Ose suka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "Auala e filifili ai totini mo le maʻisuka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Socks mo le maʻisuka: foliga, tuufaatasiga ma fautuaga

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻi suka o se maʻi faʻatuʻi lea e aafia ai le toetoe lava o faiga uma, faʻapea foi totoga o le tino o le tagata. E sili ona lamatia le suiga i totonu o vaʻa pito i lalo. I nisi tulaga, o nei faʻalavelave e mafua ai le gasegase o masini mumu, faapea foi ma le atinaʻeina o le maʻi o le maʻi suka. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le tausia o vae. Socks mo le maʻisuka ua atiaʻe mo lenei mea.

E faʻapefea ona ese mai siaki maʻi mo le maʻisuka mai masani? O ia oloa ua gaosia e faʻaaogaina ai tekinolosi faʻapitoa:

Vitio (kiliki e taʻalo).

  • Faʻapitoa poʻo a latou faʻapotopotoga e faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le faʻamafanafana ma le vaivai i le faagasologa o lo latou faʻaaogaina.
  • O gaosiga e faia e tusa ai ma tekinolosi faʻaonapo nei. Faʻafetai i lenei mea, o totini mo le maʻisuka o loʻo i ai se fomaʻi, antibacterial, faʻafefe vai, faʻamafanafana, mafanafana, massage ma le hypoallergenic.
  • O nei oloa e faʻafeiloaʻi i nisi tulaga tau tau.
  • O totini fomaʻi e sili atu ona umi. E masani lava latou te leiloa lo latou vaivai ma le vaivai.

Socks mo le maʻisuka e masani lava ona faia mai le mama, mama ma maualuga le cotton. I lenei tulaga, e le manaʻomia e le mea faʻapitoa faʻaopoopoga. O faʻamau i totonu o ia oloa e faia i fafo. E matua lamolemole ma lamolemole. O le pulou toe uʻu e faʻamaufaʻailogaina ma fesootai lelei i le vaega autu. E leai ni faʻamau i lenei tulaga. Ona o lenei mea, o le oloa e le seʻe ese mai le vae ma e le paʻu ai le paʻu.

I totini o le totini, o se mea e faʻamalosi e sui ai se 'ie ua lalagaina ma se faʻamaufaʻailoga maualuga. O nei totini e le oomi i luga o masini mūmū ma e le faʻalavelaveina le tafe toto. O nei oloa e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o nisi o faafitauli o le vae, ae faʻapea foi mo le puipuia o nisi faʻafitauli.

I le taimi nei, e tele ituaiga o togafitiga faafomaʻi. Socks mo maʻisuka faʻatasi ai ma le filo poʻo le siliva sili ona lauiloa. O faʻataʻitaʻiga taitasi ei ai ona lava uiga.

O laumei siliva o le maʻisuka ua faia mai i le fatu o le natura. Faʻafetai i le uʻamea o se vaega o le meafaitino, o oloa gaosia ua maua ai le faʻaaogaina o le antifungal ma le antibacterial. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi i luga o le paʻu o le vae.

O totoa ma se filo siliva e faia i le sipuni e aoga le faʻatau mo i latou oe na matua le lelei lava le faamaloloina, e oo lava i manuʻa laiti io latou vae. O faʻamaʻi faʻavavevaveina le toe faʻafouina o masini mūmū, ma puipuia ai foi o latou faʻamaʻi. O oloa lava latou e matua umi lava ma e le faʻavaivaia o latou foliga e oʻo lava i le tele o fufulu. E taua le maitauina o na siliva siliva o se mea vavalalata. I se isi faaupuga, o le uamea e le mafai ona fesootai ma mea o loʻo siomia ai.

O le isi avanoa i na totini o le tumau. O lanu siliva e faʻaaogaina ai oloa e sili atu ona umi. Ma o lenei mea e faalauteleina ai le ola o le oloa.

O nisi o gaosi oloa e gaosia ni totini mo le maʻisuka ma faʻamalosi siliva a colloidal. O le meafaitino ua na o le faaleagaina i lenei mea. O le mea moni, o le tau o ia oloa ua matua faʻaititia. Ae peitai, o ia teugatupe e le aumaia ai ni mea moni. I le taimi lava e tasi, o le teu tupe e le aoga. O nei oloa e leiloa uma a latou mea aoga pe a uma le fufuluina muamua.

Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai le faatauina o totini i le filo siliva, talu ai o loʻo tumau pea a latou aafiaga antibacterial mo se taimi umi.

O totini uma mo le maʻisuka e aunoa ma le pulu. O se tasi lea o mea e manaʻomia mo ia oloa. Ona o lenei mea, e le faalavelaveina le tafe toto. Afai e le mafai ona faʻatau ni totini faapitoa i le filo siliva, ona tatau lea ona taulaʻi atu i oloa o loʻo faia mai fiva bamboo. O lenei mea e tusa ai ma lona natura ei ai mea e le faʻaaogaina ma le antibacterial. O le mea lea, i le gaosiga o totini mai bamboo, e le faʻaaogaina metotia o gaosiga faaopoopo.

Ae ui i lea, o ia oloa e iai foi ni faaletonu. O totini o le Bamboo e le maualalo. Ae maise lava pe afai e faʻaaogaina fila i la latou mamanu mamā. O le mea lea, i le gaosia o totini mo le maʻisuka, o mea faʻapitoa e faʻapipiʻi i le mea autu: elastane, polyamide ma isi. O lenei mea e faʻaleleia ai meatotino a tagata faatau o oloa.

E masani ona faia ni totini na faia i filo bamboo i le filo paʻu. Faafetai i lenei uamea, o oloa gaosia ua maua ai aʻafiaga o aʻafiaga, faapea foi ma meatotino o le antimicrobial. O ia totini e lelei mo i latou o loʻo mafatia i le tele o le salu o vae, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o faʻamaʻi pipisi o vae.

E taua le matauina o oloa ma le kopa i totonu oa latou malosi o faʻataʻitaʻiga e le itiiti ifo i oloa mai mea faʻapitoa. O le mea lea, o la latou auaunaga i le olaga ua manatu foi e umi.

Socks mo maʻisuka e tatau ona saʻo saʻo. E tele mea e tatau ona e gauai faapitoa i ai. E taua le mafaufau o le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faigofie lava i le osofaia ma le faaleagaina. O le mea lea, e tatau ona e filifilia ni totini na o mea masani ma vaivai.

E le tatau ona i ai ni faʻailoga po o ni faʻafefete i totonu o le oloa. A leai, e mafai e le tagata gasegase ona pipiʻi ona vae i le mamafa pe a savali. E tele taimi e mafua ai ona solia le faamaoni o le paʻu. O oloa i totonu e tatau ona lamolemole. I lenei tulaga, e tatau ona leai se saʻolotoga. A leai, o le a togi ai vaa.

E fautuaina e faʻatau oloa ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. Aemaise lava pe afai ua iai ni manua laiti ma ni mea e le mafai ona maua ile paʻu o vae. Faʻafetai i tekonolosi faʻaonapōnei, e le mafai ona faʻamamaina se mea e le o faʻamalolo e tusa lava pe tele ni fufulu.

O fomaʻi e fesoasoani e puipuia le paʻu o vae ma vae mai le tele o faafitauli. I le mea uma, i lenei nofoaga e sili atu ona foliga mai o manuʻa, vavave ma maʻi maʻi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o oloa ua atiae e tekinolosi faʻapitoa e faigofie. A uma mea uma, e oʻo lava i se auiliiliga le mautonu o laei e mafai ona matua aafia ai le soifua manuia o le maʻi.

Maʻisuka Silver Floss Socks for Diabetics

Afai o loʻo feagai se tagata ma le maʻisuka, ua ia mautinoa e leʻo le faʻamautinoaga lava e matautia, ae o ona faʻafitauli. O se tasi o nei maʻi o le maʻisuka foot syndrome, lea e mafai ona mafua ai le gangrene o le vaega ua aafia ma lona toesea. A maeʻa sea taotoga, o le maʻisuka e ono lamatia le le atoatoa o le soifua maloloina.

O le maʻisuka vae e amataina i le talaaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina, le neuropathy o le maʻisuka, angiopathy, pe a faʻalavelave le masini vascular system.

Mo le puipuia o faʻamanuʻaiga faanoanoa, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e mataʻituina lelei lou soifua maloloina. I lalo o le taui mo le hyperglycemia, o le tagata maʻi e taitaia se olaga masani, e le ese mai tagata maloloina.

Faʻatasi ai ma se taumafa faʻalauteleina, o laasaga nei e fautuaina:

  1. fua o le suka-maualalo,
  2. iniseti injections
  3. gaioiga faaletino,
  4. suauu toto toto, isi suʻesuʻega,
  5. fuaina o le toto
  6. vasega o vitamini.

E tutusa le taua i afiafi uma e suʻe ai le paʻu, mataʻituina le soifua maloloina o vae, aua nei galo e uiga i le tumama.

Talu ai o le maʻisuka o loʻo laʻititi i tausaga uma, o fomaʻi, tagata suʻesuʻe ma saienitisi o loʻo taumafai e sailia ni auala e puipuia uma ai le faʻamaʻi ma ona faʻafitauli. O se fesoasoani sili i lenei taua o totini faapitoa mo maʻisuka, e mafai ona avea ma tamaʻitaʻi poʻo tama.

Socks mo le maʻisuka e masani lava ona faʻaaoga e faʻaaoga ai tekinolosi faʻapitoa, ma mafaufau i uiga o tagata gasegase.

O totoa e vavae ese mai se mea faʻapitoa e maua ai le faʻamafanafanaga i le taimi o le taotoga, o se oloa e umi, umi, e tusa lava pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e le maumau ai lona vaivai ma le vaivai.

Mo le gaosia o totini, faʻaaogaina auala eseese, latou te faatagaina oe e faʻatino aafiaga:

  • faʻailoga
  • mafanafana
  • massage
  • hypoallergenic,
  • malulu
  • vai inu.

O oloa e faʻaaogaina i soʻo se tau tau.

O totini o le maʻisuka ua faailoaina mo le edema, o le au, o le siama o le paʻu o vae, o le pala o vae, veins varicose, suppuration o le paʻu.

E manaʻomia foi totini i le tulaga pe a oʻo le maʻi i le paʻu i le toto, o loʻo i ai ona manua tuga, o taʻei i ona vae.

Ina ia aua nei faia se mea sese i le filifiliga, muamua e tatau ona e gauai atu i mea e faia ai totini. E mafai ona faʻaalia ni mea faʻapitoa e fai i le gaosiga, ma o le a sili atu le malosi o faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, o totini mo tagata mamai e maua i le maʻisuka (fafine ma alii) e tatau ona faia i se mea tuʻufaʻatasia, e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 90% o le cotton, linen and 10% polyester, elastane poʻo le lycra.

Faafetai i filo filosolo, o le totoa o le a vaivai, ma faʻafetaui. E lelei pe afai o le tasi o le oloa o loʻo i ai le faʻamalosia atili.

O se mea sili ona lelei mo totini o le bamboo, o le a faʻaitiitia ai le faʻavaeina o meaola ninii, patipati, o filo siliva e masani ona sulu i ai. O totoa i le filo siliva ei ai se igoa lelei i totonu o le totini, e pei o le siliva o se meatotino faʻasao faʻaleagaina. Socks with silver:

  1. le mafai ona faʻaosoina le faʻaleagaina o le paʻu,
  2. avea ma se puipuiga lelei o maʻi pipili, maʻi maʻi.

O le isi fautuaga - o totini e tatau ona leai se mea, e pei o le vaeluaga o vaega o le ie o le a fausia ai se faʻamaufaʻailoga lea e maua ai lagona le lelei pe a savali. E pipiʻi le totini i totini, e foliga mai o paʻu o le sana, ma o le pefu ma le palapala e masani ona ulu atu i totonu pe a uma ona tatalaina. Afai o le oloa o loʻo i ai ni faʻamau, e tatau ona faʻamafola, laiti.

Talu ai nei, o totini fafine ma tamaloloa mo le maʻisuka e faia e aunoa ma se mea e mafai ai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei lava mo tagata e matua tele o latou vae, o mea e ufiufi e matua maaleale lava, ma i nofoaga e faʻamalosia ma se fusi e afaina, ita, ma le mumu e masani lava ona i ai, ei ai faafitauli i vaʻa laiti.

O totini e leai se mea e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le avega faaopoopo i luga o vae, aua nei faʻapalapalaina le paʻu. A le o lena, o le tele naua o le mamafa ua faia, lea e mafua ai le faateleina o le toto, o maʻi fatu fatu. Afai e sili atu le maʻisuka i le mamanu faʻataʻitaʻiga, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le pulu.

E le tatau ona sili atu ona mamafa le mea e ola ai.

E pei ona faʻaalia mai i le iloiloga, o se faʻataʻaiga taua tutusa e taulaʻi i ai pe a filifilia se falemaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le maualuga o le totini. O le maualuga o le totini, o le sili atu lea o le puipuiga o vae.

Ae o lenei fautuaga e talafeagai naʻo le taimi malulu, pe a vevela le vevela ma vevela, e tatau ona e faʻatauina ni totini maualuga mo le maualuga o le faʻaoʻo o vae. O ia totini:

  • fesoasoani i lou manava manaia
  • vae o le a le afu, tuu ese se manogi le lelei.

O tamaʻitaʻi faʻataʻitaʻi e masani lava ona faia i manoa, o lea e mama, vaivai, manava. Socks mo le maʻisuka e tatau ona filifilia i le lapopoa, o lenei mea e maua ai le pito sili ona manaia.

O nisi taimi o totini mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻapipiʻiina i se faʻapitoa faapitoa i luga o le maʻisuka, o loʻo faapipiiina i luga o le afaina o tubercules. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e maua ai foi le faʻaogaina o le massage, faʻateleina le lagona o le pito i lalo. Ae peitai, o nei totini e le talafeagai mo le uumi o le ofuina.

O nisi tufuga mai le pito i luma o le kulumu e tumu i faʻamau i le helium, Velcro lapisi. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le paʻu o vae i luga o le tui, fale po o le linoleum. O lenei faaiuga na faia ina ia faatino faapitoa mo ata ua fuafuaina mo le fale. I luga o le auala i seevae e le ofuina ni totini.

I le masani ai, pe a filifilia ni totini mo le maʻisuka, e taua le mafaufau i le vaitau, faʻapitoa le suʻisuʻi ma mea e fautuaina mo taimi taʻitasi. Socks mo le taumalulu e faia mai le tele o ie, o loʻo faʻapipiʻi atu ia laulau, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma faʻasalalauga.

Mai ia mea uma e tatau ona faaiʻuina e faapea o totini mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona:

  1. saunia le maualuga o le vevela,
  2. faʻamaoniga e vaivai, faʻalelei le laei,
  3. aloese mai le faʻaleagaina o le paʻu.

O totini e tatau ona maua i le hypoallergenic, antimicrobial, antifungal, antibacterial.

E le tatau ona galo ia i tatou o le aoga o le ofuina o totini mo le maʻisuka o le a naʻo pe afai e mulimulitaʻia e le tagata maʻi pepa uma a le fomaʻi, faʻafeiloaʻi i se meaʻai, pulea le maualuga o le glycemia, ma ave le togafitiga faʻatulagaina. O se mea tāua o le tausisia o tulafono a le tagata lava ia, ma le sao o le filifilia o seevae. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai le mafuaaga o le maʻisuka.

I le kelope, e 400 miliona tagata e maua i le maʻisuka. E le o se mea e ofo ai, o le gaosiga o le maʻisuka ua faʻapena ona atinaʻe: fualaau faʻasaina, insulin, masini mo lona faʻafoega ma le teuina, faʻasolosolo vave, tusi aʻoga ma e oʻo lava i totini o le maʻisuka. E le gata i lea, o loʻo maua i le lautele ma e le gata ina faʻamafanafanaina le tino i le le lava o le toto, ae toe tufatufaina atu le avega, puipuia le kulimi mai sana, ma tamatamailima ma mulivae mai le afaina, faatele le faamaloloina o manuʻa laiti. O faʻataʻitaʻiga aupito sili ona maualuga o loʻo pulea le avega i luga o le paʻu o vae, le vevela o vae ma faʻasalalau faʻamatalaga o mea lamatia i le telefoni atamai. Mafaufau po o le fea o nei galuega e matua manaomia, ma pe o le a le tulaga e tatau ona filifilia e le maʻisuka pe a filifilia ni totini.

O le toto o le tele o femalagaaiga i totonu oo tatou tino. E faʻafetai i le tafe o le toto lea e maua uma ai e le tino i le tino le meaʻai ma le okesene. Ma o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona aʻafia uma totoga i fafo atu o le suka i le maʻisuka. O se tasi o nofoaga pito sili ona vaivai o vae. E mafua lenei tulaga i lo latou nofoaga lautele. I se mamao mamao mai le fatu, e sili atu ona malosi le tafe toto pe a vaapiapi ia gaʻo, ma o le ulu o le ulu e pipii atu i oloa gaosi. E le gata i lea, o uumi pito i umi o loʻo i totonu o vae. O lona uiga o le faʻaleagaina o le maʻisuka i le maʻisuka i soo se vaega o le a faʻaitiitia ai le lagona o le tino. O le tuufaatasiga o le angiopathy ma le neuropathy i vae ua taʻua o "maʻi o le maʻisuka vae."

O manua e sili atu ona manuʻa nai lo isi vaega o le tino. Na tofu i matou taitoatasi ma ni mea faitino e sili atu nai lo le tasi, tafu lona mulivae pe tau faasaga i meafale. Mo tagata soifua maloloina, o le leaga e masani lava e le matautia. Ae mo le maʻisuka e maua ai le maualuga o le suka, le lelei o le toto ma le lagona lelei, o manuʻa taʻitasi e ono lamatia. E le faʻamalolo mo se taimi uumi, e mafai ona faʻalauteleina, faʻaleagaina, pasi atu i totonu o se faʻamaʻi ma le gangrene. I le maʻi suka, e tatau ona e asiasia ou vae i aso uma ma togafitia soʻo se mea na maua i luga ia i latou, ia filifili lelei totini ma seevae. O le savalivali e leai ni seevae e faasaina, o le paʻu vaivai o vae e tatau ona puipuia, ae le paʻu.

O le tagata gasegase e mafai ona piki ni totini mafanafana e faia i mea masani, maualuga tele, e le o le gaosia ma e le o le paʻu, e aunoa ma le gaʻo, fusi le tamaʻi povi, ma ufiufi. I totonu o totini mo le maʻisuka, o nei mea uma e manaʻomia, ma i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai foi se ponesi - faʻapitoa poʻo le lalagaina o filo, nofoaga faʻamaufaʻailogaina, puipuiga faʻamalosi sili.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka vae o le suka maualuga. Seʻi vagana ua maua le maʻisuka, o le a faʻalauteleina suiga o vae. O totini faapitoa e mafai ona faʻagesegese ai le faʻavaeina o maʻi pipisi, ae le mafai ona faʻamautinoa le soifua maloloina atoatoa o vae. O siaki mo le maʻisuka ua fuafuaina e faʻatautaia ai maualuluga tulagalua ole vaefa o le maʻisuka:

O le faia o se filifiliga lelei, pe a faʻatau ni totini, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o filo, o le i ai o togafitiga antibacterial ma lona tetee i le fufuluina, o le tulaga lelei o sulu ma isi meatotino aoga mo le maʻisuka.

O mea masani faalenatura e lelei, faʻafefe lelei le susu, taofi le vevela. O mea le lelei e aofia ai le maualalo o le malosi, o le taumafai e fausia ni ava ma ni pala. O laʻau faʻafiafiaga o nei moa e leai se mea, e umi ma e vaivai. Socks mo le maʻisuka e faia mai filo fefiloi - e le itiiti ifo ma le 70% le natura, e le sili atu i le 30% o faʻataʻitaʻiga. O lea la, o le ea lelei i luga o vae, o le gali ma le malosi o le oloa ua ausia.

Mea e faaaogaina:

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

Lelei ia iloa: polyneuropathy o pito i lalo o le maʻisuka - o a ni faailoga ma faʻapefea ona togafitia.

I le mea e le faʻaosooso ai i luga o tamatamailima, ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei ni totini. O le toe i totonu ia i latou e sili atu ona latalata i le moto o tamatamailima nai lo totini masani. O se kettel compound o loʻo faʻaaogaina, lea e toetoe lava a le faʻamalosi. Socks mo le maʻisuka e mafai foi ona i ai ni faʻamafola faʻavae e fai ma filo vaivai.

Socks with antibacterial effect e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o microorganisms i luga o le paʻu o vae. Sores i luga o vae, e masani ona maua i le maʻisuka, e sili atu le faigofie ona faʻamalolo ma e le maua ai le ita. E tolu ituaiga o totini antibacterial o loʻo faʻatau atu:

  1. Faʻamataʻu e puipuia ai siama. Faʻalagolago i le tekinolosi faʻaaogaina, o le aʻafiaga e mafai ona lafoaia pe taofi le tele o mulumuluga. O nisi tufuga e faʻamautinoa le faasaoina o meatotino i taimi uma.
  2. Faatasi ma se filo siliva. O lenei uamea ua i ai ni mea e paiotio. Socks with silver have increased strength, o le uʻamea o loʻo fesoʻotaʻi lelei i le polymer, o lea latou te le fefe ai i le tele o mulumuluga. O le fua o le siliva i oloa mo le maʻisuka e tusa ma le 5%, o le filo e mafai ona tufatufa faasolosolo i le taimi atoa o le tino poʻo le na o le pau.
  3. Faʻapipiʻi i le silver silver colloidal. O nei totini e sili atu le taugofie nai lo mea na muamua atu, ae pe a maeʻa le fufuluina, latou te leiloa a latou meatotino o le antimicrobial.

O le tau o totini e faalagolago i le kamupanī, o mea e faaaoga ma le avanoa o isi avanoa talafeagai mo vae i le maʻisuka.

Aisea e manaomia ai totini o le maʻisuka? E i ai ni aogā mai ia i latou?

O tagata e maua i le maʻisuka ua leva ona iloa le faigofie faigofie o le maʻisuka lava ia e le sili atu le matautia nai lo ona faigata!

O se tasi o ituaiga sili ona matautia o nei faʻafitauli o le maʻi o le maʻisuka vae (azva, sana, dermatitis, manua vae, ma isi), e mafua ai le gangrene o lala, o lona taunuuga o le tasi - toesea. O le mea moni, o le tagata pe a maeʻa le taotoga o le a tumau faʻaleagaina tumau.

O sea ituaiga maʻi e atiae e faasaga i tua o le hyperglycemia, o lona uiga le maʻisuka e le mafaamatalaina i le i ai o le tuai o faʻalavelave e pei o le neuropathy o le maʻisuka poʻo le angiopathy, lea ei ai faafitauli i le vascular system of the body.

Ina ia mafai ona taofia se taunuuga faanoanoa o mea na tutupu, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e mataʻituina lau soifua maloloina. A maeʻa, afai e te totogiina le faʻamaʻi, o lona uiga o le maʻisuka i lona ituaiga ma lona olaga o le a leai se eseesega mai se tagata soifua maloloina. Ma o le mea pito sili lea ona taua i le olaga o soʻo se tagata maʻi - ia lagona le ola maloloina ma tumu i le malosi o se tagata!

Ae o le ki lenei i le galulue soosootauau a le tagata maʻi ma lana fomaʻi aoga!

O le mea lea, faatasi ai ma le tausia o se taumafataga faapitoa mo se tagata maʻi faapitoa, e tatau ona usitaia isi fautuaga na fautuaina mai e le endocrinologist:

  • ave fua o le suka
  • inisalini togafitiga (pe'ā tatau poʻo i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1)
  • faatinoga lelei
  • toto masani, urine, ma isi suʻega o le maʻisuka
  • le tutoatasi tutoatasi o le glycemia ma le toto (toto toto)
  • taumafa o vitamini faapitoa
  • ola maloloina a le tagata lava ia ma suʻesuʻega i aso taʻitasi o vae, paʻu, ma isi.

Talu ai ona o le maua o le maʻisuka, o lona uiga, ua laʻititi (e le gata o tagata matutua, ae o tupulaga talavou ua taʻi 20 tausaga ma matutua atu) e maʻi, o lenei faafitauli e popole ai le tele o saienitisi, fomai ma se tagata suʻesuʻe. E tele mea ua faia e le gata ina puipuia ai le maʻi lava ia, ae ia fesoasoani foi ia i latou ua uma ona mafatia i lenei maʻi.

O siaki faʻapitoa faapitoa mo maʻisuka e mafai ona taua o se fesoasoani.

E faʻapefea ona ese mai totini mo le maʻisuka nai lo le mea e faigofie ai

O nei fomaʻi oloa ua gaosia e faʻaaoga ai tekonolosi faʻapitoa, ma amanaia uiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • se mea faʻapitoa poʻo se faʻasologa o ie e faʻaaogaina e maua ai le vaivai ma le faʻamafanafanaga i taimi o faʻatinoga
  • auala eseese e faʻaaogaina mo le gaosiga, mafai ona iloa le hypoallergenic, massage, mafanafana, faʻamafanafanaina, faʻafefe vai, antibacterial, antifungal ma isi aʻafiaga
  • masini mo togafitiga faapitoa e fetuunai i tulaga eseese o tau
  • e mafai ona sili atu ona umi ma malosi e aunoa ma le leai o se mea e mafai ai ona vaivai ma vaivai

Faʻafitauli masani o le vae e aafia ai le maʻisuka e:

  • fulafula
  • veinsose veins
  • sana
  • faʻaleagaina o le vae, mulimuli ane o le savali e amata ona mafua ai le le faʻavauvau ma e manaʻomia ni seevae faʻapitoa faʻapitoa
  • faʻaleagaina le paʻu o vae (vaʻa loloto i luga o paʻu paʻu, abrasions, faʻamaʻaloga)
  • suppuration o nofoaga faaleagaina (o le palapala na mafua i le manuʻa na mafua ai, lea na le togafitia i le taimi, ma na amata lemu le necrosis)
  • sasaina, pe a maeʻa ona tosoina e le tagata maʻi lona vae i le toto
  • ita (fusi, fusi, sasa, ma isi)
  • manua (tuvae vae, vae vae)
  • fungal infection
  • faʻamaʻi pipisi (streptoderma)

O nei uiga uma e tatau ona mafaufauina i oloa faafomaʻi faapena.

Ina ia aua le faʻaseseina i le filifiliga, muamua ona gauai atu i le mea autu o sea ituaiga oloa.

Soo se mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi, ae sili atu ona laei, umi ma faʻapala. E lelei pe afai o le tuufaatasiga o totini o se tuufaatasiga o le 90% poo le 98% o ie masani (e pei o le cotton, linen) ma le 10 - 2% synthetic (polyester, spandex, elastane, polyamide, lycra, ma isi).

O le mea lea, e mafua mai i filo sasau, gaʻo gafatia, faʻasolosolo mea e mafai ona faʻamaonia, ma mea lalagaina i nofoaga e sili ona ono mafai ona faʻaleagaina (mulivae, toevae, toe faʻavavevave vave, afaina) e maua ai le malosi faaopoopo i le oloa maeʻa.

O le mea lea, matou te gauai atu i le soʻo o totini ma nofoaga ma faʻamalosia atili.

O le bamboo o se mea lelei foi. E faʻaitiitia ai le faʻavaeina o siama faʻamaʻi, faʻaitiitia ai le afu (e masani lava o na totini ua lelei le faʻaleleia), faʻapea foʻi ma filo siliva ua valiina i le fib.

Socks mo le maʻisuka i le siliva siliva na latou faʻaalia lelei lava i le faagasologa o totini, talu ai o le siliva o loʻo i ai se meatotino faʻasao faʻasao puipuia. O le filo siliva e le afaina ai le paʻu, o le mea lea, e fesoasoani ai e aloese mai le faʻavaeina o maʻi pipisi, maʻi o le tino, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻi suka.

Ole totini ole totini e sili ona fiafia i ai, e pei ona iai ni faʻamaufaʻailoga i le vaeluaga o le ie. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le mautonu aʻo e savali (o le vae ua solo, o se pulu moli, lea e mafai ona ufiufi palapala pe a uma ona tatala).

E sili ona lelei le faʻatau o totini i se mea e aunoa ma se pupuʻu (o le ie e soliina i lalo o se faʻasalalauga faʻapitoa pe faʻapipiʻi vave foi oloa i se fasi mea se tasi), pe o ni mea e le mafai ona faʻaogaina. E tatau ona latou faʻamaluluina.

Le faiga o totini gaosi e aunoa ma se mea e gaosia. E sili atu ona fetaui lelei mo i latou o loʻo i ai le ogaoga o o latou vae, o latou paʻu e sili ona maaleale ma i nofoaga e faʻamalosia ma e vaivai, mumu, faʻaleagaina le paʻu masani, pe i ai foi faafitauli i vaʻa toto.

O ia totini e le faia se isi avega i luga o vae ma aua nei tosoina le paʻu, fatuina le mamafa, lea e mafua ai le faateleina o le toto pe taitaia i le siama.

Afai e te manaʻo e faʻatau se faʻasalalauga masani o totini ma se fusi faʻamalosi, ona vaʻai lea e le o se fufusi.

Le maualuga o le totini - o le tele o le puipuia o le vae. Ae ui i lea, i le taumafanafana e vevela tele i fafo, o le mea lea, e tatau ona filifilia ni totini i se tulaga maualuga poʻo se laʻititi laʻititi e faʻamautinoa ai le lelei o le leleina o vae. Latou te afu le afu, ma o le a manava le paʻu ma o le a leai se manogi manogi.

O le manua o totini e sili atu ona solomuli, mama, manava ma e mafai. I lenei oloa, o suti uila e itiiti ifo.

Ioe, aua nei galo e uiga i le tele o le oloa. O totini filifilia saʻo e maua ai le faʻalelei o loʻo ofuina.

E le gata i lea, o loʻo i ai totini mo tane, fafine ma tamaiti. E eseese a latou lanu ma mea e faaaoga. O totini a tamaiti e leai ni mea faʻapitoa. E masani lava ona faia mai le 100% cotton.

  • mea faaopoopo

O nisi faʻataʻitaʻiga o totini ua faʻapipiʻiina i se vaega faʻapitoa faapitoa, lea e teuina ai faʻamaʻi pipisi. O lenei mea e mafai ona maua ai se faʻaogaina o le massage ma faʻalautele ai le lagona o vae, ae e itiiti lava le faʻaaogaina mo le umi o ona ofu i le auala.

E le gata i lea, o nisi o gaosi oloa i luga o le pito i luma o le toe i luga o le mea e tasi o loʻo faʻapipiʻiina Velcro poo siteki helium. E faia lenei mea ina ia le paʻu le vae i totonu o le totini i luga o le fola, fola o le palapala poʻo le linoleum. O lenei avanoa ua naʻo totonu o le falemaʻi ua fuafua e ofuina i le fale e aunoa ma suti, e le talafeagai mo le auala.

O nisi tufuga e aofia ai totini totoa mo taimi eseese o le tausaga. Latou te faʻapipiʻiina le oloa ma se faʻafiemalo i le tulaga o, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai i totonu.

O le mea lea, o totini mo le maʻisuka e tatau ona:

  • tuʻuina atu le vevela
  • leai se faʻaaliga
  • umia antibacterial, antifungal, meatotino antimicrobial
  • ia faʻavalevalea
  • tuʻuina lemu, faʻalelei le laei e aunoa ma le paʻu o le paʻu

Aua nei galo o le maualuga o aafiaga o totini e maua i le na o le matauina o le tele o auala (meaai, tagofia o vailaau, togafitiga glycemic, ma isi mea)!

O se mea tāua o le gafatia o le maʻisuka e vaʻaia ai le tumama ma filifili ni seevae saʻo!

O le tau e tele lava ina faalagolago i le kamupanī kamupani, o mea faʻaaoga ma le auala o le gaosiga o ie.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o totini o le kamupanī Pingons Rusia, e aofia ai le 80% o le cotton, 15% polyamide, 5% o le siliva, faʻatasi ai ma se faʻamalo mafolafola faʻamalosi, toevae, ma le mulivae e tusa ma le 300 rubles.

O totini faafomaʻi o le kamupani lava e tasi ma le faʻaaogaina o le massage e tau tutusa lava.

Socks with terry insoles mai le kamupani "Relaxsan" (Relax) mai le 1300.

Masini masini masini mo maʻisuka mai le 500 ruble (gaosi oloa "Loana").

E mafai ona e faʻatau uma i le fale talavai ma le tele o faleoloa i le initaneti. A e faʻatau i se faleoloa i luga o le initaneti, faʻalogo vave i tuutuuga o le tuʻuina atu ma lona tau. Atonu o le faʻasalalau atu i lau eria poʻo le taulaga e sili atu le tau nai lo le faʻatauina o se oloa faapena i se fale talavai i totonu o le nuʻu.

O faʻamaʻi faʻamaʻi i aso nei e fautuaina e le tele o fomaʻi o se meafaigaluega aoga moni mo le puipuia o faʻamaʻi eseese e mafai ona tupu i pito pito i lalo. O le a se mea ofoofogia mo na totini? O a latou foliga? Tatou te auiliili auiliili i lenei tusiga.

Ina ia malamalama i le tatau ona i ai ni totini o le maʻisuka mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, matou te tuʻuina atu sina otootoga o fuainumera. Faʻamaumauga faʻafomaʻi aloaia e faailoa ai le gangrene i tagata e le mafai e latou tino ona faʻafoeina le maualuga o le suka i le toto e sili atu i le 9 taimi, ma le manaʻomia mo le tosoina - 6 taimi.

O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le taua tele o le lamatiaga o ia taunuuga e afua mai i le mea moni e faapea e fesootai ma le maʻisuka, o le faaitiitia o le tafe toto i pito i lalo e mafai ona matauina. O le ofuina o totini faapitoa o se tasi lea o fautuaga fautuaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o soʻo se faʻalavelave i vae.

E tusa ai ma lea, o le masani ona fai o totini o le maʻisuka e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le ono mafai ona i ai ni faaletonu o le gaʻo i vae,
  • puipuia le tupu mai o faʻamaʻi pipisi eseese,
  • aloese mai le puipuia o le maʻisuka vae syndrome, lea e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

O le tele o fomaʻi e fautuaina le maʻisuka e faʻapipiʻi ni totini o le maʻisuka faapitoa, aua latou te mafaia ona tausia vae lelei ma lelei, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le maʻisuka.

Ona o le mea moni e faʻapea, o siaki o le maʻisuka e mafai ona taʻua i lata ane-o vailaʻau faʻapitoa, o nisi o manaʻoga ua faʻamautuina e tusa ai ma o latou uiga lelei. Mafaufau i ai:

O le mea lea, mo totini o le maʻisuka, ua maualuga tulaga manaomia mo le lelei ma le gaosiga.

Aua le faʻaeteete i le filifiliga ma le faʻaeteete o totini o le maʻisuka, aua e le na o lou faʻamafanafanaga, ae o le soifua maloloina e faʻalagolago i le lelei. A filifilia filifiliga, faʻalogo i ana meafaitino ma metotia o gaosia.

O se tasi o ituaiga o totini o le maʻisuka o ni oloa e maua ai ni siliva siliva poʻo ni vaega o lenei uamea. O le a le uiga ese o lenei ituaiga totini? O le silver ua leva ona faʻaaogaina e le gata i le fale gaosi oloa, ae o isi foi alamanuia o se antibacterial ma antifungal. O le mea lea, i totini o le maʻisuka, e faʻatino ai le galuega tutusa, puipuia o le vae mai le foliga mai o sigi ma siama eseese.

E lua ituaiga o totini siliva:

  • Faatasi ai ma filo siliva. O nei oloa e sili atu ona taugata. O le fausaga o le ie o le cotton lava ia e faʻaaogaina ai filo siliva masani e fesootaʻi ma isi fiva.
  • Faatasi ai ma ni vaega o siliva. O le taugofie o oloa o ni totini e maua i le tasi taimi le togafitiga ma se faʻamalo tupe siliva. E mafai ai foi ona e tuuina atu ia i latou mea e tetee i ai ma tetee.

O auiliiliga i luga o le aoga o totini siliva mo le maʻisuka e mafai ona maua i le vitio lenei:

E taua le iloa o le faaopoopo atu i o latou uiga puipuia, o totini ma filo siliva ua faʻalauteleina le faʻaogaina o mea, lea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i oloa gaosi ua naʻo le tasi le taimi e fai ai. E le gata i lea, o le a leiloa a latou meatotino pe a uma le fufuluina muamua.

I le faaopoopo atu i le mauaina o totini mo le maʻisuka, matou te fautua atu foi e suia ia seevae i ni mea faʻapitoa faʻapitoa.

Talu ai nei, o totini o le maʻisuka e aunoa ma se mea e gaosia ai na faapitoa lava le lauiloa. O la latou autu autu o lo latou gaosiga e le faʻaogaina ai gutu. Ina ia taui mo lenei elemene ma faʻapipiʻi le oloa i luga o le vae, o totini ua faia i se auala e fetaui lelei i luga o le fogaeleele atoa, ae i le taimi lava e tasi latou te le faʻapipiʻi ai masini mūmū o le vae.

I le avea ai o se tulafono, o oloa e aunoa ma ni mea e gaosia e fautuaina mo i latou e faʻaalu le tele o latou taimi i luga oo latou vae. E masani lava ona faʻaaoga e tagata maʻisuka oe auai i soʻo se ituaiga taaloga.

O totini e leai se paʻu e fesoasoani e faigofie ai ona tafe le toto i vae, ma e mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma puipuiga o veins varicose.

E fautuaina foi e te faitauina le tusiga pe faapefea ona tausia lelei ou vae, a leai o le a leai se lagona mai totini naʻo oe.

O le lelei o le tausiga o le maʻi i le tulaga o le maʻi suka e mafai ona iloa na o le tuufaatasia, aua nei faʻalale e fai ni totini faapitoa. O le a latou fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia le ono mafai ona maua i faʻamaʻi o pito i lalo, ma o latou totini o le a aʻafia ai le tulaga lautele.


  1. Fadeev P.A. Maʻisuka, Lalolagi ma Aoga -, 2013. - 208 itu.

  2. Antsiferov, M. B. Tusi mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 / M.B. Antsiferov. - Moscow: Aoga Maualuga, 2010. - 564 i.

  3. Radkevich V. O le maʻi suka. Moscow, Gregory Publishing House, 316 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faʻapefea ona ese i latou mai tagata masani?

O totini o le suka suka faia e faʻaaoga ai tekonolosi faʻapitoa, ma le amanaʻiaina uma o foliga o le tino o se maʻi i maʻi suka. O se matafaioi taua e faia e le tuufaatasiga - o nei mea e manava ai le tino e fetaui lelei i soʻo se faigamalo vevela, faʻaitiitia le feeseeseaiga ma le faʻavaeina o sana. E taua le iloa o latou sili atu le umi nai lo tagata masani, e tusa lava pe a uma le tele o fufulu, latou te tumau pea le malu ma le manaia i le tino. Socks ei ai mea nei:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • hypoallergenic,
  • faʻailoga
  • mafanafana
  • malulu
  • antibacterial
  • massage
  • vai inu.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le taimi e faʻaalia ai oloa gaosiga faʻafomaʻi?

O lenei ituaiga o oloa e aoga mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi suka. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o mea aupito maualuga mo le gaosiga, latou te maua se faʻamalologa. E mafai e le fomaʻi aoga ona fautuaina ni totini faapitoa mo ia faafitauli:

  • vailaʻau vevela (veins varicose o pito i lalo),
  • faʻaleagaina o le faʻalavelave, lea e tau atu i le fulafula,
  • sese o vae,
  • afaina o maʻi ma faʻaaliga o le faʻamaʻi (fusi, saito, sana),
  • tatala manuʻa (ei ai se faʻafitauli o faʻamaʻi),
  • suauu
  • afaina o le tino (toso, paʻu).
Toe foʻi i le laulau o mea

Ituaiga o Socks for Diabetics

I le maʻisuka, e sili ona taua le gauai atu i soʻo se auiliiliga, e faatatau foi i le filifiliga o totini. E mafai e tagata gaosiga aupito maualalo ona tuʻuina se fusi faʻamalosi nai lo o se ogaumu mumu, lea e matua faasaina, aua o le tuiina o le a faʻalavelave i le masani ai toto. O le tuufaatasiga e aofia ai filo bamboo, lino po o le toto ma ni faʻaopoopoga laiti o mea faʻapipiʻi.

Cotton Socks

Mea faʻamafanafana e talafeagai mo soʻo se vaitau. E leai se isi mea e manaʻomia mo nisi faʻaopoopoga i sea oloa. Mo le sili atu le faigofie, o le faʻailoga e faia mai fafo e aloese ai mai feeseeseaiga ma vaega manua. O paʻu e fai i le sipuni, latou te le faʻavaveina le mamafa ma e mau faʻamau i luga o le vae. Faʻaaoga e fautuaina uma mo togafitiga ma mo le puipuia.

Ma le filo paʻu

O se aganuʻu le faʻaopopoina o le filo paʻu i oloa gaosi. O ia totoa e i ai ni mea faʻapitoa ma faʻaaoga faʻamaonia ona o le faasalalauina o le uamea. O loʻo taʻuina atu mo tagata e tele le saluina o vae ma masani ona faʻamaʻi pipisi. E talitonuina o aʻaʻamea uʻamea e maua ai se aoga aoga i le suka o le toto ma faʻamautinoa le tulaga o le maʻi. Latou te fiafia i lo latou ola umi ma le aoga i laei.

Faatasi ma le filo siliva

Socks with thread thread e tatau ona faʻatauina mo tagata o loʻo mafatia mai manua faʻafuaseʻi e faʻamalolo umi ma tiga. O le tele o le mea e fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua ma ei ai mea e puipuia ai le antibacterial. Socks with silver made of 100% cotton. Ole mea e le aʻafia ai ma isi vailaʻau ma galue e avea o se faamamafa masani mo meaola faʻapitoa. O oloa e manatu i le maualuga o le ituaiga o ituaiga, naʻo le toe foʻi mai o le tau maualuga lea.

Faatasi ai ma tupe siliva

O sea oloa e sili atu lona taua i le taua, ae e i ai mea le lelei. O totini vili ua tuʻuina i totonu o se fofo faʻafefe o le siliva. E tumau pea meatotino, ae o le taimi e faʻaaoga ai e faʻaititia i le fufuluina muamua, mulimuli ane latou liliu atu i le falemaʻi masani. O le gaioiga e salalau atu i vaega o le lumanaʻi, o loʻo i totonu o nei vaega o loʻo i ai faʻamau faʻala. E le o iai ni meaola i totonu o le Elastics, nai lo i latou o loʻo faʻaaogaina se liuga e faʻaaogaina.

Mai fiva bamboo

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia mai i le faʻaauau pea o uluaʻi fausaga i pito i lalo, o le mea lea, o le totini o totini fomaʻi o se vaega taua o togafitiga. O mea i le natura e i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa, ma, e le pei o le cotton, e le manaʻomia se gaosiga faaopoopo. O le oloa maeʻa e aofia ai mea faʻapitoa, ona o le bamboo e leai se elasticity. E le afaina ai le tulaga lelei, o le a latou tautua mo tagata umi mo le taimi umi, ma o le a latou le leiloa a latou mea tau vailaau pe a uma le susu.

E faʻapefea ona filifili?

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka e faʻaalia ai le manaʻomia ona fai ni totini faʻamalosi:

O le neuropathy o le maʻisuka o le faʻailoga sili ona taatele o le aʻafia o le nasu i le maʻisuka. Eseese tagata i ai i auala eseese. O faʻamaoniga e mafai ona agamalu ma o nisi taimi e le faʻavaivaia pe faʻaleagaina. Faatasi ai ma i latou o le faʻalavelave, tingling, mumu, vaivaiga maso, leai se mafaufauga, maʻi ma le maʻi pipisi.

Ituaiga o Socks Compression

E lua ni vaega tetele o totini o faʻamalosi: faʻamaʻi o le maʻisuka faʻatasi ma le faʻamalosiina o faʻamalosi ma totini mo le puipuia o le gasegase. O le tuʻuina o totini poʻo le totini e faʻamoemoe e tuʻuina atu le mafanafana, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le tiga, faʻamalolo o le edema ma puipuia ai faʻalavelave matuia. Ina ia filifili lou tele, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E taua tele le faʻaofuina ma le faʻaogaina o totini faʻamau. O nisi nei o fautuaga:

  1. Ave se totini i ou lima ma liliu lona pito i luga i totonu.
  2. Faʻaofi ou tamatamaivae i totonu o le tootoo, ona tosoina lea o le vae ile mulivae.
  3. Faʻaauau pea le tosoina o le totini maualuga ile vae seia oʻo saʻo lava.
  4. Toe fai ma le isi vae.

Pe a filifilia ni totini, e tatau ona taʻitaʻia e le fomaʻi fautuaga, faʻalogo i le maualuga o le faʻamalosi (i le mHH), ma fuafua lelei le tapuvae ma lalo vae ina ia lelei le gaosiga o le oloa ma faʻatino lana galuega.

O faʻamaʻi maʻi suka e taua mo le maʻisuka malosi. Afai e te pulea lelei le maʻisuka, e le tatau ona e mauaina. E tatau foi ona maitauina o le tafe toto mai le manua i luga o le vae e ono le mafai ona vaaia i totini pogisa, o lea e sili atu ai le tuʻuina atu o mea e fiafia i totini malamalama.

Auala e filifili ai totini sao

Ina ia aua le faʻaseseina i le filifiliga, muamua ona gauai atu i le mea autu o sea ituaiga oloa.

Soo se mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi, ae sili atu ona laei, umi ma faʻapala. E lelei pe afai o le tuufaatasiga o totini o se tuufaatasiga o le 90% poo le 98% o ie masani (e pei o le cotton, linen) ma le 10 - 2% synthetic (polyester, spandex, elastane, polyamide, lycra, ma isi).

O le mea lea, e mafua mai i filo sasau, gaʻo gafatia, faʻasolosolo mea e mafai ona faʻamaonia, ma mea lalagaina i nofoaga e sili ona ono mafai ona faʻaleagaina (mulivae, toevae, toe faʻavavevave vave, afaina) e maua ai le malosi faaopoopo i le oloa maeʻa.

O le mea lea, matou te gauai atu i le soʻo o totini ma nofoaga ma faʻamalosia atili.

O le bamboo o se mea lelei foi. E faʻaitiitia ai le faʻavaeina o siama faʻamaʻi, faʻaitiitia ai le afu (e masani lava o na totini ua lelei le faʻaleleia), faʻapea foʻi ma filo siliva ua valiina i le fib.

Socks mo le maʻisuka i le siliva siliva na latou faʻaalia lelei lava i le faagasologa o totini, talu ai o le siliva o loʻo i ai se meatotino faʻasao faʻasao puipuia. O le filo siliva e le afaina ai le paʻu, o le mea lea, e fesoasoani ai e aloese mai le faʻavaeina o maʻi pipisi, maʻi o le tino, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻi suka.

Ole totini ole totini e sili ona fiafia i ai, e pei ona iai ni faʻamaufaʻailoga i le vaeluaga o le ie. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le mautonu aʻo e savali (o le vae ua solo, o se pulu moli, lea e mafai ona ufiufi palapala pe a uma ona tatala).

E sili ona lelei le faʻatau o totini i se mea e aunoa ma se pupuʻu (o le ie e soliina i lalo o se faʻasalalauga faʻapitoa pe faʻapipiʻi vave foi oloa i se fasi mea se tasi), pe o ni mea e le mafai ona faʻaogaina. E tatau ona latou faʻamaluluina.

Le faiga o totini gaosi e aunoa ma se mea e gaosia. E sili atu ona fetaui lelei mo i latou o loʻo i ai le ogaoga o o latou vae, o latou paʻu e sili ona maaleale ma i nofoaga e faʻamalosia ma e vaivai, mumu, faʻaleagaina le paʻu masani, pe i ai foi faafitauli i vaʻa toto.

O ia totini e le faia se isi avega i luga o vae ma aua nei tosoina le paʻu, fatuina le mamafa, lea e mafua ai le faateleina o le toto pe taitaia i le siama.

Afai e te manaʻo e faʻatau se faʻasalalauga masani o totini ma se fusi faʻamalosi, ona vaʻai lea e le o se fufusi.

Le maualuga o le totini - o le tele o le puipuia o le vae. Ae ui i lea, i le taumafanafana e vevela tele i fafo, o le mea lea, e tatau ona filifilia ni totini i se tulaga maualuga poʻo se laʻititi laʻititi e faʻamautinoa ai le lelei o le leleina o vae. Latou te afu le afu, ma o le a manava le paʻu ma o le a leai se manogi manogi.

O le manua o totini e sili atu ona solomuli, mama, manava ma e mafai. I lenei oloa, o suti uila e itiiti ifo.

Ioe, aua nei galo e uiga i le tele o le oloa. O totini filifilia saʻo e maua ai le faʻalelei o loʻo ofuina.

E le gata i lea, o loʻo i ai totini mo tane, fafine ma tamaiti. E eseese a latou lanu ma mea e faaaoga. O totini a tamaiti e leai ni mea faʻapitoa. E masani lava ona faia mai le 100% cotton.

  • mea faaopoopo

O nisi faʻataʻitaʻiga o totini ua faʻapipiʻiina i se vaega faʻapitoa faapitoa, lea e teuina ai faʻamaʻi pipisi. O lenei mea e mafai ona maua ai se faʻaogaina o le massage ma faʻalautele ai le lagona o vae, ae e itiiti lava le faʻaaogaina mo le umi o ona ofu i le auala.

E le gata i lea, o nisi o gaosi oloa i luga o le pito i luma o le toe i luga o le mea e tasi o loʻo faʻapipiʻiina Velcro poo siteki helium. E faia lenei mea ina ia le paʻu le vae i totonu o le totini i luga o le fola, fola o le palapala poʻo le linoleum. O lenei avanoa ua naʻo totonu o le falemaʻi ua fuafua e ofuina i le fale e aunoa ma suti, e le talafeagai mo le auala.

O nisi tufuga e aofia ai totini totoa mo taimi eseese o le tausaga. Latou te faʻapipiʻiina le oloa ma se faʻafiemalo i le tulaga o, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai i totonu.

O le mea lea, o totini mo le maʻisuka e tatau ona:

  • tuʻuina atu le vevela
  • leai se faʻaaliga
  • umia antibacterial, antifungal, meatotino antimicrobial
  • ia faʻavalevalea
  • tuʻuina lemu, faʻalelei le laei e aunoa ma le paʻu o le paʻu

Aua nei galo o le maualuga o aafiaga o totini e maua i le na o le matauina o le tele o auala (meaai, tagofia o vailaau, togafitiga glycemic, ma isi mea)!

O se mea tāua o le gafatia o le maʻisuka e vaʻaia ai le tumama ma filifili ni seevae saʻo!

O le a le tau o nei totini ma le mea e faʻatau ai

O le tau e tele lava ina faalagolago i le kamupanī kamupani, o mea faʻaaoga ma le auala o le gaosiga o ie.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o totini o le kamupanī Pingons Rusia, e aofia ai le 80% o le cotton, 15% polyamide, 5% o le siliva, faʻatasi ai ma se faʻamalo mafolafola faʻamalosi, toevae, ma le mulivae e tusa ma le 300 rubles.

O totini faafomaʻi o le kamupani lava e tasi ma le faʻaaogaina o le massage e tau tutusa lava.

Socks with terry insoles mai le kamupani "Relaxsan" (Relax) mai le 1300.

Masini masini masini mo maʻisuka mai le 500 ruble (gaosi oloa "Loana").

E mafai ona e faʻatau uma i le fale talavai ma le tele o faleoloa i le initaneti. A e faʻatau i se faleoloa i luga o le initaneti, faʻalogo vave i tuutuuga o le tuʻuina atu ma lona tau. Atonu o le faʻasalalau atu i lau eria poʻo le taulaga e sili atu le tau nai lo le faʻatauina o se oloa faapena i se fale talavai i totonu o le nuʻu.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Enter.

Tuua Lau Faamatalaga