Faʻapefea ona faʻaaoga le vailaʻau Lozap AM?

Ole gasegase i soʻo se vaega o le vailaʻau.

Tina ma le vaitau o le susu.

Tausaga e oo atu i le 18 tausaga (aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina e leʻi faʻatuina).

Faʻaaoga faʻatasi ma fualaau oona ma fualaau oona e maua ai le maʻisuka ma / poʻo le faʻavaivai (GFR itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2) (silasila i le INTERACTION MA ISI MEDICINES).

Faʻafitauli matuia o le ate (leai se poto masani ma le faʻaaogaina).

Faʻasalaga o le faʻaaogaina o le taʻavale o le ventricular agavale (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasologa ogaoga o le tino).

O le le mautonu le fatu i le fatu pe a maeʻa le afaina o le myocardial.

Faʻaaogāina tagata gasegase i le gaioiga o le tino (faʻamalologa creatinine itiiti ifo i le 20 ml / min) poo gasegase i le gasegase.

Faʻataʻitaʻiga

O fualaau o fualaau faasaina e aofia ai mea taua e lua i le tuufaatasiga o le Lozap AM faatasi ai ma se fesoasoani faʻaopoopo o le gaioiga e faʻaleleia ai le toto maualuga (BP) e pulea ai tagata mamaʻi e maualuga le maualuga (AH): potassium losartan, o le angiotensin II talitane (ARA II), ma le amlodipine, telegese 'laina o le calcium (BMCC).

Faʻaiʻuga

Mai le tino popole

E le masani ai: vaivaiga, le toʻa i totonu o le fatafata, tiga o le fatafata, lagona o le vave osofaʻi, edema lautele.

Mai le gastrointestinal tract

Faʻafuaseʻi: faʻafitauli i totonu o le manava, dyspepsia, nausea, reflux esophagitis.

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino pala

E le masani ai: paʻu o le paʻu (lautele), urticaria (lautele).

Mai le fatu

Faʻasalaga: palpitations.

Mai vaa

Faʻasalaga: faʻafefeteina o foliga, faʻasalaga masani.

Mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau

Vaʻavaʻai faʻalogo ma labyrinthine maʻi

Mai gaʻo ma le urinary tract

Faatonuga faapitoa

I tagata gasegase e faʻaitiitia ai le BCC (mo se faʻataʻitaʻiga, mauaina o togafitiga ma ni gaʻo tele o togafitiga) poʻo faʻamaʻi tigaina, e mafai ona tupu ai le faʻamaʻi o le tino. Faʻasalaga o ia aiaiga e tatau ona faʻatinoina aʻo lei tofia le Lozap AM pe amata togafitiga ma se vaega maualalo o le mea mulimuli.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O fualaau faasaina ua gaosia i foliga o ata e vali ata: biconvex, oblong, dosage 5 mg + 50 mg - toetoe lava paepae pe paepae, i le tasi itu ma le togitogiga "AT1", fua 5 mg + 100 mg - lanu piniki po o le lanu piniki, luga o le tasi o itu ua togitogia i le "AT2" (10 pi i totonu o se pulufana, 300 pcs. i totonu o se pusa palasitika, i se pepa pepa pepa 1 po o le 3 pepa, po o le 1 fagu ma faatonuga mo le faaaogaina o Lozap AM).

1 papalama e aofia ai:

  • mea gaosi: amlodipine camsylate - 7.84 mg (lea e tutusa ma le amlodipine i le aofaiga o le 5 mg), potassium losartan - 50 mg poʻo le 100 mg,
  • vaega faaopoopo: sodium carboxymethyl starch, butylhydroxytoluene, cellulose microcrystalline, povidone K30, mannitol, magnesium stearate, crospovidone,
  • velo lanu meamata: o le faʻamalolo, talc, hypromelilose, dioxide, i se faʻaopoopoga i le 5 mg + 100 mg - omea uʻamea uʻamea samasama ma le uʻamea uʻamea.

Pharmacodynamics

Lozap AM - o se vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai se paʻu vevela o le calcium (BMCC) ma le antagonist receptor angiotensin II (ARA II). E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega na maua ai e tagata volenitia maloloina, Lozap AM i doses 5 mg + 50 mg ma le 5 mg + 100 mg o le mea e masani ai le faʻaaogaina o metotia tutusa o le amlodipine camsylate ma le potassium o le losartan o ni sauniuniga tuʻuese.

Na maua foi o Lozap AM tablets, lea o loo i ai le amlodipine camsylate i se fua faatatau o le 5 mg, o mea ia e ola ai i le amlodipine ua faaputuputu ia laulau i le fua tutusa.

Le faiga o le gaioiga o le vailaʻau Lozap AM

O vaega taua o Lozap AM - amlodipine (BCC) ma losartan (ARA II) o loʻo i ai se faiga faʻaopoopo o le gaioiga e faʻatatau i le faʻamalosia o le toto (BP) i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto (AH). O Losartan e faʻalavelaveina le aafiaga vasoconstrictor o le angiotensin II ma le faʻasalalauga faʻasalalau mulimuli o aldosterone e ala i le filifiliina faʻamaonia le fusia o le angiotensin II i le AT taliaina1. O le amlodipine e faatatau i vasodilators o gaioiga lautele ma galue tuusao i maso mumu o puipui o toto toto, lea e mafua ai le vaivai o le malosi o le tino ma le faaitiitia o le toto.

O le Angiotensin II o loo faaalia ai le malosi o le vasoconstrictor (vasoconstrictive), ma o le hormone malosi tele lea o le system renin-angiotensin-aldosterone (RAAS) ma le taua o le pathophyysiological factor for hypertension. Faʻapipiʻi i atigipusa AT1e faʻapipiʻiina i totonu o maso o musele malie o toto toto, fatugaʻo, sulu o le eleele ma le fatu, angiotensin II e maua ai le vasoconstriction ma le tuʻuina atu o aldosterone i totonu o le toto. E le gata i lea, o lenei hormone e mafua ai le tuputupu ae o sela maso musele.

Losartan, o se tasi o le vaega o tagata filifilia a ARA II (AT1talini), faʻaalia le maualuga aoga pe a faʻaalia i le tautala. O lenei vailaau ma lona metabolite (carboxylated) carboxylated galue (E-3174) in vitro ma i vivo e taofia uma ai aafiaga taua o le angiotensin II, tusa lava po o le a le ala poʻo le punavai o lona faʻasologa. O le Losartan na te fusifusia i le AT1-e le taliaina, ae e le o noatia pe taofia ai ia le mauaina o isi hormones ma laina eletise e faatonutonuina ai le gaoioiga o le cardiovascular system (CCC). E le gata i lea, o le vaega galue e le aafia ai le galuega a le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) - kininase II, lea e le faʻamalosia ai le bradykinin. O le mea lea, o le aʻafiaga o losartan e le fesoʻotaʻi ma aʻafiaga faʻapitoa e mafua mai i AT puipui.1talini (e aofia ai foliga vaaia o le edema).

O le amlodipine o se mafuaaga o le dihydropyridine, o se tau o le calcium ions poo le BMCC, e taofia ai le ulufale mai o katini calcium i totonu o cardioyocytes ma vela maso vascular. E mafai ona faʻatumauina i luga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga e mafai ai e lenei vailaʻau ona fusifusia i le faʻaleleia o le televave o alalaupapa ma le dihydropyridine ma le non-dihydropyridine. Amlodipine filifili ma le filifiliga le tafe o le calcium e ala i paʻulaʻau, e aʻafia ai siama maso e sili atu ona mausali nai lo siakono meocardial. Ole mea e le afaina ai le maualuga o le konateko ile toto.

O Losartan, e pei o le amlodipine, e maualalo ai le mamafa o le toto ona o le vaivai o le tetee. Faʻasaina o le ulufale mai o le calcium i totonu o le masini ma se faʻaitiitia i le vasoconstrictor aafiaga e mafua mai i le gaoioiga a le angiotensin II o ni mea faʻaopoopo.

Losartan (faʻaopoopoga faʻamalositisi)

O Losartan e taofia ai le faateleina o le toto (DBP) ma le diastolic (dAD) o le toto e mafua mai i le afaina o le angiotensin II. I le oʻo atu i le maualuga o le faʻatonuga (Cmax) losartan i le plasma i le maeʻa ai o le 100 mg, o le maualuga o le angiotensin II ua taofia e pe tusa ma le 85%, ma a maeʻa le 24 itula - e 26-39%, i le faasologa, pe a maeʻa se tasi pe toʻatasi foi.

O le taofia o le fatuina o le renin e le angiotensin II (tali le lelei), ua soloia e losartan, ua mafua ai le faateleina o le plasma renin (ARP), lea e mafua ai le faateleina o le plasma angiotensin II. I le taimi o le 6-vaiaso le aoga o le 100 mg o le losartan i tagata mamaʻi i le maualuga i le taimi na oʻo ai le vailaʻau Cmax sa i ai le faateleina o le plasma concentration o le angiotensin II i le 2-3 taimi, ma i nisi tulaga e sili atu maualuga, aemaise lava i se togafitiga mo aso e 14. Ae ui i lea, o le aafiaga antihypertensive ma le faaitiitia o maualuga plasma aldosterone sa matauina i le maea ai o le 2 ma le 6 vaiaso o togafitiga, ma faailoa mai ai le pipiʻi lelei o le tali a le angiotensin II. I le maeʻa ai o le pulega a losartan, o le faʻasalaga o le angiotensin II ma le ARP na faʻaitiitia ai le 3 aso i uluai tau.

I le faʻatusatusaina o aʻafiaga o losartan i doses o le 20 ma le 100 mg faʻatasi ai ma le faatosinaga a le inhibitor ACE, na maua ai losartan, ona o se masini faapitoa o le gaioiga, na taofia ai aʻafiaga o angiotensin I ma II e aunoa ma le aafia ai i le bradykinin. O se atiatia ACE na faʻataʻitaʻi tali i le angiotensin I ma faʻateleina le mamafa o aʻafiaga na mafua mai i galuega bradykinin e aunoa ma le suia o le matuia o le tali i le angiotensin II, lea e faʻamaonia ai le eseesega o vailaau faʻasaina i le va o le inisiua ACE ma losartan.

O le aʻafiaga o le gasegase o le losartan, o lona maualuga ma lona metabolite malosi i le plasma e faʻateleina i le tele o fualaau o fualaau faasaina. O losartan ma lana metabolite gaioioiga e i ai se aafiaga faʻamaonia.

E tusa ai ma faʻamatalaga maua mai suʻesuʻega lea na auai ai tane soifua maloloina, faʻatasi ai ma le faʻafofogaina o le losartan i le fualaau e 100 mg i se mea maualuga ma le maualalo le masima, o le mea na le aʻafia ai le fua o le filtuls (GFR), le filtration fraction, ma le tafe o le plasma. O Losartan na faʻaalia se aʻafiaga faʻapitoa, sili ona taua i le taumafa maualalo-masima, ma na taʻitaʻia ai foi le alualu i luma o le acretion acid acretion e fatugaʻo.

I le i ai o le proteinuria (a itiiti ifo i le 2 g / 24 itula) i tagata gasegase o le toto maualuga, e aunoa ma le maʻisuka, mauaina o losartan i se fuasei 50 mg mo le 8 vaiaso ma le faasolosolo lemu i le dose i aso taitasi i le 100 mg, o se faaitiitia o le proteinuria (e 42%) na faamaumauina, faʻapea foi le excretion o le albumin ma le immunoglobulin G (IgG). I le gasegase o lenei vaega, na faʻaititia foi le siʻitia o le filtration ma faʻamautuina GFR.

O maʻi i le taimi o le meli mulimuli ane ma le maualuga maualuga o le 50 mg o losartan i le aso mo le 4 vaiaso e leʻi faʻaalia ai le aafiaga o le fualaau faasaina i le tino ma le maualuga o prostaglandins (PG).

O le vailaʻau na faia ao leʻi 'aʻai (i luga o se manava gaogao), i aso uma e oo atu i le 150 mg, e le mafua ai suiga tetele i le gaioiga o triglycerides, le cholesterol (Chs) ma le Chs maualuga lipoproteins (HDL), ma e leʻi aafia ai foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le gaioiga a le sooupu na maua ai le faaitiitia o le maualuga o le uric acid i le toto (e masani lava e itiiti ifo nai lo le 0.4 mg / dl), na tumau pea i le taimi umi o togafitiga.

I se suʻesuʻega e 12-vaiaso e aofia ai tagata mamaʻi i le gau o le ventricular o le vasega II-IV e tusa ai ma le faʻavasegaga o le New York Association of Cardiology (NYHA) o loʻo maua ai le diuretics ma / poʻo le glycosides cardiac, o le aafiaga o losartan i aso taitasi o le 2.5, 10, 25 ma le 50 mg ma se nofoaga placebo. O le vailaʻau i vailaʻau o le 25 ma le 50 mg na faʻaalia ai le lelei o le neurohormonal ma le hemodynamic gaoioiga i le taimi o suʻesuʻega. O Losartan na faateleina le faasinoupu o le loto ma faaitiitia ai le mamafa o le tina i capillaries pulmonary, faapea foi ma le vaivai o le gasegase lautele (OPSS), faaitiitia le fua faatatau o le toto ma le fatu (HR). I nei tagata gasegase, o le aʻafiaga o le faʻamalosia o le tino e mafua mai i le totoga. O aʻafiaga o le neuromonmonal o se faʻaitiitia o toto o norepinephrine ma aldosterone.

Amlodipine (faʻaopoopoga faʻamalositisi)

O le faʻaaogaina o le amlodipine i vailaau togafitiga i tagata gasegase e maua i le toto maualuga e taʻitaʻia ai i vasodilation, ma o se taunuuga o le paʻu o le toto i luga o tulaga pepelo ma tu. O lenei aafiaga mamana o le mea galue malosi e le o iai faatasi ma suiga taua i le fatu poʻo le plasma catecholamine maualuga ma le faʻalauteleina togafitiga. E ui lava o se tasi o le tino (iv) o le puleaina o le amlodipine na faaalia ai le faaitiitia o le toto ma le faateleina o le fatu i le taimi o suʻesuʻega, o le faia pea o le tautala o le fualaau faasaina e le mafua ai ni suiga tele i le fatu po o le toto maualuga i tagata gasegase ma le angina pectoris.

Faʻasaga i tua o le faʻaleleia o le tautala o le amlodipine i se tasi aso i le aso, o lona aafiaga e le o se mea e le mafai ona tupu, e le itiiti ifo ma le 24 itula. O le maualuga o le plasma o le mea galue i le toto e fetaui lelei ma le malosi o le malosi i tamaiti laiti ma matutua matutua. O faʻamaoniga o le faʻaitiitia o le toto i le faʻaaogaina o le amlodipine e faʻasaʻoina foʻi ma le mamafa o lona siitaga na matauina aʻo leʻi togafitiga. I maʻi ma DBP 105-114 mm Hg. Art. (AH o le agavaʻa faʻamalosi) na maitauina se aafiaga e le mafaagaloina e tusa ma le 50% sili atu nai lo tagata na maua le DBP o le 90-104 mm Hg. Art. (AH o le agamalu). I le i ai o le toto masani i maʻi, o lona suiga taua na le i faamauina.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le gaioiga masani, o le pulea o le amlodipine i vailaau togafitiga na faavaivaia ai le tetee o le toto toto o gaʻo, faateleina le aoga o le plasma ma faateleina le GFR, e aunoa ma le suia o le vaega o le filtration po o le proteinuria.

I le gasegase o le amlodipine, faatasi ai ma le masani ai ole galuega, o le numera hemodynamic o le fatu e malolo ai ma le taimi o le faatinoga na faaalia ai le faateleina o le faateleina o le numera o le cardiac e aunoa ma se suiga tele i le fua o le faateleina o le mamafa i le amataga o le vaega o le tuliesea o le toto i totonu o le vaeluagavale o le ventricle agavale, po o le volume of the ventricle / end DBP. E tusa ai ma le iloiloga o fuainumera o le hemodynamic, o le gaioiga malosi i vailaau togafitiga e leʻi faʻaalia ai se aʻafiaga le lelei o tagata volenitia soifua maloloina, e tusa lava pe tuʻufaʻatasia ma β-blockers. I le taimi lava lea, o taunuuga tutusa na maitauina i tagata gasegase o le fatu o le fatu i le vaega o taui poo i tagata gasegase maloloina pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma se aʻafiaga le lelei o aʻafiaga.

O le atrioventricular conduction (AV conduction) poʻo le galuega o le pona sinoatrial i volenitia soifua maloloina e le afaina i le amlodipine. I / i le faʻaofiina o le vailaau faʻasaʻi i le 10 mg ma le angina stable tumau e leʻi afaina tele ai le amio a le AH ma le H-V ma le taimi e toe faʻaleleia ai le nusi o le sinusini pe a uma le pacemaker. E tutusa foi taunuuga na matauina i tagata gasegase o lo o amlodipine faatasi ai ma β-blockers. I suʻesuʻega i tagata gasegase ma le maualuga poʻo le angina pectoris ma le faʻaopoopoina o le amlodipine ma β-blockers, e le o matauina se aafiaga le talafeagai i luga o laina ole electrocardiogram (ECG). I tagata gasegase ma le angina pectoris, o le faʻaaogaina o le amlodipine e le afaina ai taimi ole ECG ma e le mafua ai se tikeri maualuga o le AV poloka.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e lelei ona gauai ma maua ai le aafiaga o le uluaʻi fua i luga o le ate ma le faʻavaeina o se tasi o le metabolite carboxylated galue ma isi metabolites e le o galulue. Mo le losartan i le pepa lapopoa, o le bioavailability o le bio 33% e foliga mai. Losartan ma lona metabolite galue e oo atu i le maualuga o le maualuga o le Cmax 1 ma le 3-4 itula i le maea ai o le pulega, i le faasologa. O le 'ai e leai sona aʻafiaga tele i le faʻasologa o le plasma concentration profile o se mea.

Faatasi ai ma pulu plasma (tele lava i le albumin), losartan ma lona metabolite galue e le noatia ifo i le 99%. Tufatufaina o le Vasega (Vo) o le lositzan e 34 lita. E tusa ai ma suʻesuʻega a manu, o le a le mafai ona pasi le gaʻo i le toto (PCBB). E leai se faʻailoga iloga i plasma o losartan ma lona metabolite autu pe a faʻaaogaina le vailaʻau i se fualaau o le 100 mg i le aso.Ona o le faʻafofoga tautala o losartan i inumaga e oo atu i le 200 mg, o le vailaau ma lona metabolite galue ua faʻaalia ai le vailaʻau o le pharmacokinetics.

Faʻatasi ai ma le iv po o le faʻafofoga faʻaaoga o le losartan, e tusa ma le 14% o lona faʻasologa o le biotransformed into a metabolite malosi. A maeʻa le puleaina poʻo le iv pulega o le 14 C o losartan (faʻapipiiina i le masini eletise), o le radioactivity plasma radioactivity e mafua mai i le i ai o losartan ma le gaioiga gaosi o lona metabolism. I le averesi, e 1% o tagata suʻesuʻe na faʻaalia le itiiti o le lelei o le liua o le losartan i se gaosiga malosi. I le faaopoopo atu i le fausia o le vaega mulimuli i le suiga o le metabolic o losartan, e lua ni gasegase autu e le mafai ona gaoioi e tulai mai ona o le hydroxylation o le filifili butyl, ae tasi le isi-N-2-tetrazole-glucuronide.

O le tuʻuina atu o le plasma o losartan ma lona metabolite gaosi e tusa ma le 600 ma le 50 ml / min, ma le lapoa - e tusa ma le 74 ma le 26 ml / minute. Pe a faʻaalia i le tautala, o le losartan ua faʻamalosi e fatugaʻo i le le suia o foliga e tusa ma le 4% o le fualaʻau ma i le foliga o se metabolite malosi - e tusa ma le 6% o le fua. O faʻasalaga o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma e faʻaititia ma le faʻasolosolo ma le vaega mulimuli o le afa-ola (T1/2) tusa ma le 2 ma le 6-9 itula, i le faasologa. O Losartan ma lona metabolite e faʻamalosi e gaʻo ma e ala i le manava i le talo. I le maea ai o le pulea o le 14 C i le tane, e tusa ma le 35% o le eletise e maua i le urine ma le 58% i fecesi, i le maea ai o le puleaina o le 43% o le leitio i le urine ma le 50% i feeseeseaiga.

I le maualuga o le maualuga i tamaitai, o le maualuga o le plasma o losartan e 2 taimi e maualuga atu nai lo i alii. O le maualuga o le toto o le metabolite galue i alii ma tamaitai e tutusa. Ae ui i lea, o le eseesega o le pharmacokinetic e le taua tele.

Faʻamatalaga ole fofoga ole amlodipine i vailaau togafitiga, ole Cmax e matauina ile 6-12 itula. O le bioavailability atoatoa o le 64-90% o le oral dose. O le bioavailability o le amlodipine e tutoatasi mai le taumafa o meaai.

I le taimi o le suʻesuʻega, na maua ai i le gasegase e maualuga le tusa ma le 93% o le amlodipine o loʻo faʻasaga i pulu plasma. I le faʻaaogaina i aso taitasi, o le faʻatonuga (Css) o le amlodipine i le plasma e matauina pe a maeʻa le 7-8 aso.

E tusa ma le 90% o le amlodipine e maua i le ate i le gasegase gasegase, e tusa ma le 10% o le fualaau e le suia e fatugaʻo, ma 60% i le ituaiga metabolites.

Amlodipine mai le plasma e faʻavaeina i ni vaega se lua, o le vaega mulimuli T1/2 e mafai ona ese mai le 30 i le 50 itula.

Lozap AM, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

O lozap AM tablets e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taimi o taumafataga, ma le tele o vai. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi fualaau faʻamalosi.

O tagata maʻi na le mafai ona maua le malosi o le toto i le faʻaaogaina o le losartan poo le amlodipine e pei o fualaau o le monotherapy e mafai ona sui i le togafitiga o Lozap AM. Faʻaaoga le vailaʻau 1 taimi i le aso mo le 1 papalama, o le maualuga maualuga o le 5 + 100 mg i le 24 itula.

Lozap AM 5 + 50 mg ua fautuaina mo tagata gasegase e le mafai ona maua le taofiofia o le toto maualuga pe a faʻaaoga le amlodipine i se fua faatatau o le 5 mg po o le losartan i le 50 mg i le monotherapy.

Lozap AM 5 + 100 mg ua fautuaina mo tagata gasegase e leʻo lava le mauaina o le toto maualuga pe a faʻaaoga le losartan i se fualaau o le 100 mg poʻo le vailaʻau Lozap AM 5 + 50 mg. O tagata e maua le amlodipine ma losartan o ni vailaʻau eseese e mafai ona fesuiaʻi i Lozap AM (o loʻo aofia ai aitema e tasi o le amlodipine ma losartan) e faʻalautele ai le tausisia o togafitiga.

Afai o le faʻaaogaina o le Lozap AM e manaʻomia mo tagata mamaʻi e maualalo le BCC, poʻo le gaioiga o le ate po o tagata matutua, a o leʻi amataina le togafitiga ma se vailaʻau tuʻufaʻatasia ma ni fuataga tumau o le amlodipine ma le losartan, e tatau ona faia se suʻega o vailaʻau o nei mea gaosi.

O tagata mamaʻi e faʻaitiitia le BCC (e aofia ai i latou e maua togafitiga ma togafitiga i mea maualuga) e fautuaina e ave le losartan i se fua muamua o le 25 mg i le aso e avea o se monotherapy, aua o le Lozap AM e leai se vailaʻau e aofia ai le 25 mg o losartan.

Faʻasalaga

E leai se faʻamatalaga e uiga i le maualuga o Lozap AM.

O faʻamatalaga e uiga i le televave o losartan e faʻatapulaʻa, atonu e iai ma lenei tulaga, tachycardia ma se togi iloga o le toto maualuga e mafai ona tupu, o le tupuga o le bradycardia e mafai ona o se taunuuga o le faʻaosofia o le parasympathetic. Ua faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa, e le aoga le faʻamaʻi.

Faailoga o le maualuga o le amlodipine atonu e sili atu le vasodilation i le gasegase ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le foliga vaaia o le talexcardia o le reflex. O loʻo i ai lipoti o se faʻalavelave umi faʻalavelave ma faʻaleagaina, e aofia ai le teʻi ma se faʻalavelave matautia. I le tulaga o le maualuga, pe afai e manaʻomia, gaogao gaʻo ma le faʻaaogaina o le malala ua faʻaaogaina. Afai o se fua maualuga maualuga o le vailaʻau ua faʻafeiloaia, e tatau ona mataʻituina le faʻamaʻi ma le hemodynamic, ma e masani ona fuaina le toto toto. E tusa ai ma le talaaga o le tupuga o le faʻamalosiaga, e tatau ona faʻamautu lelei le faʻaleleia o suavai, e tatau ona siitia lima o le tagata maʻi ma isi tagavai e tatau ona faia e tausia ai hemodynamics. Afai o le a le aoga le fua, e mafai ona faʻatonu le puletini o phenylephrine poʻo isi vasoconstrictor, e fuafua i diuresis ma le bcc.

O le poloka poloka o le calcium e faʻaumatia e le iv fusi o le gluconate calcium. E leai se aoga o le faʻatonuga o fuataga, aua o le amlodipine e maualuga le maualuga o lona fusifusia i masini plasma.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O se suesuega o le aafiaga o le Lozap AM i luga o le mafai ona aveina taavale ma isi auala faigata e leʻi faia. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le taimi o le togafitiga e ono foliga mai ai nisi o aʻafiaga le talafeagai e mafai ona afaina tele ai le saoasaoa o lagona o le psychomotor ma le faʻamalosi.

Tina ma le lactation

Faʻalogo Lozap AM i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation ua solia. O fualaau e afaina ai le RAAS e mafai ona afaina ai ma le oti i le atinaʻeina o le tamaititi. Pe a faʻamaonia le maʻitaga, e tatau loa ona vave faʻateʻa le vailaʻau. Afai e talafeagai, ia fesuiaʻi i isi antihypertensive togafitiga ma se fualaau faasaina lea ei ai se faʻailoga faamaonia mo le saogalemu mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

E ui i le mea moni o fafine maitaga e leai se poto masani i le aveina o le Lozap AM, o suʻesuʻega o meaola a le tino e iloa ai o le losartan e mafua ai le afaina o le pepe ma le gasegase ma le oti o le fetal. E manatu le masini o nei mamanu e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga i le RAAS.

O le faʻaaogaina o le losartan i le lona lua ma le tolu o vaimiti o le maitaga e faʻalavelave ai le gaioiga o fatugaʻo ma faʻateleina ai le aʻafiaga ma le soifuaga o le tamaititi ma le pepe fou. O le tupu mai o oligohydramnios e mafai ona fesootaʻi ma le faʻasalaga o le mama o le fetal ma le faʻaogaina o le skeleton. O aʻafiaga le talafeagai e mafua mai i le losartan i pepe faatoa fananau mai e mafai ona aofia ai le faʻasalaga faʻapitoa, ponaivi o le ponaivi o le ponaivi, o le malosi, le toilalo, ma le oti. Afai o togafitiga ma fualaau e aafia ai le RAAS i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga e le mafai ona suia i le togafitiga fou, e tatau ona logoina le tagata maʻi i le ono lamatia o le tagofia o fualaau faasaina mo le fetus.

E leʻi faʻatautaia lelei suʻesuʻega ma suʻesuʻega lelei o le faʻaaogaina o le amlodipine i fafine maʻitaga.

Pe o le losartan ma le amlodipine e pasi i susu o susu e le o iloa. Afai e manaʻomia lou ave Lozap AM i le taimi o le lactation, e tatau ona taofi le susu.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le aafiaga o le losartan i luga o le fausiaina. E i ai lipoti o mataupu o suiga i meaola o meaola o loʻo i totonu o le ulu, o loʻo matauina i nisi o tagata na maua le BMCC. O faʻamatalaga faʻamatalaga e manaʻomia e iloilo ai aʻafiaga o le amlodipine i luga o le fausiaina e le lava.

Faaaoga i le tamaitiiti

O le faʻaaogaina o Lozap AM i tamaiti ma tamaiti matutua ua solia, aua o maʻi i lalo ifo o le 18 tausaga le matua e le i faavaeina le saogalemu ma le lelei o togafitiga.

O pepe faatoa fananau mai o latou tina na ave le ARA II i le maitaga (e aofia ai losartan) e manaʻomia le mataituina ma le faʻaeteete e pulea ai le hyperlink, oliguria ma le vavalalata. Afai o loʻo maua i nei tamaiti ni faʻafitauli o loʻo i luga, o togafitiga faʻapitoa e faʻamautuina e faʻamautu ai le faʻamaʻi faʻasosolo ma le toto. E mafai ona manaʻomia le faʻamaʻi toto poʻo le gasegase e puipuia ai le faʻamalosia o le mafaufau ma / poʻo le faʻamaoniaina o gaioiga gaioiga.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

I le i ai o le faʻafitauli ogaoga (CC i lalo ifo o le 20 ml / min) poʻo le manaʻomia mo togafitiga o le toto, faʻaaoga le Lozap AM. Mo tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, e le fautuaina le togafitiga ma le fualaau faasaina. E manaʻomia le faʻaeteete e suʻe ai le vaifofo mo le faʻamaʻiina o se tasi o faga o fatugaʻo poʻo le faʻasalaga faʻavae lua o le gaʻo o le tino, le toe faʻavaivaia, tulaga pe a uma le gaosiga o fatu fatu. E le manaʻomia le fetuʻunaʻi o le fualaau i tagata maʻi e faʻaleagaina le gaioiga o le gaioiga i le tulaga CC - 20-50 ml / min.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le faaletonu ogaoga o le ate (sili atu ma le 9 i luga o le fua ole Child-Pugh) - O le Lozap AM ua faʻasoleina, o tagata gasegase o le gase galuega o le agamalu ma le agavaʻa (itiiti ifo i le 9 itu i le fua ole Child-Pugh) e tatau ona faʻaaogaina se sui sooupu ma le faʻaeteete.

E tusa ai ma faʻamatalaga o le vailaʻau o le pharmacokinetic, lea na faʻaalia ai le faateleina o le plasma losartan i tagata mamaʻi i le cirrhosis, o tagata gasegase o loʻo i ai se talafaasolopito o le cirrhosis poʻo le faʻaleagaina o le ate e le fautuaina. Latou te manaʻomia le tofia o losartan i lalo ifo (25 mg i le aso) i le monotherapy.

Ona o le mea moni o le amlodipine e sili ona metabolised i le ate, i tagata gasegase ua vaivai T1/2 e tutusa ma le 56 itula. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le amlodipine i tagata mamaʻi ma se tulaga ogaoga o le toilalo o le ate, o le faʻasalaga o lona fualaau e fautuaina ina ia faʻatinoina lemu.

Faaaoga i le matua

Aʻo faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega i tagata gasegase e sili atu ma le 65 tausaga le matua, e leai ni foliga na maua e tusa ai ma le lelei ma le saogalemu ole togafitiga o losartan. Talu ai ona o tagata matutua, ona o le faʻaitiitia o le taofiofia o le amlodipine, o le vaega i lalo o le maualuga o le taimi o le taimi (AUC) ua faʻatupulaʻia pe tusa o le 40-60%, e masani ona fautuaina e amata ona ave i aso taitasi o le 2.5 mg, ae talu mai O le Lozap AM e aofia ai le 5 mg o le amlodipine, e tatau i nei gasegase ona ave le amlodipine e avea o se fualaau o le monotherapy.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O se suesuega o le fegalegaleaiga a Lozap AM ma isi fualaau faasaina e leʻi faia.

Malosiaga talafeagai o fegalegaleaiga a losartan ma faʻaoga tutusa ma isi vailaau / vailaʻau:

  • digoxin, hydrochlorothiazide, cimetidine, warfarin, phenobarbital: e leai ni fegalegaleaiga faʻasolosolo taua e iloa,
  • rifampicin: o le maualuga o losartan i le toto ua faaitiitia,
  • erythromycin: e leai se aʻafiaga faʻapitoa i le pharmacokinetics o losartan pe a faʻaalia i le tautala,
  • ketoconazole: e leai se aoga i le metabolism o losartan pe a uma lona iv pulega seia oʻo ina amataina le metabolite galue,
  • fluconazole (inhibitor o le isoenzyme CYP2C9): o le faʻasalaga o le gasegase malosi o losartan ua faʻaitiitia, o le vailaau faʻafomaʻi o le pulega tuufaatasi o losartan ma inhibitors o le isoenzyme CYP2C9 e leʻi suʻesuʻeina,
  • mimita, spironolactone, amiloride ma isi togafitiga faʻamalolo, faʻamaʻi faʻasaʻi poʻo masima eletise: o se faʻalauteleina o le taumafa o le potassium i le potassium e mafai ona matauina,
  • tapenaga o le lithium: o se faaitiitia o le manava o le lithium e mafai, e tatau ona mataituina lelei le maualuga o le lithium i le toto,
  • (anti-inflammatory drugs) (NSAIDs), e aofia ai le filifilia o le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2): e mafai ona faʻavaivaia le malosi o le soona faiva o losartan i tagata matutua poʻo gasegase ile gasegase, e aofia ai i latou o loʻo mauaina ni togafitiga, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, e mafai , e aofia ai le tupuga o le le atoatoa o le tino, o se tuufaatasiga o fualaau faasaina e manaomia ai le tausiga faapitoa,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le RAAS (faʻaaogaina faʻapitoa o ARA II ma le ACE o le inhibitors poʻo le initanor renin - aliskiren): o le aʻafiaga o le vavalalata, hyperkalemia, faʻasalaga ma le faaletonu o le tino (e aofia ai le le atoatoa) ua faʻatupulaia pe a faʻatusatusa i le monotherapy, siaki masani o galuega o fatuga, toto totoga gaioiga o le eletise i totonu o le toto.

O tali talafeagai o le fegalegaleaiga o le amlodipine ma le faʻaaogaina tutusa ma isi vailaau / vailaʻau:

  • digoxin, phenytoin, warfarin, indomethacin: e leai se aoga i le fusifusia o nei vailaʻau i masini o plasma toto e tusa ai ma suʻesuʻega in vitro,
  • cimetidine, faʻataʻitaʻiga e aofia ai le magnesium poʻo le aluminium hydroxide, sua o le vine (240 ml): e leai se aoga tele i le pharmacokinetics o le amlodipine pe a faʻaaoga se tasi o fualaau o mulimuli,
  • atorvastatin (i le fuasei o le 80 mg): e leai ni suiga iloga i le fuafaʻau o le pharmacokinetic o le atorvastatin faatasi ai ma le tuufaatasiga soofaatasi o le amlodipine i se fua faatatau o le 10 mg,
  • sildenafil (o se tasi fualaau o le 100 mg): e le o aʻafiaga o le maualuga, e le afaina ai le pharmacokinetics o le amlodipine, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o nei mea taitasi e faʻaalia ai le aʻafiaga o le antihypertensive,
  • tacrolimus: o le lamatiaga o le faateleina o lona maualuga o le plasma, o le maualuga o lenei mea i le plasma e tatau ona mataituina,
  • simvastatin (i se fualaau o le 80 mg): pe a faʻatasi ma le amlodipine i se fuaseʻa o le 10 mg, o le faʻalauiloaina o le simvastatin e faʻatupulaʻia e 77%, o le fua o le simvastatin i aso taitasi ma lenei tuufaatasiga e le tatau ona sili atu i le 20 mg,
  • dantrolene (iv pulega): o le aʻafiaga o le arrhythmia, faʻaitiitia, hyperkalemia ma le faʻaitiitia o le fua o le fatu ua faateleina;
  • cyclosporin: o le faateleina o lona faʻasoa, e mafai, i tagata gasegase pe a uma le gaosiga o fatugaʻo, o le faateleina o le Cmin o le cyclosporin i le plasma e tusa ma le 40% na maitauina, pe a faʻapipiʻiina ma Lozap AM, e manaʻomia le mataʻituina o Cmin cyclosporin,
  • warfarin: e leai se faʻaopoopoga i le taimi o le prothrombin,
  • ethanol: e leai se aoga taua i luga o ana pharmacokinetics ua iloa,
  • itraconazole, ketoconazole, ritonavir (malosi malosi o le CYP3A4 isoenzyme): o le maualuga o le plasma o le amlodipine e mafai ona faateleina, siakiina masani o faailoga o le vavalalata ma le edema manaomia,
  • (i le fua o le 180 mg), erythromycin (inhibitors of the CYP3A4 isoenzyme): pe a tuufaatasia le diltiazem ma le amlodipine i se fua faatatau o le 5 mg, o le maualuga o le 1.6 piliona o le AUC o le mulimuli lea e iloa pe afai o lenei tuufaatasiga ua faatonuina i tagata matutua ua maua i le maualuga, pe a tuufaatasia ma le erythromycin i volenitia maloloina e leai se aafiaga taua i le AUC o le amlodipine, ui i lea, i tagata matutua, o se suiga taua i lona faʻaalia e mafai ona tusia,
  • clarithromycin (inhibitor o le CYP3A4 isoenzyme): o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga, e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi,
  • o le rifampicin ua faʻasolosolo i le St. John's wort (faʻatoʻilaloina o le CYP3A4 isoenzyme): e leai se aoga taua i le pharmacokinetic uiga o le amlodipine ua uma ona faamaumauina, e fautuaina e siaki le siakiina ole toto.

O analogs o Lozap AM o Lortenza, Amzaar, Amozartan, Lozartan, Sardip, ma isi.

Samoa International Nonproprietary Name

O Losartan o le igoa faʻavaomalo mo le fualaau faasaina.

C09DB Angiotensin II ua faʻatautaia ma le BKK.

Lozap AM o se fualaau mo le faʻaitiitia o le toto ma le toe faʻafoʻisia o le CCC.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

Lozap o se pilini i totonu o se atigi papa paepae. E tele ituaiga o faʻamalolo, faʻalagolago i le faʻaogaina o le mea autu - 12.5, 50, 100 mg.

  • o mea autu autu e gaosi ai o le potassium pati,
  • microcrystalline cellulose, starch, sodium stearate, vai, crospovidone, silicon dioxide.

O le vailaau faʻatau e faʻatau atu i pepa pepa o 3, 6 poʻo le 9 pepa.

Faʻamatalaga i Lozap AM

O faʻamatalaga e uiga i Lozap AM o le tele o mea lelei. O maʻi latou te matauina le aoga tele o fualaau faasaina pe a faatusatusa i Lozap, talu ai o Lozap AM o loʻo aofia ai mea ola e lua, ua faatonuina mo le faʻaaogaina ma le ogaoga o le AH poʻo le atinaʻeina o vaisu i Lozap. O fualaau, e tusa ai ma iloiloga, ei ai se aafiaga lelei i le CVS ma mafai ai ona e pulea lelei le toto.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

O le Lozap Am o se sooga faʻatasi e aofia ai mea taua e lua, o le tasi o ia mea o le masima amlodipine - camsylate, lea ei ai le maualuga maualuga e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le amlodipine masani. E tusa ai ma suega a le falemai ma le tele o iloiloga lelei e uiga i le Lozap Am 5 + 100 mg, na maua ai, e le pei o isi fualaau faasaina, o le vailaau oona e maua ai se malosi e sili atu ona malosi, ae o aafiaga i le taimi o togafitiga e le masani ai. E mafai ona e faʻatau Lozap Am i se fale talavai i luga o le tuʻuina atu o se faʻamaumauga mai lau fomaʻi.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le vailaau e gaosia e le kamupani Czech kamupani Zentiva i le laupepa: Lozap Am 5 faaopoopo 100 mg poo le 5 + 50 mg, o le numera muamua o loo faailoa mai ai le mea o le amlodipine camsylate, le lua-potassium losartan. O pusa e afifiina i le paʻu o fasipepa e 10 pe o se pusa palasisi e 300 fasi pepa. O le tau o Lozap E mafai ona faʻalagolago i luga o le faʻaoʻoina o mea gaosi ma le faleoloa fesoʻotaʻiga i le mea e faʻatau ai le vailaʻau.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O vailaau ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti mai le 6 tausaga le matutua i maʻi nei:

  • maualuga maualuga (toto maualuga),
  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • arrhythmia, atchémia ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi o CVS,
  • maualuga maualuga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.


O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia mo le toto maualuga.
O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia mo le maualuga o totoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
O le vailaau ua faatonuina mo le puipuia o le infarction myocardial.

Ma le faʻaeteete

E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i ni nai metotia ma mea nei:

  • loto vaivai
  • hypermalemia
  • vai-electrolyte le le atoatoa,
  • faʻasalaga faʻapitoa i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.


E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i ni nai laasaga mo le toilalo o le fatu.
O le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le lactation.
E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i ni nai laasaga e maua ai le vavalalata i tamaiti i lalo o le 6 tausaga.

Faʻafefea ona ave Lozap AM

O pusa e faia faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le fua faatatau masani e 50 mg i le aso. E fetuʻunaʻi faʻalagolago i uiga o le tagata maʻi. I le maʻi masani o le fatu, o le fua muamua o le 12.5 mg. I le leai o aʻafiaga o le itu, e faʻaleleia ai le 50 mg e ausia ai le maualuga o le aoga.

Mo le puipuia o le fatu maualuga o le fatu, 50 mg e faʻaalu i le aso. O togafitiga e tumau e pei ona faatonuina e le cardiologist.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

E le mafai ona e ave atoa se fualaau i le taimi muamua. E tatau ona siaki le tali a le tino, o lea e fautuaina ai e amata i le 50 mg i le aso. I le isi togafitiga, o le fualaau e faateleina i le 100 mg i le aso. E mafai ona e faʻaaoga vave 100 mg poʻo 50 mg i le 2 seti.

I le maʻisuka, e le tatau ona ave se fualaau atoa i le taimi muamua.

Hematopoietic organs

Ona o le le lelei o le meaʻai, o le sili atu poʻo le leai o se uʻamea, lithium, ma vitamini e mafai ona tupu. Ona o lenei mea, o le tele o faʻamaʻi e tulai mai - anemia, leukocytosis, ma isi.

Ona o le le lelei o le meaʻai, o le sili atu poʻo le leai o se uʻamea, lithium, ma vitamini e mafai ona tupu.

O le fea vaega o vailaʻau e aʻafia ai?

Muamua e te manaʻomia e iloa po o le fea vaega o fualaau oona Lozap e afaina. O pills e faʻaitiitia ai le toto maualuga o le tino o le vaega o vailaʻau faʻasaina.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e fai mai latou te aafia ai le tino e ala i le taofia o le fesoʻotaʻiga o le angiotensin 2 ma le angiotensin o aʻafiaga. Ona o lenei mea, o le faʻasaʻoina o le toto maualuga e tupu.

O a nei fualaau mai?

O faʻamatalaga i faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa Lozap, o loʻo latou fesoasoani mai ai:

  • maualuga malosi,
  • o le gasegase tumau o le fatu - o le vailaau e aofia i le togafitiga lautele ma o lona faʻaaogaina e manaʻomia mo tagata mamaʻi e le faʻaaloalo i le vaega o le atiata a le ACE, faʻapea foi ona o le leai o se aoga,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaalia poʻo le faʻalavelaveina o fatu ma vascular vasions i tagata e maualuga le maualuga ma le gasegase o le ventricular left,
  • nephropathy i le maʻisuka ma tagata e maualuga le maualuga.

O le isi uiga taua o le fualaau faasaina o le gafatia e faateleina le tetee o le tino i gaioiga faaletino. O le puipuia o le gasegase o le fatu o se tasi mea aoga aoga o laupepa Lozap. O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faʻamatalaga o fualaau mo faʻamaʻi taʻitasi.

Afai e te mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina togafitiga ma iloa lelei le auala e ave ai le fualaau mai le mamafa, ona oʻo lea i le faʻaitiitia o le mamafa e maua i le 5-6 itula i tua atu o le pulega, o loʻo taofia pea mo se aso. I le faʻaaogaina masani o papamaʻa, o le a maua ai se mea mausali i se masina mulimuli ane pe a uma ona faʻaaogaina le papa Lozap.

Faʻamatalaga protéuria, o le vailaʻau e fesoasoani e taofia le leiloa o le protein.

Mai le itu o le metabolism

O le le atoatoa i le gasegase masani e masani ona tupu ao ave Lozap ma isi vailaʻau e le ogatasi ma losartan.

E mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga faʻafefe ma se faʻalogo poʻo se tagata le faapalepale i vaega o le tuufaatasiga. Faʻaalia i se vevela, vevela, mumu o le paʻu. I se tulaga e le masani ai, o le sneezing poo le tale e mafai ona tupu.

Ava malosi

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, e matua faasaina le inuina o le ava malosi, aua o le losartan e matua le ogatasi ma le alcohol alcohol.

A faʻaaogaina vailaʻau, e faʻasaina le inu ava malosi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le muamua ma le tolu piliona, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia o le alualu i luma faaletino. I le taimi o le HBV, e le fautuaina foi e faʻaaoga fualaau faʻamaʻi, ina ia le afaina ai le tamaititi. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai e mafai e le losartan ona taʻitaʻia le fetal.

O le a se uunaiga e tatau ona ou faia?

O faailo o le mamafa mo le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga mo tagata taʻitasi e pulea e se fomaʻi. Na o ia e filifili i le tofiga ma faalēaogā. E tutoatasi le faasaina o togafitiga ma Lozap. O faatonuga mo le faʻaaogaina e le o fai mai pe o le a le mamafa o le faʻaaogaina, e tatau ona tuʻuina atu togafitiga i se fomaʻi.

Ituaiga o le maualuga o le maualuga

E faʻapefea ona fai?

O pelelaau lozap mo le mamafa e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia e inu faʻatasi i lea aso ma lea aso, amataina togafitiga faʻasolosolo maualalo. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, o le faʻasaʻoina o le paleni vai-electrolyte ua faia. E tusa ai ma faʻatonuga mo le atinaʻeina o le cirrhosis, e na o ni togi laʻititi e talia.

E le gata i lea, o le faateleina o le pasela ua faateleina i tagata matutua, o lea mo i latou, e tusa ai ma faatonuga, o le faʻaaogaina o togi maualalo ua faʻatuina foi.

O le vailaʻau e le afaina ai le malosi e pulea ai le felauaiga ma le gauaʻi atu - o lenei uiga o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina. O pusa e tatau ona onā i le tele o le vai ina ia leai ni aʻafiaga i le galuega o le gastrointestinal tract. E mafai ona inu le Lozap i le maualalo o le mamafa - o le mea moni, aua e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, ua fuafuaina mo tagata e maualuga le toto maualuga ina ia faʻaitiitia le toto.

A o le i ai pe a maeʻa se taumafataga?

Aʻo fesiligia pe faʻapefea ona ave Lozap muamua pe a maeʻa se taumafataga, e tali mai fomai e leai se eseesega taua, talu ai, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, o le vailaau e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

Ua faamanino e fomai e faapea pe a fesiligia pe a faʻaaoga Lozap, o a ni vailaau e iai, e tele mea e mafai ona iloa e tusa ai ma faatonuga mo vailaʻau:

  1. Pe a maua i le maualuga o le toto, e masani ona faatonuina Lozap, o le metotia i le aso e 50 mg e tusa ai ma faatonuga. O nisi taimi, mo le sili atu le lelei, o le fuainumera e faaluaina, ae e tasi le taimi e ave ai.
  2. Mo tagata e maualalo le fatu o le fatu, o le fualaau e 12.5 mg i le aso. E faʻateleina i vaiaso uma i le tusa ma le 50 mg. O le faapalepale o vailaʻau ma faʻamaʻiloga e tusa ai ma faatonuga e tatau ona amanaʻiaina.
  3. Mo tagata gasegase e togafitia togafitiga ma fua tele o togafitiga, o le a muamua le faʻaitiitia o le 25 mg i le aso.
  4. I tagata matutua, i le amataga e le fetuunai e le fomai le fua faatatau masani o le 50 mg i le aso.
  5. Pe a faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaalia o maʻi o le cardiovascular ma puipuia ai le oti i tagata e maualuga le maualuga, e tusa ai ma faatonuga, o le muamua o le tui e 50 mg i le aso. I le aluga o taimi, e siitia i le 100 mg.
  6. Mo maʻi e maua i le maʻisuka ma le proteinuria, o le uluai metotia e 50 mg i le aso, ma faasolo ina faateleina i le 100 mg. Ae tatau i le fomaʻi ona amanaia faʻamaʻi toto.
  7. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le taimi o le faʻamaʻavaʻaina pe a maeʻa le faʻaleleia o le tino, i le mavae ai o le 75 tausaga, e tatau ona muamua faʻaitiitia le tui i le 25 mg i le aso.

O vailaʻau uma ma vailaʻau o le fualaau faasaina e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le a le umi e mafai ona ou faʻaaluina i le taimi?

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e fesili vave tagata maʻi pe o le a le umi e mafai ai ona ave Lozap. A uma ona filifilia le fualaau talafeagai, o lona faʻaaogaina mo le tele o masina ma e oʻo lava ile tele o tausaga. E faʻalagolago i lona aoga.

Afai e leai ni aʻafiaga, o le a faʻamalosi lelei le mamafa, ona e le tatau ona suia le meafaigaluega. O se malologa i togafitiga e mafai ona faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi. Afai e faalēaogāina le vailaʻau, e mafai ona tupu se faʻateleina o le mamafa. O le taimi tonu mo le faʻaaogaina o Lozap i le taimi ua fuafuaina e le fomaʻi.

Tagavai

O aʻafiaga faʻaleagaina o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina ma le vave pasia ma le faʻaauauina o le pulega e aofia ai:

  • tiga o le manava
  • tiga i totonu o le fatafata,
  • vaivai vave
  • itiiti le oso o vae ma lima,
  • manava manava
  • fatu fatu
  • taʻavale
  • tiga o le ulu
  • gaogao i maso o le tamai povi
  • moe i le moe
  • tale
  • sosoʻo mata.

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina

O aʻafiaga o Lozap faʻatasi ma le faʻaʻumiʻumi faʻaaogaina e mafai ona aafia ai totoga eseese ma faiga, talu ai o le faʻaopoopoina o vailaau faʻasaina i le tino e tupu malie lava. Latou te faʻaleagaina tulafono nei:

  • afaina o le lauulu e oo i le paʻu ona o le faateleina o le paʻu o le paʻu ma le afu malosi o le aveese,
  • allergies i nofoaga e maaleale le paʻu,
  • se tulaga le lelei i le gaioiga o le cardiovascular system - tiga o le fatu, liʻo o le isu,
  • solia o galuega o le gastrointestinal tract: o le tu, o le manava ma le manava, o le le fia ai,
  • o le leaga i le lagona o manogi manogi ma tofo,
  • taimi masani o popolega
  • faʻaauau faifaipea.

Fesoʻotaʻiga ma le faʻaaogaina tutusa

A o faagasolo le vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina po oa vailaʻau o loʻo inuina e le isi, ona o la latou fetaui, e sili atu le siakiina o faʻasalaga mo le faʻaaoga. E le gata i lea, o feteenaiga manatu e mafua ona o le inupia o le ava i le taimi o le faaaogaina o lenei vailaʻau.

E mafai ona ave Lozap i le ava - e masani ona fiafia i ai tagata. O nisi tagata gasegase e talitonu o le ava o le a le afaina i le taimi o togafitiga ma le masaniga tutusa o Lozap ma le ava malosi.

O faʻamatalaga e uiga ia i latou na oʻo i se aafiaga i luga ia i latou lava o loʻo fautua mai le faafeagai. I le uma, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo se aso mai le taimi o le pulega, ma mo le lelei o le gaioiga o loʻo faia i se umi umi. I lenei itu, Lozap ma le ava malosi e matua le fetaui.

Bisoprolol

Bisoprolol ma Lozap - faʻatagaina fualaau faasaina ua faatagaina. O fualaau nei e mai i vaega eseese o vailaʻau. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Bisoprolol o se fomaʻi faʻamalosi, lea e masani ona pulea le fatu fatu, faʻaitiitia ai.

Lozap - faʻaitiitia le toto maualuga. Faʻatasi, o nei fualaau oona e aoga i le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o aʻafiaga i le tachycardia, arrhythmia, ma le faaletonu o fatu fatu.

O se vailaʻau taʻutaʻua e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, faatasi ai ma le fatuina o ogama ogaoga ona o le faaletonu o le fatu po o isi mafuaaga. O se vailaʻau faʻamalosi lea, pe a oʻo i le ita, e avea o se vateatea. O le fesili e tulaʻi mai: e mafai ona faʻaoga Lozap ma Indapamide.

Kapoten ma Lozap - o la latou fesoʻotaʻiga e matua feteenaʻi, e ui lava e le mafai ona fai mai e le fetaui.

I nisi tulaga, o le angiotensin receptor blocker e mafai ona faʻatalanoa faʻatasi ma se angiotensin le liua o le inhibitory drug, o loʻo mafai ai ona sili atu le faʻamalosia o le malosi. Ae ui i lea, i le faatinoga, e seasea ona faatonuina e fomaʻi togafitiga tutusa ma nei vailaʻau.

Eprosartan

Eprosartan e mafai ona ave faʻatasi pe faatonuina e le vasega. Faatasi ai ma se faʻaoga tasi, o le mamafa e faʻamalosi ma tumau pea i le aso atoa. E mafai ona ausia se togafiti faʻamaʻi faʻamalosi pe a maeʻa ni nai vaiaso o le faʻaaoga masani.

Eprasartan ma Lozap e tutusa foi le aafiaga, ae o ni mea eseese. I lenei itu, o le fesili e tulaʻi mai pe ono mafai i le taimi lava e tasi Eprosartan ma Lozap. E te le manaʻomia le faia o lenei mea, ina ia le maua ai se faʻalua faaluaina ae le faʻaosofia ai aʻafiaga, lea, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o nei tupe e toetoe lava tutusa.

Faʻailoga oi latou na faʻaaogaina lenei vailaʻau

E mafai ona e maua se numera tele o iloiloga lelei o tagata e uiga i le fualaau faasaina. E faʻaitiitia lelei ai le mamafa, faʻafaigofieina ai le fatu ma le moe, faʻamaʻo ese le valea. Fai mai tagata maʻi e vave ona galue Lozap, ae o se mea umi e le o matauina. O faatonuga na taʻu mai ai o le taunuuga o le a tumau i le aso, ae o nisi taimi e umi le 4 itula. Ae afai e te faʻaititia le fualaau ma ave le 1 le taimi, ae sili atu i taimi uma, ona oʻo loa lea i le 24 itula. O maʻi e matauina o le faʻaaogaina o se laʻititi maualalo e fesoasoani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga. Ae i lenei auala, o le taunuuga pe a uma ona ave le pulu o le a le oo i le 30 minute, ae i le 1.5 itula.

E le gata i lea, o gasegase e matauina o le inu Lozap e le o se mea talafeagai ona o le malosi malosi o le diuretic, mai i lea mea e masani ona i ai ni aioi masani e urinate. O lenei tulaga sa faapitoa ona maitauina e tagata faigaluega. O iloiloga e faʻamatala ai foʻi mataupu o le gaʻo leʻo i le po pe a mavae le amataga o le meaʻai, lea e faigata ona aveese e tusa lava pe a uma le faalēaogāina.

O le vailaʻau e tele analogues poʻo fualaau faʻatau tutusa ma tutusa lava, o nei faʻatusatusa taugofie o Lozap. Ae o latou faatonuga ei ai a latou feeseeseaiga, ma e na o se fomai e mafai ona fuafua pe faapefea ona suia Lozap.

Pe a faʻatusatusaina Lozartan ma Lozap, o le a le mea e sili atu o le fesili e masani ona fesiligia.E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o vailaʻau uma e lua e faʻaalia mo le faasaʻoina o le maualuga. O i latou o le angiotensin taligata.

Lozap ma Losartan e tasi ma e tutusa lava, talu ai o le gaioiga malosi o mea uma e lua o lona uiga e fetaui lelei. O fualaau uma e tutusa lelei i le maualuga o le toto maualuga, ae e le o se mafuaaga lea e suia ai le mauaina o le tasi ma le isi. E naʻo se fomaʻi e tatau ona tuʻuina atu fautuaga talafeagai.

Afai tatou te talanoa e uiga i vailaau o Lozap poʻo Lorista, o fea oi latou e sili atu, e leai se eseesega tele. E ese mai na o maketi ma tau. Lozap e sili atu ona taugofie, o le isi e tutusa ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

A o lei fuafuaina Valsartan poʻo Lozap, o le a sili atu, e tatau ona e malamalama io latou lelei. O le lelei o le Valsartan o lona metotia galue malosi, e masani lava e mafua mai i le iniseti e le suia - 83%, ma le 13% i fatugaʻo. I lenei itu, e masani ona faʻamatalaina mo faʻamaʻi o le ate ma fatuga, talu ai e leʻo faʻaopoopoina nei totoga.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vailaʻau ua faʻamoemoe e faʻalauteleina toto toto ma gaʻo. O le mea lea e faʻamaonia ma tausisia ai le mamafa. O le filifilia o le Valsacor poʻo Lozap - o le mea e sili ona lelei, e tatau ona e iloa le eseesega i le va o nei tupe: O le solofanua o se tuusaʻo tuusaʻo o Valsartan, o lona uiga e galue i luga o le mataupu faavae lava e tasi, e aunoa ma le afaina o le ate ma toetoe lava a le aafia ai fatugaʻo. E le gata i lea, o lona tulaga faʻamalosia e tele ni iunite maualuga.

Ona o le tau maualuga atu o lenei oloa, o tagata maʻi e fiafia i mea sili atu nai lo Valz poʻo Lozap. O le mea lea, o Valz o se vailaʻau faʻamaonia, o se tagata e poloka i le AT1 faʻamaumauga a angiotensin II. E tusa ai ma faatonuga, e leai sana faʻasalaga i fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, o lona tulaga faʻapitoa na suʻesuʻeina atili auiliiliga, o le tagofia o fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le faʻamaʻiina o le maʻi.

Fomaʻi antihypertensive, le inhibitor ACE. Aʻo taliina le fesili, o le a sili atu, Lozap poʻo Enalapril, e tatau ona e faʻamalamalama o le lona lua o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le mamafa vave ma sili atu le taua. O le tau o Enalapril, i le isi itu, e sili atu ona taugofie. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau, e pei o tagata uma o le ACE, o le mea masani e mafua ai le tale o le itu.

O se vailaʻau faʻamalosi lea, e tusa ai ma faatonuga, faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma se malosi malosi i le fatu fatu. E ui i le maualuga o le tau o Enap, fomai, pe a tali le fesili e sili atu, Enap poo Lozap, fautuaina le tasi muamua mo le taliaina.

Lisinopril

O lenei vailaʻau e mai le vaega o le ACE. O le fea e sili atu, Lozap poʻo Lisinopril, o se fesili e masani ona fesiligia i maʻi. O fualaau faʻamaʻi ma le maualuga o le toto maualuga e tutusa lelei foi, ae tusa ai ma faatonuga, o le tale e avea ma se itu o Lisinopril. O le tau e tusa ma le tutusa.

O se vailaau faʻamalosi, o se inisinia ACE, e tusa ai ma faʻatonuga, o le umi o le aafiaga e tumau mo se aso. O le elemene autu autu o Diroton o le lisinopril, ma o le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e tutusa lava. O le mea lea, ina ia mafai ona malamalama ia Diroton poʻo Lozap, o le mea e sili ona lelei, e tatau ona e iloa e fomaʻi le fomaʻi o Diroton Lozap na o le lē faʻatagaina o le lisinopril.

Prestarium

Ina ia malamalama po o fea e sili atu - Lozap poʻo Prestarium, e tatau ona e malamalama io latou eseesega. O Prestarium o se atiatia ACE, e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaaogaina mo le ogaoga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, mo faʻalavelave matuia o toto toto ma le loto, ona e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa. O lona tau e maualalo. Peitai e le o tutusa le itu a Lozap ma le uiga o le vaega ACE o le inhibitor - o le maʻi vaivai.

Noliprel o se vailaʻau tuʻufaʻatasia. I lona tuufaatasiga, e lua lava vaega taua o le perindopril ma le nofoagapamide, lea e aʻafia ai le tino i le taimi e tasi, o le mea lea e sili atu le lelei.

O se faʻamalositino faʻamalositino e mataituina pe a maeʻa le masina e faʻaaoga ma e le o faʻatasi ma se faʻaopoopoga o le fatu fatu. I lenei itu, o le tali i le fesili e sili atu - Lozap poʻo Noliprel e manino.

Ina ia mautinoa o Concor poʻo Lozap o le a sili ona lelei. E masani ona faatonuina e inu i le taimi e tasi i le mea faigata. Concor o se peta-blocker e le gata ina maualalo ai le toto, ae e faʻamaonia ai foi le fua o le fatu. E tusa ai ma faatonuga, e ave Lozap i le taeao, ma Concor - i le afiafi. O se tuufaatasiga faapitoa e filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma le tulaga ma uiga taʻitasi o le tino o le maʻi.

O le faʻamaʻi o se vailaʻau faʻasolosolo. Ina ia tali le fesili Equator poo Lozap - o le mea e sili atu, e tatau ona maitauina mea nei: pe a faʻatusatusa i le Equator, e itiiti ifo le faʻamaonia o le Lozap e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le vailaʻau Lozap AM o loʻo faʻaalia e se malosi malosi, talu ai o loʻo aofia ai vaega e lua: losartan potassium ma le amlodipine. O se mea faigaluega sili ona lelei ma o lona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia i mataupu faigata pe a le fesoasoani le Lozap poʻo ua avea ma vaisu i le tino.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Pe a faʻapipiʻi le Lozap Am, e tatau ona matau se potu vevela e le silia le 30 tikeri Celsius. O le ola o le fualaau faasaina e luasefulufa masina, pe a mavae lenei vaitau e faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau ma e tatau ona lafoaʻi. E mafai ona e faʻatonuina le tuʻuina atu o Lozap Am i Moscow ma le itulagi i la matou 'upega tafaʻilagi.

Talosaga mo galuega le atoatoa

O le iʻuga o suʻesuʻega tau vailaau mo togafitiga, na faʻapea o le iʻuga o le faʻaaogaina o Lozap, o le a le mafai ai ona tupu le toilalo, o le mea lea, o tagata e leai se aoga e manaʻomia le faʻaogaina o le fua pito i lalo i le aso. Afai e le o maitauina, e mafai ona faʻalavelaveina atoa le okeni, lea o le a oʻo atu ai i le gaosiga o fatugaʻo.

Faʻasalaga faʻamaonia

E faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lozap faʻatasi ma togafitiga, lea e fesoasoani i le faaputuputu o le potassium, mo se faʻataʻitaʻiga ma Amiloride, Spironolactone, aua o le hyperkalemia e mafai ona mafua.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le Lozap faʻatasi ai ma togafitiga, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o le potassium.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory ma le kulupu, o le aafiaga o le lazartan atonu o le a faʻaitiitia, o le mea lea o le faʻaitiitia o le maualuga o le totoga o le a avea ma mea le aoga, e pei o se vailaau o le placebo (e le o togafitiga).

Afai, mo nisi mafuaaga, e le mafai ona ave Lozap, e mafai ona suia i fualaau oona tutusa:

  • e faʻavae i luga o le hydrochlorothiazitis - Angizar, Amlodipin, Amzaar, Gizaar, Lorista, Lozap faaopoopo (faʻamaʻi Rusia),
  • faʻavae i candersartan - Kandekor, Kasark, Hizart-N,
  • O le vaega autu o telemisartan o Mikardisplyus, Telpres, Talmista.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se analog, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Mo tagata gasegase ua le taliaina, ua suia Amlodipine e Lozap.


Amlodipine o se tasi o analogues o fualaau faasaina Lozap AM.
Kasark o se tasi o analogues o le fualaau faasaina Lozap AM.
Mikardisplyus - o se tasi o analogues o le fualaau faasaina Lozap AM.

Cardiologists

Svetlana Aleksandrovna, Phlebologist, Rostov-on-Don

Ou te fautuaina le tele o tagata gasegase e ave Lozap, aua e afaina ai le CVS ma faʻaitiitia ai le toto, e puipuia ai le tele o faamai. Faʻavae i luga o faʻamatalaga ile falemaʻi, o se tasi lea o fualaau sili ona lelei e faasaga ile maualuga maualuga.

Sergey Dmitrievich, cardiologist, Irkutsk

Ou te faatonuina i le tele o tagata gasegase pe a uma le taotoga e faatumauina ai le mamafa masani, e aveese ai osofaiga o le maualuga.

Lozap AMC cardiologist's advice

Olga Vasilievna, 56 tausaga, Kurganinsk

Sa ou ave Lozap mo le silia ma le 5 tausaga. E iai loʻu maʻisuka 2. O le fualaau faasaina ua matua faamalieina, o le mamafa e masani lava masani, e leai ni aʻafiaga itu.

Ivan, 72 tausaga, Moscow

Le cardiologist ua faatonuina mo le puipuia o le fatu fatu, ona o loo i ai ou maʻi tigaina. A o fesoasoani, ou te lagona le 30 tausaga le matua.

Faʻalogo analogues

O fomai e masani ona faatonuina le fualaau faasaina Lozap. Analogs ma sui mo le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le tulaga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i le tino.

  1. Vazotens o se sui o laupepa Lozap. E iai lava le vaega tutusa, faʻapea foʻi ma se lisi tutusa o faʻamatalaga. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina mo tina maitaga ma aʻo faagasolo le lactation, faʻapea foi tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.
  2. Blocktran o se sui mo Lozap na faia i Rusia. E tutusa lona malosi malosi, o lona faʻaaogaina e masani ona faʻatulagaina ae le o Lozap mo le togafitia o le fatu ma le maualuga.
  3. Lozarel o se faʻatusalia o Lozap. O le elemene galue e tutusa ma tutusa lava. O le mea lea, o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e ō gatasi ma le lisi o faʻamatalaga ma aʻafiaga.

O le a le mea e suia pe afai e le o aʻafia Lozap?

E faʻafefea ona sui Lozap pe afai e le taofiofi se fesili e masani ona fesiligia pe a le toe faʻamaonia e le fofo ana galuega. Tagata faʻapitoa e suia i isi vailaʻau faʻatasi ma faʻamaumauga tutusa e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

E masani ona tupu lenei mea ona o le mea moni o le maualuga o le maualuga o le alualu i luma ma o fualaau oona e iu ina le aoga. E tolu auala e foia ai lenei faafitauli:

  • fualaau faʻasolo
  • le tofiga o togafitiga faʻasolosolo, o lona uiga, o le faʻaopoopoga o vailaʻau faaopoopo,
  • sui o le oloa na faʻaaogaina.

O se lisi oi latou o loʻo tuuina atu i luga. E tusa ai ma taʻitasi o le faʻamaʻi i le tagata maʻi ma faatonuga mo vailaʻau, e filifilia e le fomaʻi togafitiga o togafitiga ma mataʻituina ma le faaeteete lona aoga i se tulaga faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga