Lulu i le cerebral arteriosclerosis

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e ese faʻamaʻi, o laʻau ma togafitiga o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

Hirudotherapy mo le sclerosis o mea na maua i le coronary mea e taofia ai le angina pectoris, o le fatu ma le siama. E mafai e tagata gasegase ona faʻaumatia faʻanoanoa ita, faʻalavelave a le tino, tiga ma vaivaiga i vae.

E faʻaaogaina foi anufe fomaʻi mo le tui o le aorta abdomina. O lenei ituaiga faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻasalaga o le calcium i totonu o le toto toto tele, sclerosis o lau valve ma le vavalalata o le mama.

Faaaoga pepe anufe o le toto mo le brain sclerosis, lea eo mai ma:

  • migraines
  • solia o le faamaopoopoga
  • mafaufau le mafaufau
  • tigā
  • faʻafitauli faʻaletonu
  • faʻapea foʻi ma le faigata ona tautala ma manava.

O anufe toto e faʻaaogaina foi mo veins varicose, maʻisuka, ischemia.

E ui i le maualuga o le aoga, o le hirudotherapy e avea o se mea faigaluega faaopoopo mo togafitiga ma vailaau aʻo matauina le taumafataga. Togafitiga e amata i le maeʻa ai o le suʻega.

O le faʻatinoga o loʻo i ai le tele o galuega aoga:

  • mimiti le toto
  • faamalosia ai toto toto
  • faateleina le toto toto
  • maualalo le cholesterol
  • totoga saturate ma fusi ma le okesene,
  • faaleleia le tulaga aloaia o vaa lapopoa,
  • faaitiitia le toto
  • capillaries toe faʻafou.

Leech Atherosclerosis Treatment

O lanu o se auala lelei lea e fufuluina ai le toto i le maualuga o le cholesterol. O vaega faʻafefe o anufe suʻe toto, lea e faʻasaʻo ai le toto ma toe faʻafoʻisia le fatu o le fatu, ei ai lona malosi faʻamalosia. O le aoga o le auala ua faamaonia i le toe faaleleia o tagata gasegase pe a uma le taotoga.

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, o togafitiga e faia faalua, faatolu i le gasologa o le tausaga. O ia ituaiga taʻaloga e taofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, taofi le fausiaina o atherosclerotic deposits, ma fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi manu.

O le umi o le vasega e mafua ona o le tele o mafuaʻaga, faʻapea foʻi ma le lavelave o le faʻamaʻi ma le manuia o le tagata maʻi. O le mea e tuʻuina ai lanu ma le atherosclerosis e faʻamoemoeina e se fomaʻi, ae o le numera e numera mai le 4-10 iunite. E masani lava, e oʻo atu i le 10 faʻataʻitaʻiga e faia i se vaitaimi o le tolu, fa aso ma le maeʻa o le masina le umi. Ona toe faaauau ai lea o le togafitiga.

Lulu ma le atherosclerosis o pito pito i lalo e tuu i luga o tapuvae, i le va o tamatamaivae ma lua i lalo o tulivae. O manuʻa o anufe o le soifua maloloina e le afaina mo le tino.

O le maʻi o le atherosclerotic o le faiʻai e mafua ai le le lava o le okesene i totonu o le tino, o loʻo i ai le lauulu, o le vaivaiga i le tino, ma ua vaivai le mafaufau. I tulaga maualuga, e mafai ona atiaʻe le vevela o le tino. O le taʻavale i le atherosclerosis o le faiʻai ua tuʻuina i tua o le auricles. Ole fuainumera ma le tele ole taimi o taualumaga e fuafuaina e se fomaʻi pe a maea se suʻega atoa. I le faʻalavelave, o fautua faʻalapotopotoga e fautuaina le faʻaogaina o le sikalo e faʻamama ai toto toto o le faiʻai, sili atu e mafai ona e mauaina e ala i le kiliki i luga o le sooga.

O mea e tatau ona e iloa

Soʻo se tagata gasegase o loʻo i lalo o le hirudotherapy e tatau ona iloa:

  1. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o manua e fai i luga o le paʻu e faʻamalo ai le toto.
  2. I luga o le saite o le gaʻo, o le paʻu o le cyanotic, o se faʻafitauli masani lea i lalo o le paʻu. Ona liliu lea o le saite ma o le a faapena mo vaiaso e lua.
  3. A maeʻa le faʻatinoga, e mafai ona faʻauʻu le toto, lea e faʻaalia i le taimi lava ia i tagata uma mai le lua i le ono itula i le aso. E talitonuina o le umi o le manuʻa e afaina, o le sili atu foi o toto toto e faʻamamaina le cholesterol.
  4. Afai o le toto e sili atu le umi nai lo le aso, ona tatau lea ona taofi e ala i le faʻapipiʻiina o se fomaʻi antibacterial. Aʻo leʻi faia lenei mea, o le manua e togafitia ma se fomaʻi.
  5. A maeʻa togafitiga e lima, e ono tupu le suamalie i luga o le saite. O lenei aʻafiaga e fesootaʻi ma le gaioiga o tala faʻasolopito, lea o loʻo aofia ai i le fulufulu o anufe suʻe toto. I le faʻamamaina o se mea le lelei, e tatau ona faʻamama le gaʻo o le gaʻo i totonu o se vaifofo (1 tsp. Soda i le 200 ml o le vai).
  6. O le faʻavaeina o se paʻu ma le mumu i luga o le nofoaga o le mai e tupu ona o le tuai o vaega o le fiva i totonu o le tino i lalo o le paʻu.
  7. I faʻamaʻi pipisi, pipisi o le lymph i totonu o vailaʻau o le tino, gataifale ma axillary e mafai ona faateleina.

Taua i le togafitiga o le sclerosis o le meaʻai. O le meaai e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals e aofia ai le fila o meaʻai, lea e faʻamaopoopoina ai le faʻaogaina o meaʻai, lipid ma le gaʻo gaʻo.

Metotia faʻasaʻo

O le Hirudotherapy e le fautuaina pe a mavae ni manuaga ma gaioiga ma le tele o le toto. E le fautuaina foi e le au atamamai togafitiga i tamaitai tolu, fa aso ao lei amataina ma pe a maeʻa ona faia le tamaʻitaʻi. E tatau i tagata e aʻafia i allergies ona faʻaalia le lapataiga.

Hirudotherapy mo le atherosclerosis o pito pito i lalo e solia i luma o: anemia, hemophilia, tumutumu oona, toto maualalo maualalo.

Atherosclerosis o ipu faiʻai ma ona uiga

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia ua taʻua o se maʻi faʻamalosia o le matua. Ae paga lea, o loʻo laʻititi i tausaga taʻitasi. O le maualuga o le soifuaga i Rusia na siitia i le 70 tausaga, i Iapani i le 82. O lona uiga o le faateleina o le sea o tagata matutua.

O le faʻafitauli o le tausisia o le galue o tagata i le matua e tele lava ina aʻafia i le tau faasaga i le atherosclerosis o vaʻa o le fatu, faiʻai ma ona aʻafiaga.

Aisea e sui ai vaʻa faiʻai

O mafuaʻaga mo le tupu o ni atherosclerotic launi e tele, faatasi ai ma le matutua latou te faʻapupulaina.

Taaloga ma galuega faaletino "tolopo" le faʻamaʻi i se aso mulimuli ane.

Tulaga faigata, popolega i le galuega, o suiga i le po e fesoasoani i le pathogenesis.

Vaʻaiga masani i totonu o le aiga o loʻo fautua mai ai o le vaega taʻitoʻatasi e faʻamatalaina i le taimi e tasi le mafuaaga autu o le atherosclerosis o le mafaufau ma le uiga o le ola umi.

Suesuega i meaʻai ma le setete o cerebral faʻasalalau i le faitau aofaʻi o atunuu eseese e molimau i le matafaioi o le cholesterol i meaʻai. I Italia, o fea e faʻaaogaina ai le tele o meaʻai o le sami ma fualaʻau manogi, o le faʻalavelave o le atherosclerosis e 5 taimi lalo ifo i le Iunaite Setete.

O tagata o Suetena e maualuga i le cholesterol, ae o le maualuga o le olaga o le 80.7 tausaga. O lona uiga e le naʻo mataupu tau meaʻai, ae o isi foʻi ituaiga olaga.

Aisea e filifilia ai e le atherosclerosis toto o le mafaufau

O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o vaa. Mo lenei mea, o laʻau o le mea e gaʻo ma le muscular-elastic e sili ona talafeagai. E tolu laulau ua lelei ona atiaʻe i totonu ia i latou, o se mamafa maualuga mai totonu. O le gaʻo o le cerebral e faʻafefiloi ai mea tau musika ma le faʻalelei lelei. O le mea lea, e afaina muamua lava i vaʻa o le fatu ma fatuga. O le faiʻai e taʻua o le "totoga o le tino." I le tikeri o lona faatoilaloina, ua faʻamasinogaina le tulaga o le atherosclerotic faagasologa.

O le faʻaosoina o le faʻamaʻi o faʻamaʻi (faʻamaʻi, adenoviruses, cytomegalovirus, herpes), latou te faaleagaina le ogatotonu o le gaʻo, faia ni "faitotoa ulufale" faigofie mo le lafoaia o lipoproteins maualalo i le va o le totonu ma le ogatotonu (maso) papa.

E le gata i lea, o se taimi o le taimi: o le papala e tupu ona o le fibrous tissues, ona faaopoopoina ai lea o le thrombi ma suauu masi. O le vaa ua faaitiitia le lautele. O le mea lea e faigata ai ona tuʻuina atu le toto i vaega eseese o le faiʻai, faʻapogai ai le siama ma le okesene ile matelaina o sela.

Faʻaaliga faʻapitoa

Faailoga o le cerebral arteriosclerosis e aliali mai pe a faʻalavelave le 50% i le toto. O le faiʻai e puipuia o ia lava i se fesoʻotaiga o atigilima (faʻamalo). Latou te umi i se tulaga malolo, ae "o mai i le ola" ao tafe mai le toto i totonu o vaa autu.
O lenei faiga e aofia ai le togafitia ma le puipuia o le atherosclerosis o le mafaufau.

O tagata maʻi e faitio i le fomaʻi e uiga i:

  • tigā ulu
  • faʻavavevave ma faʻafuaseʻi faʻatopetope pe a savali,
  • pisa ma le tatagi i taliga
  • faaitiitia le manatua mo mea na tutupu lata mai,
  • mea le lelei vaaia, pupula i luma o mata,
  • leaga le miti
  • faigata i le faia o gaioiga laiti lima,
  • vaivaiga ma le vaivai.

O le solia o le toto i le cerebral cortex e mafua ai se suiga i le psyche, le natura o le tagata. Aiga tusia:

  • faʻaleagaina le faʻaleagaina
  • se faanaunauga e tagi faatasi ma faafitauli laiti po o manatuaga,
  • masalosalo ma le popole i le olaga i aso faisoo,
  • masalosalo
  • grunts over trifles.

O se tagata e leiloa lana amio, o nisi taimi e suia i tua atu o le amanaiaina. Muamua, o uiga lelei e leaga ai: o le laveaʻi e oʻo mai i le matapeʻapeʻa, matauina saʻo le maeʻa o le gafa. E talitonuina o mafaufauga saʻo e le solia, o le iloiloga o mea moni o le suiga. E i ai faafitauli i fesootaiga. O suʻesuʻega ma togafitiga o faʻafitauli ogaoga o le mafaufau o le a manaʻomia ai le fautuaga a se fomaʻi.

Faʻailoga faaopoopo na iloa e lau fomaʻi

I luga o suʻesuʻega, e taumafai le fomaʻi e faailoa mai mea e iloagofie ai le le mautonu o le mafaufau. E vaʻaia le vaʻaia i:

  • lanu mumu o foliga ma le afaina tele i muaulu ma malumalu,
  • faifaimalie
  • gatete lima ma ulu,
  • mafai ona solia le foliga foliga (o laumei o le paʻu, o le mafiafia o le gutu o le gutu),
  • vaaia le faateleina o le vascular pulsation e aliali i luga o le ua.

E faʻapefea ona faia se faʻamaoniga

E ui i le falemaʻi o le faʻamaʻi, e manaʻomia faʻamatalaga suʻesuʻe e faʻamaonia.

  1. A aunoa ma le toilalo, o le a faatonuina e se fomaʻi se suʻega toto mo le cholesterol ma le lipoproteins, suka, suʻesuʻega o le ate, faʻapea foi ma se faʻataʻitaʻiga masani. O nei suʻesuʻega e faʻatagaina ai i tatou e iloilo le tulaga o le faʻaleagaina o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, le tulaga o le ate ma fatuga.
  2. O se tagata tomai faapitoa i le neurologist e vaai i lima o le lima ma le ulu, o le le gaioiga o le mafaufau, o mafaufauga le mafaufau.
  3. E suʻesuʻeina e le fomaʻi mata o le mata o le mata: i le maualuga o le faʻamaoni ma le vavalalata o capillari, suiga tutusa i vaʻa o le faiai.

E masani lava, o faʻauʻuga a nei tagata tomai faapitoa ua lava mo le faʻamautinoaga ma togafitiga.

E i ai tulaga pe a oʻo mai faʻamaumauga lisi ile atinaʻe o tagata matutua. Le masalomia poʻo le vevesi e masalomia. Mo se faʻamatalaga sili atu ona saʻo ma le faʻaaogaina o isi togafitiga e faia ai:

  • O le faʻasologa o vaʻaia o le vavalaʻau, o le gaʻo ma le subpovian arteries, poʻo le Dopplerography - e faʻatonuina ai le maualuga, tafe o le toto, thrombosis,
  • angiography - faʻafeiloaʻiina se sui soʻotaga, lea e salalau i luga o lālā, atherosclerosis o gaʻo o le cerebral i isi leitio e foliga mai o se laau ma lala lala,
  • Faʻaauau le faʻataʻitaʻiina o le magnetic resonance e faʻaaogaina ai le faʻaleagaina o le tino, tumutumu.

Auala e togafitia ai le faiʻai atherosclerosis

E le o mafai nei ona fofoina atoatoa le cerebral atherosclerosis o vaʻaiga o gasegase. O sini o togafitiga e:

  • faaitiitiga o faaaliga o mea e fai,
  • toefuataiga o se vaega o sela ma a latou galuega tauave,
  • puipuia o aʻafiaga ogaoga o se paʻu,
  • suiga o le gaʻo gaʻo e aveʻesea ai le "leaga" cholesterol.

Taʻiala maʻi

O se tagata gasegase o soʻo se matua e manaʻomia le faamalositino, faʻamalosi tino faʻapitoa. Uumi laʻau, aau, vasega i le Soifua Maloloina e aoga. E le fautuaina e auai i le malosi o toleniga. I le faiga o keke, e tatau ona e setiina le auala agamalu.

O le tagata maʻi e manaomia lagona lelei. O le a fesoasoani ia i latou e faʻaaogaina aʻafiaga le lelei o le olaga. I totonu o le aiga, e talafeagai le saunia o tiute ma fautuaga a se tagata matua. O lona silafia ma le poto masani e tatau ona iloiloina e aiga.

O se tagata gasegase e manaʻo ia tumau lona malosi o le a le toe ulaula ma inu ava.

E faʻafefea ona 'ai ma le atherosclerosis o le faiʻai

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O mea taumafa e manaomia ai tapulaa pe a uma le fasefulu tausaga. E le mafai ona faʻaofuina lou tino i le palukeke, meaʻai gaʻo, meaʻai tunu falai, solo vevela, mayonnaise.

E tatau ona faʻatapulaʻa le mauaina o meaʻai gaosima, suti, lapisi. Fans o le kofe uliuli e tatau ona sui i se vai inu mai le chicory, faʻaaoga i le lanu lanumeamata.
O le faasologa o aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma iʻa, fuʻu aano o manu, cereals, susu, kefir, cheese cheese, juice and fruits. E fautuaina le alofa i salakeke suamalie.

Fomaʻi togafitiga

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, o fualaau o loʻo faʻamatalaina i ni auala se tolu:

  • mo le solia o le faagasologa o le fausia o le cholesterol i le ate - statins,
  • e faʻamalosi ai le ate e faʻaalu uma lipoproteins lipine i luga o le faagasologa o otaota, ae le o luga o le faʻavaeina o pusa cholesterol - sequestrants o gaʻo gaʻo,
  • e faʻaleleia ai le toto, faʻafefea ai vaʻaia o gataifale - o le kulicicic acid.

O fomaʻi matutua e tumau i le faamaoni i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga: ave le iodine tinū i pa'ū i le susu, amata mai le lua i le 10 fuga i aso uma ma faʻaitiitia i le isi itu.

Ina ia faʻagaoioia faʻamalosiga i le togafitiga, ua faʻamatalaina vasodilators. Faʻaleleia galuega ole potu faiʻai Cerebrolysin, Mexidol, Picamilon, Glycine. E tele vailaʻau o lenei vaega ua atiaʻe. E tatau ona ave na o mea e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai o loʻo i ai a latou meatotino e le manaʻomia.

Vitamini mai meaai i se tagata maʻi e le lava. E tatau ona suʻeina fualaʻau vitamini ma mineral sauniuniga.

Fofo faʻapitoa

O fautuaga a tagata e tatau ona faʻaaoga lelei. O le toʻatele o tagata matutua o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻaogaina, o se uiga o le maualuga o le toto, ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga, faʻafesoʻotai muamua lau fomaʻi.

Laʻau o teasoni mai le lemonimonimo, St. John's wort, mint, plantain ua manatu e saogalemu. Latou te maua se lagona toʻafilemu, faʻaitiitia le manaʻo, faaleleia le moe ma lagona.
O le faʻaogaina o le uʻamea, o le paʻu luga o le ogaumu e faʻaalia mo le faʻagasolo i le fatufatu o le fatu.
O le kuka i le foliga o le tincture, i se tuufaatasiga o lemoni-meli, e faʻaaogaina e avea o se antioxidant ma faʻamalosia ai le puipuiga.

Eleutherococcus o se auala sili lea ona lelei e faʻatele ai le puipuiga. Avanoa i se fale talavai i se tincture ua saunia. Ae o le a faʻasatauvaʻaina mo gasegase maualuga.

Puipuiga

O le puipuia o le atherosclerosis o le cerebral e tatau ona amata ona togafitia i le 40 o ona tausaga.

E tatau ona faʻatulagaina le avega, aʻoaʻo e faʻafesoʻotaʻi ma le toʻa faʻalavelave. Fai taʻaloga saʻo. Ia e savali atili atili.

E tatau ona faʻaofiina tapulaa masani, taofi le ulaula pe afai e leʻi faia muamua.

Faʻaauau le suʻega ma togafitiga togafitiga a se fomaʻi.

O le gauai faʻalogo e faʻalagolago i se uiga faʻaeteete i lou tino i le talavou.

E faʻapefea ona fufulu mama ipu o le cholesterol?

O le faʻamamaina o ipu mai i le cholesterol pepa e aofia ai fualaau faasaina ma fualaau faasaina.

I le faaopoopo atu i le inuina o vailaʻau e pei ole statins, fibrates, oleicic nicotinic ma le LCD sequestrants, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga ma faamalositino. O se isi filifiliga mo togafitiga faafomaʻi, meaʻai ma le faʻaleleia o le olaga o le faʻataunuʻuina o le tino, acupuncture, togafiti, ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻi.

O le fesili e tumau pea pe mafai ona faʻamamaina ipu o le cholesterol. O le mea moni, afai e te faʻafetaia lenei faʻafitauli ma le ogaoga ma i se faʻalavelave e tausisia fautuaga uma a se fomaʻi, e mafai ona e puipuia le atherosclerosis ma ona taunuuga.

Meaʻai o Meaʻai

Faatasi ai ma meaai, e tusa ma le 20% o le cholesterol e ulufale mai i totonu o le tino, aua o mea taumafa e taua tele i le puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis.

O le Cholesterol e ave i totonu o le toto e ni puipuiga faapitoa - lipoproteins. E maualuga lipoproteins (HDL) ma le maualalo (LDL). O le eseesega tele i le va oi latou, o le HDL e faigofie lava ona maua i le toto ma e le o le atherogenic, ma LDL e le faʻamavaeina i le plasma ma faia ai se vaʻaia.

O le faateleina o le LDL, o le cholesterol lea e oʻo i nisi taimi i le 45-50%, e oʻo atu ai i le fausiaina o atherosclerotic plate.

Mo le puipuia o suiga i le atherogenic i maʻa, e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o meaai, e aofia ai le cholesterol (Xc). O nei oloa e aofia ai:

  1. pulu povi poʻa (2000 mg Chs i le 100 g).
  2. fuamoa moa (1480 mg Xc i le 100g).
  3. kulimi malosi (1500 mg X i le 100g).
  4. lafumanu (530 mg Xc i le 100g).
  5. fatuga (375 mg Xc i 100g).
  6. ghee (285 mg Xc i le 100g).
  7. puaa (80 mg Xc i le 100g).

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le cholesterol e 200 mg. E na o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o oloa o loʻo i luga, e mafai ona e fufulu ipu.

Fautuaga tau taumafa mo le puipuia ma togafitiga o le atherosclerosis:

  • Faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie. E maua i totonu o mea kuka, sukalati, suti, pasta, pateta, vai suamalie suamalie.
  • Faʻalautele lau meaai i meaʻai e maua ai gaʻo susu gaʻo. O nei mea e aofia ai fuālaʻau fuālaʻau, sami iʻa, fatulaka fatu, fatu sesame.
  • O le meaai e tatau ona faʻavae i luga o meaʻai (moa, toso, lapiti), meaʻai susu ma meaʻai maualalo, legumes, cereals e maua i le fiber, fuālaʻau mata ma fua.
  • Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima (masani i le 5 g i le aso). O le masima o le masima i le tino e tau atu i le faatumauina lelei ma le faateleina o le toto. E le gata i lea, e sili atu le vavaeeseina o meaʻai, suamalie, ulaula mai le taumafataga.

I le faʻaopoopoga i lenei ipu, e sili atu le kuka i le kuka, faʻafefeteina poʻo le gaʻa. Meaʻai e tatau ona nutimomoia: e fautuaina e 'aina 5-6 fasi vaega i le aso.

Faʻasologa o soifuaga

O le hypodynamia (o se olaga e le masani ai) o se tasi lea o mea taua e aafia ai le lafoina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto.

Faʻagasologa faʻapitoa i maʻa o loʻo tupu pe a faʻaitiitia le metabolism ma faʻagasologa le LDL.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le mea lea, e tatau ona faʻalauiloa atu e pei o se tulafono i aso uma i le vaalele fou ma le faʻatinoga faaletino. O le a mautinoa lava le aoga: o le a latou faʻaleleia le gataifale, tuʻuina atu le malosi ma fesoasoani e fufulu ipu.

Faʻatasi ma le atherosclerosis, fai mai fomai:

  1. Savalivali ma taufetuli
  2. taʻalo taʻaloga taʻaloga taʻaloga (volleyball, soka),
  3. alu e aau aua e aʻafia ai vaega uma o musika
  4. auai i siva, pilates ma yoga.

O le ava malosi ma le nicotine o masaniga leaga ia e tatau ona lafoai e taofia ai le sao o le cholesterol. O le taumafa ava ma le ulaula e faaleagaina ai puipui o toto, mama ma faʻaitiitia ai o latou gaioiga, lea e oʻo atu ai i ituaiga cardiovascular pathologies.

O se vaega taua o le togafitiga ole togafitiga o le atherosclerosis o le fetuunaiga o le mamafa. O le mamafa e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le metabolism ma le LDL deposition. Afai o le tagata gasegase e le mautonu, e tatau ona latou sailia le fesoasoani a se tagata fai meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai lo latou mamafa. I ia tulaga, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma faamalositino. O aso anapogi (anapogi faʻapitoa) e tumau pea lona talafeagai.

O le isi itu taua o le faʻagataina lea o le tagata lava ia mai le atuatuvale ma lagona atuatuvale. I le taimi o faigata, o meaola o loʻo maua ai le hormone cortisol, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol.

E tatau foi ona faʻamaonia le faigamalo o le aso, faʻapipiʻi i se moe maloloina (a itiiti ifo ma le 8 itula), e talafeagai le suia o le malologa ma le galue.

O mataupu faavae o togafitiga fualaau faasaina

E tatau ona taulima le atherosclerosis i se auala lelei, o lea e leai se auala e fai ai e aunoa ma togafitiga faafomaʻi.

O le filifiliga o se fualaau mo togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi.

O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faʻasaina.

E i ai le tele o vailaʻau togafitiga o fualaau oona lea e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol i le toto:

  • statins
  • fibrates
  • LCD faʻamaonia,
  • nicotinic acid.

O tulafono o lipid-lowering drugs, faʻaaogaina faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi faʻaonaponei. Latou te taofia le enzyme HMG-CoAreductase, o le ki lea i le liua o le ola i le cholesterol. I le taimi nei, ei ai taestatins:

  1. O le augatupulaga muamua - Simvastatin (Zokor), Lovastatin (Holetar, Lovacor).
  2. O le tupulaga lona lua o Fluvastatin (Leskol).
  3. O le lona tolu o augatupulaga o Atorvastatin (Torvacard, Atoris).
  4. O lona fa o tupulaga o Rosuvastatin (Roxer, Rosucard, Crestor).

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma le LDL, faʻaitiitia le tele o atherosclerotic plate ma faateleina le maualuga o le HDL.

Fiprates (faʻafefiloi, faʻamalosi) o vailaʻau ia e faʻaitiitia ai le maualuga o le LDL ma triglycerides, faʻapea foʻi ma le faateleina o le HDL. O le mea lea, o loʻo i ai le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol. O le faiga o gaioiga o fibrates e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le enzyme lipoprotein lipase.

O fualaau faʻafeusuaʻi o le Bile o fualaau ia e faʻateleina ai le pulelasi o meaola kulimi ma faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o le LDL i totonu o le manava. Faʻafetai i le mauaina o le LCD tagata faʻatau, e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol ma fufulu ipu.

O le Nicotinic acid, faapea foi ma ona fua, na amata ona faaaogaina i le 1950. Na lelei le tuʻuina atu o LDL laʻititi ma maualuga le maualuga o le HDL. Ae ona o le i ai o se numera tele o ni uiga leaga, e le o faaaogaina i le taimi nei.

I nisi tulaga, o isi vailaau faʻamamaina e faʻamamaina ai, e pei o Probucol, Omega-3-glycerides, ma Ezetemib.

Tapenaga a le Cardiac mo vaʻa faamama

O togafitiga o taotoga cardiac e aoga pe a le aoga fualaau o le lipid-down, ma o le atherosclerosis e mafua ai le ogaoga o faafitauli.

O nisi taimi e iloa e tagata gasegase e uiga i le atherosclerosis pe a uma ona tuʻuina i falemai.

I ia tulaga, e matua afaina ai vaa i paluga o le cholesterol e aʻafia ai le toto. I le taimi lava e tasi, e leʻo lelei le tuʻuina atu o le fatu i le okesene.

E tele ituaiga taotoga mo togafitiga o le atherosclerosis:

  • Plasmapheresis. O se auala faʻapitoa mo le faʻamamaina o le gaʻo mai i le atherosclerotic leions. O lona natura o loo taoto i le faamamaina o le plasma e ala i se masini faapitoa. I le maeʻa ai o 4-5 faʻagasologa, e mataʻituina se faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le maʻi. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, lafoai masani leaga ma taʻalo i taʻaloga.
  • Faʻavevesi O se auala e sili ona leaga le togafitiga, e aofia ai le faʻaofiina o se pusa paluni i le nofoaga o le vaeluaina o le vaa, lea e faʻalauteleina ai lona lumena. O le gaioiga faʻapitoa e faia lelei i luga o atigi o le faiʻai, loto ma pito i lalo. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, e amata ona toe tupu le papa, o le mea sili lea e le lelei ai lenei metotia (aafiaga le tumau).
  • Faʻailoga. O le faʻagasologa mo le faʻaofiina o le skeleton i totonu o le toto, lea e faʻalauteleina ai vaeluaga vavalalata. O tagata maʻi e sili atu le avanoa e atiaʻe ai le thrombosis ma le thrombophlebitis ua tuʻuina atu i ai se faamama faʻapitoa e puipuia ai pupuni toto mai le ulu atu i le toto. Pe a faʻatusatusa i isi faiga, o le faʻamalosi o se auala sili ona taugofie.

I le faʻaopoopoga, o le auala faʻasolo e faʻaaoga. O se auala e sili atu ona lavelave mo le toe faʻafoʻiina o le taʻavale, o loʻo faia ai e le fomai tipitipi se vaʻa fou, e tele lava mai se vaega o le veto femoral. O le mea lea, o le ono tulai mai o le faatupuina o se fatu fatu ma le maʻi fatu o le fatu fatu ua faaitiitia.

O le taotoga o le taotoga o loʻo faia lelei i luga o vaʻa faʻapapa, e faʻapea foʻi ma laʻau o pito i lalo ma pito i luga.

Isi togafitiga

O nisi taimi e maua e tagata gasegase isi metotia o togafitiga i mataupu e le maua ai e fualaau le mea e manaʻo ai. Mafaufau i auala masani e pei o le hirudotherapy, acupuncture, masini mo togafitiga ma le togafiti.

E mafai ona ausia le toe faʻafoʻisia o paʻu toto ma atherosclerotic ona o le hirudotherapy. O lenei togafiti togafitiga faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fusi maʻi.

O le togafitiga faʻamalosi e faʻaalia i le mea moni e faapea o lago e tuʻuina ai ni enzymes faapitoa i totonu o le toto - hirudin ma enzymes. Latou te ulufale i le faʻaogaina o le taamilosaga ma faʻalūlūina ni paʻu toto laiti ma pusa.

O le Hirudotherapy e faʻaaogaina e le gata mo le puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis. E faʻaaogaina lelei mo le faʻavaivaia o le toto, vaivai, ma maitaga, vaega faʻamalosi, faia mo le 4 masina, ma faʻaitiitia pea le toto.

O le isi mea e filifili ai o le acupuncture (acupuncture), lea e aofia ai le faʻafetaui lelei o le tafe o le malosi o le eletise, lea e aʻafia ai le gasegase o le lipid.

O le faʻamalositino e faʻaaogaina e fai ma faʻaoga i le togafitiga autu mo le atherosclerosis. O le massage masini e faia i le faʻaogaina o le tui. O le togafitiga faʻaleagaina o le faʻalauteleina o toto toto, faʻaleleia le tulaga o paʻu paʻu, faʻamalosolo faʻagasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻavaveina faiga faʻavae.

O togafitiga o maʻa o le faʻaaogaina o malulu ma maʻa vevela e faʻamalosia ai puipui o toto toto.

O lenei faiga e maua ai le lelei o le faʻaoʻoina o le tino ma faʻateleina ai le gasegase, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le LDL ma faʻateleina le HDL.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O fualaau o vailaʻau faʻapitoa e tuʻufaʻatasia i fualaau faʻasaina e faʻasaʻo ai vaʻa toto o palesturalapala ma faʻasaʻo le atinaʻeina o le stroke, afaina o le fatu, angina pectoris ma le maʻi fatu fatu.

Aʻo leʻi toe foʻi atu i togafitiga faʻasolo, o le tagata maʻi e tatau ona alu i se taimi atofaina ma le fomaʻi togafitiga. O le tagata poto faapitoa o le a fautuaina le tagata maʻi pe mafai ona ia faaaogaina fualaau faasaina, aua o nisi oi latou ua i ai le faʻasaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le faʻatagaina oloa faʻalauiloa i le kālati mo le faʻaaogaina i maʻi o le gastrointestinal tract - ulutala gastric ma le ulutala duodenal, gastritis, cholecystitis, maʻi gallstone, ma isi.

E tusa ai ma le iloiloga o le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerosis, o le sili ona lelei o le faʻamaʻalogaina o loʻo faʻavae i le garlic ma lemoni, oats, walnuts and herbs.

UlutalaO mea aogaMetotia o sauniuniga, fua
Laʻau mata ma lemoni4 ulu o garlic

Faʻamasala le kalo ma le lemoni e ala i se mea e teu ai manu. E tuʻuina atu le faʻafefiloi i se fagu-3-lita ma sasaa ai le vai mafana, ma totoe mo le 3 aso. Ona vevela ma pusaaisa. Ave le 100 ml aʻo leʻi 'aʻai.
Oona faʻasusu1 tbsp. oona

O mea laititi e sasaa i totonu o le vevela ma sasaa i le vai inu. O le mea na totoe e totoe mo se aso, ona faʻamaʻapeina lea. O le oloa ua maeʻa ua onā i le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga e 2 vaiaso. E fautuaina le kukaina o le fua i aso uma.
Walnut potion1.5 kg nutsNati tusi i luga o se mea e teu ai manu. O le faʻafefiloi e tuʻuina i totonu o se fagu ma tuu i se nofoaga malulu. E tatau ona ave le vailaʻau 1 tbsp. taeao ma afiafi.
Laʻau teuteu100 g o le chamomile

100 g birch buds

100 g Helichrysum

Laʻau vaovao ua palu, 1 tbsp. mea lanu e gaosi mo le 0.5 lita o vai inu. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 20 minute, ona faʻamamaina lea ma faaopoopo le 1 tsp. vai suavai. Inu le susu i luma o se malologa malolo.

Talu ai ona o le faʻailogaina ma le manaʻoga patino, e mafai e le tagata gasegase ona filifili mo ia lava le meafaigaluega aupito sili mo le faamamaina o toto toto mai cholesterol ma fusi toto.

E uiga i le faamamaina o vaʻa ma togafitiga faʻasamoa o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Ituaiga o faamai pipisi e togafitia i le lago

O le togafitia o le afaina o le afaina ma le lago e taitai atu ai i le vave ona maua mai le tiga ma le faaitiitia o le tele o laina. O le enzyme o loʻo i totonu o le uila o le laches - hirudin - faʻalauteleina le totoina ma faʻalēpueina ai tuai toto, ma puipuia ai foi le faʻaalia o mea fou.

sili atu e uiga i le togafitiga o le afaina i le lago

Hir Hirototherapy mo le atherosclerosis e aoga uma mo le puipuia ma le togafitiga o se maʻi o loʻo iai. Hirudin faʻaitiitia le maualuga o le lipid ma faʻaitiitia ai le atherosclerotic vascular vasfects. O le tulaga e ono mafai ona faʻaaogaina fou fou e faʻaititia.

sili atu e uiga i togafitiga o le atherosclerosis ma lago

O le togafitiga o le thrombophlebitis ma lago e le maualalo i lona aoga i vailaau faʻaonapo nei, ma o le gasegase o le loloto o veins i le vaega o pelvic sili atu nai lo i latou. I le faagasologa o togafitiga, o le a faʻapipiʻi le tino, o le tiga i veins e aluese. O le toto e pipii ese e tusa lava pe ua oʻo i le tulaga o le maʻi.

sili atu e uiga i le togafitiga o le gasegase ma le lago

Togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma lago e taʻitaʻi atu ai i se faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi ma vave tele faʻatusatusa i vailaʻau masani. O le toto o le toto e masani lava, o le tino o le tino e toe faʻaleleia, o le mafaufau e faʻamalo, o le vevela ma le tiga e aluese.

sili atu e uiga i togafitiga o stroke

Hir Hirototherapy mo le maualuga o le totoga e mafai ai e oe ona taofi le alualu i luma o le maʻi, ma aloese mai ona taunuuga. A tele ni lago e faʻapipiʻi i le taimi lava e tasi, e tupu ai se aafiaga tuusaʻo - o se faʻaitiitia o le toto maualuga. E le pei o fualaau faasaina, o le togafitiga e matua atoatoa lelei mo le tino, e le maumau lona aoga i le taimi.

sili atu e uiga i togafitiga ma lago o le toto maualuga

O le togafitiga ma le laches o le lymphostasis e faʻasaʻo ai le toto i totonu o masini, ma o le enzyme o le valea e mafai ona faʻaaogaina ma faʻamaualalo meatotino. E faʻaleleia le microcirculation ma le tiga.

sili atu e uiga i le togafitiga o lapatomita ma lago

O le togafitiga ma lago o veins varicose e fesoasoani i le faʻaumatiaina o faʻamalosi, ma e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaogaina mo le faʻamalositino ma le puipuiga. Ua faʻaitiitia le tele o veins ma neticose net, o le vascular tone ua faʻalauteleina, faʻamalolo ma toe faʻafouina o masini ua faʻavave.

sili atu e uiga i togafitiga o vevela mo veins varicose

O le togafitiga ma le thrombosis vascular lapisi e faʻaleleia atili ai le toto i totonu o capillaries, faʻasaʻo le faʻatupulaia o le avega mai veins. Faʻaitiitia le edema ma le faʻamalosi, faʻaitiitia le viscosity o le toto ma ei ai sona faʻalogiga faʻalogiga. O le aveeseina o le vevela o le suauu e faʻamaopoopoina ai le faʻaaogaina o le toto totoina ma puipuia ai le faʻaalia o toto fou i vaʻa vevela.

sili atu e uiga i le togafitiga ma le thrombosis vascular lapisi

Lago togafitiga vascular: iloiloga

O le umi o le taimi e taʻua o le faʻaaliga. Ua maeʻa ma le maeʻa. I le tulaga muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i togafitiga o faʻamaʻi (atherosclerosis, thrombophlebitis, ma isi). I le faʻasalaga lona lua, o loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete lagoʻa seia maeʻa atoatoa. O lenei faiga e talafeagai mo le faamamaina o toto toto e avea o se mea e puipuia ai.

Faʻasalaga matuia o le maʻitaga, toto maualalo maualalo, ania, oncology, hemophilia. E le o fautuaina foi le tuʻuina o laasaga i le taimi o le faʻamaʻalogaina o le mafaufau, le mautonu, ma le faʻaumatiaga lautele o le tino.

O le togafitiga e faʻalagolago i le tulaga o le tino. O le mea lea, ina ia mafai ai ona taofia faʻamaʻi pipisi, e 5 taimi e fafagaina ai le fiva - faalua i le vaiaso. Ona faia lea o se malo-masina, pe a maeʻa ona toe faia lea o le 2 * 2.

Afai ei ai se faʻamaʻi, o le numera o lelei e faateleina i le 7 vaega. O le taimi ma numera o taualumaga e fuafuaina e le hirudotherapist i faʻatalanoaga pe a maeʻa ona maua iuga o suʻega. I le averesi, faatasi ai ma le maualuga o le toto, e 7 laasaga e manaomia, ma veins varicose ma faamai e fesootai mai - mai le 10 i le 15. Ina ia maua se taunuuga mausali, e tatau ona toe faia le vasega pe a uma se malologa.

E tele ni iloiloga i le aufaʻatasi e uiga i aoga o togafitiga vascular ma lago. Tagata e tusia o le hirudotherapy e le gata ina faʻaititia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, ae na faʻaleleia atili ai le manuia lautele. I le iloiloina o iloiloga le lelei, e tatau ona e malamalama o le tele o mea e faalagolago i le agavaa o le fomai ma le maualuga o lago. O se falemaʻi faatuatuaina e amanaʻiaina uma faʻamaʻiina ma faʻaaoga lagoʻa vaʻaia e faʻaleleia i totonu o le biofactories.

O tau e faʻalagolago i le numera o faʻasologa ma le numera o lelei e faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, o le tau o le vasega e fuafuaina i faʻatalanoaga pe a uma ona iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le kalani.

Mo vailaʻau mo le atherosclerosis, o vailaʻau nei o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina iinei:

  1. O le Nicotinic acid faatasi ai ma mea e maua ai - fesoasoani e faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol i le toto, ma faʻaititia ai foi mea e maua i le triglycerides, faateleina le lipoproteins maualuga. O nei fualaau faasaina e le o faatonuina mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le galuega o le ate.
  2. Fibrates (mumua, ma le hevilan, atromide) e mafai ona faʻaitiitia le gaosia o gaʻo e le tino. E mafai ona latou faʻaosoosoina le atinaʻeina o cholelithiasis, faʻaleagaina ai le ate.
  3. Cholestide ma le cholestyramine (sexvestrant of bile acid) e tuʻuina atu ai le fusifusia ma le excretion o meaola mai le manava. Faafetai ia i latou, o le tele o gaʻo telefoni, ma le cholesterol, ua faaitiitia. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ono mafai ona tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o fualaau oona.
  4. O auala mai le vaega o statins ua manatu e sili ona lelei mo le tuʻuina atu o le cholesterol, aʻo latou faʻaitiitia lona faʻasologa. O tulafono e tatau ona faia ao le i momoe, aua o le po lea ua faateleina ai le faʻalapotopotoga o le cholesterol. O nei fualaau oona e mafai ona mafua ai le leaga o le ate.

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o loʻo faia i ni taufaʻatau mataʻutia, e faʻapea foʻi ma le faʻafuaseʻi o pupuʻu o le toto poʻo papa e faʻalavelave ai le masani ai o le tafe o le toto i maʻa.

I luga o arteries, faʻamalologa (taotoga taoto) poʻo faʻasalalauga endovascular e mafai ona faia. I le taimi mulimuli, o le faʻaolaina o le faga o loʻo faʻaaogaina ai pusa paluni, o loʻo faʻapipiʻiina foi i totonu o na nofoaga e mataituina ai le taua. O le tui e taofia ai le afaina o le vaa.

Ole togafitiga ole togafitiga, muamua lava, e aofia ai le teenaina o le ava ma le ulaula ma le usitai i se taumafa antiatherosclerotic. E fautuaina le tagata maʻi e faʻamalositino i aso uma.

O le mea lea, o le atinaʻe atili o le faʻamaʻi e puipuia. E tele ituaiga o togafitiga e faʻaaogaina foi e togafitia ai le atherosclerosis. E masani lava ona faʻatulagaina e tutusa lelei ma le faʻafoega o fualaau faasaina.

Faʻasologa faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o auala mo le puipuia ma togafitiga o le atherosclerosis. Mo oe, ua matou filifilia nisi o fualaau e saogalemu e faʻaoga ma e mafai ona fesoasoani moni ia te oe i le tau faasagatau i le atherosclerotic vasions vasions.

I le le i ai o se tali atu i le meli, o se mea lelei tele mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis, ae le gata i le tele o isi faʻamaʻi. Ua fautuaina le togafitiga lenei:

  1. I le taeao, o le sipuni sipuni o le suāuu olive ua onā (i luga o se manava gaogao).
  2. I le afiafi, e tele ni paʻu ma se sipuni sipuni o le meli.

I lenei tulaga, o le mea autu lava o le meli ma le olive olive e maualuga lona lelei.

Nettle baths

Tuʻu mai le atherosclerosis o pito i lalo? O se masini tafaʻi suamalie ua faamaonia o ia lava o se togafitiga. E lelei, e tatau ona fou le upega, e talia e faʻaaoga ma faʻagogo.

  1. Faʻasoa ma le agalelei ia upega i totonu o le taele ma sasaa vai inu (ina ia aua nei faaleagaina le taele, e sili atu le faia o lenei mea i se ituaiga pan). Matou te faia lenei mea lelei i totonu o le afa itula (e oʻo ile itula e mafai).
  2. Matou te aoina se taele vevela (40 tikeri) ma sasaa i totonu o le fala o loʻo i luga o le taumatau faatasi ai ma lau.

Matou te fiafia i lenei faiga mo le afa itula e sili atu ma le faatolu i le vaiaso (i isi aso uma).

Lemonisi mata

E tusa ai ma fomaʻi masani, o le kalama ma lemoni o le togafitiga sili lea mo le atherosclerosis. Ma e moni lava, o lenei meafaigaluega e puipuia ai le fausia o le cholesterol sili atu.

  1. Aumai ni ulu ulu se 5 (faʻapitoa, pulu - e le o ni cloves) o le kālati ma fusi i latou i le setete o loʻo i ai ni auala faʻalelei (mea e fai ai meaʻai (grinder meat, grater poʻo le garlic squeezer).
  2. Aumai foi 5 lemu. Fufulu ma auina atu i se mea e fai ai meaʻai manu
  3. Faaputuputu le keleni ma lemoni ma fafagu i latou. Afai e te faʻaaogaina se mea e teu ai meaʻai, ona mafai loa lea ona taoto le garlic ma le lemoni.
  4. Matou te fesuiaʻiina i totonu o se fagu lita e tolu ma faʻatumu i le mafanafana (e le sili atu ma le 40 tikeri) vai inu. O lea matou te faʻasolosolo ai i le 3 aso, ona matou teu ai lea i le pusaaisa.

Faaaoga le meafaigaluega lua i le tolu taimi i le aso, tasi sipuni sipuni taitasi (e mafai ona e faʻaleleia le dose ile lua teaseti i le taimi). E sili atu le faia o lenei afa afa itula aʻo leʻi faia se taumafataga.

O lenei metotia e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi ae le silia ma le tasi i le tausaga. Soo se tagata matua e tatau ona inuina le itiiti ifo i le tasi ma le afa lita o le vai i le aso. I le taimi o togafitiga, o le mea lea e sili ona talafeagai - taumafai e inu le lua lita o vai mama i aso uma.

O le Hirudotherapy ua aloaia aloaia e avea o se togafitiga togafitiga ma atonu e aoga i le togafitiga o faamaʻi vascular, peitai, e le tatau ona faaaogaina e avea ma togafitiga autu.

Hirudotherapy o se togafitiga ma lago. O le natura ua ofoina atu se uila ma le 120 mea e masani ona ola. Vailaʻau e faʻafefe ai le toto, faʻafefeteina le fulafula ma faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o vaʻa fou e faʻafefe ai le afaina, ma faʻasese foi le atherosclerotic plate. E taua tele le tuʻuina atu e le hirudotherapist le laches, ona e naʻo se fomaʻi e mafai ona iloiloina le tulaga o le maʻi, e faʻapea foi pe o faʻaaliga o loʻo faaali i le tagata maʻi pe leai foi.

Togafitiga o le atherosclerosis ma lago e amata i se suʻega lautele ma le toto. Mo le iloiloga e se tagata poto faapitoa i le hirudotherapist, coagulation ma le puipuia o le toto. O nei suʻega e talafeagai aua i le amataga o le tasi i le tolu lago e tuʻuina e fai ma siaki. Ua matauina e le fomai pe faapefea ona faapalepale e le tagata maʻi lenei faiga.

O lalaga e tuʻuina i luga o le ate. O lenei vaega e filifilia aua o le lipid metabolism e faʻapitoa iinei, o gaioiga faʻasolosolo e malosi ma o lenei faiga faʻaleleia le galue o le ate. Ina ia togafitia se galuega a le tagata gasegase e pei o le manatua, e tatau ona tuu ni lago i luga o vaa e fafaga ai le faiʻai, o nei vaa ua taua o le gaʻo. E masani lava ona faʻapipiʻi le uila i le mea e vevela ai, o lona uiga, e tele le toto i lenei nofoaga.

TaualumagaTau (suʻe.)
1Faʻasalalauga a le Peraimeri i se tagata atamamai800
2Leeches (e oʻo i le 3)2000
3Faatulagaina o lago (e oʻo i le 5)2500
4Faʻatinoga o lago (e oo i le 7)2800

Hirudotherapy mo le atherosclerosis o loʻo faia i laʻasaga uma o lenei maʻi. I le uluaʻi laʻasaga, o le hirudotherapy e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi. Afai o le maʻi ua uma ona tuai, o lenei togafitiga e fesoasoani e faʻaleleia le lelei o fualaau oona e faʻaaogaina ma aloese ai mai o latou aʻafiaga.

Aʻo leʻi amataina le hirudotherapy, e tatau i se tagata ona faia se suʻega o le tino, e aofia ai suʻesuʻega e pei o:

  • electrocardiogram o le fatu
  • siaki toto
  • suega masani o le toto ma urine
  • vascular dopplerography
  • lipid profile test

O le faʻatinoga o nei auala e talafeagai e faʻamaonia ai le setete o le soifua maloloina o tagata, faapea foi ma le saʻo saʻo o le faʻaleagaina o le tino. A maeʻa le faʻamaoniga, o le tagata poto faapitoa e faʻataʻitaʻiina se togafitiga patino. I le faʻaopopo i lago, o le tuufaatasiga o togafitiga e mafai ona aofia ai:

  • meaai faapitoa
  • togafitiga o le physiotherapy
  • fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol

Afai e te mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi, e mafai ona e taofia le atinaʻeina o le maʻi ma taʻitaʻia se soifua ola maloloina atoatoa.

O le tele o iloiloga lelei e uiga i le togafitiga o le atherosclerosis o le faiʻai ma le lago e avea ai le hirudotherapy o se mea aoga tele.

E masani lava i le le atoatoa o togafitiga fualaau, latou te liliu atu i isi metotia faafomaʻi mo fesoasoani. O le mea lea, o lago ma le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faʻateleina ona lauiloa.

O le faasaienisi igoa mo le auala o togafitiga e faaaoga ai vailaau faafomai o le hirudotherapy. E mafai ona e faʻaogaina lenei metotia i soo se laasaga o le maʻi. Ae ao le i faia le taotoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o loʻo i ai ni faʻasagaga ma foliga.

O mea faʻamalolo o le uʻamea na lauiloa e tagata Aikupito anamua ma Asians. E ui i le mea moni e faapea, o togafitiga faʻaleaganuʻu i soo se auala e faʻaleagaina ai le togafiti o togafitiga, o le faʻaaogaina o lenei auala e faʻamalosia ai le kosi o le tele o pathoces cardiovascular.

Hirudotherapy: faʻapipiʻi lelei i le fale, lea e faʻamalolo ai, o mea lelei ma le lelei

Nofoaga e faʻavae e fuafua ile faʻamaʻi. O le mea lea, e fufulu ai vaa, latou te galulue ma le itu o le fatu ma le tua. Faʻatasi ma le atherosclerosis ma le fatu - i tua o taliga. Faʻatasi ma veins varicose ma faʻamaʻi faʻatasi - i luga o vae. Mo le togafitiga o maualuga maualuga - luga o le ua. E le faatagaina le tuʻuina o lanu i luga o laumata ma le musumusu.

O le taitaia o le hirudotherapy ei ai le tele o itu aoga aoga:

  • toto faʻavavevave
  • faʻaitiitia le viscosity toto
  • afaina o le okesene
  • maualalo le cholesterol
  • faʻafeiloaʻiga sili
  • lapisi lapisi

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o le enzymes o loʻo i ai i le vavalo masoā e maua ai le faʻaleleia o le tino o le tagata. O tagata o loʻo faia se laʻasaga o le hirudotherapy, ia maitauina se faʻaitiitia o le toto maualuga ma le faʻatulagaina o le fatu.

Togafitiga o le atherosclerosis ma le lago e mafai ona faʻatulagaina e avea o se togafitiga tutoʻatasi pe faʻaopoopoga i isi metotia o togafitiga faʻapitoa. O loʻo faʻaogaina foi le lago i le taimi o le faʻasologa e taofia ai le toe faʻafouina o le faʻamaʻi ma le vave faʻafouina o le maʻi. Mo tagata e maua i le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e togafitia togafitiga ma lago a itiiti ifo i le tasi i le ono masina. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis ma foliga vaaia o papa.

I le tulaga o faʻamaʻi ogaoga o faʻamaʻi o laʻau o pito i lalo, o le hirudotherapy e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina. Faatasi ai ma le lago, o tagata mamaʻi e faʻateʻa ese maʻi o le gaʻo ma puipuia a latou siama ola maloloina mai mea leaga.

O se tasi o mea taua e pei o le gaʻo-o meaola e tafe i totonu o lo tatou toto o le cholesterol. E aʻafia ai i le gaosia o hormones, vitamini D ma le talo, faʻaleleia mafaufauga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma e oʻo lava i le kanesa.

E taua tele le i ai i le saʻo tatau, ona o lona laʻitiiti i lalo ifo pe sili atu i le masani e mafua ai le tele o faʻamaʻi eseese, o le tasi o ia mea e lauiloa i le atherosclerosis, lea e oʻo atu ai i le stroke, angina pectoris, fatuga o le fatu, ma isi mea faapena. talanoa e uiga i le faaitiitia o le toto maualuga o le cholesterol ma togafitiga faa-tagata.

Ina ia mafai ona feaveaia le cholesterol i le tino atoa, e fusifusia i le protein ma taʻua o le lipoprotein. E i ai le cholesterol lelei - LDL (lipoproteins maualalo) ma le leaga - HDL (maualuga lipoproteins).

E tusa ma le 80% o le cholesterol e gaosia e le tino (o le ate ma gaʻo), o le mea e totoe e sau mai meaai. O le faʻaaogaina tele o le "leaga" cholesterol ma meaʻai e maua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le toʻatele o tagata e masani ona iloa le cholesterol e manaʻo e aumai i le aʻa, ae le o le iloa e talafeagai mo le gaioiga masani a le tino. O se vaega o le fausaga o siama nasu, e fesoasoani i le faʻaaogaina o le tino i meaola oona, e fesoasoani e aveese mea leaga mai le ate, fesoasoani e taofi ai le susu i luga o le paʻu ...

O le mea lea, i le tulaga o le cholesterol, e te manaʻomia se tulafono masani (silasila i faʻataʻitaʻiga lalo), se ituaiga o vaeluagalemu, lelei mo o tatou olaga.

O le Cholesterol e avea ma fili pe afai e tele naua ma e le iloa e le tino le "mea e tuu i ai", o le mea lea e teuina ai i totonu o toto toto i foliga o atherosclerotic plate, faʻaitiitiina ai ma o nisi taimi e na o le tataʻiina.

Aisea e maualuga ai le cholesterol toto? E tele mafuaaga autu mo le siitia o le cholesterol i le tino o le tagata.

  • O le mamafa.
  • Le tele o meaʻai gaʻo i le taumafataga.
  • Soifuaga masani.
  • E sili atu ma le 50 tausaga. O tagata sili atu ma le 50 e sili atu ona aʻafia i lenei faʻamaʻi.
  • Fuʻa. E mafua ai le faateleina o le cholesterol, e taʻitaʻia ai faafitauli o fatu.
  • Faʻafitauli i lauroid.

O le fua o le cholesterol i le toto e mai le 3.2 i le 5.6 millimita i le lita. E mafai ona e iloa faafitauli i nei faailo e ala i le faia o se suʻega toto. O nisi taimi o le faateleina o le cholesterol e mafai ona masalomia e nisi o faailoga iloga e faitio ai le maʻi.

O faailoga taua e ono mafai ai ona manatu e maualuga maualuga le cholesterol (o se tulaga e taua o le hypercholesterolemia) o:

  • o foliga vaaia o le angina pectoris, o le gaʻo o le fatu o le fatu e mautinoa lava le vavalalata pe a iai ni faʻamaumauga o le cholesterol i luga oo latou puipui:
  • tiga o le tiga ma le malosi faaletino,
  • o le i ai o pupuni o le toto, o le lūlūina o toto toto poʻo capillaries - o le faʻaalia o faʻatalanoaga capillary i luga o le paʻu, faʻafefeteina,
  • le i ai o lanu samasama i luga o le paʻu i mata.

E tele fualaau oona e maualalo ai le cholesterol, e le taugofie ma e manaʻomia mo se taimi umi, ae e tele isi vailaau e leai se aoga i le tau faasaga i le "leaga" cholesterol.

O le mea muamua lava e tatau ona e gauai atu i ai o le ituaiga o olaga, le le atoatoa o le tino, le mamafa, meaai leaga, ava malosi, ulaula ma le atuatuvale.

Muamua, 'aua neʻi' ai ni meaʻai, gaʻo, fatufiti, susu, susu, sisi, sukalati, margarine ma isi meaʻai e aofia ai gaʻo fefete, fuamoa (ae o se mea maulalo , e pei ona suʻesuʻeina e fomaʻi a Ausetalia e le o le tele naua o fuamoa e faʻafaigofieina le maualuga o le cholesterol toto, ma le gaʻo - gaosia o pama, soya, piini ma isi suauʻu - e sili atu ona afaina ai i tatou).

Le ulaula ma falai aano o manu, iʻa, caviar, pateta ma fualaʻau falai i le tele o pata, pata, ma le suauʻu popo, mea faʻafiafia, falaoa paʻepaʻe, taʻavale, kofe ma susu, ma le ava malosi o le a faia se tautua leaga.

Afai e te manaʻo e faʻafaigofie le cholesterol toto, alu i luga o le taumafa o le hypocholesterol ma 'ai na o mea ola ma fua masani: fualaau faisua fou ma fualaau aina, pusa, meaʻai gaʻo susu, fuālaʻau kuka, fatu, inu e le faʻasalaina ma taimi faʻavaitau.

E taua foi le iloa o loʻo i ai meaʻai e mafai ona maualalo ai le cholesterol maualuga.

    • O le taumafataga e aofia ai le sami, aemaise lava o le suamalie (kelp) na galue lelei ma lona faʻaaoga masani.
    • Faʻaopopo fugalaau falai ma fuga, falalaʻau, kāpeti paepae, kāloti, strawberries, fig, avocados, tilo, figota, pulu, fatu, olive ma olive olive, soya, oats ma le oat bran, lentils, flaxseed i lenei lisi. mea manogi.
    • E pei foi o fatu e pei o almonds, walnuts, hazelnuts, pistachios, fualatini mata matala e aoga.
    • O le meaai e tatau ona sili atu ona lanu moana, viole ma mumu, e pei o blueberries, rimoni, currants, cranberries, strawberries, fugalaau, aronia.
    • O vine mamago, lea e aofia ai le mea resveratrol, e tatau ona sili atu.

E faʻaaogaina i fualaau e maualalo ai le cholesterol. O vine, sua, suamalie mūmū mūmū i ni vaega laiti ao taumafa e maualalo ai le maualuga o le cholesterol (o le mea lea e tele ai senituri i totonu o tagata i atunuu o loʻo tupu ai vine).

    • Ae o le uaina e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le fatu o le fatu, ma le maualuga o le toto ma i latou ua faʻasaina le ava malosi. E taumafaina le 150 - 200 kalama o vine i le aso, paluga pateta, inu vai poo le nectar, e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol e 5 - 10% i le masina e tasi.
    • O le lauti tiiti ma le hibiscus, kofe o le eleele masani, koko, faʻafeʻau o laʻau olive e aoga foi.

O se matafaioi taua o le faia lea e le tau faasaga i le mamafa o le mamafa ma le ola le mama, e tatau ona e faaitiitia le ava malosi, taofi le ulaula. E tusa lava pe savali i le ea fou mo le tele kilomita i aso uma o le a maua ai lona taunuuga. E mafai ona e faʻatinoina i le taeao, faʻamalosi, mea tau vaʻaia, taʻavale, aau, siva.

Aua nei galo e uiga i le tau faasaga i le atuatuvale ma le le fiafia, ata ata, matamata i pese ma lava le moe.

Afai o suiga laiti i mea taumafa ma tulafono e leʻi maualalo ai le cholesterol, o lona uiga e aoga le faʻaaogaina o tusipasi sili atu o togafitiga a tagata e faʻafefe ai le cholesterol leaga.

O le mea lea, pe faʻapefea ona faʻaitiitia vave le lelei o le cholesterol toto i le fale?

  1. Mo le 4 masina, ave le 4% ava malosi o le propolis (7 drops per tablespoon of water three times in the day half a hour before meals).
  2. O se taamilosaga faalemasina o le paʻu o le lime mamago, eleele i totonu o se paʻu, ua fautuaina, ave se sipuniti faatolu i le aso, fufulu i le tele o vai. O le 2-vaiaso malolo, o lona uiga, a uma ona pasia suega, e mafai ona e toe faia le togafitiga o le maualuga o le cholesterol linden. E fautuaina le tuufaatasia o le vasega faatasi ai ma le taumafa o mea taumafa ua tumu i le vaitamini C (apu, fualaau suamalie, pi, rose vao) ma tapenapenetic sauniuniga e faavae i luga o le vaovao vaovao, stigmas corn, tansy, immortelle, mo le sili atu ona lelei.
  3. O le tolu-vaiaso o le suʻeina o ni pi pi i le tele o taimi, ia 'ai 50 kalama faalua i le aso. I le puipuia o le vevela, faaopoopo sina masima i pi i le taimi o kuka.
  4. Faʻafeiloaʻi o fatu o le vine (o le sipunipuni o fatu o le eleele i le tele o le vai i le taeao i luga o se manava gaogao), se laʻititi masina maualalo.
  5. A o le i ai se taumafataga, ave se sipuniti o le paʻu mai aʻagogogogo o le talatini mo le 2 vaiaso.
  6. Uu seleni (kuka mo le tolu minute o gaʻo o le laau, fatu o le sesame ma le suauu e faaopoopo), 'ai i le taeao po o le afiafi e faatolu i le vaiaso i le masina.
  7. O le ava Alfalfa e lelei lona aafiaga, i le taumafanafana e mafai ona e faatulaga se togafitiga, inu 2 teaspoons faatolu i le aso.
  8. O le 2 teaspoons o le laiseneina e le lavalava mo le 10 minute i le afa lita le vai, inu 1/3 ipu 4 taimi i le aso pe a uma taumafataga, vasega 2 vaiaso, se masina malolo ma mafai ona toe faia.
  9. O le malosi o le ava malosi o le lanu paepae ma le Japanese sophora (100 g o laau aina uma i le lita o vodka), e tumau i le pogisa mo le masina, e tusa ai ma le Art. sipuni faatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga seʻia oʻo i le iʻuga o le kulupulu.
  10. Vailaʻau vai e faʻafefeteina ai se mumu auro ('aiʻoti lelei se laulaau 20 cm, sasaa se lita o vai inu ma tuʻu ai mo le 24 itula). Inu se sipuni sipuni ao leʻi faia meaai mo le tolu masina.
  11. O loʻo i ai le faʻamaoniga o le paluga o le kalani ma le lemoni (o le sua o le kilokalama o le citrus ma le 200 kalama o le galala eletisi), faʻafesoʻotaʻi mo le tolu aso ma 'ai i le aso i totonu o le sipuni pesepetope o le 100% e faʻaitiitia ai faafitauli ma le tele o cholesterol, i le taimi lava e tasi e tuʻu ai toto toto.

O le mea lea, e tele auala e faʻaaogaina ai le faʻaumatia o le cholesterol, e le tatau ona e faʻavalevalea e faʻataʻitaʻi ituaiga eseese ma leai se faʻalavelave, pe a le faigaluega i le taimi nei. O sauniuniga e maualalo ai le cholesterol (statins) e itiiti le aoga mo le tino, ei ai aʻafiaga ma faʻaleagaina nai lo le agamalu ma faasolo malie otaota ma meaai.

Se vaega o talafaasolopito

O le valaau atu i se tagata talatala o se falemaʻi ola moni, o le tele o fomaʻi faasaienitisi e iloa ai lona tulaga faʻamalolo faʻapitoa. O le talaaga o lenei manu feʻai foliga mataʻutia ua faia i le tele o seneturi. Saienitisi oe suesue ma le maeʻaeʻa le ala o le taulasea ao fai mai se fomaʻi togafitiga o le faaaogaina o se "nila ola" po o le "suauu ola" mo le totoina, e pei ona faaigoa mulimuli ane, o Initia anamua ma o se tasi o faatonuga a Ayurveda.

Na faʻaaogaina e le "tama o vailaau" le taulasea o Hippocrates, o le tagata Roma o Galen, na faʻaaogaina e le saienitisi sili Avicenna (Ibn Sina), o faʻamaʻi uma o togafitiga aupito sili ona lelei i aso anamua na togafiti ai lana gutu, ma o lea na ia nofo filemu ai ma le saogalemu i le Renaissance. O le tele o le hirudotherapy e tupu i le 17-18 seneturi, na tuʻuina atu ai se tauva mo migraine, tuberculosis, gonorrhea, epilepsy. I se tulaga lautele, e ese ma mamao ese mai isi tulaga faʻaleaga.

E oo atu i le faaiuga o le 18 ma le amataga o le 19 seneturi, o manatu e uiga i le tele o mea na amata ona sui ma na galo le galo mo sina taimi. I Rusia, o le folasia o le hirudotherapy e avea ma togafitiga faalesoifua maloloina na togafitia lelei e le fomaʻi lauiloa o Mr. Ya. Mudrov.

I le ogatotonu o le seneturi lona 19, o le a faasolosolo malie lava le taoto i tua ma amata ona mafaufau i le taimi ua tuanai i vailaau faafomai, e ui lava o le totoletting o loo avea pea ma taitai i isi togafitiga togafitiga, ae ua faaaogaina mo isi faamoemoega e faaaoga ai isi metotia. I le taimi nei, o le fomai tipitipi lauiloa o NI Pirogov, na i ai ona lava talitonuga e uiga i lenei mataupu, na faaauau pea ona faaaoga nei anufe e taofi ai le toto, ma gau, o le tino ma isi maʻi tigā. Aemaise lava, sa aoga le taula i le taimi o le Taua Crimean, lea na avea ai N.I. Pirogov o se sui (ma le fomai tipitipi o Sevastopol).

Ae peitai, o le galo na le i umi, ma i le faaiuga o le 19 seneturi, sa matua taua le suesuega o lenei manu. O se mea e puipuia ai le toto toto (anticoagulant) na vavaeese mai le sela ese, ma o le enzyme (hirudin) na maua mai lona fulufulu, lea e mafua ai ona i ai le malosi o le peʻa. O le 1884 lena.

Seʻi oʻo i le 70 o le seneturi talu ai, o vaʻa e iai ma anufe lanu uliuli ma uliuli e mafai ona iloa i totonu o falemaʻi falemaʻi ma le FAP, e ui lava e tele taimi e tuu ai. Na tumau pea le avea o Hirudotherapy o se mea e ave i ai le faamuamua i nuu i tua, lea na le mafai ai, pe, i se isi itu, i totonu o nofoaga faasaienisi faasaienisi, lea e le o suia ai o latou manatu i luga o le hirudothpypy (galue o le G.A. Zakharyin, o le fomai o le physician V.P. Filatov). O le atinaʻe faasaienisi o Bdellototherapy na amataina i le afa lona lua o le 20 seneturi.

O le toe fananau mai o le hirudothpypy e pa'ū i taimi faigata mo Rusia ma faʻasalalauga muamua a le USSR - o le "faʻaseʻe 90s". O le gaioiga, e aofia ai vailaau mo togafitiga, o loʻo faʻaitiitia, ae tatau ona faia togafitiga. O lea sa ou manatua ai togafitiga faʻaleaganuʻu ma le faʻaaogaina masani o togafitiga. Ina ia maua se ola fou i le sailiga o le sosolo, o tagata na sili ona galulue ma malamalama i lenei itu ua amata ona fatuina ni "faatoaga" faapitoa mo le tausia o manu tulaga ese.

I le taimi nei, o le vave faʻalauteleina o le hirudotherapy i le 90s o le seneturi talu ai ua faʻamatalaina e le gata i le paʻu o le tamaoaiga ma le tulaʻi mai o faʻatoʻaga eseese o faʻalavelave uma lava i lenei tulaga. O le taimi lena, o le tele o mea na tutupu na faʻaputu i vailaau. O mataupu o le aafiaga o le tele o fualaau faasaina ua maua mai ai fualaau oona i luga o le tino o le tagata faatasi ai ma lo latou faaaogaina faaumiumi sa suesueina. Na aliali mai e faapea:

  • E masani lava ona maua e le heparin se mea e masani ona masani ai, o faʻafitauli i le foliga o le necrosis o le gaʻo,
  • O vailaau faʻamaʻi e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le au suʻesuʻe,
  • O fualaau o Hormonal e tele naua faʻamaʻiloga, ma o loʻo faʻaalia ai le thrombosis.

I se upu, eseese fualaau faasaina na maua mai ma le mafaufau o latou aʻafiaga: gasegase o le tino, faʻalavelaveina o galuega taua a le tino ma le tino atoa, o nisi taimi e ogaoga le ogaoga, o le mea lea ua faʻapupula atili ai suʻesuʻega faasaienisi i togafitiga faʻaleaganuʻu (pe'ā mafai) (ma le sili ona lelei) hirudothherapy ua aloaia.

O le Hirudotherapy e faʻaaogaina lautele, aua na toe maua ai le aia tatau e auai ai i togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga masani o togafitiga.

Meaʻai mo le atherosclerosis

O meaʻai talafeagai o se tasi lea o auala taua e puipuia ma togafitia ai le atherosclerosis. O fautuaga lautele mo se anti-atherosclerotic taumafa e faapenei:

  • Mo meaai, faʻaaoga le suauu, lea e aofia ai le Omega-3-flaxseed, rapeseed ma le olive.
  • Alu ava e tatau ona vaʻaia, e le sili atu i le 150 ml o le uaina o le laulau e faatagaina. Aua nei galo o le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le paʻu, o lea e le tatau ona e ave i se atherosclerosis maʻi.
  • E tatau ona e lafoaia le falaoa papaʻe, ma 'ai le falaoa mai le falaoa lelei atoa e aunoa ma le fefete.
  • E fautuaina ina ia 'ai fualaau aina ma fualaau faisua i le tele e mafai ai, ia sili atu le fiafia i fualaau moli, otaota, iʻa.
  • Faʻaitiitia le taumafa o manu.

E mafai ona e maua faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le togafitiga o le atherosclerosis ma se meaai i totonu o le tusiga talafeagai o la matou 'upega tafaʻilagi.

Hirudotherapy mo maʻi fatu fatu

O mea faʻamalolo o le uʻamea na lauiloa e tagata Aikupito anamua ma Asians. E ui i le mea moni e faapea, o togafitiga faʻaleaganuʻu i soo se auala e faʻaleagaina ai le togafiti o togafitiga, o le faʻaaogaina o lenei auala e faʻamalosia ai le kosi o le tele o pathoces cardiovascular.

Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tosoina e le taʻavale taʻitasi 80-140 mea faʻasolosolo i le toto o le tagata maʻi. Faatasi ai ma i latou, o loʻo i ai mea e iai le vateatea ma o loʻo i ai se aʻafiaga o le antispasmodic. O lea, ua faʻaitiitia le toto maualuga, lea e maualuga le atherosclerosis.

Lisi foʻi aʻafia vaega faapitoa - hirudins, e puipuia ai le toto ma faʻamalosia ai lona faʻamalosi. Faʻafetai i a latou gaioiga, o le toto i totonu o vaʻa laiti ma capillaries e faʻapitoa.

E fesoasoani Hirudins e faʻafetaui tulaga faʻapitoa:

  1. hypoxia - le lava o le okesene i nisi totoga,
  2. thrombosis, o le mea mulimuli e mafai ona taʻitaʻia ai le vaʻaina o vaa,
  3. atherosclerotic plate e faʻaleagaina ai vaʻa ma faʻafefe ai latou lumen,
  4. fulafula o le tino e avea o se taunuuga o le alualu i luma o le microcirculation.

E taua le iloa o le lago e maua ai le suavai lelei, aveesea le vevela vevela ma toxins ma toxins. O lenei aafiaga e faaauau pea e le gata i le taimi o le vasega, ae mulimuli foi i le 24-48 itula pe a maeʻa.

E fesoasoani le Hirudotherapy e faʻamafiesea ai le tiga - o se tasi o faailoga masani o le atherosclerosis. E le gata i lea, o le faalilolilo o loʻo i totonu o le vavalo o loʻo i ai se faʻafiafiaga ma le faʻaleagaina o aʻafiaga.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻatinoga

E pei lava o soʻo se togafitiga faafomaʻi, o le hirudotherapy ei ai le tele o faʻamatalaga ma faʻailoga mo le faʻaaogaina.

Hirudotherapy ei ai le tele o faʻaaliga.

O vailaʻau faʻamalosi e maua i le fulu o lago e maua ai se aafiaga lelei i totoga uma.

Hirudotherapists e faʻaaoga vailaau faafomaʻi i le togafitiga o pathomas cardiovascular:

  • vailaʻau vevela o pito i lalo, faʻapea foʻi ma faʻafitauli - faʻamaʻi pipisi o le gaʻo ma faʻasolosolo,
  • soloia le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo ma maʻi o le gaʻo,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi - faʻasalaga pe faʻaleagaina le faiʻai o le brain,
  • cerebral arteriosclerosis,
  • coronary atherosclerosis,
  • atherosclerosis o le aorta abdomina,
  • siama fatu fatu
  • ogaoga maualuga, lea e maualuga ai le maualuga o le toto maualuga i le 140/90 mm Hg,
  • maʻisuka faigata i le angiopathy.

I nisi tulaga, o le hirudotherapy ma le aveesea o le atherosclerosis o pito i lalo e faasaina.

O faʻamaoniga i lenei faiga e:

  1. Le i ai o neoplasms mama.
  2. Faʻasalaga ma taotoga ma le toto tele.
  3. O le vaitaimi e 3-4 aso aʻo lumanaʻi ma pe a uma le faʻagasologa.
  4. Tamaiti ma matutua.
  5. Agavaʻa i allergies.
  6. Tina ma le lactation.
  7. Tuʻufaʻatasiga faʻamaonia, lea e itiiti ifo i le 100/60 mm Hg le toto maualuga,
  8. Hemophilia o se togafitiga faʻasolo e fesootaʻi ma le maʻi o le toto,

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le hirudotherapy e faʻasaina i le tulaga o le anemia - o se maʻi lea e itiiti le hemoglobin ma le toto mumu mumu i le toto toto e tasi.

Hirudotherapy mo atherosclerosis

Faʻasalaga le atheromatous i laʻau o pito i lalo, o le tagata maʻi e faitio i se lagona o le malulu i totonu o vae ma "pulupulu nifo". O le paʻu i luga o vae ua paʻu pe ua avea ma lanu paʻu.

I mataupu e sili atu ona maualuga, gau o le lauulu, tiga o le tiga, togi redden, maʻi o le gaʻo, faʻailo foliga.

O le sili ona lamatiaga o le aʻafiaga o le tino o le tino, o lona uiga. necrosis.

I luga o le Initaneti, e mafai ona e mauaina le sili atu i le tasi le toe iloiloga o tagata gasegase oe na aafia i le lelei o le togafitia o le hirudotherapy.

O lenei faiga mo atherosclerotic vascular lions ei ai sona aoga aoga ile tino:

  • saturates tissues i le okesene,
  • faʻateleina le tafe toto
  • faʻaitiitia le viscosity o le toto
  • toe faʻaleleia capillaries,
  • faamalolosi puipui puipui lapisi,
  • faʻaititia le mea o le "leaga" cholesterol.

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga o loʻo i luga o le hirudotherapy, toto maualuga ma le fatu o tagata gasegase pe a maeʻa le pasia o togafitiga e toe foʻi i le masani. E fautuaina e fai se faiga faapena 2-3 taimi i le tausaga. O le iʻuga, o le atinaʻeina o togafitiga, o loʻo faʻasaʻoina, ua toe faʻaleleia ai toto, o tagata mamaʻi e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi.

O le Hirudotherapy ua masani ona faʻaaogaina i le atherosclerosis o vaʻa-gataifale. O le faʻataʻitaʻiga e puipuia ai faʻafitauli masani o lenei ituaiga faʻamaʻi - angina pectoris, faʻaʻau fatu ma fatu faʻamaʻi fatu. E mafai e tagata maʻi ona faʻamalo ese le faʻaleagaina o faʻamaoniga e pei o le ulu o le ulu, faʻafitauli o le manava, tiga ma vaivaiga i vae.

O le Hirudotherapy e faʻaaogaina foi mo le atherosclerosis o le aorta abdominal, o le tele o le uaea i le tino o le tagata. O le tino o le faamai e matautia ona o le tele o le taimi e tau atu ai i le faaputuputuina o le palasima i totonu o le aorta, o le sikuea o le valve ma le vavalalata o le mama valve.

Ole lanu e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le cerebral atherosclerosis, lea e sau faatasi ma le ulu tiga e aunoa ma se localization tonu, le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina, le lelei le mafaufau, le lavava, le lelei le faatinoga, ma le tautala, meaʻai, ma le manava.

O le faiʻai o se tasi o vaega autū o le tino, o le mea lea o le faʻaaogaina o le hirudotherapy o le a fesoasoani e puipuia ai le tele o aʻafiaga o le atherosclerosis - faʻaititia ai le poto, faʻaleagaina ma le valea.

E faʻapefea ona saunia mo le faʻatinoga?

E ui lava i le aoga o le hirudotherapy, ae o se faaopoopoga i togafitiga autu mo le atherosclerosis.

O lona faavae o le faʻaaogaina o fualaau ma meaʻai.

Togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo e amata i le maeʻa o se suʻesuʻega maeʻaeʻa.

E na o taunuuga o le suʻega, e mafai ai e le fomaʻi ona atiae se togafiti aoga lelei.

Faʻamatalaga o togafitiga e aofia ai:

  1. ECG o le fatu maso.
  2. Mataʻituina o le BP.
  3. Suʻega faʻataʻitaʻi o toto toto.
  4. Suʻega o le toto ma le faʻamalosi.
  5. Suʻega o le lipid profile.

Faʻataʻi mo vailaau e le o le atheromatous o le gaʻo e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faasaina e pei o statins, fibrates, acidic nicotinic, ma le LCD sequestrants. I le avea ai o se faʻaopoopoga, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina foi le faʻaaogaina o meaola, faʻamaʻalo, ma fualaau oona, antispasmodics, vasodilators, angioprotectors.

O le mataupu autu o mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol o le faaitiitia o le gaʻo na maua ma meaai. O le mea lea, o maʻi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona teena:

  • ituaiga gaʻo o aano o manufasi ma meaola gaʻo - puaa, ponaivi, kusi, ponaivi, ma isi,
  • afaina - ate, faiʻai,
  • ituaiga iʻa oona - meaola, gaʻo siliva, vao, fuga, etc.,
  • paluga, kuka, ulaula ma falai meaai,
  • oloa gaosi susu,
  • sausage, sausages ma egg egg yolks,
  • meainu suamalie gaʻo, kofe malosi ma tii,
  • falaoa oloa o falaoamata o meaʻai,
  • sweets - sukalati, suti, kuki, ma isi.

I le taimi o le togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ai ona faʻamalosia le taumafa i meaʻai faʻatoʻaga o loʻo i ai fiber masani. Latou te fesoasoani i le faʻamaonia o le gaogao, lipid ma le gaʻo gaʻo.

O lapisi e tatau ona kuka i totonu o le kuka, tao tao poo le vaʻa. Faaaogaina o le taumafa (faasologa o aso - 5g) e sili atu ona sui i mea manogi.

O le lisi mo togafitiga o le atherosclerosis e aofia ai:

  1. Meaʻai maualalalo-lapisi o lapiti, moa, ma isi.
  2. ituaiga iʻa e leai ni gaʻo - hake, uʻamea, bream, carp, ma isi.
  3. Fagaoa oloa mai le falaoa lelei.
  4. Lactic acid oloa maualalo i mea maualalo maualalo.
  5. Fugalaau fou, vine, otaota ma fualaʻau.

O le lisi e tatau ona aofia ai le lanu meamata ma sua masani.

Umi taimi o togafitiga ma faʻafefeteina le saite

O le umi o le polokalame o le hirudotherapy e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le ogaoga o le maʻi ma le soifua maloloina lautele o le maʻi. O nofoaga e tuʻu ai le fomaʻi e faʻamoemoeina e le hirudotherapist, ae i le averesi o le faatulagaga e ese mai i le 4 i le 10 fasi vaega.

I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e alu i le 7 i le 10 sauniga ma se vaitaimi o le 3-4 aso. Ona tatau ai lea ona malolo le tagata maʻi mai lenei faiga mo le masina. Ona toe fai lea togafitiga.

I le togafitiga o le atherosclerosis o le maʻisuka pito i lalo, e tuʻuina e le fomaʻi ni lago i tapuvae, nofoaga i le va o tamatamai vae ma le popliteal fossae. O le gase o le anufe e saogalemu mo le tino o le tagata. O loʻo taua i lalo le faʻamatalaga e tatau ona iloa e tagata uma e maʻi i lalo o le hirudotherapy:

  • A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o manua na paʻu i le limamatua o le 1-2 mm ma le loloto o le 1.5 mm tumau i luga o le paʻu.
  • I luga o le gaʻo, o le paʻu e maua ai se uila, ae aua e te popole, aua o se mea masani lenei e aʻafia ai le gasegase o le tino. Ona oʻo lea i le lanu samasama, o se suiga e mafai ona tumau mo le 2 vaiaso.
  • A maeʻa le faʻagasologa, e mafai ona faaauau le gasegase, lea e tupu taitoatasi mai le 2-6 i le 12-24 itula. E talitonuina o le umi o le gasegase o le toto, o le tele foi lea o le vaʻaia o le kapelu.
  • Afai e sili atu i le 24 itula le tafe toto, ona tatau loa lea ona taofi e ala i le faʻaaogaina o se ofu faʻapitoa, pe a fai e tatau ai. Aʻo leʻi faʻaaogaina le laei, ua soloia le manua i se vaifofo 3% hydrogen peroxide. Afai e mafai, e sili atu le tuu o le omomi i le nofoaga o le gaʻo ma faʻapipiʻi i se fusi.

A maeʻa le 3-5 vasega, e mafai ona tupu mai le paʻu i totonu o le meaʻai. O lenei mea ofoofogia e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o tala faʻasolopito o loʻo i ai i le vavalo. E mafai ona e faʻamafiesea mea manogi e ala i le faʻaaogaina o se solo i totonu o le vaifofo i le manua (1 lepp.) I totonu o se ipu vai inu).

O le foliga mai o le fulafula ma le mumu i totonu o le eria e le o se mafuaaga e faalavelaveina ai le taualumaga. O lenei gaioiga e faʻamatalaina i le tolopoina o enzymes ole vaʻai i totonu o le tino o le tino.

I le iai o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi, o le faʻalauteleina o le pipisi o manoa - o le tino, inguinal ma axillary - e mafai. E le mafai foi ona taua lenei mea o se mafuaaga e faamuta ai le faiga. E sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi togafitiga o le a ia faatonuina fualaau faasaina.

O aoga o le hirudotherapy o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga