Vitamini ma minerale e tatau mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina o le tino lea e tupu mai ona o le le atoatoa i le gafatia o gaioiga o le pancreas. O le maʻi na faʻaalia ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini ma faʻafitauli o le tino i le tino, o le mafuaʻaga lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose. O se tasi o faʻamaoniga sili o le maʻisuka o le tupu lea o le faia soo. O le mea lea, ua faʻaaogaina se masini puipuia, lea e taumafai e aveese le sili atu o le mamafa o le kulukose mai le tino e ala i le filigaina o ana oloa i fatuga ma le faʻavaveina o metabolic processes. O le masani ona faia e mafua ai le leiloa o se fuainumera tele o vitamini ma minerale e tatau ai mo le masani ai o galuega uma o polokalama.

E le gata i lea, o le maʻisuka ua faʻamalosia e pipii atu i se meaʻai faapitoa-carb, o le mea lea latou te teena ai oloa e aofia uma ai mea taua. Ina ia toe faʻafoisia le faʻatinoina o faiga taua ma faʻatonutonuina le paleni masani o le tino, faʻaopopo i le togafitiga o inisalini, endocrinologists o loʻo faatonuina ai vitamini ma minerale complexes. Manatunatu i igoa o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2, o latou foliga ma fuataga faʻatonutonu.

Vailaau Manaomia mo le ituaiga 2 Matemaʻi

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faaputuputuina o le gaʻo tino tele e tupu i totonu o se tagata, lea e mafua ai le le atoatoa i le masani o le galueaina o sela o le pancreatic. O le gaioiga o vitamini ma lenei ituaiga o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le metabolism ma faʻaitiitia le mamafa.

Mea faʻapitoa e tatau ona toe faʻaleleia nei faiga i le tino o tagata gasegase:

  • faaleleia atili le soifua maloloina
  • faamalosia le puipuiga
  • televave auala faagasologa,
  • toe faatumu oloa o elemene taua.

Vitamini e tatau ona ausia manaoga nei:

  • Saogalēmalie e faʻaaogā (e manaʻomia ona e faʻatau faʻatau i vailaʻau faʻasaina).
  • Aua le mafua ai ni aʻafiaga (aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau oona, e tatau ona e faamasani i le lisi o aʻafiaga leaga).
  • Vaega faʻalenuʻu (naʻo mea e gaosia i laau e tatau ona i ai i totonu o le faʻalavelave).
  • Tulaga maualuga o tulaga lelei (o oloa uma e tatau ona tausisia ia tulaga faatauaina lelei).

List of Vitamins Essential for a Diabetic

O se faʻalavelave o vitamini o se auala sili lea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. Ole taumafa masani o vitamini e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka, polyneuropathy, ma le erectile i le tane.

O le vailaʻau A e le mafai ona sosolo i totonu o le vai, ae e mafai ona suauu i mea gaʻo. O loʻo faʻatinoina le tele o mea taua i le tino.

Faʻaleleia o le retinol e tatau mo le puipuia o faʻamaʻi o le tino vaaia, atherosclerosis ma le maualuga. O le faʻaaogaina o meaai e maua i le retinol o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolic process, faʻamalosia ai puipuiga mai le malulu ma faʻalauteleina ai le mafai ona faʻaogaina o siama.

Latou te aofia ai i le vaega e mafai ona vasaina vai, ua faʻaalia e tatau ona faia i aso uma.

O mea nei e aofia ai le vaega:

  • I totonu1 (thiamine) e auai i le faagasologa o le metabolism o le kulukose, fesoasoani e faaitiitia i totonu o le toto, toe faʻafoʻi le mea e faʻaogaina ai le tino. Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le retinopathy, neuropathy, nephropathy.
  • I totonu2 (riboflavin) toe faʻaleleia faiga faʻasolosolo, o le a avea ma vaega i le fausiaina o sela mumu. E taofia ai le faaleagaina o le retina mai aafiaga leaga o le susulu o le la. Fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaega o meaʻai.
  • I totonu3 (nicotinic acid) e aʻafia ai i le faʻamalositinoina, faʻaosofia le toto, faʻafesoʻotaʻi le masini cardiovascular. E puleaina le fesuiaiga o le cholesterol, e mafua ai le faʻaumatiaina o vailaʻau oona.
  • I totonu5 (pantothenic acid) e maua ai se vaega i le intabellular metabolism, e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino ma mea faʻapitoa.
  • I totonu6 (pyridoxine) - o lona faʻaoga e puipuia ai le atinaʻe o neuropathy. O le le lava o le faʻaaogaina o se meaʻai ma meaʻai e mafua ai le maualalo o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini.
  • I totonu7 (biotin) e avea o se punavai masani o le inisalini, maualalo le glycemia, synthesizes gaʻo gaʻo.
  • I totonu9 (folic acid) e aafia i le amino acid ma le protein metabolism. Faʻaleleia le toe faʻafouina o gaʻo, faʻamalosia ai le gaosia o lela mumu.
  • I totonu12 (cyanocobalamin) e aʻafia i le lipid, protein ma le carbohydrate metabolism. E faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino hematopoietic, faʻalautele ai le manaʻo.

O le vitamin E o se tui e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. Tocopherol ei ai le gafatia e faʻaputuina i totonu o masini ma totoga, o le maualuga maualuga o fualaʻau i totonu o le ate, pituitary gland, mea faʻapipiʻi.

E fesoasoani le vailaʻau e faʻatautaia ai faiga nei i le tino:

  • toe faʻaleleia o auala faʻasolosolo,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faʻaleleia le polokalame cardiovascular,
  • E puipuia mai le matua ma le faaleagaina o le cell.

Ascorbic acid

O le vailaʻau C o se mea e mafai ona sosoʻo vai e talafeagai mo le atoatoa o le gaioiga o le ponaivi ma le mea e fesoʻotai ai. O le ascorbic acid ei ai sona aoga aoga i le maʻisuka, e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o ona faʻafitauli.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faapitoa lava le talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona toe faʻafoʻiina e le vailaʻau faʻasologa o gasegase ma faʻateleina le mafai ona gafatia o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. O le faʻaaogaina pea o mea taumafa ma le maualuga o le vitamini e faʻamalosia ai puipui o toto toto, ma puipuia ai le atiina ae o maʻi fatu fatu, pathoces o le tino ma le faʻamaʻi o pito i lalo.

Calciferol

Vitamin D e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le calcium ma le phosphorus e siama ma gaʻo o le tino. O lenei mea e faʻaleleia ai le atinaʻe masani o le masukulekele system a se tagata. Calciferol e auai i mea uma na faia i le gataifale, faʻamalosia ma faʻaosoina luga le masini cardiovascular.

Mo le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, e taua le mulimuli i se taumafataga faapitoa-maualalo. O lenei mea o le a mafai ai e le au gasegase ona teena le togafitiga o le insulin O le filifiliga filifiliga o se vailaʻau faʻamaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e faaopoopo i mea taumafa ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

Multivitamin Complex

Oʻuga lelei e maua mai fualaau faʻasaina ua fuafua lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism. O nei sauniuniga faigata e aofia ai le fua faatatau lelei o mea e manaʻomia ma elemene e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolism ma faʻapipiʻi ai le faaletonu oa latou fanua faʻapitoa i le tino.

Mafaufau i igoa lauiloa o vitamini e fautuaina e endocrinologists mo le maʻisuka:

  • Faʻasologa
  • Verwag Pharma
  • Faʻafetai i le maʻi suka
  • Doppelherz Aseta.

Ou te manaʻomia vitamini mo maʻi maua i le maʻisuka?

Tagata e maua i le maʻisuka toetoe lava o taimi uma e mafatia ai mai le hypovitaminosis. O le maʻi suka e faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasolosolo, lea e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vitamini, poʻo le solia o le faʻamalosi, pe taofia ai lo latou liua i se faiga malosi.

O le matafaioi o vitamini ma elemene mo le tino e matua taua lava, ae e le o fualaau e aafia ai le maualuga o le insulin ma le kulukose i totonu o le toto. Afai o tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te le maua le hypovitaminosis poo le fualaʻau, ona le tatau ai lea ona ave vitamini gaosia (vitamini e pei o fualaau oona ma iniseti).

Afa o le Maʻisuka

O le vailaau o le vailaʻau e fatuina e faʻatatau i uiga o le metabolism i le tino o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. Ma o le acid succinic ma lipoic e faʻaleleia ai le glucose metabolism. O le togafitiga e 30 aso, e tolu taimi i le aso e faʻaaogaina ai faʻamaʻi meaai.

B vitamini

I totonu1 (thiamine)

Auai i le metabolism (carbohydrate, protein, gaʻo).

Le aoga o le suamalie e taʻitaʻia ai le maʻi tigaina, polyureitis lautele, vaivaiga i vae. Le aoga o le suamalie e taʻitaʻia ai le maʻi "ave-take."

I totonu2 (riboflavin)

E aofia ai i le silia ma le sefulu enzymes. Manaomia mo mata ma paʻu.

O faailoga muamua o le le atoatoa o le: galala, vaivai, faʻaitiitia o le vaʻai, moevaʻa, stomatitis ma laugutu, dermatitis.

I totonu3 (PP, niacin, nicotinic acid)

Auai i le carbohydrate, protein ma le cholesterol metabolism. O loʻo i ai sona aʻafiaga i luga o toto toto, faʻalauteleina ma faʻamalolo ai spasms, i luga o le faasela a le pancreas.

O le Nicotinic acid e faʻaaoga lelei e fomaʻi mo le puipuia ma le togafitia o maʻi o le maʻisuka e pei o le microbetiopathy o le maʻisuka (vaʻaiga lautele o vaʻa laiti).

Le leai o le vaitamini A e tau atu i vaivaiga, tigā, ita, ma manava. E leai se vaivaiga o le suamalie e pellagra (o le maʻi o loʻo faamatalaina i le tolu "D" - dermatitis, manava o le maʻi, dementia).

B oloa o le vitamini

I totonu6 (pyridoxine)

Auai i le polotini ma le amino acid metabolism (i le tuufaatasiga o amino amino taua).

O aʻafiaga o le le atoatoa e aofia ai le faʻaleagaina, le mautonu, paʻu o le pa, ma le gastrointestinal upsets.

I totonu12 (cyanocobalamin)

Auai i le hematopoiesis, i le protein ma le metabolism gaʻo.

7% o tagata gasegase e maua mai le suka-lowering metral drug Metformin faʻalauteleina le vailaʻau vitamin B12.

Faʻailoga o le le atoatoa - faʻaleagaina, vaivai, faʻamalamia hyperchromic macrocytic, maʻi gastrointestinal.

Vitamini C (Ascorbic Acid)

E aʻafia ai le faʻatinoga o le tino puipuia o le tino, le malosi ma le gaoioi o puipui o toto toto.

O le le atoatoa e mafua ai le gasegase o le toto, o le vevela o le paʻu, o le mailei. Le aoga o le suamalie e taʻitaʻia ai le scurvy.

O le vitamin C o le sili lea ona le mafaagaloina o vitamini. E faigofie ona faʻaumatia e ala i le vevela, faʻaalia i le la ma le ea. Pe a kuka meaai, e tusa ma le 80% o le vaitamini C ua leiloa.

Vaega C Vitamin Products

Vitamin E (tocopherol)

O le antioxidant vitamini o loo maua i gaʻo uma o le tino, e aofia ai i le lipid metabolism.

Faailoga o le vaivaiga gasegase: vaivaiga o le musika, faʻaitiitia le malosi i alii, galuega leve o le ate.

Vitamin A ma O Products

Faʻasologa o elemene

  • E afaina ai le gataifale gaʻo.
  • O se vaega o le faʻalavelave - "tulaga o le faapalepale o le kulukose".
  • Faʻitiʻitia le manaʻoga mo lauulu.
  • Faʻateleina le lagona o le faʻaaogāina o masini cellular i le inisalini, faʻamalosia a latou fegalegaleaiga.
  • Faʻaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.
  • E afaina ai le gasegase o le lipid.

O le leai o chromium e faʻateleina ai le hyperglycemia, e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o faʻamaʻi ma cholesterol i le plasma toto ma oʻo ai i le atherosclerosis.

Tuʻu i mea uma i totoga uma, fomaʻi, vai ma mea faalilolilo o le tino.

Faʻailoga o le le lava: tuputupu ae o le tuputupu ae ma le faʻaleleia o feusuaiga, paʻu o le paʻu, gau o lauulu, faʻafitauli faʻaleagaina.

E lauiloa o se antioxidant.

Faʻailoga o le le lava: o le gau o lauulu, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, o se suiga o le metabolism o le thyroid hormone metabolism.

Folic Acid mo le ituaiga 2 Tisuka

Folic acid, e pei o fualaau faasaina, e masani ona faatonuina mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. E mafua lenei mea ona o se taumafa malosi mo le mamafa poʻo le gasegase o gasegase (ma e sili atu ile 70% ma le maʻisuka ituaiga 2). E le sau le gaʻo Folic i le aofaiga tonu ma meaai, o lea e fautuaina ai e ave faʻatasi e pei o fualaau faasaina.

Faʻamatalaga Aloaia Faʻamau:

  • E manaʻomia se vaega i le metabolism ma le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo.
  • E faʻaitiitia ai le manava ma faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, lea e taua tele pe a mamafa.
  • E faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  • Faateleina le lipolysis i gaʻo gaʻo (puipuia o le meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2).
  • Faaitiitia le faaputuputu o le cholesterol i le ate ma le toto.

O le faʻaaogaina o le gaʻo siaki e matua talafeagai lava mo fafine maʻitaga o loʻo i ai se faʻamaoniga o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le leai o se gaʻo siama: anemia, stomatitis, dermatitis, gastritis, le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, faʻaititia le puipuiga.

Multivitamins mo tagata mamaʻi suka


O le taimi nei i le lalolagi faʻaonaponei o loʻo i ai le tele o vailaʻau ma mineral complexes mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. E masani lava, alu i le fale talavai, i luga o le faamalama e mafai ona e vaʻaia le afifi o loʻo i ai le faʻamatalaga "Vitamins for patients with diabetes." E ese mai nei multivitamins mai multivitamins mo tagata e le o iai se maʻi faapena?

O le tele o gaosi oloa e manatu mo tagata e maua i le maʻisuka, o le manaʻomia mo nisi vitamini ma minerale ua faʻateleina. Ae e le o lona uiga o le televitamins masani o le a le aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai e le mafai ona faʻatau se mea faʻapitoa mo nisi mafuaaga, ona mafai lea ona e inu soo se multivitamins. O le mea autu o lo latou faʻasiga e aofia ai vaega e manaʻomia mo le maʻisuka.

Lalo o igoa o nisi o multivitamins mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

  • "Vitamini mo le maʻisuka. Verwag Pharma. "
  • "Vitamini mo le maʻisuka. Doppelherz Aseta. "
  • ALFAVIT Toma.
  • "Faʻamaonia. Maʻisuka. "

E tele isi analogues. O nei fualaau oona e toetoe lava leai se eseesega mai le tasi i le isi. E tatau ona e filifili e fuafua i tau ma ou lava lagona, aua o vitamini o vailaʻau foi e iai aʻafiaga itu.

Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻi suka poʻo le nephropathy o le maʻisuka e faaopoopo i le maʻisuka, o fualaau uma lava e na o se fomaʻi e faatonuina ai! Vitamini ua faʻamalosi e gaʻo ma le urine. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, ua faʻaitiitia le faamamaina o le glomerular. O le mea lea, o le a avea lenei ma avega faaopoopo i le tino. Vaʻai lau fomaʻi e uiga i fualaau faasaina ma fualaau.

Verwag Pharma

O le vailaʻau o se faʻalavelave o multivitamins, lea ua faʻamaonia i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypovitaminosis, faʻaleagaina o le tino tutotonu ma faʻaitiitia ai le puipuiga.

O le faʻalavelave e aofia ai le chromium, lea e faʻaitiitia ai le manava ma faʻaaogaina le tele o taumafa suamalie. O le vailaau e faʻaleleia ai le gaioiga o le homone e maualalo ai le suka ma faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga e 1 le masina, o le togafitiga o le multivitamin faʻalavelave e faʻalua 2 taimi i le tausaga. E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai, ona o le mea o loʻo aofia ai mea e mafai ona gaosia ai gaʻo ma sili atu ona lelei pe a uma ona' ai.

Faʻafetai mo le maʻi suka

O se faʻaopoopoga meaʻai e faʻapipiʻi ai manaoga o aso taʻitasi mo vitamini ma minerale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le faʻaaogaina masani o le faʻalavelave e faʻavaeina ai le pancreas, faʻamautuina faiga o meaola, ma faʻaitiitia ai le suka o le toto.

O le faʻaopoopoga o loʻo i ai le ginkgo biloba extract, lea e faʻaleleia ai le microcirculation, e fesoasoani e puipuia le tupu mai o le microbetiopathy o le maʻisuka. O le togafiti togafitiga e 30 aso, o fualaau e ave 1 taimi i le aso ma meaai.

O le filifilia o fualaʻau vitamini e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga o le maʻi. A filifilia se vailaʻau, e tatau ona amanaʻia meatotino ma le ola o le vailaʻau i totonu o le tino, o le mea lea e mafai ai ona faʻaitiitia le aʻafia o le inisalini. Tusa lava poo le a le filifiliga o fualaau faasaina, e tatau ona pipii atu i togafitiga, ae le o le faatagaina o se vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga