Faʻateleina le suka i le taimi o le maitaga: o le a le mea matautia ma le faʻaitiitia

O le tina faʻamoemoe e tatau ona faia uma siaki tatau ma auiliiliga i taimi talafeagai. O le suka maualalo i le taimi o le maitaga e faʻaalia ai se manaoga faanatinati e asiasi i le fomaʻi aʻoga. O le kulūkose o le toto o se faailoga taua lea o le manuia lautele o le tina ma le pepe. E tāua tele le puleaina o tala faʻasolopito, isi tulaga e fesootaʻi atu i maʻi masani masani. O se suʻega toto mo le suka o se siaki faʻatagaina i le taimi o le gaioiga.

Glucose e masani lava

Glucose o se tasi lea o elemene taua o le soifua maloloina o le fetal. O le mea lea, e taua le faatumauina o le manaʻomia o le kulukose i totonu o le toto aʻo maʻitaga.

O le tapulaa maualuga o le 6 mmol / l, o le aofaiga masani o le 3.3 i le 5.5 mmol / l. O le kulupu o le maʻitaga e mafai ona fesuiaʻi. I le tulaga o se faʻaopoopoga, o le hyperglycemia poʻo le le lava o le insulin e matauina. I ia tulaga, o le tulaga o le tina faʻamoemoe e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le faʻasalaina o hormones e taʻitaʻia ai le mea moni e mafai ona faʻaitiitia le suka ma maua ai se fua faʻatupulaia.

Afai o le tuufaatasiga o le kulukose i totonu o le toto e faafuasei ona pa'ū, e le tatau ona e faatagaina le mea na tupu. O le tupu mai o lenei maʻi ua i ai ni taunuuga le lelei mo le fetus.

O le masani masani mo se fafine maʻitaga e taua tele. O se suesuega sili atu ona maeʻa e manaʻomia mo na mea mataʻutia e pei o se tofo uiga ese o le uamea i le oral mouth, faʻanoanoa o le fia inu. Faʻasolosolo ona vaivai tele, e masani ona faanatinati i le urinate, faʻateleina le mamafa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Glucose i le taimi o le maitaga e faʻalagolago i soʻo se suiga i le gaoioiga pancreatic. Afai e gau le galuega, o le taimi lava lea e aafia ai galuega a isi totoga ma mamanu. O le mea lea, o le toto toto i le taimi o le maitaga e tatau ona tausia i se masaniga masani. O le le lava po o le sili atu foi o lenei mea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le le gata o le tina, ae o le tamaititi foi.

O le a le taua o le kulukose ma le mataupu faavae o lana galuega i le tuuina atu

E le mafai ona ola le tagata e aunoa ma se meaai. E le o lona uiga e mafai ona e faʻaaogaina mea uma e aunoa ma se totogi. O le soifua manuia ma le tulaga lautele o le tino e tele lava ina faalagolago i le taumafataga, aemaise lava mo le tina faatalitali. O se mea taua o le toto o le kulukose, lea e mafua mai i meaai gaʻo. E lava le mea e maua i so o se mea suamalie po o meaai mama.
O faʻalavelave faʻalavelave e tupu i totonu o le faiga o le hormonal e faʻatonutonu ai le aofaiga o le suka i totonu o le toto. Faʻasalaga, e masani ona tupu le osofaʻi o le hormonal. O se tasi lea o mafuaʻaga e ono mafai ai ona fesuiaʻi i le kulūkose.

O le taumafaina o mea suamalie suamalie e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino, o se hormone faapitoa e maua - insulin. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le kulūkose, faʻaitiitia lona aofaʻi i le toto, ma faia se faʻaagaga faʻapitoa.

Faʻaaogaina o se glucometer, e mafai ona e fuafuaina le maualuga o suka i le fale. O se suesuega o le toto o meaola e faia foi i se falesuesue. O le toto e aveesea mai se tamatamailima, e mafai ona aumai mai se vein. E sili ona lelei le faia o lenei auʻiliʻiliga i le taeao, pe a maeʻa, e le mafai ona e 'ai ma inu. I lenei tulaga, o le taunuuga o le a sili ona sao.
E mafai ona siaki le maualuga o le suka e ala i le suʻesuʻeina o le urine. A maeʻa ona 'ai, e vaevaeina ia gaʻo i ni vaega se lua:

  • O le vaega muamua o loʻo aofia ai "mea lelei" gaʻo. Latou te fafagaina ma satuina uma sela ma ituaiga eseese o le tino atoa. O se vaega sili ona taua. A aunoa ma gaʻo, e le mafai e le tino o le tagata ona ola atoatoa.
  • "O mea leaga" gaʻo, lea e aofia i le vaega lona lua, e teuina i le ate. O le faʻavaeina o glycogen polysaccharides e tupu, lea e iu lava ina suia i isi ituaiga matautia.

O le insulin hormone e mafai ona taulimaina atoa se galuega e pei o le faʻaititia o le maualuga o le suka. O le pancreas e maua mai ai lenei hormone. I le taimi o le maitaga, e ese le eseesega o le tino, mo le lua, o lona uiga o le tele o le hormone e faʻatupulaʻia tele. O le tina i le lumanaʻi e manaʻomia le tele o le malosi, o le mea lea, e manaʻomia uma le inisalini ma le kulukose i le tele.

I le tulaga o le leai o se gaosiga o le homulini insulin, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faateleina le malosi. O le faateleina o le kulukose e mafua ai se tulaga lamatia ma matautia. Ae o le le lava o le suka e le o se auala sili lea e afaina ai le ola maloloina o le tina ma le pepe. Mo nei mafuaʻaga, e manaʻomia lou asiasi atu i se fomaʻi, siaki siaki. Glucose o le toto i le taimi o le maitaga e tatau ona tausisia tulaga faʻatagaina taliaina.

Faʻafefea ona faia suʻesuʻega

O tamaitai uma i se "tulaga manaia" e tatau ona faia se suʻesuʻega masani. E taua le siakiina o le maualuga o le kulukose i le taimi o le gaioiga, e taua tele. Mo le taimi muamua, e fautuaina e faia lenei mea amata mai le 8-12 vaiaso. I le tulaga o togafitiga, e tuʻuina atu e le fomaʻi se faʻamatalaga mo le toe iloiloga. O le toto e aveesea mai i se vein ma se limatusi. E mafai foi ona faia se suʻega urine. Afai o mea uma lava e masani, o le isi suʻesuʻega e mafai ona faia i le tusa o le 28-30 vaiaso. Mo le mauaina o faʻamaumauga sili ona saʻo, e tatau ona e mulimulitai i ni nai tulafono faigofie:

  1. O le auiliiliga e faia vave i le taeao, i luga o se manava le aoga. I le afiafi o le siaki (mo le 8 itula), i le afiafi, e talia se taumafataga malamalama. A maeʻa ona faʻatagaina lea e inu vai manino, leai ni mea inu gaʻo,
  2. O gaioiga faʻavavevave e iloa ai le faʻaitiitia o le kulukose. O le mea lea, ao leʻi pasia le suʻega, ua fautuaina e malolo
  3. O se leo, o le moe atoa o le fesoasoani sili lea. O le mea lea, e fautuaina e te vave momoe ina ia mafai ona e lelei i le taeao,
  4. Afai e te lagona le le fiafia, lagona le le mautonu pe le lelei, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

E mafai ona e siaki le suka e aunoa ma le tuua o le fale. Ua lava le i ai o se mea e taʻua o le glucometer. Ae e te leʻi tui lou tamatamailima, e tatau ona fufulu fufulu ou lima i se fasimoli. O le afaina muamua e le talafeagai mo le faamaoniga, o le lona lua e tatau ona suʻeina. Afai ei ai se manaʻoga e faia se suʻega lona lua, e fautuaina e faia se punopilo i luga o le isi tamatamailima ina ia aloese ai mai le faʻaogaina o le inflammatory.

Laʻau maualalo

A o suʻesuʻeina se numera tele o tina faʻamoemoe, o lona uiga o le faʻaitiitia o le kulukose e le masani. Afai e tuʻuina ifo, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi. E le o se mea e sili atu ona lamatia nai lo le faaopoopo. O se faʻalavelave faʻaleaga faʻafuaseʻi e tupu mo mafuaʻaga e pei o le le lelei o meaai paleni, televave o le maʻi, gasegase ogaoga i le amataga.

O le pancreas e maua ai le inisalini i se sili atu le lapoa nai lo le mea e tatau ai, ma e maua ai e le tino sina suka itiiti. O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le hypoglycemia ua faia. O le faailoga autu o lenei tulaga e maualalo le kulukose.

O meaʻai e le masani ai, malologa umi i le va o 'aiga, vaega laiti - o le mea lea e vave vave pe mulimuli ane mafai ona faʻaosoina ai faʻaaliga faʻapitoa. O le tino e leai se suka. O lapisi e aofia ai meaai maualalo-kalori e afaina ai le manuia lautele. E leai se malosi o se tagata, vave ona vaivai. O le mea lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i meaai lelei ma lelei.

O le mea moni e pei o le faasolosolo umi o le taumafa o mea suamalie suamalie o le a le faasaoina ai le tulaga o mea. O le mea moni e faapea, o se naunauga mo le suamalie, o se insulin hormone e malosi lona fausiaina, lea e fesoasoani e sili atu ai le gaosia o le suka. E i ai se oso i le toto kulukose, o lona aofaiga o loʻo faʻaitiitia. O le moe malo e avea ma masani i lenei tulaga. Toe iai foi se manao e ai sina suamalie suamalie.

E maualalo le suka o le toto i tagata o loʻo punouai i taaloga faʻapolofesa. Gaoioiga faaletino tele e fesoasoani i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le kulukose. Afai, e tusa lava pe a maeʻa, e le manaʻo se fafine e tuu le aʻoga, e fautuaina e fai mo le leai o le suka ma vitamini faapitoa. E sili le feutagai ma lau fomaʻi-fomaʻi e uiga i lenei mea.
Alcoholic, o mea inu suamalie carbonate e fesoasoani i le paʻu mataʻutia i le kulukose. I le taimi lava e uma ai le taumafataga, e maualuga le maualuga o le suka, ae a mavae se taimi puupuu, ona amata lea ona lagona le vaivai ma le le fiafia. O se faʻamaoniga mautinoa lenei o le faʻaititia o le suka.

Le maualuga o le suka e afaina ai le fomaʻi

I le taimi lava e maeʻa ai ona maua se taunuʻuga lelei ile suʻega ole fale, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le suka i le toto. Faʻaitiitia le suka, pei o le suka maualuga, o loʻo faʻaalia ai se faafitauli ogaoga. E tele mea leaga e le lelei, e tatau ona e iloa ma tausia se vaeluagalemu. Ole maualuga o le kulukose, ma le leai o se mea, e aʻafia ai le afaina o le pepe. Afai e maualuga le fua, e tatau ona e faʻaitiitia. Afai e maualalo tele - faʻaopoopoga, ma naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai.

Faatasi ai ma se faaletonu o lenei vailaau, ua leiloa le fetus i le tele o meaʻai e manaomia. O lenei mea e mafua mai i aʻafiaga e pei o le faʻalavelave faʻalavelave i le tino o le endocrine, e maualalo le mamafa o le fanau. O ia tamaiti e masani ona fananau mai, vave ma vaivai.

Pe a feagai ma se faʻafitauli, e fautuaina e tusi se meaʻai i aso uma. O le lisi e tatau ona aofia ai oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga sili ona maualalo. O taumafataga masani ma le lisi saʻo o se fofo sili lea. E faʻailoa e le tino ia meaʻai umi, ma o taimi masani e le maua ai se avanoa e faʻaitiitia ai le suka. O le gaosiga o le inisalini o le a tupu i le masani, ae le o se mea e le masani ai.

E toatele e manatu e manatu faatauvaa i le tulaga lamatia o le toto toto. Afai o loʻo iai se tulaga faapena, e tatau ona e matua aʻafia ma talanoaina se fuafuaga o le gaioiga ma lau fomaʻi. A aunoa ma ni taimi talafeagai, o taunuuga e mafai ona avea ma mea e sili ona le fiafia, o le faapau pepe e aunoa ma se taimi. E taua tele le faatumauina o le suka masani. E manaʻomia foʻi le faasaʻoina. Mo faamoemoega e puipui ai, e fautuaina e faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer, ma aso uma e pulea ai le faʻaogaina o le kulukose. E faigofie le masini e faʻaaoga i le fale.

O le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto o se tina i le lumanaʻi e lamatia mo siama o le placental ona e mafua ai ona matua. O faʻasologa o le placenta o se auala tuusaʻo i le hypoxia poʻo le maliu foi o le tamaititi. O loʻo i ai le tele o isi faʻafitauli faigata: faʻamaʻi o le tau, polyhydramnios, faʻalavelave faʻaalia o le fetus.

Fautuaga Faapitoa

Mo se maitaga saogalemu, e fautuaina e te mulimulitaʻi i faatonuga uma a le fomaʻi, aemaise lava i mataupu o le maualalo o le kulū aʻo leʻi fausiaina. O le faafitauli e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le foia. O le fomaʻi o le a faʻamatalaina auiliili pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo le mita ma i le a le taimi sili atu ona lelei e fai ai. O mataupu taʻitasi e taʻitasi. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau i tina maitaga ona misia se suʻesuʻega faʻatulagaina ma isi siaki ma taualumaga taua.

O meaai lelei e tatau ona faʻavae i luga o mea taumafa e maualalo le faʻasologa o fuainumera. Lelei e sili atu le aloese mai le taumafataga, ina ia aua neʻi faʻaalia oe lava ma le tamaititi i se tulaga le lelei. E tatau foi ona lafoai meaʻai gaʻo ma falai. O aso nei, e mafai ona faʻatau mai fualaau faisua ma fualaau faisua i le supermarket i soo se taimi o le tausaga. E sili ona lelei le taulaʻi i iʻa ma meaʻai.

E taua le manatuaina o le numera o le fili o se mea e sili ona fiafia i ai tagata uma. Soʻo se vailaʻau faʻamalosi, aemaise lava i latou e faigofie ona faʻaaogaina, e tatau ona faʻamalo. Mo se tamaitai i se "tulaga manaia" e fautuaina e alu i aso uma, e pei o isi gaoioiga faaletino atonu e mamafa tele. Ae maise lava ae leʻi oʻo ile maʻitaga, e leʻi alu le fafine mo taaloga. E taua le faʻaalu pea, mataʻituina meaʻai. O le lisi saʻo ma le faʻafetaui lelei o taʻaloga o le a fesoasoani e aloese mai le maualalo o le kulūkose ma le mamafa o le mamafa.

Suga i fafine maʻitaga

Ole fua ole kulukose i totonu o le toto e fuaina i le lita i le lita. I le maʻitaga maʻitaga, o le suka o le suka e 5.8 mmol / lita pe a iai se pa mai se vein ma mai le 4.0 i le 6.1 mmol / l pe afai e maua le suʻesuʻega mai se tamailima. E mafai ona faatagaina sina faʻaititia o le kulukose, aua e mafai ona tupu i taimi o suiga o le tino i le tino ona o le atuatuvale poʻo le mamafa. Afai o se suʻesuʻega faifai pea mo le hemoglobin glycini na faʻaalia ai se maualuga maualuga o hormones, ona tuʻuina atu lea i le fomaʻi se mafuaaga e iloa ai se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi.

O lenei togafitiga e mafua ai le gaosia o le tele o hormones e le tino ua maitaga. E mafua ai ona taofia le gaosiga o le inisalini, lea e malepe ai le suka. O le le lava o le hormone e taʻitaʻia ai i le sili atu o le kulukose ma, o se taunuuga, i le le lava o le malosi e tatau ai mo le tuputupu aʻe o le tamaititi ma le taua o le tino o le tina. E le ulu le suauu i totonu o siama ma e le malepelepe, o se taunuuga o le tino o le fafine ua maua ai le malosi fiaai i le taimi o le maitaga.

Suʻe toto i le taimi o le maitaga

O le tina o loʻo faʻamoemoe i le gasologa o le maʻitaga mo le umi o le maʻitaga ua faʻataʻitaʻiina le lua suʻega - pe a faamauina o ia ma i le 30 vaiaso. Ae o le auiliiliga e aveesea mai le tamatamailima, ae afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona ave le toto, ona mafai lea ona maua mai le sao saʻo mai toto toto. Afai e lagona e se fafine le maʻi aʻo leʻi faia le suʻega, ona le fautuaina lea o se suʻega i lenei aso. I le avea ai o se tulafono, o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina le suʻega i le aso e sosoo ai, ma ua fautuaina e maua e le fafine maʻitaga se malologa lelei. Ina ia mafai ona maua le maualuga o le taunuuga, e tatau ona matauina ni aiaiga se tele:

  • aumai le toto i luga o se manava gaogao i le taeao,
  • e le mafai ona e fufulu ou nifo ma faʻaaoga le kuki aʻo leʻi alu i le falemai, aua o loʻo iai le suka,
  • e le manaʻomia le suia o le taumafataga i ni nai aso ao lei faia le suʻesuʻega, aua o le a aafia ai iʻuga,
  • ave le meaai pe a ma le 8 itula aʻo leʻi alu i le fomaʻi,
  • e mafai ona e inuina vai, ae na o le inu e aunoa ma le kesi.

Toa maualuga i le maitaga

O le tele o fomaʻi e talitonu o le glucose indicator i le taimi o le maitaga e 6.9 - e le o se mafuaaga e popole ai - i lenei tulaga, e mafai ona tatou faʻamoemoe mo le faʻamautuina pe'ā uma le fananau. Ae peitai, afai e maualuga le suka mai le 7.0 mmol / L pe sili atu, ona faia lea o le siama o le "maʻi maʻisuka". O lona uiga o le faʻamaʻi o le fafine o le a tumau pe a mavae le fanau mai o le tamaititi, ma e tatau ona faʻaauau togafitiga.

E i ai le maualuga o le toto toto aʻo maʻitaga mo ni mafuaaga:

  1. O fatugaʻo e tatau ona galulue i se faʻaleleia atili o tulaga, o lea latou te le maua ai le taimi e faʻasaʻo ai se faʻaopoopoga o le kulukose.
  2. O le le mafaamatalaina i le tala o le hormonal e mafai foi ona faaosofia ai le faateleina o le toto i le taimi o le maitaga.
  3. O se avega tele i luga o le pancreas e mafua ai le maʻisuka faʻamaʻi, lea i le tele o mataupu e pasi 2-6 vaiaso talu ona fanau mai.
  4. O le maualuga o le kulukose e mafai ona faʻavevelaina ai faʻamaʻi o le endocrine polokalama, afua o le fatu po o le ate aʻo leʻi maʻitaga.

O lenei maʻi e masani lava ona maua mai i se foliga malie. Ae ui i lea, o nisi o faailoga e tatau ona mataala ai le fafine maʻitaga, ma mulimuli ane e manaʻomia e se fafine se fomaʻi. Faatasi ai ma:

  • faafitauli faʻaaliga
  • fia inu pea
  • faʻasauāina e le aunoa le fiaai,
  • maualuga le toto maualuga
  • vaivaiga lautele, moe malolo,
  • masani ma nisi taimi e le puleaina.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga

Afai o se fafine e maualuga maualuga le suka pe a ave se pepe, o le mea lea, e tusa ai ma fuainumera o fuainumera, o faʻatafunaga tuusaʻo e tupu i tulaga uma lona tolu. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le vave o le matua o le placenta, o ona vaa ua faʻaleagaina ona o le sili atu o kulukose. O se taunuuga o lenei mea matautia, o le fetus e maua ai meaʻai ma o le okesene e maualalo.

O le le lelei o le aʻafiaga o le maʻisuka e faʻaalia i le maualuga o le lamatiaga o le toxicosis, lea o loʻo faamatalaina i le edema, sili atu le mamafa, fomaʻi o le fetal, ma faʻateleina le toto. O fafine e maualuga le suka e masani ona atiaʻe:

  • polyhydramnios
  • fusi faʻata,
  • faʻanoanoa vaaia
  • toe faʻataʻapeʻapeina,
  • faʻamaʻi pipisi
  • loto vaivai.

Taunuʻuga mo le tamaititi

O le fetus ma se maualuga o le kulukose i le toto o le tina e atiina ae ai ni maʻi e taʻua o le maʻi o le maʻisuka. O le tulaga e aofia ai le lapoa lapoa o le pepe, pe a oʻo i le taimi muamua le pepe i le mamafa i le lona lua o masina o le maitaga e tusa ai ma le faʻasologa. I le avea ai o se tulafono, i le taimi o le fanau mai, o lona mamafa e sili atu i le 4 kilokalama. O le mamafa o le tino e mafai ona mafua ai le manua o le pepe.

I le maʻisuka tina, o le pepe e masani ona i ai ni faaletonu pe a uma ona fanau mai: gasegase skeletal, maʻi o le faiʻai, faamai o le cardiovascular ma le genitourinary system. Faʻapenaina o le mama e mafua ai le oti i le manava poʻo le vaiaso muamua o le olaga. Ona o le le lelei o le gaioiga o le ate ma le totoga, o le tulaga lamatia o le faatupuina o le tino o le hypoglycemia i le taimi o le fanau mai ua faateleina.

E faʻafefea ona maualalo le suka

O le galuega autu a se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamamafa o le faatumauina o le toto suka masani. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se suʻesuʻega masani, o le vavaeese mai le taumafataga o meaʻai ei ai se faasinomaga maualuga. O aso uma e savali ai i le ea fou ma le gaioiga faaletino e manaʻomia. Afai o nei fuafuaga e le fesoasoani, ona faatonuina lea e le fomaʻi togafitiga e maualalo ai le suka. I le taimi o le maʻitaga, na o fualaau oona e maua ai le insulin i le ituaiga o injections e talafeagai. O le tele o pulega ma fuataga ua fuafuaina e le endocrinologist i tulaga taitasi.

O oloa autu o le kulukose o ni mea e gaosia ai gaʻo, o lona uiga o se meaai e maualuga le suka i le taimi o le maʻitaga e tatau ona tapulaa. Afai e te aveesea mai le lisi, o le maualuga o le kulukosesese i le taimi o le maitaga o le a le matauina. O meaai e tatau ona tamaoaiga i vitamini ma maualalo i calorie. O le mulimuli i le taumafataga o se avanoa lelei e le gata ina faʻaititia ai le suka, ae ia aveese ai foi le mamafa o le mamafa ma faʻatuina le metabolism.

E tatau ona e 'ai i taimi uma, vaevaega, 5-7 taimi i le aso, i ni vaega laiti. Pe a fatuina se taumafataga, e tatau ona gauai atu i faʻamaʻi faʻamaʻi o le fafine maʻitaga ma lona malosi i aso uma. O tulafono autu o le taumafa mo le kulukose maualuga:

  • aua e te soona fai,
  • aua le 'ai i le po,
  • aua le inu ava malosi
  • aua le faaaogaina mea suamalie,
  • faaaoga fualaau mamago nai lo meaai suamalie.

Mea faasaina mo le hyperglycemia:

  • Pulu tao
  • Fale faʻafiafia
  • ice koko kulimi sukalati
  • siamu, siamu, suka,
  • meaola manu
  • taumafa vevela
  • marinades, mea manogi, ulaula,
  • vine, apricot maroke, fig, aso, paʻu,
  • fualaau 'aina ei ai le maualuga o meaʻai ole polotini faigofie: avoka, faʻi ma isi.

Faataʻitaʻiga mo le aso e tasi:

  • 'aiga o le taeao: oatmeal ma le 1 tsp. meli ma le afa o apu, lauti tiamata ma susu,
  • 'aiga o le aoauli: omelet ma le 1 fuamoa, tomato ma salakeke salati, se fasi falaoa falaoa,
  • taumafataga o le aoauli: iʻa vevela, iʻa falalati, salati kukalati salati, moli,
  • aoauli i le aoauli: sisi falaoa, suanila,
  • 'aiga o le afiafi: o se ipu maligi o le gaʻo lefir, se fasi falaoa atoa.

Sugar Reducing Products

Fualaau o le sana: buckwheat, oatmeal, ma sana o le a fesoasoani e faʻamamaʻa le tino i vitamini ma maualalo le toto suka. E iai le lipotropic o le Millet porridge e fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa i le taimi o le maitaga. Faʻafetai i lona faʻaaoga soo, o le gaosiga o le inisalini e faʻapitoa. O se tasi o oloa sili ona lelei mo le maʻisuka o le siama o le saito. Latou te galue e avea o se faʻamalosiga, faʻafouina ma toe faʻaleleia.

O fualaau susu o le fefiloi fefiloi e aoga. I le taimi o le maʻitaga, ua fautuaina e faʻaaoga meaʻai susu ma le maualalo o le pasene o mea gaʻo. O susu susu, falaoisi, yogurt, kefir e faigofie ona ufiufi ma faʻamaonia le microflora o le intestinal. O le meaai sili ona suamalie mo le maʻisuka o oloa susu ia ma le faʻaopoopoga o fua. O iʻaʻai ma iʻa e vave faʻaitiitia le suka. Faatasi ai ma fualaau faisua, ua fautuaina e faalagolago i le:

  • eggplant
  • Tomato
  • kukama
  • Ierusalemaichokei
  • failaʻau
  • broccoli
  • paka
  • greens
  • logo ata
  • zucchini.

Gaoioiga faaletino

Afai ei ai le faateleina o le suka o le toto i le taimi o le maitaga, ona faʻataʻitaʻiina lea o le faamalositino o le tino e faʻafaigofie ai le kulūkose. E mafua lenei mea i le vave faʻavaveina o sela o le tino ma le okesene aʻo faʻagasolo i le tino. Aerobic i le taimi o le maitaga e faʻateleina ai le metabolism, faʻaitiitia le faʻaalia o vave ma tuai ona faʻamaʻi, faʻamalosia le puipuiga o tamaitai. Aʻo leʻi amataina soʻo se ituaiga taʻaloga, e taua tele le feutagai ma lau 'auʻaunaga soifua maloloina. E tatau ona manatuaina afai e maua le suka i le taimi o le maitaga, e mafai ona e faia i aso uma, ae ia maualalo le malosi.

O taʻaloga uma e tatau ona faʻagasolo ma e le tatau ona tupu ai le manava. I le taimi o le maitaga, e le mafai e se tasi ona faia ni paʻu malosi o le tua, o ni mea e sili ona leaga, osooso, faʻaloʻo ma fetogi vae. Taʻaloga ua fautuaina mo fafine maʻitaga ei ai le suka maualuga:

  1. Vaa I le taimi e nofo ai i le vai, o tagata musika uma lava e aoaoina lelei, o le avega i luga o le uaea e faʻaitiitia, ma o le soifua maloloina atoa ua faʻaleleia.
  2. Pilates. E faʻaleleia ai le toto i le placenta ma le fetus, e faʻamalosi ai maso o le tina faʻamoemoe i le vaega o pelvic.
  3. Yoga Faʻaleleia le malologa o le tino ma le mafaufau (sei vagana ai mea faigata).
  4. Fepetipolo. O faamalositino e faia i luga o se polo faapitoa. Latou te saofagā i le faʻavaivaia o le mamafa, o se faʻauiga tumau lea i maualuga maualuga o kulukose, faʻaleleia le soifua manuia lautele, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi ile pito i lalo.

Le aoga ma le aoga o le kulukose i le taimi o le gaioiga

Glucose o loʻo i ai i totonu o le toto o tagata uma, o loʻo i totonu ia te oe le liliu mai o masini gaʻo i totonu o le tino. Glucose o loʻo i ai i mea suamalie uma, i le malolo, meli, ma isi. E le gata i lea, o le toto toto i le taimi o le maʻitaga e faʻatulafonoina e ala i faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, o mea faʻasolosolo e faatonutonuina le maualuga o le suka i totonu o le tino. A maeʻa ona taumafa meaai sugary, o le maualuga o le suka o le toto e faateleina, lea e maua ai le tino se faailoga mo le gaosia o le insulin hormone, lea e fesoasoani i le kulukose ina ia gauai atoatoa i le faʻaaogaina o le kulūkose ma faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le insulin hormone e fesoasoani foi i le tino e fausia ai faleoloa glucose mo le taimi mulimuli ane.

E mafai ona e suʻesuʻeina le kulūkose i totonu o suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo poo mea faʻapitoa faʻapitoa ile fale - glucometers. O toto toto e aoina i le taeao i luga o se manava gaogao. O le toto, e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le taimi o le maitaga, e mafai ona ave uma mai le capillary i luga o le tamailima ma mai se vein. E le gata i lea, o fafine maʻitaga latou te filifilia le suka. Pe a ulufale atu faleʻava i le fausaga o le tino, e vaevaeina i ni vaega se lua.

  • O le tasi vaega o loʻo avea o se punaoa o meaʻai mo le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi ma le tino, o lona uiga, mo le tino atoa. O se galuega taua lenei, aua a aunoa ma ni mea e gaʻo ai o tatou tino o le a le mafai ona faʻatino atoatoa.
  • O le vaega lona lua o mea inu oona o loʻo i ai se tulaga le lelei, o loʻo teuina i totonu o le ate. Ae o iina ua liua i latou i se glycogen polysaccharide, lea e mulimuli ane alu i isi ituaiga.

Pau lava le mea e mafai ona maualalo ai le suka o le insulin. E maua mai i le pancreas, ma i totonu o le maʻitaga maʻitaga, o le mea e aofia ai lenei hormone e faʻapupulaina. Talu ai e manaʻomia tele e le tamaʻitaʻi le malosi pe a maʻitaga, e manaʻomia uma le kulukose ma le inisalini.

Afai ole gaosia o le insulin i le le lava o mea, ona amata lea ona faateleina le maualuga o le kulukose i le toto, lea e le manaomia mo le aveina o tagata. O le maualuga maualuga o le suka e manatu o se faailoga matautia mo tina maitaga, ae o le kullucose e le o se mea lelei mo se fafine maʻitaga, faʻapea foi le atinaʻeina o le fetus. O le mea lea, e taua le tausisia o le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga i lalo o le puleaina pea.

Gaoioiga masani

O se mea e pei o le kulukose i le taimi o le maitaga i le tulaga masani e tatau ona naʻo le 3.3-5.5 mmol / l. O le tapulaa maualuga e mafai ona faatagaina e 6 mmol / l. Afai e faateleina le faailoilo, o lona uiga e taʻu mai ai le le atoatoa o le inisalini poo le hyperglycemia. O lenei tulaga e manaomia ai le vaavaaiga faafomai. Tuuina atu e faapea o le tala o le hormonal i le taimi o suiga o suiga, o eseesega e tupu i le kulūkose.

O suiga iloga i le sugar sugar can indicate the development of situations of pathological conditions, ma o se suʻesuʻega o nei faailoilo e faʻaogaina i luga o faiga faʻavae mo le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia ona faia e le aunoa. O se isi mafuaaga mo le taitaia o le suʻesuʻega o le galala e le mafai ona faʻavelaina poʻo se gaosiga gaosi i totonu o le vevela o le tautala, faʻateleina le faanatinati faʻafuaseʻi poʻo le faʻateleina o le mama, vaivai faifaipea poʻo tele le vaivai.

O le mea masani, o le suauʻu maualalo e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga o le tino, e aʻafia ai le faʻaogaina o le galuega a isi faʻalapotopotoga faʻapitoa po o okeni e amata ona faʻalavelaveina. Afai ei ai le pepe a le tagata maʻi, ona tatau lea ona ia mataituina ia le suka o le suka toto e aunoa ma le toilalo, aua o lenei vailaʻau e aʻafia ai le tulaga o le tino o le tina, ae o le atinaʻeina foi o le fomaʻi.

Sugar research

E masani lava o le faʻamaʻi muamua mo le suka o le toto o loʻo faia e se fafine i le taimi muamua ile feiloaiga mo se vaitau 8-12 vaiaso. Afai e iai se mea ua vaʻaia, ona faʻasolosolo lea o le suʻega lona lua, o le toto e mafai ona puʻeina uma ma le vevela. E mafai ona faʻataʻitaʻiina mo suka ma mimi. Afai o mea uma e masani ai, o lona lua o suʻesuʻega e fuafuaina mo le 28-30 vaiaso. Ina ia mafai ona faʻatuatuaina faʻamaufaʻailogaina, e tatau ona matua tausisia tulafono mo suʻega suʻega:

  1. E manaʻomia lou suʻeina o le biomaterial i le taeao i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi suʻeina, e mafai ona e 'ai na o le 8 itula, ma a maeʻa ona faʻatagaina e inu naʻo le inu vai,
  2. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e malolo, toʻafilemu, lava le moe,
  3. Afai e te aʻafia i maʻi laiti poʻo le faʻalavelave o le soifua maloloina lautele, e tatau ona logoina le tagata vaʻaia e uiga i lenei mea i le isi suʻesuʻega faʻatulagaina,
  4. Talu ai o le gaoioiga faʻaletino e faʻaitiitia ai le kulūkose, e tatau ona lafoai le gaioiga faaletino aʻo leʻi suʻeina.

E faigofie ona e suʻeina oe le suka. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai glucometers. Pau naʻo lou fufuluina o ou lima i se fasimoli ma atigi lou tamatamailima. E te le manaʻomia le ave muamua o le mataua, mo le suʻesuʻega e te manaʻomia se pau lua. Afai e te manaʻomia le toe suʻega i se taimi puupuu talu mai le taimi muamua, faʻaaoga se isi tamatamailima, o lea e mafai ai ona e aloese mai le afaina o le manua.

Laʻau maualalo

O le maualalo o le kulukose i le taimi o le gaioiga e seasea lava. O ia suiga mai le masani e mafai ona tupu ona o le ogaoga o le toxicosis, le le atoatoa po o le le maloloina o mea taumafa o le maʻitaga maʻi, ma le tele naua o le faaletonu o le lumanai. E masani lava ona faʻaitiitia le suka pe a faʻavaveina le gaʻo o le insulin i le mea e manaʻomia, ma e le lava le suka i totonu o le tino. Ua taʻua e fomaʻi lenei tulaga o le hypoglycemia, ma o lona faailoga autu o le le lava o le kulukose i totonu o le toto.

O le umi o vavave umi i le va o 'aiga e mafai ona faʻaosoina se osofaiga o le tino, ao le tina e' ai i ni vaega laiti, o se taunuuga o ia taumafataga, o faʻamalosi uma lava o loʻo faʻaaogaina pe a maeʻa ni nai itula talu ona maua, ona amata ai lea ona pagatia le tino mai le suka. E le gata i lea, o meaai maualalo-calorie e mafai ona faʻaitiitia ai le suka. I se tulaga faapena, e leai se malosi o le tino ona o le le paleni o meaai.

O le masani ona 'ai i laʻau suamalie ma isi mea e sili ona maualuga le faʻaogaina o meaʻai e mafua ai le faʻateleina o le kulūkose i le tino, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le gaosiga o le insulin, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le suka maualuga. O se taunuuga, o le kulukose e amata ona paʻu vave, lea eo mai faatasi ma le momoe ma vaivaiga, o se lagona o le vaivai ma le naunau e 'ai se mea suamalie.

O le suka maualalo o le toto e mafai ona mafua mai i le malosi o toleniga i taaloga poʻo le malosi faʻaletino. Afai e le mafai e se fafine ona teena aʻoaʻoga e oo lava i taimi o le gaioiga, lea e masani ona matauina i taimi o taʻaloga faapolofesa, ona tatau ai lea ona tuʻuina atu i le tino ni faʻaopoopoga o meaʻai e pei o le ascorbic acid ma le kulūkose, ma isi foi mea faapena. Ioe, i le taimi muamua o le a tulai maualuga le kulukose, aua o na meainu e tele i le suka, ae o le taimi lava lena o le vaivai vaivai ma le vaivaiga o le a avea ma faamaoniga atili ua tuu i lalo le kulukose.

E faʻapefea ona afaina le glucose i le gaioiga

Mo tina o le lumanai, e taua tele le mataʻituina o fua o le kulukose, talu ai o lona faʻaitiitia e le itiiti ifo le lamatia nai lo le faateleina, aua o nei faailoga e afaina ai le tulaga ma le atinaʻe o le tamaititi. Afai e le lava le kulukose i totonu o le toto, ona matelaina ai lea ole tino ole fetal i le aofaiga talafeagai. I se tulaga faapena, e masani ona fananau mai pepe i se paʻu mamafa, o le fanau mai vave, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa o le endocrine.

Mo le puipuia o le paʻu poʻo le faaumiumi o le paʻu i le kulūkose, e fautuaina ai se fafine e faʻaaogaina le tele o meaʻai i le taimi o le gaioiga, ae i le taimi lava e tasi e faʻaaoga ai meaai e maualalo le faasinomaga igoa, aua o le a tele se taimi e teu ai. O le mea lea, o le kulukose o le a ulufale atu i le tino ma le toto i se fuataga i luga ole fua, i ni vaega laiti, o le a taofia ai le faateleina o le suka ma faasaoina ai le tino mai le manaʻoga e faʻaleleia le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini.

O eseesega eseese o faailoilo mai le masani e mafai ona faaosofia ai le le mafaamatalaina o taunuuga mai se laʻititi laʻititi i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, i le tuusaʻo faʻafuaseʻi, o le mea lea, e tatau ai ona ave lenei faailo ma le ogaoga. E taua le mataituina ma le totoʻa o faailoga o le kulukose ma puipuia ai e le gata o latou faaitiitia, ae ia faateleina foi. Afai o le tagata gasegase ao lei amataina le gaioiga ua galo ese le suka mai le masani, ona fautuaina lea e faatau se glucometer ma siaki i aso taitasi le maualuga o le suka i le toto.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faateleina o le kulukose pepa e mafai ona faʻavevelaina ai le matua o le masini placental, lea e matautia i le hypoxia, ona maliu ai lea o le fetal. Ua faamaonia e faapea i le sili atu ma le 60% o tagata gasegase i le gasegase o le faateleina o le kulukose, o le polyhydramnios e atiina ae, faapea foi ma faailoga o le hypoxia, le fetaui lelei o le tamaititi, le taofiofia o le uaea ma isi mea sese.

Fautuaga aoga

Ina ia aloese mai le le lelei ma le matautia o taunuuga mo le fomaʻi ma le gasegase ia te ia lava, e tatau lava i le gasologa o le gaioiga e mataituina ai faailoga o le suka i totonu o le toto o se fafine maʻitaga. O aso tonu o le suʻesuʻega, faʻapea foi ma a latou numera, e filifilia e le fomaʻi-fomaʻi. O le mea lea, e le fautuaina tamaitai e faaseʻe suʻesuʻega faʻatulagaina ma suʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe.

Tina e tatau ona mulimuli i mataupu faavae o se taumafataga lelei, aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai ma le maualuga maualuga o faʻamaumauga. O lapisi e tatau ona lafoai, faʻapea foʻi ma le taumafaina o meaʻai suamalie po o meaʻai faʻavela. E fautuaina e le au atinaʻe fafine maʻitaga ia latou 'ai soo, ae i ni vaega laiti. Taulai i fualaau faisua fou ma meaʻai ma iʻa.

E le gata i lea, e le tatau ona aveʻesea mama i le suamalie suamalie, lea e aʻafia i le ituaiga o vailaʻau faʻamalolilo faigofie. E tatau ona tuʻuina atu i le tino le gaioiga faʻaletino, ae naʻo le faʻalelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tina ona savali atili, aemaise lava ao leʻi alu e moe i le po. E taua tele le mataʻituina o lou lava mamafa, e puipuia ai le sili atu o le faʻatulagaga, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Afai o loʻo maitauina e se fafine maʻitaga mataupu faavae soifua maloloina i meaʻai, ona leai ai lea o ni faʻafitauli e maua ai le suka i le taimi o le gaioiga, ma o le a leai foi ni mea e ofo ai ma le mamafa.

O le lamatiaga o le faʻaitiitia o le kulukose i le taimi o le maitaga

Afai o le toto o le kulukose o le toto e faʻaitiitia i totonu o se maʻitaga maʻitaga, e taua tele le feutagai ma se fomai, aua o lenei faailoga e taua pe a fai. O le suka maualalo i le taimi o le maitaga e mafai ona afaina ai le tulaga o le fomaʻi ma le maʻi o ia lava. A uma mea uma, o le kullukose e avea o se mea e maua ai meaai mo vailaau-faʻamaʻi tino uma e tupu i le tino o le maʻitaga. Na te fafagaina le kulukose ma le fetus, o le mea lea, o ona faailoga e matua taua lava ma e siakiina i le tele o taimi i le taimi atoa o le gaioiga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Glucose o loʻo i ai i totonu o le toto o tagata uma, o loʻo i totonu ia te oe le liliu mai o masini gaʻo i totonu o le tino. Glucose o loʻo i ai i mea suamalie uma, i le malolo, meli, ma isi. E le gata i lea, o le toto toto i le taimi o le maʻitaga e faʻatulafonoina e ala i faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, o mea faʻasolosolo e faatonutonuina le maualuga o le suka i totonu o le tino. A maeʻa ona taumafa meaai sugary, o le maualuga o le suka o le toto e faateleina, lea e maua ai le tino se faailoga mo le gaosia o le insulin hormone, lea e fesoasoani i le kulukose ina ia gauai atoatoa i le faʻaaogaina o le kulūkose ma faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le insulin hormone e fesoasoani foi i le tino e fausia ai faleoloa glucose mo le taimi mulimuli ane.

E mafai ona e suʻesuʻeina le kulūkose i totonu o suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo poo mea faʻapitoa faʻapitoa ile fale - glucometers. O toto toto e aoina i le taeao i luga o se manava gaogao. O le toto, e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le taimi o le maitaga, e mafai ona ave uma mai le capillary i luga o le tamailima ma mai se vein. E le gata i lea, o fafine maʻitaga latou te filifilia le suka. Pe a ulufale atu faleʻava i le fausaga o le tino, e vaevaeina i ni vaega se lua.

  • O le tasi vaega o loʻo avea o se punaoa o meaʻai mo le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi ma le tino, o lona uiga, mo le tino atoa. O se galuega taua lenei, aua a aunoa ma ni mea e gaʻo ai o tatou tino o le a le mafai ona faʻatino atoatoa.
  • O le vaega lona lua o mea inu oona o loʻo i ai se tulaga le lelei, o loʻo teuina i totonu o le ate. Ae o iina ua liua i latou i se glycogen polysaccharide, lea e mulimuli ane alu i isi ituaiga.

Pau lava le mea e mafai ona maualalo ai le suka o le insulin. E maua mai i le pancreas, ma i totonu o le maʻitaga maʻitaga, o le mea e aofia ai lenei hormone e faʻapupulaina. Talu ai e manaʻomia tele e le tamaʻitaʻi le malosi pe a maʻitaga, e manaʻomia uma le kulukose ma le inisalini.

Afai ole gaosia o le insulin i le le lava o mea, ona amata lea ona faateleina le maualuga o le kulukose i le toto, lea e le manaomia mo le aveina o tagata. O le maualuga maualuga o le suka e manatu o se faailoga matautia mo tina maitaga, ae o le kullucose e le o se mea lelei mo se fafine maʻitaga, faʻapea foi le atinaʻeina o le fetus. O le mea lea, e taua le tausisia o le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga i lalo o le puleaina pea.

O se mea e pei o le kulukose i le taimi o le maitaga i le tulaga masani e tatau ona naʻo le 3.3-5.5 mmol / l. O le tapulaa maualuga e mafai ona faatagaina e 6 mmol / l. Afai e faateleina le faailoilo, o lona uiga e taʻu mai ai le le atoatoa o le inisalini poo le hyperglycemia. O lenei tulaga e manaomia ai le vaavaaiga faafomai. Tuuina atu e faapea o le tala o le hormonal i le taimi o suiga o suiga, o eseesega e tupu i le kulūkose.

O suiga iloga i le sugar sugar can indicate the development of situations of pathological conditions, ma o se suʻesuʻega o nei faailoilo e faʻaogaina i luga o faiga faʻavae mo le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia ona faia e le aunoa. O se isi mafuaaga mo le taitaia o le suʻesuʻega o le galala e le mafai ona faʻavelaina poʻo se gaosiga gaosi i totonu o le vevela o le tautala, faʻateleina le faanatinati faʻafuaseʻi poʻo le faʻateleina o le mama, vaivai faifaipea poʻo tele le vaivai.

O le mea masani, o le suauʻu maualalo e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga o le tino, e aʻafia ai le faʻaogaina o le galuega a isi faʻalapotopotoga faʻapitoa po o okeni e amata ona faʻalavelaveina. Afai ei ai le pepe a le tagata maʻi, ona tatau lea ona ia mataituina ia le suka o le suka toto e aunoa ma le toilalo, aua o lenei vailaʻau e aʻafia ai le tulaga o le tino o le tina, ae o le atinaʻeina foi o le fomaʻi.

E masani lava o le faʻamaʻi muamua mo le suka o le toto o loʻo faia e se fafine i le taimi muamua ile feiloaiga mo se vaitau 8-12 vaiaso. Afai e iai se mea ua vaʻaia, ona faʻasolosolo lea o le suʻega lona lua, o le toto e mafai ona puʻeina uma ma le vevela. E mafai ona faʻataʻitaʻiina mo suka ma mimi. Afai o mea uma e masani ai, o lona lua o suʻesuʻega e fuafuaina mo le 28-30 vaiaso. Ina ia mafai ona faʻatuatuaina faʻamaufaʻailogaina, e tatau ona matua tausisia tulafono mo suʻega suʻega:

  1. E manaʻomia lou suʻeina o le biomaterial i le taeao i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi suʻeina, e mafai ona e 'ai na o le 8 itula, ma a maeʻa ona faʻatagaina e inu naʻo le inu vai,
  2. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e malolo, toʻafilemu, lava le moe,
  3. Afai e te aʻafia i maʻi laiti poʻo le faʻalavelave o le soifua maloloina lautele, e tatau ona logoina le tagata vaʻaia e uiga i lenei mea i le isi suʻesuʻega faʻatulagaina,
  4. Talu ai o le gaoioiga faʻaletino e faʻaitiitia ai le kulūkose, e tatau ona lafoai le gaioiga faaletino aʻo leʻi suʻeina.

E faigofie ona e suʻeina oe le suka. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai glucometers. Pau naʻo lou fufuluina o ou lima i se fasimoli ma atigi lou tamatamailima. E te le manaʻomia le ave muamua o le mataua, mo le suʻesuʻega e te manaʻomia se pau lua. Afai e te manaʻomia le toe suʻega i se taimi puupuu talu mai le taimi muamua, faʻaaoga se isi tamatamailima, o lea e mafai ai ona e aloese mai le afaina o le manua.

O le maualalo o le kulukose i le taimi o le gaioiga e seasea lava. O ia suiga mai le masani e mafai ona tupu ona o le ogaoga o le toxicosis, le le atoatoa po o le le maloloina o mea taumafa o le maʻitaga maʻi, ma le tele naua o le faaletonu o le lumanai. E masani lava ona faʻaitiitia le suka pe a faʻavaveina le gaʻo o le insulin i le mea e manaʻomia, ma e le lava le suka i totonu o le tino. Ua taʻua e fomaʻi lenei tulaga o le hypoglycemia, ma o lona faailoga autu o le le lava o le kulukose i totonu o le toto.

O le umi o vavave umi i le va o 'aiga e mafai ona faʻaosoina se osofaiga o le tino, ao le tina e' ai i ni vaega laiti, o se taunuuga o ia taumafataga, o faʻamalosi uma lava o loʻo faʻaaogaina pe a maeʻa ni nai itula talu ona maua, ona amata ai lea ona pagatia le tino mai le suka. E le gata i lea, o meaai maualalo-calorie e mafai ona faʻaitiitia ai le suka. I se tulaga faapena, e leai se malosi o le tino ona o le le paleni o meaai.

O le masani ona 'ai i laʻau suamalie ma isi mea e sili ona maualuga le faʻaogaina o meaʻai e mafua ai le faʻateleina o le kulūkose i le tino, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le gaosiga o le insulin, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le suka maualuga. O se taunuuga, o le kulukose e amata ona paʻu vave, lea eo mai faatasi ma le momoe ma vaivaiga, o se lagona o le vaivai ma le naunau e 'ai se mea suamalie.

O le suka maualalo o le toto e mafai ona mafua mai i le malosi o toleniga i taaloga poʻo le malosi faʻaletino. Afai e le mafai e se fafine ona teena aʻoaʻoga e oo lava i taimi o le gaioiga, lea e masani ona matauina i taimi o taʻaloga faapolofesa, ona tatau ai lea ona tuʻuina atu i le tino ni faʻaopoopoga o meaʻai e pei o le ascorbic acid ma le kulūkose, ma isi foi mea faapena. Ioe, i le taimi muamua o le a tulai maualuga le kulukose, aua o na meainu e tele i le suka, ae o le taimi lava lena o le vaivai vaivai ma le vaivaiga o le a avea ma faamaoniga atili ua tuu i lalo le kulukose.

Mo tina o le lumanai, e taua tele le mataʻituina o fua o le kulukose, talu ai o lona faʻaitiitia e le itiiti ifo le lamatia nai lo le faateleina, aua o nei faailoga e afaina ai le tulaga ma le atinaʻe o le tamaititi. Afai e le lava le kulukose i totonu o le toto, ona matelaina ai lea ole tino ole fetal i le aofaiga talafeagai. I se tulaga faapena, e masani ona fananau mai pepe i se paʻu mamafa, o le fanau mai vave, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa o le endocrine.

Mo le puipuia o le paʻu poʻo le faaumiumi o le paʻu i le kulūkose, e fautuaina ai se fafine e faʻaaogaina le tele o meaʻai i le taimi o le gaioiga, ae i le taimi lava e tasi e faʻaaoga ai meaai e maualalo le faasinomaga igoa, aua o le a tele se taimi e teu ai. O le mea lea, o le kulukose o le a ulufale atu i le tino ma le toto i se fuataga i luga ole fua, i ni vaega laiti, o le a taofia ai le faateleina o le suka ma faasaoina ai le tino mai le manaʻoga e faʻaleleia le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini.

O eseesega eseese o faailoilo mai le masani e mafai ona faaosofia ai le le mafaamatalaina o taunuuga mai se laʻititi laʻititi i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, i le tuusaʻo faʻafuaseʻi, o le mea lea, e tatau ai ona ave lenei faailo ma le ogaoga. E taua le mataituina ma le totoʻa o faailoga o le kulukose ma puipuia ai e le gata o latou faaitiitia, ae ia faateleina foi. Afai o le tagata gasegase ao lei amataina le gaioiga ua galo ese le suka mai le masani, ona fautuaina lea e faatau se glucometer ma siaki i aso taitasi le maualuga o le suka i le toto.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faateleina o le kulukose pepa e mafai ona faʻavevelaina ai le matua o le masini placental, lea e matautia i le hypoxia, ona maliu ai lea o le fetal. Ua faamaonia e faapea i le sili atu ma le 60% o tagata gasegase i le gasegase o le faateleina o le kulukose, o le polyhydramnios e atiina ae, faapea foi ma faailoga o le hypoxia, le fetaui lelei o le tamaititi, le taofiofia o le uaea ma isi mea sese.

Ina ia aloese mai le le lelei ma le matautia o taunuuga mo le fomaʻi ma le gasegase ia te ia lava, e tatau lava i le gasologa o le gaioiga e mataituina ai faailoga o le suka i totonu o le toto o se fafine maʻitaga. O aso tonu o le suʻesuʻega, faʻapea foi ma a latou numera, e filifilia e le fomaʻi-fomaʻi. O le mea lea, e le fautuaina tamaitai e faaseʻe suʻesuʻega faʻatulagaina ma suʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe.

Tina e tatau ona mulimuli i mataupu faavae o se taumafataga lelei, aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai ma le maualuga maualuga o faʻamaumauga. O lapisi e tatau ona lafoai, faʻapea foʻi ma le taumafaina o meaʻai suamalie po o meaʻai faʻavela. E fautuaina e le au atinaʻe fafine maʻitaga ia latou 'ai soo, ae i ni vaega laiti. Taulai i fualaau faisua fou ma meaʻai ma iʻa.

E le gata i lea, e le tatau ona aveʻesea mama i le suamalie suamalie, lea e aʻafia i le ituaiga o vailaʻau faʻamalolilo faigofie. E tatau ona tuʻuina atu i le tino le gaioiga faʻaletino, ae naʻo le faʻalelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tina ona savali atili, aemaise lava ao leʻi alu e moe i le po. E taua tele le mataʻituina o lou lava mamafa, e puipuia ai le sili atu o le faʻatulagaga, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Afai o loʻo maitauina e se fafine maʻitaga mataupu faavae soifua maloloina i meaʻai, ona leai ai lea o ni faʻafitauli e maua ai le suka i le taimi o le gaioiga, ma o le a leai foi ni mea e ofo ai ma le mamafa.

Faʻateleina pe faʻaititia le toto toto i fafine maʻitaga, mafuaʻaga o mea le lelei ma taunuuga

A maeʻa ona lesitala i totonu o le falemaʻi, o le tina o loʻo faʻamoemoe e tatau ona faʻasolosolo i taimi uma le siama ma le toto mo le auiliiliga. E masani lava, o nei siaki e le fesootaʻi ma ni faʻafitauli, ae ua faia ina ia mataʻituina le tulaga o le fafine maʻitaga ma le fetus, ina ia puipuia pe faʻasaʻo mea e le manaʻomia mai masani i le taimi. I le faʻaaogaina o se suʻega toto, e iloilo ai e fomaʻi le tele o vaega, e pei o le hemoglobin poʻo le i ai o le suka.

Aisea e fuafuaina ai e fafine maʻitaga a latou suka toto?

O le fuafuaina o le maualuga o le suka i se fafine maʻitaga o se vaega taua o le faagasologa o le mataituina o le faagasologa o le maitaga. Faʻaauau pea le faʻaaogaina o le kulūkose masani mo:

  • faaitiitia le lamatiaga o le faapau pepe,
  • faaitiitia le ono mafai ona fananau mai,
  • puipuia le atinaʻe o faaletonu o le pepe i le tamaititi.

I le puleaina o le suka toto i se fafine i le taimi o le gaioiga, e mafai ona e:

  • tuʻuina atu faʻamaoniga o le tuputupu ae ma le mamafa o le fetus, lea o le a mulimulitaʻia tulaga faʻatagaina taliaina lautele,
  • le aofia ai le atinaʻe o le macrosomia,
  • aloese mai faafitauli i le afa lona lua o le gaioiga.

E le gata i lea, o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e maualuga, aemaise lava pe afai o le a fanau mai se fafine pe a mavae le 35 tausaga, e i ai faafitauli i le mamafa poʻo le muaʻi fuafuaina i le faʻamaʻi.

O le a le lamatiaga o le hyper- ma le hypoglycemia mo le tina ma le tamaʻi?

  • faʻanoanoa
  • tuai faʻamaʻi
  • polyhydramnios
  • milo le maea uʻamea,
  • matua le matua o le placenta (o le fetus e le lava meaʻai ma le okesene ma maliu).

I le fetus, o le hyperglycemia o le tina e mafai ona mafua ai le gasegase o le maʻisuka, pe a maualuga le maualuga o le pepe ma le mamafa o le maʻisuka, ma o le fanau mai o lona mamafa e sili atu i le 4 kilokalama, lea e mafua mai i manuʻa fanau. E mafai foi ona maua le lagolagosua o mama, ma e oʻo atu ai i le oti i le manava po o le 7 aso muamua o le olaga.

Ae o le fafine ua maitaga lava ia, e sili atu le masani o le suka e mafai ona faaosofia:

  • faafitauli faʻaaliga
  • faʻamaʻi pipisi
  • loto vaivai
  • maʻi faiʻai
  • togafitiga o le tino.

O le kulūkose maualalo e le itiiti ifo le lamatia. I lenei tulaga, e le maua e le tamaititi le tele o meaʻai e tatau ona ia maua mo le atinaʻe masani. Ua mafua lenei tulaga i:

  • vave fanau
  • maualalo le mamafa o pepe
  • leaga le faatinoga faaletino
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi o le endocrin system.

O le ala o le maitaga i fafine e maua i le maʻisuka e faigata tele. O le faʻamaʻi e mafai ona faaosofia:

  • vave faʻamuta o le maitaga
  • le fanau mai o se pepe maliu
  • ogaoga o le maʻitaga lava ia.

Ona o le maualuga maualuga o aʻafiaga ogaoga, o le maitaga atoa e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O fafine e maua i le maualuga maualuga o le suka e masani ona faʻamaʻi i le falemaʻi ina ia faʻamaoniaina.

O le taimi muamua lava latou te faia ai se suʻega atoa, ma o loʻo faʻamatalaina i le tatau o tui o le inisalini. O le taimi lona lua e ulufale ai se fafine maʻitaga i le falemai i le faaiuga o le amataga - amataga o le lona lua masina. O le falemaʻi lata ane e fautuaina i le 20 ona oʻo ai lea i le 30 vaiaso. O lea la, o le siaki faifaipea o le suka toto, o le auala sili lea e aloese ai mai le le lelei o le maʻisuka mo se fafine ma se pepe.

Mo lenei ituaiga o faʻamaʻi, o tulaga masani masani e faʻatatau i:

  • 5.3 - i luga o se manava gaogao
  • 7.7 - 1 le itula talu ona 'ai,
  • 6.7 - 2 itula i le maea ai o se taumafataga.

O faʻasologa masani e naʻo le 20-24 vaiaso o le maitaga e tupu mai ona o le maualuga o le gaosia o hormones e le ogatotonu i taimi nei. O le iʻuga, o le maʻisuka faʻamaʻi e le mafua ai le faʻaleagaina o le fomaʻi, ona o ona totoga uma ma mamanu o loʻo faia i le tolu muamua masina talu ona maeʻa.

I le taimi muamua, o le faʻamaʻi e le afaina, ae faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga i totonu o se fafine maʻitaga, latou te maitauina:

  • lagona o le fiainu ma le fia aai,
  • se faateleina o le voluma o le urina ua gaosia,
  • vevela paʻu
  • televave mea maua
  • faafitauli faʻaaliga
  • vaivai

Faʻasalaga o mea e le masani ai i le maʻisuka faʻamamaina e faʻatagaina. Le lava togafitiga e mafai ona tupu i le fanau mai o se pepe lapoa, sili atu ma le 5 kilokalama, o le ai ai manava manava, leo maualalo vaivai, faʻalavelaveina o nisi faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le fafaga.

O le a le mea e fai pe afai e le masani le maualuga o le suka?

O le a le mea e tatau ona faia e se maʻitaga maʻitaga i suiga i le suka o le toto, o a fua e tatau ona ave i lalo pe faateleina le maualuga o le kulukose? Ina ia faʻaitiitia le faʻamasinoga, e tatau ona e:

  • Taumafa i le taumatau. O le meaai fou e tatau ona aofia ai aano o manufasi, iʻa, cheese cheese, fuamoa, fualaau aina fou ma fualaʻau, rice, buckwheat, oats. E tatau ona e fafaga vave meaai, sukalati, suamalie suamalie, aisa kulimi, meaai falai, saisi, kirimulimi oona, mayonnaise. E taua foi le mataituina o le tele o tautua. E sili le lelei ona 'ai, ae itiiti ifo nai lo le' ai tele o meaai i le taimi.
  • Inisalini togafitiga Afai e tumau le maualuga o le suka i se taimi umi, ua faatonuina e le fomai le inisalini.
  • Gaoioiga faaletino. O le maʻitaga e le o se mafuaʻaga mo le teena atoa o le tino. I se isi itu, o galuega galue mausali na fuafuaina mo tina faʻamoemoe e matua talafeagai lava. E tatau ona tuʻuina atu i le aau, yoga, faʻamalosi i vaega faapitoa.

O le faʻaitiitia o le kulūkose e le masani ai. E masani lava ona tupu pe afai e le 'ai le tina o loʻo faʻamoemoe i le taimi pe ai sina mea itiiti ma i le taimi lava e tasi o le meaai e maualalo-kalori. Ina ia faateleina le maualuga o le suka, e tatau ona e 'ai saʻo ma i le taimi.

E i ai le puipuiga o tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le suka o le toto, ma o a ni mea e tatau ona faia? O tulafono faigofie e tatau ona mulimulitaia:

  • Taʻitaʻi se soifua maloloina. Taumamafa i le taumatau ma i le taimi, tuʻuina atu le maualuga i le maualuga, lelei i vitamini ma meaʻai. Faʻatino galuega faʻatino. Taofi le ulaula ma inu ava malosi ma taumafai e aua le popole.
  • Faʻaauau le asiasi atu i se fomaʻi ma (pe'ā tatau) se endocrinologist, faia suʻega ma saunia lelei mo le auiliiliga.

O le masani o le suka i totonu o le toto, urine i fafine maʻitaga i le 1st, 2nd, 3rd trimester

Ona o le faʻaleleia lautele o loʻo faia i totonu o le tino o le maʻitaga maʻitaga, ua suia ai le faitau o kulukose o le toto ma le urine. E le gata i lea, o tulaga masani masani o le a eseese e fuafua i le tuputupu ae o le fetus.

  1. 1 masina. I le taimi nei, e manaʻomia e le tamaʻitaʻi le malosi e fausia ai totoga. Ma i totonu o le tino o le fafine, o suiga o le hormonal background (e aofia ai le gaosia o le inisalini). O se taunuuga, o faailoga o le suka e laʻititi ona faʻaititia mai le masani a se tagata soifua maloloina. I totonu o le toto, o numera telefoni e i le range 3.2-5.1 mmol / L. I le urine, e tatau ona toesea le suka.
  2. 2 vaiaso. O lenei vaitau e faʻaalia i le faʻamautuina o le tala o le hormonal ma le laʻititi o le fetus. Suauu toto ma le fausiaina e tatau ona ogatasi ma le masani masani. O le maualuga o le kulukose i le toto e 3.3-5.5 mmol / L. I le urine, e le o matauina le suka.
  3. 3 masina. E toe faʻaleleia le toe faʻafouina Hormonal, aʻo sauni le tino mo le fanau mai o se tamaititi. O le fetus ua i ai le lapoa talafeagai, ave meaʻai mai le toto o le tina ma tuʻu ai le mamafa i fatugaʻo. O se taunuuga o le faateleina o le atuatuvale ma le faavauvau o fatugaʻo i le urine, e mafai ona matauina le kulukose. O lona faʻatagaina e 1.7-2.7 mmol / L.

Ona o le faateleina o le numera atoa o le tina ma le tamaititi ua tupu aʻe, e le mafai e le fafine maʻitaga ona gafatia le uta ma maua ai le inisalini i lalo ifo o le masani (e faʻateleina ai le kulukose i totonu o le toto).

E fesuiaʻi foʻi e le tina meaʻai i le fetus, ma o le mea lea o le a faʻaitiitia ai le faʻatonu o le kulukose. I le amanaia o suiga i le tino, o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto e 3.8-6.1 mmol / L. I se vaitau e 28-32 vaiaso, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi se suega faigata e aloese ai le amataina o le maʻisuka ituaiga.

4. Le fanau mai o se tamaititi. A maeʻa le fanau mai o le pepe, ona tupu ai lea o suiga mulimuli ane. O le tino e sauniuni mo le susu, faʻapea foi ma le faʻavaeina ma le faʻamautuina o le matamuli. O se taunuuga, o le aofaiga o suka i totonu o le toto ma le urine e tutusa ma tulaga taua o le 3rd masina o le maitaga. E faasolosolo lava, e toe foʻi mai faʻamatalaga.

Ole vaʻaia o faʻamatalaga mai le masani (i soo se itu) e matautia mo le soifua maloloina o le tina ma le atinaʻe o le tamaititi. Ole suʻega ole suʻega e mafai ai ona e iloa faʻalavelave i se taimi muamua ma amata ai le togafitiga (faʻamaonia e le fomaʻi e taʻitaʻia ai ma maitaga).

Mafuaaga mo le faateleina

O le fua o le kulukose i fafine maʻitaga o loʻo mataituina i le taimi o le gaioiga mo le iloa vave o mea le talafeagai i le thyroid gland ma le amataga o le maʻisuka gestation. O lenei faʻamaʻi e alu faʻatasi ma ia lava pe a uma ona fanau, ae i se tulaga e seasea ona alu i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le faateleina o le suka plasma:

  • o le i ai o le mamafa o le mamafa poʻo le maua vave o le aofaʻiga o tupe maua ao faagasolo le vaitaimi o le gaioiga,
  • se vailaau i le atiaʻe o le maʻisuka,
  • sa i ai mataupu o le faateleina o le kulukose ao lei amataina,
  • sili atu i le 35 tausaga
  • le i ai o se faateleina o le tele o vai,
  • pe a fai i le taimi ua maitaga talu ai, na fananau mai tamaiti ma le mamafa o le tino po o le faʻanoanoa,
  • o le i ai o ni tulaga faigata pe a fai se pepe,
  • meaai le talafeagai ma le i ai o meaai faigofie ma le tele o meaai suamalie,
  • faamai pipisi i le taimi o le maitaga,
  • faʻaleagaina o le ovaries ma le vevela,
  • faʻamaʻi o gaʻo, ate ma le paʻu,
  • o le i ai o pathoias e mafua ai faʻafitauli o le tino i le tino.

Afai ei ai i se fafine a itiiti mai o le tasi o mafuaʻaga ua lisiina, ona tatau ai lea ona lapatai muamua le fomaʻi aʻo leʻi oʻo i luma. Ona suʻeina lea o le toto ma le urine mo suālaʻau, ma o le a sili atu ona faʻaauau, ma o le a sili ona faʻaauau.

Aisea e faʻaalu ai le kulūkose i le taimi o le maitaga

Aʻo faagasolo le vaitaimi, e mafai foʻi ona faʻaitiitia le kulūkose. O lenei tulaga e le itiiti ifo le lamatiaga mo le tina ma le tama. O le mea sili ona lamatia o le leai o se malosi mo le tausiga masani o le tino o le tina ma le atinaʻe o le tamaititi.

Mafuaʻaga mo le faʻaititia o le kulukose i fafine maʻitaga:

  • leai o se porotini ma le kulukose i meaʻai o aso uma o se fafine maʻitaga,
  • vave po o le matuia ogaoga,
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • anapogi po o le taumafa i meaʻai laiti faatasi ma ni malologa umi,
  • mea suamalie suamalie. Latou te faʻaosoina se faʻavave vave ae pupuu i le glucose. O se taunuuga, e le o inisalini uma e faʻaaogaina e gaosi ai le suka. O lona aofaʻiga tele e tau atu i le faʻaititia o le kulukose,

O le maualuga o le kulukosesese maualuga e faateleina i le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, mo se faataitaiga, suamalie suamalie

  • gaioiga galue o le ate ma le pancreas,
  • o le i ai o se pulu o soʻo se isi.
  • O le auai o nei mafuaaga e tatau foi ona lipotia i le fomaʻi. O le faʻamaʻalogaina vave o ia mea o le a puipuia ai le pa'ū o le kulukose i le toto o se fafine maʻitaga.

    O le a le lamatiaga o le faateleina ma le faʻaitiitia o le kulukose i le taimi o le maitaga

    Ole fua ole kulukose i fafine maʻitaga e mafai ona fesuisuiai i le gasologa, ae e le tatau ona alu i tua atu o le avanoa. Faatasi ai ma se faaitiitia / faateleina i le suka, o taunuuga nei e mafai ona tupu i le tina ma le tamaititi.

    Maualuga Glucose ComplicationsFaiva o le Glucose Complications
    Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le amataga o le maʻitaga poʻo le vave fanau. O lenei tulaga e mafua ona o le vave le matua o le placenta (o le meaʻai e mafua ona o le leaga o le tulaga o vaa). I le matua o le placenta, e le maua e le fetus ia mea e tatau ai ma mate i totonu o le manavaTamaiti e maualalo le kullukose ma ua fananau mai ma le mamafa, e masani lava ona le vave
    E mafai e le tamaititi ona atiaʻe le hypo- or hyperglycemia (e pei o le paʻu o le a faʻavaivaia i le tamaititi)Lafoaia o totoga i totonu, masalo o le i ai o maʻi faʻalavelave
    O le i ai o le maʻisuka maʻi, o se taunuuga o lenei mea o se tulaga le lelei o vaʻa toto ma o le gaioiga o le tino. Ma le isi, o le maʻisuka e mafai ona atinaʻe i se tamaititi i se tausaga mulimuli ane.Faʻasalaga ona o le leai o se malosi mo le fausiaina ma le atinaʻeina o le fatu
    O le pepe na fanau mai ma le tele o le mamafa, lea e faʻateteleina ai le fanauina ma e masani ona muta i le malepelepe o le gafa fanau i le tina ma le fanau mai i le tamaPancreatic dysfunction, o se taunuuga o le maʻisuka
    O fanau e masani ona fananau mai ma le faʻailogaina o le tino ona o le gaʻo o le tino.Tina, i le taimi o le maitaga, o le a masani ona vaivai ma vaivai le malosi
    O le atinaʻeina o le tuai o le toxicosis, lea ei ai le aafiaga leaga i le atinaʻeina o le tamaititi (e mafai e le hypoxia ona atiaʻe). Ua i ai i le fafine le faateleina o le mamafa, fulafula ma faʻaitiitia ai le faʻaaliga. O galuega a le fatu ma faʻamaʻi pipisi e masani ona leagaTalu ai ona o le le lava o le malosi, o galuega e mafai ona fai ma galuega le lelei.
    Le atinaʻe o polyhydramnios. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le faateʻaina o le fetus ona o le faʻamalosiina o le ua i se maea uʻamea, faapea foi ma le le talafeagai i le taimi o le fanau mai.
    Tuai i le atinaeina o le tino

    Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le tamaititi ma le tina, e tatau ona faʻamaonia vave le atinaʻeina o togafitiga ma mulimuli i faatonuga a le tagata poto faapitoa i taimi o togafitiga.

    Urinalysis

    Mo le aoina saʻo o suʻesuʻega o urine, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai masani, ae le aofia ai oloa e mafai ona pisia ai le urine (tea, beets, kofe). E le gata i lea, o le vailaʻau mo aso e 3 e faalēaogāina. Aʻo leʻi aoina le urine, e tatau ona faʻamaonia le pusa e aoina ai le auʻiliʻiliga. E tatau foʻi ona faʻaaogāina se auala maeʻa maeʻa.

    Metotia mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i le urine:

    1. Faʻamaumauga masani. E tatau ona aoina le taeao ole vaega o le urine (150 ml le lava) i totonu o se vaa e le o vaʻaia ma vave ave i le fale suesue. A maeʻa le 4 itula, o le a le talafeagai le mea e suʻesuʻeina.
    2. Faʻamaumauga o faʻasoasoaina aso E aoina le urine i totonu o se pusa tasi i totonu o le 24 itula. I lenei tulaga, o mea na aoina ua teu i totonu o le pusaaisa. E tāua le faʻamaʻapeʻaina o le fagu mo le aoina o meafaitino i taimi uma e gaogao ai, faʻapea foʻi ma le faʻatinoina o le faiga o le fufulu. O mea na aoina e tatau ona tuʻuina atu i le falemai ile 4 itula.
    3. Faaaogaina o fasi suega i le fale. E tatau foi ona tausisia se sauniuniga faapena. E mafai ona e fuaina le maualuga o le kulukose i le faanatinati i le tele o taimi i le aso. O taunuʻuga e maua mai e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi.

    I le i ai o le kulukose i le urine, e manaʻomia se suʻega toto. Pe a faʻamautuina suiga i le maualuga o le suka, o le a sili atu le suʻesuʻeina e se tagata tomai faapitoa.

    O le a le umi e faʻatali ai mo tali, faʻavaeina o iuga

    O le masani o le faailo o le kulukose e faʻaaogaina e fuafua ai le siʻitia / faʻaitiitia i lona faʻatinoga i le auiliiliga. O le fesuiaiga o fuainumera numera e faʻamautu ai le i ai o togafitiga. O le taunuʻuga o le suʻega o suʻega e iloiloina i lona lanu. O le tau o le lanu o loʻo faʻamatalaina i faatonuga. Afai ei ai le vavaeeseina o tina maitaga, o le togafitiga talafeagai e fuafuaina e le endocrinologist.

    A oʻo i suʻega suʻega i le fale suʻesuʻe, e mafai ona maua ni taunuʻuga pe a maeʻa le 8 itula. I le tulaga o togafitiga faʻafuaseʻi, e tuʻuina atu i le 2-3 itula pe a maeʻa ona tuʻuina atu. E ala i suʻega faʻataʻitaʻiga, o le iuga e fuafuaina pe a maeʻa le 5 minute, pe a uma le faʻatinoga.

    Sauniuniga mo fafine maʻitaga

    I le taimi o le gaioiga, e faʻaaogaina le inisalini e faʻaititia ai le suka. E leai se afaina i le tina ma le tamaititi, e mafai ai ona vave faʻasalalau le maualuga o le kulukose.

    O le vailaʻau e faʻatonuina i le intramuscularly ma le peni. O le suʻega ua filifilia i le amanaia o le aofaʻi o kulukose i le suʻega. E manaʻomia ai le faʻatauina o se glucometer. E faia le fua pe a maeʻa, ao le i ai ma 2 itula pe a maeʻa. Ma aʻo lei moe.

    O le faʻaaogāina o laʻau i lalo o le kulukose e faʻasaina. Latou te faʻalavelaveina le fausiaina ma le atinaʻe o le tamaititi. O tulafono mo le faʻaaogaina o le mita ma le faʻatulagaina o le atunuʻu ua faʻamatala e le tagata tomai faapitoa.

    Fofo faʻapitoa

    Faʻasalalau le faʻaogaina o le suka e mafai ona avea ma faʻaogaina o piko ma mea faʻaleagaina.

    Fautuaga Manatua:

    • afu o paʻu ma lau o paʻepaʻe paʻepaʻe. E tatau ona tuu le faʻafefiloi sauni (40 g) i le 400 ml o le vai inu. A mavae le 2 itula, e mafai ona e 'ai. E vaevaeina le fusi ile 3-4 toese ma inu i le aso,
    • O le fala mai i le vao e leai ni meaʻai. I le 300 ml o le vai, e tatau ona e kukaina le 20 g o avo mo le 15 minute. O se teuteuga e tatau ona onā i le aso. Faʻaaogā aʻo leʻi 'aʻai,
    • O se teuteuga o lau lanu lanu moana. I le 200 ml o vai inu, tuu le 20 g o laulaau paʻu ma kuka mo le 4 minute. E vaevaeina le meafaigaluega i ni 2 inumaga. 'Ai ae leʻi' aʻai,
    • Faʻasalaga o laulaau faʻaiʻu. I le 200 ml o le vai inu, tuu 10 laupepa o le laurel ma faʻaauau mo se aso i totonu o se vai vevela. Faʻaaoga ao leʻi 'aʻai. O le vaega ua vaevaeina i le 4 pati,
    • Tea na faia mai fualaau vevela poʻo lau fuamoa. Sue pei o le lauti masani. I le gasologa o le aso, aua le sili atu nai lo le 300 ml o lenei lauti.

    Pe a filifilia ni tupe, e tatau ai ona amanaʻia le ono mafai ona faia ni faʻamaʻi. Ma e iai foʻi nisi mea teuteu e mafai ona i ai se aʻafiaga, e le manaʻomia mo se fafine maʻitaga. O le filifiliga o tupe e fautuaina ina ia talanoaina ma se tagata poto faapitoa.

    Ole fua ole kulukose i fafine maʻitaga e faalagolago ile taumafa. O le taumafataga o se mea e manaʻomia mo le faatumauina o le suka i le saʻo saʻo. O meaai e tatau ona fai i ni vaega laiti ma i taimi masani.

    E tatau i se fafine ona 'ai tele, ae le o se meaʻai. Le lava po o le tele o meaai e mafua ai se suiga i le suka i totonu o le tino. O se taumafataga aofaʻi ao lei moe. O le lisi o loʻo fautuaina ina ia tuufaatasia ma le endocrinologist mo le vaiaso.

    O le taumafa a se fafine maʻitaga e tatau ona aofia ai mea nei:

    • aano (manufasi, manufelelei),
    • iʻa ma isi iʻa,
    • e le o mea suamalie suamalie,
    • nati, ae i ni tapulaa faatapulaaina,
    • fualaau faisua ma fualaau aina i soo se ituaiga.

    Mea taumafa taumafa o meaʻai gaʻo ma meaʻai sugary e le aofia mai le lisi. Ma o le pulega ava foi e gata i le 2 lita i le aso. O meaʻai, salima ma meaʻai vevela e le aofia, aʻo latou faateleina le fia inu.

    O le faʻaaliga mo le maʻitaga ma pepe

    O tamaitai e fananau mai e masani ona mataʻituina e le fomaʻi ma faia suʻesuʻega masani. O le mea lea, o le vaʻaia o loʻo iloa i se taimi talafeagai. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga a se fomaʻi, e le lava le taimi e faʻaleagaina ai le tama ma le tina. A maeʻa le fananau mai, faʻavave ma le toto toto maualuga e toe foʻi i le masani.

    Afai e le o lesitala se fafine maʻitaga ma se tagata poto faapitoa, o le a le mafai ona iloa mea e le masani ai i le leva. O le iʻuga, e ono tulaʻi mai se faʻanoanoa poʻo le faʻalavelaveina o le tamaʻi tama. A aunoa ma le togafitiga, o le a avea le maʻi ma se foliga masani, talu ai e le o faʻamaoniaina le faailo o le kulukose.

    Faiga faavae: Vladimir le Sili

    Aso Gafua

    Breakfast: buckwheat, kuka i luga o le vai, 180g, vaivai le lauti e aunoa ma le suka.

    Taumafa: 1pcs orange, lafetemu lemu-2 sisi, falaoa lanu 1 fasi keke.

    Taʻaloga: kuka beve 50g ma le kalama, pea soup (e aunoa ma ni ulaula) 100ml, meaʻai vela o le 100g, falaoa uliuli 2, keke ma lemoni.

    Snack: gaʻo susu e leai ni gaʻo 80g, cracker 2 pcs.

    Taina o le afiafi: paluga pateta 120g, pulu mata 80g, falaoa uliuli 1 fasi, fala o le rose rose 200ml.

    I le po: falaoa 2 fasi, sisi 2 fasi pepa ma le lauti e leʻi faʻasusu.

    Taunuuga: pusa faʻamaʻi 180g, tea e le faʻailoaina.

    Taumafa: falaoisi cheese cheese 100g.

    Taʻaloga: salamata fualaʻau 50g, soupuni poʻo le borscht 100 ml, moa tapuni 100g, falaoa uliuli 2 fasi pepa, keke e leʻi faʻasaʻo.

    Snack: apple 1 pc.

    Taina o le afiafi: tao buwhewheat 120g, sosolo samasoni 120g, salati o kukama ma tamato 50g, tea e le o taofi.

    I le po: ryazhenka 200ml.

    Breakfast: oatmeal 150g, falaoa ma le pata 1 fasi keke, lauti e aunoa ma le suka.

    Snack: o le siʻisiʻese o le siʻi kulimi ma apples 150g.

    Taumafa: sua sua (e aunoa ma le ulaula) 100g, iʻa keke 2 pcs, falaoa 100g, falaoa 2 fasi pepa, lauti tipi.

    Taumafa: salamata fualaau 150g.

    Taina o le afiafi: laʻau vela 120g, iʻa fuʻa U 100g, paluga o le suka 200ml.

    I le po: o le yogurt natura leʻo-gaʻo 150ml, falaoa 1 fasi pepa.

    Breakfast: 2 fuamoa ua kuka, 1 le fasi keke falaoa ma le pata, tipu e le o nifo.

    Snack: se fasi keke falaoa uliuli ma le sisi, chicory.

    Taumafa: soupisi suamalie 100 ml, paluga 100 g, falaoamata keke 50 g, falaoa lanu 1 fasi keke, lauti e aunoa ma le suka.

    Snack: gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo 80g, kiwi 3 pcs.

    Taina o le afiafi: fualaau faisua 120g, moa kulumu fagu 100g, lauti ma le mint, falaoa 1 fasi.

    Ae po: ryazhenka 200ml.

    Taunuuga: falaoa 150g, falaoa falaoa 1 fasi, lauti.

    Snack: falaoa 1 fasi, sisi 2 fasi pepa, apple 1 pc, tea tea.

    Taʻaloga: salamata fualaʻau 50g, pi pini 100ml, pipi faʻamafa ma le fala 100g, falaoa 1 leisi, lauti e leʻi faʻasalalau.

    Snack: peach 1 pc Lefir free-fat 100 ml.

    Dinina: moa kuka 100g, salamata fualaau 80g, fualaau fou.

    Ae leʻi alu i luga o le moega: falaoa 2 fasi, sisi 2 fasi pepa ma le lauti e leʻi faʻasaʻo.

    Breakfast: fualaʻau gaʻo maualalo-150g, lauti e aunoa ma le suka ma se fasi falaoa ma le pata.

    Snack: fualaau aina po o le fagala.

    Taumafa: salati karuti i le apple 50g, kuka sipisi mai le kapeti fou 150 ml, aano o aano o manufasi 100g, falaoa paʻu 2 fasi pepa.

    Snack: apricots 5-6 pcs.

    Taumafa: meli falala ma iʻa po o aano 150g, lauti tiamata.

    A o lei alu i le moega: gafatia e leʻo gaʻo 200ml.

    Tuua Lau Faamatalaga