Glycemic index o ituaiga eseese o araisa

E ui i le maualuga ma le maualuga o le GI, e lelei le sukala mo le tino, ua faʻavaivaia e le maʻisuka. O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o vitamini, minerale ma amino acids, ua i ai le fiva i meaʻai ma ua le o iai le kuluten, lea e faʻafefe ai gasegase allergic. E itiiti foi le masima, lea e taua mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻamauina o le vai i le tino.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • faamalosia o puipuiga
  • le tulai mai o ni fou fou,
  • malosi gaosi
  • toesea mamafa
  • faʻasaʻoina o le toto ma le faʻaogaina o le tino,
  • sili atu galuega gastrointestinal.
Toe foʻi i le laulau o mea

Eseesega

Faʻalagolago i le ituaiga o saito, ua vaevaeina araisa i le umi o saito, fatu-saito ma le taamilosaga. E tusa ai ma le metotia o le faagasologa, o le cereal ua vaevaeina i le lanu enaena (e le pala, lanu enaena), paʻepaʻe (susulu) ma uila. O le tele o taimi, e manaʻomia le araisa paepae i fua o loʻo i ai pusi araisa. Ae peitai, o le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga lelei lenei oloa. O vailaʻau e aofia ai gaʻo kulū faʻalavelave lea e maua ai se lagona o le maofa mo se taimi uumi, ae o le faʻasologa o le glycemic o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga i tagata ei ai le suka maualuga. Mo ia ituaiga o gasegase, e lelei tele le suia o fatu papaʻe i ni mea e le faʻamaonia, ona o loʻo aofia ai fiber, ei ai le fuainumera o le GI ma e aofia ai elemene sili atu ona aoga.

Soa uumi Umi auro

Sisi vaovao o se oloa e faʻaaoga e fai ai le alalaisa. Aʻo leʻi faʻataʻamilo, e maua ai togafitiga faʻamalolo, lea e 80% o vitamini ma minerale e ulu atu i le saito. O le taunuuga o se cereal maloloina lelei i vitamini B, calcium, ma le magnesium. 100 g o sea araisa e 350 kcal. O le saluina vave o le maso o loo i totonu o fatu e tolopo le tafe o le suka i totonu o le toto, ae o le faasinomaga glycemic o le oloa e tusa ma le 60 iunite. Ona o mea aoga, o le araisa e manaʻomia i le taumafa o le maʻisuka, ae e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Iapani Iapani

Faʻaaogaina le Nishiki mo le faia o le kulimi, sushi, roll roll. O lona fatu e aofia ai le tele o le malo ma le polysaccharides, ona o le maualuga o le gaʻo o le oloa pe a uma le galu. 100 g o le oloa e aofia ai le 277 kcal, o se numera tele o vitamini B ma elemene. Ae ui i lea, ua fautuaina le maʻisuka e vavae ese Iapani ipu mai le taumafataga, talu ai o le GI o lenei ituaiga e maualuga lona 70 iunite.

Sapalai i luga o le vai

I le faagasologa o le togafitiga o le vevela, o le cereal e faʻafefe ai le susu, ona o lona tuputupu ae i le lapoa ma avea ma mea vaivai. O le aoga o le malosi o sea faasee e 160 kcal mo le 100 g, ma o le faasinomaga glycemic e faalagolago ile ituaiga o cereal. O le faailoga o le lanu paepae paepae e 72 iunite, brown - 60, Basmati - 58 iunite. O le oloa e aofia ai sina masima masima, o le mafuaʻaga lea e aofia ai le mamafa o tagata i le taumafataga. Laʻau failaisa e aoga mo pathoces o le fatu, toto toto, gaʻo ma le ate.

Brown (lanu enaena, e le faʻamalosia)

Brown - le faʻamaʻaʻaina lelei o araisa masani. A maeʻa togafitiga agaʻi, e tumau pea le paʻu ma le paʻu i totonu o le cereal, ina ia leai se aoga o mea aoga i le cereal. 100 g o le oloa e aofia ai le 335 kcal, oloa GI - 50 iunite. Brown laisisi e mauʻoa i vitamini, macronutrients, fiber, filo o meaʻai ma gaʻo. Ona o lenei mea, ua faaitiitia ai ma tausia ai le suka o le toto. E aveesea foi le toxins, maualalo ai le cholesterol, ei ai lona aoga aoga i le fatu ma le tino popole.

O se mea aoga lenei mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le kulukose ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Paʻu paepae paʻepaʻe

O lenei ituaiga o suka araisa ua faʻaaoga mo le faia o susu susu. E ui lava i le numera tele o meaʻai i lona fatuga, e le aofia ai le oloa mai le taumafa o le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai se faasinomaga maualuga o le numera e 70 iunite. O le aoga o le malosi o le 100 g o cereal e 358 kcal.

Faʻaili manulele

Oisi araisa uliuli e iai le tele o meaʻai maloloina ma meaʻai. O se mea maualalo maualalo faʻasologa o oloa - 35 iunite. E tele le fiva ma le gaʻo e maua ai le suka, lea e manaʻomia e tagata e maua i le maʻisuka. O le mea e gaosia ai caloric o le oloa e na o le 101 kcal, o le mea lea e fautuaina ai mo tagata mamaʻi e mafatia i le mea oona.

Isi meaola

E i ai le tele o ituaiga eseese o lenei cereal. I a latou foliga masani, e mafai ona latou faatumuina le tino i le malosi mo se taimi uumi. Aʻo saunia, o le oloa e maualalo i le kalori, ona o le aoga tele o tagata. O le auala kuka e afaina ai foi le faasino igoa. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le GI ma le kalori mea o nisi ituaiga ma ipu o araisa.

Mumu ma le lanu uliuli

Risi ulaula o se tasi lea o ituaiga sili ona lapopoa o lenei oloa. E aoga tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aua o loʻo i ai le tele o fiva ma mea taua e manaʻomia. O le elemene mumu o loʻo iai i totonu e aoga tele mo le puipuiga o le tino. E faʻaleleia ai le puipuiga i totonu o le tino ma faʻateleina ai le metabolism. O le faasinomaga o igoa o le laisa mumu e maualuga - 55 iunite. E kuka mo le tusa o le afa itula, a uma ona kuka le fatu e sili atu ona mumu mumu.

O loʻo i ai foʻi le tele o araisa. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o lenei ituaiga e sili ona aoga, talu ai e aofia ai le maualuga o le fiber, tocopherol (vitamini E), iron, magnesium, vitamini B ma amino acids. O se lanu uliuli lanu uliuli e ufiufi ai fatugaʻo papaʻe paʻepaʻe, ma o loʻo i ai le tele o nei mea aoga uma o loʻo teuina. O le GI o lea araisa e tusa ma le 50 iunite. Lafu mai ai e manaia, ae o le malamalama, o lea e le tele ai le mamafa o le pancreas ma le vavae.

Cook keke paʻuuli pe tusa o le 50 minute, aʻo leʻi fufulu fatu i le vai malulu mo ni nai itula. O le laisa faila e le suia ai lona lanu, e ui lava i le faagasologa o sauniuniga e mafai e le vai ona paʻu sina sina.

O auala pito sili e kuka ai i tulaga o le gaosiga o le carbohydrate

Mo le saunia o ipu araisa, e sili atu le faʻaaogaina o na ituaiga o loʻo i ai le faasinomaga glycemic index. E sili atu le lafoaia o fuālaʻau mama e faʻamamaina ma faʻamamaina, talu ai, e faaopoopo atu i le maso, e leai lava se mea oi ai. Latou te faʻamamafa le tino i le malosi ona o le maualuga o le kalori, ae o ia meaʻai e le manaomia e 'ai ma le maʻisuka ona o le lamatiaga vave vave ona maua le mamafa o le tino.

E mafai ona e faʻaititia le faʻasologa o fualaau o le suka e kuka ona o:

  • taimi e kuka ai le poto (mo le araisa ua kukaina, o le glycemic index is very high),
  • faʻapipiʻiina i iʻa ma fuālaʻau fou.

Laʻau mamago

Sisi vaovao o se ituaiga o oloa o loʻo faʻamalosiina i le uila i lalo o le mamafa i le gaosiga. O ia ituaiga araisa e maua ai le lanu, masani ona lanu samasama, lea o le faagasologa o le kuka e sui i le paʻu paʻe masani. Faatasi ai ma le fesoasoani o lenei togafitiga, o le tele o vaega o meaola e masani ona faʻaaogaina mai le atigi tufa atu i fatu, o le mea lea, o le lelei o le 'ai o le oloa e sili atu le maualuga. E le tatau ona fenumiai ia araisa vavalaʻau ma le araisa paepae, e asu i le fale. O loʻo i ai i le tele o nei mea le tele o gaʻo i lona tuufaatasiga ma e le fautuaina mo le maʻisuka.

O le faasinomaga o le faasinomaga o le oloa e maualalo - e 38 iunite. O le tekonolosi o le uila e mafai ai ona e teuina i totonu le tele o meaʻai: vitamini, minerale ma elemene. O lenei ituaiga o oloa e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe e masani ona mafatia i le galala ma isi faafitauli i le vaega o meaʻai.

O mea aoga o le araisa uila:

  • O loʻo faʻagesegese lemu ma talepe i lalo i nai mea inu gaʻo e aunoa ma le faʻavaveina o faʻavavega i le toto kulukose,
  • saturates le tino o le tagata ma vitamini,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le polokalama faʻafefe,
  • faatulaga le paleni-masima i le tino,
  • faʻaleleia le tulaga o le faʻalavelave popole,
  • faʻateleina le metabolism
  • afifi le mucous membrane o le manava ma faaititia le eletise.

O ituaiga eseese o araisa i le tasi tikeri po o le isi e taofia ai le motusite o le intestinal (gaoioiga afi). O lenei meatotino e mafai ai ona faʻaaogaina mo togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi o le manava manaia ma le pala. Ae o le masani ona faʻaaoga i meaʻai, e mafai ona mafua ai faʻafitauli i gaioiga o le manava, o lea e le fautuaina mo tagata o loʻo i ai le faʻagasologa o le tumau o le mausali.

Manatua o le maʻisuka e faʻamalosia ai uma gaioiga e fai si telegese, e masani lava e le aoga le aveʻesea o araisa, e oʻo lava i na ituaiga o loʻo i ai se fuainumera maualalo.

O le a le mea e faalagolago i ai GI?

O le faʻasologa faʻamavae e faalagolago i le ituaiga araisa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sukaisa enaena e maualalo le faʻamaufaʻailogaina ma sili atu lona aoga pe a faatusatusa i le paepae Ae ui i lea, e tusa lava ma lenei tau, o le cereal o le meaʻai, e fesoasoani tele e feagai ma le mamafa o le mamafa. E mafai ona faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le faasinomaga matala o le laisa ulaula e le faʻasalaina e maualalo tele.

Mea aoga

O laulaau mama ma le enaena lanu enaena e tutusa lava le oloa e tasi, ae na gaosia i auala eseese. E eseese ituaiga togafitiga a Brown e na o le faamaninoina o le cereal mai le pito i luga o le lanu samasama e tupu i le gaosiga. Ae ui i lea, o loʻo tumau pea le faʻaauau o le talo, mo le mafuaʻaga lenei o fatu o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga lautele ma se lanu enaena. Brown laisisi ei ai se manogi mago lelei. I luga o le teritori o Rusia, e le maua e le popula enaena le malosi tele pe a faatusatusa i le paʻepaʻe.

Ae o lenei oloa i atunuu o Asia ua lauiloa mo le tele o mea aoga, o se tasi lea o meaʻai autu o le aiga i aso taitasi.

Brown laisi o mea taua nei:

  • ma le faʻaaoga masani o cereals o lenei ituaiga e ono faʻaititia ai le cholesterol i totonu o le toto,
  • e fesoasoani i le faʻatinoina lelei o le gastrointestinal tract,
  • afai e tatau ona fufulu le puipui o le intestinal ma le manava, aveese le tino o mea matautia oona, fautuaina e faʻaaoga se vaega itiiti o ia araisa i aso uma, faʻaopopo atu, o lenei oloa e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le ogaoga ma le malosi,
  • ituaiga lanu enaena e masani ona faʻalauiloaina i totonu o le taumafa a tagata ma faʻamaʻi e pei o le gaʻo maʻi poʻo le gastritis,
  • cereal o se tasi o vaega autū o se araisa e anapogi i aso po o meaʻai,
  • e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻapitoa meaʻai i le araisa ona o ituaiga uma o iʻa ma aano o manufasi, i se faaopoopoga, e avea ma se faavae lelei mo le kukaina o pudding, cereal, ituaiga masani o pilaf ma salati,
  • ona o lona tomai faʻapitoa e faʻafefe ai le susu, faʻalanuʻu alalaʻau e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le suavai i le tino o le tagata,
  • o suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻamautuina e faapea o le masani ona faʻaaogaina le araisa enaena, faʻaleleia toto,
  • o ia cereal e mafai ona i ai se aafiaga malolo i luga o le faiai ma fatuga o sela, ma o le mea lea e fautuaina ai e aofia ai ituaiga o araisa i le lisi o aso taitasi mo se tagata o loʻo faʻavaivaia pea le mafaufau poʻo le faʻalavelave i le vaivai,
  • fesoasoani e faʻamalosia le tui ma nifo, faʻaleleia le foliga mai o lauulu ma feusuaiga,
  • ona o le taua tele o le vitamini A i lenei ituaiga, o loʻo i ai le avanoa e faʻaleleia atili ai le faʻaaliga, afai o le oloa e faʻaaogaina i taimi uma,
  • toe faʻaleleia le moe masani, tauivi ma le le fiafia ma le le mautonu,
  • faʻaleleia le faʻatinoina o le tino o meaʻai, e fesoasoani e aveese faʻamaʻi faʻasolosolo ma faʻasalaga faʻavae mai le tino o le tagata.

Contraindications

O le fua faʻamatalaga o le araisa na tatou iloiloina. E i ai ni faʻailoga mo le laisa enaena, ona o lona GI e maualalo. E pei lava o soʻo se oloa, o lenei ituaiga araisa e foliga mai e iai faʻamaʻiloga. O lenei cereal e matua faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia i le afaina tele. I lenei tulaga, e fautuaina e tuu atu le fiafia i ana ituaiga paʻepaʻe, e le sili atu nai lo le faalua i le vaiaso. O le faʻaaogaina o sukalati enaena e matua le manaʻomia pe a fai e iai se faʻafitauli i le uumi. O le kopa i totonu o le pepa ua pipiʻi ua i ai sona aafiaga malosi. I le i ai o le colitis i se tagata, e tatau foi ona e lafoaia lenei oloa. E ui lava i le mea moni e tasi le selau kalama o laisa enaena e aofia ai sina vaega tele o kalori, e le tatau ona faʻaleagaina e gasegase e maualuga le mamafa. Ona o le mea moni e faapea, o le suka araisa o le meatotino lea o le gasegase umi, e mafai ona e maua atili pauna.

Tuʻuina o le sukalani enaena

E tatau ona lauiloa le faasino igoa o cereals, aemaise lava mo i latou e tausisia se taumafataga maloloina. E tatau ona manatuaina o soʻo se gaosiga o le cereal o ia lava o se carbohydrate. Ae o le cereal brown cereal o se ituaiga aoga o le gaʻo o le gaʻo lea e malepelepe atoa i le tino o le tagata. E faʻamautinoa atoatoa lelei ma tuʻuina atu le malosi o le malosi, aua le faʻaaogaina i le tino o tupe teu. O lenei ituaiga araisa, i le itu, o loʻo i ai le tele o le fualaʻau fualaau, o le fale mea mo laulaʻau maso.

E taua le nofo i ni auiliiliga i luga o vaega tutusa tutusa o le araisa enaena.

  • O le fiva masani, e masani lava ona taua i le fiber. O le faʻaogaina o filo faʻamaʻi i le enaisa enaena e laʻititi, lua selau kalama e na o le tolu kalama. Ae, pe a faʻatusatusa i ituaiga paʻu paʻepaʻe, pe a lua selau kalama o fila e tasi le fatu, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le 'ai o laisi ulaula. A faʻamalifiina le laisa enaena i le vai, o le ai ai ni nai calories i totonu o le ipu, ma e mafua ona o le i ai o fiva o meaʻai i le tuufaatasiga o le cereal.
  • O le Vitamin B ua tuʻuina atu le lauiloa tele i le launiu o le sukalani enaena i sisifo. Ina ia toetoe lava a faatumuina le manaomia o le tino o le tagata i aso taitasi mo nei elemene, e tasi le vaega o sea ituaiga oloa e lava. Ae ui i lea, o le araisa suka, lea na maua ai togafitiga vevela, e faaitiitia ai le taua o vaega taua i taimi e lima. I se isi faaupuga, o lo latou faʻamaualuga i le suka araisa ua sili atu le maualalo nai lo le suka saʻo.
  • O le faʻaogaina o metala e manaʻomia mo le tino e faʻapenaina ai foi lenei croup i se tulaga maualuga e tusa ai ma mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o elemene aoga. Brown cereal cereal o se tamaoaiga sili o le uʻamea, magnesium, manganese, zinc ma le kopa. I le tuufaatasiga, e maua ai sina aofaiga o le sodium, o se mea e seasea ona maua i meaʻai. O sea ituaiga vailaʻau o lenei cereal.
  • O le i ai o le iodine, seleni ma le phosphorus i le ulaula enaena e mafai ai ona e faʻaaogaina sea oloa e avea o se faʻasolosolo mo togafitiga o thyroid.

Faʻafiafiaga kalori

Ona o le maualalo o le faasinomaga o le araisa (e pei o le lanu enaena), o lenei oloa ua avea ma se fiafiaga lautele mo i latou o loo tauivi malosi ma le mamafa. O le selau kalama o sukalati enaena e aofia ai le 330 kilokalo. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i se oloa i se mea vevela. Ae ui i lea, e tasi le selau kalama o laulaau kuka ua kukaina ua i ai le 11 kilokalo.O le faʻaitiitia o le taua o le malosi o le araisa o loʻo faʻamatalaina e ala i le uluai gaioiga, lea e faʻapalaina le cereal ao le i kuka. E iloa e tagata uma o le suka araisa, e tusa lava po o le a le eseesega, e fautuaina ina ia fufulu i le vai malulu, lea e fesoasoani e aveese le pipii (lea e taua o le kulutena) ma le malo. O nei vaega e lua e faʻaopopoina ai le tau o le gaosisi o araisa i foliga o kilokalo.

Taumafa tau taumafa

O le taua o mea taumafa o lenei ituaiga e tatau ona taua faapitoa. E pei ona taua i luga, o le tele o sukalati enaena o mea manogi ia, e tusa ma le 74%. Tasi le selau kalama o mea lelei e maua i le palatini pe a faatusatusa i isi meaʻai, e tusa ma le 24%.

I le tuufaatasiga o laʻau enaena lanu enaena, o gaʻo o loʻo i ai le vaega itiiti - e na o le lua pasene. E tatau ona maitauina e tusa lava pe itiiti sina gaʻo o le gaʻo i le ulaula ulaula e tuʻuina atu i le tino o suauu lelei e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata.

O le faasinomaga o le faasinomaga enaena e fiafia i le toatele. Ae o le a le faʻaaogaina faʻapitoa o faʻamaina faʻasalaina?

Laisi faʻamaina

O le lanu enaena (lanu enaena) o le ituaiga sili ona aoga, aua e faʻamamaina mai le atigi pito i luga, aʻo taofi uma meaʻai ma pala. Faʻafetai i le vasega e leʻi faʻamaonia, cholesterol ua faʻamalosiina, o le gaioiga o fatuga e faʻaleleia, faʻamautuina toto, o le faapaleniina o le vai i totonu o le tino o le tagata e faʻapitoa. Soʻo se ituaiga araisa e ese mai le paʻepaʻe e matua leai lava se faʻamalo. Na o le atigipusa o saito e nafa ma le valivali, pe a mumu, e maua e le croup se lanu paʻepaʻe.

E tatau i tagata uma ona iloa le faasino igoa o eseese araisa.

Faitau le kalori i ipu eseese

I le selau kalama o se ituaiga mea lanu enaena, e ono ese le tele o kalori i le selau kalama o le oloa i lona lava foliga. E mafua lenei mea ona o le faʻaaogā malosi o le vai e le fatu i le taimi o le kuka, lea e faʻateleina ai le masini. E le gata i lea, e tatau ona e mafaufau i mea faaopoopo, mo se faataitaiga, pata, masima, gaʻo susu, vine, ma isi. O le suamalie na o le pau lea o le elemene mai le luga o mea e le faateleina ai le kalori i le mea ua saunia.

Sa ma suʻeina le faasino igoa o le laisa enaena.

Ituaiga ituaiga o araisa ma o latou uiga lelei

O Initia ua manatu o le nofoaga fanau o araisa, ae ua lauiloa i Saina. O le vine e iloga i togi:

  • paʻepaʻe (GI mai le 65 i le 85 iunite),
  • lanu enaena (oe e tutusa ma le 50 iunite)
  • enaena (GI e 45-50 iunite),
  • uliuli, araisa ola (GI mai le 35 i le 40 iunite).

O le glycemic index of rice e faalagolago i le tele o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sukaisa ulaula e maualalo le GI ma e sili atu lona aoga nai lo le araisa paepae, o lona GI e mai i le 65 iunite poʻo le maualuga. Ae e oʻo lava i ia GI, o cereals e pei o mea taumafa, e mafai ona tau lelei ma le mamafa o le mamafa. Risi e talia mo tagata e maua i le maʻisuka.

O fualaau suamalie e aofia ai le tele o vitamini E, PP ma B vitamin. E taua tele i le araisa le 8 ituaiga o amino acids.

Ona o le leai o masima i le araisa, e mafai ona faʻaaogaina mo meaʻai e tasi. E talitonuina e sili atu le aoga o laisi enaena nai lo le araisa paepae, pe a aveesea atoatoa toxins mai le tino.

Lulu, lanu enaena, lapisi ma lapisi

Faatasi ai ma mea aoga o le araisa, o autu autu ia:

  • o se faʻaaliga faʻalelei i le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao,
  • faaosofiaina o le faia o faiʻai,
  • faʻasologa masani o le vaega o meaʻai,
  • faamautuina o le cardiovascular system,
  • meatotino e le faʻaleagaina.

O le aofia ai o araisa i au meaʻai o le a fesoasoani e faʻatamaoaigaina le tino i le tele o mea aoga. Ae e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea e mafai e le araisa enaena ona mafua ai le mautinoa.

Rice Diabetes

Faia soo se suʻesuʻega i le faʻaaogaina o araisa e le maʻisuka. O se taunuuga, na maua ai o le araisa ma le maʻisuka e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga, ae o le paʻepaʻe mama e tatau ona faʻapulaʻa. E sili ona lelei le suia i le lanu enaena po o le enaena. Latou te le o iai ni vailaʻau faʻamalosi faigofie, lea e faʻatele ai le maualuga o le suka. Salu lanu enaena e aunoa ma le suauu e maua ai le kalori o le 350 kcal, ma le araisa paepae - 340 kcal / 100 kalama.

Tuua Lau Faamatalaga