Vitamini mo le maʻi suka

Pe a feagai ma le maʻisuka, e masani lava pe a maeʻa se togafitiga o le maʻisuka, e lagona le vaivai ma le malaise. E mafua ona o le solia o le tino o le metabolism, ma ona o le faaaogaina o fualaau faasaina, meaai maualalo-kalori meaai, ua mafatia le metabolism ona o le leai o elemene. O le mea lea, o le faʻamaʻi, vitamini mo le maʻisuka ua tuʻuina.

Fualaau Faʻapitoa mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻi e faʻapupulaina le tele o meaʻai gaʻo, o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai faʻafitauli o le gaioiga masani o sulu o le pancreas.

O le gaioiga o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatautaia e faʻavasegaina faiga faʻavae ma faʻaitiitia le mamafa.

Ona o mea masani, ua toe faʻaleleia ai le tele o gaioiga i le tino o le tagata maʻi.

  1. O le a faaleleia le soifua maloloina lautele.
  2. O le a faʻateleina le faʻamaʻi.
  3. Faʻamatalaga faʻasolosolo o le a faatelevave.
  4. Faʻataunuʻuina o faʻamaumauga o elemene taua.

O vailaʻau mo le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose e fusi. E le o fautuaina ina ia faʻaaogaina fualaʻau vitamini. O le filifiliga aupito sili ona lelei o vitamini mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo faia e se fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le tino.

Lisi Vitamin mo le Maʻisuka

Le lava vitamini mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻaalia ai faʻamaʻi o le pancreas. O se tasi o faailoilo manino o le togafiti o le maʻisuka o le faateleina o galuega a fatugaʻo, pe a fufulu le tino mai le tele o vitamini, amino acids, ma minerale.

Pe a faʻatumu le le lava o elemene taua, e sili atu le lelei o le maʻisuka, ma o nisi taimi e matua teena ai e tagata gaselasalini, matauina o se taumafataga ma le pulea lelei o gaoioiga faaletino. Ae e tusa lava pe tilotilo muamua, o vitamini leaga mo le maʻisuka e le mafai ona onā e aunoa ma le pulea.

O le endocrinologist o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai vitamini sili ona lelei mo le maʻisuka pe a uma le suʻega o le maʻi.

Nicotinic acid PP (B3) e aofia ai i le metabolic process with protein, carbohydrates, lipids. E mafai e le acids ona vave faʻavaveina le gaosia o gaʻo ma gaʻo. O fualaau tutusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faafaigofie ai le mataituina o le faailo o le glucometer ma o le togafiti sili ona lelei e faaitiitia ai aafiaga o le cholesterol leaga. A oʻo mai tupe maua:

  • faalauteleina o tamai vaa,
  • felauaiga toto,
  • o le galuega o le cardiovascular system o le lelei atili,
  • fualaau oona.

Buckwheat, ate, fatugaʻo, pi, falaoa o le rai, o aano o manu e maua i le suka.

Retinol A - e le mafai ona sosolo i totonu o le vai, aʻo lelei i mea gaʻo. O le meafaigaluega e faʻatino ai le tele o mea taua i le tino. E tatau ona fai se mea e puipuia mai ai faʻamalosi mo faʻamaʻi o mea vaaia, atherosclerosis, ma le faʻamaʻi pipisi. O le suʻeina o meaʻai e maua mai i meaʻai e fesoasoani:

  • toe faʻaleleia faiga faʻavae,
  • faamalosia le puipuia o le puipuiga mai le malulu
  • faʻateleina le permeability o siama faʻamau.

E sili le lelei le ave faʻatasi ma isi vitamini C ma le E. I taimi o faʻafitauli o le maʻisuka, o loʻo i ai le faateleina o le numera o le tele o mea oona o le okesene na mafua ona o le taua o gaioiga eseese. I le lavelave A, E, o le acid ascorbic e fesoasoani i le puipuia o le tino, tetee i togafitiga.

Vailaʻau B Group B mo le maʻisuka e mafai ona sosolo vai, e tatau ona faʻaumatia i aso uma.

  1. B1 thiamine - auai i le intabellular metabolism o le suka, galue e faʻaitiitia le kulukose toto, ma fesoasoani e faʻaleleia le toto toto. E aoga le siama e avea o se faʻasologa mo faʻalavelave faʻaleagaina - neuropathy, retinopathy, nephropathy.
  2. B2 riboflavin - fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le faʻafitauli o le gataifale, e aʻafia ai i le fausiaina o lela mūmū. E taofia ai le toe faʻaleagaina o aʻafiaga mai aafiaga le lelei o le la. Pe a tago i le riboflavin, e faʻaleleia galuega faʻatamaʻi.
  3. B5 pantothenic acid - e taua le faʻavaeina o le gaioiga o le faʻalavelave o le tino, faʻaogaina o meaola, faiga faʻasolosolo. Pe a vevela le acids, o lona faʻaumatiaga e tupu. E maua i le oatmeal, susu, caviar, fatu, ate, peas, yolk, cauliflower.
  4. B6 pyridoxine - e aʻafia ai le faʻafefe o le lipid-protein, faʻaleleia le hematopoiesis, le faʻaoga o le tino, faʻaitiitia ai avanoa e atiaʻe ai se stroke. Pyridoxine o le a faafaigofieina ai le inu o le kulukose, faamalosia le puipuia, ma puipuia le tupu mai o le fula.
  5. B7 biotin - o le a fesoasoani i le maualalo o le suka i le toto, maua ai le inisalini, e avea ma vaega i le tuufaatasiga o gaʻo susu, malosi ole gaʻo.
  6. B12 cyanocobalamin - o loʻo aʻafia i le metabolism o le polotini, lipids, carbohydrates. Aafiaga aoga i luga o le faʻatinoga o le faʻamalositino, faʻatupulaʻia le manaʻo.

Folic acid B9 - e manaʻomia mo le fesuiaiga masani o vailaau o le nucleic, proteins. Folks acid fesoasoani i le toe faʻaleleia o tino, hematopoiesis, e faʻamalosia ai le taumafa o mea ua afaina.

Tocopherol Vitamin E o se antioxidant e puipuia ai le fausiaina o le tele o faafitauli i le maʻisuka. Tocopherol e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o masini, okeni, o lona tino sili i le ate, pituitary, ma le tino o le tino. Ona o le tocopherol:

  • faʻaaogā faʻasolosolo faʻasolosolo,
  • siama le toto
  • o le gaioiga o le fatu ma toto toto ua faaleleia
  • O le elemene puipuia e faasaga i le matua, faʻaleagaina o le tino.

Calciferol - D e maua ai le masani lelei o le calcium, faʻalauteleina le gaosiga o hormones, auai i faiga faʻavaomalo. O le gaioiga autu o le faʻaleleia o le tuputupu ae o le natura ma le ivi, e puipuia ai le osteoporosis, rickets.

Ascorbic acid - C - o se elemene soluble vai, e manaʻomia mo le ponaivi ma le mea faʻafesoʻotaʻi ia galue atoatoa. O le acid ei ai lona aafiaga aoga i le maʻisuka, e fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.

O sauniuniga ma le magnesia e manaʻomia mo le metabolism, metabolism carbohydrate. E fesoasoani le magnesium i le faʻaleleia atili o le inisalini. E faapitoa lava le aoga o le vaitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e toe amataina faiga faʻavae, faʻateleina le transmittance o le tino i le kulukose.

O sauniuni ole chromium o vitamin sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le le lava o le elemene o loʻo mataituina, o lona uiga o lenei mea e mafua ai le faateleina o le faalagolago i le suka.

Igoa o vitamini e tatau mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 A, C, E, vaega B, D, H.

Minerale mo maʻi o le maʻisuka 1 ma le 2 - seleni, zinc, chromium, manganese, calcium.

Vitamini mo mata mo le maʻisuka e talafeagai, aua o le faafitauli i le vaʻai o se mafuaaga taatele o le le atoatoa o tagata gasegase e maua ai le suka. I tagata gasegase, e mataituina le tauaso 25 taimi e masani ai nai lo tagata soifua maloloina. O togafitiga atoatoa o maʻi o le tino ma togafitiga o le suka e taua ma o le faʻaaogaina o ia elemene ua tuʻuina atu - B1, 2, 6, 12, 15.

O se aafiaga lelei i le vaʻaia o loʻo mataituina pe a uma ona ave faʻamaʻi. I le amataga o le faaletonu vaaia, o le tocopherol e iai sona aafiaga lelei.

Multivitamin Complex

O le mea moni, o le aveina o vitamini mo tagata gasegase i aso taʻitasi e le o le auala sili lea mo ituaiga 1 ma ituaiga 2 faʻamaʻi. O le mea lea, o le maʻisuka, ua fautuaina mea faʻapitoa o fuamini e faʻamaonia faapitoa mo ituaiga faʻamaʻi.
Multivitamin ma mineral complexes mo le maʻisuka.

  1. Faʻamaufaʻailogaina - o le vailaau faʻasaina ua mamanuina le amanaʻiaina o faʻafitauli o le gasegase i le togafitiga. O le faʻalavelave e aofia ai mea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka.
  2. Faʻafiafia - o nei vitamini mo le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia atili ai le toto, faʻamaonia le metabolism.
  3. Doppelherz Asset - mafai ona faʻamautuina le metabolism, faʻaaoga le fualaau oona e avea ma faʻasologa o faʻafitauli e uiga i le vaʻai, gaʻo. O le gaioiga e matauina uma faʻatasi ma togafitiga faʻatasi, ma le mono.
  4. Sauniuniga Vervag Pharma. I le tulaga o le maʻisuka o ituaiga uma e lua, o elemene ei ai le malosiaga faʻamalosia lautele, ua faʻamatalaina e avea o se faʻasologa o le hypovitaminosis e le o le talaaga o le maʻi.

O a fualaau o loʻo faʻaalia mo le maʻisuka o le a faʻalagolago i le maualuga o le maʻisuka ma le soifua manuia. Pe a filifilia se vailaʻau, o mea totino ma le ola faʻanatura o le elemene o loʻo faʻatatauina. E tusa lava po o le a le filifiliga o vailaʻau, e tatau ona mulimulitaʻia le togafitiga o togafitiga ina ia puipuia ai le sologa lelei.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o vitamini i le maʻisuka

Afai e te tagofia fualaau faasaina, e le mafai ona maua ni minerale ma amino acids e le maua e le tino ona o togafitiga, ona i ai lea o se faʻaleleia atili o le soifua manuia. Ma afai e te inuina vailaʻau maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a latou fesoasoani e aveese le kulukose, pe a e mulimuli i se laulauʻai.

Filifiliga o elemene ile pito i lalo ole 1-2 pepa.

  1. I le i ai o le neuropathy, ua fautuaina le acid alpha-lipic, lea e le mafai ai e le maʻi ona tupu atili, o nisi taimi e liliuina ai.
  2. Elemene o le vaega B e aoga e tusa lava poʻo le a le ituaiga, e puipuia ai faʻafitauli ona o maʻi.
  3. E aoga le inuina o vitamini mo mata e le faatagaina ai le atinaʻe o glaucoma, retinopathy.
  4. Ina ia faʻamalosia le tino puipuia, latou te inu L-carnitine, coenzyme Q10, o loʻo faʻatusa mai i mea masani e iai le malosi.

Manatua o mea faaopoopo e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se faʻatagaina, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe poʻo fea ituaiga o vailaʻau e inu e faʻavae i le soifua manuia ole maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga