Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le afu fao

A oʻo mai i faʻamaʻi, e tele lava ina sili atu le lelei e puipuia ai faʻamaʻi ma faia ai togafitiga. E sili atu le faigofie ma sili atu le lelei nai lo le togafitia o se tamatamailima o loʻo aʻafia i le lumanaʻi. O le puipuia o le togitogi galo e le faigata, o le tele o fuafuaga e le manaʻomia ai ni tau tupe. Mo tagata, e lua auala autu e puipui mai ai i luga o vae:

  • soifua maloloina o le tagata lava ia ma tulafono o amio i nofoaga faitele,
  • fualaau faasaina o fao ma paʻu o vae.

Vaʻaia faʻamalosi o vae ma tui

E tele taimi e aafia ai se tagata i se faʻamaʻi aʻo nofo i nofoaga faitele. O feeseeseaiga e mafai ona ola i fafo atu o le tino mo se taimi umi, o lea ei ai se tulaga lamatia e fai ai konekarate, e tusa lava pe na o lou savali i le vai i luga o le fola lea na pasia ai le maʻi. O le puipuia o le afu e amata i tulafono nei:

  1. Fufulu ou vae i le maeʻa maeʻa le asiasi atu i le matafaga, vaitaele, sauna ma isi nofoaga faitele. O faʻasoesa e faʻaleleia lelei i le mafanafana ma le faʻamamaina tulaga. A maeʻa ona asiasi atu i ia nofoaga, e tatau ona fufuluina ou vae ma faʻamamago. O lenei tulafono faigofie o le a fesoasoani i le puipuia o le atinaʻe o le afu fao.
  2. Cotton totini. O lenei mea e faʻafefe ai le susu, lea e mafua ona o le fesuiaʻi o vae. O se siosiomaga vevela ma le vevela, lea e faia i le umi o le faʻaaogaina o seevae tapunia, e avea ma siosiomaga aupito sili ona lelei mo le atinaʻe o fua i luga o le fao. Afai e le mafai ona vevela le vae i taimi uma, fai ni mea e faʻaogaina, e tatau ona faʻaoga totini o le totini ina ia maua ai ei latou sina vaega o le susu.
  3. O vae e tatau ona matutu. Fai taumafaiga uma e aveese le tele o le susu i totonu o seevae, sui suiga i taimi uma.
  4. Afai o le ae taumafai i seevae i totonu o se faleoloa, ia mautinoa e aumai se totini poʻo se ala faʻatasi ma oe.
  5. Aloese mai le tufatufaina atu o mea tau tumama, ofu ma se tagata ua pisia. E tatau i tagata uma ona i ai solo totino, fasimoli, seevae, lapisi, totini, ma isi. E tutusa foi le faaaogaina i le vaitaimi o togafitiga.
  6. Faʻaauau le tausiga o ou tamatamai vae, aua le faʻaaoga varnish (sei vagana ai le tumama, lea o le a faamatalaina i lalo). Faʻamati ou fao i taimi uma, lamolemole pito i se faila fao.

Fualaau faʻamaʻi pipisi o fasipolo vae

Afai o ni uiga manino e maua i se pele, o se tagata o le aiga, e faaopoopo atu i togafitiga o le tumama, e tatau ona faia fualaau faasaina. E tatau ona togafitia fao, o le paʻu o loʻo siomia ai i latou i ni kulimi faapitoa, o suauu e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻamaʻi. Afai e te fefaasoaaʻi seevae poʻo ni seevae, ona faʻaaogaina lea o se penisini e faʻamaʻi. O fualaau sili ona lauiloa mo nei faamoemoega o:

  1. Mycozoral. Fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e vaivai le gasegase pe mauaina le faʻamaʻiina i lalo o le malosi o isi vailaʻau.
  2. Mycostop. E fautuaina e faʻaaoga pe a maeʻa i luga o le matafaga, i totonu o le vaitaʻele poʻo le taele, pe a uma ona faʻaaoga mea tau taaloga, mo se faʻataʻitaʻiga, uila, seevae faasee, seevae i totonu o le fale. Mo filifiliga mulimuli, e fetaui lelei le pala.
  3. Loceryl - varnish mo le puipuia o le afu fao. O le tuufaatasiga e aofia ai se elemene e taua o le amorolfin, lea e faʻaaoga lelei e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. Faaaoga le fualaau faasaina i le tasi taimi ma le afa vaiaso e faʻaaoga ai le scapula mai le pusa. A faʻaaogaina e faasa ona fai ni fao fao.

Auala mo le puipuia o le afu fao

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o vailaʻau o loʻo faʻaaoga lelei e puipuia ai le gaogao. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le varnish o loʻo faʻamatalaina i luga, afai e te iloa o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻamaʻi (e mautinoa oe), e faʻaaoga i le aso mo aso e 10. Afai o faʻaalia ia faʻamaʻi, o lona uiga e tatau ona faʻaaoga tonu le vailaau i le vaega ua aafia e faʻaaoga ai le scapula mai le pusa. O meafaigaluega nei e faʻaaogaina foi:

  1. Mycozoral. Folasaga faʻasologa - suauu, laulau. O le gaioiga o le gaioiga galue o le faʻamoemoe lea i le faʻaleagaina o meaola ninii, o le faʻalauteleina o le puipuiga o le tino.
  2. Tetema. Folasaga - varnish. O loʻo faia ai se ata puipui i le pito i luga o le fagu fafie, lea e puipuia ai mai le ulu atu o faʻamaʻi pipisi, faʻaumatia ai le fofo ua maeʻa ona faʻamaʻi pipisi.
  3. Mycosan. Folasaga - varnish. Faʻatau togafitiga mo le faʻaleagaina o meaola ninii. O le tuufaatasiga o le oloa e le aofia ai mea oona poo mea matautia. O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le faʻamalosiina lea o fusi o le fao plao, o le faʻavaeina o se pa puipui i siama.
  4. Neil Expert. Faʻasalaga - feli. O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai le D-panthenol, glycerin, o le suauu paiotiso, lea e maua ai le puipuiga lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa e sili atu ma le 2 taimi i le aso. E tatau ona faʻaaoga i se pulumu. E manatu o se filifiliga sili ona taugofie, taugofie.

Puipuiga o le afu fao i auala o tagata

Afai o foliga o le maʻi, faʻafesoʻotai se fomaʻi. Faatasi ai ma togafitiga ua faatonuina, e mafai ona faʻaaogaina se tele o togafitiga faʻasolosolo e fesoasoani i le tau faasaga i luga o vae. E le fautuaina e sui le auala autu o le togafitiga, ina ia aua le faʻalautele le umi o togafitiga. E mafai ona e faʻaoga nei fua:

  1. O le togafitiga i aso uma o le fao e afaina o le a fesoasoani i se tasi o auala: o le apple cider vinegar, propolis tincture, tea o le lauti.
  2. Iodine. O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le 2 mataʻu o le oloa i le nofoaga ua faaleagaina o le fao ma le paʻu i tafatafa ane. E le tatau ona e faʻaaogaina le tele o taimi: faʻatasi ai ma se faʻaitiitia o faʻaaliga mai fafo, faʻaitiitia le taimi o le faʻaaoga i le 1 taimi i le 3 aso.
  3. Vinegar Faaaoga se 9% fofo (e le toe manaʻomia ona e mafua ai le mu i luga o le paʻu i autafa o le fao). Faʻaofu se fulufulu mamoe, faʻapipiʻi i se fusi faʻamau i le vae ma faʻaputu i luga ma se ato. Alu le pulu i le po, ave i le taeao.

Copper sulfate mai le silotilo o le suka

Mo le togafitiga o le silo, o loʻo faʻaaoga lelei e le au faitau Tinedol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Onychomycosis (afu o le fao) o se faʻamaʻi masani dermatological lea e mafai ona pikiina i totonu o se vaitaele, sauna, faʻailoga matagofie.

O le autu o le faʻamaʻi o se suiga i le fausaga ma le lanu o le fagu fagu.

O le faʻamaʻi faʻamaʻi e amata ona faʻafefete, samasama, laula ma laʻau. O le anufe e mafua ai le le na o se lagona le lelei, pe afai e le togafitia le maʻi, e faaleagaina e le namu le fausaga o le fao ma taitai atu ai i lona toilalo.

Pe o le a tupu le fao pe a uma ona le iloa le galo. I falemaʻi, e mafai ona e maua le tele o meafaigaluega, o le faʻaaogaina o le a fesoasoani e taulimaina le galo ma puipuia ona foliga.

O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili le vailaau saʻo. O nisi taimi e lava ai recipes a tagata e faʻagalo e uiga i le anufe. O se tasi o sui aoga o le copper sulfate powder. E mafai ona e faʻatau i faleoloa fale poʻo fale e seleseleina.

E faʻapefea ona faʻaaoga le suauu sulfate?

Copper sulfate o se kulimi sima, e pei o se lanu moana lanumoana. E masani ona faʻaaogaina i mea taufaatoaga e puipuia ai laau mai meaola faalafua, i aso faisoo - mai i meaola, i vailaau - o se visepic against microbioganic pathogenic.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaau siama e tausisia ai le saogalemu - aua le tofoina ma aua le manava i vaalele. Ina ia saunia le vaifofo togafitiga, o le suauu sulfate mai le filo fao e tatau ona faʻafefiloi i se ipu palasitika, lea e le fuafuaina e ave ai meaai.

I le tulaga o le sulphate i luga o le paʻu poʻo le mucous membrane, fufulu le vaipanoa i le vai tafe e aloese mai faʻamaʻi afi. Ina ia teuina le vaovao, e tatau ona e filifilia se nofoaga i le fale e le mafai ona maua e tamaiti ma fagafao.

Blue vitriol baths

I le amataga, o le paʻu o le sulfate ua faʻaitiitia i le fua o le 1 tsp. i le 1 lita o le vai. O le isi, e manaʻomia ona faʻaliliu le vai seia oʻo ina faʻamavae atoa tioata lanumoana. E mafai ona teu i totonu o se nofoaga pogisa ma, afai e manaʻomia, faʻaaogaina mo le taele.

Ina ia saunia le vaifofo, sasaa vai inu, faʻafefete i le vevela vevela, i totonu o se pusa e talafeagai. I lenei mea ua faaopoopo atu i le fua faatatau o le 2 tsp. i le 1 lita o le vai. O fao e manaʻomia ona faʻafefiloi i le vai mo le afa itula, ona maeʻa maeʻa lea ma togafitia i vailaau faʻasaʻo na faatonuina e le fomaʻi. Faʻaopoopoina le togafitiga autu o le afu fao ma le sulfate copper, e mafai ona faʻavavevave le toe faʻaleleia, faʻaleleia le lelei o fualaau oona.

Afai e te masalomia se maliega, e taua le asiasi i se fomaʻi ma faamanino le siama, talu ai o faʻamaʻi e mafai ona tauaveina faʻamaoniga tutusa. Afai ei ai le malie i fao, o le a faatonuina e le fomai i fafo ma fualaau oona, e aunoa ma le faagaloina o fualaau "tinamatua".

E ui lava i le aoga o le taimi e suʻesuʻeina ai, o le suauu sulfate e faasaga i le afu fao e le mafai ona suia le aʻafiaga o fualaau faʻaonapo nei. O le mea lea, e le tatau ona e le amanaʻia fautuaga a le fomaʻi.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le sulfate amea

O le tele o suʻega faʻapitoa na tofotofoina mo le tele o tausaga, o lea ua latou talitonuina. E tusa ai ma iloiloga o vitriol, ua fai mai tagata e fesoasoani ia i latou e faʻamalolo le malie i luga o fao vave. Faitau faʻamatalaga, e mafai ona e mauaina auala muamua e faʻaaoga ai le vitriol.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tuʻuina atu e fuafua sina fulufulafalu efuefu i totonu o se pani, ona faʻafefiloi ai lea ma le gaʻo lapisi o le siusi. O lenei suauʻu e faʻaaogaina i fao ua afaina aʻo lei momoe. Le faʻaaogaina poʻo le le faʻaaogaina foi o fualaʻau - e mafai ona e filifili faʻatasi ma lau fomaʻi.

Fai mai fomaʻi e sili atu le fesoasoani o le sulfate paʻu mai le togi. Ae o le togafitiga e le masani ona faʻavae i luga o le faʻaaogaina naʻo le tasi le vailaʻau. I le amataga, e mafai ona e faia i le copper sulphate, i tulaga maualuga o le a e manaʻomia ai le tele o auala, onosai ma le tele o fualaau. E tāua pe afai o le fomaʻi e tetee i le faʻaaogaina o le paʻu, e tatau ona e mulimuli i ana fautuaga, o ia e nafa ma le soifua maloloina o tagata gasegase.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia mai se gaʻo vave

E mafai ona e manumalo i le malie pe afai e te saʻo le auala e togafitia ai ma le puipuia o le toe foʻi mai. Ina ia faʻaleleia atili le aoga o vitriol, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faigata o vitamini ma minerale e faʻaleleia ai ma faʻamalosia ai le puipuiga i le tino.

E le afaina le faʻaaogaina o se fualaau faʻasaina mai se falemaʻi mo fuluʻi ma siama pipisi. E tatau foi ona togafitia fao ma vae i le faʻamago ma le antimicrobial agents. Faʻaaloalo i le tumama, faʻaleleia o meaʻai, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasoifua maloloina o tulaga lelei ia ile togafitiga o le onychomycosis.

E saogalemu tele le suauu sulfate

Copper sulfate o loʻo faia mai le sulfate copper, ua faamauina e avea o se meaʻai faaopoopo i lalo ole numera E519. I nisi o atunuu, e faatagaina le sulfate suauu i totonu o le alalafaga taumafa, i isi atunuu o lona faaaogaina e le faamaoni.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fafine maʻitaga ma tina tausimai, faʻapea foi ma tamaiti ei lalo o le 12 tausaga, e le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi ma le sulfate apamemea. Afai o ia tagata ua fuafuaina e togafitia le lau, o le a filifili e le fomai le mea sili ona saogalemu ina ia le lamatia ai le ola maloloina o tamaiti.

E tusa ai ma suesuega a le laboratory, o le tele o kalama o le sulfate sima na faʻaalia i le tautala e matautia i tagata. Afai e maua i luga o le paʻu poʻo le mucous membranes se mea e le faʻaaogaina, o le a tupu ai se ogaoga ogaoga. O le faʻaaogaina o le mafaufau e faʻaleagaina ai mama. Ina ia puipuia oe lava mai mea e lamatia ai, mai le potu o le a faia ai le taualumaga, e tatau ona e aveese ipu mo meaai ma mea taumafa. Ina ia puipuia mai le vevela leaga mai le ulufale i totonu o le manava, ia fai se masini faafomai. Isi lapataiga:

  • e manaʻomia lou faʻaaogaina o totigilima, laʻei umi ma lavalava tioata,
  • aveese tamaiti ma fagafao mai nofoaga ma fale o loʻo faʻaaogaina ai galuega i vitriol,
  • o koneteina mo taualumaga ma vitiol e le tatau ona faʻaaoga mo meaai,
  • A uma ona faʻamaeʻaina soʻo se faʻavae ma vitriol, e tatau ona fufuluina ou lima ma faasaga i le fasimoli ina ia mafai ona aveʻesea vaega laiti o mea leaga.

Faʻatasi ma le copper sulfate, e tatau ona e siaki le atigi ma aua le ave i totonu, pe a oʻo i se mea oona e ono tupu, e manaʻomia ai le falemaʻi. Faailoga o le inupia o:

  • tofo o le uamea i le gutu
  • vevela ma le viliina, ogaumu gaogao,
  • tiga i le ulu ma le manava
  • Tumau mimi
  • samasama o le paʻu,
  • ogaoga afaina.

O le tele, o le sulfate copper o loʻo faʻaaogaina i mea taufaatoaga, ma mo le togafitiga o le suka e mafai ona faʻaaoga pe afai e matauina se mea saogalemu. Afai e mulimulitaia fautuaga a le fomaʻi, o le a le afaina ai le soifua maloloina.

E faʻapefea ona ou aʻafia i le afu

  • Fuga i nofoaga faitele
  • Tulaga lelei mo le puipuia o le feeseeseaiga
  • Nofoaga e ono lamatia ai avanoa
  • Onychomycosis Puipuiga

Onychomycosis o se faʻamaʻi pipisi matautia lea e salalau i le lalolagi. E maua i le tele o tagata le fulu o vae, ae le o latou uma e iloa e le gata o maʻi, ae i le taimi lava foi e tasi o lona tagata. O le mea lea, ina ia puipuia oe lava ma lou aiga mai tulaga lamatia, e tatau ona e iloa le mea ma pe faapefea ona feaveaiina le galo i luga o vae ma pe o le a foi le mea e tatau ona faia ina ia aloese ai mai faamaʻi.

Fuga i nofoaga faitele

O le Onychomycosis e mafai ona taʻua i nisi itu o se maʻi "agaalofa," talu ai o le tele o tagata e ono aʻafia i ai i nofoaga faitele. Paʻa, saunas, matafaga ma isi nofoaga e malolo ai, e mafai ai e tagata ona savavali e aunoa ma ni seevae, paʻi i mea eseese - e matautia.

O le namu fasipolo e faʻasalalauina e le spores, lea e malosi ona faia i luga o vaega na afaina o fao ma le paʻu. Feeseeseaiga ua malepelepe ma tumau i luga o luga o luga lea e savavali ai isi tagata. Ona o le laʻititi o le spores ma le tulaga asymptomatic o uluai laasaga o mycosis, o nisi o loʻo tauaveina faʻamaʻi atonu latou te le o iloa e lamatia i isi.

E naʻo le tasi le mataupu o faʻamaʻi e mafua mai i le fesoʻotaʻi ma aiga oe na faʻamaonia muamua le tui o le mycosis o le tolu-lima pasene o mataupu o le alu i le fomaʻi. O le mea lea, e le talafeagai i le le iloa ma le iloa ma le loto i ai le lamatiaga o loʻo aʻafia e le fulufulu ona o faʻavae muamua o le maʻi e tupu ma e leai ni aʻafiaga o le soifua maloloina.

O nofoaga asiasi a tagata lautele e lamatia pea. O gaʻo o le galo e laʻititi ma e mafai ona tumau le aoga mo se taimi umi lava, e afaina ai soʻo se tasi e paʻi atu ia i latou.

Tulaga lelei mo le puipuia o le feeseeseaiga

O sosolo o le anufe o se vailaau faʻapitoa e mafai ona aoga, lea i lalo o tulaga lelei e mafai ona lamatia mo vae mo le tele o masina. O nofoaga o le faateleina o tulaga lamatia o soo se mea e maualuga ai le vevela ma le pala, e le sili atu le maualuga nai lo le 70 tikeri Celsius ma e leai se fausaga masani.

I le fale, o le tulaga lamatia atonu o le faletaele, laupapa laupapa ma fusi, o foliga vaaia o foliga i luga o faamalama, le umukuka. Afai e aliali mai se tagata pisia i totonu o le fale, ona avea lea o ona seevae ma mea tau le tumama e avea ma puna o mea matautia. I le tausisia lelei o tulafono a le tagata lava ia, o le maualuga o le tulaga lamatia ua faaitiitia. Ae o le matautia e mou atu uma lava pe a maeʻa togafitiga atoatoa mo le onychomycosis.

E i ai tulaga faʻamaonia ma tumama mo le mama o nofoaga faitele, ae e le faʻaaloaloina i taimi uma. Faletalimalo, vaitaele, fale, nofoaga faitele, fausiaina i luga o le laufanua, e manaʻomia le faateleina o le gauai i le puipuiga o vae. O le tele o taimi, o feeseeseaiga e tuʻuina atu i tagata soifua maloloina i ia nofoaga.

Faʻatasi le fesoʻotaiga ma le folasia o le tino ua afaina, ia i ai mulimuli ane e iai se manaʻoga mo se asiasiga faʻatagaina i se tagata faʻataʻitaʻi.O le mea lea, o le tali i le fesili pe o le silo o le tootoo o le pipisi e le naʻo le "ioe", ae "matua pipisi." O lenei mea e sili ona moni mo tagata e faʻavaivaia le puipuiga, o ia lea e faʻasalalauina ai le maʻi i aʻafiaga le lelei uma e mulimuli mai i le paʻi muamua. O se tino ola maloloina lelei o nisi taimi e mafai ona foʻia se maʻi poʻo le faʻagesegeseina o lona atinaʻe e aunoa ma nisi taumafaiga i le vaega a se tagata.

O le tino o le tagata o se maota lelei ma atinaʻe mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi. Ole faʻafesoʻotaʻi ile dermatologist ole laasaga muamua lea ole toe faaleleia. E le alu ese lava Mycosis ia te ia, e tusa lava po o le a lona nofoaga.

Fungal infection development factors

O faʻafitauli lamatia nei mo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e faʻaalia:

  1. Fuafuaina o mea - pathogen, lona tele ma leaga.
  2. Faʻamatalaga Faʻatau - faʻaititia le faʻamaʻi, faʻaletonu o le kulūmū, tele faʻamaʻi faʻamaʻi, ava malosi.
  3. Tulaga taua: faʻaleleia le maualuga o le vevela ma le vevela, le tausisia o le tumama, paʻu o le paʻu.

O nisi mea e mafua ai le atinaʻeina o mycoses e mafai ona faʻaaogaina atoa. O le "mea laiti" e filifili tonu lava: o le a "maua" e lou tino se maʻi faʻaleagaina pe leai? O seevae, seevae seevae, soso sasini ma le le faʻavalea e mafai ona leaga. A uma mea uma, latou te solia le manuia i luga o le paʻu - o le vevela ma le tagi (maceration) e fiafia i le nofoia o le siʻi. Iloilo pe o oe ma e pele ia te oe e lamatia? Faitau mea taua: e faʻapefea ona e gafatia i le mauaina o le gaʻo? E mafai ona puipuia le galo - ina ia le togafitia!

E faʻafefea ona puipuia lou aiga pe a fai e te malie

Ae o loʻo tupu pea - ua leiloloa lou mata ma ua faʻapipiʻi pea i se malie. E masani lava, o se fomaʻi ua fautuaina togafitiga mo oe, ae aoe feagai ai, e manaʻomia e lou aiga le puipuiga. Ma o le autu autu o le puipuiga ua na o mea e faamama ai tagata taitoatasi. Mea uma - solo, fulufulu, seleulu ma isi meafaigaluega, o slippers - e tatau ona avea ma mea patino. E taua foʻi le faʻamaʻiina o le taele ae leʻi faʻaaogaina, talu ai o le filifiliga o mea faʻalavelave e lautele i aso nei.

E faʻafefea ona puipuia oe lava ma lou aiga pe afai e muamua ona e malie

O le puipuia o le toe faʻateleina o faʻaleagaga faʻaleagaina o le puipuia lea o le toe faʻaleleia. Ina ia aloese mai le toe faʻamaʻi i le anufe, e tatau ona puipuia le paʻu ma fao mai le pathogen, ina ia:

  • Aua e te alu e leai ni seevae, ma i le fale ma na o na oe lava seevae
  • Aua nei tuuina atu ou seevae i isi,
  • Faʻaaogā seevae "manava" - aloese mai le vevela ma manuʻa.

O se tasi o mafuaʻaga autū mo le "faʻauigaina" o mycoses, o lona uiga, o latou uiga e toe faʻafoʻi, o le le tausisia o faʻasologa o le fomaʻi ma le le atoatoa o togafitiga. O le mea lea, ia mautinoa ia mautinoa: ua e faʻaumatia atoa le faʻamaʻi?

Faʻafefea ona puipuia se aiga pe a maloloina tagata uma

Ma afai o tamaiti uma ma tagata matutua o le aiga, faafetai i le Atua, o loʻo maloloina, o le a le mea e tatau ona faia mo le puipuia? E moni lava e faʻavavau le faʻaaogaina o le vaitaele ae le alu i le matafaga? E leai! Tau lava o mulimuli i tulafono masani o le tumama. Toe manatua i latou:

  • O seevae e tatau ona faʻalelei, manava, ma faʻaleleia mai mea masani. E le tatau ona aveʻesea tights ma totini. Ma leai ni totini "tu"! E tatau ona suia le salu i aso uma.
  • O se solo taele, solo, selu, faila faila o mea tau le tumama o le tagata lava ia ma e le noatia i nonogatupe. Ma e leai foi se nonogatupe i se tasi ma, ioe, aua le ofuina ni seevae, totini, totini.
  • Aua e te savali solo i nofoaga faitele. O le faʻamaʻapeʻaina o le laʻau o se tasi lea o auala sili ona lelei e puipui ai mai le malie.
  • Fufulu o oulua vae faalua i le aso: taeao ma afiafi. A maeʻa le faʻaleleia poʻo le taele, fufulu lelei lau paʻu i se solo. Aua nei galo e solo ese le va i le va o tamatamai vae.
  • Faʻamau i totonu o se fale falemaʻi faʻamafanafana olive masani ma faʻaaoga mo le puipuiga pe a uma ona sau se tamaititi i le vaitaele, ma tagata matutua i se fale taʻele lautele poʻo le fale o le pedicure.

Atonu, o nei mea faigofie uma o le a puipuia ai le aiga mai le "osofaʻiga o mushroom." Ma o le mulivae i tamaiti o le a piniki. Ma o le a matua toʻa le matua matua. Ma o le tasi faafitauli i totonu o le fale o le a itiiti - e mafai ona e tapeina. I le mumu.

Olulu Olive "Aphrodite" - puipuiga faanatura ma le togafitia o togafitiga

Ua uma ona e malamalama i le matautia o le le manatu faatauvaa i le taua o le tumama e faatatau i le puipuia o faʻamaʻi pipisi. O le taimi nei, o le tausiga masani o paʻu ma filifili saʻo ai oloa o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino o le ki lea i se togafitiga manuia mo le gaʻo.

O se tasi o nei oloa o le fasimoli Aphrodite - o se suauu olive masani. I le tuufaatasiga o le faailoga o le Aphrodite e tele ituaiga o fasimoli, lea e faaopoopo atu i le suauu olive e aofia ai foi vaega o vailaau eseese. E le o se oloa se tasi o le faailoga o le Aphrodite e aofia ai mea faʻapitoa gaosia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga pe afai e faʻaaogaina i paʻu ua afaina.

O suauu taua ma mea totino o loʻo faʻaopopo i le fasimoli o le olive Aphrodite e faʻateleina ai ona faʻamalolo ma faʻatagaina lona faʻaaogaina mo togafitiga poʻo le puipuia o ituaiga faʻamaʻi mai dermatological. O le mea aupito maualuga o le antifungal o loʻo iai i le olive olive Aphrodite e aunoa ma ni faʻaopoopoga - o loʻo i ai le tele o le olive olive masani. E le gata i lea, i le tuufaatasiga o le "Aphrodite" ei ai isi ituaiga o fasimoli lea o le a fesoasoani e puipuia ai mai le malie: C faaopoopo le laʻau olive ma faʻatasi aloe vera. Soap "Aphrodite" o loʻo i ai se fomaʻi, anti-inflammatory, aʻafiaga faʻapitoa, faʻafefe ese ai, ma faʻamalosia ai faʻamaʻi manuʻa.

E faʻafefea ona aloese mai i luga o fao o vae ma lima

O le mea pito sili ona taua i le puipuia o le malie o la tatou tausiga lea. E tatau ona e iloa e malie tagata uma pe a uma ona asiasi atu i se taʻele lautele, falemaʻi, vaitaele, matafaga. E mafai ona tui i luga o lima poʻo vae.

O le galo e puipuia ai le vevela i le la, faʻapea foi le faʻafefete i le selau tikeri. E le mate foi ma le malosi o le mafanafana i le malulu.

E tatau ona e faʻaeteete ma faʻamaʻi le paʻu pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma se tagata e manaia..

Ma afai e sili atu ma le tasi le tagata o le aiga e malie, ona faʻatasi ai lea ma le vaifofo lava e tasi e tatau ai ona vaʻaia le paʻu paʻu, solo solo, seleulu fao.

Afai o le abrasions po o le abrasions ua faia i luga o le paʻu o vae, ona mafai lea ona togafitia i latou i le boric acid, talc, ma urotropin foi.

Mafaufau i metotia o le puipuia i nisi auiliiliga. O le puipuia o faʻamaʻi pipisi e taua tele pe afai o iai sau fanau i le fale.

Seevae ma le falemaʻi

  • Ole fufulu seevae e tatau ona aloese mai ai, aua o le mafuaaga autu lea mo le maua o microtrauma, fao fao ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. O seevae e tatau ona filifilia manino i le tele.
  • O tagata e mafatia i le tele o le salu o latou vae e le tatau ona fai ni sitaili, sneakers ma isi seevae tapunia e faia i mea gaosia e le mafai ona faʻatagaina le ea ma e le faatagaina le paʻu o vae e manava faʻamalosi. O ia seevae e vave lava ona fatuina se aʻafiaga o le kiona, lea e tau atu ai i le fausia o se siosiomaga lelei mo le atiina ae o sigi.
  • I le taumalulu, e sili atu ona lelei le filifilia o seevae mafanafana o lau lapoa mai le sola vaivai poʻo le paʻu moni.
  • Aua le taumafai i seevae o se tasi, e oo lava i aiga ma uo vavalalata. O le alu e faʻatau ni seevae i totonu o le faleoloa, e tatau lava ona e ave lau lua o totini.
  • O le asiasi mai, e te le manaʻomia le faʻaofuina o seevae sosolo ua tuʻuina atu e tagata e ona. E sili le aumaia o ou seevae sulu.
  • Aloese mai le faatauina mai o totini na faia mai i mea o loʻo i ai faʻatasi ma mea e aofia ai.
  • O le puipuia o le silo vae e aofia ai le faʻamagoina masani o seevae ma le faʻapalapala.
  • Vaitafe asiasi, baths, saunas, showers, e tatau ona e i totonu o latou seevae seevae.

Tausiga o vae

O le taua tele i le puipuia o vae mai faʻamaʻi pipisi ma le anufe o le tausiga lelei mo i latou, lea e aofia ai:

  • I le fufulu uma o ou vae i se solo vaivai pe a maeʻa soʻo se vai. Faʻamamā ou vae, faʻapitoa, gauai atu i nofoaga i le va o tamatamaivae ma lalo ifo o latou vae, pe a iai ni paʻu o le paʻu. O le maualuga o le susu i totonu o ia eria e maua ai tulaga sili ona lelei mo le salalau o fungi ma lo latou vave gaosia.
  • Aua le asiasi i savaliga matagofie matagofie. O le tuʻuina atu o se tui, faʻapea foʻi ma se manicure, e naʻo mo tomai faʻapitoa e tausisia tulaga uma. E taua le manatua e masani lava o le mafuaaga o faʻamaʻi pipisi e le lelei le tagofia ma le lava le faʻapalapalaina o meafaigaluega.
  • Ole paʻu ole tino paʻu o vae, e pei o lima, e tatau ona masani ona togafitia ma faʻaleleia susu, aloese mai le iai o mea e sili atu i luga o le paʻu. O le kulimi e tatau ona ufiufi i gaioiga massage seia maeʻa ona gauaʻi.
  • E taua tele le taofia o foliga mai o galu i le paʻu o vae., aua o nei mea leaga e saofaga i le saoasaoa o le gaʻo ma siama i totonu o le paʻu.
  • O aso uma e te manaʻomia e fufuluina ou vae i se fasimoli moli paleni e sili ona lelei, e sili ona lelei ile paʻu.

Tulafono o le tumama lautele

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona matauina nisi o tulafono lautele faigofie mo le tumama o le tagata lava ia, aemaise lava:

  • Faʻaauau le siakiina o le paʻu o vae, aemaise lava tamatamailima ma vae. Soʻo se suiga i le tulaga o le ufiufi, o foliga mai o vaʻavaʻa, valaau, fulafula, mumu, fulafula, paʻu e tatau ona mataala ma tosina mai le mafaufau.
  • Pe a ma le 1.5 i le 2 masina, e tatau ona faia se faasologa atoa o taualumaga o pedicure., faatasi ai ma le aveeseina o sana ma le o loʻo i ai nei, ma faʻamaina uma le paʻu. Soo se foci o paʻu paʻu i luga o vae e fai ma sui lelei o le eleele e faʻaleleia ai le gaʻo.
  • Aua nei tipi tele fao fao ina ia le faaleagaina le paʻu o tamatamailima. E taua le manatuaina o soʻo se soliga o le faamaoni o le faʻavaa e faʻapupula ai avanoa o faʻamaʻi pipisi.
  • Sui solo, totini ma tights i aso umauʻu na o nafa filo masani, aloese mai le gaosi.
  • A e faʻatau le seevae, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i faʻataʻitaʻiga lelei e maua ai le manava lelei ma le faʻamaʻi.
  • E taua le faʻaaogaina naʻo lou solo totino vae ma au seti mo pedicure ma manicure, e aunoa ma le tuʻuina atu i soo se tasi.
  • O le maualuga o le fola i totonu o le fale e tatau ona togafitia i se vaalele faapitoa, ma i totonu o le faletaele e faia ai le faʻamaʻi faʻapitoa e le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.
  • O fale taele ma moega e tatau ona fufuluina i le sili atu le maualuga o le vevela (90 - 95 ° C) e faʻaaoga ai vailaau antibacterial.

Vaega o le puipuiga lona lua o le maʻi

O faʻataʻitaʻiga faʻaogalua e masani lava ona taulai i le puipuia o se toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi ma toe faʻaleagaina i le sigi. Atonu e aofia ai:

  • O le manaʻoga e siaki lelei le tumama o le tino o vae, e tatau ona fufuluina i aso uma ma se fasimoli mūmū, faʻamamaina maeʻa faʻamalolo pe a uma le faʻatinoga.
  • I luga o nofoaga ma fale e manaʻomia ona e savali i totonu o seevae paʻu, e masani ona faʻamaʻi i ni fofo faapitoa, o le a aloese ai mai faʻamaʻi pipisi o le aiga.
  • O ou totini poʻo totini (tights) e tatau ona suia i aso uma, vave fufulu faʻatasi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi mai mea a isi tagata, e le faʻatagaina latou te teuina ma sili atu ona salalau solo i potu.
  • A maeʻa ona fufulu ou vae, e tatau ona faʻapipiʻiina i taimi uma faʻatasi ma sauniuniga faʻapitoa a antifungal. (ointiga poʻo kulimi) ina ia mafai ai ona toe faʻafeiloaʻi.
  • E taua le fufuluina soo o seevae uma, ma faʻagogo. O na mea (seevae, totini, ma isi mea) na ofuina e se tagata i le vaitau o togafitiga e sili ona lafoai, talu ai e ono i ai ni paʻu o sigi e le faigofie ona faʻaumatia.
  • A asiasi atu i matafaga, vaituloto, taʻele po o faʻavalava, e tatau ona e ofuina ni seevae paʻu ma faʻapala pe a e sau i le fale.
  • E taua le aua nei galo e uiga i le faʻamalosiina o lau tino.tuʻuina atu o meaʻai lelei, lava le malolo, alu i aso uma. O le faatumauina o se soifua maloloina lelei e faʻaleleia atili ai le puipuiga a le tino. E toatele tagata e mafaufau pe aisea, e le savali solo i luga o matafaga lautele, na o ni nai tagata e pisia i se malie. Ma o le mafuaʻaga o loʻo i ai tonu le vaivaiga o le puipuiga o tagata taʻitoʻatasi.

Puipuiga o le afu fao i se tamaitiiti

O le mea e leaga ai, e mafai ona maua mai i tamaiti tamaiti le lima i luga o lima poʻo vae. E taua tele mo mātua le puipuia o le amataina o lenei maʻi. Mafaufau pe faʻapefea ona puipuia se tamaititi mai le afu fao.

Muamua lava, e tatau ona vaʻaia uma mea faʻaogaina o manicure. O le mea moni, e ala mai ia i latou, mo le tele o vaega, o siama e tupu.

E tatau ona i ai i le tamaitiiti ni seevae seevae. Faʻamatala atu ia te ia e leai se mea e manaʻomia e savali ai e aunoa ma ni seevae i le vai vai. Ma o sima e tatau ona fufuluina i se vaifofo vailaau i taimi uma pe a uma le vaitaʻele.

E le talafeagai le faatagaina o vae o le tamaititi i le afu. O lea o le ae le faatagaina ai le galo e faʻateleina, aua o ona spores o loʻo galue i le vevela ma i tulaga o le maualuga o le susu. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i le tumama o le tino: e tatau i tamaiti ona fufuluina i latou pe a uma le auala, asiasiga taitasi i le faletaele, aʻo leʻi 'ai ma fufulu.

O lenei ua e iloa metotia o le puipuia mai le afu fao. Faitau atili e uiga i le puipuia o le malie i le tino iinei.

Nofoaga e ono lamatia ai avanoa

I le faʻaogaina o luga, o se lisi o nofoaga sili ona lamatia e ono mafai ona maua ai faʻamaʻi pipisi i le maualuga o le avanoa. O le auala sili ona faigofie e mafai ai ona faʻasalalau atu laʻu mycosis o se fesootaiga tuusao tuusaʻo ma se tagata maʻi, e oʻo atu i se lima faʻafefe. O le mea lea, e faʻapefea ona e maua se maliega le ala sili ona faigofie:

  • faʻaaoga vailaʻau mo le tumama
  • savali savali solo i luga o le fola i totonu o le faletaele tuufaatasi, afai o le fale ei ai se tagata maʻi i le onychomycosis,
  • pe a asiasi i le vaitaele masani, faletaalo, sauna, fagu,
  • paʻi lima o taavale i felaʻuaiga lautele, lea sa faʻaaoga muamua e se tagata maʻi i le mycosis,
  • ao malolo i le matafaga,
  • i totonu o se lauulu lalelei pe a faʻaaoga e lana tagata faigaluega meafaigaluega e leʻi faʻamaʻi lelei,
  • pe'ā uma ona faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se mea poʻo ni mea na faʻaaogaina i se taimi ua leva e se tagata ua pisia ma e leʻi pasia le togafitiga tatau mo le taimi lena.

E iai le fasipolo fao e lafoina i le tausisia o tulafono o le tofo lelei? E tupu, ona i se pati, ina ia aua nei ave le palapala palapala mai le auala i le fale, latou te suia o latou seevae i seevae. Ae toaitiiti tagata eo mai ma o latou seevae - e masani lava ona ofoina atu e le au talimalo o latou ofuvae "mo malo". E mafai ona latou tuʻuina atu le spores e mafua ai le onychomycosis mai se tagata maʻi pipisi i se soifua maloloina. Avanoa o uluaʻi laʻasaga o se faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le fao e masani lava ona suia sina foliga, o le tagata maʻi atonu e le o nofouta i le lamatiaga o isi. I le lumanaʻi, o le lanu o fao o loʻo aʻafia e le manoa e mafai ona suia tele

Ole suʻesuʻeina ma le totoa ole tulaga ole falesa o le a mafai ai ona e matauina faailoga o le faʻalavelave lata mai ile taimi. O le uluaʻi laʻasaga o le mycosis e naʻo le togafitia, ae naʻo le tulaga na maua i se taimi talafeagai.

Onychomycosis Puipuiga

O le iloa pe faapefea ona faʻasalalau le afu o le fao, e faigofie lava ona fai ni puipuiga e puipuia ai le maʻi. O le autu autu o le seti o tulafono i luga o le auala e le afaina ai i se mea malie o le mea lea e tatau ona faʻaeteete ma taumafai e vavaeeseina atoa le avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai i se tulaga lamatia matautia. O tulafono lava ia e faigofie tele ma manatu:

  • faʻaaogaina tatau o seevae a le tagata lava ia pe a asiasi atu i vaituloto, taimi faʻapitoa ma isi nofoaga faitele,
  • taumafai e aloese mai le savali leai ni seevae i le fale ma alu ese,
  • ia mautinoa e faʻamalamalama ma, pe a manaʻomia, manaʻomia tagata faigaluega o le matagofie o falemaʻi e faʻamaʻi meafaifaʻaili ua faʻaaogaina,
  • Filifili ma le faaeteete ma mataʻituina le tulaga oo latou seevae, aloese mai le foliga mai o le susu, manogi ma isi mea e faailoa ai le ono mafai ona fatuina tulaga lelei mo le atinaʻeina o spores o mycosis,
  • faia suʻesuʻega masani suʻesuʻega o le tulaga o le paʻu ma fao o tamatamailima ma tamatamai vae.

Afai e te masalomia o loʻo pipisi pea le siama, o le laasaga muamua o le asiasi atu lea i se tagata faʻatau. Ioe, o togafitiga a le tagata lava ia i le uluai laasaga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻatino lelei. Ae o nisi taimi o feeseeseaiga ae le o le faʻaumatia naʻo le alu i se "moe moe", ma o le a mou atu uma lava faʻamaʻi o le maʻi. O le sese o le toe faaleleia atoatoa ua faia, lea, pe a mavae sina taimi, toe faʻaleagaina. O le tagata maʻi ua talitonu na toe afaina o ia i se mea, ae o le mea moni lava - ua na o se faʻaauau pea o le tau muamua e leʻi maeʻa ma le faʻamaʻi.

O le faʻatalanoaga ma se tagata faʻataʻitaʻiga e manatu o se tasi o tulaga taua mo le manumalo atoatoa i le onychomycosis. Faatasi ai ma le fesoasoani o suʻega faafomaʻi e mafai ona tatou faʻamaonia le faʻaumatia atoatoa o le falemaʻi pipisi.

Tags: Inflammation, Hyperhidrosis, Fungus, Skin, Togafitiga o le suka, Psoriasis, Maʻisuka, Manua, Faiga

E faʻafefea ona faʻasalalau le siuʻu fao

E faʻatatau i le auala e tuʻuina atu ai le togi pulu, o le a tatou mafaufau i lenei tusiga. O le faʻaalia o faailoga muamua o le filo i luga o fao o se faailo o le faʻamaʻi o lou tino. I lenei tulaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega ma amata le faagasologa o le togafitia o vaega ua aafia.

  • Faʻaleagaina mea tau faʻaleagaga
  • Faʻasolo atu le siga fao
  • E faʻafefea ona faʻafefe le malie ile vae ma lima
  • Nail polishia ma fuga
  • O le galo na faʻatuina
  • Faʻafefea ona puipuia tagata pele mai faʻamaʻi
  • Vitio: Auala o faasalalauga
    • Maua se faʻamatalaga auʻiliʻili i se mea tutusa:

Faʻaleagaina mea tau faʻaleagaga

  • Le lava le toto i le vae. O le taʻitaʻia o se olaga faʻalaulelei ma le faʻamaina o meaʻai e oʻo atu ai i le mamafa, lea e afaina ai le tele o le toto, e aofia ai vae.

O le faʻasauā i fao e ono afua ai le afaina i le toto

  • O le ulaula e afaina foi i le masani o le tafe toto i le tino.
  • O le tausaga a le tagata ua silia ma le fasefulu tausaga. Tuai le umi o le faʻagasolo i le gaioiga o gaioiga i le tino ma le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o fao.
  • Le vavave o le tino i le afu, e aofia ai vae. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi mo vae (totini, totini, pantyhose), o seevae mama e le faʻalelei e fesoasoani i le siʻitia o le maualuga o vae. O se siosiomaga malulu e lelei tele mo le faʻaleleia o mea malie.
  • I le taumafanafana, o le suluina o vae e faʻapupula foʻi.
  • Faaaogaina o nofoaga faitele (saunas, baths, vaituloto, fale talimalo, faletalimalo) e leai ni seevae.
  • O le i ai o le maʻisuka faʻamalolo.
  • Faʻaleaga i fao ma le paʻu o loʻo siomia ai i latou. Maʻa, vavae, manua - o le taunuuga o le faʻaaogaina o seevae le lelei. I totonu o ia seevae, o le microtrauma o vae e le faʻamalolo ma e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le afu fao.
  • Faʻaaoga masani o mea e tumama ai isi tagata, seevae poʻo lavalava.
  • Faʻasolo atu le siga fao

    Talosaga a le malo - o se siosiomaga lelei mo le faʻamoemoe o lē e ona, spores of infungal infection

    O le siʻosiʻomaga o tamaʻi pito sili ona itiiti i le siosiomaga. O le puipuiga o le tino puipuia e puipuia ai i tatou mai ia fili. Ae afai e vaivai, ma o le malie, i le i ai o tulaga lelei, i luga o le tino o le tagata, e amata ona faateleina.

    O se faaputuga tele o ituaiga eseese o le silo e mafai ona maua mai i nofoaga o loʻo pisia i le tino o tagata mamai, o le mea lea, mai le tagata i le tagata. I totonu o tagata, o vaega o le paʻu e paʻu ese, o fao e faʻamalosia ma ulufale i le siosiomaga.

    O tulaga lelei mo le faʻalauteleina o le fugalaau o se mafanafana ma le susu o le siosiomaga, mo se faʻataʻitaʻiga, sulu vae. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata oe, ona o tulaga faʻapitoa, ua faamalosia e tumau pea seevae seevae mo se taimi umi. O gaioiga faʻapitoa tino poʻo le faʻaleleia atili o le faʻamafanafana i le potu e faʻaosofia ai le faia o se "fale gaogao" i seevae. O taʻavale, tagata faufale, tagata taʻaʻalo, tagata o le militeli o le a sili atu ona mafatia mai le au o le au o le maketi.

    E faʻafefea ona faʻafefe le malie ile vae ma lima

    Aua le faʻaogaina le sipuni fufulu a se isi tagata.

    Mo le togafitiga o le silo, o loʻo faʻaaoga lelei e le au faitau Tinedol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    O tagata e afaina i le anufe e mafai ona tuu i luga o le microparticles o paʻu ua pisia i le fale latou te faaaogaina (o latou lava fale, fale, sauna, bath, pool ma isi nofoaga faitele) poo luga o mea tau le tumama (solo, solo taele, ma isi mea), i luga o moega, o latou lavalava, seevae .

    I le 90% o mataupu, o aʻachomycosis e aʻafia ai tootolo. O vae ia e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le fomaʻi pipisi. Sporeso o le fasipolo e mafai ona i ai i le fale i luga o le fola poʻo ni kapeta fola lea e maua mai iina mai tagata o loʻo aʻafia ile aiga poʻo malo. Aʻau o le fuga i luga o latou vae i nofoaga faitele, o le tele o taimi o nei potu e maualuga le maualuga. I totonu o le taele, e agaʻi tagata i luga o fola malulu, i saunas ma vaitaele o loʻo i ai foi le faʻalauteleina o le vevela o fola o fola, lea o loʻo lelei ona puipuia ai spores spores. I totonu o ia potu, o le lamatiaga o le faia o konekarate o sochomycosis o le a faateleina, e matua lamatia ai vae.

    Onychomycosis i lima e masani lava ona aliali i tamaitai. E mafai e tagata tomai faapitoa ona tuʻuina atu auaunaga tautua i tagata asiasi o loʻo mafatia i le au o le maketi. O tagata agaalofa e asiasi i savaliga matagofie ma o le tagata taʻavale malie e ono le lelei le faʻaaogaina o masini manicure poʻo solo e toe faʻaaoga mo solo solo lima, ae le o se laulau faʻapitoa.

    E mafai foʻi ona avea taʻaloga taʻavale ma mea gaosi. A e asiasi i taʻaloga taʻaloga, kalapu o le tino, e faʻamalosi oe e paʻi i mea tau taaloga ma ou lima. E masani lava, o nofoaga mo lima i mea tau taaloga e faʻapipiʻiina mea e pei o le manogi e pei o le omomi, lea e mafai ona tumau ai spores spores mo se taimi umi.

    I felauaiga i le lautele e tatau ona e taofimau i luga o falelima e ufiufi i mea mama.

    Nail polishia ma fuga

    Ia mataala pe a asiasi atu i faleoloa matagofie.

    Onychomycosis i luga o lima e le vave aliali mai, o le mea lea i totonu o le faʻavao o le fao atonu latou te le matauina faailoga o le faʻamaʻi ma tuʻuina atu se auaunaga manicure. O tagata asiasi i faʻataʻitaʻiga e malamalama o masini faʻaleleia, o le pito i luga o le laulau e tatau ona togafitia i vaifofo faapitoa. Mo le puipuiga, aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga ma atigilima, i totonu o le fale e ono manaʻomia oe e faʻatinoina le gaosiga o masini ma laulau i ou luma. Fufulu lou lima pe a uma ona faʻaaogā le vai vai taele ma solo.

    Ma e uiga i le varnish, o le fusi e lafoina i totonu o le fao? A uma mea uma, e le o gaosia se pulumu varnish i totonu o faleoloa. Ma i luga atonu e mafai ona i ai ni paʻu mai le afaina o le pipisi pe'ā uma ona faʻafesoʻotaʻi ma se faʻi maʻi. O le mea moni o le varnish o loʻo aofia ai le isopropyl alcohol. O le tutusa lenei o le alcohol ethyl ma le faʻavae o fomai tipitipi.

    Mo le faʻaupuga, o lenei mataupu e mamafa tele. E le ola le anufe i ia tulaga. E le gata i lea, o le varnish o loʻo i ai le malosi e faʻagogo i luga o le fao ma fai ai se ata vali i luga o le fao. E le o se mea lelei foi mo le toe gaosia o spores spores; o se siosiomaga e faʻafefe ai spores spores. Maua le onychomycosis e ala i le faʻaoloa o le fao e faʻaititia i le leai. Afai e le masalosalo, aumai le varnish mai lau oe lavalava gaosiga i le faletalimalo.

    O le galo na faʻatuina

    O se aiga e faʻataunuʻuina i nisi faʻamaʻi e ono mafai ona avea ma se mea taua i le faʻamaʻi o spores o le galo o le aiga atoa. O tagata o le aiga e tasi e ono i ai se vailaau i le maʻisuka, e ono mafai ona latou mafatia i le taimi e tasi ona o le leai o se puipuiga i le tino. Faʻaleagaina o masani leaga: o le inu, inu ava malosi ma le sikaleti, o se tu masani a le aiga, e faʻapupula ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi mo tagata uma o le aiga. Ma afai o nisi augatupulaga e nonofo i totonu o le aiga: matua, fanau, matua matua, atonu e afaina ai tagata matutua o le tupulaga matutua.

    Faʻafefea ona puipuia tagata pele mai faʻamaʻi

    • E tatau i tagata uma ona i ai ni seevae o le tagata lava ia.

    Afai ei ai se tasi o tagata o le aiga e iloagofie faailoga o onychomycosis, ona tatau loa lea ona ia faafesootai se fomaʻi.

  • Faʻasolo atu mea tau le soifua maloloina i le tagata maʻi: solo, solo taele, fasimoli, faʻamaʻavae vae.
  • E le tatau i tagata o le aiga ona faʻaaoga mea a lona fale.
  • A maeʻa ona suʻeina le vai mo tagata gasegase e iai le onychomycosis, e tatau ona faʻamalo le faletaele ma faʻamaʻi pipisi, e tatau foi ona faʻamaʻi le faletaele.
  • E tatau i le tagata maʻi ma tagata o le aiga ona faimalaga solo i fale i seevae poʻo totini.
  • O le tagata gasegase e tatau ona faia togafitiga faafomaʻi i totonu o se nofoaga ua atofaina, lea e tatau ona faʻamamaina e ala i le faʻaaogaina o tanuka suavai.
  • E le tatau ona aʻafia e le au paʻu i vaega ua pisia o le tino maʻi.
  • E le tatau i aiga ona fesuiaiga o lavalava, ae le o ni seevae fou, mea e tumama ai.
  • E fautuaina mo tagata uma o le aiga ia aafia i se siakiina o siama afaina.
  • Amata togafitiga o le faʻamaʻi i le amataga o lona atinaʻe. O lea e te faʻasaoina ai au tupe, malosi ma le taimi.

    Uluaʻi faailoga ma faʻamaoniga o le afu fao - o le a le taimi e faʻalogo ai i le faʻamalo?

    O le faʻamaʻi e masani ona afua mai i ituaiga ituaiga o galo, o le tele o ia mea o dermatophytes (e tusa ma le fatu microscopic e tupu i le vevela ma le pala). E le masani ai, fefete ma fulufulu. E tusa ai ma fuainumera, o gaʻo tui e faaleagaina ai le ola o le 2-18% o tagata o le lalolagi. E le gata i lea, o le tele lava o taimi - mo tagata matutua (aemaise lava le matua i le 70 tausaga).

    O a ni faailoga o se maʻi?

    O le a le mea matautia?

    Afai e le togafitia, e afaina ai le paʻu i luga o fao, e salalau i le vae. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le tino e tupu: ona o le anufe, o le tino e aafia i nisi faʻamaʻi pipisi. O se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafai - faʻamalama, siama dermatitis, ma isi. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le leiloa o se afaina.

    O le mea lea, i le faailoga muamua - o se tamoe i le fomaʻi!

    O le mea sili lava, o tagata o loʻo i ai faʻamaʻi e ono lamatia ai le maua o se anufe:

    1. Maualuluga vae ma le leaga o vae.
    2. Tusa le toto.
    3. Faateleina le vevela i vae. E masani lava o le tagata taaalo ma le militeli "puʻe" le malie, o le, ona o mea patino o la latou galuega, e tatau ona savali i ni seevae malu pe le lelei e tusa lava pe vevela.
    4. O le i ai o sana i luga o vae, faʻapea foi ma tagata o loʻo i ai ni paʻu vevela ma le mafiafia i luga o vae.
    5. Laititi faʻamaʻi.
    6. Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.
    7. Faʻasalaga faʻafuaseʻi i le paʻu i fao po o faʻailoga lava ia. O lenei vaega e aofia ai tagata o loʻo vaʻaia i totonu o faleoloa poʻo tagata e le amanaiaina tulafono o le tumama.
    8. O le maʻi suka.

    O fea e pipii ai le fusi?

    O le lisi o ia nofoaga e le gata, o lea matou te lisiina ai i latou e ono lamatia ai le faʻaogaina o le silo:

    • I le fale, e faʻaaoga ai manoa o meaola "i le avea o se aiga"(tasi seleulu po o tise i luga o mea uma, mo se faʻataʻitaʻiga).
    • I totonu o se fausaga matagofie (ma i le fale) i le taimi o se manicure / pedicure, faʻamau faʻaopoopoga, ma isi. i le noatia ma le fai fuafua i le le atoatoa o le gaosiga o meafaigaluega.
    • I totonu o le vaitaele - Pe a savali solo i tafatafa ane o le vaitaele poʻo le faʻailoga lautele.
    • I le taʻele lautele, saunas, gyms.
    • A faʻaaoga solo solo.
    • A faʻaaogaina se falamo le faletaele "le aiga atoa."
    • Pe a ofuina ni seevae pupuu pe maualalo.
    • I totonu o le SPA salons, kalapu o le tino.
    • Faatasi ai ma le "fesuiaiga" o seevae (o se tasi o teineiti e mafai ona faʻamaonia e se tasi, po o malo e tuʻuina mai seevae mai se tasi i totonu o le aiga).
    • Faʻateleina le faʻaaogaina o totini / tights o loʻo faia i filo faʻamalosi.
    • Faʻaauau ona faʻafesoʻotaʻi (ma faʻamaʻi mulimuli ane ile fagu pepa) ma vailaau fale.
    • Aʻo fai togafitiga tautala poo vailaʻau.

    O le a le togafitiga e mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia - o fualaau sili ona aoga

    O le taimi lava e te maua ai faailoga o le faʻaaogaina o le mycosis, e tatau ona e alu i se fomaʻi tipitipi poʻo se fomaʻi.

    O le tagata tomai faapitoa e fuafua le ituaiga o galo ma, e tusa ai ma suʻesuʻega, e faatonuina ai togafitiga. E masani lava le asiasiga, suʻesuʻeina, viliina o masini mo suʻesuʻega, iloiloga o le mafiafia / fausaga o le fao, fuafua le ituaiga o salu.

    O le a le togafitiga?

    1. I le taimi muamua o nisi taimi o varnish antifungal ua lava (mo se faʻataʻitaʻiga, batrafen poʻo le tele o le telefoni) ma tipiina na vaega o fao na aʻafia i le anufe.
    2. Faʻatasi togafitiga faʻalotoifalefaʻaaoga vailaau faʻaaogaina faʻamaloloina (mai suauʻu ma pusa paʻu i fofo ma varnishes), e faalua i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, clotrimazole poʻo le bifonazole, lamisil poo lezozoral, ma isi.
    3. Faʻaaogāina o le fualaau faasaina i fao e naʻo le maeʻa ona gaosia o vae.Muamua, faamalulu fao / paʻu i se vai mafanafana mafana ma le fasimoli. A maeʻa - faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taimi talafeagai. Ona toe faʻafouina lea o le tumama.
    4. E fia le togafitiga? E faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi. O le galue malosi ma le malie, e pei o le isu o le isu, o le a le galue. O le a umi se taimi e togafitia - ia onosai. I le avea ai o se tulafono, e alu mai le 2 masina i le 1 le tausaga mo lenei faiga.
    5. Ona o le le lelei o togafitiga i le lotoifale o le fomaʻi e faʻamatalaina mea faʻamaoni o mea lautele (i totonu). Ae maise lava, lamisil poo lezozo, faʻafaigofie poʻo le faʻaleleia. Ae naʻo le maea ai o suʻesuʻega faapitoa / suʻesuʻega ma i le leai o ni faʻasolega. Ma le isi, latou te le o faʻatasi ma isi fualaau / vailaau. Contraindications: fafagaina o susu ma, ioe, maitaga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi fatu / fatu.
    6. Faʻatasi ai taga. I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e faia uma seevae (faʻapea foʻi totini, ma isi mea) faatasi ai ma le faʻafitauli faapitoa / fofo na faʻamatala e le fomaʻi.
    7. I le faaiuga o togafitiga (o lona uiga, pe a tupu aʻe fao ola maloloina) o le a faʻamaonia le faia o suʻega. O latou taunuʻuga o le a faʻaalia ai pe lelei le togafitiga pe o loʻo maua pea i lalo.

    Manatua:

    Namu fasipolo o se faʻamaʻi malosi tele. " I le faaopoopo atu i ai, ua lauiloa ona o lona tetee malosi i fualaau o le antifungal. O le mea lea ia mautinoa e togafitia le maʻi seia oo i le iugaa leai, faatasi ai ma togafitiga faifaipea, o le a matua maualalo le aafiaga.

    Ma, ioe, e le tatau ona e mafaufau loloto ia te oe lava. O fualaau uma - e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi!

    10 togafitiga aupito sili ona lelei mo togafiti fao

    Afai ei ai se masalosaloga o se afu fao, i le taimi e tasi e pei o togafitiga a se tagata tomai faapitoa, e mafai ona faʻaaogaina se isi metotia. E le fautuaina e ave i fafo nai lo togafitiga a se fomaʻi - e te taumafai e faʻateleina le faʻafitauli, ona oʻo ai lea i le taimi o le faʻamalolo o le a umi ma vaivai.

    O lea la, o a tupe na oʻo mai ia i matou mai o matou tinamatua ma tinamatua?

    1. Suauu manogi. Faʻafefiloi le vailaau (1 st / l, 70%) + fuamoa moa + dimethyl phthalate (1 h / l) + meaʻai gaʻo (1 st / l). E faʻafefiloi le faʻafefiloi i vaega na afaina o fao, afifi i le pito i luga ma le polyethylene, tuʻu i luga o totini cotton luga. E tatau ona ofuina se ituaiga faʻamalosi mo le 4 aso.
    2. Faʻasolosolo masani togafiti e faʻaaoga ai se tasi o mea nei : o le propolis tincture, o le suāuʻu antiseptic, o le apple cider vinegar.
    3. Foot baths. Mo i latou, e mafai ona e faʻaaoga le masima o le sami (ma sili atu e aunoa ma ni mea faaopoopo), afaina o celandine, yarrow, wort St. John, oak, chamomile, calendula, etc. A maeʻa le taele, e tatau ona liliuina ou fao i le sua o le tipolo, iodine po o le apple cider vinegar.
    4. Iodine. Le aano o le togafitiga: e faalua i le aso tatou te faʻaaoga i fao ua faoa (mo le 20 aso) 1-2 kulula o iodine. Faatasi ai ma togafitiga manuia, matou te faʻaauau togafitiga 1 taimi i le 3 aso.
    5. Kombucha. O lona faʻaaogaina e faʻaaogaina e avea o ni mea e faʻaaogaina. Ua lava lava le soas gau, faʻaaoga se pusa ma tuʻu ai i le po - i lalo o polyethylene ma totini. E mafai foi ona e faʻaaoga saʻo se vaega o le mushroom tea i fao, mulimuli ane e tatau ona fusi ma tuʻu mo ni nai itula.A maeʻa - uu vae ma faʻaaoga se paluga o le apple cider vinegar (1 vaega), alcohol 96% (2 vaega), glycerin (2 vaega). Alu i le po. O le togafitiga e 2 vaiaso.
    6. Laʻu suauu. Liligi le kalama grated i le kulimi vevela vevela seia oʻo ina ufiufi atoa le kalaka. Matou te faʻafefiloi mea uma, vavalalata ma faʻaauau 2 aso. Le aano o le togafitiga: matou te faʻamamaina le paluga i le suauʻu, faʻaaoga i le mea na afaina, fusiina, puipuia mai luga ma le polyethylene, tuʻu i totini ma tuʻu i le po. O le vasega e 2 vaiaso.
    7. Vinegar Uu le paluga i le vailaʻau (9%), faʻaaoga i le vaega ua afaina, afifiina i le polyethylene, faʻapipiʻi ma se fesoasoani faʻamalosi ma tuu i le po. I le taeao tatou te toe faia mea uma.
    8. Soda ma le celandine. Matou te uu vae i se vaifofo (3 l o le vai + 1 tbsp / l o le soda), solo ese vae, lubricate ia vaega ua aafia faatasi ma tamatamailima i le suka mai le suka (vaai i le fale talavai). O le vasega e 2 vaiaso.
    9. Birch tar. Matou te uu vae e faʻaaoga ai le fale / fasimoli (pe a ma le 20 minute), fufulu vae i le meaʻai, tipi ese fao, fufulu ese o matou vae ma faʻamamafa faʻailoga i le talo birch. Matou te tuu vae i luga o le nusipepa mo le 1.5 itula ma faitau le tusi. Ma le isi, solo ese le tuai tele i se fusi, faʻaoʻo totini o le totini ma galo e uiga i ai mo ni nai aso. A maeʻa, o oʻu vae o loʻo i ai ma le fale / fasimoli ma vai malulu. I le afiafi, toe fai le faiga. O le vasega e 2 vaiaso.
    10. Kalanchoe. Togafitiga: kelu Kalanchoe lau laupepa i luga o fao e leʻi tapunia ma paʻupala ina ia ufiufi ai faatasi ma le fao. Faʻapipiʻi ma laulaau e suia i aso uma. O le vasega e 2-3 vaiaso.

    Le faʻaogaina o isi metotia - naʻo le maeʻa ona feutagai ma se tagata poto faapitoa!

    Manatua:

    • I nofoaga uma lava (matafaga, vai, potu sui, vaituloto, vaʻa, ma isi mea) matou te tuʻuina i luga o seevae faʻalelei faigofie. Aua e te alu e leai ni seevae pe a iai se lamatiaga o le maua o se siama!
    • Matou te le ofuina ni seevae o se isi tagata (e aofia ai seevae i se pati - e sili atu le savali i totini).
    • Aua le faʻaaoga solo solo a isi tagata ma mea e faʻaaogaina.
    • O le alu ese mai le faletaele, matou te le tuʻuina o matou vae i se mea masani (ma masani ona susu, ae le o le muamua fou) falala, ae ia matou lava solo (filifili muamua mo ia faamoemoega).
    • Matou te suʻesuʻeina e le aunoa vae ma fao mo faailoga o le malie. I nai mea laiti (faʻavave / afaina i le va o tamatamailima, ua suia le lanu o le fao, ma isi), tatou te faia fua. O lona uiga, tatou te maua ni ouga, mea faapitoa / varnishes, ma isi.
    • Matou te taumafai e le faʻaaogaina ni seevae malulu, vaapiapi, faʻapea foʻi ma seevae e faia i mea e maualalo le lelei.
    • Matou te faia masani a matou seevae i vailaau faʻamaʻi mai totonu.
    • Ina ia puipuia le saluina, tatou te faʻaaoga leodoroso, talimalo paʻu, ma isi.
    • Matou te faʻaaoga naʻo totini papa. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o tights / totini (oloa e faia i le nailon ma isi mea gaosia) i le fale, e tatau ona aveeseina, uʻu vaʻaia, faʻaleleia.
    • I le vevela tatou te ofuina seevae - mo le faʻaleleia o le ea ma le fesuiaiga o le ea. O salu o vae o le eleele e tupu mai ai siama.
    • Aua le fuaina seevae i faleoloa e aunoa ma totoa / auala - leai ni seevae.
    • Fufulu o tatou vae pe a uma le taʻele, e aofia ai avanoa i le va o tamatamailima - o iina e amata ai le afu.
    • Matou te le faatagaina ni tafe i luga o vae - matou te faʻaaogaina susu.
    • Vaevaega ma laʻu fasimoli moli antibacterial.
    • I le maualuga o le aʻafia o faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le tafaoga po o le vaitaele) tatou te faʻaaoga vailaau antifungal, pulupulu po o aerosols (mo se faataitaiga, mycostop, mycosoral).
    • Fufulu ese seevae pe a latou susu. Aua le fai seevae malo / seevae.
    • Matou te filifilia naʻo faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mo le gaioiga / manicure procedures.
    • Matou te le faʻatagaina le faʻafefe, le tele ma le faʻaogaina o fao - matou te faia fuafuaga i taimi talafeagai.

    E le faigata. Lava le ola mama - ma e mafai ona puipuia oe mai se malie.

    Tuua Lau Faamatalaga