Fualaau aina mamago mo le maʻisuka: o fea mea e mafai ma e leai? Fualaau aina suamalie

O tagata faʻalagolago ile insulin e tatau ona mataʻituina lelei a latou meaʻai. Ina ia le faʻaosoosoina se isi toe toilalo, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o nisi oloa. I le tusiga o lenei aso, o le a matou taumafai e saili po o a fua mamago e mafai ona maua i le maʻisuka ma mea inu e fai mai ia i latou.

Glycemic index

Talu ai o fualaau mamago e eseese e le gata i le tuufaatasiga ae faapena foi i le aofaiga o suka latou te maua, e le o mea uma e talafeagai mo le maʻisuka. Pe a faʻapipiʻi se togafitiga togafitiga, e tatau ona amanaʻiaina le faʻamatalaga faʻapitoa o nei oloa.

O le tau pito i maualalo o lenei faailoilo e faʻateleina ai pulu. Mo ia, o lenei fuainumera e 25 iunite. O le mea lea, o lenei oloa e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka.

O fualaau aina suamalie ma fua faatatau o le tusa ma le 30 iunite e mafai foi ona aofia ai i le soifua maloloina o tagata ua maua i lenei maʻi. O apricots ua mamago e aofia ai i lenei vaega, lea e faamama atoatoa ai le manava ma saturates le tino o le tagata ma se vaega atoa o vitamini ma minerale taua.

O le faasinomaga o le vine vine e 65 iunite. O se tulaga maualuga tele lenei. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa faʻatasi ai ma meaʻai laiti-carb.

O le taʻitaʻifono i le faʻasalalauga faʻapitoa o aso ia. Mo ia, o lenei fuainumera e 146 iunite. O le mea lea, o tagata e faalagolago i le insulin e manaʻomia ona matua faʻaeteete i lenei mea manaia.

O le a le mea e mafai ma o le a le tele?

A aunoa ma ni tapulaa, e mafai ona e 'aina ni paʻu mamago e le faʻasalalau ituaiga, currants, apples and dried apricots. E aofia ai le tele o elemene ma mea elemene taua, e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2.

O fualaau suamalie e pei o aso, vine ma melons e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete tele. E mafai ona faʻaumatia e le silia i le tasi i le aso ma i le tele o faʻatonuga faʻatonutonu. O le mea lea, o se aso e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo se sipuni tele o vine ma na o ni nai aso. Ma e masani lava ona fautuaina e aua nei faʻafefiloi ia selo mago ma isi oloa.

O le a le mea e faasaina?

E le tatau i tagata faʻalagolago ile insulin ona 'aina fatugogo mamago, faʻi ma pineapils. O le a latou faʻamalosia atili ai se faafitauli faigata faʻalesoifua maloloina. O fualaau aina suamalie na faia mai fualaau suamalie e pei o carambola, durian, avocado, guava ma papaya ua faasaina mo le maʻisuka.

Le saogalemu mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, ma fig. Ae maise lava pe afai o le maʻisuka ituaiga 2 e faigata i le pancreatitis ma isi faafitauli faʻaogaina. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o mati o loʻo i ai se aofaiga tele o le oxalic acid e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga.

Aafiaga i le tino

I le iloaina o fualaau mamago e le mafai ona maua i le maʻisuka, ma o fea mea e mafai, e tatau ona taua ni nai upu e uiga i aoga o meaai faatagaina. O apricots ua faʻamamaina ua lauiloa o se tasi o filifiliga taua. O loʻo i ai le tele o le uʻamea, potassium ma le magnesium. E mafai ona 'aʻai ma vevela, pe faʻafefiloi foʻi ma aano o manufasi.

O le isi mea saogalemu ma le taua o le mea sili ona mamafa. E mafai ona faʻaaogaina uma i le mataʻu ma le vevela. O le mea lea, e faʻaaogaina mo le kukaina o ipu eseese. O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo maualalo, o lona uiga e masani lava ona 'ai ma le maʻisuka e aunoa ma ni tapulaa. O fualaau 'aina ua i ai le tele o antioxidants i la latou tuufaatasiga, e puipuia ai le amataina ma le alualu i luma o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o paʻu e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

E le itiiti ifo le lelei ma le soifua maloloina o le paʻu mamago. E masani ona fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina mo le maʻisuka. O suauu taua o loʻo aofia ai i totonu o loʻo i ai le aoga aoga i luga o le puipuiga ma le faʻaogaina o masini. O le faʻaaoga masani o paʻu mamago e fesoasoani e faʻasalalau ai le metabolism, faʻamalosi puipui o toto toto ma taofia ai le faʻavaeina o toto. E fautuaina e 'ai e tusa lava mo tagata soifua maloloina uma, ae le na o le maʻisuka.

O fualaau aina suamalie na faia i luga o apu o loʻo i ai mea tutusa ma e mafai foi ona i ai i le taumafataga o tagata mai le insulin. Mo a latou sauniuniga, e manaʻomia le faʻaaogaina o fua o ituaiga e le faʻasalaina.

O vine vine e le gata o se mea lelei, ae o se mea maloloina lelei foi. E lauiloa o se punavai lelei o le potassium, seleni, biotin, lipine acid ma karatini. Ae ona o le i ai o se faasinomaga maualuga, o tagata e faalagolago i le insulin e faatagaina e faʻaaogaina i ni vaega laiti.

E mafai ona ou inu fualaau mamago mo le maʻisuka?

O tagata faʻalagolago ile insulin e faʻatagaina e faʻaaogaina meainu ua saunia i luga o fua o fua, lea e aofia ai le sili ona maualalo o suka. O faʻataʻitaʻiga kuka mai le ituaiga o pears, currants, apples and prunes e fetaui lelei ma nei manaoga. I le taimi lava e tasi, e tatau i le maʻisuka ona vaʻavaʻai meainu mai la latou lisi o loʻo i ai mago mago, pineapples ma faʻi.

Faʻasalaga mataʻutia ma i totonu o faʻasolosolo faʻasolosolo, faʻapipiʻi mai apricots mago ma aso e faatagaina. Ma le isi mea uma, e mafai ona e faʻaopopoina sina vaega o le melo ua maeʻa i ia mea inu.

Ina ia faʻateleina a latou meatotino aoga, o vailaʻau togafitiga e pei o le mint ma le thyme e faʻaopopoina i totonu o meainu e fuafua mo tagata e faalagolago i le insulin. Afai e manaʻo ai, e mafai ona latou faʻaopopo fualaʻau poʻo fua o fua.

Fualaau aina suamalie

O le vai inu e tusa ai ma le fua o loʻo faamatalaina i lalo o loʻo i ai tulaga lelei faʻamalolo ma se manaia manaia ma lelei. Ina ia saunia se mea lelei maloloina ma le lelei e te manaʻomia:

  • 40 g o aso (pitted).
  • Se paipa o apu oona.
  • 10 kalama o laulaau moa fou.
  • 3 lita o vai faamama.

O fasi laʻau muamua na fufuluina, o le apu ma le mint leaves o loʻo tuʻuina i totonu o se apa volumetric. O nei mea uma ua sasaa mai i le aofaiga tatau o le vaiinu, auina atu i le ogaumu ma aumai i se vevela. Kuki se fualaau suamalie lelei ma maloloina lelei i luga o le vevela vevela mo le lua minute. Ona aveese lea o le apa mai le afi, ma o ona mea uma ua maeʻa maeʻa ma sasaa atu i ni tioata matagofie.

Tuua Lau Faamatalaga