O fualaau o le maualuga e pei o se falemaʻi

Le auala e maua ai le fesoasoani muamua i le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona iloa e le gata mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto ma o latou aiga, e masani ona fesoasoani e aloese mai le atinaʻega o taunuuga ogaoga o le maualuga o le toto maualuga, e aofia ai le afaina o le myocardial, stroke, le atoatoa o le fatu, ma isi.

E manaʻomia le avetaʻavale i le malosi o le toto maualuga (BP), faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga taua. Afai e le tupu le osofaʻiga mo le taimi muamua, e mafai ona e faʻaititia le mamafa o oe, mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi. O le mafuaʻaga mo le vave sailia o le fesoasoani faafomaʻi e tatau ona avea ma se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻi, o le tiga o le tiga e le mafai ona taofia i ni mea faʻapitoa, tiga o le fatu, maualuga pe maualuga.

O le falemaʻi e manaʻomia i le faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi, i le tulaga o le ogaoga o tiga i le loto e le mafai ona taofia i le nitroglycerin, ma le masalomia o le atinaʻeina o se gasegase o le cerebrovascular (le lava o le mafaufau, le faʻalavelave faʻavae, faʻaitiitia le lagona lelei.

E taua le mafaufau e tatau ona faaititia le toto maualuga, e le silia le 30 mm Hg. Art. i le 1 itula. Afai e televave vave, o le a iai le lamatiaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega o le myocardial.

O le maualuga o le bath baths, o le vaevaega o vae i le vailaʻau o le laulau, o le vavalo moli mo le gaʻo o le povi o le a vave ona fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto.

O fualaau faʻamaʻi ma pe o le a le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. O le filifiliga o nisi fualaau faasaina e faalagolago i le mafuaaga o le atiina ae o le togafitiga, faailoga o le falemaʻi, le i ai o faʻalavelave, faʻalavelave ma isi numera. Ole suʻega a le tagata lava ia mo le maualuga o le toto maualuga e matua le manaomia, e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le mamafa, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻale-aganuʻu i luga o se laau, ae ui i lea, e tatau ona manatua e masani lava e leai se vave vave, ma o lea e le mafai ona faʻaaogaina pe a manaʻomia e faʻaitiitia ai le mamafa.

Fesoasoani muamua mo le maualuga o le toto maualuga i le fale

Aʻo leʻi oʻo mai le au o le falemaʻi i le maualuga o le mamafa, e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani faʻafuaseʻi i le tagata maʻi, ma faʻaleleia atili ai le faʻamaoniga o le maʻi.

Muamua lava, e tatau ona e fesoasoani i le tagata gasegase ina ia maua se mafanafana ile tulaga pepelo poo le nofo-sitopoto, ma tuu ni nai uluga i ona tua. Faatasi ai ma lenei tulaga o le tino, o le avega i luga o le fatu ua vaivai ma faaitiitia le toto. E fautuaina le tagata maʻi e toe faʻafoʻiina le manava e ala i le faʻaaogaina o sina manava lemu ma taumafai e faʻafilemu. E tatau ona maua le avanoa i vaalele fou, lea e tatala ai le faamalama po o le faamalama, tatala ai lavalava e faʻapipiʻi ai le tino.

Aʻo leʻi oʻo mai se falemaʻi, e fautuaina e fua le tele o le toto i le tele o taimi, o taunuʻuga na maua e tatau ona lipotia i tagata fomaʻi. O le toto e tatau ona fua pe a ma le 15 minute. A oʻo mai, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i lenei mea, faapea foi ma fualaau faʻamaʻi na ave e le tagata maʻi.

E manaʻomia le avetaʻavale i le malosi o le toto maualuga (BP), faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga taua.

Afai o se tagata e maualuga le toto maualuga i le fale na o ia, pe a uma ona ia valaau i se falemaʻi e fautuaina e tatala le faitotoa, ave se tulaga nofoa, tuu i togafitiga e mafai ona aapa atu atonu e manaomia aʻo le i taunuu mai le au fomaʻi, faapea foi le siakiina o le toto.

Falemaʻi Tetele Maualuga

Afai ua uma ona faatonuina soʻo se vailaʻau mo togafitiga e le fomaʻi, e tatau ona faʻaaogaina. O nisi fualaau oona mo le maualuga o le toto maualuga e mafai ona tautala tautala pe gauai i lalo o le laulaufaiva, i le mataupu mulimuli, o le saoasaoa o le fualaau faasaina e maualuga.

Mo ia tulaga, e tele taimi e masani ona faia ai fualaau faasaina (mo se faataitaiga, Captopril). O le laulau e tuʻuina i lalo o le laulaufaiva, lea e tatau ona teu seia maeʻa.

15-20 minute pe a uma le faʻaogaina o Captopril poʻo lona tutusa, e mafai ona e ave se vailaʻau faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Furosemide, Lasix). E masani lava, o le mamafa e faaitiitia i le 20 minute.

I le afa itula talu ona e ave laupepa Captopril, e mafai ona e faia se fuataga o le mamafa. Afai o le faʻaaliga ua faʻaititia e le 20-30 iunite mai le uluai kopi, e le manaʻomia le toe faʻaaogaina o vailaʻau. Afai a maeʻa le papafa muamua o le tablet e leai se aoga, e mafai ona e inu se tasi pe a uma le 30 minute. E sili atu i le lua papa e le tatau ona ave.

O fualaau faʻafuaseʻi e aofia ai le Validol, lea e faʻaaogaina mo le vave faʻavevelaina o le tino, o le gasegase, o le tiga i totonu o le pusa. I tulaga faapena, e fautuaina e ave le Nitroglycerin.

I mataupu o le fatu cardiac arrhythmias ma angina, o Anaprilin (Propranolol) e aoga.

Ina ia faʻaitiitia le popole, e mafai ona e faʻaaoga Valocordin poʻo Corvalol, tincture valerian, motherwort.

O le toto e tatau ona fua pe a ma le 15 minute. A oʻo mai, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i lenei mea, faapea foi ma fualaau faʻamaʻi na ave e le tagata maʻi.

O le maualuga o le bath baths, o le vaevaega o vae i le vailaʻau o le laulau, o le vavalo moli mo le gaʻo o le povi o le a vave ona fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto.

O le taʻavale a le falemaʻi i le maualuga o le mamafa e aofia ai le tuiina o fualaau faʻasaina (Dibazol, Papaverine), ae e le tatau ona faia na o ia lava, o le tomai lenei o se fomaʻi.

Faʻailoga malosi maualuga

E tatau ona iloa le va o le maualuga ma le maualuga o le toto. O le auala aupito sili ona lelei e iloa ai le taua o le toto maualuga o le faʻaaogaina lea o le siaki toto toto. O le masini o le a faʻaalia ai faʻamaumauga tonu, e faʻavae i luga o le mea e mafai ona e faia ai fua talafeagai.

O le maualuga o le toto maualuga e oo atu i le 140-150 mm Hg. E mafai ona tuʻu faʻatasi ma faʻamaoniga maʻoti, ae e le o taimi uma e manaʻomia ai fua faʻatatau. E masani lava e lava le inu i se vailaʻau poʻo le antispasmodic, o lea e vave faʻaitiitia ai le mamafa i le 10-20 iunite.

O maualuga maualuga e sili atu i le 160 mm Hg. O aʻafiaga i lenei mataupu e naʻo le tagata lava ia, o nisi tagata gasegase e lagona le taua tele o le soifua manuia ma le faʻaopoopoga o le toto maualuga i le 160 i le 100, aʻo isi e lagona le masani. O le oso i le toto maualuga e mafai ona o mai faatasi ma:

  • puupuu le manava
  • tagi
  • tiga o le ulu
  • fufuluina o lago i mata
  • togi tiga i le isu
  • tiga i tua o le pusa
  • arrhythmia.

E tele taimi e lagona ai e le tagata maʻi le atuatuvale, fefefe. I lenei tulaga, o le mumu o le paʻu o foliga ma le tetete o tamatamailima e mafai. E masani lava e le mafai e tagata gasegase ona manava tele, faitio i le vevela ma se lagona o le totoina o le gaʻo.

E eseese tagata latou te maua faʻamaoniga maualuga ma le malosi tele

O afea e valaʻau ai se taʻavale?

E tatau ona valaau le avetaʻavale pe a oʻo mai le toto toto i tulaga taua. E le gata i lea, o le mataupu o le mamafa o le mamafa mo tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia. O se tagata e nofo i le maualuga maualuga o le tikeri lona lua e le lagona ai le le mautonu i le mamafa o le 180, ae mo le isi tagata e mafai ona lamatia lenei tau.

I le mauaina o le maualuga o le mamafa, e tatau ona e valaʻau i tagata tomai faapitoa, ma i le taimi nei taumafai e malolo. E fautuaina le faia o se tulaga tuʻufaʻatasi e ala i le tatalaina o faamalama e mautinoa ai le felelei o le ea. Aʻo malaga le falemaʻi, e tatau ona fuaina le tele o le toto i le tele o taimi.E taua le faʻasaʻo le manava ma taumafai e aua le popole, a leai o le a faʻaogaina le iʻuga.

A oʻo mai le 'au o fomaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu faamaumauga o suiga i le toto maualuga ma lipoti atu fualaau uma na ave e le tagata maʻi ao le i valaauina. O lenei mea e mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi taga a fomaʻi i se auala e faʻamautinoa ai le mamafa o le toto i le vave vave ma lelei i le mafai.

O le pueina o faʻamatalaga i luga o le malosi o le toto maualuga pe'ā maeʻa le tagofia o fualaau oona o le a fesoasoani i le fomaʻi e filifili i se fuafuaga faʻatino

O le mafuaʻaga e valaʻau ai se falemaʻi o:

  • mamafa mai le 180 i le 120 pe 200 i le 140,
  • tachycardia poʻo bradycardia,
  • ogaoga ogaoga o le manuia,
  • tiga i totonu o le loto.

O tachycardia ma bradycardia e faasaga i tua o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona matautia, o lea afai o le pulusua e maualalo ifo i le 60 pe sili atu ma le 100 i minute taitasi, e fautuaina e valaau se fomai i le fale.

High Alimentate Algorithm

O le a le mea e fai pe afai e faʻafuaseʻi ona faʻaosoina le mamafa, ae i le taimi lava lea e tumau ai le tagata 1 i le fale, ma e leai se tasi e tuuina atu fesoasoani muamua - o le algorithm o loʻo mulimuli mai o le a aʻoaʻo atu lenei mea, lea e mafai ai e oe ona faʻasaʻo le maualuga o le toto maualuga.

  1. Muamua, e tatau ona e nofo i luga o le moega ma ni aluga i lalo o lou tua. O lenei tulaga o le tino e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu ma faʻamalosia le tafe toto. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e tatala pupuni i totonu o le potu - o le aʻafia o le ea fou o le a fesoasoani e faʻamautu le manava.
  2. E tatau ona e taumafai e toe faʻafoʻiina le manava e ala i le faia o sina manava lemu umi. E tatau ona tatou taumafai e vavalalata i tatou mai mafaufauga faʻapitoa ina ia aloese mai le atinaʻeina o le popole. O le atuatuvale ma le atuatuvale i le taimi o le ogaoga o faalavelave ogaoga o fili sili ia o le loto.
  3. O se vailaʻau faʻamalosi umi, mo se faʻataʻitaʻiga, Captopril, e mafai ona ave. E tasi le laulau e tuʻuina i lalo o le laulaufaiva ma taofi seia oʻo ina faʻamavae atoa.
  4. Mo le tiga o le loto po o le faʻasolosolo, ua fautuaina e inu le nitroglycerin.
  5. E mafai ona e faia se vevela vevela vevela, tuu se pulou vevela poʻo se sinapi. E mafua ai le tafe o le toto i vae, o lona uiga o le a faʻaitiitia ai le toto i le fatu, lea e faʻaleleia ai le lelei ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu.
  6. Afai a maeʻa le afa itula ona le pa'ū lea o le mamafa i le 10-20 points, e tatau ona e aveina se isi tablet Captopril.
  7. E tatau ona e valaʻau i se taʻavale a le falemaʻi pe afai, a maeʻa ona e tago i vailaʻau, e leʻi suia lou soifua maloloina pe ua mamafa.

O le toto e tatau ona ave i le 15 minute. Afai e manaʻomia lou valaʻau i se falemaʻi, e tatau ona e faamaumauina uma faailoilo pe a fuaina le mamafa o le toto, faapea foi le taimi e ave ai fualaau.

I le avea ai o se vailaʻau faʻamalosi, e te le manaʻomia ona e pipii i le isi - e tatau ona faʻatali se kuata o le itula ma fua le toto

E faapefea ona vave faʻaitiitia le toto?

Mo fesoasoani muamua i le maualuga maualuga, e mafai ona e faʻaaoga:

  • nitroglycerin po o Validol,
  • Captopril
  • vevela vevela i pito i lalo,
  • togafitiga.

O le vevela vevela poʻo le vae baths o le a fesoasoani e faʻaitiitia le vave faʻavave. E fautuaina e te faʻamafanafana ou vae mo le 20 minute. E mafai ona e ave captapril i lenei taimi. Toe faʻafoʻiina le puleaina o le laulau pe a uma le 20 minute.

I le tulaga o le arrhythmia, maualuga le pulse poo le tiga i le loto, e tatau ona tuʻuina i lalo o le laulau le tasi papalama o le validol poʻo le glycerol. Afai a maeʻa le 15 minute o le faaletonu e leʻi faʻaitiitia, e mafai ona e toe tagofia le fualaau faasaina. E tolu ni tui e faatagaina i taimi masani.

15 minute i le maeʻa ai o le Captopril, e mafai ona e inuina soo se vailaʻau. O nei vailaau faʻamalositino e galulue soʻosoʻo lelei ma faʻavave ona faʻasaʻo le toto. E mafai ona e inu Furosemide poʻo Lasix. O nei fualaau oona e vave ona gaoioi, o lea o le faaitiitia o le mamafa e matauina i le 20 minute talu ona ave le pulu.

O se auala lelei e vave faʻasaʻo ai le mamafa e aunoa ma vailaʻau o se vai vevela vevela

E faapefea ona faʻaitiitia le mamafa o le 140 i le 100?

Mo nisi o mafuaʻaga, e mafai e se tagata soifua maloloina ona maualuga le maualuga o le 140 mm Hg.E masani lava o lenei tulaga e pupuu, ae afai e le ogatasi le mamafa, e mafai ona tupu se tiga ma le le fiafia.

Afai o le maualuga o le toto ua maualuga lona maualuga ma e leai se fesiligia o se faʻalavelave maualuga, e mafai ona e faia soʻo se vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻavaivai. E naʻo le fautuaina pe afai o se fesili o le faateleina o le toto maualuga i le 140 mm Hg. Antispasmodics (No-Shpa, Combispasm) faʻaitiitia le maʻi tigaina e mafua mai i le faateleina o le toto maualuga ma faʻafilemu ai vaʻa toto, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le mamafa e tusa ma le 10 points. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga i le 140 i le 100, e aoga foi le ave o le ava malosi o valerian, motherwort poo drops of Corvalol. Ina ia faia lenei mea, ave 30 silu o le oloa ma le suka, lea o loʻo tuʻuina i lalo o le laulaufaiva pe faʻaaoga.

O le a lelei foi le ave o fualaau oona, o se teuteuga o le vao vao po o le pasili.

Lapataiga o Taʻavale a le Falemaʻi

Afai ua faateleina le mamafa, o le a le mea e fai, ma pe o le a le fesoasoani muamua e talafeagai i lenei tulaga, e faalagolago i tulaga taua o le maualuga o le mamafa.

I se faʻafitauli, e mafai ona e ave se tasi o fualaau oona nei:

Captopril - o se tasi o fualaau sili ona lauiloa

Polokalame ulufale - 1 laupapa i totonu poʻo lalo o le laulaufaiva. A maeʻa le afa itula, e tatau ona faia se fuataga o le mamafa o le taʻavale. Afai ua faaitiitia e tusa ma le 20 iunite, e te le toe manaʻomia le toe fualaau. Faatasi ai ma le le atoatoa o le pulu ua ave, e mafai ona e aveina se lua pe a ma le afa itula.

E sili atu ma le lua papamaa e faasaina. E le inu le Corinfar i le tachycardia, talu ai o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le fatu fatu.

Faatasi ai ma le maualuga o le mamafa, e sili atu ona lelei le faia i togafitiga po o antispasmodics.

Maualuga Luga o Mea Lagona

Fesoasoani Muamua mo le maualuga o le toto maualuga e aofia ai e le gata i vailaʻau oona maualuga, o lea afai e tiga lou loto, e mafai ona e ave se kulimi nitroglycerin poo se fualaau tutusa. E fautuaina mo le faʻalogo, angina pectoris ma vave vave le fatu. Nitroglycerin ua tuʻuina i lalo o le laulaufaiva, pe a uma le 15 minute e mafai ona e toe tagofia le fualaau faasaina. O le maualuga o mea e mafai ona tuʻuina atu o le 3 papa maʻalaʻau e 15 minute le umi.

Ma le isi, faatasi ai ma arrhythmias ma angina pectoris, e mafai ona e inu Anaprilin. O lenei vailaʻau e faʻamaonia ai le pulupulu, ae le afaina ai le toto toto. O le vailaʻau taʻitasi faatagaina e 10 mg.

Loto o le fatu e pei o Cardomed, Tricardin ei ai se faʻaaliga faʻapitoa o le antispasmodic. E mafai ona ave i le maualuga o le mamafa, ao latou faʻaitiitia lelei le tafe toto, aʻo faʻaitiitia le arrhythmia ma faʻasaʻo le pulus. Faatasi ai ma se faʻalavelave pe naʻo le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona e inu 20 silu o le oloa.

Corvalol ma Valocordin i le taimi o se faʻalavelave e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasao e faʻafefe ai popolega. O nei vailaʻau e leai se aafiaga tuusao i le mamafa poʻo le pulupulu.

E tele taimi e mafai ai ona e faʻalogo i fautuaga e uiga i le aoga faʻamaonia ma le faateleina o le toto. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina foi e avea o se mea e pala. O lona tofo faapitoa e mafai ai ona e suia le mafaufau mai lou lava setete i le piliki. I lenei tulaga, o vailaau faʻasolo e masani ona faʻataunuʻuina le fatu, lea e faʻafaigofie ai le ala o le faʻalavelave. Validol e faʻatagaina ona faalua faalua, ma le umi e 20 minute.

Validol - o le taimi e tofotofoina, masani ai le faʻafefe

Tojega o aʻafiaga

Ina ia vave taofia le faʻalavelave maualuga, e masani ona faʻaaogaina inisiua. E le mafai ona faʻaaogaina na o na fualaau, ona e le o faamoemoe mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, ae na o le faʻaititia o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le toto.

Injections e masani lava ona tuʻuina mai e fomaʻi faʻafuaseʻi. Faʻatasiga lelei o fualaau oona - Papaverine ma le dibazole (Papazol) poʻo le triad (papaverine ma le diphenhydramine ma le analginum).

E mafai ona tutoatasi le avanoa, pe afai na muai faaaogaina lenei vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O lenei vailaau e faʻasaina i le maʻisuka, glaucoma, faʻapea ai ma tagata ua silia ma le 65 tausaga.

O le tolu e naʻo le fomaʻi e tuʻuina atu.E le mafai ona e faʻatau lenei vailaʻau na o oe lava, aua o loʻo saunia i le mea mai le ampoules o vailaʻau eseese e tolu e le o maua e aunoa ma se faʻamaumauga.

E masani lava, pe a valaauina se falemaʻi, o nei vailaʻau e faʻaaoga e taofi ai le faʻalavelave. I le fale, e mafai ona e tuʻuina magnesia. O lenei meafaigaluega e le faʻaitiitia ai le mamafa, ae faʻamaonia le sao o le fatu ma puipuia ai aʻafiaga matautia o se faʻalavelave.

E le mafai ona e faʻaaoga soʻo se vailaʻau malolosi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi i taimi o faʻalavelave. O le faʻaitiitia vave o le toto maualuga e mafai ona i ai ni taunuuga leaga.

A e manaʻomia ona e valaʻau i se falemaʻi i le maualuga o le mamafa

E leai se tali le mautonu i le fesili, o le a le maualuga o le toto e te manaʻomia e valaʻau ai se au o le falemaʻi. E tatau ona galue e tusa ai ma le tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata e maualalo le toto maualuga (masalosalo), ae faʻafuaseʻi ona oʻo le mamafa i le 130/85 mmHg. Art. ma sili atu, ona oʻo i le taimi e faʻalogo ai le faʻailo.

O mataupu nei ua manatu o se faʻamaoniga manino mo le valaauina o se falemaʻi:

  • o le malosi muamua lea ma le malosi o le malosi i le olaga o se tagata,
  • o fualaau faʻasaina na faʻamuamua e le fomaʻi e leʻi faʻaitiitia ai le toto i totonu o le itula talu ona ave,
  • sa i ai le tiga i totonu o le pusa: susunuina, tiga tiga,
  • e faigata i le maʻi ona manava
  • uila, o le lima o lima, vae,
  • o faailoga o se faʻalavelave maualuga e foliga mai: faʻaletonu le faʻaopoopoina, faʻaleagaina, vaevaega o le tino e le mama.

I le faʻasoloina o le numera o le falemaʻi, e tatau ona taʻu atu i le avefeau iuga o le tele o fua o le mamafa, e taʻu atu ai faitioga uma a le tagata maʻi. E taua le talanoa e uiga i le fesoasoani muamua e te manaʻomia e tuʻuina atu i se tagata ao alu fomai.

  • tuu le tagata gasegase i luga o se moega i luga o aluga maualuluga ma tuu i lalo o ona tulivae,
  • afai e mafai, tui i totonu o le pupuʻu ole vavalalata (o lenei ituaiga vailaʻau e faʻamaonia le tafe toto i 5 minute),
  • tape musika leotele ma mea eletise e fai ai le pisapisao: masini fufulu, masini eletise, masini lauulu,
  • tape moli ma toso pupuni
  • fafagu le potu
  • Aua le susulu ia molī manogi pe faʻaaogaina foi le ea, aua o manogi manogi e mafai ona faʻaosoina atili ai le mamafa.

O fualaau faasaina e tuuina atu e fomaʻi tuusao e faaitiitia ai le toto

I le maualuga o le mamafa, muamua lava, o le tagata gasegase e tuuina atu vailaau mai le vaega o le inisiua ACE. O fualaau nei e puipuia ai le gaosiga o le angiotensin o le ituaiga lona lua (e mafua ai vasospasm). O fualaau faasaina e taofia ai le gaosiga o se enzyme faapitoa, ona o le faateleina o le lumenia o vaa, ma o le toto na pasi filemu atu ia i latou. O lenei mea e mafua ai le faʻamautuina o le toto.

O loʻo faʻatagaina e le 'au initaʻia ACE:

  • maʻitaga
  • ate / fatu fatu failure,
  • allergy i le tuufaatasiga.

O sui sili ona lelei o le inisiua ACE:

  • Captopril. E le faatagaina ai le angiotensin 1 e liliu i le angiotensin 2. I lenei fesuiaʻiga, o lenei mea e saogalemu mo tagata. O vailaʻau o loʻo maua i laumei. E tatau ona ave le vailaʻau i luga o se manava gaogao, aua a faʻaaogaina Captopril i le taimi lava e uma ai, o le a faʻaitiitia lona aoga. Ua fautuaina mo le le atoatoa o le fatu ma le maualuga o le toto, faapea foi i le taimi o le gasegase o le myocardial. E filifilia e se fomaʻi o le falemaʻi se metotia e fuafua i le mamafa o le maʻi. E aofia ai foʻi pe na muamua ave e le tagata maʻi lenei vailaʻau, talu ai ona o le faʻaaoga masani o le fualaau e sili atu le maualuga (75 mg) nai lo le uluaʻi (25 poʻo le 50 mg),
  • Burlipril. E le pei o fualaau faasaina muamua, o lenei vailaʻau e ave e aunoa ma se faʻamatalaga i mea taumafa. O loʻo avanoa le oloa i foliga o lapotopoto lapotopoto. O le mea malosi o le enalapril malea. I lalo o le faatosinaga o lenei vaega, o le lalolalo (diastolic) ma le maualuga (systolic) o loʻo faʻaitiitia i le taimi e tasi.O le vailaʻau e faʻataʻitaʻiina mo le maualuga o le toto, o se faʻafitauli o le fatu heartricle, pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardia, ma i le tulaga o le toilalo o le fatu. E le mafai ona faia i le Quumeke's edema, lea e mafai ona tupu i le tali atu i le faaaogaina o fualaau faasaina lea e faalavelaveina ai le ituaiga o angiotensin i le tino o le tagata. Ua faasaina Burlipril i le siama ma le taimi o le maitaga. Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina ile togafitiga ile togafitiga ole maʻi pe a fai e leʻi leva ona faia e le tagata maʻi se gaioiga o le fatugase, e afaina mai maʻi faʻamaʻi, e maua i le maʻisuka poʻo le faʻavaivaia o vaʻa toto ma le aorta. O tagata e silia ma le 65 o latou tausaga e mafai ona latou ave i le i ai o fomaʻi. O fualaau o aso taitasi e mai le 20 i le 40 mg.

Natura e faʻasaʻo le maualuga o le toto maualuga

E masani lava, o fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e tuʻuina atu i le fomaʻi togafitiga faʻamaʻi pipisi. Afai e malosi le malosi o le mamafa, ona tuʻuina atu lea o ni injections nai lo pepa, aua o le fofo e vave oʻo atu i le toto toto ma amata ona faʻaalia se faʻaoga maualuga. E le gata i lea, o se inumaga e umi atu nai lo se vailaau faʻamalo.

O le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga e mafua ona o le aveesea o le tele o le vai mai le vaʻa. E faʻaitiitia le toto, faʻamamaina toto toto ma faʻasaʻo toto.

E masani lava, e faʻaaoga e le au taʻavale a le falemaʻi:

O le le lelei o togafitiga o le fufuluina o le konisini mai le tino o le tagata, o le mea lea, pe a uma ona faia togafitiga, e tatau ona toe faatumu le voluma leiloloa o lenei elemene elemene i le faaaogaina o vitamin-mineral complexes.

I le faʻaopopo atu i togafitiga e faʻaitiitia ai le toto, i fomaʻi fale e faʻaaogaina fualaau o isi vaega:

  • Beta poloka (Leveton, Atenol, Bisoprolol). Faʻaitiitia le faʻaleleia o le adrenaline, lea e mafai ai e le fatu ona galue masani. O le mea moni e faapea a oʻo i luga le maualuga o lenei hormone i le toto o se tagata, e maua e le fatu se faʻamaoniga mai le faiʻai e faʻafefete faʻalua ai le vai biolog e pei ona masani ai ma oso ai le mamafa.
  • Paʻu poloka (Norvask, Adalat, Amlodipine, Nifedipine). O lenei kulupu o fualaau oona e maualalo ai le tino o le tino ma faʻateleina ai lo latou lumina,
  • Angiotensin-2 Receptor Antagonists (Losartan, Eprosartan, Valsartan). O vailaau mai lenei kulupu e faʻafefe ai toto toto, ona o le mamafa e masani ai.

Pusa i lalo o le laulaufaiva

O le avega sili ona vave e faʻaititia e na papaa e le tatau ona onā, ae tuʻu i lalo o le laulaufaiva. Latou te faʻamavae i le fulufulu ma ulufale i le toto i minute.

O fualaau sili ona lauiloa:

  • Korinfar. O lona gaosiga gaosi (nifedipine) e aofia ai le mea e maua mai ai paopao. O lenei mea e faaitiitia ai le maua o le calcium mo sina taimi, lea e oo atu ai i le malologa o vaʻa toto ma se faʻaitiitia o le toto. O le mea moni o le sili atu o le calcium i le faʻamalositino e mafua ai le faateleina o le tino vascular, ma e aofia ai le faateleina o le toto. Corinfar e puipuia le fatu mai aʻafiaga le lelei o le malosi tele o le toto maualuga: afaina o le fatu, le toilalo o le leftricric left, ma le vevesi o le taalili. Afai ua tele naua le mamafa, ona mafai lea e le fomai ona tuuina atu i le tagata gasegase 1 papa maa 2 maa. O auala e mafai ona faia naʻo le faʻauluina. I le faʻaogaina o Corinfar, e mafai ona tutupu ni uiga le lelei: o le edema o pito i lalo, vaivai ogaoga ma le faʻagesegese o le pulupulu,
  • Physiotens. Se isi filifiliga i le fofo muamua. O se falemaʻi e tuʻuina atu i lona maʻi lona 2. O le mamafa e faaitiitia ai le 20 minute talu ona ave le fualaau faasaina.

Nitroglycerin

O le falemaʻi ma le maualuga o le toto maualuga e faʻaaogaina ai le nitroglycerin. O lenei vailaʻau e puipuia ai le fatu mai aʻafiaga le lelei o le oso i le toto maualuga, toe faʻafouina le fatu, ma e iai sona faʻalogiga faʻalogiga. E fautuaina le nitroglycerin mo tiga pe tigā tiga i tua o le sternum.

O le laulau e tuʻuina i lalo o le laulaufaiva ma ua matua gauai uma lava.Afai e leʻi faʻaleleia le tulaga, ona maeʻa lea o le 15 minute e tatau ona faʻaaoga se tasi.

Maualuga Inisiua

A oʻo maualuga le maualuga o le toto ma e iai se faʻafitauli o se faʻalavelave maualuga, o le tagata maʻi e tuʻuina atu injections e faʻasaʻo ai le toto. O fualaau e faʻatonuina i le maʻi i / m, iv po o se mea faʻafuaseʻi ua faamoemoe e tuʻuina atu tausiga faʻafuaseʻi, o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina e pei ona e manaʻo ai. E na o se fomaʻi fomaʻi e tatau ona tui, o ai o le a mataʻituina le tulaga o le tagata mo le itiiti ifo i le 3 itula i le maea ai o le inisiua.

Fualaau faʻataʻitaʻi o fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave maualuga:

  • Vaʻa O se tuufaatasiga o papaverine ma dibazole. O le faʻafefiloi e i ai sona aafiaga malolo i luga o le tino atoa, faʻalauteleina le lumenia o toto toto, mea faʻafefe,
  • Tolu. O lenei tui e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatonuina. E le faatauina atu lenei oloa i le fale talavai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mai ampoules e le faʻatagaina i le leai o se faʻamaumauga. Tolu e aofia ai vaega e tolu - Diphenhydramine, Papaverine, Faʻamatalaga. O lona igoa. O lenei vailaʻau faʻamaʻi e faʻafilemuina ai se tagata, faʻasaʻo le maʻi tigaina, faʻamamaina le toto maualuga,
  • Falesia. E faʻatonuina i le tino, ma o le a le afaina ai le tagata, e faaopoopoina i le syringe le novocaine ampoule. O le folasia atu o le 10 ml o lenei fofo e faaosofia ai le faaitiitia vave o le mamafa. Ina ia mafai ona faʻasalalau vailaʻau faʻavave i le toto, e faʻaaogaina se fagu vai vevela poʻo se mea mafanafana i le nofoaga o tui.

Ua faateleina le tiga - o le a le mea e fai?

Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga i luga atu o le masani, o fua vave e manaomia e faatulaga ai.

Ina ia aumaia le toto i le masani, e mafai ona faʻaaoga auala eseese ma meafaigaluega e pei o vailaʻau, massage, poʻo togafitiga faʻasoifua masani.

O le filifiliga o le faʻaaogaina o le auala e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le vavaeeseina o le faailo ma uiga o le tagata maʻi.

E mafai ona faigata le vave filifili pe mafai ona e taulimaina oe lava pe afai e te manaʻomia vave se fesoasoani talafeagai ma valaʻau i se falemaʻi.

O faʻamatalaga nei o se faʻamaoniga manino mo le alu i se fomaʻi:

  1. Faʻafuasei, o le maʻi tiga ma le tiga tele, aemaise lava i le taoto ma le vomia.
  2. O numera ma mea e le lelei ai le gaioiga o mata, ogalima ma vae, aemaise lava le tasi itu.
  3. Leiloloa o le vaaiga.
  4. O le tiga o le tao i tua o le sternum, faʻaloaloa atu i le lima, tauau, auvae, aemaise lava i se lagona o le le lava o le ea ma se lagona o le toilalo o le fatu.
  5. Heartburn, tiga ma le mamafa i totonu o le manava i se talaaga o le toto maualuga.
  6. O le le lava o le manava, o le nuanlabial triangle ma tamatamailima ma tamatamai vae.
  7. Maʻega faigata, faʻatasi ai ma le puaa piniki mai le gutu.

I ia tulaga, e le tatau ona i ai se masalosalo - manaomia le fesoasoani faafomaʻi.

Muamua lava, e le tatau ona e leiloa lou ulu ma faʻalelei. E i ai le tele o fuataga lautele e manaʻomia ona faʻatinoina i le fale i soo se mataupu, e tusa lava po o le a le mea e fai mulimuli ane:

  • e tuʻuina le tagata maʻi i luga o se laina faʻasaga i luga o se laupapa maualuga, e mafai ona e tuʻuina ni nai uluga, taofi le pusi poʻo le fusiua, tuʻuina atu le filemu ma se vaalele fou,
  • pe a faʻafefe, faʻafefe, ufiufi i se palanikeke, mafanafana, afifi ou vae,
  • tuu se pupuʻu malulu i tua o le ulu ma atonu i le muaulu,
  • faia se mea vevela vevela (e mafai foi ona e uu ou lima) pe tuu se mea vevela poʻo se sinapi i luga o maso o le povi - o lenei "faʻalavelave" auala o le a fesoasoani e faʻamalolo le tafe o le toto i vae ma "faʻavaivai" le fatu.
  • e mafai ona e faʻaaogaina se tinomortort, tamaʻitaʻi poʻo se valerian, corvalol, valocutor, validol, lea ua mamanuina e fesoasoani ai e foia le atuatuvale,
  • i le i ai o le malamalama, e aoga tele le faʻamalosiina o ni faʻamaumauga o le acupuncture ma faʻaaoga nisi auala massage.

Aua le faʻamalosia se tagata e faia nei taualumaga e faasaga i lana maliega, "i soo se tau" - o le mea autu o le nofo filemu ma le faʻaosofia le atuatuvale tele, lea e mafua ai se vasospasm faaopoopo.

I le mea e tupu ai faailoga i luga o le auala, i se nofoaga faitele - o mea e fai e tutusa lava. O le nofo i lalo pe, pe afai foi e mafai, ia taoto le tagata maʻi, sii i luga lona ulu ma tuu i lalo vae, tatala pupuni pe liliu i luga le tagata, tatala lana fusiua, faʻafilemu o ia i lalo.

Afai ei ai i le tagata le masani masani mo ia, fesoasoani e ave se piliki poʻo le pa'ū, nofo faʻatasi ma ia seia oʻo ina foia le tulaga pe oʻo mai le au fanaʻavale.

Taula mo le maualuga

I mataupu sili ona ogaoga, o fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaogaina ia droppers e faʻamalolo ai le maualuga o le maualuga:

  • Dibazole E faʻatagaina e ulu atu i se ituaiga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o lona uiga, pe afai o le tagata maʻi e le o iai sona toilalo, fatuga o le loto ma isi maʻi e ono mafua ai le oso i le toto. O le faʻaaogaina o se kululu e faʻaleleia ai le toto i totonu o le faiʻai, lea o le a puipuia ai le taʻavale, faʻaitiitia ai le gaogao,
  • Aminazine. O lenei meafaigaluega ua lofituina i le atuatuvale ma le atuatuvale. E tatau i le fomaʻi ona fuaina le atinaʻe ma le saʻo atoatoa, talu ai o lenei vailaʻau faʻateleina ma faʻaitiitia ai le toto maualuga, ma o lenei mea e lamatia ai le soifua maloloina: o loʻo i ai se maualuga maualuga o le ceremaral edema, togi fatuga.

O a vailaʻau e mafai ona ou ave i le fale?

Faʻatasi ai ma gafatia tatau, e faigofie ma sili atu le aoga e faia ai se tui. E iai foi ni filifiliga mo lenei mea. O fualaau masani e masani ona faʻaaogaina o Dibazole ma Papaverine. E mafai ona e faaopoopo i ai le Igilisi poʻo isi faʻataʻitaʻiga, se diuretic, poo le enalapril ia i latou.

O se fofo sili atu ona lelei o le magnesium sulfate (magnesia). E sili atu le lelei ma saogalemu e faʻatautaia ma le faʻamalosi lelei - o vailaʻau vasodilating, antispasmodic ma sati e vave ona aliali mai. I tulaga ogaoga, o se folasaga i le maso e mafai, ae e masani lava ona tiga, o le tui e tui e fofo ai mo se taimi umi ma mafai ai ona mafua ai isi faʻafitauli. E le mafai ona e ulufale i lenei vailaau mo le le atoatoa o le tino, faʻalavelave o le intestinal, faʻafitauli o le manava.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e masani lava e na o falemai i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi. O fualaʻau e faʻaaogaina i mataupu ogaoga pe a manaʻomia le vave maua vave, ona o loʻo i ai se taufaamatau i le olaga.

Mo fautuaga a togafitiga masani, na ia iloa le taunuʻuga pe a faʻaaogaina ni mea teuteu poʻo ni meaʻai o lauʻau - o le sawthorn, motherwort ma valerian, faʻalauiloa ma le sukamoni, o le sukanamon mago, mint, geranium. E mafai ona e faia ni laʻau ma ni meaʻai i luga o le ua, nifo, tauau. Ae o nei tupe e sili atu ona fesoasoani i ai ma e le faʻasaina le avea o fualaau ma fomaʻi faufautua.

E tele vailaau faʻasaina e fuafua e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga, o gaioiga o gaioiga ma "manatu o le talosaga" e matua ese lava.

Mo le tausiga faʻafuaseʻi, e tele vaega o vailaʻau e talafeagai:

  1. Diuretics O mea e taʻua o mamanu - Furosemide, Lasix, Indapamide ma isi - ua mamanuina e vave aveese le vai mai le tino ina ia faʻaitiitia ai le toto o loʻo taamilo i totonu o le toto. E masani lava, o faʻasolosolo "vave" faʻatasi ai ma le urine e aveese le suauu meli e manaʻomia mo le tino, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete ma faʻaeteete, faitau faatonuga pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  2. Fualaau e afaina ai le gaioiga o le fatu - Nifedipine, Amlodipine, Norvask, Bisoprolol, Atenol, Anaprilin, ma isi. E pei o soo se vailaau, e tele a latou tui ma aafiaga i itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau oona Nifedipine, Corinfar, Pharmadipine, Cordipine e masani lava ona ave i le fua o le 10-20 mg, vave vave ma lelei le faʻaitiitia o le toto, ae faʻasalaina i le angina pectoris, fatu fatuga, edema pulmonary.Anaprilin, faapea le bisoprolol ma le atenol, e mafai ona faʻaititia le fua o le fatu ma afaina ai le fatu.
  3. Nitroglycerin. O se vailaau e faʻaleleia ai le toto i le fatu o le fatu ua faʻaleagaina ai vaʻa toto, o lona uiga e fesoasoani e faʻasaʻo le mamafa. Faʻamatalaga faapitoa mo le tiga i totonu o le loto, ae mafai ona mafua ai le maʻi tiga.
  4. Enalapril, Burlipril, Captopril - o tagata e taʻua o le ACE e masani lava ona aoga, ae sili atu ona latou lelei pe a faʻaauau ona faia. O faʻamaʻi pepe poʻo le maʻitaga o ni faʻasogaga mo le faʻaaogaina.
  5. Clonidine, Clonidine i se fua faatatau o le 0.075 mg e matua vave galue, ae o lona aafiaga e le lelei le puleaina ma o lea e le saogalemu.

E masani ona fautuaina e ave Mekisidol - o se fualaau faasaina e puipuia ai gaioiga ma gasegase mai le okesene matelaina i tulaga o vasospasm.

Fuafuaga puipui

A oʻo i luga le toto maualuga o le tagata, o le mea muamua lava e tatau ona faalua ona ave faʻasolosolo lua o vailaʻau ina ia vave ona maua ai se taunuuga ma faʻamalo ai faʻamaʻi le lelei.

O ia gaioiga e afaina i se tulaga matautia ma e le o faamaonia e fomai agavaa. O le tino e faʻafeiloaʻi le faʻaitiitia o le numera - e sili atu i le 25-30 mm Hg. mo itula uma.

E tatau ona aloese mai le faaosoosoga e ave se inumaga fou i totonu o le afa itula pe a maeʻa le muamua (sei vagana ai mea masani), ona o lenei mea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le aʻoga mulimuli ane, o le matelaina o le okesene o gaʻo ma isi faʻalavelave matautia.

E tatau ona manatuaina o tagata matutua, faʻavaivaia tagata, faʻapea foʻi ma tagata gasegase o le ate ma le gaioiga, o le fualaau o fualaau uma e tatau ona faʻaititia i le afa, e masani lava ona tusia i faatonuga mo le fualaau faasaina. A leai, e mafai ona e faia se mea leaga, ae le o se fesoasoani.

E le mafai ona fai atu e uiga i metotia e tatau ona faia e aloese ai mai faʻalavelave faʻafitauli:

  • Tausia le saʻo o meaʻai. Faʻatapulaʻa gaʻo manu, ava malosi, masima, ma ulaula meaʻai. Faʻateleina le taumafa ma fualaau faisua, fualaau 'aina ma cereals,' ai mea taumafa e maua i gaʻo omega-3-gaʻo, lea e puipuia ai fesuiaiga lautele e mafua ai le maualuga,
  • Taofi le ulaula.
  • E masani ona auai i taaloga - o le tino faaletino e fesoasoani i le aoaoina o fatu ma toto toto, fafagaina o totoga ma masini ma le okesene, ma avea o se puipuiga lelei tele o le tele o faamai.
  • Aveese le mamafa o le mamafa, o se tasi lea o mafuaʻaga ogaoga mo le atinaʻe o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, ma isi maʻi CVD.
  • Aloese mai le atuatuvale, le mautonu, faatulaga se moe masani ma masani ai galuega, faaaluina le tele o taimi i le ea fou.

E le gata i lea, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le toto maualuga ma e masani ona faia togafitiga faafomai.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa i le fale o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mafuaaga ma tulaga lamatia mo le maualuga o le toto

O le toto lololo o le mamafa lea o loo galue ai le toto i luga o le puipui lapoa o maʻa. O le taua o lenei faailoga e faalagolago lea i le malosi o le fatu contractions, o le toto o le tino, ma le leo o toto toto.

E masani lava, o le toto maualuga e 120 i le 80 mmHg. Art., O lenei taugata atonu e ono alu ese i le tasi itu poʻo le isi.

O le faʻateleina o le mamafa (toto maualuga, maualuga maualuga) e faʻamasinoina e sili atu i le 140 i le 90 mm RT. Art. O le lamatiaga o le maualuga o le toto maualuga, i le mea muamua, o loo i ai i le mea moni e le mafai ona i ai ni faailoga mo se taimi umi ma e le tosina mai ai le gauai o le tagata maʻi, masani ona oʻo i le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e tupu pe a maʻi se tagata maʻi o le cardiovascular, ogatotonu totonugalemu o le tino, fatugaʻo, mafatiaga o le endocrine, suiga o le hormonal, masani leaga, ma se olaga ola solo.O le siʻitia o le toto i se taimi pupuu e mafai ona tupu pe a suia le tau, soona faʻamalositino malosi, faʻaaogaina o meaʻai ma meainu, popolega faalemafaufau, faia o vailaʻau.

O le aʻafiaga, faʻamalositino, suiga i tulaga tau meteoro, faʻapea foʻi nisi o faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o se faʻalavelave maualuga o le malosi o le mafaufau-lagona.

Ina ia faʻaitiitia le popole, e mafai ona e faʻaaoga Valocordin poʻo Corvalol, tincture valerian, motherwort.

Faailoga o le Maualuga o le Toto

O le faailoga autu o le maualuga o le mamafa o le tiga faifaipea o le malosi o le tataʻi ma le nutimomoia o le natura, e le mafai ona maua se toomaga e ala i tusitusiga masani. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona faitio i tagi, puupuu le manava, malulu malulu o vae. O loʻo ia te ia le faʻasalaga o foliga, pulsation o le carotid artery, fefefe fefe. I nisi o tulaga, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e lagona ai lona lagona e ala i le atiaʻeina o le maʻi, le fiafia, moe i le ao, fula o foliga ma / poʻo vae. E masani lava i le maualuga o le toto maualuga, o loʻo i ai se faʻalavelave i le faʻalogo ma le vaʻaia, vavao.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga ona o le malosi ma le taua o le toto maualuga, o le mamafa i luga o pa o toto toto ma luga o le fatu ua faateleina, lea e faʻalavelave ai le toto i gaʻo ma gaʻo. O le tulaga e faʻaalia i se faʻafuaseʻi ma le ogaoga o le soifua manuia: o le vevela tiga, faʻapipiʻi i le vomiting, faʻasalaga o togitogi uliuli i luma o mata, pisa poʻo le tui i taliga, faʻaogaina o tamatamailima ma / poʻo musika mata, vaʻaia le vaʻaia,

Puipuiga

O le puipuia o le atinaʻeina o le toto maualuga, ua fautuaina e faʻasalalau le faiga o le galuega ma le malolo, lafoaʻi le tino ma le mafaufau-lagona faʻalavelave, faʻapea foʻi ma masaniga leaga. O le moe lelei lava (ia le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso), meaai lelei, se olaga malosi, togafitiga vave o faʻamaʻi e ono mafua ai le faateleina o le toto maualuga e tatau. O maʻi e maua i le toto maualuga e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, ia siaki le siakiina o toto ma ave le tausiga o fualaau faasaina.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i le autu o le tusiga.

Faʻaaogaina o fualaau toto maualuga

E le o fualaau uma e gaosia e se falemaʻi falemaʻi e talafeagai mo soʻo se tagata maʻi. O vailaau faafomai e eseese i le faiga o gaioiga ma le mea autu. E mafua ai le faʻaalia o tapulaʻa e amanaʻia pe a filifilia se togafitiga.

O fualaau e faʻaitiitia ai le toto, e afaina ai le puipui vascular, myocardium ma isi totoga. Pe a filifilia tupe, o le a mafai ona amanaʻia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Mo le mafuaʻaga lenei, o vaevaega mai le maualuga o le toto maualuga e o latou meatotino ua vaevaeina i ni vaega:

  1. Faʻaauau le galue. O latou togafitiga faʻapitoa e maua e ala i le faʻatuai lemu mai le faʻaogaina o le tino, lea e le faatagaina ai le mamafa e sili atu nai lo tulaga masani. O le a oʻo ina faʻaitiitia le faʻataʻitaʻiga, ave le fua faʻatatau o le fualaau faʻasaina i se tasi taimi, ua fuafua mo se aso.
  2. Faʻatinoga vave. O vailaʻau e mafai ona aloese mai faʻalavelave e ono mafai ona fai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le tele o tagata gasegase e maua ai le maualuga o le toto maualuga e fiafia i auala e vave ona aumaia ai le maualuga o numera e le afaina ai le soifua maloloina. O pusa mai lenei vaega e eseese i le mafai ona togafitiga pe afai e tatau ai. O loʻo taʻua i latou o fualaau oona mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga i le gasegase ina ia vave faʻaitiitia le toto maualuga.

E leai ni tupe e faʻaaoga e le tagata lava e tasi. Ole maualuga o fualaau oona e sili ona aoga e na o se fomaʻi e mafai ona fai i ai mataupu taʻitasi. Soʻo se vailaau e faʻamatalaina i le tagata maʻi, mafaufau i tausaga, faʻafitauli faigata ma faʻamaʻi pipisi.A faʻaogaina le tino i vaega, o le faʻatulagaga faatonuina mo togafitiga e masani lava ona suia.

Vaega o vailaʻau

Mo le tausia o le faatinoga i totonu o tapulaa masani i tagata gasegase togafitiga, e fautuaina ai se faʻatulagaga faʻasologa. O le tuufaatasiga o le tele o vailaau e le gata ina mafai ona faamalulu vave le toto maualuga, ae faaitiitia foi le ono lamatia o faafitauli. Lisi o vaega o fualaau faasaina mo togafitiga o le maualuga o le toto maualuga:

  1. ACE inhibitors.
  2. Beta poloka.
  3. Nitrates.
  4. Diuretics
  5. Faʻatoʻa poloka alalaupapa.
  6. Alpha blockers.
  7. Sartans.

O le aveina o ni papamaʻa mai vaega eseese e faʻataga ai oe e faʻaititia le aofaʻiga o aso taitasi ona o le aʻafiaga o fesoʻotaʻiga i le va oi latou. O nisi o fuafuaga e fautuaina ai se tasi o fualaau o vailaau mo le toto maualuga, lea e mafai ona onā i le aso atoa.

Beta poloka

Beta-blockers e faaititia le mamafa e ala i le faaitiitia o aafiaga o amine lolomi (adrenaline, norepinephrine) i luga o tagata e taliaina i totonu o le fatu maso. O nei tupe e aʻafia ai le faʻatulafonoina o le myocardial ma faʻagesegese ai le paʻu, lea e aafia ai le tino. Aʻo leʻi tuʻia le maualuga o le mamafa, e tatau ona e faitauina le pulupulu. O sea ituaiga o gaioiga e taua tele ina ia mafai ai ona filifili le sao saʻo ae le toe faʻateleina le faʻafitauli, mafua ai ona faʻapipiʻi le gaʻo vaivai. O poloka o ni fualaau lelei mo le mamafa, ma e faalagolago i le maualuga o le aafiaga i le muso o le fatu ua vaevaeina i ni vaega:

O vailaau faafomai o le vaega muamua e filifilia ai le myocardium. O lo latou aoga sili lava o le puipuia lea o le atinaʻe ma le alualu i luma o le toilalo, faʻaitiitia ai faʻaalia o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, latou te faagesegese le fatu ma le lamatiaga o le oti faafuaseʻi.

O vailaʻau e le filifilia e solia i tagata gasegase o loʻo mafatia i le fula ma le bronchitis bronchial i se aʻoga masani ma le faʻalavelave. E le o fautuaina ia beta-blockers mo tagata taaalo ma tagata gasegase i le atherosclerosis. Faʻasolosolo malie lava le faʻamaʻi, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina le fua maualalo, o le a avea ma fofo aupito sili i le togafitiga o ia tagata. E le o filifiliga filifilia o vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le maliega mo le toomaga o le faaletonu o le fatu.

O fualaau faʻamalosi maualuga mai lenei vaega e masani lava ona faʻasinoina i tagata o talavou. Afai e le faʻatasi le vailaau faʻatasi ma isi, o le togafitiga e le sili atu ma le fa vaiaso. Ona sosoo ai lea, o vailaau maualuga o vailaʻau e fetaui ma le tagata maʻi e faʻaputuina ma vailaau mai isi vaega. E taua lenei mea e fai ai se togafitiga umi. O fualaau e masani ona faʻaaogaina o:

O vailaau faafomai o lenei vaega e le o faatonuina mo tagata gasegase e le mafai ona gaoioi le taamilosaga o le myocardial, po o le a lava lo latou mamafa. Mo i latou, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le amio ma se tuufaatasiga o isi, e leai se aoga aoga e vave faʻaitiitia ai le fua faatatau.

Alpha blockers

O le togafiti togafitiga e maua i le galue i luga o masini vailaʻau. O se taunuuga, o le galuega o le autonomy system system e poloka. O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o amines malosi e mafai ai ona paʻu puipui puipui, lea e tau atu ai i le toe faʻafouina o le toto masani.

O pills mai lenei vaega o fualaau lelei ia e maualalo ai le toto. E masani ona faʻaaoga:

E pei lava o soo se vailaau mo le malosi, o vaifofo o lenei vaega ei ai mea le lelei. A maeʻa le pulega, o le togafitiga faʻapitoa e faʻapuupuu. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le faatupuina o le gasegase o le cerebrovascular po o le fatu fatuga ua faateleina. Iloa le auala e vave faʻaitiitia ai le mamafa o papa, e tatau ona e saunia mo faʻafitauli. O le pa'ū mataʻutia o faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai le gasegase o le tino, e aʻafia ai le tino. O le tele o taimi, o na oso e oso i lalo o le malosi o se mea faʻalavelave mo sina taimi puupuu.

Diuretics

O le gaioiga o togafitiga o le aveeseina o masima sili ma vai mai le tino.I se auala faapena o le a vave ona faʻaititia le mamafa ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. I le amataga o le togafitiga, o le aafiaga diuretic e matua faalauiloaina. Ole tele o fualaau oona mai lenei vaega e le gata ina faʻaitiitia ai le toto maualuga, ae faʻaitiitia ai foi le fulafula o fusi lautele, aveesea o eletise (potassium, magnesium). Ina ia tumau le paleni masani o elemene, ia fautuaina e ai fualaau mamago, faʻi po o pateta tao tao, pe faaaoga vailaʻau e sui ai.

O fualaau oona faʻamalosi ma gaioiga faʻamalosi:

Mo le puipuia o le paluka i le tino ae aua le inuina fualaau oona, e mafai ona e ave ni togafitiga ma togafitiga faʻamalolo. O le lisi atoa o nei fualaau, na o Veroshpiron ma Torasemide e taofia ai. Faʻatasi ai ma se elemene elemene, e maua e gasegase ni ogaoga i le taeao i maso pepe ma isi faʻamaoniga o le le lava.

Faʻalagolago i le malosi ma le fualaau faʻasaina o le a faatonuina e le fomai, e vave lava ona vave alu ese le maualuga o le mamafa ma se tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ma peta-blockers.

CNS sui

O auala mo le faʻaitiitia o le toto i lenei vaega e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le tino. O le iʻuga, o le puipuia o le faʻaleleia o le faʻaleleia poʻo lona poloka o loʻo mataituina i le tulaga o le faʻaaogaina o le malosi o le gasegase. E mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga ma la latou fesoasoani i soʻo se tulaga faʻalavelave poʻo se tulaga faʻaleagaina lea e le faalagolago i le faʻaosoina o mea.

Lelei faʻamalosi faʻamalosi pepe:

O vailaʻau o loo lisi atu i luga o loʻo faʻamatalaina e le aunoa. E manaʻomia pe afai e le mafai ona faʻaitiitia le mea e faʻaosofia ai i isi auala. O le umi o le taimi e le fautuaina ona o le atinaʻeina o itu. O mea faʻapitoa masani o vaivaiga ma le moe i le maeʻa ai o mea e faaosofia ai le mafaufau. Faʻaauauina togafitiga ma fualaau e vave faʻaitiitia ai le faʻamalosi e mafua ai le le mafaufau ma le faʻamaopoopo. Afai e te tolopo le togafitiga mo ni nai tausaga, ona mafai lea e le fualaau faasaina ona faaosofia le atinaʻeina o le dementia poo le maʻi a Alzheimer.

ACE inhibitors

O le gaioiga o vailaʻau o le taofia lea o le faʻaogaina o le angiotensin II. O vailaʻau e i ai se vasoconstrictive aafiaga, ma faʻaitiitia ai foi le tele o le fatu, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le gasegase (toe faʻafouina o le fatu). O nei vailaʻau e le gata ina vave faʻaitiitia le toto maualuga. Latou te puipuia meatotino e aʻafia ai totoga o le a avea ma taumua muamua mo le maualuga.

I le i ai o manua i totonu o le fatu maso, o lona uiga o le vave faʻaitiitia o le mamafa e faʻaitiitia ai le malosi ma faʻaleleia ai le faʻasologa mo le olaga. O le tutusa lava o mea e matauina ma le faaletonu o le fatu ma le faʻaaogaina e le aunoa.

O togafitiga sili mo le maualuga o le toto maualuga o le mea lea na faatonuina e le fomaʻi ma le togafitiga vave o le maʻi i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi.

E aofia ai fualaau nei:

  1. "Kapoten", "Captopril", "Enalapril", "Diroton".
  2. Physiotens, Moxogamma, Ebrantil.
  3. "Nifaipine."
  4. Metoprolol, Anaprilin.

O le togafitiga sili mo le maualuga o le maualuga i le mea e tupu ai le osooso malosi o Captopril. O loʻo faʻamatalaina o se fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga. E le mafai ona ave le vailaʻau mo se taimi umi ona o le maualuga o le lamatiaga o le olaga faitino, le vavalalata ma le foliga mai o le malepelepe.

I le taimi muamua, i aso muamua poʻo se vaiaso o togafitiga, e ono oʻo mai ai ni faʻafitauli le lelei. O pusa mai tagata gasegase faʻamaʻi tele e mafua ai le vaivaiga, faʻavalea ma se suiga i le tulaga o le tino. O nisi o faitioga i se maʻi malogo - o le mafuaaga autu mo le suia o le fualaau faasaina. E le fautuaina tagata faʻataga mo fafine maʻitaga.

E le o ni fualaau sili ona lelei e maua i totonu o le meaʻai. I le avea ai ma fualaau tutoatasi, e le faʻaaogaina. O le masini antihypertensive e mafua ona o vasodilation. E masani ona faʻaaoga Nitrosorbide ma Nitroglycerin mo lenei faʻamoemoe.

Antispasmodics

I le leai o se falemaʻi, e togafitia e tagata maʻi le auala e vave faʻavave ai le mamafa. Faʻaitiitia le tetee o vailaʻau toto mai vailaʻau mai le vaega o antispasmodics. O nei, o fualaau sili ona lelei:

E taua mo tagata maʻi taitoatasi ona iloa le auala e vave faʻaititia ai le mamafa ma fualaau ia latou lava ina ia aloese ai mai faʻafitauli o le maualuga o le toto. O le Antispasmodics e faʻapipiʻi ai ipu laiti ma toe vaʻaia le vai o loʻo taʻalo i totonu o le toto. O le taunuuga o se paʻu malie o le mamafa.

Aʻo leʻi tuʻuina atu le mamafa, e tatau ona fuaina lona maualuga. I le maualuga ma le maualuga o ituaiga o le kosi, e le aoga le faʻaaogaina o antispasmodics. O le mea lea, o le a manaʻomia tupe e maua ai le faʻavaivai i le nofoaga tutotonu.

Faʻatoʻa poloka alalaupapa

Mo le tausia o le masini vascular, e manaʻomia le calcium. O le faʻaopoopoga o le maualuga o se elemene o loʻo aʻafia ai le vavave o musika. I le faʻaitiitia ai, o fualaau e faʻaaogaina e faʻafefe ai le auala e ulu atu ai i totonu o siama. O se laʻititi laʻititi o le calcium e faʻafesoʻotaʻi ai le puipui o le vaa, lea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu le mamafa e sili atu i tulaga taua.

O le tele o taimi, o faʻamaʻi pipisi e faʻamautuina ai fualaau faasaina:

Ae e te leʻi amata togafitiga, e tatau ona e iloa po o le fea o fualaau mamafa e sili atu. O auala e vaevaeina i ni vaega e faalagolago i le umi o le gaioiga ma le mamafa o le aafiaga.

O poloka o loʻo i ai se aafiaga puupuu e faʻaaogaina e taofi ai se osofaʻiga o faʻalavelave maualuga. Latou te faatagaina oe e vave faʻaitiitia le toto maualuga i le fale. Mo togafitiga uumi, faʻaaogaina fualaau (umi) faʻaaogaina.

O sui o lenei kulupu o loʻo i ai le malosi e puipuia ai ni faʻamaumauga patino. O se taunuuga, latou te faaitiitia le mamafa i le 48 itula. O le fatu vaivai, e pei o se itu, e le faʻalavelave ai tagata gasegase. O Sartans e le mafua ai se faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻasolosolo maʻi (o le uiga lea o beta-blockers) ma "sisi" ("inisiua" o le ACE). O le vaifofo aupito sili mo le maualuga o le toto, faatasi ai ma lona aoga lelei ma le gafatia, ua avea ma filifiliga sili ona lelei mo tagata mamaʻi ua faamalosia e ave vailaau i aso uma. E masani ona faʻaaoga:

O le tulaga ese o papa maa o le aveeseina lea o spasm mai puipui puipui. O lenei mea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga.

Sympatholytics

A maualuga le mamafa ma e le faʻaitiitia, e tusa lava pe o le a le mea e faʻaaogaina ai fualaau faasaina, o vailaʻau e taofiofia ai le vasa vasomotor o loʻo faʻatulagaina. O le tele o ia mea e seasea ona faʻaogaina, lea e fesootaʻi ma le ono mafai ona fai ma vaisu. O fualaau sili ona lelei mo le faʻamaoniaina o faʻamaumauga o le "Clonidine". O matua i faʻalavelave, o ia lea ua faʻamatalaina o se fesoasoani muamua. E mafai ona vave faʻaitiitia le mamafa i isi laupepa mai le vaega o tagata faʻalogo:

  1. Andipal.
  2. "Moxonidine."
  3. "Aldomed."
  4. Reserpine.
  5. "Dopepeg."

O le reserpine e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga i tau taugofie, ae e tele naua aʻafiaga. Aua o lenei meafaigaluega ua fautuaina ina ia faʻaaogaina na o se toe mulimuli. O le faʻaitiitia vave o le mamafa e maua i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma le fesoasoani a le "Moxonidine" ma le "Andipal".

O fualaau e sili ona aoga vave

O tagata maʻi e maua i le toto maualuga o loʻo popole i taimi uma pe faʻapefea ona vave faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga i le fale ma le amataga o faʻamaoniga o faʻalavelave. O loʻo i ai se lisi atoa o tupe mai vaega eseese. O le tele o taimi e faʻaaoga ai ia papa maʻa mo le toto maualuga:

Faʻavave ona aveese faʻamaoniga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le fesoasoani mai o papamaa "Adelfan" poʻo "Captopril", lea e tuʻuina i lalo o le laulaufaiva. I totonu o le 10-20 minute, o le a faʻaitiitia le mamafa. O le aʻafiaga o fualaau faasaina e vave faʻaitiitia ai le faailoilo, ae mo sina taimi pupuu.

Afai o togafitiga faʻatasi ma Furosemide e tatau ai, o le aliali mai o le urination e tupu i se taimi puupuu. O se vaifofo mo le maualuga o le mamafa i se fua faatatau o le 40 mg e vave ola aʻe i luga o le diuresis, lea e tumau pea mo le 6 itula.

O le faʻaleleia e fesoʻotai ma na itu:

  1. Aveesea o le tele o le vai, lea o loʻo taofia i totonu o masini.
  2. O se faaitiitia o le toto o lo o taamilo i totonu o vaa.

E iai vailaau faʻatele e vave faʻasaina le toto maualuga, lea e maua ai se taunuuga tumau. O le lisi e aofia ai:

O le faigofie o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau oona e taoto i le taimi o le pulega (e sili atu nai lo le lua taimi i le ao). O vailaau o le maualuga o le vai ma se aafiaga umi-umi e faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi, e amata mai le laasaga lona lua o le maʻi.

Ina ia maua se faʻamaumau tumau, e tatau ona faʻaauau togafitiga faʻatasi ma le faʻamalosia faʻatasi mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso. O le mea lea, pe a faʻateleina le mamafa, e tatau ona toe faʻaopopoina.

O fualaau mo le maualuga o le toto maualuga ua filifilia e mafaufau i uiga o le tagata maʻi ma le mamafa o lona tulaga. Faʻalagolago i le tulaga, o laulau e faʻaaogaina na o le tasi le filifiliga, pe tuʻufaʻatasia ma isi auala. O lenei faiga e maua ai se faʻaitiitiga o le fualaau faʻasoifua maloloina ma le atinaʻeina o faʻafitauli ma aʻafiaga itu. O tagata mamaʻi e maua i le maualuga maualuga latou te maua ni togafitiga o tausiga ile olaga atoa.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Le mea e fai i le maualuga o le mamafa - fesoasoani muamua i le fale

E tatau i tagata uma ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua i le maualuga o le mamafa, a faʻapea o le tagata maʻi e mafai ona oʻo i se faʻalavelave maualuga, lea e mafai ona togafitia i na o fualaau malolosi. Faitau pe faapefea ona galue i se tulaga matautia. E mafai lava o fua e te faia o le a fesoasoani ia te oe e puipuia ai aʻafiaga leaga.

O a aʻafiaga e te taʻua o se falemaʻi

Mo tagata taitoatasi, o lenei fesili e taʻitasi. E masani ona taliaina e tatau ona valaauina se falemaʻi mo tonometer 160/95, ae e tele naua mea mai lenei tulafono. Mo faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa lava pe numera 130/85 e manatu mamafa. O le faaiuga pe faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa e faia i luga o isi mea.

O le falemaʻi i le maualuga o le mamafa e tatau ona sau ma tuʻuina atu auaunaga i tulaga faapena:

  1. O le osofaiga na tupu i se tagata mo le taimi muamua i lona olaga.
  2. O le muamua ma le faifai pea o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga e faʻaaogaina e maʻi gasegase ao le i tuuina mai soʻo se iuga i le maeʻa ai o le itula.
  3. Sa i ai le tiga i tua o le sternum.
  4. Faailoga o se gasegase maualuga e matauina.

O le a le mea e fai i le toto maualuga

Ia mautinoa ia taoto le tagata maʻi, ia mautinoa se siosiomaga toʻafilemu. E le mafai ona fai soʻo se galuega i le maualuga o le mamafa, pe faaletino pe faalemafaufau. Faʻamamaʻi le potu o loʻo nofo ai le tagata maʻi, faʻaitiitia le moli i totonu, mataala le leʻo. O manogi malolosi i totonu o le potu e le tatau. Afai ua uma ona faoa e se tagata, avatu ia te ia vailaau e masani ona ia faia. Afai o le tulaga e mamafa pe leai foi ni uiga lelei mo le silia ma le itula, valaau se fomaʻi.

Faʻaitiitia faʻafitauli i le fale vave

E tele filifiliga:

  1. E fautuaina ina ia vave faʻaaoga vailaau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le mamafa i le fale.
  2. E mafai ona e suʻeina metotia a tagata e fesoasoani e maua ai le maualuga maualuga i le faasologa.
  3. O aʻafiaga i luga o nisi o mea o le acupuncture ma nisi massage masini e aoga tele.
  4. Fesoasoani faʻamalositino e fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaoniga.

Mekisidol mo le maualuga maualuga

O le elemene aoga autu o le vailaʻau o le ethylmethylhydroxypyridine succinate. O le galuega autu o le Mexidol i le maualuga o le totoga o le faia lea o okeni ma tisipesa e mausali i le taimi o le matelaina o le okesene e ala i le puipuia o aʻafiaga o aʻafiaga saoloto. O vailaʻau faʻasolosolo e iai le lisi tele o faʻamatalaga. O pills e mafai ona mafua ai se mea e le o iai se mea e teu ai.

Faʻaaoga Mekisidol e pei ona taʻua i lalo:

  1. Faalua pe faatolu, 3-6 tablets i le aso.
  2. O se auala faigofie o togafitiga e 14 aso, i mataupu faigata e oʻo atu i le tasi ma le afa masina.
  3. Amata ma taofi le alu malie.Muamua, e silia ma le tolu aso, o le a faʻagasolo malie le fua mai le tasi poʻo le lua papa i le mea na fautua mai e le fomaʻi, ona faʻaitiitia foi lea seia maeʻa atoa.

Pulu mo le mamafa i lalo o le laulaufaiva

O nei fualaau faasaina e sili ona lauiloa aua latou te vave faia vave. O le papalama mai le mamafa i lalo o le laulaufaiva e tatau ona faʻaalu. O ona vaega e vave ona ulu atu i le toto ma oʻo atu i le fatu o le fatu, e faʻafefe ai le totoga o meaʻai. I lenei tulaga, e le mafai ona fesootaʻi le vailaʻau ma le manava o le manava, lea e aʻafia ai i latou. E tele fualaau oona ua ave i lalo o le laulaufaiva. E taua le faamatalaina o le sili ona lauiloa.

Corinfar i lalo o le laulaufaiva

O le gaioiga o meaʻai o le nifedipine (10 mg). Corinfar i lalo o le laulaufaiva e vave faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaitiitia le faʻamaʻaloga i le fatu, ma faʻateleina le lumenia o toto toto. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina faʻaluaina mo faalavelave faʻafuaseʻi, ma mo togafitiga masani. O loʻo faʻaalia mo i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga ma le angina pectoris. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave, 1-2 laulau e tatau ona faʻaaoga, tausia i lalo o le laulaufaiva. O le fualaau faasaina e galue pe a uma le 20 minute, e lava le aoga mo 4-6 itula.

O vailaʻau e tele naua aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e inuina pe afai ei ai se fomaʻi. O le faʻaaogaina o laʻau e mafai ona faʻaosooso ai:

Corinfar ua matua faasaina ona ave ma:

  • manatu faʻapitoa
  • lactation
  • o le fatu vaivai tumau,
  • uluaʻi masina o le maitaga.

Physiotens i lalo o le laulaufaiva

I lenei vailaʻau, o le mea autu e gaosia ai le moxonidine. Pusa ma le 0.2 mg o le vaega o le lanu piniki, ma le 0.3 mg - kalama, ma le 0.4 mg - loloto le mumu. Physiotens i lalo o le laulaufaiva e maualalo ai le toto maualuga e ala i le galue i luga o nisi tagata faʻalogo. O le vailaau e galue vave. Afai e manaʻomia se tausiga faʻafuaseʻi mo se faʻalavelave maualuga, e tatau ona tuʻuina i lalo ole laulaufaiva se tasi poʻo le lua papalama e iai le 0.2 mg. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 0.6 mg. O fualaau faasaina ei ai le tele o aʻafiaga o le itu, ae na o le amataga lava o le pulega e faʻaalia, ona mou atu ai lea.

Totoga Lelei Tele

O le puleaina o fualaau faasaina ua faailoa mai mo faalavelave matuia. O se kulupu i le maualuga o le mamafa, i le avea ai o se tulafono, ua tuu, pe afai o mea taua e taua tele, ei ai se lamatiaga i le olaga. E tasi poʻo le sili atu foi o fualaau o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻatonutonuina:

  1. Dibazole O loʻo faʻamatalaina o se fesoasoani muamua mo le maualuga o le toto maualuga e aunoa ma ni faʻafitauli. O le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le toto, faʻasaʻo le toto i totonu o le faiʻai, fatu. O le aʻafiaga o le kululu e oʻo i le tolu itula, pe a maeʻa, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le soifua manuia. Dibazole i nisi taimi e le fesoasoani i tagata matutua.
  2. Falesia O le fualaau faasaina e tafe pe faalua i le aso, e le tatau ona silia le 150ml. Togafitiga o le soifua maloloina e amata ile afa itula pe a uma le faʻavaega. E naʻo le 25% o le fofo o le magnesium e mafai ona faatagaina, e leai ni tuusaunoaga. O le vailaau faʻasaina e tele faʻasolega.
  3. Aminazine. O vailaʻau e faʻaalia mo tagata gasegase maualuga e iai faʻamaoniga e pei o le atuatuvale, popole. O le fualaau faasaina e maualalo ai le maualuga o le toto maualuga, o lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. O le a amata ona paʻu le faailo i le taimi lava e tuu ai le laʻau, ma a maeʻa le kuata o le itula latou te faʻasaʻoina. O le fualaau faasaina e afaina ai le ate.

Maualuga Inisiua

E masani lava, o le fesoasoani muamua mo le maualuga o le totoga e maua mai i iniseti ma gaioiga ogaoga. E leai se tasi na te faia ni mea mamafa i luga ia i latou lava. O le faʻatinoga e faʻatino i le falemaʻi poʻo le fomaʻi faʻafuaseʻi. O le filifiliga ma le fuataga o le vailaʻau e faia e faʻavae i luga o faʻamaoniga o le maʻi. Fesoasoani Muamua mo le maualuga o le toto maualuga i le fale e faia i fualaau faasaina:

  • tolu: Papaverine, Tine, Diphenhydramine,
  • Enalapril
  • Papaverine ma Dibazole,
  • Clonidine,
  • Furosemide
  • Magnesium sulfate.

I totonu o le falemaʻi, e mafai ona latou fautuaina ia injections:

  • Nitroglycerin
  • Sodium nitroprusside,
  • Metoprolol
  • Pentamine.

Faʻatasi ma se faʻalavelave maualuga, e mafai ona latou faia ni vevela vevela:

  • calcium chloride solution,
  • Falesia

Loto le fatu i luga o le mamafa

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Corvalol ma Valocordin e aoga. O le susu o le fatu i le maualuga o le fesoasoani e fesoasoani e faʻagesegese ai le fatu fatu, faʻafefe popolega. Corvalol e masani lava ona solo i le vai poo se sipuniti suka. Valocordin foi e faʻaaogaina. E faʻamaluluina ai vaʻaia o toto toto. Afai e oso le malosi o le mamafa, e mafai ona e taumafai e faʻafefiloi ma le hawthorn, motherwort ma valerian ma inu sina vaega itiiti, faʻafefe i le vai.

Faʻafitauli vave togafitiga o tagata faʻamalosi

E tele auala lelei. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosi e togafitiga faʻa-tagata, ia vave ona faia mea nei:

  1. Taofi ou vae ile vai vevela mo le 10 minute.
  2. Fufulu le ie i le vineka (apu po o le laulau) ma faapipii i le mulivae.
  3. Lalaga sina mea vavalo i luga o au tamaʻi povi ma tauau.

Laʻau mai le mamafa

Manatua nisi o fuataga:

  1. E tusa ai ma le 1 tbsp. l tinawort ma le hawthorn, laʻau ma le tale ma le 1 tsp. faʻafefiloi aʻa valerian, sasaa le afa o le lita o vodka. Tuu le laau mai le malosi mo le 2 vaiaso. Tolu taimi i le aso, inu 1 tbsp. l (aʻo leʻi 'aʻai).
  2. Faia se mint decoction. Inu i ai, ma ia faia ai foi luga o le ua, le ua, tauau.

Vitio: Faʻafefea ona faʻaitiitia le toto maualuga

A maualuga le mamafa, ou te taumafai e inu loa loa Burlipril. E fesoasoani e aunoa ma le toilalo. E faalua na i ai se faʻalavelave maualuga ma mafua ai se falemaʻi, aua o le faia o se mea na ou fefe ai. Fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi tolu mo le taimi muamua, ma le lona lua - Clonidine. O lea la e leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, ou te taumafai e 'ai meaʻai maloloina, ua avea aʻu ma se tagata faʻafilemu.

E seasea ona tulai mai laʻu uunaiga, ae ou te lagona le le fiafia i le taimi e tasi, o lea ou te valaau ai i taimi uma o se taʻavale. Latou te leʻi aveina aʻu i le falemaʻi, ae na latou aʻafia Papaverine ma Diabazole, pe a oʻo lava ina vevela. Mo nisi mafuaaga, o laulau e le fesoasoani mai ia te aʻu, o lea ou te le faatauina ai. Ou te leʻi faʻataʻitaʻi togafitiga tagata, na ou fefe e leiloa le taimi.

Afai ou te lagona le leaga ma o le tonometa e faaalia ai le maualuga o le mamafa, ona ou taumafai lea e toʻafilemu, taooto i lalo i se potu pogisa ma faia se kulimi vilika i luga o le mulivae. Fesoasoani muamua mo le maualuga o le toto maualuga mo au lava ia. Afai e le mafai ona gafatia, ona ou tuʻuina lea o Corinfar i lalo o loʻu laulaufaiva, ae masani ona ou taumafai e le faʻaaoga fualaau ina ia le faʻaaogaina le tino ia i latou.

Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga

Latou te saunia tausiga faʻafuaseʻi mo se faʻalavelave maualuga, taumafai e ausia le faʻaitiitia o le toto i le tagata maʻi i se taimi vave e ono mafai ai ona afaina tele ai totoga i totonu.

Vailaʻau mo le faʻalavelave maualuga:

  • Kapoten (captopril),
  • Corinfar (nifedipine),
  • Clonidine (clonidine),
  • Physiotens (moxonidine).

Iloilo le aʻafiaga o le kuluna na faia pe a uma le 30-40 minute. Afai e faʻaititia le toto maualuga i le 15-25%, ona le manaʻomia lea e faʻaitiitia ai le mamafa, ua lava lea. Afai e le mafai e le vailaau ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, e tatau ona valaʻau se falemaʻi.

O le vave alu i se fomaʻi, o le valaauina o se falemaʻi mo le faʻalavelave maualuga o le a maua ai togafitiga lelei ma fesoasoani e aloese ai i faʻafitauli faigata.

Toe maua mai mai le maualuga i le 3 vaiaso e moni! Faitau:

Aoao pe faʻapefea ona taofiofia lou toto maualuga aʻo aloese mai faalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi

Faitau e uiga i le togafitiga o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le maualuga o le toto:

  • Maʻi maʻi fatu lilo
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Tigāina
  • Loto o le fatu

A e valaʻau i se falemaʻi e valaʻau i se 'au faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona e faʻamatala manino atu faitioga a le maʻi i le avefeʻau ma fuainumera mo lona toto. I le avea ai o se tulafono, e le faia le falemai pe afai e le faigata le faʻalavelave ogaoga o le maʻi ona o le faaleagaina o totoga i totonu. Ae sauniuni mo le mea moni e ono manaʻomia le falemai, aemaise lava pe a tulaʻi mai le faʻafitauli ogaoga mo le taimi muamua.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi mo se faʻafitauli maualuga i luma o le falemaʻi ua oʻo mai:

  • O le tagata gasegase e tatau ona nofo i le afa i le moega ma fesoasoani mai i aluga.Ole mea taua lenei mo le puipuia ole mimiti, puupuu le manava.
  • Afai ua uma ona togafitia le tagata maʻi mo le maualuga, ona tatau ai lea ona ia faia se tootoo tulaga ese o lana fualaau faasaina. Manatua o le fualaau faasaina o le a sili atu ona lelei le aoga pe a fai e te faʻaaogaina, o lona uiga, faʻamafola le papa i lalo o le laulaufaiva.
  • E tatau ona taumafai e faʻaitiitia le toto maualuga i le 30 mm. Hg. Art. mo le afa itula ma le 40-60 mm. Hg. Art. i totonu o le 60 minute o numera amata. Afai e mafai ona maua se faʻaitiitia, o lona uiga e le tatau ona e faʻaaogaina fualaau oona e maua ai le toto maualuga. E matautia tele le faʻaitiitia o le toto maualuga i tulaga masani, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le le mafaafitia o le faʻalavelave o le gaioiga o le cerebral.
  • E mafai ona e tagofia se fualaau faasaina, e pei o Corvalol, e faʻasaʻo ai le mafaufau o lagona o le tagata maʻi, faʻafefe ia te ia ona o le fefe, le fiafia, popole.
  • O se tagata gasegase e iai se faʻafitauli ogaoga e le tatau ona ia faia soʻo se vailaau fou, le masani ai, seʻi vaganā e matua manaʻomia, ia maua se fomaʻi. O se faʻafitauli le saʻo. E sili atu le faʻatali mo le taunuu mai o le 'au fomaʻi faʻafuaseʻi, oeo le a filifilia le vailaʻau talafeagai ma faʻaaogaina. O fomaʻi lava ia, pe a tatau ai, o le a filifili i le falemaʻi o le tagata maʻi i se falemaʻi poo isi togafitiga i luga o se falemai (i le fale). A maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona e vaʻaia se fomaʻi poʻo se cardiologist e suʻe togafitiga sili ona lelei e puipuia ai le tui mo le "fuafuaina" togafitiga o le maualuga o le toto.

E mafai ona tulai mai faafitauli ogaoga mo se tasi o mafuaʻaga e lua:

  1. Na oso le oso, e masani lava i luga atu o le 85 i minute taitasi,
  2. O toto toto ua vaapiapi, ma o le toto e tafe atu i ai e faigata. I lenei tulaga, e le o faateleina le pulupulu.

O le filifiliga muamua e taʻua o le maualuga o le faʻalavelave faʻalavelave maualuga ma le agaalofa tele. Le lona lua - o le agaalofa e masani lava.

Pailate faʻafuaseʻi - mea e filifili ai:

  • Corinfar (nifedipine) e masani ona le fautuaina. Faʻaaoga pe afai e leai se isi mea.
  • Clonidine (clonidine) o le mea sili lea ona mamana, ae o aʻafiaga foi mai le tele o taimi.
  • Faʻalogo lelei i le Physiotens (moxonidine) - o se sui sili ona lelei mo le clonidine. Taofiofia le malosi o lau faʻalavelave faʻapitoa i vailaau faʻapitoa.
  • Afai e le tele le pulupulu, ona fetaui lea o Corinfarum (captopril).
  • Afai e maualuga le pulusua (> 85 pauna / min), ona sili atu lea ona ave le clonidine poo le Physiotens. Captopril fesoasoani laitiiti.

E uiga i togafitiga mo le taofiofia o se faʻalavelave maualuga - faitauina:

Sa matou faia suʻesuʻega faʻatusatusa i le aoga o laupepa eseese - nifedipine, captopril, clonidine ma le fomaʻi. 491 tagata gasegase sa auai oe na sailia tausiga faanatinati mo faalavelave matuia. I le 40% o tagata, o le malosi e tulai mai ona o le mea moni o loʻo tupu malosi le pusa. E tele lava ina ave e tagata le laveopril e vave vave ona faʻamalosi ai le mamafa, ae fesoasoani ai i tagata gasegase ma le faateleina o le fua o le fatu. Afai e maualuga le agaalofa, o lona uiga o le aoga o captopril e le sili atu ma le 33-55%.

Afai e maualuga le pulusese, e lelei tele le ave o le clonidine. O le a vave galue ma malosi. Ae peitai, o le clonidine i totonu o se fale talavai e aunoa ma se taotoga e le mafai ona faatau atu. Ma pe a oʻo mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona tuai tele lea ona faʻalavelave e uiga i le talavai. O le Clonidine foi e sili ona taatele ma aʻafia itu. O se isi auala sili ona lelei o le fomaʻi fualaau (moxonidine). O aʻafiaga mai se mea e seasea, ma o le faʻatau mai i le fale talavai e faigofie atu nai lo le clonidine. Aua le togafitia le maualuga i le clonidine i aso uma! E leaga tele lenei mea. O le lamatiaga o le fatu ma le stroke ua faateleina. O le soifua maloloina o le soifua maloloina e faʻaititia i le tele o tausaga. E mafai ona faʻaaogā faʻamalosi mai le mamafa i aso taʻitasi e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

I le suesuega lava e tasi, na maua e fomaʻi o le nifedipine e maualalo ai le toto i maʻi, ae i le taimi lava e tasi, o le toatele oi latou e faateleina le pulupulu. O lenei mea e ono afaina ai se fatu fatu.O isi vailaau - kapoten, clonidine ma le fomaʻi - e le o faʻateleina le faʻatuputeleina o le pulupili, ae faʻaitiitia ai. O le mea lea, latou te saogalemu.

Matou te fautuaina le au faitau!

E leai se manava o le manava, ulu o le ulu, faʻalavelave mamafa ma isi faʻamaoniga o le HYPERTENSION! Ua uma ona faʻaoga e le au faitau lenei metotia e togafitia ai le mamafa. Aoao atili.

O aʻafiaga o papa maʻa mo tausiga faʻafuaseʻi mo faʻalavelave maualuga

Manatua Afai o le vevela, o le ulu o le ulu ma le lagona o le fiva mai le faia o le physiotenz poo le clofenin na tupu, o lona uiga o le a vave ona vave ona aunoa ma ni taunuuga. E le o ni aʻafiaga taua.

O fautuaga nei mo le paʻu o le pusa, o le mu, mamafa.

  • Afai o na lagona na tulai mai mo le taimi muamua, ave vave le papa e tasi o le nitroglycerin poo le nitrosorbide i lalo o le laulaufaiva, 1 le papatini o aspirin ma valaau i se falemaʻi!
  • Afai i totonu o le 5-10 minute pe a uma ona ave le 1 papalama o le nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva o le tiga, o le a toe faia le lava fualaau e tasi. O le maualuga e mafai ona faʻaaogaina mulimuli ane e le sili atu i le tolu papa o le nitroglycerin. Afai a maeʻa lenei tiga, mu, malosi ma le le mautonu i tua o le sternum mausali, e tatau ona e faanatinati e valaau se taʻavale meli!

E uiga i faʻafitauli o le fatu i faʻafitauli ogaoga - faʻaaliga foi:

Afai ei ai se fatu fatu, "faʻavevesi" i le galuega a le loto

  • Faʻamata i le fatuga, afai e sili atu i le 100 pa i minute taitasi pe afai foi e faaletonu, valaau se falemaʻi! O le a ave e le fomaʻi se electrocardiogram (ECG) ma faia le filifiliga sao e uiga i togafitiga togafitiga atili.
  • E le mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona i lau oe lava pe afai e leʻi faia muamua se suʻesuʻega atoa ma se cardiologist ma e leʻi tuuina mai e lau fomaʻi ni faʻamatalaga patino i le tulaga o se osofaiga a le arthhythmia.
  • I se isi itu, afai e te iloa le mea o loʻo e faia i le taʻavale, o le suʻesuʻega ua faʻamautuina e ala i le suʻega atoa a le cardiologist, ua uma ona e ave se tasi o fualaau oona, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, e te iloa o le a le fualaau faasaina "faʻavaivaia" lau tui (ma afai e fautuaina e lau fomaʻi), E mafai ona e faʻaaogaina i le fualaʻau e taʻu e lau fomaʻi. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le arrhythmia e masani lava ona alu ese ia lava i totonu o ni nai minute po o ni nai itula.

E tatau i tagata maʻi maualalo ona iloa o le mea sili ona lelei mo le faʻalavelave maualuga o le masani lea o le faʻaaogaina o le toto toto e faʻaititia ai fualaau ua fautuaina e lau fomaʻi. E le tatau i le tagata gasegase, e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, ona tuʻua ma le faʻafuaseʻi se vailaʻau faʻamalosi, faʻaitiitia lona fualaau poʻo le sui foi i se isi.

Auala e fesoasoani ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi - tagaʻi foi:

Maualuga maualuga: tali i fesili a tagata maʻi

O a fualaau mo le malosi e mafai ona sui ai Anaprilin? Mai ia te ia o se allergy na amata i foliga o mumu mumu i luga o foliga.
O le tali.

O se tamaititi e 54 tausaga o loʻo tusi atu ia te oe. Na vave ona ou iloa ai ua maualuga loʻu toto maualuga 160/100. E le afaina le ulu, leai se faʻafitauli. Ou te le manaʻo e "nofo i lalo" i vailaʻau. O le a lau fautuaga e fai?
O le tali.

Mo le 2 tausaga, na ia aveina Concor 5 mg mai le maualuga. Ma, ina ua maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, na ia sui atu ia Enap (10 mg). I le taimi nei, o nisi taimi o le mamafa e oʻo atu i le 150 i le 90. Fesili: o le a le fualaau e sili ona talafeagai mo le pulega i le olaga atoa?
O le tali.

  • Punaoa o faʻamatalaga: tusi ma mekasini i luga o le maualuga
  • O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le o se mea e sui ai fautuaga faʻafomaʻi
  • Aua neʻi faʻaaogaina vailaʻau mo le maualuga o le toto e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi!

O le aano o faiga e faʻaaogaina

O le maualuga o le toto maualuga e aafia ai le toatele o tagata nonofo. Tonometa faitau i luga o le 140/90 mmHg faʻaalia le maualuga. O le aliali mai o se faʻafitauli faʻapea e muamua molimauina i le galuega malosi o le cardiovascular system, lea o loʻo feagai ma mamafa mamafa.

Ona o lea mea, o le loto ua faamalosia e tulei le toto tele i totonu o vaa. Peitai, o vaʻa, e ui i lea, e masani ona vavalalata.Faʻateleina le maualuga o le toto, e mafai e se tagata ona oʻo ile ulu. O le mauaina o faʻamatalaga i lenei mataupu e le maua ai se aoga lelei. I se isi itu, e mafai e tagata o loʻo faʻasalalauina ona faʻamalo faʻamaoniga o se faalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular accident. O lenei tulaga e manaʻomia ai se tali vave.

O le tulaga muamua o le tausiga faʻapitoa mo le maualuga o le faʻalavelave ogaoga o le tumau ma le tusitusi. O le tiga e le tatau ona tuuitiitia lemu. O le tulaga autu lea mo le falemaʻi i le maualuga o le mamafa. E tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le toto i le 30, ma sili atu - ma le 25 milimita i le tasi itula. O le vave faʻaitiitia o le toto maualuga e le gata e le talafeagai, ae e afaina foi.

E tatau ona faʻamautinoa e le maua e le tagata gasegase le taʻavale. E tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai le toʻa o le tagata maʻi. Ina ia faʻaitiitia le popolega o le psychomotor, o loʻo taʻuina atu ia vai. Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia mafuaʻaga e aʻafia ai le faateleina o le toto.

Faamautinoa o se tulaga toafilemu o se tagata e taua. E tele taimi e maua ai le maualuga o le toto maualuga, o le fefe e puʻeina o ia. O lenei tulaga e aʻafia ai le gaioiga a le matagaluega alofa a le faʻalavelave o le tino, o le mafuaʻaga lea e maualuga atili ai le toto toto. O le mafuaaga lena, ao le i tuuina atu fualaau i le maualuga o le toto, e tatau ona faamautinoa le maʻi.

Aʻo lei oʻo mai le falemaʻi, e tatau ona e:

  • tuu le ulu o le tagata maʻi i luga o se aluga maualuga,
  • ia lava le ea fou
  • tuu masini sinapi i luga o le fasi povi ma tua o le ulu,
  • afai e maʻi le manava, ona manaʻomia ai lea e le tagata gasegase le tele o manava ma faʻala.

Aveina o vailaau e faasaga i le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona e suia pea le mamafa - ia le itiiti ifo i le tasi i le 20 minute. Afai e le faaitiitia le mamafa, ma sili atu pe afai o le tiga i le sternum ua auai i le faateleina o le mamafa, o se mea faanatinati le valaau atu i se au o le falemaʻi: atonu o ni faailoilo o le infarction myocardial.

Faʻafofo e Faʻafeagai ma le Faʻafitauli

O fua nei e mafai ona faia i le taimi o le faʻalavelave maualuga e vave faʻaitiitia le toto maualuga:

  1. 1. Captopril (aka Kapoten, Capril, Kapofarm, ma isi) e vave lava ona i ai se aafiaga taufaasese. Mo lenei mea, o le piliki ua tuʻuina i lalo o le laulaufaiva. Totoga - e tusa ai ma faatonuga poʻo le fomai. E le aoga le faʻaleleia o le metotia, talu ai e mafai ona mafua ai le paʻu o le mamafa, lea e matua le manaomia.
  2. 2. Nifedipine (Corinfar, Nifedicap, ma isi) Ia mautinoa e teu ma inu i le vai. Faatasi ai ma se aʻafiaga vaivai o le Nifedipine, ua fautuaina e toe faia le fualaau faasaina mo le afa itula. Faatasi ai ma le angina pectoris, o se talafaasolopito o le fatu fatu, o le edema pulmonary, e le mafai ona e aveina Nifedipine.
  3. 3. Anaprilin (analogues - Carvedilol, Metoprolol) e le gata ina faaitiitia ai le mamafa, ae e faagesegese foi i le fatu fatu. O le mea lea, o le fualaau faasaina ua solia i le bradycardia, le mautonu o le fatu cardiogenic, o se laasaga tele o le toilalo o le fatu.
  4. 4. Nitroglycerin (Nrogrogeneulong) - o fualaau masani e masani ona faʻaaogaina ma le toto maualuga. O le gaioiga e mafua ona o le faʻalauteleina o toto toto. Faʻaaoga lelei lona faʻaaoga i le angina pectoris. E faʻaitiitia ai le toto maualuga vave, o le mafuaʻaga lea ua faʻamaonia ai e vave faʻaitiitia le toto toto. E gaosia e le gata i le laulau, ae faʻapea foi i le foliga o se sulu, o se fofo mo le ava malosi. Ae peitai, pe a faʻaaogaina sea fofo, e tatau i se tasi ona faʻaeteete, aua e mafua ai le tiga o le ulu.

Le faʻaaogaina o captopril

Captopril (Kapoten) o se fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai faʻafitauli matuia. O le saogalemu o se vailaau faasaina na suesueina ma faamauina i le tele o faamasinoga faafomai.

O le manaʻoga mo le filifilia o fualaau faasaina o le vave faʻaitiitia o le toto. Ole aʻafiaga o le captopril e amata i totonu ole 15 minute talu ona maeʻa le pulega. E le tatau ona ave se fualaau faaopoopo o sea vailaʻau.O le maualuga o le aoga o le vailaʻau e pa'ū i totonu o le itula e tasi pe a uma le puleaina i totonu.

O le faʻaaogaina o captopril e faʻamaonia ai le faʻaitiitia o le maitauina o le mamafa. E le gata i lea, a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai ona aloese mai le paʻu tele o le toto maualuga, lea e leʻo saogalemu i taimi uma.

Afai o le tagata maʻi e faʻafuaseʻi ona siitia i le toto, e tatau ona ia tago i lenei fualaau faasaina. E sili pe afai e ave i lalo o le laulaufaiva. E mafai foi ona e faʻamalo pe faʻasalaina le papa maʻa: a maeʻa, o le maualuga o le toto maualuga e faʻaititia e le 15 - 20 pasene. O lenei vaega e talafeagai lelei mo le fesoasoani i mataupu ogaoga o le faateleina o le toto.

Ole fualaau faasaina e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga o isi vailaʻau faʻasaina: tiga o le ulu, gaioiga, mumu o le paʻu, paʻu o le fatu.

Le faʻaaogaina o le clonidine

Clonidine (Clonidine hydrochloride, Katapres) o se vailaau lelei lea e vave faʻaitiitia le toto maualuga ona o se faʻaitiitia vave o le gaosia o le hormone norepinephrine. O taunuuga o le mauaina o se faaitiitia o le toto, o le faateleina o vaʻa toto. Faʻaeteete: o le vailaau faʻasaina o le faʻaaogaina o le aʻafia o le malosi.

O le vailaau ua faʻatuina e se fomaʻi e tusa ai ma le tulaga o le maʻi, o ona uiga patino ma e faalagolago i le siama ma le mamafa o faʻamaoniga.

Clonidine vave faʻaitiitia le toto maualuga, ae e le fautuaina e fomaʻi latou te faʻaaoga mo se taimi umi. O aʻafiaga leaga o le ave o lenei vailaʻau e aofia ai:

  • moe ma aafiaga i le avetaavale,
  • susu mata, isu,
  • moe malulu,
  • Faʻafitauli

Injections mo gaioiga vave

O le meafaigaluega sili ona lauiloa lea e vave maualalo ai le toto maualuga, o se tuufaatasiga o Dibazole ma Papaverine mo le tuiina o le intramuscular. I aso nei e tele atu vailaʻau faʻaonapo nei e vave faʻaaogaina ai faʻamaoniga o se faʻalavelave maualuga, e le toe faʻaaogaina se tuufaatasiga, talu ai e leai se aoga.

I le fale, e mafai ona e ulufale atu i le magnesium sulfate i totonu o le gaosiga. Talu ai o lenei mea o se tui tiga, o le magnesia ua faʻavaivaia i le novocaine. E faʻasaina i le faʻaitiitia o le taimi o le faʻamavaega o fatu, fatuga o fatugao.

Mo le taofi o le faʻafuaseʻi o le mamafa o le mamafa, ua faʻaaoga ai foi Papaverine. Faʻalelei ma vave faʻaitiitia, faʻaleleia le faʻatinoga o toto toto ma le fatu. I le tutusa o Papaverine, No-shpa (Drotaverinum) e mafai ona faʻaaogaina.

O inisiua o le diphenhydramine e fesoasoani foi i le maualalo o le toto. O lona itu o le moe. Lenei e seasea faaaogaina.

Laʻau lelei

Corvalol poʻo Valocordin ua faʻafefe lena fesoasoani i le osofaʻi ma oso faʻafuaseʻi i le toto toto. Corvalol e faʻaaoga mo:

  • neurotic disorders
  • moe le moe
  • fatu palpitations
  • popolega
  • faʻaleagaina.

Faʻateleina le maualuga o le toto, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le fatu, e fautuaina e ave sina mataua ole vailaʻau i le taimi. E mafai ona maua i le solo i le vai, poo luga o se fasi suka. O le umi o le faʻatagaga e tatau ona faʻatonuina e le fomaʻi. O le faʻaaogaina umi o Corvalol e le fautuaina. E masani lava, pe a ma le afa itula, o le maʻi e faʻaleleia ona o le faʻaitiitia o le toto.

Valocordin e faʻaaoga i le auala lava e tasi. Faatasi ai ma vasospasm, faapea foi ma le faateleina o le mamafa, e fautuaina e ave sina mataua o fualaau faasaina. E fautuaina le saunia o se faʻafefiloi o mataʻu o le tinophorn, valerian, motherwort ma Valocordin o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo oso oso faafuasei i le toto. Faatasi ai ma le malosi tele o le mamafa, ua lava lea e ave sina vaega o lenei paluga, ma faamama i totonu o se tamai vai.

Manatua le mea matautia!

O le faʻafuaseʻi o le faateleina o le totoga o le toto o se faailoga lea o faʻafitauli o le cardiovascular system, fatugaʻo, ma le faiʻai e atiina ae i totonu o le tino. E le tatau ona e tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina.E tusa lava pe le oi ai ni falemaʻi ua faʻauluina i maʻi cardiovascular, e le saogalemu mai le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke.

Mo se tagata o loʻo mafatia mai le faʻafuaseʻi ona faʻaleleia le toto, e taua tele le faʻamaoniaina o le tonometa i le vave e mafai ai. I le fale, e mafai e tagata uma ona fai.

Faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo fou

Afai, pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina i luga, e le faʻaitiitia le toto maualuga, o loʻo i ai faailoga o le fatu ma le maʻi vascular - o le falemaʻi faʻafuaseʻi e manaʻomia.

Atonu o se tagata e atiina ae se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi. E taua le aua le alu ese se minute, ona o le taunuuga o togafitiga ma le ola o le tagata maʻi e faalagolago i lenei mea.

Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.

Pe na e mafatia mai LE VAAI I LE LOTO? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai le manumalo i ou tafatafa. Ma o le mea moni o loʻo e sailia pea se auala lelei e aumai ai lou loto i le masani.

Ona faitau lea o le tagata cardiologist ma se aafiaga sili na maua e Tolbuzina E.V. e uiga i lenei mataupu. i se faatalanoaga e uiga i auala masani o le togafitia o le fatu ma faamamaina toto toto.

Tuua Lau Faamatalaga