Aisa kulimi e leai se suauʻu - meaʻai laitiiti-caloti e leai se afaina i le soifua maloloina

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, ae mafai ona taofiofia ma le fesoasoani a vailaʻau ma meaʻai lelei.

O le mea moni, o se taumafa malosi e le o lona uiga o le maʻisuka e le mafai ona faʻafiafiaina i latou lava i mea lelei - mo se faʻataʻitaʻiga, o se tioata kulimi i se vevela vevela.

Faʻatulagaina o Mea

O lona faavae o le susu poʻo le kulimi faʻatasi ma le faʻaopoopoga o mea masani poʻo mea faʻapipiʻi e maua ai se tofo faapitoa ma tausia le tulaga talafeagai talafeagai.

O le kulimi kulimi e tusa ma le 20% le gaʻo ma le aofaʻi o mea inu gaʻo, o lea e faigata ai ona taʻua o se meaʻai fua.

E moni lava lenei mea mo meaʻai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o sukalati ma fualaau aina suamalie - o latou faʻaaoga soo e mafai ona afaina ai se tino ola maloloina.

O le sili ona aoga e mafai ona taʻua o aisakulimi, lea e tautua i faleaiga lelei ma faletalimalo, aua e masani ona faia faapitoa mai oloa masani.

O nisi fualaau aina e tele naua le suka, o lea ua faasaina ai le maʻisuka. Mango mo le maʻisuka - o lenei fualaau suamalie e mafai ona maua mo tagata e leai se inisalini?

O aoga aoga o le sipeli o le a talanoaina i le isi autu.

E toʻatele tagata e 'ai i pineapa i taimi o taumafataga. Ae faapefea le maʻisuka? E mafai ona maua le maʻisuka, o le a e aʻoaʻoina mai lenei lomiga.

Ice Cream Glycemic Index

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua le mafaufau i le glycemic index of the product.

I le faʻaaogaina o le fuainumera faʻamamafa, poʻo le GI, o le fua lea e fuaina ai le tino i meaʻai e fuaina.

E fuaina i luga o se fuataga patino, pe a 0 le tau aupito maualalo (meaai e leai ni gaʻo) ma le 100 o le maualuga.

O le faʻaaogaina pea o mea taumafa ma le GI maualuga e faʻalavelaveina ai le gasegase o gaioiga i totonu o le tino ma aʻafia ai le maualuga o le toto suka, o lea e sili ai mo le maʻisuka le aloese mai ia i latou.

O le faasinoala o le ice cream i le averesi e faapea:

  • amu asikulimi e faavae i le fructose-35,
  • ice cream ice cream - 60,
  • chocolate popsicle - 80.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa e mafai ona fesuiaʻi e faʻatatau i ona vaega, o le fou, ma le nofoaga na faia ai.

E mafai ona ou 'aina le aisa kulimi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

Afai e te fesiligia lenei fesili i tagata tomai faapitoa, o le tali o le a taua i lalo - o se tasi o ice ice cream, atonu o le a le afaina ai le tulaga masani, ae pe a taumafa fualaau suamalie, e tatau ona matauina le tele o tulafono taua:

Ice cream cone

I le avea ai o se tulafono, o le suka pe a uma ona 'aina le aisakulimi ona o le tele o meaʻai gaʻo e maualuga lona lua:

Aisa kulimi fale

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

Soʻo se 'asikulimi' oloʻo faia i fale gaosi oloa e aofia ai meaʻai gaʻo, faʻasaʻo ma isi mea leaga, o le mea sili mo le maʻisuka e sili ona lelei e kuka ai se meaʻai.

O le auala pito sili ona faigofie o loʻo i lalo, ave:

  • o le yogurt manino e le suamalie pe maualalo le gaʻo susu,
  • faaopoopo i ai se suka pe suia nisi o meli,
  • vanillin
  • koko koko.

Faʻamau mea uma i luga o se mea faʻaleleia seʻia oʻo lava ina lamolemole, ona togiina lea i luga o siaki. I le faaopoopo atu i mea taua, o fatu, fua, vine poo isi oloa faatagaina e mafai ona faaopoopo i lenei aisa kulimi.

O le saito o se cereal masani lava. O le saito mo le maʻisuka e le faasaina. Faitau e uiga i mea aoga o le oloa i luga o la matou upega tafaʻilagi.

E mautinoa lava, e iloa e tagata uma o le lago e aoga. Ma oa aoga latou te aumaia i le maʻisuka? O le ae mauaina le tali i le fesili iinei.

Faʻasologa o Fale

O ia kulimi kulimi e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maualuga maualuga le kulukose - e leai sona aʻafiaga i le soifua maloloina, ma i se faʻaopoopoga, o le a tauia ai le le lava o le vai i le tino, lea e tutusa le taua mo le maʻisuka.

Fualaau 'aina o Ice Ice

E mafai ona saunia kulimi kulimi fua i le faavae o le kulimi suamalie ma le gelatin. Ave:

Tisuka Ice Cream

Nai lo o le kulimi, e mafai ona e faʻaogaina le protein - o le faʻasalaga glycemic o se ituaiga o mea taumafa o le a sili atu ona maualalo, ina ia mafai ona faʻaaogaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

Fualaau 'aina o le aisa kulimi

O meaʻai manaia o le maʻisuka, o le kulimi i lalo ifo o le kapiti i le fale e mafai ona saunia e tusa ai ma lenei fua:

  • Fuga vine fou 200-300 g.
  • Le kulimi suamalie e leai sona gaʻo - 50 g.
  • Laʻau suamalie e tofo ai.
  • Se pine o le namonone.
  • Suavai - 100 ml.
  • Gelatin - 5 g.

O le fua sili ona faigofie o le faia lea o le aisa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faaaogaina apu, strawberries, fugalaau, currants. O vine ua tipiina ma le faaeteete, ua faaopoopoina sina fugalaau. I se eseesega, o le gelatin ua faʻafefeteina ma faʻamalieina seia oʻo lava ina malulu. O mea uma e faʻaaogaina, faʻafefeteina i luga o fausaga ma tio.

O le a le kulimi kulimi e faatagaina mo le maʻisuka

Mai tulafono uma o loʻo i ai tuusaunoaga. E faʻaaoga lenei mea i le faʻasaina o asikulimi mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tuʻutuʻuga e tatau ona matua tausisia.

O le mea e le masani ai, e mafai ona maua e le maʻisuka i totonu o le susu kulimi kulimi. O se tasi e galue e tusa ma le 65 kalama i le averesi e aofia ai le 1-1.5 XE. I le taimi lava lea e tasi, o le a malulu lemu, ma e le mafai ona e fefe i le tupu tele o le kulukose o le toto. Na o le pau lava le tulaga: e mafai ona e 'aina ia aisa kulimi pito maualuga i le 2 taimi i le vaiaso.

O le tele o ituaiga o kulimi ice cream ei ai le faʻamavaega o le itiiti ifo ma le 60 iunite ma se maualuga o meaola o manu, lea e faʻagesegese ai le inu o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, o le maʻisuka e faʻatagaina i se togafiti malulu, ae i totonu o tulaga talafeagai.

Ice cream, popsicle, isi ituaiga o asikulimi ua lilo i le sukalati poo le paʻepaʻe paʻepaʻe suamalie o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e tusa ma le 80. Faʻatasi ai ma ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, e le mafai ona 'aina se meaʻai. Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o nei ituaiga ice cream e mafai ona faatagaina, ae i ni togi laʻititi ma e le masani ai.

O le kulimi kulimi e gaosia i le gaosiga o oloa o se tamaoaiga maualalo. Ae ui i lea, ona o le leai atoatoa o le gaʻo, o le suamalie e vave ona gaʻo, lea e mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto. O maʻi suka e tatau ona sili atu ona teenaina sea ituaiga togafiti. O se tuusaunoaga o se osofaiga o le hypoglycemia, pe a fesoasoani tagata pope e vave ona siitia maualuga le kulukose o le toto.

O se maʻisuka faapitoa aisisi kulimi, lea o le suamalie o se mea suamalie, o loʻo faʻaalia i le maualalo o le faasinomaga o le maʻisuka ma le maualalo o mea gaʻo. O se togavao mālūlū lea e manatu o se oloa e ono lamatia ai le maʻisuka. Ae peitaʻi, naʻo le mea e le fautuaina le suālaʻau e faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e leʻi faʻaaogaina i lona gaosiga.

O le mea e leaga ai, e le o supamaketi taitasi uma se mea suamalie i le tele o oloa mo le maʻisuka. Ma o le 'ai kulimi masani, e tusa lava pe laʻititi, o se faʻafitauli o le soifua manuia. O le mea lea, o le fofo aupito sili ona lelei o le sauniuniga a le tagata lava ia i se meaai mamago. Ae maise lava i le fale ina ia faigofie. I le faʻaopoopoga, e tele suʻega masani mo kulimi kulimi e leai se suka e aunoa ma le maʻisuka.

O mea aogaAotelega
kirimigi mumu -50 g
lapisi fualaau aina po o fualaau suamalie -100 g
vai ua tunu -100 ml
gelatin -5 g
Taimi e kuka ai: 30 minute Calories per 100 grams: 248 Kcal

E saunia se mea suamalie mai le kulimi kulimi maualalo ma le faʻaopoopoga o fualaau aina fou po o vine. Mea suamalie: fugafiti, stevia, sorbitol poʻo xylitol - faʻaopopo i le tofo poʻo le faia e leai se mea pe afai o suamalie sua suamalie. Gelatin, o le maʻisuka-saogalemu product, o loʻo faʻaaogaina e pei o se faʻamafanafana.

  1. E faʻafefete le gelatin i le vai mo le 20 minute.
  2. Faʻamuʻu le kirimigi kirimulima ma se faʻalanu lima. Faʻafefiloi ma fualaau aina suamalie (berry) pateta. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le suamalie. Faʻafefiloi.
  3. E vevela le gelatin i luga o le uila seia maeʻa tioata. Filu i totonu o le susu. Faʻamalie.
  4. E faʻafefiloi uma vaega o taumafa asikulimi. O le a sasaaina i totonu o se fagu (pesini, tioata) ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 2 itula.

E teuteu le suamalie mama i vine fou, keke keke sukalati, moa, moli moa, fufuluina i le sukanamon.

O le kopi lona lua o asikulimi a le fale e aunoa ma le suka

O le faavae e maualalo le yogurt po o le kulimi ma le itiiti ifo i le% gaʻo gaʻo. O le mea e 'ai e mafai ona avea ma fua e tasi (berry) pateta paluga, sua, poʻo ni fasi fualaau fou, honey, vanillin, koko. E faʻaaogaina le suka suka: fructose, stevia, se isi mea faʻasamala poʻo se mea manaia.

O le taumafa asikulimi e ave:

  • 50 ml o yogurt (kulimi),
  • 3 yolks,
  • tumu i le tofo
  • suamalie (pe a tatau ai)
  • 10 g pata.

Taimi e kuka ai - 15 minute. O le caloric content of the base e 150 kcal / 100 g.

  1. Faʻamau i le kulimi ma se mea faʻapipiʻi seʻia oʻo i le maualuga o le papa ma faʻalauteleina le maualuga.
  2. Yogurt (kulimi) ma le pata o loʻo faaopoopo i le yolks. Faʻafefiloi.
  3. O le masini e mafua ai le vevela i totonu o se vai vai, faʻaosooso e masani, mo le 10 minute.
  4. O le mea ua filifilia ma le suamalie e tofo e faaopoopo i le vevela. Faʻafefiloi.
  5. Ua maeʻa le masini i le 36 tikeri. Latou te tuʻuina saʻo i totonu o le palupa (paluga loloto) i le pusaaisa.

Ina ia faʻamaʻaloina mea e manaʻomia, e faʻafefiloi i le 60 minute. O le tofoina o se meaai mamago o le a mafai pe a uma le 5-7 itula. Faatasi ai ma le faʻauiga mulimuli, pe a oʻo ina toetoe lava a liua le aisa i le asikulimi, e sasaa atu i totonu o koneteina mo le tautua.

Fualaau aina ma le sukalati e aunoa ma le suka ma le susu

O lenei fua e faʻaaogaina naʻo meaai e lelei mo le maʻisuka. E leai ni gaʻo susu ma suka, ae o loʻo i ai le meli, sukalati malulu, ma fualaau fou. Meaʻai suamalie - koko. O lenei tuufaatasiga e faia ai meaai ice cream e le gata e le afaina i le maʻisuka, ae e matua manaia foi.

Mo 6 fesoasoani e ave:

  • 1 moli mumu
  • 1 avoka
  • 3 tbsp. l honey honey
  • 3 tbsp. l koko koko
  • 50 g o le uliuli (75%) sukalati.

O le taimi e 15 minute. Faʻafiafia ile kalori - 231 kcal / 100 g.

  1. Uu se avoka, ave se maʻa. O le pulupulu o loʻo sosolo.
  2. Fufuluina le moli ma se pulumu ma faʻagogo i se solo pepa. Aveese le oona (naʻo le vaega moli pito i luga). Somi le sua mai le paluga o le fua.
  3. O vaega o avoka, moli moa, ma koko o loʻo tuʻuina i totonu o se pesini faʻalanu. O vai suamalie ma le meli ua faaopoopoina. Faʻalavelaveina i totonu o se kulimi vailaʻau suamalie.
  4. O le sukalati ua ufiufi i ni meaʻai lapoa. Faʻafefiloi ma fualaau suamalie.
  5. O le masini ua saunia mo le faʻavelaina ua sasaaina i totonu o se pesini (o se tamai vavao). Tuu i totonu o le pusaaisa mo le 10 itula.

Soo se 60 minute, e palu faʻatasi. Auauna atu i le kulimi, faʻamaʻaina i le moa lanu mumu.

Curd Dessert

Faʻamaʻaloga a Airy ma le faʻamafanafana vanilla. O le kulimi kulimi mai le siʻisi sisi e aunoa ma le suka o le kiona-paʻepaʻe, malamalama, ma tofo lelei. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaopoopo i ai fasi fualaau aina fou po o vine.

Mo 6 fesoasoani e ave:

  • 125 g o le sisi lemu e leai se gaʻo,
  • 250 ml o le 15% susu,
  • 2 fuamoa
  • suka suia (tofo)
  • vanillin.

O le taimi e 25 minute. Faʻafiafiaga kalori - 67 kcal / 100 g.

Taumamafa i se soifua maloloina lelei? Fai ni kuki oatamela maloloina ma le lelei e aunoa ma le suka ma le falaoamata.

Mo le maʻisuka ma lenei fua, e mafai ona e tao falacakes i luga o le falaoa falaoa.

E faʻapefea ona fai lole i le sorbitol mo maʻisuka, e mafai ona e faitau i ai.

  1. Ua vaevaeina laumei i proteins ma yolks. E faʻamamaina pulu pulu, sasaina i se fusi uʻamea. E palu faʻatasi i le vavae.
  2. O le kulimi sisi ua faʻapipiʻiina ma le susu. Faaopopo se mea suamalie, vanillin.
  3. O le foamuni o le Protein e tuʻuina atu i le paluga o le curd. Faʻafefiloi malie le masini mai le pito i lalo.
  4. Ulufale atu i le mea e tupu mai ai le kulimi. Faʻailoga.
  5. O le semi-finished oloa o loʻo tuʻuina i le kiona mo le 6-8 itula i le pusaaisa. Faʻamalosi i 25 minute uma.

Lisi le asikulimi mai le siʻi kuka e aunoa ma le suka o le a tuʻuina atu i ipu faʻavae. Aʻo le i ai le tautua, fufuluina i le eleele namona.

Aisa kulimi suamalie ma meloniki ma lanu manogi fou

Fufulu mama moli ma le laʻau faʻapitoa, melo manogi ma lanu viole fou. O loʻo faʻaalia i le maualalo o le kalori ma le maualalo o le carbohydrate (0.9 XE).

Mo 6 fesoasoani e ave:

  • 200 g sulu (sasaina),
  • 250 g o le pulupulu oloni,
  • 100 g o fualaau lanu fou,
  • fructose poʻo stevia ia tofo.

O le taimi e 20 minute. Faʻaoga i le kalori - 114 kcal / 100 g.

  1. O le pulupulu o le meloni ua nutililiiina ma se fuālaʻau lima i paluga pateta.
  2. O le paluga o loʻo faʻafefiloi ma le mulumulu, mago mago.
  3. O le kulimi mamae ua sasaa totoina i totonu o le kulimi. Faʻaopopo le suamalie.
  4. O le faʻafefiloi e sasaaina i totonu o ipu tioata poʻo ipu. Tuu i totonu o le pusaaisa.

O le faʻafefiloi o kulimi kulimi suamalie ma le melon ma blueberries e le talafeagai. A maeʻa le 2, sili atu i le 3 itula, o le a saunia le mea taumafa e 'ai.

Peach Almond Dainty

Se meaai suamalie lelei e faavae i le yogurt natura. E ui lava i le mea moni o fua o loʻo faʻaaogaina i le fua, o le mea e gaosi i totonu ole ice cream e 0.7 XE.

  • 300 ml o le yogurt (gaʻo maualalo),
  • 50 g almonds toasas
  • 1 yolk
  • 3 fuamoa moa,
  • 4 peaches fou
  • ½ tsp almond extra
  • vanillin
  • stevia (fructose) - ia tofo.

O le taimi e 25 minute. Faʻafiafia ile kalori - 105 kcal / 100 g.

  1. O squirrels e sasaina i le fusi uʻamea.
  2. O le yolk ua fefiloi ma le yogurt, almond extract, vanilla, stevia.
  3. E vaʻavaʻai matafaga, e aveese se maʻa. O le pulupulu e tipiina i totonu o se tamai poloka.
  4. O le fofo faʻamalosi e tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o se atigipusa o loʻo i ai le kuluma mo le aisa kulimi. Faʻafefiloi malie.
  5. Faʻaopopo nati nutimomoia ma fasi fasi pika.
  6. O le faʻafefiloi e sasaa atu i luga o se pepa tao taofi e ufiufi ai ile ata. Tuu i totonu o le pusaaisa e faʻamalosi mo le 3 itula.

O le malulu o kulimi-kulimi kulimi ma fatu e tipi i ni fasi pepa aʻo leʻi tufatufaina atu. Auauna atu i sina vaega laitiiti.

Ituaiga o Meaʻai Suauu Susu Suamalie

E le o mea uma e gaosi oloa e aofia ai le aisa kulimi mo le maʻisuka i la latou oloa. Ae ui i lea, e mafai ona e mauaina i totonu o le fale faʻatau atu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kulimi kulimi e leai ni suka mai le faailoga o le Baskin Robins, lea ua lisi aloaia i le resitala a le malo o Rusia e avea o se oloa gaosi meaai e faʻamaonia mo le maʻisuka. O le kalori content ma glycemic index of dessert ua faaitiitia ona o le faʻaaogaina o mea masani ma mea suamalie i le gaosiga. O le kalori mea o le ice cream cream ice cream o le maualuga o le 200 kcal / 100 g.

O ituaiga sili ona lauiloa o ice cream mo le maʻisuka mai Baskin Robins:

  1. Royal Cherry o se kulimi kulimi e maualalo le manogi ma fasi keke sukalati ma se vaega o le puree cherry. E misi le suamalie.
  2. Popo ma le falaoamata. Miliki aisa kulimi ma fasi fasi falaoamata fou ma popo.
  3. Caramel Truffle. Aisa kulimi suamalie ma fualaau aina ma kalama o karamelu na faia e aunoa ma le suka.
  4. Fagu kulimi suamalie o kulimi kulimi ma se fasi kalama. O le oloa mo le maʻisuka ua faʻaititia, ma o le fructose e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie.

I Ukraine, o ice cream mo le maʻisuka e maua mai e le Rud ma Lasunka. "Aisimulimi e le o le suauu" i totonu o se ipu malamalama mai le kamupani a Rud o loʻo faia i luga o le suka. Ina ia tofo, e le ese mai le tausaafia masani.

O le kamupani "Lasunka" e maua ai le ice cream "0% + 0%". O loʻo avanoa le oloa i paketi pepa. Pauna - 250 g.

I le vitio, o se isi fua mo le faia o le aisa kulimi e aunoa ma le suka. O le taimi lenei mai se faʻi:

Fautuaga

Ina ia aloese mai le faateleina o le suka toto, e le mafai ona tuufaatasia le aisa kulimi ma mea vevela vevela ma meaai. O le faasinomaga o le fualaau suamalie malulu ua faateleina i lenei auala o le taumafaina.

O loʻo maua le maʻisuka e 'ai le aisa kulimi o le gaosiga o fale gaosi oloa e sili atu ma le 80 g i le aso. Vaʻaalo - 2 taimi i le vaiaso.

Ina ia aloese mai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le soifua maloloina, e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ona tuʻuina ile afa afa o le insulin aʻo leʻi faʻaaogaina le kulimi kulimi. Ulufale i le vaega lona lua i le itula pe a uma le vali.

A maeʻa le faʻaaogaina o asikulimi, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faatumauina le faʻamalosi tino mo le itula. Pe a faatonuina le inisalini, ae e te leʻi 'aina se vaega o aisakulimi, e tatau ona e ulufale i sina vaega o le homone.

E fautuaina le maʻisuka e 'ai le aisa kulimi ao savali pe o se meaʻai. O le tuusaunoaga o mataupu o osofaiga o le hypoglycemic, pe a fesoasoani le kulimi kulimi suamalie i le faateleina o le suka toto ma faaleleia le soifua maloloina o le tagata maʻi.

I luga o le vitio - o se fua aisa kulimi sili mo le maʻisuka:

Mataʻituina lou suka toto e tatau ona faʻaauau, e tusa lava pe e te faʻaaoga aisa kulimi fale. Ole suʻega e fautuaina ina ia faʻatolu faʻatolu: aʻo leʻi 'ai, i le taimi o le itula muamua ma le 5 itula i le maeʻa ai o le taumafataga malulu. E na o le pau lenei o le auala e siaki ai le aafiaga o le kulimi kulimi e leai se suka i luga o le tino ma ia mautinoa o saogalemu le meaai mama.

Tuua Lau Faamatalaga