O le a le taumafa ava malosi?

E tusa ai ma le au suʻesuʻe, ina ia mafai ona laveaʻiina mai se faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona e inuina i le faʻamaoni, ae masani lava

07/28/2017 i le 14:08, manatu: 8473

O se taunuuga o suʻesuʻega fiailoa, na oʻo mai ai le aufaʻasaienisi Danimaka i se faaiuga e leʻi faʻamoemoeina: e fesuisuiai e masani ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka. O taunuʻuga o le suʻesuʻega o loʻo lolomiina i totonu o le talafaamaumau Diabetologia.

Mo le lima tausaga, sa suʻesuʻeina e saienitisi le faʻataʻitaʻiga o le ava i le silia ma le 70,000 tagata o Tenimaka. O se taunuuga o tofotofoga uumi, na iloa ai e le au suʻesuʻe o le ono mafai ona maua le maʻisuka e le gata ina faʻalagolago i le tele o le ava malosi, ae faʻapea foi i le masani ona faʻaaogaina le ava malosi.

O lea, aemaise lava, na maua ai i totonu o tagata na inu ava malosi, ae masani lava o le lamatia o le maʻisuka na faaitiitia i le 27%, mo tamaitai, o le lamatiaga na faaitiitia e 32%. I le taimi lava e tasi, o tagata e inu i le tolu i le fa taimi i le vaiaso poʻo le tasi, ae leʻi oʻo i le mama, e sili atu nai lo isi e aʻafia i le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, na manatu le au saienitisi o le sili ona aoga o le ava malosi e avea ma mea moni i totonu o le uaina, lea, faafetai i polyphenols faʻataʻitaʻi, na aʻafia ai le maualuga o le suka. O le pia na fai si vaivai i lenei tulaga, ae o se mea masani mo alii le fesoasoani, e leai sona aoga i tamaitai.

I le taimi lava e tasi, o le tele o le inu vodka ma isi meainu malolosi e le aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, na fai mai ai le au suʻesuʻe.

  • Le tele o mea manaia
  • I le autu
  • Faʻamatalaga

Faʻamatalaga Tagata

  • O le tele o foliga o le neuropathy
  • O le maualuga i Kazakhstan o loʻo laʻititi
  • Na faafitia e le tama o le 6 tausaga le matua o Alyosha le kopi o le tagata tomai faapitoa mo le vaʻaia: pe na faapefea ona latou faatulagaina le tama "onā"
  • Faʻafetai i le tagatanuʻu: aisea na filifili ai le Matagaluega o le Soifua Malōlōina e taofi le ava malosi i vaiaso o vaiaso
Le tele o mea manaia

Faʻaalia i luga o fesoʻotaʻiga lautele

Faamauina e le Federal Service mo le vaavaaia o Fesootaiga, Faamatalaga Tekonolosi ma Mass Communications (Roskomnadzor). Tusi Faamaonia E Numera FS77-45245 Ofisa Faʻatonutonu - Ofisa Faʻatonu a le nusipepa Moskovsky Komsomolets. Tuatusi faʻamatalaga: 125993, Moscow, ul 1905 goda, d. 7, bld 1. Telefoni: +7 (495) 609-44- 44, +7 (495) 609-44-33, i-meli [email protected]. Faatonu Sili ma le faavaeina - PN Gusev. Faasalalauga lona tolu

O aia uma i mea e lolomiina i luga o le upega tafaʻilagi www.mk.ru o loʻo umiaina e le tagata lomitusi ma ua puipuia e tusa ai ma tulafono a le Rusia.
O le faʻaaogaina o mea e lolomiina i luga o le site www.mk.ru e naʻo le faatagaga tusitusia a le tagata e umia le puletaofia ma faʻatasi ai ma le hyperlink tuusao i le itulau lea e nono mai ai le mea. O le hyperlink e tatau ona tuʻu tuusao i le tusiga e toe faʻataʻitaʻia ai le uluaʻi meaaoga o le lesson, i luma poʻo le maeʻa o le poloka o loʻo taʻua.

Mo le au faitau: o faalapotopotoga National Bolshevik Party, Molimau a Ieova, Vaegaau a le Tagata, Lotogatasi a Rusia, Fegaiga agai i le Ulufale mai o Tagata e Le Iva, Vaega Tonu, UNA-UNSO, ua lauiloa o ni tagata tetee ma faasaina. UPA, "Trident igoa mulimuli ane Stepan Bandera "," Misanthropic Division "," Mejlis o le Crimean Tatar People ", o le gaoioiga" Artpodgotovka ", le vaega faaupufai uma-Rusia" Volya ".
Iloaina o le avea ma tagata faatupu faalavelave ma faasaina: Tali Taliva, Caucasus Emirate, Islamic State (ISIS, Isis), Jebhad al-Nusra, Auma Sinrique, Brotherhood Muslim, Al-Qaeda i le Islamic Maghreb ".

O taunuuga o le inu ava malosi

Afai e mafaufau se tagata e inu i le faʻatatauga mo ia lava, e tele mea e mafaufau i ai iʻuga.

Ina ia aloese mai taunuuga, ei ai tulaga taua:

  1. Afai i le taimi ua tuanai na i ai faafitauli ogaoga e fesootaʻi ma le ava malosi ma o le taimi nei e le inu, ona mafai ai lea ona lamatia lenei mea moni.
  2. Afai o loʻo e inu nei i le taimi nei nai lo le taumafa ava malosi, e tatau ona faʻaitiitia lou faʻafitauli e ala i le faʻaitiitia.

I nisi o tulaga, o taunuuga o le inu ava malosi atonu e matua ogaoga pe afai:

  • muamua na maua i le ava malosi po o se malosi o talafaasolopito o aiga o le ava malosi
  • i ai le ate poʻo le faʻamaʻi pipisi
  • loto vaivai po o le vaivai loto
  • togafitiga poʻo vailaʻau faʻasolosolo e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le ava malosi
  • na maua ai se faʻamaʻi o le tino (cerebrovascular accident).

Ava oona

O le inu o lona uiga o le inu sili atu nai lo le tolu meainu i soo se aso poʻo sili atu nai lo le 9 ava i le vaiaso mo fafine ma tamaʻitaʻi e silia ma le 65 ma sili atu i le fa mea inu i aso uma pe sili atu i le 12 ava i le vaiaso mo tagata e 65 tausaga le matua.

O le inu o lona uiga o le fa po o le sili atu mea inu i totonu o le lua itula mo tamaitai ma le ono pe sili atu meainu i le lua itula mo alii.

O aʻafiaga o le inupia e mafai ona faʻaititia ai aʻafiaga o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, e aofia ai:

  • O nisi o gasegase, e aofia ai le susu, faʻaʻa, ma le siama
  • Pancreatitis
  • Maliu faafuaseʻi pe afai ua iai lau maʻi maʻi cardiovascular
  • Faʻaleagaina o le fatu o le fatu (o le cardiomyopathy) e oʻo atu ai i le fatu o le fatu
  • Tigāina
  • Tigā toto maualuga
  • Faʻi maʻi
  • Pule pule
  • Manua matuia poʻo le oti.
  • Faʻaleagaina o le Brain ma isi faafitauli ile pepe e leʻi fanau mai
  • Alu o le faʻamalolo o le ava

Inu le 'ava malosi i na o le faʻaogaina poʻo le le inu.

Ae peitaʻi, afai e inuina le ava malosi ma e lelei lou soifua maloloina, inu inu tatau ma i le faʻalelei. O se aofaiga faʻapitoa e maua ai le soifua maloloina lelei, ae i tulaga lamatia. E tatau ona malamalama pe a oʻo mai i le ava malosi, o le ki o le faʻalelei.

O se vaaiga vavalalata lenei i le va o le ava malosi ma le soifua maloloina.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona faaleleia ai le soifua maloloina.

Faʻaaoga lelei lelei le soifua maloloina o le taumafa ava malosi.

O sina vaega tele o le ava i totonu o le tino e mafai ona maua ai nisi o soifua maloloina, pei o le:

  • faaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe ma le oti mai maʻi fatu
  • e mafai ona faaititia le lamatiaga o le faamai o le ischemic (pe a vavalalata pe taofia le gaʻo o le faiʻai, ma mafua ai ona faaitiitia le tafe toto)
  • o le lamatiaga o le maʻisuka e mafai ona faʻaititia.

E ui lava i lenei faʻamaoniga, o le soifua maloloina o le ava malosi e mafai ona talanoaina taitoatasi.

O le taumafa faʻavalea o le ava malosi e mafai ona sili atu ona aoga pe a iai ni mea faʻafitauli. Ae ui i lea, o isi laasaga e mafai ona faia e faaleleia ai le soifua maloloina o le tino nai lo le inu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga lelei ma faʻatinoga e sili atu ona faʻatuatuaina ma faʻamaonia suesuega.

O nisi o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o se tasi e inu i le agavaʻa fesoasoani i le atuatuvale, kanesa, ma le maʻi cardiovascular.

Pau le faafitauli: o ai e inu ava? Afai o le taumafa tatau e mafai ona fesoasoani i le faaitiitia o aʻafiaga le lelei, e aofia ai le mamafa o le oloa ma le tele o le gasegase faafomaʻi, ona mafai ai lea ona manatu o le faatapulaaina ole ava malosi e mafai ona faaleleia ai le soifua maloloina.

Taiala Faʻaaogā Faʻaaogā

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau ai ona toe totogi mo mea ola maloloina.

  1. Taumafa ai le porotini.

O le protein o le elemene aupito sili lea, o lona uiga e 20-30% o calories o loʻo i totonu o le porotini ua naʻo le tino.

O nisi o faataitaiga lelei o moa gaʻo, cheese cheese, tuna, ma le porotini i le paʻu pepa.

  1. Taumamafa i se fua faʻatapulaʻaina o fualaʻau lanumeamata.

E taua le tausia o le mea o loʻo i totonu o gaʻo ma gaʻo masani. E taua tele le faʻaaogaina o fualaau faisua mai fualaʻau lanumeamata o meaai lelei. Latou te maualalo i calories ma maualuga i fiber. E fesoasoani lenei mea e tumau ai i le aso atoa ma faʻatonutonu ai fesuiaiga i le suka o le toto.

O se filifiliga lelei o fualaʻau lanu meamata: o le meaʻai, kapisi, kāpeti broccoli ma nisi mea manogi mo le tofo.

  1. Inu sina ava malosi.

Afai o le pia, ona tusa lea ma le 1600 kalori i le 2 lita o le pia. E tusa ma le 30 cm pizza.

O le punavai sili ona maualalo o le ava malosi o le vailaka. O vine papaʻu mama e iai foi ni nai gaʻo, ae e le aoga tele le inu i le po.

Vodka ei ai le 250 kcal mo le 100 kalama, ae leai ni palatini, gaʻo, gaʻo.

E tatau ona manatua i le mafaufau e oʻo lava i le faʻaaoga tatau e iai ni tulaga lamatia.

Mo se faataitaiga, o le inu ma le aveina o se taavale e masani ona avea o se solitulafono lilo.

O se fautuaga itiiti pe afai e tatau ona e inu i le sili atu i le 4 iunite o meainu masani ma e maua mai i se faʻafefeteina: sasaina le lemonia atoa i se ipu vai e aveese ai mea leaga o le pala o le ava malosi.

Penefiti aoga

O suʻesuʻega ua mavae ua faʻaalia ai o le taumafa malosi o le ava e mafai ona faʻaititia ai le insulin ma puipuia ai mai le T2DM. Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻaonapo nei o loʻo masalosalo ai i lenei mea. O le mataupu o le maʻisuka Setema ia Setema 2015 na lipotia mai ai taunuuga tuufaatasi o suesuega e 38 e iloilo ai le sootaga i le va o le ava malosi ma le lamatiaga o le T2DM. Na iloa e le au suʻesuʻe, o le tagata na inu 1 le ava malosi i aso uma, e 18% e le mafai ona atiaʻe le T2DM pe a faʻatusatusa i tagata e leai ni faʻatau. Ae ui i lea, ina ua suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe taunuʻuga, na latou iloa e na o vaega patino o tagata e iai se puipuiga.

Ituaiga tamaʻitaʻi

Suesueina o taunuʻuga o le 2015 Suʻega Tausiga o le maʻisuka e ala i le itupa o tagata auai, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le T2DM e fesoʻotaʻi ma le taumafa ava malosi na matauina na o tamaitai. O le maualuga maualuga o le faʻaititia o lamatiaga na maitauina i le inu malosi i totonu o fafine, e tusa ma le 2 mea inu ava i le aso. O tagata suʻesuʻe a fafine o ē na inu ava malosi - e tusa ma le 5 pe sili atu mea inu i le aso - e leai se faʻaitiitia o le lamatiaga mo le T2DM. I totonu o tagata, o le faʻaaogaina o le ava malosi na maua ai le tele o le aʻafiaga o le atinaʻe o le T2DM. Ua maua e tagata suʻesuʻe se faʻafitauli maualuga o le maʻisuka i tagata, e oo lava i le inu malosi, 1 le ava malosi i le aso poʻo le itiiti.

Taʻaloga o le taʻaloga

Ina ua iloilo e le au suʻesuʻe taunuʻuga tuʻufaʻatasia o le 2015 "Tausiga o le Maʻisuka" e tusa ai ma asiasiga a Asia ma le leai o Asia o tagata suʻesuʻe, na latou maua ai le inu ava malosi, faʻaitiitia le lamatiaga o le T2DM i tagata e le o Asia. E leʻi i ai se faʻafitauli faʻaletonu i tagata suʻesuʻe Asia. E pei ona faaalia e tusitala o le 2008 Asia-Pacific Journal of Clinical Nutrition article, o eseesega o gaioiga i le va o tagata o Asia ma le measina e le o ni Asia e mafai ona faamatalaina le eseesega o metabolic reactions i le ava malosi ma le maualuga o le lamatiaga mo le T2DM i le va o Asians. E tele suʻesuʻega e manaʻomia ina ia malamalama atili ai i le auala e mafai ai e le fesuiaiga o fesuiaiga i tagata o ituaiga eseese ona aafia ai le sootaga i le va o le ava malosi, faʻamalosia o le inisalini ma le lamatiaga o le T2DM.

O aʻafiaga le lelei o le ava malosi

E ui lava o aʻafiaga o le faʻamalamalamaina o le taumafa ava malosi i luga o le inisalini ma le lamatiaga o le T2DM e ono fesuisuiai, o le inu malosi e manino le fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faateleina. Suesuega ua faaalia ai o le inuina o le ava malosi e mafai ona faateleina le ono mafai ona atinaeina le T2DM e ala i le faateleina o le malosi o le inisalini ma faaleagaina ai le malosi o le tino e gaosia ai le suka o le toto.

O se suʻesuʻega na lolomiina ia Fepuari 2015 e le World Journal of Biological Chemistry, na tusia ai tusi o le rat e fautua ai e faapea, o le inuina o le ava malosi e ono faaleagaina ai le gaioiga o inisalini e gaosia ai nila. Afai e le lelei le galue lelei o nei siama, e mafai ona faateleina le aʻafia o le faʻamalosia o le inisalini ma le T2DM. O le isi suʻesuʻega o manu, na lolomiina ia Ianuari 2013 i le Science Translational Medicine, na maitauina ai faʻamatalaga tutusa lea o le taumafa ava malosi e 5 pe sili atu inu i totonu o le 2 itula mo alii, poʻo le 4 pe sili atu mo tamaitai. Ua maua e le au suʻesuʻe e fafagaina le pia i le tele o mea e pei o le inu i tagata e maualuga le faʻamalosia o le inisalini, lea e le gata i le 2 aso.

Sauniuniga saogalemu

E ui lava o le taumafa ava malosi e mafai ona i ai se aoga aoga i le faʻamalosia o le inisalini i nisi tagata, o le inuina o le ava atonu e le aoga ma e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le T2DM i isi. O le inuina o le ava malosi e mafai foi ona mafua ai faafitauli mo tagata e ola i le maʻisuka. O le inuina o le ava malosi e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le toto maualalo i ni nai itula pe a uma ona inu. I se isi itu, inu ava malosi e mafai ona taitai atu ai i le toto maualuga i nisi tulaga. E fautuaina e le American Diabetes Association ia tagata ei ai togavao poʻo le maʻisuka e sili latou te inu i le faʻaogaina - e le sili atu i le 1 fagu masani i aso uma mo fafine ma le 2 mo alii. O se meainu masani o le 12 aunese o le pia, 5 aunese o le uaina, poo le 1.5 aunese o le ava malosi.

O tagata uma e maua i le maʻisuka, prediabetes, poo le faateleina o le lamatiaga mo le T2DM e tatau ona talanoa ma la latou fomaʻi e uiga i tulaga lamatia ma aoga o le inu ava malosi. Ole numera o mea e aʻafia ai aʻafiaga e aʻafia ai le inuina o le ava malosi, e aofia ai vailaʻau, mamafa o le tino, ma maʻi o le ate.

Faataʻitaʻiga ma suʻesuʻega

Sa suesue e saienitisi faamatalaga e uiga i le tele o le ava malosi ma le setete o le soifua maloloina o tagata e 70,551 mai Tenimaka, lea na aoina i le lima tausaga. O latou taunuuga e foliga mai ogatusa ma isi suʻesuʻega, lea na taumafai ai saienitisi e fuafua pe faapefea ona aafia le ava i le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o tagata. Ae ui i lea, o le galuega fou e mafai ai foi ona tatou faʻatusatusa le tele o le taimi o le taumafa ava malosi. Na foliga mai e sili atu le taua nai lo le 'ava malosi.

Iʻuga

O faʻamatalaga e taʻu mai ai o le tele o taimi e inu ava ai e fesootaʻi ma se lamatiaga o le maʻisuka. E foliga mai afai e le sili atu i le tolu i le fa taimi i le vaiaso, o lona uiga o le maualuga o le atinaʻe o le maʻi o le pito maualalo lea.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o se tagata o soʻo se itupa e inu ipu uaina e fitu i vaiaso taitasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi i le 25-30% pe a faatusatusa i le tasi e inu le itiiti ifo ma le tasi le ipu. Afai tatou te talanoa e uiga i le pia, ona maua lea o feeseeseaiga i le va o tane. O fafine sa inu pia i le amio lelei na tutusa lava le lamatiaga ma i latou na lafoaia atoa, ae o tagata na inuina ipu pia e ono i le vaiaso na faʻaitiitia ai lo latou lamatiaina o le maua o le maʻisuka e 21 pasene.

O a isi mea e aʻafia ai le maʻisuka?

O faʻamaumauga ua faʻavasegaina foi e faʻavae i luga o isi mea. O le i ai o le maʻisuka i aiga vavalalata ma mea e 'ai, e taua tele, faʻapea foi le matutua, ituaiga, tulaga o aʻoaʻoga ma faamalositino, tulaga o le BMI ma le ulaula, lea na amanaia pe a tuufaatasia le fuainumera.

Sa leʻi iloa e saienitisi le va o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma e leʻi maua ai se sootaga vavalalata i le va o le maʻi ma le ava malosi, ae latou te ioe e na o se vaega toalaiti o tagata auai i la latou suesuega na lipotia mai le inu.

O se taunuuga lelei e manatu e fesootai ma le i ai o polyphenols i le uaina. O fualaau ia e fesoasoani i le tino o le tagata e sili atu le pulea o le toto suka. Sa maitauina foi e saienitisi le faaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o le fatu ma faamaʻi vascular i totonu o vaega tutusa.

O a mea e inu ai e tagata ni fesili

Sa vaavaai foi tagata suʻesuʻe i mea e inu ai tagata.

O tane ma fafine e fitu pe sili atu ipu malamalama o le uaina i le vaiaso na i ai le 25-30 pasene le maualalo le lamatia o le maʻisuka pe a faatusatusa i tagata e le itiiti ifo ma le tasi le ava i le vaiaso, e tusa ai ma se faʻasalalauga.

O lenei mea e o gatasi ma se faʻataʻitaʻiga tolu-suʻesuʻeina o suʻesuʻega e 13 lea na maua ai le fiafia o le uaina i le 20 pasene i le atinaʻeina o le maʻisuka pe a faatusatusa atu i tagata faʻatauvaʻa poʻo tagata inu ava.

Ua talitonu tagata suʻesuʻe e faʻapea, o vailaʻau o le natura o loʻo maua i le uaina mumu e mafai ona i ai se aoga aoga i le suka o le toto.

O tamaʻitaʻi na inu i le tasi i le ono beers i vaiaso uma e 21 pasene le lamatia o le maʻisuka pe a faatusatusa i tamaʻitaʻi e inu le itiiti ifo i le tasi pia i vaiaso uma. Sa leai se fesoʻotaʻiga a le au suʻesuʻe i le va o le pia ma le maʻisuka i fafine.

O fafine na faʻauʻuina le fitu po o le sili atu 'ava malosi i vaiaso taitasi, e 83 pasene le maualuga o le aʻafia o le atiaʻe o le maʻisuka pe a faatusatusa i fafine e leʻi inu itiiti nai lo vaiaso uma. E leai se fegalegaleaiga i le va o le ava malosi i le va o tagata ma o latou lamatiaga o le maʻisuka.

Ae peitai, o se aofaiga itiiti o tagata i le suesuega, e ui i lea, na lipotia mai le inu tele.

Dr. O William Cefalu, o le saienisi faasaienisi, fomai, ma le ofisa misiona mo le American Diabetes Association, na lapatai mai e faapea "ona o le natura o le faamatalaga, e faigata ona faia ni faaiuga mausali e uiga i soo se eseesega moni i le va o alii ma tamaitai i aafiaga o le taumafaina o le ava. "

Faʻasologa autu

Na taʻu e Cefalu i le Healthline o se tasi o malosiaga o le suʻesuʻega o le numera tele o tagata sa suesueina.

Ae na ia fai mai o le suʻesuʻega ei ai ni tapulaa faʻapitoa, e aofia ai se vaega toaititi o tagata i nisi o vaega laiti o le faʻataʻitaʻiga o le ava, le taua o le faʻamaumauga, ma le le mafai ona pulea mea e pei o le taumafataga, lea e mafai ona aafia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O sui auai na inuina fua le lipotia o meaʻai maloloina ma maua ai le BMI maualalo, o nei mea uma e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Ae peitai, o le suʻesuʻega fou, e tutusa ma suʻesuʻega vave. Ae ui i lea, o nisi tagata tomai faapitoa e fautuaina le lapataiga pe a oo mai i le inu.

"O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le taumafa ava malosi e mafai ona faʻaogaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular," o le tala lea a Kefalu. "I le isi itu, o aʻafiaga e ono lamatia ai le taumafaina o le ava malosi e taua ma e lauiloa. "

Ae ui i lea, mo tagata e le maua i le maʻisuka, o le i ai o ni ipu uaina po o pia i le vaiaso e le mafai ona afaina, e fuafua lava i isi tulaga o le soifua maloloina latou te maua.

"O aʻu tagata gasegase e fiafia pe a latou" taʻutino "ei ai se ipu uaina ma le 'aiga o le afiafi, ma ou taʻu atu ia i latou e tatau ona latou faʻaauau pea le masani o le afiafi," o le tala lea a Tamler.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega e le lava e faʻaalia ai o le aoina o le ava pe afai e te le inuina e puipuia le maʻisuka.

"Ou te le fautuaina tagata gasegase e amata ona inu ae na o le faaitiitia o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka," o le tala lea a Tamler. "Ou te fautuaina foi e uiga i le inupia, lea e afaina ai le soifua maloloina. "

O le laina pito i lalo, pe a oʻo mai i le inupia o le ava malosi, faʻalelei - pei o le tele o mataupu - o le ki.

"O tulaga lamatia o le soifua maloloina e faateleina pe a pulea e tagata, o lea ou te fautuaina ai le inu i le faaitiitia - e oo atu i le tasi mea inu i aso taitasi mo tamaitai ma lua inu i aso taitasi mo alii," o le tala lea a Tamler.

O lenei mea e fesoʻotai ma le mea e fautuaina e le American Diabetes Association mo tagata e maua i le maʻisuka ia latou 2017 Tausiga o Tausiga Maʻisuka.

"O le taumafa le lelei i tagata e maua i le maʻisuka atonu e leai se aʻafiaga le lelei i le pulea o le kulukose toto i taimi uumi," o le tala lea a Kefalu.

O tagata e maua i le maʻisuka, e ui i lea, e tatau ona inu ma le faʻaeteete ma aloese mai le taumafa tele o le ava malosi, e oʻo lava i nisi taimi e vevela.

"A maua e se tasi le maʻisuka, o ituaiga eseese o le ava malosi e mafai ona i ai ni taunuuga e eseʻese," o le tala lea a Tamler. "O le pia e mafai ona faateleina le suka toto, aʻo malosi malosi le ava e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose." "

Tuua Lau Faamatalaga