Faʻasologa faʻasolosolo faʻaonapo nei Metformin Teva

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nisi tagata maʻisuka latou te manatu latou te leʻi faia metformin. Ae atonu e le talafeagai, ona o le afa o nei maʻi na togafitia i metformin hydrochloride-based drug from the first days after a diagnosis of type 2 diabetes is made, pe afai o suiga o le olaga e le aumaia ai le manaʻoga. O laulau ua faʻamatalaina i le nonformity international name metformin i isi tulaga (maʻi faʻasolosolo, puipuia o le cardiovascular conditions ma le oncology), ae, i soo se tulaga, e na o le faʻamalosia e mafai ona faʻatau.

Afai ei ai metformin i le pepa, filifili Metformin Teva. O lenei faʻatusatusaga agavaa o le Falani Farani Faʻasologa faʻapitoa ua ausia uma tulaga taua o vailaʻau faʻamaoni faʻaonaponei faʻaonaponei.

Metformin Teva ma lona uluai tagatanuu

Faʻamatalaga faʻamalosi a Isaraelu TEVA Pharmaceutical Industries, Ltd. i le taulaga o Petah Tikva (faʻapitoa foi ma ona ofisa sui i Polani, Italia ma isi atunuu) e maua ai generics e faavae i luga o le mea lava lea e tasi (metformin hydrochloride), faatasi ma le fua tutusa (500, 850 ma le 1000 mg), ma le tutusa o le absorption ma le excretion rates vaega malosi, e pei o fomai Farani. O tulaga gaosiga ma masini e tutusa lelei ma le gaosiga o gaioiga i atinaʻe e maua ai le metformin muamua.

O le auala e faʻaaogaina ai sauniuniga tuʻufofoga o le uluai ma le tutusa e tutusa.

Metformin Teva e maualalo: povidone, magnesium stearate ma talc.

Generic Metformin Teva e sili atu ona taugata: o le pusa o le uluai Glucofage e tau 330 rubles, o se pusa o vailaʻau tutusa e 169 rubles. I totonu, e mafai ona e maua ni nai paʻu i le paepae paʻepaʻe po o le oval (faʻalagolago i le fualaau) fualaʻau ma se laina vaeluaina ma le vaneina o fuainumera. O latou foliga e lamolemole, e aunoa ma le faaleagaina ma le le mama. Metformin-MV-Teva o loʻo maua foi i se fuataga o le 500 mg faʻatasi ai ma gaioiga umi. O le ola papa o meaʻai e 2.5-3 tausaga, e le manaʻomia e le vailaʻau ni tulaga faapitoa mo le teuina.

Pharmacodynamics

O le eletise autu o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, o se vaega o mea e gaosia ai le vinopide e faʻamaonia ai faʻamatalaga glycemic o le anapogi ma le postprandial sugar. O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e sili ona lelei.

  1. O le vailaʻau faʻasaina le gaosia o le glycogen i le ate e ala i le taofia o faiga o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  2. O le vailaʻau e faʻaititia ai le tetee o le tino i le inisalini, faʻaleleia le gasologa ma le gaioiga o le kulukose i maso,
  3. O le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o le kulukose e puipui puipui.

Biguanide e faʻaosoina le gaosiga o glycogen.

E faaitiitia ai foi le mafai gafatia o auala o felauaiga i le kulukose i luga o le siama.

Na faʻataʻitaʻiina faʻapitoa e faapea o vailaʻau togafitiga o le vailaʻau e faʻaleleia ai le lipid composition o le toto: faʻaitiitia le pasene o le aofaʻi o le cholesterol, triglycerol ma lipids maualalo.

Pharmacokinetics

  1. Tuʻu O le maualuga maualuga T o le vailaʻau faʻatasi ma le bioavailability atoatoa e oo atu i le 60% o loʻo faamaumauina 2.5 itula pe a maeʻa ona ulu atu i le gastrointestinal tract. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo, o le faʻaleleia o tulaga o fualaau oona i totonu o le toto e matauina pe a maeʻa le aso poʻo le lua, ma e oʻo atu i le 1 μg / ml. O le tagofia o fualaau faʻamaʻi ma meaʻai e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le metabolite.
  2. Tufatufaina. O le mea taua e le mafai ona fesootaʻi ma palatini; o ona uiga e maua i na o le toto mumu. V D (tufatufaina o le tufatufaina) e le sili atu i le 276 lita. O metabolites metformin i le tino e leʻi iloa, e le suia, ua faʻaumatia e fatugaʻo.
  3. Tofiga. Faailoga o le kiliata o le metformin (mai le 400 ml / minute.) Faailoa atu o lona toina i tua o le a faʻamautinoa e ala i le fufulu mama. O le afa-ola i le vaega faaiu o le excretion o le 6.5 itula. Faatasi ai ma le toe maualalo o le tino, o le faasiliga o le faaitiitia, e mafua ai le faaputuputuina o le metformin i le toto. E oʻo atu i le 30% o le vailaau faʻamalosi e aveese le inumaga i lona uluaʻi faʻasologa.

Metformin Teva o se vailaau muamua muamua, ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 10 tausaga le matutua e pulea le maʻisuka ituaiga 2 i soo se laasaga o le atinaʻeina o le maʻi.

O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia pe afai o le suiga o le olaga (faʻaititia o meaʻai laiti, gaioiga faaletino, pulea o lagona faʻaletino) e leʻo pulea atoatoa le glycemia.

O vailaau faʻapitoa e talafeagai uma mo le monotherapy ma mo togafitiga faʻapitoa, ona o le metformin ua maeʻa faʻapitoa ma le inisalini ma isi vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa e fai ai se isi metotia o gaioiga nai lo biguanides.

Contraindications

I le faaopoopo atu i le lagona o le tagata lava ia i mea taua o le fua, e le o faʻamaonia le vailaʻau:

  • Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka, coma, precoma,
  • Tagata faʻamaʻi pipisi (CC i lalo o le 60 ml / min.),
  • Tagata maʻi i le teʻi, ma le faʻamaʻaʻaina, faʻamaʻi tuga o se natura faatosina,
  • Afai o faʻamaʻi (ogaoga poʻo le faʻasolosolo) e faʻaosofia ai le matelaina o le okesene i masini,
  • I le taimi o suʻesuʻega e faʻaaoga ai faʻavae vaʻaia o le iodine,
  • Faʻasolo i le ate, e aofia ai le inu malosi o le ava (tele pe faʻasalalau).

Ona o le le lava o le faʻamaoniga o le saogalemu, ua solia ai Metformin Teva i tina maitaga, tina tausimai, ma tamaiti ei lalo o le 10 tausaga.

O taavale taʻavale ma togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ao faagasolo togafitiga ma Metformin Teva e le faʻaseseina pe a latou suʻe fualaau e pei o le monotherapy. Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, e tatau ona amanaʻia avanoa o isi fualaau.

Fautuaga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina Metformin Teva e fautuaina le ave atoa o le vai. E mafai ona maua le maualuga o le aoga e ala i le faʻaaogaina o laupepa i luma tonu o se taumafataga poʻo le taimi o se taumafataga. E filifilia e le fomaʻi le faʻatulagaina o fuataga ma fuataga e faʻaaogaina ai le tulaga o le faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, tausaga o le maʻisuka, o le tagata e tali atu i le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le monotherapy poʻo togafitiga faʻapitoa, e le sili atu i le 1 tab. / 2-3r / Aso. Faʻasaʻoina le polokalame pe a mavae le 2 vaiaso, pe a mafai ona e iloiloina le aoga o le fualaau. O le siitia malie o le avega o le a fesoasoani i le tino e ola i le vaitaimi o fetuunaiga ma ni taunuuga e le manaomia. Ole fua ole fualaau faasaina mo lenei vaega o le maʻisuka e 3 g / aso. faʻatasi ma le faʻaoga tolu.

Pe a suia mea e pei o le hypoglycemic i fualaau faasaina, o loʻo taʻitaʻia i latou i togafitiga muamua. Mo oloa faʻatuai ona tuai, atonu e manaʻomia le taofi o le suiga i se fuafuaga fou.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o laupepa ma inisalini inisua, ua amata ona ave le metformin ma se fua maualalo (500 mg / 2-3 r / aso.).

O le inisalini e filifilia e tusa ai ma le meaai ma le glucometer.

Maturo o le maʻisuka

I le "maʻoti" ole maʻisuka, o le gafatia o fatugaʻo ua vaivai, o le mea lea, pe a filifilia se togafitiga, e tatau ona amanaʻia o latou tulaga ma faʻaauau pea ona siakiina faailoga.

Tamaiti e maua i le maʻisuka e sili atu ma le 10 tausaga le matua ua faatonuina le 500 mg / aso. O le laulau e tasi lava, i le afiafi, i le taimi o se taumafataga atoa. O le faia o se faʻasalaga e ono mafai pe a uma le 2 vaiaso. O le tapulaa aupito maualuga mo lenei vaega o le 2000 mg / aso, tufatufaina atu i luga o 3 inumaga.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Metformin Teva o se tasi lea o togafitiga faʻamaonia e sili ona saogalemu. O nei suʻesuʻega e faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega ma le tele o tausaga o togafitiga faafomaʻi. I le vaitaimi o le fetuutuunaiga, 30% o le maʻisuka o faitioga i le le atoatoa o le maʻi: leu, vomiting, o se tofo masini mai lea taimi i lea taimi, ua faʻaitiitia le manaʻo, ua maeʻa taumafa taʻitasi i totonu o se nofoa.

O le faʻasalaga faʻaletausaga o le fualaau e faʻaitiitia ai le le faʻavauvau ma i le taimi e mou atu ai faailoga. O se vaega o le Metformin Teva o se vaega itiiti o isi vaega i le tuufaatasiga. E masani lava oi latou ia e faʻaosofia ai taunuuga le talafeagai.

E oʻo lava i le 10 faʻaopoopoga o le tele o togafitiga faʻasoifua maloloina mo faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻaosofia ai le hypoglycemia. Nai lo lena, na matauina faailoga o le lactic acidosis. Toe faʻafoisia galuega a le tino ua afaina i le fofoina o togafitiga ma le faʻamaʻi.

Fale faʻamaloilo

Metformin hydrochloride o se vailaʻau faʻasaina o le kulupu o mea tetele, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

Metformin hydrochloride ei ai auala e tolu.

1. Faaitiitia le gaosia o le kulukose i le ate e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis.

2. Faateleina le musika o le insulin, ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tino.

3. Faʻaititia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin hydrochloride e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le glycogen intracellular, faʻapupulaina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o felauaiga e feaveaia le kulukose e ala i le membrane, e afaina ai le metabolism lipid. Ua faamaonia ai o metformin i vailaau togafitiga e faaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol, lipoproteins ma le triglycerides.

Na lipotia mai e faapea, faatasi ai ma Metformin, o le mamafa o le tino o le maʻi na tumau mausali poʻo ua faʻaitiitia le faʻaitiitia.

Suiga. I le maeʻa ai o le metformin, o le taimi e oʻo ai i le maualuga (T max ) e tusa ma le 2.5 itula. O le bioavailability of tablets 500 mg o le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vaega lea e le o aʻafia ma o loʻo faʻasalaina i fecesite e 20-30%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le metformin e tele ma le atoatoa.

O le pharmacokinetics o le absorption o metformin ua manatu e le o laina. Pe a faʻaaogaina i fua o le metformin ma le faia o mea faʻapitoa, o faʻatonuga o plasma tumau e ausia i totonu o le 24-48 itula ma e itiiti ifo i le 1 μg / ml. Ua lipotia mai o maualuga maualuga plasma metformin (C max ) e le sili atu i le 5 μg / ml e oʻo lava i le maualuga pito maualuga.

Faatasi ai ma se taumafataga tutusa, o le faʻaitiitia o le metformin ua faʻaitiitia ma e tau lemu lemu.

A maeʻa ona faʻamaʻiina se vevela o le 850 mg, o le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma concentration e 40%, o le faaitiitia o le AUC e 25%, ma o se siʻitiaga o le 35 minute i le taimi e oʻo atu ai i le maualuga maualuga o le plasma concentration sa matauina. O le taua o nei suiga e le o iloa.

Tufatufaina. Metformin e pipiimau i pulu plasma. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e maualalo ifo nai lo le maualuga o le maualuga ile plasma toto, ma e oʻo i le taimi e tasi. O le toto mumu e foliga mai e fai ma sui o le potu lua tufatufa. O le averesi o le tufatufaina (V o ) e 63-276 lita.

Metabolism. Metformin ua faʻateleina e le suia i le urine. E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Faaiuga Faʻaaogaina o Renformin - sili atu i le 400 ml / min. Ua faailoa mai ai e faapea o le metformin ua faʻamavaeina ona o le faʻaaogaina o le filtration ma le masini faasele. A maeʻa le puleaina, o le afa o le ola e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliaina o le creatinine, faʻatasi ai ma lenei mea, o le afa o le ola ua faateleina. E mafua ai le faateleina o le maualuga o le metformin i le plasma toto.

O le maʻisuka ituaiga II e maua i le le atoatoa o togafitiga o le soifua maloloina ma faamalositino, aemaise lava i tagata mamaʻi e mamafa tele

  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic poʻo le faʻatasi foi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua,
  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti mai le 10 tausaga le matua ma talavou.

Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le maʻisuka i tagata matutua ma le maʻisuka o le maʻisuka ma le mamafa o loʻo faʻaaogaina le metformin e avea o se vailaʻau faʻamuamua ma le faʻamalositino o meaʻai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

Alu . O le inupia malosi o le ava malosi e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le aʻafia o le lactic acidosis, aemaise lava i mataupu o le anapogi poʻo le mulimuli i meaai maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate. Pe a togafitia i le metformin, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma fualaau faasaina.

Mea e maua i le Iodine. O le faʻaaogaina ma le faʻaleagaina o vailaʻau o le iodine e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo ma, o le iʻuga, o le faatumu o le metformin ma le aʻafiaga o le aʻafia o le lactic acidosis.

Mo tagata mamaʻi ma le GFR (fulufulu faʻamamaina)> 60 ml / min / 1.73 m 2, o le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maea ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le gaioiga ma faʻamaonia le leai o se isi faʻafitauli o fatugaʻo.

E le tatau i tagata maʻi ua maualalo le faaletonu (GFR 45-60 ml / min / 1.73 m 2) le faʻaaogaina o le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua nai lo le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa iloiloga faifaipea o galuega ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli faʻapitoa.

E tatau ona faʻaaoga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaeteete.

O vailaau faʻasaʻi e maua ai le maualuga o le gasegase (GCS o faʻatinoga masani ma faʻalapotopotoga, sympathomimetics) . E tatau ona pulea lelei le maualuga o le kulukose i le toto, aemaise i le amataga o togafitiga. I le taimi ma pe a maeʻa le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Diuretics, aemaise o taotoga papa, e mafai ona faʻaititia le aʻafiaga o le lactic acidosis ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le gaioiga galue.

Talosaga faʻaoga

Lactic acidosis. E le masani ona tulai mai le acidosis lactic, ae e matautia i se faʻalavelave faʻasoesa (maualuga le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi), lea e mafai ona tupu ona o le faatumu o le metformin. Ua lipotia mai mataupu o lactic acidosis i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻi suka ma le faʻaleagaina o le maʻisuka poʻo le faʻaleagaina o le gasegase o le tino. E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tulaga e mafai ai ona faʻavaivaia le galuega, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalalaina (ogaoga o le manava ma le vomiting), poo le amataga o togafitiga ma fualaau faʻasaina, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga NSAID. I le tulaga o nei faʻavavega, e tatau ona taofia le faʻaaogaina o le metformin mo sina taimi.

O isi mea e mafai ona fesoasoani i le tupuga o le lactic acidosis e tatau ona mafaufauina: ole soifua maloloina ole puleaina o le maʻisuka, kososis, anapogi umi, faʻaaogaina o le ava, faʻaleaoga o le ate poʻo soʻo se tulaga e aʻafia ai le hypoxia (faʻaleagaina o le loto, faʻaleagaina le myocardial) (vaai

Lactic acidosis e mafai ona faʻaalia e pei o ni gasegase maso, maʻi inu, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. E tatau i tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga i le tupuga o ia ituaiga o gaioiga, aemaise lava pe afai o le a faʻasaʻoina muamua e le gasegase le faʻaaogaina o le metformin. I ia tulaga, e tatau ona taofia le faʻaaogaina o le metformin mo se taimi le tumau seia oʻo ina faamanino le tulaga. Metformin togafitiga e tatau ona toe faʻaleleia pe a uma ona iloilo le fua faatatau / lamatiaga i tulaga taʻitasi ma iloilo le galuega faʻapitoa.

Faʻailoga Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i le puupuu o le manava, tiga o le tino ma le maalili, o le alualu i luma o le coma e mafai.O faailoga o faʻamaʻi e aofia ai le faʻaitiitia o suʻesuʻega i le toto pH, o se faʻaopoopoga o le maualuga o le lactate i le toto toto i luga atu o le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga i le va o le vaʻa ma le fua o le lactate / pyruvate. I le tulaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave (tagaʻi i le vaega "Vaʻavaʻaʻi"). E tatau i le fomaʻi ona lapatai tagata gasegase e uiga i le lamatiaga o le atinaʻe ma faailoga o le lactic acidosis.

Faʻasalaga o Renal. Talu ai ona o le metformin ua mafua ona o fatugaʻo, e tatau ona siaki le kiliaina o le creatinine (e mafai ona fuafua i le maualuga o le platinma creinine level using the formula Cockcroft-Gault) poʻo le GFR muamua ma faʻaauau i le taimi o togafitiga metformin:

  • tagata gasegase e masani ona faigaluega - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga,
  • mo tagata mamaʻi e faʻamaonia le creatinine i le tapulaʻa maualalo o tagata masani ma tagata matutua - ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga.

I le mataupu pe a faʻamaonia le creatinine 2), ua solia le metformin (silasila "Contraindications").

Faʻaitiitia le faʻasolosolo o galuega i le tino matutua i luga o tagata matutua ma e masani lava ona faʻasolosolo. E tatau ona faʻaeteete i faʻasalalauga pe a fai e le faʻaaogaina le galuega, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalolo poʻo le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga ma NSAID. I ia tulaga, e fautuaina foi e mataʻituina le aoga o le resin ao le i amata togafitiga ma metformin.

Galuega faʻa-cardiac. O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. I tagata gasegase ma le mausali o le fatu le fatu, e mafai ona faʻaaoga le metformin ma le siakiina faifaipea o le fatu ma le gaioiga masani. Metformin ua solia i tagata mamaʻi ma le le mautonu ma le le mautonu o le fatu.

Iuline-o loʻo i ai le sola eleketi. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai le leitio mo le suʻesuʻeina o le leitio e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo, ma, o se taunuuga, e taʻitaʻia ai le fetaui o le metformin ma le faateleina o aʻafiaga o le lactic acidosis. Mo tagata mamaʻi i le GFR> 60 ml / min / 1.73 m 2, e tatau ona faamuta le faʻaaogaina o le metformin muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega ma e le tatau ona toe faʻaauau muamua atu nai lo le 48 itula pe a maeʻa le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega toefaʻailoga ma faʻamaonia le leai o se isi faʻafitauli (see .

E le tatau i tagata maʻi ma le faaletonu (GFR 45-60 ml / min / 1.73 m 2) ona faʻaaoga le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloiloina le galuega faʻapitoa ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli o le tino (tagai i le "Fesootaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

Tausiga faʻapitoa. E tatau ona taofi le faʻaaogaina o le metformin 48 itula ao le i faia le taotoga togafiti, lea e faia i lalo o le lautele, faʻalaulata poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi ma e le toe amata muamua nai lo le 48 itula pe a maeʻa le taotoga poʻo le toe faʻafoʻiina o mea taumafa masani ma e naʻo pe afai e faʻamautu le faʻaaogaina o le tino.

Tamaiti. Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma metformin, e tatau ona faʻamaonia le suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga II. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, e leai se aafiaga o le metformin i le tuputupu ae ma le tamaititi i tamaiti na faʻaalia. Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o aʻafiaga o le metformin tuputupu aʻe ma le tamaititi ma le umi o le faʻaaogaina o le metformin, o le mea lea, o le mataʻituina ma le faʻaeteete o nei vaega i tamaiti o loʻo togafitia i metformin, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

Tamaiti e 10 i le 12 tausaga. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega e uiga i tamaiti e 15 i le 10 i le 12 tausaga, o le lelei ma le saogalemu o le metformin i lenei vaega ole gasegase e le ese mai i tamaiti matutua ma talavou. E tatau ona faʻamaonia le fualaau faasaina i tamaiti e 10 i le 12 tausaga.

Isi lapataiga. O maʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga, o le faʻaaogaina tatau o mea inu i le gasologa o le aso. E tatau ona faaauau pea ona mulimulitaʻi le toʻatele o tagata gasegase i meaai maualalo-calorie. E taua le siakiina e le aunoa le metabolism o gasegase o gasegase.

Metformin monotherapy e le mafua ai le hypoglycemia, ae tatau ona faʻaaogaina le metformin ma le inisalini poʻo isi vailaau oona (hypoglycemic) (mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo meglitinidam derivatives).

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation.

Toto O le maʻisuka le pulea i le taimi o maitaga (faʻagasolo pe faʻaauau pea) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o le tino ma le tino faaletino. E le lava le faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le metformin mo fafine maʻitaga, e leʻo faʻaalia se faʻalavelave maualuga o faʻalavelave faʻalavelave.

Fafagaina susu. Metformin ua faʻateleina i le susu o susu, ae leai ni aʻafiaga na matauina i pepe / fanau laiti sa fafagaina. Ae ui i lea, talu ai le le lava o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le fualaau faasaina, o le fafagaina o susu e le fautuaina i le taimi o le togafitiga metformin. O le faaiuga e taofi le tausiga o le susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia o aʻafiaga ile pepe.

Fertility . Metformin e leʻi afaina ai le fafagaina o manu pe a faʻaaogaina i popo o le 600 mg / kg / aso, lea e tusa ma le 3 taimi sili atu nai lo le maualuga o aso fautuaina mo aso taʻitasi mo tagata e faʻavae i luga o le tino.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala.

O le monotherapy Metformin e le afaina ai le fua o le tali pe a avetaʻavale pe galue foi ma isi auala, talu ai e le mafua ai le vailaʻau o le hypoglycemia.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg (faʻaaoga i le suʻe talafeagai) poʻo le 850 mg o le metformin hydrochloride 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga.

A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

Ole maualuga ole fua fautuaina ole 3000 mg i le aso (faaaoga i le metotia tatau), vaevaeina i ni 3 inumaga.

I le tulaga o se fesuiaiga mai se isi fualaau faasaina, e tatau ona taofi le ave o lenei fualaau faasaina ma faatonu le metformin, e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini .

Ina ia ausia lelei le maualuga o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga.

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo ma le inisalini.

Metformin hydrochloride e faʻaaogaina i tamaiti mai le 10 tausaga le matua ma le tupulaga talavou. E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg (faʻaaoga i le suʻe talafeagai) poʻo le 850 mg o le metformin hydrochloride 1 le taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

O le maualuga ole fua fautuaina ole 2000 mg i le aso, vaevaeina ile 2-3 doses.

I tagata matutua o le faaitiitia o le toe galue, e mafai, o le mea lea, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se iloiloga o le galuega faanatinati, lea e tatau ona faia i taimi uma (tagai i le vaega "Vaega o le faaaogaina").

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le lapopoʻa, laasaga S (kiliaina o le creatinine 45-59 ml / min poʻo le GFR 45-59 ml / min / 1.73 m 2) i le leai o isi tulaga e mafai ona faʻaititia ai le aʻafia o le alose acidosis, ma siaki mulimuli ane: ole fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin hydrochloride 1 taimi i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso ma e tatau ona vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete le toe faʻaaogaina (i le 3-6 masina) e tatau ona faia.

Afai o le kiliaina o le creatinine poʻo le GFR e faʻaititia i le 2, faasolosolo, e tatau ona faʻaumatia vave le metformin.

Metformin e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti mai le 10 tausaga.

Tali leaga

Faʻaauau taimi e le masani ai, aemaise lava i le amataga o togafitiga, o le gasea, vomiting, manava manava, tiga o le tino, leai se manaʻo.

Mai le gastrointestinal tract: faʻafitauli o le faʻaogaina o meaʻai, e pei o le gaioiga, vili, leai se manaʻo, manava manava, tiga o le manava. O le tele o taimi, o nei aʻafiaga e tupu i le amataga o togafitiga ma, o se tulafono, faʻasaʻo latou lava.

Mai le itu o le metabolism: lactic acidosis.

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamaina, o le a faʻaitiitia ai le inu o le vitamini B 12 , lea o loʻo faʻatasi ma le faʻaitiitia o lona tulaga i le toto. E fautuaina le faia o se mafuaaga talafeagai o le hypovitaminosis B. 12 pe afai o le tagata maʻi e maua mai le anemia measina.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: solia le tofo.

Mai le fualaau oona: se faʻaitiitia o le ate poʻo le hepatitis, lea e mou atu pe a uma le faʻagasologa o le metformin.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: paʻu o le paʻu, e aofia ai erythema, pruritus, urticaria.

Iloiloina e tagata o le fualaau faasaina

E leai ni manatu le lelei e uiga i Metformin Teva. O loʻo maua i le maʻisuka lona maua, aoga ma le saogalemu, e le maualalo i le taugata.

O le kamupani faʻavaomalo o Teva Pharmaceutical Industries Ltd o se taʻitaʻi i le atunuʻu faʻapitoa tau vailaau faʻapitoa: i le tausaga talu ai naʻo ia, o lana tupe faasili na sili atu i le $ 22 piliona. O le kamupani e nafa ma le 80 maketi o loʻo i ai ona oloa. Mo le sili atu ma le 20 tausaga na ia galulue faʻatasi ai ma tagata Rusia, ma ofoina atu ia i latou e tusa ma le 300 ituaiga o ana oloa.

Talu mai le 2014, o loʻo galue se laau i Yaroslavl e maua ai le 2 piliona piliona i le tausaga mo Rusia ma atunuu lata ane. O le kamupani Teva LLC o loʻo tatalaina e avea o se vaega o le faʻatinoga o lana fuafuaga faʻavae faava o malo.

Tuua Lau Faamatalaga