Renal ario stenosis

Faʻaleagaina o le tui o Renal o se faʻamaʻi na mafua ona o le faʻaitiʻitia poʻo le faʻalavelaveina o gaʻo. Faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻapitoa e mafua mai i le 6.8% o tagata e 65 tausaga ma sili atu. O le lamatiaga o togafitiga, o le 73% o mataupu faʻataʻatia mo lona fitu tausaga, o maʻi ua maliliu.

  • Mafuaʻaga o le Renal Artery Stenosis
  • Faailoga o le Renal Artery Stenosis
  • Faʻamatalaga o le faʻasolosolo o le tino
  • Togafitiga o le faʻasalaga o le tino
  • Fomaʻi mo le faʻasolosolo o le tino

I tagata gasegase ma le faʻamaʻi o le tino, o le toto e tafe atu i gaʻo ma vaivai tele ma i le tele o laʻititi nai lo le mea e tatau ai, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faagasologa o le filtration ma faʻateleina le mamafa. O faʻafitauli o le gaioiga e mafua ai foi le toilalo fatu. Afai e le o togafitia le maʻi mo se taimi umi, e faʻanofo le fatuga ma e le mafai ona toe faia ana galuega. O le faʻamaʻi atoa e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi: paleni o le hormonal ua faʻalavelaveina, ua leiloa le polotini, o le aofaʻi o le toto ua suia, ma ua paʻu le setete o vaa.

Mafuaʻaga o le Renal Artery Stenosis

Faatasi ai ma faamaʻi e mafua ai le vevesi o gaʻo, atherosclerosis ma filoromuscular dysplasia.

Atherosclerotic, o lona uiga, faʻatasi ma le faʻavaeina i totonu o maʻa pupuni o fasi mea e le o ese mai le puipui, o le faʻasalaga o le tino o le masani lava o se soa o le maʻisuka, maʻi o le fatu, poʻo le maualuga o le toto.

I lenei tulaga, o pusa i le tele o mataupu e faʻapitoa i le vasa o le vasa, lea e mafua mai i le ogaoga o taunuuga mo le maʻi.

Fiva o le dysplasia o se mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e masani lava ona i ai uiga o se maʻi faʻapitoa ma e masani ona taatele i fafine e 30-45 tausaga. O lenei faʻamaʻi o le mafiafia o le fibrous tissue poʻo le musika o loʻo ufiufi puipui o maʻa.

I nisi o tulaga, o le faʻamaʻi pipisi o le tino e mafai ona faʻaleagaina ai le gasegase o le tino, shunts, o le aortoarteritis, le thrombosis poʻo le faʻamalosia o gaʻo, o le faʻamalosi o le gasegase e se tino o le tino poʻo le tumo, nephroptosis.

Faailoga e mafai ona masalomia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tino o le tino o le tino e mafua ai:

  • maualuga le toto maualuga
  • toe le manuia
  • se faaitiitia i se tasi po o fatuga uma e lua.

E tusa ai ma fuainumera, ma le masalomia o le tui o le toto, o le maualuga o le toto maualuga (maualuga maualuga) i tagata e sili atu ma le 50 o loo faailoa, o se tulafono, dysplasia fibromuscular, ma i gasegase e sili atu ma le 50, atherosclerosis o le gafa.

Afai o le faʻamaʻi o le gaogao e mafua ai le le toe faʻauʻuina, ona mafai lea ona faʻaalia i le tiga lelava i le vanu o le lumbar, ma i le tulaga maualuga, toe faʻaleagaina.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le fesuiaiga o le tino i le atherosclerosis i isi vaa pe, mo se faataitaiga, o le aortoarteritis, e le o atoatoa le totoina o le gastrointestinal tract, o pito i luga ma pito i lalo e mafai ona atiaʻe.

Faʻamatalaga ma le togafitiga o le faʻasolosolo o le tino

O le suʻesuʻeina o le toto o le toto, o le suʻesuʻega o le fatu o meaola, e aofia ai faʻamatalaga o le ultrasound ma le suʻesuʻeina o le telefoni, faʻaogaina o le X-ray (mo, faapitoa, urography ma le angiography).

Faatasi ai ma se faʻamaʻi o le faʻasolosolo o le tino, o le vailaʻau e masani lava ona lagolagoina i le natura ma o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia.

O le masani masani o le gaioiga mo le faʻamaʻiina o le tui o le faʻailoga e mafua mai filoromuscular dysplasiao le faʻauʻuina o le ballonon endovascular faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o gaʻo.

At atherosclerotic Faʻaogaina o le tui o le tino mo togafitiga e mafai ona faʻaaogaina:

  • shunting (celiac, mesenteric, aortic)
  • faʻasologa o le tuuga o le tino.

I nisi o tulaga, o le vavaega o le vaega faʻamalosi o le fao uluaʻi ma le toefaʻiina i totonu o le aorta, o le faʻaaogaina o se anastomosis, poʻo le prosthetics o le tuuga o le uaina e se masifa vascular poʻo se prosthesis synthesis o loʻo faʻaalia.

Faʻaleagaina o le tui o Renal ona o nephroptosis, e masani ona manaʻomia le faʻatinoga o le nephropexy.

Afai e le mafai ona faatino galuega toe faʻafouina (toe faʻaleleia), o fomai - fomai tipitipi vascular e tau i le nefectrectomy.

Matou te fautuaina e te suʻeina e le aunoa le fatu ma toto toto e aloese mai faʻamaʻi tuga ma o latou faʻafitauli. Faʻataʻi Faʻataʻi Faʻataʻi Faʻasoifua maloloina e tuʻuina atu ai faʻamatalaga manino, faʻamaonia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina ai metotia aupito sili ona maualuga O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatinoina e ni tagata faʻapitoa o le faʻaaogaina o igoa.

Faʻamatalaga o fesoʻotaiga o faʻamatalaga o fesoʻotaʻiga i au fesili uma.

E mafai foi ona e faʻaaogaina laupepa o loʻo i lalo e fai ai se fesili i le matou fomaʻi, faia se taimi atofaina ma le falemaʻi pe talosagaina se toe foʻi mai. Fai se fesili pe taʻu mai le faafitauli e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi ai i matou, ma i se taimi lata mai o le a matou faʻafesoʻotaʻi oe e faʻamalamalama le faʻamatalaga.

Atherosclerosis

O le tele o taimi, o le faʻamaʻapeʻapeʻa o le tino o le galala e mafua ai le atherosclerosis. O lenei faaupuga e faasino i le faagasologa o le faaputuputuina o le plaque mai le cholesterol, gaʻo ma le calcium i totonu o laʻau, lea e mafua ai ona vavalalata. O le lamatiaga o le faʻateleina o lenei maʻi i le matua. I le lamatiaga, o gasegase e maua i le tino, o le maualuga o le toto maualuga, ma le leiac leions. O lenei togafitiga e mafua mai i le faʻailogaina o le tasi vaega o vaa ona o le gasegase, sclerosis, faʻamaʻaloga o le gaʻo, atherothrombotic disorders. E masani lava, o le vailaau o loʻo i totonu o vaega vavalalata o laupega e lata ane i le aorta, i le ogatotonu o vaega, i luga o le nofoaga o le fausiaina o arteries, i lala vavalalata o gafa.

Togafitiga a le Nifaē

O togafitiga o le Nifalo e ono le afaina ai. O ia faʻafitauli e aʻafia ai le faʻataʻitaʻiga, o le hypoplasia, occlusion ma le tigaina i fafo o le gaʻo, vascularitis, thrombosis, nephroptose, shunts.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi nisi o aʻafiaga e aʻafia ai i le faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai:

  • ulaula
  • leaga meaai paleni (o le tele o meaai e maua ai le maualuga o le suka, gaʻo ma le cholesterol i le taumafataga),
  • afaina
  • genis predisposition
  • gasegase tumau fatufatu
  • faateleina i le kulukose o le toto ma le cholesterol,
  • tausaga matua.

Faailoga o le Renal Artery Stenosis

O se suʻesuʻega auiliili ma se nephrologist e mo tagata gasegase e popole i tulaga nei:

  • O le faaletonu o le Renal - e aliali mai ona o le le atoatoa o le galuega, na mafua ona o le faʻaitiitia o le toto na mafua mai ona o le faʻaitiitia o laʻau.
  • Le maualuga o le toto maualuga, lea e le mafai ona faaitiitia e ala i le tofiaina o fualaau faasaina.
  • O foliga vaaia o le pisapisao e mafai ona iloa pe a suʻesuʻeina le manava ma se stethoscope.
  • Faʻateleina le maualuga o le toto (ogaoga pe maualalo) i tagata gasegase e iai se talafaasolopito o le paʻu poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faateleina le mamafa i tagata gasegase e laiti ifo i le 30 tausaga ma sili atu nai lo le 50 tausaga.
  • Faʻaleagaina le toe gaioiga o le tino pe'ā maeʻa ona faʻaaogaina fualaau faʻamalosi e pei o se angiotensin apofusi poʻo se angiotensin liliu mai le inhibitor o le enzyme.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu e maua i totonu o tagata mamaʻi le gasegase maualuga ma le gaioiga o le tino. O mea masani e faʻaalia ai le faʻaogaina o le tino o le tino e aofia ai: o le vevela, faʻalavelave moe, le manava o le manava, faʻavaivaia, vaivaiga o le musika, le mautonu le mafaufau, faʻaitiitia le tiga, le faʻalagonaina o lagona, lele i luma o mata, fula i tapuvae, vomiting ma le nausea, faaitiitia pe faateleina le urination.

Faʻamatalaga o le faʻasolosolo o le tino

  1. Suesuega Laboro. O le faateleina o le halogia o le toto o le urea ma le fatu o le serum o uluai faailoga ia o le faamaʻi lea e taulai atu i ai le fomaʻi. Mo suʻesuʻega, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai foi se suega o le urine, lea e faaalia ai, i le i ai o se faʻamaʻi, mativa vaivai ma le proteinuria.
  2. O le faʻaaogaina o faʻamaumauga o le faʻailoga o le auala sili ona taugofie ma saʻo mo le faʻamaonia o le maʻi, lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina le matuia o le faʻamaʻi e ala i le suʻesuʻeina o le saoasaoa o le tafe toto i maʻa. O le i ai o togafitiga o le a faʻaalia e ala i le faatelevaveina o le toto, faʻavevesi e ala i le vavalalata o le gaʻo. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina faapea i tagata gasegase i le gaʻo po o le afaina, o taunuuga o le ultrasound e ono le faʻatuatua.
  3. Faʻailoga o le fatu: ua faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le faʻauʻu o le fatuga tauagavale ma le taumatau. O lenei metotia e faʻaaogaina foi e fua ai le fua o le filtration i fatugaʻo.
  4. Faʻaaliga angonic resonance. O lenei metotia e mafai ai e oe ona maua se ata o gaogao ma aorta. O le lelei o le MRI mo le siamaina o le faʻamalosi o le le faʻaleagaina ma le mafai ona maua se ata tolu-foliga o le vaega ua afaina o le faga. Ae ui i lea, o lenei metotia e iai foʻi mea faʻapitoa: maualuga le tau, faʻateleina le mamafa o le vailaʻau, o le le mafai ona i ai i nisi tulaga e iloa ai le stenosis mai le faʻatonuga.
  5. Faʻatonuga o talafaʻasolopito: Filifili oe e fuafua le tele ma le nofoaga o le liona o le faga. Faʻaalu e ala i le faʻaofiina o fualaau faʻasaina.

Togafitiga o le faʻasalaga o le tino

I le taimi muamua, o le togafitiga o le faʻamalosi o le tino o lona uiga o le aveeseina o le afaina aʻafia. Ae o aso nei o loʻo iai togafitiga faʻapitoa ma togafitia mo le faʻamaloloina o lenei maʻi.

O togafitiga faʻamaʻi o togafitiga faʻalagolago i lona tulaga:

  • Laasaga muamua (maualuga maualuga). I lenei laasaga o togafitiga, o le tagata maʻi e lelei lona soifua maloloina ma le masani ai gaioiga, o le mamafa e masani pe sili atu nai lo lona tapulaa pito i luga. Ina ia togafitia le faʻamalosi, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina fualaau faʻamalosi poʻo vailaʻau.
  • Laasaga lona lua (taui). O le ata o le faʻamaʻi i le taimi lenei ua sili atu ona faʻailoaina: o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga, foliga mai ua le toe aoga, ma le faʻaitiitia. E manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • O le tolu vaega (faʻavae). O le tagata maʻi e maualuga lona maualuga, e le mafai ona faʻaaogaina e ala i le fesoasoani mai o fualaau faʻamalosi, o fatugaʻo e toetoe lava a le toe galue ma faʻaitiitia le tele. Talu ai ona o le soifua maloloina o le maʻi ua vave ona pa'ū, o lona togafitiga e faia faapitoa ile falemaʻi.

I laʻasaga uma o le faʻamaʻi, e masani ona faʻamatalaina e fomai ni vailaʻau mai i vaega o le atigipesa a le angiotensin-II ma le inisiua ACE. O le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto ma faʻamautu ai atherosclerotic plate i maʻa, o vailaʻau mai le vasega o statins ua faʻamatalaina.

Mo togafitiga lelei o le faʻamalosi, faʻaaogaina o le ulaula ma le mamafa o le mamafa i le tulaga o le meaʻai. E le gata i lea, e tatau ona e mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo, o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le toto suka ma puipuia ai le faʻamaʻi fatu fatu o le maʻisuka. O sea taumafataga o le a fesoasoani foi i le maualalo o le cholesterol toto, lea o le a faʻagesegese ai le atinaʻe o atherosclerosis ma stenosis.

Tausiga togafitiga

I mataupu faigata, e le mafai ona faʻamaloloina siama e ala i togafitiga e le maluelue, o le mea lea e tatau ai ona togafitiga i taotoga. O le masani lava, o le taotoga ua faʻamaonia mo faʻamatalaga nei: o le angina pectoris ma le pulmonary edema i luma o le faʻavauvau o le tino, o le faaletonu o le tino, o le faʻamalosi o le tino i luma o se tasi o gaioiga gaioiga, le faʻavevesiina o le toto maualuga, faʻaleagaina o le toto.

  • Faʻataʻi taotoga - faia se isi ala mo le toto (taʻalo le vaega ua afaina o le faga) faʻaaoga shunts.
  • O le angioplasty o le faʻalauteleina o se vaʻa vaapiapi e ala i le faʻaofiina o le paluni i totonu.
  • O le faʻasalaga o le faʻalauteleina lea o le fao uluaʻi e faʻaaoga ai se pulumu poʻo se vaipuna, lea e tuu i totonu o le vaa, ma faʻalauteleina ai ma faʻaleleia ai le tafe toto.
  • Suʻesuʻega o se nofoaga o loʻo faʻaaogaina - o le aveeseina o se vaega o loʻo aʻafia ai se aluga.
  • O mea faʻapitoa o se toe faʻaleleia o le gaioiga lea e masani ona faia pe a maeʻa le faʻaogaina o le fao. Ua faatonuina e toe faʻafoʻi le masani ai o le toto e ala ile talatala o le totoga o le tui.
  • Nifaerectomy o se metotia faʻapitoa o le togafitia o togafitiga, lea e aʻafia ai le aveese atoatoa o le okeni na aʻafia.

Fomaʻi mo le faʻasolosolo o le tino

O togafitiga le lelei o le faamai e mafai ona mafua ai taunuuga e pei o le paʻu, afaina ma le fatu, vashepes atherosclerosis. I le tulaga o togafitiga faʻapitoa, pe a oʻo i le taimi e le o oʻo atu ai se togafitiga i se tulaga faigata, o le faʻasologa mo le maʻi e lelei. O le a tusa ma le 4-6 masina e toe faʻafoʻi mai ai mai le stenosis.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi o le faʻailoga:

  • faia se suʻega faʻaletausaga i lea tausaga ma lea tausaga ina ia mautinoa o le gaʻo ma le toto maualuga e masani,
  • 'ai le mea saʻo - tuʻuina atu le fiafia i le aano o aano o manu, fualaau aina, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima, meaʻai kuka, suamalie, donuts, meataalo, pata, pailani ma susu,
  • faamalositino e le aunoa
  • tausisia le mamafa o le soifua maloloina
  • tuu le ava malosi ma ulaula tapaa,
  • Aloese mai popolega faalelagona ma faaletino,
  • faamalosi le puleaina o le mamafa.

Faamatalaga lautele

O le faʻasolosolo o le tui o Renal o se tasi lea o faafitauli pito sili ona taua i le urology i aso nei. O aʻafiaga e atiaʻe e avea ma se taunuuga o suiga faʻapitoa ma maua mai i vaʻa, e mafua ai le faʻaitiitia o le toto totoʻa ma le atinaʻeina o le maualuga o le nephrogenic. I le faatusatusa atu i le maualuga o le maualuga o le parenchymase e mafua mai i faamai ogaoga o le fatu (glomerulonephritis, pyelonephritis, nephrolithiasis, hydronephrosis, polycystosis, tumors, cysts, fatu fatu fatu, etc.), i le tulaga o le stenosis, o le second-symptenatic non-vasenic arteriosis associated with non-renal arteries.

O le maualuga ole maualuga ole mafuaʻaga e mafua mai i le faʻamalosi ma le tigaina ole tino ole gaʻo e faamauina i le 10-15% ole gasegase e manaʻomia ma i le 30% le maualuga ole nephrogenic. O le faʻamaʻi e mafai ona o faatasi ma faʻalavelave lamatiaga o le ola: faʻafitauli o le cardiovascular, stroke, infarction o le myocardial, le masani ai le faʻailoga.

O mafuaaga sili ona taatele o le fulafula o le tino o le atherosclerosis (65-70%) ma le dysplasia fibromuscular (25-30%). Atherosclerotic stenosis e tupu i tagata e silia i le 50 tausaga le matua 2 taimi sili atu nai lo tamaitai. I le taimi lava lea e tasi, o atheromatous plaques e mafai ona maua i vaega vavalalata o le fafata i tafatafa o le aorta (i le 74%), i le ogatotonu o vaega o le faga (i le 16%), i le vaega o le fausiaina o le pifur (i le 5%) poo i lala vavalalata o le gafa (i le 5% o mataupu) . O le atherosclerotic leions o le taʻavale e masani lava ona atiaʻe e tetee atu i le talaaga o le maʻisuka, o le maualuga o le toto maualuga, o le maʻi fatu o le ischemic.

Faʻailoga ona o le gasegase o le fibromuscular dysplasia (fibrous poʻo le musele o le faʻamalosia o paʻu o maʻa) e 5 taimi sili atu ona tupu i tamaitai e sili atu nai lo le 30-40 tausaga. I le tele lava o tulaga, o le maʻi pipisi o loʻo maua i le ogatotonu o le tui.E tusa ai ma foliga o uiga o le morphological and arteriographic, o mea faʻapipiʻi, medial ma peromedial fibromuscular dysplasia e iloga. O le faʻasolosolo o le tuāʻau o le Renal ma le hyperplasia fibromuscular e masani ona i ai le tagatanuʻu faʻapitoa.

I le tusa ma le 5% o mataupu, o le faamaʻi e afua mai i isi mafuaʻaga, e aʻafia ai le faʻataunuʻu o le anateysms, shunts, vasculitis, faʻamaʻi o Takayasu, thrombosis poʻo le faʻamalosia o le gaʻo, faʻamalosi o ipu o gaʻo mai fafo e se tino mai fafo poʻo le tino, nephroptosis, coarctation of aorta, etc. Faʻatinoina le faʻalavelave faʻapitoa o le system renin-angiotensin-aldosterone, lea o loʻo tuʻuina mai ma le maualuga maualuga o le maualuga o le toto.

Faʻaleagaina o le tui o Renal o loʻo faʻaalia i le lua o syndromes masani: o le maualuga o le toto maualuga ma le nephropathy ischemic. O le tuputupu aʻe mausali o le maualuga o le maualuga o le maualuga i lalo ifo o le 50 tausaga le matutua, o se tulafono, tatou te mafaufau ai i le fibromuscular dysplasia, ma i gasegase e sili atu ma le 50 tausaga - e uiga i le atherosclerotic stenosis. O le maualuga o le maualuga o le totoga i lenei maʻi e tetee i togafitiga o le antihypertensive ma o loʻo faʻaalia i le maualuga o le toto toto diastolic, oʻo atu i le 140-170 mm RT. Art. O faʻalavelave faʻalavelave faʻatasi ai ma le maualuga o vailaʻau faʻasolosolo e seasea.

O le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga e masani ona o faatasi ma faailoga o le cerebral - o le ulu, o le vevela vevela, o le mamafa i le ulu, o le tiga i le mata, mata o le tino, o le "lago" i luma o mata, mafaufauga le mafaufau, faalavelave i le moe, le fiafia. O le mamafa o le loto agavale e fesoasoani i le tupu o le fatu, lea e faʻaalia e ala i palpitations, tiga i totonu o le loto, o se lagona o le mausali i tua o le sternum, puupuu le manava. I le vevesi tele, e mafai ona atiaʻe e le edema pulmonary faifaipea.

O le maualuga o le maualuga o le vasorenal e amataina i tulaga. I le laasaga o le taui, faʻasalalauga poʻo se tikeri talafeagai o le maualuga o le toto maualuga, faasaʻoina e vailaau, o loʻo matauina, o loʻo tumau pea le faʻaaogaina o gaioiga. O le tulaga o le totogi o le aiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le galuega tele ma se laʻititi laʻititi i lo latou tele.

I le laʻasaga o le taufaasese, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e oʻo i le ogaoga, o le a le faʻaitiitia ai le togafitiga, o le gaioiga o le gaioiga e faʻaitiitia, o le tele o fatugaʻo e faʻaitiitia i le 4 cm. fatuga o le 5 pe sili atu le cm.

O le Nifropathy e faʻaalia e ala i faʻataʻitaʻiga o le fatuga o fatugao - o se lagona o le vaivai poʻo le faʻaitiitia o le tiga, ma le fatu fatu fatu - hematuria. E tele taimi e atiaʻe ai le maualuga o le hyperldosteronism, e mafua ona o vaivaiga maso, polyuria, polydipsia, nocturia, paresthesias, ma osofaiga o le tetany.

O le tuufaatasiga o le fulafula o le tino ma le faaleagaina o isi vaituloto (faatasi ai ma le atherosclerosis, o le aortoarteritis le maoti) e mafai ona o faatasi ma faailoga o le siama o le pito i lalo po o le pito i luga, o tino gastrointestinal. O le faagasologa alualu i luma o le togafitiga e mafua atu ai i le matautia o le gasegase o le tino ma le tino - le afinal angiopathy, le gasegase o le cerebrovascular, le gasegase myocardial, ma le le atoatoa.

Forecast and Prevention

O togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi o le tino e faʻatagaina ai le faʻasaʻoina o le toto i le 70-80% o tagata gasegase i le fibromuscular dysplasia ma le 50-60% ma le atherosclerosis. O le vaitaimi o le faʻasolosolo masani o le toto maualuga e mafai ona oʻo atu i le 6 masina. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto, o loʻo faʻasalalau fualaau faasaina. O tagata maʻi e fautuaina mai se suʻesuʻega faʻapitoa e se nephrologist ma le cardiologist. O le puipuiga e aofia ai le suʻesuʻega taimi ma le togafiti o faʻamaʻi e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi.

Faamatalaga lautele ma le tulafono mo le ICD-10

O le faʻamalosi o le tino o lona uiga o le vavalalata o le maualuga o le tasi poʻo le tele o gafa fatuga i le taimi e tasi, poʻo a latou lālā, lea eo mai faatasi ma se faʻaitiitia o le fatuga o fatugaʻo. E le lava le tele, ae o lenei fomaʻi ua manatu o se tasi o mea pito sili ona ogaoga e le gata i le fesuiaiga o le mafaufau ma le urology, ae faapena foi ile fatuga.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le toto e faʻamamaina e fatugaʻo, ona o le mafuaʻaga lea ua fausia ai le urine muamua, o lona maualuga e tutusa ma le maualuga o le toto, ma ao faagasolo le totoina, o le tele o le toto e ulufale mai i totoga o le urinary, e sili atu ona leaga, ma o le mafuaaga lea mo le tagata e faateleina le toto.

Stenoses ua vavaeina e tusa ai ma nofoaga:

  • tauagavale
  • lima taumatau
  • malo.

Ua maua e le faamai lona numera e tusa ai ma le MKD - I15.0-televise toto.

Mafuaaga o mea tutupu

O le mafuaaga autu o togafitiga (i le 7 mataupu mai le 10) o le faʻaalia o ni atheromatous plates i luga o puipui o maʻa. O isi mea e mafua ai le maʻi o:

  • filoromuscular dysplasia (faʻapitoa pe maua),
  • gaʻo fatugaʻo
  • suiga o tausaga i gaioiga
  • mamafa tele
  • maʻisuka malosi.

A maeʻa le tuʻuina atu o le toto i le fatu fatu fatu, latou te oʻo i le matelaina o le okesene, lea e oʻo atu ai i suiga fesuisuiai ma latou le maua ai a latou galuega faamama.

O le stenosis e mafua mai i le tutupu o ni atherosclerotic plate e faalua ona ono aafia ai alii nai lo tamaitai. Ae o le dysplasia fibromuscular ua avea ma mafuaaga o le faamai i le tele o taimi i tamaitai matutua atu i le 40 tausaga.

E i ai le tele o isi faʻamaʻi e faʻaosofia ai le tupu o lenei maʻi (pe tusa o le 5% o le 100%):

  • faʻanofo anerysm,
  • vasculitis
  • Takayasu maʻi
  • fomaʻi faʻasolosolo,
  • vaʻaia o ipu i fafo
  • nephropotosis.

Tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o le a taʻitaʻia ai le faʻavevesi o le toto ma faʻaleagaina totoga i totonu.

Faailoga

Mo le faʻamaʻiina o gaʻo, o le lua o faʻamaoniga autu o uiga ia - o le maualuga o le toto ma le nephropathy.

O le muamua e sau ma le ulu o le ulu, le toʻa i mata, susu, o foliga o "fetu" i luma o mata, faʻavaivaia o mafaufauga, faʻalavelave moe, faʻaleagaina.

Ona o le solia o le faiga o le cardiovascular system, ua i ai le faateleina o le fatu, o se lagona o le mamafa i tua o le fatafata, ua aliali mai le vaivai o le manava. E le gata i lea, e mafai ona maua e tagata gasegase le tigaina o tiga, o le hematuria, o le faʻavevesi.

Faailoga i tulaga eseese

O se faʻamaʻi i lona atinaʻe e auala atu i ni laʻasaga, e tofu lava ma ona lava faailoga.

  1. O le uluaʻi laasaga e faʻaalia i le faʻasaoina o fatugaʻo, o le maʻi e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga poʻo le maualuga o le maualuga o le toto, lea e mafai ona fetuunai i fualaau faasaina.
  2. O le tulaga o le faʻasologa o loʻo faʻaalia e ala i le le atoatoa o le galuega, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e tumau. O totoga o le urinary lava latou atonu o le a faʻaitiitia sina tele.
  3. Taumafaʻi - faʻaalia le leai o se faʻafitauli e faʻaalia, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e matua faigata, e faigata ona togafitia, o le okeni paipa e mafai ona faʻaititia i le lapoa e oʻo i le 4 cm.
  4. O le tulaga maualuga - maualuga maualuga o le toto maualuga e amata ona leaga, o le toto maualuga e oo i le 250-280 iunite ma e le mafai ona mafai ona togafitiga fualaau faasaina. O le okeni e le faia ana galuega tauave, o le tele e mafai ona faʻaititia e sili atu i le 5 cm.

O le faaletonu ole taimi, ole a avea ma vaega faaiu o le faamai, o le tagata maʻi e tumau pea lona uiga o le inisua - gaioiga ma le vomiting, maʻi tiga, fulafula. O ia gasegase e faigofie lava i le tele o le niumonia, o le afaina o le tino o le manava.

O ai o le a faʻafesoʻotaʻi ma pe faapefea ona iloa

Afai ei ai ni faʻamaoniga e faʻaalia ai faafitauli ma fatugaʻo, muamua lava e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, pe a fai e aoina se siaki, o le a masalomia e le fomaʻi o loʻo faʻaalia mai faʻamaʻi e uiga i togafitiga o fatuga, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e feutagai ma se urologist poʻo le nephrologist.

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina fomaʻi, e tatau ona faia se numera o suʻesuʻega faʻapitoa, e aofia ai taualumaga nei:

  • Faʻasologa o fatugaʻo ma le manava
  • Faʻaaliga
  • CT angiography
  • tala faʻasolopito
  • urography
  • PET
  • scintigraph,

I le faʻaopoopoga i suʻesuʻega faʻapitoa, o le tagata gasegase e aʻafia i isi suʻega, o le autu autu o le sailia lea o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi:

  • suesuega o le toto ma le toto o meaola,
  • faʻataʻitaʻiga
  • electrocardiography
  • faʻasalaga.

O faʻataʻitaʻiga uma o togafitiga e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e fuafua i faʻamaoniga.

Totogi

Talu ai nei lava, na o le pau lava le auala na faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamaʻi o le tino o le tagata na mafaufauina o le taotoga - o lona uiga, o se gaʻo na faaleagaina na aveesea.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, ua fautuaina le tagata maʻi e lafoai le faʻaaogaina o masima, ava malosi ma le ulaula, i se faʻaopoopoga, pe a maʻi le tagata maʻi, ona muamua lava lea e tatau ona leiloa le mamafa.

Fomai Metotia

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le togafitiga o fualaau faasaina e sili atu o se uiga o se ausilali, e le mafai ona aveesea le mafuaaga autu o le maualuga o le toto ma le suʻesuʻeina o fatugaʻo.

Muamua lava, e tatau ona faʻamautuina le mamafa, aua o lenei mea e faʻaaogaina ai faʻasalaga ma faʻasolosolo ma le poloka poloka. A faʻaaogaina nei vailaʻau, e taua le pulea o le galuega o totoga urinary ina ia le afaina ai i latou.

O le Captopril e mafai ona faʻaaogaina, masani o le 6.25-12.5 mg faʻatolu i le aso, pe afai e le toe foʻi le mamafa i le masani i totonu o le vaiaso, o le a faʻatupulaʻia le fua i le 25 mg 4 taimi i le aso.

Ole fualaau faasaina e le mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le le atoatoa o le fatu. I ia tulaga, e ono faʻaaogaina mea nei:

  1. Peta-blocketa blockive (Egiloc i se fuataga o le 100 mg i le aso, i tulaga ogaoga, e mafai ona faatagaina le faateleina o le 200 mg).
  2. Faʻalūlū lemu i le calcium channel (nifedipine e oo i le 20 mg i le aso),
  3. Loof diuretics (Furosemide - o le fualaau i vaega taitasi e filifilia taitoatasi),
  4. Imidazoline agonists (Moxonidine 0.2-0.6 mg i le aso, e faalagolago i fautuaga a le fomaʻi).

Aʻo filifilia le vailaʻau o fualaau, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le creatinine ma le potassium i le toto o le tagata maʻi.

Mo tagata gasegase e maua ai le atherosclerotic stenosis, e manaʻomia tulaga o le eletise e faʻaitiitia ai le cholesterol, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Atoris: o le mea masani e masani ona amata i le 10 mg i le aso, o le maualuga o le dose e 80 mg,
  • Rosucard: fua mai le 5 i le 40 mita i le aso, e le faʻaaogaina mo le faaletonu o le tino,
  • Liptonorm: fuataga e fuafua i le maʻi o le maʻi mai le 10 i le 40 mg i le aso.

O le filifiliga o fualaau faasaina ma fua i tulaga taʻitasi e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le filtration, atonu o gaʻo.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻatulagaina ile inisalini.

Faʻatonuga faʻapitoa

Afai e vavalalata le lumenia o le vaa e le sili atu ma le 65%, o le a leai se aoga o le togafitiga o fualaau faasaina, na o le pau lava le auala e toe faʻafoisia ai le toto i le fatuga o taotoga. E le gata i lea, o faʻamatalaga mo le faʻaogaina o taotoga o:

  • mataʻutia le taua o le vaeluaina,
  • i le mea e tupu ai le maʻi i totonu o se fatuga tasi e galue,
  • siama e mafua ai le maualuga le maualuga o le maualuga.

Afai o le tagata maʻi e maua i le vaʻaia o le vaʻaia, o le angioplasty o le paluni o le togafiti togafitiga aupito sili ona lelei - o lona uiga, o le faʻaofiina o se paluni faapitoa e ala i le fafata o le femoral i totonu o le vaitalaiti vavalalata, lea o le a faasolosolo malie ona afaina, lea e fesoasoani i le faalauteleina o le faga.

E mafai foi ona faʻaaogaina le metotia faʻamalosi - faʻaaogaina se pusa paluni, e faʻapipiʻiina ai se pulu (microtubule) i le nofoaga o le vaeluaina o le vaa, ona faʻapipiʻi ai lea o le paluni ma tuʻuina le pulu i totonu o le puipui o le vaa, ma tumau pea lona lumanaʻi i le lumanaʻi.

O nisi taimi e gasegase ai le tagata maʻi ile gaogao, lea e toe faʻaleleia ai le eria ua afaina, o lenei taotoga e faia pe a maeʻa le vaʻaia o le vaega ua afaina o le vaa - e faʻaaogaina se mea faʻapitoa e toe faʻafoʻi ai le toto i le okeni pe a fai na faia muamua se vaʻavaʻa

Afai e afaina tele le tele o vaʻa, ma ua leiloa le gaioiga o le okeni, ona aveesea lea.

Faʻamatalaga e uiga i le Renal Artery Stenosis

O le faʻamaʻaloga o le tui o Renal o le vavalalata o le lumena o se vaa, ona o tulaga faʻaleagaina. O le faʻamaʻi e mafua mai i nephropathic pathologies. O laʻau o Renal o vaʻa tetele ia e maua ai le toto i le totoga o le tino. Faatasi ai ma le vevela, latou te matauina le faaitiitia o le lautele. O se taunuuga, o le toto i le gaʻo o le a faʻalavelaveina. O lenei togafitiga e mafua ai ona matua le mautonu i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le faaletonu le tumau. E 2 faʻavae mo le atinaʻeina o faʻamaʻi. Faatasi ai ma:

  1. Atherosclerotic filifiliga. E maitauina i le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei maʻi. O se masini tutusa mo le atinaʻeina o le vevela, o le fesuisuiai malie o le lumen o le vaa faatasi ai ma pusa cholesterol. E masani ona iloa le matutua o le vaa i le matua.
  2. Fiva o le dysplasia. O lenei filifiliga mo le atinaʻeina o togafitiga e le masani ai. E mafai ona tupu i totonu o tamaitai ogatotonu, faapea foi ma teineiti. O le dysplasia muscle o se gaʻo fanau fanau.

E na o le suʻesuʻeina meafaigaluega e mafai ai ona faʻamautuina se faʻamaoniga o le faʻaogaina o le tui. O le ICD o se faʻavasegaina o faʻamaʻi faʻaaogaina i le lalolagi atoa. E aofia ai le tele o faʻamaʻi, o ia mea uma o loʻo i ai se faʻailoga patino. O le faʻamaʻiina o le tui o Renal ua faʻailogaina i ni auala se lua, e fuafua i le mafuaʻaga o lona tupuga. Tasi le filifiliga o le code I15.0, o lona uiga o le maualuga o le toto maualuga. O le isi tulafono ICD o Q27.1. O lona uiga o le "faʻaogaina o le tino o le tui." O tulaga uma e lua e manaʻomia togafitiga e se fomai urologist poʻo fomai tipitipi.

Renal Artery Stenosis: Mafuaʻaga o Faʻailoga

O le vavalalata o le lumanaʻi o le gaʻo o le gataifale e faasino atu i togafitiga o le tino vascular system. E tele mafuaʻaga o le faʻamaʻi. O le taatele o nei mea o le atherosclerosis. E pei ona e iloa, i le tele lava o tulaga e matauina i tagata ua mamafa tele, e taʻitaʻia ai se olaga le mama poʻo le mafatia mai le maʻisuka. Atherosclerosis e mafai ona atiaʻe i se taimi umi. Ae ui i lea, e seasea ona maua seʻia oʻo ina oʻo mai faʻamaoniga o le gaʻo. O isi mafuaaga o le faʻamalosi e aofia ai:

  1. Fiva o le dysplasia. O lenei faaupuga e faatatau i se gasegase o le gasegase o le tino lea e mafua ai le leai o ni musele i totonu o le puipui o le vaa. O faʻataʻitaʻiga o loʻo matauina i fafine o soo se vaitausaga.
  2. Aneurysm o arteries o fatugaʻo.
  3. Tumama o vaituloto.
  4. Faʻaauau ma mauaina vasculitis.
  5. Faʻasagaga o le gaʻo o le tino e neoplasms e afua mai i fusi o gaʻo vavalalata.

O mafuaʻaga lisi ua maua i ni tulaga e le masani ai. O le mea lea, e naʻo le faʻamalologa o le atherosclerosis e maua ai.

Le faiga o le atinaʻeina o le maualuga

O le faailoga autu o le vevesi o gaʻo o fatugaʻo o le faateleina o le toto. O le mea lea, faʻatasi ai ma lenei maʻi, o le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le tino e manaʻomia. E faʻapefea ona fesootaʻi le fulafula ma le toto maualuga? 2 masini e aofia i le faateleina o le toto maualuga:

  1. Faatoagaina mai o le system renin-angiotensin. I lalo o le faatosinaga o nei meaola, o le vavalalata o le atinaʻe o loʻo atiaʻe. O se taunuuga, o le tetee o vaʻa faʻalautele e faʻapupula. O le mea lea, o le toto o le toto i luga o le gaʻo e tulaʻi mai.
  2. Faatinoga o aldosterone.O lenei hormone o loʻo gaosia i totonu o le paʻu oona. E masani lava, e masani ona tuʻuina i le tino. Ae peitai, faatasi ai ma le vevela o le toto, ua faateleina lona gaosiga. Ona o le sili atu o le aofaiga o aldosterone, o le vai ma masini soda o loʻo faʻaputu i totonu o le tino. O lenei, i le itu, e mafua ai foi le faateleina o le toto.

O se taunuuga o le maualuga o le gasegase, o suiga e tupu i le vaega o le cardiovascular system. O le agavale tauagavale e faasolosolo malie lava ona osofaʻi ma faʻalautele. O le isi lea mafuaʻaga o le maualuga o le toto.

Vaʻaia faʻafitauli

Talu ai o le faʻamaʻi o le hypertous o loʻo taʻitaʻia, o le faʻamaʻi pipisi o le tino e vavae ese mai maʻi faʻapitoa, maʻi o le atherosclerosis. O faʻaʻailoga e mafai foi ona foliga tutusa ma le maʻi o Itzingo-Cushing ma le pheochromocytoma.

Afai e manumalo ia ni faailoga o le nephropathy, ona vavae ese ai lea o le siama ma le tiga o le fatu o fatugaʻo. E aofia ai pyelo- ma glomerulonephritis. E le gata i lea, o faʻamaoniga tutusa e mafai ona matauina ma se faʻalavelave o le maʻisuka.

Faʻaauau togafitiga mo le faʻamaʻi o le faʻailoga

Togafitiga o le faʻamaʻi totoʻa amata i le faʻaaogaina o metotia faasao. Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto e mafua mai i le vavalalata o vaʻa, e tatau ona tuʻufaʻatasia le tele o fualaau faasaina. E sili atu le fiafia o Angiotensin liliu mai i le iniseti o le enzyme. Ae o nei fualaau oona e le fautuaina mo gasegase ogaoga o le atherosclerotic ogaoga. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega nei o vailaau:

  1. Beta poloka. E aofia ai fualaau faasaina "Metoprolol", "Coronal", "Bisoprolol".
  2. Luga totogo. O fualaau o le filifiliga o le vailaʻau vailaʻau Furosemide.
  3. Faʻatoʻa poloka alalaupapa. O nisi oi latou o vailaʻau "Verapamil", "Diltiazem".

E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona ave fualaau faasaina mo le togafitiga o le faamaʻi autu (atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka).

Prognosis pe a maeʻa togafitiga faʻapitoa

E tusa lava po o le fea itu o le liona (o le faamaʻi o le tauagavale tauagavale po o le taumatau), o le togafitiga pe a uma le taotoga e faalagolago i fautuaga a le fomaʻi ma le tulaga maʻi o le maʻi. E masani lava, o togafitiga faʻapitoa e mafai ona ausia ai se taunuuga lelei. A mavae ni nai masina, o le faʻasaʻoina o le toto maualuga e tupu i le 60-70% o tagata gasegase.

Puipuiga

O togafitiga e aofia ai le mataʻituina faifai pea o le toto maualuga i le i ai o faitioga o le vevela ma le gasegase, ulaula ma le ava malosi. Ina ia aloese mai le alualu i luma o le atherosclerosis, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa o le hypocholesterol, taʻitaʻia se olaga ola malosi. O nisi tagata gasegase e tatau ona faia vailaau faapitoa - statins.

Vailaau faʻapitoa

E pei o le togafitiga o fualaau faasaina, e le mafai ona togafitia togafitiga a tagata i le gasegase, ae ui i lea, e mafai ona faaleleia le tulaga o le toto toto ma faaitiitia ai togafitiga faafomaʻi. Mo ia faʻamoemoe, faʻamaʻi faʻamaʻi, teuteu e mafai ona faʻaaogaina.

  1. Mountain ash ash. Ina ia faia lenei mea, 200 gr. sasaa le cortex 600 ml o le vai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 3 itula, inu vai e tatau ona 3 tbsp. punetipi aʻo leʻi 'aʻai.
  2. O le kele. Tasi le 80 karamu o le kalaka i totonu o se paluga, faaopoopo i le 200 kalama o vodka, ma tumau 10 aso i le pogisa. Aumai le 10 pa'ū faalua i luma o le 'aiga.
  3. Hawthorn ma le vao vao. Ave 10 tbsp. l hawthorn ma le 5 tbsp. sipuni tele o le vao vao, tipi ma sasaa le lua lita o vai inu. Lili le pan i se solo ma tuu i se nofoaga mafanafana mo se aso. Faʻavae, faʻaaoga le 1 tbsp. ao le i ai.

O le mea moni, e le mafai ona faʻatoʻilaloina le faʻamaʻiina o nei fua, ae e mafai ona faʻaleleia le lelei o le ola, na o le pau lava le tulaga mo togafitiga faapena o feutagaiga ma lau fomaʻi.

Faʻaiʻuga ma taunuuga

O le tulai mai o lenei togafitiga o se tulaga sili ona matautia ona o ni faafitauli matuia. E mafai ona mafua ai:

  • suʻesuʻega masani
  • toe le manuia
  • pulupuna edema,
  • retinal angiopathy,
  • fatu fatu
  • se afaina.

I soʻo se tulaga, o le isi mea e tolopo ai lana asiasiga i se fomai faapitoa ma e le o gauai atu i faailoga, o le tele foi lea o le ono tulai mai o ni faafitauli ogaoga.

Aiseā ua i ai le faʻaleagaina o le saʻo, tauagavale tuʻu, faʻaluaina

O le tele o tagata gasegase (pe tusa ma le 70%) e maua le atherosclerosis o le autu autu. E afaina ai tagata pe a uma le 50 o le tele o taimi nai lo tamaitai. O le faʻatasiga masani o le atherosclerotic plate o se paranesi mai le aorta. O le talaaga o loʻo muamua atu i le faʻamaʻi: o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻi o le ischemic, o le maʻisuka.

O le faʻamafanafanaina o le faʻaogaina o laʻau o le a maua, e pei o se tulafono, i fafine pe a mavae le 35 tausaga. O le vaapiapi i nei tulaga o loʻo i totonu o vaega ogatotonu. O le siʻitia e mafai ona aʻafia ai le membrane poʻo totonu o le tasi, ae o le tele o taimi, o laʻau uma o fatugaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli e le masani ai:

  • aousic anerysm poʻo le faʻamalosi,
  • fesoʻotaʻiga faʻapitoa (faʻaleagaina o le atinaʻe),
  • Takayasu syndrome
  • sosoʻo vasculitis
  • fueina o se uaga i se thrombus, mea faʻalelei,
  • aʻafiaga i luga o le vaʻa vevela,
  • toesea o le fatugao.
Aoric anerysm - o se tasi o mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le tui

O le le lava o le tafe toto e fesoasoani i le faʻafouina o le system renin-angiotensin-aldosterone. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaauau pea o le maualuga o le toto maualuga.

Matou te fautua e faitau se tusiga e uiga ile togafitiga o le maualuga o le maualuga. Mai le mea o le ae aʻoaʻo ai e uiga i le lamatiaga o le faʻamaʻi ma ona suʻesuʻega, togafitiga togafitiga ma faʻafitauli faigata.

Ma o iinei e sili atu i le maualuga maualuga o le maualuga.

Faailoga o le amataga o le maʻi

I le uluai siakiina o le maualuga o le toto maualuga, e masani lava ona tatau ona vavaeeseina lona afuaga, e aofia ai le amataga o le toto. O le mea autu o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto. E mafai ona faateleina i le 140 - 160 mm RT. Art. i se masani masani o le 90. O le maualuga o le tuugalaʻau e seasea tupu mai ai ni faʻalavelave ma e faʻaalia i le vaivai o le faʻaalia i fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, e matauina e tagata gasegase nei:

  • tiga i tua o le ulu, mata, puipui i le ulu,
  • vevela vevela
  • tinisitus
  • moe i le moe, faʻaleagaina, vaivai,
  • moli o togitogi po o ni mea i luma o mata,
  • faateleina le sao o le fatu
  • puupuu le manava
  • cardiagia, paʻu i tua o le sternum,
  • o le edema pulmonary ma le faʻaauau pea ona i ai i togafitiga ogaoga.

Faʻatasi ai ma le sologa lelei o le mamafa, o tulaga nei o le faʻamaʻi e matauina:

  1. O le taui o se faʻaleleia faʻatupulaia, tuʻu ifo i fualaau, o loʻo galue masani fatugaʻo.
  2. Totoga faʻapitoa - faʻateleina le mamafa, faʻaitiitia le mafai gafatia o gaʻo, faʻaititia le tele.
  3. Taumaʻavaʻaveʻa - ogaoga maualuga, e le mafai ona aveesea i fualaau faasaina, faʻaogaina o le gaogao, fatu gaʻo.

Mo le nephropathy, o uiga vaaia o tiga, o le vaivai i le itu o le lumbar, o le fulafula i vae ma lalo o mata, vaivaiga vaivai, faateleina o le urination ma le galala, o le tele o le urini o le po e sili atu nai lo le aso, o le tingling ma le ita o le tino.

Matamata i se vitio i luga o faailoga ma togafitiga mo le mamafa o fatugao:

O le a le faʻalavelave faʻaleagaina o le toto

O le faʻateleina o le mamafa o le toto e oʻo atu ai i nei faʻafitauli:

  • retinal angiopathy ma faʻaitiitia le faʻaaliga,
  • afaina o le cerebrovascular aupega poʻo le faʻasolosolo (faʻamaʻi poʻo le osofaʻi mai o suesuega),
  • fatu faʻamaʻi fatu,
  • sosolo totolo,
  • faaitiitia le faamamaina o le toto, siama.

Faʻamatalaga o le maʻi

I luga o le suʻega, o le pallor o le paʻu ma le sologa lelei o vae ma foliga e mafai ona maitauina. Faatasi ai ma le paʻu, ua faʻalauteleina tuaoi o le myocardium ona o le agavale tauagavale. O le faʻalogologo i le loto o loʻo faʻaalia ai se leo faʻalogo 2 e sili atu i luga o le aorta ma se masani masani i le pito i luga.

Ina ia faʻamalamalama le mea na maua, o sea suʻesuʻega ua faʻamatalaina:

  • siama suʻesuʻeina o le toto - faʻateleina suʻesuʻega faʻapitoa,
  • faʻataʻitaʻiga - siama toto mumu, polotini,
  • Faʻasologa o fatugaʻo - o se faʻaitiitia o le tele o le tino fatu,
  • urography - laʻititi ma faʻatuai faʻatusatusa o fatugaʻo,
  • o se polokalame o le radioisotope e faaalia ai se suiga i le tele ma foliga o fatuga na afaina, o lona faagaoioia ma le tafe toto,
  • faʻamalamalamaga faʻamalamalamaina le nofoaga ma le uumi o le vevela, o lona amataga ma lona taua.

Fomaʻi

Faʻaaoga vailaau faʻamaʻi - faʻamaʻi vaʻaia o peta, reini, alavai calcium, aldosterone, talu ai e sili ona aoga mo le toe tupu mai o le maualuga.

Ae faʻamaʻi, o la latou matafaioi e laʻititi, talu ai o lenei ituaiga o faʻamaʻi e tetee i le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina pe a le mafai ona faia se taʻavale poʻo le sauniuni muamua.

E tusa ai ma le inisinia ACE, o le tulaga o fomaʻi e le mautonu, e le o fautuaina i latou o loʻo iai i le maʻi tuga poʻo le faʻaleagaina, e leʻo faʻaaogaina mo le monotherapy.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻamaonia o le atherosclerotic e mafua mai i togafitiga, e fautuaina e fautuaina se meaʻai ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto. Afai e le lava le gaosiga o le fatu, e mafai ona faʻamatalaina le toto.

Togafitiga

Afai e faʻamautuina le tui o le fausiaina i luga o se angiogram, ona avea lea o se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa. O ituaiga nei e mafai ona faʻatino:

  • faʻalauteleina o paluni i le auala endovascular,
  • faʻamalosi pe taʻalo taotoga,
  • o le vavalalata o le vaapiapi ma le faʻaogaina o le ogatotonu o loʻo totoe i le fale poʻo le faʻapipiʻiina o se tala,
  • aveeseina o le tino i totonu faatasi ai ma atherosclerotic plate,
  • otaota o le fatugaʻo pe a faʻaitiitia,
  • aveeseina pe afai e le mafai ona toe faʻafoʻi le manava o le faga.

O le a le mea e fai pe a oʻo ina faʻalautele le tui o le tui ma le toto maualuga

O se faʻamaʻi faapena e le mafai ona faʻamalolo e aunoa ma le faʻaaogaina o togafiti taʻavale o le toe faʻafouina o le tino. O le toe faʻafoʻisia o le manava o le uaga e le o faʻamautuina foi.

O le mea lea, na pau le faʻamoemoe mo se fofo o le taotoga. Afai e le o faia i le taimi tonu (sei vagana ua leiloa lona gaioiga), ona sui ai lea ole auala ole togafitiga, lea e mafai ona faia e aunoa ma le falemai, o le aveeseina o le fatuga o le a manaomia. E sili atu le lamatia o lenei mea i se va o malo.

Suʻega mo le maʻi

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o togafitiga faʻapitoa e faʻafoʻi mai ai le toto maualuga mai le 70% (faʻatasi ai ma le mamafa o membranes o le faga) i le 50% (ma suiga ole atherosclerotic). A maeʻa le taotoga mulimuli, ona toe faʻaleleia lea mai le 1 i le 3 masina, ma e masani ona oʻo i le ono masina.

I faʻalavelave matuia, aemaise lava i le taimi lava e tasi o le taumatau saʻo ma le tauagavale e aunoa ma se taotoga, o le a faʻatafunaina tagata maʻi, o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le oti mai le toilalo o gaʻo, fatu, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Matou te fautuaina le faitauina o le tusiga i luga o le stenosis o le carotid oga. Mai i lea mea o le ae iloa ai uiga o togafitiga ma mea lamatia, ituaiga o togafitiga, faʻamaʻi ma togafitiga.

Ma o iinei e sili atu i le atherosclerosis o le aorta abdomina.

Faʻalauteleina le faʻamaʻi o le tui o le Renal i le faʻamafanafanaina o le puipui poʻo le atherosclerotic leion. O faʻaaliga iloga o se faʻalavelave ogaoga o le maualuga o le toto, faʻasao i fualaau oona, nephropathy. Mo togafitiga, vailaʻau ma togafitiga faʻavae i le tulaga o le maualuga maualuga maualuga e mafai ona faʻaaogaina. I isi tulaga uma lava, e na o le taotoga e mafai ona fesoasoani - taotoga palasitino, taofiofi poʻo le faʻamalosiina, aveeseina o le vanu.

O le manaʻomia mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga e mafua mai i faʻamaoniga e matua faaleagaina ai le lelei o le olaga. Pills ma fualaau faasaina, faapea foi ma isi vailaau fesoasoani o le a fesoasoani i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le toto o le tino, faatasi ai ma le le atoatoa.

O loʻo faʻamaonia mai le faʻamaonia o vailaʻau faʻasaina mo le togafitiga o le maualuga o le toto. O la latou faiga o gaioiga e fesoasoani ai i le faateleina o vaa, ma o le faʻavasegaina e mafai ai e oe ona filifili le augatupulaga mulimuli poo le muamua, ma le amanaʻiaina o faʻamaoniga ma le faʻailoga. E i ai aʻafiaga itu, e pei o le tale. O nisi taimi latou te inu ai faʻamalosi.

Ua taʻua o se tasi o Valsartan sili ona lata mai mai le malosi. E mafai ona i ai le sooupu a le antihypertensive i ni pepa ma ni capsules. O le vailaau fesoasoani e fesoasoani ai i na tagata gasegase o loʻo i ai le tale i le maeʻa ai o fua masani masani mo le mamafa.

O le mauaina o pusa cholesterol i totonu o le katatorose e mafua ai se lamatiaga ogaoga i le mafaufau. Togafitiga e masani ona aofia ai le taotoga. Aveesea e ala i isi auala atonu e le aoga. E faʻafefea ona fufulu ma se meaai?

O le tuai o le faʻasolosolo o le uluno thrombosis e faigata ona togafitia. O mafuaʻaga mo ona foliga mai o aʻafiaga o le valve, o le pa i le manava, o le faʻapipiʻiina o se peni ma isi. O faʻamaoniga e talitutusa lava ma se mea faʻapitoa lapoʻa.

Atherosclerosis o le renal arteries e atiina ae ona o le matua, masani leaga, mamafa tele. I le taimi muamua, ua natia faailoga, pe a foliga mai, ona tupu tele lea o le maʻi. I lenei tulaga, e manaʻomia le vailaʻau poʻo le taotoga.

I le mavae ai o le 65 tausaga, o le atherosclerosis o le abdominal aorta ma le iliac veins e tupu i le 1 mai le 20 tagata. O a togafitiga e taliaina i lenei mataupu?

O le iʻuga o le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi, e mafai ona tupu mai ai le stenosis o le carotid o lona lima. E mafai ona taua tele ma tauamoa, ma i ai tikeri eseese. O faʻamaoniga o le a faʻaalia ai togafitiga, e aofia ai pe a manaʻomia se taotoga. O le a le mea faʻapitoa mo le olaga?

O le faʻamaumauga o le faʻailoga o Renal o loʻo faʻatinoina ma se ituaiga o le maualuga o le maualuga o le toto, lea e le maua ai e le vailaʻau faʻamaʻi le lelei. O le faʻasalaga faʻapitoa faʻapitoa o le faʻasaina ua i ai le faʻasaina.

Tuua Lau Faamatalaga