Faailoga ma togafitiga o vae o le maʻisuka, tausiga o le maʻisuka

O le maʻi suka e taʻua o se faʻamaʻi matautia o le tino o le endocrine, e mafua mai i maualuga maualuga o suka i totonu o le toto ma faʻafitauli o le tino. Endocrine type 1 pathology e atiina ae ona o le leai o se faʻaopoopoga o le inisalini o le hormone. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi o se uiga masani o se talavou ma e faʻatoʻateleina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le inisalini o loʻo i totonu o tapulaa masani, ae peitai, o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le hormone ona o le le lelei o taumafa poʻo le mamafa tele o le tino o loʻo faʻalauteleina.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O le umi o le maʻi o loʻo faʻatasi ma le atinaʻega o faʻafitauli masani. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaleagaina o pito i lalo. O togafitiga o vae mo le maʻisuka o se faʻalavelave faigata lea e faʻamoemoe e taui ai mo le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai faʻafitauli o le lotoifale. O le tusiga o loʻo talanoaina ai le mea e fai i le atinaʻeina o togafitiga ma pe mafai ona taulimaina le faafitauli i le fale.

Vaega o le faaleagaina o vae

E lua auala autu mo le faʻavaeina o faafitauli o le vae i le maʻisuka:

  • O le hyperglycemia taimi e afaina ai fiva namu. O i latou, i le isi itu, o le a le maua le malosi e taitaia ai lagona o le nasu, ma o se taunuuga o le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka. O ia togafitiga e sau faatasi ma le numera, o se suiga i le lagona lelei.
  • O loʻo i ai le faʻamaʻiina o le lumenia o toto toto ma ni atherosclerotic plate, e mafua ai le hypoxia o le tino ma isi mea faʻapitoa.

Faʻaleagaina i le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa faʻatasi ma le tiga o le vae i le maʻi suka, o se lagona o le mamafa, o le faʻaitiitia o lagona, o se suiga i le tali atu i le vevela poʻo le malulu. Faʻatasi ma lenei talaaga, o laʻau gaʻo o le pito i lalo ma vae e mafai ona atiaʻe, lea e faʻamalolo mo se taimi umi.

Faailoga o le faʻaleagaina o laʻau o pito pito i lalo:

  • o le paʻu e mamago ma pala
  • popolega
  • o foliga vaaia o le le fiafia,
  • o foliga vaaia o le matua e vaʻaia pe, i se isi itu, vaega o loʻo faʻatulagaina,
  • lauulu lauulu
  • pallo o le paʻu,
  • toesea po o le vaivai o le tino i totonu o gaioiga lautele.

Pule edema

Aʻo leʻi filifilia se togafitiga mo le lima vae vae i le maʻisuka, e tatau ona e fuafuaina le eseesega ma le mafuaaga o le mea e tupu. Edema e mafai ona aliali mai i le talaaga o le faʻaleagaina o lapisi, faʻalavelave lautele, sooga o pito i lalo poʻo fatugaʻo.

O le tagata gasegase e tatau ona mafai ona filifili ni seevae saʻo, aua pe a ofuina ni ata le lelei i nisi nofoaga, e mafai e le vai ona faʻaleleia, faʻaleleia le atinaʻe o le fula. E mafai ona e faʻaaogaina le faailoga ile ausia o taui mo le maʻisuka. O le maualuga o le glycemia lea e mafua ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli.

E taua le mulimuli i le fautuaga a se tagata tausi meaʻai, e faasaʻo le taumafa. Ia mautinoa ia faʻaitiitia le aofaʻi o le vai ma le masima. E tatau foʻi ona faʻatapulaʻa le faʻaogaina o siakila ma le lipids faigofie o manu.

O le faʻamaʻaloina o le edema i totonu o vae i le maʻisuka e faʻaalia e tusa ai ma le fuafuaga lenei. O le fomaʻi e faʻamatalaina le faʻaaogaina o le vasodilator ma fualaau faasaina:

  • phosphorieserase inhibitors - papaverine,
  • prostaglandins ma leukotrienes - Alprostadil,
  • kiona pipisi poloka - Nifedipine,
  • Ava inhibitors - lisinopril, enalapril.

Faʻafoega o tiga

Afai e faitio le tagata maʻi ona o ona vae ua afaina i le maʻisuka, o lona uiga o se fesuiaiga i le lumenia o aruro poʻo le atinaʻeina o se tasi o ituaiga o neuropathy. Ina ia faʻaumatia lenei faʻaaliga, e faaopoopo i le faasaʻoina o le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • Faʻamatalaga o le gaioio o le thioctic acid. O nei vailaʻau e aveesea ai le "leaga" cholesterol ma faaitiitia ai aʻafiaga o mea i fafo ma totonu o toto toto. Sui lelei o le vaega - Berlition, Oktolipen, Tiogamma.
  • Vailaʻau faʻamalolo - o loʻo faʻamatalaina i mataupu pe afai e afaina vae i le maʻisuka (Amitriptyline). O le tulaga ese o togafitiga o le filifilia lea e le fomai le fua pito sili ona maualalo o le fualaau faasaina, ma faasolosolo malie le faateleina ina ia ausia ai le togafitiga manaomia.
  • Vailaʻau vitio B-fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le faʻalavelave, toe faʻaauau pea le faʻafeiloaʻi o aʻafiaga o le nasu.
  • Faʻaaogaina o mea faʻalelalolagi - togafitiga mo tiga i totonu o vae ma le maʻisuka e faʻatinoina e faʻaaoga ai tusi talosaga. O le aafiaga e tupu i totonu o le kuata o le itula.
  • O fualaau o loʻo i ai le faʻamalosiaga (carbamazepine) - taofi le faʻamaʻi o le tiga, faʻamalo le gasegase o le po i le maʻisuka.

Taua! E le faʻatagaina le vailaʻau a le tagata lava ia, ona e iai se faʻafitauli o aʻafiaga. O togafitiga faʻataʻitaʻiina ma fualaau o fualaau faasaina e tatau ona mataituina lelei.

Aveesea o manua ma faaletonu o pusa

Togafitiga o manua i luga o vae e aofia ai togafitiga i le lotoifale, o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial ma antiseptic, faʻaleaʻoina o le vaega ua aʻafia. Faʻaleleia i totonu o le lotoifale e faʻavae i luga o vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma gaʻo i luga o le manua, togafitia o mea leaga i le gaʻo i fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o se laei.

O togafitiga i le lotoifale ma le fufuluina o vaega ua afaina ua faia i le 3% vaifofo o le peroxide, Chlorhexidine, saline ma Miramistin. E faʻasaina le faʻaaogaina o vaiinu, mea taumafa masani, mea lanu (iodine, lanu meamata). O le laei e tatau ona tausisia se siosiomaga susu, lea e talafeagai e faatelevaveina ai le faamaloloina o lima ua aʻafia, faapea foi ma le taofia o le ulu atu o siama i le manua.

E mafai ona e togafitia ni faʻafitauli pipisi faʻatasi ma antimicrobial agents (Betadine), faʻamaʻi faʻamalosi (Curiosin), enzymes proteolytic (Chymotrypsin). E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o Levomekol poʻo Solcoseryl.

Faiga faʻavae

O le faʻafefe o le valea ma le tiga, lea na tulaʻi mai ona o le atherosclerotic vascular vasions, ua faʻaaogaina ai vaʻaia e faʻafoʻi ai le toto. O auala lelei e:

  • Faʻasologa taotoga. O le fomai tipitipi e tosoina le gasegase gaosia, e fai ai se ala mo le toto i le vaega o le uaua ua afaina. I le taimi o le taotoga, e mafai foi ona faʻaaogaina a oe lava vaa.
  • O le angioplasty Balloon. O se paluni faapitoa e faʻaofiina i totonu o le afaina ua afaina ma afaina. E i ai le faʻalauteleina o le lumenia o le vaa. Ina ia mafai ai ona maua le iuga o le faʻaauau, e faʻapipiʻi se peni i luga o le nofoaga o le paluni. O lenei masini e puipuia ai le "paʻu" o le aluga toefuataiina.

Auala

E le mafai ona togafitia le maʻisuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ae ui i lea, e mafai ona maua le taui o le faʻamaʻi, faʻaitiitia ai le susulu o faʻataʻitaʻiga.

O ni aloe laititi e tipi ma tuʻu i se nofoaga malulu. O le isi, o le suamalie e sasaa ese mai ia i latou ma faʻaaogaina e togafitia ai vaega na afaina i luga o vae i le muamua ma le lona lua o faʻamaʻi.

Faʻafefeteina faʻafefeteina o aʻa o le calamus. E sasaa le apalai i le vai tafe (1 tbsp. O le aʻa i le ipu vai) ma tuu i totonu o se vai vai. A maeʻa le kuata o le itula, ona aveeseina lea o le faʻaaoga ma tuʻu ese mo le 2 itula. E le gata i lea, o le oloa ua faʻamamaina, ua faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa.

Lotini o le clove manaomia le suauu taua. E faʻaaogaina le sooupu i mea leaga ma faʻapipiʻi i luga ma solo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fai i luga o se manava gaogao (4-5 drops). E mafai ona faaopoopo le suauu i le vai i le taimi o togafitiga mo maʻisuka (mo se faʻataʻitaʻiga, vaʻaia o le tapu).

E taua le manatua e tatau ona faia soʻo se togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona ausia le manaʻoga e manaʻomia.

O mafuaʻaga autu o le maʻi o le maʻisuka vae

I le maʻisuka, e le lava le gaosiga o le hormone - inisalini, o lona gaioiga o le fesoasoani lea i le kulukose (suka) e oʻo atu ai i siama o le tino mai le toto, o lea pe a le lava, o le kulukose e oso i totonu o le toto, e afaina ai le tafe toto i totonu o vaa, e aʻafia ai fiva. Ischemia (le lava le toto) e oʻo atu ai i le faʻamalolo o manuʻa, ma aʻafiaga namu e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o lagona.

O nei faaletonu e fesoasoani i le atinaʻeina o maʻi o le gaʻo, lea o le a avea ma se gangrene. Soʻo se faʻalavelave, faʻafeiloaʻi ile abrasions ma maua ai le gasegase, ma faʻamaloloina foi maʻi fatulalalo i lalo o le telefoni ma le papaini.

O le mafuaʻaga o le tuai ona amata togafitiga ma le faʻamavaeina o pito o le tagata maʻi mo se taimi umi e le o maitauina suiga e tutupu, talu ai e masani ona le gauai atu o ia i ona vae. Ona o le le lava o le toto i le vae i le lotolotoi o le faaitiitia o le lagona, o le tiga mai le tipi ma mea e le mafai ona lagona e le tagata maʻi ma e oʻo lava foi i se ulupo e mafai ona le iloa mo se taimi umi.

E masani lava, o le vae e aʻafia i nofoaga e manaʻomia uma ai le uta pe a savali; o fusi e fai i lalo o le paʻu, o loʻo aʻafia ai le siama, ma maua ai tulaga lelei mo le faʻaalia o se manuʻa purulenti. O ia maʻi o le tino e mafai ona aʻafia ai vae i ponaivi, tendon. O le mea lea, i le mea mulimuli, o le manaʻoga e tulaʻi mai mo le toesea.

I le lalolagi, 70% o faʻamavaega uma e fesootaʻi ma le maʻisuka, ma faʻatasi ai ma le togafitiga taimi, ma e toetoe 85% e mafai ona puipuia. I aso nei, pe a faʻapipiʻi le ofisa o le Diabetic Foot, o le numera o le faʻamavaega ua vavaeeseina, o le numera o maliu ua faʻaititia, ma o togafitiga faasao e 65%. Ae ui i lea, o le numera moni o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e 3-4 taimi maualuga nai lo faʻamaumauga faʻamaumauga, talu ai e toʻatele e le masalomia latou maʻi.

O lea la, o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻisuka foot syndrome o:

  • faʻaitiitia le faʻalauteleina o le tino (maʻi neuropathy o le maʻisuka)
  • faʻamaʻi totoʻa i mea laʻau ma nai capillaries (microbetic microcosse ma macroangiopathy)
  • sese o vae (ona o le neuropathy)
  • vevela paʻu

Faʻaitiitia le Sensitivity - Maʻisuka Distal Neuropathy

O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le namu o le faʻaauau pea o le maualuga o le kulukose i luga o siama namu. O ia togafitiga ia te ia lava e le mafua ai le necrosis. Ulutala e tupu mo isi mafuaaga tuusaʻo:

Ulcers formed after mikrossadin, cuts and abrasions, faamalolo tino le lelei, maua se aʻoga masani. O le uuina o seevae le lelei ma le mausali e sili atu ona leaga ai le paʻu. Togafitiga o taʻavale, tuputupu ae ma faʻalolotoina, pasi atu i musika ma ponaivi. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le atinaʻeina o maʻi pipili i le 13% o mataupu e mafua ai le televave o le suauu o le epidermis (hyperkeratosis), i le 33% - le faʻaaogaina o seevae e le lava, i le 16% - o le togafitiga o le vae i mea faʻatau.

Le atoatoa o le toto - o le maʻisuka macroangiopathy

O le faʻaitiitia o le tafe o le toto i maʻa o vae e fesoʻotaʻi ma pusa atherosclerotic (pe faʻapefea ona maualalo le cholesterol e aunoa ma fualaau oona). Atherosclerosis, lea e afua ai le faaleagaina o vaʻa tetele, o le maʻisuka e faigata ma e tele ni uiga.

  • aafia ai vaega pito i lalo o le vae (vae laititi lalo)
  • faʻaleagaina o laʻau o vae uma ma i le tele o vaega i le taimi e tasi
  • amata ile amataga o tausaga nai lo tagata e leai se maʻisuka

Atherosclerosis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le oti o le tino ma le faʻavaeina ole maʻi o le gaʻo ia i latou lava, e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma manuʻa. O le le lava o le okesene e ulu atu i le paʻu ma isi vaega o le vae (ona o le solia o le toto), o se taunuuga, ua mate le paʻu. Afai e le mulimuli le tagata maʻi i le saogalemu ma puipuia ai le paʻu, ona faʻalauteleina ai lea o le sone.

O faʻamalologa faʻapitoa o tiga i le vae poʻo le maʻi o le peptic, faʻamago ma le vevela o le paʻu, lea e sili ona faigofie i microtrauma, aemaise lava i tamatamailima. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o gaioiga o le neuroischemic i le 39% o mataupu e faʻapipii ai vae o vae, i le 14% o le togafitiga o vae i mea faʻamalosi, i le 14% - aveeseina ma le le faʻaeteete o fao malo e le fomai tipitipi.

O le taunuuga sili ona mataʻutia o le SDS o le tipiina o le vae (laiti - i totonu o le vae ma le maualuga - i le maualuga o le vae ma le ogavae), faʻapea foi ma le maliu o le maʻi mai faʻalavelave o le faiga o le purulent-necrotic (mo se faʻataʻitaʻiga, mai sepsis). O le mea lea, o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa muamua faailoga muamua o le vae o le maʻisuka.

Faailoga o le maʻisuka vae leaga

  • O le faʻailoga muamua o faʻafitauli o se faʻaitiitia o le faʻalogo:
    • viia muamua
    • ona vevela lea
    • ona tiga ai lea
    • ma le laupepa
  • E le gata i lea, o le foliga mai o le fula o le vae e tatau ona mataalia (mafuaaga)
  • O le faaitiitia po o le faateleina i le maualuga o le vevela, o lona uiga o se tulaga malulu ma vevela, o se faailoga lea o se maʻi pipisi poo se maʻi
  • Faʻateleina le vaivai o le vae pe a savali
  • Sini tiga - i le malologa, i le po, poʻo le taimi e savali ai i nisi mamao
  • Tingling, tagi, susunuina i vae ma isi lagona le masani ai
  • Suiga o lanu paʻu o vae - pale, lanu mumu poʻo le cyanotic paʻu o le paʻu
  • Faʻaitiitia le lauulu lauulu
  • Suiga i le foliga ma le lanu o fao, ootia i lalo o fao - o faailo o se maʻi afaina poʻo se manua o le fao e mafai ona mafua ai le necrosis
  • Umi umi o le faʻamalolo o faʻamaʻi, manuʻa, sana - nai lo le 1-2 vaiaso 1-2 masina, pe a maeʻa le faʻamalolo o manua e leai se mea o le a leiloloa mai le pogisa
  • Ulutala i luga o vae - e le o se faʻamalolo mo se taimi umi, o loʻo siosiomia e paʻu vevela ma paʻu, e masani lava loloto

Ole vaiaso, e tatau ona e siakiina vae, nofo i luga o se nofoa i se faʻata e faʻaalia i lalo - o tamatamailima ma pito i luga ole vae e mafai lava ona asiasia, faʻalogo i le vaeluaga ole avanoa, lagona ma siaki tulivae ma tasi ile faʻata. Afai e maua soʻo se suiga, vaʻa, tipi, maʻi o le ulutala, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le podiatrist (fomaʻi vae).

Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasi i se fomaʻi pe a ma le tasi i le tausaga ma siaki le tulaga oo latou pito i lalo ifo. Afai e iloa le suiga, e faatonu e le podiatist fualaau mo le togafitiga o vae, e faia e le angiologist ia gaioiga i luga o vaʻa o vae, pe afai e manaʻomia ni iniseti faapitoa, ona manaʻomia lea o le angiosurgeon, ma seevae faapitoa - o se toso.

Faʻalagolago i le faʻaaogaina o le tasi mafuaaga poʻo le isi, ua vaevaeina le maʻi i ni neuropathic ma neuroischemic forms.

SainiNeuropathic formNeuroischemic foliga
O foliga vaaia o vae
  • Feafaʻi mafanafana
  • Faʻataʻitaʻi faʻamalosi
  • Le lanu atonu e masani pe pulumu.
  • E malulu le vae (i le i ai o se faʻamaʻi e mafai ona mafanafana)
  • Hair falls on shin
  • Rubeosis (mumu) o le paʻu
  • Cyanotic redness of sole.
Uluaʻi localizationVaega maualuga o le mamafa o masiniNofoaga e sili ona leaga o le toto (mulivae, tapuvae)
Le tele o le vai i le pito i lalo ole manuaManua faʻamaʻavaleO le manua ua toetoe lava ago
SorenessE seasea lavaE masani ona faalauiloaina
Le paʻu i le manuaE masani lava o le hyperkeratosisManua, mea e le talafeagai
Faʻamatalaga o aʻafiaga
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Tupulaga talavou
  • Ava malosi
  • Tuai
  • Maʻi maʻi fatu faʻamaʻi ma taʻavale ua mavae
  • Fuʻa
  • Maualuga cholesterol (silasila i le kullesterol norm)

Vaega o lamatiaga mo le atinaʻeina o le TAS

  • Tagata maʻi maua i le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga
  • Tagata maʻi e leai se taui faʻatau po o le faʻatauvaʻaina o le gaosiga o le gaʻo (gaoioi faifaipea i le kulūkose)
  • Faʻasusu
  • Tagata e inu malolosi
  • Tagata gasegase
  • Loto o le fatu
  • Se talafaasolosolo o le thrombosis
  • Tetele Oloa Manatu

Faʻamatalaga o le maʻi o le maʻi suka

I faailoga muaʻi o le maʻi, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa ma faʻamatala auiliili auga o mea e aʻafia ai le vae o le maʻisuka. E lelei lava, pe afai ei ai le ofisa o le Diabetic Foot ma se pomaʻi faapitoa. I le leai o ia ituaiga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, fomai tipitipi poʻo le endocrinologist. O le a faia se suʻesuʻega e fai ai se faʻamaoniga.

Aʻoaʻoga lautele i suʻesuʻega:

  • Suʻega o toto ma faʻamaʻi
  • Urinalysis ma suesuega o fatugao
  • X-ray o le pusa ma le ultrasound o le fatu
  • Totoina o le toto

Suesuega o le popolega:

  • Iloiloina o le saogalemu o faʻalavelave
  • Totoga o le suʻega ma le aʻafiaga o le mafaufau
Iloiloina o le toto o le pito i lalo:

  • Faʻaaliga
  • Fua o le mamafa i totonu o vaʻa o vae

Suesueina o maʻi o vae o vae:

  • Lauina o microflora mai se manua ma se naunautaiga o le lagona lelei i vailaau
  • Suʻega faʻasolosolo o mea oona

X-ray o vae ma tapuvae

Taʻi maʻi o le maʻi suka

O faʻafitauli uma o le maʻisuka e ono lamatia ma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. O togafitiga o le maʻi suka e tatau ona atoatoa.

Togafitiga o maʻi pipili i le toto lele i totonu o vae:

  • Faʻafitauli togafitiga sili
  • Faatapulaa le laueseina
  • Antibacterial therapy e taofia ai siama
  • Taumafa o le maʻisuka
  • Faʻalēaogāina masani leaga
  • Togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave i le faʻamaʻi maʻi.

Togafitiga o maʻi o le gaʻo i le tulaga o le tafe toto (neuroischemic form of foot diabetes):

  • O mea uma o loʻo i luga
  • Toe faʻaleleia le toto

Togafitiga o le maʻi papala loloto i le necrosis:

  • Tausiga togafitiga
  • I le leai o se aafiaga - toesea

Togafitiga faʻamaʻi toto

O le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega ma suʻesuʻega e aveesea ai le tino ua leiloloa. O se taunuuga, o le faasalalauina o siama e taofi. A maeʻa le fufulu masini, e tatau ona fufulu uma le vaega o le maʻi. E leai se mea e mafai ona togafitia i le "lanumeamata", iodine ma isi vaiinu, lea e faʻaleagaina atili ai le paʻu. Mo le fufuluina, faʻaaoga saline poʻo vailaʻau faʻamalosi. Afai i le taimi o togafitiga o se manua, e filifili e le fomaʻi faailoga o le mamafa tele o le mamafa, ona mafai lea ona ia faatonuina le tuʻuina atu o vae vaivai.

Faatapulaa le laueseina

O le ki i le togafitiga lelei o maʻi o le tino o le aveeseina o le uta i luga o le manua. O lenei tulaga taua e masani ona le ausia, talu ai ona o le tiga o le lagona o le vae ua faaitiitia, ma o le tagata maʻi e mafai ona faalagolago i se tiga tiga. O se taunuuga, o togafitiga uma e le aoga.

  • ma le vae vae, e tatau ona faʻaitiitia le taimi faʻaalu i se tulaga saʻo
  • ma manuʻa i tua o vae, o seevae o le auala e tatau ona fai e le masani ai. E faatagaina e fai ni seevae vaivai.
  • ma le maʻi pipili i luga o le lagolago o luga o le tasi vae, e faʻaaogaina masini faʻapipiʻi (faʻaaogaina le lalagaina o le lalaga i luga o le malamalama ma le vae). O faʻamaoniga i le ofuina o sea ituaiga masini o se siama o masini loloto ma ogaoga o le ischemia. E le tatau ona tatou faʻagaloina o seevae faʻamalosi e talafeagai mo le gaselase e le talafeagai mo le suʻeina o le vae.

Faʻaitiitia le afaina

Ole faʻamalologa ole maʻi ole gaʻo ma isi faaletonu e ono mafai ona tupu pe a maeʻa le maʻi. O le fufuluina o le manua i vailaʻau faʻasolosolo e le lava, o le togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo e manaʻomia e faʻamalolo ai. Faʻatasi ai ma le neuropathic form of SDS, o le antimicrobial agents e faʻaaogaina i le afa o tagata gasegase, ma faʻasologa o mea e fai i le siama, o nei sauniuniga e tatau mo tagata uma.

Glucose Taui

O le faateleina o le maualuga o le kulukose toto e mafua ai le foliga mai o le maʻi fou o gaʻo ma faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o mea oi ai nei e fesootaʻi ma faʻamaʻi aʻa. O le faʻaaogaina o fualaʻau maualalo o le suka, pamu insulin, poʻo inumaga o le inisalini e mafai ona pulea le maʻisuka, faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi suka i se mea maualalo.

Faʻalēaogāina masani leaga

O le ulaula e atili ai le lamatia o le atherosclerosis o vaʻa vae pito i lalo, ma faʻaitiitia ai avanoa o le puipuia o lima. O le inuina o le ava malosi e mafua ai le neuropathy o le ava, lea e mafua ai le faaleagaina o le suka o le maʻisuka e oʻo atu ai i maʻi pipili. E le gata i lea, o le inuina o le ava e faʻamavaeina ai le tau mautu o le metabolism gaʻo, o se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i le inuina o gasegase e faʻaauau pea ona faʻatupulaia.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi

O le tele o faʻamaʻi ma tulaga, e le lelei ia i latou lava, o le maʻisuka e avea ma mea matautia. Latou faʻagesegese le faʻamaloloina o maʻi pipili, faateleina le aʻafiaga o le gangrene ma le tipiina o vae. O soa sili ona le manaomia o le maʻisuka e aofia ai:

  • anaemia
  • le lelei ma le le lelei
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • maʻi ate
  • malulu lamatia
  • hormone ma cytostatic togafitiga
  • tulaga atuatuvale

I tulaga ua taua i luga, o togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vaevaega e tatau ona faapitoa le maeʻa.

Toe faʻaleleia le toto i pito pito i lalo

Faʻatasi ai ma le neuroischemic o le maʻi o le maʻisuka, o le tafe toto o loʻo faʻalavelaveina ai o le faʻamalologa e oo lava i nai siama laiti e le mafai. O le taunuuga o lenei gaioiga vave atu pe mulimuli ane o le toesea. O le mea lea, na o le pau lava le auala e tausia ai se vaevaega o le toe faʻafoʻiina lea o le tino vavae. O le toe faʻafoʻiina o le toto o le tafe o le toto i vae e tele lava ina le aoga, o le mea lea, i le le atoatoa o le tino, e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa: taʻavale tipitipi ma taotoga.

Tausiga o togafitiga o purulent necrotic processes

  • faamamaina ma alavai o le ogaoga. Faʻatasi ai ma le loloto o le paʻu o le vai, o le alavai e tuʻuina i lona pito i lalo, ma o le a tupu ai le tafe o le lafoaʻi. E faʻaleleia le faʻamalolo.
  • aveeseina o ponaivi e le mafai ona aoga (mo le osteomyelitis, mo se faataitaiga)
  • faʻasolosolo palasitisi mo manua ogaoga manuʻa. O le suia o fefaʻatauaʻiga faʻataʻatia ma le paʻu o le tino e masani ona faʻaaogaina.
  • tosoina (faalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina, e mafai ona laʻititi ma maualuga)

O le faʻaleleia o se lala o se fuataga tele lea e faʻaaogaina i le tulaga o se tulaga ogaoga o le maʻi poʻo le toilalo i isi metotia o togafitiga. A maeʻa le toesea, togafitiga faʻaleleia ma taui mo le maʻisuka malosi e manaʻomia mo le faʻamaloloina lelei o le paʻu.

Tulafono faʻavae mo le tausiga o vae

O le puipuia o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻi suka e sili atu le faigofie nai lo le faʻamalolo. O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻavaivai, o le faʻaeteete ma le faʻaeteete ile tausiga o se masani masani. E tele ni tulafono faigofie, o le tausisia lea e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o maʻi o le gaʻo.

O le faafitauli autu mo le maʻi o le maʻisuka o le filifilia lea o seevae. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le lagona maʻaleʻale, o loʻo maʻi le tino, ma le le lelei o seevae mo le tele o tausaga, mafua ai le faaleagaina o le paʻu tumau. O loʻo i ai tulaga maʻoti e tatau ona filifili ai e le maʻisuka ni seevae.

FaʻasalagaFUAFUAGA
O le paʻu moni, mama, e le tatau ona i ai se afifi faʻafiafia i totonu (siaki lima)Faʻaofuofu seevae - e le o faia se toniga
Totogi, talafeagai mo le atoatoa, lapopoa ma le maualugaTight, le talafeagai i le lapopoa (tusa lava pe le o lagona lelei seevae)
Vaevae ma le lautele o tapuni puipui e taofia ai tamatamailima mai le fusiina. Taligalu fale ma se mulivae tapuni ma le isu, mulivae i luga aʻe o le nofoaga.Vaevae ma ona vae vavae poʻo le vaʻitiʻusiʻu, seevae, slippers lea e faigofie ai ona faʻaleagaina lou vae. E le tatau ona i ai ni nifo matala, ni fusi i le va o tamatamailima, aua e afaina ai tamatamailima.
Lalagaina o seevae seevaeFaʻaofuina o seevae i luga o se vae e le o ni vae po o se toe toso
Mulivae 1 i le 4 cmVaevae i luga o le mulivae po o vaʻa papaʻa - neura, vaʻa toto, manua le vae.
Filifiliga o seevae mo pepa pepa pepa (vae vae vae i pepa)Filifili na o seevae e tusa ai ma ou lagona. E le mafai ona e faʻamoemoe e salalau seevae, e tatau ona faʻalelei le seevae mai le taimi o le faʻatau
Vaevae solo masaniLalagaina o seevae mo le silia ma le 2 tausaga
Vaevaega taitoatasiFaaaogaina o seevae o se tasi
O le faatauina o seevae e fautuaina i le aoauli. E sili atu le filifili o seevae mo se fulafula, vaivai le vae, ona fetaui lea ma oe i soo se taimi.Aua nei fuaina pe faʻatau ni seevae i le vaveao.


E i ai nai tulafono sili atu ona taua mo le tausiga o le maʻisuka:

  • Soo se mea e afaina ai, abrasions, mumu ma mea aupito iti e faaleagaina i le paʻu o vae - o se taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.
  • O le suʻesuʻega i aso taʻitasi o vae, e aofia ai nofoaga e faigata ona oʻo i ai, o le a faʻatagaina le iloa vave o se ulutala fou.
  • O le fufuluina lelei ma le faʻamamaina o vae o se faʻatagaga masani i aso uma.
  • I le tulaga o le solia o le lagona lelei i vae, e tatau ona e mataituina lelei le vevela o le vai pe a taʻele. Aloese mai le fufuluina o le taele, e faʻaaoga ai paluga e puipui ai le mumu.
  • E le afaina ai foi le paʻu o vae. I masina o le taumalulu, e le tatau ona faatagaina le maalili a le maalili.
  • E tatau ona amata aso uma i se asiasiga seevae. Pebbles, pepa, ma isi mea mai fafo e mafai ona mafua ai le maʻi o le gaʻo ogaoga pe'ā faʻaalia mo se taimi umi. A e leʻi faia ni seevae, e tatau ona e mautinoa e leai ni oneone o le oneone, ma ni maa, ma isi.
  • O totini ma totini e tatau ona suia faalua i le aso. E sili atu le lelei o le faatauina o totini e faia mai mea masani, e aunoa ma se faʻamalosia, e le mafai ona e faʻaoga totini pe a uma le darn.
  • Ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae, o tagata e maua i le maʻisuka e le fautuaina e savavali solo i luga o le matafaga, i totonu o le vaomatua, poʻo le fale foi, talu ai e te le matauina manuʻa o loʻo i luga o le vae.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e le mafai ona togafitia manua i lanu meamata

O le Hyperkeratosis (o le tuilaina o le paʻu) i nofoaga o le maualuga o le mamafa o masini e mafua ai le lamatiaga ole maʻi. O le mea lea, o le puipuia o la latou atinaʻe e aofia ai le togafitia o vaega faʻafitauli o vae, le aveesea o le hyperkeratosis, le faʻaaogaina o kulimi fafaga ma faʻamamaina mo vae. O loʻo faʻamamaina faʻapitoa i vaega o le keratinized i se mea e faʻamalosi ai poʻo se sikulaʻau e aunoa ma le faamanualia o le paʻu na o se fomaʻi.

  • O kulimi e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka e aofia ai le urea i faʻalautelega eseese - Balzamed (230-250 rubles), Alpresan (1400-1500 rubles). Latou te faʻavavevaveina le faʻamaʻiina o paʻu, faʻafefe solo, faʻaitiitia le paʻu vevela, faʻaitiitia le tiga ma taofi le foliga mai o pa'ū i luga ole mulivae ma sana i le maʻisuka malosi. E ese mai i le urea, o le balsamide foi e aofia ai vitamini ma fuālaʻau fuālaʻau.
  • O loʻo i ai le faʻamaoniga e faʻapea, ina ia puipuia le faasologa o le soifua matua, faʻamaʻi, faʻamaʻi o gaʻo lautele, fatu, ma le maʻisuka vae, e mafai ona e faʻaaogaina vitamini o le lipoic (thioctic) ma le B (Turboslim, Solgar alpha-lipoic acid, etc.) .

E oʻo lava i le 10-15 tausaga talu ai, soʻo se uligā i luga o le vae o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e vave ona taʻitaʻiina i le taimi o le tosoina o le lima. O le faaitiitia o le gaioiga ona o se taunuuga o le taoto o le taoto na mafua ai le tele o faafitauli, o le soifuaga o le olaga ua faaitiitia tele. I le taimi nei, o lo o faia e fomaʻi le mea sili latou te mafaia e faʻasaoina ai le vae ma toe faafoi le tagata maʻi i le auala masani masani. Faatasi ai ma le auai malosi i le togafitiga o le tagata maʻi, o lenei faʻalavelave faʻalavelave ua i ai se faʻataʻitaʻiga lelei.

Ou te fefe i le gaoi, o lea ou te le alu i le fomaʻi e uiga i le tele o maʻi mai luga o oʻu vae, ua togafitia au i isi metotia. E faʻafia ona toesea vae i VDS?

O le pasene o faʻamavaega ua faʻaitiitia i le taimi nei. O togafitiga malolosi o vailaau faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tumama e mafai ona fesoasoani i le faatumauina o vae i le tele o tulaga. Latou te faia fua faʻamalosi pe a lamatia le ola o le tagata maʻi. O le faʻafesoʻotaʻi vave o se tagata tomai faapitoa e faʻapupula ai avanoa o se taunuuga lelei.

Metotia autu

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻaopoopoga i togafitiga faʻamaʻi, togafitiga ma togafitiga faʻasalalau e maua ai taunuuga lelei:

  • matua taumafa
  • taofi ulaula
  • o seevae saʻo ma se olaga ola maloloina,
  • le faaaogaina o laau,
  • uʻu le suauu
  • yogurt
  • meli
  • falaoa falaoa.

E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o soʻo se mea, e tusa lava pe faʻataʻitaʻi masani mo le maʻisuka e manaʻomia ai faʻatalanoaga faʻatagaina ma lau fomaʻi. O togafitiga le mautonu ma togafiti a tagata lautele e mafai ona mafua ai le afaina o le soifua maloloina o le maʻi.

Laʻau faʻamalolo

I le amataga lava o le faamai, o le lelei o le togafitiga o loo faaalia i tala o vailaau togafitiga o loo i ai se fualaau oona, anti-inflammatory, aafiaga faamalolo.

Laasaga togafitiga faʻatasi ai ma nei laau totino e lauiloa tele.

  1. Fua o le manulele manu. O pipi e tosoina i le fua faatatau lenei: 1 sipunipuni o le manulele manu i le tioata o vai inu. E faʻamamaina le paluga, latou te mulumulu manuʻa i luga o vae ma faʻaaogā faʻamalosi.
  2. Yarrow. O se malosi malosi e faʻamalolo ai le faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamalolo, faʻapipiʻi ma le maualuga o mea faʻasolosolo ma siama, na faia ai lenei laau matua lauiloa i le tau faasaga i le maʻisuka vae.
  3. Fufulu faʻamaʻi maʻi faʻapitoa i le afu o centaury.
  4. O le suamalie fou po o le decoction o le wormwood e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa le faʻamalolo.
  5. O fualaau aina suamalie o loʻo i ai o le hemostatic properties, faʻaleleia le faʻafouina o le tino.
  6. O le faʻaaogaina o le aloe o le sua ua salalau lautele. Tampons e faʻaleagaina i le sua o le laau e faʻaaoga i le manua ma tuʻu mo sina taimi.
  7. Chamomile, sinapi ma le rosemary. O se faʻafefiloi o le eleele o le sinapi fatu ma laau afu ua faʻafefiloi i le vai malulu ma faʻaogaina mo le tusa o le aso. O le mea e maua mai ai e faʻaaogaina i fasi mama mama o loʻo afifi ai. E le fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata e iai veins varicose ma faʻamaʻi fatu fatu.

Fufulu le suauu

O le fufulu o le suauu e salalau i le togafitiga o le maʻisuka i le fale. E mafai ona faia na o oe lava ma mafai ona faʻatau i le fale talavai. I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le inflammatory, o loʻo faʻaalia foi manuʻa. O solo suauu e faʻaaoga i le paʻu paʻu mo le 10-15 minute. O le faʻafofoga tautala o le fualaau faasaina e mafai foi. E masani lava ona latou inuina 3-5 pa'ū aʻo leʻi 'aʻai.

Yogurt

O togafitiga vae i lenei oloa e sili ona lauiloa ona o lona taugofie ma le gafatia. O lapisi poʻo ni solosolo ua afaina i se gaʻo susu susu o loʻo tuʻuina i luga o le manua. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga, o le laei e tatau ona suia i taimi uma e mafai ai.

Mea mataga. I nisi tulaga, o togafitiga vae mo le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei ona o le faateleina o le tafe toto i totonu o masini. Ma o nisi taimi e le aoga atoa. E masani ona faʻaaogaina mo togafitiga ma paluga o le meli ma isi vaega.

  1. Honey, aspirin, burdock. Lafo lelei mo le edema. O le tino vaivai o loʻo faʻafefeteina ma le meli, ma sausau i aspirin i luga, afifi i le pusa (lalo i le paʻu).
  2. Eucalyptus ma le meli. Faʻaaogā mo le taele ma faʻaʻau.
  3. Faatasi ai ma se vaifofo o le chamomile i le meli, ua fufulu ai liona mumu o le vae.
  4. Faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi, paipa lelei o le suāuu iʻa, meli, xeroform.

Paʻu le falaoa

E naʻo le falaoa fou o le falaoa e talafeagai mo le togafitia o vae. E tatau ona lelei lelei le mimiti ma fufulu maeʻaeʻa, ma susu tele i le fulufulu. O le mea e maua ai le paʻu o loʻo faʻaaogaina i vaega na aafia o le vae ma fusi mo le tele o itula.

E ui lava o le togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka e tele lava ina i ai le lelei, o le maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga.

Tuua Lau Faamatalaga