Tisipisi gasegase ma le maitaga: fautuaga o togafitiga, metotia o togafitiga ma le puipuiga

O le maʻi suka (DM) e faatatau i se vaega o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faaletonu o le inisalini, le gaioiga o le inisalini, poʻo se tuufaatasiga o nei mea, lea eo mai faatasi ma le hyperglycemia. O le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka o loʻo ola i le maʻisuka, o se maʻi faʻafuaseʻi e mafua mai i le faʻalavelave faʻaleagaina o vailaʻau vailaʻau poʻo isi mea ogaoga poʻo faʻafitauli masani o le siosiomaga e aʻafia ai se talaaga o se vailaau faʻapitoa. I nisi o ituaiga ituaiga o maʻi suka, e leai se faʻamaoniga mautinoa o se natura autoimmune ma o le maʻi ua taʻua o le faʻavalevalea. Tusa o le maʻisuka e mafai foi ona tupu i tagata ua mamafa pe mamafa.

O le iai o le ituaiga I ma le maʻisuka II i le va o fafine o loʻo fananau i le Russian Federation o le 0.9-2%. O le maʻisuka faʻamuamua e maua i le 1% o fafine maʻitaga, i le 1-5% o mataupu e maua ai le maʻisuka faʻataʻitaʻi poʻo le moni o le maʻisuka.

E tusa ai ma le Lipoti a le World Health Diabetes (WHO) o le Global Diabetes Report of 2016 2, 16, i le 2014, e 422 miliona tagata matutua na mafatia i le maʻisuka i le lalolagi o le maʻisuka, lea e 4 taimi maualuga atu nai lo faamaumauga tutusa mai le 1980 - 108 miliona. O le faateleina o le aafia o le maʻisuka atonu e mafua mai i le maualuga o le maualuga o le mamafa po o le tele o meaʻai, maualalo maualalo i totonu o le atunuu. I le 2012, o le sili atu o le kulukose i le toto pe a faatusatusa i le masani o le mafuaʻaga lea o le 2.2 miliona maliu, maʻisuka - 1.5 miliona maliu. DM, e tusa lava po o le a le ituaiga, e mafai ona oʻo atu ai i le osofaia o le fatu, taʻavale, le toe maua o le tino, vaevaeina o vae, leiloa o le vaʻaia ma faʻaleagaina name, faʻapupulaina le tulaga lamatia o le oti vave. E leʻo totogiina atoatoa mo le maʻisuka ao maitaga e faʻapupulaina ai le maliu o le tama ma le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli 2, 16.

O le pulea o le glycemic o le itu aupito sili ona taua lea mo le faʻaleagaina o le tino, o le faʻalavelave faʻaleagaina ma le ola faʻaletino i fafine ma le ituaiga I ma le maʻisuka II. O le sili ona faʻavaivai i taunuuga o le maʻoti i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga I.

DM i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻega o le isesa poʻo le ituaiga II i le tamaitiiti 2, 16. E tusa ai ma le American Association of Clinical Endocrinologists and College of College of Endocrinology - AACE / ACE (2015), ua faavaeina sootaga vavalalata i le va o le maualuga o le kulukose i le toto o se tina maʻitaga ma le mamafa o le pepe faatoa fanau mai, o le tele o le fetau macrosomia ma le faʻatagaina e cesarean vaega. O le National Institute for Health and Care Excellence (NICE), o se tusi lesona mo tina maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo faamamafa mai e tusa lava pe lua faaluaina le lamatiaga o le maua o se pepe ma ni faailoga o le faʻaleagaina, o le faʻamaʻiina o le faʻatagaina mo fafine e maua i le maʻisuka ma lana fetus ma e mafai ona toe iloilo. O le lipoti a le WHO (2016) ua faailoa mai ai foi o le maʻisuka le pulea i le taimi o le maitaga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tina ma le tamaititi, ma faateleina ai le lamatiaga o le gau o le fetal, faaletonu o le tino, pepe, soifua maloloina faaletino, faalavelave matuitui ma le faaletonu o le tino ma le ola faaletino. Ae ui i lea, e le o malamalama lelei pe o le a le tele o pepe fanau faʻapitoa poʻo le faʻaipoipo ma le faaletino e mafai ona fesootaʻi ma le hyperglycemia 2, 16.

O le ki i le suʻesuʻeina o taunuuga o le maitaga ma le fananau mai mo le tina ma le tamaititi e tuʻuina atu i le faʻasaʻoina o le gasegase o le maʻisuka (oona), taui o soʻo se ituaiga o maʻisuka, faufautua faʻamuamua mo fafine e maua i le maʻisuka 1, 4, 6, 13, 18. O loʻo manaʻomia. , o le ausia o sini mo le hemoglobin glycini (HbA1c), ma tamaitai e i ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga e fautuaina e faia se suʻega o le faapaleni o le glucose 1, 3, 4, 20.

E ui lava i lea, o le tele o fautuaga muamua e le maualuga. O lea, e tusa ai ma Fernandes R.S.et al. (2012), e na o le 15.5% o fafine o loʻo maʻitaga fuafuaina ma ma saunia mo ia, ma le 64% muamua na faʻatalanoaina i le 10 vaiaso o le maʻitaga.

E le gata i lea, o le a maua ai se faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka i totonu o le 3-4 masina aʻo leʻi amataina le faʻamatalaga (anapogi palasma glucose / aʻo leʻi 'ai taumafa i le 6.1 mmol / L, glucose plasma 2 itula i le maeʻa ai o le laʻitiiti i le 7.8 mmol / L, HbA e itiiti ifo i le 6.0%).

E tusa ai ma fautuaga a Peretania, mo fafine ei ai le maʻisuka ituaiga I o loʻo fuafuaina se maʻitaga, o fua faʻatatau o le kulukose i le plasma toto toto e tatau ona i totonu o le 5-7 mmol / L i luga o se manava gaogao ma le 4-7 mmol / L aʻo leʻi 'aʻai i le aso.

I le taimi nei, o loʻo i ai le feteenaiga i le faʻamaonia o le taua o nisi tulaga. O le mea lea, o le maliliega a le malo Rusia "O le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka: suʻesuʻeina, togafitiga, siakiina o le tina failele," na faaaogaina i Rusia (2012), e fai mai afai e muamua asiasi se fafine maʻitaga i se fomaʻi mo soʻo se faapitoa mo le 24 vaiaso o le maitaga (suʻega suʻesuʻega) o se tasi o suʻesuʻega nei e tatau ona faia: faʻamautinoa o le anapogi o le glucose plasma venu poʻo le hemoglobin glycated (HbA1c.). O le 2015 ACEA / ACE Clinical Guide e taʻu mai ona o suiga o le physiological ona o le maʻitaga e ono aʻafia ai le hemoglobin glycated, e le tatau ona faʻaaogaina le A1C mo le GDM o le suʻega poʻo le siama.

I Rusia, o fafine e maua i le maʻisuka ituaiga I i le taimi o le muaʻi vaʻaia ua fautuaina: le puleaina o le toto (BP), ia mafaufau i le maualuga e le sili atu i le 130/80 mm Hg. Art., Faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga - o le tofiaina o togafitiga o le antihypertensive (o le tolopoina o le inumaga a le ACE seia oo i le faamutaina o le togafitiga). Ae ui i lea, i le mulimuli i fautuaga a le American Diabetes Association (2015), e tatau ona iloilo le 110-129 mm Hg e fai ma faʻataʻitaʻiga o le toto toto i le taimi o le maʻitaga faigata i le maʻisuka poʻo le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. Art., Diastolic - 65-79 mm RT. Art. Ae ui i lea, o le maualalo o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona fesootaʻi ma le tuputupu ae o le fetal. O le maualuga o le toto toto i lalo ifo o le 118 mm Hg. Art. ma le diastolic toto - 74 mm RT. Art. e le manaʻomia le tofiaina o le togafitiga o le antihypertensive.

A o lei maitaga, e tatau ona fuafua le maualuga o TSH ma le T4 saoloto, AT i le TPO i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga I ona o le faateleina o le lamatia o lau thyroid maʻi, ave le acid (500 mcg i le aso), iodide o le potassium (250 mcg i le aso), togafitiga o le retinopathy , nephropathy, ulaula le ulaula. I le HbA1c maualuga o le sili atu ma le 7%, o le nephropathy ma le maualuga o le creatinine serum e sili atu i le 120 μmol / L, GFR e itiiti ifo nai lo le 60 ml / min / 1.73 m 2, proteinuria i aso uma ≥ 3.0 g, le maualuga o le maualuga o le toto, le retinopathy proliferative ma le maculopathy aʻo leʻi faia le laser coagulation o le retina, faʻalavelave ma le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, tuberculosis, pyelonephritis) - o le maʻitaga e le manaʻomia.

I fafine e maua i le maʻisuka ituaiga I, o le suʻesuʻega muamua e fesoʻotaʻi ma le ono lamatia o le atinaʻe o neuro, nephro, retinopathy, etc. ao le i maʻitaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gasegase e atiina ae le nephropathy o le maʻisuka i fafo atu o le maitaga e matua maualuga lava le AACE / ACE (2015) mo tagata mamaʻi e itiiti ifo i le 30 tausaga talu ona mavae le 5 tausaga ina ua mavae le faʻamaʻi muamua o le maʻisuka ma le maʻisuka II ma tagata gasegase e sili atu i le 30 tausaga ma le maʻisuka ituaiga I. maualuga o le platinma creatinine, fua o le filtration ma le albumin i le urine mo suʻesuʻega taimi ma le siakiina o le tulaga o le nephropathy o le maʻisuka, lona alualu i luma.

I le amataga o le maʻitaga, e taua tele le tausisi i nisi o tulaga maʻoti mo tulafono faʻapitoa. Mo se faataitaiga, i Peretania, i le taimi muamua, i fautuaga a le NICE, o fua faʻatatau o le anapogi o le glucose na faʻamanuiaina i le va o le 3.5 - 5.9 mmol / L, lea na toe faʻafouina i le 2015 ma maua ai i le manava gaogao - i lalo o le 5.3 mmol / L (4-5.2 mmol / L i le tulaga o le inisalini) , 1 itula pe a uma se taumafataga - 7.8 mmol / L.

I fautuaga a le aiga mo ituaiga I le maʻisuka, o le maualuga o le maualuga o le kulūkose e tatau ona i ai i luga o se manava gaogao / aʻo leʻi 'ai / i le taimi e momoe ai / 3 itula itiiti ifo i le 5.1 mmol / l, 1 le itula i le maeʻa ai o le 7.0 mmol / l, HbA1c e le tatau ona sili atu i le 6.0%.

I le Taiala a le National "Obstetrics" (2014), o le taiala mo taui sili mo le maʻisuka aʻo maitaga e: anapogi glycemia 3.5-5.5 mmol / l, o le glycemia o le falaoa 5.0-7.8 mmol / l, hemoglobin glycated lalo ifo o le 6, 5%, lea e tatau ona fuafuaina i le tai tolu masina o le maitaga.

O popolega e fesootaʻi ma le ituaiga I susu i le taimi o le maitaga e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le uluaʻi masina o le maitaga. E mafai e le hypoglycemia ona mafua ai le tuputupu aʻe o le intrauterine.

O taiala mo le puleaina o le maitaga i fafine e maua i le maʻisuka o ituaiga eseese 3, 4, 7-11, 15, 20, 24, 25 e masani ona faafouina i le lalolagi. I le 2015, na toe iloiloina foi i Rusia ma auala e puipuia ai le maʻisuka. Algorithms mo togafitiga faʻapitoa faʻafomaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. " Na faamamafa atu faapea o le maitaga na tupu mai i le tulaga o le maʻisuka e fesoʻotai ma aʻafiaga faʻapitoa mo le soifua maloloina o tina (o le alualu i luma o faʻafitauli faʻapitoa (retinopathy, nephropathy, maʻi o le fatu), faʻaauau le atinaʻeina o le hypoglycemia, ketoacidose, faʻalavelave tupuga (preeclampsia, siama, polyhydramnios) ma le fetus (maualuga le ola i le tino, faaletonu o le tino, faaletonu i le tino). Mo se tamaititi na fanau i se tina e maua i le maʻisuka, o le tulaga lamatia o le atiae ituaiga o le maʻisuka i le isi olaga e 2%. E taua foi pe afai o le ituaiga o le maʻisuka i le tama, o lenei tulaga lamatia mo le tamaititi e mafai ona oʻo i le ono% ono, i le i ai o le maʻisuka i matua uma - 30-35%.

E mafai e le DM ona taʻitaʻia le gasegase o le maʻisuka (DF). DF e mafai ona lua ituaiga. O le ituaiga muamua o le vaʻaia, faʻamatalaga mo le 1/3 uma o le DF, o se taunuuga o le angiopathy, hyalinosis o tamai ipu o le placenta ma ipu o le fetus, ma o le mafuaʻaga o le maliu o le fetus, o le tuputupu ae o le fetal, o faaletonu atinae e mafai ona tupu. O le ituaiga lona lua o le DF o le hypertrophic, e atiina ae i fafine maʻitaga e maua mai i le hyperglycemia, e leai se faʻafitauli. O Macrosomy o loʻo faʻatasi ma le matuia o le pepe fou. O le DF i pepe faatoa fananau mai o se mafuaʻaga o le faʻaleagaina i le vave fetuunaiga o le matua.

E tusa ai ma fautuaga a Peretania mai le 2015, o le taimi e tuʻuina atu ai mo fafine ei ai ituaiga o le maʻisuka ma le maʻisuka e mafai ona oʻo mai i le 37 + 0 vaiaso i le 38 + 6 vaiaso, ma le GDM - e mafai ona oʻo atu i le 40 + 6 vaiaso i le leai o ni faʻafitauli. E talitonu le au Endocrinologists Rusia e faapea, o le taimi aupito sili ona lelei e tuuina atu ai le 38-40 vaiaso, o le auala aupito sili ona lelei e auina atu ai e ala atu i le gafatia o le fanau mai ma le mataituina o le glycemia itula, ma pe a uma ona tufaina. O le Taiala a le National "Obstetrics" (2015) o loʻo taʻua ai mo le ituaiga o maʻisuka, o le taimi aupito sili ona lelei mo le fetus o le 37-38 vaiaso o le maʻitaga, ma ua tuʻuina atu i le faʻatulagaina o le fananau mai e ala ile gafa o le fanau mai.

O fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ni faʻamatalaga faapitoa pe a uma ona tuʻuina atu. O le suʻesuʻega a le tina failele (o le fuafuaina o le anapogi o le toto glucose ae le o le GTT) i fafine ei ai le GDM e tatau foi ona faia i vaiaso 6-13 pe a uma ona tuʻuina atu. I se aso mulimuli ane, ua fautuaina le faʻamaoniga o le HbA1c NICE, 2015. E le pei o fautuaga mai le 2008, e fautuaina tamaitai, e iai le maʻisuka I ma le II, i le leai o ni faʻafitauli, faʻafeiloaʻiga faʻauluina ma le faʻavaeina o le galuega poʻo le faʻaaogaina o vaega pe a faʻaalia.

E le gata i lea, o le aso muamua o le taimi o le failele (ina ua mavae le fanau mai o le pepe) ua i ai se faaitiitia tele o le manaomia mo le inisalini, lea e manaomia vave ai le filifilia e le tagata lava ia o ona tui (pe a ma le 50% pe sili atu), lea e mafai ona tutusa ma vailaau na faaaoga aʻo leʻi maʻitaga. O le maualuga o le lactation e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le anapogi kullukose ma le faʻaitiitia o le insulin i le 6-9 vaiaso o le taimi o le vaʻalele, o se faʻaleleia atili ile lagona ole inisalini. Ole lactation e mafai ona i ai ni aoga aoga i le glucose metabolism ma le lagona o le insulin, lea e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka pe a maeʻa le GDM pregnancy (ERICA P. GUNDERSON, 2012, American Diabetes Association, 2015) 6, 17. I le i ai o le ituaiga o le maʻisuka, o le lactation e mafai ona o faatasi ma le hypoglycemia, le mea e tatau ona logoina e le tamaitai lava ia, ma le glycemia e tatau ona mataituina.

I le 1995, Chew E.Y. ma valaau na gauai atu ai i le mea moni e faapea, o le faʻamalosi faʻafuaseʻi o le pulea o le tino e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le setete o le retinopathy. O le maʻitaga o se tulaga faʻapitoa o le aʻafiaga o le alualu i luma o le retinopathy, o le mea lea, o se suʻesuʻega o le mata o se fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona faia faʻaauau i le taimi o le maitaga ma totonu o le 1 le tausaga talu ona maeʻa.

A maeʻa ona tuʻuina atu, o le faʻailogaina o loʻo faʻamaonia mo le itiiti ifo i le 1.5 tausaga. O faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina mo tamaitai gaioiga o loʻo gafa ma le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma aʻafiaga taua (angiotensin-converting inhibitors enzyme, statins, etc.). O se vaega tāua e tuʻuina atu i aʻoaʻoga e puipuia ai le maitaga e le manaʻomia i le i ai o le maʻisuka i tamaiti ma tagata matutua. O le filifiliga o le faʻailogaina e faalagolago i le manaʻoga o le fafine ma le i ai o faʻasolega. E tusa ai ma fautuaga a le NICE 2015, o fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le faʻamalosi faʻamataʻu.

O le mea lea, o le maʻisuka e manaomia ai le fomai o le maʻisuka-gynecologists, endocrinologists ma neonatologists e faʻaleleia atili a latou aʻoga, faʻaalia ni metotia fou mo le puipuia, faʻamautinoaina ma le togafitiga o faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka faʻatasi ma le maitaga.

Faʻamatalaga faʻamaonia ma suʻesuʻega faʻamaonia

O le tele o taimi, o le maʻisuka e mafaufauina e na o le afa lona lua o le maʻitaga e maua. E le gata i lea, o lenei tulaga e matua mou ese lava pe a uma ona fanau le pepe.

E mafai e se fafine ona fanauina se tamaititi, aʻo iai se soliga o le gaʻo gaʻo. O le a le mea e fai pe a uma ona maua se maualuga maualuga o le kulukose?

I soo se tulaga, o le sini o le togafitiga e tutusa lava - ia faatumauina le pasene o le suka i se tulaga masani. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona fanauina se pepe maloloina atoatoa. E faʻapefea ona iloa le tulaga lamatia mo le tamaʻitaʻi e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi? O lenei togafitiga e mafai ona faʻalavelave ai le ala o le maʻitaga.

E oo lava i le taimi o le sauniuni mo le fanau mai o se tamaititi e leʻi fanau mai, e mafai e le fafine lava ia ona iloilo le tulaga o le lamatiaga ole maʻisuka ile maʻisuka:

  1. o le i ai o nisi pauna po o le oona (e mafai e teine ​​uma lava ona faʻavasega lana lava vaega o le numera),
  2. o le mamafa o le tino ua tupu tele ina ua mavae le matua,
  3. o se fafine e sili atu i le tolusefulu tausaga
  4. i le taimi o le maʻitaga talu ai sa i ai le maʻisuka faʻaoga. Sa maua e fomaʻi se maualuga maualuga o le kulukose i le urine. Ona o lenei mea, na fanau ai se pepe lapoa,
  5. o loʻo i ai tagata o loʻo aʻafia i ni faʻafitauli matuia o le gaosiga o gaʻo,
  6. polycystic ovary syndrome.

E faʻapefea ona maua i le maʻisuka faʻamamaina? O tamaitai uma mai le 23 i le 30 vaiaso o le maʻitaga ua tuʻuina atu i ai se suʻega o le faapaleni kulupu o le gutu o le gutu. E le gata i lea, ao faagasolo, o le maualuga o le suka e fuaina e le gata i luga o se manava gaogao ma pe a mavae ni nai itula, ae ia faaopoopo foi ile 50 minute talu ona 'ai.

O le mea lenei e mafai ai ona tatou fuafuaina le i ai o le ituaiga o maʻisuka o loo fesiligia. Afai e manaʻomia, e avatu e le fomaʻi ni fautuaga e uiga i togafitiga.

Faʻamatalaina o le suʻega o le faapaleni o le kulukose e iloa ai le faʻamaʻi e fesiligia:

  1. i luga o se manava gaogao, o le suka e tatau ona i luga e 5 mmol / l,
  2. ina ua mavae le itula e tasi - itiiti ifo i le 9 mmol / l,
  3. ina ua mavae le lua itula - itiiti ifo i le 7 mmol / l.

I tamaitai i se tulaga manaia, o le faateleina o le suka i totonu o le tino i luga o se manava gaogao e tatau ona masani. Ona o lenei mea, o se auiliiliga na faia i luga o se manava gaogao e le saʻo atoatoa ma sao.

Maʻisuka aʻo maitaga

O le maʻi suka i le taimi o le maʻitaga o se vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le hyperglycemia e mafua mai i le faaletonu o le inisalini o le inisalini, gaioiga o le inisalini, poʻo ia mea uma e lua. O le maualuga o le hyperglycemia i le maʻisuka e mafua ai le faatoilaloina ma le atinaʻeina o le le atoatoa o totoga eseese, ae maise lava mata, fatuga, popolega ma le cardiovascular system.

Taʻiala faʻapitoa mo le maʻisuka faʻamaʻi

Latou te tuʻuina atu faʻamatalaga faavae ma faʻatulagaina mo le faʻamautinoaina ma le togafitia o le maʻisuka faʻamaʻi. Afai o se fafine ua i ai i se tulaga ua maua i lenei faamaʻi, o lona uiga ua muamua ona ia saunia se meaai faapitoa, lava le gaioiga faaletino ma ua fautuaina e masani ona fuaina lona suka i le tele o taimi i aso uma.

O loʻo taua i lalo tulaga taua o le plasma glucose concentrations e manaʻomia ona tausia i le vaitau o le gaioiga:

  1. latou leai se tino - 2.7 - 5 mmol / l,
  2. tasi le itula pe a uma se taumafataga - itiiti ifo i le 7.6 mmol / l,
  3. ina ua mavae le lua itula - 6.4 mmol / l,
  4. ae leʻi alu i le moega - 6 mmol / l,
  5. i le vaitaimi mai le 02:00 i le 06:00 - 3.2 - 6.3 mmol / l.

Afai o meaʻai ma faamalositino talafeagai e le lava le fesoasoani e toe aumai ai le kulukose i le masani, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o se fafine i se tulaga manaia, o le injections o se hormonone. O le a le ituaiga togafitiga e faʻatulaga e tofia - naʻo se fomaʻi lava e filifili.

Epidemiology

E tusa ai ma auala eseese, mai le 1 i le 14% o maʻitaga uma (e faalagolago i le suʻesuʻeina o le faitau aofaʻi ma metotia faʻataʻitaʻi) e faigata i le maʻisuka faʻamaʻi.

O le taatele o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i fafine o le fanau mai o le 2%, i le 1% o maʻitaga uma na maua muamua e le fafine i le maʻisuka, i le 4.5% o mataupu e amata ona maua i le maʻisuka, e aofia ai le 5% o mataupu o le maʻisuka faʻamaʻi e faʻaalia ai le maʻisuka maʻisuka.

O mafuaʻaga o le faʻateleina o le gasegase o le fetal e moʻomia le manava, hypoglycemia, malformations faʻaleagaina, maʻi o le respiratory failure, hyperbilirubinemia, hypocalcemia, polycythemia, hypomagnesemia. Ole vaega o loʻo i lalo o se faʻavasegaga o P. White, o loʻo faʻaalia ai le numera (p,%) o le avanoa o le pepe e fanau mai, e fuafua i le umi ma le faʻalavelave o le maʻisuka.

  • Vasega A. Faʻaleagaina le kulukose ma le leai o ni faʻafitauli - p = 100,
  • Vasega B. O le umi o le maʻisuka e itiiti ifo ma le 10 tausaga, na tulaʻi mai i luga o le 20 tausaga le matua, leai ni faʻafitauli faʻapitoa - p = 67,
  • Vasega C. O le umi mai le 10 i le Schlet, na tulaʻi mai i le 10-19 tausaga, e leai ni faʻafitauli faigata - p = 48,
  • Vasega D. O le umi o le sili atu ma le 20 tausaga, na oʻo mai i le 10 tausaga, retinopathy poʻo le faʻatulagaina o vaʻa o vae - p = 32,
  • Vasega E. Faʻamalosia o vaa o le pelvis - p = 13,
  • Vasega F. Nephphathy - p = 3.

Faʻamaʻi togafitiga o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga

A oʻo mai le maitaga aʻo ave Metformin poʻo Glibenclamide, e mafai ona faʻaʻumiʻumi le uʻu o le pepe.

O isi fualaau uma e fuafua e faʻaitiitia le kulukose e tatau ona faʻagata pe suia i le inisalini.

I lenei tulaga, e fautuaina e faaaoga na o se hormone pancreatic o le tupuaga o mea. E mafai lava ona faʻaaogaina sauniuniga ole inisalini mo le pupuu ma le umi o le gaioiga o gaioiga, faʻasologa o le inisalini e le o le umi ma le umi e fautuaina e le fomai.

Laʻau maualuga o le suka e faʻaitiitia ai le suka

O vailaʻau o le suāsusu e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le gaioiga.O tamaitai ile tulaga e tatau ona siitia atu i le togafitiga o le insulin.

I le maʻisuka o lenei ituaiga, o le insulin o le fua auro. O le hormone pancreatic fesoasoani e faatumauina le glycemia i se tulaga talafeagai.

Taua tele: ole inisalini e le mafai ona pasia le placenta. I le maʻisuka, i le avea ai o se tulafono, o le inisalini autu o le soluble, poto-acting.

E mafai ona fautuaina mo le faʻafoega faifai pea, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga faifai pea. O le toʻatele o fafine i le tulaga e fefefe i mea ua fai ma vaisu i le homone. Ae e le tatau i se tasi ona fefe i lenei mea, talu ai o lenei faʻamatalaga e matua le mafaamatalaina.

A maeʻa le taimi o le faʻasalaga faʻasalaga, ma toe maua e le tino lona lava malosi, o le a amata ona toe gaosia le inisalini o le tagata.

Meaʻai maloloina

O meaʻai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga e pei ona taʻua i lalo:

  1. e tatau ona e 'ai faʻase ono taimi i le aso. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai ni taumafataga se tolu ma lua meaai,
  2. e tatau ona lafoai atoa le faʻaogaina o meaʻai gaʻo. O nei mea e aofia ai mea suamalie, oloa tao ma pateta,
  3. Ia mautinoa e fua lau fua o le suka i le tele e mafai ai i se glucometer. E matua leai lava se leaga. E tatau ona faia lenei mea i le onosefulu minute talu ona uma taumafataga,
  4. lau lisi i aso taitasi e tatau ona i ai pe tusa ma le afa o gaʻo, o lona tolu o lipids maloloina ma se kuata o le porotini,
  5. O le aofaʻiga o le malosi o le taumafataga o loʻo fuafuaina i le pe tusa ma le 35 kcal i le kilokalama o lau fua faʻatatau.

Gaoioiga faaletino

O se auala lelei e puipuia ai le maʻisuka o se gaoioiga faaletino atoatoa. E pei ona e iloa, taʻalo taʻalo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻalavelave.

Ae o tamaitai e le taofia le faia o faamalositino aʻo latou aveina se tamaititi e le mafai ona maua le maʻisuka ituaiga e tusa ma le tolu.

Fofo faʻapitoa

O isi vailaau faʻaaogā o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolism ma fetuunai le gaosiga o le inisalini.

O nisi nei o fua lelei:

  1. Muamua e tatau ona e faʻafeiloaʻi se lemoni fou i luga o se fuʻa lelei. E tatau ona e maua le tolu punetini o lenei mea. E tatau ona faaopoopo i ai iinei le pakisa pasili ma le seleselega. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faʻaosoosoina mo le tasi le vaiaso. E tatau ona faʻaaogaina i luga o se sipuni suamalie i le tolu taimi i le aso. E matua saogalemu lava le mea faigaluega mo fafine o loʻo tauaveina se pepe,
  2. E mafai ona e faia le suavai masani mai soʻo se fuālaʻau fou. E faʻapipiʻi le tino i le tele o mea aoga ma minerale, ma faʻamalosia ai foi le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

Faailoga mo le faapau pepe

O faʻamatalaga mo le faapau pepe e aofia ai:

  1. faʻamaonia ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma fatuga faʻapitoa,
  2. maʻisuka nephropathy,
  3. maʻisuka faʻatasi ma se mea le lelei Rh,
  4. maʻisuka i tama ma tina,
  5. maʻisuka faʻatasi ma le siama.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i auala faʻaonapo nei i le siamaina ma le togafitiga o le maʻisuka ituaiga i le vitio:

Afai oe maua le maʻisuka ile maʻisaga aʻo e maitaga, ma a maeʻa le fanau mai o le pepe na teʻa, ona le tatau lea ona e malolo. O loʻo i ai pea se avanoa o le a maua oe i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi.

Masalo, o loʻo i ai lou faʻamalosia o le inisalini - le lelei le lagona i le hormone o le pancreas. E foliga mai i le tulaga masani, o lenei tino ua le lelei. Ma i le taimi o le maitaga, o le avega ia te ia ua sili atu ona sili atu. Talu ai ona o lenei mea, ua ia taofi le fuaina o le aofaiga sao o le inisalini.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Moscow 2019

O le tusi faʻamatalaga ua faʻamoemoe mo fomaʻi-fomaʻi, fomaʻi o fomaʻi ma fomai.O le tusi foi o loʻo tuʻuina mai ai togafitiga ma le tuʻuina atu o togafitiga mo fafine e maua i le maʻisuka maʻi (GDM) i le gasologa o le gaioiga ma le maeʻa ona tuʻuina atu. O se tasi o vaega o le tusi o loʻo tuuto atu i le auala o faʻamatalaga ultrasound o le gasegase o le maʻisuka ma le naunautaiga o le matua o le tama i le II-III i le tolu tausaga o le faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le suʻesuʻeina o le fetal ma le faʻamaonia o faʻailoga visceral o le maʻi o le maʻisuka.

O lenei mataʻitusi e avea ma taʻiala i faiga faʻavae mo le GDM, o loʻo aofia ai "meafaigaluega" mo le suʻesuʻeina o le lelei o togafitiga faafomaʻi mo fafine maitaga ma GDM.

Le tuufaatasiga o le vaega galue

Saienitisi Faamamaluina o le Rusia Federation, Academic o le Rusia Academy of Sciences, Polofesa, Fomai o Vailaau Faafomai V. Radzinsky

Tomai o le Rusia Academy of Sciences, Professor V.I. Krasnopolsky, Doctor of Science Science, Polofesa V.A. Petrukhin

Fomaʻi faafomaʻi a le aʻoga Startseva N.M. Doga. meli Sciences V.M. Guryeva, F.F. Burumkulova, M.A. Chechneva, tala. S.R.Mravyan, T.S. Budykina.

Failautusi o le Falemai Falemai Numera 29 ua faaigoa i le igoa N.E. Bauman, Sui Faʻataʻitaʻi o Fomaʻi Faʻataʻi, O. Papysheva, Sui Fomai Sili mo le Obstetric and Gynecological Care, Clinical Hospital No. 29 Esipova L.N.

Sui Sili Tomai 1 Falemai Falemai na faaigoaina mulimuli ane N.I. Pirogov i le Obstetrics and Gynecology, Sui o le Faʻataʻitaʻiga Tau Soifua Maloloina Oleneva M.A.

Ulu o le Vaega lona 6 o le maʻitaga o le maʻitaga, City Clinical Hospital №29 Lukanovskaya OB

Obstetrician-gynecologist Cand. meli Sciences Kotaysh G.A.

Sui Faʻasoifua Maloloina Faʻasaienisi a le Kovalenko, S.N. Lysenko, T.V. Rebrova, Ph.D. E.V. Magilevskaya, M.V. Kapustina, Doctor of Physics. - Mat.Science Yu.B. Kotov.

O le maʻisuka maualuga o le maʻisuka (GDM) o le faʻafitauli masani lea o le gasegase o le tino i fafine maʻitaga, lea e masani ona masani ai le uluaʻi tagata fomai-fomaʻi. O lona faʻaaogaina e 4-22% o le numera atoa o maʻitaga.

O se vaega tāua o le GDM o le toetoe lava a leai se aoga o faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le mea moni o lona faʻamaoniga e faia i se faʻatuai tele pe leai foi. Vaavaaia suiga suiga i le tino o fafine maʻitaga ma le le faʻavaivai ma / poʻo le le lelei o togafitiga GDM e oʻo atu i le tele o faʻafitauli o le maʻitaga, fananau ma le maualuga o le maʻi i pepe faatoa fananau mai. I lenei itu, talu mai le 2013 i Rusia, e tusa ai ma fautuaga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation 15-4 / 10 / 2-9478 o le 12/17/2013, o le atoa o le siakiina o tina uma ua maitaga na tuuina mai e le aofia ai le maʻisuka maʻi, ae peitai, o le a le mafai ona puipuia lelei i latou .

Gesational diabetes mitusitus (GDM) o se faʻamaʻi, e mafua mai i le hyperglycemia, muamua iloa i le taimi o le maʻitaga, ae le o le faʻafetaui o taiala mo le maʻisuka "manifest".

O gaioiga a le fomaʻi-fomaʻi i le faailoaina o le GDM:

· I mataupu o le GDM siama i le aso muamua, o se taumafataga o loʻo faʻataʻitaʻiina sei vagana ai meaʻai gaʻolaʻo faigofie (Appendix 1) ma le siakiina o le tagata lava ia ma le glycemia, tausia o se tusi o le siakiina o le glycemia.

· Fautuaga faapitoa mai se endocrinologist e faʻatuina se faʻamaoniga o le GDM ma / poʻo le suʻeina o se suʻega ole toleniga ole kulukose e le manaʻomia.

· Taofiofia le pulea o le glycemia ma le tausia o faʻasalalau e faʻaauau pea seia maeʻa.

· Fuafuaina o le tagata lava ia

Maualalo le Faʻatonuina o le Plasma

1 le itula pe a uma le taumafataga

Urinary ketone body

· Afai e iloa le maʻisuka (maʻitaga vavealu i le endocrinologist e faamanino le ituaiga o maʻisuka ma faatonuina togafitiga. I le lumanaʻi, o le puleaina o nei tina maitaga o loʻo faʻatino e se fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe ma faʻatasi ai ma le endocrinologist.

· Pe a faatonuina le togafitiga o le inisalini, o le fafine maʻitaga o loʻo taʻitaʻia faʻatasi e se endocrinologist / fomaʻi ma se fomaʻi-fomaʻi. O le falemaʻi i le faʻamaoniga o le GDM poʻo le amataga o le togafitiga o le inisalini e le manaʻomia ma e faalagolago lava i le i ai o faafitauli faʻalavelave.

Faʻateleina o faʻamatalaga a se fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe:

I le 1 masina - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 4 vaiaso, i le 2 masina e le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 vaiaso, pe a maeʻa le 28 vaiaso - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 2 vaiaso, pe a mavae le 32 vaiaso - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 7-10 aso (mo mataʻituina le atinaʻeina o faʻalavelave faʻateʻa).

Ina ia faia se suʻega o le ultrasound, e manaʻomia se masini e faʻamaonia ai le masini e faʻaaogaina ai se masini faʻaleleia faʻaaogaina mo suʻesuʻega faʻapitoa ma le tele o le 3.5 MHz. E maua taunuʻuga sili ona lelei pe a suʻeina i luga o se meafaigaluega maualuga poʻo se tagata tomai faapitoa ua faʻapipiʻiina i le 2-6 MHz telefoni peʻafaʻi faʻaonaponei poʻo le 2-8 MHz telefoni faʻasoesa.

· Fetai macrosomy - sili atu i le 90 pasene o le mamafa o le fetal mo se taimi faʻamasinoina. E lua ituaiga o macrosomia:

· O le foliga tutusa o le macrosomia - o le faavae, genetically determined, e le o fuafuaina e le maualuga o le glycemia maternal ma o loʻo faʻaalia i se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i fua uma o fetometric.

· O se ituaiga o macrosomia e maua i le maʻisuka. O loʻo i ai le faʻaopoopoga o le tele o le manava e sili atu i le 90 pasene mo se taimi faʻamasinoina ua i ai faʻamaoniga masani o le ulu ma le uumi o le uila.

· Tafaʻi lua ulu

· O le gaʻo o le gaʻo gaʻo o le ua> 0.32 cm

· O le gaʻo o le gaʻo gaʻo o le pusa ma le manava> 0.5 cm.

Mai le 26 vaiaso ia le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 4 vaiaso, mai le 34 vaiaso ia le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 2 vaiaso, mai le 37 vaiaso - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 7 aso poʻo le sili atu faʻapipiʻi pei ona faʻaalia.

o loʻo maitaga ma le GDM o loʻo faia e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi i totonu o faʻalavelave faʻapipiʻi o vaega 2-3, ma mo le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini, o le falemaʻi e faia i totonu o se falemaʻi faapitoa poʻo i totonu o le matagaluega o loʻo i lalo o le vaavaaiga a le endocrinologist.

Mataitu le toto

· E faia i luga o se nofoaga i fafo ma faatasi ai ma le fesoasoani a se tusi o le siakiina e le tagata o le toto le toto (fua eseese o le toto maualuga e le tagata maʻi 2-4 taimi i le aso), sosoo ai ma le tuuina atu i le fomaʻi i le asiasiga. I mataupu e sili atu nai lo le 1/3 o fua uma i le siakiina o le toto maualuga e sili atu nai lo le 130/80 mm Hg, e manaʻomia le togafitiga o le antihypertensive therapy.

· E tusa ai ma faailoilo, o le toto maualuga e siakiina i aso taitasi (faasologa o le faateleina o le toto maualuga i luga o le tino, o le faateleina o le toto maualuga e tusa ai ma le tusi o le siakiina o le toto, le foliga mai o le proteinuria, edema, po o le matua i se talafaasolopito anamua).

Pulea o le tino

· O le siakiina o le mamafa o le tino e faia i vaiaso taitasi. O loʻo maua i luga o le Faʻaopoopoga 2 le tau o tupe maua.

· Ina ia faasaʻo le sili atu o le mamafa o le mamafa, e tatau ona fautuaina se faʻaitiitia o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi (o se faʻaitiitiga o le tele o mea taumafa e 'aina, faʻamalo o meaʻai maualuga-kalori mai le taumafataga, ma isi mea) ma le faateleina o le afi. O fafine maʻitaga e tatau ona tausisi i fautuaga o mea taumafa mo le faʻaleagaina o le mamafa o tupe maua i taimi uma.

O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e le tatau ona tofia aso anapogi!

I le taimi o le maitaga e faigata ile GDM, e taua ona e mafai ona faʻaleleia le taui o le maʻisuka, e puipuia ai le maua o le gasegase o le maʻisuka, faʻaitiitia le macrosomeseta o le fetal ma le taimi o le faʻasalaga o le manava 6, 7. O loʻo fautuaina le ituaiga o avega, volvega o galuega, lona malosi, ituaiga o galuega ma faʻasologa o loʻo i le Faʻaopoopoga 3 .

Ø O fafine e maua i le maʻisuka oe na maua i le uluaʻi tausaga muamua e manaʻomia le faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete le uluai suʻesuʻeina o le prenatal i le 11-14 vaiaso o le gaioiga, talu ai ona o le hyperglycemia e mafai ona i ai se aafiaga teratogene aʻo lei amataina ma i le amataga o le gaioiga. O le tele o faʻaleagaina o ia ituaiga fafine e 2-3 taimi maualuga nai lo le faitau aofaʻi.

Ø O fualaau oona oona i le taimi o le maitaga ma le susu e le faatagaina i le Rusia.

Togafitiga o faafitauli faʻalavelave

· O le togafitiga o le taufaamatau o le faamutaina o le maitaga i soo se taimi e faia e tusa ai ma fuafuaga lautele ua taliaina. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi i le maʻisuka e le faʻasaina. E tusa ai ma faʻamatalaga, o le faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pepe faatoa fanau mai o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma fuafuaga masani. Faʻatasi ma le talaaga o togafitiga o le corticosteroid, o se faʻapuupuuga vave o le glycemia e ono mafai, lea e manaʻomia ai le sili atu le mataʻituina o le siakiina ma, i nisi tulaga, faʻasologa o le inisalini.

· I le togafitiga o le maualuga o le totoga o soʻo se genesis i le GDM, o fualaau oona (methyldopa), o le calcium antagonists (nifedipine, amlodipine, etc.), o beta-blockers e faʻaaoga. O le faʻatagaina o le angiotensin-converting enzyme, o le angiotensin-II blockers blockers, alkaloids of leafwolfia e le o faʻamatalaina.

· O le auai i le maualuga o le gasegase o le gestation (GAG) poʻo le matua e manaʻomia ai togafitiga i se falemai maʻi. O togafitiga e faia e tusa ai ma fuafuaga masani.

· Afai o faailo ultrasound o le diabetic fetopathy ma polyhydramnios e maua i mataupu na le faia ai se suega o le faapaleni o le glucose i totonu o le taimi suʻesuʻe, o le tino o le glucose ole tino e leai se tino e iloiloina. Afai o lenei faailo >5.1 mmol / l, e fautuaina e faatonu se meaʻai ma le pulea o le glycemia, faʻapea foʻi le faʻaogaina o togafiti mo fafine maʻitaga ma GDM.

· Faʻamatalaga o le maʻi o le diabetic or polyhydramnios faʻatasi ai ma le suʻega ultrasound o se faʻamatalaga mo le tofiaina o togafitiga insuline tusa lava pe masani ai le glycemiae tusa ai ma le tusi o le pulea e le tagata o ia lava. Ina ia faatonuina le togafitiga o le inisalini, o le fafine maʻitaga e alu loa i le endocrinologist.

Faʻasoaina o fafine maitaga ma GDM e talafeagai

aʻoaʻoga faʻapitoa (obstetrician-gynecologist, fomaʻi / endocrinologist / fomaʻi)

E tatau i le fomaʻi-fomaʻi ona tuʻuina atu i le endocrinologist faʻamatalaga e uiga i le fausiaina o le macrosomia / maʻisuka fetopathy i le fetus

Tuuina atu o fafine maʻitaga ile GDM

O fafine maʻitaga o loʻo iai le GDM, o se tupe maua, ma i le leai o ni faʻalavelave faʻalavelave ua fananau mai i le falemaʻi i le ogatotonu i le maualuga 2, faʻatasi ai ma togafitiga insulin poo faʻasalaga obstetric i totonu o le falemaʻi.

· Aso o togafitiga fuafuaina mo tagata maʻi ma le GDM mo le faʻatagaina o loʻo fuafua taʻitoʻatasi e faalagolago i le i ai o faʻalavelave faʻatelave, mea aʻafiaga faʻaletonu.

· O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi, o meaʻai e totogiina ma i le leai o ni faʻalavelave faʻalavelave e togafitiga mo falemaʻi mo le silia ma le 40 vaiaso poʻo le amataina o galuega.

· Faʻatasi ai ma le GDM i togafitiga o le inisalini, le leai o ni faʻalavelave faʻalavelave, e aunoa ma ni faʻailoga o le gasegase o le diabetic ma le pulea lelei o le gaosiga o le tino gasegase - le prenatal hospitalization e sili atu i le 39 vaiaso o le maʻitaga.

I le i ai o le macrosomia ma / poʻo le gasegase o le maʻisuka, polyhydramnios, fuafua ile falemai e le silia le 37 vaiaso.

Tuutuuga ma metotia o le auina atu.

GDM mo ia lava e leʻo se faʻamatalaga mo le caesarean vaega ma le faʻapipiʻi vave. O le i ai o le manava o le maʻisuka e le o se faʻamatalaga mo le vave momoliina ma se tulaga faamalieina o le tina ma le tama.

Tuuina atu o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka faʻamaʻi.

O le maʻisuka faʻamamafa e leʻo se faʻamatalaga mo le faʻatagaina e le vaega caesarena (CS).

O le auala e faʻafeiloaʻi ai e fuafua i luga o le tulaga faʻalavelave mo fafine taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi.

O faʻamatalaga mo se vaega o le GDM e masani lava ona talia i totonu o faʻatoʻa. Afai ua taʻu mai e le fomaʻi ni faailo o le maʻi o le maʻisuka ina ia aloese ai mai le afaina o le pepe (dystocia o tauau), e fautuaina le faalauteleina o faailoilo mo le CS i nisi o tulaga (o le mamafa o le mamafa o le fetus e silia ma le 4000 g).

O tuutuuga o le vaega fuafuaina mo le GDM ua fuafuaina taitoatasi, faatasi ai ma se tulaga faamalieina o le tina ma le tamaititi, taui o le maʻisuka ma le le maua o le macrosomia / maʻi o le maʻisuka, faalavelave faʻalavelave, faʻasologa o le maitaga seia oo i le 39-40 vaiaso e mafai.

I le i ai o le macrosomia / maʻi suka, o le faʻateleina o le maitaga mo le sili atu i le 38-39 vaiaso e le talafeagai.

Faʻatasi ai ma le GDM totogi lelei, o le leai o ni fetopathy ma faʻafitauli faigata, o se tulaga faʻamalieina o le tina ma le tama, o le atinaʻe faʻafuaseʻi o le gaioiga e sili ona lelei. I lona toesea, e mafai ona faʻaʻumiʻumi le maitaga i se vaitaimi o le 40 vaiaso mo le 5 aso, sosoo ai ma le faʻavaeina o le galuega e tusa ai ma masaniga ua taliaina.

Faʻapitoa o le puleaina o tagata faigaluega e ala i le gafatia o le fananau mai faʻatasi ma le GDM

O loʻo faia i le amataga o le galuega, i fua masani masani - o le fesuiaiga i se taimi le tumau e mataituina ai le tulaga o le fetus e tusa ai ma le maliega o galuega. Pe a faʻaleleia e le oxtocin infusion poʻo le faʻasolosolo o le epidural, e faʻaauau pea le mataʻituina o le cardiotogographic monitoring.

faʻatautaia e tusa ai ma faʻamaumauga o loʻo i ai nei.

Faʻatoʻaina le glycemia pepe

O loʻo faia (i totonu o le fale suʻesuʻe poʻo le faʻaaogaina o le glucometer feaveaʻi) na o fafine maʻitaga na maua le inisalini togafitiga, i le taimi masani 1 taimi i le 2-2.5 itula.

I mataupu pe a faʻatalanoaina e se fafine maʻitaga aʻo leʻi amataina le galuega se inisalini umi, o le atinaʻeina o le falemaʻi poʻo le fale suesue-faʻamaonia le hypoglycemia, lea e manaʻomia ai le puleaina o le kulūkose, e mafai i le taimi o le fanau mai.

Le faʻamalosia o insulin i le fananau i fafine maʻitaga ma le GDM e le faʻataunuʻuina.

I le faaiuga o le 2 tausaga o le galue, e tatau ona faia ni puipuiga e puipuia ai le fale o le fetal.

· O le amataga o taumafaiga taumafai pe a uma ona vavae le ulu

O le oxytocin infusion i le faaiuga o le tulaga lona 2 o galuega

Afai e tupu le taua o tauau, e tatau ona taʻitaʻia se tasi i auala o loʻo otooto atu i totonu o le tusi lesona a le tagata vaʻaia.

O le auai o se neonatologist i le fananau mai ma le GDM e faʻamalosia!

Polokalame e mataituina ai le tina failele

A maeʻa le fananau mai, o tagata uma e maua i le GDM e faʻaaoga le inisalini togafitiga. I le tolu aso muamua talu ona fanau mai, o se fua faʻatatau o le kulukose o le plasma vevela e manaʻomia ina ia iloa ai le ono solia o le metabolism.

Lactation i le GDM e le solia.

6-12 vaiaso talu ona fananau mai fafine uma i le anapogi kullukose plasma venu

E manaʻomia le logoina o fomaʻi ma fomai fomai e uiga i le manaʻomia ona mataʻituina le tulaga o le gataifale gaʻo ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i se tamaititi na maua e lona tina GDM.

O galuega autu i le tulaga o le maitaga fuafuaina i fafine oe na maua le GDM

· O se taumafataga e faʻaitiitia ai le mamafa ma lona tele.

· Gaoioiga faʻaleleia faʻaleleia

· Faʻamalamalamaina ma togafitiga o le gasegase o gasegase.

· Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, faasaʻo o le lipid-cholesterol metabolism disorders.

Fautuaga mo le maʻi

FAʻAMATALAGA I SUESUEGA SUGAR DIABETES

O oloa e tatau ona vavae ese mai meaʻai:

Sugar, mea faʻafiafia, meaʻai suamalie, ice cream, honey, jam, faʻasao, fualaau suamalie uma (tusa lava pe leai ni suālaʻau faaopoopo), oloa gaʻo e aofia ai suka (vine yogurts, kefir, ma isi mea) , vine, fualaau mama, aso, fig, compotes, jelini, soda, mayonnaise, ketchup, fructose, xylitol ma le sorbite, gaʻo vevela (vave) poʻo le suka araisa. Meaʻai gaʻo, salu oona, sausage, pastes ...
Mayonnaise, pata, fulufulu samasama (45-50%)

O oloa e manaʻomia le faʻamapulaʻaina i meaʻai, ae le faʻamavaeina atoa:

Tulimu, oranni, kiwi ma isi fua (tasi fua mo le 'aiga o le aoauli ma le aoauli) O fua e sili ona lelei e' ai i le taeao.

paluga o le saito (1 le aoga i aso uma).

pateta (1 meaai i aso taitasi, e sili atu le faaaoga o pateta tao tao, nai lo le falai, kuka poo palu pateta),

falaoa (e le afaina pe paʻepaʻe, 3 fasi pepa i le aso), e sili atu i le gaʻo po o le pala)

(oat, buckwheat, millet porridge, i totonu o le vai poʻo le gaʻo susu, e aunoa ma le pata), laisa enaena. (Tasi le 'aiga i le aso).

Laʻau (omelet, fuamoa ua afifi) e mafai ona faʻaaoga 1-2 taimi i le vaiaso.

Milu 1-2% (tasi i le aso) e le silia ma le tasi le ipu.

Meaai e mafai ona e 'ai e aunoa ma le faatapulaaina.

Fualaau faisua (sei vagana ai pateta) - (kukama, tamato, kapisi, salati, radishes, herbs, zucchini, eggplant, legumes)

Musulum, iʻa o iʻa (e le o ni meaʻai)

Meat (including chicken and turkey) ma meaʻai,

O le siʻosiʻomaga e maualalo le gaʻo, faʻamaʻi lelei e aunoa ma le uila (2-5%), sisi (10-17%), oloa gaosiga (e aunoa ma le faaopoopo o le suka), e le o meaʻai, e le gaʻo ma e le ulaula masisi, saisi, soisi, suamalie fualaau (tomato, leai masima, ma suamalie fualaʻau fefiloi).

I le i ai o le lapisi - o le faʻasaina o gaʻo i mea taumafa (o meaʻai uma ma le itiiti ifo i le pasene o gaʻo, ae le o le gaʻo atoatoa). Faʻateleina le mamafa o le toto - faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima i le kuka, aua neʻi faʻaopopo i le meaʻai ua maeʻa. Faaaoga le masima iodi.

Lima taumafataga i le aso - tolu meaai autu ma lua meaai. I le po, o se ipu malamalama o le kefir poʻo sina yogurt (ae leai ni fua!) E manaʻomia. Faʻatasi ai meaʻai ma fualaau faisua mo taumafataga uma. Muamua, e sili atu ona lelei le 'aiina o palatini ma fualaau faisua, ona maua ai lea o le gaʻo. Faʻafofoga i le aofaʻi o meaʻai gaʻo (oloa e faʻamapulaʻaina, ae le tuʻuesea) i taumafataga taʻitasi. 100-150 g o umi gaʻo (10-12 vaega masani) e mafai ona faʻamalosi i le aso, tufatufa atu i le ao atoa. Faʻaaogā kuka, fufulu, tao, ae le faʻavela i le kuka.

1 auauna atu = 1 le fasi falaoa = 1 fualaau fualaau = 2 punetini ma se paʻu o le falaoa saunia, pasta, pateta = 1 le ipu o le susu susu oloa

auaunaga sili ona lelei i le aso atoa:


Breakfast - 2 tautua
Taʻaloga - 1 tautua
Taumafa - 2-3 servings
Snack - 1 auaunaga
Taumafa - 2-3 servings
Lua taumafataga - 1 auauna

O le taeao e le sili atu i le 35-36 g o meaʻai e sili atu nai lo le 3 XE. O le malologa ma le afiafi e le sili atu nai lo le 3-4 XE, meaai mama mo le 1 XE. O mea gaʻo e sili ona leaga i le taeao.

I tusi o meaai, e tatau ona taʻu mai le taimi o meaʻai ma le aofaʻi o meaʻai, i le kalama, spoons, cups, etc. Pe faitau faʻataʻavale gaʻo e tusa ai ma laulau o falaoa.

Tupe maua faatagaina i le taimi o le maitaga

BMI ao le i maʻitaga

OPV mo le maitaga (kilokalama)

OPV i le 2 ma le 3 th. i le kg / vaiaso

Tesea o le tino (BMI 11, 5-16

O le mamafa (BMI 25.0-29.9 kg / m²)

Ovaʻa (BMI pe 30.0 kg / m²)

Gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga

· Savalivali - savali, agai i le Nordic, aau i le vaitaele, sisiva faaseʻe, pasi pasi.

· Yoga po o Pilates i se fesuiaiga o foliga (sei vagana ai gaoioiga e taofia ai le toe foi mai i le fatu)

· Aʻoaʻoga Faʻavae e faʻatatau i le faʻamalosiina o maso o le tino ma vae.

Fautuainavoluma galuega: 150-270 minute i le vaiaso. O le mea sili, o lenei gaoioiga e tufatufaina atu i aso o le vaiaso (o lona uiga, i aso taitasi mo le itiiti ifo i le 25-35 minute).

Fautuainamalosi: 65-75% o le fatu fatu max . Loto o le fatu max fuafua e pei ona taua i lalo: fua o le fatu max = 220 - tausaga. E le gata i lea, o le malosi e mafai ona iloiloina e le suʻega "talanoaga": aʻo mafai e le fafine maʻitaga ona taitaia se talanoaga i le taimi o le faamalositino, e foliga mai e le mafai ona ia faʻamalosi.

Le fautuaina i le taimi o le maitaga: gasegase faʻataʻitaʻiga (faaseʻe, sisiva, faasee, taʻavale i luga o le vai, faimalaga, faimalaga i luga-auala, gymnastics ma tietie solofanua), faʻafeiloaʻiga ma taʻaloga taʻavale (eg hockey, boxing, martial arts, lakapi ma le pasiketipolo, tenisi), osooso, uila.

O gaoioiga faaletino e tatau ona faalēaogāinama faʻamaoniga nei:

Le faʻaalia o le tafe toto mai le gaʻo faʻapitoa

Faʻamataʻu vavalalata uterine

Amu le malosi o le suavai

Lagonaina le matua le lava

Dyspnea aʻo leʻi amataina le gaioiga

Faʻailoga matuia gaioiga faaletino aʻo maʻitaga:

· O le fatu o le fatu fatu (fatu fatu 2 funkts. Vasega ma luga)

Isthmic-le atoatoa o le tino poʻo le tuʻuina o le tino

Maitaga e tele ma se lamatiaga o le fanau mai vave

· Faʻatonuga o le vaʻaia i le lona lua poʻo le tolu piliona

Placenta previa i le mavae ai o le 26 vaiaso o le gaioiga

Amu le malosi o le suavai

Peluclampsia poʻo le maualuga o le maualuga o le toto

Maʻa Matagofie (Hb

Tuutuuga lea o le a fesiligia ai le fesili o le tofiga o gaoioiga faaletino, o lona foliga ma le voluma taitoatasi:

· O le anemia faʻapitoa

Faʻamatalaga faʻapitoa o le fatu loto faʻalavelave

Faʻagata faʻalavelave faʻamaʻi pipisi

· Oona maualuga (pregravid BMI> 50).

Mamafa maualalo mamafa (BMI itiiti ifo i le 12)

Soifuaga sili ona lelei

· Tuai le tuputupu ae o le fetal i le taimi o le maitaga na maua

Faʻasolosolo ona pulea le maualuga o le maualuga o le toto

Faʻasolosolo ona pulea le maʻi maʻi

· Faʻatau le silia ma le 20 sikareti i le aso.

1. Hod, M., Kapur, A., Sacks, D.A., Hadar, E., Agarwal, M., Di Renzo, G.C. et al, O le International Federation of Gynecology and obstetrics (FIGO) i le faiga o le maʻisuka faʻamalosi: o se faʻataʻitaʻiga masani mo suʻesuʻega, pulega, ma le tausiga. Int J Gynaecol Obstet. 2015, 131: S173-211.

2. Fautuaga o le falemaʻi (togafitiga o togafitiga) "O le maʻisuka faʻalanesaina: suʻesuʻega, togafitiga, siakiina o le vaʻalele" MH RF 15-4 / 10 / 2-9478 mai le 12/17/2013).

3. Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia Numera 475 i le aso 12/28/2000 "I le faaleleia o le suesuega o le prenatal i le puipuiga o faamaʻi tino mai ma le gasegase i fanau"

4. Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia o Novema 01, 2012 Nu. 572n "Taualumaga mo le tuuina atu o togafitiga faafomai i le talaaga o" obstetrics and gynecology (sei vagana ai le faaaogaina o tekonolosi fesoasoaniina)

5. Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Mal l ina o le Malo Rusia na tusia i le aso 10 o Fepuari, 2003 Nu. 50 "I le faʻaleleia o le vaʻaiga ma le tausiga o le gynncoco i falemaʻi i fafo"

6. Sklempe Kokic I, Ivanisevic M, Biolo G, Simunic B, Kokic T, Pisot R. O le tuufaatasiga o se fomaʻi faʻamalosi ma le faʻamalosi e faʻaleleia ai le pulea lelei o tina maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka o le maʻisuka. O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiina. Tamaitai Fanau. 2018 Aokuso, 31 (4): e232-e238. doi: 10.1016 / j.wombi.2017.10.10.004. Epub 2017 Oketopa 18.

7. Harrison AL, Shields N, Taylor NF, Frawley HC. O le faamalositino e faʻaleleia ai le pulea lelei o fafine ua maua i le maʻisuka faʻamalosi: O se iloiloga faʻaleleia. J Physiother 2016.62: 188-96.

8. Radzinsky V.E., Knyazev S.A., Kostin I.N. Aafiaga faʻapitoa. O le maualuga o faʻamatalaga - o le lamatiaga pito i lalo mo le tina ma le pepe. - Moscow: Eksmo, 2009 .-- 288 itu.

9. O faʻafitauli. Taitaiga a le Atunuʻu. Edited by G. M. Savelieva, V. N. Serov, G. T. Sukhikh, GEOTAR-Media. 2015.S. 814-821.

Mafuaaga o le maʻisuka aʻo maitaga

O le maʻisuka maʻi, poʻo le maʻisuka gestagen, o le solia lea o le toleniga o le glucose (NTG) e tupu i le taimi o le maitaga ma e mou atu pe a uma le fanau. O le suʻesuʻega mo le maʻisuka o le sili atu lea o soʻo se lua o faailo o le glycemia i le toto toto mai tulaga taua e tolu, mmol / l: i luga o se manava gaogao - 4.8, pe a uma le 1 itula - 9.6, ma a maeʻa le 2 itula - 8 pe a maeʻa le 75 g glucose.

O le faaletonu o le kulukose i le taimi o maitaga e atagia mai ai le aafiaga physiological o hormones placental contrainsular, faapea foi ma le insulin resistance, ma atiina ae pe a ma le 2% o fafine maitaga. O le vave iloa o le faapalepale o le kulukose e taua mo mafuaaga e lua: muamua, e 40% o fafine e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se talafaasolopito o le maitaga e atiina ae le maʻisuka ile 6-8 tausaga ma, o le mea lea, latou te manaʻomia le tulitatao, ma le lona lua, o le faapalepale o le kulukose e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le soifuaga faaletino ma le gasegase i le auala tutusa e pei o tagata gasegase ua leva ona maua i le maʻisuka.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

I le asiasiga muamua a se fafine maʻitaga i se fomaʻi, e tatau ona iloilo le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka faʻamaʻi, talu ai o isi togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i lenei. Ole vaega ole maualalo o le maʻisuka e aofia ai tamaitai i lalo ifo o le 25 tausaga le matutua, e iai le mamafa o le tino ao leʻi oʻo ile maʻitaga, e leai ni tala o le maʻisuka ile aiga o le uluaʻi tikeri o le aiga, e leʻi i ai i le taimi ua tuanai o le gaʻo gaʻo (aofia ai glucosuria), le tala faʻasolopito talatala. Ina ia tofia se tamaitai i se vaega e maualalo le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga, o nei faailoga uma e manaʻomia. I lenei vaega o tamaitai, o le suʻega e faʻaaoga ai faʻamalositiga faigata e le o faʻataunuʻuina ma ua faʻamapulaʻaina i le siaki masani o le anapogi glycemia.

E tusa ai ma manatu autasi o tagata atunuʻu ma tagata atunuʻu mai fafo, o fafine o loʻo i ai le taua tele (BMI ≥30 kg / m 2), o le maʻisuka na maua i aiga o le uluaʻi tikeri, o le talafaasolopito o le maʻisuka faʻamaʻi poʻo soʻo se gasegase gasegase o loʻo iai i le maualuga o le atinaʻe o le maʻisuka. mai le maitaga. Ina ia tuʻuina atu se fafine i se vaega maualuga, o se tasi o faʻasologa o lisi e lava.O nei fafine o loʻo tofotofoina i le asiasiga muamua i le fomaʻi (ua fautuaina e fuafua le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ma se suega ma le 100 g o le kulukose, tagaʻi i le taualumaga i lalo).

O le vaega o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga e aofia ai fafine e le o iai i vaega maualalo ma le maualuga: mo se faʻataʻitaʻiga, e itiiti le mamafa o le mamafa o le tino ao lei oʻo i le maitaga, faʻatasi ai ma se tala faʻasolopito mamafa (fetus lapoa, polyhydramnios, faanunununu faʻafuaseʻi, gestosis, malformations fetal, childbirths ) ma isi. I totonu o lenei vaega, o suʻega e faia i se taimi e taua mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga - 24-28 vaiaso o le maitaga (e amata le suʻega i se suʻega suʻega).

Tisuka faʻamuamua

Faailoga i fafine maʻitaga e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faalagolago i le maualuga o le taui ma le umi o le faamai ma e masani lava ona fuafuaina e ala i le auai ma le tulaga o faafitauli masani o le maʻisuka (toto maualuga, le retinopathy diabetic, nephropathy diabetic, polyneuropathy diabetic, etc.).

Gesational diabetes

O faʻamaʻi o le maʻisuka faʻateʻa e faʻalagolago i le maualuga o le hyperglycemia. E mafai ona faʻaali atu i le agaga le taua o le hyperglycemia, hyperglycemia postprandial, poʻo se faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le gasegase. I le tele o tulaga, o faʻamatalaga faʻapitoa e le o iai pe leai foi. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le lapisi o tikeri eseese, masani - vave vave le maua ao maua le maitaga. I le maualuga o le glycemia, o faitioga e aliali mai i le polyuria, fiainu, fiaʻai tele, ma isi. O faigata aupito sili mo le siamaina o mataupu ia o le maʻisuka faʻamaʻi ma le hyperglycemia, ma e masani ona le iloa le glucosuria ma le anapogi.

I lo tatou atunuu, e leai ni auala masani e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka. E tusa ai ma fautuaga o loʻo i ai nei, o le suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga e tatau ona faʻavae i luga o le fuafuaina o tulaga lamatia mo lona atinaʻe ma le faʻaaogaina o suʻega ma le mamafa o le kulukose i vaega maualuluga lamatiaga.

Faatasi ai ma le faaletonu o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga, e tatau ona iloagofie:

  1. Maʻisuka na i ai i se fafine aʻo leʻi maʻitaga (maʻisuka faʻasega) - ituaiga 1 maʻisuka, ituaiga 2 maʻisuka, isi ituaiga o maʻisuka.
  2. Gaʻo maʻitaga poʻo maʻitaga - soʻo se tikeri o le gasegase o le carbohydrate le mama (mai le faʻasolosolo o le hyperglycemia anapogi i le maʻisuka ile maʻi) ma le amata ma iloa muamua ile maʻitaga.

Faʻavasegaga o le maʻisuka faʻamaʻi

E iai le maʻisuka faʻateʻa, e faʻatatau i le metotia o togafitiga faʻaaoga:

  • totogiina i togafitiga,
  • taui i togafitiga insulin.

E tusa ai ma le tikeri o le faʻamaʻi:

  • taui
  • taui.
  • E10 Inisalini e faalagolago ile maʻisuka (i le faʻavasegaga faʻaonapo nei - ituaiga 1 maʻisuka)
  • E11 O le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka i le faʻavasegaga o loʻo iai nei)
    • E10 (E11) .0 - ma se coma
    • E10 (E11) .1 - ma le ketoacidosis
    • E10 (E11) .2 - faʻaleagaina fatugao
    • E10 (E11) .3 - faʻamaʻi mata
    • E10 (E11) .4 - faʻatasi ai ma aʻafiaga o le neurological
    • E10 (E11) .5 - faʻalavelave faʻalavelave lautele
    • E10 (E11) .6 - faʻatasi ai ma isi faʻafitauli faʻapitoa
    • E10 (E11) .7 - faʻateleina faʻafitauli
    • E10 (E11) .8 - faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa
    • E10 (E11) .9 - e aunoa ma ni faʻafitauli
  • 024.4 Maʻisuka o fafine maʻitaga.

Faʻaiʻuga ma taunuuga

E faaopoopo i le maʻisuka maʻitaga, o le maitaga e iloga mai i tua o le maʻisuka ituaiga I poo II. Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli o loʻo tupu i le tina ma le tamaititi, o lenei vaega o maʻi mai le maitaga muamua e manaʻomia ai le totogi maualuga mo le maʻisuka. O le mea lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻamaʻi i le falemaʻi pe a iloa le maʻitaga e faʻamautinoa le maʻisuka, siakiina ma faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi.I le taimi muamua ma le toe faia o falemaʻi, e tatau ona suʻesuʻe ia totoga o le urinary mo le taimi e iloa ai ma togafitiga i le i ai o le pesticlonephritis, faatasi ai ma le iloiloga o le gaioiga o gaʻo ina ia mafai ai ona iloa le nephropathy o le maʻisuka, ma le gauai faapitoa i le mataʻituina o le vailaʻau, proteinuria i aso uma, ma le fatu fatu fatu. O fafine maʻitaga e tatau ona suʻeina e le fomaʻi e suʻesuʻe le tulaga o le tupe ma ia iloa ai le retinopathy. O le i ai o le toto maualuga, aemaise lava le faateleina o le mamafa o le diastolic e sili atu i le 90 mm Hg. Art., O se faʻamatalaga mo le togafitiga o le antihypertensive. O le faʻaaogaina o togafitiga i fafine maʻitaga e iai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e le o faʻaalia. A maeʻa le suʻega, latou te filifili pe mafai ona tausia le maitaga. O faʻamatalaga mo lona faʻamutaina i le maʻisuka, lea na tupu ao leʻi maʻitaga, ona o se pasene maualuga o le tino ma le fetopathy i le fetus, lea e fetaui ma le umi ma faʻafitauli o le maʻisuka. Faʻateleina le tamaʻi tama teine ​​i fafine e maua i le maʻisuka e mafua ona o le soifua mai ma le tino ola pea ona o le i ai o le faʻalavelave faʻavaivaia o le manava ma le faʻaleagaina o le tino.

Faʻamatalaga o le maʻisuka aʻo maitaga

Ua saunia e tagata tomai faapitoa i totonu o le atunuu ma alalafaga auala nei mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka ituaiga. O le laasaga e tasi-e sili atu ona aoga i le tamaoaiga i fafine e maualuga le lamatiaga mo le maʻisuka ituaiga. E aofia ai le faia o se suʻega faʻamaʻi ma le 100 g o le kulukose. O se laasaga e lua-laasaga e fautuaina mo le vaega e lamatia le lamatia. Faatasi ai ma lenei metotia, o le suʻeina o suʻesuʻega muamua e faia i le 50 g o le kulukose, ma i le tulaga o lona solia, o le a faia se suʻega 100-kalama.

O le auala mo le faia o se suʻega suʻesuʻe e pei ona taua i lalo: o se fafine inu 50 g glucose ua malepe i totonu o se ipu vai (i soo se taimi, ae le o luga o se manava gaogao), ma a maeʻa le itula, ua fuafuaina le kulukose i le plasma vevela. Afai a maeʻa le itula o le glucose plasma e itiiti ifo i le 7.2 mmol / L, o le suʻega ua manatu e le lelei ma ua maeʻa le suʻega. (O nisi taʻiala e fautuaina ai le maualuga o le 7.8 mmol / L o se faitioga mo se suʻesuʻega lelei, ae ia faailoa mai o le maualuga o le 7.2 mmol / L o se faailoga sili atu ona maaleale o le maualuga o le lamatia o le maʻisuka.) Afai o le glucose plasma o le sili atu i le 7.2 mmol / l, o se suʻega e 100 g glucose ua faʻaalia.

O le faʻataʻitaʻiga ma le 100 g o le kulukose o loʻo maua ai se faʻamaoniga sili atu ona malosi. O le suʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma le anapogi i le po mo le 8-14 itula, e le o se mea e masani ai (ia le itiiti ifo ma le 150 g o le suka gaʻo i le aso) ma le faʻamalositino o le tino, ia le itiiti ifo mo le 3 aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. I le taimi o le suʻega, e tatau ona e nofo, ulaula tapaa. I le taimi o le suʻega, o le anapogi ole plasma glycemia vevela e faʻamoemoeina, pe a uma le 1 le itula, 2 itula ma le 3 itula i le maea ai o le faamalositino. O le siama o le maʻisuka ituaiga e amataina pe afai e lua pe sili atu fua faʻataʻitaʻi e tutusa pe sili atu i fuainumera nei: i luga o se manava gaogao - 5.3 mmol / l, i le 1 h - 10 mmol / l, pe a mavae le 2 itula - 8.6 mmol / l, i le mavae ai o le 3 itula - 7.8 mmol / L. O le isi auala o le a faʻaaoga se suʻega e lua-itula ma le 75 g o le kulukose (o se maliega faapena). Ina ia maua se siama o le maʻisuka ituaiga i lenei tulaga, e tatau ona i ai le maualuga o le maʻisuka glycemia i le 2 pe sili atu faʻamatalaga e tutusa ma pe sili atu foi i tulaga nei: i luga o se manava gaogao - 5.3 mmol / l, i le 1 h - 10 mmol / l, pe a uma le 2 itula - 8.6 mmol / l. Ae ui i lea, e tusa ai ma tagata atamamai mai le American Diabetes Association, o lenei faiga e leai se aoga o le 100 gram samples. Faʻaaogaina o le fa (tolu-itula) o le glycemia i le auʻiliʻiliga pe a faia se suʻega ma le 100 g o le kulukose e mafai ai ona sili atu le faʻatuatuaina o le tulaga o le metabolism gaʻo i totonu o se fafine maʻitaga.E tatau ona maitauina o le siaki masani o le anapogi anapogi i fafine e lamatia i le maʻisuka ituaiga i nisi o tulaga e le mafai ona vavaeeseina atoa le maʻisuka faʻamaʻi, talu ai o le anapogi masani i fafine maʻitaga e maualalo ifo nai lo fafine e le o maʻitaga. O le mea lea, o le anapogi masani e le aofia ai le i ai o le meli postline, lea o se faʻamatalaga o le maʻisuka faʻamaʻi ma e na o le faʻaaogaina o suʻega faʻalavelave e mafai ona iloa. Afai o se fafine maʻitaga e faʻaalia le maualuga o fuainumera i le plasma vevela: i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 7 mmol / l ma i totonu ole toto faataitai - sili atu nai lo le 11.1 ma le faʻamaonia o nei tulaga taua i le aso e sosoo ai ole suʻega suʻesuʻega e le manaʻomia, ma ua iloa ua maeʻa le suʻesuʻeina ole maʻisuka.

O le maʻisuka faʻalanesa i le maʻitaga

E tusa ma le 7% o maitaga uma e faigata i le maʻisuka mitusitus (GDM), lea e silia ma le 200,000 mataupu i le lalolagi i tausaga taʻitasi. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le vave fananau mai, o le GDM o se tasi o faafitauli e masani ona maitaga i le maʻitaga.

  • O le 'avaʻese e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maua o le maʻisuka faʻamalosi i le taimi o le maitaga a itiiti ifo faalua.
  • E tatau ona faia se suega o le faapaleni o le kulukose mo fafine uma ua maitaga i le 24-28 vaiaso o le gaioiga.
  • Afai o le plasma glucose level i luga o le manava gaogao e sili atu i le 7 mmol / l, latou te talanoa e uiga i le atinaʻeina o maʻi maʻisuka.
  • O fualaau oona mo le GDM e faʻasaina.
  • GDM e le o se faʻamatalaga mo le vaega o le caesarean fuafuaina, ma e sili atu foi mo le vave momoli atu.

Faʻaanifo o le maʻi maʻisuka ma le aʻafiaga o le fomaʻi

Amata mai le amataga o le maʻitaga, o le fomaʻi ma le placenta e manaʻomia se aofaiga tele o le kulukose, lea e faʻaauau ona tuʻuina atu i le fetus e faʻaaoga ai pusa fualaʻau. I lenei itu, o le faʻaaogaina o le kulukose i le taimi o le maitaga e televave le faatelevaveina, lea e fesoasoani e faʻaititia ai lona maualuga ile toto. O fafine maʻitaga e masani lava ona faʻaleleia le hypoglycemia i le va o taumafataga ma ao momoe, ao maua e le fetus le kulukose i taimi uma.

O le a le lamatiaga o le maʻisuka faʻamalosi i le taimi o maitaga mo le pepe ma le tina:

A o faagasolo le maitaga, o le lagona lelei o le tino i le inisalini e faʻaitiitia, ma o le faʻateleina o le inisalini e faʻateleina ai le totogi. I lenei tulaga, o le maualuga o le insulin (i luga o se manava gaogao) e tulai mai, faapea foi le maualuga o le inisalini na faaosofia e faaaoga le suega o le faapaleni o le kulukose (vaega muamua ma le lua o le tali o le inisalini). Faatasi ai ma le faateleina o le tausaga tausaga, o le aveeseina o le inisalini mai le toto.

I le le lava o le gaosiga o le inisalini, o fafine maʻitaga latou te atiina ae le maʻisuka maʻi, lea e mafua ona o le faʻaititia o le insulin. E le gata i lea, o le faateleina o le proinsulin i totonu o le toto o le uiga lea o le GDM, lea e taʻu mai ai le faasolosolo malie o le gaioiga o suauu peta pancreatic.

Faʻamatalaga o le maʻisuka maʻisuka: faʻamaoniga ma masani

I le 2012, o tagata atamamai mai le Rusia o le Endocrinologists ma tagata atamamai mai le Rusia Rusia a Obstetricians ma Gynnecologists na latou taliaina le maliega a le National Rusia o le "Diabetes Gestation: Diagnosis, Treatment, Supervisor Monitoring" (e pei ona taua i lalo - le Consensus National Rusia). E tusa ai ma lenei pepa, o le GDS ua faʻamaonia e faapea:

I le togafitiga muamua o le maʻitaga

  • pulu plasma glucose, poo
  • o le hemoglobin glycated (o se metotia ua faamaonia e tusa ai ma le National Glycohemoglobin Program Standards Program ma ua faʻatautaia e tusa ai ma tulaga faatauaina e faatatau i le DCCT - Suesuega o le Maʻisuka ma Suʻega);
      glucose plasma i soo se taimi o le aso, tusa lava po o le a le meaʻai.

I le 24-28 vaiaso o le maitaga

  • O fafine uma ua maitaga, e aofia ai i latou e le i ai ni mea e le masani ai i le gaosiga o le gaʻo i le amataga, ua tuʻuina atu i ai le suʻega o le kulupu o le glucose (PHGT) i le 24-28 vaiaso o le gaioiga.O le taimi sili ona lelei e 24-26 vaiaso, ae mafai ona faatino le HRTT i le 32 vaiaso o le gaioiga.

I atunuu eseese, o le PGTT o loʻo faia faʻatasi ma le mamafa o kulukose. O le faʻamatalaina o taunuuga e mafai foi ona fesuisuiai sina.

I Rusia, ua faia le PGTT ma le 75 g o le kulukose, ma i Amerika ma le tele o atunuu o le EU, o le suega ma le 100 g o le kulukose ua aloaia o le tulaga o le faʻamaonia. O le American Diabetes Association e faʻamaonia e faapea o le muamua ma le lua o lomiga o le PHTT o loʻo i ai le taua tutusa o le faʻamaonia.

Faamatalaina o le PGTT e mafai ona faia e endocrinologists, obstetrician-gynecologists ma tagata togafitiga. Afai o le suʻega e iloa ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o le fafine maʻitaga ua vave auina atu i le endocrinologist.

Puleaina o maʻi ma GDM

I totonu o le 1-2 vaiaso talu ona maeʻa ona faʻamaonia, o le maʻi na faʻaalia le vaaia e le fomaʻi-fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi.

  1. O le suʻega e faia faasaga i se tulaga masani o meaai masani. A itiiti mai o le tolu aso ao leʻi faia le suʻega, e tatau ona tuʻuina atu i le aso le 150 g o suka.
  2. O le taumafataga mulimuli ao leʻi faia le suʻesuʻega e tatau ona aofia ai le 30-50 g o le suka.
  3. E faia le suʻega i luga o se manava gaogao (8-14 itula talu ona 'ai).
  4. E leʻi faʻasaina le inu i le vai aʻo leʻi suʻeina.
  5. I le taimi o le suʻesuʻega, e le mafai ona e ulaula.
  6. I le taimi o le suʻega, e tatau ona nofo le tagata maʻi.
  7. Afai e mafai, i le aso ao lumanaʻi ma ao faagasolo le suʻesuʻega, e tatau ona vaʻaia le faʻaaogaina o vailaau e mafai ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E aofia ai le multivitamins ma sauniuniga uʻamea, ia aofia ai vailaʻau faʻamalosi, faʻapea foʻi ma corticosteroids, beta-blockers, agonists beta-adrenergic.
  8. Aua le faʻaaogaina le PGTT:
    • ma le vave gasegase o fafine maʻitaga,
    • afai e tatau ai i le moega malolo malolo,
    • faasaga i le talaaga o se maʻi tigaina tiga,
    • faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani poʻo le tigaina o le manava o le tino.

Fautuaga mo se tina maitaga ma se GDS ua faʻaalia e tusa ai ma le maliega a le malo Rusia:

Faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le mamafa o le tino ma le maualuga o le fafine. E fautuaina ina ia faʻamaʻaʻaʻese uma gaʻo kulūlū faigofie ma faʻatapulaʻa le aofaʻi o gaʻo. E tatau ona tufatufa meaʻai i le 4-6 i meaʻai. E le mafai ona faʻaaogaina suamalie e leai ni meaʻai i le faʻaogaina.

Mo fafine ei ai le BMI> 30 kilokalama / m2, e tatau ona faaitiitia le aofai o le calorie i aso taitasi e 30-33% (e tusa ma le 25 kcal / kg i le aso). Ua faamaonia e faapea o sea fuataga e mafai ona faʻaititia ai le hyperglycemia ma le faʻamaʻi triglycerides.

  • Faamalositino faamalositino: savali mo le itiiti ifo i le 150 minute i le vaiaso, aau.
  • Iloiloga e le tagata lava ia o faailoga autu:
    • anapogi glucose i le toto capillary, aʻo leʻi 'ai ma le 1 itula pe a uma meaai,
    • o le maualuga o tino o le ketone i le urine i le taeao i luga o se manava gaogao (aʻo lei alu i le moega po o le po, e fautuaina e ave i se isi taimi mea inu o le gaʻo i le pe tusa o le 15 g mo le ketonuria poʻo le ketoneemia),
    • toto maualuga
    • fetal movements,
    • mamafa o le tino.

    I le faaopoopo atu, e fautuaina le tagata maʻi e tausia se suʻega e mataʻituina ai le tagata lava ia ma se tusi talaʻai.

    Faailoga mo le togafitiga o le inisalini, fautuaga a le malo a Rusia

    • O le le mafai ona ausia le maualuga o le kulukose plasma glucose
    • Faailoga o le maʻi o le maʻisuka e ala i le ultrasound (faʻamaoniga le faʻamaonia o le hyperglycemia masani)
    • Faailoga o faʻamaonia o le maʻetuka maʻi o le gaʻo:
    • fua tele (o le limite o le manava e sili atu nai lo le tutusa ma le 75 pasene),
    • faʻamaonia,
    • cardiomegaly ma / poʻo le cardiopathy,
    • pasese o le ulu,
    • fulafula ma le mafiafia o le meaola gaʻo,
    • ufiufi o le gaga o le au,
    • o le muamua na siakiina poʻo le faateleina o polyhydramnios faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le GDM (pe afai o isi mafuaʻaga e le aofia ai).

    Pe a faatonuina le togafitiga o le inisalini, o se fafine maʻitaga o loʻo taitaia faʻatasi e se endocrinologist (fomaʻi) ma se fomaʻi-fomaʻi.

    Togafitiga o le maʻisuka ituaiga i fafine maʻitaga: o le filifilia o le falemaʻi

    O fualaau oona oona i le taimi o le maitaga ma le lactation ua faʻaseseina!

    O oloa uma o inisalini e vaevaeina i ni vaega se lua e tusa ai ma fautuaga a le American Food and Drug Administration (FDA).

    • Vaega B (o aʻafiaga leaga i luga o le fomaʻi e le o iloa i suesuega o meaola, suʻesuʻega lelei ma pulea lelei i fafine maʻitaga e leʻi faia),
    • Vaega C (o aʻafiaga leaga i luga o le tamaititi na iloa i suʻesuʻega a manu, suʻesuʻega i fafine maʻitaga e leʻi faia).

    E tusa ai ma fautuaga mai le maliega a le malo Rusia:

    • o sauniuniga uma o inisalini mo fafine maʻitaga e tatau ona faʻamaonia ma le faʻamaoniga taua o le igoa tau fefaʻatauaʻiga,
    • falemaʻi mo le faʻailoaina o le GDM e le manaʻomia ma e faalagolago i le i ai o faʻalavelave vaʻa,
    • GDM e le o se faʻamatalaga mo le vaʻaia o le caesareane po o le vave tuʻuina atu.

    Short description

    Maʻisuka maʻi (maʻisuka) O se vaega o faʻamaʻi o le gasegase (metabolic) e mafua mai i le hyperglycemia masani, o le taunuuga o le soliga o le inisalini o le inisalini, o aʻafiaga o le inisalini, poʻo mea uma nei e lua. O le hyperglycemia masani i le maʻisuka e aʻafia ma le faaleagaina, le lelei ma le le atoatoa o totoga eseese, aemaise lava mata, fatugaʻo, neura, fatu ma toto toto (WHO, 1999, 2006 ma faʻaopoopoga) 1, 2, 3.

    Gesational diabetes mitusitus (GDM) - o se faʻamaʻi lea e mafua mai i le hyperglycemia, muamua iloa i le taimi o le maitaga, ae le o le ausia o taiala mo le "manifest" diabetes 2, 5. O le GDM o se soliga o le faapaleni o le kulukose o le eseesega o le matuia, e tupu pe muamua iloa i le taimi o le maitaga.

    I. FAATOMUAGA

    Igoa o le Maliega: Maʻisuka aʻo maitaga
    Taʻiala Faʻatagaga:

    Code (tulafono laiti) e tusa ai ma le ICD-10:
    E 10 Inisalini e faalagolago ile maʻi suka
    E 11 O le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka
    O24 maʻi suka i le taimi o maʻitaga
    O24.0 Faʻatonuina o le maʻisuka faʻalagolago ile inisalini
    O24.1 O le maʻisuka e leai se inisalini e faalagolago i ai
    O24.3 O le maʻisuka masani, e le o taʻua
    O24.4 O le maʻi maʻisuka i le taimi o le maʻitaga
    O24.9 O loʻo maʻi le maʻisuka i le maʻitaga, e le o taʻua

    Faʻapuupuuga na faʻaaogaina i le maliega:
    AH - maualuga maualuga
    Hiona - toto maualuga
    GDM - maʻisuka gestation
    DKA - maʻi ketoacidosis
    IIT - Faʻafouina Inisalini Faʻamalosia
    IR - inisalini faʻamalosia
    IRI - immunoreactive inisalini
    BMI - numera numera o le tino
    UIA - microalbuminuria
    NTG - faʻaleagaina le glucose toleni
    NGN - faʻaleagaina le anapogi glycemia
    NMH - tulimataʻi faifai pea o kulukose
    NPII - faʻaauau pea le inisalini (pulu insulin)
    PGTT - suʻega o le faapalepale o le glucose
    PSD - o le maʻisuka muamua muamua o le maʻisuka
    O le maʻi suka
    Ituaiga 2 maʻisuka - ituaiga 2 maʻisuka
    Ituaiga 1 maʻisuka - ituaiga 1 maʻisuka
    SST - suʻe-faʻaitiitia le togafitiga
    FA - gaoioiga faaletino
    XE - keke falaoa
    ECG - electrocardiogram
    HbAlc - glycosylated (glycated) hemoglobin

    Atinaʻeina o le Maliega Faafeagaiga: 2014 tausaga.

    Category: fafine maʻitaga o maʻi maʻisuka (DM) ituaiga 1 ma le 2, ma le GDM.

    Usuga Faʻatagaga: endocrinologists, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi-fomaʻi, fomai fomaʻi.

    Vaʻaia faʻafitauli

    Vaʻaia faʻafitauli

    Laulau 7 Eseesega o le maʻisuka i fafine maʻitaga

    Mamoe faʻamaonia Faʻaalia o le maʻisuka ao leʻi maitaga GDM (Faʻaopoopoga 6)
    Anamnesis
    O le siama o le maʻisuka ua faʻamautuina aʻo leʻi maʻitagaFaailoa i le taimi o le maitagaFaailoa i le taimi o le maitaga
    Glucose plasma ma HbA1c mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka
    Ausia siniGlucose anapogi anapogi ≥7.0 mmol / L HbA1c ≥6.5%
    Glucose, tusa lava po o le a le taimi o le aso ≥11.1 mmol / l
    Glucose anapogi anapogi ≥5.1
    Faʻamatalaga faʻamaonia
    A o lei maitagaI soo se tausaga taufaʻasalagaI le 24-28 vaiaso o le maitaga
    Tausiga o le PGT
    E leʻi faiaE faia i le togafitiga muamua o se tina maʻitaga i se tulaga lamatiaE faia mo le 24-28 vaiaso i fafine uma ua maitaga e le i ai se soliga o le gaosiga o le gaʻo i le vave maʻitaga
    Togafitiga
    Inisulinotera piumia e ala i le faʻateleina o le inisalini o le inisalini poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo ole gaʻo (pomp)Inisalini togafitiga poo togafitiga o mea taumafa (faatasi ai ma le T2DM)Faʻamālōlōina o taumafataga, pe'ā manaʻomia togafitiga insulin

    Faʻasalaga saoloto i togafitiga i fafo atu! Tuu se talosaga i lalo

    Maua fautuaga faufautua

    Togafitiga sini:
    O le sini o le togafitia o le maʻisuka i fafine maʻitaga o le ausia lea o le maʻisuka, faʻasaʻo le toto maualuga, puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaitiitia le faʻalavelave i le maʻitaga, fanau ma le taimi o le vaʻalele, ma faʻaleleia taunuʻuga faʻapitoa.

    Laulau 8 Tau faʻatatau mo gaʻo i le taimi o le maitaga 2, 5

    Taimi suʻesuʻeGlycemia
    I luga o se manava gaogao aʻo le i 'ai / i le taimi moe / 03.00e oo atu i le 5.1 mmol / l
    1 le itula pe a uma le taumafatagae oʻo atu i le 7.0 mmol / l
    Hba1c≤6,0%
    Hypoglycemialeai
    Urinary ketone bodyleai
    Hiona

    Togafitiga togafitiga 2, 5, 11, 12:
    • togafitiga o taumafa,
    • gaioiga faaletino,
    • aʻoaʻoga ma le pulea e le tagata o ia lava,
    • fua o le suka-maualalo.

    Le togafitiga ole togafitiga

    Taumafa i meaʻai
    I le maʻisuka ituaiga 1, o se taumafa talafeagai e fautuaina: meaʻai ma le tele o gaʻo e puipuia ai le matelaina o le matelaina.
    I le GDM ma le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga o mea taumafa e faia faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga atoa o gaʻo gaʻo faigofie ma le faʻatapulaaina o gaʻo, o le tufatufaina tutusa o le aso o meaai mo 4-6 meaʻai. Carbohydrates e maualuga atu le fiva o meaʻai e le tatau ona sili atu i le 38-45% o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, o palatini - 20-25% (1.3 g / kg), gaʻo - e oo atu i le 30%. O fafine e maua le BMI masani (18-25 kg / m2) e fautuaina i le aso e faʻaaogaina calorie 30 kcal / kg, ma sili atu (BMI 25-30 kg / m2) 25 kcal / kg, ma le meaʻai (BMI ≥30 kg / m2) - 12-15 kcal / kg.

    Gaoioiga faaletino
    Faʻatasi ma le maʻisuka ma le GDM, e fautuaina le faʻamalositino i le ituaiga o savaliga mo le itiiti ifo ma le 150 minute i le vaiaso, o le aau i le vaitaʻele, o le mataʻituina oe lava e le tagata maʻi, ua maua i le fomaʻi iuga. E tatau ona aloese mai faʻamalositino e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto ma le toto o le uterine hypertonicity.

    Aʻoaʻoga faʻapitoa ma le pulea e le tagata o ia lava
    • O aʻoaʻoga faʻapitoa e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase le malamalama ma tomai e aoga i le ausiaina o sini faapitoa.
    • O tamaitai e fuafuaina se maʻitaga ma fafine maʻitaga oe leʻi aʻoaʻoina (uluaʻi ulugalii), poʻo tagata gasegase ua uma ona toleniina (mo taimi faifai pea) e auina atu i le aʻoga o le maʻisuka e faʻamautinoa ai lo latou iloa ma le faʻamalosi poʻo pe a oʻo mai ni togafitiga fou, faʻafeiloaʻi i togafitiga insulin.
    Pulea oe laval aofia ai le fuafuaina o le glycemia e faʻaaoga ai masini feaveaʻi (glucometers) i luga o se manava gaogao, muamua ma le 1 itula pe a uma le taumafataga autu, ketonuria poʻo le ketoneemia i le taeao i luga o se manava gaogao, toto totoga, feusuaʻiga, mamafa o le tino, tausia o le tusi o le tagata lava ia ma le tusi o meaʻai.
    NMG polokalama e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le siakiina o le tagata lava ia i le tulaga o le hypoglycemia latina poo le masani ona fai i le hypoglycemic episodes (Faʻaopoopoga 3).

    Faʻatau togafitiga

    Togafitiga mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka
    • I le tulaga o le maʻitaga ma le faʻaaogaina o le metformin, glibenclamide, e mafai ona mafai ona oʻo i le maitaga. O isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka e tatau ona faʻasalosolo aʻo le i maitaga ma suia i le inisalini.

    • E na o le puupuu ma le umi o sauniuniga ole inisalini o tagata e faʻaaogaina, faʻamalositino ma le umi o le inisalini, faatagaina i lalo o le vaega B

    Laulau 9 Faʻasoloina o inisalini (Lisi B)

    Polokalame o le insulin Auala o le pulega
    Iniseti poto masani tagata e faʻamalosiaSosoina, suauʻu, pamu
    Sosoina, suauʻu, pamu
    Sosoina, suauʻu, pamu
    O le inisalini o le tagata i le natura o le umi o le taimiTogaina
    Togaina
    Togaina
    Vaʻalo insulin AnalogsSosoina, suauʻu, pamu
    Sosoina, suauʻu, pamu
    Umi taimi e faʻaaogaina ai le inisaliniTogaina


    • I le taimi o le maitaga, ua faʻasaina le faʻaaogaina o sauniuniga ole inisalini e leʻo maeʻa le taualumaga atoa mo le resitalaina o vailaau faʻasaina ma le leʻi resitalaina faʻataʻitaʻiga i totonu o fafine maʻitaga.

    • O sauniuniga uma o inisalini e tatau ona faʻataʻitaʻiina i tina maitaga ma le faʻamaoniga o le igoa faava o malo e leai se igoa ma igoa tau fefaatauaiga.

    • O le auala e sili ona lelei mo le puleaina o inisalini o pamu insulin ma le siaki pea o le kulukose.

    • O le manaomia o le inisalini i le aso i le afa lona lua o le maʻitaga e mafai ona faateleina le maualuga, e oo atu i le 2-3 taimi, pe a faatusatusa i le manaoga muamua aʻo lei maʻitaga.

    • Apalai 500 mcg i le aso seʻia oo i le vaiaso lona 12, aofia ai, iodide o le potassium 250 mcg i le aso i le taimi atoa o le maitaga - i le leai o ni faʻamaʻi.

    • togafitiga faʻasolosolo mo le siakiina o faʻamaʻi o le fata urinary (penisillins i le uluaʻi masina, penisillins poʻo le cephalosporins i le II poo le III).

    Vaega o togafitiga o le insulin i fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga 1 8, 9
    Uluaʻi 12 vaiaso I le fafine, ituaiga 1 maʻisuka ona o le "hypoglycemic" o le fetus (o lona uiga, ona o le suiga o le kulukose mai le toto toto o le toto i le toto) o le "faaleleia" i le gasegase o le maʻisuka, o le manaomia mo le faʻaaogaina o le inisalini i aso uma e faʻaitiitia, lea e mafai ona faʻaalia e pei o le hypoglycemic conditions Somoji mea faʻafuaseʻi ma le faʻaleagaina mulimuli ane.
    O fafine e maua i le maʻisuka i le togafitiga o le inisalini e tatau ona lapataia e uiga i le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia ma lona iloa iloga i le taimi o le maitaga, aemaise i le uluaʻi tausaga muamua. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona tuʻuina atu i ai le fanua o le glucagon.

    Amata mai le vaiaso 13 hyperglycemia ma glucosuria faateleina, faʻaopoopoga o le inisalini (i le 30-100% o le maualuga muamua) ma le lamatiaga o le atiaʻe o le ketoacidosis, aemaise i le vaitau o le 28-30 vaiaso. E mafua lenei mea i le maualuga o le hormonal activity o le placenta, lea e maua mai ai ia mea faʻamalosi e pei o le somatomammatropin, progesterone, estrogens.
    O a latou faasesega e tau atu i:
    • faʻamalosia o le inisalini,
    • faʻaitiitia le lagona lelei o le tino o le maʻi i le zcogenic inisalini,
    • faʻaopoopoga le manaʻomia mo se faʻasologa ole inisalini ole aso,
    • faʻailoa mai le faʻasologa o le "taeao taeao" ma le maualuga maualuga o le kulukose i taeao po.

    Faatasi ai ma le gasegase o le taeao, o le faateleina o le fualaau o le inisalini faaumiumi e le manaomia, ona o le maualuga o le lamatia o le hypoglycemia o le nocturn. O le mea lea, i nei tamaitai e maua i le gaosiga o le taeao, e fautuaina e faia se taoto o le taeao o le insulin umi ma se vaega faaopoopo o le puupuu / ultra-puupuu galuega o le inisalini pe fesiitai foi i le pamu o le inisalini.

    Vaega o togafitiga o le inisalini i le taimi o le puipuia o le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fetus: pe a faatonuina le dexamethasone 6 mg 2 taimi i le aso mo le 2 aso, o le fualaau o le insulin e faaluaina mo le taimi o le pulea o le dexamethasone. O le puleaina o le glycemia e faʻamaonia i le 06.00, ao leʻi oʻo i le taimi o taumafataga, ao le i momoe ma 03.00. mo le faʻasologa o siama insulin. Faʻasaʻoina o le masima-masima metabolism.

    Ina ua mavae le 37 vaiaso I le maitaga, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le inisalini ole 4-8 iunite / aso. E talitonuina o le inisalini-synthesizing o le mea β o masini o le paʻu o le fetus i le taimi nei e matua maualuga lava e maua ai le taua tele o le kulukose mai le toto o le tina. Faʻasolosolo malie i le glycemia, e manaʻomia le faamalosia o le pule i le tulaga o le fomaʻi e fesootaʻi ma le mafai ona faʻaleagaina le faʻalavelave pheoplacental e faʻafeagai ma le talaaga o le le atoatoa o le placental.

    I le fanau mai faʻavavega taua i le maualuga o le kulukose o le toto, e maua ai le hyperglycemia ma le acidosis i lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga faalelagona poʻo le hypoglycemia, o se taunuuga o galuega faaletino, vaivai o se fafine.

    A maeʻa le fanau o le kulūkose o le toto e faʻaitiitia vave (e le o le tala o le pa'ū i le maualuga o hormones placental pe a uma ona fanau mai). I le taimi lava e tasi, o le manaʻomia mo le inisalini mo se taimi puupuu (2-4 aso) e itiiti ifo nai lo le maʻitaga. Ona faasolosolo lemu le kulukose o le toto.E oʻo atu i le 7-21 aso o le vaitaimi o le vaʻalele, e oʻo atu i le maualuga na maitauina aʻo leʻi maʻitaga.

    Muamua o le toxicosis o fafine maʻitaga ma le ketoacidosis
    O fafine maʻitaga e manaʻomia le toe faʻamamaina i vaiinu o le 1.5-2.5 l / aso, faapea foi le 2-4 i le aso ma le vai e aunoa ma le kesi (faʻagesegese, laiti laiti). I le maʻitaga o le maʻitaga mo le taimi atoa o togafitiga, faʻafefeteina meaai, o le gaʻo maualuga (cereals, juices, jelly), faʻatasi ai ma le faʻafefiloi faaopoopo, vagana ai gaʻo vaaia, ua fautuaina. I le glycemia e itiiti ifo nai lo le 14.0 mmol / L, o le inisalini e faʻatonutonuina e le o le 5% o le kulukose.

    Faʻafoe fanau 8, 9
    Fuafuaina falemai:
    • o le taimi aupito sili ona lelei e tuʻuina atu ai le 38-40 vaiaso,
    • Le auala aupito sili ona lelei o le faʻafeiloaʻiga - fanau mai e ala i le gafatia o le fananau mai masani ma le mataʻituina o le glycemia i le taimi (itula) ma pe a uma ona fanau.

    Faʻailoga mo vaega o loʻo faʻataunuʻuina:
    • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le faʻatinoina o faʻatinoga (fuafuaina / faʻafuaseʻi),
    • le i ai o faʻafitauli ogaoga pe alualu i luma o le maʻisuka.
    O le taimi o le faʻatagaina i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻatinoina taʻitoʻatasi, i le amanaia o le ogaoga o le maʻi, lona tikeri o le taui, le tulaga o le fetus ma le iai o faafitauli faʻalavelave.

    Pe a fuafuaina le fananau mai i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona iloilo le tikeri o le matua o le fetus, talu ai ona o le tuai o le matuitui o ana faiga masani e mafai.
    O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ma le fetal macrosomia e tatau ona logoina e uiga i le ono lamatia o faʻalavelave i le vavalalata masani, fananau mai o pepe ma le faʻamalosi.
    Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o fetopathy, maualuga o le kulukose, o le alualu i luma o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava i fafine maʻitaga o le "maualuga maualuga o le vaʻaia", e tatau ona foia le mataupu o le vave tuʻuina atu.

    Faʻaleleia togafitiga insulin 8, 9

    I le fananau mai moni:
    • le maualuga o le glycemia e tatau ona tumau i le va o le 4.0-7.0 mmol / L. Faaauau le pulega o le inisalini faaopoopo.
    • Pe a 'ai i le taimi o le galue, o le puleaina ole inisalini puupuu e tatau ona aofia ai le aofaʻi ole XE faʻaumatia (Faʻaopoopoga 5).
    • Puleaina o le glycemic i le 2 itula.
    • I le glycemia e itiiti ifo i le 3.5 mmol / l, o le puleaina o le 5% glucose solution o le 200 ml o loʻo faʻaalia. I le glycemia i lalo o le 5.0 mmol / L, o le 10 g faaopoopo o le kulukose (faʻasala i totonu o le faitotoʻa tautala). I le glycemia e sili atu nai lo le 8.0-9.0 mmol / L, inisiua intramuscular o le 1 le iunite o le inisalini faigofie, i le 10.0-12.0 mmol / L 2 iunite, i le 13.0-15.0 mmol / L -3 iunite. , ma le glycemia e sili atu i le 16.0 mmol / l - 4 iunite.
    • Faʻailoga o le faʻamaʻavaina, faʻaogaina o le saline,
    • I fafine maʻitaga ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ma maualalo le manaʻomia mo insulin (e oʻo i le 14 iunite / aso), e le manaʻomia le inisalini aʻo galue.

    I galuega galue:
    • i le aso o le taotoga, o le ao o le inisalini ua faʻatautaia (faʻatasi ai ma le faʻasolosolo, o le fuainumera e faʻaititia i le 10-20%, ma le hyperglycemia, o le fua o le inisalini lautele e faia e aunoa ma le faasaʻo, faapea foi ma isi 1-4 iunite ole insulin).
    • i le tulaga o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi lautele i le taimi o le fananau i fafine e maua i le maʻisuka, e tatau ona faia le siakiina masani o le maualuga o le kulukose o le toto (i le 30 minute) mai le taimi o le initiga seia oʻo ina toe faʻafoʻatoaina mai le pepe ma le fafine mai faʻamaʻi pipisi.
    • O isi togafitiga o togafitiga o le hypoglycemic e talitutusa ma na mo le faʻaleleia o le natura.
    • I le aso lua i le maea ai o le taotoga, faatasi ai ma le faatapulaʻaina o meaai, o le fua o le inisalini ua faaitiitia e 50% (e masani lava ona faia i le taeao) ma insulin poto 2 i le 4 ao lei faia meaai ma le glycemia o le sili atu i le 6.0 mmol / L.

    Vaega o le puleaina o tagata faigaluega i le maʻisuka
    • faʻaauau pea le pulea o le cardiotogographic,
    • faʻamalosiga tiga tiga.

    Faʻataʻitaʻia le vaitau o le tina i le maʻisuka
    I fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 1 pe a uma le fanau ma le amataga o le lactation, o le fua o le inisalini faaumiumi e mafai ona faaititia e 80-90%, o le fua o le inisalini puupuu e masani lava e le sili atu i le 2-4 iunite ao le i ai taumafa e tusa ma le glycemia (mo se vaitaimi o le 1-3 aso pe a maeʻa). E faasolosolo lava, i totonu o le 1-3 vaiaso, e manaʻomia le inisalini ma o le fua o le inisalini e oʻo atu i le tulaga muamua. O le mea lea:
    • faʻafetaui le fualaau o le inisalini, ma mafaufau i le vave faʻaitiitia o le manaʻoga i le aso muamua talu ona fanau mai le taimi o le fanau mai o le placenta (pe tusa ma le 50% pe sili atu foi, toe foʻi atu i le muamua muamua aʻo leʻi oʻo i le maitaga),
    • fautuaina le susu (lapataʻi e uiga i le mafai ona tupu le hypoglycemia i le tina!),
    • faʻamaʻi faʻamaʻi lelei mo le itiiti ifo i le 1.5 tausaga.

    Le lelei o le pamu o le inisalini togafitiga i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka
    • O tamaitai e faʻaaogaina NPI (o le tui o le insulin) e sili atu ona ausia le maualuga o latou maualuga HbAlc. Faailoga o le fale suʻesuʻe Fuaina o fuataga Glycemic self-controlPe a ma le 4 taimi i aso uma Hbalc1 taimi i le 3 masina Suesuega o le toto o le eleele (protein atoa, bilirubin, AST, ALT, creatinine, fuafuaina o le GFR, electrolytes K, Na,)Faatasi i le tausaga (i le leai o ni suiga) Taʻu atoa totoFaatasi i le tausaga UrinalysisFaatasi i le tausaga Fuafuaga i le vevela o le fua o le albumin i le creatinine1 le taimi i le tausaga pe a mavae le 5 tausaga mai le taimi o le siama o le maʻisuka ituaiga 1 Fuafuaina o tino o le ketone i le urine ma le totoE tusa ai ma faʻamatalaga

    * Pe a iai ni faailoga o faʻafitauli masani o le maʻisuka, o le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamaʻi, foliga vaaia o isi mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le fesili o le taimi ole suʻega e filifilia i le tagata lava ia.

    Laulau 16 Le lisi o suʻega faʻapitoa e manaʻomia mo le puleaina o tagata mamai e maua i le maʻisuka susu * 3, 7

    Suʻeina o mea faigaluega Fuaina o fuataga
    Faʻaauau le Mataituina o le Glucose (LMWH)1 le taimi i le kuata, e tusa ai ma faʻamatalaga - tele lava
    Puleaina o le totoI asiasiga uma i le fomaʻi
    Suʻega ole suʻega ma le faʻavasegaina o le mafaufauI asiasiga uma i le fomaʻi
    Neuromyography o le limase i laloFaatasi i le tausaga
    ECGFaatasi i le tausaga
    Asiasiga o masini ma asiasiga o nofoaga o tuiI asiasiga uma i le fomaʻi
    Chef x-rayFaatasi i le tausaga
    Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo ma fatugaʻoFaatasi i le tausaga
    Faʻailoga o le vevelaFaatasi i le tausaga

    * Pe a iai ni faailoga o faʻafitauli masani o le maʻisuka, o le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamaʻi, foliga vaaia o isi mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le fesili o le taimi ole suʻega e filifilia i le tagata lava ia.

    6-12 vaiaso talu ona fanau mai o fafine uma o loʻo i ai GDM latou te maua le PGTT ma le 75 g o le kulukose e toe faʻavasega ai le tikeri o le gasegase o le carbohydrate (Faʻaopoopoga 2),

    • E talafeagai le logoina o fomaʻi ma GP e uiga i le manaʻomia ona mataʻituina le tulaga o le gataifale gaʻo ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 i se tamaititi na maua e lona tina GDM (Faʻaopoopoga 6).

    Faailoga o le lelei o togafitiga ma le saogalemu o metotia o togafitiga ma togafitiga o loʻo faamatalaina i totonu o le maliega:
    • ausia o le maualuga o le carbohydrate ma le lipid metabolisms e latalata i mea masani e mafai ai, faʻasaʻoina o le toto i se fafine maʻitaga,
    • Atinaʻeina o le faʻamalosi mo le pulea e le tagata o ia lava,
    • puipuia o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka,
    • le leai o ni faafitauli i le taimi o le maitaga ma le fanau mai, o le fanau mai o se pepe ola maloloina tumau.

    Laulau 17 Glycemia faʻapitoa i maʻi ma le GDM 2, 5

    Faailoilo (glucose) Tulaga faʻamoemoe (taunuʻuga o le plasma)
    I luga o se manava gaogao
    A o lei 'ai
    Ae leʻi alu i le moega
    I le 03.00
    1 le itula pe a uma le taumafataga

    Falemaʻi

    Faʻailoga mo falemaʻi falemaʻi o tagata gasegase ma PSD 1, 4 *

    Faailoilo mo falemaʻi faʻafuaseʻi:
    - o le amataga o le maʻisuka aʻo maitaga,
    - muaʻi / hypoglycemic precoma / coma
    - ketoacidotic precoma ma le coma,
    - faʻaauau o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka (retinopathy, nephropathy),
    - faʻamaʻi, inu,
    - fesoʻotaʻi atu i faʻalavelave faʻatelave e manaʻomia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi.

    Faailoga mo falemaʻi fuafuaina*:
    - O fafine uma ua maitaga e aʻafia ile falemaʻi pe afai latou maua le maʻisuka.
    - O fafine ei ai le maʻisuka muamua e faʻamaʻi falemai e pei ona fuafua i vaitau o maʻitaga nei:

    Uluai falemai e faʻatino i le maʻitaga e oʻo i le 12 vaiaso i le falemaʻi endocrinological / talafesootai faʻapitoa e fesootaʻi ma se faʻaitiitia o le manaʻomia mo inisalini ma le lamatiaga ole tulaga ole hypoglycemic.
    Le faʻamoemoe o le falemaʻi:
    - foia le mataupu o le ono mafai ona faaumiumi le maitaga,
    - faʻamalamalamaina ma le faasaʻoina o le gasegase ma le microcirculatory disorders o le maʻisuka ma togafitiga faʻapitoa o le tino, aoaoga i le School of Diabetes (ao faʻagasolo le maʻitaga).

    Falemaʻi lona lua i le vaitau o le 24-28 vaiaso o le maʻitaga i le faʻamaʻi o le endocrinological inpatient / faʻasologa o togafiti.
    Le faʻamoemoe o le falemaʻi: faʻamaonia ma le pulea o le malosi o le faʻafitauli o le maʻisuka ma le microcirculatory.

    Tolu falemai faia i totonu ole vaega o togafitiga a le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa 2-3 maualuga o le regionalization o le tausiga o tamaiti:
    - ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le vaitau o le 36-38 vaiaso o le maʻitaga,
    - ma le GDM - i le vaitau 38-39 vaiaso o le maʻitaga.
    O le mafuaʻaga o le falemaʻi o le suʻesuʻeina lea o le fomaʻi, le faʻasaʻoina o le inisalini togafitiga, le filifiliga o le metotia ma le taimi o le faʻatagaina.

    * E mafai ona faʻatautaia fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka i se tulaga lelei i luga o se falemai, pe afai e totogi le maʻisuka ma ua uma ona faia suʻega talafeagai.

    Punaoa ma tusitusiga

    1. Taimi o Fonotaga a le Komiti Faufautua mo le Atinae o le Soifua Maloloina o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Kazakhstan, 2014
      1. 1. Faalapotopotoga a le Soifua Maloloina. Faʻamatalaga, Faʻamatalaga, ma le Faʻasasegaga o le Maʻisuka Maisini ma ona Faʻafesoʻotaʻiga: Lipoti o se faʻatalatalanoaga WHO. Vaega 1: Faʻamatalaga ma le Faʻavasegaina o le Maʻisuka Suetusi. Geneva, Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, 1999 (WHO / NCD / NCS / 99.2). 2 Faʻailogaina o Maʻisuka Amerika. Tulaga o togafitiga faafomaʻi i le maʻisuka-2014. Maʻisuka Care, 2014, 37 (1). 3. Algorithms mo togafitiga faafomaʻi faʻapitoa mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ed. I.I. Dedova, M.V. Shestakova. 6 lomiga. M., 2013. 4. Faalapotopotoga a le Soifua Maloloina. Faʻaaogaina o le Hemoglobin Glycated (HbAlc) i le Faʻamatalaga o le Maʻisuka Misa. Faʻamatalaina faʻasalalau o le WHO Consultation. Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina, 2011 (WHO / NMH / CHP / CPM / 11.1). 5. Le maliega a le malo o Rusia "O le maʻisuka faamasani o le maʻisuka: togafitiga, togafitiga, siakiina o le tina failele" / Dedov II, Krasnopolsky VI, Sukhikh G.T. I le avea ai ma sui o le kulupu galulue / Maʻisuka. - 2012. - Nu. 4. - S. 4-10. 6. Nurbekova A.A. O le maʻi suka (faʻamaoniga, faʻafitauli, togafitiga). Tusitusi - Almaty. - 2011 .-- 80 s. 7. Bazarbekova RB, Zeltser M.E., Akarakarova S.S. Le maliega i luga o le siakiina ma le togafitiga o le maʻisuka. Almaty, 2011. 8. Filifiliga filifilia o le perinatology. Faʻataʻitaʻia e le Prof. R.Y. Nadisauskene. Lithuania Lomia. 2012 652 p. 9. Pulega a le Atunuu mo Faʻafitauli, Faʻasalalau e E.K Aylamazyan, M., 2009. 10. NICE Protocol on Diabetes During pregnancy, 2008. 11. Faʻaleleia o le inisalini ma le siakiina pea o le kulukose. Faʻataʻotoina e John Pickup. OXFORD, UNIVERSITY PRESS, 2009. 12.I. Blumer, E. Hadar, D. Hadden, L. Jovanovic, J. Mestman, M. Hass Murad, Y. Yogev. Maʻisuka ma le maʻitaga: O se Guideline Clinical Practice Guideline Practice Clinic. J Clin Endocrinol Metab, Novema 2-13, 98 (11): 4227-4249.

    Faamatalaga

    III. TULAFONO FAATONUINA O LE FAʻAMATALAGA O LE TULAGA TAUSI

    Lisi o le aufaʻatasiga faʻatasi ma faʻamaumauga agavaa:
    1. Nurbekova AA, MD, polofesa o le Matagaluega o Endocrinology o KazNMU
    2. Doschanova A.M. - MD, polofesa, fomai o le vaega pito i maualuga, ulu o le matagaluega o fomai ma le gataifale mo le galuega a le JSC "MIA",
    3. Sadybekova G.T.- sui o fomai faafomai, polofesa lagolago, fomai o le vaega sili ona maualuga o le endocrinologist, faifeau lagolago a le Matagaluega o Inisinia i Totonu mo le tuufaatasia o JSC "MIA".
    4. Ahmadyar N.S., MD, Ofisa Sinia Fomaʻi Sinia, JSC "NNCMD"

    Faailoaina e leai se feteenaiga tului: leai.

    Tagata e toe iloilo:
    Kosenko Tatyana Frantsevna, sui auai o fomaʻi faafomai, polofesa lagolago o le Matagaluega o Endocrinology, AGIUV

    Faailoaina o tuutuuga mo le toe iloiloina o le maliega: toe iloiloga o le maliega i le mavae ai o le 3 tausaga ma / poo le oʻo mai o auala fou o suʻesuʻega / togafitiga ma se maualuga maualuga o faʻamaoniga.

    Faʻaopoopoga 1

    I fafine maʻitaga, o le siama o le maʻisuka ua faia i luga o le faavae o suʻesuʻega suʻesuʻega o le kulukose o le plasma vevela.
    Faʻamatalaina o faʻataʻitaʻiga o suʻega o loʻo faʻatinoina e fomaʻi-fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi lautele. O faʻatalanoaga faʻapitoa e se endocrinologist e faʻamaonia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o le maitaga e le manaʻomia.

    Faʻamatalaga o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o le maʻitaga faia i ni vaega se lua.

    1 LELEI. A oʻo ina asiasi muamua se fafine maʻitaga i se fomaʻi faapitoa mo le sili atu i le 24 vaiaso, o se tasi o suʻesuʻega nei e faʻatagaina:
    - faʻavaveina o le kulukose plasma glucose (o le kulukose plasma glucose e fuafuaina pe a maeʻa anapogi mo le itiiti ifo ma le 8 itula ma sili atu i le 14 itula),
    - HbA1c faʻaaogaina se metotia fuafuaina e faamaonia e tusa ai ma le National Glycohemoglobin Stand Standtization Program (NGSP) ma faʻatautaia e tusa ai ma faʻamaufaʻailogaina o loʻo faʻaaoga i le DCCT (Suesuega o le Maʻisuka ma Suʻega),
    - kulukose plasma glucose i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

    Laulau 2 Faʻatonu o le kulukose plasma glucose mo le siakiina o le maʻisuka (muamua iloa) i le maʻitaga 2, 5

    Faʻaalia (maua muamua le maʻisuka) i fafine maʻitaga 1
    O le anapogi o le plasma glucose≥7.0 mmol / L
    HbA1c 2≥6,5%
    Glucose plasma venu, e tusa lava po o le a le aso poʻo le taumafataga ma faʻamaoniga o le hyperglycemia≥11.1 mmol / L

    1 Afai e maua ni tulaga le talafeagai mo le taimi muamua ma e leai ni faailoga o le hyperglycemia, ona tatau lea ona faamaonia le muaʻi suʻesuʻeina o le maʻisuka ao leʻi maitaga e ala i le anapogi o le kulukose plasma glucose poʻo le HbA1c e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻavasegaina. Afai ei ai ni faʻamaoniga o le hyperglycemia, o se filifiliga tasi i le maʻisuka (glycemia poo HbA1c) e lava lea e faʻavae ai se siama o le maʻisuka. Afai e iloa le maʻisuka, e tatau ona agavaa i se taimi vave lava i soo se ituaiga o faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le WHO o loʻo tuʻuina atu, mo se faataitaiga, ituaiga 1 maʻisuka, maʻisuka ituaiga 2, ma isi.
    2 HbA1c faʻaaogaina se metotia fuafuaina e faamaonia e tusa ai ma le National Glycohemoglobin Stand Standification Program (NGSP) ma faʻatautaia e tusa ai ma tulaga faatauaina e taliaina i le DCCT (Suesuega o le Maʻisuka ma Suʻega).

    I le tulaga o le taunuuga o le suʻesuʻega e fetaui ma le ituaiga o maʻisuka (muamua iloa), o lona ituaiga ua faamaotiina ma o le tagata gasegase ua vave ona siitia atu mo se isi pulega i le endocrinologist.
    Afai o le maualuga o HbA1c Muamua GDM Glucose plasma plasma 1, 2mmol / l I luga o se manava gaogao≥ 5.1, ae

    1 E na o le glucose plasma oona e tofotofoina. O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻi toto toto uma e le fautuaina.
    2 I soo se laasaga o le maitaga (o se mea le aoga mo le fuaina o le kulukose o le plasma vevela ua lava).

    Pe a faʻaaoga muamua e fafine maʻitaga BMI ≥25 kg / m2 ma maua mea nei tulaga lamatia 2, 5 faia HRT e iloa ai le maʻisuka ituaiga 2 natia (laulau 2):
    • ola amio le mama
    • Aiga e toʻalua o loʻo maua i le maʻisuka
    • fafine e iai le talaʻaga o le fananau mai o se tamaʻi fomaʻi (sili atu i le 4000 g), maʻitaga poʻo le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga
    • maualuga le maualuga (≥140 / 90 mm Hg poo le togafitiga o le antihypertensive)
    • Tulaga maualuga HDL 0.9 mmol / L (poʻo le 35 mg / dl) ma / poʻo le triglyceride maualuga 2.82 mmol / L (250 mg / dl)
    • le i ai o HbAlc ≥ 5.7% muamua le gasegase o le kulukose poo le faʻavaivaia o le glucose
    • talaʻaga o le maʻi cardiovascular
    • isi faʻafitauli o le falemaʻi e fesoʻotai ma le faʻamalosia o le inisalini (e aofia ai le matautia o le gaʻo, alo o le acanthosis)
    • Polycystic ovary syndrome

    2 LELEI - faia i le 24-28 vaiaso o le maʻitaga
    I tamaitai uma, lea e leʻi iloa ai le maʻisuka aʻo leʻi amataina le maitaga, mo le suʻesuʻega o le GDM, PGTT ma le 75 g o le kulukose (faʻatusatusa 2).

    Laulau 4 Vailaʻau plasma glucose mo le faʻamautinoaina o le GDM 2, 5

    GDM, suʻega o le faapalepale o le glucose (PGTT) ma le 75 g glucose
    Venus Plasma Glucose 1,2,3mmol / l
    I luga o se manava gaogao≥ 5.1, ae
    A mavae le 1 le itula≥10,0
    Ina ua mavae le 2 itula≥8,5

    1 E na o le glucose plasma oona e tofotofoina. O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻi toto toto uma e le fautuaina.
    2 I soo se laasaga o le maʻitaga (o se mea le aoga mo le fuaina o le kulukose o le plasma vevela ua lava).
    3 E tusa ai ma taunuʻuga o le PHTT ma le 75 g o le kulukose, e le itiiti ifo i le tasi le taua o le maualuga o le kulukose plasma glucose, e tutusa pe sili atu nai lo le faitotoʻa, ua lava lea e faʻatuina ai le faʻamautinoaina o le GDM. I le mauaina o tulaga le talafeagai i le fua muamua, o le utaina o le kulūkose e le o faia, i luga o le mauaina o tulaga le talafeagai i le vaega lona lua, o le lona tolu o fuataga e le manaomia.

    Ole glucose anapogi, fuafua i lou fuafuaina o lou kulukose toto ma se glucometer, ma le urine glucose (o se suʻega o le urine) e le fautuaina ni suʻega mo le suʻesuʻeina o le GDM.

    Faʻaopoopoga 2

    Tulafono mo le tauaveina o le PGTT
    PGTT ma le 75 g o le kulukosese o se siakiina o le faʻamalositino saogalemu mo le suʻeina o le gasegase o le gaʻo i le taimi o le maʻitaga.
    O le faauigaga o taunuuga o le PHT e mafai ona faia e se fomaʻi o soo se tomai faapitoa: fomai tipitipi, fomai, fomaʻi, endocrinologist.
    O le suʻega e faia faasaga i tua o se meaʻai masani (ia le itiiti ifo i le 150 g o sukaʻava i le aso) mo le itiiti ifo i le 3 aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega. O le suʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao pe a maeʻa le 8-14 itula i le po. O le taumafataga mulimuli e tatau ona aofia ai le 30-50 g o gaʻo. E le faasaina le inu vai. I le taimi o le suʻega, e tatau ona nofo le tagata maʻi. E faʻasaina le ulaula seia maeʻa le suʻega. O vailaʻau e afaina ai le kulūkose o le toto (multivitamins ma uʻamea uʻamea e aofia ai gaʻo meaʻai, glucocorticoids, β-blockers, β-adrenergic agonists) e tatau, pe afai e mafai, pe a maeʻa le suʻega.

    E le faia le PGTT:
    - faʻatasi ai ma le faʻamaʻi faʻamaʻi o fafine maʻitaga (vomiting, nausea),
    - pe'ā manaʻomia, tausisia le tausisia o le moega mālōlōina (e le faʻataunuuina le suʻega seʻia oo i le faʻalauteleina o le faigamalaga afi),
    - faasaga i le talaaga o se maʻi mumusu poʻo se faʻamaʻi pipisi,
    - faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani poʻo le iai o le faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻafitauli o le manava o le tino).

    Suʻe Plasma Glucose Suʻega naʻo le fale suesue i luga ole suʻega o meaola oona poʻo luga o suʻega o le kulukose.
    O le faʻaaogaina o mea e faʻaogaina e le tagata lava ia e siakiina ai (glucometers) mo le suʻega e faʻasaina.
    O le totoina o le toto e faia i totonu o se masini vaifofo (e sili ona lelei le masini) e aofia ai le preservatives: sodium fluoride (6 mg i le 1ml o le toto atoa) e avea ma inhibitor enolase e puipuia ai le glycolysis tuusaʻo, faapea foi le EDTA poo le sodium citrate e avea ma mea e puipuia ai. O le suʻega suʻega o loʻo tuʻuina i totonu o vai vai. Ona vave (e le sili atu nai lo le isi 30 minute) o le toto na teʻi totoina e vavae ese ai le plasma ma elemene faatulagaina. Ua tuʻuina atu le palasi i se isi paipa palasitika. I lenei vai ola, ua fuaina le kulukose.

    Laasaga o Suʻega
    1st stage. A uma ona ave le faʻataʻitaʻiga muamua o le anapogi o plasma toto, o le kulūkose e vave fuaina, aua i luga o le mauaina o faʻamatalaga e faʻaalia ai le maʻisuka (muamua iloa) poʻo le GDM, e leai se isi faʻaaogaina o le kulukose e faia ma e taofi le suʻega. Afai e le mafai ona faʻaalia manino le maualuga ole kulūkose, e faʻaauau pea le suega ma ua maeʻa.

    2nd tulaga. A faʻaauau pea le suʻega, e tatau i le tagata gasegase ona inu se vaifofo glucose mo le 5 minute, e aofia ai le 75 g o le suka (anhydrite poʻo le anhydre) glucose ua faʻaumatia i le 250-300 ml o le mafanafana (37-40 ° C) inu vai inu (poʻo le faʻasaina). Afai e faʻaaoga le kullukose monohydrate, 82.5 g o le vailaʻau e manaʻomia mo le suʻega. O le amataina o se vaifofo o le kulukose o le amataga lea o se suʻega.

    3 vaega. O suʻe toto nei e fuafua ai le kulūkose ole plasma vevela e ave 1 ma le 2 itula pe a uma le utaina o kulukose. I le maua ai o faʻamatalaga e faʻaalia ai le GDM i le maea ai o le sampling 2 o le toto, ua faʻamutaina le suʻega.

    Faʻaopoopoga 3

    O le LMWH e faʻaaogaina o se metotia faʻaonapo nei mo le suʻesuʻeina o suiga i le glycemia, faʻamautuina mamanu ma faiga faʻaauau, mauaina o le hypoglycemia, faia o togafitiga togafitiga ma le filifilia o togafitiga o le hypoglycemic, fesoasoani e aʻoaʻoina tagata ma latou auai i latou togafitiga.

    O le NMH o se tulaga faʻaonapo nei ma saʻo pe a faʻatusatusa i le siakiina o le tagata lava ia i le fale. NMH e mafai ai ona e fuaina le kulūkose i le intercellular fluid i 5 minute (288 fua i le aso), tuʻuina atu i le fomaʻi ma le maʻi le faʻamatalaga auiliili e uiga i le kulūkose ma tulaga i lona faʻasoa, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o faailo mataʻutia mo hypo- ma hyperglycemia.

    Faʻaaliga mo le NMH:
    - tagata gasegase ei ai le HbA1c maualuga i luga atu o tafaʻata autu,
    - tagata gasegase o loʻo i ai se feeseeseaiga i le va o le maualuga o HbA1c ma faʻamaumauga o loʻo tusia i totonu o le tusi,
    - gasegase e maua i le hypoglycemia poʻo i tulaga o masalosaloga o le le mautonu ile amataga ole hypoglycemia,
    - tagata gasegase e fefefe i le hypoglycemia lea e faalavelave i le faasaʻoina o togafitiga,
    - tamaiti e maualuga le fesuisuiaʻi o le glycemia,
    - fafine maʻitaga
    - aʻoaʻoga faʻapitoa ma le auai i le latou togafitiga,
    - suiga i uiga amio i tagata gasegase e le faigofie i le siakiina o le glycemia.

    Faʻaopoopoga 4

    Tausiga faʻapitoa faʻapitoa mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka

  • Tuua Lau Faamatalaga