O a ni enzymes e sili ona lelei mo pancreatitis?

E na o ni nai tagatanuu faʻaonapo nei latou te le maua ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract. Ole tele o le mamafa o le olaga, popolega, le lelei o le siʻosiʻomaga ma le le lelei o mea taumafa e mafua ai le nutimomoia leaga, o le mea sili ona taua o le pancreas. O le numera o tagata maʻi ma le pancreatitis ua faʻapupulaina i tausaga taʻitasi, o le maʻi ua vave ona laʻititi. I le taimi nei, e tusa ai ma togafitiga mo le faʻamalolo o le pancreatic, e leai ni suiga na tutupu talu mai le 80 o le XX senituri. I aso nei, e pei o le taimi muamua, o metotia autu o loʻo mulimuli i se taumafa lelei ma le ave o enzymes.

E masani lava o tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis e masani ona saili mo auala eseese e faʻaumatia ai le faʻamaʻi, ae masani lava o taumafaiga (faapea foi ma le vailaʻau a le tagata lava ia) e na o le faʻamalosia ai o le faafitauli. E tele manatu sese e fesootaʻi ma togafitiga o pancreatitis. O le aso o le a tatou taumafai e faʻamatalaga e uiga i le tele o latou.

Enzyme-Faʻaaogaina Fualaau

E tatau ona iai ni enzymes pancreatic mo le faʻamavaeina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo i totonu o le manava. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua le lelei le latou gaosiga, o le taunuuga o le mafatiaga o le tino ona o le faaletonu o latou tino, o le le atoatoa o le tino o le gaioiga o le gaioiga o galuega, lea e afaina ai taunuuga le lelei mo le tino atoa.

I se tulaga faapea, o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme, o le mea moni, o le fomaʻi togafitiga. O le fefe e faapea o le pancreas faasaga i le talaaga o ia togafitiga o le a avea ma "paie" ma taofi le galue i mea uma, e leai se mafuaaga. Afai e maua se faamagaloga mausali, e lelei le tulaga, o le gaosiga masani o enzymes e amata.

Laʻau o enzymes e aoga tele pei o manu

O sauniuniga o le Enzyme mo le togafitiga o pancreatitis e faia mai le pancreas puaʻa. O nei oloa o loʻo i ai paleni ma sili ona talafeagai mo seti tagata o enzymes (proteases, amylases and lipases).

O vailaau faafomai e faia foi mai laau toto. O i latou o loʻo faʻatoga i lo latou faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o nei fualaau oona e sili atu ona gauai ma saogalemu mo le soifua maloloina nai lo meaola, ae ua maeʻa ona faʻatūina: o vailaʻau elemene e le aoga. E talitonu tagata popoto e mafai ona faʻaaogaina i uluai laasaga o pancreatitis.

Ole maualuga o tui o sauniuniga o le enzyme e lamatia ai le ola maloloina.

Pe a tofia se fomaʻi toe sui, o le fomaʻi e fuafua le faʻaaogaina o fualaau oona, taialaina e faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le faʻamaʻi ma isi uiga patino o le maʻi. I se tulaga talitutusa, e le o aofia ai le malosi.

Le manatu e faapea, o le aofai aupito maualalo o sui o le enzyme poʻo le latou taimi e tasi e mafai ona foia ai le faafitauli e sese ma e lamatia foi. O le togafitiga o le pancreatitis masani e tele taimi, o nisi tagata latou te faia sauniuniga o le enzyme mo le tele o tausaga. E leai ni aʻafiaga o togafitiga faʻasolosolo ua uma ona iloa.

Aveina o le enzymes e mafai ona fai e aunoa ma se meaai

O le togafitiga o le Enzyme e le o se mea e ese ai i meaʻai. E manaʻomia e tagata mafatia le pancreatitis ona mataʻituina lelei a latou meaʻai. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, faʻatagaina le gaʻo, falai ma meaʻai vevela, meaʻai vave, meaai faʻanoanoa, ulaula meaʻai, ma soʻo se meainu malosi.

I le taumafa o nei maʻi, e tatau ona mataituina le paleni paleni o protein, gaʻo ma gaʻo. E tutusa lava le taua o le faatumauina o se meaai: ave meaai i le taimi e tasi, vaevaega (masani i ni vaega laiti), aua le 'ai i le po. O le aofaʻi o le kalori o mea taumafa i aso taitasi e masani lava ona fuafuaina faʻapitoa, e fuafua i le tulaga o le faʻamaʻi ma manaoga o le tagata.

O le manuia o togafitiga mo le pancreatitis saʻo lava e faalagolago i le tausisia o fautuaga uma a se fomaʻi. E le mafai ona e faʻavevesi le faʻaaogaina o le enzymes pe faʻaititia le metotia faʻatulagaina: o le leiloloa o uiga le lelei e le o taimi uma e faʻaalia ai le toe faʻaleleia atoatoa.

E taua le mataituina o meaai paleni. Afai e maua le pancreatitis, e tatau ona e faatofa atu i ni meaʻai e faʻavavau. Ae peitai, e le o le uiga o le lafoai o le masani masani o le olaga. O faʻamaʻi pipisi o le pancreas e mafai ona latou fiafia i taumafa lelei, taumafa masani, galuega i fafo ma taaloga.

O le tamoe i le faʻamaʻi e matautia. O le le amanaiaina o fautuaga faafomaʻi (aemaise lava mea sese i meaʻai) e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli: faʻalavelave o le intestinal, ate poʻo le fatu fatu, maʻi o le maʻisuka ma isi faʻafitauli o le tino. O le atinaʻeina o maʻi mama e leʻo faʻamaloloina. O le mafuaʻaga lea i faʻamaoniga muaʻi o le mumu o le pancreatic, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ma faʻaeteete ma le faʻaeteete i le togafitiga ua faatonuina.

Pánreatic enzymes, o sina vaega o le anatomy

Pancreas: Fuafuaga Anatomy

O vailaʻau o le pancreatic o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasi. E aofia ai le lipase, alpha-amylase, trypsin, chemotrypsin, ma isi meaola faʻapitoa.

O i latou uma e faia ni galuega eseese e taulai i le talepeina o gaʻo, proteins ma gaʻo i gaʻo pito sili ona faigofie.

Ole aofaiga ole enzymes ole tino ole gaʻo ile aso ole 1 lita. O le tuʻuina atu o nei meaola faʻasolosolo meaola e amata i le maeʻaina o se meaʻai mai le ooto ma le manava. Ae o le faatoaagaina mai e naʻo totonu lava o le inumaga.

  • Lipase, phospholipase - fesoasoani i le gaogao ma le soloia o gaʻo.
  • Alpha-amylase - faʻamavae le glycogen, sima ma isi mea gaʻo i Maltose.
  • Trypsin, elastase, kallikrein - tuufaatasiga o le protein protein. E le gata i lea, o trypsin o loʻo i ai se faʻalogiga faʻagutu ma le faʻaleagaina. O se vaega o se fuainumera tele o fualaau faasaina.
  • Chemotrypsin - e fesoasoani foi i le malepelepe o puipuiga.

Fai mai le vitio e uiga i le matafaioi o enzymes:

O faʻapogai autu

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E tatau ona faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi ni enzymes pancreatic!

O le le atoatoa o enzymes digestive e aʻafia ai lou soifua maloloina. I le taimi muamua o le maʻi, ua le o iai faailoga iloga. O i latou o loʻo matauina e tutusa ma le tele o pathoces o le gastrointestinal tract.

O le vaivai o le enzyme e maua mai i le:

  1. le le fiafia pe a uma ona 'ai, lagona lelei i le manava,
  2. afaina ma afaina,
  3. fusi i le ea
  4. solia o gaioiga toto, gaioiga,
  5. leai se manaʻo.

O le umi o le le lava o mea e ola ai le ola o meaola e mafua ai le fiaai. O lona uiga, e ave e se tagata le aofaiga talafeagai o meaʻai, ae leai se tasi e faʻaaogaina i se faiga e faigofie mo le faʻasaga. O meaʻai e leʻi faʻaaogaina e faʻaaogaina.

I le lumanaʻi, o loʻo i ai se seti poʻo se paʻu o le mamafa o le paʻu, paʻu vevela, fesuiaiga o faʻatulagaga o le pu - lauulu, fao.

Faiga faʻamalositino ma togafitiga togafitiga

O le autu o suʻesuʻega o le uiga ma le natura o feces. Faʻatasi ai ma le le lava o enzymes, e mataʻituina ai le lanu o feces i le lanu. O mea felafolafoaʻi e faʻaalia e se manogi sili ona le lelei, e faigata ona fufuluina i le vai.

O faʻataʻitaʻiga nei e iloa ai:

  • suʻega toto - lautele, suka ma le biochemistry,
  • urine, feces - mo le fuafuaina o enzymes pancreatic,
  • Faʻaauau o le gastrointestinal tract system,
  • CT poʻo le MRI ma ni masini masalomia o neoplasms i le pancreas.

O togafiti togafitiga o le sui lea o togafitiga togafitiga.

Faailoga, faʻavasegaga

O sauniuniga a Enzymatic e masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, solia o mataupu faavae o meaʻai maloloina, e totogi ai le leai o a latou lava gaosiga o mea gaosi.

O le faʻavasegaga e faʻavae i:

  1. O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina ua na o enzymes poo nisi mea faaopoopo.
  2. Feteenaʻiga i le sua oona.
  3. Fua ole lapisi - pepa poʻo capsules ma vailaau.

O le filifiliga o le fualaau faasaina, o le tui e faalagolago i luga o le mamafa, o faailoga ma ua filifilia faapitoa mo tagata taitoatasi.

Faailoga mo le tofiaina o enzymes pancreatic:

  • pancreatitis
  • foliga masani o pancreatitis,
  • manava, ate,
  • faʻafeiloaʻi i le vaega o meaʻai o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi,
  • afaina
  • manava o le manava
  • i le maea ai o le tuufaatasiga o le masini fua,
  • manava manava
  • solia o le galuega e taofiofia,
  • taimi o le toe maua mai pe a maeʻa le pancreatitis,
  • sauniuniga mo le x-ray, MRI faʻatasi ai ma soʻo se isi.

O le maualuga o le gaioiga o vaega o loʻo mataituina 30 minute pe a maeʻa le pulega.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le tuʻuina atu o le Enzyme o le faiga sili lea ona faigata

O le faʻavae o fualaau oona e maua mai i mea masani o le paʻu o manu. O le mea lea, e itiiti lava faʻasolega i le tofiaina o nei fualaau faasaina:

  1. tasi le le faapalepale,
  2. faʻaleagaina faʻaletonu,
  3. faiga faʻapipiʻi i le paʻu i totonu o le laasaga laititi.

O isi faʻamaʻiloga e faʻalagolago i le i ai o isi vaega i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. Ma o le hepatitis, o isi pathologies o le biliary tract, o sauniuniga e aofia ai talo e faʻasaina.

O aʻafiaga e faʻavae ma le umi faaumiumi o laasaga fautuaina. Sa faitio tagata maʻi i:

  • afaina o le tino
  • hyperuricosuria - faʻatupulaia le gaosiga ma le excretion o le uric acid,
  • faailoga o le faalavelaveina o le manava,
  • i tamaiti ei ai se faʻamaoniga o le cystic fibrosis, faʻamaʻi faʻaalia o se ituaiga vave e mafai,
  • faʻasolosolo ile maʻi.

I nei tulaga, o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzymatic ua faʻagataina. Faʻatauga o togafitiga fualaau ma togafitiga faʻapitoa e manaʻomia. E leai ni fofo faʻapitoa.

O le maʻitaga e le o se faʻamavaega tuusaʻo i le tofiaina o ia tupe. Enzymes e leai se faʻalogo, leai se uiga, poʻo se isi aafiaga i le tamaititi. Ae o le tutoatasi e le tatau ona faʻaalia, talu ai o nei vailaʻau e tatau ona faʻatonuina e le fomaʻi pe a uma ona suʻe le tagata maʻi.

I le taimi o le susu, o faʻamaʻi uma i lenei vaega ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina. Fafagaina le taimi ole togafitiga e le faʻavevesi.

Taua! Enzymes e poloka le gaogao o le gaʻo siama, uʻamea i le taimi o le anemia, faʻaitiitia le gaioiga o le aspirin ma isi tui puipuia.

Pe a faʻamaonia le solia o tulaga faʻavevela, o le a faʻaitiitia le gaioiga o fualaau.

Faiga faʻapitoa o enzymatic ma fuataga o fuataga

I falemaʻi - o se vateatea tele o sauniuniga o le enzyme

O vailaau faʻasoifua maloloina o loʻo faʻaalia lautele i falemaʻi - mai le paketi i le leai o se mea. Filifili le mea sao e le faigata.

Faiga faʻapitoa o le enzymatic:

  • Creon o microsphere capsules e aofia ai enzymes. O le tolu o le fualaau e ave ao leʻi 'ai, o le isi o le taimi o le taumafataga. O le muamua masini o le 1-2 capsules, o le maualuga - e oo i le 15 pcs. i le aso.
  • Panzinorm - capsules mo le faʻafofoga tautala. Ua faʻatagaina le faʻamalosi. Ina ia faafaigofie ai le foloina, o mea o loo i totonu o le kapeta e faaopoopo i applesauce, yogurt. O le fua muamua o le 10,000 - 25,000 iunite i le 1 meaai.
  • Micrazim - capsules ma microgranules. O fuataga e fuafua i le mamafa o le maʻi. O le maualuga ile fua i tamaiti o le 10,000 iunite i le 1 kg o le mamafa i le aso. Mo tagata matutua - 100,000 iunite i le aso.
  • Mezim-forte - pepa laupepa. Le fualaau faasaina e le o ulaina, ae ua atoatoa. Pe a mimiti, faʻaleagaina le atigi siama faʻasaina, ma o mea gaioiolosi e faʻaaogaina i le gaʻo eleʻele.
    Fautuaina doso e 1-2 papaʻe 3 taimi i le aso, ae mafai ona faʻaleleia i le 4 pcs. E ave le vailaʻau ao leʻi 'ai.
  • O le Digestal o se vailaʻau faʻamalosi i le tulaga o timuga. I le faʻaopoopoga i enzymes digestive, o loʻo aofia ai le pusa talo. E faʻasaina le faʻatulagaina mo le hepatitis o le tele o isi etiologies, i le i ai o le calcula i le gallbladder.
    E le taumafaina le fualaau faasaina. Ole fua muamua ole 1-3 pc. 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le siama ma e mafai ona tele masina.
  • Festal - o loʻo i ai faʻamalosi o le pancreatic ma le paluga o povi. Ave 1-2 laumei 3 taimi i le aso. Aua le faʻatau, aua o vaega o Festal e mafai ona faʻaleagaina le membrane mucous o le vaʻa tautala. E faasaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi pipisi o le ate.

O nei fualaau uma e tutusa lelei, ae eseese i le numera o enzymes digestive i le tuufaatasiga. O le mea lea, soʻo se sui e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

Taua! I le togafitiga o pancreatitis, o laupepa e sili atu ona aoga. Faʻasolosolo faʻamaʻi - o capsules ma microspheres.

O nisi o faaiuga

O sauniuniga uma o le enzyme e faia mai mea masani masani. O le mea lea o se meaʻai vevela. E tatau ona na o le faʻamaoniga e tatau ona faia ma e le sili atu i laasaga fautuaina.

Auala o lenei vaega e le o se faaola ola. Aua e te amanaia tulafono o se taumafataga lelei ma faoa meaʻai gaʻo ma mamafa i sauniuniga enzymatic.

O le tiga ogaoga i le pito i luga, o le vomiting i le talo, o le nausea e mafai ona faʻaalia ai le pancreatitis - mumū o le pancreas. I lenei faʻamaʻi, o le elemene oona e gaosia mai le tino, nai lo le tuua o le duodenum, nofo i totonu o le gland ma amata ona eli. E mafua ai le faʻamalolo o toxins ua faʻamalolo i totonu o le toto, oʻo i fatugaʻo, fatu, mama, mafaufau ma faʻaumatia a latou tui. Ole vavalalata ole vailaau mo pancreatitis o le a aloese mai na taunuuga, faʻamaonia le faʻafefe.

Faailoga o Pancreatitis

O le pancreas o loʻo faʻapipiʻi ai enzymes faʻamaʻi ma hormones e faʻasaoina ai le polotini, gaʻo, gaʻo gaʻo gaʻo - insulin, glucagon, somatostatin. O le okeni ei ai se foliga lautele ma o loʻo i le pito i luga, i tua o le manava, o loʻo vavalalata vavalalata ma le duodenum. O le uʻamea e tusa ma le 70 g, o le uumi e eseese mai le 14 i le 22 cm, lautele - mai le 3 i le 9 cm, le mafiafia - 2-3 cm.

O le mumu o le pancreatic e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau, o le faʻamaʻi o le falemaʻi e ese. O le tino pancreatite o se mea matautia, talu ai o toxins e mafai ona faʻaosoina ai le necrosis o fusi o le gland ma isi totoga, faʻamaʻi, purulent process. E oʻo lava i togafitiga faʻapitoa i faʻaonapo nei, o le tino e 15%.

E leai se ata faʻamaonia manino i totonu o le tino pancreatiti, o le mea lea, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo mo se faʻamaonia saʻo. I le tino o le faʻamaʻi, o masaniga sese e masani ona faia i totonu o le paʻu, lea e mafua ai le tiga i isi totoga, faʻalavelaveina le felauaiga o meaʻai e ala i le manava ma le gaogao. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi e faʻaalia ai lava i faailoga nei:

  • ogaoga tiga i le pito i luga, alu i le itu tauagavale, tua,
  • taʻavale
  • vomani ma le talo, lea e le aumaia le toomaga,
  • fufulu
  • faʻamaʻi
  • e mafai ona tupu, e mafai ona tupu, faʻatasi ai ma le samasama o le paʻu, o le mimiti pogisa, moli feʻalo,
  • i nisi tulaga, e foliga mai o ni mea e matala i tafatafa o le pusa po o le itu tauagavale o le manava, o nisi taimi ma se tulu samasama.

I le mumusu tumau i le pancreas, o suiga e le mafai ona suia e tupu. E sosolo, e vaapiapi le laina, o vailaau e suia i se mea e fesoʻotaʻi ai, ona o le a le mafai e le okeni ona faʻataunuʻuina ana galuega, ma o le faʻasolosolo o elemene oona ma hormones ua faʻaitiitia. O le pancreatitis o loʻo faʻaalia i se ata o le falemaʻi, o ona uiga e faigofie lava ona fenumiai ma isi faʻamaʻi o le tino.

O le maʻi e amataina lemu ma e le o ia lagona mo se taimi umi. O faʻamaʻi e iloa ai o ia o se tiga tumau pe oʻo i le manava, lata ane i le itu tauagavale o le hypochondrium, e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le nausea, vomiting, belching, sunburn, o se tofo suamalie lē lelei i le gutu. E mafai e le diarrhea ona fesuiaʻi ma le manava, faʻatasi ai ma vaega o feʻai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Paʻu o le mamafa o mea mamafa, o le faʻaalia o vailaʻau vaʻaia e mafai. Talu ai ona o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le inisalini, o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le maʻisuka.

Vailaʻau mo le tagata matua pancreatitis

I le mauaina o faailoga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma faia suʻesuʻega. Ma, e tusa ai ma iuga o suʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga. Ua aiaia ai mo gaioiga e faʻatatau i:

  • toomaga mai tiga o faailoga,
  • aveeseina o le mumu i le pancreas ma okeni lata ane,
  • faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le enzyme o le pancreas,
  • puipuiga o faʻafitauli.

O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o le manuia. O fualaau uma mo le pancreatitis i tagata matutua e tatau ona ave e pei ona faatonuina e le fomai i le metotia faatonuina. Mo le togafitiga o le pancreas, antispasmodics, antacids, sauniuniga o le antienzyme, ma le N-2 poloka poloka. Vaʻaia ai soʻo se mea e aofia ai le polypeptide aprotinin. I le tutusa ai ma le inuina o vailaʻau, o loʻo faʻatulagaina ai taualumaga e faʻamamā ai tino o panicreatic enzymes, meaʻai.

Antispasmodics mo pancreatitis

Ina ia faʻaitiitia le tiga i le faʻaogaina o le faʻaoga, e faʻaaogaina antispasmodics. Latou te maua se lagona mafanafana i musele malie, lea e faafaigofie ai le aveesea o enzymes i luga o le ala mai le pancreas. Antispasmodics o se fuataga le tumau: o le taimi lava e maeʻa ai a latou gaioiga, o le a toe foʻi mai le tiga, o le mea lea e tatau ona faʻaoga le togafitiga autu i le faʻamautuina o le galuega a le tino. I le taimi o le faigata tele, ua faatonuina ai e le fomaʻi le iniseti o le tino, poʻo le faʻalavelave faʻaleagaina, e le o se mea faʻaletonu. I le mumulu faifai pea, o laulau e faʻaaoga.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, leai-Shpa (Hungary) poʻo lona faʻasologa Drotaverin e masani ona faʻataʻitaʻiina. O le gaioiga malosi o nei vailaʻau o le drotaverine hydrochloride. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai maso maso o le vaega o meaʻai, suauu mūmū, pelelects, gall vess, vaʻa vaʻai. O le aʻafiaga o le fualaau faʻamaʻi pe a uma le faʻafofoga tautala e tupu i le kuata o le itula, pe a uma le tui - i le minute lona lua. I le vevela tele o le gland, ua faatonuina ai:

  • mo le tuiina o le intramuscular: 2 ml o fofo i le taimi,
  • faatasi ai ma se iniseti matautia o le 2 ml, o le oloa ua faʻavaivaia i le 8-10 ml o le vaifofo o le sodium chloride, faʻaaogaina lemu i le lima minute,
  • pusa: o le averesi o aso taʻitasi o le 80 mg, o le fua maualuga o aso taitasi o le 240 mg.

Faʻalelei le tiga Papaverine, o le mea galue malosi e tutusa ma le igoa o le vailaʻau. O vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi ai musika mūmū o totoga o urogenital digestive ma respiratory system, faʻamavae ai le valve spasm, lea e nafa ma le faʻamaligiina o le sua mai le pancreas. O tagata gaosi oloa e faʻasaʻo le vailaau faʻamalosi i pepa o mea, mea faʻapitoa, inisiua. Fualaau oona mo tagata matutua:

  • pulu: 40-60 mg 3-4 taimi i le aso, o le fua maualuga o aso taitasi e 0.6 g,
  • asiasiga laiti ma iniseti mo le pancreatitis: 0.5-2 ml o le lua pasene solution, o le maualuga pito i luga o le 5 ml, o le dose i aso taitasi e 15 ml.

O le platifillin e faʻaitiitia ai le vavave o maso o le manava, ma faʻaitiitia ai le leo o muso mumu o le alalele lects ma le vevela. O mea gaosia eseese e maua mai ai se antispasmodic i le ituaiga o laupepa po o le injections. Mo le toomaga o le tiga ogaoga, o le inisiua ua faatonuina: o le fofo o loʻo faʻafoʻiina i se auala faʻapitoa 1-2 ml lua i le tolu taimi i le aso, o le maualuga pito i aso taitasi o le 15 ml, e le sili atu i le 5 ml le tasi.

O le Atropine e faʻataʻatia ai maso mūmū o le faʻaogaina o meaʻai, poloka ai le lagona i le acetylcholine, o se neurotransmitter e faʻaalia le neuromuscular signaling. O le tele o mea gaosi oloa e maua mai ai meaʻai ma inisiua. Ina ia faʻamalieina se tiga ogaoga, o le 1 ml o le 0.1% fofo o le atropine sulfate o loʻo tui faʻafuaseʻi lua i le tolu taimi i le aso. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua i luga o le tino, fatu, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Enzymes ma anti-enzyme sauniuniga mo pancreatitis

Ina ia faʻamaonia le taua o le vai gastric, ua faatonuina e le fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau e suia ai le 'elemene oona e gaosia mai e le pancreas. O le amylase lenei, lea e fesoasoani i le gaosia o le masini i sugars, faapea foi ma le protease ma le lipase (o le mea muamua e faamutaina ai le tuufaatasiga i le va o mea amino i proteins, gaʻo lona lua). O tapenaga o le Enzyme mo pancreatitis e lagolagoina ai le galuega a le pancreas, fesoasoani e aloese mai lona faʻaogaina, ia faʻatau lelei meaʻai, e faʻamalo ai le manava, gaioiga, afu, ma le faʻamalosi.

Mo togafitiga o le pancreatic, o vailaau o le enzyme o loo aofia ai le pancreatin ua faatonuina. Na te talepeina gaʻo, proteins ma gaʻo, ma sui le amylase, lipase, protease:

  • Feso. I le faʻaopoopoga i le pancreatin i le tuufaatasiga - hemicellulose, vailaʻau vine pusa. O vailaʻau e faʻateleina ai le faʻalaumalieina ma le faʻaleleia o meaʻai, ae faʻapea foi le malepeina o le fiber, le faʻaleleia atili o le pulelele, ma faʻaosoina le lipase. Fai: 1 le laulau i le aso pe a oʻo i le taimi o se taumafataga.
  • Creon. Faiga faʻavae - capsules 150, 300, 400 mg o pancreatin. O le tui e faʻalagolago i le ata o le maʻi, na faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.
  • Panzinorm 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o capsules, inu 1 papalama ma mea taumafa i le tolu taimi i le aso.
  • Digestal. Faiga faʻavae - taʻavale. Ave i tua poʻo le taimi o se taumafataga 1-2 pcs. faatolu i le aso.
  • Mezim 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o laupepa, capsules, timuga. Ave muamua pe a uma le taumafataga o le 1-2 pc. tasi i le faatolu i le aso.

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic, e tatau ona taofia lana gaoioiga. Ina ia faia lenei mea, ua faatonuina e le fomaʻi le pulea lelei o sauniuniga o le faʻasaina. Faatasi ai ma i latou, o le Faʻasaga poʻo lana analog Aprotinin e tatau ona iloga. Latou te faʻavaivaia le proteinase, faʻalavelaveina le kallikrein-kinin system - o se vaega o faʻamaʻi e avea ma vaega malosi i gaioiga faʻanatura, toto toto, ma tiga.

O le mumumeta pancreas e mafua ai le manava e faʻasaʻo ai le tele o le elekene hydrochloric. Faateleina le maualuga o le eletise o loʻo faʻataʻamilomilo ai masini, mafua ai le ogaoga o le tiga, faʻamaʻoʻese le enzymes digestive. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o sauniuniga o le enzyme ma taofia ai le faaleagaina i puipui o le manava, e fautuaina e fomai ni fesoasoani, o la latou galuega o le faaitiitia lea o le elekene hydrochloric. O vailaau faafomai o lenei vaega o loo faamatalaina i se mea e afifi ai, puipuia mai aafiaga leaga, faaleleia le suauu o bicarbonates, ma puipuia ai le taoto.

O mea autu o loʻo faʻaaogaina o mea faʻaaoga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreas mumū o le magnesium ma le alumini. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le eleʻele o le hydrochloric, maua ai se faʻataʻitaʻiga, aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale, maua ai se aafiaga tele, faʻaleleia le puleaina o talo, ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi. O vailaau faʻamaʻi i le tino o laumei aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona nutimomoia pe tatu maeʻa. Ina ia faʻamautuina le paleni-faavae, o loʻo taua i lalo sui nei:

  • Gel Almagel. Ua fautuaina tagata matutua e ave le 1-2 tsp. i le aso afa i le itula ao le i faia taumafataga ma i le taimi e momoe ai. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 16 tsp. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Taofia ma faʻamaonia Maalox. E i ai sona aafiaga faʻapiopio, taofi le tiga i le pito i luga o le gastrointestinal tract. Totoga - 2-3 papaʻai poʻo le 15 ml le faʻamalolo le tasi le itula pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. O le togafitiga e 2-3 masina.
  • Gastracid tablets. Fuataga: 1-2 papafa 4 taimi i le aso pe a uma se taumafataga ma aʻo lei momoe. O le togafitiga e le sili atu ma le tolu vaiaso.
  • Alumag papa. Inu 1.5 itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga o se masina.
  • Gel ma papa Palmagel. Tosiga: 2-3 papafa poʻo le 5-10 ml o le faʻamalolo le tasi ma le afa itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e 2-3 masina.

H2 tagata teteʻe

I le togafitiga o pancreatitis i le taimi lava e tasi ma le taʻavale, o le inisinia faasela, o le poloka o le tali H2-histamine, e tatau ona faʻatulagaina. O fualaau nei e mafua ai ona avea le histamine ma mea e le mautonu ai le masini e maua mai ai le masini elekene. O lenei mea e faʻaitiitia ai lona faʻasalalau ma le ulu atu i le lumenese o le manava, lea e fesoasoani i togafitiga o pancreatitis. O lenei aʻafiaga o poloka i luga o le tino e le faʻapulaʻaina i: faʻamalositino faʻamalositino faia le mucosa gastric e sili atu ona faʻasaʻo i mea faʻamalosi, fesoasoani i lona faʻamalologa.

H2-blockers e tatau ona faia ma le faaeteete, i se vailaau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai e mafai ona latou faia le tele o aʻafiaga. O le tele o faʻafitauli o fualaau ia o le 1 augatupulaga. Mo le togafitiga o le pancreas mumū, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Cimetidine. O le vailaʻau e ave muamua pe o taimi o taumafataga. E maualuga le maualuga o le toto i le 2 itula. O le faʻamuamua lea o fualaau faasaina, o le mea lea, e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga mai itutino eseese. Faatasi ai ma i latou - o le manava o le tino, o le afaina, o le ulu, o manua o le fatugalemu, o suiga i le tuufaatasiga o le toto, ua faaitiitia ai le puipuiga. A maeʻa le aso, e 48% o le mea galue malosi e tuua ai le tino.
  • Ranitidine. O le fualaau faasaina e afua mai ile tupulaga lona lua. O lona gaoioiga e 60 taimi o simetidine. E maua le vailaau e tusa lava po oa meaai. O le meafaigaluega e maua ai ni faʻafitauli laiti, e faʻaalia e se umi umi o le gaioiga. Faʻavave totoʻa i totonu o le toto, o le maualuga maualuga o le tausiga e matauina pe a mavae le 2 itula. E fa sefulu pasene o le mea galue malosi e tuua le tino pe a maeʻa le aso.
  • Famotidine tablets. O le vailaʻau lona tolu, o le mea lea e sili atu le aoga nai lo le Ranitidine, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga ma e mafai ona toleniina. E mafai ona ave le meafaigaluega e tusa lava po o le a le taumafataga. O le maualuga maualuga e matauina pe a mavae le itula, o le afa-ola e 3.5 itula, o le aoga e 12 itula.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai o le H2-histamine receptor blockers e tele mea le lelei. E le mafai ona latou faatumauina le maualuga o le maualuga o le eletise mo le sili atu i le 18 itula, pe a uma togafitiga e tele le toe foi, e vave ona faʻaaogaina le tino i le vailaʻau ma mafai ona tu, ma faʻaaogaina i fualaau. O le tele o taui o poloka o le o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o pancreatitis poʻo lona faʻavavevave.

Prohibit pommo inhibitors

Talu ai nei, na amata ai ona suia e le au taofiofi a le H2-histamine le sili atu ona lelei ma le saogalemu o fualaau faasaina - o le faapaologa o le pamu (PPI). O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le taofia o le galuega o le enzymes, lea e taʻua o le "pamu faʻasolosolo", lea e tuusaʻo saʻo lava i le faʻapipiʻi o le elekene hydrochloric. O le lelei o le IPP o le le faʻamalosia pe a uma le faalēaogāina, e le mafai ona latou faʻaosoosoina le atinaʻe o pancreatitis, mafua ai se numera itiiti o mea leaga.

O faʻatoʻaga uma o le pamu pama o le benzimidazole, o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i latou i le faiga lava e tasi o le gaioiga. O le gaioiga malosi o fualaau oona e faʻapipiʻiina i totonu o le komiti failautusi, lea, i lalo o le aafiaga o le maualuga maualuga, ua liua ma faʻaaogaina, poloka le galuega a le enzyme. O loʻo mafai e le IPP ona pulea le soʻotaga o le suka o le hydrochloric i le aso atoa, e tusa lava po o le a le mea e faʻamalosia ai lona faʻamalolo.

O le sui sili ona suʻesuʻeina o lenei vaega o le Omeprozole, o se tasi o fualaau lea e maua ai le vave faʻasaina o le synthesis acid acid hydrochloric. I le vevela tele o le pancreas, o le vailaʻau ua faatonuina i se fua o le 20 mg i lea aso ma lea aso, faatasi ai ma le toe foi - 40 mg / aso, aso malolo - 60 mg / aso. I le faʻaaogaina o Omeprozole, faʻaititia le 50% o le gaosiga o le eletise. O le faʻaitiitia o le acidity e amata mai i le 2 itula, o le maualuga o le mea e matauina i le aso lona fa.

O se vailaau lelei mo pancreatitis o le Pantoprazole, lea e faatauina i lalo o igoa Nolpaza, Sanpraz, Ulsepani. Panta. E aoga le vailaʻau tusa lava pe o le a le taumafataga, ae sili atu le 10 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le toto e mataituina i le maeʻa ai o le 2, 5 itula, o le aafiaga mulimuli i le aso. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Mo le togafitiga o pancreatitis, o le Rabeprazole (analogues - Pariet, Razo, Khairabesol) e faʻaaogaina e avea o se togafitiga faigata. O le PPI e amata ona taofiofi le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le itula talu ona ave le vailaʻau. O le maualuga o le maualalo o le malosi o le manava i le manava e tusia pe a uma le lua i le fa itula pe a uma le faʻamaʻi muamua, o se faʻamausali malosi pe a mavae le 3 aso o togafitiga. I le aso muamua, o le acidity index e faaitiitia e le 61%, i le aso lona valu o togafitiga - e 88% o numera muamua.

Isi vailaʻau mo pancreatiti

I nisi tulaga, faatasi ai ma le mumulu faifai pea o le pancreas, o fomaʻi e faatonuina ai mea leaga, lea e maua ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino ma faʻaitiitia ai faʻafitauli faʻalagona. O nei vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le atuatuvale, ae faʻamalosia foi le aʻafiaga o fualaau oona mo pancreatitis. Faatasi ai ma nei fualaau faasaina e mafai ona faailoaina:

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le hormone. Ina ia taofia le gaosia o le pancreatic ma le gastric, o loo faaaogaina Octreotide - o le tutusa o le hormonone somatestatin, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tuma. Corticosteroids (e pei o le prednisone) o loʻo faʻamaonia pe afai o le mumū masani e mafua mai i se maʻi o le autoimmune. Ole faʻamalosi ile togafitiga mo se vaitaimi ole taimi, talu ai togafitiga faaumiumi e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga.

I le pancreatitis e masani ai, e masani lava ona matauina le gaogao, faatasi ai ma le manava. O le vaivai o le Enzyme e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o meaai, ona o le mea e tolopoina ai le meaai i totonu o le vaega o meaʻai, ma o siama e mafua ai le pala, o loʻo mafua ai le manava ma le pala. E mafai ona foia e tagata Sorbeni lenei faafitauli. Smecta ma pancreatite e faʻafefeina ai nei faiga, faʻaitiitia le faʻavauvau ma faʻamautuina le nofoa. O le vailaʻau e faia ai se membrane puipuia i luga o le mucosa, teuina o toxins ma siama ma faʻaalia ai i fafo ma fecesi.

Faʻaaoga vailaʻau faʻamalositino e faʻaleagaina ai faʻamaʻi pipisi na faʻaosofia ai faʻalavelave pipisi: faʻavaega o le pipisi o le pancreatic, faʻamaʻaloga o le talo, mumu o le alalele, le foliga mai o kume, ma siama siama. O vailaʻau mo le tino pancreatite e faʻataʻitaʻiina e ala i le tui, ona o faʻatelega, e tatau ona e vave galue. E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi, talu ai e na o latou lava e mafai ona faʻaleagaina sela o le pancreatic ma faʻaosofia ai le mumū. Faatasi ai ma nei fualaau faasaina e tatau ona faamamafaina:

  • Ceftriaxone, cefotaxime mai le vaega o cephalosporins,
  • Amozylav mai le penicillin group,
  • Thienam mai le vaega o le thienamycin,
  • Ampioks - o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga mai antibiotic Ampicillin ma Oxacillin,
  • Vancomycin mai le vaega o glycopeptides tricyclic.

Mo le puipuia o le pancreatic edema, aveese le tele o enzymes ma vailaau mai le tino, o fomaʻi e faatonuina ai togafitiga - togafitiga. O le pancreatitis, Furosemide ma le Diacarb ua faʻatulagaina faʻatasi ma sauniuniga faʻasaʻi.O le inu o fualaau oona e tatau ona matua pei lava ona faatonuina e se fomaʻi, ona o le le faaaogaina tatau e mafai ona faaleagaina ai sela pancreatic, faatupuina ai le faateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto, o se faaitiitia malosi o le toto ma isi mea e fai.

Vaega o le tagofia o fualaau mo pancreatitis

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu togafitiga togafitiga ma faʻamalamalama po o fea vailaau mo le pancreas e tatau ona onā ai, o ia mea i le taimi o le taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o le enzyme mo pancreatiti o loʻo onā i le taimi e tasi e pei o le 'ai, ae o vailaʻau e ave pe a uma, faʻasaina pamu pipi i aso taʻitasi. E mafai ona ave faʻamaʻi paʻu pe afai e manaʻomia i soo se taimi, ma ia mataʻituina le metotia o loʻo faʻasinoina i faatonuga.

E tatau ona fufulu uma faʻamalama i pancreatitis ma le tele o vaiinu mama. I le taimi o le maʻi, o le ava malosi ua faʻasaina, o ona toxins e faʻamaina i sē uma o le tino, e aofia ai le pancreas. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le ethanol o le a faateleina ai le avega i luga o le ate, fatugaʻo, ma isi totoga o le digestive tract, e mafua ai ni faafitauli matuia.

Soʻo se vailaʻau e ono aʻafia ai aʻafiaga o le aʻafiaga ma ua i ai ni faʻasalaga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga ma logo i le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi masani. Afai o le vailaʻau mo pancreatitis na faʻaosofia ai faʻafitauli ma aʻafiaga o aʻafiaga matuia, e tatau ona faalēaogā vave, suia le vailaau faʻasaina i se isi mea galue.

O le umi o le vasega o togafitiga mo fualaau faasaina taitasi ua faatonuina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona inupia e vailaau faʻamalosi mo le sili atu i le lua vaiaso, ona o vaisu e fai ma vaisu ma fualaau faasaina e le aoga. E le mafai ona faʻavevesi le togafitiga faʻasolosolo, talu ai e le gata e mafai ona faʻaititia le aoga o togafitiga, ae faʻaosofia foi le toe faʻafoʻi o le maʻi.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai. I le tino o le faʻamaʻi, o le matelaina o le fiaʻai o loʻo faʻaalia i le lua aso muamua, mulimuli ane e mafai ona e amata taumafa i meaʻai laiti-kalori. Mea manogi, mea vevela, suamalie, faʻafefete, mea ulaula, isi ipu e faʻateleina ai le faʻamalositino o le gastric juice, faʻasaina le kesi i totonu o le inumaga. I le foliga masani o le maʻi, o lo latou faʻaaogaina ua faʻatapulaʻaina foi. E tatau ona fufulu meaʻai, e mafai ona e kuka, kuka, tao tao. Taumamafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso.

O le pancreatitis o le pancreas o se maʻi ogaoga tele lea ua faaleagaina ai le gland, ma i le lumanaʻi e oʻo atu ai i suiga faʻatulagaina. O aso nei tatou te mafaufau i mafuaaga o lenei maʻi, auala e taulimaina ai, oa metotia e faʻaaoga.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le faʻamaoniga o pancreatic pancreatitis io tatou taimi o se mea e masani ona taatele. Ae aiseā ua faateleina ai le mafatia o tagata? O le ae malamalama i mea uma pe ae iloa mafuaaga e faʻaosofia ai le faʻaalia o lenei maʻi.

  1. Suauu i meainu malosi.
  2. Meaʻai le lelei, e masani ona masani ona faʻaaogaina mea suamalie, meaʻai vevela ma gaʻo.
  3. Totogi mamafa.
  4. O faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o: cholecystitis, hepatitis, cholelithiasis, ulia, gastritis, fula.
  5. Pangreatic tipiga poʻo se manuʻa i ai.
  6. Fuʻa
  7. Taumafa meaʻai.
  8. Aiga.
  9. Aveina o vailaʻau, pe a uma ona faʻaalia le maʻi (tetracycline, cytostatics, sulfonamides).

Faailoga o le tino pancreatite

Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, ua le toe i ai le suavai saoloto o le vai oona, ua faamutaina ona faaleagaina e ona lava enzymes. Mo se faʻamaoniga o le pancreatic pancreatitis, o mea nei e taua:

  1. Paʻu tiga. E tupu i le itu tauagavale o le manava, ma a mavae sina taimi e salalau atu i le manava atoa.
  2. Naua ma vailaina.
  3. O le toto toto e le o faatulagaina.
  4. O le malamalama i mea moni ua solia.
  5. E ono tulaʻi mai se tulaga teteʻi.

O nei faʻaʻailoga e matua ogaoga le togafitiga o le faʻamaʻi i le fale. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis, e tatau ona faʻaigoaina vave se falemaʻi. O se fomaʻi tipitipi poto e tatau ona suʻesuʻe le tagata maʻi ma, e aunoa ma se faʻafitauli, ia iloa o ia i le falemaʻi mo nisi togafitiga ma le mataʻituina. E le ono mafai ona aloese mai le taotoga o le pancreatic i le tino o le maʻi.

Faʻailoga pancreatitis: faʻamaoniga ma togafitiga i le taimi muamua

O faailoga o lenei ituaiga o faamaʻi e le o se mea e fefe ai ma e le manaʻomia ai se tausiga vave. I le taimi nei o le a tatou mafaufau pe o le pancreatitis masani, o faailoga ma togafitiga o lenei ituaiga o faamaʻi.

I le amataga, e tatau ona iloa valaʻau e lua i le mumū tumau:

  1. Amataga.
  2. O le vaitaimi e foliga mai o le faaleagaina i le pancreas.

O le vaitaimi muamua e mafai ona umi se taimi - e oʻo atu i le 10 tausaga. Faailoga mo lenei vaitau:

  1. Paʻu maʻi E mafai ona maua le tiga i le pito i luga ma le ogatotonu, i le itu agavale o le lumbar ma e oʻo lava i le itu o le fatu. O le tele o taimi, o na lagona le lelei e tupu i le 15-20 minute pe a uma ona 'ai.
  2. Naʻo, vomiting e mafai.
  3. Totoina.
  4. Tatala.

O le mea muamua e matauina pea i maʻi, ae o le mea e totoe e le mafai ona tupu. E tusa lava pe aliali mai se faʻamaʻi, o lona uiga, faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina e mafai ona vave faʻaitiitia le tulaga.

Pancreatic Damage Period

O iinei o faailoga o le natura lea:

  1. O tiga e le manino e pei o le mataupu muamua.
  2. I lenei tulaga, o le maʻi pipisi e mafua ai le: nutimomoia, paʻu, leisa, poloka.
  3. O loʻo i ai se maʻi maʻi. O le taimi lea e iai se soliga o le faʻapalaina o meaai i na vaega o le a gauai.
  4. E iai se maʻi maʻi malabsorption. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le masini i totonu o le inumaga laiti ua faʻalavelaveina.

Mo le malupuipuia ma le malabsorption, o uiga nei e taua:

  • fetid, ogaumu,
  • paleni mamafa
  • faaitiitia le faaaliga i le afiafi,
  • afaina toto
  • conjunctivitis, stomatitis, ma le suamalie o le paʻu e mafai ona tupu
  • ania e atiina ae
  • ona o le mea moni o loʻo i ai se soliga o le gaogao o le calcium, o loʻo i ai ni gaogao ma tiga o le ponaivi,
  • neuropsychic arousal,
  • le foliga mai o le afu malulu
  • gatete i le tino
  • vevela paʻu
  • o loo i ai se lagona o le fia inu pea.

E taua le togafitia o le pancreatitis e le masani ai ina ia aloese mai taotoga o le tino. O togafitiga e tatau ona lava ma talafeagai. Seiloga e uma ona suʻe uma suʻega talafeagai, faʻapea foi ma le feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga. O le taimi nei o le a tatou iloiloina po o le a le mea e tatau ona fai i le faʻamaʻiina o le tagata maʻi ina ia manino le ata o le maʻi.

Faailoaina o faʻamaʻi

O ituaiga o faʻataʻitaʻiga nei o le a maua ai se ata atoa o le maʻi:

  1. Suʻega faʻasalalau O le pancreatic ultrasound mo pancreatitis o se faʻatalanoaga o le auiliiliga. O lenei ituaiga o siakiina o loʻo faʻaalia ai le tele o le faateleina i le telē, o loʻo faʻaalia ai le uiga o le fausaga, o le mafai ona i ai o taula ma le faʻalauteleina o vaʻa. O le sao o lenei suʻesuʻega e 80-85%. E le o se taunuuga sili ona maualuga, o lea e tatau ai foi ona suʻe suʻega falesuesue.
  2. Faatusatusaga ma le magnetic resonance imaging. O ituaiga ituaiga o diagnostics, e pei ona i ai i le mataupu muamua, faʻaali pe faʻapefea ona faateleina le pancreas. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o ia ituaiga suʻesuʻega, faʻamalosi tino, pseudocysts, ma leona o totoga vavalalata e mafai ona iloa.
  3. Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy. O le faiga sili lea ona saʻo, lea e tusa ma le 100% le taunuʻuga. Ma le isi, o lenei ituaiga o suʻesuʻega o le taugofie lea o le pito i luga. E moni, o loʻo i ai se mea itiiti: o lenei metotia e le o se mea e sili ona manaia, ma i nisi tulaga e tiga.

O a ni suʻega e tatau ona faia e fai ai se siama?

I le faaopoopo atu i metotia ua taua i luga mo le iloaina o se faamai, ua tuuina mai e le fomai faatonuga mo le pasiaina o ia suesuega:

  1. Suʻega o le toto. O ana faʻamatalaga e faʻaalia ai faailoga o le mumū ma mafai ai ona maua le anemia.
  2. Toto toto e fuafua ai le suka o le toto. Ole suʻesuʻega tatau lea e tatau ona iloa pe maua le maʻisuka i le tagata maʻi.
  3. Urinalysis Faaali atu faʻamaʻi fatuga fatu.
  4. O le electrocardiogram ma le echocardiography e le aofia ai faʻamaʻi fatu.

A uma ona pasia suega i luga, o le ata o le a manino ona iloa, ma o le a maua ai le siakiina o pancreatic pancreatite pe leai foi.

O le matafaioi a tagata tomai faapitoa i togafitiga o le faamai

Pancreatitis o le pancreas e manaʻomia togafitiga talafeagai. O le mea lea, e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi e le tasi fomaʻi, ae o nisi, ina ia faʻatautaia se ata lautele o lona tulaga, ma na faatonuina o ia e fomai i le saʻo togafitiga.

O le tagata maʻi e tatau ona faia se feutagaiga ma ni tagata faapitoa:

  1. Gastroenterologist. Na te faatonuina togafitiga.
  2. I le fomai tipitipi. E manaʻomia le fesoasoani a lenei fomaʻi pe afai e le muta le tiga pe iai foi ni faʻafitauli.
  3. Endocrinologist. E tatau pe a fai o maʻi le maʻisuka.
  4. I le cardiologist. O faʻatalanoaga ma lenei tagata poto faapitoa e tatau ona faʻalavelave ai faʻamaʻi pipisi o le fatu cardiovascular system.

O le taunuuga o togafitiga o le a faʻalagolago i agavaa o fomaʻi. O le mea lea, e tatau ona e filifilia le sili ona lelei i totonu o latou fanua. E mafai ona e fesili e uiga i le poto masani a fomaʻi, pe fia ni gaioiga latou te faia, pe i ai ni fuainumera. O lou soifua maloloina o loo i ou lima. Ma ona o le atamai o le tagata tomai faapitoa, o le saoasaoa ma le aoga o au togafitiga ma le vave toe faʻaleleia o le a faalagolago i le 80%.

Mataupu faavae o meaʻai talafeagai mo pancreatitis. Meaʻai

Faatasi ai ma lenei faamai, e taua le mulimuli i tulafono patino e faatatau i meaʻai. Talu ai o le soifua manuia o le tagata maʻi o le a faʻalagolago i le tulaga lelei ma le tele o meaʻai na ave. O mataupu nei e tatau ona e iloa:

  1. E tatau ona e 'ai meaai pe a ma le 5-6 taimi i le aso. E tatau ona e 'aina se mea itiiti, i ni vaega laiti.
  2. E sili ona lelei le 'aina o meaʻai. O le mea moni o le i ai o se meaʻai o le ipu, o le mucous membrane o le manava o le a le afaina.
  3. Pulu (150 kalama i le aso) e tatau ona i ai i le taumafataga. Ole aofaiga ole gaʻo e le tatau ona silia ma le 80 kalama i le aso. E tatau foi ona faʻaeteete ia kulimi gaʻo.
  4. Taboo e vevela vevela pe, i se isi itu, ipu malulu.
  5. I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le tulaga, e fautuaina e lafoai uma ni mea taumafa mo le itiiti ifo ma le tasi le aso.

Ia mafaufau nei i mea taumafa ei ai le aoga aoga i le setete o le pancreas.

Lisi o Mea e Faʻaalia

O le tulaga autu mo se faʻamaʻi pei o pancreatic pancreatitis o se meaʻai. O le mataupu autu lenei o togafitiga. O le a le ute o se meaai? Faʻaaogaina na o meaai ma ipu e le afaina ai le mucous membrane o le pancreas. O oloa nei e mafai ma e tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia i lenei ituaiga o mumu.

  1. Ananafi o le falaoa o le saito.
  2. Toa moa po o le paluga o soupuni.
  3. Meat: moa, vela, pipi. Metotia o sauniuniga: faʻafefete, tao i totonu o le ogaumu. E le tatau ona i ai se meaʻai i aano o manu.
  4. Laʻau mumu, tunu pe tao i totonu o le ogaumu.
  5. Meaʻai gaosi susu i mea maualalo maualalo.
  6. Fualaau aina suamalie. Afai e te manaʻo i le gaʻo, ona na o le fugalaau.
  7. Ituaiga eseese o pasta.
  8. Faʻailoa (buckwheat, araisa, oatmeal).
  9. Lulu fua (apu ma pears i le mafaufau).
  10. Laeli.
  11. Fualaau suamalie, suamalie, vaivai lauti.

Lisi o meaʻai o loʻo faʻasaina i pancreatitis

  1. Meaʻai a le Peraimeri po o faga iʻa. O lona uiga, gaʻo, maualuga-kalori.
  2. E le tatau ona 'aina le millet mai fatu.
  3. Meaʻai mama, iʻa, moa.
  4. Mai fualaau faisua, tapuni mo le radis, radisa, kapisi, sorrel ma le sipuni.
  5. Fuga falaoa po o se meaʻai.
  6. O ituaiga eseese o siusa, meaai kuka.
  7. Mea inu ava malosi.
  8. Ice cream.
  9. Lauti malosi, kofe.

O le faʻaaogaina o oloa o loʻo taʻua i luga o le a mafua ai se taunuuga le lelei, lea e taua o le "mumu o le pancreas" (pancreatitis, tuu). Ina ia aua le taʻavale solo i lou soifua maloloina, manatua meaʻai ua faʻasaina ona 'ai ma lenei faʻamaʻi. I le uma, o le oti ua 60% le lelei o le taunuuga o le maʻi.

Togafitiga o le pancreatitis masani

O togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le aofaʻi o talo. Pancreatitis o le pancreas, o le togafitiga e faʻaititia i le na o le faʻaaogaina o fualaau faapitoa, o le a maua ai se taunuuga le tumau. Ma afai, i le faaopoopo atu i lenei mea, o le a 'ai le tagata maʻi, mulimuli i se meaʻai, ona oʻo lea o le 100% le mautinoa o se toe manuia manuia.

A o le taimi nei ia tatou ola i fualaau e fesoasoani e tau ai lenei faʻamaʻi.

O lea la, o vailaʻau e fesoasoani e aveesea ai le maso spasm:

  1. O nei fualaau oona. O le pancreatitis e togafitia i antispasmodics nei: No-Shpa, Spazmoverin, Spazmol.
  2. O le vailaau mo le sauniuniga o fuataga e fai ma "Papaverine".

O fualaau oona nei e faʻaititia ai le pulelasi o le suka gaosia:

  1. Capsules Omeprazole.
  2. Pusa "Ranitidine", "Famotidine".

O vailaʻau nei e faʻamaonia ai le faʻaogaina o fualaau faʻasaina ma faʻafoioina galuega faʻapitoa. "Allohol", "Pancreatin", "Phenipentol" - o nei fualaau mai le pancreas. Pancreatitis e le o se faasalaga.

E le gata i lea, o vailaʻau e taofia ai le gaosia o le palacreatic enzymes ua faʻamaonia mo togafitiga o pancreatitis. Faatasi ai ma nei vailaʻau, o le Aprotinin solution e masani ona faʻaaogaina.

Afai ei ai se tiga ogaoga pe leai foi se mamafa, o le falemaʻi ma isi togafitiga e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia pe a fai e le o toe faʻaaoga le pancreas i togafitiga. Togafitiga, o meaai ma se toʻilalo tele o le a le fesoasoani. Na o le aveeseina o se tasi o vaega o le a faasaoina mai le faʻaumatiaga.

E le o le faapea atu pe a maeʻa togafitiga faafomaʻi, e toe faʻafoʻi atoatoa. O se mea e faanoanoa ai le fai atu, ae e le mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis. Ae ina ia mafai ai e le pancreas ona toe faʻaumatia, e taua le togafitiga, faʻapea foi ma le mulimuli i se taumafa malosi, lea na faʻamatalaina i luga.

Togafitiga o le tino pancreatiti

O lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia ai le falemai. I totonu o se falemaʻi, o loʻo faʻatulagaina le maʻi i togafitiga nei:

  1. O se afaina ogaoga o fualaau oona lea o le a fesoasoani e faamama le toto o toxins ma enzymes pancreatic.
  2. Faʻauʻau faʻamaʻi.
  3. Pills o le a faʻaumatia ai enzymes o le gland. Mo se faʻataʻitaʻiga, pepa Cordox.
  4. Vailaau e togafitia ai vomiting.
  5. Antibiotics.
  6. Antispasmodics.

E le gata i lea, o togafitiga e aofia ai:

  1. Faʻasalaga uma o meaʻai e ala i le gutu mo le oʻo atu i le 6 aso. E tatau lea mea ina ia taofia ai le gaioiga o le pancreas mo sina taimi.
  2. Meaʻai le lelei.
  3. Faʻaaogāina faʻamalosi o le urination ina ia mafai ai e le mea oona ona alu ese mai le tino ma le urine.
  4. Fufulu taʻalo.

Pancreatitis Prevention

Ina ia aua nei toe faʻafoʻi, ma o le a le toe tuʻiina oe e le faʻamaʻi, e taua le matauina o tulafono nei:

  1. Taumafa i le taumatau. O le tausisia o mea taumafa o le tulaga sili lea ona taua mo le tausia o le soifua maloloina o le pancreatic.
  2. Le faʻatagaina o le faʻaaogaina o ituaiga uma o ava malosi.
  3. Taofi le ulaula.
  4. Faaitiitia le gaioiga faaletino. O le tamoe, osooso, asiasi i le taele ma le saunas, e leaga mo le pancreas. O le filifiliga lelei o le manava ma le massage.

Mai le tusiga, ua e iloa le mea e aofia ai se faamai e taʻua o pancreatic pancreatitis. Sa latou filifili pe oa metotia e togafitia ai lenei maʻi, faʻapea foi ma le auala e iloa ai le maʻi. Na matou iloa o le taumafa malosi o le ki lea i le vave faʻafouina o le maʻi.

E sili atu i lenei autu:

  1. O afea ma le auala e ave ai Pancreatin
  2. Auala e faia ai Creon 25000 mo pancreatiti
  3. Creon e faʻaaogaina mo pancreatitis.
  4. Tueina o le paʻu ma le pancreatitis - mafuaʻaga, togafitiga

Afai e te manatu o le tusiga e matua manaia ma aoga, o le a ou matua faafetai pe afai e te faʻasoaina atu lenei faʻamatalaga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o kulupu o fesoʻotaʻiga lautele.

Pe a faatonuina e le fomai sauniuniga o le enzyme

E fautuaina togafitiga pe afai ua le maua e le tino le malosi e faʻamautu ai enzymes. E taua lenei mea mo le faʻavaveina o le faʻamautuina o le faʻaogaina o meaʻai, le faʻamaloloina o faailoga o pancreatitis poʻo isi faʻamaʻi o totoga o le gastrointestinal system.

O Enzymes mo pancreatitis e tatau ona ave e aunoa ma le faʻataunuʻuina o foliga masani o le faʻamaʻi, i le togafitiga o faʻamaʻi o le faʻaleagaina o le sphincter o Oddi, faʻapitoa o le hepatobiliary, maʻi celiac, faʻamaʻi o le intestinal chronic, cystic fibrosis. E masani lava, o sauniuniga o le enzyme e faʻaalia i le faʻaitiitia o le tausaga i le galuega o le totoga o le okeni, e faʻaitiitia ai le faʻavauvau pe a uma ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina meaʻai faasaina.

O le fesili e masani ona tulaʻi mai pe mafai ona ave faʻamalosi i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis. E tatau ona e iloa o le taimi ogaoga o le faamai o se faʻamavaega tuusaʻo i le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega. E fautuaina i latou pe a maeʻa le tosoina o le togafitiga.

O a ni enzymes sili ona lelei mo pancreatitis? O enzymes sili ona lelei o ni oloa faʻapitoa ia e faʻapipiʻi totoga mea autu mo le lelei o le gataiina. E tatau ona latou saogalemu, leai se toʻila. O sauniuniga o le enzyme sili ona maualuga e masani lava o manu, na faia i luga o le faavae o le pancreas puaʻa, talu ai o le fausaga o le tino o lenei manu e talitutusa lava ma le tagata.

E tatau ona e iloa o soʻo se vailaʻau faʻatasi ma enzymes e aofia ai mea autu:

O le sauniuni o le enzymisi e puipuia ai se atigi malosi i le malosi o aʻafiaga o le sua oona, ua faʻaumatia i totonu ole siosiomaga alkaline o le inumaga. E fautuaina ina ia faʻaaoga tutusa le tele o enzymes e pei ona masani ona gaosia ai le pancreas maloloina.

O le a le umi e mafai ai ona e ave le enzymes mo le pancreatitis, ole a le enzymes e ave mo pancreatiti, pe faapefea ona inu inisalisi mo pancreatitis e le masani ai, ua fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma le talaʻaga faafomai.

Tuua Lau Faamatalaga