ou te amata ai? O fea fomaʻi / faʻataʻitaʻiga?

E 35 oʻu tausaga, maualuga 185, mamafa - 97. Talu ai nei, na amata ai ona ou faia soo (aemaise lava i le taeao), ma matauina le aso talu ona ou 'aina ni laʻau (pe tusa ma le 9). Sa ou matauina le vevela i le taeao, mago le gutu. o le aso na sosoo ai na ou fuaina ai i se glucometer ina ua uma ona 'ai ma savali, o le - 5.9. Sa ou 'ai le kuka ma le suka faaopoopo ma le falaoa enaena, o le 6. Ou te le i fuaina i luga o se manava gaogao. Fefe i se faʻamaʻi?

O faailoga uma o le maʻisuka toetoe o loʻu olaga atoa. IOE ma i se faʻaopoopoga o loʻo i ai le gangrene ma o vaa o mata na toetoe lava a maliu ma i lena taimi, na faʻamauina e le endocrinologists le sugar sugar 5.5. E le mafai ona latou fai atu se mea e talafeagai.

Talofa E 39 oʻu tausaga. Heumi 170 cm, mamafa 72 kg. Na pasi le suʻega mo le hemoglobin glyc, ma na ofo ina ua maua lona tau i le 11.9%. O le endocrinologist na faatonuina le maʻisuka MV 60 ma le glucophage 1000. Na ou faitau ma musuia le meaai e te fautuaina. E moni, e faʻalavelave ia te aʻu pe a mafai ona sili atu le mamafa o loʻu mamafa, ona e le mamafa loʻu mamafa

Ou te fia faafetai atu ia te oe mo lau upega tafailagi, na ou iloa e uiga i loʻu maʻisuka i nai masina talu ai, e ui lava ina ou maʻi, ae foliga mai e umi lava, ae na ou tautevateva foi i le le mautonu o fomai, sa ou le mautonu.Ia amata ona ou aoina mai faamatalaga ma taofi i lau upega tafailagi I totonu o nei masina e lua na ou le maua ai le 12kg, O le suauu mai i le 5 i le 6.2 E ui lava e le o taimi uma e mafai ai e le galuega ona matou matauina le itiiti ifo o nisi tulafono, e masani lava e leai se taimi mo faamalositino, o se taunuuga lelei o loo i ai pea.

Talofa. Na tupu le mea na ou sau ai i lau 'upega tafaʻilagi, faʻataʻitaʻi muamua, ae na le maua, faʻavauvau. E 64 oʻu tausaga, T2DM talu mai le 2009. Sa ou i ai i le NUP mo le 2 tausaga, i luga o se manava leʻo 4.5-6.5. o le 6-30, i le 9.00 already 5.7 -6.00. A maeʻa ona 'ai, ou te aveina Glucovans i le aso, sugar 2 itula 5-6, ae na amata ona afaina ona vae, latou mumu, ua paʻu. E leai se mamafa faaopoopo, e tusa ma le 68 kilokalama le mamafa, e 76 kilokalama, i luga o se meaai na paʻu i le 70, i le 72 nei? Ou te alu i le faletaalo, alu i le faletaalo, aau. Ou te manatu o loʻo oʻu maua le maʻisuka Lada?? E faʻafefea ona sui i le insulin, o le a lau mea e fautuaina?

Talofa
E 39 oʻu tausaga. I le 10 tausaga ua tuanaʻi, o loʻo mamafa tele le mamafa o le mamafa. O lenei ua ou fuaina le 100 kilokalama, o se siitaga e 176 cm I le tausaga talu ai, sa siaki ai le suka ma o le maualuga o le hemoglobin glycated e masani lava. Ae latou te faalavelave ia te aʻu: o le mamafa, tigaina o le po i le po e oo i le 2-3 taimi, o le malosi malosi ma le 'ai o meaʻai suamalie ma le manava i le taimi lava e tasi e mafua ai se tuinanau tuinanau. O le a se mea e tatau ona ou faia o le maʻisuka? I le 1.5 tausaga talu ai na ou faia taeao i le 4 kilomita i le aso, ae o loʻo i ai pea le mamafa. Faafetai lava!

O le aoauli lelei, na latou talosagaina e faʻasoa le iuga o le fesuiaiga i se taumafataga maualalo-carbohydrate. Na ou sainia e le mo aʻu lava, ae mo loʻu toalua, o lona maʻisuka ituaiga 2. Na ou tuʻuina atu le faʻamatalaga ia te ia, o le a ou taumafai e kuka e tusa ma au fua. E fesoʻotaʻi ma malaga ma e masani ona le tupu i le fale, o lea e le mafai ona e tausisia lelei. O fua o le suka pe a uma ona 'ai e 6.0.
O le mea lea, o loʻo e ola i le mataupu faavae: E lelei aʻu, ma o le mea lea e te le o se mea e sili ona lelei. o le mea autu.

E mafai ona 'ai le falaoloa i se faleteuoloa mo le maʻisuka? E i ai loʻu maʻi faʻasolosolo? O le maualuga 153 cm, ua 28 ou tausaga

Talofa, tau mai ia te au faamolemole, na ou foai atu le toto mo le biochemistry mai le vein glucose 6.1, mai le tamatamailima i le 5.8, o suega uma e faigofie, o nei faailoga o le maʻisuka? Po o le a le tele o le taimi e totoe aʻo leʻi atiaʻe?

Lelei lelei Faʻamasinoga na pasia i luga o se manava gaogao:
Taiotr-1.750, T3 svob -5.10, T4 svob - 17.41, insulin -17.80, glucose -5.8, vitamini D - 47.6,
I le avega:
Glucose - 11.3, Insulin -57.29
O le endocrinologist ua maua o le faapalepale o le glucose ma le tumau o le autoimmune thyroidin i le tulaga o le clinical euthyroidism. O le maʻisuka ma le mea e tatau ona fai.

Talofa, ua ou 58 tausaga, maualuga 160, mamafa 120kg. O taeao uma i luga o se manava gaogao ou te fuaina ai le suka toto, e 6.2 toetoe lava o taimi uma. Ou te alu naʻo le fale, i luga o le auala o loʻu tua ma ou vae e pei o le taʻitaʻavale, ou te le mulimuli i se meaʻai, ae ou te le o se meaʻai. O le paʻu ua matua matutu, aemaise lava i luga o vae, o loʻo i ai le vavao, e tusa lava i se miti. Ou te lagona le mago i loʻu gutu, ae maise lava i taeao, ae ou inu vai inu mama i luga o se manava gaogao, ma ou te le onā, e le o fiainu tele. Na maliu Tina i le maʻisuka, o le tama a lona tina e iai le maʻisuka ituaiga 2. O lea na sau ai o ia ia te au, e saʻo? O loʻu tuafafine (o ia o se fomai fesoasoani i le nuu) fautua e amata ona ave SIOFOR 500. Ou te lei asia se endocrinologist. O le a lau tala?

Talofa Faafetai tele mo lau 'upega tafaʻilagi! Sa ou feagai ma se mea faafuasei, ou te le iloa pe faapefea. O fesili ole suʻega e le tuʻuina atu lau 'upega tafaʻilagi, o lea ou te manatu ai ua ou laki. Mo le lua vaiaso i luga o se meaʻai maualalo, o le suka na faʻamautu i le 6.3. Ituaiga 2 maʻisuka, alii 40 tausaga, mamafa 117 kilokalama. O le tuputupu ae o le 1.83. O gaoioiga faaletino e le o taimi uma. I le tutusa, matou te togafitia le hepatitis C ma ituaiga Initia. E tatau ona ou faaopoopo atu le kalafafaʻi? Pe faatalitali mo sina taimi ma tilotilo i le malosi?

E 21 oʻu tausaga. maualuga 187, mamafa 118-121 + - oso i le gasologa o le tausaga e faʻatatau i le gaioiga. Mai faailoga, sa ou matauina se gaioiga itiiti o le gaioiga i luga o vae e paʻi i le paʻu .. Na ou matauina lava. Ou te le iloa pe na faapefea ona i ai muamua. E leai ni faafitauli i le urination. Ou te inu 2 lita o le vai i aso taitasi, ma mafaufau i le maualuga ma le mamafa. Sugar siaki i le tausaga talu ai, e 4.8 i luga o se manava gaogao. I totonu o le aiga, o le tinamatua o le tamā o se maʻisuka ina ua mavae le 50 tausaga (o le faia o faiʻai, ma ina ua maeʻa, sa i ai le maʻisuka ituaiga 1, lea e mafai ona siitia atu i le ituaiga 2). O a oʻu faigata? Papa 48, pah pah leai se faafitauli.

A ou maua ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, ou te manaʻo e feutagaʻi ma i latou lava e faʻaaogaina metotia a tagata, ae o loʻu tama teine ​​na faʻamalosi e siakiina se fomaʻi. Ou te faanoanoa ona ou te lei faia muamua muamua. E pei ona i ai, o le maʻisuka ituaiga loʻu 2 e faʻapipiʻiina atoa i fualaau, o le suka e masani lava (vai inu ma meainu inu). Ma sa ou fefe i le inisiua, o lea sa ou taumafai ai e aloese mai le feiloai i se fomai.

I se tulaga lautele, o faʻafitauli o ituaiga uma o le maʻisuka e tutusa ma e le faalagolago i le itupa ma le matua: o le amataina o nisi o faʻailoga o le faʻamaʻi i tane, fafine ma tamaiti e mama aʻiaʻi.

Faafetai lava, o le a ou iloa le mea e tatau ona ou gauai i ai, aua o loʻo i ai loʻu aʻafia i le maʻisuka. E leʻi i ai ni auga o le maʻisuka, sa na ona ou laki e tatau ona ou faia se suʻesuʻega faafomaʻi i lea taimi ma lea tausaga, ma latou maua ai le maualuga maualuga o le suka i le toto. Na fai mai le fomai na ou taunuu i le taimi, faatonuina se tala, meaai ma savali atili. O le maʻisuka, o le mea e malie ai, e leʻi oʻo mai.

O le mea sili ona leaga ia te au i lenei maʻi o le faifai pea o le faalavelaveina, ou te matua fefe lava ia i latou, ae iinei i nai aso !! Na matua fautuaina aʻu e uiga i le vailaʻau faʻatau, E tau lava ona e inuina 2 taimi i le aso ma o mea uma lava, e leai se inisiua e manaʻomia !! O le a sou manatu e uiga ia te ia, o le manatu o tagata atamamai e manaia? Ou te fia manao e sui i ai

E faʻapefea ona iloa uluaʻi faailoga o le maʻisuka

I se taimi lata mai, e mafai ona e iloa le faʻamaʻi pe afai e te iloa ona uiga muamua ma taua.

Ma ei ai se avanoa e malamalama ai e tusa lava ma lona ituaiga.

O faʻamaoniga e faʻavae i faʻasesega nei ma faʻailoga:

  1. Vomiting, naunu.
  2. Faʻamama lemu i manuʻa.
  3. Mo le lona lua, o le oona o le uiga lea, mo le leiloa muamua-mamafa ma le faateleina o le 'ai.
  4. Totoina i luga o le paʻu, faʻapitoa i totonu o le manava, i luga o vae, genital, peʻa o le paʻu.
  5. O le ituaiga lona lua o loʻo faʻaalia i le faʻaleleia atili o le ulu o lauulu, aemaise lava o se fafine e faʻaaloalo i lenei faʻaaliga.
  6. Ole faʻasolosolo vave ma le faʻafesoʻotaʻi ole tamaititi ole tamaititi.
  7. O le atinaʻeina o tuputupu aʻe i le tino o le tagata e laʻititi i le lapoa ma se fusi samasama.
  8. Paʻu gutu, fiainu, e tusa lava pe a uma ona inu se aofaiga tele o le vai.
  9. Faʻaaliga faʻafefe i tamaʻi povi.
  10. Vaʻai matala.

Soo se faailoga muamua o le maʻisuka e tatau ona avea ma mafuaaga mo le alu i se fomaʻi ma se suʻesuʻega auiliili, o le a fesoasoani lea e puipuia ai aʻafiaga faʻapitoa o le maʻi.

O se tagata matua o loʻo i ai se faasesega o le suka i totonu o le toto, e tatau ona iloa lelei pe faʻapefea ona faʻaalia e le faailoga o le maʻisuka ia lava. O lenei mea o le a fesoasoani i le taimi e saili togafitiga ma foia lelei le mafuaʻaga.

Tigā ma masani ai

I le vavalo o le tautala ma le amataga o le maʻisuka, e mafai ona lagona se lagona o le metotia ma le fia inu pea. O susu e inu i le 5 lita o le vai i le aso. E le gata i lea, o le urination e faʻaleleia, aemaise ile po. O nei faailoga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le a amata ona pasi i le urini, ma ave ai le vai. O le mafuaʻaga lea e masani ona savali ai se tagata "i se auala itiiti", maʻi inu, mago mucous mu, ma le manaʻo e inu e amata i le tino.

Faailoga o le maʻisuka i luga o le paʻu

O le faapipiiina o le paʻu, aemaise lava le perineum, i tane uma ma fafine e mafai foi ona faʻamaonia se soliga. E le gata i lea, faatasi ai ma se "faʻamaʻi" faʻamaʻi, o se tagata e sili atu nai lo isi na afaina mai faʻaaliga, furunculosis. Ua uma ona faaigoa e fomaʻi e tusa ma le 30 ituaiga o mea e maua ai le maʻisuka lea e tupu i le amataga o le maʻisuka.

O le tele o taimi e mafai ona e vaʻaia ai le tala, o le faʻamaʻi e salalau i le vae pito i lalo, o lona pito i luma, o lona lapoa ma le lanu enaena. A maeʻa, e mafai e le kosi ona faʻaleleia ma avea ma se mea taufaʻailoga, ma mulimuli ane e mou atu. O se tulaga e le masani ai o se maʻi o le maʻisuka e tupu i luga o vae, tamatamailima, lima. O le faʻamalolo e tupu i luga lava ia

O faʻaaliga i luga o le siama o loʻo i ai se vai e leʻi faʻamamaina i totonu, e leʻi afaina i se faʻamaʻi.I le vaega o le limo o le limo, i luga o le fatafata, mata, ua, pepa lanu samasama e ono aliali - xanthomas, o le mafuaʻaga o se mea e le lelei i le lipid metabolism. I luga o le paʻu o le vae pito i lalo ma le maʻisuka, e tupu aʻe ai lanu piniki-lanumoana, o loʻo i ai se vaega tutotonu o le vaeluagalemu ma se pito maualuga. E mafai ona tatui.

Mo togafitiga o le paʻu o le paʻu, e leai se togafitiga ua faʻavaeina, na o na o le faʻamoemoega e faʻaleleia ai le metabolism ma le microcirculation e mafai ona faʻaaogaina. Ae o le manaia, o ia foi o se taufaʻailoga o le faʻamaʻi. E mafai ona amata 2 masina i le 7 tausaga aʻo lumanaʻi le maʻisuka. Tulu, e masani lava, o le gaʻo, e pipii i luga o le manava, vaeluagalemu o le vaeluagalemu, ulnar fossa.

Faʻafitauli o nifo

O faailoga muamua ma le le mafaaseseina o le maʻisuka e mafai foi ona faʻaalia e ala i faafitauli i le vavao o le tautala: nifo mama, maʻi o le periota ma stomatitis. E mafua lenei mea i le mea moni o le mucous membrane e fatuina i fatu o le ituaiga o Candida. E le gata i lea, o le lafoaia e leiloa ai ona foliga puipui, o se taunuuga - o le puaa i totonu o le vavau o le tautala e faalavelaveina.

Suiga o le mamafa o le tino

O le mamafa po o le paʻu o le mamafa o faʻamaoniga muamua ma autu o le maʻisuka maʻi. E mafai ona tupu le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le leai atoatoa o le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 lenei. Mo le ituaiga lona lua, o le tele o le inisalini e taua, o le mea lea o se tagata e faasolosolo malie ona maua kilokalama i se isi itu, talu ai o le inisalini o se hormone lea e faaosofia ai le gaosia o gaʻo.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka: amio mo ituaiga taʻitasi ma suʻesuʻega o le maʻi

E ese le eseese o le maʻi i se tamaititi, i le tino ma le tane. O faailoga muamua ma sili o le maʻisuka o le maʻisuka o ni faʻalavelave faʻafeusuaiga, lea e mafua mai i le faʻafitauli i le mauaina o le toto i totoga o le pelvic, faʻapea foi ma le i ai o tino o le ketone e taofia le gaosiga o le testosterone. I tamaitai, o le mafuaaga autu o le faigata i le faalilolilo o le inisalini mai le pancreas.

E taua foi le faapea atu o le fafine e mafai ona maua i le maʻisuka ona o le maitaga, gasegase vavalalata, se taamilosaga sese. Ae mo tamaiti, o le natura o le maʻisuka i lo latou tulaga e faʻavae i luga o le manaʻomia tele o le tino o le tamaititi mo se manaʻoga manaia ma le fiafia e 'ai.

Faailoga o ituaiga eseese o le maʻisuka

O ituaiga sili ona taatele o le faamaʻi lea o le ituaiga 1, ituaiga 2 ma le gaioiga. O faailoga muamua e maua mai i le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino, ao tumau pea le fiaʻai. E masani ona tupu i tupulaga talavou i lalo o le 30 tausaga. E mafai foi ona e fuafuaina o loʻo maʻi se tagata i le manogi o le acetone, lea o loʻo i ai i le urine ma faʻasaina le ea. O le mafuaaga mo lenei mea o le fausia lea o se aofaiga tele o tino o le ketone.

O le amataina o le faʻamaʻi o le a sili atu le malamalama i le vave lava ona faʻaalia mai. Faʻasalaga e faʻafuaseʻi i le natura, o le tulaga e alualu i luma mo le leaga e toetoe a vave. O le mea lea, o le faʻamaʻi e le masani ona iloa. O le maʻisuka ituaiga 2 o le gasegase o tagata ina ua mavae le 40 tausaga, o le tele o taimi e masani ona maua ai i le tele o fafine.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻega atonu o le le amanaiaina o le inisalini ia latou lava masini. Faatasi ai ma uluai faailoga o le hypoglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le suka e faaitiitia. Ona amata lea o le gatete i lima, o le tele o le fatu, fiaai, faateleina le mamafa.

O le a le mea e fai i le uluaʻi faailoga o le maʻisuka

A i ai ni faailoga o le maʻisuka i luga o foliga, e tatau, muamua, asiasi i se fomaʻi. Masalo e le o se "mea malie" lenei faʻamaʻi, aua o loʻo i ai eseesega o faʻamaʻi pipisi e tutusa ma faʻamaoniga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka insipidus poʻo le hyperparathyroidism. Na o se fomaʻi e faʻatalanoaina se suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia saʻo ma saili le mafuaʻaga ma le ituaiga o le maʻi. E taua le malamalama o le a vave ona amata togafitiga, o le sili atu lea.

O se tagata gasegase ua maua faailoga o le maʻisuka e tatau ona mautinoa e mataʻituina le maualuga o le suka, ona o lenei faʻamatalaga faʻamaonia faapitoa e faʻaaogaina.

Faailoga o le maʻisuka e aʻafia ma le okeni ma le faʻaleagaina o mea

Aemaise lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona iloa, i lenei mea e le o iai ni faailoga muamua o le maʻisuka. E leai ni faitioga a tagata maʻi, poʻo latou e le o gauai atu i ai. Ona le amanaʻiaina lea o le faafitauli e ono afaina ai gaʻo ma okeni.

E mafai ona masalomia le faʻamaʻi i tulaga nei:

  1. Faʻailoga faʻapitoa o neura o vae, lima, ma vae. Faatasi ai ma lenei filifiliga, e lagona e se tagata le le mautonu ma le malulu i totonu o tamatamailima, "goosebumps", ua maso maso.
  2. O le maʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faʻamoemoeina e ala i le faʻamalolo umi o manua, maʻi o le tino, le mafiafia i pito pito i lalo. O lenei faʻaaliga e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene ma le toesea mulimuli ane.
  3. Faʻaitiitia le faʻaaliga, faʻapitoa o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi le faaleagaina o vaʻa o le tupe.
  4. Faʻaitiitia le faʻamaʻi. O iinei e mafai ona e suʻe ai togafitiga faʻamalolo umi, faʻaauau pea ona gasegase maʻi, faʻafitauli pe a mavae se gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se malulu masani e mafai ona tupu i le niumonia. E le gata i lea, talu ai ona o le le atoatoa, maʻi faʻamaʻi o le fao plafola, paʻu, mucous membranes e mafai ona tupu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E mafai ona e iloa le faʻamaʻi e ala ile iloa o faailoga muamua o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i se faʻataʻitaʻiga o le toto mo le siakiina o kulūkose, o suʻega falesuesue e faia i totonu o se faʻalavelave. O le muamua o se mea faigaluega, o le 50% o se faʻataʻitaʻiga manuia e faʻamoemoe i lona saoina saʻo. O lona lua o faitioga a le tagata maʻi: le lava, fia inu, ulu o le tino, fia ai, suiga i le mamafa o le tino, ma isi.

O auala suʻesuʻe e:

  • Toto mo le siakiina o le kulukose. Ua faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao i le taeao. A oʻo i le sili atu i le 6.1 mmol / l, e iai le soliga o le gasegase o le tino ile glucose.
  • Toto 2 itula talu ona 'ai. Afai o le toto vevela e sili atu ma le 10.0 mmol / L, ma le toto capillary 11.1 mmol / L pe sili atu, ona manatu lea o lenei faailoga o se mea matautia.
  • Glucose toleniga suʻega. E tatau ona faʻatinoina pe'ā uma ona fiaai le tagata maʻi. E inu 75 g glucose i le vai, o lona maualuga e fuafuaina i minute. Afai o le faʻailoga e itiiti ifo nai lo le 7.8 mmol / l, ona lelei lea o mea uma.
  • Urine mo le siakiina o le kulukose ma tino ketone. Afai e matauina tino o le ketone, ona amata ai lea o le ketoacidosis, ma afai ua leiloa le taimi ma ua leiloa le togafitiga, e mafai ona taitai atu ai, ma oʻo ai i le oti.
  • Fuafuaina o le hemoglobin i le toto glycosylated. E iai le lamatiaga pe afai e sili atu le maualuga o le HbA1c i le 6.5%.
  • Sueina o le C-peptide o le inisalini ma le toto.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti: faʻamaoniga uiga

I le mea lava ia, o le faʻamaʻi o se tuusaʻo tuusaʻo o faiga faʻavae. O le mafuaʻaga o lenei mea o le leai o le inisalini i le tino (ituaiga 1) poʻo le solia o le aafiaga o le inisalini i luga o masini (ituaiga 2). I le iloa o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faʻaalia i tagata matutua, e mafai ona e taofia le taotoga o le faʻamaʻi ma faʻaumatia vave. O le mea taua o le tausia lea o le pancreas, talu ai o lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini.

Faailoga faʻapitoa o le maʻisuka i tamaiti

E iai foʻi le faʻafitauli i le tamaititi i le maʻi. Mai lava i le amataga, e tatau ona faia le puipuiga. Iloaina le ala o faʻaalia ai le maʻisuka i tagata matutua, e taua le iloa e uiga i le laʻitiiti o le maʻi. O le mea lea, e mafai e le tamaititi ona tuʻuina le mamafa, ma o le tuputupu ae e mafai ona faateleina i se auala sili atu. Ae mo tamaiti laiti, o le urine, faʻamago i luga o se peʻa, tuʻu ai se lanu sinasina.

Faailoga faʻapitoa o le maʻisuka i fafine

E tatau i tamaitai ona nofouta i le ala e iloa ai le maʻisuka ia lava i tagata matutua: faʻamaʻiina o totoga o le gaosia o le tino, gaogao, lea e faigata ona faʻaumatia. O le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai togafitiga umi o le ovary polycystic. E i ai foi se tulaga lamatia o le le iloa o le fanau. Malamalama i le ala e iloa ai e le maʻisuka ia lava i faailoga faʻapitoa i tagata matutua, e aoga le gauai atu i le tuputupu ae o lauulu, e mafai ona faʻamalosia i le tino ma foliga.

O ituaiga autu o le maʻisuka

O le maʻisuka e amata ona atiaʻe pe a taofia e le pancreas le faʻamalolo o le insulin i totonu o le toto, poʻo le taimi foi e leiloa ai le mafai ona iloa le inisalini. E tolu ituaiga o lenei faamai e masani ona faamatalaina: muamua, lona lua, ma le maʻisuka o fafine maʻitaga.

O le maʻisuka ituaiga 1 e taua foi o le "tamaititi" poʻo le "insulin-dependent". Faatasi ai, ua faaleagaina ai sela o le pancreatic, ua faaitiitia ai le tele o le inisalini i totonu o le toto. E i ai mafuaʻaga e masani ona faʻaosoosoina ai lenei faʻamaʻi: faʻaleagaga, faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le tino, ma le leai o se vaitamini D.

O le maʻisuka ituaiga 2, sili ona maua i le paneta. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai, o le insulin i totonu o le toto ua lava. E na o sosolo na te leiloa lo latou lagona, ma o le kulukose e le mafai ona faʻaleleia lelei. Faʻatupulaia le avanoa e maua ai lenei ituaiga o "maʻi suka": le gasegase o le tino, gasegase, gasegase o le tino, tausaga matua, le i ai o le maʻisuka gestation, hypertension, maʻi o le ovary polycystic, maualuga cholesterol ma triglycerides.

O le maʻisuka ituaiga poʻo le "maʻisuka maʻitaga," lea e mafai e se fafine maʻitaga ona maua. O tina i le lumanaʻi e sili atu i le 25 tausaga o loʻo iai o latou aiga-maʻisuka ma o loʻo pagatia i latou.

Uluai faailoga o le maʻisuka

O tagata uma e lua e feagai ma le maʻisuka tutusa. Ole toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E leitioa na ia maua le igoa taufaaleaga igoa "lemu lemu" - o ona uiga muamua e foliga mai e le maalofia ma e le afaina. E faigofie ona misi, ma o se faʻamaʻi faʻamaʻi e matua faigata lava ona togafitia. Ole taimi e mafai ai ona togafitiga ma togafitiga e mafai ona puipuia mai ni faafitauli matuia, e aofia ai maʻi cardiovascular, faafitauli ma le tino o le tino, mata, fatuga, paʻu, ma maitaga. Lisi i lalo ifo o faʻamaoniga o le maʻisuka e foliga mai e laʻititi. Afai ei ai nisi oi latou i le taimi e tasi, e sili atu le faia o se suʻega ma le aofia ai se faʻamaʻi matautia.

1. Faʻasolosolo pe soona mamafa

O le tasi lenei o le "foloina" e uiga i le mafai ona i ai o le maʻisuka - o ituaiga muamua ma le lua. I upu faafomaʻi, o lenei faailoga e taua o polyuria. O le mea moni o le maʻisuka, o le kulukose maualuga e aoina i totonu o le toto, ma e faigata mo fatugaʻo e fufulu ai. Ona alu ese ai lea o le kulukose i le tino ma le urine, lea e faʻamalamalamaina ai le masani faifaipea, ma le faʻaogaina. Afai e momoʻe se tagata i le faletaele i le sili atu ma le 3-4 taimi i le po, o lona uiga o se mafuaaga taua lenei e vaʻai ai i se fomaʻi.

2. O le fia inu

O lenei lagona e mafai foi ona mafua ona o uluai faailoga o "maʻi suka." Ona o le masani ona faia, o le tino ua faʻamalūlūina, ma faʻafeinu ai le fia inu. Afai e te manaʻo e inu ona o le tele o le suka i totonu o le toto, o lona uiga e oʻo lava i le inu soo i vai masani o le a faasaoina sina mea itiiti. E le o le tulaga lea pe a tupu le faafitauli ona o le mai, allergies, le malulu masani, faamalalauina, fiva poo le oona. Pe a oʻo ina faʻavaivai le lagona o le fiainu, e tatau lava ona e talanoa i lau fomaʻi.

3. Lagonaina o le fiaaai

O se lagona faifaipea o le fiaaai, faapea foi ma se lagona o le fia inu, o uluai faailoga iloga o le maʻisuka. O osofaʻiga malolosi ma masani ai o le fiaai e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni e faigata le tino ona pulea le maualuga o le kulukose. Faatasi ai ma le le lava o le kulukose, o le a amata ona sailia e sela o le tino ni punaoa faaopoopo o le malosi mo i latou lava, lea e mafua ai se lagona malosi o le fiaaai.

Afai o nei uluai faailoga o le maʻisuka e le maua i le taimi, o le tagata o le a gaosia meaʻai ma inu i fua tele, o le a na ona faateleina ai le suka toto ma faʻaleagaina ai le faafitauli. E masani lava, o se manaʻoga mataʻutia e maua se gasegase e mafai ona osofaia se tagata i se tulaga o le atuatuvale, atuatuvale ma isi faamaʻi. I soo se tulaga, afai o le fiaai e avea ma soa faifaipea, e sili atu le feutagai ma lau fomaʻi.

4. Faʻalavelave maso

Tingling i musele poʻo le faʻalavelave o pito i tua o le isi lapataiga muamua o le lapataiga o le maʻisuka. O le glucose maualuga e faalavelave i le masani ai toto. E afaina ai le nasu, ma faʻalavelaveina ai a latou galuega. Afai e le pulea le suka i le taimi, e mafai ona tupu mai faʻamaʻi o le gaʻo. Faʻasolo i taimi uma i musele ma le paʻu o vae, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le toe suʻesuʻeina o le tino.

5. O le vaivai tele ma vaivaiga

O nei faʻaʻailoga o le maʻisuka o nisi o mea masani. E le mafai e siama ona taulimaina le tau o le kulukose. O lenei mea e mafua ai le vaivai faifai pea, o se lagona o vaivaiga e tusa lava pe lelei meaai ma le moe lelei. Ona o le leaga o le taamilosaga o le toto, o le okesene ma meaʻai, o sulu e le lava e faatumulia ai le tino i le malosi. O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e tele lava ina afua ai le mumu, lea e mafua ai foi le vaivai. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lenei faailoga e aofia ai le amataga o le maʻisuka ituaiga 1.

6. Paʻu le mamafa o le mamafa

E ui o le gasegase e manatu o se tulaga lamatia mo le maʻisuka, o le paʻu faafuaseʻi o le mamafa e mafai ona avea o se amataga vave o le suka. Kilograms ua leiloloa ona o le faifaipea ma le faʻaogaina o le urination, faʻapea foi le le mafai e le tino ona faʻaaogaina kalori mai le suka suka. Ole le atoatoa o le inisalini e afaina ai le palatini, e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O uluai faailoga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le gau o le mamafa.

7. Faʻasologa faʻaleagaina

O le taimi lava e tulaʻi ai le maualuga o le suka, o le a faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino, ma o le lamatiaga o le maua o se siama e faateleina. O le mea sili ona taatele o le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o le paʻu ma le urogenital faafitauli. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le "suka" e le gata ina faʻaalia, ae mafai foi ona faʻateleina ma faʻaauau le malosi, talu ai ua faʻavaivaia meatotino puipuia o le tino.

8. Faʻaletonu mata

Na faʻafuaseʻi ona foliga mai e le mautonu faʻapitoa, ma na i ai ni faʻafitauli i le taulai atu o ou mata i auiliiliga laiti? E ono mafai o se logo sili lea e uiga i le maualuga o le kulukose o le toto. I le maʻisuka, o le maualuga o le vai i totonu o le tino e suia, mafua ai le vevela o le tioata ma fenumiai le vaaiga. I le faʻamautuina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e mafai ona foia le faafitauli ma le le lelei. Pe a tolopo le suʻesuʻega ma togafitiga o le maʻisuka, o le a faʻaitiitia le tulaga o le vaʻa, lea e mafai ona tupu ai faʻamaʻi mataʻutia: faʻataʻaloga, glaucoma, retinopathy.

9. O le vevela ma le paʻu o le tino

O le paʻu o le tagata o se ituaiga o faʻataʻitaʻiga, o lona tulaga e mafai ona molimau i le soifua maloloina o le tino atoa. Talu ai ona o le maʻisuka e mafua ai le le lelei o le toto, o le suasusu o le suasusu e le lelei, e faʻamago ai le paʻu, paʻu ma vevela. E masani ona iloa lenei mea i le vaega o vae poʻo vae. O le amataga o le "maʻi suka" e mafai ona makaina e ala i le faʻapupulaina o le pogisa poo le mea e paʻu ai le paʻu i le ua, faʻapipiʻi ma uʻu. O le malosi tele ma le galala o le fia inu atili atili ai le vevela ma le vevela paʻu.

10. Faʻamamaʻi faʻamaʻi manuʻa

O faʻamaʻamiloga, tipi, faʻamaʻaloga ma isi manuʻa i luga o le paʻu o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e sili atu ona lemu nai lo se tagata maloloina. O le maualuga maualuga o le suka o le toto e faʻaleagaina ai le tulaga o vaʻa, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le toto ma le okesene i le nofoaga faaleagaina o le tino ma faʻagesegese ai lona faamaloloina. I le amataga o le maʻisuka, o le gaioiga o lelamūmū mūmū, lea e ave ai meaʻai i totonu o le tino, e faʻaitiitia. O lenei vaega e leai sona aafiaga aupito sili ona lelei i le malosi o le tino e toe faʻafouina. Manua o manuʻa mo se taimi uumi poʻo le alu i totonu o le tulaga o gaʻo matuia. O le mea lea, o soʻo se manuʻa ma le paʻu o loʻo siomia ai i latou e manaʻomia le suʻesuʻe ma le totoa ma mataʻituina Afai e telegese le faʻamalolo ma o le tulaga o le manua e naʻo le mamafa, ona e manaʻomia lea e faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa ma e suʻeina le maʻisuka.

Faailoga Faʻailoga o le Maʻisuka

O le maʻisuka o se tasi o mea sili ona leaga, e tusa ai ma fomaʻi, faʻamaʻi: o ona amataga vave e seasea ona o mai faatasi ma lagona tiga ma e le o taimi uma e faʻaalia ai faʻamaoniga.Ina ia maitauina faailoga muamua o le maʻisuka, e tatau ona e faʻalogo lelei i lou tino ma, ioe, iloa mea e le tatau ona e gauai i ai.

I se tulaga lautele, o faʻafitauli o ituaiga uma o le maʻisuka e tutusa ma e le faalagolago i le itupa ma le matua: o le amataina o nisi o faʻailoga o le faʻamaʻi i tane, fafine ma tamaiti e mama aʻiaʻi.

Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo tuputupu ae faʻafuaseʻi ma ua faʻaalia faʻaaliga. O le tagata gasegase, e ui lava i le tele o le 'ai, e vave ona le maua le mamafa, lagona le vaivai, moe, fiainu. Ole faanatinati masani i le urinate e ala i luga i le ogatotonu o le po, o le aofaiga o le urine tuusaʻo e sili atu le maualuga nai lo le masani. O faʻaʻailoga e tupu faafuasei ma faʻaeteete ma le faʻaeteete e le o iloa.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e sili ona taatele ma i le taimi lava lea e sili ona faigata ona iloa. O le maʻi e telegese, ma e ui i le numera tele o faʻamaoniga talafeagai, e masani lava e laʻititi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • susu ma le galala, e mafai e le maʻi ona inu le tolu i le lima lita o le vai i aso uma,
  • paleni mamafa
  • mamafa tele
  • vaivai faifai pea, moe, lagona o vaivaiga, le fiafia,
  • tingling sensing i tamatamailima, afaina o vae,
  • mamafa tele le paʻu faafuasei o le mamafa, e ui lava i le malosi tele,
  • taotoga, o nisi taimi e fesuisuiaʻi
  • paʻu vevela, mafai ona vevela malosi, faʻamalolo umi o manua ma le faʻavave,
  • urinary tract infection
  • maualuga le toto maualuga.

O ituaiga uma o le maʻisuka ua mafaufauina ua afaina i faigata ogaoga. O lea, o le hyperosmolar ma lactic acidosis coma, hypoglycemia, ketoacidosis e mafai ona atiae saʻo i totonu o le lua i le tolu itula ma i nisi tulaga e oo atu ai i le oti.

E le gata i lea, o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o faafitauli o le vaʻai (e oʻo lava i le faʻapouliuli), fatu, fatugaʻo, tino o le tino, paʻu, vaʻa toto. O le thrombosis, atherosclerosis, le faalēaogāina o le tino, le faʻaleagaina o le myocardial, o le stroke ua na o se vaega itiiti lava o le lisi o faʻamaʻi matautia e mafai ona tutupu ma le le mafaamatalaina ma le le talafeagai o togafitiga o le maʻisuka.

Faailoga o le maʻisuka maʻisuka

O lenei ituaiga faʻamaʻi e seasea lava ona i ai ni faʻamatalaga i fafo: e masani lava ona iloa naʻo suʻesuʻega masani, e aofia ai faʻamaʻi ma suʻega toto. I mataupu e faʻaalia ai pea faʻaaliga, e tutusa ma faʻamaoniga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2: vaivaiga, gasegase, fiainu, ma faʻamaʻi pipisi.

O le maʻisuka faʻamamafa, e ui lava e le o se lamatiaga tuusaʻo i le olaga o le tamaititi, ae e le afaina ai le tulaga o le tina ma le pepe: o le maualuga o le kulukose o le toto, o le malosi o le aʻafiaga o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le pepe e fanau mai ma se mamafa e sili atu i le masani, i le lumanaʻi o loʻo tumau pea ona vavalalata i le gaʻo, maʻisuka. E i ai se tulaga lamatia itiiti o le tuai o le atinaʻe o tama, ma le hypoglycemia, jaundice ma isi faʻamaʻi i vaiaso muamua o le olaga o se tamaititi.

Faailoga o le maʻisuka i tane, fafine ma tamaiti

O se faʻamaoniga maumaututu o le siakiina e mafai ona na o le maeʻa o se faʻataʻitaʻiga o suʻega suʻega e mafai ai ona e iloiloina le maualuga o le suka (glucose) i le toto:

  • Random plasma glucose analysis E masani lava ona faia i le taimi o suʻega suʻesuʻega ma suʻega faafomaʻi, ma, pe a manaʻomia, ia faia se suʻesuʻega faʻafuaseʻi o faʻataʻitaʻiga. O se taua taua e mafai ona avea ma faailoga o le 7 mmol / l pe sili atu.
  • Totogi o le toto kullukose - o le masani masani o auiliiliga, e ui e le eseese i le saʻo aʻiaʻi, ae faigofie i le faʻatinoga. I le avea ai o se tulafono, e faia i le taeao, aʻo le maʻi e le tatau ona 'ai meaai mo le 8-12 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. E pei o soʻo se suʻega o le toto, aua le inu ava malosi i le aso na muamua atu, e pei foi o le asu i le itula ao le i aveina le mea. O se faailo lelei o le a iloiloina pe afai e le sili atu le maualuga o le kulukose i le 5.5 mmol / L. I le 7 pe sili atu moli / l, o le a auina atu le tagata maʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo.
  • Glucose toleni test masani ona faatonuina e faamanino iuga o iloiloga o loʻo i luga. O le suʻega e le gata ina mafai ona tali saʻo ai le fesili e uiga i le i ai o le maʻisuka, ae ia faʻamaonia ai foi le le atoatoa o le kulukose. Ina ia faia lenei mea, e ave e le tagata maʻi le toto i luga o se manava gaogao, ona tatau lea ona ia inuina se ipu vai suamalie ma le suka (75 g mo tagata matutua, 1.75 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le tamaitiiti), ma a maeʻa le lua itula - toe pasi le toe iloiloga. I lalo o tulaga masani, o le faailoga muamua o lalo ifo o le 5.5 mmol / L, ma le lona lua e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L. O tau mai le 5.5 i le 6.7 mmol / L ma mai le 7.8 i le 11.1 mmol / L, i le faasologa, e faailoa mai ai le i ai o le prediabetes. O faʻamanuiaga i luga o nei fuainumera e faʻaalia ai le maʻisuka.
  • Suʻega mo le hemoglobin glycated - Se suʻega faʻalagolago i aso nei ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi mo le maʻisuka. O ana faaiuga e maua ai le maualuga o le taua o le kulukose o le toto i le 90 aso ua tuanaʻi, ae o le saʻo e le aʻafia i nei taumafataga, o le taimi e ave ai mea, poʻo le tele o isi mea taua. E masani lava, o le faailo o le a itiiti ifo nai lo le 6.5% o le HbA1C, e tutusa ma le kulukose o le 7.8 mmol / l, o le tau o loʻo i luga atu o se faailoga manino lea o le maʻi. I le 6% (7 mmol / L), o loʻo aʻafia ai le maʻisuka, ae o le tulaga e mafai ona faasaʻo e ala i suiga o olaga.

O togafitiga faʻaonaponei faʻatasi ma mea taumafa ua fuafuaina e mafai ona maua ai le soifua maloloina o le maʻisuka ia atoatoa ma lelei, ma aloese ai foi mai le tele o faʻafitauli. O le faafitauli tele lava o le taimi e faʻamaonia ai lenei faʻamaʻi: e tele gasegase e alu i falemaʻi i na o taimi o le maʻisuka. Ina ia aloese mai aʻafiaga e le mafai ona faʻaalia i luga o le tino, e fautuaina e fomaʻi ina ia suʻesuʻeina ia le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga, aemaise lava pe a iai se talaʻaga o mea lamatia, ma sili atu pe a oʻo mai faailoga muamua o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga