O se asiasiga i le taele ma pancreatitis: faʻailogaina, faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O le faʻaaogaina o le taele poo le sauna e aumaia ai le tele o aogā i le tino. O faʻamalositino faʻamalositino faʻamalositino faiga faʻavae, faʻamalosia le paʻu, faʻateleina le faʻaumatia o toxins, ma mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa o tino.

A asiasi i se fale taele, e tatau ona manatuaina o faʻalavelave uma o le tino e feagai ma faʻalavelave matuia, aemaise lava mo le manava ma le cardiovascular systems.

Afai o le soifua maloloina e masani, ona asiasi lea i le fale taele e fesoasoani ai e faʻamalosia.

E i ai le tele o faʻamaʻi e manaʻomia ai tapulaʻa i asiasiga i le taele. O se tasi o faʻamaʻi masani e aʻafia ai se tasi o tino autu o le tino - fualaʻau, o le pancreatite.

O se tagata o loʻo i ai lenei maʻi e manaʻomia ina ia iloa ai pe mafai ona alu i le fale talimalo ma pancreatitis, e mafai ona taele i le pancreatitis?

Afai i le i ai o se faʻalavelave faʻaleagaina i le pancreas e mafai ona e faʻaaogā vai, ona e manaʻomia lea ona e iloa pe faapefea ona faʻatagaina e faia ma o ā tapulaa e iai?

Paʻele ma le tino pancreatitis poʻo le faʻamalosia o se foliga masani

O se tagata gasegase i le pancreatitis e tatau ona manatuaina - o le taele ma le tino pancreatitis poʻo le faʻamalosia o taimi masani, o se faʻasaina faasaina.

O le aafiaga o le vevela i luga o le tino i le taimi tonu e filifili ai le tagata maʻi e ave le taʻele vai e mafai ona faʻaosoina ai le faʻagasolo i auala e faʻaleleia ai le fula o le gland tissu. E le gata i lea, o le faʻaaogāina o le taele poʻo le faʻaaogaina o se mea e vevela ai le vevela e mafai ona faʻalauteleina ai le tiga ma le le mautonu

O le faapaleʻele ma le pancreas i le tulaga o le atinaʻeina o le mumū tele e le fetaui, ona o le faateleina o le fulafula e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le oti o sela o le tino o pancreatic. Pe a tulaʻi mai lenei tulaga, o le pancreatitis e faʻateleina ai le atinaʻe o faʻalavelave - pancreatic necrosis. O lea faʻalavelave e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻamaʻi ma aemaise lava tulaga faigata i le oti.

O le aafiaga i le tino o le vevela e mafua ai le faateleina o le galuega faalilolilo o suauu tino o le okeni, ma o le mea lea e oo atu ai i se tulaga faigata o le faamaʻi.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o soʻo se vevela e faʻasaina. Ina ia faʻamamaina le tulaga, e fautuaina e, i se isi itu, faʻaaoga se mea faʻavevela ua tumu i le vai aisa i le nofoaga o le mea e teu ai le paʻu. E le gata i lea, ua faatagaina e faaaoga fualaau faasaina e pei ole:

O nei vailaʻau e faʻamalieina ai siama o muso lamolemole, ma mafai ai ona faʻaitiitia le tiga.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi e faʻasaina.

Asiasiga i taimi masani ma taʻele i le taimi o le faʻamagaloga

Pe a oʻo i le vaitaimi o le faʻamagaloina pea o pancreatitis masani, e le faasaina ona asiasi i le fale taele. Afai e leai se faʻamaoniga o le faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi, ona mafai lea ona e ave se taʻele vai i totonu o le bathhouse.

O taualumaga e tatau ona pupuu, ma o se asiasiga i le potu vaʻa lava ia o le a aoga.

O le taele e mafua ona o le faʻaalia i le tino o le vevela:

  • e faʻagasolo ai faiga faʻasolosolo ma faʻavave le aveesea o toxins mai le manava ma mai le toto e ala i le paʻu,
  • afai o le mumū o le okeni o loʻo faʻatasi ma le cholecystitis, lea o loʻo i le tulaga o le faʻamagaloga, ona asiasi atu lea i le taele o le a avea ma faʻamaʻi sili ona lelei i lenei faʻamaʻi,
  • o se sauna po o se taele e faʻafeiloaʻi le tino, fesoasoani e faʻamalolo le atuatuvale, faʻamafanafanaina le tino o le tagata, lea e faʻaleleia ai le innervation o okeni.

I le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e ogatasi ma le maʻi lesepipe - o le gaioiga, manava manava ma le totoina, ona tatau loa lea ona lafoaʻi se asiasiga i le fale taele. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i lenei tulaga, e mafai ona faʻateleina le maʻi, ma o le soifua lelei e mafai ona sili atu le leaga.

I nisi o tulaga, o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e faʻatasi ma faʻamaʻi e faʻasaʻo saʻo ai le faia o se sauna.

O ia maʻi e mafai ona:

  • faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o fatuga ma totoga o le faʻalavelave,
  • o le faʻavaeina o neoplasms i fatugaʻo - foci o le kanesa poʻo gaugau,
  • toilalo i le paleni-masima paleni,
  • o le i ai o urolithiasis ma fatu fatugaʻo,
  • togafitiga faʻaleagaina i le faʻaogaina o le tino - maʻi ma gaʻo,
  • faʻamaʻi o le cardiovascular system ma nisi mea.

O le i ai o faʻamaʻi o le fatu ma vascular system o le faʻalavelave sili lea e faʻasaina ai le avanoa i le sauna.

O fautuaga autu pe a asiasi i le vai taʻele

Pe a fai ni taualumaga i luma o pancreatitis, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono ma fautuaga ina ia puipuia ai le leaga o le soifua maloloina.

O le taimi e faʻaalu i le potu vaʻa e le tatau ona silia ma le 10 minute.

Aʻo leʻi asiasi i le fale taele e manaʻomia le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i lenei mataupu.

I le tulaga o le siakiina o le ava malosi, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le ava malosi, aemaise lava pe a asiasi i le vaʻa.

Aua e te ulaula ma faʻamalosi tino faaletino i le tino ae e te leʻi alu i le vaʻa.

E le fautuaina e faʻatau le tele o meaʻai ao lei asiasi i le vaʻa, ae o le asiasi atu i se manava leai se mea e le manaʻomia.

Ae e te leʻi alu i le uila e aoga le 'ai o se moli mama, mo se faʻataʻitaʻiga iʻa gaʻo po o salatisi fualaʻau.

A oʻo i le taele, e amata ona afu tele le tagata, lea e mafua ai le leai o se vai ma masima.

O le toe maua mai o mea e leiloa e sili ona lelei i le pancreatitis e faʻaaoga ai le lanu meamata vaivai, o se teuteu mai le chamomile, o le birch buds, rosehips poʻo le faʻaaogaina o vai inu vevela.

Pe a faʻaaogā se faʻamalo taele, e manaʻomia ina ia 'alofia faʻalavelave faʻafuaseʻi i le manava ma le pito i lalo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o ia manipisi e mafua ai le vevela vevela ma le faateleina o le gaioiga o le inflammatory i totonu o ona masini.

O faʻamanuiaga ma mea lamatia o le taele o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mea aoga

O le faapaleʻele i aso nei o se tu ma aga masani anamua. O le alu i le potu vaʻa e faʻapipiʻiina i le vaitau o le tau vevela, faʻapea foʻi taimi e nonofo ai i nuʻu ma nuʻu.

O le faʻamanuiaina e le masalomia o le vevela vevela, o suauu taua ma mea e manaʻomia mo le massage, malologa ma le toe faʻaleleia. O vai i le taimi o le taele e fesoasoani i:

aveeseina o toxins ma isi mea afaina mai le tino,

  • faaleleia atili o le toto i gaʻo ma totoga, puipuiga ma le faʻamamaina o le vaʻaia,
  • fufulu le paʻu o tino oti ma sela oti,
  • faʻamafanafanaina le mama ma le manava o le tino, puipuia le malulu,
  • malologa, popolega ma mafatiaga lavelave,
  • satu o gaʻo i le okesene,
  • faʻaauau le tetee o le tino, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.

O le tulaga masani o le potu vaʻa mo le tino

O se asiasiga masani i le potu vaʻa e faʻalauteleina ai le faʻamalosia ma le faʻamalolo lautele o le tino. O se taunuuga, o se tagata e sili atu le lagona lelei, sili atu ona soifua maloloina, leai se faʻafitauli i siama ma isi faʻamaʻi pipisi.

I le taimi lava lea e tasi, e taua le matua matauina lelei le fua. O le mea lea, e masani ona faʻaalia pe faʻalauteleina le faʻaalia i le vevela vevela ma le uila e iai se aafiaga le lelei i veins ma capillaries, e maua ai se avega ogaoga i le cardiovascular system ma le manava.

E mafai ona uu i se foliga lapopoa pe i le faʻasalaga o se foliga masani

Faatasi ai ma le mumu o le gland, e le gata i le lapopoa ma le tumau, e taua le matauina o le tulaga o le vevela e maualuga tele le vevela e matua le manaomia ma e le ogatasi ma togafitiga. O taʻele mafanafana ma asiasiga uumi faaumiumi e le fautuaina. E moni lava lenei mea mo le tulaga sili ona tiga o le alualu i luma o le mumū.

O le vevela vevela ma le ea e mafai ona faʻaleleia atili ai le mumū ma oʻo ai foi i le pancreatic necrosis ma le faʻaleagaina. I lenei tulaga, o tagata maʻi o loʻo mafatia i le pancreatitis e fautuaina e faʻaaoga se paluga afi i vai malulu ma le aisa i se nofoaga tiga i totonu o le gland.

Asiasi i le taimi o le faamagaloga

I le toe faaleleia o le laasaga ma le pancreatitis, o le asiasiga i saunasua ma baths e faatagaina. Ae ui i lea, o le faia o taualumaga vevela e fautuaina ma le faʻaeteetega sili. O lea la, e fautuaina le setiina o le vevela i le tulaga sili ona maualalo, ma i le faailoga muamua o le malaise, lafoai atoa le isi i le taele.

I le tulaga o le gasea, tiga i le itu taumatau ma le tauagavale o le hychochorium, tiga o le ulu ma le vevela, tiga i totonu o le manava, e tatau ona taofi ia vai vaivave i se taimi vave lava ma faʻaaoga ai le aisa i le nofoaga tiga.

O nei faʻaoga uma e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻavavevave o le pancreatitis ma le faʻalavelave o le faʻamagaloga, o le mea lea e asiasi ai i se fomaʻi i lenei mataupu.

I totonu o le bathhouse e le tatau ona asiasi i le potu vaʻa. E le mafai ona e faʻaleagaina le ea vevela i le taimi lava e maeʻa ai togafitiga o pancreatitis, aemaise lava pe a faʻaumatia le tino. I lenei tulaga, e aoga le sui o le sauna i se vai vai, vai malulu, massage.

Tulafono mo le asiasi atu ma le mumu o le pancreas

Ina ia faia le asiasiga i le faletaele e saogalemu ma faamanuiaina i le taimi o le alualu i luma o pancreatitis, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei:

  1. Teenaina o le ava malosi. O le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻasaina mo soʻo se ituaiga o pancreatitis ma fafo atu o le fale talimalo. Ae i le faʻatasi ai ma le maualuga o le vevela, o le aʻafiaga leaga e mafai ona maualuga. E tutusa foi lona faaaogaina i le ulaula tapaa.
  2. Faʻaitiitia le taimi faʻaalu i le sauna. E sili le faʻagata le umi o le taele, o le taimi e faʻaalu i le potu vaʻa e tatau ona faʻaititia i le sefulu minute.
  3. Faʻalēaogāina o pamu bath. O lau laʻau ma lala e mafai ona afaina tele.
  4. Teenaina o suauu taua. O nisi o suauʻu e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes ma le pancreatic ma le gastric juice. O lenei mea matautia e mafai ona mafua ai se isi osofaiga o pancreatiti.
  5. Faʻafouina o le tino i le tino. I saunas ma baths e tele lava lou afu. O le faʻaitiitia o le vai mai le tino e mafai ona oʻo atu ai i le tiga ma isi aʻafiaga e le manaʻomia. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina e faʻaaogaina le tele o vai mama e mafai ai, o le lapisi o le rose ma le laʻau e le faʻasalalau vaivai.
  6. Faʻalēaogaina se taumafataga fiafia i luma o le potu vaʻa. Lavea ma fufulu ile manava atoa ua matua faʻasaina. E faʻatagaina se meaʻai mama. E fautuaina o le taumafataga mulimuli e sili atu nai lo le afa itula ao le i asiasi i vai. E mafai ona e alu i le na o le leai o se vaivai i le manava ma le i ai o le soifua maloloina lelei.

Ae e te leʻi alu i le taele i totonu o le sauna poʻo le taele, e tusa lava pe toe faʻaleleia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma maua se faʻatagaga mo le faʻagasologa o vai ma faatonuga. O nei fautuaga uma ma tulafono e le mafai ona puipuia atoatoa mai faafitauli, ae ui i lea, o le a latou faaitiitia uma tulaga lamatia.

Contraindications e asia

O tapulaʻa ma le faʻasaʻoina ua faʻamoemoeina e le gata mo tagata mamaʻi e mafatia i pancreatitis, ae mo tagata soifua maloloina.

Ae i itu uma e lua, o le vevela vevela ua faʻasaina mo i latou e le faʻatagaina le mamafa o le vevela. Faatasi ai ma tapulaʻa, o loʻo i ai faʻamaʻi e faʻatasi ma le alualu i luma o le paʻu o le pancreatic. Faatasi ai ma:

  • urinary tract inflammation ma fomaʻi maʻi o gaʻo,
  • faamai o capillaries ma le loto,
  • cholecystitis ma maʻi gallbladder,
  • urolithiasis ma le atinaʻe o neoplasms i fatugaʻo,
  • faʻalavelave e fesoʻotai ma le le mautonu i totonu o le vai ma mafua ai le faʻaleleia o le tino,
  • faʻamaʻi faʻalavelave o le manava (pathologies ulcerative, o le atinaʻe o neoplasms, faiga o le inflammatory, otaota).

E le mafai foi ona e ave se vai taʻele i lalo o tapulaa nei:

  • taimi faʻagasolo
  • rūmate
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave o le faʻalavelave faʻapitoa,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai viral,
  • maʻisuka malosi
  • dermatitis ma isi maʻi paʻu.

Aʻo leʻi asiasi i taualumaga, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le i ai o nei tapulaʻa. O se suʻesuʻega o le mafai ona faʻaaogā le taele e mafai foʻi ona faʻatino e le fomaʻi.

E mafai ona asiasi i se fale taʻele e tele pe faʻateleina le pancreatitis

O manatu e pei o le pancreatite ma le baths e le fetaui. Masalo, o tagata uma lava na maʻi i se osofaiga malosi o pancreatitis ua latou iloa o le tulafono autu o togafitiga o le "malulu, fiaai ma le filemu".

O le tino pancreatitis e faʻatasi ma le fulafula o le pacreatic tissue. Ina ia faaitiitia lenei edema ma ia le itiiti ifo i le vaega o le muffle mafatiaga ogaoga, o se paluga mafanafana ma le aisa po o le vai malulu ua tuu i le manava o le tagata maʻi.

O le faʻamafanafanaina ma le vevela vevela mo pancreatitis e matua faʻasaina. I lalo o le aafiaga o le vevela maualuga, o le tiga, fulafula ma isi faailoga o le mumū e na o le faʻateleina ma e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le pancreatic tissue, ma e le naʻo le pancreatitis, ae o le pancreatic necrosis.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le maʻi ma le maʻi, ma tuua le falemaʻi, toe foi i le masani masani o le olaga, e tatau ona e aloese mai le alu i le fale taele mo sina taimi. E manaʻomia lou faʻatali mo se faʻamalologa atoatoa mo pancreatitis, pe mo le taimi e oʻo mai ai se faʻamaʻi tumau i le tulaga o le faʻamagaloina, ona le sili atu lea ona matautia le pancreatitis.

Paʻa i le vaega o le faʻamagaloga o le pancreatite o le chronic

Faʻailoga pancreatitis i le faʻamagaloina e le o manatu o se faʻalavelave mo le alu i se sauna, fale talimalo poʻo se isi faʻalapotopotoga talitutusa.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le faʻamagaloina e le na o le le maua o le vomiting ma tiga, ae faʻapea foi le leiloloa o isi faʻamatalaga faʻaalia. Afai o le maʻi e faʻaalia le manava, vaivaiga, faʻafiafiaga, poloka, ona asiasi atu lea i le taele e sili ona lelei le teena.

I se tulaga faapea, o se asiasiga i se fale taele po o se sauna, afai e le afaina ai le pancreatitis, o le a foliga mai e faaititia ai vaivaiga ma le gaioiga.

O le a mautinoa lava le faaopoopoina o le faamaʻi i nei faailoga, ma o le tulaga masani o le maʻi o le a faateteleina. E le tatau ona e asiasi atu i le fale taele ma tagata vaivai tele.

Ae afai e le mafai ona e maua le mamafa i soo se itu, o le soifua maloloina lautele e le mafua ai se atugaluga ma e leai foi isi faʻaaliga o pancreatitis, ona mafai lea ona e ave sina vaʻa laitiiti.

Tulafono mo le asiasi i le taele o tagata mamaʻi i le pancreatitis

Ae e te leʻi alu i le fale talimalo mo le taimi muamua, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Aʻo e taele, e tatau ona e mulimulitaʻi i fautuaga lautele:

  1. e le mafai ona e nofo i totonu o le potu vaʻa mo le silia ma le 10 minute,
  2. ulaula tapaa e le fautuaina aʻo lei asiasi i le taele,
  3. aua e te alu i le taele pe a uma le malosi faaletino,
  4. ia aloese mai le inupia o le ava malosi i le fale taʻele.

O le atoaga o le faʻaleleia o sima ma suavai e tuʻu ese le tino i le taimi e tasi ma le afu e tatau ona tuʻuina atu. O le mea lelei i lenei tulaga o le vai vevela mafanafana e aunoa ma le kesi, vaivai o le la ma le pulupa lapisi.

E tatau ona faʻaaogaina o suauʻu taua ma le faʻaeteete, talu ai ona o le faʻamaʻaina o latou vavave e mafai ona afaina ai se tino vaivai, ma o le a toe foi mai le pancreatitis. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatupulaia ana galuega faalilolilo.

O i latou e sili latou te faʻaaogaina mea teuteu ma suauʻu e tatau ai, e tatau ona e faitauina muamua ma le faʻaeteete le lisi o le faʻasagaga mo le faʻaaoga.

Ma, ioe, e le mafai ona e asiasi i le taele pe a iai ni faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le pancreatitis, lea o loʻo i ai i latou lava o ni faʻamaoniga mo se asiasiga i se faʻalapotopotoga.

Nofoaga vavalalata mo le faʻalaumalie ma le mumu mumcreatic inflammation

O se vai taele ma le pancreatite o mea ia e matua vavalalata e tuufaatasia. O le taele ile pancreatic pancreatitis o le a na ona faateleina ai le tiga ma le fulafula, lea e mulimulitaia ai le faagasologa o gaioiga i taimi o faigata.

O le maualuga o le vevela o tulaga o le a faʻasalaina i tagata gasegase o le pancreatitis: o le vevela o le ea o le a faʻaleagaina ai le mumū o le mucous membranes o le pancreas ma mafai ai foi ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le oti o totoga o okeni.

Togafitiga o lenei maʻi e manaʻomia ai se faiga malulu malulu. E fautuaina tagata maʻi e faʻaaoga se afi faʻavevela ma le aisa po o le malulu i le vailaau o loʻo aʻafia ai e faʻaitiitia ai le fetogi ma le tiga. A maeʻa le toe faʻaleleia, e tatau ona toe faia le faʻataʻitaʻiga seʻia oʻo ina toe faʻafoʻisia atoatoa le tino ma faʻaauau le faʻamagaloga.

E mafai ona i ai se pancreatitis chronic i totonu o se fale taele? O le taele ma le pancreatitis e le masani ai, e le faasaina, ae e tatau ona e asia ma le faaeteete. Afai o le sauna o le maʻi ma le pancreatitis e mafua ai le matuia o le soifua lelei, o le tiga, tiga o le manava, ma le uumi, ona tatau loa lea ona taofia le asiasiga i le taimi lava lea ma suesueina i se fomaʻi mo se faʻalavelave tele o le maʻi.

E le gata i lea, e le tatau ona e asiasi i le potu vaʻa pe afai ua vaivai tele lou tino pe a mavae se maʻi, ma e mamafa lau paʻu. I lenei tulaga, e sili atu le sui o le taele ma isi mea e le sili atu ona manaia: massage, aau, gymnastics ma isi.

Aʻo leʻi asiasi atu i le vaʻa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma saili pe mafai ona e vaʻaia i pancreatitis i lau lava mataupu.

Ae ui i lea, e tusa lava pe faʻatagaina e se tagata poto faapitoa, e tatau ona taʻalo i totonu o le taele ma pancreatiti i le tausisia o nisi o fautuaga ina ia aua le faʻaalia le gastrointestinal tract i luga ole mamafa. O lapataiga saogalemu nei e tatau ona matauina:

  1. Aʻo leʻi asiasi atu i le vaʻa, aua e te ulaula pe inupia le ava malosi lea e solia i le pancreatitis, faʻapea foʻi le tapulaʻa mamafa o le tino.
  2. Nofo i totonu o le potu pasi mo le silia ma le sefulu minute.
  3. Fufulu se pulou fulufulu mamoe ma afifi oe lava i se solo solo e aloese ai mai le vevela.
  4. E le fautuaina le faʻaaogaina o se faʻi vine.
  5. Faatumu le vai lea na sau mai le tino i le afu. O le faia o lenei mea, inuina vai e leai se malulu e aunoa ma le kesi, otaota o le togalaau poʻo le sufuga mai i le sipuni o le rose, vaivai le lauti e aunoa ma le suka.
  6. Faatapulaaina le faʻaaogaina o suauu e manaʻomia, lea e mafai ona mafua ai le faʻalauteleina o faasela i le manava poʻo le pancreas.

O le taele e le gata ina faʻamaloloina ai le tino, ae tele foi le mamafa e mafua mai i tulaga maualuga o le vevela mo tagata.
O le mea lea, o se asiasiga i le potu vaʻaia ei ai le lisi tele o le faʻasaʻo. Faatasi ai ma i latou e iai nisi faʻamaʻi e le masani ai mo pancreatitis:

  • Faʻamatalaga inflammatory i fatugaʻo ma le urinary tract.
  • O faʻamaʻi o le tino cardiovascular.
  • Aoga i totonu o fatugaʻo.
  • Faʻasalaga o le paleni o le vai: fulafula, faʻamalolo.
  • Ulcerative faiga, mumu, afaina, le i ai o le maʻi mama ma le mama i le manava.
  • Fatu fatu.

E tatau foi ona e aloese mai le asiasi i le vaʻa pe a:

  • maʻa faʻaleagaina
  • toto maualuga
  • paʻu paʻu
  • viral infections
  • maʻisuka
  • faʻamaʻi o le tino tutotonu,
  • rūmate.

O le auai o nei maʻi faʻapitoa e tatau ona lapatai e le fomaʻi i le feutagaiga. E le tatau ona e faia ni filifiliga tutoatasi e uiga i le asiasi atu i nisi o faʻalapotopotoga e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina ma faʻaleagaina ai le tulaga o loʻo iai nei, ona e faigofie le faʻaosoosoina o le pancreatitis nai lo le togafitia.

E masani ona mafaufau tagata - e mafai ona asiasi i le taele ma pancreatitis. E mafai ona fesoasoani pe naʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi. E tatau ona e iloa tali i nei fesili ina ia e le afaina ai oe ma lou tino.

Talu mai aso anamua, na talitonu tagata taele i le auala sili ma le faamaloloinalea e mafai ona vave faʻatupulaʻia le tagata maʻi. Faatasi ai ma le afu, toxins na sau mai le tino, na faamalosia le puipuiga i le fesoasoani o le taele, o le taele na fesoasoani i le aveesea o le mamafa o le mamafa ma o loo i ai isi isi mea aoga. Ae o faʻamaʻi taʻitasi ua i ai ona faʻailoga. O se tasi o faamai lea e le fautuaina, ae i se tulaga patino taele le faasaina - o le pancreatite.

Plameric inflammation - O se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, lea e solia ai le taele, sauna, vevela vevela. O lenei faʻamaʻi e togafitia ma le feteʻenaʻiga o le vevela. O le ituaiga togafitiga e ese foi mai le tulaga o le maʻi.

E le mafai ona vave iloa le afaina o le pancreatic ae o loʻo i ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia lona atinaʻe.

E aofia ai:

  • neoplasms i totonu o fatugaʻo, atonu e ono avea ma tumutumu, uila,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o fatu ma fatuga,
  • urolithiasis po o maa fatugaʻo,
  • afaina fualaau, e pei o se ulcer poʻo se neoplasm,
  • faamai o le cardiovascular system.

Ua uma ma faʻamaʻi fatu, e faasa ona asiasi i le fale taʻele. I le iai o ia faʻamaʻi, e fautuaina e faʻalogo i le paʻu.

Faʻasoloina e le fomaʻi tagata maʻi i le pancreatitis e uiga i le matautia o le vevela i luga. I lenei vaitau, na o le malulu, o le aisa ma le filemu e faatagaina. I le foliga laititi o le maʻi, e fautuaina auina atu i le falemaʻi mo togafitiga, lea e mafai ai ona ia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi seia maeʻa toe faʻaleleia.

I le taimi o le faigata, e tupu mai se vevela o mea oona. Ma na o le pau lava le vaifofo i lenei taimi o se mea e mafanafana ai ma le aisa po o le vai malulu.

I le foliga masani o le pancreatic mumū, fulafula o taofi, o le a faʻaititia le tiga. O isi faʻaʻailoga e ono aliali i le taimi nei.

Faʻalogo! E tāua tele le mataʻituina o lou soifua manuia pe'ā tuua le laʻititi laʻititi o le mumū.

Ae afai e leai se taimi e maua ai le maʻi e alu i totonu o le gaioiga laititi, e mafai ona alu i le fale talimalo ma le pancreatitis. I lenei taimi, e mafai ona lagona le faʻaitiitia o foliga. Afai ei ai se faʻalogona o vaivaiga, e lagona ai i nisi o taimi le lagona o le gasegase, ua faʻaalia le afaina o lea, e ui lava i le aveeseina o le mumū tele, o le taele ma pancreatic pancreatitis o le a solia. Afai o le soifua lelei e faamalieina mo se taimi umi, ona mafai lea ona faatagaina se asiasiga i le taele, ae na o sina taimi puupuu.

Faʻaleagaina o fautuaga a fomaʻi E ono ono afaina ai tagata maʻi. E masani lava ona le afaina le tagata lava ia i le valea. E oo lava i se tulaga e talitonu ai le tagata maʻi o le a asiasi i le sauna poo le fale taele mo sina taimi puupuu, ma o le a le mafai ona toe mafaufau i ai, ua matua sese lava o ia. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e 10 minute e lava e faʻaleagaina ai le tulaga.

Taua! O le aʻafiaga o vevela vevela i luga o le tino o se tagata maʻi e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le tino i totonu o le 5, lea i tulaga sili ona ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

E tatau ona e gauai e iai tulafono e tusa ai pe mafai ona fufulu i totonu o le taele ma pancreatic pancreatitis.

Fautuaga a le fomaʻi:

  • faʻatalanoaina tatau o le fomaʻi aʻo asiasi ile sauna poʻo le taele,
  • Aua le asiasi i le potu vaʻa mo le sili atu ma le 10 minute,
  • muamua e leʻi ulaula pe faamalosi,
  • ia faatumuina pea le suavai i totonu o le tino, e sili atu pe a fai o le vai, masani masani e le o gaosia, po o vailaau togafitiga,
  • mumusu e asiasi i le taele pe a faʻaaogaina suauu taua i le potu.

A maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, e manaʻomia se taimi aloese mai potu taʻele ma le vevela vevela. O le tino o le a toe faʻaleleia i le lua masina. Ma e naʻo le tulaga o le soifua mālōlōina e faʻapitoa, e tatau lava ona e fesili i le fomaʻi pe a mafai i totonu o le bathhouse mo le pancreatitis, lea e le toe avea ma se foliga lapopoa.

Fautuaga a le fomaʻi pe a uma ona asiasi i le taele ma le pancreatitis:

  • ia mautinoa ia taoto i totonu o se potu malulu mo sina taimi,
  • o le eseesega o faiga malulu, e pei o se vai taele, faʻaaogaina i le malulu vai, e matua faʻasaina pe a uma le sauna poʻo le taele,
  • A maeʻa le vaʻa, e fautuaina foi e malolo, ma sili atu le moe i se nofoaga malulu mo le afa itula.

Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le a mafai ona alu le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli ma e mafai foi ona e maua se faatagaga e asiasi ai i potu vaʻa.

O se asiasiga i le taele ma pancreatitis: faʻailogaina, faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O vaiinu asiasi ma saunas ua masani ona mafaufauina o se soifua maloloina mo le soifua maloloina. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vai, e le gata e mafai ona faʻamamaina le tino, ae maua foi le malologa ma malolo.

I le taimi nei, o le taele e faʻasaina ma faʻasaina, lea e tatau ona iloa e tagata uma e maua i le pancreatitis. E taua tele lenei mea ina ia faʻamalolo ai le tino e aunoa ma ni aʻafiaga leaga mo le paʻu.

O le faapaleʻele i aso nei o se tu ma aga masani anamua. O le alu i le potu vaʻa e faʻapipiʻiina i le vaitau o le tau vevela, faʻapea foʻi taimi e nonofo ai i nuʻu ma nuʻu.

O le faʻamanuiaina e le masalomia o le vevela vevela, o suauu taua ma mea e manaʻomia mo le massage, malologa ma le toe faʻaleleia. O vai i le taimi o le taele e fesoasoani i:

aveeseina o toxins ma isi mea afaina mai le tino,

  • faaleleia atili o le toto i gaʻo ma totoga, puipuiga ma le faʻamamaina o le vaʻaia,
  • fufulu le paʻu o tino oti ma sela oti,
  • faʻamafanafanaina le mama ma le manava o le tino, puipuia le malulu,
  • malologa, popolega ma mafatiaga lavelave,
  • satu o gaʻo i le okesene,
  • faʻaauau le tetee o le tino, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.

O se asiasiga masani i le potu vaʻa e faʻalauteleina ai le faʻamalosia ma le faʻamalolo lautele o le tino. O se taunuuga, o se tagata e sili atu le lagona lelei, sili atu ona soifua maloloina, leai se faʻafitauli i siama ma isi faʻamaʻi pipisi.

I le taimi lava lea e tasi, e taua le matua matauina lelei le fua. O le mea lea, e masani ona faʻaalia pe faʻalauteleina le faʻaalia i le vevela vevela ma le uila e iai se aafiaga le lelei i veins ma capillaries, e maua ai se avega ogaoga i le cardiovascular system ma le manava.

E talafeagai le asiasia o le taele ma le mumu o le pancreas

O le taele e maua ai le tele o aogā - e faʻateleina ai le gasegase, faʻamamaina le paʻu, aveese toxins, ma fesoasoani e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, faatasi ai ma lenei mea, o tino uma lava o loʻo i lalo o se avega mamafa, aemaise lava i le manava ma le cardiovascular systems. Afai e lelei le soifua maloloina, o le a masani ona faʻamalosia e malaga masani i le taele. Ae faʻafefea tagata e ola ma se faʻafitauli o pancreatitis? Ua faatagaina i latou e auai i le vaʻa, ma afai o lea, o a tulafono e taua e mulimuli ai?

Soʻo se faiga o le taele ma pancreatitis i le vaega laititi e le fetaui, ona o le maualuga o le vevela o loʻo faʻasaina i lenei ituaiga o le maʻi.

O le tulafono faavae e tatau i tagata uma o loʻo i ai le faʻamaoniga o le maʻi pancreatitis e tatau ona mulimuli mai o le fiaai, malulu, ma le filemu.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le pancreas e sosolo. Faʻaauau le vevela, pe o se taele poʻo se fagu vai vevela, faʻaleleia le edema, faʻaleleia le tiga o le tiga. O lenei mea e masani ona oʻo atu i le mea moni e amata ona oti le tino o le pancreatic, ma o le pancreatitis e oʻo atu i le necrosis pancreatic, o ona taunuuga e mafai ona taugata ai le ola o se tagata. E le gata i lea, o le faʻaalia o le vevela e mafai ona faʻalauteleina ai le galuega faalilolilo o le pancreas, lea e aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻamaʻi ma e mafai foi ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le vevela.

Ina ia faʻaitiitia le tiga ma le fulafula o loʻo i ai i le va o le pancreatitis, i luga o le manava i le va o le pusa ma le piko, e manaʻomia lou tuʻuina o se faʻaveisa kulimi poʻo se paʻu mumu i vai malulu ma ave se papa antispasmodic (No-shpa, Spazmalgon, Drotaverin). O le tagofia o isi vailaau faʻasaina e matua faasaina.

E le o se togafitiga, ae naʻo se auala e faʻaitiitia ai le tulaga i le taimi o se osofaʻiga aʻo leʻi oʻo mai se taʻavale a le falemaʻi poʻo se asiasiga tutoatasi i le falemaʻi, lea o le a fuafua ai e le fomaʻi le isi togafitiga togafitiga. Tusa lava pe a uma ona faʻatoʻilaloina le faʻavevesi ma faʻamalolo ai ni faʻafitauli iloga mai le alu i le sauna poo le taele, e tatau ona aloese mai le alu atu i pancreatitis i le vaega o le faʻamagaloina ma le faʻamautuina lelei o le soifua manuia.

I le tulaga o le pancreatitis chronic, e le faasaina ona asiasi ile fale taʻele poo le sauna aʻo faʻamalo. Afai ei ai ni uiga e toesea, ona tumau ai lea o se taimi puupuu i totonu o le potu vaʻaia:

  • vevela faʻavevela e faʻaleleia le metabolism, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins mai le manava ma mai le toto e ala i le paʻu,
  • afai o le pancreatitis e faʻatasi ma le maʻi gallstone ma i le taimi lava e tasi o loʻo i fafo atu o le tulaga o le faʻavavevave, o le tumau i totonu o le bathhouse o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i le puipuia o tiga o le biliary,
  • mulumuluga faʻapitoa o le taele, faʻafefe le vevesi, maua ai se aoga aoga i luga o le tino, ma faʻaleleia ai le innervation o totoga i totonu.

Afai o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma ni maʻi le atoatoa (leu, manava, afaina) ma vaivaiga lautele, e tatau ona e le asiasi i le sauna ma le taele, aua o lenei tulaga e le tupu, ae o le a faateleina le malosi o lou soifua maloloina.

Faatasi ai ma le pancreatitis i le faamagaloga, e le tatau ona e alu i le potu vevela ma le vaivai ma le le lava o le mamafa o le tino. Nai lo le taele, e tatau ona e filifilia isi metotia o le faʻamalosiina o le tino ma le faʻamalologa - massage fautuaina e le fomaʻi o togafitiga, togafitiga faʻamalositino, faʻapea foi le gauai atu i se taumafa paleni.

O le pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma isi faʻamaʻi e faʻasaʻo saʻo ai le asiasi i le taele. Faatasi ai ma:

  • ogaoga mumū o fatugaʻo poʻo le urinary tract, nephritis,
  • neoplasms i totonu o fatuga - o maʻi mama ma tumutumu,
  • faʻalavelave i totonu o le vai-electrolyte paleni - faʻamalolo poʻo le fulafula,
  • urolithiasis, faamaʻi fatu fatu,
  • ogaoga faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino - mumū, maʻi o le tino, tino o le tino,
  • loto ma vascular diseases,
  • hydronephrosis.

Fautuaga taua e tatau ona mulimulitaʻia e tagata gasegase i le pancreatitis, ina ia le aʻafia ai:

  • o le nofo i le potu vaʻa e tatau ona faʻatapulaʻa i le 10 minute,
  • aʻo leʻi asiasi muamua i le taele, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi,
  • ava malosi i luma atu, ao faagasolo ma pe a uma ona mulimulitaʻi taualumaga e faʻasaina faasaina,
  • Ae e te leʻi alu i le sauna, e le tatau ona e ulaula ma faʻamalieina oe lava i le malosi faaletino.

Ae e te leʻi alu i le taele, e le tatau ona e 'ai tele, ae faʻasaina e taele i se manava gaogao. Muamua e tatau ona e 'ai se mea mama - nisi o iʻa vevela, salalaʻau fualaau aina po o le siʻi kuka ma fualaau e leai ni fua.

Ae mo le ulaula ma le inu ava malosi, o nei tulafono e le faʻaaogaina pe a asiasi i le taele - faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, o nei masani leaga e tatau ona faʻaumatia atoa.

I le tulaga o se osofaʻiga faʻafuaseʻi, e taua le i ai o se vailaʻau faʻasolosolo poo se vailaʻau faʻatasi ma oe - No-shpu, Duspatalin, Papaverine poʻo se isi fofo.

A o taele i le taele, e pala le tele o le tagata, ma o le tino e le tele le vai ma masima. O lo latou leiloloa e tatau ona totogi - faʻatasi ai ma le pancreatitis, le lanu uliuli po o le lanu meamata, o le teuteu o le chamomile, o le birch buds, rose upps, warm water mineral e talafeagai lelei mo nei faamoemoega.

I le faʻaaogāina o se paluga taʻele, e tatau ona aloese mai le malosi o pats i totonu o le manava, aua o lenei mea e faʻafefe ai le toto i le pancreas ma faʻaleleia ai lana galuega faalilolilo.

E tele taimi e masani ai ona faʻafeiloaʻi e le au paʻeleʻele ia suāuʻu, e pei o le aromatherapy faʻatasi ma le mafanafana e mafai ai ona e malolo ma tuʻuina atu se fesoasoani faʻasolosolo ma toe faʻaleleia. Ae o le tele o essence essences e malosi tele le faʻaleleia o le galuega faalilolilo o le pancreas, lea e mafai ona amataina ai se vevesi.O le mea lea, e sili atu le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o suauu taua poʻo le tuʻuina atu o la latou filifiliga i se tagata poto faapitoa i lenei matata.

E le mafai ona faʻafitia atoa le tulaga lamatia o le atiina ae o le faʻavavevave o pancreatitis masani, i soo se mea oei ai - i le sauna, i se pati poʻo le galuega. Afai e te le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, le amanaʻia tulafono o meaʻai ma se soifua maloloina, le faʻaaogaina o togafitiga ma le tagofia o isi vailaʻau, ona mafai lea ona asiasi i le taele atonu ole vaovao mulimuli i le atinaʻeina o se isi mea faigata.

Aua nei galo o le pancreatitis, o le lamatiaga o le vevela e mafai ona faaitiitia pe afai e te le tuulafoaia la latou puipuiga ma tausia lou soifua maloloina, i taimi uma e asiasi ai i se fale taele, ma isi tulaga.

Mai le vitio o le ae aʻoaʻo ai e uiga i aogā ma mea matautia o le taele mai le manatu o fomaʻi:


  1. Lodewick P.A., Biermann D., Tuchey B. Man ma le maʻisuka (faaliliuina mai le Igilisi). Moscow - St. Petersburg, Faleomoli Faʻamatalaga, Nevsky Dialect, 2001, 254 itulau, 3000 kopi.

  2. Perekrest S.V., Shainidze K.Z., Korneva E.A. Faʻatonuina o uʻamea e aofia ai le uʻamea. Faatulagaga ma galuega, ELBI-SPb - M., 2012. - 80 p.

  3. Strelnikova, Natalia Auala e taia ai le maʻisuka. Meaai ma togafitiga masani / Natalya Strelnikova. - M.: Vedas, ABC-Atticus, 2011 .-- 160 p.
  4. Galler, G. Faʻafitauli o le lipid metabolism. Faʻailoga, falemaʻi, togafitiga / G. Galler, M. Ganefeld, V. Yaross. - M .: Medicine, 1979. - 336 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O aoga o le bath Russian mo le tino o le tagata

E faigata ona faʻamaualuga le numera o aʻafiaga aoga o le taele i luga o faiga uma, totoga a le tagata. O aʻafiaga autu o aʻafiaga nei:

  1. Faʻaleleia atili o le toto, totoina i gaʻo uma.
  2. Faʻavaveina o metabolic processes.
  3. Aveesea o toxins, oloa gasegase oona, faʻamaʻiina o le edema.
  4. Faʻaleleia o le vascular tone, muscle fatu.
  5. Faʻafouina o tisifiu epidermal, e mafua ai le faʻaitiitia o le tino paʻu paʻu tino, tatala, pama faamama o le paʻu ma lona toe faʻafouina.
  6. Faʻaleleia, faʻaitiitia o le atuatuvale popole.
  7. Faʻitiʻitia le manava o le musele, faʻaititia le tiga o muscular-tonic i tua, vae.
  8. Faateleina puipuiga.

Paʻele i le tino pancreatite

O le gaioiga ogaoga i totonu o le pancreas e faʻatasi ma le fulafula ogaoga, plethora o fuluʻi okeni, faʻalauteleina i le lotoifale ma lautele i le vevela. O le maʻamaʻi, o lenei mea e faʻaalia i fiva, tiga ogaoga o le manava o le tino, maʻi faʻamalosi (leu, vomiting, flatulence, manava).

Ona o le faʻaleagaina o togafitiga o pancreatitis, mo le vave faʻaumatiaina o faʻamaʻi ogaoga, o mataupu autu o togafitiga i le gaioiga mamafa o le "malulu, fiaaai ma le filemu". O lona uiga o le leai o soʻo se meaai i le taumafataga, sei vagana ai le inuina o le vai, matauina o le moega malolo e malolo mo nai aso muamua, faʻaaogaina faamalosi malulu i le vaega o le flamed gland. O lenei mea e faʻaaogaina ai le taele, saunas poʻo ogaumu vevela.

O le faʻaalia i le maualuga o le vevela i totonu o le pancreatitis gasegase o le a mafua ai le faateleina o le togafiti o le inflammatory i le gland ma le faʻaleagaina o faʻamaoniga o le maʻi. Faatasi ai ma cholecystitis, cholelithiasis - o soo masani o pancreatitis - o le vevela e faaosofia ai se aafiaga o le choleretic. Ma o lenei tulaga matautia e ala i le atinaʻeina o le biliary colic, gasegase faʻalavelave aʻo agaʻi i luma maa ma faʻapipiʻiina le ala talo. O le mea lea, o le mumū o le pancreas ma le taele o ni mea e le tutusa.

Paʻa i le taimi o se faamaʻi faʻamaʻi

A oʻo ina oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga o le pancreatitis e masani ai, o le faʻasaʻoina o meaai a le tagata maʻi ma le olaga e avea ma mea e sili atu ona ogaoga. Ina ia maua le faʻatagaga a le fomaʻi asiasi e asiasi i le vaʻa, e tatau ona faia se suʻega atoa. E faia e le fomaʻi se suʻega faaletino: suʻesuʻe, palpation o le manava. Ae e tatau foi ona pasia se numera o suʻega: o le suʻega o le toto, suʻesuʻega o le urine, suʻega o le toto o le toto, suesuega suʻesuʻe, ma le suʻega o ultrasound o le tino o le tino.

Afai o fua o metotia uma o suʻega e faʻaalia ai le leai o se mea e afaina ai le maʻi, ma o le soifua maloloina o le tagata e le ese mai le setete o se tagata soifua maloloina, ona faatagaina ai lea e le fomaʻi taualumaga i lalo o nisi o tulaga:

  1. A o leʻi asiasi i le taele, e tatau ona e aloese mai taumafa mamafa ma malosi malosi faaletino.
  2. E mafai ona e nofo i totonu o le potu vaʻa mo le silia ma le 10 minute.
  3. E le tatau ona maualuga tele le vevela o le potu. Better -60-80 tikeri.
  4. E fautuaina e ufiufi le manava ma se ie mago (afifi i totonu o se solo) e aloese mai le leaga o le tafe o le vaʻa i luga o le vaega o loʻo i ai le pancreas.
  5. A o iai i totonu o le bathhouse, e le mafai ona e ulaula ma inupia le 'ava (faatasi ai ma le pancreatitis, e le tatau ona faia lenei mea).
  6. A o iai i totonu o le taele, e tatau ona e inuina se vai e lava lelei, sili atu vai inu vai e aunoa ma le kesi, lanumeamata lanu po o se teuteu o sisi roli ina ia aloese ai mai le faʻamalolo ma le le maua o elemene taua i le afu.
  7. O le faʻaaogaina o suauu taua e le fautuaina, talu ai o le veveva e faʻamalosia e ala i le faʻalūlūina o vaimalie o le citrus poʻo le vailaʻau. Ma o le puleaina foi o suamalie uma, e aofia ai le pancreatic, ua faateleina le faʻaleleia. E le gata i lea, o manogi e ono mafua ai le gaioiga.
  8. Faʻasolosolo lava le leaga o le soifua manuia, foliga mai o le tiga o le manava, lelava poʻo le gaioiga, e tatau loa ona e tuua loa le vaʻa, faʻaaoga le malulu i le manava ma ave se antispasmodic ua faatonuina e lau fomaʻi.

Paʻele po o le sauna: o le a le mea sili e filifili?

O se sauna e ese mai le taele i totonu o le sauna e maualalo le maualalo, o le mea lea, e sili atu le faigofie ona faapalepale le vevela maualuga. O le vevela i totonu o le sauna e masani lava ona sili atu le maualuga nai lo le taele, lea e matua matautia lava pe afai e maua le maʻi ile pancreatitis.

I le gasegase o le faʻamaʻi, asiasi i le sauna, faʻapea foʻi ma le taele, e matua faʻasaina. E le fautuaina e fai lenei mea ma le faʻamagaloina o pancreatitis ona o le malosi o le vevela i luga o le pancreas (faʻaleleia o le fulafula, afaina o le tino). Saʻo ma pancreatitis, o le mea lea, o faʻamalamalamaga e le atoatoa.

E mafai ona ou ave se taʻele uʻamea pe afai e iai lau pancreatitis?

O le vavalalata ma le pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi e faʻavasegaina ma le vaʻaia, e pei o le taʻele vai lava ia. I le taimi o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi ma se malosi malosi e ave le taʻele o le pata, e mafai ona faia lenei mea, ae mulimuli i tulāfono manino:

  • e mafai ona e na o le uu ma se broom broom (o le oak e le fautuaina, talu ai e sili atu ona mautu),
  • e tatau ona faamalūlūina le paluga, fufulu atoa,
  • e le mafai ona faia ni gaioiga ogaoga, faʻavevesi, faʻafefe le manava ina ia aloese mai le tele o le toto i le pancreas, o le fula o ona tino. O lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

E mafai ona sasaa le vai malulu pe a uma le vaʻa?

E iloa e tagata uma aoga o le eseesega o le vevela i luga o le tino, ae o le pancreatitis, o se suiga tele i le vevela e mafai ona matautia mo le gland. O le sasaa o le vai malulu pe a uma ona asiasi atu i le potu vaʻa e mafua ai ona faʻafeiloaʻi faʻafuaseʻi ni hormones (catecholamines) i totonu o le toto, lea e faʻaosofia ai le faʻamaʻoti malosi o vaʻa toto.

I se tagata soifua maloloina, o nei aʻoaʻoga vavalalata e aoga tele mo le tino. Ma i se tagata gasegase i le pancreatitis, o nei gaioiga o le a taʻitaʻi atu ai i le vevela, gasegase ogaoga, ma se faʻalavelave lautele o le soifua manuia. Ae faʻapena foʻi le spasm vascular e mafua ai le faʻaitiitia o le toto i le pancreas, lea e faʻaleagaina ai lona tulaga ma e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

Taʻele taele: faʻapefea ona ave le maʻi?

O se tagata gasegase i le pancreatitis o le a lafoaʻi lana taimi fiafia i le toatele - o le vevela vevela, aemaise i le tulaga o le vevela. Faatasi ai ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, ua mafai ai ona mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa:

  • vai vevela e le tatau ona maualuga,
  • e mafai ona e nofo i le taele mo le silia ma le 15 minute,
  • e le fautuaina e mulumulu atoa i le taele: e fautuaina e aloese mai le maua o le vevela vai i luga o le paʻu.

Mo faʻamaʻi leaga o le faʻaogaina o meaʻai, e sili atu le fufuluina o le vai nai lo le taele.

O fomaʻi o le a vavao se tagata maʻi i le pancreatitis mai le asiasi i le taele poo le sauna, ave le taʻele o le pata, poʻo le taʻele vevela i le taimi o le faʻalavelave o le faʻaogaina o le tino i le pancreas ina ia alofia ai le faʻaitiitia o le soifua lelei ma le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga (pancreatic necrosis). I le oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, e mafai ona e alu i nisi taimi i le potu vaʻa, ae tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi.

E mafai ona ou alu i se fale taele poo se sauna i le pancreatitis?

Plameric inflammation - O se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, lea e solia ai le taele, sauna, vevela vevela. O lenei faʻamaʻi e togafitia ma le feteʻenaʻiga o le vevela. O le ituaiga togafitiga e ese foi mai le tulaga o le maʻi.

E le mafai ona vave iloa le afaina o le pancreatic ae o loʻo i ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia lona atinaʻe.

E aofia ai:

  • neoplasms i totonu o fatugaʻo, atonu e ono avea ma tumutumu, uila,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o fatu ma fatuga,
  • urolithiasis po o maa fatugaʻo,
  • afaina fualaau, e pei o se ulcer poʻo se neoplasm,
  • faamai o le cardiovascular system.

Ua uma ma faʻamaʻi fatu, e faasa ona asiasi i le fale taʻele. I le iai o ia faʻamaʻi, e fautuaina e faʻalogo i le paʻu.

I le gasegase o le faʻamaʻi

Faʻasoloina e le fomaʻi tagata maʻi i le pancreatitis e uiga i le matautia o le vevela i luga. I lenei vaitau, na o le malulu, o le aisa ma le filemu e faatagaina. I le foliga laititi o le maʻi, e fautuaina auina atu i le falemaʻi mo togafitiga, lea e mafai ai ona ia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi seia maeʻa toe faʻaleleia.

I le taimi o le faigata, e tupu mai se vevela o mea oona. Ma na o le pau lava le vaifofo i lenei taimi o se mea e mafanafana ai ma le aisa po o le vai malulu.

I foliga masani

I le foliga masani o le pancreatic mumū, fulafula o taofi, o le a faʻaititia le tiga. O isi faʻaʻailoga e ono aliali i le taimi nei.

Faʻalogo! E tāua tele le mataʻituina o lou soifua manuia pe'ā tuua le laʻititi laʻititi o le mumū.

Ae afai e leai se taimi e maua ai le maʻi e alu i totonu o le gaioiga laititi, e mafai ona alu i le fale talimalo ma le pancreatitis. I lenei taimi, e mafai ona lagona le faʻaitiitia o foliga. Afai ei ai se faʻalogona o vaivaiga, e lagona ai i nisi o taimi le lagona o le gasegase, ua faʻaalia le afaina o lea, e ui lava i le aveeseina o le mumū tele, o le taele ma pancreatic pancreatitis o le a solia. Afai o le soifua lelei e faamalieina mo se taimi umi, ona mafai lea ona faatagaina se asiasiga i le taele, ae na o sina taimi puupuu.

O le a le mea e faamataʻu ai le solia o fautuaga a fomaʻi?

Faʻaleagaina o fautuaga a fomaʻi E ono ono afaina ai tagata maʻi. E masani lava ona le afaina le tagata lava ia i le valea. E oo lava i se tulaga e talitonu ai le tagata maʻi o le a asiasi i le sauna poo le fale taele mo sina taimi puupuu, ma o le a le mafai ona toe mafaufau i ai, ua matua sese lava o ia. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e 10 minute e lava e faʻaleagaina ai le tulaga.

Taua! O le aʻafiaga o vevela vevela i luga o le tino o se tagata maʻi e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le tino i totonu o le 5, lea i tulaga sili ona ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

E tatau ona e gauai e iai tulafono e tusa ai pe mafai ona fufulu i totonu o le taele ma pancreatic pancreatitis.

Fautuaga a le fomaʻi:

  • faʻatalanoaina tatau o le fomaʻi aʻo asiasi ile sauna poʻo le taele,
  • Aua le asiasi i le potu vaʻa mo le sili atu ma le 10 minute,
  • muamua e leʻi ulaula pe faamalosi,
  • ia faatumuina pea le suavai i totonu o le tino, e sili atu pe a fai o le vai, masani masani e le o gaosia, po o vailaau togafitiga,
  • mumusu e asiasi i le taele pe a faʻaaogaina suauu taua i le potu.

Toe faʻaleleia taimi

A maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, e manaʻomia se taimi aloese mai potu taʻele ma le vevela vevela. O le tino o le a toe faʻaleleia i le lua masina. Ma e naʻo le tulaga o le soifua mālōlōina e faʻapitoa, e tatau lava ona e fesili i le fomaʻi pe a mafai i totonu o le bathhouse mo le pancreatitis, lea e le toe avea ma se foliga lapopoa.

Fautuaga a le fomaʻi pe a uma ona asiasi i le taele ma le pancreatitis:

  • ia mautinoa ia taoto i totonu o se potu malulu mo sina taimi,
  • o le eseesega o faiga malulu, e pei o se vai taele, faʻaaogaina i le malulu vai, e matua faʻasaina pe a uma le sauna poʻo le taele,
  • A maeʻa le vaʻa, e fautuaina foi e malolo, ma sili atu le moe i se nofoaga malulu mo le afa itula.

Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le a mafai ona alu le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli ma e mafai foi ona e maua se faatagaga e asiasi ai i potu vaʻa.

Tuua Lau Faamatalaga