Faamalositino mo pancreatitis

O le faamalositino o se vaega taua o le tausia o se soifua maloloina mo se tagata. E oo lava i na gasegase na muamua ona aafia i le paʻu ma punou i luga o le moega malolo, faia faatinoga e faatulagaina i luga o le faamalositino o faamalositino 2-3 aso pe a maeʻa le vevela o le mumū. Faʻavae i luga o fautuaga, e mafai ona e fai atu ma le mautinoa o gaoioiga faaletino ma pancreatitis e mafai ona faatagaina ma e le mafai. Ae peitai, o le tulafono e le tatau ai ona puipuia le ola maloloina o le filifilia tonu lea o le tikeri ma le ituaiga o le atuatuvale i le pancreatitis, ona o le vaivai o le tino ona o le afaina o se faamaʻi e mafai ona tali atu ma le le lelei i tulaga o toleniga taitasi.

Pancreatitis ma gaioiga faaletino, mea e mafaufau i ai

O le faʻaaogaina o le pancreatitis o loʻo faʻatatau i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o le maʻi pe a uma le mumū.

  1. Faʻafouina le faʻaleagaina o le tino.
  2. Toe faʻafoʻisia lona faʻaulu o le exocrine ma le endocrine.

Mo le ausia o nei sini, e filifilia e le fomaʻi taitoatasi ia galuega faʻapitoa mo pancreatitis, lea e aofia ai se seti o faʻataʻitaʻiga.

O le maualuga o le faʻatinoina o faʻatinoga o faʻatinoga e fesootaʻi ma mafuaʻaga nei:

  • vaega o maʻi faʻamaʻi,
  • le malosi o le mumu i le gland,
  • le iai o faʻafitauli
  • tausaga o tausaga, nisi ituaiga o gaioiga e mafai ona faatagaina i le pancreatitis, e ono le taliaina i isi maʻi,
  • masini
  • faʻamaoniga o le soifua maloloina lautele.

Afai e amanaia nei mafuaʻaga, e mafai lava ona faʻamaonia lelei ia mea na faatagaina, e filifili ai togafitiga faʻasoifua maloloina.

E tusa ai ma le tulaga o le pancreatitis, o le aofaʻiga o le faʻatagaina o le a ese. Ina ia saʻo le fuafuaina o le vaega o togafitiga, e suʻe e le fomaʻi le tagata gasegase, faʻamatalaina suʻega.

I le tulaga o se gasegase ogaoga o le faʻamaʻi poʻo i le tulaga o le faʻavavevaveina o maʻi masani o le pancreas, e faʻasaina le faia o faʻataʻitaʻiga. O lenei vaitau e maua ai le teena atoa o le moliaga. Ina ia faʻamalo faʻamaoniga, 3 tulaga e manaʻomia mo le togafitia o se okeni vaivai - anapogi, malulu, ma malolo, vailaʻau.

Afai e taofi le taʻaloga faʻapitoa, e faʻaopoopoina faʻatinoga. I le laasaga o le faʻamagaloina o se mea e masani ona tupu, o le filifilia saʻo o filifiliga mo le soifua maloloina o le pancreatic o le a aumaia ai le tele o aogā.

O aʻoaʻoga ua faʻatulagaina ina ia oʻo i le taimi e fatuina ai le polokalama, o le a faʻamalamalamaina uiga ma gafatia o le tino. O i latou na faia muamua ia gaioiga e mafai ona gafatia gaioiga malosi faaletino. Ua lava e faamaea ai le 5 gaioiga mai pancreatitis e toe faafoi atu ai le tino i galuega masani.

O a taaloga e talafeagai mo pancreatitis?

E mafai ona taliaina taaloga ma pancreatitis? O le tele o fomaʻi e fautuaina ni ituaiga o taaloga ma togafitiga faʻamaʻi, i luga o le faavae o lea ituaiga o lisi o faʻatinoga faatagaina.

Se lisi o ituaiga o aʻoaʻoga faʻapitoa e aoga mo faʻamaʻi pipisi.

  1. Vaavaga - o lenei taʻaloga e aofia ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o gaioiga, lea e mafai ai e oe ona faʻafilemuina maso o le tino, faʻamaonia le gaioiga o totoga i totonu. Aʻo aau i le maualalo o le saoasaoa, o le manava o le a oʻo lava i ai, o le mamafa ma le fatu o le fatu o le a faʻaititia tele. O lenei mea o le ai ai sona aoga aoga i le tino atoa.
  2. Faifaimalie le savali - savali faʻatasi ma fasi laau e aoga tele. I totonu o lenei taʻaloga i luga o le auala, o le a faʻaleleia atili ai le toto o vaʻa toto, faʻapipiʻi le tino i le okesene. Ona toe malosi lea o le gland ma faʻaogaina ai le faʻaogaina o meaʻai.
  3. E telegese le taʻavale, o le laufanua e laugatasi. Aua le faaseʻe i luga ma alu i lalo ona o le maualuga o le taufaamatau o manua.
  4. Faʻaaogā togafitiga - faʻamalositino faʻamalositino, faʻaleleia o le tino, yoga, televise.
  5. Callanetics, Pilates - o lenei taaloga e mafai naʻo se faiaoga.

O le manava o le Pancreatitis e sili ona aoga.

O nei gaioiga mo le pancreas na atiaeina Strelnikova. E mafai ona e faia le faʻatinoga i soo se taimi, e taua e leʻo atoatoa le inumaga ma le manava. E fia ni auala ma ni faʻatinoga e mafai e le fomaʻi ona fuafua taitoatasi.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e faia faʻavaomalo faʻavavega faʻavalea 2 taimi i aso taʻitasi i aso uma, pe afai o le moliaga e lelei ona tuʻuina. E masani lava ona faia i se tulaga maualuga, punou lima i tulivae.

  1. Muamua, o le manava loloto e ave ma vela, ona toso ai lea i totonu o le manava ma taofi mo se taimi puupuu.
  2. Toe fai le amataga o le faamalositino, na o le manava ua matua malosi lava.
  3. O le afa o le manava e ave, manava e taofi mo le 3 sekone, ua maeʻa le faagasologa o le inisiua. Ua afaina le manava mo le 3 sekone, toe siaki mo le 6 sekone. Ona toe fai lea o le faʻataʻitaʻiga, i le iʻuga e malolo ai maso susu.
  4. A maeʻaeʻa, toe faʻamalosi ese le toesea, taofi le manava ma malolo. Faʻafeu le manava, faʻafeiloaʻi, faʻamalosi, tosoina le lomitusi i le tui.

A uma ona faia taʻaloga, e tatau ona e malolo. O mea taitasi e toe faalua ona faalua.

I tulaga faʻaleagaina poʻo faʻamaʻi o le gland, o le tagata ua afaina i le faamai pipisi o le a le vave vaaia le aoga o le manava o le tino.

O mea e le tatau ona faia e tagata i pancreatitis

O tagata na aafia muamua i le malosi o le mana e naunau pe mafai ona taʻalo i taaloga ma pancreatitis? Pe a filifilia gymnastics, e tatau ona e vaʻavaʻai i nisi faʻamaumauga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻoga malosi, lea e aofia ai le siitia o le mamafa, faʻafeiloaʻiina o le lomitusi, e oʻo atu ai i le faateleina o le mamafa o le intraperitoneal. Aʻo faagasolo taimi e faʻaleagaina ai le tino, o ia ituaiga o gaioiga e matautia le faʻatinoina, talu ai o le a tupu aʻe le fuga o le palanyma o le gland.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o suiga i le paʻu o le talo, o loʻo faʻaalia mai ai le faʻavaivai. O lenei mea e faʻaosoina ai le atinaʻega o le faʻavavega o le faʻalavelave faʻaleaga. O loʻo iai foi le matauina o le i ai o le aofaʻi o le au. O le mea lea, o vasega i ia ituaiga taʻaloga e mafai ona oʻo atu ai i togafitiga.

I le lisi o faitioga o loʻo i ai se taimi e sili atu ona faigata, ituaiga faʻafefeteina i totonu o le okeni. E faʻasaina le taʻaloga pe a iai faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela ma taʻitaʻi atu i se suiga i le gaioiga o totoga i totonu.

E le fautuaina mo pancreatic pancreatitis e tamoe. Fai mai fomaʻi o lenei ituaiga taʻaloga e fesoʻotai ma suiga faʻafuaseʻi, ma e aʻafia ai le afaina o le okeni. E aofia ai:

  • osooso
  • mamao mamao
  • manava malosi.

E sili le savali, savali vave.

E le mafai ona fai vasega maualuga, aʻo latou taʻitaʻia le faateleina o le kulukose. O aʻoaʻoga faʻapitoa ile cardio e faʻapuupuu ma toʻa ina ia le mamafa le tulaga o le maʻi.

O aʻoaʻoga foʻi e faʻasaina pe afai ei ai se manua faʻainisinia i le pancreas, poʻo le taotoga na faia i luga o le okeni. I nei tulaga, e mafai ona auai i taʻaloga pe a maeʻa ona toe faʻaleleia ae naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi.

E lē gata i lea, o gaoioiga faʻaletino e le tatau ona faʻatinoina pe afai:

  • o loʻo i ai faʻaupuga ma le i ai o se fuataga tele i le vevela, o auala,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu, toto toto - o le fatu fatuga, o se suiga i le pao o le muso o le fatu,
  • faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻavaeina o le toto,
  • o le tagata gasegase e sili atu lona manava i le gaʻo toto, afaina toto,
  • o loʻo i ai ni faʻavaega o se natura leaga.

O le tino i luma o pancreatitis e masani ona solia, talu ai o lenei ituaiga o taaloga ua vaʻaia e faasaina mo le faʻatinoina, lea e mafai ona afaina tele ai le ata o le falemaʻi ma le faʻavae mulimuli ane o togafitiga.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le mafaufau o maʻi taʻitasi o tagata taʻitoʻatasi, ona o le tino o tagata taʻitasi e gasegase e faʻafetaui lelei, e tusa lava pe a faia ia lava taʻaloga. O se taunuuga, naʻo le fomaʻi ua filifilia e filifili pe o le a le amio pulea ua faatagaina ma e tatau ona aloese.

Pancreatitis ma le Bodybuilding

O le faʻatupuina o tino, tino e aofia ai faʻatinoga e fesootaʻi ma le mamafa o mamafa i le faʻaaogaina o le malosi pe a siitia le mamafa. Afai e faia e se tagata ia faamalositino i pancreatitis, o lenei mea e faia:

  • i le faʻateleina o le mamafa o le iniseti,
  • suiga tumau i le toto e tafe i gasegase o totoga uma i totonu o le fale, e aofia ai le gland,
  • suiga o le talo
  • ei ai le paʻu o le gallbladder.

O nei mafuaʻaga o le a faʻaosofia ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi ma le tiga e le mafai ona faʻafitia i totonu o le paʻu o le a tupu, o le mea lea e le mafai ai ona e pamuina le 'aufaasālalau pe a faʻamaʻi le faʻamaʻi.

Taʻaloga taʻavale ma pancreatitis o le faʻafitauli mo le tino. Faatasi ai ma le toe fai soo o le tulaga, o le taufaʻamataʻu o le atinaʻeina o faʻafitauli i le vaʻalele o loʻo ola. E le gata i lea, o loʻo i ai se maʻi o le maʻisuka. Pe a maʻi le tagata maʻi i le suka ma le pancreatitis, o le gaioiga faʻaletino e mafua ai le leiloa o le mafaufau, coma, ma isi aʻafiaga.

I le tulaga o mamafa malolosi, o loʻo i ai se faʻaleagaina o metabolic processes. O loʻo i ai se faʻalauteleina o oloa gaosia i le gataifale i totonu o le tino faʻamalolo. Pe a latou ulu atu i le auala lautele, e afaina ai le okeni, e taitaia ai le foliga mai o se mea e le mafaamatalaina.

O le a le mea e fai i meaai

E taua tele pe a toe amataina pe a maeʻa faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai. Afai o se tagata gasegase e masani ona faʻamaʻi le faʻamaʻi e filifili e alu i totonu mo taʻaloga, o faʻamaoniga e amanaʻia mo togafitiga, ma o meaʻai lelei e filifilia.

E le gata i le faʻamalosia o le faʻamaʻi, e te manaʻomia se meaai e aofia ai le faʻaaogaina o proteins, faʻatasi ai ma le faigofie o le digestibility, gaʻo. O meaʻai paleni e fautuaina, e oʻo i le 6 taimi pe a tiga le iniseti, e tatau ona togafitia lelei meaʻai, o le vevela o le ipu ma se maʻi o le manava e lelei.
O le taumafataga e aofia ai le uila ma meaʻai e tunu, meaʻai, fuālaʻau, mea gaʻo susu.

O meaai ma taumafa talafeagai e atiaʻe e le fomaʻi.

Pancreatitis ma taaloga e manatu e fetaui, ae o filifiliga talafeagai e filifilia. O lenei togafitiga e manaʻomia se uiga matuia i lona soifua maloloina. O le mea lea, e tatau ona e fefaʻasoaʻi muamua i se fomaʻi, ona fai lea o faʻatinoga. O le olaga ma le pancreatitis e eseese tele.

Contraindications

O le faamalositino e manino lava le faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua ai le mumū o le maʻi pe afai:

  • o loʻo fautuaina le moega i taimi o osofaiga tetele,
  • faatasi ai ma pancreatitis, isi faʻamaʻi faigata na faia,
  • talaaga o maʻi o le fatu cardiovascular,
  • sa i ai ni manua faʻafuaseʻi poʻo ni taotoga faʻapitoa,
  • E i ai le va o tausaga.

I mataupu ua taua i luga, na o le fomaʻi e tuuina atu le faatagaga e toe amata ai taaloga taʻalo pe a uma le toe faʻaleleia ma togafitiga. O lenei mea e aofia ai le matua, sauniuni lautele ma le tumau o le maʻi.

Afai e faʻatagaina le faʻatagaina mai se fomaʻi maʻi, e tatau ona maitauina o taaloga nei e faʻaseseina i pancreatitis:

  1. O gaioiga uma e fesootaʻi ma suiga faʻafuaseʻi ma suiga i le tulaga o le tino i le vanimonimo: faʻavavevave i le mamao ma le mamao, soo se oso, e aofia ai i luga o se maea faaseʻe, i le uumi ma le maualuga.
  2. O le mamafa ma le siitia o le mamafa o mamafa mamafa, o ia avega e taʻitaʻia ai le faateleina o le faʻamalosia o le tino ma le manava i le iniseti: manava eletise, faʻamalositino i luga o masini toleniga mamafa i le falemaʻi, tele faʻamalositino.
  3. Taaloga ma le malolosi o taaloga, e aofia ai pusa ma ituaiga uma o martial arts, tele taʻaloga taʻaloga.

O le eleelea ma le siitia o le mamafa o mamafa mamafa e faasaina, talu ai o ia ituaiga avega e mafua ai le faateleina o le taofiofi ma le iniseti.

E tatau foi ona e aloese mai soʻo se ituaiga o le umi o le aʻoga seia oʻo ina faʻamalosia atoatoa le tino.

O taʻaloga faʻapitoa e faʻaaogaina ona o le matuia o le faʻamaʻi.

O afea e mafai ona ou faia

O le malosi o le tino e manaʻomia mo tagata ei ai le pancreatitis e faʻamautu ai le setete o le tino, tausia le muscle, faʻavave le metabolism, faʻamaonia le tafe toto i tino o le tino, faaleleia le lagona ma faʻaleleia atili le soifua manuia.

E tatau ona faʻaaʻoaʻoina i se faʻagesegese po o se mea e faʻalogo ai pe a faʻatusatusa i avega masani e masani ai mo se tagata ua tuʻuina atu.

E sili ona lelei le taʻalo i taʻaloga i aso taʻitasi mo le 20 minute, lea e tatau ona amata e leʻi muamua atu i le 1.5-2 itula pe'ā uma ona 'ai.

E sili ona lelei le taʻalo i taʻaloga i aso taʻitasi mo le 20 minute, lea e tatau ona amata e leʻi muamua atu i le 1.5-2 itula pe'ā uma ona 'ai.

E sili ona lelei le faʻamalosi ma faʻamalo le potu taʻalo i le taimi muamua.

Faʻatumu le seti o faʻataʻitaʻiga tatau ona maeʻa le malolo mo le 5-7 minute (o loʻo taoto i ou tua ma mata ua tapunia, lima faʻaloaloa i le tino).

I se taimi masani

O avega mamafa e mafai ona mafua ai le sili atu o le gaʻo o le gland, faateleina le mamafa o le intra-abdominal ma mafua ai ona osofaʻi tele.

Faatasi ai ma gaioiga faʻatagaina i le taimi masani o le manava o le tino. O le manava tatau e fesoasoani i le faateleina o le tafe o le okesene i totonu o le tino, faʻamaonia le tulaga faʻalagona, vaʻaia, totoa o maso, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, faʻaleleia le tafe o le talo.

Faatasi ai ma gaioiga faʻatagaina i le taimi masani o le manava o le tino.

O le sini autu o le manavaina o le tino, o le faʻalauteleina lea o le tele o le pusa e mafua mai i le manavaina ma le faʻasalaga o le manava i luga o le faʻamalolo. Ua vaevaeina i ni vaega e maua ai le vevesi ma le faʻasagaga o le puipui o le manava.

O le auai i ia ituaiga gaoioiga e fautuaina i le taeao i luga o se manava gaogao.

I se foliga laititi

I le taimi o se osofaiga matautia o pancreatitis, e tatau ona vaʻavaʻai ituaiga uma o taʻaloga ina ia mautinoa ai le malolo lelei ma tuʻuina atu le taimi e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

O le malolo malolo ma le faʻaleleia o le anapogi mo le 2-3 aso e avea ma mafuaaga taua mo le faatoilaloina o le vaega laititi o le maʻi.

O le malolo malolo ma le faʻaleleia o le anapogi mo le 2-3 aso e avea ma mafuaaga taua mo le faatoilaloina o le vaega laititi o le maʻi.

Cholecystopancreatitis

O le iai o togafitiga o le biliary tract, e pei o le cholecystitis masani, o tulafono faʻapena e tasi mo le faʻatinoina tatau o gaoioiga faaletino e tatau ona matauina.

Lelei mo le aveeseina o mea o le gallbladder ma le faʻaleleia atili o le toto, faʻaleleia ma le maualuga o limas, sulu o le tino. Soʻo se aʻoaʻoga e tatau ona aofia ai faʻamalosiaga faʻamalosi faʻamalosia mo vaega uma o musika.

Se seti o faʻatinoga mo pancreatitis

O le faʻaleleia ma le lamolemole o mataupu faavae ia o le tele o taaloga i pancreatitis.

O le togafitiga o le pancreatitis e faʻapitoaina e se fomaʻi faapitoa mo tagata maʻi taitasi.

I le leai o se faʻasalaga i tagata gasegase i le maʻi maʻi, e mafai ona e faia:

  • aau i se avanoa faigofie mo se leo lautele,
  • fetuunaiga agavaʻa ma faʻaogaina yoga
  • Nordic walking, lea e le o faamoemoe i le maualuga o le afeleti, ae i le toleniina o toniga uma o musika.

Mai le sauniuniga masani faaletino e mafai ai ona faatino faatinoga i maso o le pito i tua, lolomi, faapea foi pito i luga ma pito i lalo, aloese mai i latou e tatau ona siitia ai le mamafa.

Faʻaleleia o taʻaloga taʻaloga, faʻaopoopoga i fomaʻi, e aofia ai le savali i totonu o le ea fou i le masani masani mo le mamao o le 1-2 kilomita.

Faʻaleleia o taʻaloga taʻaloga, faʻaopoopoga i fomaʻi, e aofia ai le savali i totonu o le ea fou i le masani masani mo le mamao o le 1-2 kilomita.

Faʻaauau pea le faʻamalosi tino faaletino i le pancreatitis masani, e ui lava i le leai o ni aʻafiaga e le manaʻomia. O se taʻaloga filifilia saʻo ma faʻamalositino faʻapitoa o le a mautinoa le malosi o lou tino ma faʻamalosia atili ai ma faʻavaivai.

Feusuaiga ma le chronic pancreatitis

O le mea e leaga ai, o tagata maʻi e le fautuaina e masani ona faia feusuaʻiga. Aisea? A e faia feusuaʻiga, o le adrenaline e tulaʻi i le toto, ma o le tele o glucose e ulu i le toto. E televave le vave o le siama ma e leai se taimi e toe faʻaleleia ai. O le faapaleni o sela o le gaʻo o loʻo faʻalavelaveina, ma e oʻo atu ai i le fatu fatu ma le taʻavale. O le tele o hormones ma glucose ua lafoina i totonu o le toto o se tamaloa i le taimi o le pene, ma o lenei mea e afaina ai le pancreas. I le faʻaopopo atu i le pancreas, e tigaina foi le tiga o le thyroids i taimi o feusuaiga.

Ma mo le puipuia o le tino ao faagasolo taimi o le faʻafouina o le maʻi, ua fautuaina e faatino se numera o faʻatinoga faʻatinoina faapitoa ma aloese mai le faʻamalosi tino.

Pancreatitis Bodybuilding

O le mea e leaga ai, mo tagata mamaʻi ua latou maua se mea e le lelei, o fomaʻi e fautuaina se taumafataga ma se olaga soifua maloloina lelei. O faamalositino ma taʻaloga taʻavale e tatau ona faʻagata ma faʻamapulaʻaina.

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona gauai atu i le fausiaina o tino, aua o vasega a le tino e le gata ina fesoasoani i le faaleleia o le fuainumera, ae e maua ai foi le lelei tele, ma fesoasoani ai foi e maua se tauleleia lelei. O nai tulafono faigofie o le a fesoasoani ia te oe e amata amataina lenei taʻaloga e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina ma leai se aʻafiaga e faʻalavelaveina ai le faʻamaʻi:

  • Taumafa i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti. Tuu a oe meaʻai ia mauoa i le popo ma mea inu gaʻo, aua le aofia ai meaʻai faʻafefete ma meaʻai i mea taumafa.
  • Ona o faʻamaʻi pipisi, mamafa pe a uma le faʻamalositino ma gaoioiga faaletino o le a sili atu lemu, ae aua le faʻavaivai, aua o le mea autu o le faʻalogologo i taimi uma i lou tino.
  • Faʻatasi ma lau fomaʻi ma le faiaoga, filifili pe o le a le maualuga o lau avega.
  • Faʻaaogä sili atu nai lo mea e masani ai.
  • O aʻoaʻoga e tatau ona faʻatinoina ao leʻi oʻo i le aoauli.
  • Teʻena le tino ma isi gaoioiga faaletino pe'ā maualuga tele le kulukose o lou toto.

O le faia o taaloga ma pancreatitis e tatau ona avea ma tagata uma. O le gaioiga faʻaletino faaletino e manatu o se elemene taua mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina.

E manaʻomia e le tagata gasegase le amanaʻia le tikeri o le gaioiga ma filifili ituaiga o taʻaloga e mafai ona talia mo le faʻamalositino i le i ai o ituaiga o pancreatitis ma faʻalavelave masani.

Pancreatitis ma le faamalositino

E masani lava, o le fesili a tagata gasegase e tulaʻi mai pe mafai ona taʻalo i taaloga ma faʻaaliga eseese o pancreatitis.

A filifilia filifiliga, e tatau ona e taulai atu i vaega nei:

  • Le foliga ma le laasaga o le togafitiga. Ole faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma le faʻavavevaveina o taimi masani o le a avea ma faʻalavelave i soʻo se gaoioiga. O le faavae o togafitiga i lenei tulaga o le a avea ma filemu, ma e tatau ona tolopo le taaloga mo sina taimi.
  • Faailoga o tausaga o le maʻi ma le i ai o pathologies e fesootaʻi. O nisi o ituaiga o gaioiga e faatagaina i le faʻamaʻi e faʻasaina i isi faʻamaʻi.
  • O taʻaloga tau tomai faʻapitoa e faʻamoemoe e ausia taunuʻuga taua e le fetaui mo tagata ei ai faafitauli tau gastrointestinal.
  • Pe a filifilia ni avega mamafa, e tatau ona taulaʻi i le tulaga lautele o le maʻi ao leʻi oʻo i le faʻamaʻi.
  • O aʻoaʻoga, o se ituaiga o taaloga ma le maualuga o le mamafa e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi.

E faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou faʻapea o le pancreatitis ma le gaioiga faaletino e mafai ona fetaui. Ae ui i lea, e talafeagai le sailia o fautuaga mai se fomaʻi.

Faia o taʻaloga ma se faʻamaʻi

Ona o le tulaga o le mumu, o le maualuga o le popolega o le a eseese. Ina ia faʻamautinoa lelei le vaega o le faʻamaʻi, o le fomaʻi e suʻe le tagata maʻi, faʻamatalaina falemaʻi ma mea faigaluega faʻapitoa.

Naʻo le maeʻa lenei mea, e fai mai le fomai e mafai ona taʻalo taʻalo i pancreatitis pe leai foi.

Faʻamalosia tele

O se osofaʻiga o pancreatitis e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi malosi. O le tagata gasegase e faitio i le ogaoga o tiga i totonu o le manava o le manava, fagu, ma le gasea.

E tele lava ina i ai se vailaau o le vomiting, lea e le faʻamalosia ai le soifua manuia o le maʻi, afaina ona o le ogaoga o le tu, maʻi manava.

I le taimi lenei, e manaʻomia e le maʻi ona mautinoa le filemu. E tatau ona ia pipii i se moega malolo, malolo maloloina.

Soʻo se gaioiga faaletino i lenei laasaga o le maʻi e faʻasaina.

I maʻi faifai pea

Afai e taofi ni faʻalavelave faʻapitoa, e fautuaina e faʻaopoopo le faʻamalositino i le faʻalavelave faʻapitoa.

I le laasaga o le faʻamagaloina pea o le pancreatitis, o le filifilia saʻo o suʻega faʻapitoa e mafai ona aumaia ai le tele o penefiti i le paʻu ma le tino atoa:

  • Fesoasoani e faʻaleleia le tafe o le toto i totoga, masini e mafua mai i le faʻasaʻoina o le microcirculation, faʻateleina le vascular ma le leo o le myocardial, faateleina le gaioiga fatu ma le toto.
  • E i ai le saoasaoa o le tafe mai o le toto oona mai le taulamua o le mumusu, o le edema i le nofoaga ua afaina ua soloia. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i totonu o le manava, o le pelvis ua taofia. E fesoasoani lenei mea e aveesea ai toxins mai le manava.
  • O gaioiga faʻataʻoto, togafiti o le intestinal, o le galuega o le biliary ma le pancreatic ala e masani ona faʻasaoina. O lenei mea e mafai ai ona aveese le malosi, taofia le fausia o cholecystitis, le fausia o maa i totonu o le gall.
  • O le tulaga masani, e faʻaleleia lagona o le tagata maʻi.
  • E faʻateleina le faʻamaonia.

Gymnastics respiratory and yoga

I le taimi masani o le maʻi ma le ava malosi, o le manava o le vaifofo aupito sili lea e fesoasoani e faatumauina ai le tino i foliga lelei.

E ui lava i le faigofie o taʻaloga, aʻoga faʻapitoa e galue ai maso ma e fesoasoani foi i le masima o totoga o le tino, lea e afaina ai totoga o le tino.

O le manava tatau e faʻalauteleina ai le tafe o le okesene i totonu o le tino, faʻamaonia le tulaga o le mafaufau, faʻafeiloaʻi maso, faaleleia le tuinanau o le intestinal, ma faʻaleleia le tafe o le talo.

E fautuaina e taitaia vasega i le taeao. E faasaina le faia o taʻaloga i luga o se manava atoa. E aoga lenei mea i ituaiga uma o gaioiga malolosi.

O le taua o ia ituaiga taʻaloga o se faʻalauteleina lea o le pusa o le pusa faʻafetai i ituaiga eseese o manava ma le teteʻeina o le manava o le manava i luga o faʻasalaga.

E le afaina, eo faatasi ma le atuatuvale ma le fausiaina o le puipui o le manava.

I le taimi o le manava, ua faʻaaogaina ai le pancreas, lea e mafai ai ona maua ni taunuʻuga manuia faʻapitoa:

  • Ua faʻaumatia le tulaga.
  • E faʻaleleia le faʻaogaina o le enzyme.
  • Toe amataina le faagasologa o le Toefuataiga i totonu o mea na afaina.

O le manava tatau e fesoasoani i le faʻavavevaveina o auala o le metabolism i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le toleniga o maso, mafai ai ona faʻaititia le mamafa, aemaise lava ona o le vaeluaina o le "mea matautia" visceral fat fat.

Yoga e aofia ai faamalositino faʻaleagaina ona o le vaivai o le maso ma le gafatia, faʻapea foi ma le manava tatau.

O le faʻatinoga o mafaufauga o le a fesoasoani i le ausia o le lotogatasi o le mafaufau-lagona. I le tulaga o pancreatitis, e manaʻomia le faʻatinoina o le "hatha yoga", lea e faʻaalia ai le faia o ni nai vaʻa faigofie e maua mo tagata maʻi taʻitasi.

O vaʻalele lelei e aofia ai aʻoaʻoga - o se mauga, tafatafa, tafatolu, toa ma le laau.

Ituaiga o aoaoga faaletino

Le lisi o faʻamalositino e sili ona aoga e mafai ona faʻatino e tagata gasegase i maʻi o loʻo iloiloina:

  • Vaa O lenei ituaiga taʻaloga e aofia ai le faʻatinoga o le le faʻaaogaina o gaioiga, o se taunuuga o le malologa o musika ua maua, o le faʻatinoga o totonu o le tino ua toe faʻafouina i le masani. I le taimi o le aau i le maualalo o le saoasaoa, o le manava o le manava o le a tumau, o le fatu fatu ma le toto maualuga o le a faateleina le taua, lea o le a afaina ai le soifua manuia lautele.
  • Sue lemu Aemaise lava, o le savavali faʻatasi o Nordic ma le faʻaaogaina o laau faapitoa o le a aoga. I le taimi o le faamalositino ma lenei ituaiga o aʻoaʻoga faaletino, faʻalauteleina le toto, faʻalauteleina le okesene o meaola, lea o le a faatelevaveina ai le toe faʻaleleia o le pancreas ua afaina ma faʻamaonia ai faiga faʻapalapala.
  • O le taʻavale e mafai ona faʻaaogaina i le na o le faʻagasolo malie i luga o le laufanua laugatasi: o le aʻeaʻe luga po o le tumutumu e le fautuaina ona o le ogaoga o le atuatuvale ma le ono tulai mai o manuaga i le taimi o le tautoulu.
  • Callanetics, Pilates. O lenei ituaiga taaloga e tatau foi ona faia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa, o le mea lea e lelei ai le auai i lesona tuufaatasi pe taitoatasi pe a filifilia lenei taaloga.

I le faagasologa o le faia o ni faʻatinoga na oi latou i le fale poʻo le falemaʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona pulea o latou lava soifua manuia.

A i ai se lagona o le le mautonu, tiga i totonu o le fale, gaioiga po o le vomiting reflex, e tatau ona vave taofi le uta ma saili fautuaga a le fomaʻi asiasi e uiga i le faʻaitiitia o le malosi o vasega.

E mafai ona amata toe aʻoga pe a maeʻa ona faʻasalalau. Taʻaloga o se vaega tāua lea o togafitiga faʻamalosi o maʻi o loʻo fesiligia.

O faʻatinoga e maua ai le avanoa e faʻateleina ai le toe faʻaleleia o togafitiga o le maʻi.

Ina ia filifilia se ituaiga ituaiga taaloga, e tatau ona e amanaʻia le tulaga, faigata o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻapitoa, faʻapea foi ma aʻoaʻoga a fautuaga a se fomaʻi.

O le a le pancreatitis?

O le suʻesuʻega o le pancreatitis o loʻo faia i tagata mamaʻi e pagatia i le mumusu o le mumū. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi atonu e ese, ae o le mea e sili ona masani ai i latou o:

  • gallstone faamaʻi
  • genis predisposition
  • ave ni fualaau faapitoa
  • faʻaleagaina masini ma manuʻa
  • ava malosi
  • faʻaleagaina o le gaʻo, ulaula ma isi mea leaga.

Fuainumera Faamauina: o le averesi o le tausaga o le tupuga o le pancreatitis e le masani ai ua faaitiitia mai le 50 i le 39 tausaga. O le tele o taimi e iloa ai le faʻamaʻi i tamaiti i Rusia o le 9-12 mataupu i le 100,000.

Tusa lava poo le a le mea e tatau ai mo le atinaʻe, o le maʻi e maua e tusa ai ma le tasi polokalame. O le pancreas e amata ona maua ai le tele o le enzymes, ae latou te le ulu atu i totonu o le toto ona o le le atoatoa o le elekene. O le iʻuga, o faʻalavelave faʻaogaina, o tiga ogaoga i totonu o le manava (o le itulagi o le manava) e tulai mai, o le maʻi e mafatia i le manava, muamua le gaʻo le gaʻo ona sosoo ai lea ma le maso.

Meaʻai mo le Pancreatitis

O le faʻaititia o le paʻu o le mamafa e mafua mai i le manaʻoga e mulimuli i se taumafa malosi. O aso muamua e lua o se maʻi o loʻo mafatia i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e le tatau ona 'ai ai i mea uma. Ma - ua faʻatagaina o ia e 'ai ni piko suamalie pe taofi pateta. E tatau ona mulimuli i se mea taumafa mo se taimi umi ma, ioe, e mafua ai le gau o le maso.

E ui i lea, e taua le manatua pe a oʻo mai le faʻamaʻi mai se maʻi i se foliga masani, o le numera o meaʻai e mafai ona faʻateleina le maʻi. Aemaise lava, e mafai ona 'ai le aano o manu ma iʻa, fuamoa (tusa lava pe tasi i le vaiaso), fualaʻau gaʻo-susu-susu, kuka pe fufuluina fualaʻau, pasta, fualaau tao. I se isi faaupuga, o le a maua e le tino ia oloa e manaʻomia mo le fausiaina o fiva musika. O le mea autu o le toe faʻafoʻiina o le metabolism, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o lou tino i le tele o polotini ma le malosi. E lelei lava, pe afai o lenei taimi e galulue ai se tagata gastroenterologist agavaa.

Pancreatitis Sports Nutrition

O lenei faʻamaʻi e aafia ai tagata o matata eseese, e aofia ai tagata taʻaalo. O i latou e masani ona i ai ni fesili pe mafai ona suʻe le protein po o isi mea tau taaloga faatasi ma pancreatitis. Manatua o le tino o le faʻamaʻi e le faatagaina lenei mea.

Fuainumera Faamauina: o le aafia i tagata matutua o le 27.5-50 mataupu mo le 100,000 tagata. Ae paga lea, o lenei numera ua faaluaina i le 30 tausaga talu ai. E tusa ma le vaetolu o tagata gasegase uma e faʻavaivai (mo sina taimi pe umi). O lenei mea e masani lava o se talavou, malosi ma galue malosi o le faitau aofaʻi.

I aso popo, o le vailaau aupito sili mo le maʻi o le fiaaai. Ae o le taimi lava e amata ai ona faʻasolosolo le tulaga o le maʻi, e mafai ona amata ona ia faʻaaogaina le paluvalaʻau i se maualuga maualuga o mea amino. O le mea sili: ia maua faʻatagaga muamua mai lau fomaʻi.

Pe a filifilia se porotini, ia eʻi totoʻa faʻapitoa i lona fatuga. E taua tele e le oi ai i le oloa ni mea e puipuia ai, o mea manogi poʻo isi mea faʻapitoa. E le gata i lea, o le casein, whey, ma le soya letini o loʻo faʻaaogaina e tagata gasegase i le pancreatitis e tatau ona gaosia e tagata faufautua faatuatuaina. E mafai ona e aveina na o le faatagaga a se fomaʻi. Ma i le tulaga o le faʻavevesiina o le maʻi, e tatau ona e lafoaia vave e le gata o mea tau taaloga, ae faapena foi, masani, o mea taumafa lautele.

Fautuaga mo le faamalositino ma le aʻoga

O le taimi lava e pasia ai le gasegase o le faʻamaʻi, o tagata e taʻitaʻia se soifua maloloina e amata ona mafaufau i le toe amataina o toleniga. Ae o le tele o lapataiga e manaomia iinei. Manatua o le tauvaga, malosi, faʻapea foi ma toleniga mamafa, lea e mafua ai le tuai o le manava (tuai, nofoa faʻamau, sikuea, ma isi) ma pancreatitis e faʻasaina. Ma o ituaiga faatagaina o gaoioiga faaletino e aofia ai:

E mafai ona e filifilia soʻo se tasi o nei filifiliga, ae aua nei galo e muamua maua le faʻatagaga a lau fomaʻi.

O le ā le lamatiaga o aʻoaʻoga malosi mo pancreatitis

Galulue faatasi ma mamafa tetele mo tagata e mafatia mai le mumū o le pancreas e matua faʻasaina. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i aoaoga maualuga-maualuga (mo se faataitaiga, crossfit). O nei ituaiga o avega e mafua ai lagona o le fatu, faateleina le mamafa o le toto ma le atuatuvale i le pancreas. Ma o le mea pito sili ona taua, pe a faʻataʻitaʻiina se faʻasalalauga, pulou ma isi mea tau taʻavale, e faʻateleina le mamafa o le intra-abdominal.

O lenei mea e sili ona lamatia mo se tagata e mafatia i le pancreatitis.

O aʻafiaga i luga o le pancreas ma ona ala e mafua ai le faʻavaivai, faʻapea foʻi ma le tafe toto. O le mealilo na gaosia e le tino ua taofia le ulufale atu i le duodenum, lea e mafua ai le fulafula ma le pala. Enzymes e faasolosolo ona faʻaleagaina le tino o le tino, o le faʻamaʻi e leaga, ma e mafai ona oʻo atu ai i ni faanoanoaga matuia.

Faʻamatalaga Faʻasaienisi: o le trypsin enzyme faʻalēmataʻuina e le pancreas e le maualalo i le faʻamalosi i le gaʻo!

Vaega o taaloga ma pancreatitis

E mafai ona ou faia taʻaloga i pancreatitis? Fai mai fomaʻi o le mamafa o le popolega i le tino o se mea e le mautinoa. Ae ui i lea, i le mumū o le pancreas, e tatau ona amanaia le tele o nuances pe a filifilia le toleniga.

Muamua, e tatau ona e amanaʻia le matuia ma le mamafa o le maʻi. I le tino o le togafitiga ma i le tulaga o le vevesi o se maʻi tumau, o le gaioiga faaletino e faasaina.

I lenei vaitau, e tatau ona lafoai taaloga ma soʻo se gaoioiga. O le vaivai vaivai e manaʻomia na o le tolu tulaga - malulu, fiaai, ma le filemu.A maeʻa togafitiga, o le tausaga a le tagata gasegase e amanaʻiaina, i luga o le faavae o le polokalama o le togafitiga poʻo le faʻatagaga ua tuʻuina atu mo vasega i le falemaʻi.

O nisi o toleniga e mafai ona faʻatagaina i le pancreatitis masani, ae ui i lea, o le maʻi atonu e iai se talaʻaga o faʻamaʻi pipisi e faʻapulaʻa. O mea foi e tatau ona amanaia.

E tatau ona faʻatautaia aʻoaʻoga ina ia oʻo i le taimi e fatuina ai le polokalame, o le a faʻatautaia le faʻatinoina o uiga ma gafatia o le tino. O tagata na muamua aafia malosi i taaloga e mafai ona onosaia ni avega mamafa, lea e le mafai ona taʻua e uiga i na gasegase e leʻi auai i soʻo se taaloga.

O se faitioga taua mo le filifilia o se taaloga saogalemu ma aoga mo le tagata maʻi o se auala e tasi. E le oi ai se polokalama lautele.

Pancreatitis ma ituaiga o faamalositino

A filifilia se taaloga mo tagata gasegase, ei ai ni tapulaa patino. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻoga malosi - siitia o mamafa, pamuina o le lomitusi, ma isi mea, e mafua ai le faateleina o le mamafa i totonu o le manava. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tino i le pancreas, o lenei mea matautia, talu ai ua fulafula le palania.

O le solia o le vevela o le talo, ua faateteleina, ua tupu ai le faaletonu, lea e oo atu ai i se tulaga faigata o le togafitiga. Afai i le taimi lava e tasi o loʻo i ai i luga o le pancreatic ducts, ona mafai lea e le taʻaloga ona taʻitaʻia le manaʻoga mo le faʻalavelave faʻapitoa i taotoga.

O le tamomoe ma le pancreatitis e le fautuaina. Fai mai fomaʻi o le sooga e fesoʻotai ma suiga faʻafuaseʻi e faʻaleagaina ai le gaʻo o le tino o le pancreas. O le mea lea, e sili atu le alofa i le savali, savali savali.

E mafai ona e aau i le vaitaele. O ia gaioiga faaletino ma le pancreatitis o loʻo i ai se faʻamalologa i luga o le tino atoa. O le tino i le tele o atavali e faatatau i taaloga faasaina, talu ai le malosi o aʻoaʻoga e mafua ai le alualu i luma o le faamai.

E le mafai ona e auai i se aʻoaʻoga maualuga, aua latou te taʻitaʻia ai le gaosiga o le insulin i le tino. O aʻoaʻoga faʻapitoa i le cardio e tatau ona pupuu ma faʻagasolo ina ia aua neʻi faʻaleagaina ai le soifua manuia o le maʻi.

O ituaiga sili ona lelei i le pancreatitis:

  • Vaa
  • Sue lemu
  • Yoga, Qigong complexes.
  • Fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa.
  • Pilates.
  • Callanetics.

O feusuaiga ma pancreatitis e faasino foi i se vaega o gaoioiga faaletino. O tamaʻitaʻi e mumu le pancreas ua fautuaina e aua nei faia feusuaʻiga masani, aemaise lava i latou o loʻo i ai se talafaasolopito o le gaosiga o le inisalini.

E mafua mai i le mea moni e faapea, o le tele o le faʻateleina o le adrenaline e ulufale i totonu o le tino, o se taunuuga, o le maualuga o le toto toto e faateleina. O se maualuga maualuga o lenei mea e tau atu i le faaopoopoina o le gaosiga o enzymes e le gland, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le maʻi.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o gaoioiga faaletino uma e tatau ona matua pulea, o se paleni taumafa e tatau ona tausisia, lea e mafai ai ona maua se faamagaloga mausali o le faamai.

Faʻailoga matuia mo taaloga

I nisi tulaga, o taʻaloga ma isi aʻoga e mafai ona oʻo atu i faʻalavelave, faʻaosoina le suiga o le faʻamaʻi i se tulaga sili ona ogaoga. O le mafuaʻaga lea e iai ata pe a leai soʻo se gaioiga faaletino e le fautuaina.

O le lisi o tapulaa e aofia ai se taimi e sili atu ona faigata, faapea foi ma ni mea laiti o le gaioiga o le mu i totonu o le pancreas. E le mafai ona taʻalo taʻaloga pe a iai i le talafaasolopito o faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻitaʻia ai i le solia o le gaioiga o totoga i totonu.

O le aʻoga e solia pe a iai se gasegase masini i le okeni, poʻo le taotoga faʻapitoa. I nei tulaga, e mafai ona faia taʻaloga pe a uma le toe faʻaleleia ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona e tamoe, oso, oso ma sii ese le mamafa. O le mea lea, umi pe maualuga oso, oso mamao, manava eletise, faʻamalositino toleniga i le falemaʻi e tatau ona tuʻuina seia oʻo ina lagona lelei le tagata.

O laʻasaga taʻitasi o le faʻamaʻi ei ai uiga faapitoa, talu ai o le faʻaalia o le tino o gasegase eseese, tusa lava pe tutusa tulaga tutusa, e mafai ona eseese.

O le mea lea, o le faaiuga i le talafeagai o se aʻoaʻoga faapitoa e tumau pea i le fomaʻi.

Faʻalavelave faʻamalositino ma yoga mo le mumu o le pancreatic

I le popo ma le ava malosi o le pancreatitis, o taʻaloga a le manava o le tino o se filifiliga sili lea e fesoasoani e faatumauina le tino i foliga lelei. E ui lava i le faigofie o le lavelave, ae o galuega faʻapitoa e fesoasoani e galue ai e le gata i maso, ae faʻaalia foi le masimaina o totoga o le tino, lea e sili ona aoga mo le vevela.

O le manava tatau e fesoasoani i le faateleina o le tafe o le okesene i totonu o le tino, faʻamaonia le tulaga faʻalagona, vaʻaia, totoa o maso, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, faʻaleleia le tafe o le talo.

E fautuaina e faataitai i le taeao. E le mafai ona e faia vasega i se manava atoa. O le faʻamatalaga mulimuli e faʻaaoga i ituaiga uma o gaoioiga. O le ute o faʻafiafiaga faʻamalositino o le faateleina lea o le tele o le pusa ona o ituaiga eseese o inhalations ma le teteʻeina o le manava i luga o le faʻamalolo. O faʻasalaga ma faʻasalaga ua vaevaeina i ni fuaitau, e ogatasi ma le vevesi ma le faʻailogaina o le puipui.

I le faagasologa o le manava, o le pancreas e matua aʻafia ai, lea e mafai ai ona maua taunuʻuga faʻaleagaina nei:

  1. Faʻamamaina o faʻamalosi.
  2. Faʻalauteleina o le enzyme synthesis.
  3. Amataina o faagasologa o le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina.

O le manava tatau e fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le toleniga o maso loloto, e faʻataga ai oe e faʻaititia le mamafa o le tino, e aʻafia ai le vaeluaina o le "mea matautia" visceral fat fat.

Yoga e aofia ai faʻamalositino, e mafua ona o le le mautonu ma le gafatia, ma le manava tatau. O togafitiga faafomaʻi e fesoasoani e ausia ai paleni mafaufau. Faʻasaga i tua o pancreatitis, e tatau ona faia se faʻalavelave o le "hatha yoga", o lona uiga o le faia o le malamalama asanas, lea e mafai ona faia e se tagata maʻi. O vaʻalele lelei e aofia ai aʻoaʻoga - o se mauga, tafatafa, tafatolu, toa ma le laau.

I le taeao, e faʻatagaina ona fai ni mea e faʻatatau i le togafitiga Surya Namaskar. O le "faʻafeiloaʻiga o le aso fou", lea e aofia ai tofiga o loʻo faia i se faasologa tonu. O vasega e "vaelua". I se isi faaupuga, pe a oʻo atu se tagata i le tulaga tutotonu, e manaʻomia lona faʻatinoga o faʻatinoga i le isi itu.

O togafitiga Pancreatitis e aofia ai le tele o gaoioiga. E tatau ona e 'ai saʻo, e aunoa ma le faʻamaonia i le taumafataga, e tatau ona e faia tapenapenaga o le enzyme (Pancreatin), faia ni avega mama i lou olaga. O mea nei e fesoasoani e ola ai i se olaga atoa ona o le faʻamagaloina faifaipea.

O a taaloga e aoga mo pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaiʻuga o le paʻu

Aʻai lelei, auai i faʻatagaga o faʻatagaga faʻaletino ma faʻamaʻaloga atoa, ua faʻamautinoa oe e amata ona maua le mamafa. Ae ui i lea, ia saunia mo le mea moni o le seti o maso maso e mafai ona taofi. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi lea e feagai ma tagata e leai ni pancreatitis, ae faʻapea foi i tagata taʻalo maloloina. O mafuaaga mo lona tulai mai atonu e:

  • maualuga le taumafa (e faʻaalu tupe sili atu nai lo oe),
  • leai se moe
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • faiga le talafeagai
  • leai o ni meaʻai protein i le taumafataga,
  • suiga i le fua faatatau o le tino,
  • vaivai ma le tosoina.

Afai e muta le tuputupu aʻe o le musika, talanoa ma le fomaʻi o loʻo togafitia lou pancreatitis, ma talanoa i se tagata fai meaʻai ma, pe afai e mafai, o se faiaoga tomai. Atonu o le ae manaʻomia le suia o lau polokalama o mea taumafa ma faʻatonuga o aʻoaʻoga, suʻe nisi polotini po o vitamini, ma suia lau masani i aso taʻitasi. O le lagolago a tagata tomai faapitoa e taua tele i taimi taʻitasi o togafitiga ma le toe faʻaleleia o le tino.

Matou te moomoo ia e le manaʻomia lenei tusiga! Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga