O faʻamanuiaga o le pulupulu broth mo pancreatitis

O le Rosehip ei ai lona aafiaga aoga i le tino i le togafitiga o pancreatitis ma le cholecystitis ona o mea o le nicotinic, acid ascorbic, vitamini B, C, catechins, carotenoids, o suauu taua ma suauu minerale.

O le fofo faʻapitoa e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese, ona e afaina ai le tulaga lautele o le tino:

  • Faʻaitiitia le tiga ao faia se faʻasalasifo ma le faʻafiafiaina,
  • Faʻamamaina o le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • O le faʻamalosia o le faagasologa o le toe faʻafouina o lela,
  • Puipuiga o le anemia
  • O le faateleina o le hemoglobin ma le faaitiitia i le cholesterol toto,
  • Siʻitia le faiga faʻafesoʻotaʻi
  • Faʻaleleia vave o le tino (faʻaalia o le malosi, malosi),
  • Faʻasalalauga masani o metabolic process in system digestive.

O le Rosehip decoction e le afaina ai le pancreas ma le gall vladder, lea e talafeagai i le togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o sopo o le rose

O le tofiaina o lalaga o le rose mo togafitiga o pancreatitis poʻo le cholecystitis o loʻo faʻatulagaina taʻitasi, ae o lenei mea faigaluega o le ala sili lea o le ausilali e toe faʻafoʻi ai le tino.

O faʻamanuiaga o sipuni o le rose e faʻavae i luga o se mea paleni:

  • Vitamini o le vaega A, B, C, E, K, PP,
  • Faʻasologa o elemene (calcium, magnesium, manganese, zinc, iron, molybdenum, suauu meli),
  • Catechins o loʻo aofia ai flavanoids,
  • Ole suāsusu taua.

Aʻo kuka, e leai se mea e faʻaaogaina ai le paluga o le rose, ma i le taimi e masani ona faʻaogaina, o le oloa e maua ai le malosi ma le faʻaleagaina o le tino.

E mafai pe le faʻaaogaina le rose vao ma le pancreatitis?

Pe a mafaufau pe mafai ona suʻe alofilima pe leai, i le taimi o le faigata o le pancreatitis, e tatau ona maua se fautuaga mai le fomaʻi aoga. Afai e leai ni faʻalavelave matuia, ona mafai lea ona avea le decoction e avea o se mea faʻasolosolo.

O le tulai mai o le faʻailogaina i le taimi o le faʻaaogaina o sulu o le rose e faʻaalia ai le faamutaina o fualaau faasaina ma feutagaiga ma le fomaʻi e faailoa ai le mafuaʻaga o lagona le lelei i le tino.

Aisea e aoga ai le tulaʻi

E sili atu le malosi o le ascorbic i fualaau aina nai lo lemoni ma currants currants. O le aʻa o lenei togafitiga o vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai foi mea aoga. O le numera o vaega aoga e le suia mai le faʻamagoina o faagasologa o vine ma aʻa, o le mea lea o mea totino o lili o le rose e tulaga ese i soo se ituaiga. O le bioflavonoids ma tannins e aofia i le tuufaatasiga e auai i le toe faʻafouina o le paranyma tissues, ei ai aʻafiaga aoga i luga o puipui lapoa, lea e vave faʻaitiitia ai le edema.

O mea taua o gaʻo ma gaʻo, o se vaega o vine ma fatu, galue malosi i luga o le otaota.

O togalaau ma le pancreatitis ua faʻaaogaina mo se taimi umi ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina:

  1. Faʻamālōlōina o faʻamaʻi tiga.
  2. Faʻasalalauga masani o metabolic processes, e aʻafia ai le tele o le cholesterol.
  3. Auai i le toe faʻafoʻisia o mea faʻapitoa.
  4. Faʻamālōlōina faʻamatalaga o faʻamalama i luga o le mucosa o le meaola oona.
  5. Faʻatupulaia le gaosia o le puipuiga o le tino.
  6. O vailaʻau ua saunia i luga o vaega o vailaau faʻamalositino ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas.
  7. I le faʻatusatusaina o le tele o mea, o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le choleretic, lea e mafai ai ona e tagofia le fualaau mo le cholecystitis ma le pancreatitis.

O le i ai o le sucrose ma isi suga e mafai ai ona saunia ni mea teuteu mataʻutia ma faʻaogaina mai ai.

Auala e kuka ai decoction ma infusions

Mo le tapenaga o sopo papaʻe, o vine e tele lava ina faʻaaogaina, e ui lava o meainu e saunia mai soʻo se vaega o le laau.

O le syrup Rosehip ma le pancreatitis e matua faasaina, talu ai o le kulukose mafua ai le faateleina o le gaosiga o le sua o le pancreatic.

O le mea lea, e inu mea inu e aunoa ma le faaopoopo o le suka, ina ia aua nei faʻaosoosoina ai le faʻavavega o le pancreatitis.

I le gasegase o le faʻamaʻi

I le taimi o se osofaiga ogaoga o pancreatitis, o le gaʻo ua onā na o le lua lona tolu aso, pe a mavae le leiloloa o faʻamaʻi pipisi. O le matelaina e mafua ai le leiloa o le tino e le gata o le mamafa, ae o mea taua foi. O le vaiinu o se vailaau sili lea ona lelei, e maua ai le le atoatoa o nei vaega.

O faʻaaliga o le faʻaaoga i le taimi o le gaioiga o pancreatitis o le le fofoina lea o le vaifofo. Ua faʻafefe i le vai 1: 1. E mafua lea mea ona o le acara ascorbic o loʻo i totonu o vine e mafai ona aʻafia ai le mucosa gastric ma le gaosiga o le pani.

Inu se decoction o le sili atu i le 100-150 ml. O le tele o fualaau faasaina o le a faʻaosofia ai le faʻateleina o le faʻamalolo o le talo, lea e matua le manaʻomia mo le faʻaaogaina o lects during pancreatitis. E le gata i lea, o le ava o le rosehip e iai lona aafiaga, ma o le aveesea tele o le vai mai se tino vaivai ua le taliaina.

E leai se mea e faaopoopo ai le suka ma le meli.

Mo le taimi umi o le faamai, o se teuteuga na saunia mai le 20 kalama o vine ma le 300 ml o vai inu. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le itula, ona faʻaliliu lea. Inu i sina sipuni.

I le taimi masani

O le tele o manatu e tuʻuina atu i le taumafataga mo le pancreatitis masani. E taua lenei mea i le taimi o le faʻavavega o le faagasologa. O le pancreatic inflammation i le foliga masani o le faamai o loo faaalia foi e se ata o le soifua maloloina i foliga o tiga ma faailoga lese.

O se mea inu ava malosi o se vailaau faʻasolosolo lea e faʻasaʻo ai faʻafitauli le lelei. O le mea lea, o metotia o le faʻaaogaina o decoction ma le faʻasolo e tutusa ma auala i totonu o le gaioiga gaioiga.

E faʻapipiʻiina le Rosehip i le auala lenei: 2 sipuni tele o vine mamago ua nutimomoia, ua tumu i se ipu vevela ae le o se vai inu ma ua faʻaoga mo le itula. E fautuaina e ave le susu i luga o se manava gaogao i luma o le taumafataga autu.

Faatasi ai ma le faamagaloga o le faamai

I le laasaga o le faʻamagaloina o le tino pancreatitis ma le faagasologa masani, faʻafefe o le rosehip o se togafitiga fesoasoani mo togafitiga. O le faʻaleleia ma le faʻaeteete o se mea e sili atu ona faʻamalosi, e mafai ona faatagaina, o le sili atu lea o le faʻatupulaia o le numera o mea aoga.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o pancreatitis, o mea inu e inu i aso uma e fai ma sui o le lauti poo le isi mea inu i le 200-400 ml. E faatagaina e faaopoopo le meli i le aofaiga o le sipuniti taitasi i tioata taʻitasi.

E talia le faʻaaogaina o le suauʻu mai fatu o le rosehip e avea o se faʻaopoopoga i cereals, salads and desserts.

Fuga o le aʻa Rosehip

E le gata i lea, o le pancreatite e togafitia ma aʻa o le laau. Faatasi ai ma le fesoasoani a le decoction, e mafai ona e faʻaaogaina ia faʻaʻailoga o le pancreatic inflammation ma faʻamalosia le puipuiga o le puipuiga, faʻaleleia le malosi o le tino ma le mafaufau, ma maua ai se aafiaga lelei i le soifua lelei.

O se metotia o le saunia o se mea teuteu mai aʻa: faʻaiʻu le 50 kalama o le mea gaʻo ma le afa-lita o vai. Salu mo le afa itula. Inu 3 punetini 3 taimi i le aso e le faaleagaina.

Taofi talafeagai

E ui i le numera tele o mea aoga i le tuufaatasiga o le laau ma aafiaga aoga ua faʻaaluina i le tino o le tagata, e pei o soʻo se vailaau, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga. O le faʻaaogaina o mea inu i soo se vaitaimi o le maʻi e tatau ona malilie i lau fomaʻi. Fua ma le itiiti ifo o le aofaiga - o le mataupu faavae o le faia o se teuteuga i le faagasologa o le faagasologa o pancreatitis.

Pe a muta ia faailoga, o le faateleina ma le maualuga o le inu o le a faasolo ina faateleina, ma matau lelei le tulaga masani ma le "amio" o le pancreas. O auala masani o le afifi ma le teuteu o le a faatagaina mo se taimi umi e faalautele le tulaga o le faamagaloga o pancreatiti. O mea vevela mama ma aʻagogogo o laau totō mamago o le a mafai ai e oe ona faʻaaogaina se faʻamalologa faʻapitoa i taimi uma.

Afai e le saʻo le saʻo o fualaau mai le rosehip, o le ai ai ni faailoga e tatau ona e gauai i:

  • lagona poʻo le manava faʻaalia e taʻu ai le solia o le manaʻoga. Faatasi ai ma na mea ofoofogia, ua faaitiitia le tele o meainu inu.
  • tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium ma le kuluma o le a faailoa ai le solia o faiga masani o le gaosiga o talo. Faʻaititia le aofaʻi o fofo ma vaiinu i nai sipuni laiti.
  • malogogo, fiainu, suiga o paʻu e faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Ole maualuga o le inu e maualuga tele.

Mo le gaosiga masani o le sua o le pancreatic, ua fautuaina e amanaʻia le ono aʻafiaga o faamanuiaga ma faʻamaʻi. Mo ituaiga eseese o faʻamaʻi, tuʻuina atu meainu mai i sipuni o le rose:

  • gastritis ma le faʻateleina faasee,
  • paʻu peptic o le manava po o le duodenum i totonu o se laasaga laititi,
  • thrombosis ma thrombophlebitis o pito i lalo,
  • faateleina le lagona lelei o le nifo ma le pala o le nifo,
  • fatu faʻamaʻi: endocarditis ma suiga i le myocardium.

E i ai nisi tapulaa i le faʻaaogaina o mea laiti. Faʻaaogā mea laiti e faʻavae i luga o le laau e tatau ona na o se taimi umi o le faʻamagaloina ma i se tulaga vaivai e le o faʻapitoa. O le aʻafiaga o le ava malosi ei ai sona aafiaga le lelei i le gaioiga o le pancreas.

Pe a faʻaaogaina mea inu mai le siva, e tatau ona faʻalogo lelei i lou tino, ia saunia ma inu lelei le vailaʻau, ona oʻo lea i le taunuʻuga o le togafiti.

Rosehip i le gasegase mumu ma le gaʻo

I le avea ai o se fesoasoani i le pancreatitis, e masani ona faʻataʻitaʻiina le dogrose. Faatasi ai ma le fesoasoani o meainu mai lenei laau, o le atinaeina o fibrosis ua taofia, ua aveeseina le tiga o le fiva, ua soloia le mumu. O le vailaau o le vailaʻau e faʻapipiʻiina le tino ma mea o loʻo misi. O faʻamaʻi ma tannins e toe faʻafoʻisia ai mea afaina o le gland, faʻalauteleina le faʻaogaina o puipui o toto toto.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e aoga le faʻaaoga o sipuni, teas, infusions o vine, fugalaau, aʻa, gaʻo ma lau o le laau.

I nisi tulaga ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, ua faʻatagaina le tele o vailaʻau, lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete. E sili atu le faʻaaogaina o se fua o fualaau suamalie pe teuteuina se aso pe lua pe a uma le amataga o togafitiga e faʻamoemoe e taofi ai le mumū.

O le faʻatagaina i aso taʻitasi o le 150 ml ma leai. E tatau ona e inu i ni vaega laiti i se mamanu lelei ma aunoa ma le suka. O le vaifofo e tatau ona faʻaaogaina i le mafanafana ma le faʻafefe vai i le fua faatatau o le 1: 1.
Afai o le fuainumera ua faamaotiina o tupe ua sili atu, e mafai ona tulai mai na tulaga faaletonu:

  • sili atu vevela o talo,
  • sili atu le faaosofia o le mucosa gastrointestinal e ala i le ascorbic acid o loo i totonu o le laau.

Toe foʻi i le laulau o mea

A maeʻaeʻa le mumu, o le masani o le inuina o pia i luga o le tui e mafai ona oʻo i le 200-400 ml. O le faʻamalosia o aafiaga o meainu e fesoasoani e puipuia ai le toe faʻafoʻiina o le mumū, faia ai tulaga tatau mo le toe faʻaleleia ma faʻateleina le vaitaimi o le faʻamagaloga. O le numera o tui na faia, o le faʻaogaina o vailaau faʻamalosi e faalagolago i le faapalepale o le tagata lava ia. O suʻega e filifilia mo mataupu taʻitasi pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

E mafai ona togafitia pancreatitis i le vao vao

E le mafai ona togafitia le pancreatitis ma le tasi le rose vao. Ina ia faʻaumatia faʻamalositino i totonu o le pancreas, o vailaʻau e tatau ai, ma fualaau faasaina ua saunia i luga o fualaau o vailaʻau e faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻapitoa. E tutusa lava lona taua ma le mulimuli i se taumafataga.

Faamalologa o Meainu

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu ai fualaau masani mo le sauniuniga o le faʻamaloloina o piko ma meaʻai mai vine, laʻau, aʻa ma aʻa o le vao vao. O auala mo le sauniuni ma le inu ava e faʻalagolago i le a le tulaga o loʻo i ai le maʻi.

Ina ia saunia se sipuni mai se vailaau togafitiga, e tatau ona faʻamama lelei lelei le 1.5 lita o vine, pe a faʻamamāina mai lala ma lau. Liligi i latou i le 2 lita o le vai vevela ma tuʻu i luga vevela mo le 50 minute. Faʻaopopo le sugar granulated i le broth, o lona maualuga e tatau ona tutusa ma le tele o vine. Faʻafefiloi lelei ma vela i luga o le vevela vevela mo le 30 minute.

Ave le sipuni mai sisi o le rose ma le pancreatitis e mafai ona fai pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Afai o loʻo maua foi le maʻi i le maʻisuka, o lona uiga e tatau ona lafoaia lenei vaifofo suamalie.

Pe a sauni se mea teuteu o sipuni o le rose, e tatau ona matauina ma le totoa le vailaʻau.

O le mea e sili ona lauiloa o le fofo lea mai fua o se vailaau togafitiga. Ina ia saunia, e tatau ona e liligi atu 100 g fualaau mamago 1 lita o le vai vevela vevela ma tuʻu i se mea pogisa. E tatau ona tuʻuina le susu i le 12 itula. O le mea inu ua uma ona faʻaaogaina 4 taimi i le aso. O le masani masani o le 150 ml.

O le vai inu e mafai ona saunia mai vine mamago (e mafai ona fugaina fua e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe). 2 tbsp. l 'ia faʻaaogā mea' aʻai mataʻu i le 90 ml o vai faʻapipiʻi, tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele mo le 15 minute. Ona tuu lea o le pulupa lapisi mo le 1 itula.

E fautuaina e vavae ma tulaʻi aʻa. E faigofie le fua. E tatau ona paʻu 50 g o aʻagogogo, fuga ma sasaa 200 ml vai. Aumai i se vevela ma vevela ile vevela vevela mo le 20 minute.

E tatau ona saunia infusions i ipu suālaʻau. E lelei tele le teena o pusa uʻamea, e pei O nisi o vailaʻau o loʻo i totonu o le vailaʻau vailaʻau e ulu atu i se gaioiga faʻafefete ma le uamea, lea e mafua mai i le inu o le tino.

E faʻapefea ona ave se mea teuteu ao leʻi 'aʻai pe a maeʻa

Ina ia faʻamalosia le tulaga lautele o le tino ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e tatau ona ave se teuteuga i le aofaiga o le 250 ml tolu taimi i le aso pe a uma ona 'ai. O lenei meafaigaluega e lelei e faʻaaoga i le malulu poʻo le taimi o le malulu masani.

O le talia o se teuteuga o le rosehip ma le pancreatitis ua faʻatulagaina taʻitoʻatasi, talu ai e faalagolago tele i le tulaga aoao o le faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le saʻo lelei o le fualaau faasaina, e mafai ona e maua le manaʻoga manaʻomia i se taimi pupuu.

Fomaʻi fautuaina pe a mulimuli i se teuteuga e mulimuli i fautuaga:

  • Faʻamamaina o le nifo i vai masani, talu ai e afaina ai le elemene ascorbic i le enamel,
  • O le faʻaaogaina o le faʻapipiiina o le rosehip i luga o se manava gaogao, e pei o lenei tulaga ua faateleina le acidity, lea e tau atu i le gaogao,
  • Faʻafeiloaʻi faʻatasi ma le faʻasalaga o le seleselega, pasili, opu, aua o nei laau e faʻamaluluina le aafiaga atoa o le oso aʻe i le tino.

E toatele tagata e mafaufau i le auala e sili ona lelei e inu ai se mea teuteu ao leʻi 'aʻai poʻo le maeʻa foi, ina ia maua ai se togafitiga. I le pancreatitis, e tatau ona faʻaaoga le fualaau oona pe a uma ona 'ai, talu ai i lenei tulaga ua faʻaitiitia le mamafa o le uta i luga o le paʻu.

E taua le saunia lelei o le susuga ma faʻasao mea aoga uma o sulu o le rose. Mo lenei tulaga, e tatau ona mafaufau i nisi o fua mo le sauniaina o tinctures.

Maʻi maʻi

I le vaega laititi o le faamai, ave le 20 kalama o vine mamago, sasaa se lita o vai inu. O ipu e tuʻuina i luga o le vevela vevela ma faia mo le itula. Ona manaʻomia lea o le susu e aveese mai le vevela ma tuʻu ese mo le tasi itula.

Aʻo leʻi ave le susu, faʻaalu lelei ile vai inu i le fua ile 1 i le 1. E matuā le manaʻomia le faaopoopo o le suka i le broth. Inu 50 kalama o decoction faatolu i aso uma.

Vaʻaia o se faʻamaʻi masani

Ina ia saunia se mea teuteu o sisi o le rose, e tatau ona e tipi 2 sipuni tele o fualaau mamago muamua. O le mea e maua mai ai le meafaitino e sasaa atu i totonu o se ipu vai ma le vevela e le sili atu i le 80 tikeri. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le kuata o le itula i totonu o le vai taele. Ona aveeseina lea o le suka mai le afi, faʻaaoga mo le 45 minute.E inu se vai i se auala e pei ona faamatalaina i luga.

Recipes mai le faitau

O fua o se lapisi o le rosehip o loʻo tuʻuina atu i ni ituaiga eseese, o lea e mafai ai ona e filifilia le auala talafeagai e kuka ai, e fuafua i le masani o le maʻi. Lalo o laʻau sili ona lauiloa mai le au faitau.

Laʻau o le Rosehip ma le faʻavavega o le pancreatitis

Ina ia saunia le susu, 200 kalama o vine mamago e tatau ona sasaa i le 1 lita o le vai tafe ma faʻaauau pea mo le 2-3 itula, pe 15 minute mulimuli ane i totonu o le vai taʻele. O le mumu ua maeʻa ua faʻaitiitia i le vai i se fua faatatau o le 1: 1 ma faʻaalu 3 taimi i le aso, 70 ml.

O lenei meafaigaluega e mafai ona ave faʻatasi ma sina faʻavavevave, talu mai le ogaoga o le maʻi e manaʻomia ai le faʻaofiina o vailaau faʻatau faapitoa ma le tausisia o le anapogi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le vai mafanafana.

O le kukaina o le sua o le rosehip i se vevela

Ina ia mafai ona saunia se fua masani masani mo se teuteuga o le Rosehip, o mea nei e manaomia:

  • Laʻau o le Rosehip - 2 tbsp. Suauu
  • Honey-1 Se sipuni
  • Suga - 2 tbsp. Suauu
  • Vai - 1 le lita.

Ua togafitia muamua le suka i le vai inu, ona faaopoopoina lea o fualaau mamago. E faaopoopo le suauʻu i totonu o le koneteina ma fufulu le vai ua tunu, faʻavevelaina seia maeʻa atoa, faʻamalieina i le vevela o le vevela ma faʻaaoga e pei ona faʻamoemoe i se tasi o metotia.

Fuga o le aʻa Rosehip

O le fua mo le teuteuina o aʻa o le rosehip o loʻo faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  • Uluaʻi faamamaina o aʻa,
  • Liligiina o vai inu i luga o le 50 kalama o aʻa nutililii,
  • Faʻafefe faʻafefiloi mo le 20-25 minute,
  • Tincture o le broth mo le tele o itula.

O le oloa maeʻa e faʻaalu 3 taimi i le aso e tusa ai ma le Art. Se sipuni, tusa lava po o le a le taumafataga. O le susu e aoga i le togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis ma mo le puipuia o le vevela.

Rosehip vine broth

O le kukaina o se decoction o rosehip vine o loʻo faia e tusa ai ma algorithms eseese e lua. O le uluai polokalame e faʻavae i luga o mea nei:

  • Berries i le aofaiga o le 2 tbsp. Suauu liligi 500 ml o vai,
  • O le mea na tupu mai ai na faʻapipiʻiina i totonu o se vai faʻaʻeleʻele ma faʻapipiʻi mo le 15-20 minute,
  • O le gaʻo ua maeʻa e faʻamamaina ma fufulu ese mai le le talafeagai.

O le fua lona lua mo le teuteuga o se fuafuaga faigofie. O fuālaʻau suamalie ua sasaa i le vai inu ma faʻafeiloaʻi mo le 40-60 minute. O le oloa maeʻa e faʻaaoga e pei ona faʻatonuina i se tasi o vailaau muamua aʻo leʻi maeʻa foʻi se taumafataga.

Togalaau teli

Togatogo jelini ma pancreatitis o se ipu e mafai ona faʻaaoga nai lo le taumafataga autu, talu ai o le masini e faʻafouina meatotino ma e lelei le aʻafiaga o le pancreasitis.

Mea e manaʻomia mo le kukaina:

  • Laʻau o le rosehip - 100 kalama,
  • Suavai mu -2 lita,
  • Manua - 50 kalama.

O suavai eleele ua sasaa i le vai ma aumai i se vevela i luga o le vevela vevela. O le malo, lea na faʻasaʻa muamua i le vai malulu, ua faaopoopo i le paluga ua kuka, ma toe aumaia i se vevela. E mafai ona faʻaopopo sina gaʻo i le kissel ua maeʻa, ae i le vaitau o le faʻavavevaveina o pancreatitis, e tatau ona faʻaumatia atoa mea suamalie.

O le Rosehip tincture mo le puipuia o pancreatitis

Ina ia puipuia le pancreatitis, e mafai ona e inuina se broth lemoni le maualuga i le aofaiga e 250-400 ml i aso uma pe a uma ona 'ai meaai. Ina ia saunia le tincture, liligi le 100 kalama o vine mamago ma le 1 lita o le vai inu ma ia tumau mo le 20 minute. Sauni e faʻamalolo ma ave e pei ona faʻatonuina se vaitaimi. E sili ona lelei le faʻaaogaina masani o faʻataʻitaʻiga ma inu pulu i aso taitasi mo le 2-3 vaiaso.

Le faʻaaogaina o le rosehip decoction i le faʻavavevave o pancreatitis

O le Rosehip e masani ona faatonuina e puipuia ai le tupu mai o pancreatitis, ae o le tele o taimi, o le aofaʻi o tupe e faʻaaogaina e tatau ona pulea e le fomaʻi, talu ai ona o le siʻitia o le malosi o le diuretic e mafai ona faʻaaogaina ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

E mafai ona ave le susu i le mavae ai o ni nai aso talu ona aveese le gaioiga ogaoga o le mu. E le tatau ona sili atu i le 150-200 ml le fua o aso uma o le vailaʻau. O le faʻaofiina o ni laʻasaga laiti ole tincture ua faʻafefe i le vai i le ratio 1: 1 e aunoa ma le faaopoopo ole suka e fautuaina.

I le gasegase o le pancreatite, e faʻasaina le 'aina o le siva i le rose vao, talu ai o le tele o le suka e mafai ona faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma mafua ai le atinaʻe o aʻafiaga e le manaʻomia mo le tino:

  • Faʻailogaina o le faʻaopoopoga o le galuega o le mucosa gastric ona o le faʻaalia i le acid ascorbic,
  • Mauaina o se aafiaga malosi malosi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se lapisi o le rosehip i le taimi o le veveve o le pancreatitis, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma maua ni fautuaga auiliili i lenei mataupu.

Rosemary decoction i le pancreatitis le tumau poʻo le faʻamalologa faaumiumi

I le vaitaimi o le faamagaloga i le i ai o le pancreatitis masani, e fautuaina le teuteuga o le rosehip e avea o se gaioiga lelei e puipuia ai le maʻi. O fua o aso taitasi e 300-400 ml o le oloa maeʻa, lea e ave e tusa lava po o le a le taumafataga.

Mai vine mamago e mafai ona e kuka ai ni mea e mālūlū mafiafia, kulimi poʻo se laʻau mafanafana ma sina meli. O le avanoa o sulu o le rosa o le i ai lea o mea aoga e le mafai ona toe faʻaaogaina e leiloloa i le taimi o togafitiga vevela.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le susu, o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi ua faʻaitiitia, talu ai o mea faʻamalosi i totonu o le kulupu e fesoasoani e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma toe faʻafoisia le gaioiga o le gaioiga o enzymes pancreatic.

Contraindications

Ina ia faʻalavelaveina le atinaʻeina o aʻafiaga leaga pe a fai e oso i luga o le rosa, e tatau ona ave le vailaʻau i se vailaʻau tuusaʻo faʻatatau e tusa ai ma le fua saʻo na saunia. Faʻaaogaina sili ona faʻaaogaina poʻo le faʻamapulaʻa i le taimi o se faʻalavelave ogaoga o le pancreatitis.

E le manaomia le faaopoopo o le suka poʻo isi mea suamalie i le suka o le rosehip cooked, talu ai latou te faʻafefe ai le pancreas. Mo le faʻaleleia lelei, e sili ona lelei le mauaina o faʻamatalaga muamua a se tagata tomai faapitoa.

Pe a faʻaaogaina se teuteu o le rose, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia i aʻafiaga aʻafiaga:

  • O le faʻavaeina o le faʻamalosi pea,
  • Faʻaitiitia le tafe masani o le talo,
  • Faʻaitiitia le gaosia o le inisalini i le taimi o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka.

O le Rosehip decoction o loʻo faʻasaina foi i mataupu nei:

  • Uluai fausiaina i totonu o le vaega o meaʻai,
  • O se gasegase o gastritis,
  • Faʻaleagaina o le enamel ma le pala o nifo,
  • Paʻi cardiovascular (faʻamaʻi o le fatu maso, thrombophlebitis, endocarditis).

O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o pancreatitis ma le rosehip decoction e eseese lava, talu ai e toatele e tusi e uiga i le aoga o se togafiti a tagata, ma o nisi ua le maua le faʻamoemoe e faʻamoemoeina.

Mo se taimi umi na ou maua ai ni lagona le lelei i le itu tauagavale o le hypochondrium, ma i le aluga o taimi, na tupu le tiga e aunoa ma ni faailoga manino o le alualu i luma. Ina ua maeʻa se suʻesuʻega umi, ona latou maua lea o le pancreatitis ma togafitiga ua faatonuina. Na fautuaina foi e le fomai le aveina o le rosehip decoction i le tele o aso i le aso mo le puipuiga. Nai lo o le lauti, o se vailaau sili ona lelei e aoga ma e le mafua ai le ita tele i totonu o le paʻu.

Olga, Moscow

I le taimi lava lea, na ou mafatia ai foi i le faateleina o pancreatitis ma avea ai aʻu ma se teuteuga o le rosehip e puipuia ai le mai. Sa ou taumafai i le tele o fualaau ma taofi i luga o le tincture, aua e sili atu nai lo le lauti ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas. E leai ni aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa, ae o loʻo aofia ai mea aoga. O le mea lea, ou te teuina i luga i luga o sipuni o le rose mo le taumalulu.

E faʻapefea ona ave le laasaga o le rose i le pancreatitis - muamua pe pe a uma se taumafataga, i se vevela ma iloiloga

Togatogo i pancreatitis o se faʻasologa faʻapitoa mo le tauina o le faʻamaʻi. O lenei metotia e aoga i togafitiga faʻapitoa ona o mea o loʻo iai i mea masani ma ei ai tulaga lelei e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o fualaau o vailaʻau.

O le Rosehip ei ai lona aafiaga aoga i le tino i le togafitiga o pancreatitis ma le cholecystitis ona o mea o le nicotinic, acid ascorbic, vitamini B, C, catechins, carotenoids, o suauu taua ma suauu minerale.

O le fofo faʻapitoa e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese, ona e afaina ai le tulaga lautele o le tino:

  • Faʻaitiitia le tiga ao faia se faʻasalasifo ma le faʻafiafiaina,
  • Faʻamamaina o le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • O le faʻamalosia o le faagasologa o le toe faʻafouina o lela,
  • Puipuiga o le anemia
  • O le faateleina o le hemoglobin ma le faaitiitia i le cholesterol toto,
  • Siʻitia le faiga faʻafesoʻotaʻi
  • Faʻaleleia vave o le tino (faʻaalia o le malosi, malosi),
  • Faʻasalalauga masani o metabolic process in system digestive.

O le Rosehip decoction e le afaina ai le pancreas ma le gall vladder, lea e talafeagai i le togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis.

O le tofiaina o lalaga o le rose mo togafitiga o pancreatitis poʻo le cholecystitis o loʻo faʻatulagaina taʻitasi, ae o lenei mea faigaluega o le ala sili lea o le ausilali e toe faʻafoʻi ai le tino.

O faʻamanuiaga o sipuni o le rose e faʻavae i luga o se mea paleni:

  • Vitamini o le vaega A, B, C, E, K, PP,
  • Faʻasologa o elemene (calcium, magnesium, manganese, zinc, iron, molybdenum, suauu meli),
  • Catechins o loʻo aofia ai flavanoids,
  • Ole suāsusu taua.

Aʻo kuka, e leai se mea e faʻaaogaina ai le paluga o le rose, ma i le taimi e masani ona faʻaogaina, o le oloa e maua ai le malosi ma le faʻaleagaina o le tino.

E faʻafefea ona kuka se teuteuga o le rosehip mo pancreatic pancreatitis?

O le Rosehip o loʻo i ai le tele o mea aoga, vitamini ma vaega o minerale - o suauu taua, vitamini B, E, C, PP, o le acorbic acid. O le tuufaatasiga e aofia ai catechins, flavonoids ma salts, lea e aʻafia ai le faʻatinoga o le paʻu ma le puipuiga.

O le Rosehip decoction ma le pancreatitis e faʻatagaina e le gata i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae i totonu foi o le vaega laititi. I se tulaga talafeagai, o le teuteu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le gland, digestive tract, ma faʻateleina le vave faʻaleleia.

O le rosehip e taua tele o le "rose vao." Mo le sauniuniga o teuteu ma mea faʻaoga, e mafai ona e faʻaaoga fualaau mama ma mamago. O le vaega mulimuli e mafai ona faʻatau i se fale talavai poʻo se faleoloa tele.

I le pancreatitis e masani ai, o le dogrose e taofia ai le toe faʻafouina o le maʻi, faʻalavelave faʻapitoa, ei ai lona malosi, ma fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o le tino puipuia.

O mea totino o sopo o le rose mo le mumū o le pancreas

Ua fautuaina le tootoo mo pancreatitis ona o le tele o flavonoids ma catechins - o vaega o antioxidants natura, vitamini B, K, acid ascorbic ma suauu minerale.

O le ascorbic acid i le ogaumu, laʻau, fualaau ma aʻa o le paʻu o le rose e sefulu taimi sili atu nai lo

maua i le lemon ma currants currants. Mo togafitiga o pancreatitis, o vaega uma o vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina, e aofia ai aʻa.

Saunia teuteu ma infusions, mea laiti. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o se aoga aoga i luga o le gaioiga o le pancreas, faʻasaʻo le maualuga o le suka toto, e maua ai le muscle, faʻamalosia le tino atoa.

O le gaosia o le Rosehip o loʻo i ai mea nei mo togafitiga:

  • Fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le tino.
  • E maua ai le aʻafiaga o le antispasmodic, lea e faʻaitiitia ai le tiga.
  • E faʻateʻaina ai le faʻamalositino, faʻafaigofie le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea na faaleagaina o le totoga i totonu.
  • Faʻauma le le lava o vitamini ma minerale, o taua e faasaga i le anemia.
  • Faamalosia puipui o toto toto, faʻamaonia le tafe toto.
  • Faʻaleleia le tulaga faʻafesoʻotaʻi, toe faʻafoisia le malosi.
  • Faʻatupulaia faiga faʻavae.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona pipii tulivae i le vailaʻau fautuaina, aua le faʻaogaina ni mea teuteu faʻamalosi.

O le Rosehip mo le pancreas o se "vailaau lelei" lelei lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o galuega a le totoga o totonu. O le susu e manaia le manogi, e leai sona aafiaga faʻaleaga.

Ma o se vaega taua lenei mo tagata mamaʻi o loʻo faʻamamaina le gland. A uma mea uma, e na o meaʻai e le faʻafefeina ai le pancreas ma le vaega o meaʻai. I totonu o le 1-2 aso i le maeʻa ai o se osofaiga ogaoga, e mafai e tagata gasegase ona faʻaaogaina le rosehips i se tulaga mafanafana.

I le taimi muamua, e fautuaina e inuina se vaiinu o loʻo i ai se faʻalavelave vaivai pe faʻamamaina atoatoa i vai inu. Suga, meli ma isi mea suamalie e le tatau ona faaopoopo i le vaiinu. Inu i sina sipuni.

I le vaega laititi o le faʻamaʻi, na o se vai inu lelei e fesoasoani. O le faiga o kuka e faapenei:

  1. I le 1000 ml o le vai mafanafana e faaopoopo atu i ai le 200 g o selu ua mamago pe fou.
  2. Aumai i se vevela, malulu ile vevela vevela.
  3. Sasaa le lita o le vai ua tunu i totonu o le susu.

E naʻo le 125 ml o mea inu e mafai ona onā i le aso, e fautuaina e vaevae lenei vailaʻau i ni atopaʻu tutusa tutusa. O lea ituaiga ava malosi e mafai ona faʻaaogaina i le faʻamalosia o le pancreatitis. E tumau lava le mea e tasi.

Faʻateleina le mea fautuaina poʻo le inu pati faʻamafaʻatasi - faʻafefe faʻafefe itu. O le vavaeina o le talo e mafai ona faʻateleina, e le manaʻomia i le taimi o le vevela o le mumū, pe o se mea faʻaleagaina e matauina ona o le maualuga o mea o le acid ascorbic.

E le mafai ona e inu i le suasite o le syrup i le pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o sugar granulated, lea e mafai ona faʻateleina ai le ala o le maʻi.

A uma ona taofi le vaega lapopoa o le pancreatitis, o le faasologa o aso o le broth rosehip e faasolosolo malie lava i le 500 ml.

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o se vai inu e puipuia ai le toe foʻi mai o le maʻi, faʻaleleia atili le manuia o le maʻi.

E mafai i pancreatitis rosehip infusion, o maʻi e manaʻo i ai? Ioe, o le vai inu e mafai ona faʻaumatia, ae na o ni mea laiti ma luga o se vai. O fale e iai le ava malosi "vailaau" e matua faasaina.

E oʻo lava i vaʻavaʻa e faʻasaina, pe afai, faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o se talafaasolopito o le gastritis gasegase ma le faʻateleina o le secretory action, maʻi o le gaʻo,

endocarditis o eseese etiologies, suiga i le fatu i le fatu, e tatau ona teena le togafitiga ma togafitiga faa-tagata.

O le Rosehip e mafai ona faʻaaogaina mo le cholecystitis (mumū o le gallbladder), mo faafitauli tau fatugao, maʻi o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. O le mea sili lava o le amanaia lea o lona malosi faʻapitoa, o le mea lea, e le mafai ona faatagaina le faamalolo o le tino.

Laʻau faʻapipiʻi mo pancreatitis ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • E tusa ma le 80 g fualaau aina ua sasaaina i le 1000 ml o le sua sua.
  • Tuu i totonu o se mea pogisa, faʻapipiʻi mo le 10-12 itula.
  • Ave 50 ml tolu taimi i le aso.

O lenei fua e mafai ona faʻaaoga e faʻateleina ai le pancreatitis o le tino. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le faʻamalolo faʻamalolo e faʻamalieina lelei le tiga, faʻaleleia le gaioiga o le vaega o meaʻai, ma faʻagesegese le faʻamalositino o le vai inu.

Ufiufi i vine fou:

  1. 2 sipuni tele o vine ua nutimomoia i totonu o laau.
  2. Liligi le 250 ml o le vai vevela.
  3. Sue i totonu o se vai vai taele mo le 60 minute.
  4. Faaopopo le 100-150 ml o le vai.

I le chronic pancreatitis, e mafai ona e ave 300-400 ml i le aso. E vaevaeina fua ile tele o atopa, inu i taimi masani. O lenei vaiinu e mafai ona faʻaaogaina pe a maʻi se tamaititi poʻo se matua.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona togafitia i se teuteuga o aʻa o se laau toto. Tipi 50 g aʻa, sasaa vai, faʻapala i luga ole vevela mo le 20 minute. Faʻafiafia, faamama.Faʻaalu faatolu i le aso mo ni nai sipuni.

O le tiloti o le Rosehip ua mafai ona inu ma se faʻalavelave tele o maʻi masani. Faia o se "togafitiga" e faigofie ma faigofie. Mo le 1 lita o le vai o le ae manaomia ai le 100 g o fua, i le taimi o kuka e faaopoopo ai sina maso, fetuunai le maualuga o le vai.

Faatasi ai ma le faʻamalosia, e mafai ona 'ai le jelly mo le' aiga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. E mafai ona sui se taumafataga atoa. A uma ona 'ai e pei o se meaʻai suamalie. I se tasi taimi, e mafai ona faʻaumatia le sili atu i le 200 ml o se vai inu vai.

I le taimi o le faamagaloga, ua saunia ai le sipeti. Cook e le silia ma le lua minute. O le tagata gasegase e na o se foliga mafanafana, e tatau ona e inu i nai sipuni, e aunoa ma le faanatinati. E mafai ona e suʻeina le keli e oʻo lava i le biliary pancreatitis.

Le faʻamaloloina o aafiaga o le tilotilo:

  • Ufiufi puipui o le manava, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ita.
  • Faʻatulagaina le maualuga, faʻaleleia le motumotu o le intestinal.
  • Faʻamalieina le fiaaai, toe faʻaleleia le le lava o meaʻai.

O le pancreas e le "alofa" i le meli ma le sukalala, talu ai ei ai se aafiaga faʻafefe i luga o le okeni. O le mea lea, latou te le manaʻomia le faʻaopopoina i le gaʻo / infusions o laʻau o le rose. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa lau soifua manuia, e pei o le falemaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le inisalini ma le faʻamalosi.

O mea aoga ma mea matautia o le broth rose o loo faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.


  1. Romanova E.A., Chapova O.I. Maʻi maʻi suka. Tusitaulima, Eksmo -, 2005. - 448 i.

  2. Faʻafofoina o faʻamaʻi pipisi. I lua volumes. Volume 1, Meridian - M., 2014 .-- 350 p.

  3. Field, Maria Golden mustache i le togafitiga o le maʻi suka / Maria Field. - M.: IG "Uma", 2005. - 128 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mafuaaga ma faailoga o le mumu o le pancreatic

O le sua o loʻo faʻapipiʻiina e le tino o loʻo i ai ni enzymes e faʻamautinoa ai le malepelepe o meaʻai. E masani lava, e ulu i totonu o le ala i totonu o le duodenum, lea e amata ai ona galue. Ae peitaʻi, afai o le vai o le pancreatic o loʻo taofia i le gland, o ona enzymes e faʻaumatia ai le tino o le okeni, lea e mafua ai se gaioiga mimiti. O mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o:

  • o le faifaipea o le taumafaina o gaʻo, meaʻai, meaʻai gaʻo gaʻo-mauoa,
  • gasegase faʻamaʻi, afaina o le tino o le manava, o le hepatitis,
  • taunuuga o le gallstones formation,
  • vailaʻau faʻamaʻi
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i fafine, e mafua ai le faʻaogaina o le gaioiga o le gaioiga (moa, maʻitaga, fomaʻi faʻamataʻu e mafai ona avea o se mea taua),
  • ava malosi.

O faailo o le foliga lapopoa e faʻailoaina: o le tigaina o le paʻu, o le leai o se manaʻo, vomiting faatasi ai ma le faʻafefiloi o le talo, o le susu, ma le fiva. O loʻo faʻalavelaveina le faʻafefeteina, faʻafefeteina, o le maʻi o le fale, ma o loʻo iloa ai le mea e iloa ai vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Ole sosolo maʻi ole gase, lagona le vaivai, lofituina, ma mamafa tele le mamafa. I le aʻoga faifai pea, ua soloia faailoga, e masani ona tiga i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale pe a maeʻa ona 'ai, faʻailoga, paʻu, maunu.

Le faʻaaogaina o le rose rose decoction mo pancreatitis

O le tuufaatasiga o le togafitiga faʻamalolo e aofia ai meaola masani (linolenic, malic, citric, oleic), flavonoids, carotenoids, tannins, suauu taua, pectins. O fualaau aina e aofia ai sugars, minerals, vitamini o vaega B, C, E, K, P. O le faʻaogaina o le decoction o loʻo galue i luga o le tino, ma faʻamalolo ai faʻamaʻi o le maʻi ma faʻalauteleina le suiga i le faʻamagaloga:

  • tuʻuina atu le aʻafiaga o le ita,
  • faʻaosofia le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina,
  • faʻasolosolo faʻamalositino metabolic processes,
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin,
  • faamalolosi puipui puipui lapisi,
  • O loʻo i ai se faʻalogona agaʻi faʻalautele
  • maualalo le cholesterol
  • e puipuia ai le atinaʻeina o suiga fibrotic,
  • lagolagoina le polokalame puipuia.

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o se teuteuga o vine o le rosehip e fesoasoani i le faaleleia o le tulaga ma le pancreatitis.

Aute foliga

E faatagaina e inu se tasi i le 24-48 itula i le maeʻa o le osofaiga, pe a le toe faʻaosooso le faʻaogaina o le vomit. Ina ia saunia 200 g o fualaau mamago uma lava e fufulu ma se lita o vai inu. Tuʻu le fagu i luga o le ogaumu ma kuka i le vevela vevela mo le 25-35 minute. Tuu mo le 1 le itula, faamama, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 1. Faʻafa i le kuata le faʻi 3 taimi i le aso i tamai sipuni, e aunoa ma le suʻi suka. E le manaʻomia le sili atu i le metotia: o le faʻalogoina o le faʻasolosolo, o le faʻaleagaina o le mucous membranes i lalo o le faatosinaga o le acid ascorbic i totonu o le vaega laititi e afaina ai le tino ma faʻamalosia ai le faʻafitauli o le maʻi.

Fai se fua i luga o vine tipi: 2 tbsp. l mea gaosi e gaosia i le 100 ml o le vevela, ae le o le susu. Taofi i totonu o se vai taele mo le 15-20 minute, tuu mo le 1-2 itula. Filu, ave 150 ml i le aso, vaevae i le 4-5 servings. Galu ua saunia mai le rose vao: tipi 50 g o fualaau suamalie, faaopoopo se lita o vai mafanafana, tuu lemu lemu mo le 20 minute. A uma ona faʻamamāina le susu, 25 g o le maso o loʻo i ai i totonu o se vai malulu, faʻaopoopo i le apa, faʻafeiloaʻi i se vevela. Ma le faʻamalosia, inu le faʻasalaina, i ni vaega laiti. A amata le faʻamagaloina, e mafai ona faaopoopo le suka i le tofo. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga mea suamalie: xylitol, stevia extract, sorbitol.

Tausaga masani, laasaga o le faʻamagaloga

Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma puipuia ai le vevela, o le susu e onā i aso uma pe a leai ni aʻafiaga leaga mai le manava ma le fatu. O se fualaau o le 200-400 ml i le aso e faatagaina. 3-4 tbsp. l o vine mamago e fausiaina i se lita o le vai vevela (ma le vevela o le 80-90 tikeri) i totonu o se vevela, faʻasolosolo mo le 6-10 itula, faʻamamaina. Afai e le maua e le faʻamaʻi maʻi faʻafitauli o le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina e faaopoopo le meli poʻo le siama. E sui se vai inu vailaau i le taeao o le lauti po o le kofe. E aoga le saunia o se mea e afaina e ala i le faʻafefiloi o fualaau aina ma fugalaau mama ma lau.

Ina ia faia se vaifofo mai aʻa o le togavao, e tatau ona e ave le 25 g o meafaitino mata, tilo ma fulufulu, ma faʻi 250 ml o vai inu. A maeʻa le 20-25 minute i luga ole vevela vevela, aveese le pusa mai le ogaumu, mālūlū, faamama. Inu 3 sipuni tetele i le aso.

O le faʻaaogaina o le riship infusion ua malilie faatasi ma le fomaʻi, o ia o le a fautua mai ni vaʻaoga saogalemu, fuafua pe o le a le umi e ave ai togafitiga.

Le faʻaaogaina o vai inu

E mafai ona saunia tuusaʻo meafaitino poʻo faʻatau i se fale talavai. Mo fualaau oona, fualaau faasaina e pei ole:

  • aoina mai fualaau mamago
  • suauu o le rosepa,
  • Holosas suavai maua,
  • mea inu malosi vave
  • tuufaatasiga tuufaatasia o fualaau oona "Brusniver",
  • Herboton o le pulu manogi mai laau afu ma vine,
  • rosehip syrup e faaleleia ai le puipuiga.

Afai tatou te faatusatusa le laau ma currants e mauoa i le acid ascorbic, o fualaau vao o le vitamini C e aofia ai le sefulu taimi sili atu. Talu ai ona o le tamaoaiga, ua faʻaaogaina le rosehip mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Faʻafitauli o le gasegase

O le suka e faʻaaogaina mo gastritis oona ma le maualalo o le acidity, gastroduodenitis, maʻi faʻamaʻi. O le oloa e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, e faʻaolaina ai le gaosiga o le talo, faʻamalo le mumū, ma fesoasoani e faʻamamaina toxins. 2 sipuni tele o vine o loʻo tuʻuina i totonu o se vai vevela, sasaa 0.5 lita o vai faʻafefeteina, tuu e faʻaaoga i le po. Faʻasogo le vai, faaopoopo le meli i le tofo. Inu 200 ml tolu taimi i le aso pe a uma le 'aiga. O le suāuu Rosehip, lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai, e faʻaaogaina foi e togafitia ai le gastritis. Ave le 5 ml i le afa itula ao lei faia le taumafataga mo le 3 vaiaso.

O le Rosehip ma le gastritis e soosoo le mucosa mumū, faʻavaveina le toe faʻafoʻiina o mea ua faaleagaina, faʻaititia ai le le mautonu ona o le aʻafiaga o le antispasmodic. Ae ui i lea, o uluaʻi ulugalii ma le maualuga o le acidity o ni faʻamaoniga mo le inu o le ava.

Faʻi maʻi

Faʻaaoga vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa mo le togafitiga o le cirrhosis, hepatitis, kanesa ona o aafiaga tetee ma le toe faʻafouina. O le Rosehip e aoga mo le ate: o le aʻafiaga o le choleretic ma le diuretic e fesoasoani i le faʻamamāina o le tino o mea leaga ma toxins i le fale. Tolu tomu. l vine suamalie ua gaosia i le 500 ml o le vai vevela, tuu i le po i se vevela. I le faʻaosoosoina, o le afa o loʻo ave i luga o se manava gaogao, faʻamaʻaʻaina i le sorbitol poʻo le xylitol. A maeʻa le 30 minute, maeʻa le faʻafefete. Ina ua uma ona latou faatalitali mo se itula, latou te nonofo i lalo mo le malologa o le taeao. Mo le faia o le saʻo saʻo o le ate, e tatau ona faʻaopoopoina i fualaau aina ma fualaau faisua, faʻaaogaina o vai oona, gaoioiga faʻale-tino. O le faamamaina o le vasega e 6 taimi faʻatasi ma le vaeluaga o le 2 aso.

Toto togafitiga

Tea e faia mai i fualaau aina, o le teuteu o aʻa e faʻaaogaina e talepe ai ma aveese ni maʻa laʻititi, faʻafefete i faiga faʻapitoa, ma faʻaitiitia le maualuga o le uric acid i totonu o le toto. 2 sipuni tele o vine o loʻo fuʻuina i se ipu vai inu, kuka mo le 15 minute i luga ole vevela vevela. Ina ua uma le mafanafana, faamamaina. Inu 70-80 ml tolu taimi i le aso. Faʻaaogaina le Rosehip e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi fatugaʻo: o le vai e fesoasoani e fufuluina ai, aveese le oneone, faʻamalolo le mumu, ma maua ai se aoga aoga i le soifua manuia atoa.

Maualuga maualuga

Talu ai o le rosehip e i ai se aafiaga o le diuretic, o le laau e aafia ai le mamafa, faaitiitia. Mo le sauniuniga o fualaau oona e faaaoga ai vine, fugalaau, aʻa. Ae ui i lea, faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga, o mea inu o le ava ua solia: latou te faaosofia le galuega o le fatu maso, mafua vasospasm, o le taunuuga lea e tulai mai ai le mamafa. Ina ia faʻaitiitia, e na o recipes i vai e talafeagai. E lua ni sipuni lapoa o vine tipi lelei ua tuu i totonu o se vevela, sasaa 2 ipu vai inu, tuu mo 4-5 itula. A uma ona faʻamamaina, latou te inuina 3 taimi i le aso mo le 200 ml.

O le susu o le susu, faʻamaopoopoina le moe, faʻaitiitia le tachycardia, faʻaititia le maʻi o le ulu. Ae faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o le inu o le suka i le rosa e vave faʻaitiitia le mamafa e le lava. I lenei tulaga, e tatau ona e ave faʻamalosi fualaau faasaina na faatonuina e lau fomaʻi, aua o lenei tulaga o se mea e lamatia ai le ola ma lamatia ai le fatu fatu, le taʻavale.

E faʻaaogaina foi le Rosehip mo le maualalo o le toto. Ina ia tausia, ua saunia se vaifofo o le ava, lea o le a faateleina ai le leo o vaa ma fesoasoani ai e taulimaina le le lelei o faailoga o le masalosalo. 150 g o fualaau aina lelei ua sasaaina i totonu o se koneteina tioata, sasaaina le 0.5 l vodka. Tuʻu mo le 14 aso i se nofoaga pogisa. Faʻamama, inu 20 faʻafefe tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O le vasega o le faʻatagaina e 4 vaiaso. Toe faia togafitiga e talia faalua i le tausaga. O fafine maʻitaga ma faʻamalosi e le tatau ona inuina ava malosi, talu ai o le ava e matautia mo le soifua maloloina o le pepe.

O le maʻi suka

O togalaau e faʻaaogaina o se mea faigaluega faaopoopo mo togafitiga fualaau. Faaaoga deco deco, teas, infusions e faavae i vailaʻau faʻamaʻi. O vailaau faʻasaina e fesoasoani i le maualalo o le kulukose, faʻaleleia le metabolism, ma faʻasolosolo le galuega ole pancreatic. O le Rosehip e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ona e faʻapipiʻiina le tino i le micro ma elemene elemene, vitamini, faʻaleleia ai le cardiovascular system, faʻasaʻo le atuatuvale, ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto aʻo matauina ni vailaʻau. Ina ia saunia se vaiinu, o le sipuniti o fualaau aina e gaosia i le 250 ml o vai inu, faatagaina e gaosia, faamamaina. Inu i le 30 minute ao leʻi faia taumafataga. O fualaau o le Rosehip ma fualaau aina i le fua o le 1 i le 1 e faʻaigoaina ma ave i le tulaga o le maʻisuka ituaiga lona lua nai lo le lauti.

Toe faʻaleleia taga

I le taimi o faʻamaʻi pipisi o le influenza ma le SARS, o le rosehip e aoga mo le puipuiga. O le maualuga o vitamini C i fualaau e faʻamalosia ai puipuiga a le tino. O le inuina o se mea inu vailaau e aoga i tamaiti ma tagata matutua. O faʻamaʻi pipisi e faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le tetee atu i siama. Ole taumafa masani o decoction poo rosehip syrup e se tamaititi na mafua ona o le leai o vitamini ma minerale, faʻaleleia manaoga, ma fesoasoani e toe vave maua vave ile malulu. Faʻasolosolo taimi masani, o le rosehip e faʻamalosia ai toto toto, faʻavaveina le gaosia o le toto mumu, ma puipuia ai le atinaʻeina o le anemia uamea.

Ina ia saunia se vailaʻau suamalie, 40 g o vine mamago ua tuʻuina i totonu o se vevela, niniʻi i se lita o vai inu, tuu i le pō. Filu, inu 100 ml aʻo leʻi 'ai. A maea se lua vaiaso, e tatau ona e malolo i le taliaina. O se mea e afaina ai ua saunia mai se paluga o laumei ma ua oso i luga i le va o le 1 e oo i le 3. E sasaa mai meafaitino i se lita o vai inu, ufiufi le atigipusa, tu mo le afa itula. Ua uma ona faʻamamaina, ua toe faʻasaina foi fua o le sua i le vai vevela. Faʻasusu, faʻafefiloi infusions, faʻaopoopo 3 sipuni tele o le meli. O le meafaigaluega e siitia ai le leo, toe faʻafoʻi le malosi, faʻasaʻo se tagata o le vaivai masani.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, latou te faʻaaogaina se fua mo le kukaina o le sipisi tila, rosehip, uamea pine. O le vai inu e leai sona totoga, o mea faʻaleagaina, o mea e le talafeagai. E talitonu le au togalaau o lona faʻaoga o le a faateleina ai le tetee atu o le tino i faiga o le toto, le atinaʻe o le atherosclerosis. O loʻo saunia mai nilala mamago, vine vine, ma le paʻu i le 5: 2: 2. O le faʻafefiloi e sasaa atu i le 500 ml o le vai, faʻatali mo le kuka, aveese mai le vevela. Faʻamalosi i lalo o le tapuni i le vevela o le 9-11 itula. I le faʻalautele, latou te inu 100 ml tolu taimi i le aso.

Ave le ava a le suka i le rosa ao loma le mamafa. O lona faʻaaogaina e faʻasolosolo ai le faʻaogaina o le tino, e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo, aveeseina toxins, fufulu le tino, ma faʻaitiitia ai le mamafa. O le faʻamalosi faʻamalosi e faʻafefe ai le malosi tele, osofaʻi oso. Faatasi ai ma le faʻaaogaina tatau, o le vai e faʻamamaina ai le toto, faʻamalosia ai puipui puipui, ma fesoasoani e aveesea pusa cholesterol.

Faʻatagaina tulafono, aʻafiaga itu

E le mafai ona e faʻaaogaina fagu uʻamea mo le teuteuina o mea teuteu: o vailaʻau e faia ai le tuufaatasiga e mafai ona tali atu i le uʻamea. I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e momoe: faʻaaoga umi o teuteuga ona o le gaioioiga faʻasosolo e oso ai le calcium, e oʻo atu ai i ponaivi vaivai.

A maeʻa ona inu le fua, ia fautuaina e faʻamama lou gutu: ona o le maualuga o mea o le acid ascorbic, o le meainu ei ai lona aafiaga faʻaleagaina i le nifo nifo, e mafua ai le alualu i luma o caries. O le faʻaaoga umi o le vailaau faʻamaʻi e faʻaosofia ai le faʻavevesi i le ate. Faʻatasi ai ma le soona fai, o le manava ita, o le tui, manava manava e mafai.

Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, e aoga tele le saosao mo se tamaititi, peitaʻi, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi o le tino, amata ona ave faʻataʻitaʻi. Mai le 2 i le 7 tausaga, i le leai o ni faʻasalaga, e fautuaina e tuʻuina atu le afa afa i le aso, mo tamaiti matutua - 200 ml i le aso. E le manaomia le inu i le po, aua e maua ai se mea e maua ai le toto. O le togafitiga mo tamaiti e 7 aso, pe a uma le malologa e tasi e mafai ona toe fai.

Tuua Lau Faamatalaga