Maʻisuka i le Iunaite Setete: vailaʻau ma fualaau oona, vailaʻau o Amerika, auala e togafitia ai le maʻisuka

O le fualaau faasaina o le a avea ma tauvaga tuusao i le dapagliflozin (AstraZeneca), canagliflozin (Johnson & Johnson ma Eli Lilly) ma le tusipasilo (Boehringer Ingelheim), na tusia e Reuters.

E faʻamoemoe o le a faʻaalia le fualaau faasaina i le maketi i le amataga o le 2018.

E tusa ai ma le filifiliga a le au pulega, e mafai ona faʻaaoga faʻamalosi e faʻatasi ma le sitagliptin poʻo le metformin. E tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega, a maeʻa le 26 vaiaso o togafitiga ma le fualaau faasaina, o le maualuga o le hemoglobin A1c glycated e faaitiitia e 0.7% ma le 0.9% i tagata na maua le metformin ma le talatini i se fua o le 5 mg ma le 15 mg, (i le vaega placebo, o le A1c e leʻi suia) . I le vaega o togafitiga faʻamaʻi ma le faʻamalosi ma le sitagliptin, o le faʻaitiitiga o le A1c e 1.6% ma le 1.7% (mo le 5 mg ma le 15 mg faʻamalosi), faʻatusatusa i le 0.4% i le vaega placebo.

Ole filifiliina ole ituaiga 2 SGLT e ala i se masini insulin-tutoatasi ole faatinoga e aveesea ai le glucose ma le tele o mimiia e aofia ai mai le tino, ma faʻaititia ai le maualuga o kulukose o le toto. O le sodium glucose suauu (SGLT) i totonu o fatugaʻo e taua tele i le faatumauina o le paleni kulūkose i totonu o le tino. E masani lava, e gaosia e gaʻo fatu e tusa ma le 180 g o le kulukose i aso uma, ma toetoe lava o lenei aofaiga uma e toe faʻafoʻi i le toto. Glucose reabsorption e tupu i le vavalalata vavalalata o le fatugaʻo e faʻaaoga ai le SGLT system.

Faʻafitauli faʻaleagaina

Togafitiga mo le maʻisuka i Amerika ua manuia tele. O se tasi o aʻoga mo suʻesuʻega o le maʻisuka, o loʻo i Miami, ua atiaʻe se tele o auala fou e mafai ona toe faʻafoisia ai le gaosiga o le inisalini i le saʻo tatau i le tino o le maʻi.

I tua i le vaitau o le nineties, na amata ai e le au fomai tipitipi Amerika ona faia se gaioiga o le pancreas. O le mea moni, o lenei taotoga e taugata ma taugata tele mo le tele o tagatanuu o lenei atunuu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i le Iunaite Setete, o togafitiga faʻatasi ai ma le fesoasoani a tamaʻitaʻi o Langerhans (faʻaputuina o suauʻu endocrin), lea e faʻapipiʻiina i le pancreas o le maʻi, e masani ona faʻaaogaina. Latou te faʻatagaina oe e faʻamalosi le tino e gaosia ma faʻaaogaina le inisalini i le aofaiga tonu. O lenei metotia e tatau ona faʻapipiʻiina faatasi ma se faʻapipiʻiina o le cell cell.

E mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga ai le totoina o le BioHUB. O lenei mea o se gaʻo o le pancreatic foafoa. O se faʻavae o tamaʻitaʻi o sela o le endocrine. E faʻamautu ai le suka toto, ona o le gaosia o le inisalini i le aofaiga tonu e manaʻomia e le maʻi. BioHUB e faʻavae i le plasma o le maʻi.

Ua iloa e le au suʻesuʻe a le American endocrinologists e faapea, pe a maeʻa se togafitiga faʻaleaga, e sili atu ma le 80% o tagata gasegase e faʻaumatia uma le tui o le insulin. Ae paga lea, e toatele tagata e le mafai ona gafatia se auala faapena. Talu ai ona o le faʻaopoopoga i le tafaoga lava ia, e tatau foi ona e totogia le falemai, i le taimi o le toe faaleleia.

E masani ona mafaufau tagata maʻi i le auala e togafitia ai le maʻisuka i Amerika, aua e le o tagata uma e maua i le maʻisuka e iai a latou tupe teu. E faigofie le tali - O fomaʻi Europa, faʻatasi ai ma saienitisi Amerika, ua latou faia ni fualaau oona e tauivi lelei ma le maʻisuka.

O nisi o na mea e faʻavae i na o natura masani, ma ua tofia i meaʻai.

American drugs

O se faʻalavelave i le togafitiga o le maʻisuka ua avea ma laupepa DiabeNot. Sa amataina e Siamani le gaosiga o lenei taumafa, ae o le tele o vailaau na faatauina mai e Amerika, Saina ma Farani. Ae talu ai nei lava, na maua ai e se tasi o laau faʻamalosi i Moscow le faatagaga e gaosia ai. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻatau lenei fualaau i totonu o falemaʻi, na o le faleoloa i le initaneti.

O lenei vaifofo mo le maʻisuka ei ai lona aafiaga i le tino o le tagata maʻi:

  1. faʻasologaina le pancreas ma le metabolism,
  2. faʻaosoina le faʻasologa o inisalini,
  3. e puipuia ai le atinaʻe o le glycemia.

E maitauina e faapea o le vailaau faʻamaʻi DiabeNot e aofia ai le aveina o capsule e lua-lanu ma le paʻepaʻe. E i ai a latou aoga lelei i le tino.

O le lanu e aofia ai vaega e 14 o le natura e faʻaitiitia ai le maualuga o le hyperglycemic: o le nut nut nut, o le faʻaleleia o le toto, aveese le toxins mai le tino ma aʻafia ai le tino o le endocrine. O le suauu manogi o le suauu o se mea sili ona lelei o carotenides, lea e faʻafaigofieina le gaosiga o bile ma toe faʻafouina ai le ate.

O le suauu Amaranth, o le tino o chanterelle vulgaris ma mea e maua mai fatu pi e tele le aofaʻi o mea amino, vitamini, micro ma macrocells, lea e faʻateleina ai le puipuiga ma faʻamautuina ai le faʻasalaga faʻasalaga.

O se fuaitau mai fugalaau fugalaau ma fua o atisiliko e maualalo ai le cholesterol toto ma faatulaga ai le system endocrine. Mo le faʻaleleia o le pulefaʻatasia, ua faaopoopoina le DiabeNot i se vaega e pei o le talo.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, o le vailaʻau o loʻo i ai se vaega mai le galega officinalis ma le aʻa. Cordyceps ma le pakiaka root extract fesoasoani mai le maʻi mai faafitauli ma le gastrointestinal tract. O le kopi a Artemia o se gaioiga mamana mamana.

O lenei maʻi o le maʻisuka o lona uiga foi o le aveina o se capsule lona lua, lea, e ui lava e telegese le gauai atu nai lo le muamua, ei ai sona aoga aoga i le tagata maʻi, faʻamautuina le gaioiga o le endocrin system.

O lenei vailaʻau maʻisuka fou e aofia ai:

  • taulaʻi mai vine goji, rose vao, elderberry ma chaga,
  • kumumu fatu
  • turmeric
  • lanu
  • tupe toto
  • Sushnitsa
  • suauu sana.

Afai e te mulimuli i se taumafataga tatau ma faamalositino, o se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se avanoa e faʻamalolo ai o ia e faʻavavau. O nei vailaʻau faʻasaienisi o loʻo aofia i totonu o le lisi o mea taumafa faʻalauiloa ma e tele lava le lauiloa i le maketi tau falemaʻi, ona o lona tau taugofie, o le natura ma le lelei i le tau faasaga i le maʻisuka.

Sugar-lowering medicines

Pills pei o le maʻi suka ua fautuaina mo le maʻisuka i le Iunaite Setete ma soʻo se isi atunuu Europa. O lenei vailaʻau e mai le vaega sulfonylurea. E faʻaaoga e faʻamautinoa ai le anapogi glucose.

O le mea autu e gaosia ai le gliclazide, lea e faʻaolaina ai peta beta o le pancreas, ma o le mea lea latou te amata ai se gaosiga tele o le inisalini, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o loʻo i totonu o le toto.

O fualaau o le suka suka faia i Farani, ae e tele naua mea e tutusa i Rusia. Afai o le igoa ei ai le MB muamua, o lona uiga o nei mea maʻalaʻau o loʻo i ai le faʻatinoga o se faʻagasologa faʻalelei o glycazide. E faigofie lava lenei mea, ona o le mea galue malosi e faʻasaoina faʻalelei i le aso atoa.

Latou te le fautuaina ina ia togafitia i latou lava. E naʻo le endocrinologist e tatau ona fuafua le fua o aso uma o le vailaʻau. O le maʻisuka e mafai ona aofia uma i le 30 mg ma le 60 mg o le glycazide. O le faateleina o le aʻafiaga e aofia ai le atinaʻe o le glycemia.

E taua le maitauina o nei fualaau oona ua naʻo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina. E tatau ona ave le vailaʻau i le taimi e tasi, i le taimi ma i luga o se manava gaogao, e pei lava ona faatonuina e le fomai. O le maʻisuka e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale talavai, e faʻatuina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Ae ui i lea, o le Diabeton e tasi le mea itiiti - e faʻaumatia ai ia peta peta o le pancreas. O lea mo le togafitiga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se taumafataga faapitoa ma togafitiga o le physiotherapy. O le mea lenei o le a talanoaina.

O fautuaga nei e fesoasoani i le faʻaitiitia o lau suka ma pe a faʻaaogaina nei tulafono i lou olaga atoa, o loʻo i ai se avanoa moni e aveesea ai le maʻisuka e faʻavavau.

Meaʻai ma le faʻamalositino

O le sini o le faʻaaogaina o le physiotherapy o le faʻaaoga lea o le "maualuga" suka i totonu o le toto ma faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini. Ae aua le faʻafefe i avega - e tatau ona e gauai i:

  1. aau
  2. savali i le ea fou mo le itiiti ifo i le 45 minute,
  3. tamoʻe solo.

O le tagata maʻi e tatau ona filifili se mea se tasi mo ia lava, ma auai i se tasi o ituaiga o aʻoga faaletino i aso uma. O ia gaioiga e fautuaina mo le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, mo le muamua, i se isi itu, soʻo se gaioiga faaletino e mafai ona faʻateleina ai le tulaga. O se nofoaga faapitoa o se massage mo le maʻisuka.

O meaai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le vaega taua o togafitiga manuia. E tatau ona taofiofia le faʻaaogaina o mea inu i totonu o le tino, aua o se puna o suka. Oona foi e afaina ai le maualuga toto o le suka.

O le fua o le suka i totonu o le toto e faalagolago foi i le taumafataga, lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 6 taimi, i taimi masani, i ni vaega laiti. O se tagata maʻi i le maʻisuka e le tatau ona fiaaai. Ae aua nei galo e uiga i le puleaina o kalori.

I se tulaga lautele, faatasi ai ma le taumafataga tatau ma le togafitiga, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei i le tau faasaga i le maʻisuka e aunoa ma le tagofia o fualaau. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaalia ai mealilo o le maʻisuka i tagata o Amerika.

Togafitiga ma suʻesuʻega

O le i ai o meafaigaluega faʻamalosi faʻaonapo nei i falemaʻi mai fafo e mafai ai e oe vave ona faigofie ona iloa le talaaga o le tagata maʻi, o lona faʻalogo i fua o le suka.

O se vaega taua o le siamaina o le maʻisuka i fafo o le fuafuaina o le setete o okeni, lea o le maʻisuka e masani ona "paʻu". I le gasologa o suʻesuʻega, o loʻo faʻaaogaina le ata o le totoina o toto toto o le micro-ma macrocirculatory bed, faapea foi ma isi metotia o suʻesuʻega.

O togafitiga o le maʻisuka ua maeʻa ona faʻaaoga e faʻaaoga ai togafitiga lata mai, togafitiga o le maʻisuka, taotoga ma isi metotia o isi vailaʻau. O le tagata maʻi e mataʻituina e se vaega o tagata tomai faapitoa - o le cardiologist, endocrinologist, microsurgeon, nutritionist, physiotherapist, optometrist, nephrologist, ma isi.

Togafitiga i Isaraelu

O le togafitiga faʻavae mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamoemoe i le fuafuaina o le setete o le pancreas ma lona gaioiga, ma i le faailoaina o faʻafitauli o le maʻi.

Tau faʻatatau o le suʻega:

  • Suʻega o le toto (lautele, biochemistry, hemoglobin, ma isi) ma faʻamalosi - e tusa ma le 960 tālā.
  • Faatalanoaga Faapitoa - mai le $ 450
  • Faʻafanua eletise o pito i lalo - mai le $ 680.
  • Iloilo ata - mai le $ 490

Togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu o se polokalama atoatoa o togafitiga faafomaʻi ma suesuega, e aofia ai le faʻamaonia saʻo o le faʻamaʻi ma le tofiaina o se togafitiga taʻitasi (taumafa, faʻamaʻi maʻi, aʻoaʻoga faʻapitoa, vailaʻau, togafitiga).

O se tasi o nofoaga i fafo atu o le a fesoasoani ai le maʻisuka e faʻaleleia atili le soifua manuia ma amataina se soifua maloloina soifuaga, o taʻavale a le Sami Mate, lea na atiaʻe ai e le falemaʻi ni polokalama togafitiga lelei mo le maʻisuka.


O se tasi o faʻafitauli autu o le faʻamalolo o iinei o le palapala o le minerale e faʻaaoga mo le afifi ma le sami. O ia ituaiga auala e faʻaleleia ai le metabolism i le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le pito o le endocrine.

Togafitiga i Europa

Talu ai nei, o le togafitiga o le maʻisuka i fafo ua avea ma tagata lauiloa. O le tulaga lelei o vailaau faafomai i fafo atu o le maualuga lea ma o falemaʻi sili ona lelei ile Farani, Suiselani ma Egelani o loʻo tauivi ma ni faʻamaʻi sili ona ogaoga ma e le mafai ona faʻaleleia, e aofia ai le maʻisuka.

Faatasi ai ma atunuu Europa i le tulaga o le maʻisuka, falemai ma falemaʻi i Siamani ma le Czech Republic e manatu sili lava.

Fesoasoani faʻamaonia agavaa i Siamani e fesoasoani e faʻaitiitia le ala o le maʻisuka ma puipuia ai le atinaʻe o ona faʻafitauli. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo lelei e mafai ona vave faʻagesegese ma oʻo lava ina taofi le ala o le maʻi.

O le tele o falemai Siamani e ofoina atu auala faaopoopo mo le faaleleia o le tulaga o le maʻisuka - togafitiga o le meaʻai, toto maualuga, maʻi o le maʻi suka, ma isi.

Auala e togafitia ai le maʻisuka i Siamani:

  • Fomaʻi togafitiga.
  • Meaʻai maloloina.
  • Vaitalaʻau.
  • Faʻaaogaina togafitiga.
  • Immunotherapy
  • Le faʻaaogāina o siama.
  • O le hemocorrection faʻapitoa o le toto.
  • Fomaʻi togafitiga (electrotherapy, ultrasound therapy, cryotherapy, acupuncture, ma isi).
  • Tausiga togafitiga (faʻapipiʻiina o meaola palacreatic, sela o motu o Langerhans).

O le tau o togafitiga i falemaʻi a Siamani e faʻatatau ai tagata mai le 2,000 Euro. E sili atu faʻamatalaga tau o loʻo faʻaalia i luga o upega tafaʻilagi o falemaʻi, o le tau atoa e aofia ai taualumaga faʻatulagaina ma le taimi na faʻaalu i le falemaʻi.

Faataitaiga ua faaalia ai o le togafitiga o faamaʻi endocrine i le Czech Republic e maua ai se taunuuga lelei ma matua faaleleia ai le tulaga o le maʻi.

Tagata faʻapitoa Czech e faʻaaoga togafitiga masani tau togafitiga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma metotia tusitusi e fai ma sui o se lavelave o aganuu ma isi vailaʻau.

I totonu o Czech spas, e avea o se togafitiga faaopoopo, latou te faaaogaina punaoa o punavai lauiloa taua, ua aloaia o se tasi o faamalologa sili i le lalolagi.

O Karlovy Vary spa e lauiloa mo ona tu masani anamua-o togafitiga o soo se ituaiga o suka suka ma ona taunuuga.

O le lavelave o polokalama lelei e aofia ai:

  • Ovailana togafitiga
  • Massage (masani ma le le masani ai).
  • Galvanic baths.
  • Faamalolo le palapala ua afifi ma sili atu.

O se togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka e mafai ona faia mo tagata maʻi taitasi.

E tatau ona maitauina o le Karlovy Vary Czech talimalo ua atiina ae ni metotia sili atu mo le togafitia o le maʻisuka tamaititi, lea e sili ona lelei i fafo.

E tusa ai ma le fomaʻi Initia, o le numera o le maʻisuka i le atunuu o le 57 miliona i le 2025. O le maʻisuka ua avea ma malo sili ona taua o le malo. I le taimi nei, o India o se tasi o atunuu taʻutaʻua e tusa ai ma le numera o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E tusa ai ma tala faʻatatau talu ai nei, e sili atu i le 30 miliona tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loo nonofo i le atunuu. Āiga o le Faʻasoloina Faʻasaina →

O le taulaga tuai Czech Czech o Karlovy Vary na faavaeina pe a ma le 6 seneturi talu ai ma ua silia ma le 6 miliona tagata na maua mai mo le tele o tausaga o lona soifuaga. Ua manatu o ia o se tasi o tagata lauiloa e le gata i Czech Republic, ae faapena foi i le lalolagi atoa.

I le taimi nei, o Karlovy Vary o se nofoaga e maua ai faletalimalo maualuga, nofoaga ma faleoloa ma penisione. O le tele o tagata faigaluega o fale ma falemaʻi i le lotoifale e tautala i le Rusia. Le tau o togafitiga i Karlovy Vary →

Faʻasolosolo faʻavaveina togafitiga a South Korean, faʻaaogaina i taimi uma metotia fou o togafitiga ma suʻesuʻega ma fatuina fualaau fou. E tele falemai falemaʻi e galulue vavalalata ma atinaʻe suʻesuʻega ma o loʻo lagolagoina lelei e le malo. Aotelega o falemai a Korea →

O falemaʻi a Saina ua sili ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi i tagata maʻi mai isi atunuu. O togafitiga o gasegase o se tasi lea o auaunaga pito sili ona sailia i Saina.

Fomaʻi i le lotoifale faʻaaoga uma avanoa o vailaau faʻaonapōnei, e aofia ai metotia faa-Saina faaleaganuu. Clinics o Saina ma le tau o auaunaga →

I totonu o falemaʻi Siamani, o loʻo togafitia le maʻisuka atoa - o metotia masani uma ma metotia sili ona lata mai o togafitiga ma faʻamautinoaina o le maʻi.

O togafitiga o vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka o le suka. O le fualaau faasaina e masani ona galue e pei o le inisalini ma fualaau tutusa. Aoao atili →

O vailaau Isaraelu faʻamaonia ua saʻo le mafaufau o se tasi o mea sili i le lalolagi. Tagata gasegase e mafai ona gafatia se togafitiga taugata latou te taumafai e le gata i fomaʻi o lenei atunuu.

I totonu o falemaʻi o Isaraelu, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo matauina e le tele o tagata tomai faapitoa i le taimi e tasi: o se tagata paleni meaʻai, endocrinologist, microsurgeon, cardiologist, physiotherapist ma isi. Saili le tau ma iloiloga →

E faʻafefea ona togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu i le fale

Tusa 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 o faʻamaʻi ogaoga o le endocrin system. Ae le o se fuaiupu - manao, tutumau, onosai o fesoasoani autu i le togafitia o lenei maʻi. Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga masani faafomai i le fale, o le usitai i se ituaiga o ituaiga olaga o le ai ai sona aoga aoga i le soifua maloloina. Togafitiga ma le puipuiga o togafitiga faʻa-tagata o se sootaga taua lea o le a fesoasoani e foia le faʻamaʻi.

Soifua maloloina

O fea e amata ma pe faapefea ona togafitia le maʻisuka i le fale? Amata i le nofo i le soifua maloloina. O aso uma latou te toe fai mai ai, pei o se mantra: - "O loʻo ou soifua maloloina (soifua maloloina). O laʻu pancreas e galue tele. O potu uma o loʻu tino e ola ma fiafia. " Vaai faalemafaufau ia te oe lava i se tauleʻaleʻa pe ae leai sau faʻafitauli o le soifua maloloina. Saili se ata e faʻaleleia ai e lou tino ma lou agaga le fiafia ma le filemu, tuʻu i luga o le laulau, faamemelo ia te oe lava. Faʻamolemole i au sene mo le le lelei tele i le taimi nei. Aua e te tuuaia oe lava; o le faitio o le fili o le soifua maloloina. Ole atu mo se faamagaloga mai ia i latou uma oe na faia ma le loto i ai pe leai foi. Faamagalo oe lava ia. Na o mafaufauga lelei, naʻo se uiga mo le soifua maloloina.

Tolu vaega o le soifua maloloina o le maʻisuka

I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi fatuina ai fualaau faasaina o le a vave ona fofoina le maʻisuka i le fale. Ae tolu "falesa o le soifua maloloina" o le a mafai ai e oe ona ola i se olaga fiafia ma faamalieina mo se taimi umi: meaai paleni, aʻoga faaletino, masani maloloina, faʻaopoopo i togafitiga.

I le maʻisuka ituaiga 1, laitiiti le inisalini e maua i tagata mamaʻi, o lona uiga e maualuga le kulukose toto. O le aofai saʻo ole aofaʻi o meaʻai gaʻo ua 'aina ma o se tui talafeagai o le inisalini o le a tumau ai pea le maualuga o le suka, faʻaitiitia le tuputupu aʻe o faʻafitauli, hypoglycemia. Ina ia le se ese mai le taumafataga ma le fuaina o gaʻo meaʻai mo le maʻisuka, e fautuaina e maua le umukuka, fua o fua, lisi o meaʻai faatagaina ma fai se taumafataga o le maualalo i le vaiaso i le fale. E mafai ona e faʻasaoina taumafa talafeagai o se aso i taeao uma po o afiafi. O le mea lea, e mafai ona e aloese mai le taumafa, afaina, le sao i totonu ole inumaga ole inisalini.
O maʻi e maua i le maʻisuka ei ai le isi faafitauli. E mamafa tele, e maua ai le inisalini, ae o loʻo i ai se soliga o le kulukose i totonu o siama, o le mea lea e maua ai le kulukose i le toto. O nei tagata maʻi e fautuaina mai meaai laiti. O le tausisia o sea ituaiga taumafataga e mafai ona toe faafoi mai se tagata i se olaga atoa, fesoasoani e aveesea le maʻisuka. I fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i le fale, i tulaga lelei, o le tali e manino: meaʻai, aʻoga faaletino, fualaau. I tulaga ogaoga, e mafai ona tuʻu le tagata maʻi ile falemaʻi. Aʻoaʻoga i le aʻoga o le maʻisuka e mafai ona faia ile falemaʻi ile aso.

Faʻaaogaina togafitiga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le gaioiga o le ola. O se faʻataʻitaʻiga saʻo o faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka, lea e mafai ona faia i le fale, o le a aumaia ai naʻo le manuia. O le mea sili e te le o le lagona le alofa mo oe lava ae le o le paie. I le taimi o le faamalositino, o le maualuga o le kulukose i le toto e faʻaitiitia, faʻaleleia le toto, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le palapala cholesterol, lea e taua tele mo le maʻisuka. O tulafono autu:

  • faasolosolo malie
  • pasi mamafa
  • taimi sili ona lelei o vasega.

O se fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili filifiliga, fuafua le avega ma le masani o vasega.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E faapefea ona togafitia le maʻisuka i le fale? E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka? O vailaʻau faʻapitoa ua faʻaputuina ai le tele o fualaau e taʻu atu ai pe faʻafefea ona taulimaina le faʻamaʻi. Ae o le tali atoa, pe faapefea ona togafitia le maʻisuka, e le o iai. Le togafitiga o le maʻisuka i le fale o le tiga, umi.

Succinic acid

Succinic acid ma le maʻisuka - o le a le mea masani? O le acid e faia i le tino o le tagata i le taimi o le gataifale. Succinic acid i lalo o le atuatuvale, o le vaivai o le tino e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele, lea e mafua ai ona le lava, o le mea lea, i le vaivai tele, ma le faaitiitia o puipuiga a le tino. Succinic acid e le mafai ona faʻaaoga e tau ai le maʻisuka, ae faʻaaogaina e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. Succinic acid i le maʻisuka e faʻamalosia ai le puleaina o le inisalini. Succinic acid i luga o le ulufale atu i totonu o le tino ua faatelevaveina ai le metabolism i sulu o tamaʻi motu o Langerhans, nafa ma le gaosia o le inisalini. E talitonuina e le afaina le aano, ma o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai.

Fagavai lau

Togafitiga o le maʻisuka i le fale e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a se laʻau faʻailoa masani, o se mea o loʻo i ai i le umukuka i taimi uma. Laʻau o le leaf leaf infusion e maua ai le toto suka.

Sauniuniga o le afu: sasaa le 10 laupepa ma ni ipu tioata se lua, tuu mo le lua itula, maunu. Inu 35 ml tolu taimi i le aso 10 aso aʻo leʻi 'ai. Ona fai lea o se malologa mo aso e tolu, inu i vaiaso taʻitasi, ma toe fai se tolu malologa, toe fai le vasega mo le isi tolu aso. A maeʻa sina taimi, fautuaina e le fomaʻi, o togafitiga o le maʻisuka ma teuteuga o laʻau laʻau e mafai ona toe fai. O le faʻaaogaina o teuteu poʻo le faʻaogaina o le launi bay i le maʻisuka tele e faʻasalaina.

Ierusalema atisichoke po o le paʻu oneone

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le artichoke a Ierusalema e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le mafuaʻaga o loʻo i ai i totonu o le Jerusalem artichoke inulin, lea e faʻamavae i le tino i le fructose, lea e ulu i totonu o le tino e aunoa ma le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le suka o le toto e faʻamaonia ai foi, ae mo se isi mafuaaga - o le fiber o le laau e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose ma faʻamautinoa ai lona vave faʻanatinati mai le tino.

E sili le lelei ona 'aina Ierusalema artichoke raw, i le tulaga o salakeke pe faʻafefiloi.

Onamamoni ma Ginger

O lenamamoni e faʻavasega le faʻaaogaina o metabolic, e faʻaitiitia ai le kulūkose, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o mea e fai, ma faʻamaonia le mamafa. E aoga le faʻaopopo o le kinamoni i meainu eseese, o ipu e tatau ona 'ai pe inu muamua - o le kanamoni e tumau i mea e faʻaogaina i le tino.
meaʻai tunu e le silia ma le lima itula. O le ulanamon ua solia i le maitaga, maualuga maualuga, e le manaomia ona faʻaaoga i le i ai o faʻamaʻi tuga o le faʻaogaina o le tino.

  • 'ave se vaega i soʻo se metasolic faagasologa,
  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • faaitiitia le suka o le toto i totonu o le toto,
  • e faʻaalia ai tonic ma antibacterial,
  • faaitiitia le mamafa.

E faʻapipiʻi le aʻa o le ginger i le lauti, ma ua faʻasaina ni fua e le faʻasalaina. Togafitiga o le maʻisuka ile fale e tatau ona ogatusa ma le fomaʻi.

Fua o le Flax ma le Maʻisuka

  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • ei ai sona aafiaga aoga i totoga uma.

O le gaʻo ua saunia e pei ona taua i lalo: 5 sipuni tele o fatu, 5 ipu ipu vai e fefiloi, kuka mo le 10 minute, e le o iai se itula. O le susu e inu i le afa afa i le aso mo le fa vaiaso. E le mafai ona e fautuaina fatu o le flax i fafine maʻitaga, ma faʻamaʻi pipisi, nisi o faʻamaʻi pipisi.

Paʻu paepae

E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona e togafitia togaland, suamalie, pi pi. Nai lo le inisalini, e mafai ona faʻaaoga lelei pi. E sefululima fasi pi pi e tatau ona faʻafefete i le vai i le taeao, ao le i ai, 'ai. Tagata mamai e maua i le maʻisuka 2 e mafai ona kuka ni pi, inu pulu mai le pi pi.

Lilac buds ma aniani mo le maʻisuka ituaiga 1

Se sipuni sipuni o le lilac buds e selesele ai se lita o vai inu. Ave se sipuni se lua i le aso.

Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e mafai ona e sauniuni mai fugalaau lina poʻo aniani. E tatau ona selesele ni nai aniani, sasaa ni ipu tioata se lua, ma tumau mo le iva itula. Inu sina sipuni ao leʻi faia se taumafataga. I se tulaga talitutusa, ua saunia se teuteuga o le linden.

Umu mumu

Paʻu mumu, po o mea manogi manogi. O le gaʻo mimiti mo togafitiga mo le maʻisuka ma faʻamaʻi fualaau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. Mai lau o le laau teuteuina deco deco, mea laiti, infusions. O laʻau e tatau ona le itiiti ifo i le 15 cm le umi mo le felafolafoaʻi. E tatau ona gaugau laupepa, kuka i totonu o se vevela, faʻaauau pea mo le 24 itula. Ave le faʻasalasaga faʻatolu i le aso mo 3-4 sipuni. O le fusi e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini i na numera e mafai ai ona faʻaititia le fualaau o le insulin. Togafitiga ma se pulou auro eo mai faatasi ma se meaai e aofia ai puipuiga e talafeagai mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Maʻisuka i le Iunaite Setete: vailaʻau ma fualaau oona, vailaʻau o Amerika, auala e togafitia ai le maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O se faʻamaʻi pei o le maʻisuka e aafia ai le tele ma le sili atu o tagata i tausaga uma. O fuainumera o WHO e fai mai o le soifuaga mai le maʻisuka i le tolu o nofoaga pe a mavae faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le kanesa.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka na tupu i le tulaga o se genetic predisposition poo le iʻuga o faʻafitauli pe a mavae nisi faʻamaʻi:

  • lapisi
  • puaa
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • mononucleosis.

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e matua le mafai, o le togafitiga e faatapulaa i meaai ma le masani ai o le inisalini. Ia, ituaiga 2 le maʻisuka, i le isi itu, e tele togafitiga togafitiga.

Faʻamālōlōina lelei le maʻisuka i le Iunaite Setete. O le mea lenei o le a talanoaina. Lalo o se vaaiga lautele atoatoa o fualaau oona o Amerika lea e faʻasaʻoina ai le toto toto ma le vailaau faʻasolo totoga, lea ua amata ona lauiloa ona o taunuuga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga