Faʻau pine mo le maʻisuka ituaiga 2

O le lisi o oloa e tatau ona galo i le maʻisuka, e manino ma mafai ona malamalama. Ae ui i lea, o nisi vaega o le taumafataga o loo tausia pea fesili. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe mafai ona ou 'ai fatu mo le maʻisuka ituaiga 2? O fea oi latou o le a mautinoa e le afaina ai se tagata o iai lenei maʻi? Faitau atili e uiga i meatotino o nati ma a latou matafaioi i le taumafa o le maʻisuka - oa tatou mea.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

E ai pe leai foi?

Nisi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ma e tatau ona aofia i le lisi o aso taʻitasi, e ui lava i le pasene maualuga o le gaʻo o loʻo iai i totonu, faʻapea ai ma le maualuga o kalori. O le mea autu o le pulea lea o le aofaʻi o 'aʻai o loʻo' aina, lea e faʻaaogaina, toetoe lava o mea uma e maua i luga o le laulau o se maʻi maʻi suka i se auala faigata. I le atiaeina o se lagona o le fua, e le mafai ona e popole i le faateleina o le suka o le toto pe a uma le taumafataga.

O aoga o le 'ai o fatu:

  • maualalo i totonu o gaʻo (glycemic index - about 20),
  • e mafai ona avea ma se isi mea i oloa e afaina ai le maʻi,
  • aʻafia ai le aʻafia o le tino o le kulukose,
  • maua ni meatotino antioxidants ma saofagā i le faʻaumatia o toxins.

Afai o le maʻisuka e le o faʻatasi ma le oona, e tatau i se tagata ona faʻaleleia le faʻailoaina o se aofaʻiga o nati i lana meaʻai, talu ai o loʻo aofia ai le tele o mea aoga, e pei o:

  • fiber
  • polotini
  • omega-3 aano o gaʻo susu,
  • calcium
  • Vitamin D
  • zinc.

Faʻatasi ai ma se "suka" faʻamaʻi o soʻo se ituaiga, o lenei oloa o le a avea ma se mea lelei poʻo se faʻaopoopoga i le meaʻai autu.

Tele aoga

O le a le ituaiga o nuts e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2? I mataupu faavae, soo se. Ae talu ai o tagata taʻitasi o loʻo i ai le gaioiga o le filifilia ma le 'aiina o mea taumafa e maua ai le tele o aogā ma laʻititi le lamatiaga mo se paleni faʻapitoa i le tino, i totonu o faʻamau e talafeagai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i mea nei:

  • fulino
  • arasi
  • almondi
  • Pasila
  • peanesi
  • palatini.

O igoa nei o oloa e tatau ona sili atu, ma maua le ituaiga lona lua o faamai, ona e le gata ina saogalemu, ae fesoasoani foi e faatumauina le maualuga o le suka o le toto. O nei ituaiga o nati e tatau ona gauai faapitoa i ai.

I le fua faatatau, o lenei nutimalie e tatau ona muamua muamua, talu ai e masani ona faʻaaogaina e le gata i le kuka, ae faʻapea foi i vailaʻau. O lona tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o fua uma ma vaega o le laau lava ia e aoga.

Walnuts, sili atu, o latou fatu, e mauʻoa i le zinc, manganese ma le alpha-linoleic acid. O nei vailaʻau o loʻo i ai se vaega autu i le faʻaleleia o le maʻisuka, ma faia e pei ona taua i lalo:

  • faʻamaonia le malosi o le manava ma maua se aoga aoga ile metabolism,
  • saofaga i le faʻaititia o maualuga o le kulukose o le toto ma lona faʻamalamalamaina e masini,
  • faʻagesegese le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka o totoga o le tino ma le atherosclerosis, lea e agai i luma i le maʻisuka i pito pito i lalo,
  • faʻalauteleina le toe faʻaleleia o gaioiga pe a uma faʻamaʻi

O le falemaʻi faʻamalositino e faʻaaogaina ai fatu, vali paʻu, ma laʻau laau. O nei vaega uma o le laau e faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau, o suauʻu, mea laiti ma teuteuga. O le fesoasoani lenei e fesoasoani vave e faʻamalolo ai manuʻa eseese, ma togafitia ai le stomatitis ma faʻaumatia ai le galo i luga o vae, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka.

Tincture, e pei o se teuteu, ei ai mea faʻapitoa ma mea e le faʻaleagaina. E matua faigofie lava ona saunia: 1 sipunamu o laʻau mamago ua sasaa i se ipu vai inu, faʻatagaina mo le 30 minute, ona faʻamamaina lea ma faʻamafanafana. E tatau ona e inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso, 50 mililiters ao lei faia se taumafataga.

O le tuufaatasiga o nei nai laʻau taiga, lea e le masani ai ma manaia, e tutusa lelei: e faaopoopo atu i le potassium, calcium ma magnesium, e aofia ai foi ia B ma D vitamini, o le acoriso acid, iodine ma le phosphorus. I le faʻaopoopoga, o le oloa o loʻo i ai se meatotino e le faʻamalosia ma fesoasoani i tagata gasegase e feagai ma microangiopathy ma faʻaaliga o le maʻisuka vae.

E taua tele o kernels arasi e mauʻoa i gaʻo maloloina ma e le o iai le cholesterol, ma avea ai ma se tasi o meaʻai sili ona taua i le lisi o le maʻisuka. Fua e fesoasoani i le maualalo o le toto ma faʻamaonia le mamafa.

Ina ia faʻamaonia le metabolism ma faʻafaigofie le ala o le faʻamaʻi, ua lava le 'ai e oo i le 25 kalama o pine pine i le aso.

E ese lava le eseesega mai le paʻu, ae pei o le arasi, e le o iai le cholesterol. O fualaau elemene e maua ai le tino ma le fiber ma le polotini, e fesoasoani e faʻasalaina le galuega o le manava ma fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i le toto o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O elemene ei ai le aoga aoga i luga o le gaioiga o le pancreas ma le manava (faʻaaogaina o le paleni o le acid-base i le masani), faapea foi ma le elasticity o toto toto.

O le maʻisuka e mafai ona gafatia ona 'ai e tusa ma le 10 almond kernels i le aso, ma e tatau ona na o ni almonds suamalie.

Pasila

O le kulimi sili lea ona lelei, aua o loʻo i ai tapulaa i lona faʻaaogaina - e tusa o le 1-2 'aʻai ile aso. Ae e oʻo lava i se numera tele oi latou e mafai vave ona faia mo le leai o le seleni, magnesium ma fulukalama i le tino o le tagata ma fesoasoani ai vaʻa amata amata ona faʻaleleia lelei le kulūkose.

O le siama i le tuufaatasiga o Brazil nut e le gata ina fesoasoani e aveese ai toxins ma isi mea e afaina ai, ae puipuia ai foi lo latou faaputuputu i le tino.

O le matauina o le metotia ma le faʻapipiʻiina o lenei oloa ma palatini (fautuaina), e mafai ona e faʻafetaui le maualuga o le suka suka. E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai fualaau falai.

O lona eseesega taua o le auai lea i le aiga legume, lea e le afaina ai ona aoga aoga ma le tuufaatasiga. Peanuts o se faleteuoloa o puipuiga, gaʻo ma antioxidants. Lē mamafatu ma le non-grilled kernels "galuega" e pei ona taua i lalo:

  • faasaoloto le tino mai toxins ma toxins,
  • fesoasoani e faʻaititia le toto toto ma fufulu puipui o vaʻa toto,
  • fesoasoani i le faʻamalosia o le tino fatu ma fesoasoani e faʻaitiitia le toto.

O le faʻapitoa o le faʻaaogāina o le amino e maua ai le pinati o se punavai o palatini e sili atu nai lo manu i a latou penefiti. O lenei mea e maua ai le maʻisuka le avanoa e faʻamautinoa ai le faʻasaina o le palatini, aveese le cholesterol mai le tino ma puipuia le faaleagaina o le maʻisuka.

O le maualuga o le suka ma le tele o gaʻo fualaʻau e faia ai lenei ituaiga o nati e manaʻomia mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i ituaiga faʻamaʻi 2. E leai ni tapulaa faʻamapulaʻa i luga o le aofaʻi o palatini. E mafai ona 'ai faʻatasi ma falai.

O aʻafiaga e aʻafia ai le gaioiga o le fatu cardiovascular and digestive system, faʻapea foi ma gaʻo ma le ate. Endocrinologists i le autasi latou te fautuaina le oloa e avea o se auala e faatelevaveina ai le toe faaleleia o faagasologa ma toe faaleleia ai galuega puipui a le tino.

O le nusipepa o le maʻisuka ituaiga 2 o se meaʻai taua tele i le taumafa autu a le tagata maʻi. Latou te aofia ai faʻamalosi, minerale, vitamini ma elemene e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o oso oso faafuasei. O le mea autu o le tausisi i le masani o le 'aiina o lenei meaʻai, talu ai o fatu o se oloa maualuga tele-kalori.

E mafai ona aʻafia le suka i le maʻisuka ituaiga 2: siama maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai e iloa e se tasi o loʻo ia maua le maʻisuka, e le mafai ona taʻua lenei mea o se faʻasalaga ola. E tele tagata e ola lelei ma galulue ma se faʻafitauli tutusa. O le mealilo i se olaga atoa o le faʻaauau pea lea o lau lisi o aso uma.

O loʻo i ai nisi meaʻai e sili ona lelei e le gata ina faʻamapulaʻa, ae faʻamaʻeese atoa mai au mea taumafa. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi e sili atu le lelei e tuʻuina atu i ai le mea sili i le mea muamua. Sei o tatou filifili, pe a le o mea uma e maua ai, o le a le mea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka.

Afai ei ai nisi mea taumafa o mea uma e matua faigofie lava ma manino, ona i ai lea o oloa e siitia ai le tele o fesili faaopoopo. O nei meaai e aofia ai nusipepa. O le mea e ofo ai, e ui lava i le maualuga o latou gaʻo, e mafai ona faʻamaʻoina nati e le maʻisuka ma toetoe lava a leai ni tapulaa. I se isi itu, e masani lava o nati ia e fautuaina e fomaʻi le tele o mea e afaina ai mai le meaʻai.

O le a le namu e matua taua?

I le avea ai o se vaega o lenei meaalofa o le natura, e tele mea e fesoasoani i le tino e sili atu ona taulimaina le sili atu o le kulukose i le toto i le maʻisuka, e mafai ona maitauina:

  • fiber
  • omega-z fesoasoani
  • calcium
  • vitamin D.

O i latou uma e fiafia i ai e fiafia e iloa o fua e mafai ona faʻaaogaina e pei o ni ipu eseese pe faʻaaoga mo se meaʻai. Mo lenei mafuaʻaga, o nati o se mea taua tele mo le maʻisuka.

Le aʻafiaga o paʻu i luga o le tino o le tagata

O lauiloa pito sili ona lauiloa i totonu o tatou latitudes ua aloaia o ni lanu. E naʻo le 7 nucleoli e lava e maua ai le 2 g fiber o le lelei sili ona maualuga ma le 2.6 g o le alpha linolenic acid.

O nei mea e fesoasoani i le lelei o le gataiina ma fesoasoani i le tino e toe maua mai maʻi ua mavae, lea e taua mo le maʻisuka.

O se taunuuga o le aofia ai o fatu i luga o le lisi, o le siosiomaga faʻamaʻi i totonu o le manava e toe foʻi i le masani. E taua tele latou te faʻasalalau lenei faiga i itu uma e lua (faʻatele pe faʻaitiitia le eletise). O Walnuts ei ai foi se aafiaga lelei i na tagata maʻisuka o loʻo mafatia i le atherosclerosis.

Nisi e mafai ona maualalo ai le toto suka ona o le maualuga o le manganese ma le zinc. Afai e masani ona e faʻaaogaina lenei oloa, ona mafai lea ona puipuia le gaʻo o le ate.

O le faʻaaogaina masani o le 7 alalaupapa tele, o le a le mafai ona faʻaumatia le anemia ona o le i ai o le zinc, cobalt, uʻamea ma le kopa i fua.

E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i vaʻa ia lelei lelei ma e mafai ai. O lenei gafatia e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Latou te mauʻoa foi i le alpha linolenic acid ma antioxidants.

O le suauu paʻu o se mea taua tele, aua e tele naua:

  • vitamini
  • minerale
  • tannins
  • o suauu taua
  • iodine.

O lea ituaiga oloa ua na o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faamalologa atoa o le tino, e itiiti lava mo le maʻisuka.

Tisuka Peini

Peanuts, lea e mafai foi ona taua o le pinati, e le aoga tele. O lenei oloa, e aʻafia ai le aiga legume, e amanaʻia o se'oa moni, e maua i le potassium, phosphorus, sodium, zinc, iron ma vitamini A, B, E. O nei minerale ma vitamini e mafai ai ona faʻafouina le tino o le tagata.

Lelei mo faailoga uma e manatu i le isumu mai le Atenitina. O ia fualaau aina ei ai a latou lava uiga iloga, lea e mafai ai ona e iloa i latou i le tele o isi ituaiga.

Peanuts e tele le palatini ma antioxidants. E aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O lenei mea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto o le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma le tupu aʻe o ana siama namu.

O le fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka o le a le silia ma le 300 g i le aso.

Amene mo le maʻisuka

E pei ona e iloa, o almonds e ono vevela pe suamalie. E le tatau ona 'aina le paluʻai e aunoa ma le faʻaumatia muamua o mea leaga (e aofia ai le hydrocyanic acid, lea e sili ona matautia mo le soifua maloloina).

O amone e mafai ona taʻua o se tagata lauiloa i isi fualaau e tusa ai ma lona masini calcium. E aofia ai foʻi le tele o mea aoga mo le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, magnesium, phosphorus, zinc, iron ma vitamini.

Afai e maualuga le suka o le toto i se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, i le taimi lea o le faʻaaogaina o almonds suamalie ua faʻaalia. O le kulupu o le a fesoasoani foi e feagai ma le maualuga pe maualalo o le manava o le manava.

Le fua faatatau masani o almond, o le a manuia ai le tino - 10 vaega.

Pine pine

O nei ituaiga o fatu o le a maua ai le tino o se tagata maʻi:

O fualaau o le kederi Cedar e aoga tele mo tamaiti ma fafine maʻitaga mo le mafuaʻaga e aofia ai le tele o mea e fesoasoani e atiaʻe ai le puipuiga. E leai se taua o le faʻaaogaina o pine pine i le taimi o le faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O nei tamai fatu e leai se cholesterol, ae ua lava le protein. O le mea lea, faʻatasi ai ma se faamai o le maʻisuka, o le a lelei le faʻaaoga o pine pine. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻasalalau le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia galuega ole ate. I soʻo se tulaga, e fautuaina e faʻamalamalama pe mafai ona 'ai fatu ma pancreatitis, pe a iai ni faafitauli i le pancreas.

Ole numera o kusi e tatau ona faʻaumatia i aso taitasi e 25 g, lea e tutusa ma le 100 nucleoli o lenei oloa.

Pine Faʻatoʻa Glycemic Index

O le faʻamatalaga faʻapitoa e faʻaalia ai le aafiaga o se oloa pe a uma ona faʻaaoga i le kulukose toto. O lona uiga, o le fua o le vaevaeina o meaʻai gaʻo. O le pito i lalo o lenei faailoilo, o le saogalemu lea o meaai mo le tagata maʻi.

I le faagasologa o sauniuniga, e mafai ona siitia le gi, ae le o se mea faitino. Na o le tasi lava le esega o kāloti, o loʻo i ai se faʻamaumauga fou o le 35 iunite, ma i totonu o le 85 iunite.

E faasāina le suka i le maʻisuka, e oʻo mai i fualaau aina e iai sina meaʻai. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua leiloa le fiber, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto.

O le faasinoupu ua vaevaeina i ni fua se tolu:

  • mai le 0 i le 50 PIECES - maualalo, o ia oloa o mea autu ia i togafitiga o meaʻai,
  • mai le 50 i le 69 iunite - faʻalapotopotoga, e faʻatagaina le tele o taimi i le vaiaso,
  • mai le 70 iunite ma luga - o ia meaʻai e faʻasaina, aua e ono mafua ai le malosi o le toto suka.

Pe a filifilia meaʻai, e tatau foi ona totogi i le latou kalori, talu ai o meaai maualuga-kalori e tau atu i le oona ma le fausia o pusa cholesterol.

O fualaau aina e maualalo le fua, ae i le taimi lava lea e maualuga tele-kalori, e tusa lava po o le a le ituaiga o suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faatagaina laʻau nei:

O kulimi ma pine paina mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona aoga mo le tino, faʻapipiʻiina i mea amino, vitamini ma minerale.

O lea, o pine pine ua i ai se GI e na o le 15 iunite, o le aoga taua mo le 100 kalama o le oloa o le a 637 kcal.

O aoga o pine pine

O pine faʻamau ma le maʻisuka ituaiga 2 e taua i le soifua maloloina o le maʻi. O i latou o le afa e aofia ai le polotini, lea e sili atu ona uuina e le tino nai lo le porotini e maua mai i aano o moa.

O nei fatu e aofia ai le 19 amino acids, o le tele o vitamini ma minerale. O ia mea uma e faʻamoemoe lelei i le galuega a le tino. O le 'ai o pine pine o le sili lea ile afa itula ao le i faia le taumafataga. E mafai ona faʻamalamalama manino lenei mea - o lenei oloa e faʻateleina ai le gaosiga o le horleone cholecystokinin, lea e auina atu ai manaʻoga i le faiʻai e uiga i le nofo filemu o le tino. E fesuiaʻi ai le aʻafiaga o le saturation i ni vaega laiti o meaai.

E sili atu ona lelei le 'aina o kuki ao leʻi oʻo i le taeao, talu ai o lenei meaai e maualuga i kalori. Ma o le gaioiga faaletino a se tagata e pau i le afa muamua o le aso. E le talafeagai le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o nati ma meaʻai protein (aano o manufasi, iʻa) ina ia aloese ai mai le faʻafefe o le puipuiga.

O pusa namu e aofia ai mea aoga aoga:

  1. 19 amino acids
  2. Vitamin A
  3. Vitamin E
  4. uʻamea
  5. calcium
  6. molybdenum
  7. Manganese
  8. palu
  9. lecithin
  10. fumela

E maitauina o pine paʻu i le maʻisuka e aʻafia pe tusa ma le 100%. O lo latou faʻaaogaina i aso uma i le faʻaleleiina e mafai ona faʻamamaina ai le tino ma le tele o vitamini ma minerale.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o lenei oloa i luga o le lisi, o loʻo maua e le tagata maʻi mea nei mo le tino:

  • o le faagasologa o le totoina o le alualu i luma
  • faʻapupula le gaioiga vaaia
  • puipuiga o le atherosclerosis, o se soa masani o le tele o gasegase ma se "maʻi suamalie",
  • toe faʻafouina o mea ua faaleagaina, ua faʻavaveina, ma o se tasi lea o faafitauli masani o le maʻisuka,
  • fetuunai le faiga o le endocrine,
  • faʻalauteleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi o eseʻese eseese, i le telefoni feaveaʻi,
  • o laau arasi e fesoasoani e aveese maa fatu,
  • e pei o le puipuia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O fualaau aina mo le maʻisuka e mafai ona faʻaoga uma i le mama ma saunia ni vailaʻau faʻamalosi eseese.

E tatau ona e iloa o le taua o mea taumafa e naʻo fatu e leʻi faʻamaonia.

Vaʻaia togafitiga

Faʻaauau pine faʻamau mo le maʻisuka na o vodka poo le ava malosi. Afai e te filifili e togafitia i le siaki, e tatau ona e faʻamaonia le endocrinologist e uiga i lenei mea ma siaki pea lou toto toto.

E tatau ona manatuaina o le ava malosi e mafai ona mafua ai ona tuai le glycemia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona ave i luga o le manava atoa pe o 'ai. Cedar tincture o se vailaau faamaloloina, ae le o se mea inu i aso uma.

O meaola e saunia mai na o mea lelei. Ae faʻapefea ona filifili? O le tali e faigofie lava - o le atigi eleelea enaena enaena i lanu, o isi lanu e mafai ona faʻaalia se umi o le teuina o le oloa. Aʻo le i sauniuni soʻo se meaʻai, e tatau ona fufuluina ia fatu o pine pine i le vai inu ina ia aveesea ai se manogi manaia.

Ua saunia le masini e pei ona taua i lalo:

  1. Fuʻu 300 gm o ni fatu ma sasaa i luga o le vai inu, faʻafefe le vai,
  2. tuu le oloa i totonu o se pusa tioata,
  3. sasaa ni fatu 500 ml o vodka poʻo le ava malosi,
  4. faʻamalosi i se nofoaga mafana mo aso e sefulu.

O lenei siaki o le a faateleina ai le puipuiga i le maʻisuka ma faamama le toto. Ave se vine arasi i taimi o taumafataga, afa afa sipuni, faatolu i le aso.

O le togafitiga o le a oʻo i le tolusefulu aso.

Lisi ma pine pine

O lenei suauu i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina o se oloa tutoʻatasi, pe mafai ona e kukaina le tele o fuamoa ma saula. Lalo o le a faʻamatalaina le sili ona lauiloa ma vave le kukaina o ipu.

O le saladi bean ma le 'au e faʻamafanafana ma malulu. O le a lelei tele le 'aiga o le taeao mo le tagata maʻi ma o le a maua ai se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi. E mafai foi ona faʻaaoga i totonu o se meli.

O fualaau salalau uma e maualalo le GI, o lea latou te le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Laei e faia mai le suauu olive. O lona tofo e mafai ona faaopoopoina i laau aina ma fualaʻau, talu ai ona sausau atu pea ia i latou suauu mo le sefululua itula i se nofoaga pogisa. Mo le tincture o le suauu, o ia ituaiga mea e masani ona faʻaaoga - kaluka, pepa chili, thyme.

Ina ia faia le salatini bean, o le ae manaʻomia mea nei:

  • pulu mumu mumu - 200 kalama,
  • 2 sipuni kuni kisi
  • vineta wine - 2 sipuni,
  • coriander fatu - 1 sipuni,
  • lua cloves o le kalama
  • tasi leisi
  • se faaputuga otaota
  • olive suauu mo le falaiina,
  • masima, eleele lanu uliuli - ia tofo,
  • rimoni e teuteu le ipu.

Umu aniani seia kuka, faaopoopo ni pipi tao, masima ma pepa, simmer mo ni nai minute i lalo o le tapuni. Ina ua uma ona sasaa pine pine, o fatu coriander ma garlic na pasi atu i le lomitusi. Liligi i totonu o le vinika. Fuga mo le tolu minute, faʻaosoosoina pea.

Tuu le salati i totonu o se pesini, fufulu i fasi pasili ma rimoni. O lenei salatusi e atoatoa lelei le lisi o aso malolo mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona filifili le saʻo lelei o pine pine.

Pine pine

O nei aʻa o le a aoga mo le maʻisuka. E sili ona aoga mo tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata matutua. O le tuufaatasiga o nati e aofia ai mea amino, tocopherol, vitamini B, lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le glucose ma faʻaleleia ai metabolic processes.

Walnuts

O lenei ituaiga o kulimi o le a sili ona aoga mo le maʻisuka. O mea uma e uiga io latou meatotino - latou mafai ona saturate lelei, aveesea le mamafa. E le gata i lea, o lo latou faʻaitiitia e faʻaititia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i fafine.

O aoga aoga o walnuts o loʻo taoto i le mea moni e iai le alpha lipoic acid, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le mumū e fesootaʻi ma le maʻisuka. Ma o gasegase gaʻo susu e mafai ona faʻateleina le maualuga o le "cholesterol" i le maʻisuka. O le mea autu e manatua o le tausisia o le fua. E le mafai ona e 'ai e sili atu i le fitu fasi pepa palapala i le aso.

O alimoni e lelei foi mo le maʻisuka, aua e mafai ona latou puipuia ai suauu. Ae e tatau ona faʻaumatia i meaʻai e tamaoaiga i mea inu. E le gata i lea, o lenei ituaiga o kulimi e aofia ai le tele o meaʻai, e aofia ai le vitamini E. E faʻafetai i lenei fatuga, toe foi mai le metabolism i le masani, ma le toe faʻaleleia o sela ma masini i le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻaleleia. E le gata i lea, o almonds e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻi cardiovascular i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, e fesoasoani i le pulea o le kulukose. Ae e maualuga le 23 vaega e mafai.

I le auala, o almonds e mafai foi ona faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻavasega le maualuga o le suka o le toto. E le gata i lea, o le kulimi e mafai ai e oe ona faateleina le maualuga o le magnesium, lea o le a faʻamalosia ai ponaivi, faʻaleleia le mamafa ma faʻamaonia ai le fatu.

E na o le 25 cashews i le aso - ma o le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻisuka o le a sili atu ona lelei. O le mea o le aʻafiaga o kulupu e aoga tele i tulaga o le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, ma, o lona uiga, o le aʻafiaga o pathologies cardiovascular.

O fafine e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, e tatau ona 'ai le pipi, aua o nei fatu e tele mea aoga. O loʻo aofia ai le palatini ma le fiber, faafetai lea e mafai ai ona e faʻaititia le mamafa, faʻaitiitia le lamatiaga ole maʻi fatu. Ma pe a 'ai nei fua, o le a le faateleina le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto. Aua le sili atu i le 28 fasi vaega i le aso ina ia le afaina ai oe lava ia.

Pecans

E mafai ona sili atu le aoga o lenei pusi. E mafai ai e oe ona faʻaititia le cholesterol "leaga", ma gamma-tocopherol i le tuufaatasiga o pekene e mafai ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka aua e puipuia ai le suiga o le pH i le mata. Ina ia i ai se aafiaga lelei, taumafa e tusa ma le 10 nati i le aso.

O aoga o nati

Nisi o se vaega maualuga o kalori o oloa. E aofia ai omega-3 tele, ae le mafua ai se faateleina tele o le mamafa. E avea foi ma puna o polotini, fiber, calcium. E aoga mo le hyperglycemia, talu ai o le maualuga o meaʻai gaʻo i totonu ia i latou e laʻititi.

O meaʻai e faʻamalosia ai le pancreas ma faʻaleleia le gaosiga masani o le inisalini, o lea e aoga ai mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona avea ma se faʻaopoopoga aoga i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1, pe a manaʻomia se tapulaa faasaina o meaʻai gaʻo.

O ituaiga masani mo le maʻisuka, peanati, almonds, pine pine, hazelnuts, walnuts ma Pasila o nuts e sili ona taua. O le vailaʻau faʻatasi ma mea totino o ia mea taitasi e tulaga ese.

Pancakes mo le maʻisuka: faʻailoga meaʻai

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaaina i latou lava i le tele o meaʻai. Pe o le mea lenei e gata ai pancakes? A maeʻa, o meaʻai gaʻo-o loʻo iai mea matautia mo le maʻisuka. O a pancakes e mafai ona 'aina e tagata gasegase ma pe faapefea ona kuka saʻo? O le a tatou faʻasese i le tusiga.

  • Aisea e le mafai ai ona e 'ai e le aunoa le panikeke
  • O a pancakes e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka o ituaiga uma
  • Vaega o le faʻaoga. O oloa e mafai ona faʻaaogaina
  • E faʻapefea ona fai pancakes mo maʻi suka: recipes
  • O a mea e mafai ona saunia
  • O le a le mea e taumafa ai le panikeke

Aisea e le mafai ai ona e 'ai e le aunoa le panikeke

I le avea ai o se vaega o le suʻega o pancakes e tusa ai ma se fua masani masani, o loʻo i ai faʻasaina oloa:

  • Milu ma se gaʻo maualuga.
  • Paluga o le saito, aua o lenei elemene ei ai sona faasinomaga maualuga (e tusa ma le 69).
  • Faatumuina o panikeke mai fua suamalie. A oʻo i lalo o le togafitiga o le vevela, o le a sili atu ona lamatia mea e maua ai le maʻi.
  • Tuauu masani. E mafai ona faʻaaogaina le maʻisuka e na o mea suamalie.

O keke pancakes mai le faleoloa o loʻo i ai mea faʻapipiʻi vailaʻau ma mea e faʻaleleia ai meaʻai e faʻalautele ai le ola. O sea oloa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e matua faasaina.

O a pancakes e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka o ituaiga uma

O le kuka mo le maʻisuka ua saunia e tusa ai ma fuaitau faapitoa. O maʻi e tatau ona aʻoaʻoina ni nai tulafono:

  • O keke pancakes ua saunia mai le falaoamata o le wholemeal - taotawheat, oatmeal or rye,
  • nai lo le pata, e sili atu le faʻaaogaina o se mea e maualalo le maualalo-gaʻo,
  • faaopoopo le suka e suitulaga i le paluga,
  • o le faʻatumuga e tatau ona faia mai meaʻai talafeagai.

E le tatau i le maʻisuka ona aafia i le taoina. E tatau ona fetuunai le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina, faʻapea foʻi ma manatua e faitau calories.

Vaega o le faʻaoga. O oloa e mafai ona faʻaaogaina

E tatau ona aofia ai meaai o meaai nei:

  • falaoamata - oatmeal, buckwheat poo le rai,
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • tasi fuamoa
  • fuālaʻau manogi
  • margarine i se aofaiga laitiiti,
  • mea suamalie,
  • vai
  • lentils
  • fufuluina o fualaʻau
  • aano o manu
  • nati - almonds, hazelnuts, peanesi, pine pine, Pasila ma pala,
  • fua ma fualaau aina.

O le fufuluina o fualaʻau e sili ona saunia mai le kukaina o le kapeti ma aniani ma le isalaʻelu.

O le aano o manu e saunia mai le meaʻai papaʻe. E mafai ona e faʻaoga le pipi niniʻu.

O fualaau aina e tipi i se vaega itiiti ma tuʻufaʻatasia ma sina sisi kulimi, fua ma fua.

Afai tatou te talanoa e uiga i fua, o le a faatagaina e gasegase e 'ai fualaʻau lanu meamata, pea, oranges, strawberries. E sili atu le filifilia o fualaau suamalie e afaina ai le suka i le tuufaatasiga o le tao.

E mafai ona e faʻapipiʻi pancakes i le yogurt masani e leai ni gaʻo e aunoa ma se mea faʻapipiʻi.

Faʻafei pani pancakes. E le tatau ona sili atu i le tasi le falaoa le tasi.

E faʻapefea ona fai pancakes mo maʻi suka: recipes

Pancakes Of Their Oatmeal

O le suʻega e aofia ai le 120 kalama o le oatmeal, tasi le moa moa, o se ipu susu o susu, o se fasi masima, 0.5 tsp. taofi paʻu.

Muamua sasaina le fuamoa i le suamalie ma masima. Aumai malie le falaoamata i mea o loʻo i totonu. Fai seʻia oʻo ina sulu. Sūsū le susu ma taofi le paʻu ma paʻu i se mea faʻapipiʻi. Lubini le paluga vevela ma le suauu manogi ma alu i le tao.

Punipa o la latou falaoa

O le a matou saunia se tasi ipu malamalama o le falaoa falaoa, 70 kalama o le siʻisiʻi gaʻo susu, 300 ml o le vai, se fuamoa, 2 tbsp. l moa fualaʻau, 0.5 tsp. soda ma masima, tasi taga o stevia.

O le a matou auina atu le stevia i le sufuluina o le vai ma faamaalili. Faʻaopopo le laumei ma le fuamoa i mea e manava. Faʻafefiloi lelei. Salu le falaoamata i se isi ipu, faʻaopopo le masima ma le fuamoa i le kusi falaoamata. Faʻafefiloi mea uma seia oʻo ina sulu. Faʻasaina le paluga ma le pata, soda ma le faʻafefiloi.

E sili atu ona lelei le taoina o pancakes i totonu o se pusa tiola. I le avea ai ma se faʻatumuga, e fautuaina e faʻaaoga laʻau kuka.

Rye pancakes tofo suamalie, e ui lava e le faaopoopo le suka i le paluga. Nai lo le kapisi, ua faʻatagaina ona faʻaaogaina vine i le fou poʻo le faʻamaisa. O fualaau lanu uliuli, honeysuckle, blueberries, lingonberries.

O le a matou saunia ni ipu vai se tolu, se ipu susu, se fuamoa, 0.5 tsp. turmeric, se ipu o lentils ma se pine o le masima.

Tasi lentils i se mea e fai ai le kofe. Matou te tuʻuina atu le manogi ma le vai i le falaoamata ua maua. Kuli ma alu mo le afa itula e faʻasolo. Ona faaopoopo lea o le susu ma fuamoa, sasaina i le masima.

Maea meaʻai pani ma saunia meaʻai. O loʻo afifiina ni afifi afifi poʻo ni teutusi. Auauna atu i le kulimi kulimi e maualalo le manogi poo le yogurt.

Punipa o la latou falaoamata tao

Saunia 1 le ipu falalaʻau, faʻafeu i se mea e fai ai le kofe, 0.5 ipu vai, soda i luga o le pito o se sipuni, sina vineka, 2 tbsp. l fuālaʻau manogi.

Matou te auina atu le vai, suamalie, tineia i le vineta, ma le suauʻu manogi i le falaoamata. Tuu le mafanafana mo le luasefulu minute. O keke pisakes e taoina i totonu o se mea vevela ma vevela.

Alaisa araisa Initia

O se meaʻai laumei mataʻutia o le a fiafia ai tagata gasegase i le suka suka. Saunia le 0.5 ipu falaoamata araisa, se ipu vai, 3 tbsp. l pasili fasia, o le piniki o masima ma asafoetida, 2 tbsp. l totoa, 1 tsp kumumu.

Matou te auina atu le masima, asafoetida ma le kumini i le falaoamata. Sasaa vai i totonu o mea o loʻo i totonu ma togi seia oʻo i se tulaga tutusa. E tumau pea e faaopoopo ai le totoa o le fatu ma faʻaauau le tao. Saunia le ipu i totonu o se pusa muamua ua kukaina ma le suauu manogi.

O le pancakes a Initia e maua ai faʻamalolologa o meatotino e mafua mai i mea e faʻaaogaina ai o latou fatuga:

  • cumin e fesoasoani e faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaleleia faiga faʻavalea,
  • faʻapipiʻi, lea e iai mea e faʻaaoga ai le antibacterial, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulūkose, aveese le cholesterol matautia, faateleina le puipuiga,
  • asafoetida o le a fesoasoani e faʻaleleia le faʻaleleia o faʻalaumomi, faʻamautuina galuega o le endocrine polokalama.

Rice pancakes e na o le maʻisuka e mafai ona 'ai faʻatasi ma le ituaiga muamua o le maʻi, i le taimi muamua na fetuunai le fualaau o le inisalini e tui, talu ai o le falaoamata araisa ei ai le GI maualuga 95!

O a mea e mafai ona saunia

Oti i fasi pepa ni nai laumei lanumeamata. Uu i luga o se paluga 25 kalama o le pata suia. Matou te auina atu fua i le palupa ma faʻafefete. E tatau ona faʻamaluluina pi. Faʻaopopo le suamalie e tofo ai ma faʻapipiʻi mo isi tolu minute.

Matou te salalau le faʻatumu i luga o pancakes susu. Faʻapipiʻi i totonu o se pu poʻo se teutusi ma tautua. I tala faʻatusa, o isi fua faʻatagaina e mafai ona faʻaaoga nai lo apu.

Saunia mai mea fou poʻo mea faʻatau. Grate oloa. E mafai ona faaopoopo le suamalie po o le vine i fualaau suamalie. I le pancakes susu, o le faatumuina o loʻo afifiina pe fou.

Faʻatasi ai lou mafaufauga iinei. E mafai ona e saunia se faʻatumuga tuʻufaʻatasia, faʻapipiʻiina ni fualaʻau faatagaina po o ni vine.

Filifili maeʻa le kapisi fou, ma tuʻu le suʻu. Tipi le aniani ma laau eseese. Tusia le isalaʻelu. Faʻaopopo mea faʻapipiʻi i le kapisi ma faʻaauau pea ona faʻalanu seʻia oʻo i le kuka.

Matou te tuʻuina atu le meaʻai maeʻa i luga o le pani pancakes. E mafai ona e amataina le taumafataga.

O le sauniuni e faigofie. I se kulimi masani laititi-gaʻo, faaopoopo se mea manogi e faʻaleleia ai le tofo. E mafai ona e faʻaaoga le stevia laulaʻau poʻo le fructose.

O le kulimi sisi foi e lelei tele i soo se fatu, fualaau aina ma vine.

Faʻasalaina le gaʻo meaʻai po o le pipi ma tuʻu le uʻu i luga o le afi. Faaopopo sina sipisi lapisi ma laau iti. E faʻatagaina e faʻaopopo sina masima. Seu seʻia oʻo i le kuka i totonu o le suāuʻu fualaʻau.

O le faʻatumu e saunia mai meaʻai e maualalo le gaʻo. O le iʻa e gaosia pe kuka. Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopo sina masima ma nai mataua o le sua o le tipolo. O aano o le aano ua faʻasalaga i ni vaega laiti ma tuʻu i luga o pancakes.

Nisi o se oloa maualuga-kalori. I a latou mamanu lelei, e sili atu le le faʻaaogaina. Ave sina aofaiga o soʻo se fatu fatu. Faʻaopoopo faʻamaʻaʻaina gaosia meaʻai po o vine. Salu ma faaauupepa pancakes.

Afai e faigata le fua (mo se faʻataʻitaʻiga, apu), ona mafai lea ona fai sina siʻosiʻomaga.

O le a le mea e taumafa ai le panikeke

  • Caviar mumu - faʻaaogaina o se teuteuga. E lelei tele i aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua ma nutumu. Tuuese ni nai fuamoa ma salalau i luga ole pancakes. Ua saunia le meaʻai fiafia!
  • Seu susu gaʻo. O se faʻaopoopoga sili i taumafa meaʻai. Filifili se oloa e aunoa ma se mea e fufulu. E mafai ona e faʻaopopo lautini i le yogurt masani i totonu o le faʻamaliega.

Faamanuiaga ma le afaina

O fualaau lelei ma maloloina o le arasi e tele vitamini E ma B1.E fesoasoani le mimine e faʻasaʻo le metabolism gaʻo. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona mautinoa o B1 o loʻo faʻaaogaina i se lava laʻau (pe a ma le 2 mg i le aso). Tocopherol o se vailaʻau malosi.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi nei fatu i luga o le fesoasoani i le lisi:

  • faʻamaonia le faʻafefeteina,
  • fufulu mama, aveese faʻatele toxins mai le tino, toxins,
  • faaleleia le puipuiga
  • toe faʻaleleia le paleni o le acid-base,
  • vave atu e faʻamalolo maʻi, manuʻa, sooga,
  • faaitiitia le mumū,
  • faamatuu atu le tulaga faatasi ma faamaʻi pipisi,
  • aoga aoga i le galuega a fatugaʻo.

Cedar fatu ma le suauʻu e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. Latou te aʻafia ai le popolega, cardiovascular system.

E tele fomaʻi e fautuaina o latou gasegase oe ua maua i:

  • anaemia
  • gasegase digestive,
  • urolithiasis,
  • fualaʻau suamalie
  • dysbiosis,
  • afaina o le tino.

O le pata e faʻapipiʻiina ai le cholesterol, e faʻamalosia ai le gaioiga o le ate, ei ai se aafiaga lelei i le metabolism ma le toto. I le faʻaaogaina faifaipea, o loʻo iai foi se aafiaga aoga i le faagaoioia o le faiʻai ma mea e masani ai.

O le afaina mai na o le kulupu e mafai ona fai pe afai e tele naua mea e 'ai e le tagata maʻi. E moni, 100 g o lenei oloa e aofia ai le lata i le 60 g gaʻo. O le faʻagataina o oe lava e taua tele mo tagata o loʻo i ai:

  • gallstone faamaʻi
  • biliary dyskinesia,
  • cholecystitis.

E tatau ona mataituina le fou o nati. O le 'ai o le matua, o le fatu o le rancid e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi o le hepatitis.

Faʻatasi i le taumafataga

O tagata maʻi e leai se metabolism o le carbohydrate e le manaʻomia ona faʻaeseese ni nati mai le taumafataga. O fua o le arasi i ni mea laiti e matua aoga tele mo le tino. O latou ia o punaoa o le tele o mea taua: gaʻo fualaʻau, amino acids, vitamini, fulufulu māmā digestible, ma isi elemene taua.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faaopoopo faʻamau pine i le lisi. Ae o le taumafaina o ia e fautuaina aʻo lei faia le taeao. O fatu maualuga-kalorie e faaosofia ai le gaosia o le cholecystokinin hormone. E auina atu se faailo o le saturation i le faiʻai. E amata ona 'ai se tagata i ni vaega laiti o meaai.

E taua le manatuaina o le tele o le naunau mo aʻafiaga leaga e afaina ai lou soifua maloloina.

O tagata obese e mataʻituina le faʻaogaina o calorie e tatau ona faʻatapulaaina lo latou faaaogaina o fatu suamalie.

E sili atu le aofia ai o suauu paʻu i meaʻai. E mafai ona faʻavasegaina i salakeke pe faaopoopo atu i laʻau o aano o manufasi.

Faʻafitauli o le maʻisuka faʻamaʻi

O fafine maʻitaga e manaʻomia le faia o se meaʻai ina ia maua ai e le tino mea uma e tatau ai vitamini ma elemene i aso uma. O fualaau aina e taua o se punavai lelei o meaʻai. A e faʻaaofia i latou i meaʻai, o le ono mafai ona atiaʻe le anemia, o le faʻaalia o faafitauli ma le galueaina o le gastrointestinal tract (constipation, heartburn, flatulence) ua faaitiitia.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, e tatau i tina faʻamoemoe ona toe iloilo lelei le taumafataga, e le aofia ai meaʻai uma e matua faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. I fuainumera faatapulaa, e mafai ona tuu ia nati i le lisi. Mo le mamafa, e tatau ona ave le tausiga. A uma, o fatu maualuga-kalori e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia ma le mamafa.

O fua o le arasi e aʻafia ai le suka. E mafai ona gafatia e 'ai e tusa ma le 40 g i le aso. Faatasi ai ma se uiga o le gasegase po o faafitauli tau le gasegase, e tatau ona faaitiitia le numera o kalama i le 15 - 20. Pe, sili atu, talanoa i se endocrinologist e uiga i lenei mea.

O le mea autu o le puipuia lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto. Talu ai latou te faʻaosofia le faʻaalia o ni faafitauli matuia ma le ola maloloina o le fafine ma le tamaititi. E mafai e le tamaititi ona atiaʻe mala, o le ai ai manava manava ma isi faʻafitauli. Afai o se taumafa malosi e le mafai ai e le tina faʻamoemoe ona vave faʻasalalau le faʻaoga o le kulukose, o fomai e faatonuina insulin.

Laʻaiga Paʻu Laiti

O le auala sili ona taugofie e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻisuka e manatu o se iloiloga o meaʻai. Afai e te faatapulaaina le taumafaina o meaʻai o se punavai o se aofaiga tele o le kulukose, e mafai ona e ave le maʻi i lalo o le puleaina.

Faʻatasi ai ma se taumafataga maualalo, e le tatau ona i ai i totonu o le lisi a le tagata maʻi mea e faʻaosofia ai le hyperglycemia. O lenei mea e mafai ai e oe ona toe aumai le suka i le masani ai e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

O nate cedar e aofia ai se numera taua o "mea maʻaleʻale" gaʻo, lea e faʻateleina le kulūkose.

E maua e le pancreas le taimi e atiaʻe ai le insulin. O le mea autu e le o le 'ai e sili atu i le 10 - 20 g o le nucleoli suamalie. E naʻo le tele o nei aofaiga e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga ma le maualalo o meaʻai gaʻo.

Endocrinologists fautuaina o latou gasegase e siaki pe faapefea ona tali atu le tino i le faaaofiaina o fatu i le lisi. Mo lenei mea, ua fuaina le suka toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. A maeʻa le 2 itula, ona toe foʻi mai lea o le kulukose i le masani, ona leai lea o se afaina mai le fua.

Fomaʻi faafomaʻi

E faʻamamafa le tino i vitamini aoga, minerale, vailaʻau, fomai e fautuaina se manava gaogao i le taeao e inu 1 sipuniti o le suka arasi i aso uma. O le togafitiga e 20 aso. Ua lava le toe faalua i le tausaga.

I totonu o tagata faʻapitoa, o le nut nutcture is popular. Ua saunia mai le 300 g o arasi arasi ma le 0.5 l o vodka. O vine e vevela, sasaa i vai inu, ma sasaa i totonu o pusa tioata ua saunia. Ona sasaa lea i vodka ma auina atu e faʻaoso i se mea pogisa mo aso e 10. E talafeagai le talia o lona uiga i le ½ se sipuni tele tolu taimi i le aso. E fesoasoani fesoasoani e faʻaleleia ai le toto ma faʻateleina ai le puipuiga.

Lea ma vaega

I le faʻaopoopoga i fatu, o vailaʻau masani e faʻaaoga ai laulaau ma vaega o paʻu. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Sisiga mai le 40 pati mo se ipu vai inu ma faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le tusa o le itula, ona inu lea o le sipuni o le sipuni 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E tusa ai ma se isi fua, e mafai ona faʻatumu i le 500 ml o vodka ma teuina i se nofoaga pogisa mo aso e 15. Inu le fafasi saunia i faalua i le aso ao leʻi faia taumafa ma se kofe kofe.

Laʻau vaivai e fautuaina mo le maʻisuka ma pathologies e fesootaʻi (arthrosis, hypertension, atherosclerosis). Ina ia saunia se teuteuga, 1 tbsp. l lapisi laulaau 2 tbsp. tafe vai ma faʻapipiʻi mo le 2 itula. Ave i le aso atoa, vaevaeina i le 3 servings.

A e ai ni fatu, aua neʻi galo e pulea lou ola manuia, ona o le tali a le tagata lava ia i ituaiga taitasi e mafai ona eseese. Soʻo se nūmu o le maʻisuka e taliaina i na o ni faʻatapulaʻa. Aʻo leʻi faʻalauiloa atu se oloa fou i au meaʻai, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga