O faʻamanuiaga o le decoction o oats ma le pancreatitis

Talofa pele faitau tusitala! Ou te fiafia e faʻafeiloaʻi tagata uma ma tuʻuina atu se autu mo talanoaga i aso nei - pe faʻapefea ona faia ni fala mo le togafitiga o le pancreas. O le tulaga o le manava, gaʻo, ate ma le pancreas o aso nei o se faafitauli sili ona faanatinati mo le toatele. O lea la o loʻo sailia e tagata auala e toe faʻaleleia ai, tausia ma faʻaleleia le galuega o le gaʻoina. Taumafai e suʻe le fatu!

O lo tatou soifua maloloina e amata i le manava. Afai o lelei meaʻai, e na o mea aoga e manaʻomia e faʻaleleia ma faafou ai suauu o le tino e ulu atu i le toto.

Paʻu ma le gaʻoina

O loʻo i totonu o lenei gland o le tele o enzymes e maua mai mo le gaosia o gaʻo - MEA, mo le gaʻoina o gaʻo - LIPASES. E faʻamaopoopoina ai foi le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose.

O le mea e leaga ai, o le pancreas e masani lava ona mumusu ona o le le lelei o le siʻosiʻomaga. Ioe, ma o se agasala e natia, tatou te fesoasoani i lenei mea pe a tatou faia mea sese o meaʻai, inu, inu sina vai, popole, faʻaaogaina, ulaula tapaa ma le ava malosi.

O iinei, o le tagata muamua na te atiina ae pancreatitis, lea e tele e avea ma taimi masani. Mai i nei mea e faʻaleagaina i le intininal e foliga mai i le tino poʻo le manava, afaina, le mafai ona ave ni ituaiga o meaai.

Ua fautuaina e fomaʻi sauniuniga o le enzyme i ia tulaga (mezim-forte, creon, panzinorm). Ae afai e te manaʻo e faʻaleleia le tulaga o le pancreas, mulimuli i se taumafa malosi ma faʻaaoga togafitiga masani.

Oona mo le togafitia o le pancreas ua amataina mo seneturi i se laina. Ma o mea uma aua o se ituaiga tele o meaʻai o le cereal.

FUAFUAGA FAʻAMATALAGA O VAEGA OAT MA TALA FAATINO UIGA

O le luluina o le cereal ua lauiloa i le lalolagi mai le lona lua o seneturi BC. Sa faʻaaogaina e avea o se fafaga fagafaʻau mo fagafao. O keke falaoa na faia mai le oats, fai ai le falaoa ma le tilo.

Peitai e oʻo lava i le taimi lena, i aso anamua, o le le iloa o se mea e uiga i le vailaʻau faʻamalosi o fatu oat, fomaʻi ma fomaʻi na faʻaaogaina ia latou galuega faafomai. O susu na fausiaina e faʻaleleia ai otaota ma togafitia le inumaga atoa.

O aso nei tatou te iloa mea uma e uiga i ona meatotino. E matua taua lava le faʻaaogaina i vailaau masani mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

E faʻaaogaina i le gastroenterology, dermatology, e avea o se mea e le mautonu i tala o le neurology. E oo lava i le tala, mo le togafitiga o urolithiasis ma le faataapeina o maa, e mafai ona tuuina atu ma le manuia i le tagata maʻi. I le asō, e toʻatele tagata e iloa le auala e gaosia ai le oats ma faʻaaoga lelei i le fale.

Ma mafuaʻaga uma ona o le oats e tele le tamaoaiga i le malosi tele o ituaiga taua o meaʻai: fiva, hemicellulose, gutu. O loʻo i ai faʻamalosi ma le tele o mea taua ma mea e le taua mo le amino, fuālaʻau gaosia polyunsaturated fualaʻau, choline ma phospholipids. Beta-sitosterol faʻaitiitia le cholesterol leaga.

Oats o loʻo i ai suga faigofie: suauu, fructose, maltose, faʻamalosi. O loʻo aofia ai le tele o flavonoids, o antioxidants, o meaola oona, B vitamini, biotin, elemene elemene, saponins, o loʻo i ai ni mea e maua ai antimicrobial. Ma o se faasologa atoa o vaega taua o le olaola!

Oona mo le togafitiga o le pancreas i le ituaiga o fulafula, o le susu ma le tilo o le faamaloloina lea:

  • O faʻagasologa inflammatory o le a mou malie atu,
  • O le gaosiga o enzymes digestive e faateleina
  • O le atigi tui o le inisinia ua faʻamamāina i le tele o kulupu, lea e faʻaalia ai foi e oats a latou mea e tetee i ai,
  • O 'aʻai e faʻapupulaina ai le microcirculation ma le toto i le pancreas,
  • O lenei cereal e faʻaleleia ai le toto, faʻaleleia le hemoglobin, saturates elemene faatulagaina o le toto ma vitamini aoga ma minerale. O ia toto maualalo e sili ona aoga mo le toe faʻafoʻisia o galuega faʻapitoa,
  • O le avega i luga o le maʻi mama ua faʻanoanoaina, faʻafaigofieina ana galuega faʻaogaina.
  • Aʻo faʻaleleia le tagata, faʻaleleia le fale, faʻaitiitia le faʻavaeina o le kesi, faʻalaumuli malolo ma le vaivai, ma o le paʻu o foliga e susulu. E te foliga sili atu ma e iloa e tagata uma.

LE FAAPEFEA ONA TATAU MO LE TULAGA O LE PANCREAS

Ma o lenei ia tatou faamasani i fua o mea e mafai ona e mafai lelei ona aveese le mumu ma faaleleia uma galuega faavae o le gland.

O susu mo le togafitiga o le pancreas e tatau ona faʻaigoaina ma faʻanofo ma teuteu mucous na saunia mai ai. O fualaau aina uma e ave, ae le o Hercules, lea matou te kuka ai le falalati i aso uma. Muamua, o fatu e tatau ona tatupu.

I le faia o lenei mea, ua fufulu se ipu o fatu ma tuu i totonu o se pesini ua faʻafefiloi ina ia maualuga le maualuga o le kulimi masima i le 1 cm. Sasaa i le vai malulu. Tuʻu mo se aso poʻo se lua. O le aso na sosoo ai, o le vai na totoe, ua faʻamago i le vevela o le potu ma eleele i le falaoamata. E mafai ona e faʻaogaina se mea e fai ai meaʻai mo meaʻai poʻo le kofe kofe, mea faʻaleleia.

Oatmeal decoction recipes Aumai se sipuniti o le falaoamata na maua, faaopoopo le vai (250 ml) ma faʻafefe mo le afa itula i luga o se tamai tipitipi. Brew foi i totonu o se ipu (200 ml) tii mai le 1 taga o le tinaweti vao (faatau i se fale talavai). A maeʻa le mafanafana, faʻafefiloi uma meainu.

E mafai ona e faʻaopopo se mataua o le suka o le lauti (100%) i le faʻafefiloi. E tatau ona inu a matou vailaau i le taeao i luga o se manava gaogao i ni tamai sipuni, ae le vave. Meaʻai i le maeʻa ai o lenei mea e mafai ona ave muamua nai lo le 3 itula. O lea e tatau ona e togafitia mo se masina.

I le lumanaʻi, i le gasologa o le tausaga, faʻatasi ai ma ni malologa puupuu, e tatau ai ona faʻamavaeina pea le teuteuina o'oti e aunoa ma le tina ma le suāuu taua. O le mea lea, o le pancreas e mafai ona matua faʻaleleia atili ma e mafai ona totogiina lona tulaga mo se taimi umi.

Totoga mo le faia o le susu o le susu. O fualaau aina uma e le o tutupu mai (o le afa ipu tioata) e ave, fufulu ma sasaa atu i totonu o se fagu ma le 1.5 ipu vai. E aumai i se vevela ma kuka mo le tolu vaefa o le itula ile laʻititi laʻititi.

Ole taimi nei e tatau ona e nutimomoia fatu ua faamaluluina i se ogaumu laupapa ma faʻapipiʻi pea mo le afa itula. Faʻamuʻu le paluga ma pasi atu i se suʻi. O le ae maua se paʻu susu e pei o le susu.

E tatau ona e inuina i le afa afa aʻo leʻi 'ai: i le taeao, aoauli ma le afiafi. O le kuka ua saunia e lava mo le 2-3 aso. Ona matou toe fafaguina lea ma matou te togafitia mo se masina. Matou te faʻagasolosolo ona fai taʻaloga pe afai e te manaʻo ia galue malosi lou iniseti.

Au uo pele E mafai ona gaosia le oats ma togafitia le pancreas i le gaʻo o le maʻi? Ioe e mafai! Ae na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi poʻo se gastroenterologist.

E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i se taumafa malosi, faia uma tofiga ma feutagai ma ia - o le a le tele o mea e tatau ai mo oe ona e 'ai i le taimi lenei. Ma, i le alu ese mai le vaitaimi o le faʻavavevave ma faʻamalosia le iuga o togafitiga, ave se mea teuteu o povi po o susu susu mo se taimi umi.

Ua e iloa nei le auala e faia ai ni meaʻai mo togafitiga o pancreatic. Ina ia puipuia togafitiga o le intestinal, ia maua ni fatu o le oatatasi, totogo, fai se sapalai o falaoamata ma le teuina i se nofoaga malulu ma malulu. Aua e te paie ma faia, pe a talafeagai ai, deco deco, susu susu.

O lenei mea o le a mafai ai e oe ona tumau i le soifua maloloina, e ui lava o le ae mauaina se faʻamaoniga o le pancreatitis o le gaʻo. E maua foi le taui mo se taimi uumi e ala i le mulimuli i se taumafataga ma faʻaaogaina isi metotia o vailaʻau masani. Afai e manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi lou gastroenterologist.

Fiafia i le Tausaga Fou, seia matou toe feiloai, Natalia Bogoyavlenskaya

Ina ua uma ona tusiaina le tusiga, sa ou mauaina se vitio pe a saunia le susu o susu e sili atu ona faigofie - vaai, fai! Faʻamau: Mo le lua tioata o le "susu" o le 250 ml - ½ ipu o le cereal ma le vai 650-700 ml.

Oats ma pancreatitis

O le avo o se fatu o le saito lea e masani ona faaaoga i togafitiga. O le laau e sili ona aoga mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - ate, gall vess, pancreas.

O fatu o le Oat o loʻo i ai mea aoga aoga:

  • se fuainumera tele o vitamini - retinol, calciterol, acid ascorbic, thiamine,
  • tele elemene taua
  • gaʻo gaʻo
  • amino acids.

O nei vaega o loʻo i ai le paluga o saito ma le atigi lea e ufiufi ai.

Oat mo pancreatitis o loʻo i ai togafitiga nei:

  • anti-inflammatory
  • antiviral
  • faamamaina
  • filifili
  • laxative.

O le tagofia o palu mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ai ona e faʻasalalau le galuega a le okeni, faʻaitiitia le faʻavave ma le mamafa o faʻavevesi. O le faʻaaoga masani o cereal e faʻaleleia ai le tulaga lautele o le tino, faʻamalosi ai le paʻu, lauulu ma fao. Faʻafetai i mea aoga o le cereal, faʻalauteleina o le gaʻo.

E faʻapefea ona faʻaipoipo

Ua iloa e le phytotherapists le auala e gaosia ai pulu mo le togafitiga o le pancreas. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina lea o fatu e leʻi faʻamaina, talu ai ona o loʻo i ai i le tane le tele o mea aoga. O se tagata e togafitia le pancreas ma aisa e tatau foi ona ia iloa o fualaau eseese e faaaoga mo ituaiga eseese o le mumu.

O fua mo le sauniuniga o teuteu e sili atu ona faatauina i se fale talavai.

I se foliga laititi po o se faʻavavevave o pancreatitis, pe a faʻaumatia le gland, o le fiaʻai atoatoa e faʻatulagaina mo se aso, ona fai ai lea o se meaai malosi. I lenei tulaga, o le oat i pancreatic pancreatitis e suitulaga ai le tele o ipu, ma avea foi o se analgesic lelei. O fatu e aofia ai le tele o porotini, o meaʻai gaʻo lelei, gaʻo.

I le taimi masani o le faamai, o le laau e iai sona puipuiga. O le faʻaaogaina o togafitiga o togalaau ma lenei cereal e faʻaitiitia ai le tele o faʻavevesi, faʻasolosolo le gaioiga o le pancreas, ma fesoasoani e aveesea le mumū.

Ina ia mafai ai e le cereal ona faʻamavae atoa mea aoga uma, e tatau ona faʻamaluluina mo se taimi umi. O le mea lea, e sili atu le saunia o mea uma i le afiafi, e faʻaaoga i le taeao.

Recipes mo le ate ma le pancreas

E tele suʻega mo le faʻaaogaina o oats i pancreatitis. E mafai ona e 'ai le cereal i se tagata o loʻo i ai faʻafitauli o le pancreatic i ituaiga eseese.

  1. O le auala pito sili ona faigofie o le faia o se decoction o oats. E masani ona faʻaaogaina mai lava i le amataga o le faʻamalosia. O le saito o se eleele i se tulaga o falaoamata, o se sipuni sipuni o loʻo tumu i se ipu vai. Faʻamaʻi lelei, aumai i se vevela ma kuka mo 2-3 minute. A maeʻa lena, ia tuʻuina i se mea mafanafana, inu i le aso atoa ao leʻi 'ai.
  2. Ina ia togafitia le mumū o le pancreas, e faʻaaogaina ai se isi decoction. O le sipuni tele lava lea o le oatmeal e sasaaina i totonu o se ipu vai ma tuu i totonu o se vai vai. O iina e vaivai ai le faʻafefiloi mo le tusa o le afa itula. A maeʻa ona teuteuina le lapisi, ona tutusa ai lea o le numera o le fafaga pepe. O le mea e maua ai le 'ava i le aso.
  3. E lelei tele mo tagata o loʻo i ai le mumū o le mumunia e 'ai ai le oatmeal. Ae e tatau ona e kuka lelei - e le o susu i le suka ma le pata, ae i totonu o le vai, ma sina masima. O lenei falaoise e faigofie lava ona eli ma tuʻuina atu meaʻai e sili ona maualuga.
  4. Talu ai e le mafai ona e 'ai i se meaʻai i tua o le pancreatitis, o le susu susu o le a avea ma se mea lelei lelei i nei oloa. E faigofie le fua. E faʻaaogāina le paluga atoa - 150 kalama e sasaa mai i le lita o vai inu vevela. E tafe le susu i le vai mo le itiiti ifo ma le 8 itula. Ona faʻatoʻa uma lea o mea uma i se mea e faʻaleleia ma faʻapalaina. O le mea e maua ai le vai o se susu o le susu. E fautuaina e faʻaaoga le 50 ml aʻo leʻi 'ai.
  5. O se fua masani lava e masani ai o le salu oati mo le pancreas. Ua faia le silotilo masani i se paluga o le oatmeal ma fatuga atoa. Tipi le fatu, sasaa se ipu malamalama mafanafana ma tuʻu le 2-3 itula. Ona faʻamaʻaʻaina lea i se ipu vai, faʻapipiʻi seia oʻo ina faʻamafanafana. Kissel e faʻaaogaina i totonu o se ipu malamalama aʻo lei moe.
  6. O le auala lona lua o le kukaina o le jeri e naʻo luga o cereal. Lua ipu tioata ua sasaaina i totonu o se fagu, ua tumu i le lita o vai. O le paluga e tau i se aso i se nofoaga mafanafana. Ona liligi ifo lea o le masini i totonu o se apa, ma aumai i se vevela. Ave se ipu malamalama ao lei moe. Faʻatasi le saito ma mea aoga o le chamomile e ala i le faaopoopoina o se mea teuteu i le tilo.

Mo togafitiga o le pancreas, e tele ni meaʻai kuka kuka, o fualaau mo kissel ma susu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi, talu ai o meaʻai o le oatotisi ua faʻasalaina i cholelithiasis. O avo e faʻaaogaina mo le pancreatiti ma le gaʻo.

Faamanuiaga ma le afaina

Oona ma pancreatitis e mafai ona faatagaina ma e fautuaina foi i soʻo se laasaga o le faʻamaʻi, e aʻafia ai i gasegase ma taimi masani. Ua saunia le kulimi ma le falala suamalie e alu ese mai le anapogi faʻamalosi, ona faasolosolo lava ina mafiafia le ipu. Faatasi ai ma le amataga o le toomaga, e muta ai le ulaula o le oatmeal, faaopoopo sina suka, se fasi pata, aua le kuka i totonu o le vai ae o le susu. O isi ipu mai lenei cereal o loʻo faʻafeiloaʻiina i totonu o le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis - jelini, kuki, soupisi, pusa, puddings.

O le taugata ma le taugofie o le cereal e iai mea taua:

  • o loʻo maua ai faʻamalosi faigofie digestible, gaʻo faigofie fualaʻau fualaʻau, e manaʻomia mo le tino o le tagata,
  • faafetai i le antioxidants o loo i ai i fatu laau, o le mumū o le pancreas ua faaitiitia,
  • faia se ata puipui i luga o le mucous membranes o le digestive tract, puipuia o totoga mai aafiaga leaga o enzymes, sua oona,
  • faʻasolosolo le manava, faʻamalosia le faʻapipiʻi o enzymes, saunia le vaega o meaʻai mo le gaʻoina, faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal,
  • fiva e fufuluina le tino o toxins, otaota, facal stones, cholesterol,
  • gaʻo vailaʻau faʻamalosi faʻamaʻi mo se taimi umi, e aunoa ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le faʻaaogaina o nifo mo togafitiga faafomaʻi e toetoe lava leai se faʻailoga. Ae fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi, o le a filifilia se ala ma taʻu mai lona umi.

E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata e maua i le ate ma le maʻi gasegase, faatasi ai ma le manava faʻavave (decoction o loʻo i ai se aafiaga leaga).

Pe a togafitia le manava o meaʻai i le oona, e tatau i se tasi ona manatuaina o fatuga atoa ua i ai se lagona fiafia, o le mea lea, e mafai ona latou osofaia osofaiga o le biliary dyskinesia, cholelithiasis, ma le cholecystitis. Ma afai o se tagata na faia se taotoga e aveese le gallbladder, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le laau.

Sauniuniga mo le faʻaoga

Ina ia saunia sauniuniga faafomaʻi mai le oats i soo se auala, e tatau ona faʻatau mai fatu fatu fatu, e sili ona lelei i le paʻu, e le faʻamaonia. Ona fufuluina lea i le vai tafe, faʻamamago i luga o se solo ma faʻavasegaina, faʻamaeʻaina uma lau lanu meamata, pala pe pala. Oatmeal, oatmeal mo lenei faamoemoe e le talafeagai. Aua le faʻaaoga vai vai, e oʻo lava i le kuka. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le tautotogo, faʻafefe poʻo inu vai.

Mo le sauniuniga o le oats, e lelei tele le faʻaaogaina o le tautotogo, faʻafeinu poʻo inu vai.

Recipes mo togafitiga

Ina ia aveese le faʻaogaina o le mumu i le pancreas, teuteu, infusions, susu susu. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina se vaiinu faʻamalosi e saunia e tusa ai ma lenei fua.

E tatau ona ave le 1 tsp. faʻafefiloi le falaoamata o le falaoamata ma le 150 g o vai mafanafana ma faʻapipiʻi mo le kuata o le itula.

Latou te inuina le fualaau faasaina faatoa fou, vevela i se mafanafana mafanafana, i luga o se manava gaogao, i lapoa tetele, faia ni taofi umi i le va oi latou. Tincture e le mafai ona saunia mo le lumanaʻi, ma o le togafitiga e tusa ma le tausaga.

Ole susu

Ina ia kuka susu susu o le ae manaomia le 100 g o fatu i totonu o le paʻu ma le 1.5 l le vai.O fatu ua fufuluina o le laau ua kuka i totonu o se apa faamalu mo le tusa o le itula, 20 minute aʻo lei saunia le saito, pipi ma se pine laupapa. O le fualaau oona e puipui ai, ma faʻamamaina. Fainu i totonu o le vai i le tolu aso i luma o taumafataga, 100 g ia (tuu tamaiti 50 g i le tasi), ma teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 10-14 aso.

Mo togafitiga ma le puipuia o osofaiga a pancreatitis, ua fautuaina e inu se mea teuteu. E tele suʻega mo lana sauniuniga.

Mo togafitiga ma le puipuia o osofaiga a pancreatitis, ua fautuaina e inu se teuteu o oats.

  • O se ipu oona e sasaa mai i le lita o vai faʻafefe ma faʻaosoina i le 1 po. I le taeao, aumai le paluga i se vevela ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela i lalo ole tapuni tapuni. Ona afifiina lea o le atigi pusa mo le 12 itula, pe a maeʻa ona faamamaina lea o le afifi ma faaopoopo i le suavai faamafe, ina ia maua se lita o le vai. Ave i sina sipuni i le afa ipu tioata 30 minute ao leʻi faia le taumafataga mo le masina.
  • O se ipu malamalama e sasaa i le vai e ufiufi uma ai ma tuu i se nofoaga mafanafana seia oʻo ina latou tuputupu aʻe. Ona fufuluina lea o le oats, mago ma palapala i se mea e teu ai le kofe. 1 tbsp. l o le falaoamata e gaugau i se ipu tioata vai, kuka mo le 2 minute ma faʻamalosi mo le itula. Faʻaaoga ao leʻi 'aʻai.
  • O le afa o le tioata o fatu laau ua sasaaina i le 0.5 l o le vai e kuka ai, kuka mo le 20 minute, pe a uma ona sasaa le vai i totonu o se vevela ma teuina mo le 12 itula. Ona faʻamamāina ai lea o le oat broth i le 4 laulau o le kulimi ma inu le afa afa i luma o le faalua i le aso.

Talosaga faʻaoga

O le ituaiga o mea inu, o le umi o le togafitiga e faalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, o le tulaga o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻasologa o le vailaʻau. E tele fautuaga lautele:

  • pe a oʻo mai le maʻi, inu se mea inu mai fatu saito,
  • i le gaioiga aupito sili ona malosi o le pancreatitis, o se teuteuga o lapisi ua gaosia, o loʻo faʻaalia,
  • faatasi ai ma le amataga o le toomaga, e tatau ona inu le oat infusion ua saunia mai fatuga atoa ma le leai ni mea.
I le tino o le pancreatitis, o togafitiga ma le oats e le manaomia ona o ana mea filifilia.

I se taimi masani

Afai e leai ni faʻailogaina, e mafai ona faʻaaoga sauniuniga o le ova i le faʻamagaloga. Amata le ave o le susuga i se fatu laʻititi - o le kuata kuata, faʻaititia le aumaia o le aofaiga i le 2/3 ipu.

Inu i ai ao leʻi 'aʻai (mo le afa itula) 2 pe 3 taimi i le aso mo 1-6 masina poʻo le umi.

I le pancreatitis e masani ai, o le paluga o le oats decoction (1 teaspoon falaoamata ma le 200 g vai, kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela) ma le tina (e saunia i vaega tutusa) e fesoasoani foi. Latou te inuina le mafanafana i ni lapisi tetele ma se malologa puupuu i le va oi latou i le tasi aso i le aso aʻo leʻi 'aʻai.

Ma le faʻamaonia tele o le faʻamaʻi

Faʻataʻitaʻiga o le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi ia saunia e le maʻi maʻi anapogi mo le 2 aso, lea e mafai ai ona e inuina se broth rose ma le vai. Mai le aso tolu, e faʻatagaina ipu oat.

Faʻataʻitaʻiga o le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi le maʻi e faʻapitoa le anapogi mo le 2 aso.

Cholecystopancreatitis

E masani lava, o le pancreatitis e atiina ae i le tala o le cholecystitis - mumū o le gallbladder e fesootaʻi ma le motilua le mama o le gallbladder, o fafo o le talo ma le suiga i lona fatuga. O le maʻi e faʻalavelave, alualu i luma, e masani ona liua i se foliga masani ma mafua ai ni faʻafitauli eseese.

Talu ai o sauniuniga a le oatasi e iai se aʻafiaga, e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi ma le lamatiaga o faʻafitauli.

Afai o le cholecystopancreatitis ua fautuaina e avea o se vaega o togafitiga faigata, ona tatau lea ona matua mataʻituina le vailaʻau.

Ma le pancreatitis ma le gastritis

O le pancreatitis faigata i gastritis, o meainu mai le oats, faapea foi ma ipu mai ai, e faatagaina i le tele o mea. O lenei laau e maua ai le suavai suamalie, ma o se fua faatatau maualalo, aua e te maelega. O le suka e saunia e pei ona taua i lalo: ½ cup dry powder grains e gaosia i le 0.5 l o le vai kuka, kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela i lalo o se tapuni, faamamaina ma faaopoopo i le vai e fai ai le 0.5 l o le vai. E vaevaeina le meafaigaluega i 3 atunuʻu ma faʻaalu le afa itula ao leʻi 'aʻai.

O le pancreatitis e le gata i tagata matutua, ae faapena foi i tamaiti. Faailoga ma metotia o le togafitia o le maʻi e tutusa, o lea o sauniuniga uma o le o le mea e talafeagai mo tagata gasegase (mai le 8 masina). Mo i latou, faʻaititia le tui i le afa pe sili atu pe afai o le tamaititi e laʻititi lava.

Polina, 42 tausaga, Moscow

Ua ou mafatia mai le pancreatitis masani talu mai loʻu laitiiti ma talu ai ona ou faia ni uo i le oat infusion. Ou te fautuaina atu i tagata uma: o faʻavevesi e tutupu faʻaititia ma e le o tiga tele.

Victor, 38 tausaga, Voronezh

Ina ua ou muamua alu i le falemai, sa ou manatu o le a ou 'ai i le falaoloa seia oo i le faaiuga o oʻu aso. Ae na fautuaina e le polofesa tuai le tiloti oatmeal ma le faamamaina o le tino i le suamalie. Sa ou faalogo ia te ia ma vave ona lelei.

O aoga o le cereal

O mea lelei uma, e pei ona matou iloa, e faigofie. I lenei tulaga, o le a tatou talanoa e uiga i auala o fesoasoani ai. Mo le togafitiga o le pancreas, ua leva ona faʻaaogaina lenei aganuu mo le faʻamamaina ma le teuina o meatotino. O le laau o se fomaʻi masani ma o se mea e sili ona manaia, e fautuaina mo maʻi eseese, faʻapea foʻi ma i latou e manaʻo e aveesea le mamafa. O le agaifanua o le tausamiga e faia i le maualuga o le faʻaleleia e tagata faʻatoʻa togafitiga faʻaleaganuʻu, e taua tele i le taua e le afaina ai. Fufulu mama le intestine, aveese le toxins na faʻaputuina i le tele o tausaga, metala mamafa ma mea oona.

Togafitiga o pancreas ma pancreatitis ma oats e maua ai taunuuga lelei. E faamatalaina lenei mea e ala i le i ai i le tuufaatasiga o fatu o lipotropic taua ma elemene taua e fesoasoani i le sili atu ona lelei o meaʻai. O le Croup e tele i mea oona ma minerale, amino acids ma vitamini e tatau ai mo le masani ai o gaioiga taitasi o okeni.

O fualaau mai se laau toto e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻamalo le taulaʻi o le mumū, ma faʻafoʻi le metabolism. E leitioa a mafaufau o tatou augatuaa mai le oona e avea ma elixir o le olaga. O le faʻafefeteina o cereals o loʻo i ai i le mea moni o loʻo faʻamautuina le tele o le tino i le taimi lava e tasi (loto momomo, nutestive ma popole).

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le oats?

O vailaau faʻapitoa na aloaiaina le aoga ma le faʻamalolo o le aganuu. Mo le maualuga o le togafitiga, e sili atu le filifili o fatuga e leʻi puipuia, o loʻo i ai le malosi malosi o le antioxidant, puipuia le faʻaogaina o le tino mai aʻafiaga o faʻamaʻi leaga ma faʻamaʻo ai le ate. I Rusia, e le o talisapaia le oats; e fiafia tagata i rice ma buckwheat groats e aunoa ma le iloa o le a le mea latou te lafoai.

O togafitiga faʻatasi ai ma se teuteuga o le pancreas oate ua faʻaaogaina i faiga masani a le lalolagi talu mai le taimi o Hippocrates. O se mea taua lenei o le pulea o le acid. E mafai ona 'aina faʻamaʻi ma kuka, faʻafefe i susu, kefir ma vai. O se taumafataga lelei o le taeao o le a faatumuina oe i le malosi, saturate lou tino ma tuʻuina atu ia te oe se faʻalavelave o meaʻai.

Lafumanu mai gaʻo po o cereals o loʻo aofia i totonu o le meaai ma togafitiga faafomaʻi, ona o mea e teu ai. Ina ia faʻaleleia le tofo, afai e leai ni faʻasolega, e mafai ona e faaopoopoina ni fatu, meli, vine, siva, pata. O le tele o tala anamua na faamatalaina ai le togafitia o le oats. O teuteuga ma le fusi e faigofie ona saunia i le fale. Matou te fautua atu ina ia e faamasani ia oe lava i fualaau.

Ole susu

O se tasi lenei o togafitiga aupito sili ona aoga, e ui lava e mamafa tele. Ave le selau kalama o le saito e leʻi maeʻa, fufulu, faʻatumu i le 1.5 lita o le vai ma tuʻu i le afi mo le tusa o le itula. A maeʻa le 30-40 minute, pe a pala le oats, ona tipi saʻo lea i totonu o le apa. E mafai ona e suʻeina ma se mea e sili ona suamalie poʻo se mea e teu ai meaʻai.

Ona kuka ai lea o le isi 20 minute. Faʻasaga le meaʻai faʻamaʻaʻaina i se suauʻu lelei poʻo le sipisi ma faʻafefe le vai i totonu o se koneteina tioata. E ala i le faifai pea ma foliga vaaia, e foliga tutusa ma le susu o le povi, e tele mea e faʻamalolo ai. Faaaoga le afa afa i le aso. Teu le oloa i totonu o se pusaaisa mo le silia ma le lua aso. Oats mo le togafitiga o le pancreas i lenei fesuiaiga e faʻaalia ai aʻafiaga faʻamaʻi ma aʻafia.

Meainu maloloina

Matou te aumaia i lou mafaufau se ulugalii sili atu fualaau suamalie. O kulimi atoa ma le lita o le vai vevela faʻamamaina (tapeina) o le a manaʻomia. Faʻafesoʻotaʻi mea e lua, faʻamavae mo le afa itula. Taʻu, inu mo le 15 minute. ao lei faia se taumafataga i se ipu malamalama, faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli masani.

O le filifiliga lona lua o se teuteuga: sasaa le 50 g o fatu ma le paʻu i le 500 ml o le vai, faʻafefe mo ni nai minute. Ave le mea lava lea e tasi e pei o le muamua broth. Togafitiga o le pancreas ma oats (o ana fuamasi e faigofie ma malupuipuia) e talafeagai mo se fulufulu mata. E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le maualalo o le eletise, faʻaleagaina o le gaʻoina ma le pala.

Faamaloloina o sili

E taua le iloa o le pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i se meaai, a leai o le a fesoasoani togafitiga faleopathic. Meaʻai gaʻo ma iʻa, meaai kuka, mea suamalie, vevela, piʻo, falai ma suamalie e manino le vavae ese mai le taumafataga. O le lisi o meaai faasaina e lautele, ae e le o lona uiga e tatau ona e matelaina. I se taimi mulimuli ane, o meaai faatagaina mo pancreatitis o le a tuuina atu.

Faatasi ai ma mea taumafa meaai, e fautuaina e fomaʻi le saunia o se mea malie mai fualaau aina. E naʻo le mea e fai, e oʻo lava i se mea e teu ai: e faʻapipiʻi le kilogram o uʻamea, fufulu, faʻafefiloi i le vai ina ia mafai e le vai ona ufiufi le meafaitino i le 1 cm. Ufiufi i le gau, tuu i se mea pogisa mo le 24 itula. O le aso e sosoo ai o le a e vaʻaia pe faapefea ona tupu fatu.

E manaʻomia ona toe fufuluina, faʻafeiloaʻi i se solosolo, ina ia sili atu le suavai i le tioata, ma olo i le paʻu. Mai le falaoamata na matou maua 15 g, faʻafefe i le ¼ ipu o le vai malulu, faʻaopoopo 200 ml o le vai vevela, tuʻu i luga o le ogaumu ma faʻagalauina mo le tolu minute. Matou te faia le afa itula i lalo ifo o le ufiufi, ave i le taeao, aʻo leʻi 'ai.

O le meafaigaluega e faʻasaʻo ai le tiga, aveese le toxins, toe faʻafoʻi le gaioiga o le gastrointestinal tract. Togafitiga ma le faʻamamaina o avo o le auala sili lea i vailaʻau vailaʻau. E le gata i lea, o se fofo o le togalaau e le afaina ai itu.

Miliki jelly

Matou te saunia mai le lita o le susu masani ma se ipu malamalama o fualaʻau. Faʻafeu le paluga i luga o le vevela vevela pe faʻapalapala ile ogaumu mo le tolu itula. Vavae ese le uʻu mai le pulupulu, faʻafei, toe faamama. O le mafuaʻaga e tatau ona faʻapipiʻiina le vai malulu ma se vai susu. O le vaega ua fuafuaina mo se aso. Mo le suamalie, faaopoopo nisi o meli.

O oloa o le tausiga o le beekeeping e masani ona faʻaaogaina i le Ayurvedic ma togafitiga faʻasamoa, aemaise susu, propolis, wax. Togafitiga o le pancreas ma le propolis, o avo o loʻo faia e homeopaths. O le mea moni o nei vaega o loʻo i ai le antimicrobial ma le faʻaaogaina o viseatea o se mea moni faʻamaonia mautinoa e le mafai ona masalomia.

Meaʻai talafeagai mo togafitiga faʻapitoa

O le a le mea e tatau ona aveesea mai le lisi autu, matou te maua. O le mea lea, o le alolofa i oloa leaga o le a tumau mo le lelei o lo latou soifua lelei. Taumafa meaʻai faigofie, faʻavasega lau mea taumafa ma masima, pei o araisa, buckwheat, oats. Mo le togafitiga o le pancreas, o nei fualaau aina e taua tele. E aoga le faʻaaogā o kuka, tao tao (meaʻai gaʻo maualalo, moa), meaʻai susu, fualaau mama, vine, fualaʻau.

E taua le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, tuʻuina atu le ava ma le ulaula. I le vaitaimi o le faamagaloga (lull), e fautuaina e 'ai i ni vaega laiti - a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso. O ipu filifilia lelei ma recipes a tagata o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le tulaga, faigofie le ata o le falemaʻi. O lea la ua manino le auala e aoga ai fua mo le togafitia o le pancreas ma pe faʻapefea ona faʻavaveina le toe faʻaleleia.

Fualaau oona mo le ate ma le pancreas

Oatmeal, i se isi faaupuga, viscous porridge o se auala lelei ma vave e fesoasoani ai e toe faʻafoʻisia le totoga o le tino. E mafai ona 'aina le vaiaso pe a maeʻa se osofaʻiga mataʻutia. Ma faʻatasi ai ma le faʻamagaloga, e faʻatagaina ai e kuka ma le faaopoopoina o susu.

½ cup cereal mo le 200-250 ml o le vai vevela. Cook i luga o le vevela vevela, faʻalauteleina le falaoise i lea taimi ma lea taimi. Latou te 'aina le faalua i le aso, e le fautuaina e faaopoopo le masima, pata ma isi mea e faʻaleleia ai le tofo.

O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase e matauina e tupuga mai e fesoasoani e faʻaumatia faʻamalologa leaga o le maʻi. O le fua e faigofie: fufulu le fatu, ona tuu lea i luga o fulufulu mamoe lanu ma ufiufi i luga o luga o se ie susu. A maeʻa pe a ma le 3-5 aso, ona tupu mai lea o le fatu o le fatu. Ona e manaʻomia lea e ufiufi mea uma e ala i se faʻi meaʻai. E tasi le sipuni sipuni o le paluga e sasaa atu i le 250 ml o vai inu, lelei, inu i le taimi. Faʻaaogā tele o le faʻaaoga i le aso - 3 taimi.

Leli mai fatu mo le togafitiga o le pancreas ua saunia i le tele o auala:

  1. O sua e sasaa mai i le vai masani i le fua faatatau o le 0.5 i le tasi, tuu mo le 12 itula. Ma i le taeao e susunuina le supasifi, e kuka mo le 20-30 minute. Faʻamaʻalili malulu. O le faʻasalalauga e faʻatolu ona faia i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai. O le muamua taumafa o "vailaau" ua faia i le fale, o le i luma o le sefulu i le taeao, o le aso mulimuli ao leʻi sefulu i le afiafi.
  2. Ave se fagu e tolu-lita, sasaa 500 g o le cereal i totonu, sasaa vai i le afa o le koneteina. Ufiufi ma se palanikeke mafanafana ma tuu i se nofoaga mafana mo aso e tolu. Ona faʻamamaina lea o le mea e faʻaaogaina, faʻapipiʻi le kesi ma faʻapipiʻi. Consume jelly i fualaau aina fou po o se foliga mama.

Ina ia faʻamama le ate, e mafai ona e saunia se fusi. Apalai faʻatauvaʻa ma se mea e teu ai le kofe. E tasi le sipuni o le kulimi ua sasaaina i le 1000 ml o le vai mama. O mea uma lava e tuʻuina i totonu o se vevela, o loʻo totoe mo le 12 itula. Filu, inu aʻo leʻi 'ai. O le aso e tatau ona sili atu i le 500 ml o le afu. O le umi ole togafitiga e 3 masina.

Sauniuniga o le oona ma togalaau togafitiga: ia faia i le tutusa o mea e leai ni paluga ma ni mea totino (tolu laulau punumu taitasi). Faaopopo i laulaʻau o le laumei, siaki o sana, poloka birch, sisi o le rose - lua punetini taitasi. Liligi le lua punetini o le faʻafefiloi ma le 500 ml o le vai, kuka i le vevela vevela mo le 25 minute. I le aso muamua, ave le ipu kuata, i le aso lona lua - o le fualaau o le afa o le ipu, o aso e sosoo ai e tatau ona e inu 2/3 ipu. O le togafitiga e lua masina.

O le faʻagaloga o taimi umi e le gata i le faʻaaogaina o teuteuga ma le siloni e faʻavae i le oats, ae faʻapea foi i le tausisia o meaai paleni, le faʻaaogaina o isi metotia o isi togafitiga ma vailaʻau na faʻamatalaina e se gastroenterologist.

E faʻafefea ona togafitia togafiti faʻatasi ma togafitiga faʻatoʻaga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Pancreatic Oat Recipes

E itiiti ni togafitiga o togafitiga e lauiloa lautele o ni oona. O le togafitiga masani o se panacea mo le tele o maʻi. O avo e toetoe lava a leai se faʻalavelave. E faigata ona faʻamalosia lona faʻamaloloina o aʻafiaga i faʻamaʻi o le manava, ate, fatu, mama.

Faʻatasi ai ma le manuia, o le oʻai e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas, o ana galuega e matua faʻaititia ma pancreatitis ma le maʻisuka. Tino i le protein, elemene taua, vitamini, e taua tele mo le faamaloloina ma le toe faaleleia o le malosi.

Faʻavae o le faʻaaogaina o oats i pancreatitis

O le mea e leaga ai, o le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoatoa lona foliga masani. Auai i metabolic processes, fatuina o le inisalini ma le vai o le pancreatic mo le faʻaogaina o meaʻai, o le pancreas e taua mo le tino. O le mea lea, o soʻo se soliga i lana galuega o le a mautinoa e afaina ai faafitauli matuia i isi totoga.

Faamalologa o meatotino o le cereal

Pau lava le auala mai le maʻi o le ave lea o le maʻi i lalo o le puleaina. I le mulimuli i se taumafataga, mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa, e mafai ona e aloese mai le le mautonu ma faʻamaʻi tiga e tutupu pe a iai sina mea itiiti i meaʻai, faʻalavelave, popolega. I le puipuia o le vevela o le pancreatitis, o avo mo le pancreas o le fesoasoani muamua lea.

O le oat broth e faigofie tele ai le soifua manuia o le tagata maʻi, e mafua ai ona:

    faʻamalositino le metabolism, faʻaleleia le gasegase, faʻateleina le gasegase ma faʻamamaina le iniseti, maualalo le cholesterol, faʻamalosia le faʻaaogaina o meaʻai, faʻateleina le puipuiga, toe faʻaleleia, faʻaleleia le tino, aʻafiaga o le inflammatory.

I le togafitiga o le pancreas, o se taumafataga talafeagai e faatonuina. Ma i le tino o le maʻi - fia ai mo ni nai aso. O le faʻafefete o le oatmeal e faʻateleina ai le vave faʻaleleia o le tino, faʻamautuina i minerale taua ma vitamini.

O le suauu o le Oat mo le pancreas o se vailaau masani lelei. Lagolagosua i le gaogao, tuʻuina atu o le tino ma misa ua misi, faʻamamaina o le mumū, e faʻaitiitia ai faʻamaʻi tiga ma faʻaleleia ai le lelei o le ola.

E faʻafefea ona kuka le susu o le oatmeal

Mo le sauniuniga o se vai faamalolo, o se vailaau faʻapitoa e leai ni meaʻai, e talafeagai, lea e mafai ona faʻatau i le maketi poʻo se fale talavai. O fatu mo togafitiga o pancreatitis e tatau ona filifilia ma le faaeteete. E tatau ona maualuga le maualuga: malamalama, faʻaogaina ma saoloto mai le lalagaina. A o lei faia ni pulu mo le togafitiga o le pancreas, e faʻavasegaina.

Fuga kuka:

    E tasi le ipu o le gaʻo e mulumuluina i ni nai taimi. Liligi le oats i totonu o le apa. Sasaa se lita o le vai. Tuʻu mo le 1 le itula mo le fula. Faʻaauau le mea aupito sili ona lelei, fofola mo le itula. Susulu i lalo o le tapuni. Faʻamaʻi, faʻapipiʻi lemu le mea faʻaaoga. Faaopopo vai inu ina ia maua le 1 lita o le vai. O le salu o le oato o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. Fai sina taimi ao le i taumafa (20 minute), tolu taimi i le aso i le afa afa.

Meaʻai ma mea faʻamaonia

Mo le togafitiga o le panatreatic oat decoction ina ia aoga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le oti. Faʻataonia e fomaʻi: o meaʻai, o le faʻamalosia o le faʻatinoina o fautuaga e le tatau ona avea ma se mea le tumau mo le faʻavavevaveina o le maʻi, ae o se olaga tumau.

E fautuaina e aofia i le taumafataga:

    fualaau faisua, fualaau aina (kuka pe kuka), gaʻo manu, iʻa, fuamoa, cereals, pasta, oloa susu.

E tatau ona vavaeeseina atoa:

    ava malosi, kapisi (i soo se ituaiga), fuālaʻau matalaina, fualaau 'aina, meaai falai, meaʻai gaʻo, mea manogi manogi, sooga, sweets, sukalati, mea inu gaʻo, vine ma le apu.

O nisi o mea o loʻo i ai i le cereal o loʻo galue malosi i meaola ma ua solia i mataupu nei:

  1. loto vaivai
  2. toe le manuia
  3. gallbladder aveese,
  4. tasi le le faapalepale i manu.

Fualaau lelei mai tagata faʻamalosi

O faʻamalologa o meaʻai i le togafitiga o le pancreas e mafai ona sili atu ona lelei e ala i le faʻaaogaina o le cereal faatasi ma isi mea. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faʻavasegaina ai meaʻai ma faʻaleleia ai isi totoga.

Oatmeal porridge ma fualaau mamago

    decoction - 500 ml, fugalaʻau - 150 g, apricots mago - 20 g, laʻau - 30 g, vine - 20 g.

Liligi fufulu, fualaau mamago i totonu o le vai vevela, faʻafefiloi, faʻafefe mo ni nai minute. Alu i lalo o le tapuni mo le 5 minute. I totonu o le vevela mafana, ua faaopoopo le meli i le tofo.

Oli suamalie o le oat

    'avo - 1 ipu, vai - 1 lita, susu - 0.5 lita.

Liligi le cereal i vai inu. Cook, faʻaosooso, seia oʻo i le vafiafia. Faaopopo susu susu ma le meli.

Loto Elixir

    Oat grains - 0,5 ipu, elecampane - 0.5 kofe, meli - 2.5 tbsp. sipuni, vai - 1 lita.

O vai e sasaa i le vai malulu. Aumai i se faʻapipiʻi, tape. Faʻamalosia 4 itula. Faaopopo elecampane. Faʻaauau ona aumaia i se faʻala. Faʻamalosia le 1 itula. Faʻamalie. A maeʻa, faʻaopoopo le meli. Faaaoga vaiaso e lua, faatolu i le aso, ae leʻi leva o taumafa (20 minute), o le tolu o le ipu malamalama.

O nai fualaau mai fuamoa mo togafitiga o faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o nei fualaau mo le togafitia o le pancreas ma 'ai e mafai ona suia i le teuteu masani. E taua le manatuaina: aʻo leʻi amataina le togafitiga o pancreatitis ma le oat decoction, e fautuaina e maua fautuaga a le fomaʻi. E naʻo le faʻatasi ma le taumafataga na faatonuina e ia ma vailaʻau tatau o le a lelei le togafitiga o le tagata lava ia.

Oats, i le avea ai ma fomaʻi faʻapitoa i faafitauli tau gastrointestinal

Mai lava i taimi muamua, o laumei na lauiloa ona o lona maualuga gafatia gafatia mo le tino, aemaise lava pe a fai o se fesili o le faamamaina o le manava, ate, poo le pancreas. I lenei tala, o le a faia le faamamafa, faʻapitoa, i luga o le pancreas, poʻo le, o le togafitiga o le pancreatitis ovum o loʻo mafaufauina. E tatau ona maitauina o lenei metotia o se auala togafitiga atoa ma e na o mataupu pito sili ona faigata e tatau ona faʻaaoga e avea ma togafitiga faʻapitoa.

Suʻega faʻapitoa o oats

O vailaau faʻaaogaina foi e faʻaaogaina ai oona i lona faiga, ae, faapitoa lava, i le tulaga o ni meaʻai faʻatasi ai ma se faʻalogona faʻamamafa ma le faʻasao. O isi vailaau faʻatele e faʻalautele ai le fusi o gaioiga a lenei laau ma faʻamaonia le moni i le faʻatinoga. Ma o lenei ua talafeagai le mafaufau i le togafitiga o pancreatitis ma le oats i tulaga.

Sauniuniga o fualaau faasaina i le fale

Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le tulaga lelei o le fafaga. E masani lava, o le "oatmeal" poʻo le oatmeal ma le cereal e faʻatau atu i totonu o le faleoloa e matua le fetaui lava mo togafitiga, aua o loʻo i ai se mea e sili ona aoga. E sili le aoina o saito oe lava pe faʻatau i luga o se faatoaga poʻo se maketi manu. E sili ona lelei le tuʻuina atu i fatu e leʻi faʻamaonia.

A maeʻa le aso, vevela, ia faʻagogo le susu i luga o pepa ma olo i le paʻu. E sili le lelei i le faʻaaogaina ma le lima o se pestle ma le moa, ae, ona o le leai o se taimi i le tagata nei, ua mafai ai ona faʻaaoga se mea e teu ai le kofe poʻo se mea faapena.

O le falaoamata e tatau ona teuina i se nofoaga malulu, mago. Ina ia saunia se falaoamata oatmeal, e tatau ona e 'ave se tasi sipuniti o falaoamata, faʻavevela i le vai vevela mafanafana (200 grams) ma kuka i luga o le vevela vevela, sili i se Turk, mo le 30 minute, e aunoa ma se kuka. Faʻaliliu laitiiti. E faʻatagaina e faʻaaoga na o mea fou fou.

Faaaoga fualaau

O le kuka e saunia e tatau ona onā i luga o se manava gaogao i le tasi aso i le aso mo le tausaga. E taua foi le mulimuli i se taumafataga e faʻagata ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, ava malosi, ma meaʻai inu caffeinated.

Le faʻaogaina i luga o loʻo faʻaaoga, e fai ma tulafono, mo le togafitiga o le pancreatitis. Ae o le pancreatitis, e tatau ona suaina le fala e tatau ona faaopoopo le 50 kalama o decoction o tinawort, kuka i totonu o le vai taele. E tatau ona e inu i lapisi tetele ma taofi mo le tusa o le minute.

Ose broth mo pancreatitis

E pei ona e iloa, o le auala sili e togafitia ai le pancreatitis o le mulimuli lea i se meaai malosi. O le sua o le oatisi atonu e le gata o se filifiliga lelei o le afiafi mo lenei maʻi, ae o se vailaau lelei foi. E uiga i le auala e kuka ai ma le auala e faia ai se teuteuga o oona, lea o le a fesoasoani e faatoilalo pancreatitis, o le a matou taʻu atu ia te oe i le asō. Mo le sauniuniga o le susu, na o le maualuga, o au filifilia ua talafeagai, e aunoa ma ni paʻu, fatu ua mate ma isi lapisi.

E faʻafefea ona kuka ma faʻaoga le oat decoction mo pancreatiti

E tatau ona sasaa le paluga e filifilia mo le faʻafefete i le vai mafanafana ma tuʻu mo ni nai aso i le vevela o le potu (e mafai ona e tuʻuina fatu mo ni nai itula i le vai mafanafana, ona tuʻu lea i luga o se fasi ieie mama, ufiufi ma tuu mo ni nai aso, aua nei galo e susu le taimi i le ie i le vai).

A uma ona totogo fatu, e tatau ona fufuluina, faʻagogo ma eleele i le falaoamata. E mai le oats, eleele e avea ma paʻu, ua saunia ai se teuteuga faavavega, lea e mafai ona fesoasoani i le mumū o le pancreas. Ave se sipuni se tasi o le oatmeal ma faʻaalu i totonu o le tasi ipu tioata malulu.

Fufulu le afi ma vela mo ni nai minute. Aveesea mai le vevela ma tuu i ai mo le 50 minute. Faʻasusu le susu ma inu. O le salu oat ua saunia i lenei metotia e le o noatia i le teuina o se taimi umi; a mavae le tasi ma le afa itula o le a le toe aoga uma ona aoga ma e le talafeagai e avea ma sui sooupu.

O le isi fua mo le fala oona e fesoasoani i le pancreatitis

Sasaa le ipu e tasi o vailaʻau filifilia ma fufulu ma se lita o vai faʻafefe. Tuu le faʻamalosi i le po. I le taeao, aumai le fusi i se vevela i luga o le vevela vevela, ufiufi ma faʻapipiʻi mo le isi afa itula. Faʻapipiʻu le fagu i le susu ma se mafanafana mafanafana mo le 12 itula.

A maeʻa le taimi atofaina, faʻaaogaina le oats. Faʻaopopo vai faʻafefe ina ia oʻo i le tasi le lita le aofaiga atoa o le broth. Ave se teuteuga o le 1/2 ipu 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i faia taumafataga. O le togafitiga o se masina.

Ua matou taulaʻi atu i auala e sili ona taatele ma aoga i le saunia o se teuteu o le oats, lea o le a fesoasoani i le mumu o le pancreas. Mo togafitiga sili atu ona lelei, matou te fautua atu ia e mulimuli i se meaʻai, lafoai amioga le lelei ma aloese mai tulaga faʻalavelave. Ma o le mea moni, faatasi ai ma uluaʻi faailoga o pancreatitis, faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. Ia soifua maloloina!

Tulaga o le fatu o le oats

Oat o se faʻalauteleina faaletausaga e totoina e le silia ma le tasi ma le afa mita le maualuga. O lenei mea totino ei ai sona aʻafia ma le aʻa. I luga o le saʻo, faʻatasi ai ma laupepa eleelea o le aʻa o laulaʻau lanu meamata, mataʻutia, i le isi tulaga.

O fualaau totogo e amata i le taumafanafana ma tumau seia oʻo ia Iulai. O le suaina o fua e tupu i le faaiuga o le taumafanafana - o le amataga o le autumn. E seasea ona maua, o avo e maua i le vao. E tupu aʻe i fanua o Europa, Asia, Amerika i Matu, Lithuania ma Estonia. E tupu foi i Moldova, Rusia, Iukureini ma Estonia.

Faʻaaogaina o meaʻai o avo

O avo e tele mea aoga. E faʻaaogaina e avea o se sui anti-inflammatory mo le mumu o totoga eseese, e aofia ai le gastrointestinal tract. Oats o loʻo i ai se enzyme e faʻaleleia ai le faʻaleleia o gaʻo.

O le oati e le gata o le silikoni, ae maua foi le phosphorus ma le potassium i totonu; o le mea lea, ua fautuaina le laau mo fatu ma fatu fatu. O faʻalelei foi e faʻaleleia ai le mafaufau o tagata. Faafetai i mea aoga o le oats, e tele faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina, e aunoa ma le tagofia o fualaau.

Oona suauu

E maua mai le suauu o le suauu mai fatu o se laau e faʻaaogaina ai se auala e faʻaititia ai le maualalo o le vevela. O lenei suāuu e aofia ai mea aoga e pei o vitamini E ma A, gaʻo gaʻo, vaega faʻasolosolo o meaola ma le tele o isi mea. E faʻaaogaina le suauu manogi mo le afaina ma le gaʻo. O loʻo aofia ai mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le vaʻai. Ona o le gafatia o meatotino o le suauu e aveese ai le oneone ma maʻa mai le tino, ua faʻaaogaina mo urolithiasis.

E mafai ona faʻaaogā le suauu o le oatomaga i totonu ma fafo atu. E fesoasoani i le faʻamafanafanaina, e pei o se mea e le mautonu, faʻavaivaia, fafagaina, faʻapitoa le faʻamalosia. E mafai foi ona faʻaaoga suauu nai lo le la.

Le faʻaaogaina o oisa

Ua leva ona faʻaaogaina oona i vailaau faʻapitoa. O faʻatau sauniuni e faʻamaonia ai le fatu o le fatu, fia ai, faʻasaʻo le sola. O le bath baths e fesoasoani i le rūmāmatika, faʻafitauli o le tino i le tino ma le gout. O le talone o le a fautuaina mo faʻamaʻi o le manava ma le manava, mama ma fatuga.

O le teuteu o le oima ua fautuaina e avea o se mea sili ona lelei. O avo e faʻaaogaina mo diathesis, eczema ma le gaioiga. O Kissel e faia mai le oats e i ai sona malamalama i le tino. Oite e fesoasoani e aveesea le tele o salu i vae. E faʻaaogaina i le togafitiga o le laisene i totonu o tamaiti, faʻapea foi ma se faʻamaʻi ulaula.

Faʻi sua

E tatau ona e ave le 1 ipu o fatu oat, fufulu ma sasaa le 1 lita o le vai. Lafoaʻi le kulupu mo le po, tuʻu i le afi i le taeao seia oʻo ina tumau pea le vai i le afa o le uluai voluma. A maeʻa le filiga, e tatau ona inu le paluga maeʻa i le tasi aso. E tatau foi i le aso e inu ai 2 ipu o yogurt ma le 5 cloves o le kāriki, muamua le eleele ma fefiloi ma le yogurt.

Tincture ma urolithiasis

Ina ia saunia, ave le mutia lanumeamata o le oats, pasi i se mea e fai ai meaʻai. Ma le isi, ave le afa-lita ma fafaga i le mutia atoa. E tumu uma i vodka ma agavale mo le 14-20 aso i totonu o se potu pogisa. Lulu le vailaau i taimi taʻitasi. A maea le filiga, e mafai ona faʻaaogaina le tincture i le 20-30 mataʻu, lea e faʻafefe i le 1 sipunipuni vai. Faʻaaʻi faatolu tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Oats e le ulaula

Ave le 50 kalama o fatu oat, le tutusa o le karite, millet ma le rai. Faʻafefiloi mea uma ma faʻatumu i ni ipu vai se lua. Tuu le kulupu i luga o le afi ma aumai i se vevela. Taofi mo le isi 10 minute i luga o le afi. Ona sasaa lea o mea uma i totonu o se vai vevela ma tuu ai mo le 12 itula. I le maeʻaina o le faʻasalaga maeʻa, e 100 ml tolu taimi i le aso seʻia oo i lena aso, sei vagana ua i ai se teteʻe i le ulaula tapaa.

Teuga ma le vaivai

Ave se ipu tioata o le oat groats ma sasaa i le 1 lita o le vai inu. Tuu i luga le afi ma kuka seʻia oʻo ina faʻatūina le kele. A uma ona fufulu le susu, susu i le susu i le aofaiga tutusa e pei o le kele. Matou te toe tuʻuina le faʻafefiloi i luga o le afi mo ni nai minute, ona faʻaliliu ma faaopoopo 3 sipuni tele o le meli i le susu. Faʻafefiloi vailaʻau faʻamafanafana 200ml tolu taimi i le aso.

Oona mo le le lava.

Matou te aveina le 1 sipunipuni o fatu oat ma pasi atu i se suʻi meaʻai. Liligi le meaʻai faʻatoʻa maeʻa ma le 100 ml vodka ma tuʻu mo le 2 vaiaso ile potu mafanafana. Faʻaaoga vailaʻau i le 30 pata faʻafefe i le vai. O le faʻasolosolo e faalua i le aso.

Oats mo le hepatitis ma le gastritis tumau.

Matou te aveina le afa afa o fatu oatati ma fufulu. O le isi, ia faʻatumu i le 500 ml o le vai mama, tuʻu ai e gaga mo le 12 itula, ona tuʻu lea i luga o le afi ma faʻafeu mo le afa itula, tapuni i se tapuni. A aveese mai le afi, tuu le susu e tu mo le 12 itula. Ma le isi, matou te aumaia le oloa maua mai i le vai e maua ai le 500 ml. Ave le fualaau faasaina 70-100 ml faatolu i le aso ao lei faia ni taumafataga po o le va.

O afifi e afifi mo le oona.

Aumai ni mea faʻafefiloi ma sasaa le 2/3 o le tele o vao vao, vaovao ma vao pine (tutusa uma lava). O le isi, faʻatumu mea uma i le vai ma tuʻu le afi mo le afa itula. Matou te tumau pea i le 20 minute. O lenei matou te ave se laupepa ma salu i totonu o se teuteuga.

Matou te faia le faiga lava lea e tasi ma totini ma fusi mo le ua ma lima. Faʻasusu le uila ma fai vave ona uʻu lima, tuu totini i luga o vae, afifi le tino ile pito i lalo. Tatou te momoe ma afifi i tatou lava i se palanikeke. I lenei pepa, tatou te pepelo e tusa ma le lua itula. O na afifi e faia i aso taitasi mo le 30-60 aso.

O mea faʻamalolo o le oats

Oona o se mea lelei tele mo le faʻaleleia o le metabolism, aveese mea leaga mai le tino. O se fesoasoani tele lea i togafitiga o faʻamaʻi ate, pancreatitis, gastritis. E faʻamalosi ai le fatu cardiovascular ma faʻamaonia le fatu o le fatu, ei ai sona aoga aoga i luga o le tino ma le malosi o le tagata, faaleleia le puipuiga. O ona fatu e mafai ona faʻafaigofieina le cholesterol ma le maualuga o le toto, latou te fesoasoani e faʻamamaina toto o vaʻa.

Mea teuteu: e tatau ona sasaa le sipuni sipuni o fatu o le oatisi i le afiafi ma ni ipu tioata se lua e vevela, e kuka mo le 5-10 minute i le taeao, tofo ma inu pei o le la ma le 'ai.

E faʻapefea ona fai ni oona? I tulaga eseese ma mo faamoemoega taʻitasi, o loʻo i ai metotia mo le suʻeina o lenei togafitiga. O le taimi o le suʻeina ma le faʻamalosia o le tele o meaʻai e teuina i totonu. O sauniuniga o le oatmeal e saunia i le susu ma le vai (faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le meli), faʻasolosolo i totonu o se vevela, faʻafefiloi ile ogaumu poʻo totonu ole vai vai. E fautuaina e faʻaaoga le omea, faʻanoʻamea poʻo uʻamea faʻapipiʻiina mo nei faamoemoega.

O le taua o le Polokalame (toe mafai) o se meainu ua saunia i luga o le faavae o "ola" o loʻo latalata i le ORP o le siosiomaga i totonu o se tagata.O lenei mea e faʻatagaina ai oe e le faʻaalu le malosi o siama i luga o le faʻasaʻoina o le AFP o le vai e ulufale mai i le tino ma faʻamaʻaʻa atoatoa.

Faʻailoga le fagu i le paʻu palasiti ma tuʻu i se mea pogisa mo le 16 itula. I le taimi lea, o le a suia le lanu o le vai, o le a goto le fatu i le pito i lalo o le apa, ma o le vaega o le a tumau pea i le pito i luga o le vai. O le faʻafitauli atonu o le foliga mai o se mamanu i le pito i luga o oats. E le gata ina maua ai le inu o se mea e le lelei ma le manogi, ae e matua le lelei lava. Ina ia foia lenei faafitauli, e tele ni togafiti.

Auala e taofia ai le faʻaogaina:

  1. Fuʻu fatu saito ma vai inu i le ORP o sili atu nai lo le88 iunite,
  2. Faʻasusu o oats ma vaifofo vai,
  3. A maeʻa le 11-12 itula o le faʻasolosolo o meaʻai, e tatau ona e aveeseina le pito i luga ole puʻu ma se sipuni laupapa, lea e le pa'ū i le pito i lalo (o le sipuni uʻamea e le tatau ona faʻaaogaina, talu ai o le uʻamea e aveese ai electrons saoloto). Ma e tatau ona e tuu i totonu o le pusaaisa mo le isi 10 itula. Ua saunia le inu.
  4. Mo le teuina o taimi uumi, e tatau ona sasaaina i lalo o le ua i totonu o koneteina laiti, ia mautinoa ia tapuni le tapuni. E mafai ona teuina se vaiinu lelei i totonu o le pusaaisa mo le 3 aso, i le vevela vevela mo le 6 itula.
  5. O vai e totoe i totonu o le fagu e mafai ona faʻaaogaina 2 isi taimi, toe sasaa i le vai. I le taimi lava e tasi, ua faʻaititia le taimi sauniuni mo le inu: 8 itula i le vevela o le potu ma le 8 itula i le pusaaisa.

O se taunuuga o le suʻega, na faʻatusatusaina le faʻatinoina o le vai i le amataga o sauniuniga, pe a uma le 10 itula ma i le faaiuga o le faagasologa o le faia o se vaiinu mai le "ola" oats.

O faailoga autu o le tuufaatasiga o le vai i le amataga o sauniuniga:

    ORP o le vai: +249 mV, pH - 6.9, Mineralization - 215 mg / l

A maeʻa le 1.5 itula:

    ORP o le vai: +153 mV, pH - 7.3

A maeʻa le 4 itula:

    ORP o le vai: - 0.84 mV, pH - 6.4

I le inu inu 16 itula i le amataga o sauniuniga:

    ORP o le vai: -721 mV, pH - 5.6,

A maeʻa ona faʻatulagaina faʻasologa o fuainumera, e mafai ona e iloa ua suia le ORP o le vai mai le 249 i le 77. O le eseesega e 970 iunite. O le le lelei o le ORP e le tuʻuina atu i le vai e le ovi, ae o meaola ninii e 'aina lena oat. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina ni laumei mo le fafaga

Afai e le mafai ona inu vai mai fatuga atoa, e mafai ona e faʻaaoga le oatmeal. O le faʻatinoina o le uluai oloa e sili atu le leaga, ma e ui lava ina i ai foi ni mea tau vailaau - o le ORP o se vaiinu mai le oatmeal e aunoa ma se eleelea o le a itiiti ifo i le -970 mV, mai le faʻafefiloi o fatuga eseese e -577 mV. O le tapenaina o le ava e le faigata: faʻamama le fuʻu ma sasaa vai mama.

Mea e Manaomia:

  1. 3 l o vai inu,
  2. 2 ipu cereal.

E mafai ona tapunia le gaʻo i le mea inu ma se tapuni ma tuʻu i se mea pogisa mo le 24 itula. O le vai e maua pe a maeʻa ona tatau ona teu i totonu o le pusaaisa. E mafai ona toe faʻaaogaina flakes, sasaa i le vai mo le isi 24 itula. O le faʻaaogaina o le inu ma lona tofo i fafo o le a tutusa ma le vaega muamua.

Milu ma oona mo le tale ma le maʻi faamai

O lenei paluga ua manatu lelei e aoga mo le niumonia i tamaiti, ma le ate ma fatu fatu, mago vaivai. O nisi taimi e sasaa ai le susu i totonu o le susu ma fai ai ni mea mo sina taimi, poo le taimi muamua e saunia le sauniuniga i luga o le susu, fufuluina fatu fatu i totonu mo le itula.

Fafaga i le susu ma se fatu malogo

Ina ia saunia se susu o susu, e tatau ona e sasaa atu le 1 ipu o le paluga (pe a uma ona fufuluina) i totonu o se fagu ma sasaa le tasi lita o le susu. Lave i le vevela vevela mo le 1-3 itula. O le kulimi e mafai ona lanu samasama i lenei taimi, o se tali masani.

A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻi le susu ma faaopoopo le pata (50 kalama i le 1 ipu susu) ma le meli (1 sipuni i le 1 ipu susu). Faʻafefiloi uma mea uma. Ave se mea teuteu i le gasologa o le aso mo le afa o le ipu, e oo atu i le 6 taimi i le aso. Ae e mautinoa lava e tatau ona e inuina se tioata o sea oloa mo le po! Suauu ma le meli, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaopopo pe itiiti ifo. Ae o nei mea taua e lua e taua mo soo se ituaiga o le tale.

Oats mo le ate

O lenei cereal e faʻaaogaina e le gata i le faʻamamā ma toe faʻafoʻi le ate. O fualaau aupito sili ona aoga o le oat decoctions i le susu. Aepeitaʻi, mo a latou sauniuniga e tatau ona faʻaaogaina naʻo mea e sili ona maualuga. Afai e sili atu ma le 2% o fatu e feʻaʻei pe a faʻafefete le gaʻo, ona le talafeagai lea o ni oona mo togafitiga. O le mafuaaga lena e sili ai le faʻatau i faleoloa faapitoa.

E iloa lelei o le toʻatele oi latou e iai se lisi iloga o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le tele o aʻafiaga o le ate. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai mo togafiti togafitiga ma faʻasologa faʻasolosolo e inu ava ai sauniuniga e lua, pe tolu taimi i le tausaga.

Laʻau oona mo le ate. O le fua o le suka e masani ona saunia mo le kuka i totonu o le tolu lita o le vai 2-3 ipu o fatu oatasi oona (fuafua i le faʻafefe o le susu e te manaʻo ai) mo le 3 itula.

I le taimi o le kuka, e fautuaina e fafagu le susu mai lea taimi i lea taimi, ma faapipiiina lelei pe a uma ona kuka. E inu le susu i le 100-150 ml 2 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai, mo 2-3 vaiaso. E aoga tele i le faʻatasi ma le meli ma le susu.

O se fua vave: sasaa le 1 lita o le vai e fufulu 2 ipu o fatu oatisi i le paʻu, ufiufi le palu ma se tapuni ma afifi lelei, faʻasolosolo le paluga mo ni nai itula, ona toso ma ave le afa ipuʻai ao le i fafaga 2-3 taimi i le aso.

Oats mo le mamafa o le mamafa

O lenei cereal ua manatu e le gata o se mea taumafa lelei mo le faʻasaina o le gasegase ma le faʻamamaina o le tino, faatasi ai ma lona fesoasoani e mafai ona e le maua ai le mamafa. O le Polyphenols o loʻo i ai i le oats e aofia ai i le lipid metabolism ma saofagā ai i le faʻaaogaina atoatoa o gaʻo. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻaleleia le faʻamalosia o musika.

Laʻau o le oatisi mo le gau o le mamafa: o se ipu malamalama o le oatle grains e tatau ona sasaa i se lita o le vai ma faʻaosoina mo le 10-12 itula. A uma ona fuga le saito, faaopoopo sina vai laitiiti ma tuu le paluga i luga o le afi. O le taimi lava e aliali mai ai le ea i totonu o le vai, e tatau ona e aveeseina le afi i se mea itiiti ma faʻapala mo le tusa ma le itula ma le afa.

A maeʻa lea, e tatau ona fufulu le gaʻo, ma faʻamafuliina fatu o le fulafula i se paluga ma faʻafefiloi faʻatasi ma le susu. Aumai uma le faʻafefiloi ile toe vevela ma lelei. O le susu e ave i le tasi le itula ao le i taumafaina 2-3 taimi i le aso, tasi le tioata ia mea taitasi. Teu le oloa i totonu o le pusaaisa. O le togafitiga e 2-4 vaiaso, faʻalagolago i taunuuga na maua.

Oona e faamama ai le tino

O avo o se oloa sili ona lelei o le natura masani, lea e mafai ai e oe ona faʻamamā le tino. E mafai ona e kuka le susu oatamal. Ina ia faia lenei mea, 0.2 kilokalama o fatu oatasi ua sasaa mai i le 1-1.5 lita o le vai ma kuka ile vevela vevela. O le taimi o le kuka e tasi le itula. O le gaʻo maeʻa e faʻamamā ma ave i le afa afa 4-5 taimi i le aso.

O le inu o le Oatmeal e le afaina ai le mucous membranes o le digestive system, e le o se mea e fai ma vaisu, o lea e mafai ai ona faʻaumatia mo se taimi umi. I se auala le lelei, o le a le afaina ai le tino.

Jean de C. Katerin (fomaʻi fomai Farani) ua ofoina atu lana metotia o le faʻamamaina o le manaʻoga i le mai. O taeao uma lava, i luga o se manava gaogao, na inu ai e le fomai ni ipu e lua o le oat broth or infusion; na ia tago i le ava lava e tasi 1-2 itula ao lei oo i le aoauli ma le 3 itula mulimuli ane. E tatau ona 14 aso le vasega. E tatau ona e toe faia i le taumafanafana, autumn ma le tautotogo. Na faia e le fomaʻi lenei faiga i lona olaga atoa ma ola i le 100 tausaga.

Laʻau oona

O faʻamalologa o meaʻai e sili ona taua pe a totogo sina pisi. O loʻo aofia ai i le tele o le silicium, calcium, phosphorus, magnesium, potassium, protein proteins, vitamins ma fiber. Germinated oats e faʻaleleia ai le gaioiga o le ate ma le gall vladder, toe faʻafoʻi le gaioiga o le fatu ma faʻasaʻo ai vaʻa o le faiʻai.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le 'aiina o gaʻo mo le vaivai ma le popole. E le gata i lea, o le oat seedlings o se vaega taua lea o se taumafa maloloina. Mo le sauniuniga o vailaʻau mai lenei cereal maloloina, e le fautuaina e faʻaoga fatu e fuafua mo le totoina. E togafitia i latou i vailaʻau mo le teuina lelei, lea e leai se aoga i le tino o le tagata.

Holoudern Oats

O se uiga iloga o lenei ituaiga o gaosiga o le cereal o le toesea atoa lea o se ata felauai. Ona o lenei mea, o fatu oate o lenei ituaiga o meaola e itiiti ifo (1000 graina - e oo i le 25 kalama), e ui lava e maualuga atu lo latou maualuga nai lo ituaiga eseese.

Golosernny oats e taua tele lona taua, aua o loʻo i ai le tele o faʻamalosi, gaʻo ma meaʻai. E sili ona taua pe a tupu aʻe - o le gaioiga o amino acids i ona fualaau e sili atu le maualuga ma latou gaoioi e pei o se mea e masani ai malosi, aveese le lauulu lauulu i le lauulu ma tuʻuina atu le malosi i le tino o le tagata.

Oona faʻasusu

E tele naua meaʻai mo le faʻafefete o le oat. O i latou taʻitasi ua faʻamoemoe mo le puipuia ma togafitiga o nisi ituaiga o faʻamaʻi.

Fua 1. O le fusi ua saunia i le fua faatatau o le 100 kalama o le oat grains i le 1 lita o vai ua tunuina. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le vevela o le potu mo 10-12 itula, pe a uma ona faʻamamaina. Faʻaaogaina se ituaiga o mea e faʻasolo mo le maʻisuka.

Fua 2. E tatau ona faʻaopoopo se sipuni tele o le vaimama o le vao i le 250 ml o le vai inu, faʻaauau le paluga mo le tusa o le afa itula ma le aʻa. O se vailaau lelei lea mo le gasegase, lea e tatau ona inu i le tolu taimi i le aso mo le afa ipu tioata.

Totoga 3. Ina ia saunia le fusi, sasaa atu le 0.5 kilokalama o fatu o le oatasi oona ma se lita o vai inu ma tuu mo le 30-40 minute. Ave lenei meafaigaluega 100 kalama 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'aʻai. O le fusi e matua lelei lava mo le togafitiga o le cholecystitis.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o oisa

  1. O le faʻamaʻi o le maʻa o le mea sili lea e faʻailoga ai le ave o decoction (infusion) o oats!
  2. Faatasi ai ma le aveeseina o le otaota, o meaʻai foi e solia.

E le fautuaina e sili atu i le tui, ma i le i ai o le cholecystitis ma faʻamaʻi pipisi o le ate, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist aʻo leʻi faʻaaogaina mea faʻatau!

Oat mo pancreatitis

Mo le togafitiga o pancreatitis, o se decoction o oats e fesoasoani lelei. Ina ia saunia le gauga, e tatau ona e saunia muamua le oats: e tatau ona e vili ese, salu ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa pe a ma le fasefulu itula, o le a totogo fatu, ma mulumulu ma fufulu mama.

I le lautele, e tele auala e saunia ai se teuteuga o oona ma faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi eseese. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, ua uma ona matou talanoa e uiga i le oat broth, ona mea aoga ma auala eseese o kuka. O loʻo i ai se isi fua mo le faʻaaogaina oat decoction mo pancreatitis.

Ina ia saunia lenei fala, e faʻaaogaina ai fatu oatatisi, lea e fufulu mama i le malulu poʻo le malulu. E tasi le kilokalama o oats e fuaina ma sasaa i le vai malulu, tuu i se mea pogisa mo le 24 itula. I le gasologa o taimi, ua uma ona faʻamamaina le oats, faʻagogo ma faʻapala i le paʻu. Tausia lenei paʻu i totonu o se pusa mama ma mamago i se nofoaga malulu.

O le mea lea, ia saunia se mea teuteu, e tatau ona e ave se tasi sipuniti o meaʻai aina ma sasaa vai mafanafana (200 kalama). Tuu le vevela vevela ma kuka mo le afa itula. I lenei tulaga, e le tatau ona aumaia le vai i se mea e vevela. O le mea e maua mai ai le paluga e susulu ma ua sauni mo le faʻaaogaina. E pei ona i ai i le fua muamua, o lenei teuteuga o avo e faatoa faʻaaogaina. E tatau ona e inu i luga o se manava gaogao i le tasi aso mo le tausaga.

O mea faʻapitoa faʻamalolo o le oats

Faʻaaogaina o meaʻai o avo

O avo e tele mea aoga. E faʻaaogaina e avea o se sui anti-inflammatory mo le mumu o totoga eseese, e aofia ai le gastrointestinal tract. Oats o loʻo i ai se enzyme e faʻaleleia ai le faʻaleleia o gaʻo.

O le oati e le gata o le silikoni, ae maua foi le phosphorus ma le potassium i totonu; o le mea lea, ua fautuaina le laau mo fatu ma fatu fatu. O faʻalelei foi e faʻaleleia ai le mafaufau o tagata. Faafetai i mea aoga o le oats, e tele faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina, e aunoa ma le tagofia o fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga