E seasea ona feiloai i se tagata e le fiafia i keke matagofie. Ma e le afaina pe a le o ni mea e le faʻasalaina poʻo ni paʻu. O le fulu afi e maua mai i ipu e sili ona fiafia i ai le Falani, aua o le nofoaga na afua mai i lenei lapisi o le Alsace, o se eria o Farani.

O le taimi lenei o se fale lauiloa e tautua i faletalimalo Farani, fale apamemea ma kalapu. I fafo, o se keke mafolafola matala, e foliga mai o pisa, ae, e le pei o lea, e mafai ona ufiufi e le gata i le sisi, ae faapea foi ma le kulimi malu, kulimi suamalie, e mafai ona aofia ai le eletise, moa, keke ma iʻa.

E i ai foi se fua o le kuka mo le taumafataga mo le paʻu o le vao ma le paluga suamalie ma le fufuluina o fua.

Ae o lenei tusiga o le a tuʻuina atu le fua masani masani mo lenei pusi mata, o le faʻatumu o le taloni ma aniani, ma o le keke o loʻo faʻafefiloi ma le kirimi kiripulu.

Meaʻai Taua o Meaʻai

Alsatian tarte flambe o se ipu e aofia ai paluga ma topu.

Ina ia saunia le suega o le ae manaʻomia:

- falaoamata (sili ona lelei, 400 kalama),

- lefasi faʻafefe (tasi pusa, poʻo le valu kalama),

- fuālaʻau fuālaʻau (e mafai ona e faʻaaoga le sogi po o le olive, e te manaʻomia 3 sipuni tele),

- sugar granulated (lua punetini e aunoa ma se paʻu),

- masima (tasi sipuni),

- vai (e tatau ona kuka le kuka, e tusa ma le 250 mililita).

O nei vaega o le a lava mo keke e fa, lea e lava mo le lua pe tolu tagata.

Palu falaoa Farani

Paʻu mo le afi mumulu o se paluga falaoa masani, lea e mafai ona faatauina mai i ni mea ogaoga. Ia, afai e te le o vaavaai mo ni auala faigofie, ona mafai lea ona e togiina oe lava mai le lisi o oloa.

E i ai nuances i le suega o le fefete - e tatau ona faʻatagaina o ia e sau faalua.

Matou vaevaeina le paluga i ni vaega tutusa se fa ma taʻavale taʻitasi i totonu o le pa. Ma le isi, matou te feaveaia taʻitasi o koloboks i se lio mafiafia ma pito i lalo.

Fai se paluga

Alsatian tarte flambe recipes e manaʻomia ai se suʻega lelei o le paluga, lea ua saunia mai le mea faʻafefete masima i se auala faʻaoga.

Muamua, o le a matou faia se paluga, aua e te manaʻomia le saunia o se mea maʻaleʻale faigofie e iai ni puipui maualuga.

Liligi le suka, masima, lefete ma le vai mafanafana i totonu o se pesini ina ia faʻafefe mea uma i se sipuni ina ia iai se mashy mass forms.

Faʻaopopo le afa o le falaoamata i le falala ma faʻafefiloi mea uma ma se sipuni, o le faʻaauau o le mea e tupu e tatau ona pei o le kirimigi mumusu poʻo le paluga mo pancakes. Afai o le paluga e sili atu ona vevela nai lo le mea e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo sina falaoamata laitiiti.

Matou te ufiufi le paluga i totonu o le ipu ma pipiʻi ata, se solo kuka poʻo se gaosi ma tuʻu mo sina taimi (e masani ona sili atu i le tasi ma le afa itula e sii ai le paluga) i se nofoaga mafanafana.

E taua i le taimi nei le aua nei paʻi i le omomi (aua le lulu, aua le faʻamaeʻa lou tamatamai lima), a le o lea o le a toe fofo ma o le a le toe tulai. Afai e maua mai ni pulu ma ni pu i luga o le sipuni, ona avea lea o se faailoga manino o se mea manuia.

Ave le paluga ma faʻafefiloi ma se sipuni seia oʻo i luga. Faʻaopopo le suauʻu manogi ma le falaoamata o totoe.

Fai le paluga

Matou te faʻafefiloi uma mea uma, e tatau ona i fafo se masini maʻaleʻale lumpy.

Ma le isi, o le faagasologa o le tosoina o le paluga mo le pai. Ina ia faia lenei mea, sasaa sina falaoamata i luga o le laulau ma tuu le paluga i luga, ia amata ona togi lelei mo le sefulu minute. Masalo i le taimi o le tosoina o oe o le a faaopoopo i ai le falaoamata, o lea e tatau ona e tilotilo i le setete o le suʻega - e tatau ona faʻafefete, e gaosia ma puna. I le faaiuga o le tunuina o le paluga, faaopoopo se sipuni o fualaau faisua poo le suauu olive.

Ma le isi, gaʻo le ipu faʻafefiloi ma le suāuʻu ma tuʻu le paluga faʻafefeteina i le falaoamata i totonu. Matou te ufiufi le pesini ina ia aua nei tosoina le paluga.

A maeʻa le itula, e tatau ona faʻafefiloi le paluga i ni nai taimi, e tatau ona nutimomoia laitiiti. Ina ia faia lenei mea, muamua ona e lolomiina i le ogatotonu ma se pama po o se moto, ona fai foi lea i le pito. Matou te salalau le paluga i luga o le laulau ma toe toso.

Afai o le paluga e totogo i lalo o alofilima, faigofie ona faʻapotopotoina i totonu o se kolobok poʻo se mea paʻu, ei ai se lamolemole, e oʻo lava i luga, ona manuia ai lea. E le gata i lea, i le taimi o le toso, e tatau ona e lagona pe faapefea ona paʻu i lalo o ou lima le matagi o le ea, a leai, o le a le toe faʻalelei le oloa i le lumanai.

Faia o se moli

Muamua, liliu i luga le ogaumu ma seti le vevela i luga pe a ma le 200 tikeri.

Tipi le aniani i ni mama mama, fasi keke i ni fasi ie manifinifi.

Pe a liʻo uma ni koloboks i liʻo, filifili se tasi ma faʻasalalau atu i le kirimi kiripulu, ona salalau atu lea o le aniani ma fasi fasi keke.

Lubricate le pepa tao ma le suauu manogi, e mafai ona e suia i le falaoamata, lea e tufatufa atu i luga o le pepa tao tao. E mafai foi ona e faʻaaoga pepa tao.

Matou te tuʻuina se tasi o keke i totonu o le ogaumu o le ogaumu mo le sefulu i le sefulu lua minute.

O le keke e tatau ona ese, e fesuisuiai na o le mea muamua na 'ai - o le lona lua na saunia.

E faʻapefea ona faʻaaoga le fanafana?

O le keke keke a Alsatia e vevela, vevela le ogaumu, e masani ona faataatia i luga o laupapa laupapa, ae le o se ipu, ma tipi faatasi ma le fesoasoani o se pusi pizza i ni fasi vaega. Latou te 'ai le afi mumulu ma o latou lima.

O lenei ipu e lelei tele i le pia po o le uaina Alsatian.

I faleaiga, e masani ona na o le afiafi e faʻapipiʻi ma kuka i luga o se afi mumu i le vevela pe a ma le 350 tikeri, e masani ona susunuina pito o le keke. Ae o lenei faʻaaliga e le manaʻomia ona iloa o le uiga le lelei o le matai, aua o Farani o ia vaega o se vaega taua o le pai.

E pei lava o mea uma e masani ai, o lenei ipu e maualuga tele-kalori (pe tusa ma le 2500 kalori i le tasi o galuega), ae o se mea lelei lava.

O le mea moni, e sili atu ona manaia ma sili atu le matagofie o le paʻu mumu e fai i totonu o le fale nai lo le kuka i luga o se afi mumu. E na o le tuʻuina atu i faʻasalaga i le fale.

O le iloiloga oi latou uma oe na taumafai pe faʻavelaina lenei ipu e sili ona lelei, aua e ese le manaia o le mafuta faatasi ma aiga poʻo uo mo ni meaʻai suamalie ma talanoaga faʻalagona.

Meaola

O le ipu e sau mai meaai faʻapitoa. I nuu o Alsatian, e seasea taofi le falaoa, o nisi taimi i vaiaso uma pe lua vaiaso, o lea na avea ai le taualumaga ma aso malolo mo aiga. O le ogaumu ua faʻafefeteina e vevela tele mo le taoina o areto, ae ui i lea, e mafai vave, i le tasi pe lua minute, kuka se keke falaoa paluga. O le susunuina o fafie na sasaina i itu uma o le gutu o le ogaumu, i le ogatotonu latou te tuu se tortilla ua ufiufi i le siisi po o kulimi mumu, fasi apa povi ma le sipisi. Ina ua mavae ni nai minute, ona aveeseina lea o le uila, tuu i luga o se laupapa laau ma tipi i ni vaega. O tagata o le aiga na potopoto faataamilo i le tagata e ona le fale (ma o nisi taimi o tagata faigaluega uma faatoaga) na maua la latou vaega, lea na latou ave ma o latou tamatamailima, gaugau pe gaugau ma 'ai. Alsatians e 'ai pea lenei ipu ma o latou lima.

E le pei o isi ipu o meaai Alsatian, e le masani ona tautua i le faleoloa a le aai seia oo i le 1960. E na o le faiga i le pizzeria na fafaguina ai le fiafia i lenei mea masani faaleaganuu.

Talu ai nei, na matua suia lava le tulaga. E toetoe o 'aiga Alsatian uma e ofoina atu le tele o ituaiga o fuga afi. I luga o puipui o faleʻai o Strasbourg e mafai ona e vaʻaia faailoga faʻapitoa e taʻuina atu ia te oe latou te tautua i le afi. O nisi taimi e maua ai e le aufaʻatauʻaga le talafeagai e taʻu mai ai o le ipu ua kuka i se auala masani, i luga o fafie (fr. Cuite au feu de bois). O loʻo i ai lava filifili o faleaiga o loʻo faʻapitoa i faʻamalo, mo se faʻataʻitaʻiga Flam's, lea ei ai ofisa i Paris, Grenoble, Lille, Lyon.

Faʻamatalaga faʻasologa |

Mea e aofia ai mo le 10 fesoasoani poʻo le - o le fuainumera o oloa mo le tautua e te manaʻomia o le a faʻaalia le aunoa! '>

Aofai:
O le mamafa o le tuufaatasiga:100 gr
Faʻafiafiaga kalori
tuufaatasiga:
244 kcal
Puipuiga:8 gr
Zhirov:16 gr
Carbohydrates:16 gr
B / W / W:20 / 40 / 40
H 13 / C 0 / B 87

Taimi e kuka ai: 3 itula

Laasaga o laasaga

fai le fefete i le vai

tuu le paluga i se pepa tao

gaʻo ma le kulimi suamalie ma le vaitau faʻatasi ai ma taimi faʻavave

faʻaoʻo le kirimi kirimigi

lafoaʻi le sipuni

E amata le kuka i le vevela o le vai i totonu o le apa. E faʻafefeteina le fefete i totonu o se vai ua muaʻi faʻamamaina. Suauu e faaopoopoina i ai, faatasi ai ma masima, suka. E palu le paluga i luga o lenei paluga, ma tuu i se nofoaga mafanafana mo ni nai itula. A maeʻa lena mea, e paʻu, ma toe foi atu i le vaivai mo se taimi faaopoopo.

Ona fufulu lelei lea o le paluga, ina ia maua ai se fasi iemole. Latou te salalau se pepa tao, faʻafefete i le suāuʻu olive. I le pito i luga o le paluga o loo taoto ai se tamai vaega o le kirimulimi, masima, fufuluina i le pepa. Tuu le siʻi i le isi vaega, afa mama, ma le mea mulimuli - le manava o le puaa, tipi i ni vaega. E tunu le ipu mo le itiiti ifo i le afa itula, seia oʻo ina amata ona pogisa le pito.

FUAFUAGA

  • Zucchini 0.5-1 Maea
  • Tomato 1-2 Pieces
  • Sausage e tofo ai
  • Paʻu kulimi 100-150 kalama
  • Fuga susu, garlic e tofo ai
  • Gasegaga suamalie 50-100 gm
  • Kefir 500 Mililiters
  • Soda 0.5 Teasetini
  • Flour 500 Gram
    faaopoopo le falaoamata i le mata, i le mea e manaʻomia e le paluga
  • Faamama 1 Pin
  • Onion 0.5-1 Ova
  • Basil, mea manogi Tofo

Uu le paluga i luga o le kefir, faaopoopo le falaoamata ma faaopoopo le suauu, e palu i le vineta. Faaopopo le masima. O le tutusa o le paluga e foliga mai o se kulimi mumu mafiafia pe pei o se paluga mo pancakes. O iinei e mafai ona e iloa mo oe lava le mea e sili atu ona faigofie mo oe e faʻatautaia.

Saunia le faʻatumu: fufuluina le zucchini, peel ma faʻaaoga se tagata faʻatau fualaau aina mata e tipi i fasi paʻu. Tisi le siʻi.

Uu le sipisi ma le zucini i totonu o se apa i totonu o sina vaega o le suauu manogi, faaopoopo mea manogi (mo se faataitaiga, basil).

Stec zucchini seia oʻo i le enaena auro.

Otioti tamato i totonu o mama ma totonu o afa (po o le kuata), masima ma le pepa.

O lenei e mafai ona e amata amata ona fai ni keke. O le paluga e matuai suavai, ia na o le liligi atu i luga o se pepa tao ma faʻasaʻo, ia faia se mea e sili ona lanu ina ia le mamafa tele le keke. Faʻafefiloi le kulimi mumu ma fufulu meaʻai fou (mo se faʻataʻitaʻiga, pi poʻo le pasili). Faʻasusu le paluga ma le suauʻu kulimi suamalie.

Ona tuu lea o le faatumu: zucini, tamato ma le soisi sliced ​​into small pieces. Vaʻai le ogaumu i le 220-250 tikeri.

Auina atu le taʻavale i le ogaumu o le ogaumu mo le 8-10 minute.

Fafasi le totilla faʻamaʻi ma le kulimi kuka i le vevela o le vevela ina ia liu mai le vevela.

O se mea manaia tele lea ua saunia. Le fiafia tele!

Fuga susulu

2 totila tetele

mo le suʻega:
25 + 225 g falaoamata
25 + 135 ml. vai
1 tsp suka
1/4 lefete sachet *
1 tsp masima
1 tbsp fuālaʻau manogi

200 g Paʻu kulimi mumu
poʻo
100 g sisi cheese
50 ml kulimi
50 ml kulimi mumu

Faʻafei i se pesini 25 g falaoamata, 25ml. vai, lefete ma le suka, faʻamalosi, ufiufi i se solo ma tuʻuina mo le afa itula i se nofoaga mafanafana. Pe a faʻafefete le paluga, faʻaopopo le falaoamata o totoe, vai (pe a manaʻomia, e mafai ona suia i le suāsusu po o le pia), masima ma pata, ma uʻu le paluga palu. Lili le paluga i totonu o se polo e alu, tuu i totonu o se pesini, ufiufi ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le afa itula poʻo le itula, seia oʻo ina faʻalua. Tuʻi le ea mai le polo, vaevaeina i ni vaega tutusa se lua, taʻavale i luga o ni polo laiti se lua, ufiufi ma alu mo le isi afa itula.

I le va o manipulations ma le paluga, ia saunia le saumalie ma le faʻatumu. E faigofie mea uma i le saumalie: nai lo lena, e faʻaaogaina le kusi falaoa (e mafai ona e faʻatau pe kukaina oe lava) poʻo se kulimi fou (o se meaʻai susu e pei o kirimi kiripulu, ae le oona). E mafai foi ona e faia le mea lava e tasi, ae ou te manaʻo e faʻapipiʻi le kulimi pipi, kulimi mafiafia ma le kulimi, ma paʻu i totonu o se masini suamalie seʻia oʻo ina lamolemole - e faʻafefe ai le saumasi o le a faigofie atu nai lo le sisi, ae o le a le salalau e pei o le kirimigi.

Oti le puaa i totonu o fasipepa ma le siʻi i totonu o fulufulu. I se vaega itiiti o le suauʻu manogi pe leai foi, falai le puaa i le togiina o sina gaʻo, ona tuu ese lea o le pipi, ma i totonu o le paʻu lava e tasi, fulu ia aniani i luga o le vevela vevela mo sina taimi, faʻaosooso pea.

Tulusi poloka taitasi o paluga ma ou lima pe solo i totonu o se keke falala lapopoa ma se pine lapotopoto, pulumu ma se sau ma tuu le faatumuina i luga. Faamasima ma le pepa. Pipi i le maualuga o le vevela seia oʻo ina faʻafelanisi le faʻafefete ma o le sisi e faʻafefeteina - afai e 250 tikeri, e pei o le tele o ogaumu, e tatau ona aveese le afi moli pe a uma le 5-7 minute. Auauna i le vevela i le uaina papaʻe mama po o le pia.

O isi ituaiga o "flaming pai" e le o lauiloa e pei o lenei mea masani, ae o soo se fale talimalo a Alsatian poo le fale o le a mautinoa lava le ofoina atu o isi filifiliga mo lenei ipu:

  • Gratinée - faatasi ai ma le kulisi suamalie,
  • Vaomatua - faatasi ai ma musika vao nai lo le pipi,
  • Munster (Royale) - faatasi ai ma le sisi (Munster cheese) (o lona malosi malosi e le mafai ona faamatalaina i soo se auala),
  • Sucrée - ma apu ma le namononi,

O le faʻavae o le paluga ma le saumalie i lenei mataupu e tumau pea e le suia.

* O meatotino e mo le fefete, faʻavasegaina i le 1 sachet i le 1 kilokalama. falaoamata.

PS: Saili e uiga i isi ipu e lauiloa mo le Alsatian cuisine, mai laʻu tala o le tausaga ua teʻa.

Tuua Lau Faamatalaga