E faʻapefea ona aveese le acetone mai le tino, pe faapefea ona faʻaumatia

E ui lava i le manatu o le maualuga o le acetone i le urine e le o se tulaga lamatia matautia ma o se mea le tumau e mafai ona tupu na o ia lava, ae le o taimi uma lea.

O le foliga mai o se manogi le lelei e mafai ona avea o se taunuuga o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo atu o le tino, ma faʻaalia foi suiga faʻaleaga.

O le mafuaʻaga lena e mafai ai e le fomaʻi ona tuʻuina atu faʻamatalaga i le auala e aveesea ai le acetone mai le urine i tulaga taʻitasi taitasi.

Ava maualuga i le urine: o le a le mea e fai?

O le faateleina o le numera o tino o le ketone e mafai ona mafua mai i:

  1. o se meaʻai le paleni (e tele gaʻo ma le protein, ma nai 'aʻa gaʻo). O le faia o se lisi e faʻatautaia ai manaoga o le tino e mafai ona toe faʻafoisia le tulaga masani o le acetone,
  2. malosi malosi faaletino. O le tuufaatasiga o aoaoga e se tagata tomai faapitoa, i le amanaia o manaoga o le tino, ua mafai ona faamautuina le tulaga,
  3. anapogi le pulea poʻo se meaai malosi sei vagana ai se vaega atoa o oloa. O faʻatalatalanoaga ma se tagata fai meaʻai ma le faʻaleleia o se taumafa sili ona lelei e ala i le matua ma le mamafa e mafai vave ona faasaʻoina le faailo o le acetone i le urine,
  4. maualuga le vevela. A maeʻa ona toe foʻi le vevela i le masani, e faʻamautu le maualuga o le acetone,
  5. mea oona i vailaʻau poʻo vailaʻau.

I le faaopoopo atu i mafuaaga o loʻo i luga, o faʻamaʻi nei e mafai ona mafua ai le faʻasalaga:

Afai o le faateleina o le acetone e mataʻituina e tusa ai ma le talaaga o se tasi o faamai, ona fuafua lea e le fomaʻi togafitiga auala o togafitiga.

Afai o le aliali mai o se manogi faapitoa i le taimi o le faʻamaʻiina na iloa mo le taimi muamua, ma le mafuaʻaga e le o mautinoa, o lea e le tatau ona e tolopoina i se asiasiga i se fomaʻi. Afai e tatau ai, o le a toe tuʻuina atu o ia i se tagata poto faapitoa: endocrinologist, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, fomai tipitipi, resuscitator, neurologist, ma isi.

E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le ketone ma se meaʻai?

O meaai paleni paleni o se elemene taua i le togafitiga o le acetonuria.

O tulafono faavae o le taumafataga e faʻaititia ai le maualuga o acetone:

  • aano o manu (e sili atu le pipi, lapisi o le lapiti po o le pipi) e tatau ona gaosia i le faiga o le vevela po o le taʻavale,
  • iʻa i luga o le lisi autu e taliaina (na o ituaiga e maualalo le gaʻo),
  • soupe ma le borsch e tatau ona avea ma fualaau faisua,
  • fualaau faisua ma fua (sei vagana ai sisi ma faʻi) e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma mo le faʻaleleia vave ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai.

I lalo o le faʻatagaina o meaʻai: meaʻai falai, aano o aano o manufasi, meaai kuka, mea manogi ma suti. O meaai e maua i le popo ma le gaʻo e tatau ona faatapulaaina.

E faʻapefea ona vave aveese le acetone i fualaau?

O togafitiga o fualaau oona e taulai i le faaitiitia o le numera o tino o le ketone i le urine e aofia ai le faaaogaina o fualaau oona nei:

  • Hofitol (otaota, tui) - i lalo o le faatosinaga o le atisosisisi o le fanua, inulin ma le vitamini B, o le metabolism o tino o le ketone e faʻaleleia, faʻavaomalo faiga masani, ma faʻamamāina le tino mai toxins leaga,
  • Tivortin (vaifofo mo le afaina) - o le amino acid arginine e saofaga i le faateleina o le inisalini ma le glucagon i totonu o le toto,
  • Methionine (paʻu, papa) - faʻavae i luga o le amino acid e manaʻomia e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le ate i le taimi o faʻamaʻi oona (faʻaʻona, ma isi),
  • Essentiale (capsules) - ona o phospholipids taua, ua toe faʻaleleia ai lela o le ate (aemaise lava le taua mo le maʻisuka ma le toxicosis i le taimi o le maitaga),
  • Gaogao (Polysorb, Polyphepan, Smecta, ma isi).

E faʻafefea ona faʻaititia le faʻamaoniga e faʻaaoga ai togafitiga faʻalotu?

O le faʻaitiitiga o le Acetone e sili ona lelei e faʻaaoga ai metotia faʻapitoa o togafitiga nei:

  • chamomile broth: 5 laulaau e tatau ona faʻatumu i se tioata (200-220 ml) o le vai inu ma le agavale mo le 8-10 minute. Ona inu loa lea. O le aso masani o lenei teuteuga o le 1000 ml mo le vevela ma le 600 ml mo le faaleleia. O le umi o le vasega e le itiiti ifo i le 7 aso, a maeʻa ona faʻaititia le aofaiga o decoction,
  • faʻamamā masima masima: 10 g o le masima e tatau ona solo i le 1000 ml o le vai mafanafana, mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina le fofo mo lona faʻamoemoega e le silia le 1 taimi i le aso,
  • vine vine decoction: 150 g o vine vine e tatau ona sasaa i totonu o le 500 ml o le vai ma aumai i se vevela. Pe a maeʻa le 15 minute, e tatau ona inu le vai, e fautuaina e inu le 30-50 ml i le aso, o le umi o le vasega e le faatapulaaina.

E faʻapefea ona aveese le acetone mai le tino ma le maʻisuka i le fale?

O le faateleina o le maualuga o le acetone e sili ona taua o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin.

O le aveeseina o le acetone mai le tino i le fale e faʻamaonia pe afai e na o le tasi le "+" i luga o le suʻega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. faʻamaonia le kulūkose o le toto (atonu e ala i le iniseti o inisalini),
  2. matau le pulega o le ava e toe faʻafoʻi ai paleni vai: sua mama faʻatasi ma se pine o le masima poʻo vai inu minerale i itula uma,
  3. iloilo meaai ma faʻaaoga meaai e mafai ona sili atu ona leaga

Afai e lua "+" i luga ole laasaga, ma pe a manava iina o se manogi manogi o le acetone, ona mafai lea ona togafitiga i le fale i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O se elemene autu o togafitiga o le faateleina lea o le fua o le hormone o loʻo faʻatonutonuina. Tolu "+" i luga o le suʻega o le suʻega manaʻomia le faʻaogaina o tagata fomai.

E faʻafefea ona faatea ese le acetonuria i le maʻitaga?

O le Acetonuria i le taimi o le maitaga o se mea taatele, o le mafuaʻaga tonu e lei amataina. O le faateleina o le maualuga o le acetone i le urine ua matauina i le vevela, faatasi ai ma le tele o vomiting, ma le lautele o le faateleina o le mafaufau i totonu o soo se tasi, ma le i ai o le tele o mea e puipuia, oona ma isi vailaau i le meaʻai a le fafine maʻitaga.

Afai e oso i le toto, o le fula o le pito i lalo ma le protein i le urine e matauina i le maualuga o le acetone, ona tatou talanoa lea e uiga i le maitaga i le ituaiga o gasegase matuia poʻo le gestosis, lea e manaʻomia vave ile falemai ile falemaʻi.

O le faʻataʻitaʻiina o le acetonuria, o fafine maʻitaga o loʻo i ai fualaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau vitamini ma glucose, ma o se taumafataga faʻapitoa (meaʻai paleni) e fautuaina.

O mataupu faavae o togafitiga o le acetonuria i tamaiti

O le mataupu autu o le togafitia o le acetonuria i tamaiti o le faʻaumatiaina lea o le punavai autu o le faʻamaʻi, fuafuaina e mafua mai i se faʻamatalaga auiliili. I le tutusa ai ma lenei mea, o isi fuataga ua faia i le tulaga o le faateleina o le inu ava malosi, saturation o le tino ma le kulukose, ma lona faamamaina foi ma le fesoasoani a enemas.

O vailaʻau nei e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le faʻasalaga i tamaiti:

  • Smecta,
  • Phosphalugel
  • Enterosgel
  • Porliperan.

Toe faʻafoʻi le paleni o le vai ma toe faʻaleleia le numera o elemene o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se vaifofo o Regidron (1 pa o le paʻu i le 1000 ml o le vai). E mafai ona faʻasalalau i le faʻamautuina o kulūkose ma faʻamalosia le puipuiga.

Dr. Komarovsky e le o mafua mai le faateleina o le acetone i tamaiti i pathoces, talu ai ona o le latou metabolism i lenei tausaga e matua patino lava. Ona o lenei mea, o le maualuga o le acetone e mafai ona faateleina i soo se faʻamaʻi, fiva, popole, ma isi.

Vitio aoga

E faʻapefea ona aveese le acetone mai le tino ma le maʻisuka i le fale:

O le foliga mai o le manogi o le acetone o loʻo faʻaalia ai le solia o le tino, tusa lava pe o le faʻasaina o le faapaleni poʻo le sili atu ona matuia.E oo lava i le talitonu atoatoa i le punavai o le foliga mai o lenei manogi e le o mautinoa ai i taimi uma se taunuuga lelei mai togafitiga i le fale.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le mafuaʻaga o le faʻaopoopoga i le maualuga o le acetone ma faʻamautinoa togafitiga e faʻavae i luga o le faaiuga o le suʻesuʻega muamua o le maʻi ma le faʻamaonia o le tino. Aua nei galo o le le taliaina lelei o fua e faʻaaogaina ai le mafuaʻaga o le faateleina i le maualuga o tino o le ketone e mafai ona feagai ma faʻalavelave matuia, pe o se tagata matua, o se tamaititi poʻo se fafine maʻitaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faʻateleina le acetone i se tamaititi - togafitiga i le fale

Togafitiga o le acetone i tamaiti e mafai ile fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimulitaʻi i nisi o tulafono faʻatulafonoina.

  1. E le tatau ona fafagaina se tamaʻi maʻi, nai lo lena, ia faʻatagaina pea ona inu i le tele e mafai ai, ae i nai tootoo. Faʻaaoga lelei fualaau mamago po o vine vine, vai alkaline e pei o le "Borjomi".
  2. Afai e le mafai ona e taofia le vomiting, taumafai e avatu i lau pepe se vai inu (ave le 1 sipuni ti suauu tao ile lita o vai).
  3. Ina ia faʻateleina le mea o loʻo i totonu o le kulūkose i le tino, o lona 40% fofo o le a fesoasoani - ua faʻatau atu i se fale talavai. Glucose i ampoules e mafai ona faʻafefeteina i le vai pe faʻaaogā faʻamataʻu i se mamanu lelei.
  4. O le taimi lava e paʻu ai le acetone i le urine e masani lava, e mafai ona e amata ona togafitia le tamaititi i se meaai:

Ae ia manatua: afai o le tamaititi o le urine e maua ai le anotusi e maualuga tele (3-4 "faaopoopo"), fesuisuiai faifaipea, ma e le mafai ona e aveesea lenei tulaga e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, o se faailoga lea mo le vave faanatinati. O le faʻalavelave faʻafuasei e mafua mai i le inupia ma le galala, lea e sili ona lamatia mo tamaiti, aemaise lava tamaiti laiti.

E ui lava i le manatu o le a le o se lamatiaga mataʻutia ma o se mea le tumau e mafai ona tupu na o ia lava, ae le o taimi uma lava lea.

O le aveeseina o le acetone mai le tino i le fale e faʻamaonia pe afai e na o le tasi le "+" i luga o le suʻega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. faʻamaonia le kulukose o le toto (tele vave i le)
  2. matau le pulega o le ava e toe faʻaleleia le paleni o le vai: faʻatasi ai ma se pine o le masima po o le vai minerale i itula uma,
  3. ma le faʻaaogaina o meaai e mafai ona sili atu ona leaga

Afai e lua "+" i luga ole laasaga, ma pe a manava iina o se manogi manogi o le acetone, ona mafai lea ona togafitiga i le fale i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O se elemene autu o togafitiga o le faateleina lea o le fua o le hormone o loʻo faʻatonutonuina. Tolu "+" i luga o le suʻega o le suʻega manaʻomia le faʻaogaina o tagata fomai.

Aʻo le i faia se gaioiga e uiga i le faʻaititia o le acetone i le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, ma afai e le mafai, e sili atu le valaʻau i se 'au taʻavale.

Acetonuria

Talu ai nei lava, e seasea lava ona tupu le tulaga o le acetonuria, ae o lea ua suia nei le tulaga, ma o le faateleina o le acetone i le urine e mafai ona maua e le gata i tamaiti ae faapena foi i tagata matutua.

O le acetone e mafai ona maua i le faanatinati o tagata taʻitasi, na o sina laʻititi lava. I se vaega itiiti (20-50 mg / aso), e masani ona faʻaaogaina e fatugaʻo. Leai se togafitiga e manaʻomia.

I tagata matutua

I lenei setete, o le tino e leai ni vailaʻau faʻamalosi e faʻamaʻapoʻa atoatoa gaʻo ma pulu. Faʻalagolago i mafuaaga na mafua ai le foliga mai o le acetone i le urine ma le maʻi suka, o le auala e pulea ai le maʻi e filifilia. Afai o le mafuaaga e faigofie ona usitai i se meaai paleni (e ui o lenei amioga e le talafeagai mo le maʻisuka), o le a le toe i ai se mea faapenei i ni nai aso pe a uma ona faatulaga lelei mea taumafa pe faaopoopo meaʻai o lo o aofia ai gaʻo i le meaai. Ae afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le faʻaitiitia ai le maualuga o le acetone i le faʻamalosi e tusa lava pe a maeʻa le gaʻoina o gaʻo ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le inisalini, e matua taua lava le mafaufau loloto i faʻafitauli o le tino.I ia tulaga, o le faʻasolosolo e matitiva ma afaina i le maʻisuka pe a fai e le o faia ni mea faanatinati.

  • Cerebral coma.
  • Maualuga maualuga.
  • Ava malosi.
  • Tulaga muamua.
  • Hyperinsulinism (osofaʻiga o le pepelo ole gaʻo ona o le faateleina ole maualuga ole inisalini).
  • O le tele o faʻamaʻi tuga - o le kanesa o le manava, o le vevela (faʻaitiitiina o le avanoa poʻo le lumen) o le pylorus o le manava po o le esophagus, ogaoga o le anemia, cachexia (faʻaleagaina matuia o le tino) - e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma le acetonuria.
  • Vomiting faʻamaʻi i fafine maʻitaga.
  • Eclampsia (ogaoga ogaoga i le tuai ona maitaga).
  • Faamai pipisi.
  • Anesisia, aemaise lava le chloroform. I tagata gasegase i le taimi o le faʻasologa o taimi, e mafai ona aliali mai le acetone i le faʻavave.
  • Vailaau eseese, mo se faataitaiga, phosphorus, mata, atropine ma le tele o isi vailaau kemisi.
  • Thyrotoxicosis (faʻalautele maualuga o hormones thyroid).
  • Le afaina o manua e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino.
  • Afai o le acetone i le urini e aliali mai i taimi o togafitiga faʻapitoa i le tino, o togafitiga e faʻamatalaina e se fomaʻi o loʻo vaʻai i le maʻi.

    Urine Acetone Test

    O le suʻega e faia i taeao uma mo aso e tolu i se laina. Ina ia faia lenei mea, ia aoina mai le urine taeao ma tuu i lalo se fasipepa. Ona aveese lea, lulu ese le tele o mataʻu ma faatali mo ni nai minute. Afai o le fasi mai le lanu samasama ua liu piniki, o le a faailoa mai ai le i ai o le acetone. O foliga vaaia o lanu violē e mafai ona faʻaalia ai le vevela mamafa.

    O le suʻega, e moni, o le a le faʻaalia le numera saʻo, ae o le a fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le acetone lea e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi vave ai se fomaʻi.

    Suesuega o le urine mo le acetone

    O le faʻaaogaina o le Urine mo le auʻiliʻiliga e faia e tusa ai ma tulafono masani: a maeʻa togafitiga o le tumama, o le faʻamalosi o le taeao e aoina i totonu o se ipu māgo ma mama.

    E masani lava, o tino o le ketone (acetone) i le urine e matua laiti lava ma e le o fuafuaina e auala masani o fale suesue. O le mea lea, e talitonuina o le acetone i le urine e le tatau ona masani. Afai e maua le acetone i le urine, o lona aofaiga o loʻo faʻaalia i le auiliiliga e faaopoopo ("koluse").

    E tasi foi lona uiga o le tali o le urine i le acetone e vaivai le lelei.

    Lua pe tolu faʻateleina o se tali lelei.

    E fa faʻaopoopoga ("fa koluse") - o se tali malosi, o le tulaga e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi.

    O le fea fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi ma le acetone i le urine?

    Afai, e faaopoopo atu i le acetone i le urine, o le tagata e faʻasauā i le fia inu, e inu tele ma e tele, e lagona lona mafanafana, ona faʻaalia ai lea o le maʻisuka, ma i lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi endocrinologist (sainia) .

    Afai ei ai le acetone i le vavao i le lotolotoi o le maualuga o le vevela o le tino poʻo se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi (sainia) poʻo faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi (sainia) o ia o le a faia le suʻesuʻega tatau ma saili le mafuaʻaga o le fiva poʻo le faʻaogaina o le faʻamalama, sosoo ai ma le tofiaina o togafitiga.

    Afai o le acetone i le urine e aliali mai pe a uma le faʻaleagaina o le ava malosi, ona faʻafesoʻotaʻi lea fomaʻi suʻesuʻe (sainia) o ia lea o le a ia faia togafitiga talafeagai e fuafua i le aveesea o mea oona o le faaleagaina o le alcohol alcohol mai le tino.

    Afai o se maualuga maualuga o le acetone i le urine e afua mai ile gasegase, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi resuscitator (sainia) poʻo le fomaʻi mo mea na tutupu e faʻatatau i le vave faʻaitiitia o mea oona mai le tino.

    Afai ei ai ni faailoga o le hyperinsulinism (osofaʻiga faʻapitoa o le afu, palpitations, fiaai, atuatuvale, popolevale, gatete i vae ma lima, leai se faʻalautelega i le avanoa, vaʻaia lua, faʻalavelave ma tingling i lima) poʻo lourotoxicosis (popolevale, faʻaleagaina, le mautonu, fefe , atuatuvale, tautala vave, le mautonu, le mautonu le mafaufau o mafaufauga, laitiiti le gatete o le tino ma le ulu, vave vave o le fatu, mata mata, fulafula o laumata, vaai faalua, malogo ma tiga i mata, salu, maualuga le saoasaoa ture o le tino, maualalo mamafa, le faapalepale i le vevela o le siosiomaga maualuga, tiga lona manava, manava tatā ma manava masuasua, maso vaivaiga ma le lailoa, faaletonu palapala masina, ua matapogia, ulu tiga ma dizziness), e tatau ona tuuina atu i se endocrinologist.

    Afai o se fafine maʻitaga ua maua i lona urine, ma i le taimi lava e tasi ua popole o ia e uiga i le fesuisuiaʻi faifaipea poʻo se faʻalavelave o le edema + le maualuga o le toto toto + i le urine, ona faʻafesoʻotaʻi lea gynnecologist (sainia) , talu ai o lenei faʻataʻitaʻiga ua mafai ai ona e masalomia faʻafitauli o le maʻitaga, e pei o le ogaoga o le toxicosis poʻo le gestosis.

    Afai o le acetone i le urini e aliali mai i manuaga talu ai o le fatugalemu o le tino (e pei o le fesuiaiga o le mafaufau, encephalitis, ma isi), ona faʻafesoʻotaʻi lea neurologist (sainia) .

    Afai o se tagata na faʻaleagaina ma le faʻafuaseia o ia lava i soʻo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ave le atropine pe galue i se alamanuia lamatia ma le tuufaatasiga o le taʻitaʻi, phosphorus poʻo le mercury, ona e faʻafesoʻotaʻi lea toxicologist (sainia) poʻo, i lona toesea, i se fomaʻi.

    Afai o se matua poʻo se tamaititi e iai le tiga ogaoga o le manava faʻatasi ma le manava, ma atonu i le vomiting ma le fiva, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i faʻamaʻi pipisi, ona o faʻamaoniga e faʻaalia ai le tui.

    Afai e maualuga le maualuga o le acetone i le tamaititi faʻatasi ma diathesis, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi poʻo se allergist (sainia) .

    Afai e iloa le acetone i le urine e le o se tulaga o le pallor o le paʻu ma mucous membranes, vaivaiga, vevela, tosina o le tino, "afaina" i tulimanu o le gutu, paʻu o le paʻu, fao fao, le manava, manava o le fatu, ua masalomia le anemia, ma i lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi hematologist (sainia) .

    Afai o le tagata e matua manifinifi lava, o lona uiga o le i ai o le acetone i le urine o se tasi lea o faailoga o le matua vaivai, ma i lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo i le fomaʻi (resitara) .

    Afai o le fesuiaiga o meaʻai e masani ona 'ai e masani lava ona tupu i luga o le tala o le acetone i le mimi a le tagata, ma le pisapisao i le manava pe a maeʻa mai meaʻai mo le tele o itula, pisapisao vaaia i totonu o le manava, fulafula oona pe pala, manava, vaivai, vaivai ma manava, o le pylorus o le manava po o le sosolo, i le fea tulaga e tatau ai ona feutagai gastroenterologist (sainia) ma fomai tipitipi (sainia) .

    Afai e tuufaatasia le acetone i le manava faatasi ai ma le tiga i le manava, o le mamafa i le manava pe a uma ona 'ai, le fia taumafa, faʻafefete i aano o manu, leu ma vomiting, sina meaʻai, ma le soifua maloloina lautele, vaivai, ona masalomia le kanesa o le tino, mataupu e tatau ona e faafesootai oncologist (sainia) .

    O a suʻega ma suʻega e mafai e se fomai ona faatonuina mo le acetone i le urine?

    Afai e tuufaatasia le acetone i le urine faatasi ai ma faʻamaoniga e maua ai le hyperinsulinism (osofaʻiga faʻapitoa o le afu, palpitations, fiaai, atuatuvale, popolevale, tetete i vae ma lima, leai se faʻalautelega i le avanoa, vaʻaia lua, numera ma tingling i vae), ona fomaʻi lea e tatau ona tofia se fua i aso taitasi o le kulūkose i le toto. I lenei tulaga, o le kulukose e fuaina i itula uma pe lua itula. Afai o mea e le masani ai e maua i le siaki i aso uma o le suka toto, o le suʻesuʻega o le hyperinsulinism ua manatu ua faavaeina. Ona i ai lea o suʻega faʻapitoa e manaʻomia e malamalama ai i mafuaaga o le hyperinsulinism. Muamua lava, e faia se suega anapogi pe a fuaina le maualuga o le C-peptide, inisalini ma le kulukose i le toto, i luga o se manava gaogao, ma afai e faateleina le faateleina o le tino, ona tupu mai ai lea o le siama i suiga o le pancreas.

    Ina ia faʻamautinoa o le hyperinsulinism e mafua mai i suiga faʻapitoa i le pancreas, o suʻega faʻaopoopo e faia mo le lagona lelei i le kuluma ma leucine. Afai e lelei le iʻuga o suʻega faʻapitoa, ona faʻatagaina lea Faʻatonu (sainia) , scintigra (sainia) ma pancreatic magnetic resonance imaging (sainia) .

    Ae afai o le sueina o le fiaʻai o le C-peptide, o le insulin ma le glucose i totonu o le toto e tumau pea, ona manatu maualuga ai lea o le hyperinsulinism, o lona uiga, e le mafua ona o suiga faaletonu i le pancreas, ae o se faʻalavelave i le gaioiga o isi totoga. I se tulaga faapea, ina ia iloa ai le mafuaʻaga o le hyperinsulinism, ua faatonuina e le fomai se ultrasound o totoga uma o le vaega o le iniseti ma foliga vaaia magnetic resinance o le faiʻai (sainia) .

    Afai o le acetone i le urine e tumau i le talaaga o auga o le thyrotoxicosis (popole, popolevale, tautala lemu, atuatuvale, le mautonu mafaufau o mafaufauga, laitiiti le gatete o le tino ma le ulu, vave o le fatu, mata mata, fulafula o le laumata, vaai faalua, malolo ma tiga mata, afu, maualuga o le vevela o le tino, mamafa maualalo, le faapalepale i le vevela vevela maualuga, tiga o le manava, manava ma le malosi, vaivai vaivai ma le vaivai, tulaga faaletonu, faavaivai, maʻi tiga ma ulu siosiomaga), faatonuina le fomai nei tofotofoga ma suesuega:

    • O le maualuga o le hormone stimulating stimulus (TSH) i totonu o le toto,
    • O le maualuga o le triternothyronine (T3) ma le thyroxine (T4) i le toto,
    • Faʻasalaina o le thyroid gland (sainia) ,
    • Faʻamaumauga faʻasolosolo faʻatusatusaina o le vevela,
    • Electrocardiogram (ECG) (faamaumauga) ,
    • Thyroid scintigraphy (sainia) ,
    • Thyroid Biopsy (lesitala) .
    Muamua lava, o suʻega toto o loʻo faʻamatalaina mo le anotusi o le hormone thyroid-stimulating, thyroxine ma le triioneothyronine, faʻapea foi ma le ultrasound o le thyroid gland, talu ai o nei suʻesuʻega e mafai ai ona iloa le hyperthyroidism. O isi suʻesuʻega o loʻo i luga atonu e le mafai ona faʻatinoina, aua e manatu i ai faaopoopo, ma afai e leai se auala e faia ai, ona mafai lea ona faʻagaloina. Ae peitaʻi, afai e maua tomai faʻapitoa, ona faʻatulagaina lea o le suʻesuʻeina o meaola o le thyroid gland, lea e faʻatagaina ai oe e faʻamautinoa le faʻatinoina o le faʻaaogaina o nifo i totonu o le okeni. E faʻaaogaina le scintigraphy e iloilo ai le gaioiga galue o le gland, ae o le biopsy e naʻo pe a masalomia se maso. Ua faia se electrocardiogram e iloilo ai mea le talafeagai i le galuega a le loto.

    Pe a faʻapipiʻi le acetone i le urine e faʻafefiloi ma le galala, o le faʻateleina o le urination, le lagona o le mucous membranes, ona masalomia ai lea o le maʻisuka, ma i lenei tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi suesuega ma suʻega nei:

    • Fuafuaga o le anapogi o le toto glucose,
    • Urine glucose test
    • Fuafuaga o le hemoglobin glycosylated i le toto,
    • Fuafuaga o le maualuga o le C-peptide ma le inisalini i totonu o le toto,
    • Glucosse tolerance test (sainia) .
    Ia mautinoa ia atofaina se filifiliga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, faapea foi ma se suega o le faapaleni kullukose. O nei metotia falesuesue ua lava lea e iloa ai le maʻisuka. O le mea lea, i le leai o se tomai faʻapitoa, o isi suʻesuʻega e le tofiaina ma e le o faʻatinoina, talu ai e mafai ona latou manatu e faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le C-peptide ma le inisalini i le toto e mafai ai ona iloa le maʻisuka ituaiga 1 mai le maʻisuka ituaiga 2 (peitai e mafai ona faia lenei mea i isi faailoga, e aunoa ma se auiliiliga), ma o le faʻasalaga o le hemoglobin glycosylated e mafai ai ona faʻatalanoa le ono tulai mai o faʻafitauli.

    Ina ia iloa ai faʻafitauli o le maʻisuka, e mafai e le fomaʻi ona faatonu Faʻasologa o fatugaʻo (sainia) , rheoencephalography (REG) (sainia) faiʻai ma rheovasography (sainia) vae.

    Afai o le acetone i le urine e mafai ona iloa e uiga i se tulaga o le maualuga o le vevela o le tino poʻo se faʻamaʻi pipisi, ona faatonuina lea e le fomaʻi suʻega o le toto ma le toto o le toto, faʻapea foʻi ma suʻega eseese e iloagofie ai le soʻotaga o le gaioiga o le inflammatory process - PCR (sainia) , ELISA, RNGA, RIF, RTGA, aganuu, ma isi.I le taimi lava lea e tasi, e mafai ai ona ave le tele o vai ola - toto, urine, feces, sputum, swabs from bronchi, salinava, ma isi mea e fai ai suʻega e iloa ai le sola o le faʻamaʻi, fuafua i le mea o loʻo i ai. Mo le i ai o le mea tonu e faʻamaonia ai siama, o le fomaʻi e fuafua taimi taʻitasi taʻitasi, e faʻatatau i vailaʻau o loʻo maua e le tagata maʻi.

    Pe a aliali mai le acetone i le vailaau ona o le faʻaaogaina o le ava malosi, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega o le toto ma le toto o meaola, o se faʻataʻitaʻiga masani, ma Faʻasaina o totoga o le manava (sainia) ia iloilo le tulaga lautele o le tino ma malamalama pe faapefea ona faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa o totoga eseese.

    Afai o le acetone i le urine e maua i se fafine maʻitaga, ona tatau loa lea i le fomaʻi ona faatonu suega masani a le toto (sainia) ma le suʻesuʻeina o le toto, suʻesuʻeina o le toto i le urine, suʻesuʻeina o toto, suesuega o le toto mo le faʻamalosi (electrolyte concentration) (potassium, sodium, chlorine, calcium), fuaina o le toto, suesuega o le toto toto (faatasi ai ma le faʻamaoniga o le APTT, PTI, INR, TV, fibrinogen, RFMK ma D-dimers).

    Pe a oʻo mai le acetone i le urini pe a mavae manua o le fatugalemu o le tino, o le fomaʻi muamua, e faia ni suʻega o le neurology, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le toto ma le toto o le toto, faʻamaonia, elemenephalography (sainia) , tala faʻatusa (sainia) vailaʻau vaʻavaʻai ma foliga faʻamaʻi foliga o le faiʻai. E le gata i lea, e faalagolago i iuga o suʻega, e mafai e le fomaʻi ona faʻasalaga isi soʻo se isi metotia suʻesuʻega e tatau ai e iloagofie ai togafitiga o le tino tutotonu ma faamanino ai lona natura.

    Pe a oʻo mai le acetone i le vailaau faʻatasi ai ma se masalosalo o le 'ona o le mamafa o masima, phosphorus, atropine, e tatau i le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se suʻega o le toto, suʻesuʻega o le toto ma suʻesuʻega toto (bilirubin, glucose, cholesterol, cholineterase, AcAT, AlAT, alkaline phosphatase, amylase , lipase, LDH, potassium, calcium, chlorine, sodium, magnesium, ma isi).

    A oʻo mai le acetone i le urine i se tamaititi e iai faʻamaʻi diathesis, o le a faatonuina e le fomai suega suʻesuʻe (sainia) i le lagona lelei i allergens eseese, faʻapea foi ma le fuafuaina o le maualuga ole IgE i le toto ma se suʻega toto. O faʻataʻitaʻiga mo le lagona lelei i meaʻai e mafai ai ona malamalama po o fea meaʻai, gaʻo po o vailaʻau o loʻo i ai i le tamaititi le malosi malosi e faʻaalia ai diathesis. O le suʻeina o le toto mo le IgE ma le suʻega o le toto e mafai ai ona malamalama pe o tatou talanoa e uiga i se mea moni e mafua ai ona maua ai le maʻi. I le mea uma, afai e maua e le tamaititi ni maʻi-maʻi, ona faʻaalia lea o ia lava i le auala lava e tasi e pei o se mea moni e maua ai le allergy, ae mafua mai i le le atoatoa o le vaega o le digestive, ma, o le mea lea, o nei gaioiga o le tele o le mafaufau o le a mou atu pe a tupu le pepe. Ae afai o le tamaititi o loʻo i ai se mea moni e alu ai, o le a tumau pea mo le olaga, ma i lenei tulaga e tatau ona ia iloa po o a mea e mafua ai le gauai atu i le tino i le lumanai.

    Afai o le acetone i le urine o loo i ai e faasaga i se talaaga o le pallor o le paʻu ma le mucous membranes, vaivaiga, totogia, tofo o le paʻu, "afaina" i tulimanu o le gutu, paʻu vevela, fao fao, le manava, paʻu, mimiti - ua masalomia le anemia, ma i lenei tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi suesuega nei ma fuagafanua:

    • Taʻu atoa toto
    • Fuafuaga o le maualuga o le ferritin i totonu o le toto (sainia) ,
    • Fuafuaina o le maualuga o le transferrin i totonu o le toto,
    • Fuafuaina o le vevela iron i totonu o le toto,
    • Fuafuaina o le malosi o le tui o le toto,
    • Fuafuaga o le maualuga o le bilirubin i le toto (sainia) ,
    • Fuafuaga o le maualuga o vitamini B 12 ma le gaʻo siama i le toto,
    • Iloiloga o feeseeseaʻiga mo totoga faasolitulafono,
    • Faʻasalaga o le paʻu (faifaʻailoga) faitauina le numera o sela o tupuga taitasi (miilogram (sainia) ),
    • X-ray o mama (sainia) ,
    • Fibrogastroduodenoscopy (sainia) ,
    • Colonoscopy (sainia) ,
    • Faʻasalalau faʻatusatusaina,
    • Faʻailiina o totoga eseese.
    Pe a masalomia le maʻi mamia, e le o faʻataʻitaʻiina e fomaʻi uma suʻega i le taimi e tasi, ae fai i laʻasaga. Muamua, o le suʻega o le toto e faia e faʻamaonia ai le anemia ma masalomia lona natura talafeagai (vai vaivai, ole B12-deficient, hemolytic, ma isi). Ma le isi, i le laasaga lona lua, o suʻega e faia ina ia iloa ai le natura o le anemia, pe a manaʻomia. O le anemia o le B12 ma le siama gasegase o le anemia e maua foi i le suega o le toto atoa, o lea afai o tatou talanoa e uiga i nei maʻi, o le mea moni, o le suega suʻesuʻe faigofie e lava e iloa ai.

    Ae ui i lea, mo isi anemia, o le suʻeina o le toto mo le faʻasalaga o le bilirubin ma le ferritin ua faʻamatalaina, faʻapea foʻi ma se auiliiliga o fecesi mo le toto. Afai e maualuga le maualuga o le bilirubin, ona maua ai lea o le anemia o le hemolytic ona o le faaleagaina o sela mumu. Afai ei ai le toto natia i le feces, ona maua ai lea o le anemia, o lona uiga, ona o le toto mai le totoga, pusa o meaʻai po o le manava. Afai e faʻaitiitia le maualuga o le ferritin, ona avea lea o le anemia o le uamea.

    O isi suʻesuʻega e faʻaaogaina pe afai e maua le isemia o le hemolytic poo le hemorrha. O le anemia o le hemorrha, o le colonoscopy, fibrogastroduodenoscopy, o le x-ray o le mama ua faatonuina, Faʻasologa o okeni pelvic (sainia) ma le vevela o le tino e iloa ai le puna o le toto. I le anemia o le hemolytic, ua faia ai se ponaivi o le ponaivi i se suesuega o le smearm ma faitauina le numera o siama sima hematopoietic.

    O iloiloga e iloa ai le maualuga o le transferrin, o le vevela vevela, o le malosi o le serum, o le vitamini B 12 ma le siama o le siama e seasea lava ona faatonuina, talu ai ua vavaeina i latou o se fesoasoani, talu ai o iuga latou te maua e maua mai foi i isi suega faigofie na lisiina i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuafuaina o le maualuga o le vitamini B 12 i totonu o le toto e mafai ai e oe ona faʻamaonia le faʻaletonu o le B 12, ae mafai foi ona faia lea i se suʻega toto.

    Afai o se maualuga maualuga o le acetone i le urine e sau faatasi ma le fesuisuiai o sina taimi pe a uma ona 'ai, le leo o le susulu i totonu o le manava i ni nai itula talu ona' ai, mimiti vaaia i totonu o le manava, faʻanofo i totonu o le manava, mimiti lemu pe pala, manava, vaivai, vaivai, manava, ua masalomia e le fomai stenosis (vavalalata) o le pylorus o le manava po o le esophagus, ma faatonuina ai suega ma suega nei:

    • Faʻasusu o le manava ma le esophagus (sainia) ,
    • X-ray o le manava ma se sui faʻatusatusa (sainia) ,
    • Esophagogastroduodenoscopy,
    • Igoa eleelea,
    • O se suʻega toto mo le hemoglobin ma le faʻamaonia
    • O le kemisi o le toto (potassium, sodium, calcium, chlorine, ururea, creatinine, uric acid),
    • Analysis o le tino-faavae o le toto,
    • Electrocardiogram (ECG).
    Faʻapitoa e iloa ai le stenosis (faʻaitiiti), e mafai ona e faʻatonuina se ultrasound, poʻo se x-ray o le manava ma se sui faʻatusatusa, poʻo le esophagogastroduodenoscopy. E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se metotia o nei suʻega, ae o le tele o faʻamatalaga ma, e tusa ai ma le mea e sili ona fiafia i ai o le esophagogastroduodenoscopy. A maeʻa ona iloa le vailaʻau, ua faatonuina le electrogastrography e iloilo ai le ogaoga o soliga. E le gata i lea, afai e maua le siama, ona maua ai lea o se suʻega o le toto, o le toto-base o le toto, faapea foi ma se suʻesuʻega mo le hemoglobin ma le hematocrit, e fuafua ai le tulaga lautele o le tino. Afai, e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega, o le maualalo o le pasela i totonu o le toto ua iloa, ona tatau loa lea ona faia le electrocardiography ina ia mafai ai ona iloilo le tikeri o le gaioiga o le fatu.

    Aʻo, e faaopoopo atu i le acetone i le urine, o se tagata e vaivai i le manava pe a uma ona 'ai, taumafa i sina meaʻai, faʻafefe i aano o manufasi, le fia taumafa, leisa, o le vomiting, o le vomiting, o le soifua maloloina lautele, le vaivai, ua masalomia e le fomaʻi le kanesa o le manava ma faatonuina ai suʻesuʻega ma suʻega nei:

    • Gastroscopy ma se pa biopsies (sainia) vaega masalomia o le puipui o le manava,
    • X-ray o mama
    • Faʻailoga o le vevela o le manava,
    • Faʻamatalaga telefoni feaveai poʻo le faʻaaogaina o meaola,
    • Suʻega o le toto o le gasegase,
    • Taʻu atoa toto
    • Suʻeina o le toto mo faailoga o le vavao (sainia) (o mea autu o le CA 19-9, CA 72-4, CEA, CA CA 242, PK-M2).
    Afai e masalomia le kanesa o le gasegase, e leʻo faʻamalosia uma ia suʻesuʻega o loʻo i luga, e pei ona faʻaluaina e nisi o faailo a le isi ma, e tusa ai ma lea mea, o loʻo i ai le lava faʻamatalaga faʻamatalaga. O le mea lea, e naʻo le fomaʻi e filifilia naʻo le faʻatulagaina tatau o suʻesuʻega mo se faʻamaonia saʻo i tulaga taʻitasi. O le mea lea, e aunoa ma le faaletonu, ma le masalomia o le kanesa o le gasegase, o se suesuega lautele o le toto, o le fecal occult analysis analysis, faapea foi ma le gastroscopy o le pa o le biopsy o loo faatinoina. I le gasegase, e mafai ona iloa e le fomaʻi le paʻu, iloilo lona tulaga, lapopoa, o le i ai o le ulupanoaga, tafe i ai, ma isi. Ia mautinoa e fuʻeina se mea itiiti mai le tumutumu (biopsy) mo suʻesuʻega o suʻesuʻega i lalo ole microscope. Afai o le iʻuga o suʻesuʻega o biopsy i lalo o se microscope na faʻaalia ai le i ai o le kanesa, ona faʻamaonia lea o le suʻesuʻega saʻo ma mulimuli ane faʻamautuina.

    Afai, e tusa ai ma taunuuga o le gastroscopy ma le histology o le biopsy, e leai se kanesa e iloa, ona le faia lea o isi suʻesuʻega. Ae afai e maua le kanesa, ona manaʻomia lea o laumei eletise e iloa ai metastases i totonu o le fatafata, ma le ultrasound, poʻo le multuspiral calculation integrated, poʻo le faʻatautaia o mea e gaosia ai meaola e faia e iloa ai metastases i totonu o le manava. O le suʻeina o le toto mo faailoga o le paʻu e manaʻomia, ae le talafeagai, talu ai o le kanesa gasegase e mafai ona iloa e nisi metotia, ma o le faʻamalosia o faailoga o le tumutumu e mafai ai e oe ona faʻamasino le gaoioiga o le faagasologa ma o le a fesoasoani e mataituina le aoga o le togafitiga i le lumanaʻi.

    Togafitiga Acetonuria

    Muamua lava, o le a faatonuina e le fomaʻi se meaai malosi ma se meaʻai tele. E tatau ona inu le vai i lea taimi ma lea taimi ma sina mea laitiiti, e tatau ona inu uma tamaiti i 5-10 minute uma i se sipuni.

    E matua aoga lava i lenei tulaga o se teuteuga o vine ma fofo o vailaau faapitoa, e pei o Regidron poo Orsol. E fautuaina foi e inuina vai e le o ni mea e maua mai le suavai, o le chamomile fusion poʻo le teuteuina o fualaau mamago.

    Afai e le mafai e le pepe poʻo le tagata matua ona inu ona o le faʻaleagaina tele, o loʻo faʻamauina le suavai mama. Faʻasolosolo faʻamaʻi, o le inisiua o le vailaau faʻamalosi e fesoasoani ai Cerucal.

    I le faaopoopo atu i le inu tele o vai, e mafai ona aveesea toxins mai le tino ma fualaau faʻafefe pei o White Coal poʻo Sorbex.

    Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le tamaititi, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia se faamama faamama. Ma i le vevela maualuga mo se enema, ia saunia le vaifofo lenei: faʻafefe tasi le sipunipuni masima i le tasi lita o le vai i le vevela o le potu.

    Taumafa mo acetone i le urine

    E mafai ona e 'aʻai aano o manufasi pe kuka, pe a uma ona tao. E faatagaina e 'ai le pipi, lapiti ma le pipi.

    Laʻau o fualaʻau ma borsch, iʻa e maualalo le gaʻo ma gaosia o falaoamata.

    Fualaau faisua, fualaau suamalie, faʻapea foʻi suamalie, meainu suamalie ma compotes lelei toe faʻafoʻi le paleni o le vai ma i le taimi e tasi o se punavai o vitamini.

    Mai fua uma lava, o le quince i soo se ituaiga e sili ona aoga. Talu ai ona o lenei fualaau aina e sili atu le tofo i le tofo, e sili ona lelei le kuka kuka mai le mea e fai pe fai le siaki.

    E le tatau ona faʻaaogaina meaʻai ma gaʻo, suamalie, mea manogi ma mea taumafa eseese mo le acetonuria. O meaai falai, faʻi ma citrus fualaau aina e le aofia mai le lisi.

    Komarovsky e uiga i le acetone i le urine

    Fai mai Komarovsky i tausaga talu ai, o le foliga mai o le acetone i le urine ua avea ma masani i tamaiti. Ua talitonu le fomai o lenei mea e fesootaʻi ma se taumafa le lelei o tamaiti ma le faateleina o aafiaga o faamaʻi masani o le manava i le taimi o le tamaitiiti. Faatasi ai ma se taumafa e sili atu ona mamafa i polotini ma meaʻai gaʻo, ma le leai o ni meaʻai, ma e tusa lava pe leai se mea e afaina ai le tamaititi, e le o gaosia le tino o le ketone, ae amata ona faʻamalosi i le urine.

    I lana polokalama, o loʻo faʻamatala manino ai e Komarovsky i matua le auala e fausia ai se meaʻai a le tamaititi ina ia taofia ai le atinaʻeina o le acetonuria.

    Auai i le urini a se tamaititi: tali i fesili - vitio

    O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le gasegase o le acetonemic. O lenei tulaga e lamatia pe afai o le mafuaʻaga o lona tupuga e le faʻaumatia i le taimi.

    O le maʻi e tupu tele i tamaiti aʻoga, e masani lava e oʻo ile 5 tausaga.

    O lona taotoga e faʻavae i luga o le kulūkose, lea e mafua ai foliga o tino o le ketone i le toto na maua i le lipolysis.

    Afai o le maualuga o le ketones e maualuga tele, ona vevela lea, vomiting matuia, vaivaiga e foliga mai, ma o se suega mo acetone i le urine o le a lelei.

    I le solia o le gaosiga o le carbohydrate, o le glucose deficiency e mafai ona tupu, lea o le a mafua ai se tali i le gaosia o le malosi mai le gaʻo poʻo le mea e leai ni carbohydrate reserves o le tino.

    O se tasi o le muamua e tali atu i le leai o ni mea inu gaʻo o lo tatou ate. O se punavai tulaga ese o le kulukose, glycogen, o loo natia i totonu o ona talone. O le faagasologa o lona malepelepe ma le sini o le "aveeseina" o le kulukose e vave tele, talu ai ona e le tele ana faʻaagaga.

    I tagata matutua, glycogen mai le 500 i le 700 kalama (pe tusa o le 2.500 - 3.000 kcal), ma i tamaiti e sili atu i le 5 tausaga (e oʻo i le 12 tausaga) e tusa ma le 50 kalama. O le a lava le tagata matua mo le maualuga o le tolu aso pe afai e le o malosi tele.

    O le taimi lava e uma ai le faʻaagaga, e amata le lipolysis (o le vaevaeina o gaʻo ina ia mafai ona maua ai le malosi), ae i le taimi lava e tasi, o le vaega o le "by-products" o le metabolism e faia - tino o le ketona, lea, faatasi ai ma le gaʻo ua gaosia, ua tuʻuina atu i totonu o le toto.

    O le i ai o ketones i le toto o se ketonuria, lea e mafai ona maua i le pasia o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi.

    Ketones o se ituaiga metabolite, lea e tele naua e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. I nai togi laiti, o latou faʻaleagaina e le tele, i se faaopoopoga, ma galuega masani o fatugaʻo, ua vave ona faʻaaogaina i le urine.

    I tamaiti faatoa fananau mai (e oo atu i le 10 masina) latou te le i ai, talu ai i totonu o le tino talavou ei ai ni enzymes faapitoa e talepeina ai le metabolites.

    O le i ai o le acetone i le urine o le acetonuria.

    O le gasegase o le kulukose mai le ate o se vaega o se faagasologa tele o tulafono faatonutonu. Afai o lenei faagasologa o loʻo galue, o le tali o le a avea ma tasi o faʻamaoniga autu - fiaai, talu ai o le gaosia o metabolites o se tali i le pa'ū.

    O le fiaʻai, e mafai ai e se tagata ona faʻateleina meaai, o lea e toe faʻaleleia ai le malosi, ona o lona autu autu o meaai gaʻo. O isi vaega uma na mafua mai i meaʻai e sau mai fafo mo se taimi ma ua na o tulaga ogaoga lava e faʻaaogaina ina ia puipuia ai le paʻu mataʻutia i le maualuga o le suka i luga o le suka ina ia mafai ai ona taofi le taina.

    O le siʻitia o faʻamaʻi mataʻutia e faʻaalia ai se gasegase o le acetonemic alualu i luma, lea e faateleina ai le numera o ketones.

    E le taliaina le auai o metabolites. E masani lava, e le tatau ona i ai!

    Ae ui i lea, e mafai foi ona latou i ai i tagata soifua maloloina atoatoa oe sili e taitaia se olaga ola malosi, ae le na o le maʻisuka pe.

    Afai o se tagata e auai malosi i taʻaloga ma tuʻuina atu le silia ma le tasi le itula i le aso i lenei gaoioiga, ona amata loa lea ona faʻaalu le malosi o lona tino vevela.

    O le autu "foloina" i lenei tulaga o le a galue malosi i maso. O le tino musika e amata faʻavave ona faʻaalu le kulūkose ina ia mafai ona toe faʻatumu o latou gafatia na faʻaalu i le taimi o toleniga. I le auala, o le vaega lona lua o le glycogen e teuina foi i totonu o maso, ae tele lava i totonu o le ate.

    O musika o le a faʻaalu le malosi e le gata i taimi o aʻoga i le falemaʻi, ae mulimuli ane a le itiiti ifo i le isi lua itula ma le paʻu malie i le "fiafia fiaaai".

    O le mea moni, o le a le mafai e le tagata ona 'ai vave lava, pe ana fai e le o toe foi i le fale, lea o le a ia faʻaaluina le tele o le taimi.

    Ae o le musika, e pei lava o soʻo se isi lava siama i totonu o le tino o le tagata, e le fiafia i le fiaai, aemaise lava talu ona manuia lelei. "O lē e galue malosi, 'ai lelei o ia!" O se tulafono auro e leʻi solia lava. O le mea lea, o le faʻasalaga faʻasalaga o le fatuina o "fiafiaga fiafia," ua leva ona lauiloa ia i matou, ua faʻalauiloaina.

    E le gata i lea, o le malosi o loʻo iai i gaʻo e amata ona "liusua" i le tali, toe faʻaleleia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O le mafuaaga lenei e fautuaina ai e nisi o meaʻai fualaʻau a latou gasegase o loʻo taumafai e aveesea le mamafa e aloese mai le 'aiina o meaai pe a maeʻa aʻoaʻoga mo le 2 i le 3 itula, ma mulimuli ane faʻatagaina i latou lava e' ai sina mea e itiiti le caloric ma le gaʻo, e le faʻagaloina le tele o le meaʻai.

    O nei mea taua e masani ona iloa e tagata uma o le maʻisuka oe o loʻo maua le faʻamaoniga "o loʻo faʻaalia" i luga o se pepa faʻataʻitaʻi.

    O se vaega o suʻesuʻega falesuesue

    O le fuafuaina o tino o le ketone i le urine poʻo le toto o loʻo faʻatinoina e avea o se vaega o suʻesuʻega masani (lautele). A uma ona faia se suʻega faʻasolosolo faʻapitoa, e mafai e le fomaʻi ona suʻesuʻeina ma le faʻavasega le tulaga o le maʻi ma faʻaauau pea ona faia se isi talaʻaga e suʻe ai mafuaʻaga mo le faʻaitiitia.

    O le toto mai le vein e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao (anapogi mo le 8 itula) i le taeao (masani mai le 7:00 ma le maualuga o le 9:00). Aʻo leʻi faia lenei mea, e le tatau ona e ulaula, inuina ava malosi, sili atu, aua e te popole, aua le suia lau masani masani i le aso ao lumanai le suʻega.

    E maua foi le aoina o le Urine i le taeao. E taua le tauaveina o le tumama o tino (e aunoa ma ni antibacterial agents). E lava le fufuluina o vai mama ma sina faʻaopoopoga o le fasimoli pepe. E aoina le Urine i totonu o se fagu fufulu ma se tapuni faʻalanoa o le 100 - 120ml ma tuʻuina atu i le fale suesue ile lava aso o le taeao. E le mafai ona e teuina se aso pe sili atu ao lei oʻo i le aoina o le urine!

    Faletupe, o koneteina mo le aoina o biomaterials ua faʻatau atu i se fale talavai.

    Peitai, e tusa lava pe i totonu o le fale suesue, e faigata ona fuafua le i ai o le acetone i le urine pe afai e maualalo lona maualuga.

    O le a le mea matautia (aʻafiaga) o ketonuria ma acetonuria

    Ae e aoga le faamaninoina o se tasi o mataupu! O se vaega itiiti o tino ketone i totonu o le toto e le matautia. Ae peitai, o lo latou i ai i le vailaau e taʻu mai ai se taua tele i totonu o le toto.

    O le faʻasalaga o ketones i le toto e sili atu le maualuga nai lo le latou mea moni i le urine.

    I totonu o le toto, latou te feoai i totonu mo sina taimi, ae pe a maeʻa se vaega o le taimi e faasolosolo malie ona alu ese mai i fatugaʻo.

    O le maualuga o le faʻamamaina o le toto e faʻatatau tonu lava i le galuega o totoga faʻavasega toto. Afai o le maʻisuka ua uma ona vavae ese, ona avea lea o le acetonuria ma se faʻataʻitaʻiga mataʻutia, e talanoa i se alualu i luma e lamatia ai le atinaʻeina!

    O le acetone i le urine e le o se mea e ofo ai, i le le i ai o se ata taua o le ata.

    Faatasi ai ma le ketonuria, e matua taua lava le mautinoa o le polydipsia e le atiae e faasaga i le talaaga o le faamalolo.

    Afai e leai se vaifofo i totonu o le tino, o le mea lea e vave ona tupu vave ai le soifua maloloina. Faʻasolosolo taimi umi, o le aʻafiaga o le atinaʻeina atili o le gasegase o le acetonuria i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka (faʻalavelave tele i le i ai o le le atoatoa).

    Ketonuria ma le tele o le suavai i le i ai o le maʻisuka e le mafaamatalaina e matautia foi ona e faateleina ai le osmolarity o le toto.

    O le tele o tino o le ketone, glucose ma isi vailaʻau faʻamaʻi i totonu o le toto, ma le itiiti ifo o le susu i le tino - o le maualuga o le osmolarity.

    I faaupuga faigofie, o le osmolarity o le maualuga o se vai ola. O le mafiafia, o le sili atu ona faigata mo le fatu o le fatu e faʻafefeina ai i luga o vaʻa, o se upega tafaʻilagi o le faʻamalosiina o le tino o le tagata. O le mea lea o le tele o faafitauli i le gaioiga o le cardiovascular, respiration i totonu o le ketoacidosis. Tachycardia e atiina ae, faʻaitiitia le galuega o le myocardial, ma sili atu le tele o okeni e aʻafia i lenei filifili leaga.

    Ina ia faaitiitia le afaina o le ketonuria - inu ava malosi!

    O vai inu mama e aunoa ma le kesi, ma le glucose poʻo le suka o loʻo faʻamavaeina i totonu, e mafai ai ona e faʻamaonia le metabolism ma faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo, lea e faʻamamaina atili ai le toto (pe afai e pulea le maʻisuka!).

    Mo lenei mafuaʻaga, e masani lava ona taʻu atu e endocrinologists vasega pupuu faatasi ai ma mea inu malolosi i o latou gasegase ina ia mafai ai ona vave faʻavaveina oloa uma, ae naʻo pe afai o loʻo galulue lelei fatugaʻo.

    Afai e vaivai le gaioiga o gaʻo, ona faigata tele lea ona aveese faʻatasi le acetone (e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu). I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a faʻamaonia le suʻeina.

    e faʻatagaina ai oe e faʻamautuina le tulaga o le toto o le tagata. I le taimi lava e tasi, ua saunia ai se vaifofo faapitoa ma se seti o nisi o vailaʻau e mafai ona vela, faʻamamaina ma faʻasalalau le faʻaogaina o vailaʻau i le vai ola e ala i le sui. E faia lenei mea e ala i le faasalalauina o le toto o le tagata maʻi ma le vaifofo vaifofo e ala i se masini faapitoa. O le toto e pasia ai i totonu o se tasi o le pipes, e pei o le o loo i totonu o se sieve, ma pe a maeʻa atoa le 1 liʻo i le isi pulou, ua toe foi mai ua "liua" ma fefiloi ma le fofo.

    I faʻamaʻi masani faʻamaʻi, o lenei faiga e tumau seia oʻo ina totoina se okeni fou.

    Ae faʻapefea ona e malamalama pe ua pasia le alafua ma le saogalemu?

    Iloilo le tulaga o se tagata e iai le maʻi o le acetonium!

    • vaivaiga
    • fiaaai
    • tiga o le ulu
    • manava le manava
    • Faʻafeiloaʻiga mo taimi pupuu i le le fiafia i le vave ona vaivai
    • fiva

    O faailoga muamua lava ia o le gasegase o le acetoneemic. E televave ma e mafai ona faʻamaonia mo isi faʻamaʻi, e aofia ai se maalili masani.

    Ona mulimuli mai ai lea o faʻamatalaga matautia:

    • taʻavale
    • vili
    • vevela paʻu
    • pallo o le paʻu
    • laulau vaivai (i nisi taimi e faʻamalosi)
    • acene manava

    O le mea sili ona taua e uiga i lenei mea o le i ai o le vomiting ma le manogi manogi (apu suamalie) mai le gutu. I le i ai o nei faailo, o le ai ai le tele o tino o le ketone i le toto ma le acetone o le a maua i le urine. O le mea sili o le aloese mai le faʻaumatia!

    Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi vomiting syndrome, e matua faigata lava ona taofi lenei tulaga! Taumafai e aua le faatagaina sea ituaiga o iuga.

    Aua e te popole tele, aua e le o le fefefe pe afai, a maeʻa se suesuega toto mo le acetone, o le tau o le ++ poo le +++, pe afai e le o misi faailoga mai luga mai le lisi lona lua.

    O le isi mea, pe afai o le a faʻaleagaina le tulaga o se tagata ma o loʻo i ai le nausea, vomiting, ua musu se tagata e faʻaaoga le vai! Aua le faatuai - valaau i se avetaʻavale pe faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa!

    E taua tele lenei mea pe a tatou talanoa e uiga i se tamaititi o loʻo maʻi i taimi uma, e leʻi alu i le faletaele ma faʻaʻailoga uma o le faʻamaʻavaʻaina i ona foliga! I lalo o tuutuuga tumau, o togafitiga o le a aofia ai le faʻaofiina o se mataua o le kulukose (tuu se kululu).

    Ina ia amata togafitiga ma aveese mea leaga mai le tino, e taua le sailia o mafuaʻaga o le ketonuria ma le mulimuli mulimuli ane.

    Afai e le o manino le mafuaaga, ona mafai lea ona e tau mo se taimi umi, ma le faʻamoemoe o le a oʻo i le taimi e tasi o le a tupu ai lenei maʻi.

    O le mafuaaga autu o le acetone i le urine ma le toto o le glucose e le lava!

    E taua le suʻeina poʻo le a le mafuaʻaga o lenei faaletonu.

    I le auala, e mafai foi, talu mai le 5-6 aso talu ona aliali mai se manogi manogi mai le gutu, ua amata ona maua e le tino o le tagata ia enzymes e talepeina ai tino o le ketone, ae aunoa ma le aveesea o le mafuaaga, o nei fua faatatau o le a le lava e toe faʻafoʻisia ai.

    O mafuaʻaga talafeagai e aofia ai:

    I le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka, o le ketonuria e le o se mea na tupu. Afai o le tino e leai ni vailaʻau faʻamalosi, o lona uiga e leʻo faʻatumuina le faʻao.

    Le itiiti ifo o le glycogen i le ate, o le maualuga atu lea o le lamatiaga o le maʻi o le acetonemic.

    I le auala, o lenei mea masani e masani ona tutupu i tamaiti (aemaise lava laiti, pepe fou faatoa matutua atu nai lo le 10 masina oe fafagaina i mea fefiloi).

    E le mafai e lo latou ate ona teuina le kulukose.

    I pepe faatoa fananau mai, o lenei faaletonu e totogiina mo le gaʻo maualuga ma gaʻo o le tina. I le laʻau lelei, o le susu o loʻo faʻamalosia ma elemene taua uma, minerale ma vitamini. O le mea lea, e leai se mea e mafai ona suia le susu susu. E leai se faʻafefiloi e mafai ona totogi atoa mo le susu susu ma lona tele o vaega ma vailaʻau faʻasese i ai!

    • gaʻo gaʻo

    Soʻo se tausamiga, aso malolo, ae maise lava le Tausaga Fou o loʻo tumu pea i le tele o meaai e sili ona manaʻomia, ae maualuga tele-calorie. O nisi taimi e te le matauina pe o le a le tele o mea uma e oʻo i lou manava. Ae ui i lea, o meaʻai gaʻo i le faagasologa o le malepelepe e faʻapupulaina ai le numera o tino o le ketone i totonu o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'aina le 100 - 150 kalama o fatu (mo se faʻataʻitaʻiga, walnuts), ona oʻo lea i le itula pe a maeʻa ona latou taumafaina se suʻega mo ketones i le toto o le a maua ai se taunuuga lelei.

    O le sili atu ona mamafa ma mamafa le galuega faaletino, o le maualuga atu lea o le manaomia o le gaʻo, lea e amata ona gaosia mai isi punaoa. O oloa totoe o nei faiga o tino o le ketone. O le umi latou te i ai i le toto, aemaise lava pe a maua e le tagata le maʻisuka, lea o loʻo i ai i se tulaga o le taufaasese (ma le hyperglycemia) - o le maualuga atu lea o le malosi o le toto.

    O le faʻaitiitia o le toto pH o se faʻalavelave matautia o le ketonuria umi.

    O le siosiomaga faʻamaʻi o se nofoaga e sili ona fiafia i ai mo le faʻateleina o le tele o siama. Afai e faʻaitiitia le faʻamaʻiina o se tagata, ona mafai loa lea ona avea lona toto ma le aisisi. E tatau ona faia ia sili atu le saʻo.

    • umi le anapogi po o se meaai malosi

    E le tatau ona e nofo i luga o meaai mama mo le lelei o le "matagofie o se lalolagi laugatasi" ma sili atu, fiaai e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi. E moni lava lenei mea mo talavou ma tamaiti, nai lo le foloina e le mafaufau o le lalelei o le matagofie o le pulelaa. Afai e te vaʻavaʻai i ata o teineiti, e faigofie ona e iloa le tele o le "plaster" latou te maua, e taumafai e nana le paʻu le masani ai o le paʻu, alafau lamolemole ma le paʻu mimiti ma faʻaitiitia ai le tauvaga.

    O lenei tulaga e mafai ona tupu pe a tupu aʻe se sulu i luga o le pancreas, ma o se taunuuga o le maualuga o le inisalini i le toto. O le vaega ua afaina e amata ai le gaosiga matautia o le gaosiga, lea e le mafai ona faʻaauau i tulafono faatonutonu ona o le metabolism. O lenei faʻamaʻi ua valaʻauina - lea eo mai faatasi ma osofaʻiga e foliga mai e le mafuatiaina o le hypoglycemia.

    • faʻamaʻi faʻatasi ma le acetonuria

    Ketones e mafai ona faʻaalia foliga o: kanesa o le manava ma isi faafitauli ma le gastrointestinal tract, stenosis, ogaoga o le anemia, cachexia, etc.

    • faamai pipisi po o le alu ese mai se coma, tulaga ogaoga

    O le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma le fiva. O le tele o mea i totonu o le tino o le tagata e le mafai ona tatalia le faateleina o le vevela o le tino, ma o le mea lea e vavave vave ai, ae o le malosi o le malosi e faateleina tele. E faʻaalu e le tino e tau ai le faʻamaʻi. E tutusa lava ia mo le inisalini. O le mea lea, e malepelepe, o le mea lea, e aoga le faʻalauiloa atili e 20 - 25% e faʻavae i luga o le masani masani.

    Pe a tuua se vaʻa, e faateleina manaoga o le tino o le tagata, ona e manaʻomia e ia le malosi tele e faʻaalu i le toe faʻaleleia. E le gata ina ia aumaia mai meaai, ae mai fanua faaagaaga faasao, lea na faasolosolo malie ona gaogao pe a i ai se tagata i se laina tuaoi. Mo lenei mafuaʻaga, o nei tagata gasegase e masani lava ona tuʻuina atu i ai droppers ma se vaifofo o le kulukose ma le inisalini.

    • ogaoga ogaoga o fafine maʻitaga i le amataga (eclampsia - toxicosis i taimi mulimuli)

    Faʻasolosolo vomiting, o le tele o le suavai ua faʻaaogaina mai le tino, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e aofia ai gaʻo, mea ua leiloloa.E matua faigata lava ona 'ai i lalo o ia tuutuuga, pe a faʻapea o le taʻua o meaai lava ia e mafua ai se isi vomiting.

    • mea oona (taʻitaʻia, fuluula, atropine ma isi mea)
    • thyrotoxicosis, pe a maualuga le maualuga o le hormone levels
    • CNS faʻaleagaga

    I tamaiti, o le acetonuria e masani ona tupu talu ai o le atinaʻeina o le pancreas e faʻaauau pea ile 5 tausaga. O lana galuega ua toe faʻaleleia i ni nai tausaga talu ona maeʻa. O le mea lea, e matua taua lava le mataʻituina o pepe pepe ma le faʻatagaina tamaiti e fai meaʻai, faalagolago i mea suamalie (pe afai o loʻo e mamafa), sili atu, ia e popole tele ma e matua malulu. O mafuaʻaga mafuaʻaga e aofia ai le dysentery, diathesis, faʻamaʻi pipisi, faʻateleina o fualaau oona, maualuga maualuga o le fiva, maʻi maʻisuka latene.

    O le talisapaia o le maʻisuka faʻamalolo ketones i le urini e aliali mai ma le faateleina o le anapogi glycemia. Le vavaeeseina o lenei suʻesuʻega, e tatau ona sili atu ona auʻiliʻili auiliiliga.

    Mo tamaitai ua maitaga, o tino o le ketone e mafai ona aliali i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi. O le sailia o le mafuaaga saʻo e le faigofie tele:

    • leaga le aʻafiaga o le siosiomaga
    • ogaoga faigata, atuatuvale, atuatuvale
    • faaitiitia le puipuiga
    • mativa leaga
    • toxicosis
    • poʻo le iai o le maʻisuka aʻo leʻi oʻo i se maitaga e faʻatau

    Ma le maʻisuka

    I le togafitiga o le ketonuria, e taua le aveeseina o le aʻa aʻa!

    I le tulaga o le maʻi suka, o le uiga lea o isi faaletonu o meaʻai, e taua tele le maua o taui mautu mo le faʻamaʻi.

    I lenei tulaga, o le faʻamaʻaloina o toxins ma konesones e maua mai ona o le gaioiga o le hyperglycemia e faia i le ave o togafitiga ma le inu malosi. O le puleaina o le inisalini e faʻaalia foi ina ia faʻamaonia le glycemia, paʻu poʻo le kululu, ae naʻo tulaga tumau.

    Fomaʻi fautuaina se togafitiga hypoglycemic (ave vailaau o loʻo i ai).

    E taua foi le malamalama o le acetone e mafai ona o faatasi ma se faaitiitia i le toto pH, lea e aofia ai le faateleina o lona malosi. I lenei tulaga, ua fautuaina le vai inu. Latou te tusia vailaau faʻalaʻau vai e pei o Borjomi, Essentuki.

    O se isi mea suitulaga mo vai inu o se vai vai vai (e leʻo faʻalauteleina: 0.5 teaspoon i le 1 lita o le vai). Ae ui i lea, tatou te le fautuaina le tuʻuina atu i tamaiti laiti ma tagata matutua e inu i nai faʻafitauli laiti i le gastrointestinal tract.

    E le mafai ona faʻaaogaina le inu o le alkaline pe afai o le ketoacidosis ua atiae e faasaga i le talaaga o le hyperglycemia, lea e faʻailoaina e ala i le vaʻaia o le tino.

    O faʻafitauli o le minerale ma le suamalo o le a atili faʻateleina ai le osmolarity o le toto.

    Le puipuia o le faʻamalolo - inu tele vai (vai mama e aunoa ma le kesi).

    O le taimi lava e totogi ai le maʻisuka ma o le glycemia e faʻasolosolo lelei, matou te faʻaauau ona faʻatumu faleoloa glycogen. Ina ia faia lenei mea, tatou te manaʻomia inisalini ma vailaʻau faʻamalosi. Tatou te 'aina laʻau suamalie ma taui mo mea e' aina e ala i le faʻaofiina o inisalini pupuu po o le ultra-poto. O se sipuni sipuni o le meli, fufulu i lalo i se ipu malamalama vai, e sili ona lelei.

    E taua tele le inuina o le vai mafanafana, talu ai o le vai e fetaui ma le vevela o le tino e sili atu ona vave aʻafia ma ulu atu i le toto e ala i puipui o le manava.

    Afai e te manaʻo e inu lauti, ona e manatua lea o loʻo i ai se fomaʻi. I le ketonuria, e ono lamatia! Aua nei faatagaina le manava!

    E sili mo fafine maʻitaga e leai se talaʻaga o le maʻisuka e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma se endocrinologist poʻo le fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe ma faia se suʻega e iloa ai mafuaʻaga o lenei tulaga. A maeʻa ona togafitia togafitiga talafeagai, i le avea ai o se tulafono, o le kululu ma le kulukose ma le inisalini.

    Ma le faʻamalosi i tamaiti

    Muamua, e tatau ona malamalama e faapea i tamaiti laiti e 10 masina i le 4 i le 5 tausaga, o le acetone i le urine e mafai ona aliali mai i se nai avega i le tino.

    E le o lava le glycogen i totonu o latou ate e faʻaleleia ai le malosi o le malosi. E matua moni lava lenei mea mo tamaiti vavalalata o loʻo faʻanoanoa i taimi uma.

    O le faʻasolosolo i le faanatinati o se tamaititi e le o le fefe, aua e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi mea uma!

    E le o se faʻamaʻi, ae o se taunuuga o le gaioiga a le tamaitiiti i le aso poʻo le aʻafiaga o faʻamaʻi, malulu, lea e tatau ona faʻaaluina e le tino le tele o kulukose e tau ai. Toeitiiti lava o matua uma o loʻo i ai fanau o lenei vaitausaga o le a feagai ma lenei mea.

    O faailoga autu o le gasegase: loimata, vaivaiga, ita, lagona o le pepe.

    Afai e te matauina se mea e pei o lenei pe a maeʻa ona ofi le tamaititi mo se taimi uumi, pei o se uila, ona avatu loa lea ia te ia se meainu suamalie lea o le a faia mo le leai o le kulukose. Ae aua le tuuina atu ia te ia se vai susulu manaia! E sili atu le saunia o se mea suamalie suamalie o fualaau mamago po o se fua o vine (1 sipunipuni o vine mamafasi 1 - 1.5 kapu vai inu ma tuʻu ai mo le 10 minute sili atu i totonu o se vevela).

    I lenei tulaga, e mafai lava ona e feagai i le fale. O se fofo maualuga o le kulukose (40%) e fesoasoani, lea e avatu i le tamaititi (15 teaser - 5 ml) ile 15 - 20 ml.

    E taua tele le faʻamafanafanaina o le amupoule i le kulukose i le vevela vevela!

    O se vaifofo mafanafana ma le kulukose e vave faʻaleleia e ala i le puipui o le intestinal ma ulu atu i le toto.

    Afai a maeʻa ona faʻaalia mai le faʻamaʻiina o le kulukose (e alu le tamaitiiti i le faletaele) ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i totonu o le 2 i le 3 itula, ona faʻaleleia malie lea o le tulaga. Matou te faaauau pea ona mataʻituina le pepe, siaki le i ai o ketones i le urine.

    Afai e leai se vailaʻau i totonu o le 6 itula, e fautuaina le falemai vave. I totonu o le falemaʻi, o le a maua e le tamaititi se kulupu i le kulukose ma le inisalini. Afai e masalomia se siama, o le a fofoina foi se vaifofo o vitamini ma fualaau faasaina-inflammatory po o nisi o vailaau. I le faʻaitiitia o le faʻamalolo, ua faʻalauiloaina ai se vaifofo o le hydrochloric (faatasi ai ma le sodium).

    Ina ia faʻaumatia vave le acetone ('aua nei galo e le tatau ona masani i le urini poʻo le toto), e fautuaina e faʻaopopo mea nei i lau fale falemaʻi falemaʻi:

    • ascorbic acid ma le glucose (e le o le fructose!)
    • glucose pepa
    • glucose solution i ampoules (5%, 10% poʻo le 40%)

    Manatua e le mafai ona vave aveese le acetone faatasi ai ma le fesoasoani a isi vailaʻau falemaʻi! E le gata i lea, o le faagasologa o le faʻateleina o le fructose e ese mai le kulūkose. Naʻo se vaifofo mama glucose poʻo se kulimi maʻaleʻale mama e mafai ona vave fesoasoani i se tulaga faigata.

    Afai o loʻo maua e le tamaititi le maʻisuka-totola maʻi, ona tatou faia foi lea e pei ona faʻamatalaina muamua i le parakalafa muamua: matou te faʻaaogaina gaʻo gaʻo (e mafai ona e faʻaaogaina le tali tutusa o le kulukose) ma se pine o insulin i lalo ina ia faʻasaʻo le glycemia.

    O le acetone e aliali mai i le urine pe'ā uma ona maua i le toto, o le mea lea e masani ona avea le acetonia ma mafuaʻaga o le acetonuria.

    O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le autu autu lea o lenei togafitiga. O meaai le lelei ma taimi uumi o le fiaʻai e mafua ai le le lava o le taumafa o gaʻo i le tino o le tagata. I le le atoatoa o le eletone, o le gaogao o meaʻai gaʻo, o le faʻalavelave, faʻamaʻi, manua o mafuaʻaga ia o le faateleina o le kulukose.

    O meaʻai e maua i le gaʻo ma le protein e faʻaleagaina ai le faʻaogaina masani o le gastrointestinal tract. O le tino e amata faʻaaogaina malosi i le gluconeogenesis. O le maʻi suka o le mafuaaga o le ketoacidosis o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le kulukose o loʻo i totonu, ae e le o atoatoa ona faʻaleaga ona o le le lava o le inisalini.

    O le Peraimeri ma le secondary acetonuria ua iloga, lea e faʻaalia i se uiga iloga faʻapitoa: faʻateleina le atuatuvale o le le mautonu, le atoatoa o le enzyme, le palatini le lelei ma le gaʻo gaʻo, le faʻalagonaina o le mafaufau, tiga i sooga, ponaivi, ma le manava.O mea e fesoasoani i le foliga mai o le acetone i le urine o le: popolega, le lelei o meaai, fefe, tiga, le lelei poʻo lagona lelei.

    Faʻateleina le faateleina o le acetone i le faʻasolosolo ma le toto, toe faʻafouina poʻo le le mafai ona faʻaleagaina, faʻalavelave, faʻasalaga faʻamaʻi pipisi, leai se tuinanau, faʻamaoniga o le soona masani ma le faʻaleagaina o le tino. O le manogi o le acetone mai le gutu, mai le vailaʻau ma le vomito o se faailoga faʻamaonia o le acetonuria.

    Aveesea o le acetone mai le tino

    Togafitiga o le acetonuria amata i le faasaʻoina o ituaiga olaga ma meaʻai. E tatau ona faʻamaonia le faigamalo o le aso, ia tuʻuina atu i le tagata maʻi se moe umi ma moe i aso uma i le ea fou. O mafaufauga ma faaletino e tatau ona faatapulaa. O le meaai e tatau ona matauina i taimi uma. O mea nei e faʻasaina: aano gaʻo, iʻa, ulaula, paluga, musika, kofe, koko, kulimi, kirimulimi, sorrel, tamato, oranges, meaʻai vave, vai inu. Faʻataugofie gaʻo gaʻo - fualaʻau, sugar, honey, kuki, jam - e tatau ona i ai i luga o le lisi o aso taʻitasi.

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le acetone i le urine ma ia maua ai le glucose, o le tagata maʻi e tuʻuina atu le lauti suamalie, rehydron, 5% glucose solution, ma compotes. O le faʻamamaina o le faamama ma le faʻaaogaina o le gasegase e faʻaleleia ai le manava o ketones mai le tino. Thasing e faʻalauteleina le tele o le mimilo, ma faʻatasi ai ma le aveesea o le acetone. E manaʻomia e tagata maʻi ona sui se vai inu suamalie ma vai masani, e faʻafeiloaʻi ai le vai o le mineral poʻo le suka.

    Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau loa lea ona faʻamalosi ile falemai mo togafitiga faʻasolosolo, lea e aofia ai le afaina o le suavai.

    Aisea e sau ai le acetone i le urine?

    Kino Ketone (e aofia ai le acetone) e gaosia e tagata uma, ae i se tagata soifua maloloina o latou aofaiga o loʻo gaogao. Faʻamaumauga o oloa o le le atoatoa o le palatini, e sili atu le faʻaalia o faʻamaumauga masani, mafua ai popolega. Afai e le aveesea lenei mea i le taimi, o le atinaʻeina o se gasegase o le acetonium e mafai.

    O mafuaʻaga atonu e eseese itu:

    1. 'Ai le tele o meaʻai ma gaʻo.
    2. Meaʻai le lelei (e le lava gaʻo meaʻai i le taumafataga).
    3. O galuega faifaipea ma mamafa.
    4. Taimi umi pe anapogi masani.
    5. Le tuiina o tui inisalini.

    I le maʻisuka, maualuga le suka i le toto, ae ona o le le lava o le inisalini, e le mafai ona ulu atu i totonu o sela o okeni ma mamanu. Ma talu ai o le glucose o le mea taua tele lea o le telefoni feaveaʻi, pe a leai, e amata ona talepeina e le tino ia gaʻo ina ia maua ai le malosi. O le iʻuga, e maua e ia punaʻoa tatau, ae o le acetone o loʻo tumau pea o se oloa gaosi mai le gaosiga. Muamua, o le faʻalogoina o lenei vailaʻau e mataituina i totonu o le toto, ona faʻamoemoeina lea i le mimila.

    O le acetone i le urine ma le maʻisuka e leʻo faʻafuaseʻi. O lenei faagasologa e ono tele ni aso. Ma le isi, i le taimi muamua, o le manogi o lenei mea mai le gutu, pe a uma, e amata ona sau mai le paʻu ma le urine. O le kesi Ketone e faʻaleagaina ai le paleni o le acid-base, lea e tau atu i se lagona faifaipea o le fiainu.

    E le gata i lea, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaalia:

    • matagogo
    • vaivaiga
    • faʻafefe
    • vili
    • taʻavale
    • faʻaauau faifaipea
    • vave le manava.

    E faʻatatau i le faʻaopoopoga o le maualuga o le acetone i le urine, o le faailoga o le suka o le toto e faateleina. E le gata i lea, o le a matua tupu ai le le fia inu. Afai e le amataina togafitiga i se taimi talafeagai, o ia ituaiga gaioiga e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka e faʻataʻatia.

    E faʻapefea ona faʻaumatia le acetone i le urine?

    E masani lava, o tagata e mafatia i le faʻaalia soo o le tino o le tino o le tino o le urine, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa. O ia faailoilo e mafai ai e oe vave ona iloa le maualuga o nei mea i le fale, lea e mafai ai ona fetuunai vave lau togafitiga.E le gata i lea, e mafai ona e siakiina siama le siama mo le i ai o tino o le ketone ma se faʻafitauli 5% o le sodium nitroprusside ma le ammonia. Ketone i le urine o le a faia ai le vailaʻau palu.

    Togafitiga o le faamai e faavae i luga o le aveeseina o mafuaʻaga na mafua ai le foliga mai o le acetone i le urine. Faʻatau meaai le talafeagai, o le a e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi, pe afai o le inisalini, o le a fetuunai e le fomai le fua o lenei mea. O le inu tele o vai ma faʻaitiitia le faʻamalositino faaletino e fautuaina foi.

    Tulafono mo le aveesea o le acetone mai le tino:

    1. Fia. Ina ia aveese le acetone mai le urine ma le maʻisuka, e tatau ona e inu tele. O le mea e manaʻomia e le o le vai inu. Afai o le faʻaaogaina o le suavai o se faʻafitauli ona o le faʻaleagaina, e tatau ona faʻaumatia le vai i ni vaega laiti (mo se faataitaiga, 10 kalama i le 10 minute).
    2. O meaai. I le aso muamua, e tatau ona faʻatapulaʻa lau mea taumafa. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona faʻafetaui le inu oona. I le lumanaʻi, e tatau ona e tausisi i se meaʻai.
    3. Suauu fofo. E tatau ona faʻaumatia le lima kalama o le susu i totonu o se ipu vai. O lenei faʻafefiloi e tatau ona inu i sina taimi i le ao.
    4. Enema E tatau ona faia se faamama faamama.

    Mo le tino e toe faʻaleleia i le vave e mafai ai, e faigofie lava ona faʻataunuʻu, meaʻai maloloina e aunoa ma gaʻo meaola ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi. O meaai e tatau ona masani, ae le tele.

    Afai o fautuaga uma o loʻo i luga, e leai se lelei i totonu o le lua aso, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave le falemaʻi. E le gata i lea, o se manaoga faanatinati e valaau se fomaʻi pe a le mafai ona taofi fomaʻi ma e le mafai ona inu vai. Leai se mea e tatau ona e faʻamoemoeina le faʻaleagaina. O nisi taimi o le acetone i le maʻisuka e mafai ona aveeseina na o le fesoasoani a le au pata i le saline.

    I le kilikiina o le "Auina atu" button, ua e taliaina aiaiga o le tulafono patino ma tuuina atu lau maliega i le faagasologa o faamatalaga patino i luga o tuutuuga ma mo faamoemoega ua faamaoti mai i totonu.

    Acetone i urine mo le maʻisuka

    O le manogi o le acetone i le maʻisuka ituaiga 2 o se mea e masani ona taatele. I le avea ai o se tulafono, e masani ona tupu i tagata gasegase e taumafai e faʻamalolo le maʻi na oi latou lava. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o sea maʻi e pei o le ketoacidosis, ma lapatai mai i se osofaʻiga taua i le toto kulukose. O lenei tulaga o le maʻi e manaomia ai le vave faʻataʻi falemaʻi. I faʻamuamua o le amataga o le maʻi, e mafai ona e faʻaumatia le acetone i le maʻisuka i nisi o auala lauiloa ma e aunoa ma le falemaʻi. Ae filifilia se metotia o togafitiga, ia manatua o le ausia o se taunuuga aoga, e tatau ona e talanoa i se fomai i taimi uma.

    Fofo faʻapitoa mo le acetone

    E mautinoa lava o tagata uma e mafatia i se suka suka e fiafia ile auala e ave ai le acetone i le urine ma le maʻisuka. E tele auala eseese, ae o le sili ona aoga ma masani ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi o le: garlic, walnut leaves, sauerkraut.

    O le auala pito sili ona lauiloa o le ave lea o se oloa e pei o le garlic. O se vaiinu malosi e saunia i luga o lona faavae. Ina ia faia lenei mea, fufulu ni nai ulu o le oloa, olo i luga o se masini eleka. O mea faʻaaogaina ua maeʻa ua sasaa mai i vai inu. O lea lauti e tatau ona faʻaaogaina mo le 15 minute, a maeʻa lea e ave i le kuata kuaina faʻatolu i le aso.

    E tutusa lava le lauiloa o se vailaʻau e faia mai laulaʻau paina. O lau laʻau fou e ave mo le kuka, fufuluina ma sasaa i se ipu vai inu. E tatau ona faʻatagaina le inu e inu mo le minute, a maeʻa, e tatau ona fufulu ma ave i le afa afa i le aso.

    Afai o loʻo e suʻe se auala sili ona faigofie mo le aveesea o le acetone mai le tino mo le maʻisuka, ona tatau lea ona e gauai atu i sauerkraut. E le na o le fesoasoani e faʻateʻa vave ai se faʻafitauli, ae e leai foi ni tapulaa i le faʻaaogaina. Ae i se aofaiga tele, e mafai ona e 'ai mo le sili atu ma le lua masina.Afai o le mafuaʻaga o le faafitauli o le "fiaai i le acetone", e aliali mai ona o le faʻaaogaina o suauu mai le meaai a le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona e 'aina le masi, meli ma le suamalie i ni mea laiti. Ia mautinoa e fetuunai au meaʻai. O le a le sili atu le lelei le gauai atu i taaloga. Afai e te le maua le avanoa e auai ai i se potu faʻapitoa, ona faʻatagaina lea o se totogi i aso uma. Faʻasalaʻi atili i le savali i le ea fou. E na o se tasi auala e fesoʻotai ai e fesoasoani e foia ai le faafitauli ile taimi puupuu. E taua tele ao le i faʻamavaeina le maʻisuka o togafitiga a tagata lautele ia mautinoa ia alu i lau fomaʻi mo le faʻamoemoega o feutagaiga.

    Diabetes Acetone - Faʻailoga ma Fomaʻi

    O se tasi o faʻamaʻi masani masani o lo tatou taimi o le maʻisuka maualuga, ma sili atu nai lo isi, o loʻo maua e tagata maʻi lona tino o le insulin. Faailoa le i ai o lenei faʻamaʻi e mafai ona maua ai le tele o faʻamaoniga, o le sili atu ona leaga o ia mea o le i ai o le acetone i le tino. Afai e le faia togafitiga, o le urine e maua ai le "manogi" o le acetone i le taimi ma le maʻi suka. O se manogi e tasi atonu e sau mai le paʻu o le tagata maʻi. E tatau ona e iloa - o le foliga mai o se manogi e lapataʻiina ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o lea e tatau ona vave amataina le togafitiga.

    Glucose o se tasi o mea autu e maua ai e se tagata le malosi ma le malosi. O le inisalini e maua mai i le pancreas e fesoasoani i siama o le tino o le tagata e toso ai le kulukose. O le a le mea e tupu pe afai o le pancreas e "alu mo aso malolo maʻi" ma e le faʻamaunuuina lana galuega?

    Laʻau

    I le tulaga pe afai o le galuega o le pancreas e tele mea e manaomia, o le inisalini e natia i ni vaega laiti pe leai foi. I lenei tulaga, o le kulukose e matua faigata lava ona ulu i totonu o sela e aunoa ma se fesoasoani, o se taunuuga o le mea e taʻua o le oge e amata i le tulaga o le cellular. E amata ona faʻaalia e le faiʻai le le lava o meaʻai, lea e mafua ai le faateleina o le manaʻo o le tagata - o lenei le atoatoa e mafua ai le faateleina o le toto suka.

    Ina ia foia le sili atu o le kulukose, o le faiai e mafua ai le malosi o mea taumafa - tino o le ketone, o se ituaiga o le acetone i le maʻisuka. I lalo o le aʻafiaga o nei mea, o siama e amata ona gaʻo (mu) gaʻo ma protein, talu ai e le mafai ona latou gafatia le kulukose.

    Taua: o le inuina o le tino ma tino o le ketone e mafai ona taʻitaʻia ai le fatuga o le ketoacidosis, o ona taunuuga e maua ai le maʻisuka po o le oti.

    Laʻu manogi

    E tatau ona manatua o le faʻamaonia saʻo o le faʻamaʻi e na o tagata tomai faapitoa e mafai ona mauaina, o lea e le aoga le popole i luma o le taimi. E le gata i le maʻisuka, o le manogi o le acetone e tupu, ae faʻapea foi i le tele o isi faʻamaʻi. O le acetone "manogi" e talitutusa lava ma le "manogi" e mafua mai i apu oona. O loʻo iai i maʻi nei:

    O le acetone i le urine ma le maʻisuka o loʻo matauina i tagata o loʻo mafatia mai le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o lona uiga, o le toto toto o le suka e mai le 13.5 i le 16.7 mmol / l, ao le suka i totonu o le mimilo e sili atu i le 3%.

    Suʻega o le toto ma le urine

    Afai e masalomia le ketoacidosis, o le fomaʻi e faʻamatalaina ia suʻega nei:

    • Urinalysis mo le i ai ma le maualuga o le acetone. O lenei suʻesuʻega e faʻaalia ai le faʻamalosi,
    • Suesuega ole toto. O loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le kulukose, o le faateleina o le cholesterol ma le lipoproteins,
    • O le suʻega toto e lautele. Faʻaalia se suiga i le ESR (erythrocyte sedimentation rate) ma le toto paʻepaʻe paʻepaʻe.

    E mafai ona iloa Acetonuria i le fale e ala ile suega i luga. O se suʻega toto e mafai ona faia i se fale suesue faapitoa e tagata agavaa.

    O le i ai o le acetone e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka ituaiga 1.O lenei ituaiga o le faamaʻi e aofia ai na o le tasi le togafitiga autu - o le inisalini masani o inisua. O fualaau fou o le inisalini e fesoasoani i le satu o suauʻu i le carbon ma le faʻamaʻaʻaina faʻamaina o le acetone. O le mea lea, o le fesili "pe faapefea ona aveese le acetone mai le tino i le maʻisuka?", O le tali e taʻu mai ai ia lava - faatasi ai ma le fesoasoani a le insulin.

    E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e le mafai ona faʻataʻitaʻiina - e alu faatasi ma le maʻi i lona olaga atoa mai le taimi na aliali mai ai le maʻi. Ae ui i lea, o lenei maʻi matautia e faigofie tele ona puipuia, pe afai tatou te le o talanoa e uiga i se gasegase. Ina ia aua le fesili i le lumanai le fesili pe faapefea ona aveese le acetone mai le tino ma le maʻisuka i le fale, e tatau ona e tausisi i se olaga soifua maloloina:

    • Taumafa i le taumatau
    • Alu i totonu mo taʻaloga
    • Aveese amio leaga,
    • Faʻaauau ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi.

    I le i ai o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga nei, lea e fesoasoani e aveese tino tetetone mai le tino:

    1. Inisalini togafitiga
    2. Rehydration
    3. Vaʻaia togafitiga
    4. Faʻaogaina o le Hypokalemia
    5. Toe faʻaleleia o paleni-faavae.

    O nei taʻiala uma e faʻamoemoe e toe faʻafoʻi ai le gaosiga o le gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia ma le faʻamaʻaʻaina atoa o le acetone o loʻo aofia i le toto o le tagata maʻi. Tutoatasi, o ia taualumaga e le faatagaina. I le fale, faʻateʻa ese tino o tino o le ketone e naʻo le iniseti masani o le inisalini, o le fua lea e tatau ona faʻatuina e lau fomaʻi.

    Taua: ia puipuia le foliga mai o tino o le ketone i le tino ma le maʻisuka, o le siaki i aso taitasi o le maualuga o le suka e mafai, e le tatau ona sili atu i le faailoga o le 12 mmol / l.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani o le endocrin e tupu ona o.

    O le maʻi suka e faʻaalia i ni faʻalavelave matuia, aemaise lava pe afai o se tagata ua tele tausaga.

    Le numera o tagata mamaʻi o loʻo mafatia i se faʻamaʻi matautia e pei o le maʻisuka, i tausaga uma.

    O le tuʻuina atu o mea mai le punaoa i luga o le Initaneti e mafai ma se tua i tua i le faitotoa.

    Mafuaʻaga o le acetone i le faʻavave

    O tulaga eseʻese e ono faʻaosoina ai le foliga o tino o le ketone i le tino:

    1. I tamaiti, o nei mea e masani ona mafua mai i se malulu poʻo se viral viral, o se mea sese i meaʻai poʻo meaʻai, tulaga faʻalavelave, ma le vaʻaia.
    2. I tagata matutua, o le punavai e masani lava o se mea e le lelei le soifua maloloina: fia ai, faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, "faʻaituau" i le itu o meaʻai protein.
    3. Atonu o se taunuuga o le taotoga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi pipisi lautele.
    4. Faʻamaʻiina i vailaʻau oona, e aofia ai le ava malosi.
    5. Malifa neoplasms, faʻamalositino ma le faʻaleagaina o le pancreatic ma le galuega o le ate.
    6. O le maʻi suka.
    7. Tumau i le faʻaauau pea o le atuatuvale, faʻapipiʻiina o le tino.

    Auai i le auiliiliga o se fafine maʻitaga

    O foliga vaaia o lenei maʻi i le faanatinati o se tamaitai o loʻo i ai i se "tulaga manaia" ua manatu o se faailo o le faailo e manaʻomia ai le falemaʻi ma se suʻesuʻega auiliili.

    O mafuaʻaga autu e mafua ai le foliga mai o le acetone i le tino o se fafine maʻitaga:

    • Toxicosis, lea e faʻafefe ai le faʻamalolo ma le faʻavaivai vai. Ona o lenei mea, o tino o le ketone e maua i totonu o le tino, e mafua ai le inupia.
    • Manua leaga. I le taimi o le maʻitaga, aua le faʻaopoopoga le vaega o le digestive. O taumafa vevela ma meaʻai e leʻi faʻamatalaina e mafua ai le le lelei o le pancreas ma le faateleina o le numera o tino o le ketone. O le mea lava lea e tasi e tupu pe a e teena meaʻai e mafua mai i le masani ai o le gasea ma le vomiting.
    • Faiva i le gaioiga o le tino o le endocrin, tumutumu o ituaiga eseese, faʻaleaga manu.

    O le maualuga o le acetone i totonu o le tino o se fafine maʻitaga e mafai ona faaosofia ai le fia inu, inu o tina uma ma le pepe, fanau vave po o le faʻaipoipo.

    Ina ia aloese mai na ogaoga ogaoga, i le vaitau o le tauaveina o se tamaititi e le taliaina le lafoai o le siama ma le amanaia faatonuga a le fomaʻi.

    E faʻapefea ona iloa le acetone: o faʻamaoniga autu

    O le suʻesuʻega o le acetone e masani ona muamua i faʻamaoniga iloga:

    • afu po o le vomia
    • leai se malosi
    • popolega faalemafaufau
    • maualuga le vevela o le tino
    • masani masani mai le gutu (tutusa ma le manogi manogi).

    I tamaiti, o le falemai e faaopoopo i le le lava o le manaʻo, tiga i le pute, nofoa le fiafia, o le alafau o pepe e avea ma ulaula.

    O nisi faʻaaliga e faʻateleina pe a taumafai e fafaga pe inu le tagata maʻi. O i latou e pagatia i le masani ona toe foʻi mai i le faʻamaʻi e masani ona i ai ni suʻega faʻapitoa e suʻe ai. I le faʻaaogaina o na faailoga, e mafai ona e seti le maualuga o ketones i le fale. O lenei faailoilo ua fuafuaina foi i le taimi o se faʻataʻitaʻiga masani ile falemaʻi.

    O le faateleina o le maualuga o le acetone ma togafitiga talafeagai e faaitiitia i le mavae ai o le 4-5 itula, ma e lagona e le tagata maʻi se faʻaleleia atili pe a faʻaititia le vevela ma faʻasaʻo ai faʻamaoniga o le inisua.

    Faaiuga

    Ina ia le toe mafai ona foia le faafitauli o le aveesea o le acetone mai le tino, e tatau ona usitai i mea autu o se soifua maloloina:

    • tausisia lelei se taumafataga,
    • lafoai ese vaisu leaga,
    • e masani ona faia se suesuega faaletino.

    O le mulimuli i nei tulafono faigofie o le a faaitiitia ai le ono lamatia o maʻi i se tulaga maualalo.

    O le a le mea e fai i le acetone faateleina?

    O le maualuga o le acetone o se mea mataʻutia lea e ono masalomia e le manogi o le acetone mai le manava o le maʻi. O le tulaga eoʻo mai ma faʻamaoniga nei:

    • faateleina le galala
    • maualuga le vevela
    • tiga i le manava
    • puupuu le manava
    • faailoga o le inupia,
    • vaivaiga.

    O le acetone urine i le maʻisuka e ono lamatia ai le atinaʻe o le ketoacidosis, lea e aofia ai le coma.

    O le acetone i le urini e aliali mai ma le le lava o le inisalini. E tupu lenei mea pe a galo le gasegase e tuʻuina atu se iniseti poʻo le faʻaititia ma le loto i ai le aofaiga ole inisalini e faʻatonu. O lenei tulaga e mafai ona atiina ae pe a faʻaaogaina se faʻamaʻi faʻamalolo mo le tuiina.

    I nisi tulaga, ua faʻamalolo le acetone ona o le faateleina o le manaʻoga o le tino mo le gaioiga o le inisalini. E tupu lenei mea i le fatu, osofaʻiga ma le taʻavale.

    O le acetone i le maʻisuka e na o le tasi lava le auala e mafai ona aveeseina - o le faʻasalalau lea o le maualuga o le suka. O le foliga mai o se manogi manogi o le acetone i le taimi o le manava o se mafuaaga lea mo le faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi. Faʻasaʻoina o lenei tulaga e faʻatinoina i lalo o le vaavaaiga a tagata fomaʻi.

    O le inisalini pupuu e faia i le tagata gasegase i taimi masani. Ua faateleina le aofai o fualaau faasaina. Injections e faia i itula uma.

    Ia mautinoa ia faia ni fuataga e toe faʻafoʻi ai le vai ma le paleni o le tino o le tino. Mo lenei mea, o vaifofo ma saline e faʻaaogaina. E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina sauniuniga a kulupu o coagulant.

    I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei tulaga e seasea ona atiina ae ma e aʻafia ai ma faʻafitauli o le maʻi. Afai e le amanaia e le tagata maʻi le meaai, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻaateleina le tele o taimi. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, o le tele o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaosofia ai le paʻu. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o le inisalini e sosoʻo o le pancreas, lea e mafua ai le foliga mai o le acetone i le urine. I lenei tulaga, o le manogi o le acetone i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo taʻu mai ai le manaʻomia mo togafitiga o le inisalini, talu ai o fua o le suka e le lava e faʻaititia ai le glucose concentration.

    I tagata mamaʻi matutua, o nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai maʻi o le fatu, toto toto, poʻo le faiʻai, lea e faʻateleina ai le manaʻoga mo le inisalini.

    O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma ia maitauina le manogi o le acetone, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist.

    Tausiga o fale

    Ina ia iloa le faateleina o le acetone i le urine, ia fai ni suʻega mo le fesoasoani i le fale.E faʻatatau i le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o le a faia se faaiuga i nisi gaioiga a le tagata maʻi.

    Afai e faʻaalia e le 'olo le tasi faʻatasi, o le maualuga o le acetone e laʻititi ona faʻalauteleina ma togafitiga togafitiga i le fale. Mo lenei mea, e tatau ona faʻavasega le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le iniseti, iloilo le meaʻai ma toe faʻafoʻi le vai o le tino.

    E lua faʻaopoopoga i luga o le laupepa i le taimi o le auiliiliga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se togafitiga faʻaleagaina faʻaleaga. I le taimi lava e tasi, o le manava o le maʻi e mauaina se manogi manogi o le acetone. Suʻe togafitiga faafomaʻi. Afai e le mafai, e tatau ona e valaau i le fomai i tiute ma feutagai e uiga i isi gaioiga. Togafitiga e faʻavae i le faateleina o le aofaiga o le hormone o loʻo faʻatonutonu.

    O faailoga e tolu i le vaega o le suʻega o loʻo faʻaalia ai se tulaga matautia matautia lea e le mafai ai ona e mafaufau ia te oe lava, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

    Pau lava le auala e aveese ai le acetone mai le tino i le maʻisuka i le fale o le faʻatinoina o le inisalini. O le tui e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O le tagata maʻi e manaʻomia ona faia mo le leai o se vai i totonu o le tino, mo lenei mea e tatau ona e inu tele vai. E fautuaina e inu se ipu vai inu vai e aunoa ma le kesi i itula uma, poʻo le vai mama faʻatasi ma se pine o suauu.

    Ina ia faʻaumatia le acetone, e manaʻomia se faʻaopoopoga o le inisalini, ae e le mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. E fautuaina e valaau le falemai pe valaau ni togafitiga faafomaʻi i le fale.

    O maʻi matutua e tatau ona valaau mo le tausiga faʻafuaseʻi i le faailoga muamua o le acetone i la latou urine. O le faʻaitiitia o le inisalini e mafai ona tupu ona o pathoces vascular, o le mea lea e le tatau ai ona inu vailaʻau.

    O tulafono nei o le a fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o le ketoacidosis ma le faʻaalia o le acetone i le urini o loʻo muamua atu:

    • saʻo le tausisia o le vaeluaga taimi i le va o injections,
    • puleaina o suka
    • paleni paleni
    • leai se popole.

    O aso uma e manaʻomia ai le fuaina o le maualuga o le suka i le plasma toto. Mo soʻo se eseesega o lenei tau, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Afai o le suka e teuina i se tulaga maualuga, o le solia o le pale masima o le tino e amata ma o le acetone e aliali mai i le urine. E tupu lenei mea i le faʻaaogaina o gaʻo. O le faateleina o le acetone e mafai ona faʻaalia i le faʻaaogaina o le ava, lea e faʻasaina i le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, o le siʻitia o taimi i le maualuga o le acetone i le urini atonu o se filifiliga masani, ae pe afai e le sili atu le tau i le 1.5-2 mmol / l. I le maitauina o ia tulaga faatauaina i luga o fasi suega ma faatusatusa i latou i se taumafataga maualalo, e manaomia e le tagata maʻi ona feutagai ma se tagata e finau.

    E le tatau i le tagata gasegase ona fetuutuunai le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonu pe sui le faasologa o le tui. O se vavalalata umi i le va o injections ma le faʻaitiitia o le fuataga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻavaveina o le kulukose i le plasma toto ma oʻo atu ai i le atinaʻeina o tulaga lamatia, e oʻo atu i se coma. Soo se suiga i le togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist, i le muamua ma i le ituaiga lona lua o faamaʻi.

    O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo aʻoaʻoga faʻaaloalogia, e le o se faʻamatalaga ma faʻamaonia saʻo, e le o se taʻiala i le gaioiga. Aua e te mafaufau ia te oe lava. Faʻatalanoa i lau tausi soifua maloloina.

    O fea e sau mai ai le urine acetone?

    O foliga vaaia o tino o acetone (acetoacetate, hydroxybutyrate, acetone) i le urine o se sui poo se taui taui o le tino. O lona natura e pei ona taua i lalo: e maua e le tino le malosi mai le faʻamafanafana o le kulukose (suka), o lona autu autu lea. I totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai faʻasao o le kulukose ─ glycogen, lea e faʻapupula i le ate ma maso. I le averesi, o ona anotusi i tagata matutua O le kcal lenei. O sea sapalai o le glycogen e lava mo le tino e maua ai le malosi tatau i le gasologa o le aso.

    Aʻo le glucose e le ulu atu i sela o le vaʻa, ma le glycogen ua maeʻa, ua amata ona vaavaai le tino mo auala eseese e maua ai le malosi ma talepeina ai le gaʻo o gaʻo. O lo latou vaeluaina tele e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o le acetone, lea e faʻateleina i le urine.

    I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se acone i totonu o le uila.

    Urine acetone i le maʻisuka o se faailoga le lelei

    O aʻafiaga autu ma faʻafitauli

    O se tagata e atiina ae se manava manaia. E mama ma mama le urine. O le manogi e sau mai le urine, ae mai le paʻu foi. O lenei tulaga e matautia. Afai e te le ave fua saʻo o le insulin i se taimi talafeagai, o le a mautinoa lava e taʻitaʻia ai ni faʻafitauli ogaoga.

    Acetone bodies ua tatala i le numera tele i ia tulaga:

    • ma le malosi o le acidosis (paleni paleni ole pH)
    • i se tulaga vavalalata,
    • ma le ketoacidotic (hyperglycemic) coma.

    O se maualuga maualuga o le acetone e tau atu ai i se setete e pei ole coma. E atiina ae i se paʻu mataʻutia i le afi o le kulūkose. O lenei mea e aofia ai le faaputuputuina o le acetoacetic acid, lea e suia ai mea o le toto, e faʻavevesi ai le falemaʻi o le manava, mafua ai le manava loloto ma faʻaauau. O le faʻamalolo oona e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le iloa pe a faʻaitiitia le faʻapitoa o le tino i le 15% (e tusa ma le 55-75%).

    Urine i le ketoacidosis ei ai sona manogi faapitoa

    • faamalolo, pala,
    • mata e vaʻaia ona o le suavai e tuʻu ai le tino vailaau (o se mea manino i le va o le retina ma le tioata tioata, 99% vai),
    • o loʻo i ai faailoga o le paʻu'ū - o se pulupulu e pei o le filo, o le fatu faʻavave vave, faʻaitiitia le mamafa (vevela ma le vevela), faʻateleina le mumu o mata,
    • vomiting (acetone e aafia ai le emetic cent i le faiʻai)
    • tiga i le itu o loʻo aʻafia ai ona o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalavelave o le pancreatic poo gastritis oona,
    • faʻaitiitia le faʻaitiitia o le diuresis.

    E masani lava, o le coma e tupu malie ma e le o taimi uma e iloagofie ai. E mafai ona faʻaosooso ai i luga o galuega, sui suiga o le tulaga, faʻamaʻi.

    Afai e le o iloa le urine acetone i le taimi, e mafai ona maua e le tagata maʻi se coma hyperosmola

    Faʻamatalaga ma togafitiga o le ketoacidosis

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o ia ituaiga o suʻega ua faatonuina:

    I faailoga muamua o le faateleina o le acetone, e tatau ona inu se ipu malamalama manaia manaia ma taoto i lalo, aua o le tino e manaʻomia ai le kulukose.

    E mafai ona faʻamaonia le faʻaaogaina o le acetone i le faʻamalosi e oʻo lava ile fale

    O le togafitiga autu o le faʻaofiina lea o le tui manaomia ole inisalini. E faʻataʻitaʻiina i le taeao, aua a maeʻa le moe, o le a sili atu lemu le gaʻo. I tulaga ogaoga, o le inisalini e faʻamaonia faalua: ao lei faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi.

    O le tele o inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai le coma. I le faʻatusatusaina, o suʻega o urine e suʻesuʻeina mo le acetoacetic acid. O lenei mea e mafai ai e oe ona fetuutuunai le togafitiga, ma ia faʻaaogaina lelei. O le tui o le inisalini e faʻaititia i se mea e itiiti ifo pe afai e tafe le tafe o le kulimi.

    Ina ia aveese le acetone, e tatau ona faʻafefe le faʻamalaina (ia le itiiti ifo i le 3-4 lita o le vai). Ina ia toe faʻafoʻi le paleni o le pH, o loʻo faʻamautuina se vaiinu, o le a fesoasoani e aveesea ai le acetone acids.

    Ina ia puipuia le foliga mai o le acetone i le urini, e tatau ona e siaki lelei ona maualuga, ave insulin i se taimi talafeagai, ma mulimuli i se meaai.

    Faʻamatalaga

    O le kopiina o meafaitino mai le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga i la tatou' upega tafaʻilagi

    FAʻATASI! O faʻamatalaga uma i luga o le upega tafaʻilagi e lauiloa mo faʻamatalaga ma e le faʻamaonia e matua saʻo atoatoa mai le mafaufau. Togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Faʻafofo ia te oe, e mafai ona e faatiga ia te oe lava!

    Acetonemic syndrome (pe faapefea ona aveese le acetone mai le tino ma le mea e fai e puipuia ai lona tupu)

    O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le gasegase o le acetonemic.O lenei tulaga e lamatia pe afai o le mafuaʻaga o lona tupuga e le faʻaumatia i le taimi.

    O le maʻi e tupu tele i tamaiti aʻoga, e masani lava e oʻo ile 5 tausaga.

    O lona taotoga e faʻavae i luga o le kulūkose, lea e mafua ai foliga o tino o le ketone i le toto na maua i le lipolysis.

    Afai o le maualuga o le ketones e maualuga tele, ona vevela lea, vomiting matuia, vaivaiga e foliga mai, ma o se suega mo acetone i le urine o le a lelei.

    O le a le gasegase o le gasegase

    I le solia o le gaosiga o le carbohydrate, o le glucose deficiency e mafai ona tupu, lea o le a mafua ai se tali i le gaosia o le malosi mai le gaʻo poʻo le mea e leai ni carbohydrate reserves o le tino.

    O se tasi o le muamua e tali atu i le leai o ni mea inu gaʻo o lo tatou ate. O se punavai tulaga ese o le kulukose, glycogen, o loo natia i totonu o ona talone. O le faagasologa o lona malepelepe ma le sini o le "aveeseina" o le kulukose e vave tele, talu ai ona e le tele ana faʻaagaga.

    I tagata matutua, glycogen mai le 500 i le 700 kalama (pe tusa o le 2.500 - 3.000 kcal), ma i tamaiti e sili atu i le 5 tausaga (e oʻo i le 12 tausaga) e tusa ma le 50 kalama. O le a lava le tagata matua mo le maualuga o le tolu aso pe afai e le o malosi tele.

    O le taimi lava e uma ai le faʻaagaga, e amata le lipolysis (o le vaevaeina o gaʻo ina ia mafai ona maua ai le malosi), ae i le taimi lava e tasi, o le vaega o le "by-products" o le metabolism e faia - tino o le ketona, lea, faatasi ai ma le gaʻo ua gaosia, ua tuʻuina atu i totonu o le toto.

    O le i ai o ketones i le toto o se ketonuria, lea e mafai ona maua i le pasia o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi.

    Ketones o se ituaiga metabolite, lea e tele naua e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. I nai togi laiti, o latou faʻaleagaina e le tele, i se faaopoopoga, ma galuega masani o fatugaʻo, ua vave ona faʻaaogaina i le urine.

    I tamaiti faatoa fananau mai (e oo atu i le 10 masina) latou te le i ai, talu ai i totonu o le tino talavou ei ai ni enzymes faapitoa e talepeina ai le metabolites.

    O le i ai o le acetone i le urine o le acetonuria.

    O le gasegase o le kulukose mai le ate o se vaega o se faagasologa tele o tulafono faatonutonu. Afai o lenei faagasologa o loʻo galue, o le tali o le a avea ma tasi o faʻamaoniga autu - fiaai, talu ai o le gaosia o metabolites o se tali i le pa'ū.

    O le fiaʻai, e mafai ai e se tagata ona faʻateleina meaai, o lea e toe faʻaleleia ai le malosi, ona o lona autu autu o meaai gaʻo. O isi punaoa uma e mafua mai i meaʻai e sau mai fafo mo se taimi ma ua faʻaaogaina i na o tulaga ogaoga ina ia mafai ai ona taofiofi le paʻu o le suka i le suka ina ia mafai ai ona taofi le afaina o le hypoglycemia.

    O le siʻitia o faʻamaʻi mataʻutia e faʻaalia ai se gasegase o le acetonemic alualu i luma, lea e faateleina ai le numera o ketones.

    E le taliaina le auai o metabolites. E masani lava, e le tatau ona i ai!

    Ae peitai, e mafai foi ona latou i ai i ni tagata soifua maloloina atoatoa oe sili e taitaia se olaga ola malosi, ae le na o le maʻisuka po o le maʻi gasegase.

    Afai o se tagata e auai malosi i taʻaloga ma tuʻuina atu le silia ma le tasi le itula i le aso i lenei gaoioiga, ona amata loa lea ona faʻaalu le malosi o lona tino vevela.

    O le autu "foloina" i lenei tulaga o le a galue malosi i maso. O le tino musika e amata faʻavave ona faʻaalu le kulūkose ina ia mafai ona toe faʻatumu o latou gafatia na faʻaalu i le taimi o toleniga. I le auala, o le vaega lona lua o le glycogen e teuina foi i totonu o maso, ae tele lava i totonu o le ate.

    O musika o le a faʻaalu le malosi e le gata i taimi o aʻoga i le falemaʻi, ae mulimuli ane a le itiiti ifo i le isi lua itula ma le paʻu malie i le "fiafia fiaaai".

    O le mea moni, o le a le mafai e le tagata ona 'ai vave lava, pe ana fai e le o toe foi i le fale, lea o le a ia faʻaaluina le tele o le taimi.

    Ae o le musika, e pei lava o soʻo se isi lava siama i totonu o le tino o le tagata, e le fiafia i le fiaai, aemaise lava talu ona manuia lelei."O lē e galue malosi, 'ai lelei o ia!" O se tulafono auro e leʻi solia lava. O le mea lea, o le faʻasalaga faʻasalaga o le fatuina o "fiafiaga fiafia," ua leva ona lauiloa ia i matou, ua faʻalauiloaina.

    E le gata i lea, o le malosi o loʻo iai i gaʻo e amata ona "liusua" i le tali, toe faʻaleleia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O le mafuaaga lenei e fautuaina ai e nisi o meaʻai fualaʻau a latou gasegase o loʻo taumafai e aveesea le mamafa e aloese mai le 'aiina o meaai pe a maeʻa aʻoaʻoga mo le 2 i le 3 itula, ma mulimuli ane faʻatagaina i latou lava e' ai sina mea e itiiti le caloric ma le gaʻo, e le faʻagaloina le tele o le meaʻai.

    O nei mea taua e masani ona iloa e le maʻisuka uma lava, oe o loʻo maua ai le maʻisuka "ituaiga 1 o le maʻisuka" "flaunts" i totonu o le pepa o le maʻisuka.

    E faapefea ona fuafua le acetone?

    • taʻavale
    • vili
    • vaivaiga
    • le manogi manogi o le acetone mai le gutu (pei o le manogi manogi),
    • soʻo se taumafaiga e fafaga pe inu le tamaititi na mafua ai osofaʻiga fou.

    E masani lava, o matua o tamaiti o loʻo mafatia i faʻasalalauga faifaipea o le faʻamaʻi e masani lava ona i ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa. Faʻamatalaga faigofie i le fale e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o ketones i le urine ma tuʻuina atu se iloiloga faʻamaonia o le aoga o fua faʻatatau e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina. O le aofaʻi o acetone e mafai foi ona faʻaalia se faʻataʻitaʻiga masani, lea o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi i mataupu masalomia.

    O taunuʻuga e manino ai le mea tonu e tupu i totonu o le tino. O lea, o se maualuga maualuga o ++++ ma le togafitiga talafeagai e faaitiitia i totonu o ni nai itula. O le tele o taimi, o faʻaleleia e faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia le vevela o le tino, le aveeseina o faailoilo o le inupia. Mo le silia ma le 3 aso, o le acetone i le urine e seasea lava. I le taimi muamua, e tatau ona faʻamalosia le vaʻaia o tamaiti. E taua le vavae ese faʻamaʻi pipisi, aemaise lava le maʻisuka i tamaiti.

    Puipuiga

    A maeʻa le taʻalo fiafia, e tatau ona 'ai lelei le fanau laiti, pe afai e le mafai ona e' ai vave, avatu vave gaʻo gaʻo poʻo mea taumafa ma le maualuga o faʻasologa (kulikaka, acid ascorbic, inu vaiinu ma suka).

    O oe o le maʻisuka ma e te iloa ni fualaau suamalie e fesoasoani ia te oe i le tau faasaga i le maʻisuka? Ona kiliki lea o le ata, mulimuli i le sootaga ma faasoa atu le fua i isi tagata faitau i luga o le upega tafaʻilagi!

    O laʻu tama teine ​​e 6 tausaga le matua ona o lenei maʻi o le acetonemic na tuʻuina i le lamatiaga mo masalomia o le maʻisuka. Na tuʻuina se avelaʻau i le falemaʻi. O lenei ua matou o atu i le tisipenisione. E na o le tasi le taimi. E leai nisi mataupu. E lei faʻamaonia le suʻesuʻega. O le a se mea tatou te faʻamoemoe i le lumanaʻi?

    I tamaiti malolosi, o le acetonemic syndrome e faʻaalia e toetoe o aso uma poʻo isi aso uma. O lenei tulaga e mafua mai i le le atoatoa o le kulukose. Na tamoe le tamaitiiti, osooso, faaalu le malosi, ae na le fafagaina o ia e ona matua i le taimi. O le taunuuga o ketones i totonu o le toto, lea e oʻo i le afiafi po o le aso e sosoo ai o le a ulufale moni atu i le urine. O le mea autu o le mulimuli lea i se meaai ma masani ona avatu i lou afafine se mea suamalie suamalie o fualaau mamago e inu ai.

    Ae! Ua saunia lenei mea e malosi le tamaititi, e leai sona mamafa mamafa, e 'ai lelei ma masani.

    Afai o lau tama teine ​​e le sili atu le mamafa o le tino ma e te puleaina le tele o meaʻai gaʻo e 'aina e ia (e le' ai o ia i le sukalati ma le suamalie mo aso i le iʻuga, e 'ai o ia i le faʻalelei), ona le tatau lea ona popole. E tele fomaʻi e manaʻo e taʻalo saogalemu (tuu tama i le tusi resitala ma le endocrinologist) ma faʻamaonia se suʻega toto mo le suka. Latou te faia lenei mea ona o le toatele o tagata i luga o le Lalolagi o loʻo i ai le predisposition i le maʻisuka.

    Toe fai foi, aua e te mafaufau e uiga i le leaga. E lelei mea uma i lau tama teine ​​laitiiti. Alu ile tisipenisione, pasi suega, pe afai e lelei, o le a vave ona tuʻua oe e fomai.

    Faʻamatalaga! O loʻo ou suʻesuʻe i le fomaʻi, i le lumanai o le a ou galulue ma tamaiti. E tusa ai ma fuainumera, o le taimi nei o se pasene tele o tamaiti e mafatia i le gasegase o le acetonemic. Sa ou fetaiai foi ma lenei mea i loʻu aiga. E leʻi leva talu ona faʻamaonia lenei tama tama i lenei faʻamaumauga. O le tusiga e matua malamalama lelei lava. Masalo o le faʻamalosia o se tasi e aloese mai lenei faafitauli.

    O lenei vaiaso na feagai ma lenei mea matautia, o le tamaititi 5l11mo. Vomited mai le taeao i le afiafi i le 1.5 itula, e leʻi misia le rehydron. Acetone mai le tamaitiiti na aveina mo le 1 mita! Sa ou oso i le afiafi! I totonu o le potu faatalitali sa latou muimui ai mo le 6 itula e tusa lava po o le a! I le taeao matou te tuʻuina se moli, mea uma na toe foʻi mai i le masani. A o le i ai lena, matou te tietie i le uila mo le lua itula i luga o se uila ma se matagi malosi, e le mautonu, e foliga mai. O le mea e sili ona faateʻia: o le faʻamaoniga i le faʻamalolo (i luga o le Aso Faigaluega). Inisinia o le inisinia, gastroenteritis. O loʻo i Vanguard, falemaʻi o le aai muamua! E valea i latou pe tauaso.

    Na o le matou failautusi

    O le taimi nei, o tagata uma o le tatou vaega o loʻo faʻafesoʻotaʻi, o loʻo maua se avanoa avanoa fou - e faʻapipiʻi ai tusiga mai le tusi talaaga "Diabetes Mellitus", na faia e ala i le galulue soʻotaga a le sosaʻi Risuka Rusia!

    I totonu o lenei tusi talaaga faasaienisi ma aoga, o le ae maua ai le aoga tele ma le manaia.

    O le a aoga tele e le gata mo le maʻisuka ma tagata uma e popole i lo latou soifua maloloina, ae faʻapea foi mo tagata tomai faapitoa.

    O vaiaso uma lava matou te lolomiina ai le 1 lomiga o le mekasini i la matou vaega i le faʻafesoʻotaʻi.

    Afai, e tusa ai ma taunuuga o se suʻega toto, o le faʻamautinoaina o le "by-product" o le proinsulin, o le C-peptide, o loʻo iloa ai o le pancreas o loʻo i ai le gafatia e tutoatasi le synthesize insulin.

    O sea suʻesuʻega e matua taua tele i le taimi o le gaosia o le gland donor.

    Afai o le maualuga o le C-peptide o loʻo faʻasolosolo lelei, ona mafai lea ona mafaufauina le manuia o le faʻatulagaina o mea.

    O se iloiloga mo se suesuega o le toto o meaola, e pei o le glycated (poo le glycosylated e pei ona masani ai) hemoglobin, ua faailoa mai ai le maualuga o le hyperglycemia.

    O le maualuga o le suka o le toto e afaina ai le tuufaatasiga o le palatini o loʻo taʻavale i le toto.

    Afai mo se taimi umi o le a latou i ai i se siosiomaga manaia, a maeʻa sina taimi, o le a avea na mea o le a avea ma se lole ae leiloa nisi oa latou meatotino.

    O lenei mea o le a latou le talafeagai ai mo le faagasologa o le tuufaatasiga ma le metabolism.

    O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona maua e le maʻisuka e maua ai le maualuga o le kulukosesesesegasegasegasegasegasega e tele naua e faʻalavelaveina ai i latou mai le ola atoa.

    Afai e te ausia le kulupu o le glycemia ma tausia pea, ona mafai lea ona e talanoa ma le mautinoa e uiga i le manuia ma le umi o le ola o le maʻisuka.

    O le mea moni, o le faafitauli autu o lenei maʻi faʻatuʻi o le maualuga lea o le kulukose, lea e faʻagesegese ae mautinoa e faʻaumatia le tino atoa mai totonu!

    O le sili atu o le maʻisuka e totogiina, sili atu mo le tino atoa!

    O le a le mea o le maʻisuka, o le a le uiga o lona maʻisuka

    O le maʻi suka ma le a lona eseesega mai le suka

    O a suʻega e tatau ona faia mo le maʻisuka

    Inisalini togafitiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1

    Faʻamatalaga o le maʻisuka ituaiga 1

    Ituaiga 2 maʻisuka ma togafitiga

    E uiga i le maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina.

    O mea uma i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. Aua e te mafaufau ia te oe lava. Ia mautinoa e asiasi atu i se tagata e mulimuli i le endocrinologist o le a tuuina atu fautuaga talafeagai.

    O le acetone i le maʻisuka o se mea taatele, aemaise lava i tagata gasegase e le i aʻoaʻoina pe faʻapefea ona totogi lelei a latou faʻamaʻi ia i latou lava. O le tele o taimi, o lenei mea o se amataga vave o le atiaʻe o le ketoacidosis ma o se osofaʻiga taua i le toto kulukose.

    O lenei tulaga ua manaʻomia muamua ile falemaʻi. Ae o ketones i le urini e sili ona matautia pe a mafaufau i ai? I le tele o tulaga masani, e mafai e se tasi ona matauina o latou foliga vaaia i totonu o le suavai, lea i le tele o tulaga e faailoa ai suiga le tumau i le metabolism.

    Aisea e maua ai le acetone i le maʻisuka?

    Mo se malamalamaga sili atu i le atoaga o le pathogenesis o le atinaʻeina o lenei faailoga, e sili atu ona taua le malamalama i le faiga o le faafitauli.

    Muamua, e tatau ona e iloa o le igoa lautele "tino o le ketone" e aofia ai mea taua e tolu e mafai ona aliali mai i totonu o le toto ma faʻamalamalamaga o le maʻi:

    1. Acetoacetic acid (acetoacetate).
    2. Beta-hydroxybutyric acid (β-hydroxybutyrate).
    3. Acetone (propanone).

    Lona lua, o mea uma lava ia o le faʻamavaeina o gaʻo susu ma pulu.

    O mafuaʻaga mo o latou foliga mai i meaola olaola o:

    1. Taumafaʻi o le maʻisuka.
    2. Vomiting umi ma le manava.
    3. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.
    4. Fafaga.
    5. Faʻamaʻi faʻamaʻi.
    6. Faʻamalalaina.
    7. Faʻafefe.

    Afai tatou te talanoa e uiga i le gasegase glucose metabolism, ona tutusa lea o le faafitauli ma le urine i lalo o le lua tulaga eseese:

    1. . Ona o le le lava o le inisalini, o le suka maualuga e le mafai ona gauai i sela o le faiai. O le mea lea, o gaʻo ma proteins e amata ona pala i le faʻavaeina o tino o le ketone. Faʻateleina le faateleina o la latou numera, e le toe faʻafeiloaʻi le ate i le lafoaia o nei vailaʻau, ma, o le a faʻavaivaia le pa puipui, latou te ulufale atu i le urine.
    2. Hypoglycemia. I lenei tulaga, ona o le maualuga o le hormone pe na o le leai foi o le kulukose i meaʻai, o le faateleina o le maualuga o le acetone i le tino ua matauina. O le mafuaʻaga o le leai o se mea mo le malosi, mo le gaosiga o le tino e faʻaaoga ai isi mea.

    O a mea e lamatia ai ketonuria?

    O le acetone i le maʻisuka na o ia e le o se mea lamatia ogaoga i le tino. E faigofie lava ona taʻu mai e le lava le inisalini pe itiiti foi le toto toto. O lenei tulaga e le mafai ona taʻua o le masani, ae o le vavalalata o loo mamao ese lava. O le mea autu o le pulea lea o le maualuga o le glycemia ma faia se suʻesuʻega faaopoopo ma se endocrinologist.

    E taua tele, lea e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o le faateleina o le ketones i le urine, ona sosoo ai lea ma le toto, o le ketoacidosis. O loʻo faʻaalia i se fesuiaiga i le pH o le serum i le vaega oona. O lenei tulaga o loʻo faʻaalia i fua faʻatusatusa o le fua-acid faavae ole ≤ 7.3.

    E faʻaalia i se faʻalavelave o faʻamaoniga:

    1. Tele vaivaiga.
    2. Tesea
    3. Pallor o le paʻu.
    4. Le manogi manogi mai le gutu.

    O nei mea uma e faʻaalia ai le faʻamalolo o le tino ma manaʻomia ai togafitiga talafeagai. Afai e le o maua i le tagata maʻi, o aʻafiaga o le i ai o le acetone i le urine ma le maʻisuka e mafai ona oso. O le sili ona matautia o le faʻaaogaina o le acidosis. E le lava le kullukose e maua mai e le faiʻai ma o le neurocytes e "tape". O nei tagata gasegase e manaʻomia vave le falemaʻi i le potu maʻi tigaina e faasaʻo le maualuga o le pH.

    O afea e manatu ai ketonuria o se tulaga masani?

    I le taimi nei, o vailaau faʻaonapo nei e tele vailaau oona e taofi ai le hyperglycemia ma puipuia ai le acidosis. O se tasi o vaega autu o le tausisia o se kulūkose masani o le taumafa lea.

    O fefinauaiga mataʻutia ua amata nei ona afaina pe o le fea meaai e sili atu: o le caloric (faatasi ai ma le faʻasaina o ituaiga uma o gaʻo) poʻo le masani (faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le suka). I le filifiliga muamua, ona o le maualalo o le glycemia, o le tino o loʻo faʻaumatia ma le faʻaleagaina gaʻo oona ma le faʻavaeina o le acetone. I lenei tulaga, o se tulaga masani lenei.

    O nisi o le endocrinologists e teena le manatu tonu o se auala, ae o le le maua o ni taunuuga le lelei ma le lelei o togafiti togafiti e mafua ai ona mafaufau tagata lautele i le suia o le faasologa masani i le faiga o meaʻai.

    E faʻapefea ona aveese le acetone mai le urine?

    Naʻo ia lava, o lenei faailoga e le manaʻomia ai fualaau faʻamalosi. E moni lenei mea pe afai e mataitu le maualuga o le suka i le siama ma o tulafono uma lava o togafitiga o le maʻi o loʻo matauina.

    E aveese le acetone mai le urine i le maʻisuka faafomai i auala nei:

    1. Faʻateleina le fua o le insulin.
    2. Siʻitia le faʻaaogaina o le vai. O le mafuaʻaga o le acidosis e masani lava o le le lava o le susu.
    3. Faʻaauauina / i le folasia o fofo o le 0.9% NaCl poo le potassium ma le sodium sauniuniga e faʻasaga ai le tuufaatasiga o le toto.

    I soʻo se tulaga, afai e tupu le ketonuria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli.

    E faʻapefea ona aveese le acetone mai le tino?

    1. O le tulafono autu o le inu tele lea. E fautuaina pe a fai o le vai oona e aunoa ma le kesi poʻo le teuteuina o fualaau mamago (i le leai o se tali lelei i le maualuga o le suka o le toto). Afai e le mafai ona e inu le inu o le pepe ona o le isi vomiting, ona tatau ai lea ona e alu i luga o le uta o le vai. Tuʻu 5-10 ml. 5-10 minute uma. E mafai ona sasaʻaina tamaiti i se tui masani.
    2. O le aso muamua o se anapogi sili ona manaomia. O le mea lea, o le tino o le a faigofie atu ona taulimaina le inupia. I nai aso e sosoo ai, e tatau ona e pipii atu i le meaai e sili atu ona popole.
    3. Aumai se vaifofo vai (5 kalama i le ipu vai) i le ao i tamai sipuni.
    4. Faia se faamama faamama. Masalo foi ma se vai vai vaivai.
    5. I le leai o se tulaga lelei i totonu o le 2 aso, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi i se falemai faapitoa i le mea o le a tuʻuina atu ai i le tamaititi le mea e manaʻomia. E le gata i lea, o le a manaʻomia togafitiga faafomaʻi pe afai e leai se taumafaiga e inu le pepe pe faʻaleagaina foi le vomiting. Manatua, o le galala e matua matautia lava!
    6. O nisi taimi o le acetone e mafai ona aveeseina na o le afaina o le saline. Aua le faʻamoemoe i le faʻaleagaina pe afai o le maualuga o ketones e maualuga tele, valaʻau i se falemaʻi pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fomaʻi faʻasolosolo.

    E le faigata ona aveese mai le tino. Ae, pe faʻafefea ona faʻaaoga lelei le mafuaʻaga o lona tupu, e na o se fomai e mafai ona fai mai.

    Acetone i le urine ma le maʻisuka e masani lava ona aliali mai i tagata gasegase e le iloa pe faapefea ona totogi lelei a latou maʻi. E le o se mea e le masani ai, o lenei faailoga e avea ma faailoga muamua o le ketoacidosis. O se vailaau i le urini e tupu tele lava i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le tagata gasegase i le ituaiga 2 ma le faʻaogaina o le pancreatic.

    Faailoga o le faateleina o le acetone i le tino

    O le i ai o le acetone i le tino o le tamaititi e mafai ona faʻamautuina i itu nei:

    1. Gaoioiga le lelei a le tamaititi - o le tamaititi e tamoe pe faʻanofo sina mea itiiti, fiafia e nofo ma taʻalo malie, tusi, vane, ma isi.
    2. Paʻu paʻu o le paʻu, tuʻimomomoina i lalo o mata.
    3. Naua ma vailaina.
    4. Leai o le fiaai.
    5. Paʻu, manava manava.
    6. Smell o le acetone mai le gutu ma le urine.
    7. Laveʻa maualuga o le tino (39 tikeri).

    Matua e le malamalama i taimi uma o le tiga o le manava, gaioiga, ma le viliina e mafai ona fesootai ma se sili atu o le acetone. O le toʻatele o tina e manatu o lenei mea o se tui ile tui. O le maualuga o le vevela o le tino e fesootaʻi ma se malulu masani.

    E faʻapefea ona e malamalama o loʻo i ai i lau pepe le sili atu o le acetone? Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fasi pepa faʻapitoa. E mafai ona e faʻatau i latou i soo se fale talavai.

    E tatau ona tuu i lalo le palapala i totonu o se fagu ma taina ai le urine a tamaiti mo ni nai sekone. A maeʻa lena mea, e mafai ona tatou faʻauʻuina.

    Afai ei ai se tamaititi i lona urine, o le a la le uiga o lenei mea?

    E faʻalagolago lava i tulaga faatauaina: afai o le lanu lanu i luga o le pusa e iloa ai e le tina le taunuuga mai le 4 i le 10 mmol / l, o lona uiga o le tulaga o le tamaititi e talafeagai.

    Afai e sili atu nai lo le 10 mmol / l, ona faʻaalia lea o se tulaga ogaoga, e manaʻomia e le tamaititi ni togafitiga faʻapitoa. Afai o le tau i luga o le fua e le oʻo i le 1.5 mmol / l, o lona uiga o loʻo faʻaalia se tulaga masani o le soifua maloloina.

    Aisea e sau ai le acetone i tamaiti?

    E mafai e le tino o le tagata ona maua le malosi mai glucose. E faʻaleleia i le foliga o se vailaʻau e taʻua o le glycogen.

    A alu se tamaititi mo taaloga, sola tele, oso oso, pe maʻi ma maua ai le fiva, ona mafua ai lea ona maua le malosi o le glycogen.

    A maeʻa lenei mea, o le tino e amata ona maua le malosi mai faleoloa gaʻo. Ma gaʻo gaʻo i glucose ma acetone.

    O le manogi o le acetone mai le gutu o le tama o lona uiga ua alu ese le tino o le tama mai le kulukose.

    Afai ei ai se manogi o le acetone mai lona gutu, ona tatau ai lea ona vavae ese se faʻamaʻi matautia pei o le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, foaʻi le toto mo le suka.

    Afai o le suʻega o le toto e masani, ma o le acetone o loʻo i ai i le urine, o lona uiga o loʻo iai i le tamaititi se maʻi o le acetoneemic.

    O le mafuaaga autu o le foliga mai o le acetone i le tino o se mea e le paleni, e le lelei le taumafa: o le faʻaaogaina o meaʻai vave, gaʻo, mea ulaula, le lava o meaʻai o cereals, fuālaʻau matala ma fualaau aina, fafagaina, matelaina.

    O isi mafuaaga mafuaʻaga o le acetone i totonu o le toto atonu e:

    1. Faʻasalaga o le ate, sulu o le eleele, pancreas.
    2. Intestinal dysbiosis.
    3. O aʻafiaga o taotoga faʻaaogaina faʻasoesa lautele.
    4. Fefe.
    5. Tulaga faigata.

    E faʻapefea ona aveese le acetone? Tausiga o fale

    Afai e masalomia e matua le i ai o le acetone i le tamaititi, ona tatau lea ona latou o atu i le fomaʻi .

    E le o taimi uma e faʻateleina ai le acetone, e manaʻomia e le tamaititi togafitiga faʻamaʻi. Afai e maualalo le faʻaogaina o lenei vailaau, ona mafai lea e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga fale.

    E toʻatele matua e naunau i le auala e faʻaititia ai le acetone i se tamaititi i le fale?

    Afai o loʻo maʻi le tamaititi, o lona tino ua fulafula, ona tatau lea ona fesoasoani le tina ia te ia e ala i le fufuluina o le manava. Enema ma soda - o le auala pito sili ona lelei e faamama ai le tino o mea leaga .

    Mo le 1 ipu vai e te manaʻomia e ave ai le 1 teaspoon o le suka. E le tatau ona galo o le vai mo le togafitia e tatau ona i ai i le vevela o le potu.

    Tamaiti e oʻo atu i le 1 tausaga le matua e tatau ona ulu mai le 30 i le 150 ml o vaifofo, mai le 1 i le 9 tausaga le maualuga o le vai e faʻavaivai 200-400 ml, ma mai le 10 tausaga - 0.5 l.

    O le iniseti o le a faʻamamaina atoa pe a amata ona sau le vai mama mai le va. .

    Fainu soo

    Ina ia taofia le faʻamaʻavaina, e manaʻomia ona tuʻuina atu i le tamaititi se vai inu i le 15 minute.

    E mafai ona avea ma vai inu e aunoa ma le kesi (Borjomi) poʻo le vai ma le suauu ma masima (mo le 1 lita o le suavai e te manaʻomia e ave ai le 0.5 teaseti o masima ma suauu). O vai alkaline e faʻamamaina ai le tino, faʻamaonia le faʻaogaina o malosiaga o le metabolism.

    A maeʻa e le tamaititi le vomiting, e mafai ona e avatu ia te ia le sua suamalie po o le fualaau aina suamalie. O se vaiinu suamalie e iai le kulukose o le a fesoasoani i le pepe e vave ona malosi.

    Le vailaʻau Regidron ma Betargin

    Mo le puipuia o le faʻamaʻavaʻaina o le tino, faʻaleleia mo le leiloloa o elemene taua, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tupu mai o faʻafitauli, e fautuaina e tuʻuina atu i le tamaititi se vaifofo o le "Rehydron". I le 1 lita o le vai e te manaʻomia e faʻaumatia ai le 1 le fasi paʻu.

    Inu ava malosi e tatau ona i ai i ni sipuni laiti e oo i le 6 taimi i le itula. Inu le vaifofo atoa i le taimi o le aso.

    O le tau o le Regidron paʻu mo sauniuniga faʻapitoa e tusa ma le 400 ruulu i le 10 sachets .

    E faapefea ona faʻaititia le acetone ma faʻaleleia le tulaga o le tamaititi? O fomai e masani ona faatonuina Betargin faatasi ai ma meaai meaai. O lenei vailaʻau e aofia ai arginine ma peta - mea e faʻamaonia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, le tulaga lautele o le tino, lea e faʻamalosia ai le tino puipuia.

    O le vailaʻau e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 3 tausaga le matua ma le syndrome syndrome (faʻaopopo le tele o le acetone i le tino). O mea o loʻo i totonu o le tasi sachet e tatau ona faʻavaivai i le 100 ml o vai ua tunuina.

    Tuʻu atu i le tamaititi 1 sipuni ni nai taimi i le aso. O le fua saʻo o le faʻaopoopoga ua faʻaopopo e tatau ona taʻuina e le fomaʻi o loʻo auai.

    E mafai foi ona e faʻaaoga ampoules ma le Betargin solution . Vavae le pito i luga o le fagu vai i luga o le laina tusi, sasaa mea i totonu o se ipu vai. Ave le fualaau faasaina e pei lava ona faatonuina e le fomai.

    O le tau o le fualaau faasaina "Betargin" i le tulaga o se sachete e tusa ma le 350 rubles, mo ampoules (10 fasi vaega) e tatau ona e tuuina atu e tusa ma le 800 ruble.

    Po o le a lava le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma e tusa lava pe o le a le lelei na talanoa ai isi matua e uiga i le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona faatonu le fualaau.

    Afai o se tamaititi a itiiti ifo i le tasi le faateleina o le mamafa o le acetone, ona tatau ai lea i le lumanaʻi, ona tatau i mātua ona mataituina meaʻai a le tama.

    E faʻasaina le faʻafeiloai atu i se tama teine ​​poo se tama tamaʻi oloa e pei o: gaʻo gaʻo, iʻa, mushrooms, pusi suamalie, ulaula masini, marinades, kirimigi oona, kulimi, pusa, tamato, oranisi.

    E leai se tulaga e tatau ona faʻatagaina le tamaititi e 'ai i mea leaga ma le matautia e pei o meaʻai, meaʻai, nati, tumu i mea inu, meaʻai. O nei oloa e faateleina ai le maualuga o ketones i le toto, o lea na o le faʻamalosia ai o le tulaga o le soifua maloloina o le tamaititi.

    O mea taumafa ma le acetone e tatau ona tulimatai i le maua mai o masini gasegase faigofie. ? Ua fautuaina tamaiti e tuʻuina atu mea nei:

    • falaoa sa kukaina i luga o le vai (araisa, buckwheat, oat, sana),
    • soupu i luga o le sua o fualaau aina,
    • mea e le faʻafefeteina, fuʻu, paluga, gaʻo tunu o pipi, lapiti o le lapiti, aano o le turuki,
    • Fua fou
    • suka, meli - i totonu o tapulaa talafeagai,
    • kuki

    E faʻapefea ona vave aveese le acetone mai le tino o se tamaititi? E tatau i matua ona avatu i le la tama (ava) soʻo se mea inu suamalie: compotes, jelini, teas, suamalie e faia i le fale.

    Afai ei ai se manogi o le acetone mai lona gutu, o le galuega a le tina o le avatu lea o le kulukose pepe. Titi lauti, suamalie po o se fasi sukalati e aofia ai le kulukose, ma e faʻaleleia ai le malosi o le tamaititi, e le faatagaina ai foliga o ketones.

    Ae faʻapefea pe afai e le inuina e le tama le vai, o loʻo faʻaauau pea ona vili, ma ua faʻaitiitia le malosi? A uma mea uma, e oʻo lava i fomaʻi e le mafai ona faia ni tamaiti laiti e inu vai pe faʻapipiʻi.

    I lenei tulaga, e tatau ona e avatu i le tamaititi se vaifofo e aofia ai le kulukose. E mafai ona:

    1. Pulu i le kulukose 5 ma le 10% . Tuʻu atu 5 ml poʻo le itiiti ifo foi, ae masani, e oo atu i le 10 taimi i le aso.
    2. 40% glucose ampoules . Faʻafefea ona tuʻuina atu le kulukose i lenei tulaga? Liligi mea o le amipoule i se tui tui, faʻavevela le oloa i le vevela o le tino (tuʻu i luga o le paʻu, faʻafefiloi i le vai mafanafana pe na o lou uuina i ou lima mo le 10 minute). Tuʻu atu i le pepe se vaifofo tuʻufaʻatasi i le afa poʻo le tasi sipuniti i taimi uma e mafai ai.
    3. Glucose pepa .

    Afai e leai se vaifofo, ampoules ma glucose po o fualaau e fesoasoani i le tamaititi pe musu foi e inuina le fualaau faasaina, ona e manaʻomia lea ona e sailia se fesoasoani i se falemaʻi.

    Tamaiti ua afaina i le maualuga o le acetone io latou toto ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi e lamatia ai

    Faaleaogaina o le setete o le acetoneemics i le falemaʻi

    Afai e le iloa e matua le mea e fai ma se tamaititi e sili atu lona taliaina ile maualuga o le toto, e le inu le pepe, e le inu le kulukose, e vaivai i luma o ona mata, e leai ni osofaiga a le nausea, maualuga le fiva, le mautonu le mafaufau, ona latou faanatinati e tatau ona alu i le falemaʻi.

    O togafitiga ile inisinia ua faʻaititia i vaega nei:

    1. O le tamaititi ua faʻamalamalamaina o le pata ma le kulukose.
    2. Injections e faia i se antispasmodic - pe afai o se maʻi maʻi e faʻasauāina i le tiga ma le tiga o le manava.
    3. O vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina atu e faʻaleleia ai le gaioiga o le iniseti ma le ate, faʻatulagaina faiga faʻavae i le tino.

    Ina ia aloese mai se faʻafitauli faapena e pei o le manogi o le acetone mai le gutu, o lona i ai i le urine poʻo le toto, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

    1. Fafaga lau pepe i se taumafataga maloloina. E tatau ona ia 'ai e fafa i le aso.
    2. E masani ona avatu ia te ia le inu suamalie suamalie, vai e leai se vai poo se vai masani.
    3. Savalivali i le ea fou ma lou alo.
    4. Tuʻu le pepe i le moe i le ao, aʻo tamaiti aoga e aoga ile 10 itula i le aso.
    5. Faʻaaoga vitamini e puipuia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, fiva. E aoga foi le ita i le tamaititi.

    O le iloa le auala e togafitia ai se tamaititi mai le sili atu o le acetone i le toto ma le urine, o matua o le a mafai ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga i lona tino, mai le 'ona oona ma le oti.

    Matou te faaiu: o le acetone i tamaiti e le o se faʻamaʻi, ae o se maʻi lea e mafai ona puipuia e ala i le mulimuli i se meaʻai, moe lelei, se soifua maloloina.

    Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o le acetone i le tino, e tatau i matua ona faʻatalanoa se fomaʻi e fuafua le tikeri o le inisua, ia faia ni auala sao e vave faʻaitiitia ai le faafitauli.

    Acetone - Aoga a Dr Komarovsky

    O le aso, o le acetone i le urine e manatu o se mea e tupu soo, e tupu e tusa lava po o le a le matua o alii ma tamaitai. I vailaau, o lenei fomaʻi ua taʻua o le acetonuria, ae o ona igoa e pei o le ketonuria, tino o le acetone, ketones ma tino o le ketone i le urine e mafai foi ona maua. Talu ai ona o le ketones e faʻamalosi e le fatugaʻo, e faigofie lava ona maua le acetone i suʻesuʻega suʻesuʻega o le urine, ae mafai foi ona iloa i le fale le togafitiga. O le matauina o suiga i le tino, mo se faataitaiga, o le manogi o le acetone i le taimi o le faʻasolosolo, e tatau loa ona e faia ni fua e iloagofie ai ma amata ona aveese le maʻi, lea e lamatia ai e le gata mo le soifua maloloina ae faapena foi mo le ola o le tagata.

    O le a le masani, ma faʻapefea ona iloa?

    E talitonuina o faailoga masani o le acetone i urine i tagata matutua o le 10-30 mg i le aso, o lona uiga, o le konesoni o loʻo i ai i le itiiti o le urine o tagata taʻitasi ma e masani ona maua i le suʻesuʻeina o urine. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o tino o le ketone i totonu o le toto, o fatugaʻo amata amata ona ave faʻamalosi i latou i le faʻavave. Afai o le tulaga masani o le acetone i le urine e laʻititi ona siʻitia, o lea i lenei tulaga e le manaʻomia ni togafitiga togafitiga, peitaʻi, afai e maua ni faʻataʻitaʻiga faʻalautele, ona tatau lea ona e sailia le mafuaʻaga autu ma ave togafitiga talafeagai.

    Afai e leai sou suʻega urine mo le acetone i le fale suesue, ona mafai lea ona e siaki le aofaiga o tino o le acetone i urine i le fale e faʻaaoga ai fasi siaki e suia lanu e fuafua i le maualuga o le ketone i le urine. O le siama e faia i le faʻatusatusaina o le lanu o le fasi pepa i le lanu lanu i luga o le afifi, pe a sili atu le aofaʻiga o le 3 faaopoopo, o lona uiga, o le acetone i le urine e 10 mmol / L, o loʻo faʻamaonia ai le ogaoga o le maʻi ma le manaʻomia mo togafitiga vave i se falemai. E lua faaopoopo - acetone i le urine o loo i totonu o se voluma e 4 mmol / l, ma afai e maua le tasi faaopoopo, o lona uiga o le maualuga o le 1.5 mmol / l i le ketone diuresis ma o lenei mea o loo faaalia ai le agamalu o le maʻi, o le togafitiga e mafai ona faia i le fale .

    Afai e leai se faʻaopoopoga, ona tutusa lea o tino o le ketone. A oʻo ina faʻamaonia suʻesuʻega mo le acetone, o le a lelei le taunuʻuga, ae leai se faʻaletonu o le soifua manuia o loʻo maitauina, o le toe iloiloga e toe faia ina ia le aofia ai ona sese. I le faʻaopoopoga i fasi siaki, o le ketone masani e siakiina i totonu o fale suesue, mo lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona aoina le urine mo se auiliiliga lautele. Fomaʻi fautuaina e faia lenei mea i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai.

    Mafuaʻaga mo le faʻaalia

    O le taunuuga o le aliali mai o le acetone i le urine i tagata matutua e mafai ona avea ma faʻafitauli le tumau mo gasegase poʻo faʻamaʻi eseese. O se tasi o mafuaʻaga taatele mo le atinaʻeina o lenei togafitiga e le lelei le taumafa, pe a le lava meaai ma vitamini mea taumafa. E masani lava, o uiga o le acetone o loʻo i ai i tagata taʻitoʻatasi o latou taumafa e puleaina e polotini, gaʻo, ae toetoe lava leai ni vailaʻau. O le acetone e mafai ona maua i le matua matua i le taimi o le anapogi ma le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino.

    O le isi mafuaaga o le manogi o le acetone i le urini a se tagata matua e mafai ona i ai o le tele lea o le faʻaaogaina o le ava malosi, ae o le atinaʻeina foi o lenei maʻi e aʻafia ai:

    • fiva
    • faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻamaʻi eseese,
    • manuʻa e afaina ai le tino,
    • matua taumafa
    • faʻalauteleina le gaosiga o le horroone,
    • maʻi leaga i le manava,
    • o le maʻisuka maualuga o le tikeri muamua ma le lua i le tulaga o le taupulepulega,
    • anaemia
    • cerebral coma.

    Aisea e aliali mai ai i tamaiti ma fafine maʻitaga?

    Afai o tino o le ketone e maua i le urine i totonu o se tamaititi, o le mea muamua lava, e tatau ona toe iloiloina le meaʻai, o le solia o lea mea e mafua ai le gaosiga o le gaʻo ma le le faʻaaogaina o gaʻo. Ae atonu foi ei ai nisi mafuaaga:

    • vaega taua
    • masani ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi
    • vaivai le enzyme
    • helminths
    • glucose faʻaitiitia
    • ogaoga faigata
    • le maalili
    • diathesis
    • vailaʻau
    • pancreatic atinae i le talavou.

    I le taimi o le maitaga, e tatau i tamaitai uma ona faia se suʻega o le urine, lea e mafai ai ona e iloa le tele o gaioiga o le tino i totonu o le tino, e aofia ai le gasegase. O ia mea e mafua ai le faʻamaʻi ao maitaga:

    • aafiaga le lelei o le siosiomaga,
    • popolega faalemafaufau
    • faaitiitia galuega puipuia o le tino,
    • le faʻaaogaina o mea taumafa ma mea taumafa taumafa leaga,
    • toxicosis ma le faʻaumatia pea.

    Symptomatology

    O faʻamatalaga nei e iloga, o lona uiga o le kimonone e maualuga i le matua urine:

    • vaivai,
    • leai se manaʻo
    • tiga i le manava,
    • gagging
    • maualuga faailoga i le koluri mercury,
    • manogi manogi o le acetone mai le ooto tautala ma le taimi e gaogao ai i le urethra.

    I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, faʻatasi ai ma le acetone, o isi faʻamaoniga e mafai foi ona matauina, lea o le tele o tulaga o loʻo taʻu mai ai se tulaga maualuga o le maʻi. E aofia ai:

    • moe i le moe
    • faʻamaʻi
    • se faateleina o le tele o le ate,
    • toxin inu,
    • le foliga mai o se coma.
    Faatasi ai ma le galue masani o le tino, o le kulukose i fatugaʻo e manumalo i le faamamaina o le tino ma ua matua gauai uma lava i le renal tubules, ma aʻafia ai le tino o le toto. Ae peitai, i le mea e tupu ai le faaletonu o le tino, e mafai foi ona iloa le kulukose i le urine. E masani ona matauina i le maʻi suka, ae masani lava i tagata mamaʻi i lenei mea na maua ai latou maua ai le acetone. O le acetone e tulaʻi i le diuresis i le maʻisuka, e pei o vela o le tino ua matelaina e ui lava i le masani ona faateleina le maualuga ole kulukose o le toto. O le le lava o le kulukose e mafua ai le gau o faleoloa gaʻo, ma, e pei ona e iloa, o se tasi o mafuaaga o le acetonuria o le malepelepe o gaʻo. O le malulu i le ooto, vevela, vulu, vaivaiga ma le manava vave e molimau atu i le maʻi.

    Le faʻavaeina o le acetone i le tino

    O le tino o tamaiti ma tagata matutua ua fuafua toetoe tutusa. O gaʻo meaʻai o loʻo 'ai e se tagata e faʻamaʻi i totonu o le manava ma le kulukose e ulufale i totonu o le toto. O le tasi vaega o le mea e maua ai le malosi, o le isi vaega o loʻo teuina i le ate e pei o le glycogen.

    O le ate o se ituaiga fale teu fale mo le kulukose. I le malosi malosi o le taumafa: maʻi, faʻalavelave poʻo le mamafa o le tino, e fesoasoani i le tino ma faʻasaʻo le glycogen i le toto, lea ua liua i le malosi.

    I nisi o tamaiti, o le okeni ua lelei ona teuina, ma latou te le o iai i se tulaga lamatia. O isi tamaiti e le manuia, ma o latou ate e mafai ona faʻaputuina na o sina vaega itiiti o le glycogen. A maeʻa, o le ate e amata ona lafo le gaʻo i le toto. Afai latou te pala, o le a tele foi le malosi e maua, ae faatasi ai ma lenei konesona ua faia.

    I le taimi muamua, o le acetone i totonu o se tamaititi e maua i le urine ma e le talafeagai le faia o se auʻiliʻiliga i se fale suesue e fuafua ai. Ua lava le i ai i totonu o se fale falemaʻi fale. Afai o le taimi lenei e maua ai e le tagata maʻi sina vaiinu, o le a le mafai ona faʻamalosi tino o le ketone i le uila ma o le a ulufale i le toto. Acetone e faʻaosofia ai le faʻafefe o le mucosa gastric ma mafua ai le vomiting. O le faʻaleagaina o le vailaau. O le taunuuga o se liʻo leaga: vomiting - ona o le leai o glycogen i totonu o le ate, ma le le mafai ona maua ai le suka i totonu o le manava ona o le vomiting.

    Faailoga o le acetone i tamaiti

    E tusa ai ma fuainumera, mo le taimi muamua o se maʻi e aliali mai ia lava i se tagata e 2-3 tausaga. E oʻo atu i le 7 tausaga, o le faoa faamalosi e mafai ona sili atu ona masani, ae i le 13 o ona tausaga, e masani lava ona taofi.

    O le faailoga autu o le acetone i totonu o le tamaititi o le vomiting, lea e mafai ona tumau mai le 1 i le 5 aso. Soʻo se vai, meaʻai, ma o nisi taimi o lona manogi, mafua ai ona votu le tamaititi. I tagata gasegase ma le gasegase o le faʻamaʻi pipisi:

    • fatu le leo ua vaivai,
    • e mafai ona faʻalavelave le fatu,
    • faavaivaia,
    • faateleina le ate.

    Toe faʻaleleia ma le tele e 1 pe 2 vaiaso talu ona taofi le osofaʻiga.

    Pe a suʻesuʻeina le toto o le tagata maʻi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faʻaitiitia, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o le ESR.

    O faailoga autu o le acetone i se tamaititi e aofia ai:

    • gasegase ma le faʻaleagaina vave e mafua ai le faʻamalaina,
    • pepa i le gagana
    • tiga o le manava
    • vaivaiga
    • vevela paʻu,
    • fiva
    • le manogi o le apu apu mai le gutu,
    • se vaega laitiiti po o le leai o se urine.

    I tulaga ogaoga, o le acetone ei ai sona aafiaga leaga i le faiai, ma mafua ai le le mautonu ma le leai o se malamalama. I lenei setete, o le nofo i le fale ua solia. E manaʻomia e le tagata maʻi le falemaʻi, a faʻapea o le a mafai ona avea le tulaga ma fomaʻi.

    O le acetonemic syndrome e maua i se tamaititi ua tele ni faʻamatalaga o le vomato i le gasologa o le tausaga. I lenei tulaga, ua uma ona iloa e matua le auala e amio ai ma pe o le a le fesoasoani e avatu ai ia latou pepe maʻi. Afai o le acetone na faʻaalia mo le taimi muamua, e tatau ona e faʻamaonia le fomaʻi. O le fomaʻi e fuafuaina mafuaʻaga o lenei tulaga, le mamafa o le kosi ma faʻamaonia togafitiga.

    Auala e faʻaititia ai le acetone i le tino o pepe

    O matua o ia tamaiti e tatau ona iloa pe faapefea ona aveese le acetone mai le tino. I totonu o le fale falemaʻi fale e tatau ona:

    • urine acetone test strips,
    • glucose i totonu o fualaau
    • 40% fofo o le kulukose i ampoules,
    • 5% kulukose i ipu.

    Togafitiga o le acetone i tamaiti e aofia ai le aveeseina o ketones mai le tino ma faʻapipiʻi i le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, ua tofia le tagata maʻi:

    • mamafa inu
    • le faʻaaogaina o mea e maua ai le gasegase,
    • fufulu leema.

    Ina ia mafai ona toe fausiaina ia reserves faasao, e tatau ona i ai isi vai manino ma vai suamalie. E aofia ai:

    • lauti ma le suka poʻo le meli,
    • faʻatau
    • glucose

    E le gata i lea, o loʻo i ai ni paʻu faʻapitoa e faʻatumu ai salē ua leiloloa i le vomiting. E aofia ai:

    E le mafai ona e faʻamalosi le tagata maʻi e inu tele voluma i le taimi. Pe a vili, e le sili atu i le tasi sipuni i le 5-10 minute. Afai o le vomiting e le mafai ona gaogao, ma le inu o le ua inu, e mafai ona faia se tui tui. O le a aumaia le toomaga mo le tele o itula, i le taimi e tatau ona onā ai le tamaititi.

    A maeʻa le faʻafitauli o le acetone, e le tatau i tagata matutua ona faʻalalō. Latou te manaʻomia le toe iloiloina o masaniga masani o le aso, gaioiga faaletino ma meaʻai a le la tama.

    O tamaiti e foliga mai o le acetone e tatau ona tausisia i taimi uma se taumafataga. E le tatau ona i ai i le la mo se taimi umi, ma e tele lagona e oʻo i ai - tusa lava po o le a le lelei pe le lelei. O aso malolo tetele, mea faʻafiafiaga, o taʻaloga e tatau ona faia i le naʻo le, ma i nisi tulaga, e sili atu le teenaina atoatoa.

    Ina ia faʻaleleia le tulaga o le popolega ma le metabolism, ua faʻaalia le tamaititi:

    • Massage
    • vaitaʻele
    • yoga tamaiti
    • savali i le ea fou.

    E tatau foi ona faʻagata le taimi o faʻaalu i luma o le TV ma le komepiuta. O le moe o ia tamaiti e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso.

    Tamaiti e iai diathesis e tatau ona fafafano mo le umi. O le faʻaofiina o taumafa paleni e tatau ona lelei ma vave ona mafai. O le tina o sea pepe e tatau ona teuina se tusi talaʻai, lea o le a faailoa mai ai le ituaiga o meaai tausisia ma le tali atu i ai.

    I meaai e tatau ona i ai:

    • totoʻa manu
    • sami iʻa ma algae,
    • falemaʻi ma meaʻai susu,
    • Fugalaau matala ma fua
    • falaoamata
    • siamu, meli, nati i ni mea laiti.

    Meaʻai faasaina, faʻaaoga e tatau ona faʻatapulaʻaina:

    • meaʻai gaʻo
    • meaʻai vave
    • oloa faʻapipiʻi
    • iʻa manaia
    • vai manaia, kofe,
    • buns
    • kulimi mumu, mayonnaise, sinapi,
    • meaai e mafai ona kuka
    • legumes, radishes, radish, mushrooms, turnips.

    O tamaiti i tamaiti o se faailoga lea o se olaga le lelei. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona tasi ma suia uma ai le olaga o se tamaititi. O le matafaioi taua i nei suiga o loʻo faia e matua. E tatau ona latou tuʻuina atu ia te ia:

    • gaioiga faaletino,
    • taualumaga e faʻamalosia ai le tino popole.

    O nei metotia uma o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻateleina o le faoa faamalosi ma tuʻuina atu i se tamaititi se soifua maloloina atoatoa.

    I le faaopoopo atu i le malulu masani ma le SARS, i tamaiti e 1 i le 14 tausaga, o le mea e taʻua, e masani lava ona tupu, O lenei tulaga, ua taʻua o le acetonemic syndrome, e matua le fiafia mo le tamaitiiti ma ua mafua ai le popole mo matua. Sei o tatou iloa e uiga i mafuaʻaga o le ketoacidosis i tamaiti (o le isi lea igoa mo le acetone) ma faʻaaliga o togafitiga.

    O le ute o lenei maʻi o se faʻaopoopoga taua o le numera o ketone i le urine ma le toto o se tamaititi, e mafua ona o le leai o le kulukose. I le taimi lava e tasi, o le acetone lava ia e le o se faʻamaʻi, ae naʻo se faʻamaoniga. O lea, e mafai ona tupu i meaʻai, mea faʻamaʻi pipisi, ogaoga faʻalavelave, poʻo le le mautonu. E oo lava i le tele o le taumafa o laʻau suamalie e tumu i vailaʻau vailaʻau ma faʻasao e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga leaga.

    O le faailoga autu o le acetone e masani ona toe faanatinati lea e le fesootai ma taumafataga. E mafai foi e le tamaititi ona vili mai vai. O se uiga iloga o le manogi manogi o le acetone mai le gutu. Mo le faʻamaonia saʻo o le ketoacidosis i le fale, e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga faapitoa.

    Ia faaeteete

    E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

    O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

    O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

    O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

    Ia mautinoa ia faia ni fuataga e toe faʻafoʻi ai le vai ma le paleni o le tino o le tino. Mo lenei mea, o vaifofo ma saline e faʻaaogaina. E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina sauniuniga a kulupu o coagulant.

    I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei tulaga e seasea ona atiina ae ma e aʻafia ai ma faʻafitauli o le maʻi. Afai e le amanaia e le tagata maʻi le meaai, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻaateleina le tele o taimi. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, o le tele o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaosofia ai le paʻu. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o le inisalini e sosoʻo o le pancreas, lea e mafua ai le foliga mai o le acetone i le urine. I lenei tulaga, o le manogi o le acetone i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo taʻu mai ai le manaʻomia mo togafitiga o le inisalini, talu ai o fua o le suka e le lava e faʻaititia ai le glucose concentration.

    I tagata mamaʻi matutua, o nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai maʻi o le fatu, toto toto, poʻo le faiʻai, lea e faʻateleina ai le manaʻoga mo le inisalini.

    O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma ia maitauina le manogi o le acetone, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist.

    Matou tusitusi

    Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

    I: my-diabet.ru Administration

    I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

    Ma o laʻu tala lenei

    Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

    Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

    O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

    Alu i le tusiga >>>

    E lua faʻaopoopoga i luga o le laupepa i le taimi o le auiliiliga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se togafitiga faʻaleagaina faʻaleaga. I le taimi lava e tasi, o le manava o le maʻi e mauaina se manogi manogi o le acetone. Suʻe togafitiga faafomaʻi. Afai e le mafai, e tatau ona e valaau i le fomai i tiute ma feutagai e uiga i isi gaioiga. Togafitiga e faʻavae i le faateleina o le aofaiga o le hormone o loʻo faʻatonutonu.

    O faailoga e tolu i le vaega o le suʻega o loʻo faʻaalia ai se tulaga matautia matautia lea e le mafai ai ona e mafaufau ia te oe lava, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

    Pau lava le auala e aveese ai le acetone mai le tino i le maʻisuka i le fale o le faʻatinoina o le inisalini. O le tui e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O le tagata maʻi e manaʻomia ona faia mo le leai o se vai i totonu o le tino, mo lenei mea e tatau ona e inu tele vai. E fautuaina e inu se ipu vai inu vai e aunoa ma le kesi i itula uma, poʻo le vai mama faʻatasi ma se pine o suauu.

    Ina ia faʻaumatia le acetone, e manaʻomia se faʻaopoopoga o le inisalini, ae e le mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. E fautuaina e valaau le falemai pe valaau ni togafitiga faafomaʻi i le fale.

    Tala o le au faitau

    Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

    O maʻi matutua e tatau ona valaau mo le tausiga faʻafuaseʻi i le faailoga muamua o le acetone i la latou urine. O le faʻaitiitia o le inisalini e mafai ona tupu ona o pathoces vascular, o le mea lea e le tatau ai ona inu vailaʻau.

    O tulafono nei o le a fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o le ketoacidosis ma le faʻaalia o le acetone i le urini o loʻo muamua atu:

    • saʻo le tausisia o le vaeluaga taimi i le va o injections,
    • puleaina o suka
    • paleni paleni
    • leai se popole.

    O aso uma e manaʻomia ai le fuaina o le maualuga o le suka i le plasma toto. Mo soʻo se eseesega o lenei tau, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Afai o le suka e teuina i se tulaga maualuga, o le solia o le pale masima o le tino e amata ma o le acetone e aliali mai i le urine. E tupu lenei mea i le faʻaaogaina o gaʻo. O le faateleina o le acetone e mafai ona faʻaalia i le faʻaaogaina o le ava, lea e faʻasaina i le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, o le siʻitia o taimi i le maualuga o le acetone i le urini atonu o se filifiliga masani, ae pe afai e le sili atu le tau i le 1.5-2 mmol / l. I le maitauina o ia tulaga faatauaina i luga o fasi suega ma faatusatusa i latou i se taumafataga maualalo, e manaomia e le tagata maʻi ona feutagai ma se tagata e finau.

    E le tatau i le tagata gasegase ona fetuutuunai le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonu pe sui le faasologa o le tui.O se vavalalata umi i le va o injections ma le faʻaitiitia o le fuataga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻavaveina o le kulukose i le plasma toto ma oʻo atu ai i le atinaʻeina o tulaga lamatia, e oʻo atu i se coma. Soo se suiga i le togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist, i le muamua ma i le ituaiga lona lua o faamaʻi.

    Tusi ni faaiuga

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
    maua ni mea faigata TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

    Tuua Lau Faamatalaga