O le a le mea e tatau ona fai mo le maʻi o le pancreatic

Talu ai nei, ua matua mafatia ai tagata mai maʻi eseese o le gastrointestinal tract. I le avea ai o se tulafono, o fomaʻi e fesoʻotaʻi ma ia faʻamaʻi ma le le lelei o le soifua maloloina poʻo le le paleni o meaai, o se olaga e leʻi faʻasoasoaina. E le gata i lea, o nei faʻamaʻi e masani ona faʻaleagaina ai mea faʻaleagaina, ma maua ni vailaʻau maʻoti, ma se tulaga le lelei o le siosiomaga. O le tele o taimi, o le faaleagaina o le pancreas e tupu mai i totoga o le gastrointestinal tract. O le faʻamaʻi, fulafula ma le mumu o le gland e tupu, e faʻaleleia ai le lapoa, ma fofo ai le necrosis i luga, lea e ulu atu ai le siama i totonu ole siosiomaga o le tino. O togafitiga faʻapitoa iinei e matua taua tele, ma, i le togafitiga o le pancreas, o meaʻai e le o le mea mulimuli lea.

O le pancreas e faia ai se galuega taua tele i totonu o tatou tino - e faʻamalo ai le vai pancreatic, lea e maua ai meaai. I le faʻaopoopoga, i le pancreas o loʻo faʻafeiloaʻi puʻupu na taʻua o motu o Langerhans. O nei siama e nafa ma le faʻasiga o le inisalini, e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulūkose masani e le mafai.

Pancreatic maʻi

O maʻi sili ona taatele o le pancreatic faamaʻi o le palacreatiti. I le avea ai o se tulafono, o lenei faʻamaʻi e mafua ai vaivaiga i le tino atoa, fiva, le lava o le manaʻo, vomiting ma le gaioiga, faʻapea foi ma tiga poʻo tiga matuitui i le itu e mafai ona toe faʻafoʻi. Pancreatitis togafitiga e tatau ona vave.

O faʻavae o le falemaʻi mea taumafa ma mea taumafa mo faʻamaʻi o le pancreas

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau o le pancreas, o mea taumafa e taua tele. O meaai paleni o se vaega taua o togafitiga manuia. O le taumafataga ma le pancreas e taofia ai le atinaʻeina o le faamai ma taofia ai le tutupu o faagasologa masani, ma o le mea moni, ei ai se aafiaga puipuia ma le toe faaleleia i le tino.

O lea la, o mataupu faavae o se taumafa mo faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i le sao lelei. Meaʻai e tatau ona faia i itula tutusa, faʻaauau.
  • O le meaai e tatau lava ona manaia ma eseese.
  • A tiga le pancreas, e tatau ona filifilia taitoatasi le taumafataga, ma mafaufau i le lavelave o le faʻafitauli o le maʻi ma manaoga o le tino.
  • Pe a filifilia mea e tatau ai, e tatau ona e gauai atu i la latou vailaʻau faʻasolosolo ma le kalori.
  • E tatau ona manatuaina ao leʻi auauna atu, o oloa uma lava e tatau ona tuʻuina atu i togafitiga talafeagai mo togafitiga e maua mai i le taumafataga pancreatic.
  • Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ona aofia ai le taumafa i le lavelave o togafitiga faafomaʻi (togafitiga o fualaau faasaina, faagaioiga faaletino, togafitiga o le tino, le faaaogaina o vai e gaosi ai vai, ma isi).

Aano Pancreatic Inflammation - Meaʻai

I faʻamaʻi pipisi, o le taumafa e amata i le anapogi faʻapitoa. I nai aso muamua mai le amataga o le faʻamaʻi, naʻo le vai minerale e aunoa ma le kesi e faatagaina. Ona o le leai o se mea faapena, e mafai ona e inuina vai inu i le vevela o le potu, e pei foi o se pusa lapisi poʻo se vai vaivai. O le umi ole anapogi faʻalagolago i le ogaoga ole maʻi. O le matelaina e sili atu i le lua vaiaso e le faatagaina, aʻo amata ona iloa e le tino se gasegase tele o meaʻai mai meaai.

A maeʻa le faʻamālōlōina o le maʻi, o le tagata maʻi e faʻamaonia se meaʻai mo faʻamaʻi pipisi. O sea taumafataga e le faatagaina ai le faʻaaogaina o susu, gaʻo ma mea e saunia e ala i le kukaina. Faʻaaogaina le masima. O meaai e tatau ona 'ai i totonu o le vai poʻo le vai-vai, i le vevela pe a ma le 20-50 tikeri. Vailaʻau vailaʻau eseese ma pateta, zucini ma kāloti e sili. O le avo, semolina, cereal cereals e mafai ona kuka i le susu, faʻafefe i le afa ma le vai. O falaoa o le saito e talafeagai lelei mo le 1-2 tikeri, atonu o ananafi pe muaʻi faʻamago.

Auaunaga e tatau ona laiti, ma le numera o taumafataga i aso taitasi - 6-8 taimi. O mea inu, o le teuteu o selu rosa, blackcurrant, juice juice, juice juice o le a sili ona aoga. Ole maualuga o le suavai e tatau ona 2-2.5 lita i le aso.

I le aso lona fa o le tausisia o sea taumafataga faatasi ai ma le pancreas, o oloa gaosi (gaʻo susu ma lefirfir), faapea foi ma le protein meaʻai (galala vavala) e mafai ona faasolosolo malie atu i totonu o le taumafataga. E mafai ona e faʻapipiʻi fatu o le suavai susu i le susu, sina sisi falaoa, meaʻai mama (vela, piki, lapiti, moa, pipi) i le taumafataga. O iʻa e tatau ona 'ai lean, vaʻa.

A maeʻa ni nai aso o le taumafa mo le mumū o le pancreas, e mafai ona e faʻaopopo ma le faaeteete meaʻai maualuga-calori i le taumafataga. E mafai ona e faʻaopopoina se fasi laʻau pata, 1-2 sipuni o le kulimi kulimi, sina suāuʻu suauu i le pusa. E faʻatagaina e tago i le tilotilo, faʻafefiloi tusitusi, teuteuga o fualaau mamago, vai vaivai ma lemoni, faʻapea foʻi ma fualaau mata ma fualaʻau.

Alu, sukalati, mayonnaise, sinapi, soda, mea manogi, vine, faʻi, vine, aso e faʻasaina.

Faʻailoga o le pancreas, faʻamatalaga lautele

O faʻafitauli o le faʻamaʻi o le a fesoasoani e iloa ai le i ai o faʻamaʻi pipisi. Muamua lava, o le faʻamaʻi e maua ai tiga e maua i le pito i luga o le vevela. E mafai ona tupu pea le tiga pe i ai foi nisi taimi. O le tupuga o le le faʻavauvau e fesoʻotaʻi ma le faʻatupulaia o gaioiga o vaega o le enzymatic o lenei totoga, lea e osofaia a latou lava siama.

O tulaga le masani o le pancreas e vavalalata vavalalata i leona o isi totoga o le digestive tract, ate ma le biliary tract. O le maʻi sili ona taatele o le pancreatic maʻi o le pancreatitis.

Faatasi ai ma soʻo se toto o lenei okeni, o suiga i lona gaioiga e tupu. O loʻo i ai se soliga o le suavai o le vai inu, lea e ulu atu i le vaitafe oona. O le taunuʻuga o lenei mea matautia o le solia lea o faiga faʻaogaina, lea e le pasi lelei. O le mea lea, e mafatia le tino ona o le leai o se mea e manaʻomia.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le tagata maʻi, ua faatonuina o ia i fualaau. Ae peitaʻi, afai e te le tausisia le togafitiga talafeagai ma e le mulimuli i se taumafa malosi, ona mafai lea ona le mautonu le maʻi, ma iu ai ina avea ma mafuaʻaga o suiga sili atu, e pei o neoplasms mama.

A oʻo i le tulaga o le maʻi i se tulaga o le vevela, e fautuaina e matua faʻamagaloina soʻo se meaʻai, aua o le taimi o lona gaioiga e tupu ai le gaosia o le enzymes. I le avea ai o se tulafono, o le tupuga o le tiga eo faatasi ma le leai o se manaʻoga.

Mo maʻi e maua mai i le pancreatitis poʻo maʻi o le pancreatic pathologies o se isi fuafuaga, o se taumafataga faapitoa faapitoa Nu.5 ua tuʻuina atu. O le sini autu o loʻo tuliloaina e se fuataga o le faʻaitiitia o le avega i luga o le okeni ua afaina, faasaʻoina auala faʻaleagaina ma le tuʻuina atu o le tino i micronutrients o loʻo misi.

Meaʻai lautele

E tusa ai ma le matauina o tagata atamamai, afai e te mulimulitai i tulafono uma i meaʻai, ona mafai lea ona faʻamalosia le faagasologa o le faʻavaveina o maʻi o le pancreatic pathologies.

Afai e leai ni faʻamaoniga o le maʻi, ona tatau lea ona vaevaeina le lisi o aso taitasi i le 5 aʻai i le aso. O meaʻai uma lava e fesoasoani i le faʻamalosi poʻo le fulafulaina e tatau ona le aofia ai.

O le autu o le taumafataga o le aumaia lea o le toomaga i le tagata maʻi. O kuka tunu e tatau ona filifilia i se auala e aloese ai mai le atiina ae o osofaiga fou o le tiga.

O tulafono autu o le taumafa mo le tulai mai o maʻi o le pancreatic patoi ua faapenei:

  • E sili ona lelei le kukaina o le kuka. O le mea lea, e mafai ona faatumauina le numera maualuga o elemene aoga,
  • Faatau oloa o se vevela, e le sili atu i le 64 0 ma e le itiiti ifo ile 16 0,
  • Fafaga soo ma i ni vaega laiti,
  • O le taumafa suamalie e faaitiitia (i le aso e le silia le 8 kalama.),
  • O ipu uma ao le i faʻaaogaina e aumai i se falaoʻo-pei o le faifai pea,
  • I le gasologa o le aso, e tatau i le maʻi ona inu i le 2.5 lita o le vai,
  • O meaai e le tatau ona i ai ni vaega e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le gaosiga o enzymes ma le faʻasaʻoina o le eletise hydrochloric.

Faʻasaga i liona o le pancreas, e taua tele le tausisia o se taumafataga e aofia ai se seti o meaai maualalo-kalori. O le sauniuniga o uluaʻi vasega o le a faʻatinoina i luga o se moli susulu fualaau faisua.

O fualaau eseese mo fualaau faisua o le a fesoasoani i le saunia o meaʻai manaia ma maloloina lea e fetaui lelei ma le vermicelli vela poʻo le falaoa.

Afai e te tausisia uma tulaga masani o taumafa, o le a mafai ona e lafoaʻi le gata o le paʻu, ae o le ate, lea, i le itu, o le a taitai atu ai i se vave vave.

Mea aoga mo le maʻi o le pancreatic

Ina ia maua ai le tele o aoga o le taumafataga, e tatau ona faʻamalosia i le polotini ma na oloa e le mafai ona tau atu i le gaʻo ma le fualaʻau.

E tatau ona aloese mai le gaʻo o gaʻo, ae o meaai faasili e tatau ona sili atu.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa le toe faʻaleleia o le gaosiga o gaʻo e tatau ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le meli, siamu, fualaau faisua, fualaau faisua.

O meaai a le tagata maʻi i aso uma e mafai ona aofia ai meaai ma ipu nei:

  • susu susu susu
  • moa po o pakiva e aunoa ma le paʻu
  • lapiti, moa pipi
  • fuālaʻau kuka
  • vailaʻau vao ma fualaau faisua ma falala kuka
  • rice, oat, buckwheat, ma le semolina e tatau ona vaʻaia
  • fufulu suamalie suamalie ma vine
  • e mafai ona 'ai meaʻai uma ma fualaau faisua po o le pata.

O a ni ipu e mafai ona tuʻuina i luga o le lisi mo launi o le pancreas ma le ate:

  • kusi falaoa ma susu
  • syrniki, naʻo le maualalo-gaʻo
  • buckwheat po o le araisa
  • kapisi kapisi
  • iʻa tunu
  • ipu e faia mai le aano o manu.

  • susu o le noodle soup
  • vela falala ma moa kuka
  • fualaau faisua
  • sipeli mai vine

  • fualaau faisua
  • iʻa pateta tunu
  • paluga e aunoa ma le suauʻu
  • kefir

  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e fiafia i apricots mago mama.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i tamaiti ma tagata matutua, e tatau ona matelaina mo le lua aso, inu vai na o le faʻatagaga a le fomaʻi. E na o le aso lona tolu i luga o le taumafataga e faʻapipiʻi ai le siisi, fufuluina fualaau faisua, pateta vai. O lenei meaai e tatau ona tausisia i le itiiti ifo ma le 7 aso.

A o faasolosolo taimi faigata o le maʻi, e faasolosolo malie ona sui i se meaʻai faapitoa.

O le filifilia o se taumafataga o mea taumafa ma le fetuunaiga o meaʻai a tagata mamaʻi ma faʻafitauli e aafia ai le pancreas e tatau ona faia e se fomaʻi faapitoa.

Mea faasaina

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o soʻo se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona ausia le faʻatagaina o le faʻaaogaina o oloa e aofia ai suauu taua, meaola, ma mea e mafai ona faʻagaoioia le faʻaleleia o le gaosiga o le sua o le pancreatic.

Fried, salty, meaʻai, vela, gaʻo meaʻai e matua faʻasaina.

E manaʻomia le aveese mai le taumafataga:

  • o le i ai o aano gaʻo ma iʻa o iʻa, okroshka, soufe mushroom, soupisi kuka kuka,
  • ituaiga o aano o manufasi, iʻa, mea faʻasao,
  • ulaula ulaula
  • caviar, pastes, meaai kuka, pailani,
  • fuamoa falai pe faigata,
  • falaoa fou, tao tao,
  • eseese taimi, mea manogi, horseradish, sinapi,
  • riki, garlic, rhubarb, sorrel, mushrooms,
  • oloa sukalati, kofe, koko, mea faʻafiafia,
  • soo se meainu malosi.

E naʻo le faʻaaogaina o nei oloa uma, e mafai ona e faʻamoemoe i le vave ona toe faʻaleleia.

Fualaau mo togafitiga maloloina o pancreatic

Faʻasaga i se maʻi le lelei, o le ae muamua faʻagata oe lava i le tele o oloa. Ae e mai lava i lena lisi laitiiti o le faatagaina, e mafai ona e kukaina se ituaiga o mea lelei matagofie. O nisi nei o fualaau mo nisi.

O le kukaina o sea meaʻai, e le mafai ona e faia e aunoa ma le zucini, broccoli, cauliflower, pepa suamalie. O fuālaʻau fufulu lelei ua tipiina i ni fasi laau. Faʻasaga atu i le pani, sasaa i le 1.5 lita o le vai ma faʻavela seia oʻo ina sauni. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻafefe le vai, ma o fualaau faisua ua kukaina e tatau ona faʻamautuina i se mea faʻaleleia i se tulaga mamae.

  1. Laʻau gaʻo

Ua fufulu le fusi iʻa, faʻapipiʻi i luga o se fafie faʻamaʻavale ma faʻavaivaia mo le 15 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faaopoopo sina masima, e mafai ona e siʻitia sina vaitau ma le pata.

O le paukini ua faʻamaʻaina ua fufulu, tipi i totonu o ni nai vaʻa, tuʻu i totonu o le vai ma kuka i le vevela vevela mo le tusa ma le 20 minute. Ona faʻafefe ai lea o le vai ma paʻuina le pamu ma se vavae pe palu foi ma se mea faʻaleleia. E faʻatagaina e faʻaopopo sina laʻititi ole pata, suka poʻo le meli i le pusa.

Tuu le aano o aano o le moa i le vai ma faʻafela. A maeʻa lena mea, e faʻafefe le vai, ma faʻaleleia fualaʻau i le aano moa. E tumu mea uma i le vai ma kuka seia uma ona saunia le moa. I le avea ai o se falaoa, o maseta pateta poo le falaoamata e talafeagai mo le ipu.

Taua! A maeʻa, e taua tele le tuʻuina atu i le tumau. E tatau ona e masani ile faʻatulagaina o taumafa ile lava itula.

O le polokalame o mea taumafa mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e tatau ona atiaʻe taʻitasi mo tulaga taʻitasi taʻitasi. Afai e te mulimulitai i tulafono uma o loʻo faʻatonuina, ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona faʻaitiitia ni faʻalavelave tiga. E naʻo le tasi le meaai e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau e le mafai ona faʻamaloloina se tagata maʻi. Ae e tusa lava pe leai se meaai e fuafua lelei, o le a le manuia le taunuʻuga.

Vaʻaia galuega i le silia ma le 7 tausaga.

Tomai faʻapitoa: faʻamaʻi ma togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le biliary system.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O meaai mo faʻamaʻi o le pancreas poʻo isi totoga o le digestive system o se laasaga taua i le togafitiga lelei o le taimi umi ma le puipuia o isi faʻavavega. O tagata maʻi ua faʻamaonia le numera o mea taumafa 5.

O le pancreas e faʻamalo le vai gaosia e tatau ai mo le faʻapalapalaina o meaai, ma o loʻo i ai foi ni fomaʻi faapitoa e faʻamautu ai insulin, lea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose.

I le taimi faigata o le faʻamaʻi pipisi, o le inisinia ole masini e solia i le 3-5 muamua aso. E mafai ona e inu vai inu mafanafana, ma se pasene laitiiti o alkali. O le mea autu e tatau ona faia i se mea e le masani ai - o vaifofo faapitoa e fofoina i le tagata maʻi.I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o faamalama malulu i le nofoaga o le gland o loʻo faʻaalia. O le matuitui e faʻaitiitia ai le pulelaʻau o le sua, ma o le faʻaogaina o le lemu o loʻo i luga o le paʻu.

O le taimi lava e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o le tiga, e mafai ona e faʻaaogaina le afa afa o yogurt i le afa itula, ma a maeʻa le isi aso e mafai ona e gaosi kulimi, ma a maeʻa le isi 2 aso, kuka ai mea gaosi. I le aluga o taimi, o le lisi o meaʻai faatagaina e faʻalauteleina, ae o gaʻo, meaʻai vevela, salty, piʻo ma falai e faʻasaina. I le taimi masani o le maʻi, e tatau ona matauina pea le taumafa i taimi uma, e mafai ona e 'aina stewed, tao tao, meaʻai kuka, meaai susu, fualaau faisua, fualaau aina, cereals, ae i ni vaega laiti.

, ,

Manatu mo meaʻai mo faʻamaʻi pipisi

O le meaai meaai mo pancreatic faamai e tatau ona eseese, ae i le taimi lava e tasi e tausisia ai tulaga uma o taumafa. Ae e taua le manatuaina i le gasegase o le faamai o le 3-5 aso muamua ua faaalia ai le malologa atoatoa, e tatau ona aloese mai le 'ai. I aso 4-6, e mafai ona e 'ai meaai e saunia e tusa ai ma meaai Numera 5p (mashed version). O se faʻataʻitaʻiga o le numera numera o meaai menu 5:

  • Muamua o le taeao: Aano o aano o manu fasi, falala oatmeal po o le buckwheat, kuka i luga o le vai ma masini, lauti ma susu.
  • 2 le taeao o le taeao: Tisaga laʻau, fualaau suamalie.
  • Taumafa: masusu fualaau suamalie (e le aofia ai kapisi), mimiti aano o manu ma paluga pateta, apple compote fou.
  • Snack: o le susuga o le rose vao, pasene (e le o le rai).
  • Taina o le afiafi: fualaʻau pulu pula, semolina, tea.
  • A o lei alu i le moega, afa afa ipu vai.

O le filifiliga lona lua o le faasologa o mea taumafa Nu. 5, e le o le afaina, ua faatonuina i le vaiaso lona lua o le faamai, pe a le faalavelave le tagata maʻi i le le mautonu ma tiga, ma tumau le vevela.

  • 1 'aiga o le taeao: vinaigrette, leano o aano o aano o manufasi, faʻataʻalo o le falala.
  • Lona lua o le taeao: fualaau mamago (apricots mago, palu), vaivai lauti ma kuki masi.
  • Taumafa: salati, soupu fuamoa, moa kuka, kuka pe tao tao i pateta, apu.
  • Snack: kusi cheese, fualaau aina suamalie.
  • Taumafa: iʻa fagota i vemicelli vela, vai vaivai.
  • Aʻo leʻio alu i le moega, tii ma susu, pulu (e le o le rai).

Pancreas Recipes

Recipes mo maʻi faʻamaʻi pepe e faigofie, o le meaʻai autu e le tatau ona faʻavelaina, e le o meaʻai, e le ulaula ma e leai ni meaʻai. O le mea moni, o le taumafa o le a le maua ai se toe malosi atoatoa, ae o lona usitai i se tuufaatasiga faatasi ai ma togafitiga ma fualaau faasaina ma le moe malosi e malolo o le a vave ona toe faaleleia. O aso muamua e tolu e masani lava ona matelaina ma inu vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi, mo se faataitaiga, Borjomi, e mafai ona e maua sina sina vaivai o le rose vao. O le taimi lava e pasia ai le taimi umi, o se taumafataga faapitoa e aofia ai masini ipu ua faatonuina. O meaai e tatau ona faʻaitiitia le mafai ona mafai - vai, semi-liquid, e le vevela. E le aofia ai meaai e aofia ai fiva feteʻenaʻi, faʻatapulaaina gaʻo, gaʻo. O meaai e tatau ona faia ile vaevaega, 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti.

  • E mafai ona e kukaina soupasi mucous mai masini eseese i totonu o le vai poʻo le teuteuina o fualaau faisua. O le kukaina o le sua, e te manaʻomia se fagu suamalie o fualaau faisua, iʻa po o aano o manufasi, masini eleele, aniani, kāloti. Latou te sasaa le siti i luga o le vai inu ma faaopoopo i karati i le taimi o kuka ai le susu, o le mea lea, e pei ona sauni le susu, faaopoopo le cereal. O le taimi lava e kuka ai le supa, o sina mea e manava ma solo i totonu o se sieve.
  • Laʻau tipuni mai aano o manufasi vao, e mafai ona e saluina mai aano o manufasi,
  • Dumplings po o le souff mai iʻa,
  • O omeletu fufulu poʻo fuamoa ua susu, ae le sili atu ma le 1-2 fuamoa i le aso,
  • O le susu susu e solia, naʻo nisi ipu,
  • Fugani fou fou pe pei o se pusi falaoamata mo se ulugalii,
  • Palu pateta ma puddings fualaau faisua,
  • Opu e leai ni meaʻai,
  • Fualaau aina suamalie, jelini, jelly i le xylitol ma le sorbite, vaivai lauti, "Borjomi", o le pulupa lapisi.

Taumafa mo le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi

O le taumafataga ma le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi e faʻamuamua i le faʻaitiitia o le faʻalavelave faʻainisinia ma le vailaʻau i luga o le pancreas. I le popofou o le gasegase o le faamai, malulu, fiaai ma malologa ua faailoaina. O lona uiga, o le anapogi, faamafanafana malulu i luga o le paʻu ma le moega malolo e malolo. E mafai ona e inuina se afa ipu vai manaia mafanafana e aunoa ma le kesi, o se mea e vaivai lava le teuteuina o sisi o le rose, e matua vaivai lava le tipi ua le tofoina.

Mo 3-4 aso, pe a uma ona taofi se osofaiga mataʻutia, e faʻamalamalamaina se malamalama mama o meaai. E aofia ai soupeti mucous, masini suamalie suamalie, masini fualaau faisua, tiʻeli. O ipu uma e tatau ona suavai pe vai-vai, kuka, masini pe vaʻaia. I le natura, o le taumafataga e talitutusa ma le lisi mo le maʻi o le peptic, ae o le mumū o le pancreas, o le susu o loʻo faʻaaogaina ma le fuainumera o fuamoa i taumafa i aso uma e gata.

Mulimuli ane, i le mavae ai o le 1-2 vaiaso, i le maeʻa ai o le faʻamautuina, o le taumafa fautuaina Numera 5 i le mamanu. O le taimi lava e maeʻa atoa ai le tiga o le manava ma ua toe foʻi le vevela i le masani, faʻamalo le maʻi o le intestinal, e mafai ona e sui i se mea e le puipuia.

I le lumanaʻi, e leai se mea e tatau ona tausisi ai i se taumafa faʻamalosisi, ae ia le faʻaosoosoina ni osofaiga fou o le maʻi, o nisi oloa e tatau ona lafoaia muamua ma mo mea uma.

, , , , , , , , ,

Taumafa mo le vaiaso ma faʻamaʻi pipisi

O se taumafataga mo le vaiaso faʻatasi ma faʻamaʻi o le pancreas ua faʻataʻitaʻiina ina ia faʻamaonia ai lona gaioiga e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalositino o le vai inu, lea e faʻafefe ai le mumū. O le mea moni, o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaloloina i se taumafataga e tasi; o le tele o vailaʻau e manaʻomia.

I le popofou o le maʻi, o le moega malologa e faʻamautuina, o se faʻamalosi malulu i luga o le pancreas - o le a fesoasoani lea e faʻaititia ai le pule faitalia. Ma mo se isi vaiaso, o le tagata gasegase ua naʻo na o meaʻai paleni, o le taimi lea e mafai ai ona e inuina se afa ipu vai mafanafana e aunoa ma le kesi. A mavae le faʻaitiitia o le tiga, e mafai ona e inuina se afa tioata o susu susu i le 40-60 minute. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e sui i se taumafataga mamā Numera 5 (p) ae 'ai sina vaega laiti ma masani.

Afai e tumau le tulaga, pe a uma le 1-2 vaiaso, e mafai ona e alu i se meaai e leai se puipuiga Nu. 5. Lafu e fai ma sui o le tele o meaʻai - kusi, fuamoa mama, suauu, aano o manu ma iʻa, pata i ipu saunia. O lapisi e tatau ona mafanafana, tautua i vaega laiti 6-8 taimi i le aso. O le taumafa ua faatonuina e le fomaʻi, e tusa ma le 12-14 aso le umi.

A maeʻa le toe faʻaleleia, e tatau ona e pipii atu i se mea faapitoa faapitoa ma le faʻafefiloi falai, mea vevela, meaʻai ma gaʻo mai le meaʻai ina ia le faʻaosoosoina ai se faʻalavelave.

, , , , , , ,

Meaʻai e Aloese ai

Faʻatasi ma faamaʻi pipisi e faasaina le 'ai i soʻo se meaʻai e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymesfuafua e talepe meaʻai. O le faʻaleagaina o nei oloa e oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le tino e maua ai le tele o enzymes talafeagai mo le faʻalaumalieina ma le malepelepe o meaʻai. O nei enzymes ua faʻatuina i ni aofaiga tetele. O se taunuuga, o le mumū o le okeni e tulai mai ma faigata matuia ma faʻamaʻi pipisi. O nei oloa e aofia ai:

Meaʻai ma le gaʻo (e le faatagaina)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Fusu le areto1.80 g84.00 g0.00 g754.20 kcal (3157 kJ)Faʻesea atoatoa!
Falai fua o fua i le gaʻo15.20 g125.30 g0.80 g295.00 kcal (1234 kJ)Faʻesea atoatoa!
Faga vela15.47 g33.93 g0.85 g364.98 kcal (1527 kJ)Faʻesea atoatoa!
Namu mū27.58 g18.24 g0.55 g279.58 kcal (1170 kJ)Faʻesea atoatoa!
Palu falai2.75 g9.55 g23.19 g184.81 kcal (773 kJ)Faʻesea atoatoa!
Fusi iʻa17.37 g10.55 g6.18 g186.98 kcal (782 kJ)Faʻesea atoatoa!
Fried pies4.70 g8.80 g47.80 g290.50 kcal (1216 kJ)Faʻesea atoatoa!
Moa falai31.65 g13.20 g0.63 g231.03 kcal (967 kJ)Faʻesea atoatoa!
Fuga pepe16.00 g38.00 g0.00 g405.00 kcal (1695 kJ)Faʻesea atoatoa!

Fuga ma mea manogi (e le faatagaina)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Pancakes8.43 g8.51 g28.03 g206.12 kcal (862 kJ)Faʻesea atoatoa!
Cheesecakes11.90 g6.40 g38.90 g264.00 kcal (1105 kJ)Faʻesea atoatoa!
Puki keke keke2.30 g8.40 g22.54 g172.00 kcal (719 kJ)Faʻesea atoatoa!
Manatua le falaoa6.43 g2.05 g45.47 g224.80 kcal (941 kJ)Faʻesea atoatoa!
Keke keke keke4.97 g23.53 g45.22 g402.93 kcal (1686 kJ)Faʻesea atoatoa!
Soa Kalama Cake4.73 g15.64 g40.66 g323.86 kcal (1355 kJ)Faʻesea atoatoa!
Ice cream3.94 g10.20 g22.67 g198.45 kcal (830 kJ)Faʻesea atoatoa!
Pogisa tipi5.36 g31.91 g51.26 g513.29 kcal (2148 kJ)Faʻesea atoatoa!

Faʻasamaina meaʻai, meaai kuka, saua (e le faatagaina)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Smoked ham18.63 g39.23 g0.34 g350.90 kcal (1468 kJ)Faʻesea atoatoa!
Sisi fufulu16.69 g38.82 g2.52 g429.90 kcal (1799 kJ)Faʻesea atoatoa!
Sausage fale15.21 g30.93 g2.71 g363.32 kcal (1520 kJ)Faʻesea atoatoa!
Moscow sosisi21.95 g38.78 g11.86 g441.50 kcal (1848 kJ)Faʻesea atoatoa!
Laʻau fagota19.00 g17.00 g0.00 g229.00 kcal (958 kJ)Faʻesea atoatoa!
Laʻau faʻasaina12.00 g1.20 g0.00 g58.00 kcal (242 kJ)Faʻesea atoatoa!
Sapalai Canned Far Eastern Seaweed Salad1.00 g10.00 g7.00 g122.00 kcal (510 kJ)Faʻesea atoatoa!
Canned cod ate4.20 g65.70 g1.20 g613.00 kcal (2566 kJ)Faʻesea atoatoa!

Mea gaosi susu (e le faatagaina)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Faʻasalaina curd8.55 g24.92 g32.75 g385.41 kcal (1613 kJ)Faʻesea atoatoa!
Fale gaʻofale o le fale15.94 g19.80 g2.52 g215.40 kcal (901 kJ)Faʻesea atoatoa!
Oona kirimina i le fale2.97 g21.56 g3.93 g226.71 kcal (949 kJ)Faʻesea atoatoa!
Tasi le ulaula31.05 g21.88 g2.55 g337.20 kcal (1411 kJ)Faʻesea atoatoa!
Salu kulimi17.90 g20.10 g0.00 g260.00 kcal (1088 kJ)Faʻesea atoatoa!
Tisaga fale14.00 g9.00 g2.20 g158.00 kcal (661 kJ)Faʻesea atoatoa!
Mayonnaise2.70 g52.14 g6.62 g500.96 kcal (2097 kJ)Faʻesea atoatoa!

Fua, fualaau faisua (e le faatagaina)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Lulu1.62 g0.06 g4.87 g29.31 kcal (122 kJ)Faʻesea atoatoa!
Kukama1.13 g0.13 g4.17 g19.62 kcal (82 kJ)Faʻesea atoatoa!
Tomato1.06 g0.35 g4.96 g22.38 kcal (93 kJ)Faʻesea atoatoa!
Musika3.62 g1.93 g3.52 g44.14 kcal (184 kJ)Faʻesea atoatoa!
Paʻu paʻepaʻe2.97 g0.05 g5.76 g28.46 kcal (119 kJ)Faʻesea atoatoa!
Eggplant0.90 g0.21 g5.75 g25.92 kcal (108 kJ)Faʻesea atoatoa!
Pamekaisa1.07 g0.33 g13.47 g55.98 kcal (234 kJ)Faʻesea atoatoa!
Oranges0.81 g0.16 g8.73 g39.69 kcal (166 kJ)Faʻesea atoatoa!
Sour apple0.40 g0.40 g9.80 g42.00 kcal (175 kJ)Faʻesea atoatoa!
Vine1.10 g0.68 g17.10 g72.57 kcal (303 kJ)Faʻesea atoatoa!
GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Oona suamalie0.63 g0.11 g11.44 g48.04 kcal (201 kJ)Faʻesea atoatoa!
Apu Apple0.28 g0.04 g10.70 g44.63 kcal (186 kJ)Faʻesea atoatoa!
Apricot juice0.26 g0.03 g11.84 g45.90 kcal (192 kJ)Faʻesea atoatoa!
Fua o le vine0.60 g0.10 g7.64 g34.11 kcal (142 kJ)Faʻesea atoatoa!
Lemonade0.00 g0.00 g6.00 g32.00 kcal (133 kJ)Faʻesea atoatoa!
Teu6.22 g3.83 g8.33 g78.20 kcal (327 kJ)Faʻesea atoatoa!
Lauti malosi9.91 g6.32 g47.91 g250.85 kcal (1050 kJ)Faʻesea atoatoa!
Suavai malulu10.65 g8.43 g22.04 g186.91 kcal (782 kJ)Faʻesea atoatoa!

Meaʻai taliaina

O oloa o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona faʻaaogaina e seasea. Ma afai e mafai, vavaeese atoa mai au mea taumafa. Talu ai e faigata tele mo le manava ma le sili atu-faʻalavelave le pancreas. Pe a faʻaaogaina ia oloa, o mea leaga o le pancreas e tupu. O nei oloa e aofia ai:

Tuʻu, sooga (faʻatapulaʻa)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Uu ate19.75 g6.66 g1.04 g142.60 kcal (596 kJ)E fautuaina e faʻapipiʻi moa poʻo le kuka, e mafai ona e kuka se paʻu poʻo se pusa.
Pork ate18.99 g4.22 g3.38 g116.38 kcal (487 kJ)E fautuaina e faʻaoga e sili atu ile tasi i le 3-4 vaiaso. O le mea e sili ona taua o se taimi umi lava (2-3 itula).
Cod ate4.88 g61.39 g1.45 g590.56 kcal (2472 kJ)Taumafa 3-4 teaspoons o le ate o le ate ole sili atu i le tasi i le masina
Fomaʻi a le fomai12.76 g22.65 g1.60 g251.94 kcal (1054 kJ)O le tuufaatasiga e tatau ona aofia ai aano o manu (povi po o puaa) o le maualuga maualuga poʻo le 1 vasega. Aʻo leʻi 'ai, faʻapipiʻi le sausage mo le 5-10 minute, aveese le pusa puipui. Faʻaaoga i aso uma i le tele o le maualuga e oo i le 50 kalama.
GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Marmalade0.90 g0.94 g74.58 g304.77 kcal (1275 kJ)O ni nai vaega i le aso
Faauluulu e aunoa ma le faatumu3.20 g2.80 g81.00 g342.00 kcal (1431 kJ)Faaitiitia lo latou faaaogaina i le 100 kalama i le aso mo se tagata matua
Apricot jam0.00 g0.00 g62.00 g236.00 kcal (987 kJ)I le tele lava, e mafai ona e 'aina le tolu teaspoons o le jam i le aso.

Fua, fua (fua)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Pulu 60%0.50 g7.00 g1.20 g547.00 kcal (2289 kJ)I se tasi o auaunaga o falaoamata po o pasta e le tatau ona sili atu nai lo le tolu o le sipuniti
Olive olive0.00 g99.80 g0.00 g898.00 kcal (3759 kJ)E lelei le inu i se sipuni sipuni.
Suauu suauu0.00 g99.92 g0.00 g915.20 kcal (3831 kJ)Inu i le aofaiga o se sipuni sipuni 30 minute aʻo leʻi 'ai
Fuamoa fuamoa12.70 g10.63 g0.93 g148.05 kcal (619 kJ)E matua manaia lava le paʻu o le falaoa, e tatau ona faatapulaʻa le kulimi ona o le maualuga o mea oona. Le silia ma le 2-3 i le vaiaso
GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Sami masima1.00 g1.00 g1.00 g1.00 kcal (4 kJ)Faʻaopopo faʻaopopo le masima i meaai kuka
Onamamoni3.81 g2.00 g48.98 g248.75 kcal (1041 kJ)Faaaoga i se aofaiga itiiti lava. Afai oi ai se atugaluga - faʻaaoga
Vanillin0.17 g10.42 g22.07 g359.00 kcal (1502 kJ)Faaaoga i se aofaiga itiiti lava. Afai oi ai se atugaluga - faʻaaoga

Faamaonia ma Fautuaina Meaʻai

Ina ia faʻaitiitia le vailaau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o masini i luga o le pancreas, o se taumafataga faapitoa e faʻatulagaina. O sea ituaiga meaai e tatau ona taulai i le puipuia o le atinaʻeina o nisi faʻafitauli ma faʻamautuina le tulaga. E faʻavae i luga o le faʻaopoopoga o mea e maua i le protein e oʻo atu i le 130 g. O meaʻai o le tamaoaiga o loʻo faʻalauiloaina i totonu o le taumafataga. O nei oloa e aofia ai

Meat, iʻa ma moa (mafai)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Turkey20.67 g5.66 g1.79 g135.65 kcal (567 kJ)A aunoa ma le paʻu, i le ituaiga o nila, vaʻa aisa poʻo le paʻu
Poula21.36 g10.19 g1.35 g178.76 kcal (748 kJ)A aunoa ma le paʻu, i le ituaiga o nila, vaʻa aisa poʻo le paʻu
Tamai Mamoe18.00 g0.30 g6.50 g216.00 kcal (904 kJ)Faʻamaʻoloto mai fascia, tendons ma gaʻo, i le faia o pelula, vaʻa uila poʻo le afi
Lean Veal20.99 g2.49 g0.00 g108.17 kcal (452 ​​kJ) / td>Faʻamaʻoloto mai fascia, tendons ma gaʻo, i le faia o pelula, vaʻa uila poʻo le afi
Fillet perch15.95 g3.30 g0.00 g106.50 kcal (445 kJ)Toto, uʻu, afu, i le foliga o le malulu, tootuli
Sudak20.60 g1.01 g0.02 g94.95 kcal (397 kJ)Toto, uʻu, afu, i le foliga o le malulu, tootuli
Codfish16.93 g1.01 g0.54 g79.11 kcal (331 kJ)Toto, uʻu, afu, i le foliga o le malulu, tootuli
Uma masani18.02 g3.68 g0.07 g105.27 kcal (440 kJ)Toto, uʻu, afu, i le foliga o le malulu, tootuli

Fuga ma mea manogi (mafai)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Falaoa o le sana8.15 g1.73 g52.18 g245.16 kcal (1026 kJ)Ananafi
Kuki kuki9.01 g9.14 g66.40 g390.77 kcal (1635 kJ)'Ai mo le' aiga o le taeao
O taga e faigofie10.40 g1.30 g64.16 g313.67 kcal (1313 kJ)O taga e sili atu ona lelei le 'ai i se foliga vaivai. Mo lenei oloa e mafai ona faʻafefiloi i le vaivai vaivai poʻo le faʻamalosi
Suauu mama11.20 g1.40 g72.40 g331.00 kcal (1385 kJ)E tatau ona leai ni mea manogi ma ni vaitau
Laeli7.36 g0.59 g32.17 g154.14 kcal (645 kJ)Ole fua ole fua o soo se jeli i le taimi e tasi e le silia le 150 gr.
GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Oona soup2.45 g2.65 g19.37 g109.17 kcal (456 kJ)O le mea na maeʻa e tatau ona laugatasi, e aunoa ma ni paʻu.
Risi sua1.92 g2.04 g7.11 g51.60 kcal (215 kJ)Auaunaga nofofua: araisa - 40g, vai - 200g, broth meat - 300g., Kāreti - 10g, aniani - 7g.
Pelo o karite Pearl1.87 g1.30 g6.61 g49.25 kcal (206 kJ)Fafaga le meaʻai pe a mafanafana
Vailaʻau suamalie2.98 g2.45 g7.23 g46.73 kcal (195 kJ)Fafaga le meaʻai pe a mafanafana

Fua, fualaau faisua (mafai)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Zucchini0.82 g0.70 g5.99 g30.56 kcal (127 kJ)E mafai ona faʻafefiloi ma tunu ma kuka.
Palufela2.80 g0.43 g4.72 g33.99 kcal (142 kJ)E manaʻomia le suʻeina poʻo le kukaina
Kāreti41.62 g5.02 g12.06 g41.07 kcal (171 kJ)Laʻau gaosi e sili ona lelei e kukaina pe a le o le kuka.
Potato2.74 g1.35 g19.81 g85.57 kcal (358 kJ)Pipi i totonu o le ogaumu poʻo le kuka, e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi. E aoga i le lua itula ao leʻi faia se taumafataga e inu i se ipu vai o le pateta i aso taitasi - 100-200 ml i le tasi.
Lago apu6.96 g0.53 g24.07 g88.04 kcal (368 kJ)E tatau ona e filifili na o ituaiga eseese ma se lanu lanumeamata.

Mea gaosi susu (mafai)

GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Hard cheese 30%17.90 g13.50 g0.00 g224.00 kcal (937 kJ)O meaʻai laiti-gaʻo e aofia ai mea nei: manua, tofu (soya), chechil, ricotta, feta
Yogurt 0%3.86 g0.25 g8.33 g58.51 kcal (244 kJ)Sili atu ona lelei le faʻaaoga o yogurt fale
Miliki 1%2.40 g1.45 g4.70 g39.00 kcal (163 kJ)E mafai ona inu le susu i luma o le kuka
GaosigaPuipuia, (g)Fats, (g)Carbohydrates, (g)Calories, kilocaloriesManatua
Faʻau sua0.02 g0.01 g13.22 g50.40 kcal (210 kJ)Ua na o ni suavai fou ua gaosia
Karoti sua0.98 g0.11 g9.49 g40.42 kcal (169 kJ)O fualaau e tatau ona saoloto mai le suka ma isi mea le mama
Laʻau suamalie0.30 g0.20 g9.75 g41.00 kcal (171 kJ)E mafai ona e inuina le suavai fou, pe a maeʻa ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 1.
Kissel0.49 g0.17 g39.26 g152.82 kcal (639 kJ)E mafai ona e inu 200ml i le tele o taimi i le aso (3-4).
Karkade1.43 g1.26 g6.03 g37.92 kcal (158 kJ)Le silia ma le tasi i le lua taimi i le aso

Lisi o le laulau meaai 5

Lisi o Mea Fautuaina ma Lisi

O falaoa ma falaoa:

  • falaoa falaoa - 50 g i le aso.
  • O le a matua aoga lava le faʻaogaina o meaʻai.

  • mucous membranes mai le tele o pata (oat, araisa, semolina, palele beka, ma isi mea, sei vagana ai le suka) i luga o le suavai po o se sua o le fualaau suamalie vaivai
  • kulimi kulimi o aano o manu

Meaʻai ma iʻa:

  • meaʻai suamalie (povi, moa, toso, lapiti)
  • fascia saoloto
  • tulu ma gaʻo
  • i le faiga o nila
  • taʻavale aisa poʻo le manava
  • Laʻau e maualalo le gaʻo (pike perch, cod, carp common, perch, etc.) i foliga o le mu

Miliki, meaʻai susu ma ipu mai ia i latou:

  • susu i totonu o ipu
  • popo fou e leai ni acidic paste
  • vaʻa pamu

  • Fuamoa ua suamalie (e le silia le 1-2 fasi mea i le aso)
  • uila vaovao

Lisi ma le itu ipu mai fualaʻau:

  • fualaau faisua (paluga pateta, kāloti, zucchini, falanipelu)
  • vaʻa pamu

  • pata, faaopoopo i meaʻai saunia

Fua, vine, suamalie:

  • pata, faaopoopo i meaʻai saunia
  • apu tipi (vagana ai Antonovsky)
  • fufulu fualaau suamalie mamago
  • toli
  • toli
  • xylitol mousse
  • soripi

  • vai vaivai
  • vai
  • rosepost decoctions
  • taisies

Le lisi o oloa e le aofia ma ipu:

  • Fried food
  • Meaʻai ma iʻa
  • Musususu ma le malosi o teuteuga o fualaau faisua
  • Cabbage, radish, riki, suipipo, vafela, letusi, radish, rutabaga
  • Faʻamafa i meaʻai, meaai kuka, saisi
  • Pulu ma le falaoamata faatoa tao falaoamata ma mea teuteu
  • Kelati kulimi kulimi
  • Mea inu ava malosi
  • Meaʻai ma mea manogi

Faataʻitaʻiga o suʻega ma fua

O meaai filifilia lelei ua i ai se aoga aoga i le gasegase, o punavai lelei o vitamini ma minerale. O meaʻai ia.

Faataʻitaʻiga o menus mo pancreas

I le taimi nei, i le iloaina o oloa faatagaina, e mafai ona e fatuina se lisi mo aso uma. O nisi nei o filifiliga:

O le lisi autu "Taʻimau i le taumatau"

  1. Breakfast - susu sukalati,
  2. Taʻaloga - paluga masini,
  3. Taʻaloga - oatemeal sou, tea ma susu,
  4. Snack - kefir ma kuki keke,
  5. 'Aiga o le afiafi - faʻafefete i luga o le vai,
  6. O le taumafataga lona lua o le kissel.

O le lisi "E i ai ma e le iloa ni faafitauli i le pancreas"

  1. Breakfast - sulu mai le kisi sisi,
  2. Lua le taeao - susu susu susu,
  3. Taʻaloga - pele o karite tireti ma se fasi aano o manufasi po o le meatball, karuti puree,
  4. Afe o le aoauli - suauu pulu uila,
  5. Dinina - semolina,
  6. O le taumafataga lona lua o le suamasi.

Manatu "Fai atu le maʻi pancreatic - NO."

  1. Breakfast - oatmeal, lauti, polotini pamu vaovao,
  2. Lua 'aiga o le taeao - falala,
  3. Taʻaloga: 'ai o le oatmeal ma le uka, fusi iʻa ma kāloti,' apu tao tao (free free),
  4. Snack: kusi falaoamata, lauti,
  5. Taina o le afiafi: manufasi a le moa vavalaʻau, pudding carrot, fualaau fuamoa,
  6. I le po: kefir.

Pancreas tapuni ipu

Ua talitonu fomaʻi ma tagata fai meaʻai, ina ia tumau pea le soifua maloloina, e tatau ona lelei meaʻai, sei vagana ai taumafa ma meaʻai. Ae le iloa uma e tagata le kukaina o meaai suamalie mai meaai.

Lafumanu Faʻasusu Laitiiti

Mo le kuka, tatou te manaʻomia:

  • 3 falaoamata punetipi
  • 1 sipunato sipuni falaoamata
  • 1 ipu vai vevela
  • se pine o le masima

  1. Liligi le falaoamata i totonu o le apa
  2. Fufulu le susu i totonu o se ipu vai ma faʻagesegese lemu i le falaoamata
  3. Fai seʻia oʻo ina vele
  4. Aveese moli

Lago iʻa

  • 500-800 g fusi iʻa
  • masima, pepa, paprika
  • 1 sipunipuni meaʻai moa
  • 1 ipu vai vevela
  • 3 falaoamata punetipi
  • 1-1 / 2 ipu nonate susu
  • rosemary

  1. Tuu le fusi i totonu o se mea tao tao
  2. Taimi i le masima, pepa ma le rosemary
  3. Faafefiloi le susu i le vai ma le falaoamata
  4. Faʻaopopo le susu ma faʻafefiloi.
  5. Liligi le iʻa ma tao i totonu o le ogaumu mo le 30 minute i le 250º C

Faʻi Faʻi:

O le ae manaʻomia mea nei:

  • 1 ipu suka
  • 1 ipu susu susu
  • 3 fuamoa
  • 1 vanilla suka
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 3 aisa tipi
  • 1-1 / 2 ipu falaoa keke
  • 1 sipuniti o soda
  • se pine o le masima
  • taofi paʻu

  1. Faʻamuʻu fua
  2. Faaopopo le fatu vanilla, suka, sua o le lemon ma faʻi
  3. Faʻafefiloi lelei
  4. Faaopopo le falaoamata, masima, tao tao ma soda
  5. Liligi i totonu o le susu ma faʻafefiloi
  6. Tuu i totonu o se mea tao tao
  7. Pipi i totonu o le ogaumu i le vevela o le 250º i luma ole tao

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le mumu o le pancreas

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, O le meaʻai faʻapitoa e taua ile 5-6 taimi i le aso.

Latou te taofiofia mea taumafa o meaʻai gaʻo (falaoamata ma meaai suamalie). E mafai ona e 'ai meaai faʻamalosi-o iʻa (moa, moa) i totonu o le kuka poʻo le tusitusi. O le falaoa o le aso ananafi, fuālaʻau kuka po o paluga pateta (pateta, kāloti, zucini) e faatagaina. O ituaiga uma o pasta ma le gaʻo-iti kefir e faatagaina foi.

Tetee i le pancreas?

O foliga mai o le vaivai i le pancreas o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu i totonu. Tetele taunuuga mai:

  1. Aga masani leaga (ulaula, inu)
  2. Fafagaina
  3. Maʻi o le ate ma le biliary tract
  4. Aveina o vailaʻau (tetracycline antibiotics)
  5. Suiga o le tausaga

I le tulaga o le malosi ma le tiga, e tatau ai:

  • uta le pancreas (teena meaai mo se aso)
  • tuʻu le malulu i luga o le umbilical area
  • inu suavai alkaline (Borjomi)
  • leai-spa, papaverine, platifilin i foliga o injections

Afai e tiga le pancreas, o le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Afai e tiga le pancreas, e taua tele le aofia ai o vai i meaai (fualaau aina suamalie e aunoa ma le suka, tiiti e le faguina, teuteuga o fualaau aina ma fualaʻau).

O meaai e tatau ona kukaina le kuka poo le uila. E le gata i lea, e taua le faʻaaogaina o nei oloa:

  • Zucchini, carrot ma le paukena puree
  • Laʻau moa ma le fualaau suamalie Puddings
  • Laeli, tieli
  • Slimy soups
  • Kuki kata
  • Ananafi aua o le aso ananafi

O iʻa ma aano o manu e maualuga ile palatini. O le mea lea, e tatau ona e taumafaina le 160 kalama i le aso. O oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau masini - 350 gr. Aua le 'ai ao vevela pe malulu..

Meaʻai ina ua maeʻa le taotoga o le pani

A maeʻa le taotoga, e tatau ona lua aso.

Mai le aso lona tolu i le taumafataga e mafai ona aofia ai:

  • Toa e leai se tiso
  • Masusu susu
  • Laina falalaʻau ma falala (buckwheat cereal) (susu e tatau ona faʻavaivai)
  • Steam Protein Omelet
  • Laʻu sisi laʻititi gaʻo

O taumafataga o le taeao e tatau ona aofia ai tausamiga e lua ma se afa o le 4 itula. E tatau ona avea saufuga ma meaʻai. O iʻa ma aano o manu e fai mo le 'aiga o le afiafi. Mo le laauli o le aoauli e tatau ona e 'ai i le siʻi kuka.

Mea taumafa mo maa i totonu o le pancreas

O maʻa i le pancreas (o le pancreolithiasis) o se faafitauli ogaoga. Ma e le mafai ona e le amanaiaina. Talu ai ona o le pancreas e tele sona sao taua i le gaogao. O le tele o taimi, o maʻa e fausia i totonu o le papacreatic duct. O ia maa e laiti, e pei o le oneone. Afai e maua maa, vave ona aveese. Ma le isi, e taua tele le mulimuli i se meaʻai. O se meaai faʻapitoa e tatau ona aofia ai ipu fuālaʻau, iʻaʻai, pasta ma cereals. E taua tele le faatapulaaina o le faaaogaina o fuamoa ma gaʻo. O meaai e tatau ona fufulu.

O meaai masani e taua tele. E taua tele le aloese mai le fafagaina.

Avocado ma le pancreas

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, e aoga tele avocados. Avocados e mafai ona 'aina faʻatasi, filifili lona paluga ma se sipuni poʻo le sasaina i pateta masini ma se mea e gaosia ai le pata. E lelei tele i iʻa. Latou te faʻaaogaina o se meaʻai falaoa mo aano o manufasi.

Avocado ma le Beetroot Salad

  1. Uʻu lelei le beets (a itiiti ifo ma le lua itula)
  2. Tipi le beets
  3. Taʻu le avoka
  4. Tipi le avoka
  5. Faʻafefiloi ma vaitau ma le suauu olive

Avocados e leʻo faatagaina mo faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina. Apalaka e faʻaititia le cholesterol. O enzymes o loʻo iai i le pulupulu e foliga tutusa ma mea na gaosia e le manava ma le paʻu. Avocados e maualalo i le suka. E le gata i lea, o le fomaʻi e faʻasaina le toto maualuga.

Pancreatic Disease Schedule

Faʻatasi ma faamaʻi pipisi E tatau ona 'ai 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. O vaeluaga i le va o taumafataga e tatau ona tusa ma le fa itula.

  • O le taeao e tatau ona aofia ai faʻamaʻi vai
  • Taʻotoga - paluga pateta, pulupulu paʻepaʻe poʻo vai inu
  • Taumafa - suamalie suamalie po o fualaau faisua
  • Taumafa - sina siʻi gaʻo susu, kefir
  • 'Aiga o le afiafi - falalaʻau masusu
  • Lua taumafataga - kissel

Teuteuga, mea mai laau ma totogifuapauina mo pancreas

O mea masani ma faigofie ona avanoa mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻaalia i lalo. O nei laau aina e puipuia ma faʻaleagaina meatotino.

  • Birch laau
  • Celandine
  • St. John's wort
  • Elecampane
  • Burdock
  • Taleni
  • Chicory
  • Mint
  • Flax
  • Uma
  • Plantain
  • Wormwood
  • Fuga
  • agavaʻa

Ina ia faʻaleleia atili le tulaga masani o nei meaʻai, teuteu, totogifuapauina ma gaioiga ua saunia.

Faʻafeiloaʻi-flammatory decoction

  1. Ina ia saunia se gauga aoga, matou te ave i tutusa tutusa fualaau nei:
    • Elecampane - 1 tbsp.
    • Burdock (aʻa) - 1 tbsp. l
    • Laʻau - 1 tbsp. l
    • Chicory - 1 tbsp. l
  2. Kuki se sipuni o le aoina i se ipu vai mo le 15 minute.
  3. Faʻamalosia le 1 itula
  4. Lui ma ave 20 ml. aʻo leʻi 'aʻai

O le pulupa e iai ona aʻafiaga faʻaleagaina ma faʻamaʻi.

Cholagogue broth

  1. Matou te ave laau nei i tutusa tutusa
    • celandine
    • sulu
    • meaʻai
    • faʻatasi
    • laʻau aʻa
    • penisini
    • flax
    • fualaau o sana
    • St. John's wort
    • maualuga maualuga
    • immortelle
  2. Faaopopo le fa faʻamapu o le faʻafefiloi i le lita o le vai inu.
  3. Faʻaalu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai 1/3 ipu
  4. E valu vaiaso le vasega. Ona malolo ai lea o se vaiaso. Ma toe fai foi le kosi. O le uʻamea e iai le anti-inflammatory, analgesic, choleretic, antispasmodic action

Tuua Lau Faamatalaga