Pioglitazone - o se fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Antidiabetic (hypoglycemic) fualaau o vailaʻau o loʻo ave e tagata uma e mafatia i le maʻisuka. Latou te fesoasoani i le tino ia faatumauina le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fuafua e fuafua i le ituaiga o maʻisuka ma, i le isi itu, e eseese i le gaosiga, le umi o le gaioiga, ma isi.

  • Faʻavae o vailaʻau faʻasaina
  • Faʻavasegaga o vailaau faufautua
  • Antidiabetic agents mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1
  • Sugar-lowering drugs mo le maʻisuka ituaiga 2
  • Faʻasologa o vailaau faʻasaina fou
  • Totogifuapauina o le maʻisuka

Le faiga o le faatinoga o le pioglitazone

O le faʻaitiitia o le lagona o le inisalini o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le maʻisuka. E mafai e le Pioglitazone ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, lea e oʻo atu ai i le taofiofia o le gluconeogenesis i le ate, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o gaʻo susu i totonu o le toto, ma le faateleina o le faʻaaogaina o le kulukose i maso maso. I le taimi lava lea e tasi, o le glycemia ua faʻaitiitia, lipine toto faʻalelei, ma le vave glycing protein. E tusa ai ma suʻesuʻega, e mafai e le Pioglitazone ona faʻatupulaʻia le kulūkose i le 2.5 taimi.

I le masani ai, ua faʻaaogaina le metformin e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin. O lenei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le sosolo i le ate. I totonu o maso ma siama, o lona aafiaga e le faʻailoaina. O le Pioglitazone e faʻaitiitia ai le tetee i le gaʻo ma le maso, e sili atu i le malosi o le metformin. O loʻo faʻamatalaina o se vailaʻau lona lua pe a le lava le aʻafiaga o le metformin (masani lava i le matuia matautia ma le maualalo o le gaoioi) poʻo ua le lelei le taliaina e le maʻisuka.

I tua atu o togafitiga ma le Pioglitazone, o le aafiaga oona o le kulukose ma le lipids i luga o peta beta ma tisipenesa lautele e faaitiitia, o le mea lea o le gaioiga o suauu peta e faasolosolo malie, o le a maliu lemu, ua faaleleia le tuufaatasia o le inisalini.

I faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, o se aafiaga lelei o Pioglitazone i mafuaʻaga o faʻafitauli o le maʻisuka cardiovascular ua maitauina. I le mavae ai o le 3 tausaga o le pulega, o le maualuga o le triglycerides e maualalo i le 13%, o le "lelei" ua faateleina le cholesterol e 9%. O le aʻafiaga o le paʻu ma le fatu o le fatu e faʻaititia i le 16%. Na faamaonia ai e faapea, e le o le talaaga o le faaaogaina o Pioglitazone, o le mafiafia o puipui o le toto e masani ona faatulaga, ae o le lamatiaga o le maʻi o le diabetic ua faaitiitia foi.

Ole Pioglitazone e le sao i le malosi o le mamafa, e pei o vailaʻau e afaina ai le inisalini. I le isi itu, i tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se faʻaititia o le vaʻaia o le manava ona o le paʻu o le gaʻo viscate.

Pharmacokinetics o Pioglitazone e tusa ai ma faatonuga: a maeʻa le faʻafofoga tautala, o le a oʻo atu le vailaʻau i le toto pe a uma le afa itula. O le maualuga o le faʻatonuga e tupu i le 2 itula pe a inu le papa i luga o se manava gaogao, ma i le 3.5 itula pe afai e ave i ai meaai. O le aafiaga pe a uma ona teuina se fatuga se tasi mo le itiiti ifo ma le aso. E oʻo atu i le 30% o Pioglitazone ma ona metabolites ua faʻateleina i le urine, o le isi o loʻo i ai fecesi.

Polokalame a Pioglitazone

O le uluai fualaau o Pioglitazone o loʻo taʻua o Aktos na faia e le American pharmaceutical company Eli Lilly. O le mea aoga i totonu o fualaau aina o le Pioglitazone hydrochloride, o vaega fesoasoani o le cellulose, magnesium stearate ma lactose. O le vailaau faʻasaina e maua i fua o le 15, 30, 45 mg. O lenei ua maeʻa le aso e resitala ai mo Aktos i Rusia, o le toe resitalaina o vailaau e leʻi pasi, o lea e le mafai ona e faʻatau i falemaʻi. Aʻo faʻatonuina mai Europa, o le tau o se pusa o Aktos o le a tusa ma le 3300 rubles. i le pusa o 28 pusa.

Analogs i Rusia o le a sili atu le taugofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o Pioglar e tusa ma le 400 ruʻu. mo fua e 30 o le 30 mg. O sauniuniga nei a Pioglitazone ua faamauina i le resitala o le setete:

FaʻataugaAtunuʻu o gaosia o meaʻaiKamupani gaosi oloaLafoga avanoa, mgAtunuu o gaosiga o Pioglitazone
153045
PioglarInitiaRanboxi Laboratories++Initia
Faʻasologa masaniRusiaKrka++Slovenia
PiounoInitiaWokhard+++Initia
AmaleviaCroatiaPliva++Croatia
AstrozoneRusiaFale faʻatau+Initia
PiogliteInitiaSan Pharmaceutical++Initia

O nei vailaʻau uma o faʻatusatusaga atoatoa o Aktos, o lona uiga, latou te toe faʻafoʻi uma lava le aafiaga o le vailaau faʻasaina o le fualaau muamua. O le faʻamaonia tutusa e faʻamaonia e suʻesuʻega faʻataʻitaʻi. Ae o iloiloga ole maʻisuka e le o taimi uma e malilie i ai, tagata e talitonu atili ia Aktos.

Faailoga mo le taliaina

O le Pioglitazone e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2. E pei foi o isi gasegase o vailaau, o le Pioglitazone e le mafai ona aafia lelei le suka toto pe afai e le o suia e le maʻisuka lona olaga. I se mea maualalo, e manaʻomia ona faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, ma ia sili atu le mamafa - ma calories, tuʻuina i au masaniga masani faaletino. Mo le faʻaleleia o le glycemia postprandial, e tatau ona e vaʻaia meaʻai ma le GI maualuga mai le taumafataga, tufatufa faʻataʻavale gaʻo tutusa mo taumafataga uma.

O le Pioglitazone e aoga foi e pei o le monotherapy, ae tele taimi e taua ai o se vaega o se togafitiga tuufaatasi e aofia ai le tele o vailaau o le hypoglycemic. Faatonuga mo le faʻaaoga e mafai ai ona e faʻaaogaina le Pioglitazone faʻatasi ma metformin, sulfonylureas, insulin.

Faʻaaliga mo le tofiaina o papamaa:

  1. O le maʻisuka talu ai nei ua maua i le maʻisuka, pe afai o le maʻisuka ua i ai le faʻasaina mo le faʻaaogaina (toe toilalo) poʻo le le lelei o le faapalepale (vomiting, diarrhea) o le metformin.
  2. Faʻatasi ma le metformin i le maʻisuka gasegase pe afai e le lava le monotherapy e faʻasolo ai le suka.
  3. I le tuufaatasiga o sauniuniga o le sulfonylurea, pe afai ei ai se mafuaaga e talitonu ai o le maʻi na amata ona faaleagaina le soʻotaga o lona inisalini.
  4. Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka pe afai e manaomia e le tagata maʻi ni gaʻo maualuga o le inisalini ona o le maualalo o le gauai o gaʻo i le tino.

Contraindications

O le faʻatonuga faʻasaina le ave o Pioglitazone i mataupu nei:

  • pe a fai o le gasegase i le itiiti ifo ma le tasi o vaega o le fualaau faasaina ua iloa. O faʻafitauli le lelei o le faʻafitauli i le foliga o le vevela po o le faʻanatinati e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e tusa lava pe maua e le tagata maʻi le malosi o le inisalini,
  • i tamaiti o le maʻisuka
  • ao maitaga ma HB. O suʻesuʻega i nei vaega o tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e le o faʻatautaia, o lea e le iloa pe o le Pioglitazone e laasia le pa puipui ma le susu. E faʻamalo vave faʻamalosi papamaa i le taimi lava e maua ai le maitaga,
  • ogaoga o le fatu
  • i tulaga ogaoga e manaʻomia ai le inisalini togafitiga (faʻamaʻi ogaoga, faʻamaʻi ma tigā, ketoacidosis), o faʻamalolo uma o le hypoglycemic tablets e faʻalēaogaina mo sina taimi.

O le faʻatonuga fautuaina e ave faʻamalosi lenei vailaʻau i le tulaga o le edema, anemia. E le o se faʻalavelave, ae o le faaletonu o le ate e manaʻomia ai le vaavaaia o togafitiga faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le nephropathy, e mafai ona faʻaoga sili atu le malosi o Pioglitazone nai lo le metformin, talu ai o lenei vailaau e itiiti ifo le faʻamalosi e fatugaʻo.

Ole vaʻaia faapitoa le manaʻomia o le Pioglitazone mo soʻo se maʻi o le fatu. O lona vavalalata vaega faʻapitoa, rosiglitazone, na faʻaalia ai le faateleina o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le oti mai isi faaletonu o le loto. O Pioglitazone e leai sona itu, ae o isi lapataiga pe afai o le a le faalavelaveina. E tusa ai ma fomaʻi, latou te taumafai e taʻalo saogalemu ma e le faʻasinoina le Pioglitazone i se mea itiiti lava le lamatia o le fatu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Pioglitazone ma isi vailaʻau, o se suiga i lo latou aoga e mafai:

FualaauFesoʻotaʻiga tau vailaʻauFai suiga
CYP2C8 inhibitors (gemfibrozil)O le fualaau faasaina 3 taimi e faateleina ai le maualuga o le Pioglitazone i le toto. O lenei mea e le taʻitaʻiina ai i luga, ae mafai ona faʻalautele ai aʻafiaga.E mafai ona manaʻomia se faʻaitiitiaga o le palota i le palota.
CYP2C8 Inductors (Rifampicin)54% faʻaititia le maualuga o Pioglitazone.O se faʻaopoopoga i le tui e talafeagai.
Faʻamataʻu tautalaLeai se aafiaga i le glycemia na mafai ona iloa, ae mafai ona faaitiitia le aafiaga o le togafitia.Leai se fesuiaiga o togafitiga e manaʻomia. E fautuaina le faʻaaogaina o metotia faaopoopo o le faʻasaina.
Analifungal agents (ketoconazole)Me e faʻafefe i le faitalia o le pioglitazone, faʻateleina aʻafiaga itu.O le faʻaaogaina o taimi uumi e le manaʻomia.

I isi fualaau, e leai se fegalegaleaiga ma Pioglitazone na iloa.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le vailaʻau faʻatau e faʻatau i totonu o pusa pepa o pusa pepa 3 poo le 10, o loʻo i ai ni pepa lapoa o se lanu lapotopoto ma lanu paʻepaʻe. O le vaega malosi e ono aofia ai i totonu o le maualuga o le 15, 30 poʻo le 45 mg.

O le mea autu o le vailaʻau o le pioglitazone hydrochloride, lea e faʻaitiitia ai le lagona o le ate ma le tino i le gaioiga o le hormone, ma o le mea lea ua faateleina ai tupe faʻaalu i le kulukose, ma o lona gaosiga i le ate ua faʻaititia.

I le faaopoopo atu i le autu, o loʻo i ai ni vaega faaopoopo:

  • lactose monohydrate,
  • magnesium stearate,
  • hydroxypropyl cellulose,
  • calcium carboxymethyl cellulose.

Faʻataʻitaʻiga

O le Pioglitazone e faatatau i vailaʻau o le hypoglycemic e faʻavae i le thiazolidindine. O le vailaau e aafia i le puleaina o le kulukose o le toto ma le lipid metabolism. Faʻaitiitia le tetee o le tino o le tino ma le ate i le inisalini, e taʻitaʻia ai i le faʻaopoopoga o le faʻaalu o le insulin-dependent glucose ma le faʻaitiitia o ana mea mai le ate.

Ae ui i lea, na te le faʻaalia se faʻaosofia atili o sē β o le pancreas, lea e laveaʻi ai i latou mai le matua matua. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le pa'ū i le toto o le glucose ma le hemoglobin glycosylated. O le oloa e mafai ona faʻaaogaina naʻo ia pe faʻatasi foi ma isi vailaʻau o le suka.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le lipeta metabolism, e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le TG ma le faateleina o le HDL e aunoa ma le aʻafia o le cholesterol atoa ma le LDL.

Pharmacokinetics

O le tagofiaina o fualaau faasaina e tupu i le masini fua, o lenei faagasologa e vave ona tupu, e mafai ai ona e iloa le mea galue i le toto i le afa itula pe a uma ona ave lau vailaau. Lua itula mulimuli ane, o lona maualuga e sili atu ma le 80 pasene. Faʻasalalauga ma meaʻai faʻagesegese le faʻagasolo o le faʻaaogaina.

O le aoga o le vailaʻau ua uma ona faʻamaonia i le vaiaso muamua o le faʻaaogaina masani. O le faaputuputuina o vailaau faasaina i totonu o le tino e le tupu, pe a uma le aso ua uma ona aveesea atoa e ala i le fua o meaʻai ma gaʻo.

Faailoga ma le faʻailoga

E fautuaina le Pioglitazone o se auala e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau e tasi, ona o lea e masani ona faʻamatalaina i le maʻisuka o loʻo mamafa tele pe o ai foʻi ua faʻaseseina ia Metformin.

E sili atu le malosi, o le vailaʻau e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa i polokalama nei:

  • faʻalua faʻatasi ma metformin poʻo sulfonylurea o fualaau faasaina,
  • tolu fusia faatasi ma vaega uma o fualaau faasaina

E pei o le faʻasaʻoina o:

  • sili atu le malamalama i so o se vaega o le vailaau faasaina,
  • talafaasolopito o pathoces cardiovascular,
  • ogaoga o le ate,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • le i ai o le kanesa
  • o le i ai o le hematuria o le macroscopic e le o mautinoa le amataga.

I nei tulaga, ua suia le vailaau i mea tutusa e maua ai le eseesega o le tuufaatasiga ma le faiga o gaioiga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina mo tagata taʻitoʻatasi taʻitasi. O le galuega lenei a le fomaʻi, o ia lea, pe a uma le faʻamalositino, iloilo le tikeri o le faʻaleagaina o le maʻi ma atiaʻe se togafitiga togafitiga.

E tusa ai ma faʻatonuga, o le fualaau oona e ave faʻatasi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ae peitai, e sili ona lelei le faia o lenei mea i le taeao.

O le fua muamua e fautuaina i le 15-30 mg, e mafai ona siitia lemu i le 45 mg i tuʻituʻi, o le tapulaa aupito maualuga lenei.

I le tulaga o le faʻamaopoopoina o togafitiga ma isi vailaʻau oona, o se vailaʻau e oʻo atu i le 30 mg i le aso ua faʻasalaina, ae mafai ona fetuutuunai e fuafua i faitauga o le glucometer ma le maʻi.

E taua tele le filifilia o le fua saʻo pe a ave i le inisalini. I le avea ai o se tulafono, ua faʻamaonia i le 30 mg i le aso, aʻo le faʻaitiitia o le insulin.

O le aoga o togafitiga e siakiina i le tolu masina e ala i le auiliiliga mo le hemoglobin glyc. Afai e leai ni auga, e taofi le tali.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Mo tagata matutua, e leai ni manaʻoga faʻapitoa. E amata foi i se tulaga maualalo, faasolosolo malie le faateleina.

I le taimi o le maʻitaga, e le faatagaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina, o lona aafiaga i luga o le fetus e le o malamalama atoatoa, o lea e faigata ai ona vaʻai iʻuga. I le taimi o le lactation, afai e manaʻomia e le fafine lenei vailaʻau, e tatau ona ia musu e fafaga le pepe.

O maʻi e maua i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto e faʻaaoga le fua pito i lalo, ae e tatau ona mataʻituina le tulaga o le totoga o totoga i le taimi o le pulega o Pioglitazone.

O le aveina o Pioglitazone e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le vevela i le 0.06 pasene, lea e tatau ai i le fomaʻi ona lapatai le tagata maʻi ma fautuaina le faaitiitia o isi tulaga lamatia.

Mo tagata gasegase e le maua ai le ate, o le fualaau faasaina ua solia, ma i le malosi tele, faʻaaoga ma le faʻaeteete e mafai. I lenei tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o enzymes o le ate, pe afai latou te sili atu i le masani masani faatolu, ona faalēaogā lea o le vailaʻau.

Vitio e uiga i aʻafiaga o fualaau oona i le tino:

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le aʻafiaga le lelei o le tagofia o fualaau faasaina o le hypoglycemia, ae sili atu ona tupu i se faʻalavelave maualuga poʻo le le fetaui ma isi vailaʻau oona. E mafai foi ona faʻaitiitia le hemoglobin ma le anemia.

O le maualuga o le fualaau faasaina ua faaalia i:

  • fulafula, tupe mama,
  • hypershesia ma le ulu tiga,
  • solia o le faamaopoopoga
  • glucosuria, protenuria,
  • vaʻavaʻa
  • leaga le moe
  • faʻasologa o le erectile
  • afaina tele i le manava,
  • o le fausia o tino o ituaiga eseese,
  • toilalo maʻi
  • faateleina le aʻafiaga o gau ma le faʻaalia o tiga i totonu o vae.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le faʻaaogaina o le pioglitazone e mafai ona faʻaititia ai le aoga o faʻamaʻi.

E le suia e le meafaigaluega lana gaoioiga pe a faʻaoga faatasi ma Digoxin, Metformin, Warfarin Ifenprokumon. I le taimi lava e tasi, o latou uiga e le suia. O le faʻaaogaina tutusa o sulfonylureas faʻatasi ai ma faʻamatalaga e le suia foi o latou gafatia.

O le aafiaga o le Pioglitazone i luga o le alalaupapa o le calcium, cyclosporins, ma inhibitors toeductase o le HMCA-CoA e leʻi faailoaina.

A faʻaogaina faʻatasi ma gemfibrozil, o le AUC o le sikitazone faateleina, faʻalauteleina le fesoʻotaʻiga taimi-tolu i le tolu taimi. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le maʻi ma, afai e tatau ai, fetuunai le fualaau o le vailaʻau.

Faʻaaoga faʻatasi ma le rifampicin e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le faatinoga o le pioglitazone.

Sauniuniga o se mea faapena

O analogues o Pioglitazone o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi ma le tele o vailaʻau.

O meafaigaluega e tutusa lelei ma mea e aofia ai:

  • Pioglar fualaau faʻataʻitaʻi a Initia,
  • Faʻamatalaga Rusia o Diaglitazone, Astrozone, Diab-Norm,
  • Irish tablets Actos,
  • Croatian fofo Amalvia,
  • Pioglite
  • Piouno ma isi.

O nei vailaau uma e aofia i le vaega o le glitazone preparations, lea e aofia ai le troglitazone ma le rosiglitazone, e tutusa le faiga o le gaioiga, ae eseese i le fomai, ona mafai lea ona faaaoga pe a pagatia le pioglitazone e le tino. E i ai foʻi o latou lava lelei ma faʻafitauli, lea e mafai ona maua i faatonuga mo vailaʻau.

E le gata i lea, o analogues ei ai le eseesega o loʻo iai e mafai ona avea ma analogues: Glucofage, Siofor, Bagomet, NovoFormin.

E taua le matauina o iloiloga o tagata gasegase na faʻaaogaina Pioglitazone ma ona ituaiga e ese lava. O le mea lea, e tusa ai ma le fualaau faasaina, e tali lelei mai tagata gasegase, mauaina le itiiti o le itu o aʻafiaga.

O le mauaina o analogues e masani lava ona o faatasi ma taunuuga le lelei, e pei o le mamafa o le tupe, edema, faaitiitia le maualuga o le hemoglobin.

E pei ona faʻataʻitaʻiga, o vailaau faʻatele e mafua ai ona faʻaititia le maualuga o le suka ma mafai ona faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e taua tele le filifilia o le saʻo ma fualaau saʻo.

Tau masani

Talu ai ona o le meafaigaluega e mafai ona gaosia i lalo o igoa eseese, faʻalagolago i le kamupanī, o lona tau e eseese tele. Faʻatau Pioglitazone i totonu o falemaʻi fale i lona tulaga mamā o se faʻafitauli, o loʻo faʻaaogaina i fualaau oona ma isi igoa. E maua i lalo o le igoa Pioglitazone Asset, o lona tau i se fua faatatau o le 45 mg e mai le 2,000 rubles.

O le paionia o le a tauina le 600 ma nai rubles mo le 30 pauna ma se fua o le 15 mg ma sili atu le taugata nai lo le afe mo le aofaiga tutusa ma se fuasei 30 mg.

O le tau o Aktos, i totonu o faʻatonuga o le mea lava lea e tasi o loʻo galue, o le faasologa lea mai le 800 ma le 3000 rubles.

O Amalvia o le a tauia le 900 ruʻu mo se fua 30 mg, ma Diaglitazone - mai 300 rubles mo se fua o le 15 mg.

O faʻagasologa o falemaʻi faʻaonapo nei e mafai ai ona ausia ni taunuuga sili atu i le mataʻituina ma fetuunai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonapo nei e mafai ona vave ausia, ma e ui lava ina e leʻo iai ni faʻafitauli, lea e tatau ona e iloa aʻo lei amata ona e aveina le vailaʻau.

Faʻavae o vailaʻau faʻasaina

O tagata faʻalagolago ile insulin (ituaiga 1), e le lava le hormone pancreatic io latou tino, e tatau ona tuiina i latou lava i aso uma. I le ituaiga 2, pe a oʻo ina maua e le siama le faapaleni o le kulukose, e tatau ona ave ni peleti faapitoa e faʻaititia ai le aofaʻi o le suka i totonu o le toto.

Faʻavasegaga o vailaau faufautua

Mo le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini tui):

  • gaioiga puupuu
  • gaioiga puupuu
  • le umi o le umi o galuega
  • umi galue
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le auala o le puleaina o inisalini iinei.

Mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • biguanides (metformins),
  • thiazolidinediones (glitazones),
  • α-glucosidase inhibitors,
  • glinids (meglitinides),
  • tuufaatasiga o fualaau
  • sulfonylurea o sauniuniga o le muamua, lona lua ma le tolu.

Antidiabetic agents mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1

O sauniuniga o le vaega o le falemaʻi "Inisini" e faʻavasegaina i le amataga, le umi o togafitiga, faʻasalaga. O nei vailaau e le mafai ona fofoina le maʻisuka, ae latou te lagolagoina le soifua manuia lelei o le tagata ma faamautinoa le lelei o le faagaoioia o faiga o okeni, talu ai o le insulin o le hormone e aafia i faiga uma o gasegase.

I vailaau, o le inisalini e maua mai i le pancreas o meaola ua faʻaaogaina. O le inisalini bovine na faʻaaogaina muamua, ae o le mea na tupu, o le faateleina o le taimi o faʻamaʻi na mafua ai ona iloa, ona o le hormone o nei meaola e ese mai i le faʻavae mole mole mai i le tolu amino acids i le fausaga o tagata. O lenei ua sili atu i le inisalini puaa, lea e na o le tasi le eseesega o le amino acid ma tagata, o le mea lea e sili atu ona toleniina e tagata gasegase. I le taimi nei o loʻo faʻaaogaina tekinolosi faʻainisinia, o loʻo iai sauniuniga a le inisalini.

O fualaau, o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 1 e 40, 80, 100, 200, 500 IU / ml.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o inisua o inisalini:

  • afaina o le ate
  • afaina o gasegase,
  • loto vaivai
  • ma le le atoatoa o le matelaina.

Faʻaiʻuga. Faatasi ai ma le tele o le fualaau ole fualaau faasaina faatasi ai ma le le lava o meaai, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se pusa hypoglycemic. O le aʻafiaga o le itu atonu o le faateleina o le manava ma, o se taunuuga, o le faateleina o le mamafa o le tino (o le mea lea, e taua tele le mulimuli i meaʻai faatonuina). I le amataga o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o togafitiga, o faafitauli i le vaʻai ma le edema e mafai ona tupu, lea i ni nai vaiaso na o ese ai.

Mo le auala e tui ai, e tatau ona faʻapipiʻi le aofaiga fautuaina o le vailaʻau (faʻataʻitaʻiina e le glucometer ma le taimi e togafitia ai e le fomaʻi), faʻamaʻi le nofoaga o inisiua faʻamalosi ai le ava, aoina le paʻu ile lafu (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le manava, itu poʻo le vae), ia mautinoa e leai se faʻaogaina i le sisi ea ma faʻafeiloaʻi le vailaau i totonu o le palapala o le gaʻo o le gaʻo, o loʻo uuina le nila e faʻalautele poʻo le maualuga o le 45 tikeri. Faʻaeteete ma aua le tuʻuina le nila i totonu o le musele (sei vagana ai faapitoa ile iniseti). A maeʻa ona ulufale atu i le tino, o le inisalini e fusifusia i le faʻaleleia o masini siaki ma faʻamautinoaina le "felauaiga" o le kulukose i le suauʻu, ma fesoasoani foi i le faʻaogaina o lona faʻaaogaina, e faʻaolaina ai le tele o gaioiga intracellular.

Pese ma faʻasolosolo sauniuniga o inisalini

O le faaitiitia o le suka i le toto e amata ona aliali pe a uma le 20-50 minute. Ole aʻafiaga e 4-8 itula.

O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Humalogist
  • Apidra
  • Failautusi HM
  • Gensulin r
  • Biogulin
  • Monodar

O le gaioiga o nei vailaʻau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga masani, e tusa ai ma le physiology, gaosia o le hormone, lea e tupu e avea o se tali i lona faʻaosofia.

Vailaʻau o le umi o le umi ma le gaioiga umi

Latou te amata galue i le 2-7 itula, o le aafiaga e mai le 12 i le 30 itula.

Vailaau faafomai o lenei ituaiga:

  • Biosulin N
  • Monodar B
  • Monotard MS
  • Lantus
  • Levemir Penfill

E sili atu le leaga o latou tino, o latou aafiaga e sili atu ona umi ona o mea e aofia ai mea faʻapitoa faʻalautele (protamine poʻo le zinc). O le galuega e faʻavae i luga o le faʻatusatusaina o le gaosiga o le insulin.

Biguanides (metformins)

Latou te faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini, puipuia le maua o le mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga ma puipuia ai pupuni toto.

O nei vailaau e aofia ai:

O le lelei o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina e faapea o nei fualaau oona e fetaui lelei mo tagata ma le tele o meaʻai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou gaioiga, o le a mafai ona faaititia le hypoglycemia.

Contraindications: le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic, ava malosi, maʻitaga ma le susu, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

Faʻaiʻuga: afaina, afu, se tofo o le uamea i le gutu.

Glinids (meglitinides)

Ia pulea lelei le maualuga o le suka o le suka i le toto ma pe a faʻatasi ma le inisalini. Saogalemu, lelei ma faigofie.

O lenei vaega ole vailaʻau faʻamaonia e aofia ai:

  • Repaglinide
  • Igoa

E faʻasaina le ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le PSM, i taimi o maitaga, ate ma le fatu fatu.

Thiazolidinediones (glitazones)

Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻalauteleina le faʻavaveina o le tino o le tino i le hormone pancreatic.

Vailaʻau o lenei ituaiga:

  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Pioglitazone (Aktos)

Contraindications: maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le inisalini, maʻitaga, edema.

E taua le matauina o vaega nei o "faafitauli" o lenei vailaʻau: o le alu lemu o le gaioiga o mea, gaioiga mamafa ma le faatumauina o le ola, mafua ai le edema.

Tulafono mo le aveina o Pioglitazone

E tusa lava pe o le a, o le Pioglitazone e onā i le maʻisuka i lea aso ma lea aso. Leai se meaʻai e manaomia.

Totoga o filifiliga filifiliga:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. I le avea o se fua amata, inu 15 pe 30 mg. Mo le maʻisuka gasegase, o loʻo fautuaina mai e le aʻoga le amata togafitiga ma le 30 mg. E tusa ai ma iloiloga, faatasi ai ma se fua faʻatasi ma metformin, 15 mg o Pioglitazone i le aso e lava mo le toatele.
  2. O le vailaau faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, o lea e faigata ai ona iloilo lona aoga ma se glucometer ile. O le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina taʻitasi o le hemoglobin glyc. O le fua o le Pioglitazone ua siitia i le 15 mg pe afai, pe a mavae le 3 masina o le aveina o le GH, e silia ma le 7%.
  3. Afai e faʻaogaina le Pioglitazone ma le sulfonylurea poʻo le inisalini, e mafai e le hypoglycemia ona tupu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaitiitia le fua o fualaau oona, o le fua o le Pioglitazone e totoe e le suia. O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase ma le faʻamaoniga o inisalini e taʻu mai ai e mafai e le vailaʻau ona faʻaititia le aofai o le inisalini e faʻaaogaina ile toeitiiti kuata.
  4. Ole fua pito i maualuga ole faʻatagaina ile faatonuga mo le maʻisuka e 45 mg ma le monotherapy, 30 mg pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau o le suka. Afai a maeʻa le 3 masina o le aveina o le Pioglitazone i le maualuga, o le GH e leʻi toe foʻi i le masani, o le isi tagata maʻi ua faatonuina se fualaau e pulea ai le glycemia.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o enzymes e aʻafia i le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo. Faʻaaoga lenei vailaʻau, faʻapea foi sauniuniga o le vaega omea, e tatau i le taimi e tasi pei o le 'ai.

Sulfonylurea

Faateleina le lagona lelei o meaola e faalagolago ile inisalini hormone, e faʻaolaina ai le gaosiga o lona lava β-insulin.

O sauniuniga o le augatupulaga muamua (tupulaga) muamua na aliali mai i le 1956 (Carbutamide, Chlorpropamide). Na aoga, faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ae na tele aʻafiaga itu.

O nei fualaau o le lona lua ma le tolu o augatupulaga ua faʻaaogaina:

Contraindications: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻitaga, gaʻo ma le faʻasologa o le hepatic.

O aʻafiaga e aofia ai mea mamafa, faʻalavelave faʻafitauli i le gaosiga o latou lava inisalini, ma le faʻaititia o aʻafiaga o le faʻaaogaina o tagata matutua.

Faʻauʻau faʻamaʻi

Latou te amata galue i le 2-8 itula, o le umi o le aafiaga e 18-20 itula.

O nei faʻamalologa e lua-vaega, e aofia ai le inisalini puupuu ma le gaioiga:

  • Biogulin 70/30
  • Humodar K25
  • Gansulin 30P
  • Mikstard 30 nm

Sugar-lowering drugs mo le maʻisuka ituaiga 2

Biguanides (metformins)

Latou te faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini, puipuia le maua o le mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga ma puipuia ai pupuni toto.

O nei vailaau e aofia ai:

O le lelei o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina e faapea o nei fualaau oona e fetaui lelei mo tagata ma le tele o meaʻai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou gaioiga, o le a mafai ona faaititia le hypoglycemia.

Contraindications: le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic, ava malosi, maʻitaga ma le susu, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

Faʻaiʻuga: afaina, afu, se tofo o le uamea i le gutu.

Glinids (meglitinides)

Ia pulea lelei le maualuga o le suka o le suka i le toto ma pe a faʻatasi ma le inisalini. Saogalemu, lelei ma faigofie.

O lenei vaega ole vailaʻau faʻamaonia e aofia ai:

  • Repaglinide
  • Igoa

E faʻasaina le ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le PSM, i taimi o maitaga, ate ma le fatu fatu.

Thiazolidinediones (glitazones)

Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻalauteleina le faʻavaveina o le tino o le tino i le hormone pancreatic.

Vailaʻau o lenei ituaiga:

  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Pioglitazone (Aktos)

Contraindications: maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le inisalini, maʻitaga, edema.

E taua le matauina o vaega nei o "faafitauli" o lenei vailaʻau: o le alu lemu o le gaioiga o mea, gaioiga mamafa ma le faatumauina o le ola, mafua ai le edema.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o enzymes e aʻafia i le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo. Faʻaaoga lenei vailaʻau, faʻapea foi sauniuniga o le vaega omea, e tatau i le taimi e tasi pei o le 'ai.

Sulfonylurea

Faateleina le lagona lelei o meaola e faalagolago ile inisalini hormone, e faʻaolaina ai le gaosiga o lona lava β-insulin.

O sauniuniga o le augatupulaga muamua (tupulaga) muamua na aliali mai i le 1956 (Carbutamide, Chlorpropamide). Na aoga, faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ae na tele aʻafiaga itu.

O nei fualaau o le lona lua ma le tolu o augatupulaga ua faʻaaogaina:

Contraindications: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻitaga, gaʻo ma le faʻasologa o le hepatic.

O aʻafiaga e aofia ai mea mamafa, faʻalavelave faʻafitauli i le gaosiga o latou lava inisalini, ma le faʻaititia o aʻafiaga o le faʻaaogaina o tagata matutua.

Faʻauʻau faʻamaʻi

O le gaioiga e faʻamoemoe i le taimi lava e tasi i le faʻaleleia o le gaosia o le insulin ma le faʻateleina o le gasegase o le masima.

O se tasi o kulupu sili ona mataalia o Glibomed: Metformin + Glibenclamide.

Faʻasologa o vailaau faʻasaina fou

Glucovans. O lona uiga ese ma le tulaga ese o lenei sauniuniga e aofia ai le fulu o le glibenclamide (2.5 mg), lea e tuufaatasia i le tasi papafa ma le metformin (500 mg).

Manilin ma Amaril, lea na talanoaina i luga, e aofia ai foi i le fou o fualaau faasaina.

Maʻisuka (Gliclazide + tagata faʻataʻitaʻi). Faʻatupulaia le puleaina o le hormone o le pancreas, faʻaleleia atili le gasegase o le tino.

I le tusiga o loʻo mulimuli mai o le ae iloa: O le a le mea e sili atu Maninil poo le maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Contraindications: ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, ogaoga o le ate ma fatugao, e oʻo atu i le 18 tausaga, maitaga. E faʻasaina le faʻaaogaina o le miconazole!

O aʻafiaga: o le hypoglycemia, fiaai, faʻaleagaina ma le vevesi tele, atuatuvale, le mautonu.

Faitau atili e uiga i fualaau o le maʻisuka fou iinei.

Totogifuapauina o le maʻisuka

Totogifuapauina e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga, lagolago le togafitiga, ae leai se auala e mafai ona avea ma togafitiga autu. Afai e te filifili e faʻaaogaina, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

Taʻiala o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. 0.5 kilokalama o le lemoni, 150 g o le pasili fou, 150 g o le keke.O nei mea uma e pasia e se mea e teu ai manu (tatou te le aveesea le peel mai le lemon - tatou te 'aveʻesea ponaivi), faʻafefiloi, faʻafeiloaʻi i totonu o se ipu fagu ma faʻauʻu mo le lua vaiaso i se nofoaga malulu ma malulu.
  2. Painakeke ma le meli (ia tofo). I totonu o se ipu vai inu, tuu i lalo le laau o le kapon mo le afa itula, faaopoopo le meli ma taofi mo se isi lua itula. Aveese le ese. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona e maua nisi togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 1 iinei.

Mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. 1 kilokalama o aʻa ma le 1 kg o leona. Fufulu meaʻai, paʻu le seleni, tuʻu le luni i totonu o le paʻu, na o le aveeseina o fatu. O nei mea uma e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai ma tuu i totonu o se pani. Aua neʻi galo e faʻafefiloi! Kuki i se vai vai taele mo le 2 itula. A maeʻa le faʻafefiloi o meaʻai ma meaʻai, faʻafefiloi, faʻafeiloaʻi i se fagu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa i lalo ole tapuni. Faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  2. 1 le ipu suamalie i le 5 lita o vai. Liligi fufulu i le vai ma kuka i luga o le vevela vevela (faʻafaigofie) mo le 10 minute. Faʻafiafia, vela ma teu i le pusaaisa. Ina ia inu i soo se taimi, e fautuaina e sui lauti ma kofe i lenei mea e afaina. A uma ona inu le susu, saunia se 20 aso malolo ona mafai lea ona e toe saunia lenei vai inu lelei.

I le vitio, e talanoa le endocrinologist e uiga i fualaau fou mo le maʻisuka, ma o le tagata tomai faapitoa i isi vailaau faafomai e maua ai fualaau mo fualaau faasaina e faia i le natura:

O le maʻi suka o le ituaiga muamua ma lona lua e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae o le taimi nei o loʻo i ai le tele o vailaʻau o le a fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o le tagata ma le soifua manuia. O isi auala i le ituaiga o totogifuapauina e tatau ona faʻaaogaina e na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu ma i feutagaiga ma le fomaʻi.

Le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka

O le maʻi suka (DM) o se faʻasologa masani ole togafitiga o le endocrine e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. O le maʻisuka e amata ona o se taunuuga o le le lava o le gaosiga o le hormone - inisalini, lea o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas. I le faagasologa o le maʻisuka ua maeʻa ona fausia i le tino o le tagata, o faʻafitauli uma lava o le tino, e aʻafia ai, e aʻafia ai taunuuga le lelei mo le tino atoa.

O togafitiga talafeagai mo le maʻisuka e faigata ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Afai o le tagata maʻi e faʻalagolago ile inisalini (o loʻo matou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1), ona manaʻomia lea ole inisalini i aso uma. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e le manaʻomia ni injections o le inisalini, ae o le fomaʻi e tuʻuina atu se faʻamatalaga mo fua o le suka.

O vailaʻau Antidiabetic ua faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a sili atu le maualuga o le inisalini i totonu o le toto i le masani. E tatau ona faʻatulaga e le endocrinologist individually mo tagata maʻi taitoatasi, ma e tatau ona faʻatautaia faatasi ma meaʻai.

Faʻatinoga o gaioiga

O le falemaʻi falemaʻi e maua ai le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka. O fualaau taʻitasi nei e iai faʻamatalaga eseese o le pharmacokinetic, tuufaatasiga, e gaosia e gaosiga eseese, ae toetoe lava tutusa ia meatotino.

E taua le maitauina e le mafai e vailaʻau faufautua ona faʻamaloloina atoatoa le maʻisuka, o lo latou mauaina e maua ai se faʻaititia o le toto suka. La latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaleleia le lelei, faʻatupulaia le lelei.

Sulfonylurea tapenapenaga

O le mea sili ona taatele i tagata mamaʻi ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka ma e tusa ma le 90% o fualaau uma e maua ai le suka.

  1. Glyclazide - ei ai le hypoglycemic, antioxidant ma le hemovacotia. E i ai se aafiaga lelei i le toto totoga i capillaries; e faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Glibenclamide - fesoasoani e maua mai le aofaiga tonu o le inisalini. Pe a faʻatusatusa i isi fualaau mai lenei kulupu, glibenclamide e vave ona tuʻuina i totonu o le toto, o loʻo i ai se gaioiga maualuga atu.
  3. Glimeprimide o se vailaau faʻatolu mo le faʻamausali o le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka, lea e televave lona aʻafiaga, e le faʻaitiitia ai le tele o le inisalini i totonu o le toto ao faʻaauau le aʻoga faaletino, ma e faʻaaoga i le aso. O tagata e le o taʻuina atu le le atoatoa o le tino e mafai ona ave lenei vailaʻau.
  4. Maninil o se vailaʻau mamana malosi mo le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto. O le vailaau faʻasaina e maua i le pepa o le 1.75 mg ma le 3.5 mita. O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le gaioiga o le pancreas, faateleina le faʻamalolo o le inisalini.

O loʻo iai isi vailaʻau faʻasaina mai le sulfonylurea vaega, o mea ia e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto, ae i soo se tulaga, o le faʻaaogaina e tatau ona faia pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi. O vailaau mai lenei vaega e le o faʻamaonia mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi mo fafine maʻitaga. E tusa ai ma fuainumera, toetoe o le tasi vae tolu o tagata gasegase o loʻo faia sauniuniga o sulfonylurea e tatau ona tuʻufaʻatasia i latou i isi vailaʻau poʻo le fesuiaiga i togafitiga ma inisalini injections.

Antiobetic fualaau faasaina e puipuia ai le tuʻuina atu o le kulukose mai i luga o le ate. O lenei kulupu o fualaau faʻasaina e faʻasaina mo tagata gasegase o loʻo i ai se talaʻaga o le le atoatoa. Biguanides e aofia ai vailaʻau:

Alpha Glycosidase Inhibitors

O le tagofia o fualaau mai lenei vaega e mafai ai ona e poloka ni elemene lea e faʻagesegese ai le faʻapalaina o gaʻo i totonu o le vailaau oona:

O le aveina o pills mai lenei kulupu e mafai ona mafua ai faʻafitauli mamaʻi ma maʻi lese. Fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga II e faʻatasi ma meaʻai ma isi fualaau faʻasaina.

Thiazolidinediones

Glitazones e faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin i totonu o masini e pei o muso ma gaʻo. Latou te faʻaaogaina le faʻaleleia o le inisalini. Faasao le galuega a lela ate.

Rosiglitazone - faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, faʻamaonia le faiga o gataifale. O le tagofia o lenei vailaʻau e manaʻomia ai le mataʻituina o le ate. O nisi fomaʻi ua fautua mai o le faʻaaoga umi o le glitazones e faʻapupulaina ai le mafai ona fausia ma le alualu i luma o maʻi fatu.

O fualaau uma o le hypoglycemic ua solia i le maitaga ma le lactation. Ua faatonuina i latou e se fomaʻi i tulaga taʻitasi. I le faagasologa o le faʻatagaina, e faʻasaina le fetuutuunai o le fualaau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga ma le atinaʻeina o aʻafiaga.

Pe a filifilia se togafitiga o le hypoglycemic, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le tulaga o le maʻi, ma ia gauai faapitoa atu i uiga o le tino maʻi.

Isi fualaau

Talu ai nei, o se tupulaga fou o fualaau oona ua faʻaalia i luga o le maketi o falemaʻi, lea e tutusa ma mea na gaosia e le tootoo laiti. O latou tui e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le kulukose e ala i le faia o le inisalini. O nei fualaau faasaina e aofia ai Januvia, Galvus. E faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻamaʻi faufautua.

O se taunuuga lelei e mafai ona maua mai le faleopathy, lea e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O faleopathic vailaʻau e leai se aʻafiaga i le tino; o la latou faʻaaoga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau.

Glucostab o se fualaau fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua i foliga o mataʻu mo le faʻafofoga tautala. O lona faʻaleleia e faʻaleleia ai le gaioiga o vaʻa, faʻaleleia le tafe toto. O le aoga o le vailaʻau o lona natura masani ma le mafai ona faia faʻatasi ma isi fualaau o le lua poʻo le tolu augatupulaga.

Fautuaga lautele

O fualaau suamalie o le suimui o le lona lua ma le tolu o tupulaga ua faia i luga o le faavae o le sulfonylurea. E le mafai ona faʻaaogaina e avea ma togafitiga autu, ae naʻo le faʻamaopoopoina le togafitiga lautele mo le maʻisuka ituaiga 2. O le aʻafiaga o ia vailaʻau o le a le maitauina pe afai e le o manaʻo le tagata e mulimuli i se meaʻai poʻo se faamalositino. E taua le manatuaina o faʻamaoniga o le maʻisuka o ituaiga uma e lua e mafai ona faʻamavaeina naʻo se auala faʻatasi, ae na o le taimi lava e mafai ai ona maua ni suiga lelei.

E le o faʻamaonia mai vailaʻau faʻamaʻi faʻamaonia mo tagata e faʻatupu ile inisalini poʻo i latou e maua i le maʻisuka. E faʻasaina foi i latou i tamaiti ma fafine maʻitaga. O le fualaau, faapea foi ma le filifiliga a se vaega o se hypoglycemic, o loo tumau pea i le fomaʻi. O le maʻi suka e le tatau ona iloa e se tagata o se faasalaga. Faʻaaloalo i fautuaga uma a se fomaʻi, tagofia o vailaau talafeagai, mataʻituina o le kulukose, mulimuli i se taumafataga o le a fesoasoani e puipuia le suka i lalo o le pule ma puipuia lona alualu i luma.

Pioglitazone: o analogues o fualaau faasaina, faatonuga ma metotia mo le maʻisuka

O le maʻi suka ua taʻua o le "mala" o le XXI senituri. O le mea lea, o le tagofia o vailaʻau o se tasi lea o vaega taua i le togafitia o le maʻi. O sauniuniga a le Pioglitazone faatonuga o loʻo i ai se faʻamatalaga auiliili o le latou faʻaaogaina.

O fualaau autu mo le maʻisuka o loʻo i ai lenei vailaʻau o Aktos, Pioglar, Diab-norm, Diaglitazone. O Pioglitazone lava ia o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e le aoga.

E masani lava e le faʻamaʻapeina i le vai, ae e matua faʻavaivai i le dimethylformamide. E pei o le ethanol e leai se manava, acetone ma acetonitrile, o le vailaʻau o loʻo i totonu ia te i latou e faigofie ona solu.

O Pioglitazone o se vaega o le vasega o thiazolidinediones (glitazones), o lona faʻaoga ua faʻaalia e faʻaitiitia ai le suka toto. Talu ai o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafua ona o le solia o le lagona o le tino o le tino i le inisalini, o le glitazones e gaoioi ai le tagata o loʻo maua i totonu o latou tino. O le iʻuga, e amata ona tali atu fuluʻi lautele i le inisalini o le homone.

E tele gasegase e fesiligia pe mafai ona ave se vailaʻau o loʻo i ai pioglitazone i le ituaiga muamua o faʻamaʻi. Glitazones o fualaau faasaina mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E faʻaaogaina e fai ma vailaʻau autu, ma faaopoopo i le metformin, sulfonamide poʻo le inisalini. E amata ona ave e le tagata maʻi fualaau faasaina pe a fai o faamalositino ma meaʻai lelei e le maua ai le mea e manaʻomia - o le toto sugar.

Glitazones, pe a faatusatusa i isi vailaau o le suka, e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini. Latou te faaitiitia le aofaʻi o gaʻo elemene i le toto o le tagata ma toe tufatufa atu mea e afaina ai mai le veveso i totonu ole vaega ole gaʻo. E le gata i lea, o mea mamafa e maualalo ifo i lalo.

Faʻaiʻuga

O le tofiaina o Pioglitazone ile faiga ole falemaʻi e faʻatapulaaina e aʻafiaga le manaomia o le vailaʻau, o le tele o ia mea e faʻateleina ile faʻaaoga umi:

  1. I le ono masina muamua, i le 5% o le maʻisuka, o togafitiga ma Pioglitazone faatasi ai ma le sulfonylurea poo le inisalini faatasi ai ma le faateleina o le mamafa e oo atu i le 3.7 kilokalama, ona tumau ai lea o lenei faiga. Afai e ave i le metformin, e le faateleina le mamafa o le tino. I le maʻisuka, o lenei mea e le manaʻomia, e taua tele, talu ai o le toʻatele o tagata gasegase e matua leaga lava. I le puipuia o le fualaau faasaina, e tatau ona faapea mai o le maualuga e mafua ona o le gaʻo o le gaʻo, ma le tele o le gaʻo o le visceral sili ona lamatia, i le isi itu, ua faʻaititia. O lona uiga, e ui lava i le mamafa o le tupe maua, e le o saofaga Pioglitazone i le atinaʻeina o faʻafitauli faigata o le maʻisuka.
  2. O nisi tagata gasegase e matauina le tumau o le tino i le tino. Faatonuga mo le faʻaaogaina faʻaalia o le taimi o le suʻesuʻeina o le edema ma le monotherapy ma le Pioglitazone o le 5%, faatasi ai ma le insulin - 15%. O le faatumauina o le suavai e maua mai i le faateleina o le toto ma le suavai extracellular. O le itu lea e aʻafia ai mataupu o le toilalo o le fatu ma Pioglitazone.
  3. Togafitiga e mafai ona o faatasi ma sina paʻu maualalo i le hemoglobin ma le hematocrit. O le mafuaʻaga e faʻapena foi ona taofia, e leai ni aʻafiaga i faʻavaeina o le toto na maua i vailaau.
  4. O le faʻaaogaina umi o le rosiglitazone, o se faʻasologa o le Pioglitazone, o se faʻaitiitia o le ponaivi o le ponaivi ma le faateleina o aʻafiaga o gau. Mo Pioglitazone, e leai se faʻamatalaga faapena.
  5. I le 0.25% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faateleina o le faateleina o le maualuga o le ALT na maua. I faʻamaʻi tulaga, na maua ai le hepatitis.

Fomu ma foliga o le Pioglitazone

O le vaega autu o le vailaʻau o le pioglitazone hydrochloride. I le tasi laulau, o lona aofaiga e faalagolago i le fua - 15 po o le 30 mg. O le kulupu malosi i le faʻasologa e faaopoopoina i le lactose monohydrate, hydroxypropyl cellulose, calcium carboxymethyl cellulose, magnesium stearate.

Uluaʻi pepa paʻepaʻe e mafai ona iloa e ala i le valiina o foliga ma le valiina o le "15" poʻo le "30".

I totonu o le tasi ipu meaai 10, i totonu o se pusa - 3-10 ituaiga papatusi. O le ola ola o le fualaau faasaina ua 2 tausaga. Mo le pioglitazone, o le tau e le gata ina faalagolago i le fua o le fualaau faasaina, ae faapea foi i luga o le gaosiga tele: 30 fualaau o le Indian Pioglar 30 mg e mafai ona faatauina mai i le 1083 rubles, 28 papa o Irish Galue 30 mg ia - mo 3000 rubles.

Faʻataʻitaʻiga uiga

O le Pioglitazone o se vailaau oona o le hypoglycemic o le thiazolidinedione vasega. O le gaioiga o le vailaʻau e fesootaʻi ma le i ai o le inisalini: faʻaititia le pito i luga o le faʻalogo o le ate ma fusi i le hormone, e faʻaleleia ai le tau o le kulukose ma faʻaitiitia ai lona gaosiga i le ate. Pe a faatusatusa i vailaʻau o le sulfonylurea, o le palotalotazone e le faaosofia ai suauu e gafa ma le gaosiga o le inisalini ma e le faʻavavevaveina ai le matutua ma le gasegase.

Pe a ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai, o le fualaau oona e matua gauai, oʻo atu i tulaga faatapulaaina ile toto pe a uma le 2 itula ile 80% ole bioavailability. O le faateleina o le maualuga o le fualaau o le vailaʻau i totonu o le toto na faamaumauina mo doses mai le 2 i le 60 mg. E maua se fua faʻasoa pe a uma ona ave pepa maʻa ile aso muamua 4-7 aso.

Faʻaaogā faʻaaogā e le faʻaosofia ai le faʻaleleia o fualaau faasaina. O le fua faatatau o le faʻamalosi e le faalagolago i le taimi na maua ai meaʻai.

O le Pioglitazone ua faʻaumatia ma le feces (55%) ma le urine (45%). O le vailaʻau, lea e faʻaaogaina i se foliga e le suia, e iai le afa-ola o le 5-6 itula, mo ona metabolites - 16-23 itula.

O le tausaga o le maʻisuka e le aafia ai le pharmacokinetics o le fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma le tele o mea faʻaletonu, o le a maualalo le mea e aofia ai le glitazone ma ona metabolite, ae o le kilia o le a foliga tutusa, o lea o le faʻaogaina o fualaau faasaina e tausia.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, o le maualuga o le fualaau oona i totonu o le toto e tumau, faatasi ai ma le faateleina o le tufatufaina atu o le eletise, o le a faʻaitiitia le kilia, ma o le a faʻaititia le vaega ole fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Pioglitazone e faʻaaogaina e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy ma i togafitiga faʻapitoa, pe afai o le faʻaleleia o le olaga (mea laiti-carb diets, lava gaioiga faaletino, ma le mataʻituina o lagona) e leʻo totogiina atoa le glycemia.

I togafitiga faʻapitoa, e lua fuafuaga ma metformin e faʻaaogaina (aemaise lava mo le manua), pe afai o le monotherapy ma le metformin i vailaau togafitiga e le maua ai le pule 100% glycemic. I le tulaga o teteʻega mo le metformin, o le paglitazone e faʻapipiʻiina ma vailaau sulfonylurea, pe afai o le faʻaaogaina o le siaki i le monotherapy e le maua ai le mea e manaʻo ai.

O le tuufaatasiga o le paioniazone ma le tolu mafutaga faatasi ai ma metformin ma le sulfonylurea o le a mafai, aemaise lava mo tagata gasegase, pe afai o le fuafuaga muamua e le maua ai se talaaga masani o le glycemic.

O pusa e talafeagai foi mo le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-toto, pe afai o le inisalini o inisua e leʻo lelei le pulea o le maʻisuka, ma ua faʻasalaina le metformin pe le faatagaina e le maʻi.

Fautuaga mo le faaaogaina o Pioglitazonum

Pioglitazone faatonuga mo le faʻaaogaina fautuaina ia maua e le maʻisuka le 1 p. / Aso.O le papaa ua foloina atoa i le vai, ua filifilia e le fomaʻi le fualaau e tusa ai ma togafitiga muamua, tausaga, tulaga o le faamai, faamalolo o le tino, toega o le tino.

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa ma le inisalini, o le fua o le mea mulimuli e faʻafetaui e tusa ai ma le glucometer ma meaʻai.

Mo le maʻisuka matutua, e leai se manaʻoga e sui le metotia, latou te amata i se mea maualalo, faʻaititia lemu, aemaise lava i fuafuaga tuʻufaʻatasia - o lenei faʻafaigofieina le faʻafetaui ma faʻaitiitia le gaoioiga o aʻafiaga.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le lelei (faʻamalologa o le creatinine sili atu i le 4 ml / min.), Ua faʻamatalaina Glitazone e pei ona masani ai, e le o faʻamaonia mo tagata maʻi o le tino, faʻapea foʻi ma le gase o le ate.

Fautuaga faaopoopo

O le aoga o le tulafono ua filifilia e iloiloina i le tai 3 masina e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o le hemoglobin glycated. Afai e leai se tali talafeagai, taofi le ave o vailaʻau. O le faʻaaoga umi o le pioglitazone e ono lamatia ai, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona mataʻituina le talaaga saogalemu o le vailaʻau.

O le fualaau faasaina e mafai ona taofiofi le vai i totonu o le tino ma faʻalavelave ai le tulaga i le faaletonu o le fatu. Afai o le maʻisuka ei ai tulaga lamatia i le tulaga o le matua, o le fatu fatu poʻo le maʻi fatu fatu, e tatau ona laʻititi le fualaau amata.

E mafai ona faia se faʻasalalauga ma ni uiga lelei. O lenei vaega o le maʻisuka e manaʻomia le mataituina e le aunoa o latou tulaga o le soifua maloloina (mamafa, fulafula, faailo o fatu fatu), aemaise lava i se nofoaga maualalo o le diastolic.

Aemaise lava le gauai pe a faatonuina se vailaau e tatau ona tuuina atu i le maʻisuka o se tagata matua (mai le 75 tausaga) le matua, talu ai e leai se poto masani i le faaaogaina o fualaau faasaina mo lenei vaega. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le pioglitazone ma le inisalini, o le faateleina o patho-fatu e mafai. I lenei tausaga, o le lamatiaga o le kanesa, o le a faateleina le malepelepe, o le mea lea, pe a faatonuina se vailaau, e tatau ona iloilo le aoga moni ma le ono afaina.

O faʻamalositino ile faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia ai le tele o le avanoa e atiaʻe ai le kanesa i le maeʻa ai o le paglitzone. E tusa lava pe laʻititi le lamatiaga (0.06% ile 0.02% i le kulupu e pulea), o mea uma e faʻafefe ai le kanesa (ulaula, gasegase leaga, pelvic irradiation, tausaga) e tatau ona iloiloina.

Aʻo le i filifilia le vailaau faʻasaina, e siakiina ia enzymes faʻasaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o le ALT i le 2.5 taimi ma le faaletonu o le ate, ua solia ai le fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma le malosi o faʻamaʻi o le ate, ua ave paglitazone ma le faʻaeteete.

Faʻailoga o le faʻaleagaina o le hepatic (faʻafitauli o le mafaufau, tiga faʻapitoa, anorexia, vaivai faifai pea), siaki le enzymes foes. O le sili atu ona masani i le 3 taimi, faapea foi ma foliga vaaia o le hepatitis, e tatau ona avea ma mafuaaga mo le ave i tua o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, o le toe tufatufa atu o le palapala gaʻo e tupu mai: faʻaitiitia le visceral, ma faʻaopoopoga faʻatele. Afai e fesoʻotaʻi le gasegase ma le edema, e taua tele le pulea o le fatu ma le kalori.

Ona o le faateleina o le toto, o le hemoglobin e mafai ona faaitiitia e tusa ma le 4%. O suiga faapena e matauina pe a ave nisi fualaau faasaina (mo metformin - 3-4%, sauniuniga sulfonylurea - 1-2%).

I le faalua ma le tolu feteenaiga ma le paionitazone, insulin ma le sulfonylurea, o le lamatiaga o le hypoglycemia ua faateleina. Faʻamālōlōina le togafitiga, e tatau ona taua le taimi e tatau ona faia ai le tui.

O thiazolidinediones e mafai ona saofagā i le leai o se faʻaaliga ma le fula. Pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, e taua le mafaufau i le mea e mafai ona faia i le edema masani e faʻaaoga ai le pioglitazone. E i ai se faʻalavelave o fusi o ponaivi.

Ona o le le lava o le faʻamaoniga mo le lelei ma le saogalemu e uiga i le maitaga ma le lactation, e le o faʻamaoniaina tamaitai i polyglitazone i nei vaitau. O le fualaau faasaina ua solia i le tamaitiiti.

Pe a ave pe faʻaaogaina ni faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona mafaufauina le ono maua o aʻafiaga i le faʻaaogaina o le suauu.

Faʻafitauli ma le le manaʻomia

Faʻatasi ai ma le monotherapy ma faʻalavelave faʻalavelave, o mea e le manaʻomia e faʻamaonia:

  • Macular edema, faʻaletonu le mafaufau, hypoglycemia, tuinanau lē pulea,
  • Vaʻaia faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻaopoopo,
  • Vertigo
  • Taumafa mamafa ma maualuga ALT,
  • Glucosuria, proteinuria.

O suesuega sa suesueina ai le saogalemu o se fualaau o le 120 mg, lea na ave e le au volenitia aso e 4, ma le isi 7 aso i le 180 mg. E leʻi maua ni faʻamalologa.

E mafai ona iai faʻasolosolo faʻasalaga ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa ile inisalini ma le sulfonylurea. O togafitiga o se faailoga ma lagolagoina.

Pioglitazone - analogues

I le US maketi o vailaau faʻamaʻi, o le tasi o le tele i le lalolagi, paglitazone o loʻo i ai se vaega e tutusa ma metformin. I le tulaga o le faʻasaʻoina poʻo le le lelei o le faapalepale o le paionia, e mafai ona suia e Avandia poʻo Roglit - o analogues e faavae i le rosiglitazone - o fualaau faasaina o le vasega lava e tasi o thiazolidinediones, ae ui i lea, o le umi o le vaitau mo lenei vaega ua le fiafia.

Faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini ma biguanides. I lenei tulaga, o le pyoglizatone e mafai ona suia e Glucophage, Siofor, Bagomet, NovoFormin ma isi vailaʻau metformin.

Mai le tala o le paketi o fualaau oona, o faʻamatalaga Rusia e lauiloa: Diab-norm, Diaglitazone, Astrozone. Ona o se lisi mausali o faʻasalaga, o le fuainumera e faʻatupulaia i le togafitiga faʻapitoa, e tatau i se tasi ona faʻaeteete i le filifilia o analogues.

Consumer Assessment

E uiga i le pioglitazone, o faʻamatalaga o le maʻisuka e fefiloi. O i latou na ave le uluai fualaau faasaina ua maitauina le aoga tele ma le itiiti ifo o aafiaga i itu.

O le faaiuga e le manino: o vailaau e faʻaitiitia ai le maualuga o le glycemia, hemoglobin glycated ma e oʻo lava i le manaomia mo le inisalini (aemaise lava ma togafitiga faʻapitoa). Ae e le fetaui mo tagata uma, o lea e le tatau ai ona e faʻataʻitaʻi i le soifua maloloina, mauaina o fualaau faasaina ile fautuaga a uo. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona filifili i le aoga o ia togafitiga ma le algorithm mo le mauaina o le pioglitazone.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻaaogaina o thiazolidinediones i le falemaʻi mai le vitio:

Soifua Maloloina

O le faʻaaogaina o Pioglitazone e manaʻomia ai le mataituina atili o le soifua maloloina ole tulaga o le maʻisuka:

FaʻasalagaFaʻamaumauga o Faʻamaumauga
FuʻaI le foliga mai o le edema e mafai ona vaaia, o le mamafa o le mamafa o le mamafa, ua soloia le vailaʻau ma ua faatonuina le togafitiga.
Galuega le lelei o le fatuManaomia le vave aveeseina o Pioglitazone. E faʻaititia le faʻafitauli pe a faʻaaogaina i le inisalini ma NSAID. E fautuaina le maʻisuka e faia masani le ECG.
Vaʻavaʻava, taʻamilosaga faʻavasega.O vailaʻau e faʻaosofia ai le vavalalata. Ina ia puipuia le maitaga pe a ave, e manaʻomia le faʻaaogaina o tui.
Faʻaauau ALTE manaʻomia se suʻega e iloa ai mafuaʻaga o le solia. I le tausaga muamua o togafitiga, o suʻega e faia ile 2 masina.
Fungal maʻiO le Ketoconazole e tatau ona o gatasi ma le faʻaleleia lelei o le pule.

Faʻamatalaga, tulaga lelei ma le le lelei


O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata gasegase na faʻaaogaina Aktos, Pioglar ma isi vailaʻau e sili ona lelei. Faatasi ai ma tulaga lelei, e mafai ona faʻamaonia le aoga o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini i totonu o vailaau uma o le suka e maualalo ai le suka lea e ave faʻatalanoa.

Ae iai nisi mea le lelei o le glitazones, lea e faʻaalia i mea nei: e itiiti ifo i fualaau oona e aofia ai metformin ma sulfonylurea, e faʻaititia le hemoglobin i le 0.5-1.5%, pe a faʻaaogaina, o le mamafa o le mamafa o le 1-3 kilokalama e matauina ona o le faʻaopoopoina o gaʻo ma le faatumauina o le tino i le tino.

O le mea lea, ao le i aveina le glitazones, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma faitau i iloiloga o tagata gasegase ua uma ona latou faʻaumatia.

O le tagata gasegase e ave le vailaau o le Pioglitazone, o le tau e faalagolago i le fualaau faasaina, e tatau ona filifili po o fea fofo e faʻaaogaina. O le tau masani o pioglar (30 vaega o le 30 mg i le tasi) o le 1083 rubles, Actos (28 fasi fualaau 30 mg taʻitasi) e 3000 rubles. I le faʻamuamua, e mafai e se tagata ogatotonu ona mafai ona faʻatau e faʻatau nei fualaau. O lo latou tau maualuga e mafua mai i le mea moni e faapea o nei mea ua faaulufaleina mai fualaau faasaina, ua gaosia Pioglar i Initia, Actos - i Aialani.

Ole taugata o fualaau faasaina ua fausia i Rusia. E aofia ai:

Pe a faʻaaogaina, o le a tuʻuina atu se faʻaoga o le hypoglycemic. Diaglitazone, e tusa ma le 295 ru, e mafai ona avea ma se suiga sili atu i fualaau taugata. O le Astrozone ma le Diab-norm e toetoe lava tutusa tutusa ma le faʻasaʻoina ma aʻafiaga.

O Diagnitazone e mafai ona faʻaitiitia le aoga o le faʻaaogaina o faʻamatalaga tuugutu, lea e tatau ona amanaia.

Pioglitazone analogues


Ona o le le mautonu o tagata taitoatasi ma aʻafiaga, o le faʻaaogaina o Pioglitazone e mafai ona faasaina. O le mea lea, ua faatonuina e le fomai isi vailaʻau o loo i ai rosiglitazone.

O lenei vailaau o loʻo aofia ai foi i le vaega o thiazolidinediones (glitazones). A faʻaaogaina, o le a faʻaaogaina le aafiaga e tasi mai le paglitazone, o lona uiga, o le faʻaosofiaina o le siama ma le suʻega o le tino e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini.

O fualaau autu o loʻo iai rosiglitazone o:

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faitau ia faatonuga mo le faʻaaoga.

Ole tele o sauniuniga e faʻaititia ai le inisalini. Metformin, o se vaega o le oloa, faʻaititia le gaosia o le kulukose i le ate. Faʻaaoga nei fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete, talu ai ona o aʻafiaga maualuga e aʻafia ai le gaioiga o le loto i luga o tagata matutua, o le a le mafai ona faʻamalosia ai le gaioiga o gaʻo ma le atinaʻe ona o le lactic acidosis. O sauniuniga ma le metformin vailaʻau e aofia ai Bagomet, Glucofage, Metformin-BMS, NovoFormin, Siofor ma isi.

E maualalo ai foi le toto suka o Acarbose. O le faiga o ana gaioiga e faʻaaogaina i le taofiofia o enzymes e fesoasoani e faʻapipiʻi ai gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai. E mafai ona maua le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau ma insulin. Ina ia puipuia le tupu mai o aʻafiaga i itu e fesootaʻi ma le galala, e sili atu le amata ona ave faʻataʻitaʻi.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona ei ai le pioglitazone poo ona analogues, pe Diaglitazone poʻo Metformin, e mafai ona faʻaaogaina. Talu ai ona o nei fualaau oona e aofia ai le tele o faʻasalaga ma aʻafiaga, o loʻo fautuaina malosi e faʻaaoga pe a maeʻa ona faʻatalanoaina sauniuniga ole maʻisuka. ma le fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o loʻo aotele ai le talanoaga e uiga i

Faʻafefea ona suia Pioglitazone

O mea o loʻo i le vaega o thiazolidinediones, faʻaopoopo i Pioglitazone, na o rosiglitazone ua resitaraina i Rusia. O se vaega o sauniuniga a Roglit, Avandia, Avandamet, Avandaglim. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o togafitiga uumi ma le rosiglitazone e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu, maliu mai le faʻaleagaina o le myocardial, o le mea lea, e naʻo le leai o se isi mea e faʻamaonia.

E faaopoopo atu i le Pioglitazone, o fualaau metformin e faʻaitiitia ai le faʻasaina o le insulin. Mo le faʻaleleia o le toleniga o lenei vailaʻau, ua uma ona fausia ni mea e faʻaaogaina - Glucofage Long ma analogues.

O le rosiglitazone ma le metformin e tele na faʻailogaina, o lea e naʻo lau fomaʻi e mafai ona faatonuina.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

Endocrinologists e le masani ona fautuaina le pioglitazone. O le mafuaʻaga o lo latou le fiafia i lenei vailaʻau, latou te taʻua le manaʻomia mo le faʻaopoopoina o le puleaina o le hemoglobin ma le ate, o se tulaga maualuga o le faatonuina o fualaau mo le angiopathy ma tagata matutua, lea e aofia ai le toatele o tagata mamaʻi. O le tele lava o taimi, o fomaʻi e manatu i le Pioglitazone e fai ma sui i le metformin pe a le mafai ona faʻaaoga, ae le o se suʻe tuto tuto.

I le maʻisuka, e le o lauiloa foi Pioglitazone. O se faʻalavelave ogaoga i lona faʻaaogaina o le tau maualuga o le fualaau faasaina, le le mafai ona mauaina mo le saolotoga. E le mafai ona maua togafitiga i falemaʻi uma, lea e le faʻaopopoina i lona lauiloa. O aʻafiaga o fualaau faasaina, aemaise lava le mamafa, ma o taimi e foliga mai ai faʻamatalaga e uiga i le lamatiaga o le fatu fatu i le taimi e ave ai le glitazones o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O fua muamua na faʻataʻitaʻiina e tagata gasegase e sili ona aoga ma saogalemu. Latou te talitonuina le tele o ituaiga, e sili ai le togafitiga i auala masani: metformin ma sulfonylureas.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga