Aspen - o le togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka

O se tasi o faʻamaʻi sili ona lavelave, e le mafai ona faʻaogaina o le tino o le endocrine o le maʻisuka. Mo le taimi atoa e suʻesuʻe ai lenei faʻamaʻi, e naʻo togafitiga lelei o togafitiga na maua, ae le faʻamalolo. Aspen mo le maʻisuka o se tasi o metotia o togafitiga o le maʻi, lea e ofoina atu togafitiga masani. O le galuega autu o soo se vailaʻau mo lenei faʻamaʻi o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e sili atu ona mamafa tele i le urine ona o se faaletonu o le pancreas.

O mea faʻamalolo o le paʻu o aspen

O mea taua o le paʻu o aspen o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le aʻa o le laau e alu loloto i lalo. O lenei mea e mafai ai e le ogalaau ma lala ona tumu i ituaiga taua, e le masani ai ona maua mai. E naʻo le paʻu o le aspen e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, ae o fatugaʻo ma laupapa e iai foi se vailaau kemikolo taua. I le taua o microelements, o lenei laau e leai ni tagata tauva, o lea na ia maua ai le talosaga mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

E ese mai i le mea moni o le paʻu o le aspen e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto, o se faʻalaiga masani lea o vailaʻau e sili ona malosi e tetee i ai. E mafua ona o le i ai i le tuufaatasiga o glycosides (salicin, populin, ma isi), tannins, salikilase enzyme, o suauu taua. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le tino o le aspen e togafitia ai le toothache, gastritis, prostatitis, rūmatism, afaina o fatugaʻo, mamaʻi, sooga, cystitis ma le afaina. O le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e mauoa i ia ituaiga elemene:

Aspen e faʻasolosolo le galuega o le biliary system, fesoasoani e togafitia le syphilis, paʻu o le paʻu, gout. Afai e te faaopoopoina se vaega o le laau i le kulimi, o le a saofaga i le vave faʻamalolo o faʻamaʻi, mumu ma manuʻa. E le gata i lea, o le suauʻu e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le laisene, eczema, psoriasis poʻo faʻala. O le maualuga o le aoga mai le faʻaaogaina o le aspen mo le maʻisuka e mafai ona maua i le amataga o le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le taliaina o le paʻu o le aspen e faigofie ona faʻafefe, i se taimi puupuu e aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi, ae o loʻo i ai nisi faʻasolega mo lenei vailaʻau. E taua le manatuaina o le meafaigaluega o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina tagata o loʻo i ai se vavave i le malosi. Tetee mai le paʻu o aspen e tatau ona mo tagata ei ai le dysbiosis, faʻamaʻi tumau o le manava. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi, o ia o le a mafai ona fuafua le saogalemu o le faia o se fusi poʻo se teuteu.

Togafitiga o le maʻisuka ma le paʻu

O le fualaau faasaina ua faʻaaoga lelei e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O faʻataʻitaʻiga uma a tagata e tusia ma le faʻamoemoe o le a maua saʻo le paʻu o le aspen:

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laau o loʻo i ai le laina sikuea e oʻo atu i le 10-14 cm o le ai ai se numera maualuga o elemene aoga.
  • E tatau ona e tipi le paʻu i le amataga o le tautotogo e faaaoga ai se metotia faapitoa.
  • Muamua, o se vaega o le ogalaau e suʻeina e aunoa ma se mea e faaleagaina, e sili atu ona lelei, e tatau ona e tipiina le 11 cm le umi ma le lautele, ia vaʻavaʻai ma le faaeteete mai le aspen, e mimilo e pei o se lisi.
  • Ona faʻamalulu lea o le paʻu i totonu o le umu ma i le la, teuina i se mea pogisa.

E tele auala e saunia ai se teuteuga o le paʻu aspen mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le galuega autu e tumau pea le faʻamautuina o le suka toto: mo le mea lenei e tatau ona e inuina le 100 ml o le susu i taeao uma. E tele filifiliga mo le sauniaina o se teuteuga, o lea e mafai ai ona e filifilia le mea e te faia o le a faigofie. O le mea taua o le amata lea ona ave i vaega muamua o le faʻamaʻi ma aua nei faʻatuai i le togafitiga.

  1. Aoina le 1.5 ipu o paʻu o aspen.
  2. Sasaa i totonu o se apa, sasaa ina ia ufitia le vai i le fofo.
  3. Suauu ile vevela vevela mo le 30 minute.
  4. Aveese le vevela, afifi le pusa i se solo poʻo se palanikeke.
  5. Tuu le salu e gaga mo le 15 itula.
  6. Faʻasolo i totonu o le susu.
  7. Ave le 100-150 ml i le taeao ma le afiafi.

  1. Tipi le paʻu.
  2. Ava se sipuni sipuni o le paʻu i totonu o le ipu ipu vai.
  3. Tuʻu i le po.
  4. Faʻamau (faʻaaoga le gau poʻo se pulou maʻi).
  5. Faaopopo vai ina ia tumu le ipu (na o le kuka).
  6. Inu sina (2-3 sipuni) mai le 6 i le taeao seia oo i le taimi e tasi i le aso e sosoo ai.

O loʻo maua lenei metotia, o le faia o le meafaigaluega e faigofie lava:

  1. Vaevae i ni fasipepa (laiti) le paʻu fou.
  2. Liligi le oloa i le vai i se fua faatatau o le 1: 3.
  3. Faʻamauina mo le 12 itula.
  4. Inu i luga o se manava gaogao 100-200 ml i aso uma.

Aspen bark: aoga aoga

I a tatou latitudes, atonu, e leai se isi laau e pei o se mea e faʻapipiʻiina - talatalanoa, talitonuga sese ma talitonuga e sili ona feteenai. O se laau matagofie, matagofie ma le masani ai o lona igoa lona lua - o le poplar poplar, e masani ona faaaoga e le gata i le tau faasagatau atu i agaga leaga, ae le o ni mafuaaga faatauvaa foi o togafitiga masani.

A aunoa ma se faʻasesega, o vaega uma o aspen, mai aʻa e oʻo i le faʻamalosi, e masani lava ona maua i le mana faʻamalosi malosi, ma e faʻaaogaina lelei i totonu ma fafo, faʻamaloloina le tele o gasegase o tagata.

O le paʻu Aspen e sili ona lauiloa i tagata ma meaola. I totonu o togavao i le taumalulu taufefe, roe deer, hares ma isi meaola o loʻo laulau. Latou te feosofi i le paʻu, faʻaalia laau i lalo o le togavao, ae i le tautotogo o le laau faʻamaʻalo e ola, faʻapupulaina i paʻu talavou. Hunters, o le feoai i totonu o le vaomatua i le sailiga o mea vevela, e aofia ai foi le paʻu o le aspen i la latou meaai: o se mea faamalieloto, soifua maloloina, e lelei ma lelei, e pei o le kofe.

O le mea moni, e le o le meaʻai, ae o le faʻaaogaina faʻamalosi o le aspen paʻu e tatau ona gauai atili i ai. O lenei mea masani e matua ese lava le tamaoaiga i vaega aoga, lea e fuafua ai le lautele o ona aafiaga faamalolo ma le aafiaga patino i le togafitiga o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o paʻu o aspen e maualuga maualuga

  • glycosides
  • anthocyanins
  • enzymes
  • tannins
  • aoga aoga
  • o suauu taua.

E masani ona talitonuina o le aspen e maua ai ona tulaga aoga tulaga ese i lalo o lalo - ina ia mafai ona tupu ma ola vave vave, e manaʻomia e lenei laau ni aʻa mamana. O le mea lea latou te paʻuina ai elemene taua mai le loloto o le eleele, saturate le paʻu o le aspen faatasi ma i latou - o le oloa sili ona taua mo le faʻamalologa masani.

Faamalologa sauniuniga a tagata e faʻavae i luga o le paʻu o aspen

  • manuʻa tuai ma mu ai faamalolo
  • faʻaosofia le faʻalavelave faʻapitoa
  • faaitiitia le vevela vevela
  • tineia le tiga
  • faʻamalosi le metabolism
  • toe faʻafoʻi tino tino
  • taofi le faʻaogaina o mea e le lelei.

O se seti o uiga taua o le paʻu o aspen ua faia ai lenei fofo faʻapitoa e tatau ai mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. I le masani ai ona faʻaaogaina, aspen decoctions ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose, faʻamalosia ai le gaosiga o gaogao ma le inisalini, ma maua ai se malosi faʻafouina ma toe faʻaleleia. O nei vailaau lelei e fautuaina foi mo le maʻisuka ituaiga 1.

Auala e aoina ma teuina

O le paʻu Aspen e aoina mai le amataga o le tautotogo i le muamua matagi, o le pito i luga o le seleselega e masani ona tupu ia Iuni - o le vaitaimi o le gaioiga sili ona malosi o sua. E ui lava e tatau ona e iloa o le paʻu sili ona aoga o lenei laau i le taimi lava e maeʻa ai le taumalulu. Alu "tulimanu" ia faamama nofoaga e mamao ese mai auala tetele. Savalivali i luga o le togavao, ia vaʻavaʻai atili: e le o paʻu uma e talafeagai mo sauniuniga faʻapitoa.

Mo togafitiga faafomaʻi, naʻo le paʻu o laau laʻititi poʻo lala e le o vaʻaiga, e oo atu i le sefulu centimita le lautele, e seleseleina. O le paʻu tamaititi e mama ma lamolemole, lauulu-lanumeamata, ma se mea lanu mumu.

O le paʻu tuai e pogisa ma vevela, e ufiufi i le loloto o mafiafia, vavae ma pito i luga o moa. O le matua o le aspen "ofu", o le malosi le malosi o le malosi e tumau pea i totonu. Tufa atu i se laau pe faʻalogo i ona lala mo le aoina o le paʻu.

E faigofie ona vavae ese le paʻu mai le ogalaau. E tatau ona e filifilia ia vaega i le mea e sili ona lelei, mafiafia, tusi ma se manoa mafiafia i laina laina e lua i le itu o le ogalaau poʻo lala, ona faʻafesoʻotaʻi lea o nei liʻo ma se vaega agaʻi papaʻu. O le taimi nei e tumau pea le siʻosiʻomaga o pito o le paʻu i luga o le laina i luga ma le naifi o le naifi ma faasolosolo malie lava, mimilo i totonu o le lisi, aveese le paʻu fou mai le ogalaau.

Aua e te popole: o lenei togafiti e le faʻaumatiaina le laau - i le isi vaitau e sosoo ai, o le a toe faʻaleleia atoatoa le aspen ma o le a ola se paʻu fou i le mea o le tipi. O le mea autu e le o le faʻapipiʻiina o le tipi i luga o le laau ina ia le faʻaleagaina ai lana fafie. O mea faʻapitoa faʻamaʻi ua faʻapipiʻiina i fafo o le la poʻo ua faʻagogo i luga o le vevela vevela i totonu o le ogaumu ma le faitotoa va. E mafai ona e faʻamagoina le paʻu atoa, pe mafai vave ona sasaeina i ni vaega laiti - o le a faʻavaveina le faagasologa ma o le a le afaina ai le saogalemu o uiga faʻamalolo.

O le afaina lelei o le paʻu o loʻo faʻapala i se tulaga o le paʻu poʻo vaega lelei - e faʻafaigofie ai le faiga o le suʻega. O faʻamalolo faʻamalositisi o loʻo teuina i totonu o pusa malulu, puipuia mai le malamalama ma le susu, mo le tolu tausaga.

Recipes mo le maʻisuka

Laʻau o le paʻu vevela

  • paʻu mamago eleele - 1 sipuni,
  • vai vevela - 1 ipu.

  1. Liligi le paʻu mai le paʻu o le aspen ma le vai fou.
  2. Tuu sina mumu, mafanafana mo le sefulu minute.
  3. Faʻamalie i le 40 tikeri, aʻa.
  4. Ave i le taeao, ao lei faia le taeao - i aso uma, mo le fa vaiaso.
  5. Saunia se vaiinu fou i taeao uma.

Fiafia i le Fugama Fou

  • ua filifilia fou - 0.3 ipu,
  • vai malulu - 1 ipu.

  1. Pine i totonu o se mea e teu ai manu.
  2. Sue i le vai malulu.
  3. Tuu le paluga i le pusaaisa mo le 10-12 itula.
  4. Filu ma inu.
  5. O le fusi e saunia i le afiafi, ma ua na o luga o se manava gaogao, e mafai ona e 'aina le taeao i le afa itula pe a uma ona inu se vailaʻau.
  6. O le togafitiga o se masina.

Aspen Kvass

  • mea malepe na gau i fasipepa - 1 kilokalama,
  • iniseti mumu fale - 1 sipuni,
  • suka - 200 kalama
  • vai inu.

  1. Liligi le aspen i totonu o se fagu lita e tolu-lita.
  2. Vae solo suka ma kulimi kirimigi i totonu o vai inu vevela.
  3. Sasaa fasi fasi paʻu ma lenei paluga ina ia oʻo atu le vai i "tauau" o le apa.
  4. Tuu le kvass e faʻamalosi mo le 17-18 aso i le mafanafana ma le pogisa.
  5. Le tufatufa o kvass ua saunia mo le mauaina sao mai le mea e aunoa ma le faamamaina.
  6. O taimi uma lava, faʻaopoopo le mafai i le voluma muamua ma sasaa se sipuniti o suka i ai.
  7. Mo se aso e tatau ona e inu i le lua poo le tolu ipu tioata o aspen kvass.
  8. O le tautua o le paʻu ua lava mo le atoatoaga o togafitiga - lua masina.

Totogi togafitiga

  • aspen paʻu - 125 kalama,
  • immortelle inflorescences - 75 kalama,
  • vine (lau) - 100 kalama,
  • vao vao - 75 kalama,
  • Chernobyl aʻa - 100 kalama.

  1. Toto uma laʻau ma faʻafefiloi lelei.
  2. Liligi le tolu punetini o le paluga i totonu o se vevela.
  3. Faʻasoa le togalaau e tolu ipu tioata vai.
  4. E saunia le vailaau i le afiafi, faʻaaogaina i le po, ave mo le taimi muamua i luga o se manava gaogao.
  5. E tatau ona inupia le afaina i se aso i ni mea tutusa mo le fa onumaga.
  6. I le afiafi, ua saunia se vaega fou o le fualaau faasaina.
  7. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi ma le afa masina.

Vodka tincture

  • moa vao - 2 sipuni,
  • vodka - 0.5 lita.

  1. Faʻafefiloi le uila paʻu ma vodka, tuu i se mea pogisa.
  2. Lulu le taoto i aso uma, ma faʻafefiloi ona vaega.
  3. A maeʻa le lua vaiaso, faʻamaʻe le pito i totonu o le ie susu ma tatuʻi.
  4. Fufulu le sipuni ao leʻi faʻaaogaina le vai inu i se fua faatatau o le 1: 2.
  5. Faʻaalu faatolu i le aso mo vaiaso e tolu. A maeʻa le sefulu aso malolo, toe fai le togafitiga.

O faʻamalologa o togafitiga o le aspenara e maua ai iuga sili ona lelei i togafitiga o le maʻisuka i lona amataga. Ae i mataupu e sili ona faigata, o le faʻaaogaina o nei togafitiga faʻasolo e faʻaalia - o loʻo i ai se malosi lelei i le tino o le tino maʻi, faʻamalosia le puipuiga o le tino, maualuga le maualuga o le suka ma maua ai se aoga aoga i le malosi atoa, lea e taua mo le taunuuga o togafitiga.

O inu mai le paʻu o aspen e manaia le tofo ma le manogi manogi, e faigofie ona inupia ma faʻafefe lelei. O le tele lava o taimi, o nei sauniuniga a tagata ua na o luga o le paʻu ma e seasea ona maua - o se vaega o le tuusaʻoina o moliaga tau vailaʻau. O le faʻataʻitaʻiga e ala i le faaopoopoina o le paʻu i le tele o vao vao e le tatau ona - o le a mafai ona aveesea lona faʻamalologa i le tino.

Contraindications

O sauniuniga mai tagata mai paʻu aspen e saogalemu tele mo le tino o le tagata. Ae i nisi tulaga, e tatau ona lafoaia le sui sooupu poʻo le faʻaaoga faʻapulaaina.

O faʻamaoniga i togafitiga ma le paʻu o le aspen e mafai ona avea ma dysbiosis ma le masaniga tumau, manava, isi faafitauli o le intestinal, lea e mafai ona faʻamalosia ai le malosi malosi o le aspen broth.

O le mea e le masani ai, ae o loʻo i ai tulaga o le le faapalepale ma le allergies i lenei mea masani, o lea e manaʻomia ai ona taofi togafitiga vave pe afai o ni faʻalogona le lelei e lagona ai e latou: o le dizziness, rashes, nausea, ma isi.

Aua e te faia se filifiliga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau oona mai lau lava, talanoa i lau fomaʻi - o le a ia filifilia le sao saʻo o togafitiga faʻasalalau ma o latou nofoaga i togafitiga faʻataʻitaʻi mo le maʻisuka. Ma o le mea moni, ia siaki pea lou toto toto.

Na ou faalogoina o le paʻu o aspen e fesoasoani ma le atuatuvale. I totonu o la matou togalaau, o se fale e faia i le aspen. Ma o le manogi o aspen e masani onafilemuina au. E fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi, aemaise lava le faigata ona aveese, o loʻo i totonu o le ate.

Rustem khakimov

http://forum.srk.su/index.php?topic=5073.0

O le uso o loʻu tama sa faalua ona faʻanoanoa, o ia o le maʻisuka. E alofa o ia i vodka. Ae o le taimi atoa o loʻo i luga o se meaai. E sili atu le inu i le paʻu o aspen, e faʻamautuina ai le suka.

Tina tina suka

http://www.woman.ru/relations/marriage/thread/4685280/

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, ou te ave se fusi o le paʻu aspen. O le suka o le toto e faaitiitia le manino i le 2-3 vaiaso o togafitiga ma mo se taimi umi o tausia i le maualalo o tau. E fautuaina le aoina o paʻu o aspen i le tautotogo, ao tafe le sua, ae ou te aoina foi i le taumafanafana. Ou te ave mai paranesi laiti, e le silia le 3 cm le lautele. Otioti i ni fasi vaega, mago i se mea pogisa. Pe a magoto, ou te pasi atu i se mea e teu ai manu. O le fua o le: 1 tbsp. sasaa se sipuni o mea e masani ai 0.5 l o le vai malulu, aumai i se vevela ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela i totonu o se pesini faʻamamafa. Ona, afifiina lea, mausali 3 itula, afaina, teuina i se nofoaga malogo, pouliuli. Faaaoga le 1/4 ipu 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa. O le togafitiga e 3 masina, ona oʻo lea i se masina malolo, ma e mafai ona toe faia le vasega.

Volkov V.A.

http://z0j.ru/article/a-1186.html

E uiga i le paʻu o le aspen e moni. Na nofo le tamaititi i luga o le insulin i le maea ai o se coma. O lea ua ia aoina mai le amataga o Aperila ia Iulai. Mai laau talavou fou. I se mea e teu ai meaʻai, mimilo ma mimiti. Po o le mimiti muamua. Ou te le manatua. Faʻamatalaga ma pupu i le mata mo le 10 minute. Inu 1 le ipu susu. Talitonu mai ia te au, e fesoasoani.

Mila

http://www.woman.ru/relations/marriage/thread/4685280/

Sa ou faalogo i le tele o mea e uiga i le aspen. I le amataga, o le fale o le aspen - ua e iloa, o ai na latou tietie i ai ... o Iuta, e tusa ai ma le tala, na tautau i luga o se aspen. Na ou faalogo o galue o ia i le "vai mate" - na te toso ese mai ituaiga uma o leaga leaga. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se faʻamaʻi (sa ou faʻalogo faapitoa e uiga i le tiga o le ulu) faia se ogalaau - e fesoasoani. Ae o le mea taua e toe faʻafoʻi ai le malosi. O lea ia faʻaeteete i le aspen, e le faigofie le laau, i le mea tonu lava, e mafai ona faʻaosoina le sili atu))).

Nut

http://forum.srk.su/index.php?topic=5073.0

E faʻapefea ona ou ave le paʻu o aspen. Sasaa le lima o le paʻu paʻu ma le 2 lita o vai inu. Vili mo le po. Na fai mai le fomai e mafai ona e inuina i le aso atoa. Ae o loʻu ulu na tigaina mai se taliaina. Ma sa ou inu i le afa afa i le aso. Sa ou tuu le malolo i totonu o le pusaaisa. E tele suʻega i le Initaneti pe faapefea ona inuina. Ou te fiafia i lenei.

Marina S

Ou te faanatinati e faʻamatala atu loʻu poto masani i le faʻamoemoe o laʻu fua mo le sauniuniga o se decoction o le aspen o le a aoga i le toatele.Faatasi ai ma lenei meafaigaluega faigofie, na mafai ai ona ou tuuitiitia le maualuga o le suka mai le 7.6 i le 4 iunite. Ma o laʻu uo, 81 tausaga le matua, ave le decoction, ausia e oo lava i taunuuga sili atu - na ia tuu ifo le maualuga o le suka mai le 13 iunite i le masani, o lona uiga, i le 4 iunite. Na matou saunia le teuteuga e pei ona taua i lalo. O se vaega itiiti o le paʻu o aspen ua tuʻuina i totonu o se fagu, sasaa i le lita o le vai, tuʻu i luga o le afi, aumai i se vevela ma aveese mai le ogaumu. Ona e manaʻomia lea e afifi lelei le pusa. A faʻamalulu le susu, e mafai ona fufulu i totonu o se fagu ma teuina i luga o le laulau ina ia masani ona i ai. I le faʻasalaga ile aso, e mafai ona e faia ni sipuni o le teuteuga. Ou te manao e lapatai e le tatau ona fai se tele o le paʻu, a leai o le a oona le susu. I ni tulaga ogaoga, e mafai lava ona faʻavaivai i taimi uma i le saunia ma le vai inu ina ia mafai ona faʻafefeteina le oona. O ia mea teuteu e faʻamalosi malosi ai le tino - ua faʻamaonia foi lenei mea.

Matagofie

http://forumjizni.ru/archive/index.php/t-8826.html

O le mystical aspen tree e maua ai se taunuuga sili ona lelei i le togafitiga o le maʻisuka, aemaise i ona amataga. O lenei meafaigaluega lelei ma le saogalemu e tatau ona faia i foliga o mea laiti, infusions ma decoctions, pe a uma ona feutagai ma se endocrinologist.

O mea faʻamalolo o le aspen i le maʻisuka

Ina ia malamalama pe aisea e matua lelei ai le paʻu o aspen mo le maʻisuka, e muamua ona e manaʻomia ia e malamalama atili i le mea o le laau. O lea, o le aspen o le aiga poplar ma le aiga o le willow, ma villow shavings mai le taimi ua lauiloa o se vailaau mamana malosi ma se faʻasegase. E leai ni fualaau poʻo ni laulaau o aspen ua maua i le lautele o le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa, e le pei o le paʻu lanumeamata-lauulu, lea e lamolemole i laau laiti, ma i tagata matutua o loʻo tafe i luga o lona vaega atoa.

O i latou oeo loʻo galulue tutoatasi i le togafiti o le maʻisuka e tatau ona iloa o le a sili atu le aoga e suʻe ai i totonu o vaomatua, i tafatafa ma luga o faletupe o vai. I le faaopoopo atu i le tau o togafitiga faafomaʻi i le tulaga o le togafitiga o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina foi le paʻu o aspen i le tele o isi atinaʻe ma alamanuia. E faʻaaogaina mo paʻu paʻu, e maua ai le propolis mai fatugaʻo, ma faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o le fale gaosi oloa. Ae o le mea e sili ona manaia, o le mea moni, o faʻamalologa o le fale o aspen. O lo latou faatasi mai e faʻamautinoa e le tele o vaega o meaola e masani ona faʻaaogāina, e pei o gaʻo vailaau masani, vailaʻau oona, tannins, gaʻo maualuga gaʻo ma vailaʻau oona. E le gata i lea, o le paʻu o loʻo i ai mea faʻasaina masani, vitamini A ma C, flavonoids ma anthocyanins. O se ituaiga tutusa o vailaau faʻamalolo faʻapitoa e maua ai mea nei o aspen:

  • antimicrobial
  • anti-inflammatory
  • fofo
  • filifili
  • lelmintic,
  • faʻamaʻi
  • antioxyidant
  • antipyretic,
  • antirheumatic.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e seasea ona alu ese. O tamaiti aʻoʻoga e auai i le faʻamaʻi autu, mafua mai i suiga faʻapitoa i le tino e le o le talaaga o le hyperglycemia masani ma faateleina le mamafa. O le mea lea, o le maʻi suka e pagatia mai i laʻititi laʻititi o gaioiga i luga o le paʻu, mai i le faʻaititia o le mea oona, mai masani faʻamaʻi pipisi e aafia ai le manava, ma sili atu. O le aofia ai o le aspen i le faʻalavelave o togafitiga mo le toe faʻaleleia o le a fesoasoani i le faʻamaluluina o nisi faiga le lelei, faʻasaʻo isi, ae o isi e mafai ona togafitia atoatoa.

O le mea autu i le faʻaaogaina o le aspen o le faʻaogaina lea o lenei vailaau masani, aua e mafai ona faʻaaoga uma i fafo ma totonu, ma auala eseese o le faʻatagaina o le a mafai ai ona e taulimaina ma le loto i ai faʻamaʻi faapitoa. O le toʻatele o tagata atamamai e talitonu o mea e mafai ona faia i le pa o le aspen e sili atu le lautele nai lo le mea e masani ona talitonu i ai, ma o le tele o teuteuga ma faʻasalaga faʻavae e faʻavae e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefete ai faʻamaʻi o le genitourinary system (both men and women).

E faʻapefea ona saunia le paʻu o oe?

E i ai le tele o tulafono, o le tausisia lea o le a mafai ai ona aoina le paʻu o aspen i le sili atu ona talafeagai mo le faʻaoga atili i togafitiga. Muamua, o le aoina e tatau ona faʻatulaga mo le vaitau o le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, pe a sili atu le malosi o le faʻaogaina o sua i totonu o le fausaga o le laau. I le vaeluagalemu o le vaeluaga o le tautotogo, mai ia Aperila e oo i le amataga o Iuni. O laau tuai e le talafeagai mo le seleseleina, o le mea lea, o laau talavou e lamolemole le "paʻu" e manaʻomia, e le sili atu i le 10 cm lona lautele. O le aoina saʻo o le paʻu e faʻapenei:

  1. o se naifi mago mafolafola i luga o le ogalaau e faia ai se felafolafoaiga lautele,
  2. 30 cm lalo pe sili atu le maualuga nai lo le faʻavaeina, toe faia le gaoioiga,
  3. e lua liʻo e fesoʻotaʻi faʻasaga tonu le vaʻai,
  4. i le nofoaga o le faʻasaga i luga, o le paʻu o loʻo aveeseina, ma aveʻesea ma se tasi mea mai le nofoaga na makaina.

E tatau ona e toe faia le taotoga i le tele o taimi e pei o mea e manaʻomia mo le seleseleina, ma lala, e le naʻo le ogalaau, e talafeagai mo le aoina. O se auala sili ona faigofie o le tipiina o le paʻu i le faʻaaogaina o le auala, ae i lenei tulaga o le ai ai se numera tele o le leoleoina o laupapa mai le ogalaau, lea o le a faʻaitiitia ai le tau togafitiga o le meafaitino.

E sili atu le taulimaina o le natura: e sili atu le aveeseina o se tasi pe lua vaega o le paʻu mai se laau e sefulu ma le lua nai lo le fausiaina o se tasi, a leai o le aspen e mafai ona oti.

Ae mo le togafitiga lona lua o le paʻu, e sili atu ona faʻamamago i se ata lafoia, e faʻaaoga ai se faʻavaa po o se fale. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, o nisi e faʻaaoga ai ogaumu poʻo ogaumu, ae e taua le manatua o le vevela o le paʻu mago e le sili atu ma le 50 tikeri. O le a aoga tele le tipiina o lapisi lapoa i ni vaega laiti, lea e faʻamamaina ai lo latou faʻamagoina, ma e fautuaina ia faʻaaogaina meafaitino maeʻa i luga o laupapa, pepa paʻu pepa poʻo ni fagu. Ma le mea mulimuli, o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le paʻu ua maeʻa mo le tausaga, e ui o le umi o le umi o lona ola maloloina e mafai ona oʻo atu i le tolu tausaga.

Recipes for Aspen Bark for Diabetics

O le faʻaaogaina lautele o le aspen mo le maʻisuka o le sauniuni lea o teuteuga ma mea faʻaleagaina na faia i le tautala. Latou te galulue faʻatasi i le taimi lava e tasi e avea o se vailaau faʻasolosolo, vailaau faʻamaʻi ma le antiviral, faʻapea foʻi ma le faʻamālōlōina o gaioiga uma i totonu o le vavagana o le oral, o le ootia ma le soʻo. Ina ia saunia se decoction ma le paʻu aspen mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. tasi mea e ave l mea lafoaʻi (faatasi ai ma sauniuniga a le tagata lava ia, o fasi uʻu e tatau ona kukaina),
  2. ua tuu le paʻu i totonu o se ipu malamalama ma tumu i le vai i luga,
  3. sasaa o le vailaau i le lumanai i totonu o se moli ua uma ona fafaguina, o le susu e kuka i luga o le vevela vevela mo le tolu minute,
  4. e tatau ona faʻatagaina vai e tuʻuina atu mo le itula,
  5. O le faʻamalosisiina o oloa e tatau ona faʻauluina aʻo lei faʻaaogaina.

Ua fautuaina tagata fomaʻi e inu se ipu kuata o le suka i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai (15-20 minute aʻo leʻi' ai). O le fulu o le paʻu o le aspen ua saunia i le auala lava e tasi, na o nai lo le kuka, o le mea masani e sasaa mai i le vai inu mo le lua itula, ma o le fua pe a faʻaaogaina e tumau pea.

O se fua e sili atu ona faigata e fautuaina ai le faia o se meainu malosi o le ava malosi i lau lava, lea o le a aoga mo le tonsillitis, rūmatism, gout ma maʻi gastrointestinal. Ina ia kuka, e te manaʻomia se tasi kulimi. l paʻu paʻu e 10 tbsp. l faʻaitiitia i le 40% ava malosi po o vodka mama. A maeʻa ona faʻasolosolo mo le 10-14 aso, e tatau ona fufulu le tincture, ona ave lea o se tsp. tolu taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga, fafagaina i sina vaega o vai.

Mo se aoga sili atu ona aoga i fafo, e fautuaina e fomaʻi le suʻeina o se suauu e faʻavae i luga o paʻu o aspen, lea e saunia i le fale i laasaga e tolu. Muamua e tatau ona e susunuina ia mea gaosi i se setete o le pefu, ona ave lea o le 10 kalama. o le taunuuga o le pefu ma faʻafefiloi ma le 50 gr. gaʻo (puaa po o le kusi, ae o loʻo i ai foi le mea malie o le suauu). O mea uma e lua e tatau ona faʻafefiloi, pe a maeʻa ona mafai ona faʻaogaina le suauʻu i ni vaega laiti i paʻu mamai pe faaleagaina, e aunoa ma le afifiina i ni fusi mo le vave faʻamago.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le paʻu aspen

Igor, 34 tausaga Mo se taimi umi na ou sailia ai se filifiliga pe faapefea ona maualalo le toto suka i le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-aganuʻu. Sa ou manao e faaaoga sauniuniga masani. Fesoasoani i le taina o le paʻu o aspen. E sili atu lona taua nai lo le teuteuina o lenei oloa, o lea na ou tuuina atu ai ia te ia le fiafia. Tofo vave vave, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Nadezhda, 30 tausaga Talu ai nei na ou feagai ai ma lenei maʻi le lelei - maʻi suka. Ou te mulimuli i se meaai, ou te taumafai e aua neʻi faʻaaogaina se mea e faasaina. Mo le puipuia, ou te inu soo i se teuteuga o aspen. Ou te mautinoa o lenei fofo e le faatagaina ai laʻu suka e "ita" ma faaleagaina ai loʻu ola.

Oleg, 29 tausaga Na filifilia e ia lenei fala, aua e na o mea natura lava. Ou te inuina e avea o se siama, ou te manatu ona o lenei mea ou te le o iai ni faigata faʻapitoa i le faʻamautuina o le suka o le toto. E ui e taua le iloa o le tofo o le inu e le o se mea manaia tele, ae o vailaau lelei uma e oona.

E faʻapefea ona faʻaogaina le paʻu aspen mo le maʻisuka

O le maʻisuka o se ogaoga o le endocrin ma le faʻamaʻi. Mo le tele o tausaga o le suʻesuʻeina o le maʻi, o le tele o togafitiga o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga masani ua maua. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a suia i le faʻaitiitia o le tulaga faʻaletino o le tagata maʻi ma tolopo le vaitaimi ole faʻalavelave. O le mea moni moni faʻapitoa mo le maʻisuka, o se faleteuoloa o enzymes, o le tamaʻi aspen pala. E ui lava o isi vaega o le laau (aʻafi, laʻau, pulupulu, laupapa, lala) o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo.

Seleseleina o mea e masani ai

I nisi o falemaʻi, e mafai lava ona e faʻatau se nofoaga mo se vailaʻau, ae e sili atu pe ae faʻaaogaina le 'iepen bark mo le maʻisuka ia oe lava. O faʻamatalaga e matauina le lelei tele o le vailaau faʻasaina e maualuga lona lelei, sauniuni lelei sauniuni.

Afai e te vaʻaia le mailei mai le birch ma ua sauni e faʻaalu se taimi mo togafitiga maualuga (o oe poʻo oe pele), faʻaofu oe lava i se naifi ma alu i le vaomatua i le tautotogo o le tautotogo (amata mai le afa lona lua o Aperila ma faaiuina i le aso mulimuli o Me). I le taimi lea, o le tafe o le sua e amata i laau. O lona uiga, o mea masani e sili atu ona malosi, ma le aspen, lea na fefaasoaaʻi ai le paʻu ma oe, o le a le oti mai au amioga.

O se laau talavou ua filifilia, lea ua ola e le mafiafia, e oo i le fitu maila, o se puipuiga puipui. O le faʻataʻaliʻoliʻo faataamilosaga e faia i luga o le ogalaau, o le isi sefulu senitimita i lalo. E fesoʻotaʻi i latou i tafatafa o faʻamau, ma o mea e maua ai sikuea o loʻo aveesea mai le ogalaau. O le mea autu i lenei pisinisi e le o le faaleagaina o le fafie.

Ua faʻamago i luga o se ogaumu vevela faʻasalaga i se pusa vavae po o le paolo i luga o le auala.

Tulafono faʻatau

E tatau ona e filifilia saʻo le mea o loʻo i ai, ma ia amanaʻia nisi tulaga faʻapipiʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalologa sili ona malosi o loʻo faʻaputuina i totonu o le paʻu o se laau ma le ufiufi ogalaau o le sili atu i le 10-14 cm. Ma faʻamalo le pito i luga o le aspen e tatau ona naʻo le amataga o le tautotogo.

E i ai se auala faapitoa mo le aveeseina o le paʻu mai se laau. Muamua lava, e tatau ona e maua se vaega o le ogalaau e aunoa ma se mea e faaleagaina, ma afai e mafai, ona sologa lelei lea. O le isi, tipi i se naifi i se mamao e 11 cm lua laina laina. I le iʻuga, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi. O le taunuuga o le paʻu, ma le faaeteete, fusi i totonu o se lisi, aveese mai le aspen.

E tatau ona faʻamago le meafaitino na maua mai ina ia aua nei faʻaumatia ona vaega faʻamalolo, i le ogaumu poʻo le la, ona sosoo ai lea ma se mea pogisa. I le mataupu muamua, o le a faʻavave le faiga o le faʻamago. E mafai ona e teuina le paʻu mo le tolu tausaga, ona leai lea o ona faʻamalologa.

Mo le tele o seneturi, ua faʻaaogaina le paʻu o aspen e avea o se vailaʻau faʻapitoa lea e sili ona lelei togafitiga i le tele o faʻamaʻi. O faʻamalologa ma mea teuteu e faia mai ai e iloga mai e le anti-inflammatory, choleretic, antipyretic, antimicrobial, analgesic, meatotino faʻasalaga ma le toe faʻaleleia.

Faatasi ai ma lenei togafitiga faafomaʻi, rūmatism, toothache, mimiti o fatugaʻo, mamaʻi ma sooga (arthrosis, gasegase), gastritis, prostatitis, cystitis ma hemorrhoids. O le paʻu e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻatinoina o le polokalama o le biliary. E faʻaaogaina foi mo togafitiga faʻapitoa o maʻi mamaʻi, tuberculosis o le paʻu, syphilis ma gout.

Ua faaopoopo le paʻu o Aspen i le kulimi mo le vave faʻamalolo o le mu, manuʻa ma le faʻasalaga. E le gata i lea, o le suauu e fesoasoani i faʻamaʻi e aafia ai le paʻu o le paʻu: eczema, suauu, laisene ma psoriasis. O le fusi, teuteu ma le suauu i le aspen paʻu o loʻo faʻaaogaina uma i fafo ma totonu ole togafitiga e togafitia ai faʻaʻailoga o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le suka o Aspen mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto. O lona faʻaaogaina mo le maʻisuka e faʻasalaina i le tulaga o le le faapalepale patino, le dysbiosis, le mausali masani ma le i ai o faʻamaʻi ile maʻi.

E tele auala e saunia ai se faʻamalologa faʻamalolo:

    O le auala pito sili ona faigofie o le sauniuniga o le faʻatau i totonu o le fale talavai o se afifi toʻatasi na afifiina o le aspen pepe. E pei o le sauniuniga o le lauti masani, o le ato o le a tosoina i totonu o se masi ma vai inu ma aioi atu mo le 5 minute. Ave 1 tbsp. l fulufulu mago ma sasaa, sasaa 250 ml o vai inu ma taofi mo le 10 minute i luga o le afi. Taʻu ma inu i le taeao. E mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le aspen fou, sasaa i le ratio 1: 3 i le vai ma taofiofi mo le 9 itula i se nofoaga pogisa ma malulu. Manatua le 150 ml ao leʻi faia le taeao.

Soʻo se mea o loʻo taʻua i luga e matua gauai lelei lava i le tino, e aunoa ma le faʻaosofia o aʻafiaga. Ae e ui lava i lea, ia mautinoa e fesiligia se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faia se teuteuga

E masani ona faʻaaogaina e tagata oe, o le paʻu o aspen, na fesoasoani i le maʻisuka. E nutimomoia (e le o le efuefu) ma tumu i le vai i le fua faatatau o le fa volumes o le vai i mea taʻitasi. E tuʻuina le fafie i luga o le afi laʻititi ma a uma ona tuʻu le fafasi mo le afa itula. Pe a uma ona ufiufi i se tapuni ma faʻaoga mo le ono itula i le vevela o le potu. Afai ei ai lau paʻu o le falemaʻi, ona tatau lea ona e kukaina mo na o le lima minute, ae faʻamalosi - tutusa le aofai.

Ina ia aua le "fasiotia" le togafiti o le maʻi suka e mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona lapatai malosi mai e uiga i le suamalie o le teuteuga e le gata i se suka e suitulaga, ae e oo lava i le sua sua.

Flask of Bark

E leai se mea lelei e maua ai le paʻu oona mo le maʻisuka. O faʻamatalaga e uiga i sea fofo e sili atu ona lelei, aua, e le pei o se teuteuga, o lenei vailaʻau e manaia le tofo. Pau lava le tapulaʻa i le sauniuni o le faʻafeiloaʻiga e faapea e na o mea fou lava e maua mai, e maua ai, i le afa muamua o le taumafanafana.

O le paʻu ua maeʻa fufulu ma faʻasaina i se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻaleleia. E fesuiaʻi le laumei, lea e tatau ona faʻatumu mo le afa aso ma le tolu tolu vai.

Aspen Bark mo maʻi suka

Aspen e talafeagai lelei le mafaufau o se laau faʻasolosolo. E foliga mai o ia o se talisman i le tele o aganuu, ma e le o se mea e ofo ai. A uma, o lenei laau e mafai ona puipuia moni se tagata mai ituaiga uma o faʻamaʻi. O le paʻu, laupapa, laulaʻau ma tumutumu o aspen o loʻo i ai ni vailaʻau mamana faʻapitoa.

O le mafuaʻaga lenei, o soʻo se mea na faia mai le aspen e umi se taimi, talu ai e le fefefe i latou uma i le vai, o le suka, poʻo le fausaga. E taua tele le saunia muamua o vailaau antipyretic ma anti-inflammatory mai lau o le aspen.

Mulimuli ane, na maua ai se isi meatotino o lenei laau - e faʻaitiitia ai le suka toto. E maua lea mea ona o vailaau o vailaau e suitulaga i le inisalini ma o loʻo aofia i le paʻu o le aspen.

I aso nei, e tele falemaʻi faʻatau atu lenei vailaʻau. E faʻatau atu le paʻu Aspen i se mea paʻu ma o se fulufulu lanu samasama-samasama.Ina ia saunia se pulumu faamalolo mai lea mea, e te manaomia le 1 teaspoon o le paʻu e sasaa atu 200 ml o le vai malulu, aumai i se vevela, ona sasaa lea i totonu o se vai vevela ma ia tumau mo le itiiti ifo i le 10 itula.

E le gata i lea, o le gaʻo o le paʻu o le aspen e aofia ai enzymes, lea, faatasi ai ma le manava o le manava, e mafai ona mafua ai le afaina o le mucous membrane ma le fatu vaivai. O le mea lea, afai e te mafatia i se ulupo poʻo le gastritis, ona mafai ai lea ona inu i le aso atoa se teuteuga o le aspen bark, ma ave 2-3 sipili i itula uma. E le manaʻomia ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao, o isi faʻafitauli e mafai ona tulai mai.

O le togafitiga mo le maʻisuka ma le paʻu aspen ua fuafuaina mo le 2 masina o le taumafa i aso taitasi o decoction. Ona tatau lea ona e malolo mo le 3 vaiaso ma, afai e tatau ai, toe amata le faiga. Afai o le maʻi i le amataga poo le faateleina o le maualuga o le suka o le toto e mafua ona o le faʻaaogaina o nisi vaega o fualaau oona, pe a maeʻa ni nai vaiaso o togafitiga ma lenei mea teuteu o le aofaʻi o le kulukose i le tino o le a pa'ū ifo i se tulaga talafeagai.

I le taimi lava e tasi, o tagata e maua i le maʻisuka i se taimi mulimuli ane e le tatau ona faʻamoemoeina se toe malosi atoatoa, talu ai ua amata ona amataina taualumaga i le tino. Ae ui i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu o le aspen, e mafai ona faʻamautuina le tulaga lautele ma oʻo ai foi e musu e tui le inisalini. E moni, i lenei tulaga, e tatau ona e inuina le paluu i taimi uma, faʻavave mo le 3 vaiaso pe a uma togafitiga taʻitasi.

Faʻaaogaina o paʻu o aspen

O le apa o le aspen e aofia ai tannins ma elemene eletise, o le tele o minerale, flavonoids, fatty acids, pectins, tar, suauu ma isi mea aoga e faʻaolaina ai manuʻa. O nei vailaʻau o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino, lea e aʻafia ai le faʻafouina o sela o okeni.

O le paʻu aspen o lanu lanu-lanu meamata sa faʻaaoga muamua o se punavai o acetylsalicylic acid ma nisi o vailaʻau.

O vaega faʻamalolo o le cortex e faapenei:

  • faʻaleleia le toe faʻafoʻisia o sela ma masini,
  • faʻasaina le toto toto ma faʻaosoina le gaosiga o inisalini masani,
  • faʻavaveina le metabolism, faʻamalosia ai siama faʻamalosi,
  • faatuina le galuega o le gastrointestinal tract,
  • E faʻaleleia ai le faʻamaʻi ma e iai sona aʻafiaga,
  • fesoasoani e faʻamalolo manuʻa, faʻamalo faʻamalolo,
  • o loʻo i ai se meatotino faʻasao-inflammatory ma toe faʻafouina le gaioiga o le tino,
  • o loʻo i ai le aʻafiaga faʻapitoa, faʻapipiʻi le elemene ma le siosiomaga alkaline,
  • o se auala e puipuia ai faʻamaʻi o totoga i totonu e pei o le ate poʻo fatugaʻo,
  • toe faʻaleleia le paleni o mea faʻaleaga,
  • laveai mai le afaina ma le manava.

Togafitiga o le maʻisuka malosi ma le paʻu o le aspen e tatau ona faia e ogatusa ma togafitiga masani tau fualaau. O le laau lava ia e le faʻaumatia ai le faʻamaʻi, ae e fesoasoani tele i le tagofia o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona ave le paʻu aspen mo le maʻisuka ituaiga 2?

Ina ia maua le maualuga o le lelei o le paʻu o le aspen, e tatau ona e faʻaoga saʻo lenei meafaigaluega:

  1. I le va o vaitau o le inu vavala, o vavao e manaʻomia.
  2. O le teuteu o le aspen mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga i le tolu taimi i le aso. I se tasi taimi e tatau ona e inu pe a ma le 50 ml. O le togafitiga o le pepese o aspen e tolu vaiaso; i le va o kosi, malologa o aso e 10 e manaʻomia. Afai e maʻi se tagata i se tikeri maualalo o le maʻisuka, ona lava lea o se tasi auala. I tulaga ogaoga, o le toe faia soo o le kosi o le a manaʻomia.
  3. Laititi o le paʻu o le aspen mo le maʻisuka ua faʻaaogaina i se gasegase tele ona o le faʻaitiitia o meaʻai. E tatau ona e inu pe tusa ma le 100 ml o le tinisi i le taimi,
  4. Kvass e mafai ona faʻaaoga pe ae manaʻo. E tatau ona e inuina ipu e tolu i le aso. O lenei vasega e lua masina, ona iai lea o le lua vaiaso.
  5. E tatau ona faʻatolu le la i le aso mo le lua vaiaso aʻo leʻi 'ai. O le taimi o totoe o le a faʻauʻu pe a ma le masina.

O meaʻai ua saunia e le tatau ona teuina mo le sili atu i le lua aso.

E faʻapefea ona teuina ma seleseleina paʻu o aspen?

O le vailaau faʻamaʻi ua faʻatau atu i falemaʻi uma. Afai e te fuafua e ave le paʻu aspen mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e kukaina oe lava ia. Ae e tatau ona e mafaufau i le tele o tulafono pe a faʻapipiʻi lenei laau:

  • selesele le oloa i le tautotogo,
  • e tatau i le paʻu ona ufiufi lau lanu meamata,
  • e le mafai ona e tipi ese le paʻu o le paʻu mai le laau,
  • O le paʻu o aspen e vavaeese mai na o le ogalaau, ae le mai lala,
  • e tatau ona tipi i le sikuea o le 3 pe tusa ma le 3 cm le laupepa o paʻu o aspen,
  • ona faʻamago lea o le laau, ma e mafai ona teuina i se nofoaga pogisa mo le tolu tausaga.

E faʻapefea ona faia se teuteuga o paʻu o aspen?

E tatau ona e aveina ni ipu tioata se lua ma faʻatumu i vai, lea o le a aofia ai le tasi le centimita. Suauu mo le 30 minute. Ona afifi lea o le apa i se palanikeke ma alu mo le afa itula. A maeʻa le gauga e tatau ona e faʻalavelave ma e mafai ona faʻaumatia.

Faatasi ai ma se isi metotia gaosiga, e tatau ona taʻe le paʻu o le aspen. O se ipu vai inu e manaʻomia se sipuni sipuni o le palapala palapala mai le laau. Palu mo le 10 minute. E tatau ona ofuina le susu i le po atoa. A maea le filiga, e tatau ona aumai le manogi o le broth i le 200 ml. Inu lenei fualaau faasaina i le ao i ni vaega laiti.

E faʻapefea ona maua se taotoga mai le paʻu o aspen?

Ina ia saunia ni vailaʻau mai le paʻu o aspen mo le maʻisuka ituaiga 2, e muamua ona e faʻafefe le mea o le laau. Ona liligi lea i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 3. E tatau ona e faʻamalosi 12 itula. O lenei vai inu ua na o luga o se manava gaogao i le aofaiga o le 100 ml i le taimi.

E le gata i lea, o le tincture e mafai ona faia i luga o le faavae o le ava malosi. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia se lita o vodka ma le 15 g o le aspen i le paʻu paʻu. E tatau ona tuu lenei fualaau faasaina i se nofoaga pogisa ma faʻamalosi i ni nai vaiaso, luluina i lea taimi ma lea taimi. Le faʻaaogaina, faʻamamaina i le vai 15 ml o le afu ao lei faia meaʻai, tolu taimi i le aso. O le umi o le taualumaga e 21 aso, sosoo ai ma se vaitau e 10 aso.

Aspen paʻu na laveaʻiina mai le maʻisuka

O le maʻi lona senituri e taʻua o le maʻisuka. O le mea moni, o le faʻamaʻi e taufaasese. Na maua e loʻu toalua le maʻisuka, latou te fai mai - o le lona lua, o lona uiga, e le o le insulin-e faalagolago. O le mea moni, Igor e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau. Ae, e faaopoopo atu i lenei mea, matou te taumafai e le itiiti ifo i nisi taimi e faia se malologa ma faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata.

Ae na tasi le isi mea na maua - o le faia o se teuteuga o le paʻu o le aspen, ma e leʻi maʻi foi loʻu toalua i le taimi o le faʻamaʻi (e ui o le tele o tagata faigaluega na maʻi i aso faigaluega). Na ma faaiʻu: faʻamalosi malosi e faʻamalosia ai puipuiga a se tagata, fesoasoani e feagai ma le maʻisuka.

E tatau ona ave le laulau 1 mo le lua ipu vai. pepelo. eleele sua, aseta mo le afa itula, mo togafitiga, ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 3 masina.

Aspen paʻu mo le maʻisuka: pe faapefea ona inu i se decoction, tincture

E faʻapefea ona ave le paʻu o le aspen mo le maʻisuka ina ia maua ai le maualuga o le malosi ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, faʻapea foi ma le faʻamaonia le galuega a le tele o totoga ma tino? E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i lenei mea mai la matou tusiga. E leitioa o lenei laau e taua tele o le mystical, aua o le faafetai i lona malosi ma le faamaloloina o meatotino, e mafai ona puipuia le atinaeina o gasegase eseese.

O se vailaau mamana malosi, lea, faafetai i sui o le inisalini e mafua ai le tui, fesoasoani e tuuitiitia le maualuga o le kulukose o le toto. O gasegase o le suka e matua taufaasese lava, e manaʻomia ai se tagata taʻitoʻatasi ma le atinaʻeina o meaʻai faapitoa. I vailaau faʻataʻitaʻi, o loʻo i ai se fuainumera tele o fua o fuataga mo mea e aoina ma faʻavae e faʻaaoga ai vaega taua, aemaise lava i le paʻu laupapa.

Suʻega o le Maʻisuka

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o meaalofa pito sili ona lelei o le natura e aoina, lea o loʻo i ai le mana e faʻamalolo ai se tagata mai maʻi eseese ma faʻateleina lona soifua. E i ai le numera tele o filifiliga mo le sauniuniga o vailaau togafitiga, meainu ma meaʻai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le paʻu laau e faʻasaʻo ai le maʻi suka.

Fua 1

1 tbsp. l paʻu suamalie 300 ml o vai inu ma tuu ai le afi mo le 10 minute, malulu ma inu 1 tbsp. l saʻo pe a uma le moe. O le faʻaaogaina masani o le afifi o le aspen mo le maʻisuka II e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose toto.

Fua 2

Tipi meaʻai fou fou ma se mea e faʻafefiloi ma faʻatumu i le vai i le fua o le 1 i le 3, tuu e fafa mo le itiiti ifo ma le 12 itula i se nofoaga malulu. Maʻe ma ave le 100-200ml i le aso. O lea ituaiga meaola e matua lelei lava ona iloa e le tino, e aunoa ma le mafua ai o faʻafitauli. Ae o loʻo i ai pea le tele o faʻamaʻiloga e fesootaʻi ma le galuega a le vaega o meaʻai.

Totoga 3

Tuʻu 40 g o le aspen i le 200 ml o le vai inu. Faʻasalaga mo le itiiti ifo ma le 60 minute, e fautuaina e inu se mea teuteu pei o le la, e tolu taimi i le aso. O le atoaga o togafitiga e le silia le 14 aso.

Fua 4

E le o se sipuni tele o le paʻu paʻu e faʻapipiʻi i le vai inu ma faʻafefe mo le 8 itula. A uma ona faʻamafanafana lelei, ia faʻaeteete lelei ma inu i se manava gaogao. A maeʻa le 21 aso, fai se malologa ma toe fai le togafitiga pe a mavae le 10 aso.

Mai se paʻu o le paʻu o le fafie muamua, saunia le 1 tsp. ma pipiʻi pei o lauti, inu vai i le aso atoa.

Fua 6

1 tbsp. l sasaa le 450 ml o le vai inu i luga o le paʻu ma tuu i le afi mo le 15 minute. Laʻau ma 'ai le susu i le taeao, vave loa ona moe.

Fua 7

O le vaimama na paʻu i le vai inu. Tuʻu mo le 15 itula i se nofoaga malulu, faʻalavelave. Ave 2 p i le aso.

E mafai lava ona e faia se teuteuga o aʻa o aspen. Mo lenei mea, 1.5 tbsp. sasaa vai inu i vai malulu, tuu i luga se afi mumu mo le 30 minute. Tuu i luga o le ogaumu seia maeʻa maeʻa, afifi i totonu o se solo solo. Mo le kukaina atoatoa, auina atu i se nofoaga mafanafana mo le itiiti ifo i le 14 itula. Laʻau ma faʻaaoga 2 p i le aso ao leʻi 'aʻai.

O fuataga fuafuaina mo le aspen bark mo le maʻisuka e le manaʻomia tele taumafaiga i le kukaina, ma o le tele o filifiliga o le a fesoasoani ia te oe e filifilia lau auala sili e te faʻaleleia ai lou tulaga. O togafitiga faʻatasi ma se taumafataga filifilia lelei o le a maua ai ona taunuuga. O le tulaga e lelei le faʻaleleia, sili atu le malosi ma le malosi e foliga mai, ma o le pancreas e faʻaleleia lelei.

O a faʻamanuiaga ole paʻu o aspen mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e aafia ai le tele o gaioiga i totonu. O vailaʻau e le fesoasoani tele e faʻaumatia ai le faʻamaʻi, o le tele o tagata gasegase o loʻo taumafai e suʻe nisi metotia e tausia ai le kulukose toto lelei.

O mea taua aoga - aspen e faʻaitiitia ai le vevela, fesoasoani e faʻamalo le faʻaalia o le gasegase ma le rūmatism, faʻaleleia le tafe o talo. E fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo i le kanesa. E aoga lelei le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafefe.

Taua! O faʻamatalaga ma mea teuteu o le aspen fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose i le toto, faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

O aoga o le aspen i le togafitiga o le maʻisuka:

    faʻaleleia le gaioiga o le ate ma fatu fatuga, faʻateleina le malosi, tuʻuina atu le malosi, faʻaleleia le faʻalagona lagona, faʻasaʻo le cystitis, faʻasolosolo mimiti, fiva, faʻamaonia tulaga maualuga o le hormonal ma metabolic processes, faʻavaveina le faʻafouina o le faʻaleleia, faʻagesegese le fesoʻotaʻiga o tausaga, fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

O le faʻaaogaina masani o paʻu o aspen mo le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻasalalau le galuega o totoga ua faaleagaina, toe faʻafoʻisia galuega o nisi faiga. Ae o le faʻamaʻa ese atoa o le maʻi faʻatasi ai ma le fesoasoani a na o togafiti a tagata e le mafai.

Auala e fai ai vailaʻau

E tele vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le paʻu o le aspen e fesoasoani e te lagona ai le lelei i le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona nutimomoia mea laʻau e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai.

E faʻafefea ona kuka kuka

Ava 80 g o le paʻu o le paʻu 270 ml o le vai inu, tuʻu i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 10 itula. I le taeao, vevela, inu le vaega atoa o vailaau aʻo lei faia le taeao. O le umi o togafitiga e 3 vaiaso, e mafai ona e toe faia le vasega pe a mavae le 10 aso.

Faʻafesoʻotaʻi le 500 ml o vodka ma 15 go paʻu mai le paʻu, ave i se mea pogisa mo le 14 aso, faʻafefiloi le fagu i aso uma. Ave i totonu o se mea vaivai 15 ml o le fualaau faasaina ao lei faia meaai 3-4 taimi i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia i se vai itiiti.

E faʻapefea ona fai sina siʻosiʻomaga? E tatau ona e inuina mo le 21 aso, ona e malolo mo le 1.5 vaiaso.

Liligi le 6 g o meaʻai gaʻo ma le 470 ml o le vai, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le afa itula. Ave le 110 ml i le taeao ma le afiafi mo le tolu masina.

Liligi le paʻu i totonu o se vevela poʻo le tapot i le fua o le 50 g o meafaitino faʻapitoa mo soʻo se 250 ml o vai inu. Brew mo le 1 le itula, inu le vai i ni vaega laiti i le aso afa afa itula ao leʻi 'ai, o le maualuga o aso uma o le 500-600 ml. O aso uma e te manaʻomia e faʻaigoaina ai se vaega fou o lauti. O le umi o le togafitiga e 2 vaiaso, e mafai ona faaauau togafitiga pe a maeʻa le masina.

Faatumu se fagu ma se voluma e 3 l i le afa na nutimomoia ma se paʻu fou, faaopoopo le 180-200 g o le sukalala suamalie, 5 ml o le kirimi kirimigi, sasaa vai i le pito i luga. Uu le ua i le gau, tuu le fagu i se potu mafanafana mo le 10 aso. Inu se vai inu 150-220 ml i le aso 2-3 itula pe a uma se taumafataga. Faaopopo vai i le uluai voluma i afiafi uma, faaopoopo le 15 g o suka. A maeʻa 2-3 masina, e tatau ona e kuka se vaega fou o kvass.

I le amataga o le maʻi, e mafai ona e saunia se teuteuga o aspen ma blueberries - faʻafefiloi le 80 g o le paʻu ma 25 g o launiu launiu, ma sasaa le 450 ml o le vai. Faʻaosooso le paluga i luga o le vevela vevela mo le 25 minute, tuʻu i totonu o se pusa tapuni mo le 4 itula. Ave le 200 ml o le vai e tolu taimi i le aso.

Faʻateleina le maualuga o le suka, e mafai ona e gaosi 350 ml o le vai inu suamalie 10 g o mea e gaosia ai aspen, pe a maeʻa le afa itula le faʻafefeteina, inu 120 ml, pe sili atu i se manava gaogao. Ina ia faʻamaonia le kulūkose metabolism, e tatau ona ave le vailaau mo le itiiti ifo i le 20 aso.

O faʻamanuiaga o le aspen paʻu mo le maʻisuka

O le maʻi suka e manaʻomia le faʻaleleia o le galuega e le gata o le gastrointestinal tract, ae faʻapea foi le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O nei uiga lelei ua ausia lelei e ala i tapenapenaga sauniuni i luga o le faavae o le paʻu pepe. Sei o tatou vaai i le auala e faʻaaogaina ai le paʻu aspen mo le maʻisuka.

Ole aoga faapitoa ile maʻisuka o se teuteuga ole paʻu o aspen. O le faasologa o le sauniuniga o se vailaau togafitiga o le paʻu o aspen:

    'ave le tasi ma le afa tioata o le paʻu o le aspen, faʻatumu le paʻu i le vai ina ia faʻafefiloi ai e le vai le paʻu paʻu laitiiti, faʻafefiloi le paluga mo le 30 minute i luga o vevela vevela, ona aveese lea o le pani, afifi lelei i totonu o se palanikeke, tuu le susu mo le 15 minute, o le kuata o le broth faalua i le aso (taeao ma le afiafi).

O togafitiga lelei o le maʻisuka e matauina pe a ave se teuteu o le aspen i le amataga o le maʻi.

O le filifiliga lona lua (faʻavave) e saunia ai se teuteuga o le aspen paʻu (ua aveese le paʻu mai lala lamolemole) mo le togafitiga o le maʻisuka:

    fufulu le sipuni lelei ma faʻagogo, faʻafefe, tipi se sipuni sipuni o le paʻu i totonu o se ipu vai inu, tuu le ipu i le tasi po, ia faʻasolosolo, vevela, faʻaopopo i le uluai voluma, inu i ni vaega laiti (2-3 sip) i le aso atoa.

O le taliaina o lenei teuteuga e tatau ona mautinoa e faʻatalanoaina ma lau fomaʻi. Afai e te lagona le le fiafia, e tatau ona e vave taofia le ave o le decoction. O se teuteuga o le paʻu aspen e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka mo le lua masina. Ona fai lea o se malologa mo le masina e tasi, ma toe faia le faiga.

Teuina o le paʻu ua saunia e faia i se vaitau e oʻo atu i le tolu tausaga. O vailaʻau faʻamalolo uma o faʻamalolo o paʻu o aspen ua faʻasaoina.

E faʻapefea ona faia le lauti mai le aspen mo le maʻisuka?

O laʻau tila mai se vailaʻau vailaʻau e fautuaina ina ia faia i totonu o se vevela mo le faʻafefeteina lelei.Ina ia kuka, e te manaʻomia le afa lita o le vai inu ma le 100 g o le paʻu paʻu. Ave le lauti i le afa itula ao lei faia se taumafataga. O le umi o le taualumaga e lua vaiaso. I le aso e mafai ona e inuina le afa-lita o le tipolo.

Aspen e fesoasoani i le maʻisuka

O le paʻu Aspen o se togafitiga anamua anamua mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi e puipuia ai le afi ma faʻamaʻi faapitoa e le gata i lalo, ae faʻamautuina foi le suka toto. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamalolo atoatoa le faʻamaʻi i uluai laasaga ma faʻaitiitia le tulaga o tagata mamaʻi.

Ata o le paʻu

Afai e manaʻomia, e mafai ona saunia le paʻu i se tulaga tutoʻatasi, ae e sili atu le lelei ma sili atu ona faigofie e faʻatau i se fale talavai. Ua uma ona faʻatau atu i le paʻu, e mafai loa ona faʻaaogaina e saunia ai se faʻamalolo faʻamalolo.

O se tautua ua mamanuina mo le 2 taimi - 0.5 kapu e inu i le taeao, afa itula po o le itula ao leʻi faia le taeao, ua onā le gaʻo o totoe i le afiafi ao lei faia le taumafataga o le afiafi. O le vai inu oona oona, ae o le aafiaga e sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina!

Aspen Infusion

I le faaopoopo atu i teuteuga o le paʻu o aspen, ua saunia se mea e fusi ai. O iinei e sili atu le ave o se paʻu fou, tautotogo, lea e aveesea mai lala lamolemole. O le paʻu ua fufulu lelei, faʻafefea e faʻafefe vai, faʻamago i solo pepa ma uʻamea i totonu o se faʻi meaʻai. O le taunuuga o le masini ua tuʻuina atu i totonu o se vevela ma sasaa i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 3.

Afai e te faʻaaogaina le paʻu vailaʻau faʻamalosi, ona ave lea o le 1 sipuni (faatasi ai ma se mauga) o le paʻu i se ipu vai inu. E mafai ona e sasaa le paʻu i totonu o se pani, faʻapouliuli i luga o se afi mo le tusa ma le 5 minute ona faʻapipiʻiina lea. Fafaga le paʻu pe a ma le 12 itula. Ona faʻaaoga lea o le mea e faʻaaogaina ma faʻaopopo i vai inu i le uluai voluma.

Inu 2-3 sipili i le taimi ao faagasolo le aso. Lisi aso - 150-200 ml.

E le mafai ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa - kvass mai le paʻu aspen. Ina ia saunia, e te manaʻomia ni fasi paʻu. E mafai ona e suʻeina se paʻu fou pe malogo.

Ona saunia lea o le faʻatumu. Vili le ipu suka i le 1.5 ipu vai inu ma faaopoopo i ai le sipuniti o meaʻai a le fale (!) Paʻu kulimi. Faʻafefiloi lelei ma sasaa i totonu o se fagu. E tatau ona lava le vai ina ia oʻo ai le tapuni i le ua. Afai e le lava, e faʻafefiloi le vai malulu vai i le fagu. Ua nonoa le ua i le gau (2 laulau) ma tuu i se nofoaga mafanafana mo 2-3 vaiaso. E le tatau ona tuʻu i se mea pogisa, ae tatau ona aloese mai le la.

E inu le aso i se ipu kvass. E mafai ona e inu uma i le taimi e tasi (i le taeao) poʻo oe e vaevaeina le vaega i ni vaega se lua ma inu i le taeao ma le afiafi i luga o se manava gaogao, afa itula poʻo le itula ao le i 'ai. I le sasaa atu o se vaega i aso uma mai le mea e mafai ai, o se ipu tioata malulu e vai inu ma le 1 itula ua toe faaopoopoina i ai. l suka. O le aso e sosoo ai, e mafai ona toe inu le kvass. Faletupe ma le paʻu mo le 3 masina.

Laʻau o mushroom i luga o le tapuni palasitika i luga o le taimi. E mafai ona faʻaaoga e sauniuni ai le isi vaega o le kvass, pe mafai foi ona e faʻafefiloi ma susu susu ma maua ai le agaalofa, maloloina ma le kefir.

E maitauina e le gata i le maʻisuka, o nei kvass e togafitia faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, fatu, ma le paʻu. O le umi o togafitiga ma le paʻu o le aspen o le tagata lava ia, o le mea lea, ao lei amataina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi atamai!

E faʻapefea ona faia le kvass mai le paʻu o aspen?

Ina ia faia le kvass mai le aspen pala mo le maʻisuka ituaiga 2, e te manaʻomia se fagu e tolu-lita. I totonu e tatau ona tuu i totonu o le afa o le paʻu o aspen, 200 g suka ma se sipuni suamalie o kirimi kiripulu, ona tumu ai lea i le vai manino ma ufiufi i se fasi ie manifinifi i luga ole laulau. O lenei vaiinu e tatau ona ave i se nofoaga mafanafana mo aso e sefulu.

Kvass e ave pe a uma ona fafagaina faatolu i le aso, tasi le ipu.

O a mea e mafai ona fai ma faʻamaʻiloga ma tali leaga i taimi o togafitiga?

O aʻafiaga matuia i le togafitiga o le paʻu o aspen ma le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻafefe o le maʻi ma le malosi. E le mafai ona e faʻaaogaina mea teuteu, tinctures ma kvass mai lenei mea totino i fafine maʻitaga ma fafine lapatai, tamaiti ei lalo o le fa tausaga. E faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi mai le paʻu o aspen ma le aspirin. Ole fualaau faasaina e le o fautuaina mo tagata oona, aua e fesoasoani i le faateleina o le manao. O le Dysbacteriosis, o le faʻasalaga i totonu o le vaega o meaʻai, o nisi o faʻamaʻi toto o loʻo faʻasaina foi i le faʻaaogaina o deco deco, tinctures, herbal teas ma kvass mai le paʻu aspen.

Tuua Lau Faamatalaga