O fualaau faisua e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aofaʻi o meaʻai i le taumafa o tagata gasegase e oʻo atu i le 60% o le aofaʻi o meaʻai. Ua vaevaeina faʻamaʻalosi i:

  • Faʻamataʻu faigofie: o nei mea e aofia ai le falaoamata muamua, suka, meaʻai ei ai le suka ma le suka. Ole aʻafiaga le lelei o meaʻai gaʻo i luga o le maʻisuka ona o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o carbohydrate e oʻo atu ai i se saoasaoa vave ma taua i le kulūkose. Mo le maʻisuka, e mafai ona avea lenei mea ma mea matautia, o lea e taua ai le faʻagataina o lenei ituaiga o gaʻololo,
  • Faʻagasolo malie: O nei mea e aofia ai fualaau faisua ma fualaau faisua e mauʻoa i le fiber. E eseese i latou pe a uma ona latou faʻaoga, o le kulūkose e maualuga lemu, e maua ai le tino ma le malosi.
Faʻafuaseʻi suiga i le aofaʻi o kulukose e sili ona lamatia mo le maʻisuka, o le mea e sili ona lelei le gaʻo gaʻo mo i latou uma e iai le maualuga o le suka e sili atu nai lo le masani.

Pe a sauniuni le lisi, e taua le mafaufau e le gata i le fua faatatau o gaʻo, proteins ma gaʻo, ae faʻapea foʻi ma le faʻalauiloa o le mamafa o le oloa.

O le faʻamatalaga mataʻitusi o se oloa gaosi, lea e atagia ai le maualuga o le kulukose, ua sili atu ona lauiloa. O le maualuga e manatu o se faasinoupu e sili atu i le numera o le 70%. Ae peitai, mo le sauniuniga tatau o le lisi autu, e taua tele le avega glycemic, talu ai o soʻo se oloa o loʻo i ai le eseesega o fuatini, gaʻo, carbohydrates, ma le glycemic avega e maualalo ifo i le glycemic index. O le faʻasologa o le mamafa o le faʻatulagaga e faʻatulagaina e ala i le faʻalauteleina o le aofaʻi o carbohydrates e le glycemic index.

Meaʻai e teu e le fautuaina mo le maʻisuka

O fualaau faasaina, o fualaau aina mo le maʻisuka e le oi ai. O le tulaga autu mo le 'aina o meaola eseese o meaʻai o se faʻamalamalamaga manino lea o lona faʻasologa faʻamaonia. O lona uiga o se oloa i luga o le lisi e faʻasapulaʻaina lisi e mafai ona i ai i le taumafataga, ae seasea lava i ni mea laiti. O le mea lea, e fautuaina malosi e endocrinologists le faʻaogaina o fua o le kuka ina ia mafai ai ona fuafua lelei le mamafa o le oloa faʻaaogaina ma lana masini glycemous mo taumafataga taʻitasi.

E tatau ona mataituina le faʻaeteete pe a faʻaaoga fualaau e pei o le:

  • Potato: ona o le maualuga o le maso, o ipu pateta e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele. Lafoaʻi paluga pateta ma taoina pateta i totonu o se pulu. O nei metotia e lua o le faleoloa sili lea i le oloa. Ina ia faʻaitiitia lona tele, e mafai ona e tuʻuina atu pateta uamea mo le tele o itula i le vai malulu, lea e tatau ona faʻauʻu,
  • Kāreti: O lenei fualaau ola maloloina e tele le suka o le natura, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i ni mea laiti i foliga masani. E le fautuaina le vavae ese o kāloti mai le taumafataga o le maʻisuka, talu ai o kāloti o se punavai lelei o le vaitamini A, lea ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le ate,
  • Lelei: o se taʻitaʻi i le maso ma le suka i totonu o fualaau faisua. O lona faʻaaogaina e sili atu le faʻaesea mai le taumafataga, minerale ma vitamini o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona toe faʻatumu mai isi oloa,
  • Faʻi O fualaau aina mai fafo, lea e le fautuaina mo le maʻisuka, e sili ona taua le aloese mai faʻi vagogo, talu ai ona o le mamafa maualalo, sisi ma le suka o loʻo i ai i totonu o se mea masini fua i se tau faʻalauteleina.
  • Faʻi vine: I le faaopoopoina i le maualuga o le kalori, o lenei meaʻai, e masani ona faʻaaogaina i le fale gaosi oloa, e aofia ai le 59 kalama o le suka i le 100 kalama o le oloa.
  • Vine: e ui lava i le aoga o lenei fale, e tatau ona faʻatapulaʻa lona faʻaaogaina ona o lona maualuga o le kalori ma le maualuga o le suka, ae o le aoga aoga i vine e itiiti lava.

O le tele o fualaau 'aina ma fualaʻau' aina e mafai ona faʻaleleia pe afai e te inuina le inisalini poʻo fualaau faʻasaina lea e faʻatonutonu ai le gaosiga o le insulin O le filifiliga e ave le vailaau ma fetuunai le meaai e na o le fomai e faia!

O aoga o fualaau faisua

Fualaau faisua e lelei mo le maʻisuka.

  • O loʻo aofia ai le tele o fiva, ona o le tele o le tele o taimi e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal. O se taunuuga, o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino e faʻapitoa. O meaʻai e le faʻavaivai, ma o faʻagasologa o lona faʻataunuʻu e aunoa ma se faʻalavelave.
  • Faʻateleina le metabolism o le carbohydrate ma faʻaleleia le suka toto.
  • Latou te faʻalogoina le tino ma faʻafefiloi i vitamini, minerale ma mea amino, ma faʻaitiitia ai toxins oxidized i le toto.
  • Latou te faʻateʻaina faiga faʻalavelave, faʻamaʻi ma taunuuga o le lipid metabolism. O le tuufaatasiga o taumafa faʻatoʻaga ma isi mea e maua ai le saofaga i le sili atu ona lelei o le mea mulimuli.

O fuālaʻau fou e maua ai le tele o meaola. Latou te fesoasoani e faʻagesegese le soifua matua o le tino, faʻaleleia le tafe toto ma maua se aafiaga lelei i luga o le tino. O le faʻaaogaina o fualaau faisua e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli mai le maʻisuka, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa ma maua ai se aoga aoga i le tulaga o le lauulu ma le paʻu.

Filifiliga filifilia

I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e taua le mafai ona filifili fualaʻau faatagaina. Muamua, e tatau ona e gauai i ai glycemic index. O mea taumafa i le maualuga o le GI o le a faʻaosofia ai le tafe vave o le kulukose i totonu o le toto ma le taua o le gaosiga o le inisalini. Ina ia aloese mai le alu i le suka, e tatau ona e iloa po o fea fualaau faisua e mafai ona aofia i totonu o le meaai ma e le mafai. Mo lenei mea, ua fausia ai ni laulau faapitoa e faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga talafeagai.

O fualaau maualuga GI e aofia ai rutabaga, elekini, beets, ma sana. Ae peitai, e le o lona uiga o le maʻisuka o le a vavaeeseina atoa i latou mai la latou lisi. O nei fua e tatau ona faʻapipiʻiina ma isi aganuu ma se faʻamaufaʻailoga maualalo, palatini ma gaʻo maloloina. E mafai ona aofia i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i se tulaga talafeagai, e le silia le 80 g i le aso. O le lisi aupito sili ona lelei o le a pei o lenei: 80 g o salakeke o le paluga ua faʻaaogaina i le fuālaʻau manogi, kukama poʻo isi fualaau faisua ma le GI maualalo ma se fasi fua o le susu po o le iʻa.

E tatau ona iai ni togafitiga faʻapitoa mo patatoes. O lona faʻasinomaga faʻavae e faalagolago i le auala o sauniuniga. I le mea e kuka ai, o le pateta GI e maualuga, i le mea e kuka ai. E le gata i lea, o fua o le pateta e mauʻoa i mea gaʻo ma o loʻo iai le tele o fiber. Latou te aʻafia ai le afaina o le toto toto. O le mea lea, e le fautuaina le pateta mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

O fualaau faisua e maualalo le faʻasologa o igoa e mafai ona 'aina e aunoa ma ni faʻagata faapitoa. O le lisi faatagaina e aofia ai:

  • Tomato
  • eggplant
  • zucchini
  • kapisi (paʻepaʻe, cauliflower, broccoli, ma isi),
  • ituaiga uma o salati
  • pepa
  • radis
  • leki (pi, pi, lentils, soya).

E i ai nisi tapulaa i pi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona aofia ai pini i le taumafataga: o la latou GI e tusa ma le 80. O isi laumei, e ui lava i le maualalo o faʻamaufaʻailogaina, e mauʻoa i gaʻo, o lea e tatau ai ona fai i totonu ole laʻititi i le lisi.

Pe a faʻaaoga fualaau faisua, e taua le mafaufau e mafai ona latou maua se aafiaga le tuusao i le soifua manuia o se tagata maʻi i le maʻisuka, ma faʻaosoina ai ni mea faʻapitoa o meaola i totonu o le vaega o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamato e mafai ona faʻaumatia mea aoga amino taua mo le gaogao. O le pepa e faʻamaonia le cholesterol, ma le kāpeti paepae e maua ai le toto suka.

Metotia faila

I le maʻisuka ituaiga 1, e le gata ina e manaʻomia le filifilia o fualaau faisua talafeagai, ae ia gauai foi i le auala o la latou sauniuniga. Taumamafa pei o fualaʻau mata e pei ona mafai ai, ona e masani ona malepe i lalo o meaʻai gaʻo i le taimi o le vevela. O se taunuuga, o le faasinomaga o le faasinomaga o oloa e faateleina tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o kālati mataiti e 30, ma e kuka - 85. O le umi o oloa e togafitia i le vevela, o le sili atu lea o le faasinomaga glycemic i le gaioiga.

Mo le maʻisuka o soo se ituaiga, ua tuʻuina le tapuni i luga o fualaau kuka, kuka ma fuālaʻau. Faatasi ai ma le faasaina o fualaau faisua, kāloti ma beets e mafai ona iloga. O nei oloa e mafua ai le osooso malosi i le suka toto, faateleina le cholesterol ma mafua ai faafitauli i le cardiovascular system.

Fualaau faisua o se vaega taua i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka. I le manatu i la latou faasinomaga o le faasinomaga ma le tuuina atu o mea e sili ona fiafia i ai e puipuia ai le vave o le inu o le kulukose, e mafai e le maʻisuka ona faigofie ona pulea le ala o le faamaʻi ma taofia ai le faateleina o le suka o le toto.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

O fua e le gata o vitamini ma isi mea aoga. O lenei ma se aofaiga taua o suga fualaau. Ma afai ei ai faʻamaʻi pipisi e aoga, o lona uiga o le maʻisuka o loʻo i ai tapulaa. O se vaega taua o le fualaau aina ei ai lona maualuga GI ma e aofia ai le maualuga o le sugars, o mea ia e gaosia ai le gaʻo. O le mea lea, e tatau ona e faʻalatalata i le filifilia o fualaau aina ma lapataiga.

Lisi uma oi latou e mafai ona avea ma maʻisuka e faigata. O le mea lea, matou te faʻamalamalamaina autu autu e tusa ai ma le GI ma le aofaʻi o gaʻo:

FuaGlycemic indexLe aofaiga o carbohydrates i le 100 kalama
Black currant157.3 g
Apricots2011 g
Fualaau suamalie2211 g
Plums2211 g
Cherry plum256.9 g
Cherries2511.3 g
Blueberries287.6 g
O apu3014 g
Oranges358.1 g
Grenades3519 g
Tangerines407.5 g

O fua o le laulau e faʻatulagaina e tusa ai ma faʻamaumauga faʻapitoa. Ae e tatau ona e mafaufau i mea o loʻo i totonu o gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o taloni o le a sili ona fiafia i apu, pe a faʻatusatusaina ni faailoga se lua.

Faʻamaumauga uma mo na o le faʻamatalaga. I le maʻisuka, o elemene taʻitasi o le taumafa e manaʻomia ona malilie faatasi ma le fomaʻi, talu ai naʻo ia na te silafia lelei uiga o le tagata maʻi ma le ala o togafitiga.

O a fua e faʻasaina mo le maʻisuka?

E leai se faʻasalaga tuusaʻo i luga o soʻo se fua mo le maʻisuka. O se fasi fasi keke o lau fua e sili ona e fiafia iai o le a le afaina pe afai e te faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i au meaʻai. Ae o loʻo i ai fua ia e le manaʻomia ai le tele o meaʻai gaʻo ma le glycemic Index sili atu i faʻasalalauga fautuaina ma le aofia ai i le taumafataga.
E pei o le faʻatagaina, e faigata ona aumai fua uma e le fautuaina i le maʻisuka. O le mea lea, o le a tatou tuʻuina atu tagata masani i lo tatou atunuu:

FuaGlycemic indexLe aofaiga o carbohydrates i le 100 kalama
Puni6023 g
Meloni608 g
Pineapples6613 g
Paloni728 g
Mango8015 g

O a latou maʻisuka e manaʻomia le vavae ese atoa mai a latou lisi ina ia le faʻaosofia ai le osooso i kulūkose. E oo lava i se vaega itiiti o soo se mea e manaʻomia ai ni taumafaiga tele e toe totogi. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei taumafaiga e tatau ona taulaʻi i sini taua.

Afai o nisi fualaau aina e le oi totonu o laulau, ona i ai lea o se tulafono faigofie mo se fua faatatau talafeagai o le GI: o le suamalie o le fua, o le maualuga o lona faasino igoa. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i fualaau aina suamalie, lea e faʻatagaina ma maua ai le maʻisuka.

E Mafai Ona Fua Mai fua Fua mo le Maʻisuka?

O le isi fesili ole maʻisuka o fesili ole: E mafai ona 'ai fualaau mamago. Ina ia taliina, o le a tatou taulimaina le manatu o fualaau mamago. O fualaau mamago o fua lava ia, e aunoa ma le vai. Le lava le vai o le mafuaaga lea mo le faateleina o le faʻaogaina o vaega uma i le mamafa o le iunite. E faʻaaoga foi lenei mea i gaʻo.

O le mamafa o apu fou pe a uma le faʻamagoina ua faʻaititia e lima taimi. O le aofaʻi o gaʻo i le selau kalama o le oloa o le a faʻaopoopopoina lima taimi. Ma o lenei ua avea ma se maualuga maualuga. O lenei fuafaatatau e talafeagai mo fualaau mamago uma. O le mea lea, o latou maʻisuka e tatau ona 'ai ma le faʻaeteete ma laiti.

E saogalemu le faʻaaogaina o fualaau mamago mo le maʻisuka mo le kuka. O lea e mafai ai ona e faʻaaoga uma meaʻai ma faaititia le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai.
Afai tatou te talanoa e uiga i fualaau mamago mai fualaau aina ma maualuga GI, ona faʻasaina loa lea. O se maualuga maualuga o suga e matautia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O a ituaiga fualaau faisua e mafai ona maua i le maʻisuka?

Toeitiiti o fualaau faisua uma mo le maʻisuka, aemaise le ituaiga lona lua, e aoga. E lua o latou uiga taua:

  • se tele o fiva, lea e fesoasoani e faʻamalosolo fesuiaiga i le kulūkose ma le aveesea o toxins,
  • igoa maualalo maualalo.

O le faʻamatalaga matala i fualaau faisua o se faailoilo faʻavae i le sauniuniga o le lisi o le maʻisuka. O fualaau maualuga o le GI, maualuga ma laʻititi e iloga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, tele fualaau 'aina e mafai. O nisi nei o faʻamaufaʻailoga:

Fualaau faisuaGlycemic indexLe aofaiga o carbohydrates i le 100 kalama
Eggplant106 g
Tomato103.7 g
Zucchini154.6 g
Kapisi156 g
Bow159 g
Pusi fatu307 g
Palufela305 g

Mai le laulau e manino lava o fualaau faisua mo le maʻisuka o le vaega sili lea o le taumafataga. Faatasi ai ma le maualalo o le GI, latou te iai foi ni nai gaʻo, o mea taua mo le fatuina o se lisi o meaʻai falaoa.

Ae o loʻo i ai tuusaunoaga.

O a fualaau faisua e le faatagaina mo le maʻisuka?

O fualaau maualuga GI e le manaʻomia mo le maʻisuka e itiiti lava:

Fualaau faisuaGlycemic indexLe aofaiga o carbohydrates i le 100 kalama
Suauu kuka6517 g
Fuga7022 g
Beetroot7010 g
Paʻu757 g
Umu pateta9517 g

Faʻataʻotoina fualaau aina maualuga GI ma le tele o sugars ma le masini. O nei vaega e lua e faateleina ai le toto suka ma faʻagesegese le metabolism.
Pe a filifilia fualaau faisua mo le taumafa ma le lapataiga, e tatau ona e faʻalatalata atu i la latou sauniuniga. E tatau ona e taumafai e aveese atoa le falai mai le lisi, ma e tatau ona faaitiitia mea e kuka. A maeʻa le togafitiga o vevela, e tele fualaau faisua e faʻaleleia le GI ona o le malepelepe o gaʻo vailaʻau faʻamalosi i mea faigofie. E i ai le faʻamaonia saʻo i le va o le umi o le togafitiga faʻamafanafana ma le tuputupu ae o le numera o le glycemic index.

E mafai ona saogalemu le maʻisuka ma tuʻuina fualaau aina ma fualaʻau?

O fualaʻau tuʻulaʻau mo le maʻisuka e faʻasaina. Latou te faaopoopo le suka, lea e faateleina ai le GI ma le aofaʻi o gaʻo. O sea oloa o le a afaina ai. O fualaʻau tuʻuina i le maʻisuka, aemaise lava i le ituaiga faʻamaʻi lona lua, e tatau ona lafoai.

Faatasi ai ma fualaau faisua, e ese le tulaga. I pipi i le taimi o le faʻasaoina, o faʻamaoniga e taua i le maualuga ole kulukose o le toto e le faateleina. O fualaau faisua e maualalo e maua ai le GI maualalo ma sina vaega tele o gaʻo, e mafai ona aofia i le taumafataga ma i le tulaga o le faʻasao.

Tapulaa i luga o fualaau faisua e masani ona faatatau tonu i le maualuga masima masima i pulu. O le masima e le afaina ai le ala o le maʻi. Ae o lona sili atu e mafai ona faʻaosofia ai le lamatiaga o le fatuina o pathologies cardiovascular, lea e sili ona lamatia i le maʻisuka.

O le mea lea, faatasi ai ma le faasaoina, e pei o isi oloa, o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻalelei. O le faʻailoga ma se ituaiga o siama e mafai ona faia ma le lelei ma eseese. Ae e le tatau ona tele naua.

Ma o le meaai o le a lelei uma ma maloloina. Ma o le faavae lenei o se tau manuia i le faʻamaʻi.

O le a se mea e mafai ona ou faʻaaoga?

E tele fualaau aina ma fualaau faisua mo le maʻisuka e faatagaina, ma o mea faʻasaʻo e laʻititi.

Iloilo pe talia le oloa mo le faʻaaogaina pe leai foi, e faʻaaoga ai se laulau faapitoa ma faʻamatalaga glycemic. Sugar i le maualuga o le 100% ua avea o se faasinomaga. E tusa ai ma le maualuga o le GI, o meaʻai uma e vaevaeina i ni vaega se tolu. O meaai maualalo GI e maualalo le 55%. O le averesi GI e mai le 55% i le 70%. Maualuga GI (sili atu i le 70%) le sili ona matautia mo se maʻisuka. O le faʻaaogaina o oloa ma lenei faailo e mafua ai le osooso malosi i le kulukose i totonu o le toto. O a fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona ou filifilia? I le maʻisuka, e fautuaina le faʻaaogaina o meaai ma le GI i lalo ifo o le 55%, ma o se averesi i tulaga e seasea tupu.

O le mea lea, e mafai ona e saogalemu ma le saogalemu le kapisi paepae, tamato, soʻo salakeke, zucini, olani, broccoli, aniani, radishes, pepa mumu, ma isi. O nei oloa e mafai ona ave o latou nofoaga saʻo i le laulau o le maʻisuka.

O le taimi muamua na talitonuina o vine ma fua mo le maʻisuka e tatau ona vavae ese mai le meaai.Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻaonaponei e faʻamaonia ai e mafai ona 'aina fua. O nei meaʻai manaia ma maloloina e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu o meaʻai uma. Filifiliina o fualaau aina ma fualaau i luga o le laulau, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i ituaiga lanu meamata, e sili ona le faaseeina. Mo se faataitaiga, pears ma apu. I ni fua laititi, e mafai ona e 'aina fua ile maʻisuka: currants, cranberries, lingonberries, cherries, strawberries. E le mafai ona faʻamaonia togalaau lanu mumu ma lanu samasama mo le maʻisuka. Ole gaioiga faapitoa i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i fualaau suamalie. O le mea lea, o le sua o le tipolo e mafai ona faʻaaogaina e fai ma laei mo salati ma le kukaina o iʻa. E lelei le 'ulu mo tagata mamai ma tagata e mataʻituina lo latou mamafa.

Ae peitai, aua le faalagolago atoa i le tofo o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inu e le o lona aoga. O le faailo sili ona taua mo le maʻisuka o le GI o le fua. Ma le isi, o loʻo i ai se "tulafono o le alofilima." E faasaina le 'aina o fualaau aina ma fua i se tasi o nofoa nai lo le mea e tasi i le lima e tasi. O le a leai se afaina mai se fasi fua suamalie, ae o le vevela i fualaau faisua ua faatagaina foi e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka.

O mea e tatau ona e musu

Pe a taumafa fualaau 'aina, e fautuaina e aloese mai meaʻai maualuga-carb, ma meaʻai faʻamalosi e le manaomia. E aofia ai peʻa lanumeamata, pateta, kāloti, pi ma pi.

Ae paga lea, o le maʻi suka, e le o fualaau faisua uma o le a aoga, e tatau ona e teena taumafa maualuga i mea inu gaʻo!

O fua faasaina mo le maʻisuka o taumafa GI maualuga. O le faʻaaogaina o ia fualaau aina e matua faasaina i le maʻisuka. O lenei:

  1. Puni O tagata e faigata ona mumusu i lenei fualaau aina e tatau ona talanoa ma a latou fomaʻi.
  2. Meloni, pineapple, vine ma persimole e aofia ai maualuga maualuga o suka.
  3. Sweet Cherry E mafai e le maʻisuka ona 'aina na o ituaiga o fualaau vao. O fua suamalie, e pei o le suamalie suamalie, e mafai ona avea ma se taufaamatau tuusaʻo i le ola maloloina o se maʻisuka.

E tatau i le maʻisuka ona manatua o le faʻasalalau faʻasalalau o se oloa o se tau fesuiaʻi. O le umi o le togafitiga vevela e tupu, o le maualuga o le taunuuga o le GI. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o kātiti mata e tusa ma le 30%, ma mo kāloti ua kuka e mafai ona faʻatuputeleina i le 85%.

O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i fualaʻau matala, e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka i le tele o faʻamaualuga.

Ae ui i lea, o fualaau faisua pei o pateta ma le isalaʻelu e toetoe lava a le mafai ona 'ai. E fautuaina e 'ai i se pepa tao. E matua faasaina le faga fualaau faisua, ma e le fautuaina e kuka i latou. E taua foi le lafoai o oloa gaosi ma suamalie. O le masima ma le vinika e mafai ona afaina ai le galuega o le cardiovascular system of diabetic.

Uluai vasega

O soupeti ua saunia i luga o fualaau faisua po o ni meaʻai laititi pe gaʻo. I uluai vasega, ua fautuaina e sui ia pateta ma le atisisisisi a Ierusalema. E sili atu le aua le faʻiina aniani ma kāloti pe tuʻu i totonu o le suāuʻu olive. Mo le faʻamauina, e mafai ona e faʻaaoga:

  • O yogurt e leai ni suamalie.
  • Oona kulimi ma le gaʻo oona e 10%.
  • Leanu / moli mayonnaise.

Meaʻai mo le maʻisuka e mafai ona taʻua o aoga ma mea taumafa. Mo le saunia o mea autu lapisi o lapiti, popo, ituaiga iʻa e maualalo maualalo, iʻa ma moa. Rice, buckwheat po o fualaau faisua e talafeagai mo le teuteuina. O fualaau faisua e gau pe tao taofi e fautuaina.

Faʻatasi foi ma le maʻisuka, mea inu suamalie ma fufulu fualaau aina e aunoa ma le suka e mafai ona faʻaumatia!

E faasaina le faʻaaogaina o falaoa, mayonnaise ma mea manogi i le sauniuniga o meaʻai.

E fautuaina ina ia 'ai fualaau faisua mo le maʻisuka, faʻaopopo i ai laʻau fou poʻo le kalaka.

E mafai ona e kukaina le kulimi e maualalo le gaʻo e ala i le faʻafefiloi o le suauu olive, sina sisi kulimi ma yogurt. Afai e te faaopoopoina le galati gaosi, otaota, kāloti kuka i na ituaiga paluga, ona sili atu ai lea o le tele o le masini. Fafaga le pasta i meaʻai, falaoa o meaai po o se lau o fualaau faisua ua faatagaina fou.

O fualaau 'aina ma fualaau aina suamalie e tatau ona faʻavasegaina i kulimi kulimi e maualalo-manogi poo yogotamoa masani. Mo fuamoa o manufasi, soo se sauga e aunoa ma se faʻaopoopoga o le mayonnaise e talafeagai. Ina ia avatu le salatiga o se mea e sili ona lelei ma se faʻailoga, e mafai ona e faʻaopopo i mea masani masani:

  • Lisi o laʻau.
  • Pamekatini fatu
  • Cranberry poʻo Lingonberry Berries, ma isi.

O fualaau suamalie ma compotes e faatagaina i le maʻisuka pe afai e le faaopoopoina le suka. E fautuaina mea inu keke, lemoni ma le suka. Latou te le gata ina pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae maua ai foi le tino ma vitamini ma minerale. Afai o le mea inu e sili ona mataʻu, e mafai ona e faʻaaogaina i le birch poʻo le kukama juice. Karot, pīpisi ma fualaau kuka e talafeagai lelei mo suʻega.

Fualaau aina suamalie ma sua o fualaau suamalie o se mea sili lea i se taumafataga i le aoauli po o le afiafi. O le faʻaaogaina o nei meainu e faʻaleleia ai le puipuia o le maʻisuka. Latou te faʻaititia le lamatiaga o faʻafitauli eseese.

E matua faigofie lava ona saunia se gaʻo maloloina ma le manaia, lea e faatagaina mo le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, ave:

  • Se pauna o fualaau aina po o vine.
  • Lisi vai.
  • 5 sipuni tele o le oatmeal.

O fua e nutimomoia i totonu o se paluga eletise i se falaoamata-pei o le faifai pea. Suavai ma falaoamata ua faaopoopo i le mea e tupu ai le paluga. Kisish e kuka i totonu o se vevela i luga o le vevela vevela pe a ma le afa itula.

Ina ia saunia se pusa malulu po o se palu fua, o le sua ua filifilia e fefiloi ma le vai i se fua faatatau o le tasi i le tolu. O se ipu tioata aisa ma ni fasi keke o lemoni ua faaopoopo i le mea e inu ai.

Mo se vevela vevela, o le ae manaʻomia foi se kuka kuka tele ma se paluga o au mea e sili ona e fiafia i ai: tui, cloves, cinnamon, lemon zest. O sua (mo se faataitaiga, apu ma moli) ua sasaaina i totonu o le multicooker bowl. O afifi ua afifi i le tele o laumei o gau ua faaopoopo atu ia i latou. E saunia se tamaʻi mai le 1.5 i le 3 itula, e fuafua i le mana o multicolo ma mea e fiafia i ai le kuka.

Faatasi ai ma le kuka lelei, e mafai ona e fiafia e aunoa ma le faaleagaina oe lava!

Mea e fiafia i ai e uiga i nisi oloa

  • O le lanu mumu e nafa ma le faʻamaonia o tulaga o le cholesterol i le toto. O lenei mea taua e tatau ona ave i le maʻisuka.
  • Tomato e mafai ona faʻaititia le maualuga o mea amino, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o le maʻisuka.
  • Paʻu paʻu paepae e faʻaitiitia ai le suka o le toto, pe o lona sua.
  • O le pomelo juice ma le pulp e le gata ina mafai ona maualalo le maualuga o le kulukose ma le cholesterol i le toto, ae e fesoasoani foi i vaivaiga, vaivai ma le le lava.
  • O pamu e maualuga i gaʻo, ma o le fiber e maualalo. O le mea lea, e fautuaina e vavaeese atoa le maʻisuka mai le taumafataga.
  • O apples e mafai ona taʻua o fua pito sili ona aoga mo le maʻisuka. E aofia ai ia mea e le gata o elemene e tatau ai mo soʻo se totoga, ae faʻapea foi pectin, faʻapea foʻi ma fiva solu ma faʻamalosi.
  • Pears i le nofoaga lona lua. Latou te faʻaititia le toto toto. E le gata i lea, o le pectin o loʻo aofia ai i totonu ei ai se aafiaga lelei i le motumotu o le iniseti.

O meaai mo le maʻisuka e mafai ona matua lelei ma eseese. O a ituaiga fualaau faisua e mafai ona ou 'ai? O le mea autu pe a faʻatau fualaau faisua ma fualaau aina o le amanaʻiaina lea o latou fuainumera faʻamalosi, taumafai e filifili auala sili ona aoga o togafitiga faʻamaʻi ma tausisia le faʻaleleia o taumafa.

O mataupu faavae o le soifua maloloina

I le fafagaina o tagata gasegase i le maʻisuka, o le gauai faapitoa e totogi i le filifiliga o oloa gaʻo. Talu ai ona o mea ia e gaosia ai le gaʻo o loʻo i ai le tele o aafiaga i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai - le mea e taʻua o le glycemia.

Faʻalagolago i le ituaiga ma le aofaʻi o meaʻai gaʻoina, o meaʻai e tumau ai le glycemia masani pe faʻaleagaina ai le tulaga. I lenei tulaga, ia faia ni laulau o oloa e mafai pe, i se isi itu, e le mafai ona 'ai ma le maʻisuka. E fautuaina e faʻamapulaʻa punaoa o sugars faigofie faila: sugar, honey, jam ma soʻo se isi suamalie e faʻalagolago i ai, faʻapea foʻi ma falaoa paʻepaʻe, paluga, pasta, nisi o fualaau aina ma fualaau taʻitasi.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona gauai atu i fualaʻau i la latou meaʻai. O nisi o ia mea e le mafai foi ona 'aina faʻatasi ma se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi.

Fualaau faisua i luga o le maʻisuka menu

O le tele lava o fualaau faisua e gafatia lelei e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona o loʻo aofia ai le tele o fiva, lea e puipuia ai fesuiaiga mataʻutia i le kulukose i totonu o le toto. Faʻafetai i lenei mea, e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina e avea o se falaoa o le itu poʻo se mea tutoʻatasi, e aunoa ma le popole i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi. Ae o lenei aiaiga e le moni mo fua o fualaau faisua.

O se mea taua mo le fuafuaina o meaai faatagaina ma faasaina i le maʻisuka o le glycemic index (GI). E faʻaalia ai le maualuga o le faateleina o le kulukose o le toto pe a uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa. O loʻo faʻaalia o se pasene o le kulukosesesegase 2 itula i le maeʻa ai o le 50 g o le kulukose mama.

  • maualalo GI - e le silia le 55%.
  • averesi GI - 55-70%.
  • maualuga GI - sili atu i le 70%.

I le maʻisuka, e tatau ona filifilia ni meaai e maualalo le GI. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga.

Maualuga maualuga

Ole vaega o fuālaʻau 'aina ma maualuga GI e aofia ai:

O lona uiga o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona galo ia i latou e faʻavavau? E leai. E aliali mai o le glycemia ua faʻamoemoeina e le gata i le numera o le GI. E taua foi le avega o le glycemic - o le mea o loʻo i totonu o le gaʻo i totonu o se vaega o le oloa (i le kalama). I lalo ifo o lenei faailoga, o le itiiti ifo o le aafiaga o le oloa i luga o le glycemia.

O nei fualaau faisua e le manaʻomia ona vavae ese mai le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona 'ai i le faʻatatau tatau, mo se faʻataʻitaʻiga e oʻo i le 80 g i le aso.

O se auala atamai e aofia ai se tuufaatasiga o fualaʻau ua taua i luga ma meaai e mafai ona faaitiitia ai le GI atoa o se ipu. O mafuaaga ia o le protein po o fualaau faisua maloloina.

O se faʻataʻitaʻiga lelei o le salalaʻau o le maʻisuka: 80 kalama o sana, o suauʻu olive, fuainumera mataʻitusi matagofie, fualaʻau gaʻo maualalo po o iʻa.

Low gi

Fualaau faisua e maualalo le faʻasologa o fuainumera e mafai ona 'aina e aunoa ma ni faʻapitoa faapitoa:

  • Tomato
  • zucchini
  • zucchini
  • eggplant
  • ituaiga uma o salati
  • meaʻai
  • broccoli
  • paʻu paepae
  • aufana
  • mumu pepa
  • radis
  • lemu (asparagus pi, pi, lentils, soya, pi).

O se faʻasesega i le tulafono e na o fatu lava ia, o latou GI e tusa ma le 80%. E tusa ai ma laumei o loo lisi atu i luga, e ui i lo latou maualalo o le GI, o lo oi ai i totonu le tele o meaʻai gaʻo. Ae talu ai ona o le i ai o gaʻo i la latou tuufaatasiga, latou te le aafia tele le glycemia e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela. O fualaau mimiti e faʻagesegese le faʻaaogaina o gaioiga i totonu o le vaega o meaʻai ma, o le iʻuga, o le tali glycemic.

E taua le iloa

I le faaopoopo atu i le tuusao i luga o le glycemia, o fualaau faisua e mafai ona i ai se aafiaga le tuusao i le soifua maloloina ma le soifua manuia o le maʻisuka. E taua tele le malamalama i metotia o meaola oona e "amata" ai nisi o oloa, ma oʻo atu i totonu o le tino.

  • O le keke lanu e masani ona faʻamaonia le cholesterol toto, lea e taua mo le maʻisuka.
  • O Tomatoes, i le isi itu, e faʻaumatia amino acids e manaʻomia mo le soifua maloloina.
  • E masani ona fautuaina le laʻau paʻu paepae e avea o se adjuvant i le togafitiga o le maʻisuka. O lenei vai inu lelei e fesoasoani tele e maualalo ai lou suka toto.

Le aʻafiaga o fualaau aina ma fualaʻau i luga o le gasegase

Ina ia pulea le tulaga masani o le suka i totonu o le toto, e faʻaaogaina le faasino igoa - o se faʻamaoniga e iloa ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o gaʻo. E tolu tikeri:

  • maualalo ifo i le 30%,
  • o le tulaga maualuga o le 30-70%,
  • maualuga index - 70-90%

I le maʻisuka i le tikeri muamua, e tatau foi ona e manatu i le fua ole aso ole inisalini e faʻaaogaina. I tagata mamai o le maʻisuka i le tikeri muamua, ma se maualuga maualuga, e toetoe lava o fualaau aina ma fualaau faisua e le aofia ai meaai, mo le maʻisuka o le tikeri lona lua - e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga. Mo tagata maʻi taitoatasi, e tatau ona filifili se meaʻai a le tagata lava ia ma pe a filifilia fualaau 'aina ma fualaʻau mo le maʻisuka e sili atu le talanoa muamua i lau fomaʻi.

E faʻatatau i le pasene o vailaau faʻataʻavale faigofie, e vaevaeina oloa i vaega nei:

  • Faʻailoga glycemic index - e oo atu i le 30%. O nei meaʻai e telegese le faʻaoga ma saogalemu mo le maʻisuka. O lenei kulupu e aofia ai fatu o cereal, meaola, nisi ituaiga o fualaʻau.
  • Faasino Upu 30-70%. O nei oloa e aofia ai le oatmeal, buckwheat, legumes, nisi meaʻai susu, ma fuamoa. O lenei ituaiga o oloa e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava mo i latou e ave insulin i aso uma.
  • Faʻamaumauga 70-90%. Maualuga faasinomaga index, o lona uiga o oloa e aofia ai le tele o suga digestible faigofie. O oloa o lenei vaega mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, i feutagaiga ma lau fomaʻi. O ia oloa e aofia ai pateta, araisa, semolina, honey, falaoamata, sukalati.
  • O le faasinomaga e silia ma le 90%. O le "lanu uliuli" o le maʻisuka - suka, suauu mama ma suamalie ole laufanua, falaoa papaʻe, sana o ituaiga eseese.

O le faia o se meaai i aso taitasi e tatau ona malilie i le fomaʻi, aua o le tele o meaʻai e mafai ona faʻatupulaʻia ai le suka, e oʻo atu ai i le faʻamalosia poʻo le le lelei o le soifua maloloina o le maʻisuka.

O a fualaau faisua ua faatagaina mo ituaiga eseese o le maʻisuka?

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina ituaiga eseese o fila-o lo oi ai fualaau faisua i aso taitasi ma sina pasene o kulukose ma gaʻo. O fualaau faisua ua faatagaina e aofia i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Kapisi - e maualalo i calorie ma mauoa i fiva. Paʻepaʻe paepae, broccoli, o loʻo i ai vitamini A, C, D, faʻapea ma le calcium ma le uʻamea, pulupulu Brussels ma le cauliflower (fou pe ua kuka).
  • Olalaau e aofia ai le vitamini K ma le gaʻo, faʻasaina le mamafa.
  • Kukama (ona o le tamaoaiga o mea o le potassium, vitamini C).
  • Pepa pepa (faʻaitiitia le suka ma le cholesterol, e faʻaalia mo le maʻisuka o le muamua ma le lua).
  • Eggplant (fesoasoani e aveese le gaʻo ma toxins mai le tino).
  • Zucchini (faʻaleleia metabolic processes ma faʻaitiitia le mamafa) e faʻaalia i ni vaega laiti.
  • Paʻu (e ui lava i le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose ma faʻateleina le gaosiga o le inisalini).
  • Seleti
  • Lentils.
  • O le aniani.
  • Laisi letus, dill, pasili.

O le tele o meaʻai lanumeamata ei ai sona aoga aoga i faaitiitia le toto suka ma le soifua maloloina lautele. "Faʻamaʻo" fualaʻau faʻateleina le gaosiga o le carbohydrate, faʻaitiitia le toxins leaga, ma faʻasolosolo faiga faʻavaomalo.

O a mea faaopoopo e tatau ona fautuaina e fomaʻi?

O fomaʻi fautuaina le tagofia o Ferment S6 i meaʻai, lea e matua faʻaleleia ai avanoa o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto. O le sauniuniga o togafiti tulaga ese o le atinaʻe aupito lata mai lea o saienitisi i Ukrainia. O loʻo i ai se foliga masani, e le o aofia ai ni mea faʻapipii gaosi ma leai ni aʻafiaga. O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le fualaau faasaina e sili ona aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le Ferment S6 o loʻo i ai se faʻalauteleina o le toe faʻaleleia o lona malosi, toe faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. Faalelei le galuega o le endocrin, cardiovascular ma digestive systems. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei fualaau faasaina ma faatulaga i soo se mea i Iukureini i luga o le upega tafaʻilagi aloaia http://ferment-s6.com

O a fua e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka

Mo le puleaina o le suka toto, pe a fai se mea e 'ai, e tatau ona e mafaufau i le glycemic index of various fruits and vegetables. O le le lava o mea taumafa e mafai ona oo atu ai i se tulaga faigata o le maʻi.

E mafai ona faatagaina le maʻi suka fua ma fua:

  • lanumeamata lanume (o latou tamaoaiga i fiber o ituaiga e lua),
  • cherries, (o le coumarin o loo i totonu o nei vine e uunaia ai le toe totoina o toto i paʻu toto, lea e foliga mai o le ituaiga II o le maʻisuka),
  • fugalaau, i ni vaega laiti (ei ai le aoga aoga i le loto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino),
  • gooseberry (o loʻo aofia ai filo soluble fualaau, faʻamamaina o toxins ma toxins, ma faʻasaʻo le suka),
  • suamalie pele (berry with igoa maualalo maualaloo loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa ma le maʻi fatu cardiovascular),
  • strawberries, strawberries (o le i ai o le magnesium ma le vaitamini C i fualaau e fesoasoani e faamalosia ai le cardiovascular system, ae e le manaomia ona ave i latou mo i latou o loo i ai ni faʻafitauli o le maʻi ile ituaiga o oloa),
  • dogrose (faʻaaoga fuga tunu pe afu),
  • laumei (ei ai le puipuiga ma le faʻamalositino i le vaʻaia ma faʻalavelave ai faʻamaʻi pipisi na atiae e faasaga i le maʻisuka, faʻasaʻo le toto toto),
  • viburnum (o se tama aoga tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma eseese tulaga o faʻamaʻi, e aofia ai le tele o mea amino, vitamini ma minerale, ei ai le aoga aoga i mata, toto toto, totoga o totonu),
  • sami-buckthorn, suauu o le sami (mo le tele o le maʻisuka, fomaʻi e fautuaina e faʻaaoga le suauu o le sami-e faʻaitiitia ai faafitauli i le paʻu ma le lauulu)
  • pears (fualaau lelei ma maloloina mo le maʻisuka ituaiga 2)
  • rimoni (faʻaaogaina faʻamaoniga o le mamafa, faʻaleleia le gataifale, maualalo le cholesterolmaualalo le fiainu)
  • chokeberry (ei ai le aʻafiaga o le antimicrobial ma le faʻaleagaina, faʻasaina le toto maualuga, ae e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina),
  • Kiwi (o se fua lelei tele mo le paʻu o le maʻisuka - e aofia ai le 'foliki acid, enzymes ma polyphenols, lea e faʻaleleia atili ai le tino o le tino, faʻateleina le malepe o gaʻo),
  • peaches, apricots, plums,
  • laumei (tino mauoa i vitamini ma antioxidants - o na vine e aoga tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2),
  • fugalaau, lingonberries,
  • fuamoa
  • oranges (faʻatagaina mo le maʻisuka, tuʻuina atu i aso taitasi fualaau o vitamini C),
  • vine (avanoa i aso uma).

E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 fou pe faʻamaʻaisa, e le o tunu i sipuni, fualaau mamago e faʻasaina.

O a fua e le fautuaina mo le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o faʻi, melon, cherries faapelepele, tangerines, pineapples, persimimo e le fautuaina, o fua mai nei fualaau e le manaʻomia. Aua le 'ai vine ma le maʻisuka ituaiga 2. O le fua faasaina mo na tagata ua maua o aso ma fig. E le mafai ona e 'ai fualaau mamago ma faʻapipiʻi mai ia i latou. Afai e te manaʻo moni i ai, e mafai ona e faʻamalo mai fualaau mamago, pe a uma ona fufulu fualaau mamago mo le lima i le ono itula i le vai, pe a fafasi faalua, sui le vai ma kuka seʻia faʻamalulu. I le mea e maua ai le faʻamalosi, e mafai ona e faʻapipiʻi sina painakeke ma le suamalie.

Aisea e ono lamatia ai nisi fualaau mo i latou ei ai maualuga maualuga o suka:

  • O pinea pepe e mafai ona mafua ai le oso i luga o le suka. Faʻatasi ai lona aoga - mea maualalo ile kalori, le i ai o le vaitamini C, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino - o lenei fua o loʻo solia i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga eseese.
  • O pusa o loʻo faʻaalia i le maualuga o le maso, lea e le lelei afaina ai le toto toto.
  • O fualaau o soʻo se ituaiga e faʻasaina mo le maʻisuka ona o le maualuga o le kulukose, lea e faʻatele ai le maualuga masani o suka.

Juices Fautuaina mo Maʻisuka

O maʻi o ituaiga eseese e mafai ona inu i nei ituaiga o sua:

  • tamato
  • lemoni (faʻamamaina puipui o toto toto, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma faʻamamaina o toxins ma toxins, e tatau ona onā i nai sipuni e leai se vai ma le suka),
  • rimoni le vai (e fautuaina e inu faatasi ma le faaopoopoina o le meli),
  • lanu
  • birch
  • keke
  • kapisi
  • uʻamea
  • kukama
  • kapiti, i se mea faʻafefiloi, mo se faataitaiga, 2 lita o le apu ma le lita o kāroti, inu e aunoa ma le suka pe faaopoopo pe tusa ma le 50 kalama o le suauu.

Auala e fuafua ai le sili ona lelei o fualaau aina po o fualaʻau aina

E oʻo lava i le faʻaaogaina o fualaau faisua po o fualaau aina e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka i le tino. O le mea lea, pe a filifilia se lisi o taumafataga i aso taitasi, e tatau ona e gauai atu i le faatinoga o se oloa, ma fuafua le sili ona lelei o lona taumafa. E le sili atu i le 300 grams mo ituaiga o fualaau (apples, pomegranates, oranges, kiwi) ma le 200 kalama o suamalie ma mumu (pears, peaches, plums).

A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga o iai pea au fesili e uiga i meaʻai mo le maʻisuka, tusi i faʻamatalaga i le pito i lalo o lenei tusiga, o le a ou fiafia e fautuaina oe.

Tuua Lau Faamatalaga