Kāreti: o aogā ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O le ituaiga muamua o le inisalini. Mo le tausiga o le soifua, e tatau ona tui le tagata maʻi i le insulin i aso uma.

O le lona lua e le o le insulin-e faalagolago. Faatasi ai ma lenei faamai, o le olaga o se tagata e itiiti ifo le lamatiaga, ae e manaomia ai le taumafa ma le gaosiga o fualaau.

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaai malosi, o le solia o lea mea e oʻo lava i le oti.

Ae faʻapefea ona 'ai meaai e pei o kāloti ma beets, pe a iloa e tagata uma le maualuga o le suka i totonu oi latou? I le amataga, o kāloti o se faleteuoloa o fiber o mea totō, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona faʻaleleia lelei. Ma talu ai ona o le mea tatau ole taumafa o le auala autu ile toe faaleleia mo le togafitiga o lenei maʻi faʻamaʻi, e mafai ona faaiuina e faapea, o carotiti ma le maʻisuka ituaiga 2 e matua tatau lava ona 'ai.

Carrot Juice - Taboo po o Vailaau

E masani ona talia e faapea o le sua mai le suamalie mai fualaau faisua poo fualaau aina e masani lava ma e aoga i tagata uma. Ae o le maʻisuka i lenei tulaga o se tuusaunoaga. O le vai inu, mo se faʻataʻitaʻiga, e le gata ina aoga mo lenei maʻi, ae e afaina foi, e le pei o le suamalie, fualaau suamalie fou.

O loʻo i ai isi fualaau 'aina ma fualaau' aina, o ona sua e mafai ona afaina ai i ia ituaiga o siama. Ae le o Karoti.

O le karotati, i se isi itu, o le a aoga mo le maʻisuka. O sea ituaiga o oloa e aofia ai le tele o vitamin-mineral complex, ma i le faaopoopoina - o se numera tele o tuufaatasiga o le phyto-kemikolosi e talafeagai e faatumauina ai le kulukose i totonu o le toto.

Kalo masani:

  • Fesoasoani i le puleaina o le cholesterol
  • e puipuia ai tupe teu
  • faʻaleleia le toe faʻaleleia o paʻu ua afaina
  • foia faafitauli i le maualalo o le vaʻai
  • e faʻaolaina ai le tino o le tino.

Ae o le aoga autu o kāloti ma vai inu mai ai, o le faʻalavelaveina lea o le malepelepe o gaʻo ma le inu o le kulukose.

Fautuaga aoga: o le vaega faatagaina o vaega o le sukaroti i le aso o le tasi lea o tioata (250 ml). Faʻateleina pe faʻaitiitia le aofaʻi o le gaosiga e mafai ona faia e pei lava ona faʻatonuina e le fomaʻi. I soʻo se tulaga, e matua taua tele le tausisia o meaʻai talafeagai ma le maualuga o le toto. ma kāloti i lenei mea o le a avea ma fesoasoani sili.

Ina ia maua le sua, o le a e manaʻomia ni fualaau faisua fou, o se suʻai poʻo se mea e faʻaleleia. I tulaga ogaoga, afai e leai ni mea faigaluega, e mafai ona e faʻafefeina Karoti i luga o se mea lelei, faʻafeiloaʻi i le gau poʻo se fusi ma faʻapipiʻi lelei. Fesoasoani le Carrot:

  1. Faʻateleina le tetee o le tino i siama ma faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase.
  2. Faʻasolo le pancreas e nafa ma le faʻamalosia o le inisalini.
  3. Lagolagosua i le tino.

E masani ona talia e faapea o le sua mai le suamalie mai fualaau faisua poo fualaau aina e masani lava ma e aoga i tagata uma. Ae o le maʻisuka i lenei tulaga o se tuusaunoaga. O le vai inu, mo se faʻataʻitaʻiga, e le gata ina aoga mo lenei maʻi, ae e afaina foi, e le pei o le suamalie, fualaau suamalie fou.

Fautuaga aoga: o le vaega faatagaina o vaega o le sukaroti i le aso o le tasi lea o tioata (250 ml). Faʻateleina pe faʻaitiitia le aofaʻi o le gaosiga e mafai ona faia e pei lava ona faʻatonuina e le fomaʻi. I soʻo se tulaga, e taua tele le faʻamautuina o meaai talafeagai ma le toto maualuga, ma o kāloti o le a avea ma fesoasoani pito sili i lenei.

Tusia o le suka suka

E tele se numera o filifiliga mo le faʻaaogaina o fualaau faisua mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

E iloa e tagata uma e mafai e fualaʻau 'ona faia ni mea suamalie ma lelei. Ae toaitiiti tagata latou te iloa o le aʻa o le togalaau ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina mo le faʻamālōlōina o le tino. O nisi nei o fualaau lelei:

  1. Ina ia faʻamamaina le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e manaʻomia ona kuka lelei le kāloti, faʻaaoga le paʻu e maua i luga o le mafiafia i le po ma alu seia oʻo i le taeao, ma liliu atu i se pepa tuai mama. A maeʻa faʻatonuga e tolu, o le a manino e pei o lima.
  2. Faʻaitiitia le mamafa ma faʻasalalau le tuufaatasiga o le toto i le faʻafefiloi o kāloti ma fulufulu lanu uliuli (1: 1). E tatau ona e sasaa atu i totonu o se fagu lanuuliu, tataʻi i totonu o le paluga, ona faapipii lea mo le tele o itula i luga o se afi filemu i totonu o ogaumu po o ogaumu. Ave le 10-15 togi i tolusefulu minute pe a maeʻa le taumafataga e oʻo i le lima taimi i le aso.
  3. Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, ua fautuaina e 'ai le sana ma le togalaau e aʻafia ai le manuʻa ma le gaʻo. O le kulimi e toe faʻafoʻiina ai le gataifale, ma o kāloti e fesoasoani ia maua ai le faʻamalosi ma faʻalauteleina le anotusi o vitamini i totonu o le tino. Afai e te 'aina le 200-250 karamu o sea salatisi ua faʻafefeteina i le suauu fuālaʻau leaga nai lo le' ai i le tele o taimi i le vaiaso, e mafai ona e leiloa e tusa ma le fitu kilokalama i le ono masina.
  4. O se vai inu keke inu vai susu o le taeao lelei atoatoa mo tagata uma. E tatau ona e ave le afa afa o mea uma e lua ma se mea suamalie e tofo ai. Faʻamau mea uma i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se mea faʻafefiloi. Faʻafiafia.
  5. O le auala pito sili ona faigofie e togafitia ai le anemia o le 'ai lea o le 100 g o le fualaau faisua orange e faʻafefiloi ma le gaʻo fualaʻau po o le kirimigi i aso uma i luga o le manava i taeao uma.
  6. I aso tuai, o le manua manuʻa o kāloti na lauiloa. Ina ia saunia se vaifofo, e tatau ona e faʻafefe fatuga aʻa, faʻafefiloi ma le suka ma faʻaoga i le manua. O lenei fua o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamalosiina o sutures mulimuli ane. Faʻatasi ma le uʻamea karuti poʻo le vai e fai ai ni laei mo:
  • siama o le paʻu,
  • la,
  • manuʻa manu,
  • maʻi pipili.

O vailaau o loʻo i totonu o lenei oloa gaosia le tulei mai vaega leaga o le paʻu, faʻaitiitia le afaina ma le tiga i le vaega ua afaina, ma faatelevave le toe faʻaleleia o mea.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma Contraindications

E le tatau ona faʻaumatia e le maʻisuka le ogaoga ma le aʻaina o fatu laau pe a faʻateteleina le maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala. E faʻaaogaina foi lenei i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le iniseti laitiiti. O le isi tapulaa, o tagata atamamai, ioe, ua taʻua o ni mea e afaina ai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o aʻa aʻa, e pei o kapiti kāpuni, e le tatau ona amata loa i se aofaiga tele. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o se fualaau faisua i se fua faatatau itiiti.

O le mea lea, o kaloti o se fualaau aina lea e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. Ae ui i lea, ina ia mafai ona faʻaaogaina le faʻasalalauga, e fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa ma saunia le fualaʻau i se auala saʻo. O lenei mea e mafai ai ona vavaeeseina le atinaʻega o faʻafitauli ma aʻafiaga lelei i le tino, i le amanaʻiaina o galuega faʻapitoa.

  1. O le tele o le inu o le suavai mai aʻa e maua i le aʻa, e mafai ona oʻo atu ai i le vomiting, mafua ai le ulu o le ulu. E foliga mai o le moe, e lagona e se tagata le le amanaia, gau.
  2. Taboo - faʻatasi ai ma le faʻavavega o le maʻi o le tino, faʻamaʻi pipisi o le fatu.
  3. O le tele o fua o carotene i kāloti e mafai ona mafua ai le ogaoga o faafitauli o le paʻu i alofilima o lima ma vae. Ma o le nifo samasama. Faʻasaga i tua o le faʻamaʻaloga o taʻavale, faʻafefe o le paʻu o le paʻu e mafai. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina se fualaʻau i le faʻalelei.
  4. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai fatu fatu poʻo gastritis, ona 'ai lea o kāloti i le lapataiga.

Ma le faʻaeteete, latou te aofia ai se aʻa o le aʻa i totonu o le lisi mo faafitauli e fesootaʻi ma totoga o meaʻai (uligeli, gastritis), urolithiasis. Mo se faʻataʻitaʻiga: faʻatasi ai ma le faʻateleina o le eletise o le suka gastric, e tatau ona faʻafefeina le sua karrotini i le vai.

O le faʻalepale tagata taʻitoʻatasi e manaʻomia ai le faʻaaogaina atoatoa o kāloti mai le meaʻai.

E agavaʻa e foia le fesili pe ono mafai ona 'ai le kāloti mo le maʻisuka, o le a fesoasoani le fomai fesoasoani.

I totonu o tagata faʻapitoa, e le gata o aʻafiaga aʻa e faʻaaogaina. O le tele o suʻega e faʻavae i luga o isi vaega o le fualaau aina (luga, fatu). E fesoasoani fatu ile kāpeti i le maʻisuka pe sili atu pe a lafoai lo latou faʻaaoga i lenei tulaga? E ui i le mea moni o lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga mo le maualuga o le toto, atherosclerosis, faʻasaʻo le tiga o le natura gastric ma le natura, e faʻasalalau ai le ala o le faʻataʻitaʻiga, ei ai le tele o faʻailoga. Latou te aofia ai le maʻi suka, o lea e tatau ai ona e aloese mai le togafitia o fatukeke.

Kāreti mo le maʻisuka e le tatau ona faʻaumatia i ni aofaiga tele. Endocrinologists ma tagata tausisoifua e fautuaina e matau tulafono nei:

  • aua le taumafaina le sili atu i le 0.2 kilokalama o fualaau faisua i le aso,
  • vaevae le maualuga o loʻo i luga i ni nai taumafataga,
  • kāloti ma suainu e sili ona lelei
  • e mafai ona taoina le fualaau faisua i totonu o le ogaumu, ae o sea ipu e tatau ona tapulaa i le tele.

O le tamaʻaiga a le tamaititi e tatau ona aofia ai kāloti, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa

Afai o loʻo maua i le maʻisuka ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le peptic, faʻamalositino o le gastrointestinal tract, o le tele o kāloti i le taumafataga e matua faʻamapulaʻa. Faʻaaogaina o aʻa laau e faʻaalia ai le foliga o se lanu samasama o le paʻu, mucous membranes, nifo.

Taua! E le tatau ona e fefe i lenei mea, ae e tatau ona e nofouta pe o iai isi uiga, aua o le samasama e mafai ona avea ma se faʻaaliga o togafitiga o le ate.

O le taumafaina o le tele o fualaʻau e mafai ona mafua ai ni mea e afaina ai le tino, e faʻaalia i foliga o faʻafefe i luga o le paʻu. E le gata i lea, o kāloti e tatau ona faʻamapulaʻaina i le tulaga o le urolitiasis ma le mumu o le manava.

O le malulu ma le vili e tupu mai i le maualuga o kāloti.

Afai e te le faʻamalosi le 'aina o kāloti poʻo le mama mama i le maʻisuka, o le aliali mai o na uiga le lelei:

  • vevela ma le vili,
  • vevela ma tiga i le itulagi faaletino,
  • vaivaiga ma le le fiafia,
  • afaina i le paʻu i foliga o le mumu ma le vevela,
  • samasama o nifo.

Kāreti e le gata e aoga mo le maʻisuka, ae e faʻasaina foi i ia tulaga:

  • i faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai,
  • ma le gaʻo ma le gastritis i se tulaga toe faʻafoʻi,
  • afai oi ai ni maʻa i le vevela ma fatugaʻo,
  • pe afai oi ai se tagata le faʻalogo i vaega o kāloti.

I le faʻaaoga lelei o kāloti, e le sili atu i le faʻasologa o aso o fualaʻau, o lona aoga o le a taua tele mo le maʻisuka ma ituaiga uma o maʻi. E taua tele le faʻatautaia ma le faʻatinoina o le tausisia o taumafa paleni, o le a matua le lelei lava le teena o meaʻai.

O fualaau faisua e masani ona i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata. O le fiva i la latou faʻamaoniga e mautinoa ai le atoatoa o le gaioiga o le inumaga ma fesoasoani ai e faʻaumatia faʻatele o toxins. Ae faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona e teuteu ma le faaeteete ia oloa ao lei faʻaaogaina, ina ia le faʻaleagaina le tulaga o le maʻi. O kulimi fualaau suamalie, susulu ma aoga tele mo le maʻisuka e mafai ona maua ai le tele o faʻamanuiaga, ae pe a faʻaaoga lelei.

O kaloti susu ma le suamalie ua saunia mai ai e le tatau ona faʻaaogaina mo le iniseti, pathologies ulcerative o le gastrointestinal tract. E matua le manaomia le aofia ai o aʻa i le taumafataga i le taimi o le faigata o faafitauli o le intestinal, na faaalia i le manava.

O le lisi o tapulaa e le fautuaina e aofia ai kāloti i le taumafataga e na o le fa ia mea:

  • Faʻasalaga taʻitasi i fualaau faisua.
  • Papatitis ulcer ma gastritis masani i le gaioiga laititi.
  • Urolithiasis.
  • Faʻafeiloaʻi masini digestive.

I le tulaga pe a oʻo mai le maʻi suka i le talaaga o faʻamaʻi ua taʻua, e tatau i se tasi ona matua faaeteete e aofia ai lenei oloa i le polokalama o mea taumafa.

Afai e te mulimuli pea i fautuaga ua tuʻuina atu iinei, o le a faʻamalosia e kāloti meaai a se tagata maʻi.

e mafai ona 'ai le apu i le maʻisuka

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o kāloti Korea i le maʻisuka

Toeitiiti lava o tagata uma mai le laʻitiiti sa aʻoaʻoina: "'ai le kāloti ma o le ae maua se vaaiga mataʻina." O le mea moni, o le auala, i le tele o tulaga. I le uma, o le fualaʻau ei ai le maualuga o mea e maua i le retinol, lea e sili ona aoga mo le au ma le au o le retina, faʻaleleia le vaʻai.

O togafitiga a le tagata suʻesuʻe auʻiliʻili o se faʻalavelave taatele o le "faʻamaʻi maʻi". Ae afai e te faʻaaogaina le kāloti i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o lona atinaʻe.

O le oloa o loʻo i ai le tele o faʻamalologa taua i le tino o le tagata maʻi:

  1. Faʻagasolo i lalo le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava. Afai e te le faʻaleagaina fualaʻau moli mūmū, ona faʻamautuina lea e le fibone le faʻafefeteina o le tino ma puipuia ai le vave faʻavaveina o le kulukose i totonu o le toto.
  2. Tulaga masani o le gaʻo gaʻo. O le i ai o le magnesium, potassium, ma isi elemene e fesoasoani i le tino e faʻaumatia ai le tele o cholesterol, lea e sili mo le puipuia o le alualu i luma o le atherosclerosis.
  3. Totoina o le toto (BP). Kāreti e iai le gafatia e faʻafetaui ai le malosi o vaʻa.
  4. O le faʻamalolo o fuamini e maua ai le faʻamalosia lautele o le tino, o ona totonu ma tino.

E pei o mea uma i lenei lalolagi, o le fualaau aina ei ai ni aʻafiaga le talafeagai i luga o le maʻisuka. O maualuga maualuga ole suka e mafai ona mafua ai le maualuga o le kulukose toto.

Ae ui i lea, a lava laasaga, e faigofie lava ona puipuia na taunuuga ma maua ai le mea sili ona lelei i fafo atu o se oloa lelei. E i ai le suka i kāloti? Ioe, o le suka suka i totonu o kāloti e laʻitiiti ma o laulaau 4.7 guea mo le 100 kalama o le oloa.

O Karoti e aofia ai vitamini o kulupu C, PP, B, K, E. Carotene, lea o loʻo i ai i kāloti, ma liliu vave ai i le vitamini A i le tino o le tagata. Faatasi ai ma lenei mea, o le tele o mea-o minerale -mea, phosphorus, potassium, magnesium, falalaʻau, masini, iodine, faʻapea foʻi ma fulufulu ma nickel.

Faʻafetai i suauu tāua, o kāloti ei ai se manogi manaia ae manaia. O faʻamalologa o meaʻai o le fualaʻau i faʻamaʻi e pei o myopia ma conjunctivitis ua faʻamaonia. O kaloti foi e faʻaaogaina e faʻamalosi ai le retina. O kaloti e masani ona faʻaaogaina i meaai a tagata.

E le gata i lea, o se faʻamalologa mo maʻi ma gasegase. O kāti falala e masani ona faʻaaoga i meaai a tagata e maua i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fualaau faisua i le saula vevela ua leva ona avea ma se auala e masani ai le kukaina. Ae o lenei tuufaatasiga o mea aoga e mafai ona mafua ai ni aafiaga le manaomia i le tino, aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka. O le masima, suka, mea manogi, vineka e taʻitaʻi atu ai i le faʻateleina o le pulelaʻau o le sua oona, ma o le mea lea, e faʻamalosi ai se tagata e 'ai e sili atu nai lo le tupe faatagaina. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona pulea vaega o meaʻai ina ia mafai ai ona tumau le maualuga o le suka i totonu o le toto, siaki le mamafa o le tino.

Afai e le mafai ona e teena atoatoa lenei ipu, ona e alu lea i fafo e kuka a oe lava kāloti i le Korea, ae faʻaititia ai le masima ma mea manogi, ae le tatau ona faaopoopo le suka, fualaʻau ma le vailaau i le sami.

O kāloti Korea e faʻamasinoina o se mea faʻapitoa e toʻatele tagata e fiafia i ai. Ae ui i lea, e sili atu le leaga mo le maʻisuka nai lo le lelei. E mafua ona o le faʻaopoopoga o ituaiga uma o taimi, sugar ma isi mea faʻaopopo e faʻaaoga i le taimi o kuka. I le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua, o kariti Korea e manatu ua faasaina.

Mea aoga o kāloti

O le tuufaatasiga o lenei fualaau faisua e lautele, ma ona o le teuina umi o taimi e mafai ona aina i le tausaga atoa.

I le faaopoopo atu i carotene, o kāloti e aofia ai gaʻo (7%) ma protein (1.3%), vitamini B, E, K, C ma le vitamin vitamin, minerale e pei o le uʻamea ma le potassium, magnesium ma fulukalama, kopa ma le zinc, cobalt ma le nickel , iodine ma fluorine, chromium, ma isi. O le tele o fiva o loʻo i totonu o fualaʻau aʻa, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le motumotu o le intestinal, faʻasaʻo le nofoa, ma faʻamamā le tino o mea oona ma otaota. Kaloti aoga mo le maʻitaga poʻo le lactating women, mo tamaiti.

  • Calories per 100 g - 32 Kcal,
  • Puipuia - 1.3 g
  • Carbohydrates - 6.9 g
  • Fats - 0.1 g.

O loʻo i totonu o kāloti ma suauu taua, faʻafetai i le aʻafiaga o lenei aʻa e maua ai se manogi uiga ese, flavonoids, anthocyanidins, pantothenic ma le acoric acid, amino acids e pei o le lysine ma le ornithine, threonine ma le cysteine, tyrosine ma le methionine, asparagine ma leucine, histidine, ma isi.

O le potassium i totonu o kāloti ei ai sona aoga aoga i le myocardium, faʻaleleia lona gaioiga. O le mea lea, o le i ai o fualaʻau aʻa i le lisi o aso taʻitasi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se osofaiga o le fatu, myocardial ischemia poʻo angina pectoris. E mauoa i kāloti ma antioxidants e faʻalavelaveina ai le matua o le tino, faʻamalosia le puipui lapisi, faʻaitiitia le cholesterol matautia. O ia meatotino e maua ai le puipuiga lelei o veins varicose, atherosclerosis ma le stroke.

Teu ma le gutu i le maʻisuka. Periodontitis - mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻisuka ituaiga 2. Faitau atili i lenei tusiga.

Kāreti ma le maʻisuka

Ae ui i lea, e fautuaina e le au fai meaʻai le maʻisuka e faʻaaoga kāloti kuka, ona o loʻo aofia ai le tele o antioxidants (35%). E pei ona e iloa, o le maʻisuka e masani ona faʻasauāina i le galala, lea o le a aoga e tineia ai le suamalie na faia mai kokokeke fou. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le sukaroti e faʻasaʻo le kulūkose i totonu o le tino, faʻaleleia le puipuiga a le tino, faʻamaonia ai galuega faʻapitoa ma faʻamalosi ai le tino.

Aisea e leaga ai le suka o le toto? E faapefea ona aafia le tino o le tagata i le maualuga ma le maualalo o le suka? Faitau atili i lenei tusiga.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le tiga o le vae, fula ma le maʻi pipili? Faailoga, togafitiga, puipuiga.

O ai ua solia i kāloti

  • O le tele o le taumafaina o le suka e mafai ona mafua ai le vomiting ma le ulu, o le moe ma le le mautonu,
  • Faʻaleagaina le faʻataʻavaleina o Carrot ua solia i maʻi gastrointestinal gasegase ma patho o le intestinal inflammatory,
  • O Carotene, o se fualaau faisua e sili ona mauoa i totonu, e mafai ona gauaiina e le tino i nisi o metotia, ae afai e tele naua le meaʻai, e mafai ona aafia ai le paʻu o vae ma lima, faʻapea foi i nifo - o le a latou maua se laʻau. O le iʻuga o le faʻaleagaina o kāloti, e ono aliali mai ai le paʻu o le paʻu,
  • E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o kāloti ma le faʻaeteete tele i tagata e iai fatu fatu fatu poʻo gastritis.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o nisi faʻasalaga e leʻi puipuia ai kāloti, ae o le faʻaaoga tatau e le afaina ai. O le mea lea, aua le lafoaia lenei fualaau aoga masani. Pau lava le mea e te manaʻomia e ai i ni mea laiti, ona e lagona lea o lona aoga mo le tino.

Tuua Lau Faamatalaga