Vaʻaia Stevia ma faʻamanuiaga o lauʻau, faatonuga

O le vao vaovao ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa. O se laau mai le aiga Asteraceae na sau ia i matou mai Amerika i Saute. Talu mai aso anamua, na faʻaaoga e Maya Maya, ma taʻua le mutia "le meli." Faatasi ai ma tagata Mayan sa i ai se tala. E tusa ai ma ia, o Stevia o se teine ​​na tuʻuina atu lona ola mo ona tagata. I le lotofaafetai mo se galuega taua, na filifili ai atua e avatu i tagata le mutia manaia, lea ei ai le mana faamalolo tulaga ese. I aso nei, o le stevia e maualuga lona manatu i tagata fai meaʻai ma e na o le pau lava ia o le suka e sui.

Ae e le o mea uma. I le gasologa o suʻesuʻega, na faamaonia ai o le faʻaaogaina o se laau mataʻina e faʻaleleia ai faiga faʻafefeteina, faʻamautuina le metabolism, faʻaitiitia ai le toto suka ma ei ai isi mea aoga mo tino ma tino o le tino.

O le a le faʻaaogaina o vao vavave ma mafai ona afaina ai? O ai e aoga mai le suka ma suitulaga i ai? Seʻio tatou suʻe faʻamatalaga.

O se laau e le mafaamatalaina ma le mana mamana

I le tepa muamua, o le stevia e foliga mai o le mutia masani. E le gata i lea, o le suka e silia ma le 30 taimi e suamalie! O le tuputupu ae o se laau e le faigofie tele, e manaʻomia ai le eleele palapala, maualuga le maualuga, malamalama lelei.

O le mutia ua leva ona faʻaaogaina i togafitiga o "maʻi uma" e tagata o Amerika i Saute. O le fua mo se vai faamalolo na faʻaalia i Europa i le faaiuga o le 18 senituri. Ma vave ona tosina atu le manatu o le Peresetene Peretania, o le na ia matauina e le gata o le manaia tele o le oloa, ae faapea foi na fesoasoani e aveesea ai le tele o faamai.

I le vaitau o Soviet, e tele suʻesuʻega suʻesuʻega o stevia na faia. O se taunuuga, na amataina i totonu o le soifuaga tumau o tagata faaupufai o le Soviet Union, auaunaga faapitoa, ma le au vaalele e avea o se faamalologa lautele, soifua maloloina-faaleleia.

Faʻavae, mea o le kalori

O aoga o le stevia e taua tele ona o le maualuga o mea taua o le macro ma micronutrients. O le laau e aofia ai:

  • toto laau
  • o suauu taua
  • vitamini o le kulupu atoa,
  • polysaccharides
  • fiber
  • glucosides
  • masani
  • pectin
  • Stevios,
  • minerale.

O le kalori content of 100 grams e na o le 18 kcal.

O le lanumeamata lanumeamata e aofia ai vailaau, mea tulaga ese e le o aofia i sili atu ma le tasi le oloa. Latou te tuʻuina atu le suamalie e sili ona manaia ma e aofia i mea e gafa ma le faʻasalaga i le tino o le tagata (phytosteroid). I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le suka e sui ai e le mafua ai le gaʻo. Nai lo lena, e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

Le aafiaga o le stevia i le tino

  1. Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina e aofia ai se fatu tulaga ese i le taumafataga e fai ma faʻasologa o meaʻai, ma mo tagata uma e manaʻo e aveesea le mamafa (faʻaaoga masani e fesoasoani e leiloa le 7-10 kilokalama i le masina e aunoa ma le mulimuli i meaai mama).
  2. Ua faʻamaonia e fesoasoani le stevia i togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻasaʻo le fulafula, faʻaitiitia le tiga i sooga, maso.
  3. Ona o le maualuga o mea o le macro ma microelements, o le puipuiga a le tino ua faateleina, puipuiga malosi.
  4. Faʻaleleia le metabolism.
  5. O le oloa e faʻasolosolo ai le faʻafefeteina, lipid, metabolic processes, toe faʻafoisia le paleni faʻalavelave o le microflora o le intestinal ma le dysbiosis, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le inumaga.
  6. Aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le ate.
  7. O le atinaʻe o faʻamaʻi ponaivi e puipuia.
  8. O se gasegase lelei mo le atinaʻeina o le kanesa.
  9. Ua leva ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi (e fesoasoani le lauti i le pneumonia, leʻo masani, bronchitis).
  10. Faʻaaoga masani e faʻafaigofie le cholesterol, pH ma le suka o le toto.
  11. E faʻamalosi le musika o le fatu, toto toto.
  12. E fesoasoani i le pala o le nifo, faʻasolosolo taimi. I atunuu e masani ona faʻaaogaina ai le fale, e leai lava ni faafitauli i nifo ma o loʻo faʻamatalaina i latou e uiga i le papaʻe matagofie.
  13. O le tafe o le toto e masani ai.
  14. O le naunau mo le ulaula, o le faʻaaogaina o le ava malosi o le faʻavaivai.
  15. O se togafitiga e fesoasoani e puipuia ai le maitaga.
  16. O se fomaʻi sili.
  17. Puipui le mucosa gastric.
  18. Faʻamalosia fao, faia lelei le lauulu ma le paʻu.
  19. Ua amata le gaioiga o le thyroid gland.
  20. E i ai le anti-inflammatory, antibacterial, antispasmodic, mea faʻamalolo manuʻa.
  21. Faʻamālōlō le vaivai, faʻaalia mo le faateleina o le mafaufau poʻo le faʻalavelave faaletino.

Se mea manaia! O le laau e matua taugofie i le taumafaina. E lava le faʻaaogaina o se laulaʻau e faʻamalo ai se ipu lauti.

Faaaogaina o kuka

O Stevia e tutusa lona faaaogaina ma le suka. E faʻaaogaina i le sauniuniga o mea faʻafiafia, sugar, sauces, creams.

O le mutia e tu i luga o le vevela e aunoa ma le leiloa o meatotino aoga. O le suamalie suamalie e sili atu ona logoina i le vai malulu nai lo le vevela. O le mea lea, o le laau e lauiloa i le sauniuni o cocktails, mea inu malulu, tiʻeli.

E lelei le mutia ma le tele o fua: mango, oranges, papaya, pineapple, apples, bananas ma isi. E faaopoopo se suamalie fualaau i le sauniuni o ava. E le maumau meatotino pe a faʻamago pe faʻamaʻi.

Fualaau faasaina Stevia

E tele kamupani, e le gata i totonu o le atunuu ma fafo, e maua ai meaʻai faʻalauiloa e faʻavae i luga o lenei mea manogi suamalie. Ua na o ni nai tagata gaosiga lauiloa:

Lisi o mea lauiloa:

UlutalaFaiga faʻapolopoloTau
Steviosidepaʻumai le 300 faʻau
Stevia Bioslimpillsmai le 200 pa
Novasweet Steviapillsmai le 239 tusi
Sili atu vaalelecapsulesmai le 900 rub
Stevia Pluscapsulesmai le 855 suʻe

Faʻailoga ono mafai

E le afaina le togavao vao. Pau lava le faʻagata o le le lava o le tagata i le laau.

Ma le faʻaeteete, e fautuaina e faʻaaoga i le taimi o le lactation, ao maitaga, mo tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga. E aoga foʻi le faʻaaogaina e aunoa ma le faʻanoanoa, e tusa lava pe e te fiafia tele i laʻau suamalie.

O se fua saogalemu mo le faʻaaogaina o le oloa e 40 kalama i le aso.

E le fautuaina le faʻaaoga faʻaaogaina o laumei ma se falemaʻi.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O maʻi suka e mafai ona faʻaaogaina le stevia e pei o le suka. O le oloa o le a le mafua ai se afaina, o le a le faateleina ai le maualuga o le insulin. I se isi itu, o le a faʻavae le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le pei o suamalie suamalie, e mafai ona faʻaaoga vao mo le tele o tausaga. Peitai, e le afaina ai aʻafiaga.

Le aoga o le stevia mo le mamafa o le mamafa

Mo le meaʻai, e fautuaina e faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa na saunia i luga o le faʻavae o laʻau - papaʻitusi, fualaau poʻo le paʻu.

E le gata i lea o le faʻatau atu o se lauti faapitoa. O le meafaigaluega e alu ile afa itula ao lei faia se taumafataga.

O mea uiga ese o le mutia e matua faʻafefe ai le fiaʻai, lea e mafai ai ona e le gaoia. E lava le faʻaaogaina o lauti tila i le aso (taeao ma le afiafi) pe inu 1 ipu ipu inu, lea e mafai ona saunia i le fale mai se laau toto. O le tofo o le vai e faaleleia i le mint, rosehip, tea lanumeamata, rose Sudanese.

O laulau e faʻaalu foi i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, e faalua i le tolu taimi i le aso. Totoga - 1-2 fasi pepa. O pusa e mafai ona faʻaaoga e pei lava o lena mea pe faʻasala i meainu (lauti, tila, kofe, compote, sua).

O le siva suamalie ua faaopoopo i meainu - tasi le faalua i le aso.

E matua fesoasoani Stevia i le faatea ese o paʻu faaopoopo. O se numera faateleina o tagata e sili ona fiafia i lenei oloa matagofie, lea e faaitiitia ai le kalori o meaʻai suamalie e 30%.

Vitio e uiga i le matafaioi o le stevia mo le gau o le mamafa:

E faʻapefea ona faia le tincture i le fale

Mo le kuka, o le a e manaʻomia se tasi ipu vai ma tasi le sipuni sipuni o lau vevela.

  1. O le vai e aumai i se faʻala.
  2. Ua faaopoopoina le vao i le vai inu.
  3. Pulu mo le lima minute i le vevela aupito maualalo.
  4. Ua sasaaina i totonu o se vevela i se vevela vevela.
  5. E totoe e fafagu mo le 12 itula.
  6. O le vai inu e faʻamaʻaina e ala i se faʻavevesi poʻo se gau.
  7. Lauina i totonu o se ipu malamalama, fagu mama i totonu o le pusaaisa.

O le ola o le vai inu faamalolo e tasi le vaiaso.

Faaaoga i le cosmetology

E mafai ona manuia le Stevia i luga o le windowsill. O le laau o le a avea ma fesoasoani sili mo le lauulu ma le tausiga o paʻu.

O le maso ma le mutia e fetaui lelei mo ituaiga uma o le paʻu, faʻafefe o le mafiafia, faʻaitiitia ai le vaitau o tausaga, elemene. Mo le paʻu vevela, e fautuaina e faʻaopopo le fuamoa fuamoa pe a sauni le masini, mo le paʻu o le paʻu - fuamoa paʻepaʻe.

Faʻamamaina o le lauulu i teuteuga o le mutia, e mafai ona e faaleleia lauulu. O le a avea i latou ma tagata e mafiafia - mafiafia, susulu. E fesoasoani foi le togafitiga i le paʻu o le lauulu, vaeluaina pito.

O le faʻaaogaina faifaipea o le vavave stevia e mafai ai e oe ona 'ai i sitaili mo mea manogi, maʻisuka. E fesoasoani le togavao e toe faʻafou ma e le afaina. O se mea lelei faʻaleleia masani ma se vailaau faʻapitoa masani. Tina o le natura Nature, e mafai ona maua e tagata uma.

Anatoly Ermak
Ou te le taʻua o se mea suamalie. Na amata ona ou mauaina ni faailo o le maʻisuka, o aʻu o se tagata fiafia tele ma ou alu e suʻe stevia. Na maua, sau i le fale, togi le lauti, ma i le taimi muamua na le lagona lagona suamalie. I le lautele, togi le 3 punetini i le paʻu. Ou te lei oo lava i se lagona uigaese: i le taimi muamua o le tofo o le lauti e leai se suka, ona sau ai lea o se suamalie sili ona suamalie. O lona uiga, o le suamalie suamalie e sau malie ma e leai se mea e manaomia ai le tofo. O le a le manatu i le taimi lena?

Stevia mo le maʻisuka, atherosclerosis ma le toto maualuga

Faʻafiafiaga kalori: 18 kcal.

Malosiaga o le malosi o le oloa Stevia herb:
Puipuia: 0 g.
Fats: 0 g.
Carbohydrates: 0.1 g.

Stevia vao - O se mea manaia o le aiga Asteraceae e iai mea taua. Stevia o se mutia manaia ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe (vaai i le ata) ma o se aiga o le chamomile.

O le vao e sau mai Amerika i Saute, o lona igoa na faaliliuina mai le gagana Maya anamua o lona uiga o le "meli." Na pasia e Initia tagata le tala mai lea augatupulaga i lea augatupulaga, e pei o Stevia o le teine ​​na ofoina atu lona ola ona o le manuia o lona nuu. Na tuʻuina atu e atua i le tagata le mutia manaia e manatua ai le uiga o lenei teine. Faatasi ai ma Initia, o le stevia ua leva ona fesootai ma le fiafia, matagofie e faavavau, ma le malosi.

I le taimi nei, o le stevia e na o le pau lava lea o le suka e suia. O se laau e le mafaatusalia e silia ma le 30 taimi le suamalie o le suka, ma o le faʻaaogaina o glycosides e taʻua o steviosides e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

O le tuputupu ae o le honey stevia o se galuega e alu ai le taimi. O le togavao e tupu lelei i tulaga o le maualuga ma le tele o le susulu o le la. O le toʻatele o tagata alolofa i stevia ua faʻapipiʻiina e ola aʻei le toto.

Afai e te fuafua e toto le mutia i luga o le windowsill, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona talafeagai. O se fagu e i ai se laau e tatau ona tuu i totonu o le mea sili ona susulu o le windowsill, ae naʻo luga o le tulaga o le susulu o le la e le pau i luga o le mutia. O Stevia e manaʻomia ona faʻavasegaina e le aunoa, aua o le faʻafefe o le susu ma faʻagesegese ai lona tuputupu ae pe a faʻaitiitia le maualuga o le malūlū. E le aoga foi le "lolovaia" o le laau, ona o le lamala ma le suavai e mafua ai ona mate Stevia.

O mea faʻamalolo o togavao vavalalata ua masani ai tagata mo se taimi umi. Sa ave e Amerika Aborigines lona teuteuga mo le tele o maʻi. I le seneturi lona 18, o lenei fua mo togafitiga masani na tosina mai ai le gauai o le au Sipaniolo.

O le mutia e le mafaamatalaina e fiafia foi i le Asiasiga a Peretania, na ia tusia na iloa e Initia le aoga o le "khe hehe" po o le mutia suamalie mo le tele o tausaga, na ia matauina foi le suamalie o le stevia, matauina o le tele o laulaau o le laau e faigofie suamalie se ipu tele lauti.

I le Soviet Union, e tele suʻesuʻega na faʻatautaia e fesoʻotaʻi ma stevia ma lona faʻaoga. O le mutia manaia ua faamaonia e saienitisi, e tatau ona aofia ai stevia i le taumafataga a le au palota, tagata vaalele, ma auaunaga faapitoa.

E tele suʻesuʻega sa faia i manu feʻai.A o ave stevia, sa latou faaalia se uiga lelei. O le togavao na afaina ai le tulaga o le lipid ma le metabolism. O le leiloa e oo atu i le 7 kilokalama o le mamafa i le masina e tasi sa matauina i manu e masani ona faaaoga le stevia. I aso nei, o Iapani o le tagata sili ona tele o le gaosi suka. Suafa e faamanatu ai Iapani i le maʻisuka, gaʻo, pala o le nifo, o lea ua latou suia i stevia i se fale gaosi oloa i aso anamua.

O mea aoga o le stevia e le gata e mafai ona suia le suka. O le vao o loʻo i ai se mea e puipuia ai le faʻaleagaina, e faʻaitiitia ai manaʻoga mo meaai sugary, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O le aʻafiaga o antimicrobial o le stevia e mafai ai ona lauiloa e avea o se auala i le malulu ma faʻamalosia ai le puipuiga. E le aʻafia le Stevia i le manava o le nifo ma e le afaina ai caries e pei o le suka, o ona mea e faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i nifo oona ina ia faʻaitiitia ai le tuputupu ae o siama i totonu o le vavagana o waha.

O le mutia meli e faʻaaogaina o se diuretic. I Thailand, o lenei faʻaaogaina o le stevia e lauiloa tele, ona o le tele o le vai i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le vaivai, maualuga le toto, ma faafitauli nutestive.

I le kuka, e faʻaaogaina le stevia i soo se mea e masani ona faʻaaogaina ai le suka paepae. O le mutia e tu i le vevela e oo i le 200 tikeri, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le taoina o falaoamata falaoamata. O le maualalo o le kalori o le stevia (na o le 18 kilokalo i le selau kalama) pe a faʻatusatusa i le suka (387 kilokalo i le 100 kalama) e avea ai le laau ma mea suamalie taua mo tagata o loʻo i ai faafitauli mamafa. O le mea moni o le tino e le oliina ona glycosides, ma latou pasi atu i totonu o le vaega o meaʻai e aunoa ma le gauai.

E lava le tele, o laʻau meli e sili atu le suamalie pe afai e togi i le vai malulu. O meainu manava o le a sili atu ona suamalie pe a fai e te tuʻuina atu ia i latou sina faʻamaoni. O le mutia manaia e lelei ma fualaau suamalie e pei o lemoni po o moli ma meainu inu. O le suamalie masani mai stevia e mafai ona faʻaaoga i le ava malosi. O Stevia e le faʻaumatia ana meatotino pe a faʻaopopo atu i ni meaʻai.

E mafai ona faʻatau mai Stevia i foliga o laʻau mamago, paʻu, suavai, poʻo i se pepa. E masani ona faatauina atu vao i falemai, falemaʻi, ma supermarkets.

O aoga o le stevia ua lauiloa i vailaau faʻaonapo nei. O laʻau o le mutia e mafai ona faʻasaina le toto maualuga, ma faʻaititia ai le maualuga o le toto toto. Suesuega faasaienisi faamaonia le tulaga tulaga ese o le mutia manaia e taofi ai le tuputupu ae o le tino.

O lea mai lau o le laau o le a faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino ma saofagā ai i paʻu mamafa. Le mutia manaia e aofia ai le vao, vitamini A, D, F, acid ascorbic, potassium, phosphorus, suauu taua, zinc, fiber.

O Stevia o loʻo faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega lelei mo le faʻaletonu o le mamafa. Mo nei faʻamoemoega, ua faaopoopoina i le lanu meamata, lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism. I Iapani, o meatotino o stevia ua iloa e faʻatumu ai le tino i le malosi.

E mafai e Stevia ona afaina ai le tino i le tulaga o le sologa lelei.

E ui lava i le tele o suʻesuʻega, e leʻi maua e saienitisi se tulaga tuʻufaʻatasia i stevia. O le FDA's US Food and Drug Administration e le aloaiaina le stevia ma ana oloa.

O aoga aoga o le mutia manogi e teteʻe i le lamatiaga o le tuua e aunoa ma se fanau e ala i le 'ai stevia. O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea o tamaitai Paraguayan na latou ave le stevia ae le o se togafiti. Sa suʻesuʻeina e saienitisi le sili atu ma le tasi le suʻesuʻega aʻo leʻi manino o le a mafai ona ausia se aafiaga faapena i le faʻaaogaina o le laau i le tele o mea. O le fua matautia ile fua o le suka e tusa ma le 300 kilokalama o le suka i le aso poʻo le 15 g o le stevia i le 1 kg o le mamafa. I le 2004, na iloa e le au atamamai WHO le saogalemu o le 40 kalama i le aso poʻo le 2 mg / kg.

O faʻamaoniga e aofia ai le le faʻamaoni i le stevia, ma le maitaga.E le manaʻomia le faʻaaogaina o le stevia mo le lacting o tamaitai ma i latou o loʻo faʻamaʻi i sui o Asteraceae, e pei o le chamomile, o le taula.

Stevia sweetener: le matafaioi a le meli i vailaau ma kuka

O Stevia o se laau laʻau o le laʻau o ona laʻau ei ai sona suamalie e sili ona suamalie. O lenei uiga lea na tosina mai ai mafaufauga o saienitisi i le seneturi lona sefulu ono. Pedro Stevus o se fomaʻi ma se tamaititi o loʻo fiafia i le lelei ma le leaga o le stevia. Na ia suʻesuʻeina le laau, aʻo suʻesuʻe i mea faʻapitoa o lona aafiaga lelei i le tino o le tagata ma lona gafatia e faʻavave le togafitiga o maʻi faʻapitoa. Ae naʻo le maeʻa ai o se faʻamatalaga aloaia mai fomaʻi Saina i le 1990 i le faʻaleleia o stevia i le togafitia o le maʻisuka ma faʻalautele le talavou o le tino i luga o le mutia, sa latou gauai faapitoa. O le asō ua talitonuina e le gata e mafai e stevia ona suia le suka, ae faʻaleleia atili ai le tino.

I lona suamalie, o le laau e sili atu i le sukari i le 15-20 taimi, e faateia ai tagata uma e maualalo lona kalori - 100 g o le oloa e na o le 18 kcal. O ia uiga e le o aofia ai i ituaiga laau uma. Ina ia suia le suka ma mo faamoemoega puipuia, e faʻaaogaina ai le vaovao. O faʻasologa o totoe o loʻo ola i lalo o le natura masani e le taua tele aua o loʻo i ai mea suamalie masani i ni mea laiti.

O Stevia e fiafia i le vevela ma le vevela o le tau, o le mea lea, e tupu aʻe ai i latū laititi. O le laufanua o le togalaau ua manatu i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu (Pasila, Paraguay). E ola i tulaga eleele-eleele, i luga o mauga ma laufanua valevalenoa. O fatu Stevia o loʻo i ai se matitiva matitiva, o lea ua faʻalauteleina ai laau.

Ona o lona tofo lelei, faapea foi ma malosiaga maualuga o le antioxidants, o stevia o loo galue malosi i atunuu i sasaʻe - Iapani, Saina, Initonesia, Thailand. Tofiga ma filifilia o meaola suamalie fou e aʻafia i Ukraine, Isaraelu, Amerika.

O le tuputupu ae o le stevia i le fale e pei o se fale o le fale e lauiloa foi. A maeʻa le taumalulu, e totō le mutia i fanua matala. I le tau mafanafana, o se tamai vao e ola matagofie, e mafai ai ona e aoina se fualaau suamalie o laʻau suamalie.

O Stevia o se togavao lauolaola vao ua fausia e avea o se taunuuga o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o gaʻo autu. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 120 cm. I lalo o tulaga leaga fesuiaiga, e leai se paranesi o le stevia ma ola e pei o se mutia ma se vaovao mafiafia e tusa ma le 60 cm le umi.

  • Faʻaʻau aʻa. O le umi ma e oʻo foi i aʻa e pei o le uaea o se faiga fibrous o le aʻafia o stevia, lea e oo atu i le 40 cm le loloto i le palapala.
  • O sulu. Taunuuga mamao mai le mea autu. O le fomu o le paʻu. O le faʻamalosi malosi o loʻo faia ai se vao vaʻalaʻau volipetric.
  • Lea 2-3 cm le umi, ia i ai se fulufulu foliga ma se uʻamea laititi. O le tele o le fausaga, o laulaau e leai ni mea faʻapipiʻi; latou te nonofo i se petiole faʻapuupuu. O le tuʻuina atu o le isi itu faʻafeagai.
  • Fugalaau. O fugalaau Stevia e papaʻe, laiti, aoina i le 5-7 vaega i ni ato laʻititi.
  • O fua. I le taimi o le fuaina o laau, o pusa laititi e aliali mai i luga o le vao, o le fatu e pei o se fatu 1-2mm le umi e sasaa mai.

O lau Stevia e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi ma le suamalie masani. E seleseleina aʻo lei fuga, pe a aliali mai i luga o pou o le laau. O le taimi lea e sili atu le maualuga o le suamalie o mea manogi i laulaau.

Ina ia saunia laulaau, tipi ese laʻau o le laau, alu ese le 10 cm mai le eleele. A uma ona tipi, o le pito i lalo o le a vavae ese, ma o laʻau o loʻo faʻapipiʻi i luga o se ie siʻosiʻomaga ma se mea manifinifi poʻo le faʻamalolo i ni paʻu laiti.

E tatau ona faʻagogo Stevia i le paolo, ma lelei le lele. I le vevela o le tau, o gaʻo uma lava e malolo i totonu o le 10 itula, lea e mautinoa ai mea maualuga o mea tau laau. Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o stevioglycosides, o le seleseleina o laau e faaaoga ai vailaau e fautuaina.

O le lelei o laʻau mago ma o latou suamalie e faalagolago i le taimi o le susu.I le maualuga o le vevela ma le maualalo o le tulaga vevela, o lenei mea e mafua ai le leiloa o le 1/3 o le aofaiga atoa o stevioglisides i le 3 aso.

A maeʻa le faʻamamago, ona aveese lea o laulaau mai ogalaau, afifiina i pepa poʻo cellophane taga. O le maualalo o le faʻamamafana ma le lelei o le faʻaleleia o le ea e faʻatagaina ai oe e teuina oloa gaosia mo le 2 tausaga

I le taimi o le sailiga, o le stevia na le gata o se taʻitaʻi i totonu o mea o mea suamalie, ae o se laau foi e iai le malosi tele o le antioxidant. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le a fesoasoani i le faatumauina o le talavou, faʻaitiitia le aʻafiaga o mea e le lelei, ma toe faʻafoʻisia ai le galuega o sela ua faaleagaina. O loʻo i ai i le laau ni vailaau faʻasolosolo.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e mafai ai ona faʻaogaina mo togafitiga faʻasolosolo ma mea faʻasolosolo, e avea o se meafaigaluega ma mea faʻapitoa falemaʻi:

  • o se punavai o vitamini ma minerale,
  • siakiina toto
  • immunomodulatory agent
  • mea totino ma meatotino antitoxic
  • hypoglycemic agent
  • mea totino ma aʻafiaga o le antimicrobial.

O mea aoga o le stevia e faʻaaoga lelei e vailaau faʻaleaganuʻu ma agaifanua, mo togafitiga ma le puipuia o le tupu mai o le tele o faamai.

E mafai e stevia ona faʻasaʻo totoga o le toto. Laititi laʻititi e fesoasoani i lona faʻaititia. O le maualuga o tui, i se isi tulaga, e faaosofia ai le faateleina o le mamafa. O le gaioiga ma le malie o gaioiga a le laau e saogalemu atoatoa mo gasegase oona ma le gasegase. E le gata i lea, o le meatotino a stevia e faʻamaonia ai le fatu ma le fua o le fatu ua faʻamaonia. O se aafiaga lelei i luga o vaa e faʻaleagaina ai le vaʻaia, vaʻaia, faʻamaonia le leo o paʻu vevesi. O le vao e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto, e fesoasoani ai e faʻamalo le paʻu na faia i luga o puipui o maʻa. O le laau e mafai ona faʻaaogaina i taimi uma mo togafitiga ma puipuiga:

  • vegetovascular dystonia,
  • siama fatu fatu
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • atherosclerosis,
  • veinsose veins.

O le masani masani o laasaga stevia o le faʻasaʻoina o le kulukose toto i le maʻisuka. O le aʻafiaga e mafua ona o le faʻasaina o le inu o le kulukose. E le gata i le faʻaaogaina o le stevia, o le maʻisuka e maitauina se faʻaleleia atili o le soifua lelei, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini mai fafo. I le faʻaaoga pea o le laau, o le fua o le hormone e faasolosolo malie ona faʻaititia.

O le mutia e mafai ona toe faʻafoisia le gaioiga o suauʻu pancreatic. I nisi tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona toe malosi atoatoa pe a uma ona faʻaaoga le stevia.

O le laau e faʻaleleia le gaosiga o hormones o le thyroid, faʻamaonia le maualuga o hormones o feusuaiga. Macro- ma micronutrients e manaʻomia mo le faʻasalaga o le hormonal, o le masani masani o le faʻaogaina o le endocrin system o loʻo i totonu o lau o le laau.

O vitamini ma macronutrients e faia ai stevia e faʻaalia ai le puipuiga a le tino. E aoga lenei i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ona o gasegase, i le taimi malulu. O le gafatia o le stevia e faʻaitiitia ai le tali atu ma le tali atu o le tino puipuia i le taumafaina o tagata mamaʻi ua lauiloa. O lenei aafiaga e tatau mo faʻamaʻi faʻamaʻi e pei ole urticaria ma dermatitis, faʻapea foi mo le togafitiga ma le puipuia o maʻi o le paʻu autoimmune e mulimuli mai:

  • psoriasis
  • faʻamaʻi
  • idiopathic dermatitis,
  • seborrhea.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o stevia e faʻavae i luga o le gafatia o se laau e faʻafefe ma faʻamalo ai faʻamalolo saoloto. O le masini lava e tasi e mulimulitaina le mutia e faʻaitiitia ai le faasologa o le matua. O le antimicrobial and anti-properties properties o stevia fesoasoani i togafitiga o manua, e aofia ai le tagi, purulenti, maʻi o le gaʻo, ma lipine paʻu.

O Stevia e i ai sona aafiaga aoga i totoga uma o meaola. O le laau e faʻamaopoopoina le faʻamalositino o suamalie ma mea manogi i totonu o le manava, faʻaleleia atili le faʻaleleia o meaai. Faʻapipiʻi meatotino e aoga mo gastritis ma ulutala peptic.

O le aʻafiaga o le antvicrobial o le stevia e fesoasoani e taulimaina ai le colitis o se natura faatosina, e toe faʻafoʻiina ai le microflora o le intestinal masani, faʻasaʻoina le faiga o le faʻamalosi, pala, faʻavaveina o le kesi. Faʻafetai i ona aʻafiaga faʻamaʻi, o le stevia e fesoasoani e faʻamaʻi le hepatitis, pancreatitis, ma gastritis. O le gafatia o se laau e faʻaitiitia ai toxins e aoga i le faʻamaʻiina o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o le stevia e fautuaina mo le mamafa o le mamafa. I le tau faasaga i le meaʻai, e le gata o le malosi o le laau e suitulaga ai le suka e talafeagai, faʻaititia le calorie o mea taumafa, ae ia puipuia ai foi le oso mai o oso i insulin - o mafuaʻaga o osofaʻiga faʻafuaseʻi ma ogaoga o le fiaai.

Stevia toe faʻafoisia le faagaoioia o fiva namu, faʻamaonia le faʻasalalauga o manaʻoga faʻatasi ma i latou. O le laau e fesoasoani e osofaʻia osofaiga mai fafo. O aʻafiaga aʻafia o stevia e lauiloa foi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani e taulima ai tulaga nei:

  • aveese le osofaia o osofaʻiga,
  • tauivi ma le le mautonu
  • faʻamalosia le faʻasalalau,
  • faaitiitia le atuatuvale popole,
  • E fesoasoani i le faʻavaivai masani
  • togafitia le atuatuvale ma feosofi
  • faʻaagaoioia le malosi i totonu o le tino,
  • ei ai meatotino faʻapitoa,
  • faateleina le malosi.

O le Stevia i le maʻisuka ua fautuaina o se suauu saogalemu. O loʻo faʻaaogaina laulau, o le gaioiga galue, o le pito i tua o se mea e maua mai se laau. O le suiga masani mo stevia sugar mai le maketi o Arnebia o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vailaʻau tuʻufaʻatasiga, e tutusa ma le afifiina mai Milford, ae o loʻo i ai se suiga sili atu ma saogalemu i le tutusa o le aspartame.

O le Stevia sweetener e faʻaaoga lelei e fatuina ai se laina o mea taumafa meaai mai Leovit brand. I meaʻai ma meaʻai, e faʻaaogaina ai lenei mea manogi. Mo le maʻisuka, e oʻo lava i le sukalati ma le vanilla e maua mai i le stevia e mafai ona maua.

O Stevia mea suamalie mago e faia i le gaosiga o le tino, e aofia ai mea suamalie mai le laau, ua taʻua o le "Stevioside". Ae ui i lea, e le tuliloaina e le kamupanī le sini o le faʻasaoina o le vailaʻau oona i totonu o le tusi. Mo lenei mafuaaga, mo le faaleleia atili o le tino, faatasi ai ma le faamoemoe o le aveesea o le mamafa, puipuia ma le togafitiga o faamaʻi, o le faaaogaina o le stevia i foliga o lau laau mamago pe fautuaina foi ua fautuaina.

Fomu o mea e saunia e tusa ai ma fuaitau faapitoa e mafai ona faʻaaoga i fafo, faʻaaoga i le kuka e faʻaleleia ai le tofo o ipu, lauti, kofe. Vavave saunia le sipuni mai le stevia, lea e faʻaaoga nai lo le suka. O le fua o le ti o le tila e lauiloa, lea e onā pei o se mea inu vevela pe faaopoopo i se isi meainu.

  1. 20 g o laulaau paʻu ua sasaaina i totonu o se vevela.
  2. Sasaa se ipu vai inu.
  3. Tuu le faʻamalosi mo se aso.
  4. Faʻamama, faʻatumu le keke i le afa afa o le vai inu.
  5. Faʻasaga i le faʻafefete muamua ina ua mavae le valu itula.
  1. Saunia le fua o le laau e tusa ai ma le fua muamua.
  2. Tuu i totonu o se apa ma se pito mafiafia.
  3. Faʻafefeesea le vevela vevela i le maualuga o uiga o le siva.
  4. Faʻamata le sauniuni e ala i le lafoina o le oloa i luga o se siva - e le tatau ona salalau le mataua.
  1. Lua laulau punupuni o laʻau e sasaa ai se ipu vai inu.
  2. Aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le 30 minute.
  3. Faʻamama le vai, faʻatumu laulaʻau ma le afa ipu vai inu.
  4. Faʻaauau le paluga mo le 30 minute, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina i le broth muamua.
  1. 20 g o laulaau ua sasaaina i totonu o se ipu ava malosi po o vodka.
  2. Faʻavevela i luga o le vevela vevela poʻo le vai inu vai mo le 30 minute, e le mafai ai ona faʻafefe.
  3. A maeʻa sina manava, e faʻamalu le paluga.

  1. E tasi le sipuni laʻau e aunoa ma se mauga o mea totoa otaota pe vavaeina e sasaa mai i se ipu vai inu.
  2. A maeʻa le 20 minute o le faʻafefete, e mafai ona faʻaaoga le lauti.

Afai e ave le stevia mo le gaselase, ua lava lea e sui ai i sauniuniga o le suka i aso taitasi.Mo le togafitiga o faʻamaʻi, i le mauaina o se tonic effect, ua fautuaina e inu tea mai le laulaau.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau mai se mea na saunia mai le laau - faʻamalosi paʻepaʻe i ato poʻo ato. Faatasi ai ma ia, latou te kukaina meaʻai, pusa, meaʻai. Mo le tipiina o le lauti, e sili atu ona lelei le faʻatau o le vavao stevia po o taga mama faʻatasi ma mea e gaosia.

O meaʻai o mea taumafa, o le Stevia Plus suālaʻau e suitulaga i laulau e lauiloa. I le faaopoopo atu i le pito i tua, o lenei sauniuniga e aofia ai le chicory, faapea foi ma le laisene faila ma le vailaʻau C. O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona faaaoga le suauu e avea o se punaoa faaopoopo o inulin, flavonoids, amino acids.

O le meli Stevia ua manatu o se mea e sili ona saogalemu ma sili ona maualalo i meaʻai e masani ona faʻaaoga, e mafai ai ona faʻaaogaina mo tamaiti. O le matua o tausaga e tolu tausaga. E oʻo atu i lenei tausaga, o le vailaʻau faʻasolosolo o vailaʻau o le stevia e mafai ona i ai se aafiaga le mautinoa i le tino o le pepe.

O tapenaga Stevia e le fautuaina mo tina maitaga, e ui lava ua faamaonia e le o ni gasegase o le laau e leai ni teratogenic ma ni mea e afaina ai. Ae ona o faigata o le suʻeina ma le eseese o mea e fiafia i ai, o le faʻaaogaina o Stevia e alu pe a ave se tamaititi e sili atu ona faʻaitiitia. I le taimi o le susu, e sili atu le lafoaʻi o stevia ona o lona saogalemu e leʻi puipuia mo pepe.

I le faʻatusatusaina o mea faʻamalolo ma le faʻasaʻoina o stevia, e mafai ona tatou faʻapea o lenei mea totino o se auala e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino atoa, ia mautinoa le matagofie ma le autalavou mo le tele o tausaga. O faʻamatalaga e uiga i le extracta o le vavave stevia e faʻamaonia ai le manaia ma le gafatia o le laau e faʻaaoga atoa ai le suka mai meaai a tagata.

O aogā ma faʻamaʻi o stevia, mea tau vailaau ma faʻasagaga mo le mutia o le meli

04/24/2015 Aperila 24, 2015

I le taimi lava i le liʻo o uo, na ou faalogo muamua o loʻo i ai le mutia, lauti lea e maua ai le suamalie pe a leai ni suka. Ma e le o se mea na ou ofo ai, ou te leʻi talitonu i le taimi e tasi. "Latou te taaalo lava ia te au," na ou mafaufau i ai ona ou fesili lea ia Google i se fesili (o le auala lea ou te faia ai pe a ou masalosalo i se mea pe leai foi se mea). I loʻu fiafia tele, o lenei mea na foliga mai e moni. O lea, na ou iloa ai o loʻo i ai le manogi manaia o le stevia i le lalolagi. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe e uiga i aoga ma mea leaga o stevia, faʻapea foi ma ona faʻamalologa.

Ou te taumafai e faatumauina se soifua maloloina lelei ma o lea e faaitiitia ai le maualuga o le suka na 'aina e le tino. O Stevia i lenei tulaga ua avea ma au faaola, aua ou te fiafia e inu se lauti suamalie ae le o le lauti suamalie.

O Stevia o se vaovao suamalie lea e tupu i totonu o se tamai vao 60 i le 1 mita le maualuga. O le suamalie o le stevia o loo i ona lau. O le natura masani o lenei togalaau o Amerika i Saute (Paraguay, Pasila).

Ina ua iloa e le lalolagi mea aoga o le stevia, na amata ona latou tuputupu ae i luga o se tulaga tau alamanuia ma isi konetineta. O lenei laʻau ua tupu i le lalolagi atoa.

Mo le tagata matua, o le fua o le suka i le aso e 50 g. Ma o lenei, ia mafaufau i le "lalolagi atoa": suamalie, sukalati, keke ma isi suamalie.

E tusa ai ma fuainumera, o le mea moni, o tagata Europa e 'ai e tusa ma le 100 g suka i aso taʻitasi, tagata Amerika - e tusa ma le 160 g. E te iloa le uiga o lena mea? O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi i nei tagata e maualuga tele.

O le mativa ma mea e sili ona leaga. Ona alu aʻe lea o itu i le itu o le taia, o le fatu, oso mai o le maʻisuka ma le maualuga. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloa o nifo, ma le gaogao ma le matua matua.

Aisea e fiafia tele ai tagata i le sipuni? E lua mafuaʻaga mo lenei:

  1. A 'ai e se tagata le suamalie, i lona tino e amata ai le gaosiga vave o hormones o le fiafia e taʻua o endorphins.
  2. O le tele ma le umi e solia e se tagata i luga o laʻau suamalie, o le tele foi lea o lona faʻaaoga i ai. Suga o se fualaau faasaina lea e fausia i totonu o le tino ma e manaʻomia ai le fua o le suka.

Ina ia mafai ona puipuia i latou lava mai lamatiaga o le suka, na aumai ai tagata i mea suamalie, o le sili ona maloloina ma le aoga o le stevia - o le mutia meli suamalie, o lona suamalie e 15 taimi o le suka masani.

Ae i le taimi lava e tasi, o le stevia e toetoe lava a leai se calorie. Afai e te le talitonu mai ia te au, ona o le faamaoniga lenei: 100 g o le suka = ​​388 kcal, 100 g o le vaovao vaetogo = 17.5 kcal (masani le zilch, faatusatusa i le sucrose).

Meaʻai i le vao vao

1. Vitamini A, C, D, E, K, P.

2. Suauu taua.

3. Minerale: chromium, iodine, seleni, sodium, phosphorus, calcium, potassium, zinc, iron, magnesium.

Stevioside o se paʻu lea e maua mai stevia. E 101% le natura ma o loʻo i ai meatotino taua nei:

  • tauivi ma le lototoa gaʻo ma microbes, o le meaai o le suka,
  • o le tele o kalori e toetoe lava a leai,
  • Mega-suamalie (300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani),
  • le mautonu i le vevela maualuga ma talafeagai ai mo le faʻaaoga i le kuka,
  • matua leai se afaina
  • solu i totonu o le vai,
  • talafeagai mo le maʻisuka, talu ai e leai se uiga o le carbohydrate ma e le afaina ai le inisalini, faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le tuufaatasiga o le pito i tua o loʻo i ai ia mea e fesoasoani i le faʻamoemoe o le pipisi. Ua taʻua i latou o saponini (lat sapo-soap) Faatasi ai ma lo latou i ai i le tino, o le puleaina o le manava ma afu uma e faateleina, o le tulaga o le paʻu e faaleleia, o le fula e sili atu ona foliga mai. E le gata i lea, latou te fesoasoani i le tele o faʻataʻitaʻiga ma faʻaleleia atili le metabolism.

  1. Faaitiitia le maualuga o le cholesterol, sugar and radionuclides i le tino.
  2. E faʻamalosia ai meaʻai ma puipuia ai le pala.
  3. Faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino ma le toe faʻaleleia.
  4. Aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le ate. E talafeagai mo le maʻisuka.
  5. Faʻavaivaia le tupu aʻe o maʻi o le tino ma taofia ai le atinaʻeina o tumepa.
  6. I lalo o lana faatosinaga, e sili atu le malolosi o toto toto ma toe foi mai le toto i le masani.
  7. Fesoasoani e faʻamalolo manuʻa i totonu o le vaega o meaʻai ma faʻaleleia le metabolism.
  8. Faaitiitia le naunau mo le ava ma le sikaleti.
  9. Faʻatoʻilaloina faʻamaʻi ma ituaiga uma o siama faʻamaʻi mai a latou meaʻai (sugar), ma puipuia i latou mai le atiina ae.
  10. Talu ai ona o loʻo faʻamoemoeina, o loʻo aoga mo faʻamaʻi pipisi.
  11. Faia le paʻu, fao ma lauulu soifua maloloina.
  12. Faʻaauau le puipuiga autu o le tino - o le puipuiga o le tino.
  13. E aoga i le aveesea o le mamafa.
  14. E i ai mea e puipuia ai le ita.
  15. E maua ai e oe le avanoa e fiafia ai i lau suamalie e aunoa ma se afaina.

E le pei o isi mea suamalie, e mafai ona faʻaaogaina stevia mo le tele o tausaga ona e le afaina ma e le afaina ai aʻafiaga. O le faamaoniga o lenei mea e tele suʻesuʻega i le lalolagi.

O Stevia e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le toto o le thyroid, faʻapea foʻi i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le osteochondrosis, nephritis, pancreatitis, cholecystitis, faʻamaʻi, gingivitis, faʻamaʻi taimiontal.

Ua fautuaina e fomaʻi le tuufaatasia o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o stevia ona o le mea moni e fesoasoani e puipuia le mucosa gastric mai o latou aʻafiaga leaga.

Ou te toe fai atu lena stevia, e le pei o le suka ma isi mea, e le mafai ona afaina ai. O lea fai mai le tele o saienitisi suʻesuʻe.

E na o le tasi le le faapalepale i lenei togavao e mafai. Ma le faʻaeteete, o le stevia e tatau ona ave e tina maitaga ma tina tausimai, faʻapea foi tamaiti laiti.

Matou te fiafia uma lava e 'ai fualaʻau. E i ai nisi taimi e manatu ai e leai ni sulu e mafai ona ola ai. Ae aua nei e amanaia le lagona masani. Ia tausia oe lava ma lou soifua maloloina, uo.

Ou te faatonuina stevia sweetener iinei. O lenei suamalie masani e suia atoa ai le suka i meainu. Ma sa puʻeina o ia mo se taimi umi. O le natura e tausia i tatou

Ina ia faamaoni, e leai se tapulaa i loʻu naunautaiga mo lenei mutia meli. O ia moni lava o se vavega o le natura. I le avea ai o se tamaitiiti, e mafai ona ou faaaog ¯ aina uma suti na aumai e Santa Claus i se tasi o fonotaga.Ou te fiafia i selu, ae o lenei ua ou taumafai e aloese mai ai, aua o le suka mama (sucrose) e leaga.

Atonu o leotele leotele, ae mo aʻu lava. O le mea lea, o le vaovao vaovao suamalie ua avea ma au o se sailiga ma se tupe "H".

Faatasi ma oe o Denis Statsenko. Soifua maloloina! Vaʻai ia


  1. Potemkin, V.V. Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le falemaʻi o faʻamaʻi pipisi / V.V. Potemkin. - M.: Medicine, 1984. - 160 p.

  2. Kogan-Yasny V.M. Sugama, Tusitusia a le Setete o Fomaʻi - M., 2011. - 302 p.

  3. Bulynko, S.G. Meaʻai ma le soifua maloloina mo meaʻai ma le maʻisuka / S.G. Bulynko. - Moscow: Lotu a le Setete o Russian Humanitarian University, 2004. - 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le a le stevia ma o fea e tupu ai

Stevia (Stevia Rebaudiana), po o le mutia o le meli, o se togalaau laʻau o loʻo i lalo ifo o le 2-3 cm ma fugalaau paʻepaʻe, lea na maua i le itu i saute ma le ogatotonu o le konetineta o Amerika. E tusa ai ma tu ma masani, Paraguay, Mekisiko ma Pasila o le nofoaga na fanau mai ai vao vao o le vao, ae ua salalau atu i le lalolagi atoa, e aofia ai i le itu i saute o Rusia.

O le amataga o le vaovao e le mafaamatalaina: e tusa ai ma se tasi lomiga, o le botany ma le fomai Stevius, o le sa nofo i le seneturi lona 16, ua taʻua o le fomaʻi ma le fomaʻi Stevius, o lo o iai o latou igoa i le saienitisi Rusia lauiloa Steven.

Ma o le igoa "mutia o le meli" na tofia i stevia mai tagata Guarani, oe na talisapaiaina ana meatotino e le gata o se mea suamalie ma o se vailaau.

Ma o le punavai o le manogi tulaga ese o le mutia o le meli - glycosides - na vavaeeseina e tagata fomai Farani i le 1931. Mulimuli ane, i le 70 o le senituri lona XX, o ona meatotino o se mea suamalie mo le gaosia o meainu na faaaogaina e le sosaiete o meaʻai a Iapani, ona avea ai lea o le taina o le laʻau na faavae ma lauiloa. O le mutia meli sa masani ona faʻaaogaina i suʻesuʻega o le gaosiga i Amerika, o se faʻaopoopoga i meaʻai, paluga, ma meaʻai susu.

O le tuufaatasiga ma le kalori mea o le stevia

O Stevia e faʻaalia i se suamalie suamalie e mafua mai i ona glycosides, e masani lava o le stevoid, lea e aofia ai glucose, sophorose ma steviol, lea e maua ai le mutia se suamalie tulaga ese. O le stevisoid e maua mai i se vaega o le mutia ma e faʻaaogaina i le alamanuia o meaai e avea o se faʻaopoopoga e faaigoaina o le E960, lea ua faʻamaonia e saogalemu.

O le glycoside faigata i le tuufaatasiga o le mutia e faaopoopo foi:

  • rebaudiosides A, C, B,
  • faʻamalosi
  • tusitusi.

O Stevia foi e maua ai se tamaoaiga o vaega taua i lona tuufaatasiga:

  • vitamini A, E, K, C, P (masani), PP (nicotinic acid) ma le vaega B,
  • o suauu taua
  • fiber
  • vailaau oona: potassium, phosphorus, zinc, magnesium, calcium, seleni, iron ma le kilokilo.

O mea suamalie o le stevia e sili atu i le 25 taimi le maualuga o le sugar beet, faʻatasi ai ma calories laiti:

E tasi le selau kalama o le mutia e 18 kcal, lea e sili ona talisapaia i meaai paleni.

Mea aoga o stevia

I le faaopoopo atu i aoga o le faaaogaina o le suka, o le stevia o loo i ai se lisi o meatotino taua:

  1. O Stevisoids ei ai le tulaga lelei o le fafagaina o le paʻu ma toe faʻafoʻisia lona galuega.
  2. I nai tootoo, o le aoga aoga o le stevia i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto na matauina, ma i le tele o doses, i luga o sina siitaga laitiiti. E taʻu mai i lenei mea le taua o le suʻeina o le faaaogaina o le mutia ma le manaʻoga mo ona tofiga taʻitasi e se tagata tomai faapitoa.
  3. O le tagofia o mutia i nai togi laʻititi e faʻaititia ai le fatu, ma i le tele o doses, o lona le malie.
  4. O malosiaga o stevia e taofia ai le atinaʻeina o siama faʻamaʻi ma microorganisms. O le mea lea, o le faʻaaogaina o otaota ma le lauti e avea o se faʻamaʻi aoga e faʻaleagaina ai le nifo ma maʻi faʻasolosolo, lea e afaina ai le nifo, aemaise lava i le maʻisuka. O nei mea o loʻo galue i ni meaola faʻapitoa faʻapitoa e togafitia ai togafitiga faʻatasi ai ma le aofia ai o le stevia leaves. Ma o vaega o le mutia o le meli e aoga i le togafitiga o malulu ma le fulu.
  5. O se vaega eseese o le faʻaogaina o mea taua o le mutia o le faʻamaloloina o le manua. E faʻaaoga foi Stevia i le togafitia o mu, mai le iniseti o iniseti oona, le faʻaumatia o le dermatitis ma le faʻamaʻi.
  6. O le faʻamanuiaga mo le tino o le tino o le faʻaaogaina o le stevia e le itiiti ifo i lona aoga i totonu: o se vaega o lotions ma masks, o le vao e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu, faʻaitiitia le dermatitis ma e oʻo lava i le siama.
  7. O le faʻaopoopoga o mea taumafa mai stevia e fesoasoani tele i le faʻaleleia o otaota, e aʻafia uma ai fatugaʻo ma le ate.
  8. O le faʻaaogaina o le mutia meli e faʻaititia ai le afaina o le faʻalagolago i tapaa ma ava malosi.

O le tele o mea aoga e avea ai le laau ma fomaʻi moni mo le tele o faʻamaʻi:

  • manatu faʻapitoa
  • maʻisuka malosi
  • toto maualuga
  • dermatitis
  • maʻi faʻasolosolo
  • seborrhea ma le eczema.

E mafai ona e aoao atili e uiga i aoga ma mea leaga o le stevia mai le vitio:

O le a lenei mea totino?

O se laʻau faʻalauiloa 300 taimi sili ona suamalie nai lo suka. O le suamalie e maua mai i le glycoside tuufaatasia (faʻasologa) - steviol glycosides.

I le taimi o le auiliiliga o le stevia, na maua ai e 8 le tuufaatasiga ma se suamalie sili atu nai lo beets. O laupepa e aofia ai le 6-12% o steviol glycosides. E le gata i lea, e tusa ma le 100 ituaiga eseese ua iloa - o meaʻai, o suauu taua, o sina siʻosiʻomaga (e aʻafia ai le galasticity of capillaries) ma le B-sitosterol.

I aso nei, o le stevia e tupu tele ona o mea suamalie, steviol glycosides, e le o meaʻai suamalie.

I totonu o tagata faʻapitoa, latou te faia se sao taua i le togafitia o tagata e maua i le maʻisuka po o le gaʻo. I le faaopoopo i mea suamalie - glycosides - o laulaau o loʻo i ai isi mea faʻamalosi e tuʻuina atu ai le fale ma faʻamalolo o meatotino.
E aofia ai:

  • chlorophyll
  • xanthophyll
  • oligosaccharides,
  • freepihydrates free
  • amino acids
  • Saponins
  • squirrels
  • filo meaai
  • o suauu taua
  • tannins.

O mea faʻamalolo o stevia e faʻaopopoina e le tele o vitamini ma minerale, e aofia ai:

  • calcium
  • paluka
  • chrome
  • palu
  • uʻamea
  • magnesium
  • Manganese
  • fumela
  • seleni
  • kilika
  • zinc
  • Vitamin C
  • Vitamin A
  • Vitamin B2
  • Vitamin B1
  • Vitamin B3
  • Vitamin E
  • Vitamin P
  • vitamin K.

I le taimi nei, o le anti-inflammatory and antitumor properties of stevia, lea e taua mo alii ma tamaitai, ua suesueina. O loʻo faʻatautaia pea suʻesuʻega fou e faamaonia ai lona faʻaogaina saogalemu, lea e faʻaalia ai le poto masani o tagata o Amerika i Saute, Iapani ma isi atunuu.

Mai le talafaasolopito i le taimi nei

O Stevia e afua mai i Paraguay ma Pasila, lea ua leva ona faʻaaogaina e fai ma vailaau faʻapitoa o togafitiga masani a tagata tagatanuu.

Paraguayan Initia latou te faʻaaogaina e avea o se mea suamalie lautele, aemaise lava mo le suamalie o vao (e pei o le Mate).

Faafetai i meatotino faamalolo o stevia, e faʻaaogaina e avea ma vailaau cardiotonic, o vailaau faʻasolo i le toto maualuga, vaivai, atuatuvale, faʻalauteleina toto, faʻaitiitia le toto suka.

O le taua lata mai-zero o le malosi o se vaega e mafua ai le faʻaaogaina e le maʻisuka.

O fea e tupu ai le suamalie masani?

O le nofoaga autu e ola ai le mutia o le meli o Amerika i Saute. E mafua ona o lona faʻamaoni i tulaga o le vevela - o le mea e fiafia i ai e fiafia i le vevela o le tau, 15-30 ° C.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe o fea e tupu ai i Rusia ma pe o le tuputupu aʻe o le leaga. O le stevia alofa-alofa e le mafai ona taumalulu i tulaga leaga i le lotoifale. Ae ui i lea, o le aso ua tupu i luga o se fua o le telefoni i greenhouses (Crimea ma Krasnodar Territory).

Soifua Maloloina

E faʻafefea ona aʻafia le tino i se aoga aoga? O lona mafai (o nisi e le faʻamaonia atoatoa) o le soifua maloloina e pei ona taua i lalo:

  1. Puipuiga o nifo nifo.
  2. Le faʻasaina o le suka (glycemia), faʻalauiloaina le gaoioiga a le pancreas o loʻo aofia ai le insulin.
  3. Lagolago mo togafitiga o vaisu o le nicotine.
  4. Lagolago mo togafitiga o le tagofia o le ava malosi.
  5. Faʻateʻa ia blackheads, faʻaleleia le lelei o le paʻu.
  6. Faʻateleina le faʻamalolo ma puipuia le vevela pe a mavae ni manuaga laiti.
  7. Togafitiga o le le tumau, maʻi faʻamaʻi.
  8. Faʻaitiitia le vaivai.
  9. Totoina o le toto toto.
  10. Talosagaina o le Digestion.
  11. Togafitiga o le dermatitis ma le eczema.

Suluble chicory i stevia

Chicory i le stevia o se mea lelei lelei i le kofe, lea e leai sona aafiaga lelei i le fatugalemu o le tino, ma e le faaosofia ai le toto.

O le inu e aoga tele mo tagata e leai ni faʻafitauli o le moe, toto maualuga, fatu ma vascular diseases. O le a fesoasoani i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (aemaise lava, mumu o le mucous membranes), fatugaʻo, ma le ate.

Faaaoga: 1.5 tsp elefise paʻu 200-250 ml o le vai vevela (e le o le vai inu), faʻamalosi. E mafai ona e faaopoopo le susu.

"Ia Maloloina"

"Ola Maloloina" - Ierusalema artichoke ma stevia - o se paʻu o loʻo i ai le mutia suka ma le oneone. O le oloa ua fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka, ona o le mafai gafatia o le atisosisesa Ierusalema e faʻafoʻi le glycemia.

O le a aoga foi mo faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino.

O le oloa e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata matutua ma tamaiti mai le 12 tausaga. Faʻaaliga: 1-3 tsp ma le vai - suavai, sua, ti, susu.
O le mea faaopoopo meaʻai e leʻo fuafuaina mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua!

"Toa vao ma stevia"

O vao faʻamalaʻau ma le manogi suamalie o le meafaitino e fai ai le lauti mo le mamafa o le mamafa, faamamaina o le tino, faʻaitiitia le glycemia, ma le faʻaleleia o le toto.
Laʻau faʻatoʻaga:

  • fualaau vao stevia,
  • lanu meamata
  • fua o vine,
  • lau kaseti lanu meamata.

Fua mo le faia o se inu: 1 sachet sasaʻa 250 ml o vai inu. Inu pe a uma le 10 minute. O le numera fautuaina o faʻasalalauga e 2-3 taimi i le aso. Taimi laʻititi - 1 masina, fautuaina - 2-3 masina. A maeʻa le masina o inu le inu, e mafai ona e resitalaina se faʻaitiitia o le tino o le mamafa e oʻo i le 6 kilokalama.

Taua! I le amataga o le faʻaaogaina o le laʻau o le laʻau, o aʻafiaga e mafua ona o le manava, peitaʻi, e leai se mea e tatau ona faʻalavelaveina ai le meaʻai, pe a uma ona faʻaaogaina le tino, e faʻamautu le fale.
Ole fualaau faasaina e le o faamoemoeina mo fafine maʻitaga, aʻo pepe, ma le le faʻalogo ma le gastroenteritis.

O pepa papaa Stevia o se mea e masani ai, e le o le suamalie, e aunoa ma se taimi oona, e le pei o isi suka, e aunoa ma le faateleina o le glycemia. Faafetai i nei meatotino, e talafeagai mo le maʻisuka poʻo tagata e pulea le mamafa o le tino.
Faʻaopoopoga:

  1. Sodium bicarbonate
  2. Sorbitol
  3. Citric acid
  4. Magnesium stearate,
  5. Silicon dioxide.

O le oloa ua fuafuaina mo le faʻamamaina o meainu poo ipu.

E fia tablespoons o le suka e 1 le laulau e sui? 1 le. = 3 g sugar = 1 cube (1 tsp) suka.

O le aso fautuaina mo aso taitasi e 3-8 papa.

O le a le ituaiga mutia e sili ona lelei mo le tao? Mo nei faʻamoemoega, o le eletise o le a sili ona aoga. O lona aofaiga e faigofie ona faʻatatauina - 1 tsp. paʻu = 1 sipuni suka.

O le aso fautuaina mo le taumafaina o le 40 g (pe tusa o le 2 sipuni).

Talosaga talosaga

O mea faʻamalolo o lau lau stevia e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le ituaiga o oloa maeʻa. Afai ei ai au mea aoga aoga, ia e iloa o auala o lona faʻaaogaina e lautele atu.

O le laau mamago e mafai ona faʻatau i fale faʻapitoa ma falemaʻi.O loʻo faʻatau atu uma lavalava ma afifiina (o taga e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga). Liligi se taga o le 250 ml o le vai inu (i totonu o se vevela), pe a uma le 12 itula o le faʻamalosi, faʻalavelave. Faʻaaogā le faʻasalaga e mafua ai le 3 aso.

Sei o tatou vaai pe faʻapefea ona faʻaaoga laulaau lanu meamata o se laau suamalie i foliga lanu. O se tasi o avanoa aupito sili ona lelei o se teuteuga. Liligi 20 g o laulaau i le 250 ml o le vai inu. A maeʻa le 5 minute o le kuka ma le 10 minute o le faʻasolo (o le suavai e liua samasama) faʻafefete le susu, sasaa i totonu o se vevela.

Liligi le meaʻai totoe i le 250 ml o le vai inu, tuʻu mo le ono i le 6-7 itula, ma faʻafefiloi i le broth muamua. A maeʻa le mafanafana, teu i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga i totonu o le 3 aso, ave sina laʻitiiti 4 i le aso.

Ina ia saunia le laulaau lau, saunia 300 g o le fou (150 g o mea matagogo) ma le 1 lita o vodka (40% ava malosi). Liligi le greens i vodka, faʻafefiloi, tuʻu i se mea pogisa mo le 2 aso. Aua e te faaumiumi le taimi o le afaina, a leai o le a avea le suavai ma mea oona. Ona aʻafia ai lea.

Ina ia faʻaumatia le ava malosi, faʻafefe le vai ile vevela vevela, aua le kuka. A maeʻa le vevela, e ono tulaʻi mai se gaioiga, o le mea lea, ao le i fafaguina, faʻavaivai le vai.

O se siva ua saunia mai soʻo se oloa vai - o se mea teuteu poʻo se meainu malosi. Liligi le suavai i totonu o le apa, vevela ile vevela vevela, aua le kuka (faʻaauau ona mataituina e le aunoa!).

E masani lava, o le taimi e faʻaleleia ai le suavai e tusa ma le 6 itula. Ua sauni le sipuni pe a faʻafefe ma amata ona faʻafefe mai le sipuni ma se vaitafe manifinifi, e pei o le meli suamalie. I lenei tulaga, e mafai ona faguina. O le ola o le syrup e oʻo i le 1.5 tausaga.

E mafai ona faaopoopo lau laʻau i le vai nai lo le suka. O le mea lea, o le ae mauaina se oloa e mafai ona faʻamaunuuina e le maʻisuka ma tagata mamafa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻaaoga ai le siva.

Ma oa stevia e sili atu ona lelei?
O le tofo, tusa lava po o le a le foliga, e sili atu le suamalie nai lo le suka. E tusa ai ma manatu o tagata e mulimuli i tulafono o le ola maloloina, e fai si vevesi, ei ai se mea e sili ona lelei (o le suamalie i le gutu e tumau le umi nai lo le suka). Ae e mafai ona e faʻaaogaina. E lelei le aoga o le soifua maloloina!

... ma le matagofie

Ioe, o le suamalie masani e faʻaaoga i le cosmetology. E mafai ona avea ma se vaega lelei o maso mata ma fagu fagu.

  1. Mo ituaiga uma o le paʻu: faʻaosooso le paʻu i totonu o le vai seʻia oʻo i le paʻu, faʻaaoga i luga o foliga, tuʻu ai e faʻamago.
  2. Mo paʻu vevela: faʻafefiloi 1 tsp. olive suauu, stevia palasi ma le 1 fuamoa moa, faaaoga i luga o foliga mo le 20 minute.
  3. Mo le paʻu o le tino: faʻafefiloi 1 tsp. uʻamea, sua o le tipolo ma le 1 egg white, faʻaaoga i luga o foliga mo le 20 minute.
  4. Mo lauulu: 8 tbsp. sasaa le 1 lita o le vai inu i luga o laulaau. A maeʻa le 3 itula, aʻafia. Faʻaaogā e fufuluina pe a uma ona fufuluina lau lauulu.

E ese foʻi le fiafia o aʻafiaga ma le antibacterial o le stevia, o le gafatia e faʻateleina le faʻamaloloina o manua ma isi paʻu o le paʻu. Ina ia faʻavaveina le faʻamaloloina, fou poʻo susu susu o le laau e mafai ona faʻaaoga tuusaʻo i le nofoaga ua afaina.

E le gata o le a taofia ai le atinaʻeina o le mumū, ae puipuia foi le foliga mai o maʻila. O nisi o mea gaosi teuteu e faaopoopo foi i le vaovao o le vaovao i le tino, eczema, ma isi paʻu o le paʻu.

Ua faʻateleina le faʻamalosi

Vitamini ma minerale e masani lava ona lagolago i le tino puipuia. O vaega antibacterial e puipuia ai le tino mai aafiaga mai fafo (siama, faʻamaʻi, viruses).

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o vailaʻau o loʻo iai i le stevia e faʻaitiitia ai le toto i le 10% (faʻaaoga masani).

Taunuuga o le gau o le mamafa

Ua saunia e Chrome se lagona e le masani ai o le "luko" fiaai. Faatasi ai ma meaai masani ma le tele o meaʻai, e lagolagoina ai le mamafa o le mamafa ma le susunuina o gaʻo.

O Stevia ei ai sona aafiaga lelei i le tino atoa.O le laau e maua ai le vitamini, minerale, lagolago i le lelei ma le soifua maloloina lelei o le tino.

O loʻo matou talanoa e uiga i le suka e sui ai e le afaina ai le pulelasi o inisalini, lea e leai sona aoga. O le mea lea, o se taunuuga o le suia o le suka paʻepaʻe, o le mea moni e te le maua le mamafa, o le aveesea o le tele o le malosi na maua ai le faʻafetai i le paʻu paepae natia.

Sauniuniga saogalemu

E ui i tala fatu e uiga i le gasegase o le laau, o lenei talitonuga na faʻaumatia atoa e le WHO i le 2006. O se laau i lona mamanu e le afaina ai se tasi, o le mea lea e leai ai se faʻailoga.

Ae ui i lea, faʻaaoga sauniuniga e faʻavae i luga o le stevia, ia manatua e faaopoopo atu i mea tau vailaau, ei ai foʻi le faʻasaʻo. E le fautuaina le faʻaaogaina o oloa ma le mutia meli i mataupu nei:

  1. Faʻasalaga faʻapitoa i nisi vaega (sei vagana ai se mea suamalie suamalie, sauniuniga e iai isi vailaʻau),
  2. Toto
  3. Fafagaina susu
  4. Gastroenteritis
  5. Tausaga a tamaiti (e oʻo i le 12 tausaga).

O le a lenei mea

Stevia poʻo le suamalie bifolia o se ituaiga o togavao faʻapitoa o vailaau faʻasaina o le aiga Asteraceae. E le maualuga le laau, e mafai ona oʻo atu i le 60 -80 cm. E faigofie fasi pepa, o fugalaau e laiti, papaʻe. O le aʻa o le stevia ua lelei ona atiaʻe, fibrous. O le taua faapitoa o laulaau, e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, maua ai le manaia lelei ma le manogi.

O fea e tupu ai

O le lauʻeleʻele o stevia e taʻua o Amerika i Saute. O tulaga sili ona mafanafana mo le tuputupu aʻe o se bifolia o se taumalulu laʻitiiti laʻitiiti. O aso nei e mafai ona maua i Pasila, Atenitina, Paraguay. Ua tupu foi Stevia i sasaʻe sasaʻe Asia. Afai e te fatuina ni tulaga mafanafana mo le laau, ona mafai lea ona ola latalata i soo se mea.

Vailaau faʻamaʻi

O Stevia o se vaovao i le tele o tulaga tulagaese i ona meatotino, o mea aoga faapitoa e mafai ona aafia ai le setete o le tino o le tagata. O mea aoga autu o le laau o stevioside, rebaudioside.E aofia ai foʻi:

  • vitamini o vaega B, C, E, A, K, P, D,
  • minerale (magnesium, kulutin, seleni, chromium, zinc, phosphorus, calcium, copper, potassium, ma isi mea),
  • stevioside
  • rebaudiosides,
  • flavonoids
  • hydroxycinnamic acid
  • amino acids
  • chlorophylls
  • xanthophylls,
  • o suauu taua.

E faʻaaogaina Stevia mo le gaosia o suauu taua, e aofia ai le sili atu ma le 53 mea gaosi. O ia suauʻu o loʻo i ai se faʻamalologa, faʻafefe-inflammatory, aʻafiaga faʻapitoa.

Faʻamanuiaga mo le tino

O mea aoga o le stevia mo tagata e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa. O vailaʻau ma infusions mai lauʻau e faʻaalia mo le tele o faʻamaʻi o ituaiga eseese. O le faʻaaogaina faʻaogaina o le laau e mafai ai ona e faʻamautuina le cholesterol, faʻavavevave le metabolism, ma faʻasaʻo le toto maualuga.

O le mutia manaia e fesoasoani i le faamamaina faalenatura o le tino, aveeseina o toxins, faateleina le tetee o le tino i tulaga le lelei mai fafo. Mo le meaʻai, e aoga le 'ai o le pasesa, tansy, karite ma le meaʻai. Talu ai e afaina ai le fia ai, fesoasoani i le malepelepe o gaʻo, ua faʻaaogaina mo le tele o ituaiga eseese.

I tagata e ave stevia, o loʻo i ai se faʻaopoopoga taua o gaoioiga, faʻatinoga ma le malosi. O vaega o loʻo faia ai lona faʻatagaga e mafai ai ona e faʻatau i meaola, vailaau ma faʻamaʻi pipisi. O lenei mea na faʻaaogaina ai le mea moni e faʻaaoga le laau mo le gaosiga o le toothpaste.

O le faʻaaoga masani o infusions ma tii mai stevia e faʻaleleia ai le malosi o se tagata, e maua ai le malosi ma le mautinoa, ma faʻamafanafana ai. O le togavao e faʻamalosia ai le gaioiga, tau le vaivai, o le mea lea e fiafia tele ai tagata o loʻo aʻafia i taʻaloga ma isi gaoioiga faaletino.

O le tulaga o le paʻu, lauulu, ma fao o loʻo faʻalelei atili. O le Stevia extract e mafai ona faʻamalolo manuʻa, maʻila, mumu, aveese faʻamaʻi ma flammations.

Vaovao Stevia - faʻaaoga, manuia ma faʻaleagaina

Stevia vao - O se mea manaia o le aiga Asteraceae e iai mea taua. Stevia o se mutia manaia ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe (vaai i le ata) ma o se aiga o le chamomile.

O le vao e sau mai Amerika i Saute, o lona igoa na faaliliuina mai le gagana Maya anamua o lona uiga o le "meli."

Na pasia e Initia tagata le tala mai lea augatupulaga i lea augatupulaga, e pei o Stevia o le teine ​​na ofoina atu lona ola ona o le manuia o lona nuu.

Na tuʻuina atu e atua i le tagata le mutia manaia e manatua ai le uiga o lenei teine. Faatasi ai ma Initia, o le stevia ua leva ona fesootai ma le fiafia, matagofie e faavavau, ma le malosi.

I le taimi nei, o le stevia e na o le pau lava lea o le suka e suia. O se laau e le mafaatusalia e silia ma le 30 taimi le suamalie o le suka, ma o le faʻaaogaina o glycosides e taʻua o steviosides e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

Totoina: totoina ma aveese

O le tuputupu ae o le honey stevia o se galuega e alu ai le taimi. O le togavao e tupu lelei i tulaga o le maualuga ma le tele o le susulu o le la. O le toʻatele o tagata alolofa i stevia ua faʻapipiʻiina e ola aʻei le toto.

Afai e te fuafua e toto le mutia i luga o le windowsill, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona talafeagai.

O se fagu e i ai se laau e tatau ona tuu i totonu o le mea sili ona susulu o le windowsill, ae naʻo luga o le tulaga o le susulu o le la e le pau i luga o le mutia.

O Stevia e manaʻomia ona faʻavasegaina e le aunoa, aua o le faʻafefe o le susu ma faʻagesegese ai lona tuputupu ae pe a faʻaitiitia le maualuga o le malūlū. E le aoga foi le "lolovaia" o le laau, ona o le lamala ma le suavai e mafua ai ona mate Stevia.

Faamalologa meatotino

O mea faʻamalolo o togavao vavalalata ua masani ai tagata mo se taimi umi. Sa ave e Amerika Aborigines lona teuteuga mo le tele o maʻi. I le seneturi lona 18, o lenei fua mo togafitiga masani na tosina mai ai le gauai o le au Sipaniolo.

O le mutia e le mafaamatalaina e fiafia foi i le Asiasiga a Peretania, na ia tusia na iloa e Initia le aoga o le "khe hehe" po o le mutia suamalie mo le tele o tausaga, na ia matauina foi le suamalie o le stevia, matauina o le tele o laulaau o le laau e faigofie suamalie se ipu tele lauti.

I le Soviet Union, e tele suʻesuʻega na faʻatautaia e fesoʻotaʻi ma stevia ma lona faʻaoga. O le mutia manaia ua faamaonia e saienitisi, e tatau ona aofia ai stevia i le taumafataga a le au palota, tagata vaalele, ma auaunaga faapitoa.

E tele suʻesuʻega sa faia i manu feʻai. A o ave stevia, sa latou faaalia se uiga lelei. O le togavao na afaina ai le tulaga o le lipid ma le metabolism.

O le leiloa e oo atu i le 7 kilokalama o le mamafa i le masina e tasi sa matauina i manu e masani ona faaaoga le stevia. I aso nei, o Iapani o le tagata sili ona tele o le gaosi suka.

Suafa e faamanatu ai Iapani i le maʻisuka, gaʻo, pala o le nifo, o lea ua latou suia i stevia i se fale gaosi oloa i aso anamua.

O mea aoga o le stevia e le gata e mafai ona suia le suka. O le vao o loʻo i ai se mea e puipuia ai le faʻaleagaina, e faʻaitiitia ai manaʻoga mo meaai sugary, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le aʻafiaga o antimicrobial o le stevia e mafai ai ona lauiloa e avea o se auala i le malulu ma faʻamalosia ai le puipuiga.

E le aʻafia le Stevia i le manava o le nifo ma e le afaina ai caries e pei o le suka, o ona mea e faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i nifo oona ina ia faʻaitiitia ai le tuputupu ae o siama i totonu o le vavagana o waha.

O le mutia meli e faʻaaogaina o se diuretic. I Thailand, o lenei faʻaaogaina o le stevia e lauiloa tele, ona o le tele o le vai i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le vaivai, maualuga le toto, ma faafitauli nutestive.

I le kuka, e faʻaaogaina le stevia i soo se mea e masani ona faʻaaogaina ai le suka paepae. O le mutia e tu i le vevela e oo i le 200 tikeri, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le taoina o falaoamata falaoamata.

O le maualalo o le kalori o le stevia (na o le 18 kilokalo i le selau kalama) pe a faʻatusatusa i le suka (387 kilokalo i le 100 kalama) e avea ai le laau ma mea suamalie taua mo tagata o loʻo i ai faafitauli mamafa.

O le mea moni o le tino e le oliina ona glycosides, ma latou pasi atu i totonu o le vaega o meaʻai e aunoa ma le gauai.

E lava le tele, o laʻau meli e sili atu le suamalie pe afai e togi i le vai malulu. O meainu manava o le a sili atu ona suamalie pe a fai e te tuʻuina atu ia i latou sina faʻamaoni.

O le mutia manaia e lelei ma fualaau suamalie e pei o lemoni po o moli ma meainu inu. O le suamalie masani mai stevia e mafai ona faʻaaoga i le ava malosi.

O Stevia e le faʻaumatia ana meatotino pe a faʻaopopo atu i ni meaʻai.

E mafai ona faʻatau mai Stevia i foliga o laʻau mamago, paʻu, suavai, poʻo i se pepa. E masani ona faatauina atu vao i falemai, falemaʻi, ma supermarkets.

Vaʻaia Stevia ma Togafitiga

O aoga o le stevia ua lauiloa i vailaau faʻaonapo nei. O laʻau o le mutia e mafai ona faʻasaina le toto maualuga, ma faʻaititia ai le maualuga o le toto toto. Suesuega faasaienisi faamaonia le tulaga tulaga ese o le mutia manaia e taofi ai le tuputupu ae o le tino.

O lea mai lau o le laau o le a faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino ma saofagā ai i paʻu mamafa. Le mutia manaia e aofia ai le vao, vitamini A, D, F, acid ascorbic, potassium, phosphorus, suauu taua, zinc, fiber.

O Stevia o loʻo faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega lelei mo le faʻaletonu o le mamafa. Mo nei faʻamoemoega, ua faaopoopoina i le lanu meamata, lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism. I Iapani, o meatotino o stevia ua iloa e faʻatumu ai le tino i le malosi.

Faʻaleaga stevia ma le faʻasaʻo

E mafai e Stevia ona afaina ai le tino i le tulaga o le sologa lelei.

E ui lava i le tele o suʻesuʻega, e leʻi maua e saienitisi se tulaga tuʻufaʻatasia i stevia. O le FDA's US Food and Drug Administration e le aloaiaina le stevia ma ana oloa.

O aoga aoga o le mutia manogi e teteʻe i le lamatiaga o le tuua e aunoa ma se fanau e ala i le 'ai stevia. O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea o tamaitai Paraguayan na latou ave le stevia ae le o se togafiti.

Sa suʻesuʻeina e saienitisi le sili atu ma le tasi le suʻesuʻega aʻo leʻi manino o le a mafai ona ausia se aafiaga faapena i le faʻaaogaina o le laau i le tele o mea. O le fua matautia ile fua o le suka e tusa ma le 300 kilokalama o le suka i le aso poʻo le 15 g o le stevia i le 1 kg o le mamafa.

I le 2004, na iloa e le au atamamai WHO le saogalemu o le 40 kalama i le aso poʻo le 2 mg / kg.

O faʻamaoniga e aofia ai le le faʻamaoni i le stevia, ma le maitaga. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le stevia mo le lacting o tamaitai ma i latou o loʻo faʻamaʻi i sui o Asteraceae, e pei o le chamomile, o le taula.

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o vao vavave

I le avea ai o se vaega o le laau toto:

  • vitamini o vaega B, C, E, A, K, P, D,
  • minerale (magnesium, kulutin, seleni, chromium, zinc, phosphorus, calcium, copper, potassium, ma isi mea),
  • stevioside
  • rebaudiosides,
  • flavonoids
  • hydroxycinnamic acid
  • amino acids
  • chlorophylls
  • xanthophylls,
  • o suauu taua.

Diterpenic glycosides (stevioside ma rebaudiosides) o loʻo i ai i le mutia meli e maua ai se suamalie lelei mo le laau. E na o le 1 le apa o le stevia e mafai ona suia ai le sipuni ti suka. Stevioside is a glycoside synthesized from a plant extract, ua taʻua o le meaʻai faaopoopo E960.

Stevia o se laau tulaga ese e taugata e le gata mo lona suamalie suamalie, ae faapea foi mo ona vaega faamalolo.

Vailaʻau o loʻo iai i le stevia:

  • tuʻuina atu aʻafiaga faʻamaonia ma le faʻaleagaina,
  • faaalia ai mea e tetee i ai,
  • o le masani ai o le faʻaogaina o meaʻai, masini cardiovascular,
  • toto maualuga le suka
  • tuʻuina atu se faʻasologa
  • fesoasoani le fulafula
  • faaosofia ai metabolic processes,
  • faʻavavevave le faʻafouina
  • pito i lalo (pe a ave i ni atopaʻu laiti) poʻo le faateleina (pe'ā faʻaaogaina i gaʻo tele) toto maualuga,
  • faateleina le taua,
  • puipuia le fausia o caries (ona o le taofia o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le Streptococcus mutans - siama e mafua ai le fausia o ni mea faapipii),
  • faaitiitia le manaʻoga mo le ava ma le nicotine.

O ē faʻatoga i isi auala o le faʻamalologa fautuaina le faʻaaogaina o le meli i togafitiga o:

  • maʻisuka malosi
  • toto maualuga
  • vevela,
  • diathesis
  • malulu
  • faaitiitia le puipuiga
  • afaina o le tino
  • caries ma isi pathoces o le oral vavalalata,
  • ava malosi ma le tagofia o fualaau faasaina,
  • mu, manuʻa, oti,
  • gasegase dermatological, etc.

Mai le vaaiga o togafitiga masani, o le mutia o le meli o le a fesoasoani e taulimaina le malulu ma faamalosia le puipuiga

Stevia ma le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le laau e le mafua ai le tatalaina o le inisalini, o lona uiga, e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, ua faamaonia le stevia mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ua fautuaina e avea o se mea suamalie i le vaitaimi o meaai maualalo-carb. O le fesili pe o le laau o loʻo i ai le aafiaga o le falemaʻi i le togafitiga o le maʻisuka o loʻo tumau pea se fesili.

Ae ui i lea, o nisi suʻesuʻega ua fautua mai ai o le faʻaaogaina o le mutia o le meli e tagata gasegase i lenei faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaititia ai le faʻasaina o le inisalini.

O le tele o mea matagofie e talisapaia ai le stevia mo ona mea manaia: o le laau e faaleleia le tulaga o le paʻu (faʻalauteleina le gali, puipuia le foliga mai o faʻailoga, faʻateʻa le vaitau o tausaga) ma le lauulu (tuʻuina atu le susulu i pulu, aveese faʻamalosi).

E i ai se afaina i le tino

A o iai i le tele o atunuu o le lalolagi, o le stevia o loʻo avea ma sui saogalemu mo le suka, o le FDA (Food & Drug Administration - o le faʻalapotopotoga e pulea le saogalemu o meaʻai ma fualaau faasaina, ISA) e faʻavasega ai le laau o "oloa e aunoa ma le mautinoa." O a mafuaaga mo na manatu tetee?

Toe faʻaleleia filifiliga

O vailaʻau faʻapitoa e le tuʻuina mai fautuaga e uiga i le tuʻufaʻatasiga ma le umi o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i le mutia meli, e ofoina atu e taulaʻi atu i uiga o le tino ma le malosi o le faʻamaʻi o loʻo i ai nei. Aʻo le i faʻaaogaina mo mafuaaga tau le soifua maloloina, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mutia meli mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

Valuga masani

  1. Gagau le fasi meaʻai i ni laulau se lua. Tuu le 2 punetini o laasaga stevia i luga o le ie ma nonoa pito o le ie i se auala e fai ai se ato.
  2. Liligi i mea laʻau 200 ml o le vai inu ma tumau le vevela mo le afa itula.

  • Sasaa le oloa na maeʻa i totonu o se koneteina tioata, ma toe sasaa le taga o laulaau ma vai inu.
  • Faʻaosooso 30 minute ma sasaa i totonu o se atigipusa ma se teuteuga.

    O laulaau e totoe pe a maeʻa sauniuniga o vailaʻau e le manaʻomia ona lafoina: e mafai ona faaopoopo i lauti ma isi mea inu nai lo le suka.

    Pulu faʻatasi ma laulaau laumei

    Faʻatasi le mutia o le meli ma lau laʻau i le tutusa tutusa. Liligi 300 ml o vai tunu 3 leotele puno o le paluga. Aumai le kulupu i se vevela ma tumau le vevela mo le isi 10 minute. A maeʻa le mafanafana, faamama.

    I le faʻatasi ai ma lau laʻau, o le stevia o le a faʻasaʻo ai tiga faʻatasi

    I le gasologa o le aso, inuina le fualaau faasaina i sipuni laiti i ni atopaʻu. O le umi ole togafitiga e 1 masina.

    O le vai inu o le a fesoasoani i le gasegase ma le tiga faʻatasi.

    Faʻamatalaga masani

    1. Liligi le 20 g o laʻau paʻu ma se ipu vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute.
    2. Ufiufi le atigipusa ma se tapuni ma, a maeʻa le 10 minute, faʻafefe le susu i se vevela vevela vevela.

  • A maeʻa le 12 itula, ia faamama le mea faʻafefiloi i totonu o se fagu vailaau.
  • O laulaau totoe o loʻo toe tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa le 100 ml o le vai inu, tuʻu ai mo le isi 8 itula.
  • Faʻamama ma faʻafefe i totonu o le fagu faʻatasi ma le faʻafefete muamua.

    O teuteuga ma meaʻai o le mutia o le meli o loʻo teuina i le pusaaisa mo le sili atu ma le 2-3 aso.

    Vaʻai faʻamaʻi

    Tipi 3 teaspoons o le stevia i le paʻu ma faʻafesoʻotaʻi ma le 3 sipuni tele o le hypericum gaʻo. Liligi 500 ml o le vai inu, tuu mo le 2 itula. Le faamama.

    Inu 1/3 ipu ao le i fafaga i lea aso i lea aso. O le umi ole togafitiga e 2 masina.

    I le togafitiga o le maʻisuka, o tagata faʻamalolo faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o le meli faʻatasi ma St. John's wort

    O sea fofo e fautuaina mo le maʻisuka.

    I totonu o se ipu vai vevela (80-90 ° C), faʻapipiʻi 1-2 teaseti o lau vao stevia fou poʻo se sipuni sipuni. Faʻamalosi, ufiufi le atigipusa ma se tapuni, mo le afa itula.

    Afai o le mea inu e tuulafoaia mo le tele o itula, o le a maua ai se lanu meamata lanu meamata. E le afaina ai le faʻamalolo o meatotino o le oloa.

    Nai lo le inuina o le la, inu se ipu faalua i le aso mo le maualuga, pala, type 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

    Tea ma le meli o se mea e faigofie ona saunia e mafai ona fesoasoani i le maualuga o le toto ma le maʻisuka

    1. O se ipu ava malosi e sasaa atu ai le 20 g o fualaau aina o le stevia.
    2. Tuu le atigipusa i se mea pogisa, ia faʻamavae mo le 24 itula. Le faamama.
    3. Faʻafefiloi le tinomi i totonu o se pusa vaʻa mo le afa itula, aloese mai le vevela. O lenei fuataga e faʻaitiitia ai le mamafa o le ava malosi.

    E na o le 1/4 sipuniti ole suʻega lea e mafai ona suia ai se ipu suka.

    Faʻaopopo le 40 pa'ū i le lauti mo se malulu lea e amata, i taimi o faʻamaʻi (e faʻamalosia ai le puipuiga).

    Suauu - Lelei Lelei

    Kuki le fua o le stevia (tagaʻii le fua o loʻo i luga) ma faʻapipiʻi i luga o le vevela seia oʻo ina oʻo i le va o le sipuni mafiafia.

    Ina ia siaki le sauniuni o le oloa, e tatau ona e togi sina vaega itiiti i se ipu: afai e le salalau le siva, ua saunia.

    Tipi lau lau o stevia i le paʻu ma sasaa i totonu o se koneteina tioata mo le teuina.

    E saunia le Stevia mai laulaʻau mamago.

    O se ipu ipu suka e suia ai na o le 1.5 teaseti o le paʻu.

    Faʻaaoga e sui ai le suka

    E iai faʻamaʻi e fautuaina ai e tuʻuina atu le suka. I ia tulaga, ua fautuaina tagata e faaaoga stevia pe a latou mananao e togafitia i latou lava i suamalie, ona o lenei oloa e le aafia ai le toto (e tusa ai ma nisi o punaoa, e maua ai le glucose). O le mea lea, e fautuaina le mutia o le meli ina ia aofia i le taumafataga pe a:

    • maʻisuka
    • faʻataunuʻu (candidiasis),
    • diathesis
    • oona ma le mamafa,
    • toto maualuga
    • caries.

    E fautuaina foi e le 'ai mea taumafa le stevia nai lo le suka i tagata fai meaʻai ma tagata taʻavale aʻo faʻamago o latou tino (meaai laiti-carb).

    Stevia - O se Suiga saogalemu i Sugar ma Artificial Sweeteners

    Pe a faʻaaogaina le laau e avea o se mea suamalie, e fautuaina e faʻapipiʻi le teas, infusions, decoctions, siva, paʻu ma ave i meainu, pusa ma isi ipu.

    E iloa lelei o meaʻai suamalie (saccharin ma cyclamate) faʻatasi ai ma le umi faʻaaogaina e ono mafua ai le faʻalavelave o fatugaʻo ma le ate ma isi aʻafiaga aʻafia, ae o Stevia o se mea suamalie masani, lea, pe afai e vaaia siama ma e le saogalemu ia mea, e saogalemu mo le tino.

    Faʻatasi ai ma maʻi faʻamaʻi (gingivitis, maʻi faʻasolosolo, ma isi)

    • Faʻaaogā lau vao vaovao i ni mea mumū i le tele o taimi i le aso.
    • Mo le faia o tusi talosaga, faʻaaogaina se ufiufi e faʻafefiloi i le teuteu poʻo le faʻasolo o le laau i nofoaga ua afaina.

    O le toʻatele o tagata popoto e talitonu o le stevia o le a le faʻamaloloina ai le nifo, ae o le aofia ai o se laau i le taumafataga e puipuia ai le atinaʻe o le maʻi.

    Faʻamataʻu ma le vaʻaia o le dysbiosis

    Faʻafefiloi chamomile (sipuni) ma le mutia o le meli (teaspoon). Liligi le aoina i se ipu vai inu, lelei i le 36 ° C, aʻa.

    O taeao uma e faʻaaoga mo le faʻamalosi, faʻaalu uma le aofaiga o le oloa ua saunia. O le umi ole togafitiga e 10 aso.

    Ina ia faʻaleleia le lelei, e fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o suka ma meaʻai a manu, faʻapea foʻi ma le inu o le tea ma stevia.

    Stevia mo paʻu mamafa

    Stevia glycosides, faatasi ai ma a latou kalo calorie, e sili atu nai lo le suauu i totonu oa latou meatotino aoga, lea ua maua ai le faʻaaogaina o meaʻai paleni.

    O le filifiliga pito sili ona faigofie o le aofia ai lea o le stevoid E960 i le taumafataga ma faaaoga e faʻamamaina ipu. E mafai ona e faʻatau i fale faʻapitoa poʻo falemaʻi.

    E mafai foi ona e faʻaaogaina se kopi e le faʻapipiʻiina - o se faʻafefeteina o otaota vevia vaivai,

    Mo le 200 ml o le vai, ave le 20 g o le mutia vao, faʻafefiloi, aumai i se vevela, kuka mo le 5 minute. ma tumau ai isi 10 minute. A uma ona liligi le tuufaatasiga i se vevela vevela ma tumau i totonu mo le 12 itula. A maeʻa lena, ona faʻasaina lea o le vai i totonu o se koneteina tioata tioata. O le isi o le vaomatua ua sasaa atu i le 100 ml o le vai inu ma ua tauanau mo le isi 8 itula. O le fusi e faʻapipiʻi i le sauniuniga muamua, faʻafefiloi e ala i le lulu.

    Faaopopo i meainu ma ipu.

    O le filifiliga lona tolu mo le faʻaaogaina o le stevia mo le mamafa o le paʻu o le mutia o laʻau i totonu o ato poʻo susu vevela ile laulaʻau. O le vai inu o le a aoga i le tulafono faʻalua 2 taimi i le aso afa ile itula ae leʻi oʻo i taumafataga.

    Mo le kukaina, faʻaaoga le 1 taga faamama poʻo le 1pp. laau afaina i totonu o se ipu malamalama vai. Faʻamalosi mo le 10 minute.

    I totonu o laulaʻau, e ave faʻasaʻo le stevia e oʻo atu i le 3 taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai, 1 i le 2 fasi vaega, fufulu i le vai vevela mafanafana poʻo le faʻamaʻapeʻa i se vaega itiiti o vai mama. O le maualuga ole faʻatagaina o le 6 palama i le aso.

    E faʻaogaina lelei

    O le pata ma le meli, susu poʻo le uʻamea o le stevia e fautuaina e solo le paʻu foliga e faʻaleleia ai le tulaga o le epidermis ma faʻaitiitia ai le vaitau o tausaga. Faʻasuina soʻo o nei tupe i totonu o le meaʻai, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi ma avatu ni paluga i se moli ola maloloina.

    O Stevia o le a faʻamalamalamaina le vaitau o tausaga

    O vailaʻau faʻapitoa e le maua ai faʻamatalaga saʻo e uiga i le taimi o le faʻaaogaina ma le umi o le faʻaaogaina.

    Masima ma stevia. I se teuteuga po o se fusi o le mutia o le meli, faʻamalu le gau i le tele o laulau ma faʻaoga i le paʻu o mata ma le ua mo le 20-30 minute. Fufulu i le vai malulu. Toe fai faalua i le vaiaso.

    O aoga ma faʻamaʻi o stevia i le maʻisuka

    O le aoga aoga o le stevia e fesoasoani i le maualalo o le suka o le toto e faʻaaoga i le maʻisuka.

    I le ituaiga insulin-dependent (ituaiga 1), o le mutia o loʻo avea o se vailaʻau faʻasaina lautele, ae o le maʻisuka 2 o le maʻisuka e le faʻaalia ai le faalagolago i le inisalini, o lona uiga o le stevia e afaina saʻo i le aofia ai i le maʻisuka menu poʻo se faʻasologa.

    Pepa o le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka:

    • Faʻamatalaga - faʻailoa e tusa ai ma le fua masani, pei o le mamafa o le mamafa,
    • Fualaau suamalie e ave i le 1pp. faatasi ai ma meaai poʻo meainu,
    • Pusa - ave i le 3 taimi i le aso e tusa ai ma faatonuga.

    E le gata i lea, o le manuia o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i mea taua o le stevia, lea e fesoasoani i le faʻamalolo o manua ma gaʻo pipili e aunoa ma ni maʻila i le vae o le maʻisuka: i lenei tulaga, o manua papaʻu e faʻamalūlūina i le vao.

    O se faʻataʻitaʻiga vave o le fusi e saunia e pei ona taua i lalo:

    Lauga o le eleele - 2 tbsp. l tuʻu i totonu o se taga o le 2 laulau o le suka, sasaa vai inu (1 tbsp.) ma faʻaauau le vevela mo le afa itula. Ona sasaa lea i totonu o se fagu. O mea o loʻo i totonu o le ato gau ua toe faʻatumu i le afa o vai vai, latou te faʻamalosi mo le afa itula, fefiloi ma le broth muamua. O le mea na mafua ai le afaina o loʻo faʻapipiʻiina atili.

    O le a fesoasoani Stevia e aveesea lou mamafa?

    O Stevia lava ia e le o se mea faʻamalosi lea e mafai ona faʻaaogaina kilokalama le manaʻomia: e aunoa ma ni meaʻai talafeagai ma gaoioiga faaletino, o le gaioiga ole leiloa o le mamafa e le mafai.

    E le gata i lea, o le mea e maua ai le calorie eleelea, o ona mea aoga (faʻavavevaveina o le gasegase, faʻaitiitia o toxins ma toxins, faʻavasegaina o le tino o meaʻai) ma lona suamalie e fai ai le manava o le meli e tatau ai mo i latou oe mananao e maua pe tausia se tino faʻanoanoa, .

    Stevia i le maʻitaga ma le susu

    O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o stevia e avea o se mea suamalie i le maitaga ma le lactation o se mea e le mautonu. I le tasi itu, o le faʻaaogaina o le mutia o le meli maloloina lelei e mafai ona faʻamaonia le faʻamautuina o le vaega o meaʻai, faʻaleleia le metabolism, fesoasoani i le fatu ma toto toto, ma faʻateleina le faʻamaʻi.

    I le isi itu, i le taimi lea, o le tino e faapitoa le nofouta i le tele o mea taumafa ma e mafai ona faʻaalia se faʻaopoopoga o le gaioioiga, e aofia ai le palakalafa.

    O le mea lea, o le filifiliga e faʻaaoga stevia i le lisi autu e tatau ona matua faʻatautaia ma le fautuaga a se fomaʻi.

    I le taimi o le lactation, e mafai ona e faʻaitiitia le fefe i le faʻaaogaina o supplements mai stevia, peitaʻi, e taua le suʻeina o le gafatia o vaega o le vaovao e mafua ai le faʻafefe i le aso.

    I le leai o faʻamatalaga lautele ma se taunuuga le lelei o se suega o le allergy, e mafai ona e faaopoopoina le mutia i meaʻai, aʻo e pulea lou soifua manuia.

    O le a aoga foi le laau i le toe faʻafoʻisia o le mamafa ina ua uma le fanauina, faʻamalosia le tino atoa.

    E mafai ona tuʻuina atu stevia i tamaiti

    Talu ai ona o tamaiti e fiafia i laʻau suamalie, o mea totino o le stevia o se mea e masani ona suia i le suka suka o le a fesoasoani lelei i le taumafa a le tamaititi, aemaise lava i tulaga o le faʻasaina i le faʻaaogaina o gaʻo. O fualaau aina, e leai se tofo, e mafai ona foia na faafitauli.

    E mafai foʻi ona e faʻaaoga le lauti ma le stevia, lea o le a faʻamanuiaina ai le puipuia o faʻamaʻi viral ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

    Stevia Release Forms

    I le taimi nei, o loʻo iai stevia i luga o le maketi i ni auala talafeagai:

    • pepa faʻamalosi i pusa tufatufaina,
    • paʻu tioata e foliga tutusa ma le suka
    • suavai suavai
    • elixir
    • faʻasologa faʻasalalauga
    • i le ituaiga o mutia mago,
    • otaota mago mama i lau taga mama.

    Mo tagata fiafia i le totoina o laau totō, e mafai ona e maua le stevia i luga o le windowsill - o aoga o laulaau fou e sili atu nai lo le faaaogaina o fualaau faasaina i totonu o fualaau.

    Auala e ave ai stevia

    Faʻatasi ai ma se tulaga soifua maloloina o le tino, e leai ni tapulaa faʻasologa i le ave o le faʻaopoopoga.

    O Stevia i le paʻu e masani lava ona afifiina i totonu o taga o le 1 ma le 2 g. E tatau ona faʻafefe i le vai, ma taulai i se vaega o le 1 g i le 1 tbsp. vai mafanafana.

    O le suamalie i laumei e mafai ona sosolo lemu, o lea e umi se taimi e oso ai se sipuni.

    O le Stevia syrup ua faaopoopo i le fua faatatau o le 4 mataʻu i le tioata o le suavai poo le tofo - i oloa mautu: e le gata ina faigofie, ae e aoga foi, e le pei o le suka.

    Stevia recipes

    I le kukaina, o le stevia e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se suamalie masani, suamalie o mea inu ma ipu, paluga fale, suti, meainu malulu.

    O aoga o le stevia o se mea masani puipuia e faʻaaogaina i le sauniuni o oloa, aʻo mafai e le mutia ona faʻaleagaina le afaina o sigi ma meaola ninii.

    E taua le iloa nisi o vaega o lana sauniuniga:

      Aʻo leʻi faʻaaogaina le stevia i le tao, e tatau ona e suʻe muamua lona tofo: e patino i le laau, e fai ma sui o le laisene, o le mea lea e le fetaui mo tagata uma. E taua le muai tataina o le lauti ona filifili ai lea pe lelei le togavao pei o se meaʻai i ipu.

    Stevia tea

    O le auala pito sili ona faigofie e faia ai le stevia tea o le faʻaaoga lea o taga tea, lea e mafai ona e faʻatau i se supermarket, faleoloa faapitoa, poʻo se falemaʻi. E le sasaaina ni lapisi i vai inu, ae o le vai e aumaia i le vevela o le 90 ° C: o le a sili atu ona lelei ona faaali mai le lelei o le stevia.

    Le lanu o le lauti fou ua uma ona lanu enaena, ma o le vaeluaina o ni nai itula e lanu meamata.

    E mafai foi ona e saunia stevia mo le lauti pe afai ua tupu le laau i se fale vevela. O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le seleselega o le a tupu aʻe pe a maualuga le vaʻavaʻa i le mutia. Ua vavae laulaau. Mumu ma olo i le paʻu.

    1 le sipunipuni ole vaovao vavave vavave ua sasaaina ile 1 lita o le suavai e oo ile 90 ° C. Ufiufi ma tumau i le 20 minute.Ina ia saunia lau lauti e ave le afa afa lita.

    O le isi filifiliga mo le faia o le lauti e avea o se mea suamalie i meainu ae le o le suka e kuka ai le vaovao stevia mo le 15 minute, ona faapipiiina lea i se vevela mo le 10 itula. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 ipu vai mo le 1 sipunipuni o le stevia "ma se mauga".

    O aoga aoga o le lauti ma vao vavave o le:

    • faʻamalosia le tino, faʻasaʻo le puipuiga o le tino, toto totoʻa, toto kulukose ma le toto,
    • fesoasoani i le utia o maʻi o le manava, faʻaleleia le manava, ate ma le fatu fatu,
    • aveese le gastritis ma caries.

    Stevia Syrup

    O aoga o le syrup syrup i meainu ma meaʻai e tatau ona taua.

    Ina ia saunia, lanu lanumeamata ma wili e sasaa i le vai ma kuka mo le 40 minute. I le isi itu, ua faʻamamaina le vai ma faʻaauau pea ona faʻaalu se tamai afi poʻo se paʻele vai i se tulaga faifai pea pe a le salalau le pa'ū i luga o le ipu.

    E mafai ona saunia le siva mai se gaʻo vao e maua mai i le ava poʻo le vai. O le vai foi e vevela mo le 4 i le 6 itula, e puleaina e le mafai ona vevela - seia amata ona tafe le sua o le syrup i foliga o se vaitafe lanu i luga o se sipuni. O le syrup ua maeʻa ua sasaaina i totonu o se fagu ma teuina mo le oʻo atu i le 1.5 tausaga, i le vevela o le potu - o le a faʻasaoina mea aoga o le stevia.

    Stevia Cookies

    Mo Kuki Kerisimasi o Oatmeal ma Stevia, o le a e manaʻomia:

    • Hercules - 200 g
    • gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo - 200 g,
    • fuamoa - 2 pcs.,
    • vine mamago (cherries) - 100 g,
    • vine mama - 50 g
    • falaoamata atoatoa o le falaoamata - 50 g,
    • cognac - 25 g,
    • stevoid - 10 pusa poʻo le 1pp.,
    • zest of 1 moli.

    1. Cranberries po o cherries i vine mama ua faʻafefiloi i vai vevela, faʻafefe ma fufulu.
    2. Hercules, falaoamata ma le paʻu tao e faʻafefiloi.
    3. Faʻamama fagogo fuamoa, tuu i totonu o le paluga ona sosoo ai lea ma le isi, faaopoopo i ai le sisi, vine, zest. Luga pito i luga.
    4. E faʻafefiloi uma ma tuʻuina i luga o le palapala.
    5. Pipi mo le 25 minute. i le ogaumu i le 200 ° C.

    Kerisimasi faamalosi ma stevia

    • vai - 1, 5 l,
    • quince, apu - 6 pcs.,
    • moli - 1 pc.,
    • ulanamona - 1 laau,
    • cardamom - 3 - 4 fatu,
    • stariseise - 3 fetu,
    • stevia - 1 taga faamama,
    • rose - 1 sachet.

    1. Lisi apples and quince.
    2. Ua aveeseina Peel mai le moli, ma ua faamamaina fasi falaoamata ma tipi i ni vaega se tolu.
    3. Aumai le vai i se mea vevela, taofi apu, uʻu ma faapuna sina mea itiiti.
    4. O le Orange ua faaopoopo i le faʻafefiloi o le kuka.
    5. Pe a kuka le fua (fuafua i le faʻamama), faʻaopoopo mea manogi: moli moa, cinnamon, cardamom paʻu ma le anise star.
    6. Aumai le fua i le atoatoa, faaopoopo i ai se taga o stevia ma sipuni i luga, puʻe ma aveese mai le vevela.

    O le fua o le oloa maeʻa e 2 lita.

    Le faaaogaina o stevia i le cosmetology

    O mea aoga o le stevia e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma le lauulu na iloiloina e tamaitai o loʻo faʻaaogaina le mutia e avea o se vaega o falemaʻi.

    O le mutia o le mutia mimiti vaivai, faʻafefeteina i le vai mafanafana i le uila, e faʻaaogaina foi masikasi e faʻalauteleina ai le lamolemole ma le gaosaʻo o le paʻu: e le gata i le tulaga paleni ma isi mea.

    Masini mo paʻu paʻu

    O le pulupulu o le mutia vao o loʻo faʻafefiloi ma le suauu olive - 1 tsp taitasi. o vaega taʻitasi, faaopoopo i ai le kulimi ma tuʻituʻu lelei ma se vavae. Faʻaaogā i mata seia maeʻa le mask. Aveese ma le faʻaeteete: o se mea mamago faʻatasi ma le protein e mafai ona afaina ai le paʻu.

    Masini mo le paʻu o le tino

    O se faʻafefiloi o se sipuniti o le stevia gruel e faʻafefiloi ma le protein mata ma le 1 tsp. leona tipolo.

    O le mutia e iai foʻi mea aoga ma pei o teuteu mo lauulu.

    Fufulu ma le stevia mo le lauulu.

    Stevia lau i le malogo ma le fou - 2 tbsp. l - sasaa se ipu vai inu ma faʻaauau mo le 3 itula. Fufulu, faʻafefiloi 1 le ipu decoction i le 1 lita o le vai - faʻamamaina poʻo le minerale.

    O le faʻaaogaina o sea faʻataʻitaʻiga i taimi uma pe a uma le faʻamaunuʻu o le a aoga mo le faʻaleleia atili o lauulu, faʻateleina lona maualuga, tuʻuina atu le susulu.

    Le fea e sili atu: stevia, fructose poʻo le sucralose

    I le faatusatusaina o le lelei ma le afaina o tagata suamalie e sili ona lauiloa e suia ai le fructose ma le sugar sugar e tusa ai ma le stevia, o faaiuga e mafai ona tosina mai e faatatau i mea e fiafia i ai le fualaau faapitoa.

    O lea la, o le sucralose o loʻo faamatalaina e:

    • maua mai le suka i se faʻatonuga e maua ai se faʻaopoopoga o ana mea suamalie 600 taimi,
    • faatasi ai ma se fuainumera eleelea o le glycemic (o lona uiga e leai se aafiaga i le suka o le toto),
    • e mafai e le vailaʻau ona faʻamautuina ana meatotino pe a maeʻa togafitiga vevela,
    • aua le tuuina atu se taimi le fiafia,
    • faʻamalosi i se aso.

    O ona faaletonu e aofia ai se tapulaa i le fua o le 5 mg i le kilogram o le mamafa, e sili atu le mafai ona lamatia ai le afaina o kilokone faaopoopo.

    Ae o le fructose, o ona foliga e:

    • fausaga faʻasolosolo (faʻaaogaina o le vai i le taimi o le faʻaogaina o le sucrose),
    • sili atu o mea suamalie o le suka pe a ma le 1.5 taimi, manaia lelei,
    • igoa maualalo maualalo
    • mafai ona faaleleia le tofo o fua.

    E mafai ona faʻamaonia le faʻaaogaina o mea laiti e pei o le maualuga o le kalori oloa, faʻatapulaʻaina le masani i aso taitasi i le 40 g, e sili atu le tumau i mea lamatia o le gaʻo.

    Faatasi ai ma nei mea lelei uma ma mea le lelei o mea manogi suamalie, e mafai ona matauina i lenei itu le aoga le mautinoa o togavao stevia i ona vaega faamalolo.

    Stevia: o aogā ma faʻamaʻi o le mutia meli

    O Stevia o se vaovao suamalie lea e tupu i totonu o se tamai vao 60 i le 1 mita le maualuga. O le suamalie o le stevia o loo i ona lau. O le natura masani o lenei togalaau o Amerika i Saute (Paraguay, Pasila).

    Ina ua iloa e le lalolagi mea aoga o le stevia, na amata ona latou tuputupu ae i luga o se tulaga tau alamanuia ma isi konetineta. O lenei laʻau ua tupu i le lalolagi atoa.

    O faʻamanuiaga ma faʻamalolo o meatotino a stevia

    1. Faaitiitia le maualuga o le cholesterol, sugar and radionuclides i le tino.
    2. E faʻamalosia ai meaʻai ma puipuia ai le pala.
    3. Faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino ma le toe faʻaleleia.
    4. Aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le ate. E talafeagai mo le maʻisuka.
    5. Faʻavaivaia le tupu aʻe o maʻi o le tino ma taofia ai le atinaʻeina o tumepa.
    6. I lalo o lana faatosinaga, e sili atu le malolosi o toto toto ma toe foi mai le toto i le masani.
    7. Fesoasoani e faʻamalolo manuʻa i totonu o le vaega o meaʻai ma faʻaleleia le metabolism.
    8. Faaitiitia le naunau mo le ava ma le sikaleti.
    9. Faʻatoʻilaloina faʻamaʻi ma ituaiga uma o siama faʻamaʻi mai a latou meaʻai (sugar), ma puipuia i latou mai le atiina ae.
    10. Talu ai ona o loʻo faʻamoemoeina, o loʻo aoga mo faʻamaʻi pipisi.
    11. Faia le paʻu, fao ma lauulu soifua maloloina.
    12. Faʻaauau le puipuiga autu o le tino - o le puipuiga o le tino.
    13. E aoga i le aveesea o le mamafa.
    14. E i ai mea e puipuia ai le ita.
    15. E maua ai e oe le avanoa e fiafia ai i lau suamalie e aunoa ma se afaina.

    E le pei o isi mea suamalie, e mafai ona faʻaaogaina stevia mo le tele o tausaga ona e le afaina ma e le afaina ai aʻafiaga. O le faamaoniga o lenei mea e tele suʻesuʻega i le lalolagi.

    O Stevia e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le toto o le thyroid, faʻapea foʻi i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le osteochondrosis, nephritis, pancreatitis, cholecystitis, faʻamaʻi, gingivitis, faʻamaʻi taimiontal.

    Ua fautuaina e fomaʻi le tuufaatasia o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o stevia ona o le mea moni e fesoasoani e puipuia le mucosa gastric mai o latou aʻafiaga leaga.

    Faʻalavelave ma faʻasaʻologa mo stevia

    Ou te toe fai atu lena stevia, e le pei o le suka ma isi mea, e le mafai ona afaina ai. O lea fai mai le tele o saienitisi suʻesuʻe.

    E na o le tasi le le faapalepale i lenei togavao e mafai. Ma le faʻaeteete, o le stevia e tatau ona ave e tina maitaga ma tina tausimai, faʻapea foi tamaiti laiti.

    Matou te fiafia uma lava e 'ai fualaʻau. E i ai nisi taimi e manatu ai e leai ni sulu e mafai ona ola ai. Ae aua nei e amanaia le lagona masani. Ia tausia oe lava ma lou soifua maloloina, uo.

    O fea e maua ai le mea manogi moni mai stevia?

    Ou te faatonuina stevia sweetener iinei. O lenei suamalie masani e suia atoa ai le suka i meainu. Ma sa puʻeina o ia mo se taimi umi. O le natura e tausia i tatou

    Ina ia faamaoni, e leai se tapulaa i loʻu naunautaiga mo lenei mutia meli. O ia moni lava o se vavega o le natura. I le avea ai o se tamaitiiti, e mafai ona ou faaaog ¯ aina uma suti na aumai e Santa Claus i se tasi o fonotaga. Ou te fiafia i selu, ae o lenei ua ou taumafai e aloese mai ai, aua o le suka mama (sucrose) e leaga.

    Atonu o leotele leotele, ae mo aʻu lava. O le mea lea, o le vaovao vaovao suamalie ua avea ma au o se sailiga ma se tupe "H".

    Faatasi ma oe o Denis Statsenko. Soifua maloloina! Vaʻai ia

    E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti

    O lenei fesili e leai se tali manino. O nisi punaoa e le fautuaina le faaaogaina o le mutia meli mo tamaiti o latou tausaga e le itiiti ifo ma le 12 tausaga, ao isi, a le o lea, ia fautuaina e aofia ai le stevia i le lisi o pepe mo fomaʻi maʻi.

    Tea fua mo togafitiga o diathesis i tamaiti. Liligi le sipuniti o laʻau mamago ma se ipu vai inu, tuʻu mo 15-20 minute. Tuu atu i le tamaitiiti nai lo le lauti.

    Pe faʻaaoga le stevia i le togafitiga o tamaiti, e filifili matua taitoatasi mo ia lava. Peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina le laau mo togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia se faʻatalanoaga a tamaiti.

    Ua fautuaina e fomaʻi masani le faʻaaogaina o le stevia i le togafitiga o faʻataʻi pipisi i le tamaitiiti

    Contraindications ma Puipuiga

    Stevia ua solia i le tulaga o le le faapalepale tagata taitoatasi i le laau. O nisi punaoa e le fautuaina le faaaogaina o le meli i le taimi o le maitaga ma le lactation, faapea foi tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

    Ma le faaeteete, e mafai ona e faʻaaoga le mutia meli i:

    • maualuga pe maualalo toto maualuga,
    • maʻi maʻisuka (e tatau ona pulea le maualuga o le toto suka ma fetuunaʻi vailaʻau o vailaʻau).

    Aʻo le i fafo atu le faʻaaogaina o le stevia (faʻapipiʻi mo faʻamalositino) e fautuaina e faia se mea e sili atu ona maua. Faaaoga se vaega itiiti i le tulilima. Faatali se aso: afai e le tali atu le paʻu i ni mea e le manaomia (tosoina, paʻu, mumu, ma isi), e mafai ona e faʻaaoga le mutia meli.

    Endocrinologist manatu

    E mafai ona maua le stevia i le maʻisuka? I le avea ai o se tagata tomai faapitoa ma tomai faapitoa i mataupu o le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka, ou te matua fiafia lava i le itu i tua e sui ai le suka.

    Ou te fautuaina i laʻu talanoaga, ou te fautuaina foi nofoaga e mafai ona e faatau ai. Tusa 2 maʻisuka, e fesoasoani e faʻaitiʻitia le faʻaaogaina o gaʻo mai meaʻai ma faʻaitiitia le mamafa.

    I le tulaga aoao, i vailaau, ma le endocrinology faapitoa, e mafai ona faateleina le faalogo i fautuaga a fomaʻi.

    I le avea ai ma se tagata faatau, ua ou faʻaaogaina lenei suamalie mo le 3 tausaga. Ua uma ona matou suʻeina laʻau tila ma stevia, 150 pusa i totonu o se pusa e faʻamalie ai mea inu, e pei o le compote, faʻapea foʻi ma se siʻosiʻomaga i le ituaiga syrup. Talu ai nei sa ou faatauina ai le paʻu i se faleoloa i luga o le initaneti, o loʻo i ai le afifi. Ou te fiafia i lenei tofo tulaga ese, ma loʻu atalii foi. Ma o le suka moni e le tulai mai.

    Lebedeva Dilyara Ilgizovna, endocrinologist

    http://saxarvnorme.ru/steviya-pri-saxarnom-diabete-idealnyj-zamenitel-saxara.html

    O Stevia o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, faʻapea foʻi ma le faʻamālōlōina o le tino ma mo le faʻamalositino. O le laau e aoga foi mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, o le mutia o le meli e tatau ona avea o se tasi o metotia o tausiga lelei mo le soifua maloloina ma le matagofie, ae le o se panacea.

    Stevia herb: mea faʻamalolo, auala e faʻaaoga ai?

    I le gasologa o tausaga, ua faʻaaogaina lelei e tagata togafitiga faʻasoifua maloloina i vailaau masani. O nei laau toto e aofia ai stevia. O se togalaau tulaga ese lenei, o le vaega autū o le "stevoid" - o se mea faapitoa ma se suamalie suamalie. O lenei laau e sili atu ona suamalie nai lo le suka (pe a ma le 10).

    E ui i ona togafitiga uma, o le stevia o se mea masani lea e leai se mea e leai ni faaletonu. O nisi faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o le vao vavalalata o le a talanoaina i lenei tusiga.

    E i ai ni faʻalavelave ma faʻaleagaina?

    O le uiga ese o le stevia e mafai ona faia e toetoe lava o tagata uma, talu ai e leai se faʻalavelave. E tasi le tuusaunoaga - o se tagata le faʻaaloalo i le laau, ae e seasea lava ona tupu lenei mea. E tusa ai ma vailaʻau poʻo meaai, o le mutia meli e fetaui ma tagata uma.

    O le mea moni, pe a taumafai e aveese nisi pauna, e tatau ona faʻagata oe i le faʻaaogaina o le stevia. Mo lenei faʻamoemoe, o oloa gaosia o le protein o le a faʻapipiʻi ai lou tino e sili ona talafeagai. Ae e mafai ona faʻaopoopoina le laau ma nisi meaʻai e maualalo le gaʻo.

    I le maʻisuka, e le fautuaina e faʻaleagaina lenei mea manogi manaia. E tele fomaʻi e le fautuaina le faʻaaogaina o se laau ma susu, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le manava o le manava (manava).

    Faiga Faʻafofo

    O Stevia e faʻaaoga i vailaau faʻasolosolo i foliga o mea teuteu eseese poʻo tinctures. E fautuaina e saunia le oloa i aso uma, aua a uma le aso o mea aoga uma o loʻo aofia ai e mafai ona mou atu. O se taunuuga, o le a togafitigaina oe i se vai malulu manino. O lenei mea totino e faʻaaogaina e faʻafetaui ai faʻamaʻi eseese, faʻapea foʻi ma se mea e puipuia ai.

    E mafai ona faʻamalosia le tino o le stevia i le faʻamalosi o le tino, faʻamaonia le le atoatoa o le tino o le endocrine, ma faʻamalosia ai foi le polokalama a le tagata maʻi. E faʻaaogaina foi e tagata lauti i stevia. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e taulimaina ma le lelei ia faailoga o le maualuga o le toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, faapea foi ma le tele o mea eseese.

    E le gata i lea, o teuteuga ua saunia mai le mutia meli mo togafitiga o gasegase eseese. O le eseesega tele i le va o le decoction ma le tincture o le saunia lea i se faiga e sili atu ona faʻapitoa. O le mea lea, mo lana sauniuniga, o le tele o le vai ma le mutia e mafai ona matua fesuisuiaʻi. O le tele o togavao faʻaaoga e faʻalagolago i le taotoga ma le faʻamaʻi o le a e tau ai.

    Faatonuga mo le faaaogaina

    O mea aoga o le stevia ua mafua ai le faʻaaogaina o lenei laau i vailaau mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi eseese. E mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese (faʻafefete, suka poʻo le lauti). Mafaufau i mea masani masani:

    • ave le 50 kalama o laʻau vevela mamago ma faʻatumu i le 1 lita o le vai vevela (e mafai ona e faʻaaogā vai inu). Tuu se atigipusa ma mea e manaʻomia mo le faʻamalosi. E le sili atu i le 2 itula le taimi e faʻasolo ai. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu le mea e afaina ai e ala i le ie susu e faʻaumatia ai vaega o le laau. Ave le faʻasusu sauni i le afa afa 2-3 taimi i le aso. E fautuaina e inuina mo le 10-15 minute ao le i faia taumafataga taitasi. O se taunuuga, e mafai ona e faʻamaloloina le galala ma galo e uiga i le vaivai o le metabolism,
    • siakia laulaau o stevia i ou lima ma saunia se pusa faamalosi mai le mea na tupu. E tatau ona faʻaaogaina i vaega o loʻo pagatia o le paʻu (faʻavela, ulutala, faʻaleagaina, ma isi),
    • lauti mai laulago vevela o stevia e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o meaʻai. E fesoasoani foi i le maʻisuka ma le gaʻo. Mo le faia o le lauti, sasaa 200 g o le vai inu i luga o le 20 kalama o laʻau mamago o le laau. Ona ufiufi lea o le vaa ma se tapuni mo le faʻamalosi. O le taimi e faʻasoa ai e 20-30 minute. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, e mafai foi ona e togafitia le va o tausaga i luga o le paʻu.

    I le faʻaopoopoga i le galuega autu o le vao vavave (togafitiga o le maʻisuka, toto maualuga, atherosclerosis, ma isi mea), e mafai ona tupu aʻe e pei o se fale ile fale. O le mea lea, o le mutia meli o le a teuteu ai soʻo se potu i totonu o lou fale.

    E mafai e fanau ona suʻeina faʻasolosolo stevia e togafitia ai le tale poʻo le tele.

    Mo lenei mafuaʻaga, ua saunia se mea teuteu faapitoa mai laulaau o lenei laau, lea e 2-3 launiumomi o le mutia e faaopoopo i le 500 kalama o vai ua tunu.

    Ave le oloa gaosia i ni nai taimi i le aso, pe a ma le 2-3 taimi. O le tele o fomaʻi e fautuaina le avea o le stevia ma mea laiti mai lea mea e avea o se fesoasoani i togafitiga masani.

    E pei ona taʻua muamua, o le stevia e faatatau i laau saogalemu e tusa lava mo fafine maʻitaga. O teuteuga ma mea faʻapitoa na saunia i luga o lona faavae e mafai ona ave e aunoa ma se fefe mo le soifua maloloina o le tina ma lana tama e leʻi fanau mai. O fualaau nei e mafua mai i natura masani, o lea e saogalemu atoatoa ai.

    Ae, e pei lava o isi masini faafomaʻi, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le meli.

    Faamatalaga e uiga i le meafaigaluega

    Irina, Perm, 33 tausaga:

    O le taimi lava ou te inu ai aʻu masani i lauti tiʻi ma stevia. Sa manaia le matamata pe na faapefea ona suia lona le talitonu i le fiafia o le meainu. Afai e te filifilia se olaga soifua maloloina, o le stevia o se amataga lelei!

    Maxim, Kiev, 29 tausaga:

    Mo le lua masina talu ai nei, o loʻo ou faia le siakiina o vao vao stevia i aso uma. Ou te fia matauina i le taimi lava lena loʻu ata, lea na ou mafatia ai mo ni nai vaiaso, na faasolosolo malie lava ona amata i se foliga masani. E le gata i lea, o loʻu manava ma le fia ai pea na mou atu i se mea. Ou te fautuaina le aveina o lenei meafaigaluega i soʻo se tasi e mafatia i nisi pauna i le puimanava.

    Ruslana, Magadan, 40 tausaga:

    Talu mai loʻu laʻitiiti, sa ou masani i mea aoga o stevia, ina ua faʻatoʻaina au e loʻu tinamatua i mea faʻapipiʻi ma teuteuga. O le mea e lelei ai, i le taimi nei e le talafeagai le kukaina o le sipuni, aua e mafai ona faʻatau i le saunia.

    I totonu o falemaʻi, o sipuni o loʻo faʻatau atu i fagu faʻatasi ma se pipette faapitoa. E le gata i lea, e sau ma eseesega tofo.

    Na ou faatauina talu ai nei se pulu faʻi ma e masani ona togi i totonu o laʻu ipu uma ao le i faaaogaina.

  • Tuua Lau Faamatalaga