LFK - togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis

Atherosclerosis o se faʻafitauli o le toto e faʻamalosia ai le tafe toto ma le metabolism. O le tagata maʻi o lenei faʻamaʻi o le faasologa lea o le gasegase, lea e tau atu i le vavalalata o le vaega o le vaʻa, o le mea lea e sili atu le leaga o le toto, lea e oʻo atu ai i maʻi vaivai.

Faʻaalia

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e mafai ona amata ona tupu i le taimi o le tamaitiiti, pe a mafua ona o le gaʻo, o le a amata ona paʻu i le gaʻo, e mafai ona avea ma ni mea mafiafia. O le a leai ni faʻagaloga seʻia oʻo ina faʻaititia le tele o arteries i le 2/3 poʻo le sili atu, ma o poloka mai le cholesterol e le poloka ai le meaʻai o totoga taua.

O lona uiga, o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e aʻafia ai tagata e silia ma le 40 tausaga le matua, ae sili atu ona taatele i alii e sili atu i le 55 tausaga. E le mafai ona tatou talanoa e uiga i le gasegase o lenei maʻi, aua e tusa lava pe tasi, o le malosi autu mo le atinae o le atherosclerosis o le tele o le taumafaina o meaai leaga, aemaise lava gaʻo, meaʻai, ulaula, falai. O le isi mea tāua e taʻitaʻia ai lenei faʻamaʻi o masaniga leaga ia, e aofia uma ai le ulaula ma le le gaioiga (o le palasi o se amioga masani).

O le faʻavaivai, faʻalavelave popole, ma le maalili o pito i lalo e masani lava o se faʻalavelave e faʻavaveina ai le tupu o le atherosclerosis. O faʻamaʻi pipisi, e taua tele le faʻamaonia o le meaʻai ma le maʻisuka, lea e aʻafia ai le tulaga o toto toto.

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e mafai ona mafua ai faʻamaʻi e pei o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi fatu o le fatu, o le taʻavale, o le sclerosis, e oʻo atu ai i le toilalo, maʻisuka tele ma isi faʻamaʻi.

I le amataga o le atinaʻe o le atherosclerosis o pito pito i lalo, o tiga o le tamai povi, o tiga e tutusa ma le mu, poʻo le tau mai totonu ma alu i luga o faʻailoga. Atonu e leai se tiga, ae e mafai ona e lagona o le a vave lava ona vaivai le vae i le taimi o faamalositino - o se taunuuga lea o le siakiina o le musika o le puʻu. Ae pe a mavae lenei vaivai, pe a mavae sina taimi, o loʻo i ai pea le tiga matuia, lea e muamua tupu pe ae savali, ma mou ese atu pe a uma le malologa. A maeʻa sina taimi, o le tiga e mafai ona oʻo mai e oo lava i le po, e sau faʻatasi ma maso maso i tamai povi o vae.

Afai e le togafitia le atherosclerosis o pito pito i lalo, o le a sili atu le malosi o le tiga, o le malosi (o le fausaga ma le gaioiga, e faalagolago i le meaʻai) o le fulufulu o le tino e maua ai suiga mo le leaga - o fao o le a pala, o le paʻu ua paʻu, susulu ma mamago seia oʻo ina paʻu. O le vaega mulimuli o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻavaeina o maʻi pipisi ma le oti (necrosis) o le masini, o nisi taimi o le gangrene e tupu, lea e tatau ona toesea le vae.

E leai ni auala e togafitia ai le atherosclerosis, o le mea lea e tatau ona vave iloa vave le maʻi ma faʻagata lona atinaʻe. E fesoasoani lea i togafitiga faʻapitoa, togafitiga faʻapitoa ma se taumafataga faapitoa, lea e fesoasoani ai i se taumafataga faapitoa ma le i ai o meaai lelei e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto toto, toto totoga ma meaʻai o vae vae. O fualaau o togalaau, togafitiga faafomaʻi i totonu o na voluma, o lona aoga e faʻamaonia e le saienisi aloaia, fesoasoani.

Faatinoga

O faamalositino e mafai ona faia i le tele o taimi i le aso, mo ni nai minute i taimi uma. Aua e te mafaufau ia te oe lava. O togafitiga togafitiga e lelei, ae naʻo le faʻatasi ma togafitiga na faʻamatala e le fomaʻi. E tatau foi ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa i le faamalositino (togafitiga o le physiotherapy), lea, e faʻavae i luga o faʻamaumauga a le fomaʻi ma uiga o lou tino, o le a filifilia ai na gaioiga o le a oʻo ai ia te oe le maualuga. Matou te faia ni taʻaloga taʻi sefulu taimi taʻitasi.

E faʻapefea ona faʻamalosi togafitiga

O le faʻaaogaina o faʻamalositino eseese ei ai, muamua, se mea faʻapitoa: o le maʻi o le maʻi e tulaʻi, ona o le galuega o le fatugalemu o le tino e faʻaleleia ma le manino, ma faʻatautaia auala e faʻatatau i le toe faʻaleleia.

Lona lua, o le metabolism ma le toto totogia ua faaleleia. O nei mea tutupu e faʻapupulaina ai le tulaga o le myocardium, faʻamalosia, ma faʻafeiloaʻi ona maua le cholesterol i le masani. Faatasi ai ma isi mea, o faʻatinoga, aemaise lava le manava, faʻaleleia le toe faʻatulagaina o le tino o galuega, o lona uiga, o le a mafai e le tagata ona faʻafetaui vave faʻamaʻi pipisi.

O lea la, o galuega autu o le togafitiga mo le atherosclerosis e aofia ai:

  • Polokalama cardiovascular
  • Faaleleia le faagasologa o le toto ma le fatugalemu o le tino,
  • Tulaga masani o le metabolism.

Faʻaaoga togafitiga mo le atherosclerosis o pito i lalo

O le filifiliga o nisi faʻatinoga o le a faʻalagolago i le a le tulaga o le faʻamaʻi o loʻo maʻi le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona e malamalama muamua i ai.

  • O le vaega muamua e faʻamaonia i aʻafiaga: tiga i vae, faʻalavelave o tamatamailima, vaivai pe a savali, gaogao.
  • I le vaega lona lua o loʻo matauina: faʻamalositili le faʻafefeteina, faʻalauteleina le tiga, suia o solo, vaivai i vae e oʻo lava i taimi e malolo ai.
  • I le tolu ma le fa vaega, o le gangrene e amata ona fai, o le tiga e matua faateleina, e faigata mo se tagata ona savali e tusa lava pe itiiti ni mita.

I vaega muamua, e tele faʻamalositino e mafai ona faʻaaoga mo vae ma sulu. O loʻo faʻaaogaina foi faʻalavelave oso. O le mea e masani ai, o togafitiga uma mo le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo e oʻo mai i le faʻaogaina o maso tetele ma sina i luga o vae na aʻafia. Ae ui i lea, o le toesea o le a na o se mea e afaina ai, o lea e fautuaina ai e talanoaina le numera o faamalositino ma lau fomaʻi.

Gymnastics faʻamālōlōina ma le faʻaaogaina o le atherosclerosis o vae e aofia ai se faʻatulagaga faapitoa o faʻatinoga.

O nisi nei o:

  1. Nofo i luga o se nofoa, malolo. Siʻi i luga lima, ave se manava, faʻaitiitia - exhale. E mafai ona e toe faia i le 7 taimi.
  2. Nofo i luga o se nofoa, tataʻi ou tamatamailima i ou tauau. Fai suiga o le rotation: 10 taimi i le aoauli, isi 10 - tetee. Matau le manava fuaina.
  3. Nofo i luga o se nofoa e feagai ma tua. Faʻasaʻo ou vae i luma. Fufulu ma faʻaloloa lou lima taumatau i lou vae taumatau, faʻaola. Ave le tulaga amata. Toe fai le gaoioiga 5-7 taimi, sui le itu tauagavale ma le itu taumatau.
  4. Lago i tua laitiiti, inu. Toe foʻi atu i le tulaga amata ma faʻaleleia. Fai le nofoa 5-8 taimi.
  5. A o tu, tu i ou tamatamaivae, sii i luga ou lima ma manava. Ona faʻaititia lea o oe lava ma alu. Fai 4-5 taimi.
  6. Faʻaofi ou lima i lou fusi, fai suiga faʻavavega ma lou tino 5 taimi i itu taʻitasi. Matau le manava fuaina.
  7. Tuu lou lima i tua o le nofoa. Faia ni gaioiga ese ma vae: ia alu ese mai lea itu i lea itu, i luga ma lalo, lulu le pulou o le tamai povi. Toe fai 6-8 taimi.
  8. Savalivali faataamilo i le potu mo le 1-3 minute, sii aʻe ou tulivae maualuga. O se tino lelei lenei mo le atherosclerosis.
  9. Toto i ou tua, talotalo lou vae i sina mea itiiti ma sii i luga agai i luga i le maualuga o le 60 °, ma uu ou lima. Ona amata lea ona e punou ma tuu ese ou vae seia oo ina foliga mai ua vaivai. A maeʻa ona nofo i le nofoa, faʻatali seʻia toe tumu le vae i le toto.
  10. Uu le pito i tua o se nofoa, amata ona sulu. Exhale i le pito maualalo, inu i le pito sili ona maualuga. O le faamalositino e faia ile taʻi 6-8 taimi.
  11. Tui i luma ma vevela i ni nai taimi, toe foi i tua ma inu.
  12. Nofonofo i luga o se nofoa, sii i luga le mulivae ma faʻamalosi le gaʻo o le tamaʻi povi mo le 2-3 sekone, ona oʻo lea i lalo ma malolo. 5-8 taimi.

O le mea lea, na matou suʻesuʻeina le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le atherosclerosis e faʻaumatia ai le pito i lalo.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o faʻatinoga savali e sili ona aoga. O le tagata maʻi e tatau ona savali mai se mamao. Ona faasolosolo malie lea ona faateleina le saoasaoa o le taimi ma le savali. Pe a filifilia le avega, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O faʻatinoga faʻapitoa faʻapitoa mo le atherosclerosis faʻamalosi e faʻaaogaina foi.

O faamalositino mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo i le laasaga 3 poʻo le 4 o le faʻamaʻi e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete tele. E fautuaina e faatino, muamua, o manava ma gaioiga eseese mo le tino.

Gymnastics mo le atherosclerosis: seti o faʻatinoga

O faʻatinoga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona faʻaaogaina i le vaitau o le toʻafilemu o le atherosclerosis ma i ona laasaga muamua. E tatau foi ona e mafaufau i ou tausaga ma tulaga o le tino.

Afai e tusa lava pe itiiti sina tiga e aliali mai, e manaʻomia e le maʻi ona malolo mo ni nai minute, ona faaauau lea. Afai na e faʻafiafiaina le taʻaloga mo 2-3 vaiaso ma i le taimi lava e tasi e leʻi lagona le leaga, ona mafai lea ona e amata faʻapupula le avega.

Gymnastics mo le atherosclerosis o pito i lalo, numera numera 1. Ua faia i se tulaga tuusao.

  • Tutu i ou tamatamai vae. Faʻaliliuina le mamafa mai le tasi vae i le tasi i le tasi. Taumafai e faia mea uma i se tulaga lelei, e aunoa ma le gauai. 5-8 taimi.
  • Savalivali i le tulaga, sii aʻe ou tulivae maualuga. O nai minute o le a lava.
  • Faasolo ou lima i lou puʻu. Tuli lou vae ma amata ona faia ni gaioiga, taumafai e faʻamautu le paleni. 5-6 taimi i itu taʻitasi.
  • Tutu i luma o le puipui. Tago i ou tamatamaivae e tusa o le 40-50 cm mai le fola
  • Savalivali faataamilo i le potu i ou mulivae mo le 1-2 minute.
  • Sii se vae laititi ma faasolosolo faasolosolo i le tauagavale ma taumatau. Tumau le manava.

Gymnastics mo le atherosclerosis o le vae, numera numera 2. Ua faia i se tulaga pepelo.

  • Tuu se lisi poʻo se aluga i lalo o ou tulivae. Ave ese ou vae i le agavale ma le saʻo.
  • Tuu ou lima i luma o le pusa. Faʻamuʻu i le taimi e faʻasese ai oe, ma faʻaleleia pe ae toe foʻi i le tulaga amata. Toe faia 4-5 taimi.
  • Taofi ou vae i lalo o oe, e aunoa ma le aveeseina o ou vae mai le moega.
  • Faasolo lou vae i lou manava, fesoasoani ia oe lava i lima uma. Fai 3-4 taimi.
  • Faʻatiʻu ou lima i fusi, faʻaloloa ou lima i itu ma amata ona punou i latou i tafatafa, faia se taumafaiga.
  • Liliu i lou manava, tuu ou alofilima i lalo o le auvae. Taʻu ni nai taimi i ou vae.

Faʻaaogā togafitiga mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, faʻafitauli Numera 3. Faia i se tulaga e nofo ai.

  • Aumai faatasi vae, faia ni gaioiga o vae i itu eseese 4-5 taimi.
  • Tuu ou lima i lou sulugatiti, sii aʻe ou vae i luga o ou sulugatiti, faia o le "savali savali".
  • Faʻaoso ou lima i luma o lou fatafata. Liliu le tino i le itu, faʻalaloa ou lima ma ave se manava. Ona agai i luma, toe faafoi ou lima i lo latou tulaga muamua, exhale. Toe fai 2-3 taimi.
  • Fai se malologa. Tuu ou lima i lou fusi ma manava loloto, faʻagesegese mo le 1 minute.
  • Tuu se meaola i lalo o ou vae ma fuli i luga ou vae.
  • Siʻi maualuga le vae ma faʻamalo, taumafai e lulu le maso.

O loʻo faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le respiratory atherosclerosis

O togafitiga faʻamalosi e togafitia e fesoasoani e faʻamaeʻa ai le tino. O lenei ituaiga taʻaloga e totogi mo le le lava o le toto i totonu o masini ma puipuia ai mai le faʻamaʻi. O faʻataʻitaʻiga sili ona aoga.

  1. Tatala lou gutu, paʻi le laulaufaiva i le palate e lata ane i nifo. Amata le manava e ala i lou isu ma le toʻa, pulea o maʻi uma ma faʻamalo. I le taimi o musumusuga, faʻalauiloa faalemafaufau le leo "," ao alu ese - "hum". Fai 2-3 taimi i le aso mo le 10-15 minute.
  2. Faʻaalia le manava e ala i le tasi auala vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, tapuni ma manava manava, faatumuina le pusa ma le manava i le ea. Taofi lou manava mo ni nai sekone ma e alu atu i le va o le pisa na tapunia. Toe faia lenei mea mo le 5-7 minute.
  3. Fufulu i le isu, taofi lau manava mo le 3-4 sekone, faʻalaloa lou gutu i se paipa ma faasolosolo malie, ma taofi, exhale.

E mafai ona taʻalo i taaloga ma le atherosclerosis

Soʻo se fomaʻi agavaa e tali o lena aʻoga faaletino e le gata ina mafai, ae e tatau foi.

  1. A faʻaalia le gaioiga o gaoioiga vasodilation, lea e toe faʻafoʻi ai le saoasaoa o le toto i totonu ia i latou, aoʻo latou fafagaina ua tumu atoatoa i le okesene.
  2. O maso o loʻo galue i le taimi o le tino faʻaletino e faʻaumatia faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaitiitiina o le lumenia o laʻau ma atherosclerotic plate ma le lē lelei o aʻafiaga o namu.
  3. I vevela vevela, e le gata toto faateleina, ae faʻapea foi vaʻa e le faigaluega i le malologa (faʻamalama) ua tatalaina, e taua tele e totogi ai le leai o meaʻai i le atherosclerosis ogaoga.
  4. O mamafa cardio e faʻapupulaina le faʻamalosia o le myocardial, faasolosolo malie le faʻavasegaina o le paʻu ma faateleina le malosi o le loto.
  5. O faʻamalositino faʻatinoina faʻamalosia ai le toto i le okesene, faʻateleina le metabolism ma faapena faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterolteuina i le puipui o toto toto.

O le mea autu o vasega ia e le tupu i le taimi o le faʻavavevaveina o faʻafitauli e mafua mai i le atherosclerosis (fatu fatuga, microstroke, faʻalavelave faʻalavelave o le tafe toto i vae poʻo le vavae). Ae a maeʻa le vaitaimi umi o togafitiga, e le aoga foi le tuai i le togafitiga: o le fuataga o le toe faʻaleleia o galuega a le tino e faʻalagolago i ai.

O le metotia o togafitiga ma le puipuiga o le atherosclerosis e faʻaaoga ai le gaioiga o tagata gasegase tutoatasi ua valaauina kinesitherapy.

I le tulaga o togafitiga vascular, e sili ona aoga. fomaʻi faʻataʻitaʻiga - faia i totonu o le ea mama fou. I le taimi o toleniga, e tatau ona e manava malosi, alu i le avega ma le faʻaogaina e malolo ai.

Vasega i le falemaʻiE le talafeagai mo tagata uma: ua faʻaalia e avea o se faʻasologa o le atherosclerosis poo ona amataga. O le mea talafeagai talafeagai o le a filifilia e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le faʻaleagaina o le tino.

Gymnastics faʻamalosi faia e:

  • pe a maeʻa sina mafanafana filemu ma mulimuli ane le muso,
  • e aunoa ma ni mea mamafa mamafa (e aunoa ma latou po o le mamafa maualalo),
  • i se faatelegese saoasaoa e aunoa ma le taufaamatau ma suiga faanatinati,
  • e masani lava, ma le puleaina o le soifua maloloina ma le pulupulu.

Uluai aoaoga E taua le amatalia i ni nai minute ma taimi sili ona lelei, e mafua ai na o se lagona o le vaivai tele, ae le o se toilalo o le fatu fatu, puupuu le manava, po o le malosi o pulupulu o toto toto i le ulu. A maeʻa ona faʻaaogaina i le avega, e tatau ona faʻaleleia fua. Faʻapitoa i le faʻamalositino togafitiga o le a taʻuina atu ia te oe le saoasaoa, taulaʻi i luga o faailo o le fatu, le mamafa ma le manava i le taimi o se lesona o faʻataʻitaʻiga.

Gymnastics mo le atherosclerosis o vaʻa o le faiʻai ma le ua

Faatasi ai ma le toilalo o lenei localization, o faatinoga e faia ma le matua faaeteete, lemu, sologa lelei, e aunoa ma le taofia o lou manava. Le faʻaleleia o le galuega o vaʻa o le faiʻai ma le ua, faʻaaogaina ia tiliga: agai i luma, agai i tua, i luga o le tauau, liliu i itu - e oo i le 15 taimi i itu taʻitasi.

Ae o le moliaga o loʻo mulimuli mai o le a sili atu ona manaia: ia tusi fuainumera mai le 1 i le 10 ma i le isi itu ma lou isu i le ea, ma o gaoioiga uma e tatau ona faia i le maualuga pito i luga. I lenei tulaga, o le faʻalavelave atoa o gaioiga e faʻaalia i le cerebral ma le atherosclerosis o le tino. A maeʻa ia gymnastics faigofie, e tumau pea e siʻitia ma faʻaititia le tauau i le tele o taimi.

I le tau faasaga i le atherosclerosis o vaʻa o le pito i luga o le toto, o le a fesoasoani i le faʻamalosi: e tatau ona ufiufi ou tamatamailima, muamua tuʻu i lou muaulu ma malolo malosi lou ulu, faʻaauau mo le afa minute. Ona tuu lea o ou lima i tua o le ulu, ma toe fai le taga.

E sili ona lelei le faia o le togafitiga faaletino mo le ulu o le ulu ma le ua i le taeao, ma faʻaleleia atili ai le tafe toto o le faiʻai, ma faʻatutuina e galue mo le aso o lumanaʻi.

Atherosclerosis Savalivali ma tamoe

O lea la e uiga i aʻoaʻoga cardio.O le savali ma le tamoe e toetoe lava o uma maso e galue ai, o lea latou te fiafia ai e aafia le galuega a le loto ma le tulaga o toto uma o le tino. Ina ia maua se togafiti o togafitiga, e fautuaina le faia o toleniga i aso uma, ma afai e le mafai, a itiiti mai i aso uma. E mafai ona e faʻaaogaina se lapisi ua faʻapipiʻiina i le ea fou.

  1. O le mamao ese mamao o le savali e mai le 2 kilomita (mo tagata matutua, amataga pe o le atherosclerosis matautia o le vaa) i le 5 km (mo tagata talavou, faateleina le avega poʻo i le amataga o le maʻi).
  2. E amata le taamilosaga i le 3 kilomita, ma faasolo ina faateleina le mamao i le 8-10 km. Aʻo leʻi amataina le taʻaloga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (saili i le laasaga fautuaina, mamao, taimi sili ona lelei mo le faʻatasia).

Ina ia faʻaosofia le toleniga cardio, e taua le filifilia o alalafaga, faʻavavevave ma faʻagesegese, poʻo le tuʻuina atu o faʻamalositino i le va o vaega o le ala.

O le tamoe ese e le fautuaina: e tatau ona e faʻaaogaina se mamanu patino.

  1. Savalivali ma le saoasaoa.
  2. Totogi
  3. Faʻamama ma faʻagesegese.
  4. Totogi
  5. Savalivali ma se faʻavave.

O le manava lemu, e fesuisuiai ma le tino i luma ma le faʻaloloa o lima ma le loloto o faʻamaʻi, o le a toʻafilemu pe a maeʻa.

Yoga ma Qigong mo Atherosclerosis

O nei faiga e lua e fesoʻotaʻi vavalalata ma le manava. O latou faʻalavelave faʻapitoa foi e aofia ai le mafaufau loloto, faʻamalositino ma, i le tulaga o qigong, martial art.

O suʻesuʻega ua faaalia ai o yoga ma qigong (faʻapitoa foi ma a latou tuufaatasiga i le igoa o le qigong yoga) ma le atherosclerosis o vavave vavalalata e faʻafeiloaʻi ai le mamafa o le intracranial, faʻaleleia atili le faʻalogo ma le vaʻaia, faʻamalosia le manatua, ma faʻasaʻo le toto toto.

E mafai ona e suʻesuʻeina mea, aʻoaʻo pe faapefea ona e manava ma mafaufau saʻo i na o matai o nei tomai. O le fomaʻi o faamalositino e tumau pea le maua o le faatagaga e faataitai ai agavaʻa faʻatautaia e tusa ai ma le maualuga o le faʻaleagaina o vailaau.

O fualaau faʻalaʻau e fesoasoani e faʻamalosia iuga o fomaʻi. Ma o le auala a le polofesa na avea ma auala sili ona atoatoa i le togafitiga o le tele o faamai, e aofia ai le atherosclerosis Sergey Bubnovsky: Na te taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi le faʻamaopoopoina o faʻamalositino togafitiga, togafitiga o le tino, galue i luga o simulators o le taʻavale ma le manava tatau.

Manatu Taua

Gymnastics mo le atherosclerosis o toto toto solia i le tulaga o:

  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faateleina le vevela o le tino
  • faʻateleina o faʻasologa masani,
  • faanaunauga e atiina ae le thrombosis,
  • maʻi leaga
  • totoga
  • ogaoga tiga o le tiga.

I le leai o ni faʻasalaga, e tumau pea le suia o le mataupu o le faʻaaogaina o le physiotherapy: muamua, mafanafana ma faʻaloloa, ona faasolosolo malie lea ona faʻatuputeleina le avega, ona tosoina lea ma toe faʻalautele. I le va o seti, e manaʻomia le 2-3-minute malologa malolo. O faamalositino e le mafai ona faia i luga o se manava gaogao: 1.5 itula aʻo leʻi aʻoga, e tatau ona e 'ai se mea malamalama. "Faʻavevesi" o le fatu e naʻo le 30% o le taimi muamua (i le malolo).

O le faia o se averesi avega i aso uma e mafai ona maua ai ni faʻamoemoega sili atu nai lo le faʻavasegaina o le tagata lava ia e ala i galuega taugata. Ma afai e te faaopoopo meaʻai paleni ma le lafoaia o mea ua fai ma vaisu leaga, ona mautinoa lea o le manuia i le taua faasaga i le arteriosclerosis!

E faapefea ona fesoasoani le togafitiga i le atherosclerosis?

  • O le cardiovascular system atoa ua aʻoaʻoina ma faʻamalosia, lea e aloese ai poʻo le faʻaitiitia tele le alualu i luma o le gaioiga o atrophy.
  • O le faʻaogaina o le okesene ma meaʻai faʻapitoa i totonu o le tino e ala i le toto e masani ona faʻatulaga.
  • O faʻafitauli i le galuega o le metabolism ua faʻaumatia, e aofia ai gaʻo. O le iʻuga, o le cholesterol maualuga, lea e mafua ai le puipuia o moega lapisi, ua faʻaititia i tulaga masani.

Gymnastics mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o le vaega lea o togafitiga, ae le o taaloga. O le vaega mulimuli e tuʻu faʻatasi ma le ogaoga ma le faigata e faʻafeiloaʻi ai uta, ma e faʻasaina i tagata maʻi ma lenei maʻi. O faamalositino e tatau ona faigofie ona faatino ma agamalu, e aofia ai le manava. Afai o loʻo agaʻi atu le maʻi i se fofo, e mafai ona e aofia ai le 1kg dumbbells i lau suʻesuʻega. O tagata matutua poʻo maʻi sili atu ua fautuaina ina ia gauai atu i le alu lemu.

E faʻapefea ona filifili filifiliga saʻo

Gymnastic complexes mo vae e tatau ona ausia tuʻutuʻuga:

  • O elemene uma o loʻo faʻatinoina ma le mamafa poʻo le leai foi.
  • Faʻamalaga aoga ma galuega mo le manava tatau.
  • E tatau ona faʻatonutonu le fuainumera o le toe faia o faʻasologa e faavae i le matua, le matuia o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, tulaga o le soifua maloloina o loʻo i ai nei ma le tali o pito i lalo i le volve voltage (amata i se auala sili ona faigofie).

Nofoaga o le Faiga Faʻalavelave

  1. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi faigofie

O se vaega taua o le savali. O elemene e faigofie ona faʻatinoina ma e le faʻamaonia ai le mamafa o uta. Gymnastics e faia lemu ma le lamolemole, e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi, i se taimi malolo filemu. A maeʻa faamalositino taitasi, e fautuaina e malolo mo le itiiti ifo i le 1 minute aʻo leʻi alu. O le maeʻa o le lesona o loʻo savali mo le 1-1.5 minute.

  1. Lua (medium) tikeri o faigata

O le alualu i luma o le alualu i luma, o vasega ua sili atu ona faigata ma umi, o le tagata maʻi e tatau ona faia ni taumafaiga e taitaia.

  1. Tulaga maualuga faigata seti

E fautuaina mo tagata gasegase e latalata ile togafitiga atoatoa. Filifilia o le vaega o le polokalama, o le faʻatinoga e le mafua ai le tiga. O faʻatinoga faʻapitoa faʻamatalaina e mafai ona suia, faʻateleina pe faʻaititia ai le faigata e faalagolago i le setete.

Toto i lona tua

  1. Faʻasaʻo ma faʻaalu lelei ou maso. E tatau ona punou le vae tauagavale i le tulivae e pei lava o le gaoioi o le sooga tuufaatasi. A o faagasolo lenei mea, o le vae ma tamatamailima agaʻi malie le luga o le fola. Faʻaauau pea le punou, ae o loʻo i ai i le eria o le TBS, toso lou vae ia te oe ma oomi ou lima i le tino, taumafai e taofi lou tua i le lagolago. Toe foʻi i le tulaga amata ma fai tutusa mo le vae taumatau. Toe fai le gaoioiga e tusa ma le 10 taimi.
  2. Faʻaaoga mo le atherosclerosis o le "lakapi" lauiloa. O vae, pipiʻi i tulivae, oso i luga aʻe o le fola ma agai i se ala vaapiapi, e faʻaalia ai se uila uila. Fai taga e 10.
  3. Suʻega o fesuiaiga o lima ma vae. Vaʻai faalemafaufau i le gaoioi o se iniseti lea ua paʻu i ona tua ma o loʻo taumafai e taʻavale ma taumafai e toe fai. E ui lava i foliga manaia, o se aafiaga lelei mai na ituaiga o gaioiga e mafai ona iloa - o le tino e mafanafana ma felafoaʻi toto.
  4. O polokalama avega e aofia ai le faʻaogaina o "seleulu". Ina ia maualuga le aafiaga, o laʻau o loʻo tuʻuina i lalo o le coccyx. A maeʻa le toe faaluaina o le toe fai, e tatau ona faʻasaʻo vae, teu i luga o le mamafa ma pipiʻi le tasi i le isi mo le 10 sekone, ona malolo ai lea. O le vaega mulimuli o loʻo mamafa i le fola.

Nofo

    Faʻasusu i se faʻataunuʻu i

90 ° lagolago lagolago i le taimi lava lea e vaeluaina i itu ma aumai faatasi. E tatau ona fai le itiiti ifo ma le 5 taʻaloga, pe a maeʻa ona faʻaosooso ma malolo. Aʻo leʻi alu i le isi vaega o le polokalama, e manaʻomia sina malologa.

O se elemene faigata i lenei gaioiga o le faia lea o ni faʻalavelave i le gaoioi e ala i le tuʻuina o alofilima i luga o tulivae ma faʻatosina i latou i le itu e faʻafeagai ma le itu o le latou gaioiga.

  1. Nofonofo i luga o se nofoa, tusi ou vae i luma, ona faʻaoga lea o le tino agai ia i latou, taumafai e paʻi i lou muaulu. Fai pe a ma le 8 taimi. O se faʻalavelave faʻalavelave o le punou i lalo, uu vae, ma faʻagasolo i se tulaga paʻu mo ni nai sekone.
  2. Faatasi ai ma alofilima e uu le vae taumatau, sii i luga le lima atoa pe a mafai, e aunoa ma le tuu o ou lima. Faʻaauau i le tulaga taliaina, mafaufau i le mafaufau 10 sekone. Toe foi i le tulaga masani, toe fai tutusa ma le vae agavale. Mo i latou taʻitasi, fai ni gaioiga e 10 r.

I luga o ou tulivae

  1. Alu i uma fa, e oʻo lava i le pao o le manava. Faʻasaga lau sulu i le lagolago, paʻi i lou fatafata ma lou ua, faʻapipiʻi ou lima ile fola. Alu i luga, fai se isi 4-8 repetitions.
  2. Ina ia faʻamalosi ma toe foʻi se vae i luga o se faʻamalo, i luga o le manava e toe faafoi atu ai, ia faia tutusa ma le isi, 6 taimi ile vae.
  3. Loʻu lima i luga o le fusi. Amata i le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luma, o le sini ia paʻi i lou muaulu i tulivae. A maeʻa ni nai sekone, faʻalelei. Mo le auala e faia ai le 15 taimi. Mo le faʻamalosia faʻatasi faʻamalosia i le maeʻa o lenei faʻamalositino e manaʻomia ona e savali.

Faʻalavelave oso

O le togafitiga o faʻamaʻi o le faʻasalaga faʻatasi ai ma le fesoasoani o le manavaina o le tino o se auala lelei, e tusa ai ma fomaʻi faʻapitoa. E fesoasoani i le tino ia lava mea e gaosia ai le meaola, faʻalaulelei ma faʻateʻa ese faʻamaʻi faʻafitauli. O le galuega o toto toto ma o latou galasticity e faʻaleleia, sili atu le toto e oʻo i totonu o le fatu.

Contraindications mo lenei ituaiga aʻoaʻoga e aofia ai:

  • maualuga le toto maualuga
  • osteochondrosis,
  • togafiti
  • sciatica.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ua faʻamatala e le fomaʻi. Ae aoga tele metotia ua iloa talu mai lesona aʻoga.

  1. Fai se tulaga saʻo, vae vae vavae lautele e valavala. Le amata amata malie ma le loloto, i le taimi lava e tu i ou tamatamai vae ma sii i luga ou lima i luga, tuʻi tua o ou lima i totonu. A oe toe foi atu i le tulaga amata, amata ona faaitiitia le tino ma alu agai i lalo, alu ese le afa-sopoia ona lima i lalo o lona fatafata. A maeʻa ona faʻaogaina maso o le ua ma le suʻa, e mafai ona e nofo i lenei tulaga mo ni nai sekone, ona toe avea lea.
  2. Ina ia vave ona toe faʻatumu le aofaʻi o le okesene i totonu o le toto, o taga nei e fai: faʻamalo, faʻatasi ai ma le teteʻeina o le manava, ona oʻo ai lea o se manava manava ma lona faʻasolosolo. Le manava malosi, faatasi ai ma gaioiga o musele o le manava o le manava, faatelevave le tafe toto.

Taunuuga maua

  • O faamalositino e tatau ona faia i se auala atoatoa, na o mea ua faatonuina e le fomaʻi, i se tulaga faapitoa ma le taimi atofaina.
  • E i ai se aafiaga agamalu agaʻi i luga o le vae. E mafai ona aofia i le olaga i aso faisoo - savali mai galuega, savali i afiafi ma / poʻo vaiaso. O gaioiga mamafa o gaioiga gaioiga, tenisi, faasee poʻo volleyball o le a faʻamalosia ai vaʻa toto ma faʻaleleia le soifua manuia.
  • O le isi elemene taua o mea lelei atoatoa ma lelei. E i ai le teenaina o mea leaga manu, gaʻo fuamoa, falai. O le a suia i latou i iʻa ma meaʻai. Ole aofaiga o masima i meaʻai ma le pasene o gaʻo i meaʻai susu e tatau ona faʻaititia.
  • E fautuaina e taofi le ulaula ma faʻainu le ava malosi, faʻaitiitia le numera o tulaga faʻalavelave, faʻamaonia le faigamalo ma maua se malologa lelei mai le atuatuvale, faʻapea foi le moe lelei. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Gymnastics faʻamalosi mo vae ma le atherosclerosis ua mamanuina i se auala e mafai ai e le tagata maʻi, i soʻo se tikeri o le atinaʻe o le maʻi, ona faia le seti o faʻatinoga na atofa atu ia te ia e aunoa ma le faʻaalia o tiga ma le le mautonu.

O lenei mea, faʻaopoopoga i le faʻamaonia o le aoga o vasega, o se matua taua tele mo se fomaʻi, aua o le malosi tele o le tino e solia mo tagata e maua i le atherosclerosis ma o le a faʻaleagaina ma leai se aoga. E le manaʻomia le tele o taumafaiga ma taimi. O le taua tele o suiga o lou olaga ina ia mafai ai ona faʻaaogaina isi gaioiga aoga e filifili foi. Ae o suiga laiti i le itu o se olaga soifua maloloina o le a fesoasoani i le lumanaʻi e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma tupe faʻaalu tetele mo vailaʻau ma masini e toe faʻafoʻi ai le tino faʻaleagaina o le tino.

Taiala lautele o aoaoga faaletino mo le faamaʻi

O aʻoaʻoga e tatau ona taugofie, ae faʻatino. O faamalositino e le mafai ona faatinoina i le tapulaa oo latou gafatia. E mafai ona e pulea lou tulaga ma le fesoasoani o fua o le fatu ma fuaina o le toto:

  • le maualuga o le fatu i le taimi o le faamalositino e le tatau ona sili atu i le 100-110 pa i minute,
  • O le toto o loʻo i ai i luga ma lalo ifo faailoga: i le taimi o toleniga, o le a muamua le siʻitia o le mea muamua, ma o le a faʻaitiitia le lona lua.

Faatasi ai ma le tele o le faateleina o le fatu ma le maualuga o le toto maualuga, faaitiitia le malosi o vasega e ala i le faia o ni nai toe faaupuga o faatinoga.

Toto i lona manava

O le tulaga i luga o le manava e mafai ai e oe ona faʻamautuina le toto i totonu o le vaʻa, gaʻo susu ma vae. O faʻatinoga faʻavaomalo o le faʻaaogaina o le physiotherapy lea e fesoasoani i le maʻi cérébrovascular, lea e masani ona nofo ai le cholesterol:

  1. Toto fao i lalo, punou tulivae, sii i luga vae i se tulaga i luga, i se isi mea pe tasi. Toe fai 5-7 taimi.
  2. Mai le tulaga maualuga, sii aʻe lou ulu, faasolosolo lemu i tua. Fai i le maualuga tele, telegese. Toe fai 4-6 taimi.
  3. Faʻafoʻo alofilima i luga o le foloa i luga o le tauau, e ese le sii i luga o vae. Toe fai 4-8 taimi.

Tutu

O le tu i luga e mafai ai e oe ona faia ituaiga eseese o gaioiga ma vae, fulufulu ma le ua. Latou te maua le avanoa mo le galuega a vaega uma o musika ma isi laʻau e fesootaʻi ai le toto i vaega tutusa o le tino. O faʻatinoga tumau e fautuaina mo le atherosclerosis o le faiʻai ma le ua, vaʻa o loʻo i totonu o le toto ma vaega laititi. E mafai ona e faia filifiliga nei:

  1. Faʻailoga le lautele o le tauau, vae i itu. Pipii ou lima, tago ou tamatamailima i ou tauau, sii i luga ou lima ma sii i luga lou ulu. Aapa i luga ma manava manava. Toe foi i le tulaga amata
  2. Tuu lou lima i lou fusi. Fai sisi i le itu (exhale) ma toe foi i se tulaga saʻo (inhale). Aua le punou ou vae i le taimi tamoe.
  3. Lima i lalo. Liliu le fale ile agavale-taumatau, aʻo faʻasaʻo ese ma faʻaititia i latou pe a toe foi i lo latou tulaga muamua. Aua nei e punou ou vae, aua nei e sasaina ou mulivae mai le fola.

Faatino toe fai 3-8.

Tuua Lau Faamatalaga