Aisea e le mafai ai ona e tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina, o le a le lamatiaga? O le a le mea e tupu pe afai e te tuiina le inisalini i se tagata maloloina?

O le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina e matua lauiloa, ae o loʻo i ai se mea tutusa. E le gata i lea, e matua lamatia lava. O le a le mea e tupu pe afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata soifua maloloina? E maofa lava?

Matou te fia taʻuina atu ia te oe se tasi o tala aoga na tupu i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma ave le inisalini. O le taimi lava na ia matauina ai le alu o le fagu ma lona inisalini mai le faitotoa o le pusaaisa lea na teu ai. I le taimi muamua, na te le faapipiiina soʻo se taua tele i lenei mea seia oʻo ina maua se pulou gau mai se fagu vailaau i le potu o lona atalii. Ina ua mavae lena, na suia le olaga o le tamaitai e faavavau.

O lona atalii na i ai ni faafitauli i fualaau faasaina, lea na iloa lelei e le aiga, ae e leai se tasi e masalosalo o le a manao e taumafai e inuina le inisalini. Na faʻapipiʻiina uma faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasaina, ae o le manatu o le nanaina o le inisalini mai lana tama e leʻi oʻo lava i le mafaufau o le fafine.

Ina ua mavae le tele o tausaga o le faafitia ma pepelo (ma le masina na faaaluina i se nofoaga mo le toe faaleleia), na iu ina taʻu atu e le atalii i lona tina le mea moni. Na ia iloa o le a "inu" o ia i se mataua o le toto toto, o lea na ia taumafai ai e tutusa lona aafiaga e ala i le tuiina o ia lava i le inisalini. I le le iloa o faatonuga o le suʻega, na ia faʻatumu le tui i le afa afa ma ua leva ona manaʻo e tuʻuina atu ia te ia se tui. Ae, o le mea e lelei ai, na ia toso ese le nila mai lona lima i le taimi, e aunoa ma le faia o se tui ona o se lagona o le tiga ma le fefe.

Na iloa e le tama e faia e le tina pe tusa o le 5-6 injections o le inisalini i aso uma e tumau ai i le soifua maloloina. Ae na te leʻi iloa o se tagata e leai se maʻisuka e matua lamatia mai le tuiina o le inisalini.

O a ni aʻafiaga o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia ai le inisalini masani o tui, talu ai e le o toe gaosia e le pacreas le tele o lenei hormone e pulea ai le toto i totonu o le tau. O le mea lea, afai o se tagata soifua maloloina e aʻafia le inisalini, atonu o le a latou maua le hypoglycemia. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le toto maualalo maualalo e mafai ona oʻo atu ai i le leiloa o le mafaufau, le atinaʻeina o le faoa faamalosi poʻo le hypoglycemic coma. O nisi taimi e oo lava i le maliu e mafai ona tupu.

E taua le maitauina e le gata i tupulaga talavou o tauivi ma suʻega o vailaau faʻasaina ma le inisalini. E i ai mataupu pe a teena e teine ​​talavou le maʻisuka le insulin e pulea ai lo latou mamafa. E faʻaaogaina foi e le au taʻavale le inisalini e faʻatele ai le maso maso, e masani lava ona tuʻufaʻatasia i le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le a se mea e mafai ona e faia e aloese ai mai lenei mea?

Talanoa ma lau fanau e uiga i le inisalini. Ia mautinoa latou te malamalama i le faigofie o le fasiotia o se tagata e leai se inisalini e maua i le maʻisuka. E maua e le maʻisuka aʻoaʻoga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le inisalini, ma tusa lava pe a uma ona latou faia ni mea sese e fesootaʻi ma lona fua. E taua foi le faamalamalama atu o le inisalini e le o iai meatotino o nakoti.

O mea taua ia e lua ia iloa e uiga i le inisalini:

O le inisalini o se fualaau ola mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i ni pusa laʻititi, taʻitasi mo tagata taitoatasi. O le inisalini e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, ma afai e faʻaaogaina, e oʻo lava i se fuamoa itiiti e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona afaina i tagata.

Ole inisalini e le aumaia le euphoria, e tutusa ma fualaau faasaina.E tatau ona faamamafaina e faapea, e ui lava o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia ai faailoga o le inupia, e matua leai lava se lagona o le euphoria - peitaʻi, e lagona e le tagata le fefe.

E tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le inisalini, o le lamatiaga autu o lenei mea matautia o le hypoglycemia. O lenei lamatiaga, faatasi ai ma le ono mafai e se tagata ona ave faalilolilo insulin i uo ma aiga, atili faateleina le manaomia ma le taua o le faia o se talanoaga matala ma le malamalama i mea lamatia uma e fesootai ma le sauaina.

E mautinoa lava, o maʻisuka uma e mafaufau pe faapefea ona ese lona tino mai le tino o tagata e aunoa ma se siama o le maʻisuka ma o le a le mea e tupu pe afai e te tuiina le inisalini i se tagata maloloina? I le taliina o nei fesili faigata, e tatau ona e malamalama i mea o loʻo faia e lenei hormone, faʻapea foi ma le auala e aliali mai ai ma mou atu mai le tino.

O mafaufauga uma o le maʻisuka mafaufau e uiga i le gafatia o le inisalini o le inisalini, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka. E ui lava, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻasologa o le faʻamaʻi, i le avea ai ma tulafono, e le manaʻomia ai le faʻaofiina o le hormone faaopoopo, e mafai ona faʻaaoga se tasi aoga e faasaʻo ai le maualuga o le suka.

Faamatalaga lautele e uiga i le hormone ma lona aafiaga

Soo se tagata e mulimuli i le endocrinologist o le a taʻu atu ia te oe o le afaina o se hormone gaosia faaopoopo e le afaina ai le paleni o le endocrin system. O le mafuaʻaga lea e le gata ina faʻafeiloaʻi ai le puleaina o le inisalini e aunoa ma le vaavaaiga faafomai ma le suʻesuʻega, ae faʻasaina foi le faasaina!

Taua : O le solia o lenei tulafono e mafai ona lamatia ai le gata mo le ola maloloina o le tagata, ae mo lona ola foi!

O le inisalini o se hormone sili ona taua o lona autu autu o le vaeluaina o gaʻo. I le tulaga o le le lava o le tino, o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le soifua maloloina ma le soifua maloloina. I le taimi lava lea e tasi, o le iloa e tasi o le kulukose i totonu o le toto e le mafai ona avea ma se siama o le maʻisuka. Ae ui i lea, o lenei mea e mafai ona iloa o le "logo muamua" ma o le faailo e vaʻaia.

O le tele o taimi, o le suka e "oso" i fafine maʻitaga, o le mafuaʻaga lea ua maua ai i latou e pei ona taua. O se isi mea tutusa e fesootai tuusaʻo ma le le atoatoa o le hormonal i le tino o le lumanai.

I le taimi lava e tasi, e afaina ai totoga taʻitasi mai le mamafa o le avega, ma e le mafai e le pancreas ona taulimaina lana galuega autu, aua e leai se insulin talafeagai mo le lelei o le galue. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, o faʻafitauli e mafai ona tutupu.

Manatua : E tusa ai ma se suʻesuʻega WHO, e tusa ma le lua miliona tagata e maliliu i tausaga taʻitasi mai le maʻisuka i le lalolagi ma faʻafitauli na mafua mai i lenei maʻi! Taumafai e asiasi i lau fomaʻi i taimi uma lava e mafai ai, faʻamaonia le meaʻai ma taʻitaʻia se olaga masani. O le maʻi suka e le o se faʻasalaga!

O faʻamatalaga sili ona taatele, e tatau ona faʻaalia:

  • ketoacidosis
  • hypoglycemia,
  • retinopathy
  • gangrene maʻisuka
  • afaina toto
  • ma le nephropathy.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi pipili, ona o le maʻisuka e masani lava ona liliu atu i se tagata maʻi poʻo le oti foi.

Ae, e le o mea uma e matua mataʻu. I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga talafeagai ma le gaioiga faaletino, o se tulafono, e le tulai mai ni faʻafitauli. Ae toe foʻi i le inisalini.

Faʻatauina i le maʻisuka ituaiga e le fautuaina. O le mea moni, i le aluga o taimi, e ono masani le tino i le mea moni o le hormone e ulufale e aunoa ma lona auai ma i le lumanai "ua le taliaina" ia gaosia tuusaʻo, lea o le a mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka moni. O le tulaga e sili atu ona leaga i tagata soifua maloloina.

O le inisalini o le inisalini o se vailaʻau matuia tele lea e tele aʻafiaga itu. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻatau i le na o le mauaina o se fomaʻi mai se fomaʻi.

Afai e te tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina, o le a tupu, e mafai ona leaga, e ui lava e faalagolago uma lava i le togafitiga e faʻatonuina. Ma talu ai ona tulaʻi sea fesili, e faanatinati le faʻalolotoina o lou malamalama i lenei autu.Ma o nisi tagata e taumafai e muamua muamua ona e faamasani ma le aʻoaʻoga.

Ole inisalini o se hormonone mamana o lona gaioiga o le tuʻuina atu o le kulukose i sulu o le tino. Ae le o le inisalini lava ia e tuʻuina atu le tufaina, aua o lenei mea e faʻaosofia ai puipuiga faʻapitoa i totonu o sela, o lona gaioiga o le tuʻuina atu lea o le suka mai le faʻamalama i totonu o sela.

Faʻalavelave faʻaleagaina ile inisalini e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina atoatoa. Tau lava o le maualuga o lenei hormone e faalagolago i le tele o aʻafiaga i fafo - popolega, popolevale, vaivai, poʻo le soona masani o le tino. O le le atoatoa o le inisalini e iloa ai o ia lava o se manao malosi e 'ai, po o le a lava le suamalie. E moni lava i lenei setete ua oʻo mai le manatu - o le a le mea e tupu pe afai o se tagata soifua maloloina e aʻafia insulin. I le maʻisuka, manino o loʻo i ai se lisi o faʻamaoniga o le le atoatoa o le suka.

I le isi itu, e manaomia le kulukose mo le tino e gaosia ai le glycogen, lea e fafaga ai le metabolic process with energy. Afai e le o iai lenei mea i totonu o siama, o le a le mafai e le tino ona talepeina lalo o le eletini ma gaʻo i totonu o mea amino e talafeagai mo lona gaioiga taua. O le faagasologa o le gaosiga o le malosi ua taʻua o le anabolism.

O anabolic galuega o inisalini e aofia ai le felauaiga o ions ma amino acids i totonu o sela o le tino atoa. A aunoa ma lea, o le synthesis protein o gaʻo gaʻo ma tulafono faatonutonu o lo latou tafe atu i totonu o le toto e le tupu.

Soʻo se solia o nei galuega tauave e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga poʻo le oti foi o se tagata. O meatotino o le inisalini e lauiloa e le gata i fomaʻi ma saienitisi, ae faʻapea foi i tagata afeleti ma o latou faiaoga. O le mea moni e faʻapea o tagata taʻavale e le mama i le lima, e faʻavave le faagasologa o le gaosiga o le kulukose, ma, mulimuli ane, gaʻo, faia ma le loto i ai le insulin i ni fua laʻititi.

O lenei faiga e matua faasaina e le faalapotopotoga o taʻaloga faavaomalo, ma e le gata ona e le talafeagai i isi tagata taʻaleti, ae na o le oti. E tusa ai ma fuainumera, e sili atu i le 75% o tagata taʻavale o loʻo faʻaaogaina le inisalini e faʻavavevave ai lo latou gasegase ua maliliu pe na maua ni mea e le mafai ona faʻaleagaina i le faiʻai ma isi gaioiga i totonu.

Faailoga o le sili atu o le hormone

Ole le atoatoa o le inisalini o se maʻi faʻamaonia. Ae afai o se tagata e soifua maloloina ma o loʻo i ai se tulaga masani i le tino, o le inisalini e mafua ai se tali. O le mea moni, i lenei tulaga, e amanaʻia o se mea oona, ma e faʻaalia e le tino.

Muamua lava, o suka uma e faʻavaveina mai le toto, o se tulaga e taua o le hypoglycemia. E faʻaalia mai i le osofaʻi malosi o le toto, faʻafefete lima, maʻi o le ulu, faʻalavelave, faʻalavelave popole, faʻalautele tamaiti aoga ma le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga.

O le maʻi suka

O loʻo i ai se faʻamaʻi maʻoti e mafua ai le le lava o le inisalini i totonu o le toto. E taʻua o le maʻi suka. O lenei maʻi e atiaʻe mo mafuaʻaga eseese - faʻaleagaina le pancreas, faʻamaʻi pipisi, oona. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻalavelave. O le maʻi o le 1 ma le 2nd ituaiga. I le tulaga o le ituaiga 1. O le tino e leai se inisalini ma, o se taunuuga, glucose. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le kulukose i totonu o le toto, ae e le o aʻafia e sela i soo se auala. O le maʻi ua manatu e le mafai ona faʻaleleia.

Maʻi faʻamaʻi

O le sili ona leaga o taunuuga o le maʻi o le kulukose o le toto o le maʻisuka. Ina ia aua le pauu i totonu, o le maʻisuka e tuiina i latou lava i aso taitasi o le hormone. O le numera o injections, ma le fua o le fualaau faasaina, e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, le matua o le maʻi, ma le tele o isi mea.

E talitonuina e oʻo lava i le laʻititi o le inisalini e mafai ona faʻapipiʻi se tagata soifua maloloina i totonu o se siama. O le mea moni lava e le o le mataupu. Ina ia mafua ai le hypoglycemia, o ai ma le oti, o loʻo i ai ni vailaau mautinoa.

Ole laʻititi laʻititi o le inisalini e 100 iunite. O se tui tui inisalini atoa lea. I le ala, latou te laʻititi tele nai lo suauu masani.

Ina ia mafai e se tagata ona faatupuina le coma, e tatau ona sili atu ma le 30 taimi e sili atu ai i lenei tui. E tusa lava pe a maeʻa lenei mea, o le a faʻalavelave le tulaga o se tagata i ni nai itula. Ma i le tele o tulaga, e mafai ona faʻaolaina le tagata manua e fomaʻi faʻafuaseʻi.

O le maʻisuka coma e tupu foi i le maualuga o le kulukose o le toto. E masani lava e 2.75 mmol / l pe lalo ifo o lenei vaega. I lenei tulaga, o le gaioiga a le faiʻai ua faaitiitia, talu ai e galue i luga o le malosiaga e maua mai i le faaleagaina o le suka. O le faiʻai ua pipii i tulaga - o le cortex, subcortex, cerebellum, medulla oblongata. O le ata lava lea e tasi o se faaletonu o le tino o le tino e tupu i le matelaina o le okesene. O lea ituaiga o le faiʻai e iloa ai o ia lava o le atuatuvale, leai o se tautalaga, faʻavevesi, palapitations, leai se mafaufau.

Faailoga o se insulin Coma

O le televave poʻo le leai o le inisalini e mafai ona tupu mo ni mafuaaga se tele. O le mea autu o le maʻisuka moni. I lenei tulaga, soʻo se solia o le tulafono o le inisalini pulega e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le coma.

O maualuga maualuga o le hormone e mafai ona faʻaalia ma tuʻuina atu ma le loto i ai e ala i tui. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a taumafai le tagata taʻavale e vave faʻavave lana metabolism, pe afai o se teineitiiti i lenei auala e taumafai e susunuina sosoʻo gaʻo i lona tino.

Po o le a lava le mafuaaga na tulei ai le tagata e faataitai i lona soifua maloloina, o le seti o faailoga o le latalata atu i le coma e masani lava ona tutusa:

  1. O le vaega muamua o loʻo faʻaalia e uiga o le mafaufau. O se tagata e fiafia pe sui foi, o loʻo faʻaalia ai se faʻafitauli lotovaivai. E le taliina ni fesili, ni lagona le fefe.
  2. O le laasaga lona lua o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. O le tagata e atiina ae ni talatala i luga o ona foliga, o le pala o le a faateleina, o le tautala e le mafai ona faʻamalosia, o le gaioiga o le tino e maamaʻa ma e le mafai ona puipuia.
  3. O le lona tolu o tulaga o loʻo faʻamalamalamaina e tamaiti vavalalata, gaogao o maso uma, toto maualuga. O lenei amio o le tino e foliga mai o se gasegase faʻamaʻi.
  4. I le taimi mulimuli, o le tagata e toʻafilemu. O le toto toto e paʻu i se tulaga sili ona maualalo, o le fatu o le fatu e faʻagesegese lemu, e malolo uma maso. Tuʻu le tao, taofi le manava, oti le oti.

Afai e fesoa- soani se tagata i se tulaga faanatinati, faatasi ai ma faailoga muamua o le latalata mai, o le a leai se auala e puipuia ai o ia mai taunuuga o sea tulaga. E mafai ona tupu vave, mo se faʻataʻitaʻiga o le faʻaleagaina o le myocardial. Pe sau 2-3 masina. Atonu o le maʻi lea o Parkinson, epilepsy, ma, e tusa ai ma le hypoglycemia masani.

Faaiuga ma Faaiuga

Le faaiuga mai faamatalaga na maua mai. Afai e tui se tagata i le inisalini, ona foliga mai lea o le a le vave maliu o ia. Ma o lona soifua maloloina o le a le mafatia lava. O le fua faatatau ole gasegase o le a na o sina siʻitia. Ae i le lumanaʻi, o faʻafitauli mai se ituaiga o tui e ono aliali mai.

E le gata i lea, o le a sili atu le leaga nai lo le tulaga o loʻo aʻafia ai tagata e maua i le maʻisuka. O le inisalini e malosi ma i lona lava ala elemene mataʻutia matautia. E matua matautia le faʻaaogaina mo isi faʻamoemoega.

O le inisalini ua avea o se tasi o hormonia sili ona taua o mea uma e gaosia i le tino o le tagata. E maua mai e le pancreas ma faʻafoeina le metabolism o gaʻo. E oo lava i le sili ona taua o mea sese o lenei hormone mai le faailoga masani o faʻalavelave faʻaleagaina ua amata ona tupu i totonu o le tino. Ae e taua le maitauina e tusa lava pe o tagata soifua maloloina atoatoa, o le maualuga o lenei hormone e mafai ona fesuisuiai, e masani lava ona tupu lenei mea i se tulaga faigata. Ma le soifua maloloina lelei, o nei faailo e vave lava ona toe foi i le masani. O nisi tagata latou te popole pe o le a le mea e tupu pe afai latou te tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina o loʻo faʻaaoga lelei lona paʻu.

O le a le mea e tupu pe ae tuiina le inisalini i se tagata maloloina?

Afai e te faʻalauiloaina le inisalini i se tagata soifua maloloina, ona tutusa lea ma le mea moni o nisi mea oona o le a tui i totonu o le tagata. I totonu o le toto, o le maualuga o le hormone e maualuga lona malosi, lea e mafua ai ona faaitiitia le aofai o le kulukose ma le hypoglycemia. O lenei tulaga o se lamatiaga tele i le soifua maloloina o le tagata ma le ola. I le tele o taimi, faatasi ai ma le faateleina o le inisalini i totonu o le toto, o gasegase e pauu i totonu o le tino, ma afai e le maua se fesoasoani i le taimi, ona mafai ai lea ona tupu se taunuuga matautia. Ma o nei mea uma e tupu ona o le hormone na ulufale atu i le tino o se tagata na te leʻi manaʻomiaina.

Afai o le tui na tuʻuina atu i se tagata soifua maloloina e le mafatia i le maʻisuka, ona i ai lea o ona numera o le soifua maloloina:

  • maualuga le toto
  • arrhythmia e atiina ae,
  • gatete i vae
  • migraine ma vaivaiga lautele,
  • o se tagata e faʻaleagaina
  • o loʻo i ai se lagona o le matelaina i le lotolotoi o le gaoioi faifai pea,
  • faamaopoopoina o gaoioiga uma ua faalavelaveina,
  • o tamaiti aoga e matuā tele lava ina afaina.

O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i le amnesia, faʻanoanoa, ma le hyperglycemic coma.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma le kalama i le lima. I le tulaga o se toso malosi i le kulukose, e tatau ona tatala le lole.

A oʻo ina mafai ona tuʻuina atu le inisalini i se tagata soifua maloloina

O nisi taimi e togafitia e fomaʻi le inisalini i tagata maloloina lelei i lalo o le ogaoga o mafatiaga, faʻapea foi i le taimi o le malosi tele, pe a le lava lenei hormone i le tino. I lenei tulaga, o le hormone e le gata ina mafai, ae e tatau foi, ona o lona le lava o le a taitai atu ai i le hyperglycemic coma.

Afai o se tagata soifua maloloina e afaina i sina inisalini, o lona soifua maloloina e le o se mea lamatia. O le faʻaitiitia o le faʻaaliga lautele o le kulukose i totonu o le toto o le a na o se lagona o le fiaai ma le vaivai vaivai. Ae i se mea e seasea tupu, o le tuiina o se mea itiiti lava e mafai ona oʻo atu ai i le hyperinsulism, lea e faʻaalia mai i na uiga:

Tala o le au faitau


Vladimir
61 tausaga

  • o le paʻu e faasolosolo malie le paʻu
  • afu tele
  • faʻaititia o le faʻalogo
  • o le galuega a le loto ua faalavelaveina.

E le gata i lea, o le gatete e aliali mai i vae, ma o lagona masani e lagona i muso.

O se tagata tino maloloina e mafai ona faʻatulagaina le inisalini e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi ma i lalo o lana faʻatonuga saʻo.

O le matautia o le inisalini

E tatau ona manatuaina o le fua o le inisalini mo se tagata soifua maloloina o le 100 PIECES - o se tui atoa lenei o le inisalini. Ae i tulaga faʻapitoa, o lenei aofaiga e maualuga atu, e faʻalagolago lava i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata soifua ma lona natura. E i ai tulaga pe a tumau se tagata e ola, e tusa lava pe sili atu i le 10-20 taimi lenei fua. O lona uiga e iai se avanoa i se tagata i le olaga e oʻo lava i se faʻalavelave maualuga o le inisalini. O se coma e atiina ae i se mea i totonu o le 3 itula, pe afai i le taimi nei e faamautinoa le tafe o le kulukose i totonu o le toto, e taofi le tali.

Ole fua o le inisalini mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka e faʻapitoa e le endocrinologist, faʻalagolago i taunuuga o suʻega. E masani lava, o le maʻisuka e faʻamatala mai le 20 i le 50 iunite o le hormone.

E tusa lava pe itiiti ifo le tele o le mea na faatonuina e le fomaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai se fomaʻi.

Ole fua o le insulin mo le maʻisuka e silia ma le 50 iunite. Faatasi ai ma le faʻaofiina o lea ituaiga o fualaau faasaina, ua tupu ai se faʻafitauli o le hypoglycemic, lea e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi.

O le a se mea e tupu pe afai e te faʻaosoina le inisalini i se tagata maloloina?

Faatasi ai ma le toe faia o le hormoni i se tagata soifua maloloina, o le tino o le pancreatic, faamai o le endocrine ma le le atoatoa o le tino. O le mea lea, o tagata soifua maloloina e tuʻuina atu lenei vailaʻau e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi ma e na o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ma o le a le mea e tupu pe'ā e inu inisalini

Afai o se tagata soifua maloloina e inu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi poo le inisalini faapitoa, e leai se mea leaga e tupu. O lenei vailaʻau o le a naʻo le manava e aunoa ma ni aʻafiaga o le soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina ai le mea moni e faapea, o vailaau faʻalaʻau mo le maʻisuka e lei faia.

Faʻafefea ona fesoasoani i se faʻalavelave

Afai, pe a uma le inisalini o tui, o foliga o le lugaga o le tino e foliga mai i se tagata soifua maloloina po o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka, e tatau ona vave tuʻuina atu ia te ia fesoasoani muamua.

  • Ina ia faʻalautele le paleni o gaʻo i totonu o le tino, e mafai ona faʻatagaina se tagata e 'ai se fasi falaoa paʻepaʻe, e naʻo le 100 kalama le lava.
  • Afai o le osofaiga e sili atu i le 5 minute, e fautuaina e 'ai le lua teaspoons o suka poʻo ni nai caramels.
  • Afai a maeʻa ona 'ai le falaoa ma le suka, e le o faʻamautuina le tulaga, latou te faʻaogaina nei oloa i le aofaiga lava e tasi.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i taimi taʻitasi ma tagata uma e faalagolago ile inisalini. Ae o lenei e taua le fesoasoani i le taimi, talu ai ona o le tele o taimi, o le ketoacidosis mataʻutia e mafai ona atiaʻe, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau malolosi. I lenei tulaga, o le maʻi o loʻo maʻi tele.

Taʻaloga matautia o tupulaga laiti

O nisi taimi e filifili ai tupulaga talavou i ni faʻalavelave matautia i lo latou soifua maloloina, faʻapipiʻiina o latou inisalini. O tala o loʻo faʻasalalau i tupulaga talavou e fesoasoani le inisalini e maua ai le euphoria. Ae e tatau ona ou faapea atu o na ituaiga o tala e le atoatoa.

O le hypoglycemia e foliga tutusa lava ma le inupia, ae e ese lona aafiaga i le tino.

Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o le ava malosi e taua o le malosi malosi, lea e maua e le tino le malosi mo lana vaega. Ae i le tulaga o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose, o mea e laiti lava. I nai upu faigofie, nai lo le faʻamoemoe euphoria, e maua ai e se tagata se tulaga o le vevesi matautia ma se tiga tiga ma le le fiafia o le gatete i vae. E le tatau ona tatou faʻagaloina le toe faia pea o le inisalini i se tagata soifua maloloina atoatoa, o se taunuuga e mafua ai le faʻalavelaveina o le masani ai o le faiga o le endocrine.

E tatau i mātua ona mataʻituina ma le totoʻa a latou fanau tuputupu ae ma masani ona latou taitaia talatalanoaga ma i latou e uiga i le aloese mai le tagofia o fualaau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le inisalini e taua tele mo tagata o loʻo mafatia i nisi o ituaiga o maʻisuka, ae mo se tagata soifua maloloina e mafai ona faʻaogaina lenei hormone i tulaga tulaga ese.

O faʻafitauli eseese o le gaosia o le hormone e iloa i le tele o tagata. Na avea ma masani, mo se faataitaiga. E oʻo lava ia i latou e leʻi maua i le faʻamautinoaina o le a mafai ona faʻafofogaina ia fautuaga autu i se faʻamaʻi, ma e leai ni maʻisuka i totonu o uo.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le kulukose o le toto e le faʻatulafonoina e se togafitiga o le soifua maloloina, o loʻo faʻamaonia e endocrinologists fualaau oona. I le taimi lava e tasi, o fesili e tulaʻi mai pe o le tele o le fualaau o le a afaina ona o le sese na faia e le tagata maʻi, o le fua le saʻo a le fomai, ma le auala e aafia ai se tagata pe a le manaomia e ia, ona o le tino na gaosia le lava o lona lava homone.

Inisalini taua

Ina ia gaosia le kullukose, ia mautinoa le metabolism o le carbohydrate, e faʻaitiitia ai le fesuiaiga o protein ma gaʻo gaʻo i le toto, e manaʻomia e le tino se mea faapitoa. E maua mai e le pancreas, fetuunai le aofaiga pe a manaʻomia.

O le iʻuga o le faʻasologa o le endocrin, ua faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, o lea ua maua ai le suka i le toto, ma o le faʻaogaina o le magnesium, phosphorus, ma le potassium i suauʻu ua faʻaitiitia. O na faʻavevesi i le metabolism o le maʻisuka ua mafua.

Faatasi ai ma le sili atu o le kulukose, o le faʻaitiitia vave o le vai i auala eseese (afu, urine) o uiga lelei ia e aveesea ai le maualuga o le suka ma se lagona malosi o le fia inu.

Afai e le faasaʻoina e se tagata lenei tulaga, o le a faasolosolo malie lava ona oʻo atu i faʻafitauli e aʻafia ai le tino. O loʻo i ai le tiga ma le faʻalavelave i vae, o le faʻaitiitia o le tino vaaia.

O se vailaau faʻaleagaina i le faʻamaʻi e ono mafai ona faʻaliliuina genetically.E tupu lea e maua mai i le fanau mai, ae e masani lava ona aliali mai ma atiina ae i se tausaga mulimuli ane.

I le taimi o le maʻitaga, i lalo o le aafiaga o ni meaola faʻapitoa o meaola faʻapitoa, o le gaioiga o le insulini hormone e faʻalavelaveina, o le tele o suka e tupu. O le pancreas ua faʻamalosi e galue atili e taulima ai le faafitauli. I nisi tulaga, o lenei fuataga e le lava lea mo le faʻaititia o le kulūkose maualuga. O lenei tulaga, ua taʻua o le maʻisuka ituaiga, e faasolosolo ina mou atu ina ua uma le fanau mai o le pepe.

O faʻamalositino malosi, faʻalavelave faʻafitauli faigata e mafua ai ona leai se taimi o le inisalini.

O le fesuiaiga o le suka mai le masani masani e fuafuaina e le auiliiliga o le toto capillary, na faia e se glucometer. O ona suʻesuʻega e tele e mafai ona taʻu mai ai le faʻaitiitia o le pancreas.

O taunuuga o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina

O le taumafataga o le auala autu lea e faasaʻo ai le maualuga o le toto suka. E tuʻuina atu e faʻaitiitia le taua o mea taumafa, le lafoaʻi o mea taumafa e tele meaʻai gaʻo. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tupu i mataupu faigata.

Afai o se tagata soifua maloloina e tuiina i le inisalini i se tasi taimi i se fualaau itiiti, poʻo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e laʻititi i luga aʻe o le masani, o le a mafua ai se tulaga o mea oona.

Faʻavave le gau o le kulukose e oʻo atu ai i le vave faʻaitiitia o lona maualuga, o foliga mai o faʻafitauli le lelei:

  • faʻateleina le afu, pallor o le paʻu,
  • gaoioi e oʻo i le vomiting
  • matuai galala, faamamagoina o le fulufulu,
  • maualuga le toto maualuga
  • tiga o le ulu
  • gatete lima ma vae, gaogao,
  • leai se malosi, faʻaletonu le faʻamaopoopoina o faʻagasologa (mafai ona faʻavaivaia).

Ina ia faʻaleleia le tulaga, e tatau ona toe faʻafoʻisia le masani lelei o le suka. O le soona taumafa e faʻatoʻilaloina e ala i le faʻaaogaina o meaai ma masini gaʻo mama (o se fasi suka suamalie ma le sukalati, 100 g falaoa paʻepaʻe, 2-3 sipuni, se sipuni o le meli). E manaʻomia lou tuʻuina atu o latou lima ina ia mafai ona tali atu i se taimi talafeagai ma fesoasoani i le tino. E le gata i lea, e mafai ona e inu i se ipu o le lauti suamalie, o se vai inu.

Afai e le mafai e se tagata ona tutoatasi se osofaiga o le hypoglycemia, e tatau ona ia sailia vave se fesoasoani faafomai. O le mea muamua lava, o le fua muamua o le pulea malosi o se vaifofo o le kulukose. O le faʻamaeʻaina o se tulaga le lelei ma le ogaoga o taunuuga o le oona o loʻo faia i lalo o le mataʻituina, faʻaaoga fualaau.

O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaogaina le inisalini ile lava tagata soifua maloloina, ma e le tatau ona sili atu le maʻisuka nai lo le fualaau o vailaʻau ua faatonuina e se endocrinologist. O le tofiaina o se vailaau matautia, o le fuafuaina ole fua ole manaomia ole faia ole suʻega, suʻeina suega, faʻamaonia saʻo. E tatau i le fomaʻi ona mataʻituina le tulaga o le maʻi.

Faʻalavelave faʻalavelave ma le tele o le inisalini

E matua lamatia lava mo se tagata soifua maloloina ma se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tui tele le toto o le homone.

E tatau ona e vave sailia se fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi e faia ni mea faʻanatinati e taofi ai le tali a le tino (faʻaofiina o se kulūkose).

A le o lena, o le mea sili ona tupu o le a tupu: a maeʻa le 2.5-4 itula i le maea ai o le inisiua, o le maualuga o le suka o le a vave oʻo atu i se tulaga maualalo, ma o le a pa'ū le tagata i se tulaga o le hypoglycemic coma.

O le maualuga o le kulūkose o lona uiga o le le lava o le malosi i malosiaga uma o totoga a le tagata, ma, sili ona matautia, o le faiʻai. O le galuega o nofoaga taʻitasi o loʻo faʻaitiitia, lea e faʻaalia i le faateleina o faʻamaoniga:

  • faʻafefe faʻafuaseʻi o lagona, faʻafefefe poʻo le le mautonu,
  • faʻateleina faasela o le vai e ala i le afu,
  • gagana le lelei, le ala sao o le gaioiga,
  • leai se avanoa faalelalolagi, manatua,
  • o foliga vaaia o le mimilo, faafuasei gaioiga.

Ona amata ai lea o le gaogao, toto le toto, ona paʻu ai lea. E pa'ū se tagata i se tulaga le iloa.E amata lemu le faiʻai, ona mate ai lea o ona vaega. E mafai ona ono osofaia le fatu poʻo le taʻavale, faʻaoʻo toto, faʻaleaga loloto i le faʻalavelave o le tino ona o le le lava o le toto.

O le maualuga o le inisalini e mafai ona afaina ai le tino. O le malosi o le hypoglycemia na mafua ai, e oo lava ina taofia pe a oo mai uluaʻi faailoga o le coma, e mafai mulimuli ane ona foliga mai i osofaiga o le epilepsy, o faʻamaʻi eseese. O totoga i totonu e maua ai le maualalo o le suka i totonu o le galuega toto ma se avega maualalo, o le taua o gaoioiga uma o siama e le mafai ona tausia mo se taimi umi.

Afai e te tui tele le inisalini ma e te le faatali mo fesoasoani taimi i itula muamua, o le a ono tupu i le maliu o se tagata. Ole fua taua o le fualaau o le 1 tumu atoatoa o le vailaʻau. E faʻalagolago foi i le mamafa o le tino, tulaga o le soifua maloloina. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu faʻafuaseʻi pe a uma le faʻaalia o faʻamaoniga o loʻo i luga ma le leiloa o le mafaufau.

O le matafaioi o le inisalini i le tino

O le hormone e maua mai ai le pancreas, e faʻaaoga e pei o le kulukose lea e sau ia i tatou i meaai.

O le inisalini e aʻafia ai foi ile fausia o intracellular, e aofia ai le fausaga o le mitochondria.

I le faaopoopo atu i le faaosofia o le malosi o le malosi lea e tupu i sulu o le tino, o le hormone e alu i le lipid metabolism. Faatasi ai ma lona le lava, o le sosoʻo o gaʻo gaʻo e faʻagesegese ifo. O le matafaioi o lenei mea i le faagasologa o le tuufaatasiga o protein e sili. O le hormone e taofia ai le vaevaeina o amino acids i le glucose, ma faʻaleleia ai lo latou gaogao.

Na maua muamua le vailaau mai le oloa o le galuega a le paʻu o manu. Muamua, na faʻaaogaina le insulin, ona maua lea o le hormone puaa e sili atu ona talafeagai mo tagata. Sa taumafai foʻi e faʻamaopoopo le inisalini, ae o le mea na tupu, o le fualaau faasaina e le taugata tele. I le taimi nei, o le hormone o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le biotechnology.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave i le inisalini tupuga e le gata i le maʻisuka. E mafai ona mafua mai i le atuatuvale, faʻaalia i mea oona, faateleina ai maso.

O le puleaina o le inisalini i lenei mataupu atonu e talafeagai mo mafuaaga faafomaʻi e aloese mai ai i le atinaʻe o le hyperglycemia. Ae ui i lea, e na o se fomaʻi e faia ia tofiga. E le mafai ona e faia na filifiliga oe lava.

Afai e tatau i le maʻisuka ona aʻafia le inisalini e faʻamalosi ai le soifua maloloina, o le a avea o ia o se mea matautia i se tagata soifua maloloina. O le i ai o se aofaiga talafeagai o le hormone i le tino e tumau ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ao le sili atu lona maualuga o le a faaitiitia, mafua ai. A aunoa ma se fesoasoani vave, e mafai e se tagata ona paʻu i se pa. O le atinaʻeina o le tulaga e faʻalagolago i le fua o le fualaau faasaina.

E talitonuina o le fua o le inisalini mo se tagata soifua maloloina o le 100 PIECES, o mea ia o loʻo i totonu o suauu ua tumu. Ae i le faʻatinoga, na mafai e tagata ona ola e tusa lava pe sili atu i le sefulu le sili atu. E taua le faamautinoa o le kullukose e vave alu i totonu o le tino, talu ai e le vave tupu, ae o le vaeluaga i le va o le togafitiga o le fualaau faasaina ma le leiloa o le mea mai le 2 i le 4 itula.

O sina vaega itiiti o le fualaau faasaina o le a mafua ai na o le fiaaai tele, itiiti le vevela.

O lenei tulaga e le o iai se faʻafitauli o le soifua maloloina ma e vave ona pasi. O le maualuga o le inisalini o le hormone ei ai sona uiga iloga, lea e faamatalaina e:

  • arrhythmia,
  • solofanua solofanua
  • lima vaivai,
  • tiga o le ulu
  • taʻavale
  • afā o osofaiga
  • vaivaiga
  • ua le atoatoa le tuufaatasia.

Talu ai o le kulukosese o se vaega taua mo le paleni o le faiʻai, o lona leai o se mafuaʻaga e faʻalavelave ai, le mafaufau ma manatua, ma le fenumiai. Glucose e ulu atu i le tino o le tagata e faʻaleleia ai le gaosia o mea e taofia ai le fefe ma le atuatuvale.O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona avea le maualalo o le kapitiva ma meaʻai e pei o le "Kremlin" poʻo le Montignac e mafua ai le tulaga o le atuatuvale ma le faateleina o le popole.

Coma atinae

E pei ona taʻua muamua, afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata e le faʻavaivaia le metabolism, o le a faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le kulukose i lona toto. O le mataʻu o le suka i le 2.7 mmol / L e oʻo atu ai i faʻavevesi i totonu o le faiʻai, ma mafua ai foi le matelaina o le okesene i le tino o le tino. O se tulaga alualu i luma e taitai atu ai i le faoa faamalosi, le taofia o mea taufaasese. O le vaega mulimuli e faʻamatalaina i suiga o le morphological e oʻo atu ai i le oti o sela poʻo le atinaʻe o cerebral edema.

O le isi tulaga e ono mafai ona i ai le faʻaumatiaga o le vascular system, o le faʻapipiʻi o paʻu toto ma isi faʻafitauli.

Mafaufau po oa faailoga o uiga o vaega uma o le atinaʻeina o se coma.

  1. I le amataga lava, o se tagata ua i ai se lagona "fiailoa" o le fiaaai, faatasi ai ma le atuatuvale o le popole, suia i le atuatuvale ma le taofia.
  2. O le laasaga lona lua e faʻaalia i le vevela malosi, faʻavevesiina o muso o le tino, tautala le mafaamatalaina, ma suiga faafuaseʻi.
  3. I le vaega lona tolu, o ogaoga vavave e foliga mai o se faoa faʻamaʻi. O loʻo i ai le faʻalauteleina o tamaiti aoga, o le malosi o le maualuga o le toto.
  4. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le malosi o le muso, o le gaioiga o le gaioiga o vae, o faʻalavelave i totonu o le fatu o faailoga ia e iloa ai le mea mulimuli o le faagasologa.

Manatua afai e inuina le inisalini, o le a leai se afaina, o le a na o le manava lava e le manava. O le mafuaʻaga lea latou te leʻi oʻo mai ai faʻamaʻi fofo mo le maʻisuka, ma ua faamalosia i latou e faʻaaogaina ni tui.

I luga o le mamao o se mea leaga

O nisi tupulaga talavou latou te faia ni suesuega matautia, ma le sese e talitonu afai e te tuiina oe lava i le inisalini, e mafai ona e ausia se setete o euphoria. E tatau ona ou fai atu o ia faamoemoega e leai se faavae.

O le tulaga o le hypoglycemia e foliga tutusa lava ma faailoga o le inupia.

Ae o le ava o le "malamalama" malosi lea e maua e le tatou tino e aunoa ma se taumafaiga i lana vaega. I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le kulukose, o le tulaga e naʻo le faʻafeagai. Naʻo le tuʻuina atu, nai lo se setete o le euphoria, o le ai ai se faʻasalalauga faʻasalalau ma se uiga mataga, fia inu tele, ma le maofa o lima. E le tatau ona tatou faʻagaloina o le faʻaauau pea o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino o le endocrine, le atinaʻeina o faiga o le tuma i le pancreas.

O le hormone e gaosia i totonu oo tatou tino e le pancreas. O se tasi o ana galuega sili ona taua o le tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻo. Ae o le metabolism i le tino o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi. Afai e faʻaleagaina le gaʻoina o meaʻai, o le a gasegase foi le metabolism o isi mea. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻi o le maʻi e tele naua le suka. E mafua ona e le o aʻafia e le tino. Talu ai o le kulukose e galue malosi e faʻaleleia le malosiaga o se tagata, i le tulaga o le maʻisuka, o faʻafitauli e tulaʻi mai i le gaioiga, felafolafoaʻi, manava ma isi mea taua i le tino. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi le vailaʻau Inisalini mo le tui. Ma o le a le mea o le a tupu pe afai e tui se tagata soifua maloloina i le inisalini? O le a tatou auiliiliina lenei mea.

Se vaega e uiga i inisalini

O le mea e leaga, o le hormone, e le mafai ona maua i meaai. Afai e te 'ai se oloa e maua i le inisalini, o le a solo i lalo le vailaau i totonu o la tatou vaega o meaʻai ma o le a le ulufale i le toto. Faʻaolataga i le maʻisuka naʻo injections o fualaau faasaina.

O le inisalini o tagata o se mea peptide. I le faaopoopo atu i le kulukose, o ia o se suauu o le potassium ma ni mea amino eseese. O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga e tusa ma le matua ma le tulaga o le maʻi:

Glucose na maua mai e le tino i taimi o taumafataga o se mea e faʻaosofia ai le fausiaina o inisalini.O le amino acids arginine ma leucine, o hormones cholecystokinin ma estrogens, calcium, potassium, fatty acids o loo i ai foi se aafiaga faaosofia i le gaosia o le hormone. Faʻavaivaia le fausiaina o le insulin glucagon.

O galuega o le inisalini e aofia ai:

  • Le faʻamalosiina o le gafatia o le faʻaaogaina o le kulukose i sela mo le malosi atili o le gaosiga o le tino,
  • Faʻailogaina o enzymes e faʻaaogaina ai le kulukose,
  • Faateleina le gaosiga o le gaosiogen, lea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e ala i le ate ma gaʻo maso,
  • Faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulukose o loʻo teuina i totonu o le ate
  • O le faateleina o le mafai gafatia e fausia ai nisi o mea amino,
  • Tuuina atu o sela ei ai le potassium, magnesium ma fulukalama,
  • Faatoagaina mai o le synthesis protein,
  • Faʻailogaina o le liua o le kulukose i faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le hormone e faʻaitiitia ai le vaevaeina o puipuiga ma faaitiitia ai le tafe o gaʻo susu i le toto.

Mafuaʻaga o Inisalini Faateleina

O le mafuaaga taatele o le tele o le puleaina o vailaau mo togafitiga o le fua saʻo lea ole fua ole siama mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka. O tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e afaina tele i lenei tulaga. O le tele o le hormone i le taimi o le inisiua ua vaivai i le lisi:

  • O se mea sese na faia e se endocrinologist lea e tuiina ai le inisalini i se tagata e le manaʻomia,
  • Na faia se fua saʻo ole fua,
  • Faʻasalalau puupuu ma le umi insulin i le tasi alu,
  • Suia le ituaiga o vailaau,
  • Filifili se tui tele fualaʻau
  • Le leai o le toe faʻaleleia o gaʻo i le taimi o taʻaloga,
  • Faʻaleagaina o le taumafataga (e leʻo le meaʻai pe a uma le tui o le hormone).

Ina ia aloese mai le sologa lelei, e tatau ona e feutagai ma se tagata tomai faapitoa e uiga i le ituaiga o fualaau faasaina ma le taofiofia o le inumaga i aso taitasi.

Faailoga o le tele o le tele o le homone administration

O taunuuga o le maualuga o le inisalini e faʻaalia i faʻamaoniga:

  • Le lagona vaivai i le tino atoa
  • Tigā tumau
  • Le fia taumafa
  • Faatumu le gutu i fulufulu,
  • Paʻu o le paʻu,
  • Telefoni sili atu
  • Lagonaina o le numera i vae,
  • Mata le lelei le mata,
  • Faʻamalo manino le faʻaleagaina
  • Loto vave o le saoasaoa
  • Le mautonu i mafaufauga
  • Faʻanoanoa.

Afai e le o ave ni fua i le taimi e faateleina ai le maualuga o le suka i totonu o le tino, e mafai ona tupu le maliu. Ole fua o le inisalini mo se tagata soifua maloloina e fuafua i le paʻu pe a uma ona tui le suka i le 5 mmol / l pe a faʻatusatusa i se tulaga masani.

E tupu le hormone ma le le lava o le gaioiga o fatugaʻo ma le fesuiaiga o sela o le ate. O le faateleina o le gaosia o le hormone e le tino e tupu i faamaʻi pipisi, pe a gaosia e le tino tumo le inisalini. O le insulin foi e tupu i le taimi o le maitaga.

  • Afai e te fuafua e inu se ava malosi, o le fua o le homone e tatau ona faʻaititia i luma o lena mea,
  • A o leʻi oʻo i le taimi e inu ai le ava malosi, e manaʻomia e le tino ona 'ai mea taumafa mai i le gaʻo gaʻo,
  • E le fautuaina le maʻisuka e inuina le ava malolosi,
  • I le aso e sosoo ai, pe a uma le liua, e tatau i le tagata gasegase ona fua le suauu ma faʻafetaui le fua o le vailaʻau.

O le sili atu o le inisalini o le hypoglycemic matautia (ma le faʻaitiitia o le kulukose) ma le oti . O le fua matautia e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata, mamafa, taumafa, inu, ma isi tulaga. Mo le tagata e toatasi, o le oti e mafai ona tupu pe a uma le 100 IU o le inisalini, mo le isi pe a maeʻa le 300 poʻo le 500 IU.

Faʻataunuʻuga o le hormone

O le tumau pea o le Inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni o hormones e tupuga mai i le tagata maʻi e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka i le tino. E aofia ai le adrenaline, corticosteroids, glucagon. O faʻamaoniga o le maualuga o le inisalini e aofia ai:

  • Lagona e le mama
  • O le fiaaai
  • O le mamafa
  • O foliga mai o le ketoacidosis ma le acetonuria (o le faateleina o le maualuga o le suka i le heme ma le faateleina i le i ai o tino o le ketone, o le i ai o molini o acetone i le urine, o le eleelea o le acetone, faamalolo),
  • Faʻafuaseʻi suiga i le kulūkose i le gasologa o le aso,
  • Faʻaauau pea ona maualuga le maualuga o le suka,
  • Faʻaitiitia faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le lymph i lalo o le 3.9 mmol / L (hypoglycemia).

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, o le aafiaga o le "taeao o le taeao" o uiga ia. O loʻo faʻaalia i le mea moni e faʻapea, pe a uma le tui o le afiafi e sili atu i le 2 i le 4 i le taeao, e leai se suka. O le taunuuga, o le tino e amata faʻavevesiina le kulūkose i tane e teu ai, ma e 5-7 mita le maualuga o le suka.

Laasaga muamua i le tulaga o le sologa lelei

Afai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le sili atu o le hormone o loʻo faamatalaina i luga, e tatau ona:

  • Taumafa 100 g falaoa paʻepaʻe,
  • Afai e leai se faʻaleleia atili, ia 'ai 3 candies poʻo ni nai sipuni tele o suka,
  • Faatali mo le 5 minute, pe a leai se faʻaleleia atili, ave faʻataʻavale.

Afai o le mea e sili ona maualuga e sili atu ona leaga - leai se mafaufauga, faʻavevesi, ma isi mea, e tatau ona folasia se fofo o le kulukose i le maʻi. Mai le 30 i le 50 ml o se vaifofo e 40% o loʻo faʻaaogaina i se tulaga vavalalata. Afai e tumau pea foliga, toe fai le tui.

Taunuʻuga o le faʻalavelave

E tusa ma le tasi vaetolu o le maʻisuka uma e lagona ai le laitiiti o le inisalini i le taimi poʻo le isi. E leai se mea e te fefe ai. E tatau ona e 'ave ni meaʻai gaʻo gaʻo e faʻaleleia ai lou suka toto. O le faʻamalosia o insulin o hormones e taofia ai le faʻaitiitia o le suka e sili atu ona matautia. O lenei tulaga o nisi taimi e mafua ai togafitiga le talafeagai - o se faʻaopoopoga o le tui ole inisalini nai lo le faʻaititia.

Mo faʻamaoniga faʻapitoa, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale, o le a tuʻuina atu e lana fomai i le tagata ua afaina le vaifofo o le kulukose, talu ai e faigata tele mo se tagata amu ona tui se tagata maʻi i se vein. O le malosi tele o le inisalini e sili atu ona matautia. O lona taunuuga o le solia lea o le gaioiga o le faiʻai - cerebral edema, faʻavavega o le maningeal. E le gata i lea, o le malosi tele o le inisalini e mafua ai le afaina poʻo le fatu oso.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e talafeagai le siakiina o le sukū i taimi uma ma se glucometer ma fetuutuunai le fualaau i le itu pe a pa'ū le kulūkose. Afai e te tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina, e tatau ona e mafaufau i lenei mea maualuga ma, faatasi ai ma se fualaau itiiti, ia faia fua o loʻo faamatalaina. Afai o se tui tele o le inisalini e faʻatonuina i se tagata soifua maloloina, o le a mafua ai ona tali tutusa ia mea oona. I lenei tulaga, e tatau ona e valavala e valaʻau i se falemaʻi.

  • O le a le inisalini
  • Faʻatinoga o gaioiga
  • Faʻaiʻuga
  • Filifiliga o fua
  • Faateleina masani
  • Faailoga
  • Tausaga masani
  • Laveaʻi laveai
  • Fesoasoani Muamua
  • Falemai ile tausiga

Ole inisalini o se hormone pancreatic taua. O le mea sili, oi latou e maua i le maʻisuka latou te iloa. Ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, latou te manaʻomia se fua faatatau o le aso.

Faʻatinoga o gaioiga

Faatasi ai ma meaai, glucose e ulufale mai i totonu oo tatou tino. O loʻo aʻafia e okeni ma siama, ma o lona tele na te faʻapipiʻi i totonu o le tino. Suauu maualuga o loʻo gaosia i le ate i se isi mea - glycogen.

I le tulaga o le le lava o le gaosia o le hormone, o le solia o le metabolism o le carbohydrate e tupu. I lenei tulaga, o le maʻisuka 1 e mafai ona atiaʻe.

I togafitiga faafomaʻi, o lenei maʻi e taʻua o le leai o se inisalini. O se tulaga lenei pe a iai le faateleina o le toto suka - hyperglycemia.

Afai ua muta le vailaau i le maʻi, ona i ai lea o se malosi sili atu ona malosi, lea e mafua mai i le paʻu mataua i le suka i le toto ma le ogaoga o le toxia.

Faʻaiʻuga

O a aʻafiaga itu? O faʻamatalaga le lelei masani mai le amataga o le hormone o le hypoglycemia. Isi aʻafiaga o le inisalini:

  • allergies
  • lipoatrophy (atrophi o le tino i totonu ole vaega ole tui),
  • lipohypertrophy (faʻaopoopoga o fiva i le lotoifale)
  • insulin edema,
  • ketoacidosis ma acetonuria.

O le a le faʻaofiina o le inisalini i se tagata soifua maloloina

E ui lava i aʻafiaga ogaoga e tupu pe afai e sili atu le mamafa o le inisalini, o loʻo i ai ni vaega o tagata e ave le hormoni i luga o se faʻaauau pea. E masani ona faatonuina e endocrinologists mo le maʻisuka, pe afai e le mafai e le tino ona taulimaina le faatonutonuina o maualuga o suka.

O togafitiga faapena e faʻaaogaina pe afai o le sili atu o le aogā e sili atu nai lo le afaina i le ola maloloina. E faasolosolo lava, o le tino e fetaui lelei ma aafiaga o fafo o le homone talafeagai, lea e faalavelaveina ai le faagasologa o lona gaosiga tutoʻatasi. I le lumanaʻi, o le a le mafai e se tagata ona faalēaogāina le vailaʻau ma o le a faʻaaogaina mo le ola.

I nisi o taʻaloga, oi latou e manaʻo e fausia le musele i se auala vave ua amata ona tuiina le inisalini. Faatasi ai ma se faʻaititia o le carbohydrate, o le malosi e manaʻomia mo toleniga e aveesea mai le tino gaʻo e susunuina e le tino.

Ae e te leʻi malilie i le auala o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e faamasani i le faʻamatalaga e uiga i mea o le a tupu pe afai o se tagata soifua maloloina e aʻafia le inisalini, lamatiaga o le tele o le fualaau, aveese faʻamaoniga talafeagai o le oona. Ave le vailaʻau e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le pulega faifai pea o le inisalini e iu lava ina taitai atu ai i le le atoatoa i le faagasologa o le metabolic. O lona umi o le faʻalauteleina o mea e mafua ai le faateleina o le gaosia o isi hormones, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina, le faʻatinoga o ana galuega e le pancreas. O taunuuga e mafai ona: o se lagona malosi tumau o le fiaaai, o se seti o le mamafa o le tino, o le fesuisuiai faifai pea i le kulukose i le aso.

O mataupu o le inisalini o le inisalini o le inisalini i totonu o tamaiti soifua maloloina e lauiloa foi. E mafua lenei mea i le manaʻo e iloa le mea o le a tupu pe afai e te pa'ū i se tulaga o le le iloa mai le hypoglycemia mo sina taimi. O tagata talavou ua tosina mai i se tulaga lamatia, o se auala faigofie lava o le "fafagu", leai o se vaisu i fualaau faasaina, e le pei o fualaau faasaina.

Fua faʻatatau

O le suʻega e filifilia taʻitasi e le fomaʻi. I le taimi lava e tasi, ua fuaina le kulukose i totonu o le toto.

E pei ona taʻua i luga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le faiga o le tino, o le fesili masani e tulaʻi mai i le mea e tupu pe afai e te tuiina le inisalini i se tagata maloloina.

Mo tagata soifua maloloina, o se vaega saogalemu o le vailaʻau e 2-4 IU. E faʻaaogaina e le Bodybuilders i le 20 IU i le aso.

O le faʻavaeina o le hormone e mafai ona natia ai le lamatiaga. Afai e te tui tele le insulin, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava o tagata taʻavale, ma se manao e fausia le musele, sili atu i le masani. Ona o le tele o insulin, o le hypoglycemia e mafai ona tupu. O ana faailoga muamua o se lagona matuia o le matelaina ma le moe tele.

O le mea lea, o tagata e taaalo i taaloga e tatau ona ave le hormoni i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga tomai.

I le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tele o fualaau faasaina e faʻatonutonu i le aso e eseese mai le 20 i le 50 iunite.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau e fautuaina aloaia mo le maʻisuka ma faʻaaoga e endocrinologists i la latou galuega o le Ji Dao Diabetes Adhesive.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

  • faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulūkose o isi mea
  • faʻaagaoioia le enzymes o loʻo aʻafia i le glycolysis,
  • faʻaleleia le gaosiga o le glycogen,
  • faʻaititia le kulūkose i le ate,
  • faatulaga le biosynthesis protein,
  • faʻavaveina le felauaiga o ionisini ma magnesium,
  • vaivai le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo i totonu o le toto.

O le inisalini e taofiofia le faʻaoʻoina o le kulukose, talu ai ona o lona le lava po o le sili atu e mafua ai le le atoatoa o le tino, lea e mafua mai i le atinaʻeina o tulaga ogaoga.

Afai o se tagata soifua maloloina e tui i le insulin, o le maualuga o le suka i lona toto o le a paʻu malie, lea o le a oʻo atu ai i le atinaʻe. E le gata mo le soifua maloloina, ae mo le ola o tagata. Atonu o le a pauu i totonu o se siama, ma e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, e mafai ona oti. O le ogaoga o taunuuga e faalagolago i le fuaina o le fualaau faasaina ma uiga o le tino.

Fua faʻatau

Ole laʻititi laʻititi o le insulin mo se tagata soifua maloloina e mafai ona 50-60 iunite. E ui o le tagata lava ia ma e faalagolago i nisi o mea: mamafa, malosi o le tino, tausaga, ma isi.

O le fua lea e mafua ai le maliu o se tagata maʻi i le maʻisuka e faalagolago foi ile tele o mea:

  • faapalepale tagata taitoatasi i le fualaau faasaina,
  • mamafa o le mamafa
  • 'ai, ava malosi.

E tusa ai ma suʻesuʻega a Dr. Kernbach Wheaton ma ana paʻaga, e 100 IU (tui inisalini atoa). E ui lava mo isi, o nei faʻaaliga e mafai ona ese mai le 300 i le 500 IU.

O le talafaasolopito ua i ai tulaga masani o le soifuaga o le tagata ina ua maea le folasaga o le 3000 IU.

Faʻavae o le faʻaogaina o le inisalini

O le inisalini o se hormone taua lea o lana galuega autu o le talepeina o mea inu. Afai e le lava lenei mea i totonu o le tino, ona faʻapupulaina lea o le kulukose i totonu o le toto, i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata. O se tasi e iloa ai le suka i totonu o le toto po o le urina e le o faailoa mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ae tatau i se tagata ona nofouta.

O le tele o taimi, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele i fafine maʻitaga, e maua ai le maʻisuka gestation. O nei gaioiga e fesoʻotai ma le le taua o le le iloa o le tino i le tino o se fafine o loʻo aveina se tamaititi.

O gaioiga i totonu e afaina mai i se avega manaia, o le pancreas e le taulimaina ana galuega tauave, e le maua le inisalini i le aofaiga tatau. O faʻafitauli e vaʻavaʻa vave lava pe a uma ona fānau.

I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga i lalo ifo o le gaosiga i lenei vaitau, e leai ni aʻafiaga leaga mo tina ma pepe. Ole faʻatauina o se insulin ile maitaga e le fautuaina foi. I le aluga o taimi, o le tino o le a faʻaaogaina i le mea moni o hormones e sau mai fafo, o le a le maua ai i latou. I lenei auala, ua maua ai le maʻisuka sili ona maua.

Afai o se tagata soifua maloloina e tuʻuina atu i ai se tui ole inisalini, e faigata ona vaʻai le auala o le a tali atu ai le tino i ia faʻalavelave. E leai se aoga o faʻamatalaga.

Toto toʻatasi o le inisalini

Afai e oʻo i totonu le hormone synthetic i totonu, ona iloa ai lea e le tino o se mea oona, ma o faʻamaoniga o le soona tuinanau e tulai mai. O togafitiga i totonu o nisi taimi e manaomia ai, fufuluina o le manava ma le gaʻo e faʻaumatia ai faʻamaʻi o mea oona.

O faʻaaliga o lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • Naua, vili,
  • Tele vaivaiga
  • Faʻasalaga, faʻaletonu le umi o le malamalama,
  • Tigā ogaoga
  • O le vevela ma le leaga o le tofo i le gutu.

E ui i le mea moni e faapea o le tino i auala uma e maua ai faailoilo ua le aoga le galuega, o le inisalini e amata ona gaoioi, e talepe lalo le kulukose, ma o le maualuga o le suka e paʻu i mea taua. O faʻamaoniga faʻapitoa e tupu i tamaiti e maua i le gasegase o le acetonemic.

O le tasi metotia o togafitiga o le soliina o se tamaititi e iai le kulukose. O lenei metotia e mafai foi ona faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le malosi i se tagata soifua maloloina na faʻamaʻiina i le inisalini.

Toe faʻafoʻi le paleni o le suka i totonu o le toto e sili atu ma le tasi le aso, ae o le soifua maloloina lautele e faʻaleleia vave.

Le faʻatagaina o se tui tele o le inisalini

O lenei o le a tatou malamalama i le mea o le a tupu pe afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata soifua maloloina i se fua tele. O le maualuga o le hormone e matautia foi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻamatalaga talafeagai e talafeagai:

  1. Le ituaiga o pulega o loʻo i totonu o le muso poʻo le gaʻo gaʻo,
  2. Pauna o se tagata
  3. Lona matua.

O le tasi unite o le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata masani i le 8 mmol / L. Afai e te faʻalauiloaina se fualaau tele i le taimi, o le mea lea e mafua mai i le pa'ū atu i le tino o le hypoglycemic ma le maliu o le maʻi, e matua faasaina lava ona faʻaali i lenei auala. O le aʻafiaga o insulin i luga o le tino o se tagata masani e lei malamalama atoatoa.

Faʻataʻitaʻiina e le fomai ni mafuaʻaga ma mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le maʻisuka, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina le inisalini e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

Inisalini faifai pea injections i se tagata soifua maloloina

Afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata soifua maloloina i ni tootoo laiti ma e masani lava, e na o le pau lava le mea e mafai ai ona maua e le pancreas ana galuega. O le maualuga o le homone i le tino o le a faateleina, o le a faia e le faiʻai se faailo i le pancreas e taofi ai le gaosiga o lenei vailaau, ae a maeʻa le iniseti, o le a faʻalavelave le okeni o le endocrin system.

Ona o le leai o le inisalini, o loʻo maualuga ai le suka, o loʻo maua ai le maʻisuka.

O nisi taimi, i le tulaga o le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi muamua, o fomaʻi o loʻo faanatinati e faʻasolo atu togafitiga o inisalini, ae e le mafai ona faia seʻia oʻo ina faʻamaonia le maʻi. I nisi o ituaiga o maʻisuka, o le inisalini faifaipea o le iniseti e filifili.

E mafai ona e pulea ma fetuʻunaʻi lau kulūkose i se meaʻai laʻititi. E faigata mo le tagata maʻi ona faʻafetaui i se fati fou o le olaga, ae e le afaina ona o aʻafiaga o le tino ma aʻafiaga o le faʻaauau pea ona faʻafoe hormones.

Ua talitonu le fomai i aso nei e tatau ona tolopoina le amataina o le togafitiga o le insulin i le maualuga. E faʻaoga lenei i le faʻailoga lona lua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea e tupu i tagata e silia ma le 35 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona togafitia i le inisalini.

E le o taimi uma o le faateleina o le suka o le toto e iloa ai le maʻisuka. Mo le faia o se suʻesuʻega, e tatau ona faia le tele o suʻesuʻega, suʻe suʻega e le gata mo le suka o le toto, ae faʻapea foi mo le faapaleni o le kulukose, mataʻitū le tulaʻi ma le pau o lenei faailo i le aso atoa. E le tatau i se tagata soifua maloloina ona aʻafia le inisalini e aunoa ma se faʻamaoniga saʻo.

Taʻaloga matautia ma le inisalini

O le tulaga e pa'ū ai se tagata pe a uma se fua o le homone e talitutusa ma le inisua, ae e le mafai ona iloa le iai o mea faasaina i totonu o le toto.

O ia taaloga matautia e taatele i le lalolagi atoa. I talavou, o le faifaipea o le inisalini o le inisalini e ogaoga ona aʻafiaga. A oʻo i le tino i le tulaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, o totoga o loʻo i totonu e leʻi maeʻa atoatoa, e matua faigata lava ona faʻalavelave a latou galuega i auala eseese.

O talavou o ē "faʻapala" i lenei auala e ono lamatia ai le pa'ū i se pa, oti. E tusa lava pe leai ni taunuuga le lelei, e le tupu, e ono lamatia e tagata talavou le maua o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. E mo le fiafia o matua ma e pele ia i latou e taʻu atu le lamatiaga o na ituaiga o mea ua fai ma vaisu ma faafiafiaga.

O le hypoglycemic coma

O se tasi o taunuuga pito sili ona leaga o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina o le hypoglycemic coma. E atiina ae i le tala o le pa'ū ma le televave o le pa'ū o le maualuga o le suka i totonu o le tino i ni tulaga taua tele.

O lenei tulaga e atiina ae i totonu o ni nai minute. I le taimi muamua, e mafai e le tagata ona faitio i le tiga o le ulu ma le vevela, ona faafuasei lea ona leiloa lona mafaufau ma e le mafai ona aumaia o ia i lagona.

O o tatou tino e manaʻomia ai gaʻo gaʻo, latou te tuʻuina atu i le malosi, ma le "fafaga" faila o le faiʻai. I se tulaga o le hypoglycemic coma, o le toto toto e itiiti lava.

I se siama, o gaioiga taua e aoga i le pito i lalo o latou gafatia, ma o nisi o tino o le mafaufau e mate atoa. O le televave o le maʻi ua aveese mai i lenei tulaga, o le a le maua ai ni taunuuga le lelei o le a ia maua.

E mafai ona e maua se tagata mai se coma e ala i le amata vave o le kulukose. E fautuaina e faia lenei mea ma le le fiafia, afai e le mafai, o auala uma e maua. I le 90% o mataupu, o lenei mea e maua ai se taunuuga lelei.

Afai ole maʻi e le toe faʻaleleia poo iai ni faʻafitauli o faʻalavelave i totonu o le faʻalavelave o le tino - le faʻalauleʻa i avanoa, fenumiai o mafaufauga, faʻavevesi, ona manaʻomia vave falemai i le matagaluega faʻafuaseʻi.

O le pulega faifai pea o le inisalini pe a maeʻa se vailaʻau hypoglycemic e afaina mo se tagata maʻi e le maua i le maʻisuka. E manaʻomia le faʻamautuina o le kulukose o le toto. Mo lenei mea, mo ni nai aso o lenei faailo e siakiina pea.

E matua faasaina le faia o le inisalini i se tagata soifua maloloina, tusa lava po o le a le fua, o le auala o le pulega. O lenei mea e mafua mai i aʻafiaga matuia ma le le mafaafitia. o le sili atu o le homone e taʻitaʻia ai i le endocrine maʻi.

Ole fua ole fua ole fua

O nisi tagata e talitonu afai e maua e se tagata soifua maloloina le inisalini i le vaega pito i lalo ifo, ona faʻaalia lea o le tino i le taimi lava lena, e oʻo lava i le pa'ū i se paʻu - Ae le saʻo lenei mea. E iai foi se tulaga talitutusa pe a ulu atu se hormone i le toto i se aofaiga patino. E fuafua tele lava i le soifua maloloina, tausaga, mamafa, le le atoatoa o le tagata ma isi mea.

Taua! Ole fua ole fua ole inisalini - 100 PIECES (tasi insulin serringe) e aʻafia ai tagata uma i lana lava auala: pe afai e tasi le tagata e taua tele, ona mafai lea e le isi tagata ona 300 poo le 3000 PIECES. I le maʻisuka, o le tele o le fualaau faasaina e faʻatonutonu i se aofaiga o le 20-50 iunite i le aso.

Fesoasoani Muamua

Afai o le tagata e le maua i le maʻisuka, ae o le tele o le inisalini ua ulufale mai i lona toto, na te iloa se osofaiga o le hypoglycemia, e faamatalaina e le cephalgia, fiavalea, fiaai, le mautonu. O lenei faailoga e alu faʻatasi, e aunoa ma le afaina ai o le soifua maloloina. Ae faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o le faʻafitauli o le a atili faʻalauiloa.

O iinei e tatau ona e faia taga:

  • 'ai se fasi falaoa paʻepaʻe,
  • afai e te le maua se lagona sili atu, 'ai se mea suamalie pe inu se lauti suamalie,
  • o se osofaiga faifaipea e taofi i le faʻaaogaina o suauu.

O le hypoglycemia e faʻamavaeina e ala i le 'ai o meaʻai e aofia ai gaʻo: suamalie, paluga, sua, suamalie.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o togafitiga faʻapupulaina, o le mea lea o le tagata afaina e maua le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi muamua:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 19 o Mati (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • cerebral edema,
  • faaletonu mafaufau
  • faailoga o le maningeal.

O le Hypoglycemia e taufaamataʻu i le atinaʻeina o le fatu fatu, stroke, cerebral hemorrhage. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o nei faailoga, o tagata tomai faapitoa e faʻapipiʻi le kulūkose i se auala vavalalata.

A manaʻomia le inisalini mo se tagata soifua maloloina

Faatasi ai ma le malosi o le mafaufau-faalelagona ma le faaletino, o le tagata gasegase atonu o le a leai se inisalini. Ina ia aloese mai ai, e tatau ona ia tuiina se fualaau faapitoa o le hormone.E faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ma na o mafuaaga faafomaʻi pe a uma ona fuaina mea o le glycosylating i totonu o le toto.

Inisalini ma le fausiaina o tino

Mo le fausia o maso maso, tagata taʻavale e aofia i le faʻaaogaina o le tino e faʻaaoga ai ituaiga hormones, e aofia ai le inisalini, lea e maua ai le malosi o le anabolic. Ae e le tatau ona galo ia lamatiaga o vailaʻau, aua afai e le o mulimulitaia le tui, e ono mafua ai ni faafitauli ogaoga. Mo se tagata soifua maloloina, o le aofaʻi o fualaau faasaina e mafai ona tuiina o le 2-4 IU. Tagata taaalo e togi i totonu o le 20 IU / aso. Ina ia le faʻaosoosoina le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaaogaina le insulin i lalo o le vaavaaiga a se faiaʻoga poʻo se fomaʻi.

Taua! E mafai ona e ausia le manuia i lau matata o taʻaloga i isi auala, mo se faataitaiga, aʻoaʻoga masani, le ala sao o le olaga.

Euphoria poʻo se faʻafefe?

O nisi talavou latou te mautinoa afai e te tuiina le inisalini, e mafai ona e lagona le euphoria tutusa ma le inuina o fualaau faasaina. I le faʻaitiitia o kulūkose i totonu o le tino, o suiga e tupu moni lava ma lagona le masani ai. Ae e le mafai ona e faʻatusatusaina i latou i le inupia oona, ae faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, lea e matua tiga ai le ulu, lima lulu, ma o loʻo i ai se vaivaiga e le mafaamatalaina.

E tatau ona faʻamalamalamaina tamaiti e maua le vailaʻau:

  1. O le insulin e laveaiina ai le ola o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le togi sili ona lelei mo tagata taʻitasi e fuafuaina taitoatasi.
  2. O le inisalini e le maua ai se lagona o le euphoria, i se isi itu, e mafua ai le malaise i se tagata maloloina.

E oʻo lava i le tui tasi o inisalini e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga o le endocrin system, ae le o le faʻaaogaina masani e aunoa ma ni faʻamatalaga faafomaʻi. E le gata i lea, o le lamatiaga o le tino o le toto i le pancreas, coma ma le oti e le o aofia ai.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

O le inisalini o se tasi lea o hormonia e sili ona taua e faʻatonutonu ai galuega a le tele o tino i le tino. Aemaise lava, o ia e nafa ma le faʻamaoniaina o le faʻapipiʻiina o le kulukose. O le inisalini e gaosia e le pancreas, o lona uiga o lona tulaga soifua maloloina o le faʻamaoni lea o le gaioiga talafeagai o le hormone.

Tulafono faʻavae

O le faʻaaogaina o le kulukose i le tino e faʻaolaina ai le gaosia o tulafono faatonutonu e faʻaitiitia ai le popole, lagona o le fefe. O nei fesoʻotaʻiga e taʻua o le 'elemeli, e mafua ai lagona o le saogalemu ma le filemu. Afai o nisi mafuaʻaga e faʻamaonia ai se mea taumafa e maualalo i le gaʻo, o le ata o togafitiga e faʻaalia i le paʻu o le malosi, le mautonu, ma le popole.

Inisalini e galue o se tagata e faʻaleleia. E gaoioi ai le felauaiga o le kulukose mai le toto i sela. O felauaiga o loʻo faʻaalia e aʻafiaga o loʻo i totonu o siama. Latou te alu mai totonu i le pito i fafo o le cell, pueina le kulukose ma ave i totonu mo le mu.

O le eseesega i le va o le inisalini ma faʻamaoniga masani o loʻo faʻaalia ai e iai mea faʻalavelave i le paleni o le carbohydrate, o lona uiga e tele atu faafitauli ogaoga i le faagaioia o le tino. O le faatinoga o le insulin e iloiloina i le fuaina o le maualuga o le suka i le toto. Afai o le tau e sili atu i le masani, o le hormone e le mafai ona taulimaina lana galuega, e le o gaosia i ni aofaiga talafeagai.

I nisi tulaga, o fesuiaiga i le aofaiga o le insulin e tupu e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina. E afua ona o le atuatuvale, le mautonu, oona poo le inupia. Mo lenei mafuaʻaga, e lagona e le toʻatele le manaʻomia ona "faoa faamalosi" le mamafa i meaʻai suga. Ae ui i lea, o le tino e aʻafia i ia lava tulaga ma i le aluga o taimi o le maualuga o le gaosia o le hormone e toe foʻi i le masani.

Galuega ile insulin

O le vailaau e faʻatinoina le tele o galuega taua mo le faʻatonutonuina o gaioiga i le telefoni feaveaʻi. Muamua lava, o le inisalini e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le kulukose e sela, faʻalauteleina le faʻaogaina o le glycogen.

O galuega faʻapitoa o le hormone e aofia ai le faʻaleleia o femalagaʻiga i luga o le eletise, faʻamalosiina o mea amino i sela, faʻateleina le faia o DNA, ma le tuufaatasia o palatini ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le inisalini e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o palatini ma gaʻo gaʻo i le toto.

O nei laasaga i le telefoni feaveaʻi e nafa ma le tele o tulaga o le tino o le tagata. Ae ui i lea, o tulafono faatonutonu e tatau ona faia i le tau o le aofaʻi o tupe, o le sili atu o le a oʻo atu ai i faʻalavelave, ma faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

I nisi o taʻaloga, o le inisalini e faia faapitoa i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. Talu ai ona o le gaosia o le suka o loʻo faia e le tino i le mea muamua, ma na o le - gaioiga ma le susunuina o le gaʻo o le tino, o se auala na maua e faatelevave ai lenei gaioiga. O le tagata taaalo na te inuina le inisalini, lea e faʻaaoga ai le suka, ma le susunuina o le gaʻo e sili atu le vave.

E taua le maitauina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga ma le gasegase e masani ona iu i le le mautonu. I le 75% o mataupu, o le faʻaaogaina sese o le hormone na mafua ai le atinaʻeina o se coma, ma i le lumanaʻi - o le leiloa o le malosi faaletino atoa ona o le faʻalavelaveina o galuega i nisi o vaega ole mafaufau.

Faailoga o le tele o le hormone

Afai e le toe foʻi le aofaiga o le hormone i le mea masani pe a mavae tulaga faʻavaivai poʻo le fesiitaiga o isi mea e mafua ai ona faʻatupulaia, o lona uiga o le solia o le tino lea e manaʻomia vave ona maua.

Afai o se tagata e le o iai ni mea sese ma e le afaina i le maʻisuka, o le fualaau faasaina e manatu i ai le tino o se mea oona, ma ua teena. O le faʻateleina o le tele o le hormone e taʻitaʻia ai le moni o kulūkose uma ua faʻamavaeina mai le toto, mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia - maualalo le toto suka.

Afai o se tino maloloina e maua se tui o le inisalini mai fafo, o loʻo iai:

  • o le malosi o le maualuga o le toto,
  • gatete
  • tiga o le ulu
  • popole
  • taʻavale
  • tamaititi faʻateleina
  • faafitauli i le faʻamaopoopoina o gaioiga.

Faʻaiʻuga taua

E i ai se manatu sese e masani lava e tusa lava pe faia se inumaga ole inisalini, o se tagata e le maua i le maʻisuka o le a vave ona atiina ae se paʻu. E le o lea. E i ai ni faʻamaumauga maʻoti e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, coma ma le oti.

O le fua maualalo laʻititi o le 100 iunite - o mea o loʻo iai i se tui tui inisalini atoa. I nisi tulaga, e tumau pea le ola o se tagata, e tusa lava pe silia ma le tolusefulu taimi lenei fualaau. O lenei mea e taʻu mai ai o se tulaga maualuga tele e maua ai se avanoa e valaʻau ai se taʻavale aʻavale aʻo leʻi faʻavaivaia. O le coma o le a tupu i totonu o le 3-4 itula ma e mafai ona taofi le tali pe afai e aumai le suka i totonu o le toto i se taimi vave e mafai ai.

Faailoga o Coma

  • I le laasaga muamua, o le uiga o le suiga e le o se mea e tupu, o le tele o mea e le mafai ona tupu pe o se tulaga o le atuatuvale, ua faʻaalia le faʻafefe. E i ai se lagona o le atuatuvale, fefe, fiaai, afaina.
  • I le laasaga lona lua, faʻailoaina o le salu, amioga le lelei ma le tautala, lagona o le fefe i luga o muso o mata, fiafia, faʻafuaseʻi suiga.
  • I le vaega lona tolu, o tamaiti aoga e faʻalauteleina, o le muso leo e tulaʻi mai, lea e oʻo atu ai i faʻavevesi, o le faateleina tele o le toto. O le tulaga o se tagata atonu e foliga mai o se faoa faamaʻi o le mai.
  • I le taimi mulimuli, o le toto maualuga ua paʻu malie, faateleina le coma, ua faʻaitiitia le muso. O loʻo agaʻi i luga agavaʻa, o le fatu o le fatu e le maluelue, ua maeʻa le afu.

O le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaoniga, e tusa lava pe vave fesoasoani, e mafai ona mafatia i le vave ma le umi o taunuuga. O le vave ona aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial, faʻafitauli i le toto i le faiʻai. O aʻafiaga faʻafuaseʻi e mafai ona tupu e tusa lava pe a mavae le tele o masina i le atinaʻeina o paka parkism, epilepsy, hypoglycemia alualu i luma.

O le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina e matua lauiloa, ae o loʻo i ai se mea tutusa.E le gata i lea, e matua lamatia lava. O le a le mea e tupu pe afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata soifua maloloina? E maofa lava?

Matou te fia taʻuina atu ia te oe se tasi o tala aoga na tupu i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma ave le inisalini. O le taimi lava na ia matauina ai le alu o le fagu ma lona inisalini mai le faitotoa o le pusaaisa lea na teu ai. I le taimi muamua, na te le faapipiiina soʻo se taua tele i lenei mea seia oʻo ina maua se pulou gau mai se fagu vailaau i le potu o lona atalii. Ina ua mavae lena, na suia le olaga o le tamaitai e faavavau.

O lona atalii na i ai ni faafitauli i fualaau faasaina, lea na iloa lelei e le aiga, ae e leai se tasi e masalosalo o le a manao e taumafai e inuina le inisalini. Na faʻapipiʻiina uma faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasaina, ae o le manatu o le nanaina o le inisalini mai lana tama e leʻi oʻo lava i le mafaufau o le fafine.

Ina ua mavae le tele o tausaga o le faafitia ma pepelo (ma le masina na faaaluina i se nofoaga mo le toe faaleleia), na iu ina taʻu atu e le atalii i lona tina le mea moni. Na ia iloa o le a "inu" o ia i se mataua o le toto toto, o lea na ia taumafai ai e tutusa lona aafiaga e ala i le tuiina o ia lava i le inisalini. I le le iloa o faatonuga o le suʻega, na ia faʻatumu le tui i le afa afa ma ua leva ona manaʻo e tuʻuina atu ia te ia se tui. Ae, o le mea e lelei ai, na ia toso ese le nila mai lona lima i le taimi, e aunoa ma le faia o se tui ona o se lagona o le tiga ma le fefe.

Na iloa e le tama e faia e le tina pe tusa o le 5-6 injections o le inisalini i aso uma e tumau ai i le soifua maloloina. Ae na te leʻi iloa o se tagata e leai se maʻisuka e matua lamatia mai le tuiina o le inisalini.

O a ni aʻafiaga o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia ai le inisalini masani o tui, talu ai e le o toe gaosia e le pacreas le tele o lenei hormone e pulea ai le toto i totonu o le tau. O le mea lea, afai o se tagata soifua maloloina e aʻafia le inisalini, atonu o le a latou maua le hypoglycemia. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le toto maualalo maualalo e mafai ona oʻo atu ai i le leiloa o le mafaufau, le atinaʻeina o le faoa faamalosi poʻo le hypoglycemic coma. O nisi taimi e oo lava i le maliu e mafai ona tupu.

E taua le maitauina e le gata i tupulaga talavou o tauivi ma suʻega o vailaau faʻasaina ma le inisalini. E i ai mataupu pe a teena e teine ​​talavou le maʻisuka le insulin e pulea ai lo latou mamafa. E faʻaaogaina foi e le au taʻavale le inisalini e faʻatele ai le maso maso, e masani lava ona tuʻufaʻatasia i le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le a se mea e mafai ona e faia e aloese ai mai lenei mea?

Talanoa ma lau fanau e uiga i le inisalini. Ia mautinoa latou te malamalama i le faigofie o le fasiotia o se tagata e leai se inisalini e maua i le maʻisuka. E maua e le maʻisuka aʻoaʻoga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le inisalini, ma tusa lava pe a uma ona latou faia ni mea sese e fesootaʻi ma lona fua. E taua foi le faamalamalama atu o le inisalini e le o iai meatotino o nakoti.

O mea taua ia e lua ia iloa e uiga i le inisalini:

O le inisalini o se fualaau ola mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i ni pusa laʻititi, taʻitasi mo tagata taitoatasi. O le inisalini e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, ma afai e faʻaaogaina, e oʻo lava i se fuamoa itiiti e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona afaina i tagata.

Ole inisalini e le aumaia le euphoria, e tutusa ma fualaau faasaina. E tatau ona faamamafaina e faapea, e ui lava o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia ai faailoga o le inupia, e matua leai lava se lagona o le euphoria - peitaʻi, e lagona e le tagata le fefe.

E tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le inisalini, o le lamatiaga autu o lenei mea matautia o le hypoglycemia. O lenei lamatiaga, faatasi ai ma le ono mafai e se tagata ona ave faalilolilo insulin i uo ma aiga, atili faateleina le manaomia ma le taua o le faia o se talanoaga matala ma le malamalama i mea lamatia uma e fesootai ma le sauaina.

O le inisalini o se tasi lea o hormonia sili ona taua i le tino o le tagata.O loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas ma pulea le masani masani o le gaʻo gaʻo. Soʻo se suiga o le aofaʻi o le inisalini mai le masani e faʻamaonia ai suiga leaga o loʻo tutupu i le tino.

Faateleina masani

O le inisalini o le tino i le tino e mafua ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. O aʻafiaga o le hypoglycemia e atiina ae ma faʻalavelave eseese. O le tele lava o le faʻalagolago i le ituaiga vailaau o loʻo faʻatonutonuina. Mai le faʻaofiina o se vailaau faʻataʻitaʻi, o loʻo faʻaalia faailoga i le 15-30 minute, ma mai le amataga o fualaau faʻatau fua, o faʻamaoniga e tupu i se umi umi.

E mafai ona talanoa e uiga i le hypoglycemia ma se faʻamaoniga o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L. O le sili atu o le inisalini i le tulaga I o loʻo faʻaalia mai i ni faailoga:

  • faʻafefe
  • fiaai pea
  • tiga faaletino
  • fatu palpitations.

Afai e leai se fuataga e aveesea ai, ona faʻalauteleina ai lea o faʻamaʻi, ma o loʻo faʻaauau pea le inisalini. Faʻaalia:

  • soona inu tele
  • lima lima
  • faʻamaʻi tele
  • alualu i luma o le fiaai ma le le fiafia,
  • pallo o le paʻu,
  • numera o tamatamailima,
  • faaitiitia le maoaʻe o faaaliga.

O se vaifofo lelei mo le maualuga o le inisalini o meaai ia i totonu o mea inu gaʻo (suamalie po o le sukalala). Afai e te le faʻaaogaina i lenei laasaga, o le a faʻapupulaina faailoga o le hypoglycemia. Faatasi ai ma:

  • le mafai ona faia ni suiga,
  • soona inu tele
  • fatu ma fatu fatu
  • lima vaivai,
  • fenumiai,
  • faʻasalaga o le mafaufau.

A maeʻa faʻamalosolo ma faʻalavelave osofaʻi o le muscle vavave faʻatele. Afai e le o faaopoopoina le kulukose i lenei laasaga, o lona uiga o le maualuga o le inisalini o le a mafua ai se coma hypoglycemic.

O loʻo faʻaalia i se tulaga le iloa, o se faʻaititia o le suka i le toto (sili atu i le 5 mmol / l mai le amataga), pallor o le paʻu, faʻaitiitia le fatu o le fatu, ma le leai o se tamaititi faʻafouina.

O tagata afaina e masani lava ona maliu mai le faaitiitia o galuega taua uma - respiratory, toto circulation, ma le faafoliga. O le mea lea, mo le tulaga manaomia masani, ua lava lea e mafai ai ona saʻo le fuaina o le fua faʻatatau.

Tausaga masani

O le mafuaʻaga o le faʻasolosolo masani o le inisalini o loʻo taoto i lona sologa lelei i togafitiga o le maʻi. I lenei tulaga, o le gaosia o meaola oona e poloka ai le paʻu o le pasene o le suka i totonu o le toto. Faatasi ai ma na o le adrenaline, glucagon, corticosteroids. O le taimi o le inisalini oona e taʻua o le Somoji syndrome.

Faʻailoga o le faʻasolosolo masani:

  • ogaoga o le faʻamaʻi,
  • manaʻo tele
  • tupe mama ma se pasene maualuga o le suka i le lafoaia o le urinary,
  • taua tele fesuiaiga i le aofaʻi o kulukose i le gasologa o le aso,
  • e masani ona maua i le hypoglycemia i le aso atoa.

E le gata i lea, o le tumau o le toxia o loʻo faʻaalia i le tele o faʻafitauli:

  • Ketoacidosis. Ole tulaga lenei pe afai, ona o le gau o le hormone, o gaʻo e le mafai ona faʻaaogaina le kulukose e avea o se punaoa malosi. O le tino o le tagata e amata ona 'aina ona lava gaʻo. I le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo, o le konesones e maua malosi. Pe a tele naua le tele o tupe e salalau i totonu o le toto, e le mafai ona gafatia e gaʻo le galuega o le aumaia oi latou i fafo. O le mea lea, o le maualuga o le toto e faateleina. Lautele vaivaiga, gasegase, fulufulu vailaau, galala tele, manava o le acetone. Mo le faasaʻoina o lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatumu faʻasolosolo faʻapitoa punaoa faʻapitoa ma faia ni inisiua o le hormone.
  • Acetonuria. Faʻamatalaga o ketones i urine - oloa o le faʻamaʻalogaina o gaʻo ma pulu.

E masani ona natia le hypoglycemia. O togafitiga faafomaʻi e masani i le "ata o le taeao o le taeao" pe a iai ona faailoga mai le 5 i le 7 i le taeao. E mafua lenei mea ona o le maualuga o le faʻaaogaina o vaega-fomaʻi ma le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le tui i le afiafi.

O le maʻi Somoji e ese mai le faʻalavelave.E mafua ona o le alualu i luma mai le 2 i le 4 itula o le hypoglycemia - o le suka e faʻaititia i le 4 mmol / l pe maualalo. O se taunuuga, o le tino e mafua ai le tauia o taui. Ma i le taeao, o le tagata maʻi e maua i le hypoglycemia ogaoga, faʻaosofia i le sili atu o le tui o le afiafi.

Falemai ile tausiga

I totonu o le falemaʻi, o le tagata maʻi o le a tui i le kulukose i tafatafa o le malulu. Afai e tatau ai, o le a toe faʻateleina pe a uma le 10 minute.

Ona togafitia lea o togafitiga i le faʻaumatia o taunuuga. Afai e tupu tele le inisalini, o le a eseese lava taunuuga e fuafua i le ogaoga.

I le tulaga o le agavaʻa faʻamalosi, ua faʻamavaeina i le afaina o fofo faapitoa.

O le taua tele o le inisalini e taua i mataupu ogaoga. O lenei mea e aafia ai le gaioiga o le tino tutotonu. Faʻaalia:

  • cerebral edema
  • osofaʻiga a alii
  • faʻasologa (faʻafitauli o le mafaufau).

E le gata i lea, o soliga e tupu i le CCC. Ua mafua lenei mea i le faʻamaʻi o le myocardial, o le stroke, o le afaina ai.

O le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina e matua lauiloa, ae o loʻo i ai se mea tutusa. E le gata i lea, e matua lamatia lava. O le a le mea e tupu pe afai o le inisalini e faʻatautaia i se tagata soifua maloloina? E maofa lava?

Matou te fia taʻuina atu ia te oe se tasi o tala aoga na tupu i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma ave le inisalini. O le taimi lava na ia matauina ai le alu o le fagu ma lona inisalini mai le faitotoa o le pusaaisa lea na teu ai. I le taimi muamua, na te le faapipiiina soʻo se taua tele i lenei mea seia oʻo ina maua se pulou gau mai se fagu vailaau i le potu o lona atalii. Ina ua mavae lena, na suia le olaga o le tamaitai e faavavau.

O lona atalii na i ai ni faafitauli i fualaau faasaina, lea na iloa lelei e le aiga, ae e leai se tasi e masalosalo o le a manao e taumafai e inuina le inisalini. Na faʻapipiʻiina uma faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasaina, ae o le manatu o le nanaina o le inisalini mai lana tama e leʻi oʻo lava i le mafaufau o le fafine.

Ina ua mavae le tele o tausaga o le faafitia ma pepelo (ma le masina na faaaluina i se nofoaga mo le toe faaleleia), na iu ina taʻu atu e le atalii i lona tina le mea moni. Na ia iloa o le a "inu" o ia i se mataua o le toto toto, o lea na ia taumafai ai e tutusa lona aafiaga e ala i le tuiina o ia lava i le inisalini. I le le iloa o faatonuga o le suʻega, na ia faʻatumu le tui i le afa afa ma ua leva ona manaʻo e tuʻuina atu ia te ia se tui. Ae, o le mea e lelei ai, na ia toso ese le nila mai lona lima i le taimi, e aunoa ma le faia o se tui ona o se lagona o le tiga ma le fefe.

Na iloa e le tama e faia e le tina pe tusa o le 5-6 injections o le inisalini i aso uma e tumau ai i le soifua maloloina. Ae na te leʻi iloa o se tagata e leai se maʻisuka e matua lamatia mai le tuiina o le inisalini.

O a ni aʻafiaga o le puleaina o le inisalini i se tagata soifua maloloina?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia ai le inisalini masani o tui, talu ai e le o toe gaosia e le pacreas le tele o lenei hormone e pulea ai le toto i totonu o le tau. O le mea lea, afai o se tagata soifua maloloina e aʻafia le inisalini, atonu o le a latou maua le hypoglycemia. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le toto maualalo maualalo e mafai ona oʻo atu ai i le leiloa o le mafaufau, le atinaʻeina o le faoa faamalosi poʻo le hypoglycemic coma. O nisi taimi e oo lava i le maliu e mafai ona tupu.

E taua le maitauina e le gata i tupulaga talavou o tauivi ma suʻega o vailaau faʻasaina ma le inisalini. E i ai mataupu pe a teena e teine ​​talavou le maʻisuka le insulin e pulea ai lo latou mamafa. E faʻaaogaina foi e le au taʻavale le inisalini e faʻatele ai le maso maso, e masani lava ona tuʻufaʻatasia i le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le a se mea e mafai ona e faia e aloese ai mai lenei mea?

Talanoa ma lau fanau e uiga i le inisalini. Ia mautinoa latou te malamalama i le faigofie o le fasiotia o se tagata e leai se inisalini e maua i le maʻisuka. E maua e le maʻisuka aʻoaʻoga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le inisalini, ma tusa lava pe a uma ona latou faia ni mea sese e fesootaʻi ma lona fua. E taua foi le faamalamalama atu o le inisalini e le o iai meatotino o nakoti.

O mea taua ia e lua ia iloa e uiga i le inisalini:

- O le inisalini o se fualaau faasao mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i ni pusa laʻititi, taʻitasi mo tagata taitoatasi. O le inisalini e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, ma afai e faʻaaogaina, e oʻo lava i se fuamoa itiiti e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona afaina i tagata.

- Ole inisalini e le aumaia le euphoria, e tutusa ma fualaau faasaina. E tatau ona faamamafaina e faapea, e ui lava o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻamaonia ai faailoga o le inupia, e matua leai lava se lagona o le euphoria - i se isi itu, e lagona e se tagata le ita tele.

E tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le inisalini, o le lamatiaga autu o lenei mea matautia o le hypoglycemia. O lenei lamatiaga, faatasi ai ma le ono mafai e se tagata ona ave faalilolilo insulin i uo ma aiga, atili faateleina le manaomia ma le taua o le faia o se talanoaga matala ma le malamalama i mea lamatia uma e fesootai ma le sauaina.

Faʻamaumauga o le faʻalavelave

O le insulin e masani lava ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae o ona aafiaga e tele e faʻaaogaina i isi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o le inisalini na maua ai le faʻaaogaina o le tino.

O meaola o le inisalini e filifilia taitoatasi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona fua le kulūkose i totonu o le toto, e iloa ai metotia o le pulea e le tagata o ia lava.

Mo se tagata soifua maloloina, o le fua e "leai se leaga" o le fualaau faasaina e mai i le 2 i le 4 IU. Faʻapenaina e le Bodybuilders lenei aofaiga i le 20 IU i le aso. I le togafitiga o le maʻisuka, o le tele o vailaʻau e faʻatonutonu i aso taitasi e eseese i le va o le 20-50 iunite.

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona tupu mo ni mafuaaga:

O le gauai i le inisalini e faateleina i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, e le o le talaaga o le faaletonu masani o le tino, ma le gaʻo gaʻo.

O le a le taimi e tupu ai le inisalini tele i le tino? E mafai ona tupu lenei mea, pe afai ei ai le solia o le gaosia o le hormone e le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi).

E tatau ona e matua faʻaeteete e uiga i le faʻaaogaina o le insulin ma le ava malosi. I le faʻamuamua, o ava malosi e le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae ona o le faʻasaina o fomaʻi e le taofia tagata uma, o fomaʻi e fautuaina ia matau tulafono nei e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga i itu:

  • ao le i taumafaina le ava, e tatau ona faaitiitia le tui masani o le inisalini,
  • ao lei amataina pe a uma ona inu ava malosi, e tatau ona e 'ai i meaʻai e telegese gaʻo,
  • tuuina atu le fiafia i le ava malosi,
  • pe a inuina le ava malosi i le aso e sosoo ai, e tatau ona fetuunai le fua o le inisalini, faʻataʻitaʻiina i fua o le suka toto.

O le maliu ma le maualuga o le inisalini e mafua mai ona o se hypoglycemic coma. O le fualaau o le fualaau faasaina, lea e tau atu i le oti, e faalagolago i le faapalepale o le inisalini e tino patino taitasi, o le mamafa o le maʻi, mea taua - o le taumafaina o meaai, ava malosi ma isi. Mo nisi, o le folasia o le 100 IU o le fualaau faasaina o le a matautia; mo isi, o fuainumera e mai le 300-500 IU. O mataupu e iloa pe a ola tagata pe a uma le tuiina o le inisalini i le aofaiga e 3000 IU.

Faailoga o le tele o inisalini

Ole inisalini ole maualuga i le toto e tau atu i le faʻaititia o le kulukose. E mafai ona e talanoa e uiga i le hypoglycemia ma se faailoga o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L i le toto capillary. O le fua faatatau o le atinaʻega o faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le ituaiga vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini vave, o faʻamalositino e atiaʻe pe a mavae sina taimi puupuu, faatasi ai ma le tuiina o le inisalini lemu mo se vaitaimi umi atu.

Faailoga o le tele o inisalini i totonu o le toto e pei ona taua i lalo.

I le taimi muamua, o loʻo i ai se lagona o le fiaaai, vaivaiga lautele, maʻi vevela, lagona o le loto.

  • Afai i le taimi muamua e leʻi iai ni fuataga e faateleina ai le toto (taumafa pe inu suamalie), ona i ai lea: salu, lulu lima, faʻateleina le faʻamalolo, vaivaiga ma le lagona o le fiaai, alualu i luma,tamaiti aoga. I le taimi lea, e mafai pea ona e taofia le atinaʻeina o le hypoglycemia peʻafai e te 'ai meaai ma meaʻai gaʻo - suamalie, suamalie, suka mama.
  • E le gata i lea, o loʻo vaivai le vaivai ma e le mafai e se tagata ona fesoasoani ia te ia lava. O le le mafai ona gaoioi, faʻamalo le afu, vave vave le fatu, vaega o le gatete, faʻaleagaina o le mafaufau, atuatuvale po o le faʻanoanoa o le mafaufau. Ona faʻalautele ai lea o le faʻalavelave faʻalologo po o le tuai. Afai e le o faʻaaogaina le kulukose i le vaitau lenei, ona tupu ai lea o le hypoglycemic coma.
  • Coma e mafua ona o le leiloa o le mafaufau, o le pa'ū malosi i le suka o le toto (sili atu ma le 5 mmol / l mai le laasaga muamua), pallor, faʻavave o le fatu, ma le leai o se tamaititi faʻafouina.
  • O le maliu e tupu i le faʻaitiitia o galuega uma - respiration, toto totoʻa, ma le leai o ni faʻaoga.

    Faʻasologa taimi

    O le tele o le inisalini i le togafitia o le maʻisuka e mafua ai le gasologa masani o le maʻisuka, lea e o faatasi ma le gaosia o hormones e puipuia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le toto - adrenaline, corticosteroids, glucagon - ma e taʻua o le "Somoji syndrome." Faailoga o le faʻasolosolo masani o tagata mamai e maua i le maʻisuka:

    ogaoga o le maʻi

  • faateleina le 'ai
  • gaioiga mamafa ma maualuga maualuga i le urine,
  • naunau i le ketoacidosis,
  • acetonuria
  • fesuiaiga mataʻutia i le kulūkose i le gasologa o le aso,
  • sili atu nai lo le mea masani, o le faateleina o le suka o le toto ua faamaumauina,
  • hypoglycemia faifaipea (tele taimi i le aso).
  • E masani ona maua mai le hypoglycemia e natia. O le lauiloa "taeao taeao o le taeao". E faʻapupula le Hyperglycemia i le taeao, mai le 5 i le 7 i le taeao, lea e faʻamatalaina e ala i le tele o faʻamalolosi o hormones contrainsular ma le faʻavaivaia o le tuiina o le inisalini. O le maʻi Somoji e ese mai i le taeao o le taeao o le taeao i le taimi o le vaeluaga o le 2 i le 4 itula e amataina ai le hypoglycemia - o le maualuga o le suka e pa'ū ifo i lalo ifo o le 4 mmol / l, o le mea lea e amata ai ona amataina le faʻaaogaina o le tino. O le iʻuga, i le taeao, o le tagata maʻi e maualuga le maualuga o le hyperglycemia e mafua mai i le tele o le inisalini o le afiafi.

    I le faaiuga

    O le tui o le inisalini ua mamanuina e lagolago ai le ola i le i ai o le maʻisuka. Ae o le tosoina o se siama sili atu i se tagata soifua maloloina e mafai ona mafua ai nisi faʻafitauli, mai le inuina i se tulaga o le paʻu ma le oti. O se mea matautia tele le ave o fualaau faasaina e aunoa ma se mafuaaga lelei, o le tofiaina o se fomaʻi ma se malamalama atoatoa i taunuuga o se mea sese.

    Fesoasoani i se faʻalavelave o le inisalini

    O le a le mea e fai i le maualuga o le inisalini? Fesoasoani Muamua poʻo le fesoasoani a le tagata lava ia i faʻamaufaʻailoga muamua o se tulaga o le hypoglycemic e aofia ai mea nei.

    1. 'Ai 50-100 kalama o falaoa paʻepaʻe.
    2. Afai e le mou ese atu faailoga pe a uma le 3-5 minute, ia 'ai ni nai laʻau suamalie poo 2-3 teasisi o suka.
    3. Afai a maeʻa le 5 minute ona tumau ai pea lea o faailoga, ona toe fai lea o le faʻaaogaina o gaʻo.

    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia ogaoga (le lava o le iloa, faʻavevesi), o le fofo autu mo le maualuga o le inisalini o le kulukose oona. O le tuiina o le 40% fofo i le aofaiga ole 30-50 ml, pe a maeʻa le 10 minute e leʻi toe maua e le tagata maʻi le malamalama, ona toe fai lea o le mea e toe faʻaleagaina.

    Le gaioiga o le inisalini i le toto

    O le inisalini e afaina ai le faasaoina o le malosi ma le fesuiaiga o le kulūkose o loʻo sau i totonu o le tino, faʻaalia se galuega faʻavae pe a ulu le suka i totonu o siama o le tino. Inisalini o se elemene e aofia ai i le gaosia o amino acids ma lo latou faʻaaogaina.

    E i ai le inisalini i le tino o le tagata i voluma ua faʻamaonia, ae o se suiga i lona tele e mafua ai le tele o faʻafitauli o le tino, lea e ono lamatia tele.

    Ole inisalini e aʻafia ai ma aʻafiaga lelei i le tino o le tagata. O mea lelei nei o le inisalini e matauina:

    • faaleleia atili o le tuufaatasiga o polotini,
    • faasaoina o le foliga mole mole o puipuiga,
    • faasaoina o mea amino i totonu o maso maso, lea e faʻaleleia ai lo latou alualu i luma,
    • auai i le tuufaatasiga o glycogens, lea e fesoasoani i le faasaoina o le kulukose i totonu o maso.

    E matauina foi e tagata ia faiga le lelei e tutupu i le tino pe afai e tele le inisalini i totonu o le toto:

    1. saofaga i le faasaoina o gaʻo,
    2. faʻaleleia le faʻamaʻi le lipon receptor lipase blocking,
    3. faaleleia atili le tuufaatasiga o le gaʻo gaʻo,
    4. faateleina le toto toto
    5. faʻaitiitia le faʻaogaina o puipui o toto toto,
    6. e fesoasoani i le tulaʻi mai o siama o le tino vaivai.

    I le masani masani o le toto, o le inisalini e aofia ai le 3 i le 28 mcU / ml.

    Ina ia mafai ona malamalama le suʻesuʻega, o le toto e tatau ona naʻo luga o se manava gaogao.

    Faailoga o le inisalini luga

    Mo se tagata soifua maloloina, o se fua masani o le vailaʻau e 2-4 IU i le 24 itula. Afai o tatou talanoa e uiga i le tino, e 20 IU. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le masani e 20-25 IU i le aso. Afai e amata e le fomaʻi ona faʻaaogaina i totonu o ana faʻamaumauga, ona oʻo lea i le tele o le hormone e oʻo atu ai i se mea maualuga.

    O mafuaʻaga o le hypoglycemia e faapenei:

    • filifiliga sese o le fualaau o le fualaau faasaina,
    • suiga i le ituaiga o tui ma vailaʻau,
    • fale taʻavale e leai se totogi,
    • o le faʻaoga tutusa o le faʻagasolo tutusa o le inisalini lemu ma le vave,
    • solia o meaʻai ina ua uma le tui (leai se 'aiga i le taimi lava e uma ai le faʻataʻitaʻiga),

    Soo se tagata e faalagolago i le inisalini, e le itiiti ifo i le tasi i lona olaga, lagona lagona le lelei e mafua mai i le le mautonu o le fualaau faasaina. O faʻapogai autu o le maualuga o le inisalini:

    1. vaivaiga maso
    2. fiainu
    3. afu malulu
    4. vaega o gatete
    5. fenumiai,
    6. numera o le lagi ma le laulaufaiva.

    O nei faailoga uma o faailoga ia o le hypoglycemic syndrome, lea e afua mai i le vave faʻaitiitia o le kulukose toto. Se tali talitutusa i le fesili o le mea e tupu pe afai e te tuiina le inisalini i se tagata maloloina.

    O le maʻi e tatau ona vave taofia, a leai o le a pa'ū le tagata maʻi, ma o le a matuai faigata lava ona aluese mai ai.

    O le inisalini le tumau

    Faʻasologa umi o le vailaʻau, lea e mafai ona o faatasi ma le maʻisuka, e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea o Somoji syndrome e aliali mai. O lenei tulaga e faʻaalia i le gaosia o corticosteroids, adrenaline ma glucagon i le tele o mea tetele.

    O le Somoji syndrome o se inisalini masani lea e faʻatoʻilaloina ai le maʻi, o lona uiga, o se tulaga ogaoga lea e tau atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻasalaina ma e manaʻomia ai se gauai faapitoa.

    Faailoga autu o le hypoglycemia masani:

    • faateleina le 'ai
    • ogaoga o le faʻamaʻi,
    • o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o acetone i le faʻavave,
    • o le mamafa o le tupe mama, lea e mafua ona o le maualuga maualuga o le kulukose i le urine,
    • o le tagata e muamua ona faia i le ketoacidosis,
    • faafuasei ona oso i le suka i le aso atoa,
    • hypoglycemia sili atu i le tasi le taimi i le aso,
    • Lafoga faifaipea o le suka maualuga.

    I le tele o tulaga, o le inisalini oona o loʻo i totonu o se fomaʻi umi mo se taimi umi. Ae o lenei tulaga o le a masani lava ona lagona e ia. O le Somoji syndrome e faʻaalia foi i le mea moni e faapea o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic i se tagata e matauina i le 2-4 i le taeao. E afua ona o le maualuga o le inisalini o le afiafi.

    Ina ia faʻaitiitia le tulaga masani, e tatau i le tino ona faʻagaoioia ni auala faʻapitoa. Ae, e aunoa ma se fesoasoani mautu, e mafai ona mataʻituina vave le faʻaogaina o punaʻoa a le tino. O le mea lea, o Somoji syndrome e mafua ai le oti.

    Inisalini e faʻasolosolo i se tagata soifua maloloina

    Afai e mamao ese le fomaʻi ma le inisalini, o le maʻisuka o le a faʻaalia nisi faʻamaoniga i le mavae ai o sina taimi. Afai e te tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina, o le a mafua ai se ituaiga o mea oona o le tino.

    I se tulaga faapena, o le inisalini e tuiina e pei o le mea oona, vave faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

    Afai ua galo se tagata, e aliali mai:

    1. arrhythmia,
    2. siitia le mamafa
    3. migraines
    4. faʻamalosi
    5. ua le atoatoa le tuufaatasia
    6. lagona o le fefe tele
    7. fiaaai
    8. tulaga lautele o vaivaiga.

    Afai o le inisalini ua tui i se tagata soifua maloloina, o isi togafitiga e tatau ona mataʻituina e fomaʻi. O tagata i nisi tulaga e maliu mai i se tulaga e le mautonu.

    Ole fua ole fua ole aso ole inisalini ile 100 PIECES, o lona uiga, o se tui tui inisalini atoa. O nisi taimi e mafai ona ola se tagata pe afai o se fualaau lea e 30 taimi maualuga. O le mea lea, faatasi ai ma le maualuga, e mafai ona e maua le taimi e valaau ai se fomaʻi aʻo leʻi faʻalavelave.

    I le avea ai o se tulafono, o le coma e atiina ae i totonu o le 3-4 itula ma e mafai ona taofi le tali pe a ulu le glucose i le toto.

    Taunuuga ma foliga o fesoasoani muamua

    I le togafitiga o le maʻisuka, ei ai le maualuga o le lamatiaga o le maualuga o le inisalini. I lenei tulaga, ina ia puipuia ai le oti, e manaʻomia le fesoasoani muamua. E taua le iloa le mea e tatau ona faia i le taimi nei ma le maualuga o le inisalini.

    Ina ia faateleina le paleni o le carbohydrate, e tatau ona e 'ai se falaoa o le falaoa e oo i le 100 g. Afai oe faaauau pea le osofaiga mo le 3-5 minute e tatau ona e faateleina le aofaʻi o suka. O fomai e fautuaina le inu o le lauti ma ni nai sipuni tele o suka.

    Afai a maeʻa le gaioiga, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e le faʻasolosolo, e tatau lava ona e faʻaaogaina gaʻo i le aofaiga tutusa. E ui i le mea moni o se mea e masani ai, o se mea e masani ai, afai e te le amanaia ia gaioiga e tatau ai, e ono tupu se faʻaleagaina o le Somoji syndrome.

    O le atinaʻeina o le maʻi o le a matuia tele ai togafitiga ma faʻamalosia ai le ketoacidosis o le maʻisuka.

    I lenei tulaga, atonu e manaʻomia oe e fetuunai le togafitiga ma amata ona ave fualaau malolosi.

    • cerebral edema,
    • faailoga o le maningitis,
    • o le vave vave amata o le vevela o le le atoatoa o le mafaufau.

    Faatasi ai ma tagata e mafatia i le le atoatoa o le fatu, o le maualuga o le inisalini e mafua ai:

    1. taʻavale
    2. fatu fatu
    3. le afaina o le tino maliu.

    O le insulin overdose o se tulaga lea e manaʻomia ai se vave tali mai le maʻi. Afai e manaʻomia, e tatau ona e valaʻau i se 'au taʻavale. E ui lava o le hypoglycemia e le taitai i taimi uma i le oti, o se tulaga lamatia e le mafai ona manatu faatauvaa.

    Afai ei ai se osofaiga a le tagata maʻi, ona tatau lea ona e taofi e ala i le iniseti vave poʻo le 'aina o meaʻai gaʻo. Faatasi ai ma oloa fautuaina:

    • sosolo
    • sukalati
    • falaoa paʻepaʻe
    • mea inu gaʻo.

    • FALE
    • Glucometers
      • Accu-check
        • Accu-Chek Mobile
        • Accu-Chek Asset
        • Accu-Chek Performa Nano
        • Accu-Chek Performa
        • Accu-Chek Gow
        • Accu-Chek Aviva
      • TasiTouch
        • OneTouch Filifili Simple
        • OneTouch Ultra
        • OneTouch UltraEasy
        • OneTouch Filifili
        • OneTouch Horizon
      • Satelite
        • Fesoʻotaiga Satellite
        • Fesoʻotaiga Mamao Satellite
        • Satellite Plus
      • Fesoʻotaʻiga
      • Optium
        • Optium Omega
        • E manumalo le Optium
        • Uma papillon
      • Prestige IQ
        • Prestige LX
      • Bionime
        • Bionime gm-110
        • Bionime gm-300
        • Bionime gm-550
        • Lelei GM500
      • Ascensia
        • Ascensia elite
        • Ascensia tuʻuina atu
      • Kontur-TS
      • Ime-dc
        • iDia
      • Ichck
      • Glucoc 2
      • CleverChek
        • TD-4209
        • TD-4227
      • Laser Doc Plus
      • Mistletoe
      • Faʻafetai gc
        • Accutrend faaopoopo
      • Clover check
        • SKS-03
        • SKS-05
      • Bluecare
      • Glucofot
        • Glucofot Suite
        • Glucophot Plus
      • B.Well
        • Wg-70
        • Wg-72
      • 77 elektronika
        • Sensocard faaopoopo
        • Autosense
        • Sensocard
        • SensoLite Nova
        • SensoLite Nova Plus
      • Vaʻa lelei le malamalama
      • Moni
        • Moni moni
        • Moniresulttwist
      • GMate
    • NUTRITION
      • Alu ava malosi
        • Vodka ma cognac
      • Faʻasologa o meaʻai
        • Shrovetide
        • Eseta
      • Mea inu manogi
        • Vailaʻau moli
        • Tea ma Kombucha
        • Koko
        • Kissel
        • Compote
        • Faʻatonu
      • Cereals, cereals, legumes
        • Wheat
        • Buckwheat
        • Fuga
        • Perlovka
        • Millet
        • Peas
        • Paranesi
        • Peni
        • Lentils
        • Muesli
        • Semolina porridge
      • Fua
        • Grenades
        • Pears
        • O apu
        • Puni
        • Persimone
        • Pineapa
        • Unaby
        • Avaka
        • Mango
        • Potu
        • Apricots
        • Plums
      • Suauu
        • Faʻasalalau
        • Maʻa
        • Oona
        • Olive
      • Fualaau faisua
        • Potato
        • Kapisi
        • Beetroot
        • Laisa ma horseradish
        • Seleti
        • Kāreti
        • Ierusalemaichokei
        • Ginger
        • Pepa
        • Paʻu
        • Tomato
        • Seleti
        • Kukama
        • Ata
        • Zucchini
        • Sorrel
        • Eggplant
        • Asparagus
        • Radisa
        • Ramson
      • Berries
        • Kalina
        • Vine
        • Blueberries
        • Togalaau
        • Cranberries
        • Paloni
        • Lingonberry
        • Sea buckthorn
        • Muliki
        • Currant
        • Cherries
        • Fualaau
        • Dogwood
        • Toa pele
        • Mountain ash
        • Saito vao
        • Raspberries
        • Gooseberry
      • Fualaau suamalie
        • Pomelo
        • Tangerines
        • Lemon
        • Fualaʻau
        • Oranges
      • Nati
        • Amene
        • Cedar
        • Eleni
        • Peanuts
        • Hazelnuts
        • Popo
        • Lago fatu
      • Lisi
        • Laeli
        • Sala
        • Meaʻai Meaʻai
        • Dumplings
        • Laʻau
        • Taʻu ipu
        • Okroshka ma Botvina
      • Faleoloa faleoloa
        • Caviar
        • Ava ma iʻa
        • Pasta
        • Sausage
        • Sausa, sausages
        • O le ate
        • Black olives
        • Musika
        • Pule
        • Salt ma masima
        • Gelatin
        • Sauces
      • Toa
        • Biscuits
        • Faasao
        • Sukalati
        • Marshmallows
        • Candy
        • Fructose
        • Glucose
        • Fafaga
        • Suka suka
        • Suga
        • Pancakes
        • Le paluga
        • Dessert
        • Marmalade
        • Ice cream
      • Fualaau aina
        • Apricots ua vela
        • Prunes
        • Fua
        • Aso
      • Sweeteners
        • Sorbitol
        • Suʻu sui
        • Stevia
        • Isomalt
        • Fructose
        • Xylitol
        • Aspartame
      • Mea gaosi susu
        • Miliki
        • Kati le laumei
        • Kefir
        • Yogurt
        • Syrniki
        • Paʻu kulimi
      • O oloa o le tausiga o le teu
        • Propolis
        • Perga
        • Faʻasalalau
        • Laʻu povi
        • Oli malie
      • Togafitiga ole soifua maloloina
        • I se masini fai kuka
        • I totonu o se faletua faʻalua
        • I le ea o le ea
        • Toto
        • Kuka
        • Faanoanoa
        • Fusu
        • Faʻatoʻa
    • DIABETES IN ...
      • I fafine
        • Faʻafefe faʻafefe
        • Paʻu pepe
        • Masina taʻitasi
        • Sui Candisias
        • Faatusatusa
        • Lactation
        • Cystitis
        • Gynnecology
        • Hormones
        • Lafoaia
      • I alii
        • Faʻaletonu
        • Balanoposthitis
        • Faʻavaeina
        • Malosiaga
        • Sui, Viagra
      • I tamaiti
        • I pepe faatoa fananau mai
        • Meaʻai
        • I talavou
        • I pepe laiti
        • Faʻaiʻuga
        • Faailoga, faailoga
        • Mafuaaga
        • Faʻailoga
        • 1 ituaiga
        • 2 ituaiga
        • Puipuiga
        • Togafitiga
        • Phosphate Maʻisuka
        • Neonatal
      • I le maitaga
        • Caesarean vaega
        • Pe mafai ona ou maʻitaga?
        • Meaʻai
        • 1 ma le 2 ituaiga
        • Filifiliga a le Falemai Tina
        • E le o le suka
        • Faailoga
      • I manu
        • i pusi
        • i taifau
        • leai le suka
      • I tagata matutua
        • Meaʻai
      • Tagata matutua
    • TULAFONO
      • Lagi
        • Seevae
        • Massage
        • Tuli
        • Numera
        • Gangrene
        • Fulafula ma fula
        • Maʻisuka vae
        • Faʻalavelave, faʻaleaga
        • Fao
        • Toto
        • Faʻaleleia
        • Faiva
        • Tausiga o vae
        • Maʻi
      • Mata
        • Glaucoma
        • Faaaliga
        • Retinopathy
        • Fundus
        • Laʻau
        • Cataract
      • Fatuga
        • Pyelonephritis
        • Nifaeropathy
        • Faʻasalaga o Renal
        • Sa Nifae
      • O le ate
      • Pancreas
        • Pancreatitis
      • O lau uila
      • Faʻailoga
    • TULAGA
      • Faʻasalaga
        • Ayurveda
        • Acupressure
        • Sulu lemu
        • Tomai Tibet
        • Saina Saina
      • Faʻafofo
        • Magnetotherapy
        • Vaitalaʻau
        • Pharmacotherapy
        • Ozone togafitiga
        • Hirudotherapy
        • Inisalini togafitiga
        • Fomaʻi
        • Faʻatau
        • Urinotherapy
        • Fomaʻi togafitiga
    • Plasmapheresis
    • Fafaga
    • Maalili masani
    • Meaʻai taumafa laititi
    • Aigaopathy
    • Falemai
    • Langerhans motu laʻau totoina
  • TAGATA
    • Laʻau
      • Umu mumu
      • Moroznik
      • Onamamoni
      • Black cumin
      • Stevia
      • Goatskin
      • Nettle
      • Lulu Mumu
      • Chicory
      • Toga
      • Pasili
      • Uma
      • Lafo
    • Kerosene
    • Mumiyo
    • Apple cider vinegar
    • Tino
    • Badger Fat
    • Yever
    • Fagavai lau
    • Aspen paʻu
    • Clove
    • Turmeric
    • Zhivitsa
  • TUSI
    • Diuretics
  • TALANOAGA
    • Paʻu
      • Itching
      • Ame
      • Eczema
      • Dermatitis
      • Laʻau
      • Psoriasis
      • Paʻu tiga
      • Faʻamālōlōina le faamalo
      • Stains
      • Faʻatau togafitiga
      • Lulu o lauulu
    • Olamalasi
      • Mapu
      • Pomaonia
      • Taumafa
      • Pomaonia
      • Lagona tiga
      • Faiva
      • Toto
    • Cardiovascular
      • Loto o le fatu
      • Tigāina
      • Atherosclerosis
      • Togafitiga
      • Maualuga maualuga
      • Ischemia
      • Vaa
      • Alzheimer maʻi
    • Angiopathy
    • Polyuria
    • Hyperthyroidism
    • Totogi
      • Vomiting
      • Vaitaimi
      • Gutu gutu
      • Tatala
      • Togafitiga
      • Le manava leaga
      • Faʻailogaina
      • Nausea
    • Hypoglycemia
    • Ketoacidosis
    • Neuropathy
    • Polyneuropathy
    • Paʻu
      • Gout
      • Fractures
      • Sooga
      • Osteomyelitis
    • Fesoʻotaʻi
      • Hepatitis
      • Le maʻi
      • Faʻanoanoa
      • Lelei
      • Lulu
      • Alu
      • Mafuaaga
      • Dyslipidemia
    • Faatonu
      • Faʻaiʻuga
      • Hyperglycemia
  • TULAFONO
    • E uiga i glucometers
      • E faʻapefea ona filifili?
      • Taiala galue
      • Faʻatusatusaga o le Glucometer
      • Fofo faʻafoe
      • Faamaoni ma faamaoniga
      • Pamu mo glucometers
      • Glucometers mo vaitausaga eseese
      • Laser Glucometers
      • Toe faaleleia ma fesuiaiga o glucometers
      • Le siakiina o le toto
      • Glucose fua
      • Cholesterol Glucometer
      • Fua o le suka o le glucometer
      • Maua se mita o le kulukose toto mo le leai o se totogi
    • Taimi nei
      • Acetone
      • Atinaʻe
      • Manava
      • Sweating
      • Urination
      • Faʻafouina
      • Urinary incontinence
      • Suʻega faafomaʻi
      • Fautuaga
      • Paʻu mamafa
      • Immunity
      • E faʻapefea ona ola i le maʻisuka?
      • Faʻafefea ona maua / leiloa le mamafa
      • Tapulaʻa, faʻamaʻi
      • Puleaina
      • E faʻafefea ona tau?
      • Faʻaaliga
      • Injections
      • E amata faapefea

    O le inisalini o se tasi lea o hormonia e sili ona taua e faʻatonutonu ai galuega a le tele o tino i le tino. Aemaise lava, o ia e nafa ma le faʻamaoniaina o le faʻapipiʻiina o le kulukose. O le inisalini e gaosia e le pancreas, o lona uiga o lona tulaga soifua maloloina o le faʻamaoni lea o le gaioiga talafeagai o le hormone.

  • Tuua Lau Faamatalaga