Glemaz: meatotino o fualaau faasaina, vailaau, faatonuga mo le faʻaaogaina

Glemaz o se vailaʻau o le kulupu o vailaʻau e maua mai sulfonylureas o le 3 tupulaga.

O le meafaigaluega e faʻaaogaina e pulea ai le kulūkose plasma maualuga i le i ai o se tagata maʻi ma se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻisuka.

Glemaz o loʻo gaosia e le falemaʻi faʻamalositino i foliga o laupepa. O fualaau o Glemaz e maua ai le foliga faʻataʻetaʻetaʻe, e tolu laʻau e faʻaaoga i luga.

O le vaega taua o le fualaau faasaina o le glimepiride. I le faaopoopo atu i le vaega autu o loʻo galue malosi, o le tuufaatasiga o vailaau faʻasaina e aofia ai vailaʻau faaopoopo e faia ai se matafaioi a ausilali.

O ia mea tuufaatasia o loʻo iai i le tuufaatasiga o Glemaz o:

  • kesi gaʻocarmellose,
  • cellulose
  • magnesium stearate,
  • Chitin yellow,
  • lanumoana lanumoana lanumoana,
  • MCC.

E tasi le papafa e aofia ai le 4 mg o mea aoga.

O le vailaʻau faʻaaogaina i le faʻatinoina o le monotherapy ma o se vaega o togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacodynamics o fualaau faasaina Glemaz

Glimepiride, o se vaega o maʻalaʻau, e faʻamalosia ai le faasela ma le aveesea o le inisalini mai peta beta o le tino paʻu i totonu o le toto. O le itu lea e faʻaalia mai ai le malosi o le faʻamalosi o le kuluma malosi.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaleleia atili ai le lagona o le tino o le tino o le inisalini e faalagolago ile inisalini-o le muso ma le gaʻo i aafiaga ole inisalini ile hormone. I le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o siama o loʻo faʻalagolago i le inisalini, o loʻo faʻaalia ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glymaz.

O le faʻatonutonuina o le faʻamalosia o le inisalini e mafua mai i le sulfonylurea e maua mai i le polokaina o vaʻaia o le potassium i le ATP i totonu o le paʻu o le cell membranes o peta peta pancreatic. O le polokaina o alavai e oʻo atu ai i le vevelaina o sela ma, o se taunuuga, o le tatalaina o laina o le calcium.

O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le calcium i totonu o sela e mafua ai le faʻasaʻolotoina o le inisalini. O le faʻasaʻoina o le inisalini pe a faʻaalia i peta beta o vaega o le vailaau oona Glymaz, e mafua ai le tuʻuina atu o le inisalini, e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le hypoglycemia i le tino o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le gaioiga malosi o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o vailaʻau o le potassium i totonu o membranes o cardiomyocytes.

Glimepiride e maua ai le faateleina o le gaioiga o le glycosylphosphatidylinositol-faapitoa phospholipase C. Glimepiride e fesoasoani e taofiofi ai le fausia o le kulukose i totonu o le ate. O lenei faiga e faʻatinoina e ala i le faʻateleina o le faʻamaʻi intracellular o le fructose 1,6-bisphosphate. O lenei mea e faʻalavelave ai le gluconeogenesis.

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga itiiti i antithrombotic.

Tuua Lau Faamatalaga